kesän siivet

soffaaa

Avasin silmäni. Näin yläpuolellani valkoisia neliöitä. Ilmassa oli steriili haju ja suussani maistui hyvin imelältä. Käänsin päätäni nähdäkseni ympärilleni kun kuulin risahduksen vasemmaltapuoleltani. Olin karjaista kivusta ja tartuin kädelläni kiinni kipeään kohtaan. Se vasta saikin minuun liikettä ja säikähdykseni aiheutti minulle hyvin nopeita sydämenlyöntejä. Laatikko vieressäni alkoi piipata kiivaammin. Ja sillä hetkellä joku astui huoneeseen. Silmäni olivat kostuneet äskeisestä etten ollut nähdä tulian kasvoja. Hän riensi piippaavan laatikon viereen ja alkoi säätää letkujen kanssa. Pian huoneeseen alkoi tulla lisää porukkaa. Pian huoneessa vallitsi häiritsevä hälinä kun yksi jos toinenkin valkopukuinen ihminen kyseli : Joko hän heräsi?" ja "Mikä on hänen tilanteensa?" Kuulin jopa yhden kysyvän, että milloin kahvihuoneen keksit ovat vaihtuneet gluteiinittomiin. Olin hyvin hämmentynyt ja hiukan peloissani, mutta kukaan ei viitsinyt selittää tilannetta. He alkoivat häseltää kukin omiaan: Joku tarkasti papereita, joku kaiveli laatikoita tai selvitteli letkuja, joku hälytti ilmeisesti lisää porukkaa, useat ravasivat huoneessa edestaikaisin ja sisään ulos. Toiset olivat siellä ihan huvinvuoksi ja toimeettomina. Joku rämpytti valoja. Ja kukaan, ei yksikään ystävällisesti voinut edes ohimennen mainita mikä tosiaan on tilanne. Ihan kuin en olisi huoneessa ollutkaan. Aloin tosiaan turhautua ja korviani särki. Päätin ottaa ainoan aseen käyttöön jonka omistin. Ääneni. Kiljaisin minkä kuivasta kurkustani pääsii ja hetken päästä kaikkien huomio oli kiinnittynyt minuun. Hetken oli aivan hiljaista. Oletin että he ymmärtäisivät tästä vihjeestä selvittää minulle tilannetta, mutta minua katsottiin hölmistyneinä. "Onko jokin hätänä neiti Pakarinen?" yksi lähellä olevista lääkäreistä kysyi. Et voi olla tosissasi! Mietin ja katsoin lääkäriä kuin näkisin sinisiä lehmiä taivaalla. "Onko jokin hätänä? Onko jokin hätänä!" Ääneni meinasi pettää, kun yritin korottaa sitä huutaakeni jotain erittäin nasevaa. Olin raivon partaalla ja olin valmis lyömään rautapakettiin käärityllä kädelläni lääkäriä kuonoon. Mutta tiesin että se satuttaisi minuakin, joten päädyin yhä katselemaan lentäviä lehmiä.
"Voi hyvänen aika, tosiaan! Anteeksi, varmaan ihmettelet mitä on oikein tekeillä." Yksi naisääni sanoi huoneen toiselta puolelta. Käänsin katseeni naiseen ja nyökkäsin yhä tuo 'lehmät lentää'- ilme kasvoillani. Mitä oikein oli tapahtunut, miten kaikki oli päätynyt tänne. Minä kun parhaani yritin vältelläkseni sairaaloita. En ikinä pitänyt sairaaloista. Ne saivat minut... sairaaksi.
Ulkona näytti kylmältä. Oli siis talvi, olin ollut koomassa kuulemma vain kolme viikkoa. En jaksanut kuunnella naista kovinkaan kauan. Uppouduin omiin ajatuksiin. Ne ajatukset veivät minut viime kesään. Kesään joka oli paras tähän mennessä.

"Katso vähän eteesi!" Lotta huudahti kun kurottautuessani hattuhyllylle tönäisin häntä.
"Anteeksi", sanoin, " me menemme ulos jo odottamaan, älä unohda ottaa aurinkorasvaa ja rantapyyhettä!" huudahdin vielä ja menin paistattelemaan kesäkuun ensimmäisiin auringonsäteisiin.

1

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kukkahattutyttö

      Riikka ja Jeste odottivat tien vierustalla. Molemmilla oli shortsit, rantasandaalit ja aurinkolasit nenillään. Bikinien narut pilkistivät paidan alta.
      Otin pyöräni ja talutin sen tyttöjen luo.
      "Kesä! Tätä on odotettu joulusta asti." Riikka hihkaisi ja antoi tuulen hyväillä kasvojaan. Jeste katsoi välinpitämättömästi Riikkaa ja kysyi hänelle ominaisella, neutraalilla äänellä. " Joko Lotta on pian valmis?" Jeste on meistä poikamaisin, eikä turhia hempeile. Minä, Riikka ja siskoni Lotta olemme enemmänkin niitä kukkaistyttöjä. Kukin vähän omalla tavallamme. Riikka vaaleaverikkönä ehdottomasti porukkamme romantikko ja kukkahattu- tyttö.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2300
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1781
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1639
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1402
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1398
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1271
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      136
      1133
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1083
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe