Toivon, että ymmärrät...

willyouwouldyou

Tässä tämmöinen pieni kirjemuotoinen novelli rakkaudesta : ) saattaa olla sekava, kirjoitin sen aikaa sitten


Millaista meidän rakkautemme olisi ollut, jos sitä olisi ylipäänsä ollut? Mietin sitä liiankin usein. Joka ilta. Yön hämärässä kasvosi palautuvat mieleeni, tavoitan sinut, hahmotan vartalosi muodot. Mitä jos olisinkin tarttunut tilaisuuteen? Jos olisin tarttunut sinua kädestä ja puristanut, kun kätemme hipaisivat toisiaan? Jos olisin ollut tarpeeksi toiveikas tehdäkseni jotain unelmani eteen?
Seisoit yksin halusin tulla luoksesi, kaapata sinut käsivarsilleni, selvittää surusi. Mikä minua silloin esti? Ehkä näytit niin kauniilta, että se sumensi ajatukseni tai ehkä minua vain pelotti. En kuitenkaan pääse eroon ajatuksesta, että jotain merkitsevää olisi tapahtunut. Se oli ihmeellistä, äänet, ihmiset, aika, kaikki muu oli merkityksetöntä, kun näin sinun seisovan hauraana siinä koulun pihalla. Mutta minulla ei ollut enää aikaa ajatella. Minä käännyin ja olit poissa. Rajusti minut ravisteltiin hereille.
Tiedän, että en saisi tuntea niin kuin tunnen. Mutta kuinka voisin, unohtaa sinut? Tulin onnelliseksi ainoastaan katselemallla sinua. Olit niin hellyyttävä ja viaton, pehmeä. Sinussa oli jotain salaperäistä herkkyyttä, samaistuin sinuun. Ja sinulla oli todella naiselliset muodot. Vain hymysi saa minussa (vieläkin ajatuksissani) aikaan sellaisen tunnekuohun, että en ole koskaan kokenut vastaavaa. Kun katseesi tavoitti minut, tunsin piston sydämessäni. Sellaista yhteyttä, minkä tiedän sinunkin tunteneen. Silmäsi näkivät suoraan sisääni. Minä häpesin, olin säälittävä. Sinä tiesit.
Lämpö, joka minusta huokui sinua kohtaan, hukkui ihmismassaan välissämme. Kirjoitin siitä, ihmisistä välissämme, purin suruni sanoiksi. Kirjotin kauneudestasi ja siitä kuinka ottaisin pääsi käsieni väliin ja muuttaisin kaiken hyväksi. Kuinka rakastelisimme niin, että unohtaisimme ajan kulun. Nauraisimme huolemme pois. Pelastaisin sinut maailmalta, joka ei ymmärtäisi meitä. Joka ei hyväksyisi tätä tunnetta.
Olit minun enkelini. Uskon, että jokainen ihminen kohtaa enkelin joskus elämänsä aikana. Enkeleitä on kahdenlaisia, hyviä ja pahoja. Sinä olit kumpaakin. Sait minut vihaamaan itseäni, toisaalta rakastamaan. Tajusin maailman kauneuden ja välillä jopa uskalsin tarttua hetkeen ja päästää irti. Minun täytyi kohdata elämän vaikeus ja suunnaton määrä kipua. Pohjimmainen syy kipuuni löytyy kuitenkin vielä syvemmältä sisältäni kuin sinä koskaan näit. Etkä sinä ollut syy kipuuni, tunteeni sinua kohtaan kuitenkin vahvistivat tuskaani.
Halusin rakastaa sinua ja kertoa sinulle mitä rakkaus on. Sinä opettaisit minut elämään surun kanssa. Tekemään siitä taidetta. Yhdessä me maalaisimme sielumme kirkkailla väreillä, kirjoittaisimme kaipauksestamme hauraille kuluneille sivuille ja voittaisimme pelkomme huumorilla. Sinä pyyhkisit kyyneleeni ja minä suutelisin sinua suoraan sydämeen. Olemme erilaisia, samalla tavalla. Meidän rakkautemme olisi ollut parantavaa. Nyt en saa koskaan tietää kuinka suloiselta näytät juuri herättyäsi. Hukutin sinut turhien kyyneleitten taakse. Kaipaavat katseeni hakeutuivat vieraiden ihmisten silmiin.
Tuo aikaansaamasi intohimo sai jotain minussa liikkelle. Halusin olla yhtä kaunis kuin sinä, vaikka tiesin sen olevan mahdotonta. Halusin olla sinulle hyvä ja ainutlaatuinen. En pystynyt siihen.
Nyt kerron mitä suruni on. Kuoleman pelkoa ja halua, syvintä pimeyttä mitä maailmassa on, mustia pilviä, tukahduttavaa savua(häkää, joka syrjäyttää hapen), avomeri - pelkoa, että ei ole mitään keinoa selvitä, ei mitään syytä, jonka vuoksi elää. Päivät kuluivat. Ehkä tapahtui ihme parantuminen, ehkä kasvoin henkisesti. Luultavasti molempia. Hetki oli uskomaton. Yhtäkkiä olin vapaa, pystyin mihin vain, sain tehdä mitä ikinä halusin. Ymmärsin elämää, osasin taas elää(uskalsin). Suruni on lähtöisin syvältä, syvältä. Minä häpeän sitä, vieläkin, vaikka tiedän, että syy ei ole minun.Minua ei kaivattu, ei rakastettu. Luulin ansaitsevani sen kaiken.
Haluaisin kuulla äänesi sanovan, että kaikki tuo oli turhaa. Että minulla on merkitys, olen tärkeä. Olen kuullut nämä sanat jo rakkaudella.Tiedän niiden olevan totta, mutta silti kaipaan pehmeän äänesi kaikua koulun käytävillä. Kaipaan sinua. Naurusi sai silmäni loistamaan. En saanut katsettani irti hymykuopistasi. Kellot soivat. Ja minä kävelin päin seinää.
Rakkaudestahan tässä piti olla kyse. Suru liittyy aina vahvasti rakkauteen ja varsinkin tähän tarinaan. Halusinhan minä selvittää surusi.
Lempeillä rakkauskirjeillä olisin saanut sinut omakseni. Ainut asia minkä sinulle koskaan kirjoitin oli: olet kaunis. Suunnittelin kirjeitäni sinulle ja kuinka näyttäisin sinusta piirtämäni kuvan sinulle. Hymyilisit ja vapisisin jo ajatellessani sitä. En kadu sitä, se on suuri saavutus. Se ilo, joka sinusta säteili seuraavana päivänä, oli minun ansiotani. Olit kuullut sen mitä jokainen tyttö ja nainen haluaa kuulla.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • willyouwouldyou

      Enempää en uskalla puhua sinusta eikä tarvitsekaan, sinullehan minä kirjoitan. Jos kertoisin lisää, se ei olisi enää kertomista, se olisi itsestään selvien yksityiskohtien tarpeetonta toistoa. En tuntenut sinua, mutta sydämemme tunsivat, että olemme erilaisia ja keskenään samanlaisia. Silmäsi näkivät syvälle, minunkin silmäni näkevät syvälle. Olimme molemmat surullisia. Meillä oli yhteys, ne pistot sydämessä. Tunsitko ne? Minä tunsin katseesi niskassani ja häpesin enkä oikeastaan edes tiedä miksi. Se jää arvoitukseksi meille kummallekkin. En enää palaa taaksepäin. Minun täytyy myöntää, että toinen nainen on mielessäni nytkin. Mutta sinua en voi koskaan unohtaa. Olit ensimmäinen, joka oikeasti sai minut miettimään mitä tämä kaikki on. Ja nyt sinä tiedät sen, mitä olisin sinulle sanonut, jos olisin siihen pystynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8955
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2390
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1507
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1257
    Aihe