16v ja MAHDOLLISESTI paksuna

liian nuori

Eli olen -95 syntynyt ja mahdollisesti raskaana yhden typerän viinanhuuruisen viikonlopun jäljiltä. En siis ole parisuhteessa vaan harrastin seksiä oikeastaan tuntemattoman miehen kanssa ilman ehkäisyä.
Abortti pelottaa enkä tiedä mitä teen jos olen raskaana. Mitä enemmän luen tätä palstaa sitä enemmän menen sekaisin.
Kertokaa, onko yhtäkään hyvää syytä pitää mahdollinen lapsi?

36

972

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liian nuori

      Kiitos näistä. Tiedän että en koskaan pystyisi antamaan omaa lastani adoptoitavaksi ja KYLLÄ minulla on perhe joka tottakai ensin huutaisi ja meuhkaisi asiasta, mutta lopulta tukisi ja auttaisi kaikin mahdollisin tavoin.

    • 1977*

      Voi voi... Tiedän miljoonia hyviä syitä jatkaa mahdollinen raskaus loppuun saakka, onhan itsellänikin lapsi. Jotenkin sitä on kuitenkin vaikea selittää sellaiselle jolla ei ole lasta, sen ymmärtää sitten kun on lapsi...

      16-vuotiaana taas yksi ainut hyvä syy tulee mieleen miksi pitäisit raskauden ja tekisit itsellesi lapsen ja se on rakkaus, jos tunnet että rakastaisit lastasi ja voisit antaa hänelle sellaisen elämän kuten mielestäsi rakastetuillasi kuuluu olla, niin mikään ns. järkisyy ei voi kumota tuota tunnesyytä. Järjellisesti ajateltunahan ei ole mitään hyvää syytä miksi 16-vuotias alkaisi äidiksi.

    • liian nuori

      En pidä aborttia vääränä vaihtoehtona eikä se mielestäni ole murha ja tiedän kymmeniä syitä miksi keskeyttää raskaus; koulu jäisi kesken, olen itsekin vielä lapsi yms. Mutta silti en osaa päättää mitä tekisin. Jos aborttiin päädyn, en siitä aijo edes äidilleni kertoa.
      Tottakai rakastaisin lastani mutta minulla on vielä niin paljon koettavaa ennen vanhemmuutta että eihän se olisi minulle oikein?

      • nyt sitten

        ollaan taas niin "lapsia" kun on ehkä tullu aika kantaa vastuu niistä aikuisten leikeistä.. On myös kymmeniä hyviä syitä olla tappamatta lasta abortilla. Olisiko koko ihmiselämän ja hengen riisto sinun itsekkyytesi tähden lapsellesi oikein? Miltä kaiken kokeminen tuntuisi kun tunnoilla painaa syyllisyys siitä minkä hinnan lapsesi olisi siitä joutunut maksamaan, onko elämä silloin laadukasta? Mikset voisi kokea kaikkea sitä vaikka lapsikin eläisi? Eikö lapsen kanssa saa vielä monipuolisemmin kokemuksia? Entä jos et saakaan lapsia enää sitten myöhemmin kun haluaisit kokea äitiyden, miltä abortti sitten tuntuisi?

        Mieti näitä.
        Onneksi kuitenkin on hyvin todennäköistä ettet edes ole raskaana. Ota opiksesi, hanki pillerit ja jätä tästälähin ne touhut myöhemmälle joiden seurauksia et ole valmis kunnialla kantamaan.


      • pupu tupuna

        mene neuvolaan keskustelemaan asiasta..
        mielestäni olet fiksu kun osaat asiaa katsoa myös niin ettet ole mielestäsi valmis äidiksi.. perusteet sinulta löytyy täysin saada abortti..
        ja jos todellakin olet sitä mieltä ettet halua lasta synnyttää vaan elää nuoruutesi nuorena ilman kahleita niin tee abortti..
        toki olisi ehkä hyvä mainita siitä äidillesi.. koska äitisi pystyy olemaan sinulle tukena ja turvana, mutta jos taas tiedät äitisi kannan aborttiin ja tiedät että hän siitä suuttuu niin sitten on toki parempi antaa olla..
        toisaalta kuitenkin olet alle 18 vuotias niin on mahdollista että lastensuojelu astuu kuvioihin mukaan.. ei kiusatakseen vaan auttaakseen.. mutta näistä kaikesta kannattaa mennä juttelemaan joko neuvolaan tai omalle lääkärille.. muista että on mahdollista että äitisi saa asiasta tietää.. mutta mielestäni sinulla on myös oikeus vaatia etteivät kukaan asiasta kerro muille koska asiahan on sinun päätöksessäsi..

        en voi oikein muuta sanoa kuin että voimia ratkaisun tekoon valitsitpa kumman tahansa.. :) helppoa se ei tule olemaan valintojen teko, mutta etköhän sä siihen pysty! :)


      • 1977*

        Eroat siis joistakin muista ihmisistä siinä, että et pidä jo alkiota lapsenasi, jota rakastat. Näinpä sinun on mahdollista tehdä myös se päätös järkisyillä. Jotkut toiset taas rakastavat jo alkiotaan ja heille abortti ei tietenkään ole mitenkään perusteltava vaihtoehto, koska he joutuisivat luopumaan jostain rakkaastaan, jolloin abortti voi tietenkin tuottaa vain surua ja luopumisen tuskaa.


    • Järki käteen

      Nyt pistät vaan äkkiä abortin alulle- kun asia pitkistyy niin se mutkistuu. Olet nuori ja sinulla on vielä monta vuotta aikaa tehdä lapsia. Itse olen abortin ikäisenäsi tehnyt, eikä siitä jäänyt mitään traumaa tai katumusta. Terveenä ja tasapainoisena ihmisenä elelen. Kyse on elämänhallinnasta: sinulla ei ole vielä edellytyksiä kasvattaa lasta ja tarjota tasapainoista kotia. Se ei tee sinustaa huonompaa ihmistä, mikäli siirrät lasten hankkimisen tulevaisuuteen luotettavan kumppanin löydyttyä. Kaikki tekevät nuorena ajattelemattomia tekoja.

      Oli päätöksesi mikä tahansa- tee se nyt. Hankit heti huomenna raskaustestin, saa lähikaupoista ja apteekeista, hinta vitosen luokkaa. Ilmoitat heti omalle terveysasemallesi asiasta, vaikket olisikaan vielä päättänyt. Aborttipäätöksen voi perua vaikka kuinka viime tipassa, mutta lääkärille pääsyssä& tutkimuksissa menee aikaa. Joten laita pyörät pyörimään ja jatka sitten miettimistä, et varmaankaan tahdo raskautesi etenevän jahkaillessa niin pitkälle ettei jää kuin se yksi vaihtoehto.

      En ymmärrä näitä abortin vastustajia- abortti on jokaisen naisen oma päätös. Ihmiset jotka sinua tälläkin palstalla painostavat pitämään lapsen eivät koskaan tule avuksesi, ovat ehkä katkeria kun ei itsellään aikanaan ollut rohkeutta tehdä ko. ratkaisua. Älä siis välitä heistä paskaakaan. En tahdo asettua miksikään abortin puolustajaksi, mutta suoraan sanottuna sinulla tulee olemaan vittumaista aikaa 16v persaukisena yh:na. Älä välitä muiden mielipiteistä-tämä on sinun omaa elämääsi. Ajat muuttuvat. Mutta muista: älä viivyttele päätöksentekoa loputtomiin...

      • on siinä nieltävää:)

        Olet varottava esimerkki.
        Tuskin kenenkään kannattaa alentua tohon sun tilaas.... täällä aborttia suosivat ja etenkin sen tehneet syyllisyysrypijät senku vakuuttelee katkeria itsepetoksia ym. naurettavia valheitaan ja kuvittelee vielä olevansa normaalijärkisten silmissä jotenkin uskottaviakin. Etpä ole sinäkään tainnut jälkeenpäin olla yhdenkään itsensä abortilla traumatisoineen ja sun kylmiin viekotteluihis uskoneen tyttöparan apuna...taitaa se näemmä vittumaisempaa olla ja yrittää "nauttia" elämästä lapsen hengen riiston psyyken hajottavissa jälkimainingeissa. Ja kukaanhan ei voi luvata että niitä lapsia tulee enää koskaan myöhemmin kun hinkuaa.


      • kuten sunkin

        massatörkysyytökses ;)) ja törkypaskayllytykset myös lähtee aivan taatusti POISTOON!!


      • tuisku6

        olen asiassa samaa mieltä...rohkeutta kantaa vastuu itsestä ja tehdä elämän tärkeä päätös abortti, josta kiität itseäsi vähän ajan kuluttua...lapsi on iso muutos 16v on itsekin lapsi vielä...ei valmis suureen taakkaan ja äidiksi... elämässä kerkiää kyllä 10v kuluttuakin hankkia lapsia:))


      • Niin JOS kerkiää.
        tuisku6 kirjoitti:

        olen asiassa samaa mieltä...rohkeutta kantaa vastuu itsestä ja tehdä elämän tärkeä päätös abortti, josta kiität itseäsi vähän ajan kuluttua...lapsi on iso muutos 16v on itsekin lapsi vielä...ei valmis suureen taakkaan ja äidiksi... elämässä kerkiää kyllä 10v kuluttuakin hankkia lapsia:))

        Monipa ei sitten saakaan enää kun alkaa hinkuaan ;)

        16v ei ollu mikään "lapsi" enää siinä vaiheessa kun ryhtyi aikuisten leikkeihin, mutta "lapseksi" taannutaan tietenkin taas kun tulee vastuun kantamisen aika...


      • järki käteen sinulle

        On tämäkin, kehotetaan äkkiä hankkiutumaan pikkuisesta eroon, ei hyvänen aika!
        Tämä foorumi on kyllä aborttien edistäjä totta tosiaan. Kuinka kauan aiotte jatkaa tätä linjaa? onko sinulla oikeutta mennä päättämään toisen puolesta, eiköhän se ole henkilön oma päätös eikä sinun.


    • ??

      Henkilökohtainenhan tuo päätös on, itse kamppailen saman asian kanssa olen syntynyt -94 ja kohta 18v. Poikakaverini ei halua pitää lasta, itse taas en tiedä koska pelkkä operaatio pelottaa samoin kuin synnytys.

      Koulut vielä kesken, en tiedä miten olisi mahdollista elättää tuo lapsi ja mitä isänikin asiaan sanoisi saisin varmaan aika kamalat huudot..! Vaikka loppupeleissä tukisi ja auttaisi parhaansa mukaan.

      Miltä susta tuntuu, oletko edes tehnyt raskaustestiä? Suosittelen tekemään nopeasti!

      • rahanpuute...

        on nykyaikana turha veruke. Kellä tahansa on mahdollisuus pärjätä. Koulut voi käydä loppuun myöhemminkin. Lapsi voi elää vain nyt ja tämän kerran! Abortti on luonnoton toimenpide ja sitä onkin syytä pelätä, jotain voi mennä pahastikin pieleen etkä voi tietää saatko enää koskaan lapsia.


      • sinulle ??

        Kehottaisin sinua ?? kysymään oikeista paikoista mistä saat apua, tänäpäivänä ei tarvitse jäädä siihen tuntumaan ettei opiskelija pärjää lapsen kanssa. Hienoa kuulla että isäsi kuitenkin tukisi ja minusta tuossa on hyvä alku kaikkeen. :) älä tee hätiköityjä päätöksiä vain sen tähden että kuulet täällä sellaisia että tee heti ja jatka elämääsi hyvillä mielin. Ei kaikki synnytykset ole kauhujuttuja, vaikka niitä täällä jotkut kovsti yrittävätkin levittää. Ole rohkea ja usko itseesi.


    • ??

      Joo koulua voi aina jatkaa myöhemmin tiedetään, miten muka on mahdollisuus pärjätä jos ei ole tuloja!!? Ei voi käydä töissä, kun ei ole ammattia ja harvoin otetaan kouluttamatonta nuorta töihin ja pitäähän se lapsikin huolehtia!!

      Äitini epäillään kuolleen vuosia myähemmin abortin takia ja jäin ilman äitiä. Isäni huolehti minusta ja veljestä ja en halua hänen vastuulleen jättää myös omaa lastani jos päätän sen pitää!

      Joten ei se rahan puute ole syynä! Vaan haluan pärjätä omillaan enkä olla rahanmenona isälleni! Ja pelkään että en itse pärjää lapsen kanssa, tiedän että tuomitsijoita ja muita on ja tulee aina olemaan!

      Mutta antakaa meidän nuorten ja muidenkin tehdä päätöksemme älkääkä tulko solvaamaan jos ei oikeasti ole asiallista kommentia!

      • no täytyyhän

        sulla jotain tuloja olla, opintotuki tms?? Sitten on äitiyspäiväraha ja oimeentulotukeekin varmaan saisit. Tietenkin eri asia jos asut vielä vanhemmillasi. Mitä tuloja siis tällä hetkellä on? Niiden lisäksi saat jokatapauksessa lapsilisän ja elatustuen jos mies ei maksa.
        Ei ole mahdottomuus opiskella ja tehdä kaikki muukin lapsen kanssa, , vaikka tieteinkin joitain yimääräsiä järjestelyjä joutuukin tekeen, mutta siitä kyllä siitä selviää, jos haluaa.
        Tämä yhteiskunta tukee etenkin lapsiperheitä avokätisesti. Ja kukahan tässä sua nyt oli solvannu? Onko neuvominen solvaamista jos kerrotaan kokemuksella miten asiat oikeesti on, eikä se aina miellytä?


    • täälläkään ei taas

      lastensuojelijat saa sanoo yhtään mitään kun vainoharhaisella suosijasakilla on heti paksu palko syvällä nenässä :D

      Täällä varmasti monetkin koittaa saada sinut pauloihinsa ja tekemään saman, koko loppuelämän psyykeä kuormittavan virheen (kuten näet), mutta näiden omissa traumoissaan rypevien katkerikkojen upottavaan suohon ei kannata hypätä.

      Kun jätät abortin tekemättä, lapsesikin saa jatkaa elämäänsä ja vältyt itse edellä näkyvänlaisilta omantunnon tuskilta, syyllisyysvankilalta ja säilytät mielenrauhasi.
      Riittääkö?

    • hhhhhhhhjjj

      Faktahan on se, että suomessa ei kukkaan kuole näläkää. Tukia kelasta, työkkäriin ja siitä sossuun on vaikka kuin. Niitä vaan pittää osata hakia...Työkkärillä on nuorille muutamia vaihtoehtoja, joissa käydään hetki jollain pajalla työharjottelussa ja sen jälkeen saa työmarkkinatuoen ilman korotusosaa, vaikka olis työtön/ammatiton.
      Näistähän ei työssä kävijät tiedä. Tuleehan se tiukkaa olemaan, mutta Suomessa saa niin paljon "ilmasta" rahaa ja ruokaa, ku osaa ja jaksaa vaan hakia! Kirkkoki maksaa jopa sun laskut, jos meet sinne vähä itkemää.

      Sitte on muitten hyvä haukkua sossupummiksi :) Mielestäni on silti hyvä, ettei äidin ja isin työhaluttomuudesta joudu näinollen lapsi vastaamaan vaan saa sitä ruokaa.

      Toisin ku alusta vois luulla olen silti sitä mieltä, että sinulta menee nuoruus, jos rupeat nyt äidiksi. (en laita, että leikkimään kotista, koska se kuulostaa halventavalta) Jos itsekin olet sitä mieltä, että olet liian nuori niin luultavasti silloin olet. Lue vastaavia tarinoita netistä. Ihmisistä, jotka ovat pitäneet lapsen ja niistä, jotka eivät ole.

    • -__-

      Muistuttaisin vain että lapsi ≠ alkio! Alkio -> sikiö -> vauva

      • niin,...

        lapsia on eri ikäsiä ja alkiokin on tosiaan syntymätön LAPSI!!


    • frouwa

      Hei 16 vuotias ja muut. Naisasianaisena ja feministinä kannatan myös naisen vapautta omaan ruumiiseen ja myös lapsen oikeutta syntyä toivottuna rakastavaan ympäristöön.

      Toisaalta kannatan myös fiksuutta, ymmärrän että 16 v on vielä nuori ja naiivi, mutta nykyään on 3 päivää aikaa ostaa ilman reseptiä apteekista jälkiehkäisy jos se on jostain syystä unohtunut. Tuon 3 päivää pitäisi riittää tyhmemmällekin naiselle.

      Toisekseen oletko 16 vuotias käynyt sukupuolitautitesteissä tuon seksiseikkailusi jälkeen? Joka kolmannella parikymppisellä on klamydia ja tosi monella löytyy herpestä ja kondyloomaa yms. Tautien hoitaminen voi olla todella työlästä, joten kondomista kannattaisi huolehtia muutenkin kuin raskauden pelossa.

      Nyt siis 16 vuotias ja muut ei edes jälkiviisaat, sp tautitesteihin ja kannattaa toivoa että tällä kertaa selvisi säikähdyksellä. Tosin monet taudit näkyvät viiveellä, kuten papilloomavirus, josta voi tulla myöhemmin ikäviä "kukkakaalimuodostelmia" tai vielä pahempaa, eli kohdunkaulan syöpää joillekin huono-onnisille.

      Raskaudesta toteaisin että pitää tehdä testi ja sp testit ennen kuin alkaa miettiä mitä asian kanssa tehdään. Lääkkeellinen keskeytys on alkuvaiheessa täysin mahdollinen, eli mahdollista kauheaa kaavintaa ei edes tarvita kun hoidat asiasi ajoissa.

      Ja jos lapsen pitämisestä kannattaisi keskustella myös isovanhempien kanssa. Tiedän yhden tapauksen, joka oli tyhmä kuin vasemman jalan saapas. Ihan suomessa sattunut tapaus, tyttö oli sen verran pyöreä ettei raskaus näkynyt vaikka tyttö kyllä itse tiesi. Lapsen isästä ei ollut tietoa ja isovanhemmilla oli 4 päivää aikaa sopeutua ajatukseen että 17 vuotiaan kouluttamattoman ja työttömän tyttären lisäksi kotiin tulee vauva. En tiedä miten ovat pärjänneet.
      Kyllähän perusajatuksena pitäisi olla että lapsen omat vanhemmat kykenisivät lasta ensisijaisesti hoitamaan ja muut, kuten isovanhemmat, siinä asiassa vain avustaisivat.

      16 vuotiaalla on edessä vielä suuret rakastumiset ja festarit ja matkustelua, opiskelua, mahdollisuus länsimaiseen nuoren ihmisen elämään. Lapsen mukana tulee valtava vastuu joka ei lopu vauvan syntymiseen vaan jatkuu seuraavat 20 vuotta.

      Jälkiviisaus ei ole parasta mahdollista viisautta, mutta kuitenkin parempi kuin ei mitään. Fiksut oppivat omista virheistään, viisaat toisten virheistä.

      Hyvää joulua ja tsemppiä!

    • googlaappa abortti kuvahakuun.. Mieti sitten haluatko saman kohtalon lapsellesi? Itse sain jo 16 vuotiaana, eli 15 vuotiaana aloin odottamaan eikä abortti tullut pieneen mieleenikään. Jos ei osaa huolehtia ehkäisystä, on vastuu osattava sitten kantaa.

      Minä en ainakaan jäänyt paitsi mistään vaikka nuorena lapsen sainkin, enemmän olen saanut kuin menettänyt.

      • Nainen arvokkaampi

        Kaikki eivät ole samanlaisia. Se, että SINÄ pidit lapsen silloin, ei tarkoita, että joku toinen siihen kykenisi. Ja ihan yhtä lailla aborttikin on vastuun kantamista


      • Höpö höpö!
        Nainen arvokkaampi kirjoitti:

        Kaikki eivät ole samanlaisia. Se, että SINÄ pidit lapsen silloin, ei tarkoita, että joku toinen siihen kykenisi. Ja ihan yhtä lailla aborttikin on vastuun kantamista

        Turha jynssäillä puhkiruosteista sädekehää. Mukavuustappamisessa vain pelkurimaisesti paetaan vastuuta kun se omanapa menee lapsen elämänkin edelle!! Kunniallinen nainen laittaa heikomman eli lapsen edun ja hengen omien mukavuushinkujensa edelle. Se on sitä todellista vastuun kantamista.


      • elämää ylläpitävä
        Nainen arvokkaampi kirjoitti:

        Kaikki eivät ole samanlaisia. Se, että SINÄ pidit lapsen silloin, ei tarkoita, että joku toinen siihen kykenisi. Ja ihan yhtä lailla aborttikin on vastuun kantamista

        Olipa tuo vastaus, tuolle naiselle joka lapsen piti, onko sinulla tarkoitus oikein tositeolla puristaa jokainen nainen siihen suuntaan että tekevät abortin, minusta vähän tuntuu ettet osaa olla edes iloinen tuon nuoren päätöksestä?

        Miksi korostat tuota sinä sanaa, oletko vihainen hänelle?
        Hän kantoi vastuunsa, abortti on hätäkeino ainoastaan silloin jos todellakin on vammaisuus kyse, tai muuten sairauden tähden joka voisi vaarantaa lapsen hengen, nämä ymmärrän, mutten itse tajua että hyväpalkkaiset naiset ja muutenkin elämä normia, hankitaan vain sen tähden abortti.

        Hienoa paikia, että sait nähdä pikkuisesi ja kasvatat hänet rakastamaan elämää. :) ole siunattunuori nainen. Puheesi on arvokasta noin nuoreksi, tällaisia nuoria tarvitsemme jolla on vastuu toisen elämästä.


      • elämä ylläpitävä
        elämää ylläpitävä kirjoitti:

        Olipa tuo vastaus, tuolle naiselle joka lapsen piti, onko sinulla tarkoitus oikein tositeolla puristaa jokainen nainen siihen suuntaan että tekevät abortin, minusta vähän tuntuu ettet osaa olla edes iloinen tuon nuoren päätöksestä?

        Miksi korostat tuota sinä sanaa, oletko vihainen hänelle?
        Hän kantoi vastuunsa, abortti on hätäkeino ainoastaan silloin jos todellakin on vammaisuus kyse, tai muuten sairauden tähden joka voisi vaarantaa lapsen hengen, nämä ymmärrän, mutten itse tajua että hyväpalkkaiset naiset ja muutenkin elämä normia, hankitaan vain sen tähden abortti.

        Hienoa paikia, että sait nähdä pikkuisesi ja kasvatat hänet rakastamaan elämää. :) ole siunattunuori nainen. Puheesi on arvokasta noin nuoreksi, tällaisia nuoria tarvitsemme jolla on vastuu toisen elämästä.

        Ai niin, piti vielä sanoman, että jos äidillä on vaikea sairaus tai synnytysrumba joka on hänelle ollut raskasta ja komplikaatioita tullut, on hyvä syy saada oman terveytensä tähden sterilisaatio. Jos kerta saa abortin siksi ettei pysty enää synnyttämään sen vaikeuksien tähden, silloin äidillä on oikeus saada myös sterilisaatio.
        Jotkut täällä kovasti puhuvat ettei se ole varma, kyllä se aika varma on.
        Minulla on se ollut 18-vuotta, en ole tullut koskaan raskaaksi.
        Kierukka ei ole ollenkaan niin paljon varmpempi kuin sterilisaatio, kierukka voi jopa tipahtaa ja se aiheuttaa monille naisille lisävuotoa. Sterilisaatio ei aiheuta alavatsakipuja eikä ylimääräisiä vuotoja.

        Suosittelen lämpimästi naiset sterilisaatiota jos raskausvaivat ovat vaikeita ja niistä tulee monen näköistä komplikaatiota, sterilisaatio on nopea, pääset heti kun vähänkin olosi tuntuu nukutuksen jälkeen hyvältä, ja siitä toipuu melko nopeasti. Navan lävitse tehty toimenpide, ja ehkäisystä on huolehdittava tietty aika jonka lääkärit neuvovat.

        En voi käyttää hormoneja ja lapsetkin on tehtynä.


      • Nainen arvokkaampi kirjoitti:

        Kaikki eivät ole samanlaisia. Se, että SINÄ pidit lapsen silloin, ei tarkoita, että joku toinen siihen kykenisi. Ja ihan yhtä lailla aborttikin on vastuun kantamista

        En tarkoittanut että ratkaisu on helppo, mutta vaihtoehtoja on punnittava tarkkaan! Luuleeko kukaan olevansa siinä iässä valmis äidiksi, ei, siihen kasvetaan kun halutaan.

        Kummasti se kasvattaa ajatuksia kun tietää olevansa vastuussa toisesta ihmisestä.. Hädin tuskin osaa itsestään huolta pitää ja sitten pitäisi jo toisestakin osata huolehtia.

        Pointtini on se, että äitiyteen kasvaa ja jokainen voi pärjätä menettämättä mitään. Ei saa ajatella että lapsi vie elämästä jotain, päinvastoin. Lapsi antaa enemmän kuin ottaa. Tukiverkkoa on saatavilla, jos ei omasta perheestä niin muilta tahoilta, yksin ei jää jos ei halua.

        Itse olen ainakin onnellinen lapsestani, parasta mitä minulle on tapahtunut (:


    • rattalaa

      Oma siskoni teki abortin joskus 16 kesäisenä, ei ole sitä koskaan katunut sillä ei kokenut olevansa valmis ja samalla tavalla mies oli yhden illan juttu.

      18 -vuotiaana hän tuli uudestaan raskaaksi ja päätti pitää lapsen. On sanonut useaan otteeseen, että tämä kyseinen tyttö on ihanin asia mitä hänelle on tapahtunut, mutta hänen nuoruutensa jäi niin kesken ja alkuaikoina hän olikin hieman holtiton äiti (toi joka vkl lapsen hoitoon jotta sai lähteä juhlimaan yms). Sanoi, ettei toivoisi minulle samanlaista äitiyttä, vaan haluaisi että sitten kun saan lapsen niin osaan nauttia äitiydestä.

      Itse tulin raskaaksi vasta muutama kk sitten pillereistä huolimatta ja päädyin aborttiin, ei ollut mikään iso juttu ja kivut siedettävissä. Prosessi meni tosi simppelisti kun soitin vaan omalle sairaanhoitajalle ja kerroin tilanteen, sain samalle päivälle ajan ja jatko-ohjeet tulivat sitten käynnillä. Viikon päästä oli jo itse toimenpide (lääkkeellisen kesk. tein) ja n. 6h sairaalalla olin. Nyt 4kk keskeytyksestä ja vointi ok, mitään kipuja tms ei sairaalasta lähdön jälkeen ollut ja sain kipulääkettä sen verran paikan päällä etten joutunut kivuista kärsimään kuin ehkä 5min

      • Samasta lahopuusta

        Holtitton murhamielisyys taitaa olla sukuvika.


    • Oma päätös

      Tein itse abortin 12 vuotta sitten, kun olin sinun ikäisesi. Kertaakaan en ole katunut, enkä surrut päätöstäni.

    • liian nuorelle

      Suosittelen sinulle ettet käy näillä palstoilla enää, sillä tämä ei todellakaan ole oikea paikka sinulle. Menen paikkakuntasi neuvolaan ja kysy mitä he voivat asiasi kanssa tehdä. Tukea saat oikeilta ammatti-ihmisiltä. Täällä sitä ei ole.

      • Anonyymi

        Jokohan sen kersa on koulussa tekemässä omia pahojaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokohan sen kersa on koulussa tekemässä omia pahojaan?

        Monellekohan lapselle sinä olet tehnyt pahojasi näiden vuosien mittaan?


    • Anonyymi

      Eiköhän aloittajan ongelma ole jo ratkennut vuosia sitten.

    Ketjusta on poistettu 40 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5165
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3247
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe