Lääkityksen vaihto, onnistuisko

Jatkuvasti flunsia

Olen allerkinen huonepölypunkeille ja heinien siitepölylle. Haluaisin tietää altistaako Nasonexin pitkäaikais käyttö sairastumaan herkemmin ja -pidempään, tavallisiin flunssiin? Auttaisiko ongelmaan allergia lääkityksen vaihto toisen laiseksi? Nykyinen lääkitys on Nasonexiä jatkuvasti ympärivuoden ja Heiniksiä kesällä tarvittaessa(aloitan kun leppä kukkii koska oireet alkavat silloin, tukkoinen olo pää kipeä ja käsiin tulee ihottumaa, pahenevat koivulle ja heinille, lopetan vasta pujon jälkeen ja lopetus tuntuu pahalta pää tulee kipeeksi ja ihoa kutisee 2 viikkoa). Lääkitys ollut käytössä yli 8 vuotta ja tuntuu ettei se riitä. Nasonexistä haluaisin luopua sillä siinä on kortisoonia ja ihoni on tullut herkemmäksi auringolle punottaa herkemmin eikä rusketu niin herkästi kuin ennen. Nenän lima kalvot kuivuu liikaa ja tarvivat välillä öljyä. Ne flunssat tulee herkästi, kuumetta 37,2(minun normaalilämpö on n. 36,0), ollo vetelä ja nenä ei tahdo vuotaa, kuume jatkuu vähintään viikon kun nenä alkaa vuotaa lämpö alkaa laskea pikku hiljaa(nasonex käytössä kokoajan ylläpito annoksella 1 suihke molempii sieraimiin kerran päivässä, useampi vain pistää nenää eikä auta). Flunssia oli aijemmin syys-talvi-kevät aikaan ainakin kerran kuukaudessa(silloin kun Heinix ei käytössä) ja kesällä ei juuri mitään vaikka lomaa töistä vain 4 viikkoa. Lokakuussa oli keuhkokuume, alkoi äkisti ja 39 asteen kuumella tulehdus arvot kävi todella korkealla pahimmillan 267. Nyt iltaisin flunssan alun yhteydessä keuhkoista kuulen itse rahinaa ja korinaa, makoillessani sängyllä. Mutta lääkärit ei kuule sitä ja tiedän itsekkin ettei oire ole päällä sillon ja siksi sitä ei voi kuulla. Ennen näin ei ollut ja siihen rahinaan auttoi kun söin heiniksiä. Mietein onko allergia pahentunut ja yritin kysyä asiaa lääkäriltä ja sain vain limaa irroitavaa yskän lääkettä. Ei tainnut olla erikoistunut allergioihin. Erällä tutulla on toisen lainen lääkitys Heinixiä joka päivä ympäri vuoden ja oliko kesällä jotain duaktia. Minkälaisia pitkä aikais vaikutuksia on tuolla lääkituksellä ja minkälaisia omallani voi vielä ilmetä, sillä olen joutunut luopumaan maidon käytöstä(allergia oireita maitoproteiinille)?

2

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nenäkortisonien käytöstä ei ole ilmennyt haittoja pitkässäkään käytössä. Ne eivät altista flunssille tai muille infektioille. Yliherkkyysoireita potevilla vain on taipumus "kerätä kaikki flunssat", joita kulloinkin on liikkeellä. Nenäkortisoni ei ohenna ihoa eikä lisää palamisherkkyyttä auringossa. Ne liittyvät iän karttumiseen. Samaten ruskettumisherkkyys vähenee iän mukana. Sen takia vanhukset ovat "kalpeanaamoja".
      Limakalvojen yliherkkyysoiriluun kuuluu limaisuus, ja se kuuluu aika ajoin rohinana omaan korvaan. Keuhkoja kuunnellessa keuhkorakkuloiden hengitysääni on kuitenkin kirkas. Lima rohisee vain putkistossa.
      Lääkäri kyllä osaa hienosäätää lääkityksen mahdollisimman hyväksi.

    • Jatkuvasti flunsia

      Kunnalliella puolella on nyt todella vaikeaa saada muita kuin päivystys aikoja ja eilen viimeksi Lääkärin kommenti oli Nasonex on hyvä lääke(oli ulkomaalais taustainen lääkäri). Mutta ei ole aikaa päivystys lääkäreillä muuttaa heidän mielestä toimivaa lääkitystä. Eikä kaikki heistä tunnu ymmärtävän allegian monia oireita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      80
      1574
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1287
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      118
      1280
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1186
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1064
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      86
      862
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      802
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      785
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      384
      782
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      132
      752
    Aihe