Vanhoillislestadiolaisen isän ajatuksia

VL-isä Oulusta

Olen vl-perheenisä. Nuorena miehenä sitä paljon ajatellut. Sitä vain meni. Olin nuori 19-vuotias mies ja rakastunut, kun tämän liikkeen lopullisesti päätin omakseni ottaa. Raamattu on hyvä ohjenuora elämään ja tavallaan ihan turvattua elämäähän tämä on ollut, mutta tällaisessa yhteisössä eläminen ei ole kyllä helppoa.

Tällaisia olen ajatellut:
- Aikuinen ihminen ei tarvitse toisia ihmisiä valvomaan, vaikkapa kaikenlaisia syntilistoja tapasynneistä sun muista.

- Raamattu on perhemyönteinen, mutta ei sieltä ehkäisykieltoa löydy. Täytyy tehdä aika räikeitä tulkintoja ja perustella niitä paikalla sieltä ja toiselta täältä. Vähän surullista. Rakastan kyllä perhettäni, mutta kuuden lapsen isänä voin sanoa, että kyllä tämä jo vaimon ja lasten kannalta voisi riittää.

- Sain jonkinlaisen heräämisen, kun ystäväni joutui ry:n johdon kaltoin kohtelemaksi. Luin Raamatun pariin otteeseen ja kun nyt kuuntelee saarnoja, niin ymmärrän monet opetukset paljon syvällisemmin. Sanoisin, että uskoa on muuallakin kuin vanhoillislestadiolaisen liikkeen sisällä. Heillä on täysin sama usko ja oppi. Meillä on vain näitä omia tapoja, joille on täytynyt löytää jumalallisia perusteita. Ei tapakulttuuri ketään pelasta.

- Monet "maailmallisista" työkavereista ja ystävistä kouluajoilta ovat todella hyviä ihmisiä. Ei se maailmallisuus heistä tee sen pahempia kuin meistä. Mielestäni monet liikkeessä suhtautuvat ei uskomassa oleviin naivisti.

Sanon vielä, että en halua eksyttää ketään, mutta kun sitä on aikuistunut ja löytänyt paikkansa tässä maailmassa, niin sitä uskaltaa jo sanoa asioita ääneen.

90

3080

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KankareE

      Kannatat hengellistä huoraamista. Näin minulle sanottiin, kun suuni avasin. Vallankäyttöähän tuo on, Raamattua tulkitaan, jotta saadaan jäsen alistettua. En tarvi toisten hyväksyntää, mutta harmittaa vain monien puolesta, kun sidotaan noin voimakkaasti. Itsekin istun nykyään hiljaa penkissä.

      • huh huh

        "hengellinen huoraaminen"????

        Onko tämä jotain vanhoillislestadiolaisten käyttämää kieltä?

        Kauheata.


      • Jeesus on tie
        huh huh kirjoitti:

        "hengellinen huoraaminen"????

        Onko tämä jotain vanhoillislestadiolaisten käyttämää kieltä?

        Kauheata.

        Hengellinen huoraaminen ei ole mitään lestadiolaista kieltä vaan ajalta joilloin lestadiolaisuuksista ei tiedetty 1800 vuoteen mitään. Hengellinen huoruus on raamatullinen tosiasia.

        Hengellinen huoruus tarkoittaa uskosta JO vanhurskaaksi tulleen pelehtiminen edelleen lain töissä, (= sinun täytyy ja sinä et saa).

        Vanhoillislestadiolaisuus liikkeenä elää siis nimenpomaan hengellisessä huporuudessa. Sama ongelma vaivaa kaikkia Lestadiuksen nimeä kantavia liikkeitä edelleen. USKONVANHURSKAUS ei tahdo selvitä millään.

        Avaaja on hyvin oikeilla jäljillä, jatka rukousta hengellisen kotisi puolesta, kuten me muutkin eri lestadiolais- ryhmistä Kristus-uskoon tulleet teemme.

        Pietistis/herrnhutilaisessa lestadiolaisuudessa, (varsinkin originaalissa, jota esikoislestadiolaisuus lähinnä edustaa,) on paljon hyvää ja säilytettävää, mutta 1800/1900 lukujen taitteen hajaannusten seurauksena syntyneen väärän seurakuntaopin tulisi kaatua kaikista lestadiolais-ryhmistä.


    • tytär12+9

      Samat ajatukset täälläkin, itse en vaan kylläkään malta istua vain hiljaa penkissä vaan sanon kyllä ajatukset ääneen. Tästä on tietysti tietyt tyypit "huolissaan" kun eihän uskovainen voi tuollatavalla ajatella.

    • 39+33

      """Samat ajatukset täälläkin, itse en vaan kylläkään malta istua vain hiljaa penkissä vaan sanon kyllä ajatukset ääneen. Tästä on tietysti tietyt tyypit "huolissaan" kun eihän uskovainen voi tuollatavalla ajatella. ""

      Voisin sanoa samaa ja varsinkin kun kirjoittelen vielä täällä "syntisellä palstalla", mutta eivät vain ole vielä pystyneet ajamaan minua ulos ry:stäni, ehkä myös syystä, että sukuni edustaa niin vahvaa lestadiolaista perinnettä.

    • O5O

      Olen vl isä Oulun läheltä. En hyväksy kollektiivista omaa tuntoa. Minulla on omatuntoni, jonka olen saanut lahjaksi syntymässäni. Sen omantunnon mukaan haluan olla Jumalan sanalle kuuliainen. Ja vain sille. Minulle Raamattu on Jumalan sanaa enkä hyväksy lähimmäisen laiminlyöntiä, en kiusaamista, en salailua ja takanapäin puhumista. Ymmärrän sydämen uskon niin että olen sen lahjaksi saanut Jumalalta, en ihmiseltä. Ilman omaa halua en uskoisi vaikka kaikki maailman kristityt minulle sitä uskoa saarnaisivat. Siksi se on lahjaa että minulla ei siihen ole muuta osuutta kuin oma halu. Olen pettynyt meidän liikkeen elämäntapa oppiin jotka ei ole Raamatusta mutta niitä pitää noudattaa autuuden ehtona, näin se on jos et halua olla huolestumisen kohde, sydämen tilalla ei ole niin väliä kun vain on kuuliainen tämän hetkiselle opetukselle. Valheita saa esittää jos niillä suojellaan yhteisömme mainetta. Sitä en hyväksy.

      • tutluppaani

        Lapin herätys syntyi muutoksen tarpeesta. Lapin saarnaajat nostivat taitavilla sanoilla näkyville piilossa olleita syntejä, jokta yhteisö oli jollakin tavalla oppinut sietämään. Tämä ns. sosiaalinen omatunto toimii jokseenkin hyvin, mutta vaarana on että mieskohtainen eli henkilökohtainen usko ja sen vaaliminen kadottavat merkityksen. Sydämen mieltä tärkeämpää on yhteisölle kelpaaminen, siis ihmiselle eikä Jumalalle.
        Olemme saaneet kokea, miten rakkaiden johtokunnan veljienkin elämässä on alkanut ilmetä hengellistä ylpeyttä, itsevarmaa oikeassa olemisen tunnetta, nöyrän ja rakastavan mielen tilalle toisia tuomitsevaa ja hallintovaltaa käyttävää isäntähenkeä. Tämä käytös on aina altistanut ylilyönneille, salaisille synneille ja ennekaikkea väärälle varmuudelle.
        Synnin peittona on kaunis kuori.


      • erotkaa kirkosta.
        koita elää muutam viikko ilman raamattua,huomaat että voi elää onnelista elämää ilman raamattua tyynyn alla.yhteiskunta on luonut lait ja asetukset,ei siinä tarvita raamattua,voit samaan hengen vetoon rukoila joulupukkia.


      • Anonyymi

        "En hyväksy kollektiivista omaa tuntoa."

        Kollektiivisessa omassa tunnossa eli yhteistunnossa tyhmyys tiivistyy helposti, kuten nähtiin 70-luvun lopulla.


    • .

      Minua on alkanut epäilyttää muutama asia lahkossa.
      Kuinka on voitu, ei enää niin räikeästi, sekoittaa politiikka uskoon?
      Koko touhun järjestäytyneisyys, työntekijät, jäsenistö, johto? Tästä seuraa väkisin omaneduntavoittelua ja raha alkaa näytellä omaa osaansa.
      Järjestön ehdottomuus ajaa tilanteen sellaiseen jamaan jossa tiukin kanta voittaa 'varmuuden vuoksi'. Tämä toisaalta hyvä asia, toisaalta 65 vuotiaan on helppo saarnata esimerkiksi ehkäisykiellosta jo biologisistakin syistä.
      Kuinka on mahdollista että puhujana on voinut toimia pedofiili?
      Kuinka voi olla oikea usko toimintatavoiltaan niin lähellä esim jehovia ja sitä amerikkalaista haudoilla hyppijä lahkoa, esim karttaminen jne...

    • Ei väärille herroill

      Usko on vain ihmisen ja Jumalan välinen asia. Ei siitä mikään seura päätä, ei sitä hallitse, ei tuomiota voi asettaa. Ne puhujat ja saarnaajat ovat vain ihmisiä, eivät Jumalan silmissä teitä ylempänä. Ei heillä ole valtaa teidän elämästänne päättää. Siihen on valta vain yhdellä.

      Tuomareita ja valtiaita esittävät ovat tieltä eksyneet, eivät he Jumalan sanoja enää puhu.

      • Mitäh? Usko tulee olla Jeesukseen Herrana.

        Oletko Muslimi tai ordodoksi juutalainen, H euskovat Jumalaan.

        Saata- nakin uskoo Jumalaan, mutta ei usko Jeesuskeen kaikkivaltiaana.


      • Kesitas kirjoitti:

        Mitäh? Usko tulee olla Jeesukseen Herrana.

        Oletko Muslimi tai ordodoksi juutalainen, H euskovat Jumalaan.

        Saata- nakin uskoo Jumalaan, mutta ei usko Jeesuskeen kaikkivaltiaana.

        Jäi vielä sanomatta, usko Jumalaan ei PELASTA.


      • Tro på Gud
        Kesitas kirjoitti:

        Jäi vielä sanomatta, usko Jumalaan ei PELASTA.

        Itse sotkeudut sanoissasi. Jeesus on Jumala, joten usko Jumalaan pelastaa.


    • öklgljn,m

      Avaaja ja O5O ja muutkin tässä ketjussa, jaan kanssanne samat ajatukset. Ja tiedän että meitä on liikkeessä yhä kasvava joukko, jotka olemme saaneet "herätä" omakohtaisesti uskomaan ja kiinnittämään katseemme Kristukseen. Ohi kollektiivisen omantunnon, seurakunnan asettamien elämäntapasääntöjen jne. Olemme hajallaan ympäri suomen Siionia ja siksi varmasti monella on vaikeaakin tiukasti "seurakuntauskoisten" keskellä.

      Oma pohdintani, raamatun ja Lutherin lukeminen ja "ilon, rauhan ja vapauden" etsiminen tämän ajoittain hyvinkin ahdistavan vl-kristillisyyden sisällä käynnistyi koettuani rankkaa kiusaamista muutamien vl:n taholta.

      Ehkäisy asiassa olemme päätyneet siihen, että kuuntelemme omaatuntoamme. Raamattu ei sano ehkäisyä synniksi. Iloitsemme siitä että meillä riittää aikaa ja voimavaroja huomioida lapsia jotka olemme suurina lahjoina Jumalalta saaneet.

      Vapauteen Kristus vaputti meidät! Tämän olen saanut elää todeksi viimevuosina.

      • Vaiennettu

        Minulla samanlaisia kokemuksia. Valhe sai aikaan pahaa. Rehellisyys oli liian kipeää ja sitä ei kuunneltu.Mustamaalaus ja takanapäin puhuminen eräiden vl ihmisten taholta on ollut ahdistavaa, minua ei ole kuunneltu vaan valheita. En ole synnitön enkä syytä asioista toisia, olisin vain toivonut että rakkaus olisi saanut vallita vaikeiden asioiden selvittämisessä, näin vain ei vastapuolella haluttu asiaa nähdä vaan syntipukki kaikkeen piti saada jotta omaa pahuutta ei olisi tarvinnut myöntää. Minut piti saada hiljaiseksi, siinä ei keinoja kaihdettu. Olen turvautunut ammattiapuun ja se on ollut minulle yksi tie selviytymiseen, kuitenkin suurin apu on ollut perheeni tuki, minulle on tärkein asia että läheiseni kuuntelevat ja luottavat minuun. Muutama ystävä on myös tukenut. Alkuun en voinut luottaa enää keneenkään mutta nyt alkaa elämä voittaa ja uskallan jo kohdata ihmisiä ilman epäilyksiä. Erittäin paha oli että nämä valehtelijat sotkivat pienet lapsetkin asioihin ja heidän kauttaan tekivät myös likaista työtään. On vaikea käsittää että sydämestä uskovat voisivat näin toimia, siksi en voi pitää kristittyinä näitä ihmisiä vaikka he oman siioninsa rakkaudessa ovatkin, kun siioni ei totuutta tiedä eivätkä halua sitä kuulla niin se toimii näin tietämättään. Näin voi ihmiset erehdyttää toisia mielistelyllä. Vaikea kuvitella että muualla kuin uskonyhteisössä näin voitaisiin toimia, ja toisaalta uskonyhteisössähän ei missään tapauksessa saisi näin toimia.


      • O5O
        Vaiennettu kirjoitti:

        Minulla samanlaisia kokemuksia. Valhe sai aikaan pahaa. Rehellisyys oli liian kipeää ja sitä ei kuunneltu.Mustamaalaus ja takanapäin puhuminen eräiden vl ihmisten taholta on ollut ahdistavaa, minua ei ole kuunneltu vaan valheita. En ole synnitön enkä syytä asioista toisia, olisin vain toivonut että rakkaus olisi saanut vallita vaikeiden asioiden selvittämisessä, näin vain ei vastapuolella haluttu asiaa nähdä vaan syntipukki kaikkeen piti saada jotta omaa pahuutta ei olisi tarvinnut myöntää. Minut piti saada hiljaiseksi, siinä ei keinoja kaihdettu. Olen turvautunut ammattiapuun ja se on ollut minulle yksi tie selviytymiseen, kuitenkin suurin apu on ollut perheeni tuki, minulle on tärkein asia että läheiseni kuuntelevat ja luottavat minuun. Muutama ystävä on myös tukenut. Alkuun en voinut luottaa enää keneenkään mutta nyt alkaa elämä voittaa ja uskallan jo kohdata ihmisiä ilman epäilyksiä. Erittäin paha oli että nämä valehtelijat sotkivat pienet lapsetkin asioihin ja heidän kauttaan tekivät myös likaista työtään. On vaikea käsittää että sydämestä uskovat voisivat näin toimia, siksi en voi pitää kristittyinä näitä ihmisiä vaikka he oman siioninsa rakkaudessa ovatkin, kun siioni ei totuutta tiedä eivätkä halua sitä kuulla niin se toimii näin tietämättään. Näin voi ihmiset erehdyttää toisia mielistelyllä. Vaikea kuvitella että muualla kuin uskonyhteisössä näin voitaisiin toimia, ja toisaalta uskonyhteisössähän ei missään tapauksessa saisi näin toimia.

        Kaipaan sitä aikaa kun seuroissa on saarnattu omakohtaisen uskomisen tärkeyttä, omantunnon äänen kuuntelemista, on luotettu uudesti syntyneen ihmisen kilvoitukseen ilossa, rauhassa ja Pyhässä hengessä. Nyt saarnat on pääsääntöisesti uhkakuvien lietsomista eriseuroista, maailman vainosta, seurakuntaa vastaan nousemisesta, oman oman tunnon vaaroista, suoraan jopa kielletään ajattelemasta henkilökohtaisen omantunnon ääntä, vaaditaan kuuliaisuutta selaisista asioista joilla ei ole mitään tekemistä uskon kanssa, ne on nousseet päällimäiseksi opinkappaleeksi, sitten saarnataan anteeksi kaikki nämä epäilykset syntinä ja väärinä ajatuksina vaikkei ne sitä ole, tehdään synniksi aivan väärät asiat. Tämä synnyttää ihmisiä valvomaan enemmän toisten asioissa kuin omissa, tarkkailemaan toisten elämää ja oma usko jää taustalle. Välillä on virkistävää kuunnella saarnaa kun tulee tämä oikea usko esille mutta kohta sitten kaikki lyttääntyy parilla sanalla jotka lähtee puhujan omasta turmeltuneesta olosta, sen vaistoaa heti. Täydellisyyttä en ole vaatimassa mutta eikö voisi jo alkaa luottamaan Jumalaan ja jätetään nuo typerät omat jutut pois, mutta eikös se niin ole että suu on sydämen tulkki, se kuuluu puheista mikä on sydämen tila, kun sydämessä ei Pyhä henki ole ohjaksissa niin sen kuulee.


      • Jumala on Rakkaus
        O5O kirjoitti:

        Kaipaan sitä aikaa kun seuroissa on saarnattu omakohtaisen uskomisen tärkeyttä, omantunnon äänen kuuntelemista, on luotettu uudesti syntyneen ihmisen kilvoitukseen ilossa, rauhassa ja Pyhässä hengessä. Nyt saarnat on pääsääntöisesti uhkakuvien lietsomista eriseuroista, maailman vainosta, seurakuntaa vastaan nousemisesta, oman oman tunnon vaaroista, suoraan jopa kielletään ajattelemasta henkilökohtaisen omantunnon ääntä, vaaditaan kuuliaisuutta selaisista asioista joilla ei ole mitään tekemistä uskon kanssa, ne on nousseet päällimäiseksi opinkappaleeksi, sitten saarnataan anteeksi kaikki nämä epäilykset syntinä ja väärinä ajatuksina vaikkei ne sitä ole, tehdään synniksi aivan väärät asiat. Tämä synnyttää ihmisiä valvomaan enemmän toisten asioissa kuin omissa, tarkkailemaan toisten elämää ja oma usko jää taustalle. Välillä on virkistävää kuunnella saarnaa kun tulee tämä oikea usko esille mutta kohta sitten kaikki lyttääntyy parilla sanalla jotka lähtee puhujan omasta turmeltuneesta olosta, sen vaistoaa heti. Täydellisyyttä en ole vaatimassa mutta eikö voisi jo alkaa luottamaan Jumalaan ja jätetään nuo typerät omat jutut pois, mutta eikös se niin ole että suu on sydämen tulkki, se kuuluu puheista mikä on sydämen tila, kun sydämessä ei Pyhä henki ole ohjaksissa niin sen kuulee.

        FIL.3:

        1 Sitten vielä, veljeni, iloitkaa Herrassa! Samoista asioista teille kirjoittaminen ei minua kyllästytä, ja teille se on turvaksi.
        2 Kavahtakaa noita koiria, kavahtakaa noita pahoja työntekijöitä, kavahtakaa noita pilalleleikattuja.
        3 Sillä oikeita ympärileikattuja olemme me, jotka Jumalan Hengessä palvelemme Jumalaa ja kerskaamme Kristuksessa Jeesuksessa, emmekä luota lihaan,
        4 vaikka minulla on, mihin luottaa lihassakin. Jos kuka muu luulee voivansa luottaa lihaan, niin voin vielä enemmän minä,
        5 joka olen ympärileikattu kahdeksanpäiväisenä ja olen Israelin kansaa, Benjaminin sukukuntaa, hebrealainen hebrealaisista syntynyt, ollut lakiin nähden fariseus,
        6 intoon nähden seurakunnan vainooja, lain vanhurskauteen nähden nuhteeton.
        7 Mutta mikä minulle oli voitto, sen minä olen Kristuksen tähden lukenut tappioksi.
        8 Niinpä minä todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen roskana-että voittaisin omakseni Kristuksen
        9 ja minun havaittaisiin olevan hänessä ja omistavan, ei omaa vanhurskautta, sitä, joka laista tulee, vaan sen, joka tulee Kristuksen uskon kautta, sen vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella;
        10 tunteakseni hänet ja hänen ylösnousemisensa voiman ja hänen kärsimyksiensä osallisuuden, tullessani hänen kaltaisekseen samankaltaisen kuoleman kautta,
        11 jos minä ehkä pääsen ylösnousemiseen kuolleista.
        12 Ei niin, että jo olisin sen saavuttanut tai että jo olisin tullut täydelliseksi, vaan minä riennän sitä kohti, että minä sen omakseni voittaisin, koskapa Kristus Jeesus on voittanut minut.
        13 Veljet, minä en vielä katso sitä voittaneeni; mutta yhden minä teen: unhottaen sen, mikä on takana, ja kurottautuen sitä kohti, mikä on edessäpäin,
        14 minä riennän kohti päämäärää, voittopalkintoa, johon Jumala on minut taivaallisella kutsumisella kutsunut Kristuksessa Jeesuksessa.
        15 Olkoon siis meillä, niin monta kuin meitä on täydellistä, tämä mieli; ja jos teillä jossakin kohden on toinen mieli, niin Jumala on siinäkin teille ilmoittava, kuinka asia on.
        16 Kunhan vain, mihin saakka olemme ehtineetkin, vaellamme samaa tietä!
        17 Olkaa minun seuraajiani, veljet, ja katselkaa niitä, jotka näin vaeltavat, niinkuin me olemme teille esikuvana.
        18 Sillä monet, joista usein olen sen teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina;
        19 heidän loppunsa on kadotus, vatsa on heidän jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä, ja maallisiin on heidän mielensä.
        20 Mutta meillä on yhdyskuntamme taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi,
        21 joka on muuttava meidän alennustilamme ruumiin kirkkautensa ruumiin kaltaiseksi sillä voimallaan, jolla hän myös voi tehdä kaikki itsellensä alamaiseksi.

        Mahtava ketju! Toivotan rohkeutta ja Jumalan siunausta teille veljet ja sisaret, jotka olette uskalteneet irrottautua ihmisten keksimistä säännöistä ja lain orjuudesta! Lohdutukseksi voin sanoa, että kaikissa herätysliikkeissä ja seurakunnissa on aina tälläistä epätäydellisyyttä, mutta uskon että nyt on aika jolloin näitä raja-aitoja tullaan kaataamaan me kaikki Kristukseen Jeesukseen uskovat saamme olle yhtä yli seurakunta rajojen, sillä onhan meillä sama usko! Jumala haluaa että me saamme tuntea vapauden hänen rakkaudessaan.
        " Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus." 2. KOR. 2:17

        Toki rukoilen myös että lestadiolaisen liikkeen keskellä alkaa muutos, jonka tekijänä on Pyhä Henki, että Jumala avaisin siellä olevien johtajien silmät näkemään Jumalan suunnitelman ja tahdon liikkeen sisällä. On aina pelottavaa kun puhutaan että muut ei voi pelastua, kuin vain ne jotka uskovat miten me sanomme.

        Siunausta


    • vapaus=1st.value4me

      "Iloitsemme siitä että meillä riittää aikaa ja voimavaroja huomioida lapsia jotka olemme suurina lahjoina Jumalalta saaneet."

      -Kerrassaan hieno ja kunnioitettava asia! Toivotan onnea ja iloa kaikkiin toimiinne.
      Tällainen yhteiskunnallinen raittius ja uuden polven kasvattaminen ovat varmasti hienoimpia ja palkitsevimpia asioita, joita ihminen saa elämässään kokea. Siihen ei varmuudella tarvita kalvinistisia, hengeltään sairaita kyttääjiä väliin.

      • Ihanaa!!!

        Tämä ketju on kerrasaan hieno!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • vapaus=1st.value4me

      Tämä ketju on suora, elävä todiste siitä, miksi seuroissa ja Päivämiehessä varoitetaan internetin ja erityisesti keskustelupalstojen vaaroista. Niin, tällaiset liikkeen sisällä olevien kertomukset omasta elämästään aiheuttavat sen, että toisaalla oleva lukija huomaa, etten ole yksin ajatusteni kanssa: muutkin ovat funtsineet asioita samaan malliin!

      No, SRK.lle ja erityisesti sen vallalle tällainen "eriseuraisuus" aiheuttaa suoran uhan ja niinpä se yrittää epätoivon vimmalla estää jäseniään keskustelemasta keskenään. Toisistaan tietämätöntä, lappusilmäistä "karjaa" olisi huomattavasti helpompi hallita.

      Arabikevään mahdollisti internet -- saapa nähdä, onko vl-liikkeen oma arabikevät nyt vai myöhemmässä vaiheessa.

      p.s. tämän tyyliset ketjut srk:n vasallit / hakkerit poista(tta)vat yleensä varmuudella, sillä srk:n arvostelu on jopa pahempi asia kuin Jumalanpilkka

    • Hienoa!!!

      Tätä ketjua ei poisteta. Tämä on hieno. Ja tämä on totta. Vanhoillislestadiolaisuus on tiensä päässä. Valheet paljastuvat. Se on hyvä ja vapauttava asia.

      • jokohanvihdoin

        Kun mätää kertyy tarpeeksi paljon, niin paise puhkeaa.


      • Hemesti

        Kuka lie tämän ketjun ylhäisen yksin kehitellyt ?


      • Omon
        Hemesti kirjoitti:

        Kuka lie tämän ketjun ylhäisen yksin kehitellyt ?

        Mietipä noita plussien määriä, ei niitä kukaan yksin saa aikaan, sinä ja muut putkiaivoiset yritätte aina latistaa toisin ajattelijoita ja mustamaalata heitä heidän mielipiteiden takia. Säälittävää mutta raukkamaista. :)


      • .,ö.m
        Hemesti kirjoitti:

        Kuka lie tämän ketjun ylhäisen yksin kehitellyt ?

        voi lyyleri parka, älä jaksa.


      • .,ö,m
        .,ö.m kirjoitti:

        voi lyyleri parka, älä jaksa.

        siis ylläoleva viesti hemesti lyylerille


      • SRK:n torvet...
        .,ö,m kirjoitti:

        siis ylläoleva viesti hemesti lyylerille

        Niinpä. SRK:lta ovat äänitorvet loppuneet ja on täytynyt ottaa torvia tilalle...


      • Hemesti
        Omon kirjoitti:

        Mietipä noita plussien määriä, ei niitä kukaan yksin saa aikaan, sinä ja muut putkiaivoiset yritätte aina latistaa toisin ajattelijoita ja mustamaalata heitä heidän mielipiteiden takia. Säälittävää mutta raukkamaista. :)

        Ohhoh, miten rasistinen ja suvaitsematon mielipide...luokitteleva ja nimittelevä.


    • uskovainen isä

      Yhdyn kyllä täysin näihin kommentteihin. Itse olen myös ex-vl perheenisä, ja nykyisin onnellinen tavallinen perheenisä. Minulla kanssa muuan vuosi sitten aukeni silmät nimenomaan siitä, että kuinka moni elää ja uskoo nimenomaan yhteisölle. Omatunto ja omakohtainen usko puuttuu kokonaan ja uskovaiseksi lasketaan se joka käy seuroissa ja osallistuu ry:n toimintaan.Uskovaisena olemisen verukkeella voi tehdä sitten mitä vaan syntiä.Olipa puhuja tai normi penkissäistuja. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa että ihmisenä en ole yhteisön kieltämisen jälkeen mihinkään muuttunut. Tai olen, sen verran että olen vapaa. Vapaa uskomaan niinkuin minä uskon. Minä omistan sen uskon mikä minulle on annettu ja jossa olen turvallisesti saanut elää.
      Kritisoin juuri tätä yhteisöuskovaisuutta, jonka seurauksena valheelliset puheet minusta ja perheestäni saivat aikaan minun "väärähenkisyyden".Osa ns"ystävistä" ei halunnut olla tekemisissä ja levittivät entisestään minusta "epäuskovaisesta" perheenisästä juttuja jotka eivät pidä paikkaansa. Minun kantoihin asiasta ei uskottu, tai osa ei uskonut. Pelkäsin ns "veljien" kohtaamisia. Seuroissa käyminen alkoi ahdistaa, ja keskiviikkona jo mietin minkä tekosyyn keksin, että sunnuntaina ei tarvitse seuroihin lähteä. Alkuun tuska oli kieltämättä kova nimenomaan erota tuosta yhteisöstä. Uskosta en ole eronnut ja uskon edelleen samalla tavalla, mutta yhteisön kirjottamattomia sääntöjä itse uskoon ja haluun uskoa en voi hyväksyä.
      Tosi ystäväviltäni joita on liikkeen sisällä paljon, ovat samanmoisia ajatuksia minulle kertoneet ja mielessään taistelevat, mutta he eivät juuri "sisäisen paineen" takia uskalla puhua asioista kellekkään muulle liikkeen sisällä. Voimia teille kaikille rakkaille ihmisille jotka painitte juuri tämän asian kanssa.

    • Vapaa nykyään

      Irtaantuminen kestää jonkin aikaa. Eräs asioihin tarkemmin perehtynyt ja vl-liikkeestä eronnut on tehnyt tutkielman, jossa puhui jopa viidestä vuodesta. Hyvin paljon yksilöllistä toki tämäkin.
      Minulle sanottiin aikoinaan ry:llä pidetyssä puhuttelussa että olen liian rehellinen "uskovaiseksi". Kaikki sanomani oli kuulema Jumalan pilkkaa, vaikka puhuin vaan yhteisöstä ja vl-uskovaisita ry:n porukasta. Suoraa puhetta ja kyseenalaistamista ei sallittu. Järjen käyttö on kiellettyä jota en ikinä ymmärtänyt.
      Päätöstäni en ole katunut ja välit vanhempiin ja vl-sukulaisiin selkiytyivät ja helpottuivat päätökseni jälkeen.

    • Höpöjä12345

      Olipa hyvä aloitus!
      Olen itse samaa pohtinut ry:llä istuessani, että mikä se meidän oikea uskoa on ja miten se muista kristityistä. Miksi meidän sanoma ja oppi ovat samoja, ainoastaan tavat erottavat. Itse en voi pelkästään tuudittautua siihen, että ajattelen ainakin tietäväni olevani oikealla tiellä vanhoillislestadiolaisessa uskossa.

      • SRK alistaa teidät.

        Muista kristityistä vl-uskovaisen erottaa lähinnä televisiosynnistä, perhesuunnittelusynnistä sekä ehostus- ja korvakorusynnistä. Mikään näistä ei ole todellakaan Raamatullisia syntejä, vaan SRK:n tapa alistaa alamaisiaan.


    • entinen vl

      Liekö feikki/provo?

      • Ei ole

        Ei ole.


    • Reetta Josku

      Sillon kun minä lähdin VL:stä, lähes kaikki kammoksuivat tekoani. Ihmettelin, että on se kumma, kun ei muiden silmät aukea.

      Mukavaa huomata, että kyllä on auennut.
      Kyllä sitä uskoa on rauhanyhdistyksen ulkopuolellakin, ja toisinpäin: kaikki usko rauhanyhdistyksen sisällä ei todellakaan ole oikeaa uskoa.

      Siksi VL-piireissä ei kehoiteta yksin tutkimaan Raamattua, ettei totuus paljastuisi. Täytyy olla aina "tulkki" (=puhujaveli) kääntämässä Raamatun kohtia, mitä mikin tarkoittaa. Siksi myös aina sanotaan, että älä epäile, vaan usko. Ei siis saa käyttää omaa järkeä, vaan sumeasti uskoa, mitä sanotaan. Siinä siis piilee se suuri harha.

      Toivon voimia teille, joilla on silmät auenneet. Itselläni ei ole yhteyksiä sukuni lestadiolaisjäseniin. Se johtuu kyllä heidän valinnastaan. Mutta pidemmän päälle olen huomannut, että ei tästä haittaakaan ole. Koska he haluavat niin toimia, ei heistä olisi lähimmäiseksi kuitenkaan. Joten sellaisen seikan ei kannata antaa olla esteenä ratkaisun tekemisessä. Kyseessä on kuitenkin jokaisen oma elämä, ei toisten

      • Ei kannata välittää

        Kun olin vielä piireissä, Raamatun lukeminen kiellettiin kokonaan, ettei tule "vääriä valvomisia". Vain puhujat ja papit saivat lukea Raamattua. Vähän samaan tapaan kuin joskus keskiajalla jumalanpalvelukset toimitettiin latinaksi, ettei rahvas turhaan siitä mitään ymmärtäisi...

        Kun erosin vl-yhteisöstä, yritin vuosikaudet "olla heille mieliksi", kunnes tajusin, että he määräilevät elämääni ja pääsin vapaaksi. Nyt kun vl-lastenraiskaaminen on tullut esille, olen siitä vl-sukulaisteni kanssa riitaantunut, koska en hyväksy lasten raiskaamista ja rikosten salaamista. Mutta ei se haittaa -parempi vaan, kun ei tarvitse olla rikollisten kanssa tekemisissä.


      • Sanna Lapio
        Ei kannata välittää kirjoitti:

        Kun olin vielä piireissä, Raamatun lukeminen kiellettiin kokonaan, ettei tule "vääriä valvomisia". Vain puhujat ja papit saivat lukea Raamattua. Vähän samaan tapaan kuin joskus keskiajalla jumalanpalvelukset toimitettiin latinaksi, ettei rahvas turhaan siitä mitään ymmärtäisi...

        Kun erosin vl-yhteisöstä, yritin vuosikaudet "olla heille mieliksi", kunnes tajusin, että he määräilevät elämääni ja pääsin vapaaksi. Nyt kun vl-lastenraiskaaminen on tullut esille, olen siitä vl-sukulaisteni kanssa riitaantunut, koska en hyväksy lasten raiskaamista ja rikosten salaamista. Mutta ei se haittaa -parempi vaan, kun ei tarvitse olla rikollisten kanssa tekemisissä.

        Anteeksi uteliaisuuteni, mutta kumpi aloitti ensin riidan tai laittoi välit poikki, sinä vai sukulaisesi? Kysyn tätä siksi, että epäilen nykyään lestadioilaispiirissä olevan suuremminkin vallalla hyökkääminen vääräoppisten sukulaisten kimppuun. Aivankuin näin olisi ohjeistettu toimimaan.

        Onko muilla vastaavia kokemuksia?


      • zaikowski
        Ei kannata välittää kirjoitti:

        Kun olin vielä piireissä, Raamatun lukeminen kiellettiin kokonaan, ettei tule "vääriä valvomisia". Vain puhujat ja papit saivat lukea Raamattua. Vähän samaan tapaan kuin joskus keskiajalla jumalanpalvelukset toimitettiin latinaksi, ettei rahvas turhaan siitä mitään ymmärtäisi...

        Kun erosin vl-yhteisöstä, yritin vuosikaudet "olla heille mieliksi", kunnes tajusin, että he määräilevät elämääni ja pääsin vapaaksi. Nyt kun vl-lastenraiskaaminen on tullut esille, olen siitä vl-sukulaisteni kanssa riitaantunut, koska en hyväksy lasten raiskaamista ja rikosten salaamista. Mutta ei se haittaa -parempi vaan, kun ei tarvitse olla rikollisten kanssa tekemisissä.

        Siis mitä? Missä ihmeessä "piireissä" on raamatun lukeminen kielletty? Tä? No, ehkä ateistiyhdistyksessä? Olen onnellinen uskovainen, ja luen raamattua sillointällöin. Olen lukenut uuden testamentin läpi, ja vanhasta 1/3 osa. Seuroissa on rohkaistu raamatun lukuun. Et hyväksy lasten raiskaamista. Se on täysin oikein! En minäkään. En ole vajaan 40 vuoden aikana, jolloin olen kuullut Jumalan sanaa, rauhayhistyksillä, ja kirkoissa, koskaan kuullut sanallakaan, että pedofiliaa hyväksyttäisiin. Ei sinne päinkään. Se on pahinta saastaa, mitä ikinä voi olla! Eikä sellainen ihminen ole uskovainen, joka tuollaista syntiä toteuttaa. Ja voi niitä uhreja, itku pääsee, kun ajattelenkaan.


      • TA
        zaikowski kirjoitti:

        Siis mitä? Missä ihmeessä "piireissä" on raamatun lukeminen kielletty? Tä? No, ehkä ateistiyhdistyksessä? Olen onnellinen uskovainen, ja luen raamattua sillointällöin. Olen lukenut uuden testamentin läpi, ja vanhasta 1/3 osa. Seuroissa on rohkaistu raamatun lukuun. Et hyväksy lasten raiskaamista. Se on täysin oikein! En minäkään. En ole vajaan 40 vuoden aikana, jolloin olen kuullut Jumalan sanaa, rauhayhistyksillä, ja kirkoissa, koskaan kuullut sanallakaan, että pedofiliaa hyväksyttäisiin. Ei sinne päinkään. Se on pahinta saastaa, mitä ikinä voi olla! Eikä sellainen ihminen ole uskovainen, joka tuollaista syntiä toteuttaa. Ja voi niitä uhreja, itku pääsee, kun ajattelenkaan.

        Tiedätkö että SRK:ssa on johtopaikoilla henkilöitä jotka on halunneet salata näitä rikoksia jostain kumman syystä. Tällaisen rikoksen salaaminen on yhtä kuin sen hyväksyminen. PISTE.


      • mummuli 69
        Sanna Lapio kirjoitti:

        Anteeksi uteliaisuuteni, mutta kumpi aloitti ensin riidan tai laittoi välit poikki, sinä vai sukulaisesi? Kysyn tätä siksi, että epäilen nykyään lestadioilaispiirissä olevan suuremminkin vallalla hyökkääminen vääräoppisten sukulaisten kimppuun. Aivankuin näin olisi ohjeistettu toimimaan.

        Onko muilla vastaavia kokemuksia?

        Olen eronnut kirkosta enkä liittynyt mihinkään lahkoon.
        Osasin lukea jo ennen kuin menin kansakouluun, joten en tulkkia tarvitse.

        Vaikuttaa siltä että vl ja jehovantodistajat ovat hyvin samanlaisia, naisia alentavat, tekopyhät ja farisealaiset. Paljon aivopesua, kieltoja ja käskyjä. ja rajoitus muunuskoisiin omaisiin.

        Pahinta on kuitenkin pedofilia, voi lapsiraukkoja!


      • Anne ateisti
        zaikowski kirjoitti:

        Siis mitä? Missä ihmeessä "piireissä" on raamatun lukeminen kielletty? Tä? No, ehkä ateistiyhdistyksessä? Olen onnellinen uskovainen, ja luen raamattua sillointällöin. Olen lukenut uuden testamentin läpi, ja vanhasta 1/3 osa. Seuroissa on rohkaistu raamatun lukuun. Et hyväksy lasten raiskaamista. Se on täysin oikein! En minäkään. En ole vajaan 40 vuoden aikana, jolloin olen kuullut Jumalan sanaa, rauhayhistyksillä, ja kirkoissa, koskaan kuullut sanallakaan, että pedofiliaa hyväksyttäisiin. Ei sinne päinkään. Se on pahinta saastaa, mitä ikinä voi olla! Eikä sellainen ihminen ole uskovainen, joka tuollaista syntiä toteuttaa. Ja voi niitä uhreja, itku pääsee, kun ajattelenkaan.

        Höh, ateistit ovat vapaita, he voivat lukea mitä vaan, myös raamattua, itsekin luen.


    • Kova o kirijottaa

      Kyllon kova kirijoottaan tuo Meleperi, jakso iha yksin laittaa ränttiä näin pitkän preivi. Ei se taija päivä mittaa ennättee muuta tehäkkää. Sukkela oot sormistas, vai onko emäntä ( tuskin sulla o emäntää, paha miäs) kaverina. Ja hyvä sullon mielikuvituski, nuo sukujutut o kyllä vähä jo vanha tehokeino. Terveisiä vaa, uuvessa liitossa oli sulle se rahasthoitaja ja liikenteenohjaaja paikka, muista sitte.

      • 26

        No ei ole ainakaan mun viestiä eilen melperi tuohon kirjoittanut vaan minä itse Tä ketju on täysin aito


      • Ilkeä

        Tekstisi on ilkeä.


      • O5O
        26 kirjoitti:

        No ei ole ainakaan mun viestiä eilen melperi tuohon kirjoittanut vaan minä itse Tä ketju on täysin aito

        Samoin minun teksti on ihka omaani.


      • Lyl lyl

        Katkera lohtu :D


      • "Kyllon kova kirijoottaan tuo Meleperi, jakso iha yksin laittaa ränttiä näin pitkän preivi."

        Tämä on ensimmäinen kommenttini tässä ketjussa.

        Että semmosta.


    • Monikakkupäältä..

      Voi, kun täällä on maailmassa niin monta eksyttäjää eri hengessä. Silmän viettelyksiä, jotka näyttävät lihassa makealta, mutta puuttuu Henki. Se on Hengen hedelmä, joka kertoo, missä on oikea usko. Joosefin mielellä tämän sanon.

      • Puhujaluett.ylläpitä

        Näitäkö olette tehneet ainoan oikean uskon Hengen hedelmien vaikuttamina:

        1) olette raiskanneet lapsianne ja vähätelleet heidän kärsimystään

        2) olette heittäneet nuorukaisia ja vanhuksia belsebuubin haltuun julkisesti nöyryyttämällä koko seurakunnan edessä

        3) olette junailleet vanhuksilta testamentteihin allekirjoituksia kuolinvuoteella

        4) olette viettäneet em. kavalletuin varoin irstasta syntielämää

        5) olette julistaneet lähimmäisiänne (epäuskoisia) tulijärveen

        6) edellisestä johtuen olette syrjineet lähimmäisiänne halveksimalla heitä jumalattomina, ihmisyydeltään vähempiarvoisena kansalaisina

        7) olette juonitelleet maallisissa business asioissa lakeja rikkoen ja vailla moraalia

        8) olette riistäneet vaimojenne ihmisarvon pitämällä heitä himojenne jälkeisinä patjoina ja synnytyskoneina.

        Nämätkö kertovat siitä jakamattomasta rakkauden hengestä, joka teidän puhujain ja seurakunnan vanhinten keskuudessa vallitsee?

        "Sillä hedelmistään puu tunnetaan..........................."


      • Joosef

        Anteeks mitä?


      • Keijo on saatana.
        Puhujaluett.ylläpitä kirjoitti:

        Näitäkö olette tehneet ainoan oikean uskon Hengen hedelmien vaikuttamina:

        1) olette raiskanneet lapsianne ja vähätelleet heidän kärsimystään

        2) olette heittäneet nuorukaisia ja vanhuksia belsebuubin haltuun julkisesti nöyryyttämällä koko seurakunnan edessä

        3) olette junailleet vanhuksilta testamentteihin allekirjoituksia kuolinvuoteella

        4) olette viettäneet em. kavalletuin varoin irstasta syntielämää

        5) olette julistaneet lähimmäisiänne (epäuskoisia) tulijärveen

        6) edellisestä johtuen olette syrjineet lähimmäisiänne halveksimalla heitä jumalattomina, ihmisyydeltään vähempiarvoisena kansalaisina

        7) olette juonitelleet maallisissa business asioissa lakeja rikkoen ja vailla moraalia

        8) olette riistäneet vaimojenne ihmisarvon pitämällä heitä himojenne jälkeisinä patjoina ja synnytyskoneina.

        Nämätkö kertovat siitä jakamattomasta rakkauden hengestä, joka teidän puhujain ja seurakunnan vanhinten keskuudessa vallitsee?

        "Sillä hedelmistään puu tunnetaan..........................."

        SRK:n lähettämä hoitomies Keijo Marjanen: NOISSA POLISSA ASUU SAATANA!

        Tämä kiteyttää loppuaikani vl-yhteisössä. Oli se karmeaa kuultavaa... jo pelkästään vanhempien itku ja parku kun heidän 13- ja 14-vuotiaat poikansa oli heitetty saatanalle "ulkoilupäivän" päätteeksi!


      • julfuf
        Joosef kirjoitti:

        Anteeks mitä?

        pojissa


    • Ei kiitä

      Ehkä se melperi ei ole kirjoittanut tätä ketjua. Uskon salaisuus on kätketty savisiin astioihin. Jospa Jumala antaa armonsa sitä etsivälle vielä joskus. Maailman lattiat ovat liukkaita ja niillä helposti lankeaa ikuiseen kuolemaan. Maailman reissua kukaan palannut ei ole kiittänt, ei tuhlaajapoikakaan.

      • höpö höpö

        höpö höpö


    • näin

      eikö olisi vain helpompi uskoa ja lopetta oma"ajattelu" ...
      ja aloittajallle vielä..kuohitseminen on paras ehkäisykeino..

      • höpö höpö

        höpö höpö


    • exexexexe

      Helppo laittaa laput silmille ja jatkaa uskossa eteen päin.

      Keskustelun aloittajan ajatukset eivät liity aitoon uskoon. Hän kritisoi vl:n sääntökulttuuria, joka on "hengellistetty". Käytännössä tapakulttuuri, jolla hallitaan laumaa, erottaa vl:t muista uskovista. Ajatteleminen ei ole käsittääkseni syntiä.

    • Inhottava realisti

      Yleisestyi ottaen ihminen on onnellisin silloin, kun pysyy erossa KAIKISTA uskonnollisista ääriryhmistä. Kun joku ihminen kuvittelee elävänsä Raamatun "mukaan" tai olevansa "Pyhän Hengen" ohjaama, järkevä ihminen ottaa etäisyyttä.

      Jumalan nimissä puhuu moni, mutta kukaan ei ole sitä kyennyt todistamaan edes pieneltä osin.

      • oot vääräsvarmuudes

        Ateisti ei ole kyennyt todistamaan yhtäkään väitteistään todeksi, mitäs tähän sanot inhottava realisti.

        Me vuosikymmeniä Kristus-uskossa kilvoitelleet olemme saaneet nauttia Jumalan siunaksista runsain mitoin. Yritätkö sinä tehdä nämäkin tyhjäksi vai mistä oikein on kysymys!!???


      • onkoko
        oot vääräsvarmuudes kirjoitti:

        Ateisti ei ole kyennyt todistamaan yhtäkään väitteistään todeksi, mitäs tähän sanot inhottava realisti.

        Me vuosikymmeniä Kristus-uskossa kilvoitelleet olemme saaneet nauttia Jumalan siunaksista runsain mitoin. Yritätkö sinä tehdä nämäkin tyhjäksi vai mistä oikein on kysymys!!???

        Onko Jumala siunannut VL-pedofilian?


      • houriva uskoton?
        onkoko kirjoitti:

        Onko Jumala siunannut VL-pedofilian?

        Miksi olisi?


      • jupukka
        oot vääräsvarmuudes kirjoitti:

        Ateisti ei ole kyennyt todistamaan yhtäkään väitteistään todeksi, mitäs tähän sanot inhottava realisti.

        Me vuosikymmeniä Kristus-uskossa kilvoitelleet olemme saaneet nauttia Jumalan siunaksista runsain mitoin. Yritätkö sinä tehdä nämäkin tyhjäksi vai mistä oikein on kysymys!!???

        Olen toinen ateisti ja kotoisin Länsi-Lapista. Kotiseutuni tunkkainen ilmapiiri lestajusseineen, hellureiporukoineen ja jehvatteineen sai minut eroamaan kirkosta heti kun tulin täysi-ikäiseksi. Ja on sanottava etten perääni ole tarvinnut katsoa. Toivon että tämä vanhollislestaporukka hajoaakin tuhannen pirstaleiksi. Vahvoja merkkejä siitä onkin näkyvissä.


      • oot vääräsvarmuudes
        onkoko kirjoitti:

        Onko Jumala siunannut VL-pedofilian?

        Jumala ei siunaa mitään syntiä, ja siksi myös ateismi johtaa auttamatta kadotukseen.

        Kristityt eivät elä jumalattomien synneissä, tiedoksi vain. Tämä on yksi suuri Jumalan siunaus Jeesuksen seuraamisesta.


      • ateistilla..
        jupukka kirjoitti:

        Olen toinen ateisti ja kotoisin Länsi-Lapista. Kotiseutuni tunkkainen ilmapiiri lestajusseineen, hellureiporukoineen ja jehvatteineen sai minut eroamaan kirkosta heti kun tulin täysi-ikäiseksi. Ja on sanottava etten perääni ole tarvinnut katsoa. Toivon että tämä vanhollislestaporukka hajoaakin tuhannen pirstaleiksi. Vahvoja merkkejä siitä onkin näkyvissä.

        Jotain on ateistilla jääny hampaankolloon, kun täällä uskontopalstoilla hillut!?


      • Inhottava realisti
        oot vääräsvarmuudes kirjoitti:

        Ateisti ei ole kyennyt todistamaan yhtäkään väitteistään todeksi, mitäs tähän sanot inhottava realisti.

        Me vuosikymmeniä Kristus-uskossa kilvoitelleet olemme saaneet nauttia Jumalan siunaksista runsain mitoin. Yritätkö sinä tehdä nämäkin tyhjäksi vai mistä oikein on kysymys!!???

        Hmm...

        Todista siis ensinnäkin se, että Jumala on olemassa.

        Todista sitten se, että juuri Sinun tapasi uskoa on oikea.


      • Anne ateisti
        Inhottava realisti kirjoitti:

        Hmm...

        Todista siis ensinnäkin se, että Jumala on olemassa.

        Todista sitten se, että juuri Sinun tapasi uskoa on oikea.

        Sinulle Inhottava realisti, Ei kannata tietämättömien kanssa väitellä, väittelyä ei voi voittaa. Koetappa väitellä kiven kanssa, varmasti sinä väsyt ensin.


      • jupukka
        ateistilla.. kirjoitti:

        Jotain on ateistilla jääny hampaankolloon, kun täällä uskontopalstoilla hillut!?

        Paljonko teikäläisillä on jäänyt hampaankoloon kun tuolla ateismipalstoilla hillutte.


    • LapsenUskossa

      Tämän opin joskus kauan sitten olisikohan ollut helluntailaisten leiri. Eipä ole elämässä muuta hengellistä kuin nämä suomi24 palstat, joita joskus katselee.

      ÄLÄ SILMÄ PIENI
      Älä silmä pieni, katso mihin vain, älä silmä pieni,
      katso mihin vain, sillä Isä Taivainen näkee lapsen sydämeen.
      Älä silmä pieni, katso mihin vain.
      Älä korva pieni, kuule mitä vain, älä korva pieni kuule mitä vain,
      sillä, Isä Taivainen näkee lapsen sydämeen.
      Älä korva pieni kuule mitä vain.
      Älä käsi pieni, koske mitä vain, älä käsi pieni koske mitä vain, sillä
      Isä Taivainen näkee lapsen sydämeen.
      Älä käsi pieni koske mitä vain.
      Älä jalka pieni, astu mihin vain, älä jalka pieni astu mihin vain, sillä
      Isä Taivainen näkee lapsen sydämeen.
      Älä jalka pieni astu mihin vain.
      Älä kieli pieni, puhu mitä vain, älä kieli pieni puhu mitä vain, sillä
      Isä Taivainen näkee lapsen sydämeen.
      Älä kieli pieni puhu mitä vain.
      Älä sydän pieni, mieti mitä vain, älä sydän pieni mieti mitä vain, sillä
      Isä Taivainen näkee lapsen sydämeen.
      Älä sydän pieni mieti mitä vain.

    • 09090909

      Jos kaikki lestat oikeesti lukisi Raamatun, niin tietäisivät vähän enemmän oikeasta uskosta. Ymmärrän että on helppo olla rakastavassa ja suojatussa ympäristössä,mutta tosiaan se ei ketään pelasta.:)

    • mlokii

      Ei lapsia pidä tehdä. Lapsien tulee olla lahjoja. Niitä kyettävä rakastamaan. Jos sinulle nyt riittää, sun kuunneltava itseäsi. Meillä on 9 lasta. Onneksi minua ei ohjaa uskot eikä lahkot. Nyt voin sanoa, että nyt on perhe koossa. Onneksi en ole pakotettu niitä tekemään vasten tahtoani.
      Ei kenenkään ole pakko lapsia tehdä! Ei raamattukaan siihen pakota. Noi pakko meiningit tulee ihmisten omasta päästä. Kannattaako olla semmoisessa uskonnossa, joka pakottaa johonkin? Haluatko kasvattaa tommoiseen uskontoon lapsesi?

    • joppajoo
    • rauhaa kaikille

      Henkistä väkivaltaa on se että määrittelee että joku
      toinen joutuu helvettiin koska tekee sitä ja tätä.

      Tai että joku tietty rekisteröity taho joka keksi tavan tulkita raamattua 1800 vuotta jkr on raamatun ainoa oikea tulkitsija.

      50 vuoden kuluttua nykyajan ihmisten ahdasmielisille mielipiteille ei juuri
      anneta arvoa.

      Itselleni jäi se lapsena mieleen, kun katsoin uteliaana pikkulapsena jännää robottiohjlemaa naapurissa niin jouduin fyysisesti pahoinpidellyksi (sain selkään) kotona tästä hyvästä.

    • KEHVELI

      Minun mielestäni meidän pitäisi olla itse oma Jeesuksemme ! En voi ymmärtää tätä, etttä synnit muka saadaan anteeksi jonkun Perkeleen pastorin toimesta. Jos kerran ei voi ITSEANTAA ITSELLEEN ANTEEKSI.

      • kehveli

        Tämä mukamas "syntien anteeksianto" lähinnä kehottaa tekemään lisää syntiä?


      • kehveli
        kehveli kirjoitti:

        Tämä mukamas "syntien anteeksianto" lähinnä kehottaa tekemään lisää syntiä?

        Minun noissa viesteissäni on lähinnä kysymys omatunnon asiasta. En missään mielessä ole seusakuntani lapsiin sekaantunut, mutta olen kuullut paljon paskamaisia asioita, mitä tehty Jumalan nimeen,


        En ole minkään Valtakunnan saarnaaja tahi pappi, mutta minuun luotetaan ja nuo tytöt ja pojat kertovat semmoisia tarinoita, että, minäkin, kun olen hiukan käynyt, niin ne jutut,joita olen kuullut ja hakenut heitä vaikka mistä niin ovat ruopaisseet sieluani, jos sellainen on.

        Kyllä välillä on usko koetuksella.!


        Onko Jumalaa ?

        vai onko minun kuollut veljeni se Enkeli, joka ohjaa minua.


    • Uskoilmanlahkoa

      Sattumalta tähänkin keskusteluun osuneena ja toteamuksena, että todellakin vielä 2000-luvulla löytyy lahkoja, jotka pystyvät hallitsemaan ihmisten elämää, uskomatonta!
      Herätkää jo todellisuuteen! Järjen käyttö on edelleenkin sallittua!

      Enkä ole ateisti, jos joku luuli.

      • kehveli

        Ei tarvi olla ateisti siinä mielessä,miten se tarkoitetaan sanana. pääasia on mun mielestäni, että uskoo itsensä ja JOHONKIN, mitä Jumalaksi kutsutaan.


    • Minun lähipiirissäni on uskovaista porukkaa ,itse kuulun ev-lut piiriin ja olen raamattua lukenut kyllä!! Tiedän erään ison perheen pohjoisesta johon kuuluu 14 lasta vanhemmat ! Kuulin hiljakkoin että näistä lapsista 11 on joutunut käymään ammattiauttajalla niin ihmetystä aiheuttaa että miksi voi olla näin ! Ei ole mitään hyväksikäyttöä joten kai se syy on pitkälti omien tunteiden piilottamista ,varsinkin kun osa on luopunut uskosta jne !Mistä voi johtua että usko hiipuu kun lapset muuttavat Etelään ??

      Tekstini on hieman ontuvaa syystä että olkapää leikattu vk sitten

    • yhtäkaikki

      No itse olen vl. Luterilaisilla olen muutaman kerran salaa käynyt. Kyllä ne on ihan sananhelinää puheet siellä. Muutama ihminen penkissä ja tuskin virsiä laulaessa suunsa avaavat. Kyllä minä mielummin ry:llä olen, jossa muitakin ihmisiä ja oikeita uskovia. Siellä oli luterilaisilla takapenkillä rippikoululaisia, jotka kiroilivat jumalanpalveluksen jälkeen. Kyllä sen huomaa ja tietää missä oikea usko on.

      • Omon

        Kertoo paljon asenteestasi, minun ei tarvitse salaa kirkkoon mennä. Samanlaista sananhelinää se on välillä meilläkin seuroissa. Usko ei tule laulun voimasta, sivuhuomautuksena, ja kun varsinkin vähän väkeä ja vanhempaa niin ei ihme kun ei virsi kaiu. Olen tavannut paljon muita ihmisiä kirkossa ja muissakin tilaisuuksissa, usein normi Jumalan palveluksessa on ollut väkeä yli puolikirkkoa. Vl lasten kielenkäyttöön voit mennä tutustumaan kouluihin, siellä suurta osaa heistä ei erota sen perusteella muista, samaten "epäuskoisissa" on fiksusti puhuvia lapsia ilman kirosanoja ja muutenkin. Jumala ei anna sinulle lupaa sanoa missä on oikea usko, et sinä eikä kukaan täällä maanpäällä voi sitä tietää.


      • etsivä-xx

        yhtäkaikki. Meitin ev. lut. kotikirkossa, joka on ihan tavallinen seurakunta etelässä, on puolikirkkoa täynnä joka sunnuntain messussa ja virsiäkin lauletaan. Nuorten osuus on vain pienempi kuin seuroissa.

        Menetkö sinä kirkkoon kohtaamaan Kristuksen läsnäolevana, kun hän on luvannut ruumiinsa ja verensä todellisena leipään ja viiniin vai kenties muista syistä. Ry yksin ei riitä, kun massaehtollinen on vain kaksi tai kolme kertaa vuodessa, kun taas se on saatavilla joka viikko sille, joka haluaa uskoaan sillä vahvistaa. Urutkin soivat kauniimmin kirkkosalissa kuin akustiikaltaan huonommassa seurasalissa. Kuinka ihana onkaan onkaan suun tunnustus "minä uskon Isään Jumalaan..." tai "kunnia Jumalalle korkeuksissa..." ja Agnus Dei.

        Enkä ymmärrä mitä tarkoitat luterilaisilla salaa käymisellä, käydäänhän me oman ev. lut. kirkkomme messussa eihän sinne salaa tarvitse mennä.

        Sitten on ihan eri asia mitä ajattelee päivän saarnasta suhteessa puheeseen rauhanyhdistyksellä. Parhaimmillaan voi olla ihan kelvollista kuultavaa kirkossakin, mutta ei riitä täydeksi muona-annokseksi kuitenkaan eli jos vain niiden kuulemisen varaan jää, jää ruoka vaillinaiseksi. Pitää ensinnäkin muistaa, että saarna on vain 15 minuuttia evankeliumitekstin mukaan lukien, ja että parhaimmillaan saarnan pitäjä pysyy vuoden 1948 katekismuksen linjoilla eikä eksy kertomaan, että Jeesus tarkoitti vain lähimmäisen rakastamista tässä ajassa eikä puhu pelastustyöstä mitään.


      • Kalkutta
        etsivä-xx kirjoitti:

        yhtäkaikki. Meitin ev. lut. kotikirkossa, joka on ihan tavallinen seurakunta etelässä, on puolikirkkoa täynnä joka sunnuntain messussa ja virsiäkin lauletaan. Nuorten osuus on vain pienempi kuin seuroissa.

        Menetkö sinä kirkkoon kohtaamaan Kristuksen läsnäolevana, kun hän on luvannut ruumiinsa ja verensä todellisena leipään ja viiniin vai kenties muista syistä. Ry yksin ei riitä, kun massaehtollinen on vain kaksi tai kolme kertaa vuodessa, kun taas se on saatavilla joka viikko sille, joka haluaa uskoaan sillä vahvistaa. Urutkin soivat kauniimmin kirkkosalissa kuin akustiikaltaan huonommassa seurasalissa. Kuinka ihana onkaan onkaan suun tunnustus "minä uskon Isään Jumalaan..." tai "kunnia Jumalalle korkeuksissa..." ja Agnus Dei.

        Enkä ymmärrä mitä tarkoitat luterilaisilla salaa käymisellä, käydäänhän me oman ev. lut. kirkkomme messussa eihän sinne salaa tarvitse mennä.

        Sitten on ihan eri asia mitä ajattelee päivän saarnasta suhteessa puheeseen rauhanyhdistyksellä. Parhaimmillaan voi olla ihan kelvollista kuultavaa kirkossakin, mutta ei riitä täydeksi muona-annokseksi kuitenkaan eli jos vain niiden kuulemisen varaan jää, jää ruoka vaillinaiseksi. Pitää ensinnäkin muistaa, että saarna on vain 15 minuuttia evankeliumitekstin mukaan lukien, ja että parhaimmillaan saarnan pitäjä pysyy vuoden 1948 katekismuksen linjoilla eikä eksy kertomaan, että Jeesus tarkoitti vain lähimmäisen rakastamista tässä ajassa eikä puhu pelastustyöstä mitään.

        Olen EXXX-vl. Vaimoni kysyy joskus, että miksi vl:t uskovat sellaisiin juttuihin. Sanon että eivät kaikki vl:t samalla tavalla oikeasti uskokaan. Hengailevat vaan porukoissa tunnelman vuoksi. Ja tätä tunnelmaa he kutsuvat uskoksi.

        Oli "sana" yhden lauseen tai kahden tunnin mittainen, eihän sen sisältöä opillisessa mielessä paremmaksi tai huonommaksi pitäisi muuttaa. Kahdessa tunnissa kerkeää fiilistelemään vain enemmän, siis ne jotka tykkäävät.

        Huono vertailu tuo (aiemmin ylempänä) jumalanpalveluksen ja seurojen välillä. Jumalanpalveluksessa näet kun kaikki eivät väitä olevansa oikeassa uskossa. Varsinkaan ne kiroilevat nuoret. Seuroissa taas...


    • repe67arnold

      kävin kerran teininä nuissa jehovan todistajien kokouksissa nin sain tarpeekseni siitä noitumisesta,kirosivat enempi kun isäni,pelkäsin oikein ja sen jälkeen menin puolustamaan ihteeni nyrkkeilyn avulla ja sain rauhan(12v.),nyt myöhemmin,vasta äsken erosin kirkosta kun ei se mulle oo ikinä antanut mitään,päinvastoin ja paljon,näin toimii ev.lut,varsinkin Kajaanissa,heh...

      • armonoppilas

        Mene Rauhanyhdistyksen seuroihin. Sielllä julistetaan Jumalan valtakunnan evankeliumia kaikille katuville syntisille.

        "10. Siionin vuorta kuulkaa, / korkeinta kaikista. / Vain sieltä voiton ääni / kaikuupi ihana.
        11. Kuunnelkaa veren ääntä / te, sielut suruiset, / kun synnin kuorman alla / olette väsyneet.
        12. Niin kiitoslauluun puhkee / kiusatut sielumme, / kun veri virta pesee / pois kaikki syntimme."
        (Joonas Kuukari (?) 1894; On ahdas täällä olla, sl 153)


    • armonoppilas

      Ikävää että olet eksynyt pois Jumalan valtakunnan opista ja Hengestä.

      Kehoitan sinua käymään parannuksen askelille.

    • Postilloja
    • Tyttö 16v

      Hienoa tekstiä! paljon olen miettinyt ennen kun 'kielsin uskoni' muutama vuosi sitten. näin se sanotaan, mutta enhän minä mitään uskoa kieltänyt, lakkasin vain noudattamasta vanhoja tapoja. se on iloinen asia että kun otin ekat korvikset, minua tervehdittiin edelleen sydämmellisesti hymyilemällä mutta sanottiin terve, tervetuloa. niin kuuluukin. missään vaiheessa en ole joutunut pilkan tai väheksynnän kohteeksi. lämmitti myös mieltä kun viime vuoden suviseuroissa eräs puhuja tuli kavereita odottaessani sanomaan -tervetuloa seuroihin, mukava kun olet täällä! hän teki niinkuin oli varmasti oikein, ei väheksynyt, ei painostanut uskomaan. minusta tuntui kun olisin jopa kuulunut joukkoon. sellaisena kun oikeasti olin. usko on nimenomaan omakohtainen ja sydämen asia. pidän itseäni silti uskovaisena, vain en vanhoillislestadiolaisena. yksi asia on mietityttänyt todella kauan. jos jumala antaa tapahtua sen mitä tapahtuu, miksi on erilaista väkivaltaa? itse olen pienenä joutunut kamalan väkivallan kohteeksi. miksi?

    • Anonyymi

      Tee sitä mihin uskot.
      Usko siihen mitä teet.
      Tee, niin kuin parhaaksi näet.
      Älä usko mitä muut sanovat.
      Sano, mitä itse ajattelet.

      Ajattele itse.
      Uskoon kuuluu epäily.
      Uskoon kuuluu rohkeus.
      Pahinta uskossa on sokeus.
      Rohkea uskaltaa epäillä,
      eikä näe niiden välillä
      pienintäkään ristiriitaa.

      Tommy Tabermann

    • Vähän ihmeellistä, jos ajattelee Kristityn elämää, ja sanoa; Raamattu on hyvä ohjekirja, mutta et muista siitä yhtään jaetta, Josta saat voimia?
      Pelleilyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1282
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1227
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1204
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1106
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1087
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1076
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe