topfield 4100 ongelma

kalemara

poksiin tulee ikäänkuin räpsy ja se alkaa hakea asemaa uudestaan, ja ehkä löytääkin sen , ei aina, jolloin se jumittuu ja poksi on asennettava uudelleen jne.. poksi on päivitetty äsken, olisiko ongelma mekaaninen ???????????

6

587

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei kai vain ole taas tuo virtalähdeongelma? Lue juttu http://fi.wikibooks.org/wiki/Topfield_TF5X00/Kondensaattorien_vaihto . Vie laite siis huoltoon, ellet itse ole perillä elektroniikasta. Jutussa on puhe TF 5x00 sarjasta, mutta sama vika taitaa olla muissakin malleissa. Onko laitteella siis ikää jo yli 3 vuotta? Onko ennen toiminut hyvin? Jos et itse ymmärrä sähköstä mitään, älä avaa laitetta, sisällä on verkkojännite, vaam vie huoltoon. Itse vaihdoin konkat itse ja toimii ihan OK.

    • MasaE

      Ei taida tehdas oppia virheistään. Itse olen fiksannut kaksi 5100:sta ja samanlaisia vaivoja on uudemmillakin laitteilla.

      Ensimmäisen korjaamani 5100:n isommista, 1000 uF konkista huonoin oli ehtinyt jo turpoamaan päästään pyöreäksi. Samankokoisista (sekä fyysisesti että sähköisesti) konkista löytyi kolmen eri valmistajan komponentteja. Lienevät ostaneet rekkakuormallisen jotain ylijäämäkamaa ja laittaneet linjalle läjästä sekaisin arvoiltaan sopivilta näyttäviä. Aika ikävää, kun nuo 5100:t olivat kuitenkin aikanaan ihan hyviä vehkeitä muuten.

      Tähän se yliampuva kilpailu johtaa. Jos saadaan aikaan vehkeitä, jotka täyttävät toiminnalliset tarpeet hyvin mutta kestävät vuoden-kaksi, niitä ehtii kauppaamaan niin monta, että seuraava "parempi" mallisukupolvi on jo markkinoilla ennen kuin suuri määrä laitteita hajoaa käsiin. Sitten osa asiakkaista vaihtamisen tai korjauttamisen sijaan ostaa jo uudempia. Kuluttajan on lähes mahdotonta näin nopeasti muuttuvassa markkinassa tietää, mitkä laitteista tulevat kestämään edes kohtuullisen kauan käyttöä. Kun vielä useimmilla valmistajilla on niitä huonojakin malleja, ei riitä edes valmistajan historian ihmettely.

      Jos jotakin laitetta ostaessaan voisi käyttää oikeasti hyvien komponenttien ja työn laadun varmistamiseksi vaikkapa 50 euroa ylimääräistä, aika moni sen tekisi. Eikä valmistuksen hintaero olisi todellisuudessa likikään tuota. Mutta kun ei sitä voi tietää. Ei sellaista valmistajaa olekaan, jonka kulutuselektroniikkatuotteet olisivat "hyvin" tehtyjä. Kaikki kisaavat ensisijaisesti hinnalla. Ja vaikka ottaisi hieman kalliimman, usein päätyy maksamaan lähinnä nimestä ja maineesta, ehkä viimeistelystä, eikä suinkaan toiminnallisesta laadusta.

    • 6+4

      Samanlailla on rampautettu myös nuo 520 sarjan virtalähteet, huonolaatuisia osia on myös siinä. No onhan noita ongelmia myös philipsillä, samsungilla, kaonilla, finnsatilla, medion division vision sarjan bokseilla, finluxilla yms.
      Jos tuosta haluaa hyvän saada, vois harkita että vaihtaa kaikki konkat.

      http://www.huuto.net/fi/showlist.php3?tits=topfield 18 elkon

    • Topfield se pätkii..

      Mulla jumittelee Topfield 4100 niin, että virrat kun laittaa päälle niin kestää 5-15 min ennen kuin koko boxi aukeaa. C456 vaan on ruudussa. Ja sen jälkeen kun tuo suostuu aukenemaan, niin se moneen otteeseen saattaa räpsyä ennen kuin asettuu ja pystyy taas käyttämään.
      Ajattelisin, että tuo on tähän samaan tyyppivikaan kuuluvaa oireilua ja kun kova on täynnä katsottavaa niin ajattelin nuo konkat vaihtaa.

      Mutta kun menen tuon operaation tekemään niin kuinka käy? Rupeaako boxi alustamaan kovaa, jonka jälkeen se on tyhjä ja ei ole enää katsottavaa? Vai pysyykö tallennukset kovalla?

      • Poweri vaan kuntoon

        Olen harrastemielessä vaihtanut muutaman Topfieldin, Handanin, Humaxin ja Samsungin bokseihin kondensaattorit, eikä yksikään ole alkanut kovalevyä alustamaan. Päin vastoin, jos virtalähdettä ei korjaa, niin jossain vaiheessa viallinen virtalähde sekoittaa kovalevyn. Näin kävi minulla ensimmäisen Handanin kanssa, mutta onneksi se meni takuuvaihtona uusiksi koko romu.

        Vuosien mittaan näitä on mennyt useita. Omassa käytössä on virtalähteet poikineet kahdesta Handanista, yhdestä Topfieldistä (ostettu käytettynä) ja yhdestä Samsungista. Ajankuluksi olen korjannut muutamia naapureiden Humaxeja ja Handaneita. Ei paljoa vakuuta näiden laatu, joten siirryin käyttämään nyt uuden tv:n USB-tallennusta. Hieman kömpelöä sen käyttö on, mutta riittää minulle. Varalla on vielä juuri kunnostetut Topfield ja Samsung;)

        Irroita digiboksin sähköjohto seinästä, avaa kansi ja tarkista, mikä on virtalähteen versio (Rev. xxx-x). Näin pääset tilaamaan oikean powerimallin kondensaattorit. Laita Huuto.net hakusanaksi vaikka "elkot" tai googleen hakusana "elkokauppa", niin kondensaattoreiden lisäksi ohjeitakin löytyy. Älä jatka viallisen virtalähteen kanssa, sillä virheellisten käyttöjännitteiden takia kovalevylle tulee melko pian "noutaja".


    • Amatööri

      Mulla on toi 4100 PRC kaapeli. Mutta vaikka konkkia olen vaihtanut niin silti testi tilassa (ylänurkka) vain välillällä 0-99, mutta ei varsinaista singaalia (alalaita) ei sano mitään .3, 1000Yv v16 jäi vaihtamatta. Mitä luulette pääkö heittää vesilintua!?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8604
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      126
      2331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe