Kyllä nolotti

kiitos EI!

mennä töihin 2 viikon Kanarian lomalta...naama oli yhtä valkoinen kuin lähtiessä ja muu vartalo samoin kun ei tarennut ottaa aurinkoa....2 viikon aikana oli 3 pv jolloin lämpötila oli 20C varjossa...silloinkin tuuli ettei rannalla tarennut ilman pitkähihaista....yöksi piti pyytää lisää peittoja ja vedenkeitin....3 aikaan yöllä keitettiin lämmintä teetä ja odoteltiin että tulee aamu....en mene ikinä enää Kanarialle....en vaikka ilman pääsisin ja meillä meni 2 viikossa rahaa 3 hengeltä liki 2500 euroa....rahat olisi voinut myös polttaa sillä ihan hukkaan ne meni...lentokin oli niin surkea ja ahdas että vieläkin puistuttaa.....tulomatkalla oli vielä välilasku...tankkaus kai unohtui?

101

2977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paleltaa

      Et ole ainut, kyllä ei meidänkään loma kaksinen ollut.Ei ihan heti Kanarialle lähdetä,kylmää ja kallista,tosiaan voisi rahat parempaankin laittaa.

    • CCS.

      Odotapa hetki, niin joku tulee ja kirjoittaa miten Kanrialla on juuri nyt lämmintä 30 astetta, koska siellä on useita pienoisilmastoja. :o) Itsekin olin jo 70-luvulla väärässä pienoisilmastopaikassa, sillä myrskutuulet repivät Las Palmasin sähköjohtoja niin, että kipinät sinkoilivat tuulessa ja sateessa risteysten yllä. Sisätiloissa Santa Catalina -puiston baarissa tarkeni juuri ja juuri 13 asteen lämpötilassa villatakki ja poplari päällä.

      Hyvällä onnella aurinko kuitenkin paistaa talvellakin ja lämpötilakin yltää Suomen kesän lukemiin. Taattua se ei kuitenkaan ole. Varmaa lämpöä on vain lähempänä päiväntasaajaa.

      • naakka

        No eihän se paljoa lämmitä, että naapurikylässä on monta astetta lämpimämpää, mutta totta nuo suuret paikalliset erot silti on. Esim. viime lauantaina Puerto Moganin ylin 22.2, Maspalomasin 18,4, välimatkaa on alle 30km... vuorokauden keskilämpötilatkin 18.5 vs. 16.8 astetta. Nämä lukemat ovat virallisilta säasemilta - ei mistään kinkkumittareista.


    • 7+12

      Missä päin olitte? Me olemme olleet nyt viikon kotosuomessa ja edelleen on rusketukset tallessa viikon Fuerten reissun jäljiltä ;). Tosin teimme yhtenä päivänä retken viereiselle Lanzarotelle ja tulivuorille. Siellä meinasi jäätyä!

    • Solariumiin!

      Voi kauhistus. Kerro missä kohteessa ja milloin olitte.

      • amaria12

        Ei kannata uskoa tätä yhtä vakiprovoparkaa. Hänet tunnistaa pisteviivoista ja ainaisesta "Kanarian"mollaamisesta. Hän kun ei ole siellä käynyt niin ei tiedä, että kyse on useasta eri saaresta ja -yllätys, yllätys- niillä voi tosiaankin olla hyvin erilaisia lämpotiloja. Tämän provoilijan lempiaiheita on sää, mutta kyllä hän kirjoittelee myös kalliista hinnoista, autonvuokrauksen kalleudesta ja siitä, kuinka Thaimaassa lomailu on ah niin paljon ihanampaa.


      • ei lisäämistä
        amaria12 kirjoitti:

        Ei kannata uskoa tätä yhtä vakiprovoparkaa. Hänet tunnistaa pisteviivoista ja ainaisesta "Kanarian"mollaamisesta. Hän kun ei ole siellä käynyt niin ei tiedä, että kyse on useasta eri saaresta ja -yllätys, yllätys- niillä voi tosiaankin olla hyvin erilaisia lämpotiloja. Tämän provoilijan lempiaiheita on sää, mutta kyllä hän kirjoittelee myös kalliista hinnoista, autonvuokrauksen kalleudesta ja siitä, kuinka Thaimaassa lomailu on ah niin paljon ihanampaa.

        mutta tuohan on totta.


    • kap verde seuraava

      Ei ole tuulesta temmattu juttu.Kyllä on tosi että tänä talvena on ollut kylmempää kuin tavallisesti.Itse kävin viikko sitten Inglesissä tuttuja tapaamassa jotka ovat olleet siellä jo muutaman kuukauden.Sanoivat että oli kylmin talvi moneen vuoteen.Eipä juuri tullut uitua ja auringon otto jäi vähiin tällä kertaa.

      • kylmää on

        on täällä joku rehellinen myös ja kertoo teille Kanariaan hurahtaneille totuuden. Ottaa varmaan aivoon että asia on kuten kerroin.


    • vilperi571

      Maspalomas; La Suerte de Golf 21.1-4.2. -12

      Me asuttiin emännyksen kanssa Maspalomasin puolella ja sain kinkkumittarini sijoitettua taas hyvään paikkaan; varjossa aina ja anturi metrin korkeudella maasta:
      Alimmat lämpötilat 12,5 asteen pinnassa ja korkein yölämpötila 16!
      Päivisin kyllä kohtuulliset 19-24 ja kämppä lämmitettiin aina päivisin reikiä aukomalla ja päästämällä auringonvalo sisään jolloin sisälämpö pysyi yöllä 18-20 asteessa joten ei me paleltu, mutta hotlan huopa oli kyllä lakanan päällä joka yö.
      Ja kun aurinko laski, niin pitkäpunttiset oli kylmän rauhalliseti heitettävä päälle.

      Väriä tuli kyllä nahkaan ihan riittävästi kun ei ollut kuin yksi täysin pilvinen päivä ja jopa muutama tippa vettäkin satoi.

      Lähtöpäivä oli kylmin kun 12 aikaan päivällä pirunmoinen tuuli ja n.16 lämpöä vaikka aurinko paistoi.

    • Palelija

      Niin, se aina yllättää jotkut, että Kanariallakin talvi on talvi, vaikka onkin lämpimämpi kuin meikäläinen talvi. Jos haluaa takuuvarmaa hikoilukeliä, ei kannata minnekäänpäin Kanariaa suunnistaa näin alkuvuodesta. Voihan siellä toki hyvällä tuurilla olla täydet auringonottokelit, mutta takuuvarmaa se ei tähän aikaan vuodesta ole. Siksipä sinne saa niitä halpoja matkoja helmikuussa. Joulukuussa oli oikein kivat kesäkelit, ei tarvinnut palella, edes Las Palmasissa.

    • Finnmatkojen Fani

      Kait se on Kanarian Saarillakin kylmempi talvi, niinkuin on kaikkialla Euroopassa ja maailmalla yleisestikin. Suomessakin jatkuvasti -30.

      Siltikin loma-aika lähestyy, viikko 11 ja Teneriffalle. Ehkä siellä nyt ei aiva kuuma ole, kun viime kesänä tuli reissussa paistuttua kuin kinkku ja edellisenä talvena paistuin Kap Verdellä.

      Minusta on oikein mukavaa ajatella että tällä lomalla ei tarvitse paistua. Olen käynyt ennenkin helmi-maaliskuussa Kanarian Saarilla ja molemmilla kerroilla on tarennut kivasti, eikä ole tarvinnut todellakaan paistua kuin kalkkuna.

      Loma on aina loma

    • reissussa_ollut

      Viiko tuli oltua americassissa juuri tammi-helmikuun vaihteessa. Joka päivä uitiin hotellin altaalla, aurinkoa tuli otettua niin että on kunnon rusketus ja herkimmät meinasivat polttaa itsensä.

      Hotellissa oli normilakanoiden lisäksi peitot mutta vaikka alastomana nukuin en peittoa tarvinnut enkä kertaakaaan herännyt kylmyyteen. Sen verran viileät laattalattiat ovat iltaisin että villasukat oli huoneessa liikkuessa ihan mukavat.

      Päivisin mentiin shortisit t-paitalinjalla, iltaisin pidemmät shortstit ja huppari. Hyvin tarkeni ja pärjäsi.

      Ja juu.. kyllä nolotti. Koneessa kun laskeuduttiin suomeen niin tottakai juntti-suomalaiset antoivat aplodit vaikkei ollutkaan mikään matkatoimiston chartteri. ja tottakai nämä kuudenkympin ja kuoleman välissä olevat eläkeläiset koneen laskeuduttua tunkivat leveät perseensä käytävälle odottamaan vaikka kukaan sieltä koneesta ei sen nopeammin ulos päässytkään. Ja samat ihmiset sitten olivat matkalaukkuhihnalla.. itse odotettiin rauhassa että kone laskeutuu ja päästettiin nämä kiireiset pihalle.. sen jälkeen oli hyvä kerätä kamat ja poistua koneesta.. ja ulos lentoasemalta päästiin ihan yhtä nopeasti mitä nämä eläkeläisetkin, ne matkalaukut kun eivät sieltä yhtään nopeampaa tulleet kenellekkään.

      Matkustaminen on mukavaaa, valitettavasti näiltä eläkeläisiltä ja suurilta ikäluokilta on hyvät tavat unohtuneet tai kotikasvatuksessa ollut puutteita. Hävetä sai, näiden eläkeläisten käytöstä.

      Muuten oli hieno reissu, ensi talvena uudestaan. = )

    • sstlimsssimis

      no viiden viikon päästä menemme,ja ei huoleta,menemme lanzarottelle missä silloin oin on varmin sää,ollemme luottavaisn mielin sää olo suhteen verrattuna meidän - 37 pakkaseen olosuhteen verratuna.ei saa valittaa!

    • eri mieltä

      Lomailetko vain ottaaksesi aurinkoa ? kyllä kahden viikon reissu Kanarialle 20 C varjossa mulle kelpaisi....auringossahan se on jo 23-26 C varmaankin ???? Me lomailtiin viime vuonna Huhtikuun alussa ja kyllä tarkeni....koko ajan 24-31 C...tottakait iltaseksi ja yöksi sitten viileni...pitää muistaa että Kanarian saaria ympäröi Valtameri....ja myös Kanarialla tuulee niinkuin myös muuallakin maailmassa ja sekin viilentää lämpötilaa !

      Miten ihmeessä te ootte saanut menemään 2500 e 2 viikossa kolmelta hengeltä ?
      Meillä meni kahdestaan 750e/vko ja sillä syötiin joka päivä todella hyvin ravintolassa...tuosta rahasta myös maksettiin delfiiniretki...tuliaisia osteltiin....niin että laukut täyttyi aikas hyvin ;) Ostettiin 3 päivänä aamiainen hotellista...ostettiin kaupasta aamiaistarvikkeita.... koko matkan hinnaksi tuli siis n. 2100 e . Tämä sisältää siis pakettimatkan,neljä retkeä,tuliaiset,syömiset ,taximatkailun...... niin ja matka ei ollut mikään äkkilähtö !

      Minun mielipide on ainakin se että kyllä tuli halvaksi ! Niimpä myös tänä vuonna lokakuussa suuntaamme jälleen Teneriffalle !

      • erittäin pettynyt

        teillä meni siis viikossa 750 euroa...2 henkeä ja meitä oli 3 henkeä ja 2 viikkoa... ei taida tuo matikka olla sinun juttusi....tuo raha vain meni ja luulin että kun Kanarialle matkustaa niin aurinko on se mitä sieltä haetaan...mitä Kanarialla voi muuta tehdä kuin ottaa aurinkoa? Eikä sitä rantaloma kohteena myydä....vai? Siis tuo 20C varjossa oli muutama päivänä mutta erittäin kylmä tuuli esti esim. lyhythihaisissa olemisen....paksu fleece oli ehdoton päivälläkin ja puhumattakaan yöllä...ne oli yhtä helvettiä... ensi talveksi on matka jo tilattu eikä ole Kanarialle päinkään...kerta riitti ja siinä se. Seuraavalla lomalla ei pitkähihaisia tarvita ja samalla rahalla saa kunnon loman.....


      • Mörrimöykky
        erittäin pettynyt kirjoitti:

        teillä meni siis viikossa 750 euroa...2 henkeä ja meitä oli 3 henkeä ja 2 viikkoa... ei taida tuo matikka olla sinun juttusi....tuo raha vain meni ja luulin että kun Kanarialle matkustaa niin aurinko on se mitä sieltä haetaan...mitä Kanarialla voi muuta tehdä kuin ottaa aurinkoa? Eikä sitä rantaloma kohteena myydä....vai? Siis tuo 20C varjossa oli muutama päivänä mutta erittäin kylmä tuuli esti esim. lyhythihaisissa olemisen....paksu fleece oli ehdoton päivälläkin ja puhumattakaan yöllä...ne oli yhtä helvettiä... ensi talveksi on matka jo tilattu eikä ole Kanarialle päinkään...kerta riitti ja siinä se. Seuraavalla lomalla ei pitkähihaisia tarvita ja samalla rahalla saa kunnon loman.....

        750/2 = 375EUR/vko/hlö
        2500EUR/(3*2)=416EUR/vko/hlö.

        Oikeasti pitää kyllä olla ihan todella tyhmä, että palelee 2 viikkoa putkeen... ja taskussa on 2500 pelkkään auringon odotteluun ja murjotukseen. Ehkä kannattaisi käydä lääkärissä, jos 20 asteessa pitää olla paksu fleece päällä.


      • Mistä näitä tulee
        erittäin pettynyt kirjoitti:

        teillä meni siis viikossa 750 euroa...2 henkeä ja meitä oli 3 henkeä ja 2 viikkoa... ei taida tuo matikka olla sinun juttusi....tuo raha vain meni ja luulin että kun Kanarialle matkustaa niin aurinko on se mitä sieltä haetaan...mitä Kanarialla voi muuta tehdä kuin ottaa aurinkoa? Eikä sitä rantaloma kohteena myydä....vai? Siis tuo 20C varjossa oli muutama päivänä mutta erittäin kylmä tuuli esti esim. lyhythihaisissa olemisen....paksu fleece oli ehdoton päivälläkin ja puhumattakaan yöllä...ne oli yhtä helvettiä... ensi talveksi on matka jo tilattu eikä ole Kanarialle päinkään...kerta riitti ja siinä se. Seuraavalla lomalla ei pitkähihaisia tarvita ja samalla rahalla saa kunnon loman.....

        Voi voi kun sulle myytiin nyt väärää säätä. Toivottavasti uudessa kohteessas ei tule tsunamia kun siitä ei matkaesitteessä ole mainintaa.


      • kerta riitti
        Mörrimöykky kirjoitti:

        750/2 = 375EUR/vko/hlö
        2500EUR/(3*2)=416EUR/vko/hlö.

        Oikeasti pitää kyllä olla ihan todella tyhmä, että palelee 2 viikkoa putkeen... ja taskussa on 2500 pelkkään auringon odotteluun ja murjotukseen. Ehkä kannattaisi käydä lääkärissä, jos 20 asteessa pitää olla paksu fleece päällä.

        jos tuulee kuten siellä tuuli niin olisin toivonut kunnon toppatakkia...paikallisilla ne olivat päällä....järkeviä kun ovat eikä halua paleltua....ja jos tilaa 2 viikon matkan niin oltava siellä on ja kysyttiin kotiin pääsyä mutta se ei onnistunut....


      • odotellaan
        Mistä näitä tulee kirjoitti:

        Voi voi kun sulle myytiin nyt väärää säätä. Toivottavasti uudessa kohteessas ei tule tsunamia kun siitä ei matkaesitteessä ole mainintaa.

        toivotaan että kanarian saaret pysyy pinnalla...yksi saari on kuulemma vajomassa Atlantiiin ja hyöky kyllä pyyhkäisee myös muut saaret tyhjiksi...että se siitä tsunamista ja siellä missä minä lomani vietän ei ole tsunami vaaraa....


      • Traveller
        odotellaan kirjoitti:

        toivotaan että kanarian saaret pysyy pinnalla...yksi saari on kuulemma vajomassa Atlantiiin ja hyöky kyllä pyyhkäisee myös muut saaret tyhjiksi...että se siitä tsunamista ja siellä missä minä lomani vietän ei ole tsunami vaaraa....

        Tuupopvaara?


      • Vilukissamainen
        Mörrimöykky kirjoitti:

        750/2 = 375EUR/vko/hlö
        2500EUR/(3*2)=416EUR/vko/hlö.

        Oikeasti pitää kyllä olla ihan todella tyhmä, että palelee 2 viikkoa putkeen... ja taskussa on 2500 pelkkään auringon odotteluun ja murjotukseen. Ehkä kannattaisi käydä lääkärissä, jos 20 asteessa pitää olla paksu fleece päällä.

        Meneppäs purjehtimaan 20 asteessa varmaan on viileä.

        Alkuvuonna Kanarialla on ollut tosi kylmää johtuu Afrikasta tulevasta kylmästä ilmasta.

        Toppatakki ei ole yhtään liikaa.


    • HARMI VAAN

      Talvihan se sielläkin on. Osaatko lukea sääkarttaa? Siinä kyllä selvästi kerrotaan milloin siellä voi olla n 20 astetta ja viileitä öitä. Itsepähän valitsit. Me ollaan oltu jo useita joulujakin kanarialla, kylläkin Puerto Ricossa, Amadoresissa ja yleensäkin saaren eteläpäässä, jossa on ollut 25-30 lämpöä pääosin. Nautittu on sydämen kyllyydestä. Viimeksi vuosi sitten. Palattiin kotiin jouluaatonaattona. Nytkin oltaisiin menty jos olisi ollut hoitopaikka koiralle.

    • HARMI VAAN EDELLEEN

      ps. itsehän valitsit lennonkin. Ei kaikki ole välilaskuilla. Ei kannata täällä itkeä omia mokiaan. Mene itseesi.

      • pieni korjaus

        ei tuosta tankkaus jutusta mitään puhuttu kun lomani varasin....eikä siitä kukaan muukaan tiennyt koneessa....2 tuntia siinä meni....


      • Kaptain Uno
        pieni korjaus kirjoitti:

        ei tuosta tankkaus jutusta mitään puhuttu kun lomani varasin....eikä siitä kukaan muukaan tiennyt koneessa....2 tuntia siinä meni....

        näin ei ole käynyt junttipaskaläjä,ette ole joutuneet välitankkaamaan
        olet vaan ostanut matkan välilaskulla vai missä muka tankkasitte, kerrohan se?


    • eri mieltä

      En itkekkään minkään rahan takia...rahaa menee mitä menee ...lomallahan tuolloin ollaan....ja lomaa varten säästetty. Ei pidä lomailla jos ei kestä rahan menoa!
      En tiedä oliko tuossa teidän 2500 e jo matkanhinta mukana vai pelkkä käyttöraha ?
      Mun mielestä on Kuitenkin Teneriffalla aikas halpaa kun vertaa esim:suomen hintoihin....iso hedelmäsalaatti oli 5 e rantakadulla...mistä suomesta saat sillä hinnalla salaatin ? Isot jäätelöannokset oli 3.5 e -5 e.
      Teneriffa on ainakin monipuolinen saari...siellä on näkemistä ja tekemistä joka lähtöön...tekeminen ei ihan heti lopu....lisäksi pääsee äkkiä Gomeralle...
      Kyllä me ainakin rusketuimme viikon matkallakin ihan hyvin....altailla oli auringossa lämmintä...varjoon sai mennä...eikä tuulen vireestä tietoakaan. Samoin rannalla uitiin ja hyvin tarkeni...ei kyllä palellu yhtään !
      Ainut retki missä paleli vähän oli Teiden retki.

      Ennemmin valitsen Kanariansaaret kuin lähden kauaksi pois esim.Thaimaahan kun siellä on vaarana saada esim: vatsataudit....mun loma menis ainakin ihan pilalle tästä...jos pitäisi miettiä et mitä uskaltaa syödä ja mitä ei !
      Seuraavaksi mennään kahden lapsen kanssa 2 viikoksi....lokakuussa....silloin on ainakin lämmintä . Kyllä se lomasää kannattaa katsoa jostakin ennen matkanvarausta....että saa semmosen lomasään kuin haluaa. Itse olen ollut 3 kertaa Kanarialla ja aina on sää suosinut....yhtään sadepäivää ei ole mahtunut joukkoon...olen ollut maaliskuussa,huhtikuussa ja elokuussa!

      • kuolen nauruun

        arvaa paljonko Thaimaassa maksaa hedelmäsalaatti tai jäätelöannos...hedelmä maksaa 80 senttiä ja jäätelöannos euron...vatsataudit? eikä tätä ilmene Kanarialla? Luuletko oikeasti että vatsatauti odottaa sinua Thaimaassa mutta ei Kanarialla...sinulla on melkoinen aukko tiedoissa? Olen käynnyt Thaimaassa 28 kertaa eikä kertaakaan ole vatsatautia eikä muutakaan tautia ollut...ja missään ei ole niin puhdasta ruokaa kuin siellä...lähes kaikki ruoka lämmitetään 180 öljyssä.
        Minä todella toivon ettet saa salmonellaa Kanarialta...on muuten yleisin sairaus minkä Kanarialla saa...tuhansia vuodessa ja sinä luulet ihan jotain muuta? Ja jos olisit lukenut aloituksen kunnolla niin olisit huomannut mistä ole kysymys....ei siis maalis-huhtikuusta mutta ehkä se oli jo sinulle liian vaikeaa...sivistä itseesi sillä sinulle voi nauraa kun olet noin tyhmä...


      • Matkailu avartaa
        kuolen nauruun kirjoitti:

        arvaa paljonko Thaimaassa maksaa hedelmäsalaatti tai jäätelöannos...hedelmä maksaa 80 senttiä ja jäätelöannos euron...vatsataudit? eikä tätä ilmene Kanarialla? Luuletko oikeasti että vatsatauti odottaa sinua Thaimaassa mutta ei Kanarialla...sinulla on melkoinen aukko tiedoissa? Olen käynnyt Thaimaassa 28 kertaa eikä kertaakaan ole vatsatautia eikä muutakaan tautia ollut...ja missään ei ole niin puhdasta ruokaa kuin siellä...lähes kaikki ruoka lämmitetään 180 öljyssä.
        Minä todella toivon ettet saa salmonellaa Kanarialta...on muuten yleisin sairaus minkä Kanarialla saa...tuhansia vuodessa ja sinä luulet ihan jotain muuta? Ja jos olisit lukenut aloituksen kunnolla niin olisit huomannut mistä ole kysymys....ei siis maalis-huhtikuusta mutta ehkä se oli jo sinulle liian vaikeaa...sivistä itseesi sillä sinulle voi nauraa kun olet noin tyhmä...

        28 Kertaa Thaimaassa ja edelleen roikkuu kanarian palstalla.

        Kunhan pääsisit edes Tallinaan joskus :)


    • 7 islas

      Kerro nyt lopultakin että missä ja milloin olit, siis jos olit muuallakin kuin vain palstaprovon mielikuvituksessa.

      • riittävästi

        Viime vuonna Puerto de la Gruzissa oli 16-20 astetta päivisin ja illalla vähemmän. Se ei haitannut yhtään. Tulipahan patikoitua vuoristossa, istuttua kampaamossa, kierreltyä saarta bussilla. Jos on liian kuuma tulee lässähdyttyä päiväksi altaalle tai rannalle.


    • viikon päästä menen

      Jos oikeasti olet noin urpo, että kuvittelit lähteväsi Kanarialle keskitalvella helteeseen, niin ihan itseäs saat syyttää. Säätietoja netti pullollaan. Olisi kannattanut vähän ottaa selvää ennen kuin matkan varaan.

      Kun etukäteen ei odotakaan helteitä, niin sitten onkin mukava yllätys kun ei tarvitsekaan palella. Kait nyt lomalla muutakin tehdään kuin otetaan aurinkoa. Haloo!

      • M. Atkailija

        Urpo tai ei, mutta kyllä Kanarialla keskitalvella voi olla ja usein onkin hellettä. Säätyyppi ja lämpötila vaihtelee Kanarian talvessa ihan samalla lailla kuin kotimaan kesässä. Koskaan ei matkoillani ole jatkuva sade lomaani pilannut ja ainoastaan parilla matkalla on säätila ollut sen verran tuulinen tai muuten viileähkö jotta melkein joka päivä on pitänyt etsiä pitkähihaista päälle. Jos vaivautuu lukemaan eri matkanjärjestäjien sivuilta Kanarian lämpötila- ja säätietoja niin ei varmasti ylläty jos jonain päivänä lämpötila jää alle pariinkymppiin tai kohoaa jopa kolmeenkymppiin. Kanarian saarten ilmasto on "ikuisen kevään" ilmasto joten kosteankuumaa tai läkähdyttävää paahdetta kaipaavien on suunnattava johonkin ihan muualle eikä itkettävä Kanarian saarten mukamas kylmyyttä.Sitä saa mitä tilaa eli Kanarian kohteisiin matkustavan on varauduttava kaikkeen muuhun säätyyppiin paitsi paukkuvaan pakkaseen ja pakattava matkalaukkunsakin sen mukaan. Onko se niin vaikeaa tajuta?


      • viikon päästä menen
        M. Atkailija kirjoitti:

        Urpo tai ei, mutta kyllä Kanarialla keskitalvella voi olla ja usein onkin hellettä. Säätyyppi ja lämpötila vaihtelee Kanarian talvessa ihan samalla lailla kuin kotimaan kesässä. Koskaan ei matkoillani ole jatkuva sade lomaani pilannut ja ainoastaan parilla matkalla on säätila ollut sen verran tuulinen tai muuten viileähkö jotta melkein joka päivä on pitänyt etsiä pitkähihaista päälle. Jos vaivautuu lukemaan eri matkanjärjestäjien sivuilta Kanarian lämpötila- ja säätietoja niin ei varmasti ylläty jos jonain päivänä lämpötila jää alle pariinkymppiin tai kohoaa jopa kolmeenkymppiin. Kanarian saarten ilmasto on "ikuisen kevään" ilmasto joten kosteankuumaa tai läkähdyttävää paahdetta kaipaavien on suunnattava johonkin ihan muualle eikä itkettävä Kanarian saarten mukamas kylmyyttä.Sitä saa mitä tilaa eli Kanarian kohteisiin matkustavan on varauduttava kaikkeen muuhun säätyyppiin paitsi paukkuvaan pakkaseen ja pakattava matkalaukkunsakin sen mukaan. Onko se niin vaikeaa tajuta?

        Toki se harmittaa, jos harvoin matkustaa ja huono sää osuu kohdalle. Kun vähän useammin reissaa, niin osaa ottaa rennosti myös vähän kehnommassa ilmassa. Tekemistä kyllä löytyy.


      • riittävästi

        Jos osaat lukea, niin sanoin, että sää ei haitannut yhtään, vaikka oli 16-20 astetta. Siis olin säähän aivan tyytyväinen.


      • pettynyt kovasti

        jos totta puhutaan niin uskoin teidän kirjoituksia syksyllä ja väititte että jopa jouluna on liki 30 asteen kelejä. Uskoin ja tilasin matkan ja jo perillä selvisi että paskaa olitte puhuneet kuten aina. Teidän kirjoituksissa ei sanallakaan sanattu että tammikuussa ei ole lähelläkään edes 20c ja täällä vielä kehtaa joka muuta väittää.


    • s. matkailija

      Ööö...
      Kuka lähtee Eurooppaan talvella eikä ymmärrä että on talvi...
      Itse en ottaisi kuin äkkilähdön edullisesti niinkuin teen kesälläkin kun olen ensin tarkistanut kohteen sääennusteen. Ja vikaan voi mennä silti. Euroopan aurinkomatkoille vaan kesällä, kaupunkilomilla ei niin väliä.

      • sohvabataatti

        Kanarian saaret ovat maantieteellisesti Afrikassa.


      • dee,gu
        sohvabataatti kirjoitti:

        Kanarian saaret ovat maantieteellisesti Afrikassa.

        Ilmasto on säädetty espanjan mukaan eli on kylmää talvella ja sataa ja tuulee. Uskokaa jo vähemmällä.


      • lepoavain
        sohvabataatti kirjoitti:

        Kanarian saaret ovat maantieteellisesti Afrikassa.

        eilen tultiin puerto ricosta ja viikon paistoi aurinko:) about 21-23 mittasin joka päivä varjosta. tosi sopiva ilma myös pienille lapsille ja aikuisille. hyvät rusketukset saatiin ja kovasti lomasta nautittiin. selkeä ero inglesiin esim. ettei tuule siihen malliin kuin siellä. siksi kai tuo lämpökin tuntui niin mukavalta. harvoin on tammikuussa ollut viikko putkeen aurinkoa, mutta nyt kävi onneksi tuuri.


      • Olé
        dee,gu kirjoitti:

        Ilmasto on säädetty espanjan mukaan eli on kylmää talvella ja sataa ja tuulee. Uskokaa jo vähemmällä.

        Parempi sekin kuin meidän ilmasto joka on säädetty Siperian mukaan :(


      • jes jes
        sohvabataatti kirjoitti:

        Kanarian saaret ovat maantieteellisesti Afrikassa.

        Afrikassa? tuo oli minulle ihan uutta tietoa? Eli kun menee Kanarialle niin meneekin Afrikkaan.....onko siellä norsuja ja leijonia myös?


      • si si si
        jes jes kirjoitti:

        Afrikassa? tuo oli minulle ihan uutta tietoa? Eli kun menee Kanarialle niin meneekin Afrikkaan.....onko siellä norsuja ja leijonia myös?

        jes jes ei ole tainnut istua koulussa maantiedon tunnilla tai ikinä nähnyt karttaa. Jotta edes hieman sivistyisit niin etsi Kanarian saaret googlemapsilla ja huomaat että ne todellakin sijaitsevat Afrikassa eikä suinkaan Euroopassa tai Aasiassa.

        Jos et osaa käyttää googlemapsia niin toivottavasti edes auttavasti lukea:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kanariansaaret

        Pssst. norsuja ja leijonia ei ole kaikkialla Afrikan mantereellakaan :D


      • on meitä
        si si si kirjoitti:

        jes jes ei ole tainnut istua koulussa maantiedon tunnilla tai ikinä nähnyt karttaa. Jotta edes hieman sivistyisit niin etsi Kanarian saaret googlemapsilla ja huomaat että ne todellakin sijaitsevat Afrikassa eikä suinkaan Euroopassa tai Aasiassa.

        Jos et osaa käyttää googlemapsia niin toivottavasti edes auttavasti lukea:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kanariansaaret

        Pssst. norsuja ja leijonia ei ole kaikkialla Afrikan mantereellakaan :D

        väitä mitä väität mutta Kanarian saaret ei ole Afrikassa.....ei todellakaan.


      • si si si
        on meitä kirjoitti:

        väitä mitä väität mutta Kanarian saaret ei ole Afrikassa.....ei todellakaan.

        Kerro missä mielestäsi Kanarian saaret MAANTIETEELLISESTI sijaitsevat? Ja vastaukseksi ei kelpaa Espanja, Eurooppa eikä Atlantin valtameri vaikka sen aalloillahan saariryhmä kelluukin, sillä Atlantti ei ole maanosa.

        Sinun logiikallasi Ahvenanmaa ei varmastikaan sijaitse Euroopassa kun on meressä lilluva saaristo.


      • Riippuu
        on meitä kirjoitti:

        väitä mitä väität mutta Kanarian saaret ei ole Afrikassa.....ei todellakaan.

        Niin, ei ole Afrikassa, mutta kuuluu maantieteellisesti Afrikkaan, vaikkakin poliittisesti Eurooppaan. Maailma on ihmellinen, ja ihmisten tekemät jaottelut vielä ihmeellisempiä. Asioita kun voidaan tarkastella niin monesta näkökulmasta, kuten nyt Kanarian saaria. Maantieteellisesti, poliittisesti, matkailullisesti...


    • Poncesta

      Puerto Rico tietysti vähän eri kaliperia kuin joku Kanaria. Ainakin viime viikkoina ihan tasaista nippanappa alle 30 astetta ainakin täällä Poncessa. En tiedä miten noin kylmiä kelejä voisi olla. Mittarit tujussa?

      • Olé

        Riippuu ihan Puerto Ricosta :)


    • Don Julian

      haloo Puerto Rico Kanarialla on tietysti aivan eri paikka kuin edellinen kirjoittaja luulee sen olevan karibialla oleva paikka. Kanarian säät ovat näköjään suuri puheenaihe.Jokainen sielläkäynyt tietää että alkutalvesta sää voi vähän vaihdella ja ajoittain on vähän viileämpää pääsääntöisesti sää vastaa meidän Kesäkuu ilmoja mutta ilman sateita.

    • ujdsuivh

      Miten suomalaiset jaksaakin valittaa niin paljon? Käsittämätöntä.

      Kannattaa vaan istua kotisohvalla, ettei vaan voi mikään mennä pieleen.

    • jetaaavaan

      no hei tollo! olet taas "ollut kanarialla". On tosi ihme, että käyt siellä kerta kerran jälkeen kun on joka viestissäsi niin paljon valittamista. milloin on ollut kylmä, milloin auton vuokraaminen kallista, milloin on rahat menneet.... ja tuo edellisesi, että on noloa mennä töihin naama valkoisena loman jälkeen! Sitäkö se lomailu on että pääsee elvistelemään työkavereille rusketuksella? Ai niin ja se, että huoneistohotellit ovat kylmiä. Jos ihan aikuisten oikeesti olisit ollut siellä "kanarialla" nin varmasti kertoisit, mikä on ollut kohde. Nyt vielä lento on ollut huono...
      Älkää ihmiset kiinnittäkö huomiota tämän onnettoman pellen jutuille. Hän kun kirjoittelee lähiösohvaltaan provoja eikä varmasti koskaan ole ollut "kanarialla". Jos olisi, olisi varmasti kertonut paikan yksityiskohtaisesti eikä olisi täällä itkenyt jo kolmatta vuotta "kanarian" huonoudesta.

    • mrs matkaaja

      Me lähdemme viikon päästä elämämme ekan kerran kanarian suuntaan, tarkemmin Lanzarotelle. Yleensä olemme talvilomailleet muualla, nyt viikon loma, eikä halua lähteä pitkälle lennolle plus esim. Lähi-Itä ei kiinnosta. Emme alunperinkään odottaneet, että menisimme jonnekin 30 asteen helteisiin. Nyt, kun Suomen kelit olleet säännönmukaisesti -15- -20, olemme ikionnellisia, jos olisi edes se 16 ja aurinkoa. Meressä uimisesta emme edes haaveile, mutta valo, lämpö (lämpimämpi kuin Suomessa samaan aikaan), lumeton maasto = ihanat lenkkeilyolosuhteet tuovat meille varmasti ihanan loman. Jokainen hakee lomaltaan varmaankin erilaisia asioita, mutta jos se lämpö/helle on tärkein, niin kannattanee ottaa varman päälle ja suunnata tammi-helmikuussa jonnekin muualle kuin Kanarialle.

      • Don Juan Hamburg

        Nämä kanarian saaret joissa me olemme olleet joulukuun puolivälistä alkaen ovat tarjonneet meille neljä kertaa vesisateita kestoltaan 15 min- 6 tuntia.

        Yölämpö ollut alimmillaan Puerto Cruzissa 11, jossa myös pisin sade. Las Palmas ollut toinen sadepaikka. Päivälämmöt joka päivä alimmillaankin kivunneet yli 20° (P Cruzissa olimme ainoastaan yön)

        Täysin pilvisiä päiviä ei ole osunut kohdallemme yhtään. Olemme viettäneet aikaamme pääasiassa Gran Canarian ja Teneriffan eteläosissa, shortsikeleissä. Iltaisin ja öisin tullut ulkona toimeen pitkillä housuilla ja paidalla.

        Tämänlaista meillä näillä saarilla ja paikoissa joissa me vietämme aikaa.

        Americanoksessa pilvistä, 20,1°C


      • aika hyvin oli sanottu.oltiin 28-5.2.2012 las palmasissa ja lämpötila päivisin varjossa n, 20 ja suomessa samaan aikaan -20 eli ei valittamista.Tuuli tosin aika kylmä koska atlantin valtameri on vieressä.pari pivistä päivää oli ja viikon aikana satoi tunnin verran.Minulle ilmasto oli aivan loistava koska en kaipaa 30 astetta ja kasvihuoneen kosteutta.


      • hoh hoijaa
        jasy64 kirjoitti:

        aika hyvin oli sanottu.oltiin 28-5.2.2012 las palmasissa ja lämpötila päivisin varjossa n, 20 ja suomessa samaan aikaan -20 eli ei valittamista.Tuuli tosin aika kylmä koska atlantin valtameri on vieressä.pari pivistä päivää oli ja viikon aikana satoi tunnin verran.Minulle ilmasto oli aivan loistava koska en kaipaa 30 astetta ja kasvihuoneen kosteutta.

        olisi tuo melkoinen juttu jos Suomessa olisi helmikuussa 20C...kyllä te olette lapsellista sakkia....ei todellakaan ole kyse onko Kanarialla nyt lämpimämpää kuin Suomessa....kysymys on siitä että onko Kanarialla tarpeeksi lämmintä ja sitä ei 20C ole ja yöllä 12C kuten nyt on. Vai oletko tuostakin erimieltä? Meillä on kotona koko ajan 22C ...se on lämmin se.....


      • kukin tavallaan

        asia on ok jos tyytyy 16 lämpöihin mutta kun täällä ei sitä yleensä tunnusteta vaan vaahdotaan ihan muista lämpötiloista. Kai se lapsille on melkoinen petymys jos ei tarkene....harvat lapset menee Suomessakaan uimaan jos lämmöt on 16C...ei ainakaan meidän lapsessa....


      • Ganariios

        Jos menette Buerto Del Carmeniin, niin siellä on pitkä hieno hiekkaranta, meressä on pakko käydä uimassa. Vesi on aivan sopivan lämmitä suomalaisille, ja kantaa selvästi paremmin kuin suolaton järvivesi.


    • 14

      Kyllä nyt hävettää ja nolottaa!

      • hopi hopi

      • Lämmintä riittävästi
        hopi hopi kirjoitti:

        ei nolata lainkaan vaan lähinnä käy sääliksi. Mukavia rantakelejä sinne afrikkaan....



        http://freemeteo.com/default.asp?la=10&gid=2515270&pid=15

        Mukavilta näyttää nuo Las Palmasin sääennusteet, saaren eteläpuolella on vielä yleensä lämpimämpää.


      • todella kylmää
        Lämmintä riittävästi kirjoitti:

        Mukavilta näyttää nuo Las Palmasin sääennusteet, saaren eteläpuolella on vielä yleensä lämpimämpää.

        etkö osaa lukea vai oletko vain.....missä kohdassa ennuste lupaa edes kohtalasita keliä?



        http://freemeteo.com/default.asp?la=10&gid=2515270&pid=15


      • Lämmintä riittävästi
        todella kylmää kirjoitti:

        etkö osaa lukea vai oletko vain.....missä kohdassa ennuste lupaa edes kohtalasita keliä?



        http://freemeteo.com/default.asp?la=10&gid=2515270&pid=15

        Joka päivä paitsi huomenna mun mielestä. Yöllä yleensä nukun, niin ei haittaa, jos ulkona on kylmä.


      • solen skiner

    • acbe

      Lauantaina Puketin lämpöön pariksi viikoksi 30 ja rapiat -et sillee.

      • Jos joskus pääsis

        Ja sitten sä heräsit,oliko hyvät päiväunet ?


      • Jos joskus pääsis kirjoitti:

        Ja sitten sä heräsit,oliko hyvät päiväunet ?

        Palstan otsikko on Keskustele lomailusta Kanariansaarilla. Tuli vaan mieleen.


      • Kata Karon

        30 ja ilmankosteus 90... hyi hel**i. Mieluummin vaikka räntäsateeseen.


      • uneksikaa

        ja mikä parasta niin yötkin on 25C....siinä sitä on Kanarian kävijöille tavoitetta....


    • jälleentaas

      Onneksi Phuketissa ei ole ikinö ollut räntäsadetta joten sinne vaan!!
      Ja Phuketin sääennusteita ei turhaan tarvi edes plärätä: se on aina se sama ympäri vuoden.

      • goa kao

        Ei muuten ole. Etkö ole koskaan käynyt sielläkään?


      • hopihousuus hopi
        goa kao kirjoitti:

        Ei muuten ole. Etkö ole koskaan käynyt sielläkään?

        Jos minulta kysyt, niin viimeisen 7 vuoden asumisen aikana täällä Phuketissa on aina ollut sama lämpötila. Missä luulit räntää satavankaan savolaisjuntti? Tutkihan karttaa että edes löytdät paikan koordinaatit. Ei tämä ole missään muaningalla.


      • kao goa
        hopihousuus hopi kirjoitti:

        Jos minulta kysyt, niin viimeisen 7 vuoden asumisen aikana täällä Phuketissa on aina ollut sama lämpötila. Missä luulit räntää satavankaan savolaisjuntti? Tutkihan karttaa että edes löytdät paikan koordinaatit. Ei tämä ole missään muaningalla.

        Oletko ollut koko ajan niin kännissä, ettet ole huomannut 1/2 vuotta kestävää sadekautta? Nytkin näyttäis olevan joku myrskynpoikanen tulossa, pistähän ikkunaluukut kiinni.


      • minä en

        Mene ihmeessä sinne!


    • kiitos EI!

      Kyllä taas nolottaa ja hävettää entistä enemmän.

      • evvk

        Hienoa, että tajuat edes hävetä.


      • Hui kamala
        evvk kirjoitti:

        Hienoa, että tajuat edes hävetä.

        Juu, kyllä teikäläisten puolesta saa todellakin hävetä. Koululaiset on päässeet vissiin nettiin surffailemaan, kielenkäytöstä päätellen...


    • eri mieltä

      Ei minua kiinnosta yhtään mitä maksaa salaatit Thaimaassa kun en ole siellä käynytkään enkä ihan heti lähdekkään.... ja nyt verrataankin Kanariansaarten hintatasoa suomen hintatasoon ei Thaimaan hintatasoon !

      Tiedän toki että salmonellan voi saada suomestakin niin myös kanariansaarilta kuten myös Thaimaastakin ja varmin tapa on kyllä saada se tuolta Thaimaasta. Hygieniataso Kanarialla on kuitenkin paljon korkeampi kuin Thaimaassa !

      Mieluummin lasten kanssa valitsen Euroopan sekä Kanariansaaret lomakohteeksi kuin Thaimaan ! Thaimaasta kun voi saada muitakin sairauksia kuin sen salmonellan ;) Monet sieltä palanneet ovat kertoneet kuinka sairaita he ovat olleet jo matkanpäällä Thaimaassa ja tauti jatkunut Suomessa....sitten tuliaisina on eksoottisia tauteja mitä ei suomessa oikein tunnetakkaan !
      Loma siis osittain jo pilalla siellä...ja lisäksi vielä Suomessakin on sairaspäiviä.

      Mutta tämä osio on KAnariansaarten osio ei Thaimaan mutta oli pakko vastata !

      • olet naurettava

        oletko ikinä käynnyt Thaimaassa kun väität hygienista ihan tosissaan. Olen käynnyt Kanarialla 12 kertaa ja Thaimaassa 28 kertaa....en ikinä ole huomannut että esim. ruokapaikossa olisi Thaimaassa jotenkin ongelmaa...päinvastoin. Mitä sairauksia saa Thaimaasta mutta ei Kanarialta? Kun kerta tiedät niin älä nyt panttaa tietoa vaan kerro meille kaikille? Ja kun tiedät myös nuo eksoottiset taudit niin kerro ihmeessä...en ole ikinä edes kuullut moisista? Malariaa on mutta erittäin harvoin sen saa....ja siihen on tehokas rokote eikä kukaan eurooppalainen ole tautiin kuollut vuosikymmeniin...mitä muita sinä tiedät? Eikä sinun lapset nauti lämpimästä ja myös siitä että vesi on liki 30C? Kai ovat poikkeus jos tykkäävät 18 lämmöstä ja jopa alle veden lämmöstä? Kanarian hintataso on lähdes sama kuin Suomessa ja täällä saa kesällä halvemman jäätelöannoksen kuin siellä. Ihan turhaa minulle tuota kerrot sillä minä sen tiedän ja euron tultua Kanarialla nousi hinnat todella rajusti. Viina ja tupakka on halvempaa mutta siihen se jääkin.Kyllä tälläkin osiolla saa keskustella misät haluaa....ei ole pakko lukea eikä varsinkaan vastata....annan hyvän neuvon...älä kovin avoimesti puhu näistä Thaimaan miinuksista...saatat joutua huonoon valoon sillä niillä sinun jutuilla ei ole mitään totuuspohjaa.


      • tietoa taudeista
        olet naurettava kirjoitti:

        oletko ikinä käynnyt Thaimaassa kun väität hygienista ihan tosissaan. Olen käynnyt Kanarialla 12 kertaa ja Thaimaassa 28 kertaa....en ikinä ole huomannut että esim. ruokapaikossa olisi Thaimaassa jotenkin ongelmaa...päinvastoin. Mitä sairauksia saa Thaimaasta mutta ei Kanarialta? Kun kerta tiedät niin älä nyt panttaa tietoa vaan kerro meille kaikille? Ja kun tiedät myös nuo eksoottiset taudit niin kerro ihmeessä...en ole ikinä edes kuullut moisista? Malariaa on mutta erittäin harvoin sen saa....ja siihen on tehokas rokote eikä kukaan eurooppalainen ole tautiin kuollut vuosikymmeniin...mitä muita sinä tiedät? Eikä sinun lapset nauti lämpimästä ja myös siitä että vesi on liki 30C? Kai ovat poikkeus jos tykkäävät 18 lämmöstä ja jopa alle veden lämmöstä? Kanarian hintataso on lähdes sama kuin Suomessa ja täällä saa kesällä halvemman jäätelöannoksen kuin siellä. Ihan turhaa minulle tuota kerrot sillä minä sen tiedän ja euron tultua Kanarialla nousi hinnat todella rajusti. Viina ja tupakka on halvempaa mutta siihen se jääkin.Kyllä tälläkin osiolla saa keskustella misät haluaa....ei ole pakko lukea eikä varsinkaan vastata....annan hyvän neuvon...älä kovin avoimesti puhu näistä Thaimaan miinuksista...saatat joutua huonoon valoon sillä niillä sinun jutuilla ei ole mitään totuuspohjaa.

        Lue:

        http://formin.finland.fi/Public/default.aspx?contentid=68512&nodeid=15734&contentlan=1&culture=fi-FI

        http://www.thaimaa.fi/opas/terveys-thaimaassa/

        Jopa 60% suomalaisista viikon matkalaisista saa "tavallisen" turistiripulin Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa joissa molemmissa on turistiripulia aiheuttavien suolistobakteerien lääkeresistenssi lisääntynyt huolestuttavasti eli hoito auttaa yhä harvemmin. Luvut ovat ihan toista luokkaa kuin Välimeren maissa tai Kanarian saarilla.


      • ite oot naurettava
        olet naurettava kirjoitti:

        oletko ikinä käynnyt Thaimaassa kun väität hygienista ihan tosissaan. Olen käynnyt Kanarialla 12 kertaa ja Thaimaassa 28 kertaa....en ikinä ole huomannut että esim. ruokapaikossa olisi Thaimaassa jotenkin ongelmaa...päinvastoin. Mitä sairauksia saa Thaimaasta mutta ei Kanarialta? Kun kerta tiedät niin älä nyt panttaa tietoa vaan kerro meille kaikille? Ja kun tiedät myös nuo eksoottiset taudit niin kerro ihmeessä...en ole ikinä edes kuullut moisista? Malariaa on mutta erittäin harvoin sen saa....ja siihen on tehokas rokote eikä kukaan eurooppalainen ole tautiin kuollut vuosikymmeniin...mitä muita sinä tiedät? Eikä sinun lapset nauti lämpimästä ja myös siitä että vesi on liki 30C? Kai ovat poikkeus jos tykkäävät 18 lämmöstä ja jopa alle veden lämmöstä? Kanarian hintataso on lähdes sama kuin Suomessa ja täällä saa kesällä halvemman jäätelöannoksen kuin siellä. Ihan turhaa minulle tuota kerrot sillä minä sen tiedän ja euron tultua Kanarialla nousi hinnat todella rajusti. Viina ja tupakka on halvempaa mutta siihen se jääkin.Kyllä tälläkin osiolla saa keskustella misät haluaa....ei ole pakko lukea eikä varsinkaan vastata....annan hyvän neuvon...älä kovin avoimesti puhu näistä Thaimaan miinuksista...saatat joutua huonoon valoon sillä niillä sinun jutuilla ei ole mitään totuuspohjaa.

        sulle "olet naurettava": älä läpätä turhia. Mene ylistämään Thaimaata toiselle palstalle. Olemme käyneet molemmissa useasti emmekä kummastakaan paikasta ole saaneet mitään tauteja, mutta huono tuuri voi olla kellä tahansa. Käsihygienia on A ja O. Thaikkulasta voi tosiaan saada eksoottisia sairauksia, Kanarialta ei ja tämä on ihan maantieteellinen ja lääketieteellinen fakta. Kyllä täälläkin palstalla saa toki keskustella mistä tahtoo (yleensä kyllä otsikon mukaisesti Kanrian saarista9, mutta turha tulla riehumaan Thaimaasta täällä, sitä varten on omat palstansa.


    • tylsääää

      tylsii juttui...

    • timo l

      Totuushan on että mennyt tammikuu oli 30 vuoteen kylmin inglesissäkin, ja viimeisen 10 vuoden aikana canarian keskilämpötila on pudonnut 8 astetta.
      35 kertaa käyty -81 vuodesta, tultiin viikonloppuna, ja taas kattelin peruutusmatkaa jos viel keväällä...

      • sivusta kuunnellut

        Ai työ ootte se pari jotka tietävät kanariasta aivan kaiken.. lämpötiloista, tuulista, ravintoloista (luigi) jne.. :)) Oli hauska kuunnella "kanarian oppaita" viereisessä pöydässä..


    • tuujoloma

      Äitini ainakin sai kampylobakteerin Thaimaasta (ei olekaan ihan pikkutauti) ja onhan siellä muutenkin paljon tauteja, mitä varsinkin ruuasta voi saada. Ei silti, itse tykkäsin Thaimaasta kovasti, mutta nyt olen rahapulan ja lyhyen loma-ajan vuoksi menossa Kanarialle. Harmi, että siellä on nyt viileämpää, mutta olihan tuo tiedosa jo etukäteen matkaa varatessa, että niin saattaa käydä. Silti odotan reissusta mahtavaa, asennehan on se joka ratkaisee. Kun ei käy valittamaan pienistä ja muistaa, että keleihin ei voi itse vaikuttaa, tuuristahan se on kiinni. Kyllä Thaimaassakin osui pari rankkasadetta, vaikkei ne kauaa kestänytkään. Ja onhan Kanarialla ainakin huomattavasti lämpimämpi kuin täällä, joten itse aion ainakin nauttia lomasta täysin rinnoin, oli kelit mitkä tahansa.
      Ja tää tosiaan on Kanrian palsta, Thaimaa asioita voi puida Thaimaa-osiossa.

      • hui hai

        on se mahtavaa ettei Kanarilta vo Thaimaassa? Minusta nämä on niitä hevosmiesten tietotoimiston juttuja eikä todellisuus perua ole lainkaan....moni kuolee Suomessakin moniin tauteihin vaikka ei navettaa pitemmällä kävisi ikinä...lopettakaa jo tyhjät puheet ja tarinat. Tuokin vatsatauti on paranee muutamassa päivässä kuten myös malaria. Kukaan ei ikinä uskalla matkustaa mihinkään jos näitä alkaa pelkäämään mutta ei kannata pirua maalata seinälle etukäteen...maailma on avoin ja nauttikaa ilman pelkoa....42 vuotta matkustanut eikä ikinä mitään ongelmia...ei edes ripulia....


    • parempi kun jäätte kotiin juomaan kaljaa ja syömään makkaraa.lisä hinta läskeille lentokoneeseen kun vievät kaksi paikkaa...hyvää lopputalvea kaikille.

    • Turha ruikuttaa kanarian lämpötiloista jos se on jonkun mielestä liian vähän niin sit kannattaa lähteä sinne rusinan paskantajien paratiisiin (Thaimaa).Ne kenelle riittää kanarian lämpötila eikä halua istua puolta vuorokautta koneessa niin miks lähteä kauemmas.Kaikki eivät pysty järjestämään kahta viikkoa lomaa ja kinuski maahan on turha viikoksi lähteä.Jokainen taaplaa tyylillään ja ihmiset hakevat eri asioita ja lämpötiloja.

    • juntti mikä juntti

      mitäs nuija läksit sinne, varmaan osaat nettiä käyttää ja tiesit et ilmat voi olla epävakaat. Kukaan ei sua varmaan aseella uhaten pakottanut sinne menemään. Pysy hyvä ihminen vaan kotonasi ruikuttamassa

      • ou nou

        Toi urpo on aina talvisin joko menossa tai tulossa Kanarilta, ja sit hehkuttaa täällä et miten kylmää siel on. Tuttu juttu palstalaisille.


    • kaksikymmentäkuusi

      Kiva on ainakin Teneriffalla käydä. On muuten mielestäni Kanariansaarista paras. Olen käynyt siellä lähes 20 kertaa jopa 1kk kerrallaan enkä silloinkaan ollut yhtään päivää sairaana. Oletteko kuulleet, että Suomessakin jotkut ihmiset ovat usein vatsataudissa.

    • takyyvarma-aurinko

      Olisit mennyt Inglesiin niin olisit saanut rusketusta.

    • vihreehelmi

      Puertossa aurinko paistaa.hyvä paikka ei kuivaa vihreää.vme talvi paras.ei valittamista ruaketusraidat saa puertossa.se on teneriffan helmi

    • olikuumaa

      Tammikuussa lähdettiin puertoon.oli huimat kelit 3-viikkoa.lä lämmin

      • Ei.ollut.lämmin

        Valehtelet. Me olimme Puertossa tammikuun alusta helmikuun loppuun ja ei todellakaan ollut lämmintä. Viimeinen kerta meillä siinä paikassa. Samaan aikaan tuttavamme Inglesistä soittelivat ja sanoivat että on kunnon helle. Aurinko oli porottanut joka päivä kun minä tutisin kylmästä.


    • Tonttu_Tärinä

      Et olis ryypänny kellareissa koko lomaa... muutama päivä kannattaa vetää terassilla.

      • aurinkoterasseille

        Se on varmaan ryypännyt kuparipannun baaritiskillä koko lomansa. Kuparipannu on kellarissa ja sinne maan alle ei aurinko paista. Se tosin ei ryyppäämistä haittaa mutta sitten tosiaan saa tulla kalpeana kuin lakana takaisin suomeen.


    • kellaringunggu

      Olen kuullut että on kellarissa minne aurinko ei paista..sitä se tekee kun kellarissa lomansa viettää puhelimen kanssa.kaali vain turvottaa lisää.on isot tuopit silmien alla.jokainen viettää lomansa miten tykkää.toiset kellarissa toise auringossa

    • eikellarissa

      Terassilla aurinko paistaa ei kellarissa

    • EkuKu

      Saarten eteläosiin niin aurinko paistaa varmimmin. Olimme Tenellä Krisussa Pääsiäisen tienoilla reilun viikon ja siellä aurinko paistoi hienosti ainakin Krisu-Costa Adeje akselilla. Yhtenä päivänä käytiin mekin palelemassa Puertossa. Huonoa tuuria kylläkin kun tuo taisi olla nyt neljäs käynti Puertossa ja oli ensimmäinen viileä kerta, kertaakaan siellä ei olla yövytty. Puertoon kannattaa suhtautua kuin Granin Palmasiin joskus niissäkin aurinko paistaa, mutta paljon harvemmin kuin saarten eteläosissa ja muutenkin mennä lähinnä kaupunkiloma "fiiliksellä" eikä niinkään aurinkoloman. Kesällä onkin sitten toinen juttu, mutta silloin me ei ainakaan Kanarialle asti lähdetä.

    • suomiroccia

      Puertoon ei kannata mennä viikoksi.kaksi tai kolme vähintään.puerto ei ole kaikkien mieleen.vehreyttä mäkiä..jos polvet on heikot.lenkkekijän unelma.tosi on että pueetossa sataa ja on kylmä.jos kelit on huonot .on kaunis kaupunki.muuten ja edullinen.grani on ja jees.iso.on kaikkee mitä halajaa.hyvät rannat.aurinko.(ingles.rico)..on käyty.mut jokin vetää pohjoisen puertoon..sille ei voi mitään.se on vaan suomikesää..suomiroccia..ikuista kesää.

    • Hiekkatuuli

      Saarilta loytyy useita paikkoja joissa ei ole satanut kunnolla 4 vuoteen. Muutamia tunnin mittaisia kuuroja ja siina kaikki.
      Etsikaa saarilta muita paikkoja jos saat ei tyydyta. Opetelkaa saarten mikroilmastoa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tuomas Sakari Matias Salminen. S.2005

      Nimi on ihan julkista tietoa. Ei tarvitse poistaa. Julkaistu monilla sivuilla.
      Valkeakoski
      58
      4274
    2. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      92
      1705
    3. Mikko Leppilampi ahdistellut useita!?

      Jotenkin on aina jäänyt lipevän oloinen fiilis kun hänen esiintymisiä on katsellut. Nyt rikosepäily seksuaalisesta ahd
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1269
    4. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      48
      1119
    5. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      64
      1046
    6. Kaksisataa kilometriä on pitkät niin..

      Vai onko se sinusta niin, mies?
      Ikävä
      92
      707
    7. Ajattelen minä sua vieläkin mies

      Ja välillä tulee kyyneleet silmiin kun tajuan että näin tämä sitten menikin. Ikävä on, koska olet rakkauteni. En ole nyt
      Ikävä
      40
      689
    8. Vielä yksi juttu

      Kaipaan sinua enemmän kuin omaa sieluani. Olet rakas minulle.
      Ikävä
      73
      688
    9. En tiedä huomasitko edes minua

      mutta minä huomasin sinut ja näytitpä taas hyvältä!
      Ikävä
      32
      685
    10. On muuten meidän kylän poikia.

      Surullinen uutinen. Toivotaan, että uhri saa tarvitsemansa avun. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b497ba33-7a82-415d
      Tornio ja Haaparanta
      6
      664
    Aihe