Jatkuva lämpöily allergian oireena?

Emilja

Minulla on ollut jatkuvaa lämpöilyä, nuhaa ja tukkoisuutta noin puolentoista vuoden ajan. Kierre alkoi kesällä 2010 pahalla poskiontelontulehduksella, joka toistui vielä saman vuoden syksynäkin pari kertaa. Viime vuonna poskiontelontulehduksia ei enää ollut, mutta nenäoireet, liman eritys ja lämpöily ovat vain jatkuneet. Terveenä lämpöni on 35,8–36,2, mutta nyt lämpöä on useimpina päivinä 37 tai vähän yli.

Syksyllä 2008 kävin allergiatestissä, jossa minun todettiin olevan allerginen koivulle, lepälle, pujolle, pölypunkille, kissalle ja hevoselle. Lääkärit ovat sitä mieltä, että oireeni johtuvat allergiasta.

Olen syönyt antihistamiinia jatkuvasti puolentoista vuoden ajan ja käyttänyt lisäksi kortisonia nenäsuihkeena usean kuukauden ajan pariin otteeseen. Kaksi kertaa olen popsinut kortisonia myös pillerikuurina.

Astmaepäilyjä ei enää ole kahden viikon PEF-seurannan jälkeen. Kotonani on tehty kosteusmittaukset ja työpaikalla sisäilmatutkimus eikä mitään hälyttävää ole ilmennyt. Viime kesänä olin tilapäisesti selvästi paremmassa kunnossa siitepölyistä huolimatta.

Nyt lääkärit vain ohjeistavat välttämään kaikkia mahdollisia allergeenejä, kuten ruokia, joista voi tulla ristiallergiaa. En ole kuitenkaan huomannut, että mikään tekemäni muutos kotona tai ruokavaliossa olisi kuitenkaan juuri vaikuttanut olotilaani. Lisäksi lääkäri määräsi minut lopettamaan särkylääkkeenä käyttämäni Treon (koska se sisältää asetyylisalisyylihappoa), joten oloni on entistä heikompi, kun en saa lievitystä oireisiini. Myöskään muita kuume- ja tulehduskipulääkkeitä en lääkärin mukaan saisi käyttää näihin vaivoihin, ettei lämmönsäätelykeskukseni mene sekaisin.

Olen neuvoton, enkä tiedä, mitä voisin enää tehdä edistääkseni terveyttäni. Olen 30-vuotias nainen ja nauttisin kovasti työstäni, opiskelusta, liikunnasta ja muista harrastuksistani, mutta jatkuva lämpöily vie todella paljon voimia, ja joudun lepäämään kotona tuskastuttavan usein. Minua huolestuttaa myös jatkuvan lämpöilyn vaikutus elimistööni.

Tässä muutama kysymys:

1. Voiko jatkuva lämpöily johtua allergiasta?
2. Onko jatkuva lämpöily vaarallista elimistölleni?
3. Kuinka todennäköistä on, että lämmönsäätelykeskukseni menee sekaisin, jos käytän kuumetta alentavia lääkkeitä?
4. Mistä voisin etsiä helpotusta tilanteeseeni?

2

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pieni lämmönnousu ei johdu allergiasta. Se voi olla hormonaalista (kk-kierron eri vaiheissa ihmisen lämpötila vaihtelee) tai olla merkki pienestä infektiosta nenän ja sen sivuonteloiden limakalvoissa. Lämmönnousu ei sinänsä ole vaarallista. Se pyrkii vain väsyttämään. Asetosalisyylihappoa (asperiinia) tai sen tapaan vaikuttavia tulehduskipulääkkeitä (ibuprofeeni, ketoprofeeni yms) ei tulisi käyttää, sillä herkässä elimistössä ne voivat edistää polyyppien syntyä. Parasetamoli on niitä turvallisempi, mutta turhaan ei sitäkään saisi käyttää.
      Kokenut korva-nenä-kurkkutautilääkäri on oikea henkilö opastamaan eteenpäin oireiden viidakossa.

    • mulla oli eilen kuumetta ja kurkku ollut kauheen kipeenä ja korva mut kurkku on turvoksessa kun siellä on punaiset pallot kurkussa punaista on joka puolella kun on punainen kurkku ja punaiset pallot siellä ja oon juonut paljon nestettä ja kyllä mää pystyn niinkun nielemään vettä ja muutenki mut sillonko oli kurkku kipeenä niin sillon en syönyt mitään syönyt kun en pystynyt sillon nielemään yhtään mitään mut koitan parantua nyt loppuun asti että pääsis kouluun terveenä mut mun kanssa voi keskustella ......:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      83
      1611
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      118
      1290
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1287
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1196
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1074
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      87
      876
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      802
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      385
      789
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      785
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      132
      762
    Aihe