Kahvipirtti 62 / 2012

Aamun vielä hämärä ollessa kipasin uuden pirtin avaamiseen, nyt jo päivä valennut, mutta onpa pirttikin pesty ja puunattu.
Vaihdoin verhoiksi kelta/valko ruutuiset kapat ja salusiinit, mitkä halutessa voi sivuun vetäistä ja näin aurinkoa runsaasti sisään saadaan.
Onhan nyt jo kesäpäivän tasaus ohitettu ja tästä vaan päivä pitenee.
Pentin päivä, onnea vaan sinne rapakon taakse;)
Pöydille niin ikään, keltaiseen auringon väriin sointuvat liinat, ja valtavan isot maljakot valkoisia tulppaaneja täyteen, kahvipöytään kynttelikkö, jossa valkoiset kynttilät, kauniin keltakukkasin mansetein koristettuna.
Iso persikoin koristettu kakku, kullankeltaisena, piste iin päälle, ihan pakko on jokaisen pirttiin astujan siitä pala lohkaista.
Kaulin, kuten kisulitkin saavat verhojen kankaasta rusetit kaulaan, jopa on pirtissä aurinkoinen ilme, mitä lisää kaulimen hymyilevä naama.

Istuin eilen välikysymystä kuuntelemaan ja jopa oli pitkäpiimäistä kuultavaa, aihe oli tärkeä, mutta kun samaa jaaritusta joka suusta,(melkein) ihmettelen että jaksavat siellä monta tuntia istua ja kuunnella.
No olihan siellä kyllästyneen, jopa unisen näköisiä kasvoja joukossa;)
Kyllä se on tuo budjetin teko ja jakaminen vaikea homma, vähän on mistä jakaa ja jokaisella taholla se oma tarve olisi täytettävä.
Viisasta olisi varmaan joka taholla suosiolla vähän tinkiä, näin saataisiin helpommin asiat reilaan.
Lisää velkaa ei tarvita, entistä pitäisi pystyä lyhentämään.
Meistä eläkeläisistä rasite tehdään, tulee niin ja niin kalliiksi tämä joukkomme, mutta mitäpä tapahtuisi esimerkiksi matkailu alalle, jos eläkeläiset lopettaisivat kulkemisen, ruokaakin tarvitsemme ja eipä sitä enää ihan kehnoissa vaatteissakaan kuljeta, kuluttajia olemme, siinä missä toisetkin.
Tietenkin eläkkeen pienuus monasti rajoittaa tätä edellä luettelemaani, mutta kulutukseen ne eläkesentit kuitenkin menevät, tavalla tai toisella.
No onhan sekin ryhmä joka ei eläkettään saa kulumaan, perinnöt kasvavat.

Tänään on taas se leipomapäivä edessä, kevätkokous, tilit tehdään selviksi, tarkastellaan miten on pullat uunissa rahatilanteen kohdalla yhdistyksessä.
Hyvinhän ne ruukkaa olemaan, tunnollisia on valvojiksi valitut.

Tulkaa nyt pirttiin, päiväkirja alulla, mutta sivut niin puhtailta näyttää ja tylsiltä, jotakin luettavaa sinne kaipaa;)
Kaunis päivä tulossa, tiedän että mieli ulos palastaa, mutta pieni kurkkaus pirttiin, saa monelle hyvän mielen,, näin uskon;)
Tervetuloa, uuteen isoon pirttiin, missä seinät ei ahdista, katto korkealla ja kynnystä sen verran, että oven saa kiinni poistuessaan.

209

657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ramoona*

      Tohdinko ekana uuteen vieraskirjaan raapustaakaan...Heleän raikas ja keväinen sisustus kruunaa tämän valoisan ajan voitokkaan taipaleen alun , olihan eilen kevätpäiväntasaus. Ensi sunnuntaina jo kelloja rukataan kesäaikaan, vaikka eihän nyt yksi kello vielä kesää tee...vai miten se vanha sanonta nyt menikään. Tänään ollaan menossa eväsretkelle jäätilannetta lähemmin katsomaan paikasta, josta näkee avomerelle, ehkä uusia muuttolintujakin nähdään. Kuudelta on kuntojumppa ja sitten saunaan, johan siinä on yhdelle päivälle tarpeeksi ohjelmaa.

      Toin pirtin kuistille pikkunarsisseja, ostin Plantagenista "tusinoittain" edullisesti ja omalla kuistillakin on jo ruukullinen, kestävät pientä pakkastakin. Seassa on perunanarsisseja, pyreäkukintoisia valkeita ja ihanasti tuoksuvia arkisesta nimestään huolimatta. Persikkakakku saa heti ison loven kylkeensä, seuraava kävijä varmasti hämästelee, mutta kun maistaa, ottaa varmaan lisääkin. Pirtin leipomuksethan eivät kuitenkaan koskaan kesken lopu.

      Keväistä keskiviikkoa !

      • Aamupäivää vain.

        Kyllä todella kiva taas pirtti.
        Ja miten hyvvee kuakkua;) meinoo viijä kielen männessään;)

        Pilvessä on meilläkin ,eilen sentäs paistoi aurinko jossain välissä.Mittarissa 2,3c.eikä näy pahemmin tuulevankaa,vaikka eilenkin oli pohjoistuulta,kun tulin kaupalta takasin päin.
        Olemme ihmetelleet porukalla noita katujen hoitoja,vaikka niilla on kuinka hienot ja hyvät vehkeet,niin ei jalkakäytäviä saada kuntoon,on aina pieni seikkailu tuo kauppareissu.
        Minä kyllä marssin keskellä ajotietä.
        Jos rupeavat rätisemään,sanon jotta sopiitulla nostamaan rollikka kadun reunan yli.
        Eivät ole vielä rätisseet.

        Iltapäivällä tulee taas yks koiruli muutamaksi tunniksi minun paapottavaksi.

        Kuakku olj tos hyvvee,ottooten poes;)Kiitos Emännällemme.

        näkyillään...


    • Heleät ovat uuden Pirtin värit, mutta niin on täällä ilmakin, aurinko paistaa ja lumipenkat sulavat. Taitaa tulla kevät. Kellojen tunnin rukkauksen saisivat mielestäni jättää pois. Aikoinaan sitä perusteltiin myös sillä, että työpäivä paremmin sattuu valoisaan aikaan. Eipä taida enää olla sitäkään merkitystä.

      Tämä välikysymys keskustelu kyllä hupeni melko tyhjiin. Kyllä minusta näitä keskusteluja on hyväkin olla. Saattaa niistä valottua jotakin myös katselijoillle, olipa oppositiossa mitkä puolueet tahansa. Onhan se myös kansanedustajille ilmainen näyttämö televisioituna. Tottahan he sitäkin käyttävät ja siinä syntyy turhanpäiväiseltä tuntuvaa jaaritteluakin. Niin tässäkin välikysymyskeskustelussa. En minäkään viitsinyt kokonaan katsoa. Sattui olemaan tärkeämpiäkin puuhia.

      Budjetin laatimisessa lunoollisesti syntyy ristivetoa. Kyllä siinä aidosti kohtaavat erilaiset edut. Jospa koottaisiin kaikki aloitteet ja lobbaukset - "siltarumpuja" - unohtamatta - yhteen ja tehtäisiin laskelma, voisi tulos yllättää. Hyvää satelisi niin yrittäjille, kuin hyvätuloisille "kannustusrahaa" ja tietysti myös
      myös pienituloisille ja eläkeläisillekin turhia nirsoilematta, kaikki verot kevenisivät. Taitaisi käydä niin, että budjetin menot tuplaantuisivat ja kirotut verot ainakin puolittuisivat. Siinäpä sitä, saapa nähdä, että kerätäänkö ja leikataanko suurelta
      joukolta pienituloisemmasta päästä ja jakelu tuleekin sinne missä on entistäkin. Joka tapauksessa leikkaukset ja hintojen korotukset iskevät aina pahimmin niitä. jotka joutuvat tarkkaan laskemaan rahojensa riittämisen. Näiden asioiden hoidossa on päättäjilläkin väännön paikka.

      Onhan niitä heittoja, että eläkeläiset ovat turha joukko kuluttamassa yhteiskunnan varoja. Niitä jorinoita en juuri noteeraa mitenkään, enkä tunne tippaakaan syyllisyyttä. Työ on tehty ja palkka siitä kuuluu jatkossakin. Niin myös heille, jotka eivät ole syystä tai toisesta voineet työstä saada sitä tulosta, jolla voisi elää.

      .

    • No voi hyvänen aika. Noinko ison palan lohkaisin tuota aurinkoista kakkua.. varmaan tämä pirtin aurinkoinen sävy sokaisi minut perinpohjin. Mutta hyvää on kakku, en enää ilkeä lisääkään ottaa vaikka kieli ja mieli ottaisi...
      Oikein kevyt ja keväinen on pirtin sisustus- onnistunut jälleen.

      Kaunis on päivä ja liukasta vielä paikoin. Vaikka auraavat jalkakäytävät mutta paikoin alla on tummaa jäätä . Sehän se vasta vaarallista on kun sitä ei huomaa.
      Ihmeesti on flunssalta säästytty, vaikka jokapuolella sitä tuntuu olevan. (pitäisköhän koputtaa maalamatonta puuta)))

      Jäällä piti jo "urheilla" muutama kilometri, sillai omaan tahtiinsa.
      Muuta en tänään aiokkaan tehdä- ruokakin on luvattu joten odottelen vaan valmista.
      Jos on kanssani joku samanlainen laiskiainen ,voi hyvin liittyä seuraan. Odotellaan vaan kaikessa rauhassa sitä ruuan valmistumista ja pyötään kutsua.

      Nyt höpinät poikki ja puheet katki. se on heippa !

      • No nyt taisi onnistua;)

        Olen temppuillut tuon rohviilin kanssa;(
        Vaan tais nyt onnistua.
        näkyillään...


      • Nea*
        muori67 kirjoitti:

        No nyt taisi onnistua;)

        Olen temppuillut tuon rohviilin kanssa;(
        Vaan tais nyt onnistua.
        näkyillään...

        Helei, Skillan muut!
        Varovasti avaan Pirtin oven ja katson,oi onpa kaunista !
        Aurinkoa tulvii sisään,kissakin on kipaissut sohvalle ja minut
        nähdessään venyttelee siinä.

        Lämmin päivä,lumet sulavat kaikkialta,tiet olleet jo kauan sulat ja kuivatkin.
        Pyörällä tänään vaihteeksi huristelin ja nopeasti sillä matka sujuu.
        Pyöräni on vanha,ilman vaihteita,mutta vanhaa,hyvää suomalaista tekoa.
        Olisihan se vaihdepyörä varmaan helpompi ajella,varsinkin tuulisella säällä.
        mutta en ole raaskinut tuota vielä hylätä.

        Niin,mutta kakkua täytyy maistaa,onpa maukasta! Kissakin heräsi,
        ja katsoo anovasti jokaista lusikallistani,no otahan tuosta vähäsen!


      • Satu*
        Nea* kirjoitti:

        Helei, Skillan muut!
        Varovasti avaan Pirtin oven ja katson,oi onpa kaunista !
        Aurinkoa tulvii sisään,kissakin on kipaissut sohvalle ja minut
        nähdessään venyttelee siinä.

        Lämmin päivä,lumet sulavat kaikkialta,tiet olleet jo kauan sulat ja kuivatkin.
        Pyörällä tänään vaihteeksi huristelin ja nopeasti sillä matka sujuu.
        Pyöräni on vanha,ilman vaihteita,mutta vanhaa,hyvää suomalaista tekoa.
        Olisihan se vaihdepyörä varmaan helpompi ajella,varsinkin tuulisella säällä.
        mutta en ole raaskinut tuota vielä hylätä.

        Niin,mutta kakkua täytyy maistaa,onpa maukasta! Kissakin heräsi,
        ja katsoo anovasti jokaista lusikallistani,no otahan tuosta vähäsen!

        Tupsahdin sisään ja ihmettelen tässä missäs toinen kisuliini on, kun Nea kertoi vain yhdestä!

        No Hessa Hippiäinenhän se tässä venyttelee, mutta entäs MiukuMauku, missäs sinun vanha ystäväsi on?

        Istutaan keinutuoliin ja odotellaan, ehkäpä sieltä tullaan, kun lauletaan Aa aa Heikki, kissa se langoilla leikki, ai ai veitikka, ei saa lankoja sotkea!

        Sieltähän sitä tullaan, kylläisenä ja nukkuneena, tuttuun lauluun heräsi. Hyppää vain syliini sinäkin, mahtuu, mahtuu,
        keinutellaan ja nautitaan pirtin kauniista hämärästä.

        Onnea kisuliinit, onnea uusi pirtti ja pirttiläiset!

        :)


      • joutavoinen
        Satu* kirjoitti:

        Tupsahdin sisään ja ihmettelen tässä missäs toinen kisuliini on, kun Nea kertoi vain yhdestä!

        No Hessa Hippiäinenhän se tässä venyttelee, mutta entäs MiukuMauku, missäs sinun vanha ystäväsi on?

        Istutaan keinutuoliin ja odotellaan, ehkäpä sieltä tullaan, kun lauletaan Aa aa Heikki, kissa se langoilla leikki, ai ai veitikka, ei saa lankoja sotkea!

        Sieltähän sitä tullaan, kylläisenä ja nukkuneena, tuttuun lauluun heräsi. Hyppää vain syliini sinäkin, mahtuu, mahtuu,
        keinutellaan ja nautitaan pirtin kauniista hämärästä.

        Onnea kisuliinit, onnea uusi pirtti ja pirttiläiset!

        :)

        Hyvin kisuliinit voivat on niin hyvä kissanluukku sentään että uloskin pääsevät ja mikä tärkeintä myös pirttiin takaisin. Kotona oli kahvinkeittäjä nukkunu ponniin niin ajattelin tulla tänne pirttiin kahville, mutta täällä sama juuttu. Keitän nyt sitten itse vuorostani, ei se mitään, nykyisin on niin vaikea löytää säännöllisiä ihmisiä, eikä sekään mitään, mikäpä kiire nyt olisi valmiissa maailmassa. Juustopiirakoita toin kun eilen jäivät vierastarjoiluista yli. Kyllä ne täällä varmaan menevät.


      • joutavoinen kirjoitti:

        Hyvin kisuliinit voivat on niin hyvä kissanluukku sentään että uloskin pääsevät ja mikä tärkeintä myös pirttiin takaisin. Kotona oli kahvinkeittäjä nukkunu ponniin niin ajattelin tulla tänne pirttiin kahville, mutta täällä sama juuttu. Keitän nyt sitten itse vuorostani, ei se mitään, nykyisin on niin vaikea löytää säännöllisiä ihmisiä, eikä sekään mitään, mikäpä kiire nyt olisi valmiissa maailmassa. Juustopiirakoita toin kun eilen jäivät vierastarjoiluista yli. Kyllä ne täällä varmaan menevät.

        Minäkin meinasin tulla tänne kahvinkeittoon, huomasin kuitenkin ettei meillä ollut mitään hyvää tarjottavaa kotona. No lueskelin noita muta juttuja, lopulta huomasin, että joutavoinen olikin käynyt ja tuonut hyviä juustopiirakoita, ne sopivatkin paremmin minun vatsalleni nyt kun se on ollut muutaman päivän kipeä.
        Olisko emäntämme liukastunut matkalla, sielläpäin on tainut sataa lunta yön aikana.
        Pilvinenhän tuo taivas täälläkin on, mutta vähän lämpöasteita, jos jotain sataisi olisi varmaan vettä. Kotona nyhjöttänyt muutaman päivän ter: Late


    • Tästäpä se näkyy. kun Pirtin emäntä on yllättäin myjöhässä, se heti huomataan. Eikä syyttä, aamun avustahan odotetaan, jopa vähän avuttomanakin. Hyvät kun joutavoinen ja Late edes rohkaisivat luontonsa.

      Täällä tuntuu enemmänkin tapahtuneen terveyteen kohdistuvia häiriöitä, koska vaaka-asento on tullut useammallekin osittaiseksi olomuodoksi. Minulla nyt ei ole erikoisia ongelmia, en nyt vahvista tätä "puuta koputtelemalla", vaikka tottahan sen tehon tiedän. Aamurutiinit, kävely mukaan luettuna on tullut ihan ryjhdikkäästi suoritettua.

      Eiköhän emäntäkin ilmestyne, vaikkapa tiekkari lie ruvennut vihoittelemaan.

      • Aamupäivää.
        Ovikellon soittoon heräsin,kun tuo selekä peijooni valvotti taas,melkein auringon nousuun.


        Ota oppia koirasta! Nämä koiran tavat tekevät hyvää terveydellesi
        Kannattaa käydä lukemassa IS-stä,hyvä juttu.

        Ompa kiva tulla kahvin tuoksuiseen pirttiin ja tarjouksethan ei täällä lopu.

        Vaikka tuossa sanoin auringon noususta,ei meillä paista,pilvessä on 5.3c näyttää mittari.

        Oli hyvä kun naapuri soitti ovikelloa,muuten kuorsaisin vieläkin;)
        Kun olemme pähkäilleet mitä lahjaksi 90v.täyttävälle papparaiselle,kun ei kukkia kuulema saa viedä.
        Me keksittiin semmonen ruusu,mihi tulee paristo jalkaan ja loistaa pimeässäkin.
        Kun olemme pien eläkeläisiä,ei ole varaa kovin isoihin lahjoihin.
        Eikä meitä kovin montaa ole käskettykään sinne.(kortti jengi)
        Eikä synttäri sankari pysty enää mitään pitkiä matkojakaan tekemään.

        Kait tässä pitää jotain ruveta köpsehtimään;)
        näkyillään...


    • Hellurei!
      Täältä sitä Matti myöhänen tulee ja totean miten ihania poikia pirttissä käykään, porukalla päivän aloititte, kahvit ja tarjoilut tarjolla hienoa ja kiitos;)

      Minulla oli käly yövieraana ja hänen kanssaan aamu meni, en konetta viitsinyt hänen aikana ruveta reivaamaan.
      Tulipahan todistettuja, miten hyvin miehet saa asiat rullaamaan.

      Tänä päivänä jääkin viestini tavallista lyhemmäksi, kun noita touhuja pakkaa, mutta älkää luulkokkaan että tavaksi tälläinen tulee;)
      Toivottelen mukavaa päivää ja huomenissa lisää.

    • Hintriika*

      Hyvähän se on, että emäntä ehtii edes ilmoittautua, ettei tarvitse olla huolissaan. Mitä olisikaan pirtti ilman ovesta sisään astelevaa emäntää!

      Olen tutkiskellut tuota muorin profiilikuvaa.Ilmeisesti olen alkanut nähdä kahtena jopa täysin selvin päin. Varmuuden vuoksi silitin kumpaakin karvakuonoa ja sanoin, että oottapa te niin näkösiä... vaikka en olekaan muoria ikinä livenä nähnyt.

      Eilinen vesijumppa tuntuu pienenä rasituksena lihaksissa, mutta ehkä se on vain hyvä merkki. Olen kuitenkin aivan pian menossa hierojalle. Tällä kertaa en kyllä halua mitään nikamien rusautteluja, ihan vain hellävaraista hierontaa. En tiedä, onko sillä mitään vaikutusta, mutta kun aika on sovittu jo kuukausi sitten, niin en viitsi perua.

      Aamupäivällä vaihteeksi sateli lunta. Nyt on pilvipoutaa. Minun mittari on plussan puolella, mutta ei jalkakäytäviltä jää sula, kun ei aurinko paista. Se on tuo minun kauppareissutieni justiinsa niin himskatin vaarallinen, kun se on varjon puolella. Jää vain kiillottuu lämpöasteilla!

      Nyt on mentävä eikä meinattava.

    • Sää olikin tänään hyvä, sillä sade oli mennyt yön aikana ohi, ja vaikka oli pilvistä, niin muuten ihan keväistä se oli.

      Olimme esiintymässä kuoron kanssa, ja loppukahvitilaisuus oli toisessa salissa. Yksi tenori oli aikaisemmin kertonut menevänsä vielä toiseen kuoroon, ja oli siksi kiireissään.

      Kun kavereitteni kanssa tulin kahvihuoneeseen, hän oli leivoksineen ja kahvikuppeineen juuri laittamassa kermaa kuppiinsa ja saoi: "Tämä ei ole sitä, miltä näyttää!"

      Nämä laulajat esiintyvät mielellään myös ihan yksinkin, varsinkin naistenpäivänä kuulimme kolmen esittämän serenaadin ja sen jälkeen vielä soolona: "Sua vain yli kaiken ..."
      Ihan iloista menoa.

      :)

    • Kun katsoo säätiedoituksia, tietää missä olen. Kun sanon : voi että miten ihanaa lumipyryä. Puoliksi veden sekaista.

      Kyllä täälläkin on sama näköharha. Muorin kaksi koiraa. Toisella hattu ja toisella silmälasit.
      Voisin tehdä testin; jos otan pirtin kaapista konjakki hömpsyt sitten niitä koiruleita olisi varmaan kolme ja ties millä lisävarusteilla.
      Pirtin mirrejä on sentään kaksi- ja yksi kaulin, ainakin nyt siltä näyttää.

      Olen aina sanonut että vieraat sotkevat päivärutiinin. Vaikka kivaa onkin kun käyvät (ja lähtevät). Emäntäkin myöhästyi sen takia. Onneksi oli kiva asia myöhästymisen syynä.
      Laulukuorossa en ole koskaan ollut, vaikka laulanut olen paljonkin.
      Meillä tuo pitkällään olo ei nyt ole saanut kannatusta. Onneksi.
      Jos tauti iskee silloinhan se viskaa vuoteen omaksi.
      Tässäpä kiireisimmät tapahtumat. Siis ei mitään järjellistä sanomista, kunhan tulin ilmoittautumaan.
      Hyviä juustopiirakoita sentään otan, kukahan lie leiponut ?
      Kiitän ja poistun. Heippa !

      • Nea*

        Tämän kevään ensimmäinen nurmikon haravointi oli tänään,tosin vain osa oli vasta
        lumeton, puista oli tippunut valtavan paljon oksia,taidamme saada niillä
        pääsiäisvalkeat pidetyksi!

        7 astetta lämmintä tänään,aurinkoakin. Hieno päivä!

        Olen ollut parissakin kuorossa ja nyt on taas suunnitelmissa.
        On vain pitkä aika siitä,kun olen viimeksi ollut mukana,oli kyllä kiva kuoro,mutta johtaja joutui muuttamaan paikkakunnalta ja niin kuorokin lopahti.

        No,Hessa Hippiäinenhän siinä tuli tervehtimään,muistelee varmaan eilistä kermakakun syöntiä vielä,niin hyväähän se oli,vaan ei joka päivä!


    • Huomenta, taas palattu aamu järjestykseen, kahvit joutuvat ajallaan;)
      Pilvipoutaa, plussaa kaksi astetta ja tuuli näyttää hiemna villitsevän.
      Puhtaat lumipinnat on kadonneet, tiet taas kuivat ja silmiä sokaiseva hohtavuus kadonnut, kesää se siitä vaan tekee tuo luontomme.

      Hyvänen aika Neako jo haravoinut, no onhan tuo lämpökin teillä jo kovasti lumia sulattava.
      Toivoisin, että pääsiäiseksi jo täällä idempänäkin lumet mataloituisivat niin että pääsisi maalle.
      Tänä vuonna pääsiäinen on aikaisin.

      Olen kuullut, että silloin kun joku paikka on pahasti tulehtunut, sitä ei saisi hieroa, mutta kylläpä ammatti ihmiset tietävät mitä voi tehdä, toivon että oli hyväksi Hintriika.
      Meilläkin on kuoron, tai lauluryhmän kanssa pari esiintymistä vanhuksille, lauluryhmä siksi, että laulamme yksiäänisesti, mutta lujaa ja korkeelta sittenkin;)
      Äitienpäivänä miehet äideille laulavat, joskus muulloinkin, vanhat sodan aikaiset iskelmät heidän esittämänä suosittuja.
      Toukokuussa on iso kuoro laulamassa Tampereella, siellä joukossa toivon mukaan minäkin;)

      Tuo sairastelu ei sänkyyn ole kaatanut täälläkään, ja hyvä kun ei löytäisi tietä ollenkaan tänne, sen verran olen nuhaa ja yskää kokenut elämässäni, että tiedän ei kivaa.
      Jos kuume minuun nousee, olen jo todella sairas.

      Ikkunasta vilkaisin, yksinäinen joutsen taivaalla lenteli, varmaan kumppaniaan vastaan meni, etelään suuntaan lensi.
      On se ihan ihmeelistä, että samoille paikoille osaavat pesimään.
      Lokkeja nyt jo runsaammin täälläkin lentelee.

      Budjettikin on saatu jaettua, ei kai mieleinen monellekaan, mutta hyväksyttävä on, että kaikille ei hyvää riitä, pääasia, että velkakierre katkaistaan.
      Taloyhtiön kokous oli eilen ja hyvin on talon asiat, pientä ylijäämä kertynyt, ei aihetta vastikkeiden nostoon.
      Pieniä korjauksia tehdään tulevinakin vuosina, mutta suurempia kuluja ei tiedossa, miten sitten vaikuttaa nuo kehysriihessä tehdyt päätökset meille asti.

      Nyt matkaan taas vaihteeksi keskemälle suomea, oliskos siellä sitten aurinko näkyvissä?
      Tulkaahan nyt rupattamaan, laitan oven selälleen, ja musiikin soimaan, kahvin tuoksunkin pitäisi houkuttaa, kissoille luen lakia, mihinkään ei karata ja hyvinhän ne ovat totelleet, nukkumaan asettuvat, masut on täynnä.
      Kohta ne valkovuokot siellä etelän tienvarsilla ilahduttavat matkaajia, ei vielä kuitenkaan tulevalle matkalleni taida ehtiä, maanantaina sinne päin matka vie.
      Iloa ja intoa perjantai päivään;)
      Kun taasen kevät saa, murtunut on valta lumen jään,,,,,,

      • Huomenta.

        Silimät sikkarallaan tässä yritän näpytellä.Paistaa ihan suoraan päin pläsiä;)en viitsi laskea tuota verhoa eteen,kun ei se kauaa paista,kääntyy tuonne etelän puolelle.

        Noita kissoja piti olla kolme mutta en saanut sopimaan,kolmannesta jäi tuo kaulahuivi viipottamaan.
        Ihme otus se on tuo kissa,esim,sen tassu kuin se voi olla pehmeä ja sitten yks kaks kynnet terävinä raapaisee.
        Olen seurannut sitä viidakkoperhettä,siinä on ihania elukoita.

        Ei nuo sairaudet kyllä todella kivoja ole.Eilen kuulin yhden ystävättäreni sairastuneen syöpään,miehensä oli vasta pallolaajennuksessa.Väliin tuntuu että nuo sairaudet tulee joillekin kuin tukussa.

        Tänään lähden käymään tuolla Launeen marketeissa.

        Kahvi olj hyvvee ja nuo leevonnaeset kans,kiiitooos.

        näkyillään...


    • wiiwidear*

      Ilta päivä kahveilla, kiitti tarjoilusta, kyllä meijän kelpaa.

      Terveisin mummo ja piski

    • Nea*

      Hei, pirttiläiset!

      Ilta jo hämärtää,mutta pirttiin päätin tulla käväisemään.
      Täällä on elämä mallillaan ,rauhallista ja kaunista!
      Istahdan tuolle tutulle paikalleni sohvaan,heti Hessa Hippiäinen hipsuttelee lähelle.

      Kova siivouspäivä takana,kannoin ulos telineelle mattoja tuulettumaan ja
      sillä aikaa imuroin ja pyyhin lattiat.
      Nyt on siisti koti,paitsi ikkunoita katselin,ne on kyllä seuraava kohde!
      Aurinko kyllä paljastaa mikä on aina seuraava kohde!

      Hessa Hippiäistä vähä silittelen, tyytyväisenä kehrääilee,mahtaako ihan
      lankaa tulla?
      Leppoisaa iltaa!

      • Tosi sininen hämärä, kaunis ja aurinkoinen päivä ollut, vähän ulkoillut ja kaupassa käynyt, varoittivat huomisesta lumisateesta, no tulkoon vaikka "ämmiä" äkeet seljässä,Jos oikein kinostaa pysyn sisällä, vaikka viikon.
        On tää meidän pitäj niin kuiva paikka, ei täällä vielä muuttolintuja ole näkynyt, jos on ollut, ovat menneet korkealta ja kovaa. Onhan täällä muutama pieni järvi ja pari jokea,
        kaikki kuitenkin vahvassa jäässä.
        Tuli pieni keskeytys kirjoitteluun, sininen hämärä muuttuu pimeydeksi.
        Kuinkas on sen kyöpelinvuoren reissu, täytyisi suunnitella ensiviikolla, miten sinne matkustetaan,ja mitä otetaan mukaan.
        Myssyt päähän ja miettimään, ter: Late


    • Iltaa!

      Komea päivä on tullut tuhlattua, taivaanranta rusottaa punaisena. Mitään kummallista en ole tänään aikaansaanut. Siitä hyvä, että tuskin pahaakaan olen ehtinyt tehdä.

      Tietysti voisin jotain kirjoittaakiin, mutta annanpa olla tällä kertaa, jääköön ilmoittautumisekseni. Tosiaan...ilahduin mummon ja aivan erikoisesti piskin terveisistä, sitä samaa heille molemmille ja kaikille muillekin Pirtissä pistäytyville. Myös Pirtin hyvätapaisille ja siisteille kissoille hyviä kissanpäiviä. Hei!

      • ilman nimeä

        Tänä aamuna niin hieno pouta. Sitten vähitellen pilvistyvää ja hiljalleen pientä lumisadetta pitkin päivää.
        Maanantaista alkaen jo monia lämpöasteita. Lumet saavat kyytiä. Nämäkin sateet sitä tekevät. Valoisaa enemmän kuin pimeää. Kyllä meitin taas kelpaa.


    • Myöhäistä iltaa!

      Tänään meidän käsityökerholla oli myyjäiset kauppakeskuksen aulassa. Ennen kahdeksaa mekin jo taipaleelle lähdimme, vietiin semmoinen koottava tuuletusteline, kakkuja olin leiponut: yhden ison kahvikakakun ja 6 pientä. Olin siellä vaan vähän aikaa, mulla oli aika muistikeskukseen. Puoli vuotta aikaisemmin oli eka kerran ja aika paljon samoja asioita ja tehtäviä kävimme nytkin läpi. Lääkäri katsoo tulokset ja soittavat sieltä viikon kuluessa. Hyvältä näytti.

      Eilen laitoin postiin srunvalitteluadressin tuonne Kuopion kupeeseen. Pantiin pikana menemään, sillä ei ollut muuten varmaa, että on perillä tänään. On tää nettiaika metkaa, saatoin netistä seurata koko ajan reaaliajassa sen etenemistä kohti määränpäätä, posti antoi osoitteen ja tietyn numeron ja sen syöttämällä koneeseen sain yhteyden postin kulkuun. Puoli kolmen aikaan viime yönä se oli jo Kuopiossa ja yhdentoista jälkeen perillä osoitteessa. Aikaisemmin en ole edes tiennyt tämmöisestä palvelusta, ihan hyvä juttu.

      Ihan aurinkoinen päivä tänään, lämpöasteita ihan mukavasti, nukuin pienet päikkärit, siksi nyt ei nukuta ja aion katsoa silminnäkijän kohta. Aamulla ei ole kiire minnekään, voi loikoa ihan rauhassa lukien päivän lehteä. Mutta sivoaminen on edessä huomenna kun ei tänään keretty.

      Mustarastas vieraili eilen kirsikkapuun oksilla, tänään en ole edes seurannut mitä puutarhassa tapahtuu, otan huomenna vahingon takaisin. Nyt vain sanon: kauniita unia!!!!! paulamaria

      • marja-liisa

        Huomenta!

        Eipä näy vielä emäntää. Mutta en minäkään jouda nyt kahvia laittamaan.. Paula-Marialle sen verran, että se oli meidän pappi siinä silmin-näkijässä.
        Ja täällä on joskus kirkko niin täynnä, että pappilasta kannetaan keittiöjakkaratkin lisäistuimiksi. Ja silti ihmisiä seisoo liuta ulko-ovella, ja ovet on auki.
        Se on varmaan aika harvinaista.
        Että semmonen Virtanen!


    • Huomenta lauantai aamuun, hyvin on nukuttanut, on se onni, kun on niin hyvät nuo unen lahjat.
      Ruoka maistuu ja unta riittää, mitäs muuta enää tarvitsee toivoakkaan.
      Nauratti eilen aamulla , kun heräsin, muistin edellisenä iltana vuoteessa jo ollen, että koneen virta jäi päälle, meinasin mennä sammuttamaan, mutta uni kiskaisi mukaan ja aamulla virta oli koneessa päällä.
      Sähköä kului koko yön.

      Meijänki kelpaa wiiwidear, ehkä pientä pilkettä silmiin löytyy kevään edetessä kaikille, mites piskin rakkaus elämä, herää ne tunteet kaiketi koirillakin;)
      Kyllähän kissa on kesytön otus, kehrää ja luulisi olevan ihan onnessaan, ykskaks raapaisee, eikös se hännän heiluminen ennusta, että kohta mieli muuttuu, varansa saa pitää.
      MiukuMauku on vähän ujo, mutta kyllä se Hippiäisen perässä kulkee, nyt saatte kermaa, sitten uni maistuu ja karva kiiltää.

      Kyllä tuo siivoaminen on niin toistuva homma, pienen hetken on raikasta ja pölytöntä, mutta jo seuraavana päivänä pölyt taas pyyhkimistä kaipaa, voiko olla turhempaa hommaa.
      Ei sitä kyllä jaksa kauan sitä pölyäkään nieleskellä ja taas siivoamaan;)
      Ikkunat ne nyt joka käänteessä silmiin sattuu, mutta siirrän ja siirrän, no jos se inspis kohta tulee.
      Pestään ne ennen talven tuloa kumminkin, vai mitä Nea* ?

      Kyöpeliin menoa sitä olisi suunniteltava, minusta ei ole niiden luutien ei muidenkaan turbo koneiden suunnitteluun, miehille suosiolla jätän, toivon että vankan luudan minulle saatte tehtyä, noloa olisi jos matkan varrelle tippuisin.
      Pukeutuminen myös suunnittelua kaipaa, minulla se musta lierihattu tallessa ja kahvipannujakin useampi, pitäisikö ne kirkastaa?
      Muorilla kissoja, tai ainakin muorin ystävillä, löytyykö kaikkien luudalle ?

      Tuo tilauksien seuraaminen on tuttua asiaa, olen tilannut jotakin postimyynnistä, vaatetta etupäässä ja niiden kulkua voi koneelta seurata.
      En tykkää kaupoissa sovitella vaatteita ja nyt olen löytänyt sopivan koon itselleni, saan vaatteet kotiin, muutaman olen joutunut palauttamaan, tyytyväinen tähän palveluun olen.
      Vähän hinnakkaaksi voi tulla, mutta laatu riittää minulle.

      Kiva kun kurkkaat edes pirttiin ynnämuu, ei sitä aina jaksa tai tulee sellainen turhautunut olo, kun ei mitään erikoista kerrottavaa ole, minä en edes siitäkään piittaa vaikka tyhjää höpötän.
      Jospa joku edes ärsyyntyy, onhan sekin elämän merkki;)

      Nyt kuitenkin siirryn tänne elämisen todellisuuteen ja alan päivän puuhat, leipomista ja mitä muuta keksinkään.
      Muuten junan ikkunasta näin kaksi joutsenta pellolla missä tavallaan kokoontuvat keväällä ja syksyllä suurin laumoin, jotenkin sykäytti taas kerran.
      Elämä jatkuu niidenkin kohdalla, pesäpaikkaa etsivät ja uutta sukua ovat valmiina aikaan saamaan, onnea vain heillekin ja kiitos mielin ajattelen näitä kevään airueita.
      Hyää päivää ja aurinkoa.

      • Jaahas; se on nyt taas jos ei ihan lunta tulvillaan niin ainakin hiljaista vihmomista tuo paikallinen talvisää. Johan tässä ehti muutamana päivänä näyttää ihan keväiseltäkin.

        On se tuo Muori aika vekkuli. Laittaa mukamas profiilikuvansa, vaikka tosiasiassa siinä potretissa hienostelevat Hessa Hippiäinen ja Miukumauku.
        Taisi olla muorin keksintö aloittaa pääsiäislentokestustelu. Kissathan ovat aivan olellinen osa luutien varustuksesta. Miten uskottavalta noita-akka näyttäisi ilman kattia ja kahvipannua?!?
        Täytynee ruveta pikkuhiljaa kaivelemaan lentovarusteita kokoon, mutta pääsiäissiivousta en vielä aloita. Itse asiassa en yhtään tykkää siivoamisesta.
        Se on sellaista hommaa, että kun yhden kämpän saa siivotuksi ja aloittaa urakan seuraavassa, on edellinen jo hyvää vauhtia pölyyntymässä.
        Sitä paitsi se on yksi niistä töistä, jota ei kukaan huomaa - paitsi silloin kun sen jättää tekemättä.

        Koska tänne ei muuta kuulu kuin naisten SM-viestin selostus, niin toivottelen oikein hyvää lauantaita niin kissoille, Kaulimelle kuin Pirtin asiakkaillekin!


    • Huomenia!!

      Harmoota on, räntee tulloo hiljallee tuolta jostae ylläältä. Uamulla olj aekasemmin sulaneet kohat muassa iha valakeet, yöllä sataneesta lumesta, vuan se lum on sulanna poes, olj nii ohuvelti. Ee oo pyykinkuivatusilima ulukona, ee. Entisen pyykin silitys vielä vähän keske, siitähä tulloo pölyvä lissee, pyyhkii häntä sitte kaekki kerralla. Ja muutamia kirjeetä pitäsj tällä aparaatilla suaha akaseks enne iltoo

      Marja-liisalle: olin kyllä kuullu siitä Konneveen papista, en vua muistanna nimmee, no sekkii selevis siinä ohjelmassa ja että on konnevetinen. Toesta kymmentä vuotta takaperi,
      muistooksen siellä olj toene semmone hyvin persoonalline, pitkätukkane pappi, vihki minun pikkusiskon. Kaekkee muuta nämä herrat ku leepäpappia. Uskosin että tämä mualima suattasj olla pikkusen paremj, jos vua olisj enemmän tämmösiä sielunpaemenia.

      Mukavoo alakanutta laavantaeta, räntäsatteesta huolimata! paulamaria

      • Päevee vuan tuas;)

        Olin 90v.kahveella.
        Oli oikein pirteä päivän sankari.
        Näitä meidän talon asukkeja.

        Kiva katsoa,kun on suuri suku ja tuo nuoriso nykyään aika vekkuleita.Eivätkä vierasta tämmösiä mummeleita ja pappoja.
        (mites sen viäntäs pappaleita);))))

        Koko päivän on pyryttänyt,ei tee mieli ulos lähteä,kun ei ole pakko.

        Töllön eteen kait tässä menen.
        Jos vaikka nuo kisulit tulis seuraksi;)

        näkyillään...


    • Nea*

      Hyvää iltapäivää SkillaN ja koko poppoo!

      Pilvipoutaa täällä,muuten kevättä ilmassa!
      Taas uimahallissa piipahdettiin,kun ei oikein kävelylenkkikään kiehtonut,
      auringon ollessa näkymättömissä.

      Siinä huomaa tuon auringon kaikkivoipaisuuden,mutta mukava oli taas uimahallissakin plomia!

      Niin ja se aurinko huomaa ne ikkunoidenkin liat.
      Kyllä ne ikkunatkin SkillaN pestään,olisiko helluntai se takaraja,ettei aivan talven puolelle mene!
      Rattoisaa iltaa !







      Nyt oikein laiskottelin,kun kaupassa kävin,niin sieltä pakastepitsa n sieppasin
      ja kurkku-tomaattisalaatin kanssa sen päivälliseksi söimme.
      Maukasta ja helppoa! Eikös nyt saa jo joskus laiskotellakin!

    • Hämärää iltaa

      Tervehdys taas ja mitäpä kertoisin. No sen, että kävin kalassa pikkasen kauempana, koska siellä oli paremmat apajat. Kympillä irtosi reilu kilo lohta hyvin fileerattuna. Sitähän pistelen poskeeni pari kertaa viikossa ja suolakalana siivun joka ilta. Ja nimenomaan suolakalana. Lohi kyllä on "tekosellaista", hyvää kuitenkin.

      Olen jo tainnut kertoakin ruokatavoistani, nehän ovat varsin yksinkertaiset ilman kuorrutuksia. Kaksi kertaa kutakin vedestä, maalta ja ilmasta. (jos nyt broilerit linnuiksi pistää) Seitsemäs kerta tähteistä ja siinä se viikkoni hupenee. Lisukkeina aamun kaurapuuro, marjoja ja sieniä ja tietysti jotain "rehua." Peruna ja mahdollisimman hyvä ruisleipä tekee kauppansa. Sokerikin sulaa suussani, ehkä liiiankin hyvin. Kakkuja ja känttyjä en juurikaan hamua. Eipä siinä ole sen suurempaa päänvaivaa. Yksinkertaista, kirjevaakaa en tarvitse mittauksiin. Riittää kun joskus hyppään vaakaan. Jos näyttää rumalta, alkaa vyönkiristys ja heti.

      Hiukan askeettiseltahan se varmaan tuntuu, mutta enpä ole siitä häiriintynyt. Jotenkin olen kasvanut siihen, että minulle ruoka ei ole juhlallista herkuttelua, se on vain "välttämätön paha." Miksikö tätä kerroin? No, sain vauhtia juuri tänäänkin kun käytiin ruokakeskustelua, jota en kyllä aloittanut, mutta vastailin uteluihin. Monesta kuulemma jään paitsi, koska en ymmärrä helliä itseäni herkutteluilla ja uutuuksilla. Niinpä varmaankin, mutta enpä vain ole sitä kärsimysnäytelmäksi kokenut. Ei ole rasittanut, koska en hyvästä tiedä.

      Tämä nyt sapuskoista, pitäähän minun niistäkin ymmärtämättömyyteni paljastaa. Eipä muuta kuin jatketaan kukin omilla tavoillaan!

    • Huomenta ja nyt tuo kellokin näyttää jo kahdeksaa, syy siihen on tuo kellojen siirtely, ei suinkaan minun "rokuliin" nukkuminen;)
      Aivan hullun hommalta tuo siirtely tuntuu, mutta kai taas yksi asia mitä ei meikä mummo ymmärrä.
      Pilvipoutaista täällä keski-suomessa, matkaan tänään vähän idemmäksi, sinne luvattiin aurinkoisempaa;)

      Mistäs muuten tuo "rokuli" sana onkaan kotoisin, ei oikein viittaa mihinkään, kieliä kun en ymmärrä, ehkä joku osaa kertoa.

      Oikein hyvä on tuo ynnämuun viikon ravitsemus, kyllä tuo vetää vertoja kaikille menuille, et kuitenkaan skarppaa jos paino nousee?
      Eipä taida pelkoa ollakkaan, olen ymmärtänyt että liikut paljon.

      Lupaan minäkin sen helluntaita ennen tehdä, sen ikkunan pesun Nea*
      Hattua taas nostan, kun kerrot uimassakin käyväsi, sekin on minulta unohtunut, niin hyvää kuin nivelille tekisikin, kai sitä senkin suhteen mitta tuli täyteen silloin lapsena, aina järvessä oltiin.

      Taisi olla pitkätukka pappi meidän nykyinen rovasti, Paula,, tukka on edelleen pitkä ja istuupa kaljabaarissa, jututtaako ihmisiä vaan, ainakin hedelmäpeliä pelaa, ihan rehti ihminen.
      Tykätty pappi kuitenkin.

      Venlastiina muistit, että onhan meillä kaksi kissaa jo omasta takaa, jos muori tuo muutaman lisää, joka luudalle sitten löytyy.
      En ole minäkään pääsiäissiivousta vielä tehnyt, no eihän vielä ole pääsiäinenkään, mutta saattaa jäädä väliin koko siivoaminen, muut riennot vievät aikani, siivotaan sitten kun aikaa riittää, pitäähän sitä enempiä kopistella.

      Hiusten rullaamiseen nyt rupean, ainainen harmi tuo kohta päässäni, muuta harmillista ei kai olekkaan, hih, mutta aivan totta, aina tuota kuontaloa on kohennettava.
      Olipa kiharaa tai sitten suora, aina sama homma.

      Oikein rentouttavaa sunnuntaipäivää ja katsokaahan niitä kelloja, että aika oikeata näyttää, voi tulla myöhä jos eilistä aikaa elää.

      • Ramoona*

        Kesään päin aina kellot siirretään, siitä muistaa...mutta minunkin mielestäni ihan turhaa touhua. Hiukan takatalviselta näyttää nyt tilapäisesti, ensi viikolla taas on lämmintä ja aurinkoa luvassa. Terveisiä Turun puutahamessuilta, joilla kesäunelmat saivat vauhtia. 70 000 kukkaa siellä antoi väriloistoa, ja paljon vesiaiheita solinallaan viihdyttämässä. Näyttävän näköinen valtava viherseinä oli katseenvangitsijana, nyt on kuulemma muotia nostaa viherrakentamista ylöspäin, varsinkin jos tilasta on pulaa. Paljonhan köynnösseinämiä jo käytetään näkösuojana. Tarttuihan sieltä mukaan ideoita ja leinikkikukkien mukuloita, todella suloisia anemoneja. Kohta on toiveissa nähdä ensimmäiset saman suvun sinivuokot metsässä.

        Tietysti tartuin Skillanin kysymykseen rokulista, onhan sanojen ja sanontojen alkuperän setviminen minusta niin kamalan kivaa, meitähän on niin moneksi. ;)
        Rokuliin nukkuminen on sama kuin pommiin nukkuminen, jossain päin sanotaan , että nukutaan ponniin. Kaikki tarkoittavat sitä, että nukutaan liian pitkään. Siitä taas seuraa, että saattaa tulla rokulipäivä, työstä vapaata "omin luvin". Pommin alkuperäksi arvellaan ruotsin sanaa bom, joka tarkoittaa ohilaukausta. Ponni tarkoittaa jossainpäin vetistä ojaa, ja jonkinlainen onnettomuushan liian kauan nukkumisen saattaa ainakin työikäisellä olla. Rokuli-sana on taas venäläistä alkuperää, progul tarkoittaa laiminlyötyä työpäivää.Aika paljonhan meillä on venäläisiäkin lainasanoja kirjakielessä ja varsinkin vanhassa stadin slangissa.

        Vai on noitailulentoja suunnitteilla...kyllä minuakin tuollaiset jekut ja leikit kiinnostavat. Pukeutuminen ja muu rekvisiitta pitää harkita tarkkaan, että oikeaan tunnelmaan päästään.Harry Potterin kirjojen innoittamana on kehitetty Huispaus-pallopelikin, luuta jalkojen välissä ja toisella kädellä heiteään palloa kohti maalia. Suomalaisjoukkue olikin ihan hienosti menestynyt MM-kisoissa New Yorkissa.


      • Täälläkin on nyt poutaista, tuulee aika kovaa, yöllä satanut lunta ja räntää ainakin 10 cm, tarttunut koivun oksiin, nyt vähän pakkasta ja koivuissa hienot harsot.
        Kesäaika meilläkin vaikkei se siltä näytä. Tuo rokuli on työhön liittyvä sana, otettiin rokulia tai jouduttiin rokuliin. tuli este työntekoon tai oltiin ominluvin pois työstä lyhyehkön ajan.
        Ynnämuun ruokalista on oikein hyvä, jos elelee yksin hankkii vain sellaista ruokaa josta itse pitää ja voi syädä usein eilistä, tulee paljon halvemmaksi. Toistahan se on isommissa perheissä, harvoin eilistä syödään.
        Ei taida ynnämuukaan tänään tehdä pitkää lenkkiä, taitaa se sää olla siellä kehä kolmosen sisälläkin samanlainen kun kehän pohjospuolellakin.

        Kävin pirtissä Late.


    • Joo, samanlaista keliähän täällä on kuin Late mainitsee. On se vähän hillinnyt menoani, muutoinhan olisin jo "radallani." Ehkäpä iltapäivästä lumpsuttelen, vaikka loskaahan siellä on. Ei se lenkkeilyni mitään yltiöpäistä riehuntaa ole. Tavoitteeni on n. 5 km päivässä ja siihen ynnään myös kauppareissun. Samaa liikuntaahan se on hyötyliikuntakin. Enkä kuvittelekaan nostavani kuntoani, vain säilyttäväni mahdollilsimman pitkään juoksukilpailussa ikääntymiseni kanssa. Fyysistä ponnistelua vaativan työuran vaihtuminen eläkelekotteluun on yksi "sudenkuoppa."
      Kun hyötykäyttö vähenee, elintavat täytyisi heti muuttua vastaamaan sapuskatarvetta. Jojolaihduttelu ei asiaa paranna.Opettelua se on ollut minullakin, mutta "saavutetusta edusta" en aio luopua.

      Skarppaa en, enkä ole lähtenyt mihinkään muodikkaisiin virtauksiin mukaan. Niitähän on ollut ja mennytkin. Enkä ole koskaan käyttänyt ylimääräisiä pillereitä, koska asiantuntevat vakuuttavat, että riittävä, tavallinen ruokavalio on hyvä. Vain poikeustapauksessa ravintolisiin olisi perusteltu tarve.

      Rokuli on minullekin hyvin tuttu ja käytetty sana. Ramoona mainitsikin venäläisestä sanan syntyperästä. Rajan pintaan niitä sanoja on jäänyt enemmänkin elämään. Mm. ukkini ollut paljonkin naapurin puolella hommissa ennen itsenäisyysaikaa. Hänellä niitä sanoja vilahteli ja myös venäläisperäiset kulkukauppiaat,"laukkuryssät" olivat värittäneet kieltä. Jäihän heitä Suomen puolellekin kauppiaiksi. Sapuskakin on muunnos sakyckasta. En viitsi hakea "oikeita" kirjaimia, on noin suunnilleen.

      No niin, ehkäpä se kävelyrokulinikin paikkaantuu siihen mennessä, kun heittelen murenta suuhuni ja vedän päälle pienet nokoset. Hyvää talvista päivää!

    • Hintriika*

      Äkikseltään luulisi, että pirtin rouvat ovat kauheita sottapyttyjä, kun jatkuvasti pitää siivota. Ilmeisesti oikeampi selitys on, että he ovat tapasiivoojia "koska aina ennenkin on tehty niin". Vaan mikäpä minä olen siitä sanomaan. Pölyttömäksi maailma ei silti muutu, vaikka heiluisi koko ajan rätti kädessä. Siksi en itse viitsi jahdata jokaista pölyhiukkasta auringon uhittelusta huolimatta (se paljastaa olemattomatkin).

      Ynnämuun ruokavalio kuulostaa ihan oikealta suomalaiselta sapuskalta, vaikka sapuska olisikin venäjää. Kyllä se miehen tiellä pitää. Ja naisenkin. Minä tykkään kokeilla kaikenlaisia reseptejä (omia ja lainattuja), mutta raaka-aineet ovat silti niitä samoja perusaineita. Niitä voi sotkea yhteen tavanomaisuudesta poiketen ja siinäpä taas vähän erilainen ruokalaji. Liekö sitä kokeellista keittiötä?

      Aurinko paistaa niin houkuttelevasti, että on mentävä ulos. Ihan kesältä ei näytä kesäajasta huolimatta. Mutta kaipa aurinko taas vähän mataloittaa hankia.

    • Niimpä-itsekunkin pitää laittaa ne asiat tärkeys järjestykseen. Jos on vaihtoehtona joku kiva meno, se voittaa aina siivouksen. Sitähän voi siirtää ihan tarpeen mukaan. Eihän sitä ole edes kotona laskemassa niitä "lemmikkejään", saa villakoirat hyppiä rauhassa, kunhan eivät silmille tule. ( lopuksi ne tulee juuri silmille).
      Sitten on pakko vähintäänkin imurilla huitaista .
      Eihän tässä silti sottapyttyjä olla. Paikat on siistit mutta ne kotieläimet..... ja kevät aurinko.

      Kyllä pirtin väki tuntuu ruokailevan ihan terveellisesti. Kunnon kotimaiset perus raaka aineet. Niistäpä sitä syntyy kaikenlaista hyvää. Kulloisenkin kokin tekemien sekoitusten ja mausteiden ja mieltymysten mukaan.
      Ja terveellisyys on toista luokkaa, kuin valmiiden tai puolivalmiiden einesten kohdalla.
      Joita meikämaija ei juurikaan käytä. Aina teen kaiken alusta alkaen.
      Nuoremman väen suosion ovat saanneet ja onhan ne helppoja, mutta ei niin terveellisiä ainakaan aina syötynä.

      Se siitä sapuskasta. Mutta kohta "mämmitellään" oikein kunnolla.
      Aurinko paistaa, vielä olisi sulateltavaa valtaisat kinokset.

      Juu, rokuliin on tullut nukuttua joskus.Rokulipäiviä töistä en taas pitänyt koskaan.
      Onhan sitä paljon sanoja puhekieleen tullut tuolta itä-naapurista.
      Kuten serviisit, kaffeli lienee sieltä, vanhat ihmiset kiitostelivat;
      bassibo palakakses (miten oikein kirjoitetaan)) mutta noin mummot sanoivat.
      Nykyisin sitäkin kieltä opiskellaan ahkerasti monessa paikkaa.
      Kaikki kielet on rikkautta, varsinkin kun niitä tarvitsee.

      Ehtoisaa sunnuntai-iltaa kaikille !

    • Nea*

      Ihan pirteänä heräilin,vaikka yksi tunti yöunesta jäikin pois!
      Tarpeetonta hommaa on tuo kellojen siirtely,mutta eihän se eläkeikäisiä enää
      haittaa,voisihan ottaa nokoset päivällä jos kovin väsyttää.

      Iloisia uutisia kuuluu maailmanmestaruuskilpailuista , suomalainen
      Pekka Koskela voitti pronssimitalin!
      Matka oli 2 kertaa 500 m. Olipa kiva katsoa!

      Kylmä tuuli pohjoisesta tänään,tuli kuitenkin aurinko iltapäivällä esiin,
      lämmittää kohta mukavasti

      Hyvää sunnuntain jatkoa!

      • Ehtoota;)

        Niihä se hurahti tämäkin päivä.

        Kävin minä lenkilläkin,vaikka kylläpisti ihan kirroomaan.
        tais olla "rokuli päivä" noilla huolto firmojen miehillä.Eivät auranneet noita kävelyteitä.Mennä jyräsin tuon rollikkani kanssa hiki päässä.Ainakin sain liikuntaa,oliko hyöty sellaista vai ei entiijä.

        Vaan saatiin tänään vielä eilisen synttäri rääpiäisiä,oli tosi hyvää täytekakkua.

        nyt sitten iisi ilta.

        näkyillään...


      • Nea*
        muori67 kirjoitti:

        Ehtoota;)

        Niihä se hurahti tämäkin päivä.

        Kävin minä lenkilläkin,vaikka kylläpisti ihan kirroomaan.
        tais olla "rokuli päivä" noilla huolto firmojen miehillä.Eivät auranneet noita kävelyteitä.Mennä jyräsin tuon rollikkani kanssa hiki päässä.Ainakin sain liikuntaa,oliko hyöty sellaista vai ei entiijä.

        Vaan saatiin tänään vielä eilisen synttäri rääpiäisiä,oli tosi hyvää täytekakkua.

        nyt sitten iisi ilta.

        näkyillään...

        Tarkennan vielä,että pikaluistelussa Pekka Koskela sai tuon
        pronssimitalin,jäi äsken epähuomiossa pois!


      • Niin, huomasin minä-
        Nea* kirjoitti:

        Tarkennan vielä,että pikaluistelussa Pekka Koskela sai tuon
        pronssimitalin,jäi äsken epähuomiossa pois!

        kin, olen iloinen että Pekka Koskela sai jo toisen arvokisamitalin! - Hyvä, Suomi!


      • Niin, huomasin minä- kirjoitti:

        kin, olen iloinen että Pekka Koskela sai jo toisen arvokisamitalin! - Hyvä, Suomi!

        Minäkin katsoin kilpailut, onnea Pekalle mitallista.


    • SkillaN*

      Huomenta neljän asteen pakkaseen, nyt saisi jo nuo yöpakkaset loppua, hupenisi lumet.
      Aamusta olikin nyt hämärämpää, mutta ei tuo muuten juuri haitannut, tuo ajanmuutto.

      Onnittelut ansaitsee Pekka poika ja olihan Imatran kisoissakin voittopallilla kolme suomalaista, he,he, olinpa vitsikäs;)
      Arvasin, että Ramoonalla on selvitys "rokuli" sanalle, hyvin tiesitte kaikki tuon sanan tarkoituksen, mikä sanana ei viittaa mihinkään, kuten aurinko, ilma tai vastaava.
      Paljon on nuo naapurien sanastot juuttuneet meidänkin kieleen, on tampuuria, kahvelia ym.
      Tuosta kielestä ja murteista, tulin eilen junalla kotiin ja konduktööri oli naispuolinen, reippaan tuntuinen ihminen.
      Ovesta tullessa tervehti "morjens" ja kun pyysi opiskelija poikaa näyttämään henkilö paperit, kai poika vähän huokaili, sanoi hänelle, kuule se on 50% kun sen näytät, ole siitä hyvilläsi.
      Jatkoi vielä että hän mielellään poikien kuvia katselee, ja paperin nähtyään sanoi komia kuva olikin.
      Minulta ei kysynyt paperia, miksihän, vaikka se 50% minullakin;)
      Junasta pois lähtiessä tuli konduktööri juttelemaan ja kertoi jonkun miehen sanoneen, kun hän savoa puhui, opettele tyttö puhumaan, kai vähän pahoillaan oli tämä osaamaton.
      Lohduttelin, että savossahan tässä ollaan, älä välitä, jos joku ei ymmärrä, pyytäköön tulkkia.
      Tulipa siinä mieleen Esa Pakarisen elokuvat, miten lupsakka olikaan.
      No kaikesta voi närkästyä ja olisko sitten niin, että se virallisuus olisi aina päälimäisenä olla, minä kuuntelen mielelläni myös erilaisuutta.
      Pieni leikinlasku on minusta piristävää ja hymysuita on paljon mukavampi katsella.

      Hintriika* päivitteli että muka siivous höperöitä pirtin naiset ollaan, kukapa se tarkastaa mitä teemme, voihan olla pelkkää puhetta;)
      Sama kuin taloyhtiöiden viisivuotis korjaus suunnitelmat, ne pitää kirjata, mutta kukaan ei niitä tarkasta, onko ne tehty.
      Onhan se ostajalle joku todiste sekin.
      Minä tykkään katsella tässä ohi kulkevaa liikennettä kirjoitellessa, ja nuo ikkunat ei kohta läpi näy, pakko on johonkin ryhdyttävä, loppuviikkoa ajattelin, verhojen ripustelua kauhulla ajattelen, mutta vaihdettava ne on,,, kun niin on ollut tapana.
      Kyllähän se vähän uudistaa näitä näkymiä täällä kodissa, muuten on kuolettavan saman näköistä aina.
      Pantakoon tämän levottoman minäni tautiin tämäkin kyllästyminen ja vaihtelun kaipuu;)

      Tänään matkaan Tallinnaan, huomena ei aamu loruilia minulta tule, mutta tehkääpä toiset ne jutut, lueskelen sitten tultuani.
      On siinä autossa istumista, kun täältä lähtee, toisin teillä etelän ihmisillä, ja hintaakin tulee puolta enemmän, tasan ei käy onnen lahjat, mutta enpä vaihda asuinpaikkaani siitäkään huolimatta.
      Kyllä tämä pikku kaupunkin elämä hyvältä maistaa.

      Palailen sitten keskiviikkona pirtin maisemiin, siihen saakka kuulemiin ja näkemiin.
      Voi sentään merellä kai tuulee, huono juttui, en kestä sellaista.
      Kirjautuminen jäi.

    • satu

      Tuosta hekilöpapereitten pyytämisestä, SkillaN, tuli meleeni erään ystäväni kertoma tarina, lienen sen jo täällä - tai jossain - kertonutkin, mutta kertaushan on muistamisen takuu.

      Tää ystäväni oli vapun lähestyessä mennyt skumpan ostoon
      ja kassajonossa oli huomannut edellään asioivalta pojalta kysyttävän henkkareita.

      Omalla kohdallaan oli sitten kysynyt nuorelta miesmyyjältä, että eikös minulta henkkareita kysytäkään.
      Nuori mies oli vastannut: "Ei. me kysytään vain joka toiselta!"

      Kohtelias nuori mies!

      Tänään hieno päivä lähteä musiikkileirille, autooni pyysi mukaan kolme muutakin kuorolaista.

      Olin juuri lähdössä, kun sieltä saapui Hessa Hippiäinen ja pian perässään MiukuMauku. Ihan kylläiseltä näyttävät ja levänneeltäkin, mutta jotain haluavat, kun puskevat säärtäni, varmaan syliin.

      Istutaan tähän, kehruu alkoi heti sylliin päästyä.
      Silitellään ja hyräillään, keinutellaan ...varmaan kohta joku tulee teitä lisääkin sylissä pitämään...

      Iloista maanantaita!

    • Mukavaa ja virkistävää merimatkaa pirtin emännälle toivotellaan.
      Terveenä takaisin suurten ja edullisten ostosten kanssa.
      Totta tuo että Helsinki on niin sivussa täältä katsottuna.
      Todellinen etu kun voi hypätä laivaan tai lentokoneeseen melkein kotiportilta. Varmaan vielä useammin sitä etua käyttäisi jos sellainen olisi.
      Mutta lähdeppä täältä "syrjäseudulta". Se on yleensä reissun ankein matka, mennä pääkaupunkiseudulle.
      Tasan ei käy onnen lahjat.

      Hyvää huomenta tulin toivottelemaan kaikille. Samalla tuplakahvit saan.
      Kyllä piti seurata eilen tuota Pekan menoa. Varsinkin kun eka kierros meni niin hyvin, yhteen laskettujen pinnojen perusteella pronssille. Hienoa ja Onnea pekalle.

      Puolipilvistä, Skillanin lämpöasteet täälläkin.
      Lutuisaa päivän jatkoa- jokaiselle omien touhujensa parissa !

    • Ihan on toisenlaista ollut herätä tähän aamuun. Aurinko paistaa, pieni pakkanen, mutta lupasivat lähes 10 astetta lämpöä. nyt on minunkin vuoroni lähteä lenkille. Kuntokin tullut paremmaksi muutaman päivän sairastelun jälkeen. Viimeinen maaliskuun viikko alkaa, aprillipäivä tulossa muistakaa varoa. Skillanille hyvää Tallinnan matkaa, ei sieltä mitään enää oikein halvalla saa, paitsi tupakkaa ja viinaa, mutta ei sitäkään niin halvalla kuin täältä pirtistä. Emännän paikka on julistettu auki, ainakin päiväksi. saa nähdä kuka ehtii. huomenna näkee. Niin tuo matka sieltä tietysti maksaa¨, mutta jos eläkeläis porukka yhdessä menee, meillä ainakin aläkeläisjärjestö maksaa osan tai joskus kokonaan, Ja tavallisesti matkan aikana on jotain ohjelmaa, laulua ainakin.
      Terve menoa Late.

    • Hintriika*

      Voi kuulkaas, nyt oli taas oiva esimerkki minun kokkauksistani!

      Rupesin tekemään kaalisoppoo. No, sitten huomasin ottaneeni liian pikkuisen kattilan, eihän siihen mahtunut nestettä niin paljon, että siitä mitään soppoo olis tullunna. Vaan mikäpä hätä siinä, en viitsinyt sotkea toista kattilaa, kun tulihan siitä ihan kelvollista kaalipataa tai jotakin sinne päin. Syödessä onnittelin itseäni kattilan valinnasta. Taisi olla parempaa kuin soppana.

      Immeisen on osattava sopeutua uusiin tilanteisiin! Ja muuttuneisiin olosuhteisiin. Enpä ole koskaan sellaista sapuskaa tehnyt, että se olisi syömättä jäänyt, vaikka lopputulos olisikin ollut toista kuin ajatuksissa alunperin.

      Vaihteeksi taivaalta tulee elefantin kokoisia räntälättyjä. Noitten alle kun jää, niin johan siinä vanha surmansa saa! Siksi muutinkin suunnitelmia ja lykkäsin huomiseksi yhden reissun, jonka olin aikonut tehdä tänään. Siis muutosta muutoksen perään koko päivä. Mutta sehän tekee elämän mielenkiintoiseksi.

      Tuo "syrjäseutulisä" se on ongelmana pitkässä maassa! Meiltä Tallinnan laivalle tulee 700 km, Suomen päälaelta 1200 km. Länsi-Lapista on tietenkin lyhyt matka Ruotsiin ja ihan pohjoisesta Norjaan, mutta muut ulkomaanreitit aukeavatkin sieltä pääkaupungista. Sitä kalliimmaksi matkustaminen tulee, mitä pohjoisempana elää. Muuten täällä on mukavaa, enkä minäkään sen takia takaisin etelään muuttaisi.

      Toivottavasti emäntä palaa huomenna virkistyneenä Savon maisemiin!

      • marja-liisa...

        Eipä näy emäntää!

        Mutta jospa minä laitan kahvia tippumaan, jos täällä joku kurkistelee, niin saa kahvikupposen juodakseen.
        Toin myös muutaman tuoreen patongin, kun kotona paistoin, jospa ne voin kanssa maistuis teillekkin.
        Skillan on lähtenyt sinne naapurimaahan shoppailemaan. Minäkin olin eilen kaupungissa. Ja siitä ramppaamisesta tuli jalat niin kipeäksi. että koko eilisen illan ihan linkutin. Mutta täytyi kierrellä useammassa paikassa, kun ostelin vähän uusia verhoja, ja vähän muutakin piristystä kotiin.
        Mutta nyt otan kupposen pirtin kahvia, ja päivän hommiin. Tulkaahan kahville!"


    • kiitos, juoksujalkaa tullaan pitää vaan varoa liukastumasta.
      Kahvi tuoksuu jo ulos asti. Kun M:L toi hyvää patonkia, tuon minä sitten tuoreíta "korvareita" aamukahville. Just uunista otettuja.
      Vähän niinku jälkkäriksi. Eiköhän me näillä pärjätä.

      Sama meininki, pitää aloittaa päivän askareet, ensin asioille;
      mistähän kummasta niitäkin aina kertyy..
      Eilen liityttiin(kö) rikollisten porukkaan, kun uusiin passeihin otettiin sormenjäljet- kuten nykyisin tehdään.
      Totta sanoen hyvä kun niin tehdään, on sentään niin monen merkkistä asiakasta ja maan läpikulkijaa suomessakin. Jos se jotenkin helpottaa rötösten selvittelyä, niin hyvä asia !
      Ettei kukaan pelästy kerron että kerran eräällä kasinolla tsekattiin tarkkaan jokaisen rikosrekisteri, ennenkuin pääsi sisälle. Puhtaalta näytti meikäläisen (ja kumppanien kohdalla).
      Semmoisia askareita.

      Nyt olenkin nauttinut hyvät kahvit- kiitos keittäjälle ja nähdään taas pirtissä.

    • Niinpä pinkaisen Pirttiin minäkin. Kahvia ei nyt hotsita, on tullut jo riittävästi särvettyä. Onhan Pirtin kahvi hyvää, eikä siten täyttävältä vaikutakaan, mutta kun ei.
      Kiertelinkin jo Pirttiä, mutta en ekana tullut. Olisihan se kummallista jos aloittaisi ym.

      Eipä sormenjäljissä miltään pelättävää ole, jos ei ole hankkinut yksityistä salattavaa siinä määrin, että ovat jäljistä kiinnostuneita. Hintriikakin kertoi, että tuli vahingossa hyvää sapuskaa. Minulle se on varsin tuttua, vellistä tuleekin puuroa. Välipä hällä. Syötävää kaikki ja veden voi ryypätä erikseen.

      Syrjään syrjäytyneistäkin on näemmä ollut puhetta. Syrjässähän olen, varsinkin kesäisin, 500 km on ihan liikaa. Sellaista se "kaksinapaisena" eläminen tuppaa olemaan. Täällä on kaikki lähellä, jos ulkomaille, vaikkapa Tallinnaan halajaa. Ja paljon muutakin.

      Mikä sen tosperäinen merkitys sitten onkaan. Ehkä se tunne, että onhan täällä, jos sattuu haluamaan. Tallinnan päivän ja vuorokauden matkoihin olen kyllästynyt. Aikani lähtöetuakin käytin, karaoket on kuunneltu, ja muut laivaohjelmat, kaupunki on katsastettu, rihkamat on hankittu, kaljaakin ehdin rahdata pari kertaa. Jos nyt käyn kylpyläreissulla, ostan ehkä pari putelia likööriä. En viitsi nujuta kuormien kanssa. Ehkä se johtuu siitäkin, että neuvoantavien käyttökin on radikaalisti vähentynyt. Vähittäiskauppaa voi tehdä Alkostakin. Eikä ole pitkä matka.

      Eiköhän tätä tullutkin aamun verryttelyksi. Kuvaannollisesti, nähdään!

    • Hintriika*

      Menevät ne joskus puurot ja vellit sekaisin poliitikoillakin, että mitäpä tuosta jos tavallisella kansalaisella... Mutta välimatkat on jännä juttu. Sanapari "pitkä matka" voi merkitä ihmisen mielessä melkein mitä tahansa kilometreissä. Muuan mitta on pohjoisen poronkusema.

      Muistan, kun silloin ennen vanhaan luususimme muutaman viikon välein Helsingin ja Oulun väliä. Lapset nukkuivat takapenkillä, mies etupenkillä ja lähes poikkeuksetta sen reilut 600 km edestakaisin ajoi yks ja sama akka. Tuli siinä nelostie tutuksi.

      Hitain väli oli Helsingistä Lahteen, kun ei ollut moottoritietä. Ruuhka etenkin juhlapyhien aikaan oli sanoinkuvaamaton. Mäntsälässä jono pysähtyi, kun Lahdessa liikennevalot vaihtuivat punaisiksi! Jyväskylässä oltiin jo puolivälissä (ainakin melkein). Pihtiputaalla (200 km Ouluun) päämäärä häämötti ja Kärsämäellä (125 km) lapset alkoivat vetää kenkiä jalkaan, kun oltiin ihan pikapuolin perillä.

      Kun vanhempani välillä asuivat jonkin aikaa Kemissä, niin se 100 km lisää matkaan ei tuntunut miltään. Nyt en kyllä enää viitsisi sitä rallia. Mutta eipä tarvitsekaan. Huvittaa vain joskus, kun joku valittaa, että johonkin on pitkä matka, vaikka matka ei olisi edes sitä poronkusemaa.

      Kaikki on suhteellista. Myös tämän jutun pituus.

    • joutavoinen

      Niimpä se on, täällä pääkaupunkiseu'ulla asuvana kaikki mahollisuudet matkustella on hyvät. Mutta tuleeko sitä matkusteltua, se onkin sitte eri asia. Kun nuorempana kuitenki senverran reissasin, ettei sitä hinkua enää nykysin olekaan.

      Jos asusin pohojosessa niin tietty sanosin, täältä asti on vaikeaa ja kallista se matkustelu. Täällä asuvana täytyy kehittää todellista syytä. Ja seon mökillä oleskelu, se alkaa aika nopsasti, nyt jo ollaan aikeissa mennä sinne tarkastelemaan paikkoja tuossa pääsiäisen tienoilla. Se tuntuu tärkeämmältä nykysin.

      • Terve taas!

        Tulin kehumaan, että minulla eivät mene puurot ja vellit sekaisin, kun ihan tarkoituksella keittelen puurovellin kiusaruokaa. Se on liian ohutta puuroksi ja liian paksua velliksi, mutta hyvää se on, olkoon kaura-, ohra-, vehnä- tai muuta puurovellin kiusaruokaa. Riisipuuro kuitenkin on puuroa ja makaronivelli velliä, mutta niitä kumpaakin meillä on aika harvoin.

        Mitä kaalipataan tulee, se vasta herkkua onkin, vaikka tottahan kaalisoppakin hyvää on, jos vain on keitetty tarpeeksi isossa kattilassa. Kunnon kaalikääryleitä ei kuitenkaan voita mikään.
        Sitä paitsi kaalisapuskat ovat siitä hyviä, että niiden maku vielä vanhetessaan paranee. Vaikka on se tunnustettava, että harvemmin meillä kaaliruokia huomiseksi jää.

        Tänään on sitten silakkapihvejä. Lähdenkin kohtapuoleen niitä paistelemaan. Tervetuloa maistelemaan.


    • Ramoona*

      Olenpa pirtin tuoksuja haistelemassa
      Venlastiina silakkapihvejä paistelemassa
      kohta koko väki niitä maistelemassa
      viimeisestä herkkupalasta taistelemassa.

      Kahvin kanssa haukkaan korvaria
      Meri-Kukan omin kätösin leipomia
      jospa joku vielä iltapalan eteen toisi
      laiskana koko armaan päivän olla voisi.

      • Nea*

        Keväistä iltapäivää SkillaN ja ihan kaikki!
        Venlastiina silakkapihvejä pyysi maistelemaan,nam" hyviä ovat!

        Ramoona niin kauniin runon heitti,hyvin hällä runosuoni sykkii.Niin ja hän vielä iltapalaa mieli,kelpaiskos viili ja reissumies juustoleipä? Sitä pian iltapalaksi pistelemme!

        SkillaNin kuulumisia matkalta odotan,jaksaakohan kantaakaan kaikkea ostamaansa,siitä huoli!

        Kahvia kupin japuustia myös,kelpaapa täällä kaikkea hyvää maistella.


    • Ramoonalle.
      Iltapalaa haaveilit, jotain sulle kaavailin.
      Teetä sulle keittää voisin
      myös lohipiirakat eteen toisin.
      Sillä aikaa lisää paistuis,
      kai sulle maistuis ?
      makeakin marjaleivos,
      vaniljainen kotiteos,
      Hillon pisteeksi sen päälle laitan
      sitten kaiken kassiin taitan
      ja pirttiin kiikutan.

      • Mulle ja toivoo Late.


      • Ramoona*
        LateVaan kirjoitti:

        Mulle ja toivoo Late.

        Kyllähän sen kaikki ties,
        että tiellä pitää Reissumies,
        mutta oi kuinka mieli halaa
        joskus ylellistä iltapalaa.
        Aina löytyy hyvän jakajia
        kun on ruuanlaiton taitajia,
        ihanalta kaikki ruoka maittaa,
        kun se rakkaudella laittaa.


      • Ramoona* kirjoitti:

        Kyllähän sen kaikki ties,
        että tiellä pitää Reissumies,
        mutta oi kuinka mieli halaa
        joskus ylellistä iltapalaa.
        Aina löytyy hyvän jakajia
        kun on ruuanlaiton taitajia,
        ihanalta kaikki ruoka maittaa,
        kun se rakkaudella laittaa.

        Huomenta jälleen ja terveiset reissusta.
        Kylmä oli tuuli Tallinnassa, mutta autolla liikuimme kauppojen välit, ei ihan paleltumaan ehtinyt.
        Meri heilutti tullen, mennen ei tosin paljon, mutta vaikuttavasti kumminkin, illalla hytissä pienen keinunnan tunsin, vaikka laiturissa olimme.
        Levoton yö muutenkin, huusivat ja paukuttivat ovia, en ymmärrä miksi näin pitää tehdä, luulisi säännöt samat kuin asumisessakin.
        No se oli vain yksi yö ja viime yön nukuin hyvin, kyllä se paras paikka on tuo oma sänky.

        Muuten matka meni hyvin ja tarttuihan sieltä jotain mukaan, lääkkeitä ostin, käärmesalvaa ja särkytabletteja, ovat puolta kalliimpia suomessa, kuulema, näin käyttäjät kertoivat.
        Miksihän sitä pitääkään tälläisille reissuille aina vaan lähteä, vaikka se mitä siitä käteen jää, on hyvin pieni.
        Silti, ensi kuun lopulla uusiksi, silloin hieman rauhaisampi matka, olemme kaksi yötä hotellissa, jää rauhaista aikaa tutustua paremmin.
        Voi sitä tavaran paljoutta mitä ihmiset sieltä mukaansa ottaa, etupäässä kaljalaatikoita, yhdellä naisella kaksi kärriä kukkurapäisiä, siinä jo apua pyysi minultakin.
        Ilo siinä kaikkoaa, kun kahta kaljalaatikko kärriä perässään vetää.
        Matka on takana, ulospääyä laivasta odotettu täpö täydessä käytävässä, tällä kertaa ei sattunut mitään hauskaa jutun kertojaa, joskus se odottaminen sujuu kivasti, kun hauskuuttajia on mukana.

        Täällä pirtissä on runoja syntynyt, kiva ja muutenkin kaikki näyttää olevan kohdallaan.
        Tuo ruuanlaittohan on kuin säveltämistä, aineita vaan sekaisin ja hyvää tulee, miksikäs ei tulisi, ainekset kun hyviä ovat.
        Nea* tavarat sain hyvin kotiin, ostomatkat sujui hyvin, kun auto matkassa ja kotirapun eteen pääsin, kun ystävällisesti pienen koukkauksen kuljettaja teki, sen suhteen sujui hyvin.
        Väsynyt vieläkin olen, vaikka nukuinkin hyvin, mutta koville ottaa reissaaminen, joten tämän päivän tasailen tätä oloani, meinasin kyllä ruveta noita ikkunoita pesemään, jääkööt tältä päivältä.

        Laitan kahvin tippumaan ja katselen kastettavaa, mitä täältä nyt löytyykään, kaalipiirakkaa, korvapuusteja ja katson silakkapihvejä, kaikki on mennyt parempiin suihin, hyviä ovatkin, no ehkä ei viimeinen kerta, kun Venlastiina niitä paistelee;)
        Tuuli näkyy tuivertavan, pakkas yö ollut, mutta aurinko jo taivaalla loistaa, kaunis päivä tulossa, nyt lukemaan posteja, kiitos pirtin hyvästä kunnossa pidosta;)


    • Tulenlieskat***

      Mukavaa ja iloista iltapäivää jokkaiselle. Aurinko paistaa ja lumi sulailee lätäköiksi
      .
      Terve tuloo taas takas kottii. Matka meni hyvin ja ostoksiakin mukaan sait. Et kaljaa viittyny kärrätä, ne onkin toisen elitiin hommia. Vaan tartteehan meitä kaikenlaisia olla, muuten ei olis mitää ihmeteltävää eikä mietittävää. Niiet siinkin hommassa jokaiselle jotakin. Vai pääsit mukaankärryrahtariksi, siinä voimapatitkin vahvistu varmaankin. On se joku kulkuvietti mikä pitää liikkeessä ihmistä
      .
      Matkailu avartaa niinhän sitä sanotaan ja joka reissulla tulee uusia kuvioita silmiin ja ajatuksiin. Ihminen tarvii virkistystä, oli se mikä reissu tahansa. Saa taas uutta puhtia, kun poikkeaa tavanomaisesta menosta. Eikä turru paikoilleen.

      Kiva kun taas olet paikalla. Mä tulin päiväkahveelle piristyyn. Meinas nääs suu jäädä sepposen selälleen, kun kokoajan haukottelin ja silmäluomet lupsahteli siristävien silmien päälle.
      Kiitos kahveesta, nymmää taas pärjäileki ehtooseen saakka. Seo taas morjes ja nährään taas.

    • Hyvee päevee!

      Hyvinhän SkillaNin matka on sujunut. Tietysti reissussa vähän rähjääntyy, eikä juhlamielellä matkaan lähteneet ihmiset ihan normaaleista hiljenemisajoista piittaa. Hehän toteuttavan laivayhtiönkin toiveita, kuluttaa pitää ja rahapussia aukoa. Sitä varten tarjontaa riittää. Helpottaahan se, kun busa on mukana. Kamojen roikottaminen jää vähemmälle. Olen paikallislähtijänä opetellut sen, että en seistä jorota tungoksessa ulos pääsyä. Puoli tuntia kun istuskelee saapumisen jälkeen rauhassa pöydässään, jono on jo hyventunut. Sillä ajantappiolla ei ole mitään merkitystä, paikallisbussit kulkee varttitunnin välein ruuhkien aikaan.

      Onhan mielessäni ollut, että ennen kesäsesonkia voisin käydä jossain virolaisessa kylpylässä. Se päätökseni tulee yleensä äkkiä ja sopivia aletarjouksiakin suosin. Sen näkee sitten, aivan kohtuhintaisia näyttäisi kyllä löytyvän. Vielä ei ole sopiva aikani.

      Kulkuneuvooni vaihdatin tänään kesärenkaat. Jopa rengasliikkeen pojat kyselivät, että olenko seurannut sääennusteita. Olenhan minä, mutta jos on huono keli, en liikuta autoani. Onpahan kuitenkin peli reilassa, kun kotimaan matkailuni alkaa. Siihen on aikaa ehkä puolitoista kuukautta. Eiköhän jääkausi siihen mennessä hellittäne.

      Aika lämmintä nyt kuitenkin reilu 7, tuulen viuhake kyllä hämää viileämmäksi.
      Sen totesin kun juuri palailin saapastelemasta, mutta en saappaiden kuljettajana.

    • Nea*

      "Tuoksuvat tuomien valkoiset kukkaset,
      terttuinsa peitos on puu.
      Lehdossa laulanta soi satakielien,
      hiljaiseen yöhön luo loisteensa kuu."

      Tämä laulu nyt oli kyllä ennenaikainen,tällä hetkellä ei niin kovinl ämmintä ole,
      5 astetta,ja tuuli vielä viilentää,mutta toivossa on hyvä elää ja kun
      tuota
      laulua laulaa,tuntuu jo ihan tuomen tuoksukin!

      Hyvä,että SkillaN sieltä Viron reissulta onnellisesti selvisi!
      Kyllä matkat aina rasittaa,joku kylpyläloma olisi ehkä mukava,sitä olemme
      taas miettineet.

      Ruotsin reissuja olemme tehneet myös paljon,mutta se laivan heilunta
      ei ole mukavaa,parempi kovalla maalla!

      Missäs ne mirrit nyt on,kun ei ole Pirtissä?
      Onko kevät saanut nekin valtoihinsa!

      Kivaa iltaa!

    • Huomenta pirttiin kurkkaaville, taas uusi aamu ja uudet touhut.
      Mittari nollassa ja aurinko miettii paistaisiko vai ei, lumisadetta, takatalvea säätiedot ennustaa.
      Tehköönpä nyt mitä tekee, en kapinoi, onhan se kesä aina jostakin ajasta tullut.

      Eilinen päivä oli kuin unen näköä, niin koville se ottaa tuo reissuaminen, ei enää palaudu niin nopsaan, olisko jo aika hiljentää vauhtia.
      Olen huomannut pitkien keskiviikko päivien jälkeen, kun päivä menee leipomis ja kerho touhuissa, olen uupuneempi kuin aiemmin, kai se vanhuuden tauti etenee.
      Aamut ja aamupäivät vielä tehokasta voimia riittävää elämää;)

      Niin todella painavia oli ne kärryt mitä nainen veti, katsoi kai tarpeelliseksi selitellä, että kun on iso perhe pitää haalia tavaraa.
      Näin saattoi olla, mutta ei ainakaan lapsille sitä kaljaa vienyt, mutta mitäpä minä tästä, eihän se minulle kuulu, jotenkin vain säälitti ne taakat.
      Itselläni oli vai kassi kädessä, matkalaukku jo autossa, no ei siinäkään painoa olisi ollut, mutta kiva oli kävellä, kun ei tarvinnut laukkua vetää, se matka laivasta maihin tuntuu ikuisuuden pituiselta;)
      Nuo Pärnyn kylpylä matkat ovat kivoja, on jo vuosia aikaa kun viimeksi siellä kävin.
      Tuo mistä mainitsit ynnämuu, että et seisoskele odottamassa ovien aukeamista on ihan oikea tapa, mutta kun autoon on kiirehdittävä, eivät aina niistä viimeisistä tulokkaista oikein tykkää, jokaisella kiire matkaan.
      Päätin kyllä minäkin, että näitä pika matkoja en ihan lähitulevaisuudessa tee, mutta se kahden yön hotelli matka vielä edessä.

      Kissat olivat tuolla takan takana, laiskoja kun ovat, eivät kaiketi viitsineet tulla siliteltäväksi;)
      Ei kukkinut vielä valkovuokot siellä etelässäkään, mutta kukaties ensi kuun lopulla jo kukkivat.
      Siitä se kesä tulee ja tuomethan ne ekana kukkiin ehtivät, huumaavat luonnon tuoksullaan.
      Minullakin tomaatit koulaamista odottavat, pian ne sitten kasvuun todella alkaa.
      Odottelen muutaman kukan taimia posti myynnin kautta, viimeksi olivat kuivaneet, jos tälläkin kertaa näin käy, lähetän reklamaation kauppiaalle.

      Nyt olisi tässä suunnitelmat sillä mallilla, että kahtaa ikkunaa meinaan ruveta pesemään, verhot ja matot vaihdan, huh se vintille kapuaminen ihan ennakkoon hirvittää.
      Voisin soittaa tyttärelle että tulisvat avuksi, mutta en raaski, kun hänellä työ ja omat hommansa.
      Pitää yrittää sinnitellä.ajan kanssa ja vähän kerrallaan.

      Iltapa se näyttää mitä aikaan saan, nyt teille toisille oikein kivaa keväistä päivää, jos sataa, niin katsellaan ikkunasta ja nautitaan kodin lämmöstä, heippa!

    • Hyvää päivää tänään!

      Eipä pahimmat ennusteet näytä eteleistä Suomea kurittavan. Pikku vaihtelut takatalviin kuuluu normaaliin kevään pyristelyihin. Taas kärräsin hyvillä keleillä kalareissun", näillä nykysäilytysvempeleillä voi kohtuulista varastoakin kartuttaa.

      Oikein hyvin ymmärsin SkillaNin kiirehtimisen laivalta ulostamisessa. Eihän tavan kansalainen halua olla "kiviriippana", varsinkin kun pitkä matka on vielä edessä. Asennoitumiseni kohdistuikin vain siihen hysteriaan, että kaikki yhtäaikaa, vaikka järkevää perustetta ei olisikaan. Sattuuhan sitä reissatessa sellaistakin, että viivästys tulee, vaikka ei olisikaan nukkunut rokuliin tai muutoin tunaroinut. Kerrankin pudottivat laukkuni vahingossa koneesta välilaskupaikkaan. Kun sitä setvittiin - ja kauan, bussissa istui jo osin kärttyisä joukko. Selvitin tietysti asiani, no onnekseni näitä ei ole yhtenään tapahtunut. Noloahan se on silti, vaikka ei syypää olisikaan. Hyvää oli se, että lakkunikin tuli ihan kämppään asti saman vuorokauden aikana.

      Muutoin pyyhkii ihan tavalliseen tapaan, tavallliset temput olen kuntokämpässä rimpuillut ja puolet jaloittelustanikin on tehty. Nyt onkin jo sapuskan ajat. Niin...ja ne tuiki tärkeät päivänokoseni.

    • Hei kanssa kulkijoille, matkalaisille maan

      Runosuoni ei syki, eikä kirjoitus luista, hiivatin kiirutta pitää, että ehtii seurustelun lomassa muihin hippoihin.
      Mie oon ihan tyytyväine ei siin mittään, kullan kera on leppoisa olla, mihin sitä muuhalle kiirus
      . Piskin kans välillä lenkillä, vaik hää onkin kovin laiska. Tänä aamuna oli hällä vissiin huono olo, ku vähä kakisteli, vaikkei mittään okkennusta tullut. Pari kertaa on saanut sellasen nikottelu, henkeen vetämis kohtauksen, oon tainnu siit mainitakin, mut hiivatti ku pelästyttää mummon. Raukka haukkoo henkeä, ku ei vaa olis vakavaa.
      Pelkään niin menetystä, on niitä ollu yhelle immeiselle ihan riittävästi jo nuoresta asti, mut niin se menee.

      Että täl viisiin, mut eiku lähetään sulhon luo syämään, piski ja mie.
      Hei hei

    • Nea*

      Hei, Kaikki!
      No,nythän se SkillaN vasta alkoikin kiirehtimään niiden ikkunoiden kanssa!

      Minä odottelen lämpimämpää säätä siihen puuhaan.
      Kun on paljon ikkunoita ja kaikki kolminkertaisella lasilla,siinä tulee kuusi
      sivua yhdestä ikkunasta.
      ne saa kyllä sisälle vetää ,mutta huoneetkin jäähtyy ja kädet palelee,
      että enpä hätäile vielä.
      Koetan saada apua sitten,kun ilmat lämpenee.

      Huomenna hammaslääkäriin,vuositarkastus jälleen,nopeasti se vuosi
      vilahtaa.
      Tästä juhannukseen on mielestäni vuoden parhainta aikaa,
      valo lisääntyy,ja kaikki nousee kasvuun,aina ihme suuri!

    • Tulenlieskat***

      Mukavaa ja iloista iltapäivää. Minä täs kiskon tätä voipullakassiani kahveepöytää kohti. - Kahveen tuoksu tuli nenääni nii et aattelin poikkeilla pirttiin.
      Aurinko se päivää kirkastaa ja muutaman säteen kait aivotkin saa ehkä hyviä ajatuksia mieleen valloittaa
      Mä kyl en oikein löydä kirkastusta kirjautumiseeni, ei nääs kelpaa salasanani vaik on ollu jo vuasii käytössä, ei sit millää. Enkä mää tykkäis vaihtaa ees tota alkuperästä tulenlieskaakaa mihkää muuhu. Emmää viittis uurestaa liittyä ku oon jo liittyny aikoinani. Mä en oikee tiä mihi mokoma salasana karkas, muuttiko etelän lämpöön vaiko jäätikölle. Paitti jos seki o vanhentunu niinku ittekki, käytössä kuluu, sanotaan. Se vaan on kumma et salasakin kuluu olemattomiin. Sen vaihtokin tuntuu olevan monen mutkan takana. Sitä se ikä teettää, hoksottimet taitaa olla jo vaihdossa ihan huomaamatta.

      Mutta kirkasta ja hoksottipäivää jokaiselle. SEO MORO taas.

      • Huomenta pilvipoutaiseen aamuun.
        Miinus kaksi näyttää mittari, lätäköt riitteessä.
        Eilen satoi lunta, räntää ja vettä iltapäivällä, aamupäivän paistoi aurinko, sain mattoni tuulettumaan, onneksi ei satanut pestyihin ikkunoihin, vielä voin tässä koneella katsella kirkkaan lasin läpi maailmaa;)
        Hätähousuhan olen tunnustanut olevani ja aikaisissa olen kevät siivouksen kanssa, mutta niin on pääsiäinenkin, heti alku kuusta.
        Katselin kalenteria, että nyt on siivous tehtävä, niin pitkiä menottomia päiviä ei taida ennen kesää olla, että voisin keskittyä näihin hommiin.
        Hidastunut olen, ennen päivässä selvitin koko revohkan, nyt vähintää kolme päivää tarvitsen.
        Nea* sanoit käsien palelevan, minulla tuppaa aina sisällä olla kuuma, siksi ei haitannut, vaikka ikkunat selällään olivat, raikasta tuli;)
        Urakka jatkuu tänään.

        Nuo jonotukset joita laivalla joutuu aina tekemään vielä kestän, mutta mihinkään "ihmeiden" katseluun en lähde ja tarkoitan nyt esimerkiksi missin vierailua jossakin kaupassa, tai presidentin tain jonkun kuuluisuuden vuoksi en mene jonottamaan.
        Ihmettelenkin aina sitä väen paljoutta, mitä telkkarista saa katsoa, kun joku ihmeellisyys muka paikkakunnalle saapuu, no kai sekin jotain iloa katsojille tuottaa.
        Paljon muutakin, mikä on toisten mielestä mielekästä, minua ei jaksa kiinnostaa, taidan olla kummajainen;)

        Minulla oli sellainen lyttynenäinen koira (tipsu) sillä myös henki joskus meinasi loppua, haukkoi todella kovaa, mutta eipä siihen sitten kumminkaan menehtynyt.
        Kyllä se koiran menettäminen on kova paikka.
        Wiiwidearin kiireet tuntuu olevan ihan mieleisiä, ei kun jatkoja vaan;)D

        Nuo salasanat tuppaa unohtumaan, minullakin niitä moneen kohteeseen ja jouduin muistaakseni vaihtamaan tänne Suomi24:kin.
        Osan olen kirjoittanut muistiin, mutta vähemmän käyttöä oleville joudun pyytämään usein uuden.
        Miten lienenkin joka paikkaan itseni tunkenut, postia tulee niin, että aikaa menee poistamisessa ja kun niitä ei meinaa saada lopetettua vaikka kuinka yrittäisi.
        Oma vika, miksikäs olen mennyt mukaan, mukamas voitaakseni jotakin.
        Olet nyt voittanut sitä ja tätä ja minä höperö kuvittelin sen olevan totta ja nyt seurauksista nautin.
        No tyhmyydestä sakotetaan, niinhän ne sanovat;)

        Nyt jatkan tämän kevätsiivouksen kanssa, kaksi ikkunaa vielä, iso olohuoneen ikkuna ja pienempi keittiössä, parvekkeen lasit jätän suosiolla myöhempään ajankohtaan.
        Tehkääpä päivästä itsekullekin oman näköinen, minä alan kiipeillä tikkaille, illalla sitten tiedän näin tehneeni;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta pilvipoutaiseen aamuun.
        Miinus kaksi näyttää mittari, lätäköt riitteessä.
        Eilen satoi lunta, räntää ja vettä iltapäivällä, aamupäivän paistoi aurinko, sain mattoni tuulettumaan, onneksi ei satanut pestyihin ikkunoihin, vielä voin tässä koneella katsella kirkkaan lasin läpi maailmaa;)
        Hätähousuhan olen tunnustanut olevani ja aikaisissa olen kevät siivouksen kanssa, mutta niin on pääsiäinenkin, heti alku kuusta.
        Katselin kalenteria, että nyt on siivous tehtävä, niin pitkiä menottomia päiviä ei taida ennen kesää olla, että voisin keskittyä näihin hommiin.
        Hidastunut olen, ennen päivässä selvitin koko revohkan, nyt vähintää kolme päivää tarvitsen.
        Nea* sanoit käsien palelevan, minulla tuppaa aina sisällä olla kuuma, siksi ei haitannut, vaikka ikkunat selällään olivat, raikasta tuli;)
        Urakka jatkuu tänään.

        Nuo jonotukset joita laivalla joutuu aina tekemään vielä kestän, mutta mihinkään "ihmeiden" katseluun en lähde ja tarkoitan nyt esimerkiksi missin vierailua jossakin kaupassa, tai presidentin tain jonkun kuuluisuuden vuoksi en mene jonottamaan.
        Ihmettelenkin aina sitä väen paljoutta, mitä telkkarista saa katsoa, kun joku ihmeellisyys muka paikkakunnalle saapuu, no kai sekin jotain iloa katsojille tuottaa.
        Paljon muutakin, mikä on toisten mielestä mielekästä, minua ei jaksa kiinnostaa, taidan olla kummajainen;)

        Minulla oli sellainen lyttynenäinen koira (tipsu) sillä myös henki joskus meinasi loppua, haukkoi todella kovaa, mutta eipä siihen sitten kumminkaan menehtynyt.
        Kyllä se koiran menettäminen on kova paikka.
        Wiiwidearin kiireet tuntuu olevan ihan mieleisiä, ei kun jatkoja vaan;)D

        Nuo salasanat tuppaa unohtumaan, minullakin niitä moneen kohteeseen ja jouduin muistaakseni vaihtamaan tänne Suomi24:kin.
        Osan olen kirjoittanut muistiin, mutta vähemmän käyttöä oleville joudun pyytämään usein uuden.
        Miten lienenkin joka paikkaan itseni tunkenut, postia tulee niin, että aikaa menee poistamisessa ja kun niitä ei meinaa saada lopetettua vaikka kuinka yrittäisi.
        Oma vika, miksikäs olen mennyt mukaan, mukamas voitaakseni jotakin.
        Olet nyt voittanut sitä ja tätä ja minä höperö kuvittelin sen olevan totta ja nyt seurauksista nautin.
        No tyhmyydestä sakotetaan, niinhän ne sanovat;)

        Nyt jatkan tämän kevätsiivouksen kanssa, kaksi ikkunaa vielä, iso olohuoneen ikkuna ja pienempi keittiössä, parvekkeen lasit jätän suosiolla myöhempään ajankohtaan.
        Tehkääpä päivästä itsekullekin oman näköinen, minä alan kiipeillä tikkaille, illalla sitten tiedän näin tehneeni;)

        P Ä I V Ä Ä !!!!!!

        En ole maanantain jälkeen käynyt pirtissä,nyt tulon äskön kotiin.

        Maanantaina veivät minut PÄKSaan. Ja melkein saman tien leikkuupöydälle.
        Selkää operoivat,nyt sitten on opetteleminen etten kumartele,enkä venkuroi,tai vikuroi;)))
        En jaksa nyt enempää.
        Tulin vain ilmoittautumaan hengssä vielä ollaan.
        näkyillään...


      • muori67 kirjoitti:

        P Ä I V Ä Ä !!!!!!

        En ole maanantain jälkeen käynyt pirtissä,nyt tulon äskön kotiin.

        Maanantaina veivät minut PÄKSaan. Ja melkein saman tien leikkuupöydälle.
        Selkää operoivat,nyt sitten on opetteleminen etten kumartele,enkä venkuroi,tai vikuroi;)))
        En jaksa nyt enempää.
        Tulin vain ilmoittautumaan hengssä vielä ollaan.
        näkyillään...

        Pikaista parantumista Muori 67. Lepäämistä ja varovaista liikkumista, varmaan saat apuakin?
        Valoa kohti mennään, parantumisen intoa ja toivoa täynnä varmaan olet! Iloa ja voimia!


    • No hyvää päivää muori 67:llekin ! Onpa äkkiä leikkaus tapahtunut, ja nyt se on sitten ohi! Hyvä aika nyt onkin toipumiseen kun kesää kohti mennään. Varovasti sitten vaan ohjeita noudattaen eteenpäin, niin toivon mukaan entistä ehompana selkä antaa liikkua :) Parenemisiin !

      Hyvä vauhi on minullakin ollut tänään. Innostuin kalatiskin äärellä, kun niin paljon hyviä kaloja oli tarjolla, että nyt on paistettu silakkapihvit ja kampelafileet. Kiirehdin aina heti ne valmistamaan tuoreeltaan, mutta hyvä on nyt saada istahtaakin hommien ja reissun jälkeen.
      Illaksi jätin vielä broilerin nuijakoipien paistamisen, kunhan tässä huilaan hetken. Kahvia kaadan mukillisen, ett'en nukahda Emmerdal'ia katsoessa, niin hyvä se on ollut viime aikoina.

      Maustan ne itse tällä kertaa ja ehdin kyllä huomenna aamupäivälläkin sen tehdä. iltapäiväksi kun menemme poikani luo syömään.
      Eipä ole laihdutuspäivä varmaan tiedossa, mutta otan sen kiinni jälkeenpäin.
      On se poika niin hyvä kokki, vaikka sen itse sanonkin, jo pikku lapsena kiinnostui valmistus menetelmistä, joten synnynnäistä se vaan on joillakin.

      Kylläpä maistui kahvi ja virkisti! Kiitokset ja Hyvää viikonloppua kaikille!

      • Nea*

        Olen tänään leiponut omenapiirakoita pari,toisen sieppasin viime tipassa
        mukaani kun Pirttiin päätin pujahtaa. On vielä hieman lämmin,veitsen laitan
        tuohon viereen,sillä voi kaikki ottaa mieleisensä palan.
        Rahkavaniljakermaa on tuossa kauniissa maljassa,sitä mukaan vaan!
        Olipa hyvä,että teevesi täällä jo poreilee,otetaan tuota kofeinitonta teetä!

        Hyvä on istahtaa. Monenlaista kiirettä on päivään mahtunut.
        Hammaslääkäri löysi vain yhden pikkuisen reiän,ja hoiti se hienosti.

        SkillaN on tosi reipas nainen,kun heti matkan jälkeen jaksoi ruveta
        ikkunoiden pesuun !!
        Ihana tunne on kyllä sen jälkeen,kun sen saa tehdyksi!

        Leppoisaa iltaa,nautitaan keväästä!


      • Nea*
        Nea* kirjoitti:

        Olen tänään leiponut omenapiirakoita pari,toisen sieppasin viime tipassa
        mukaani kun Pirttiin päätin pujahtaa. On vielä hieman lämmin,veitsen laitan
        tuohon viereen,sillä voi kaikki ottaa mieleisensä palan.
        Rahkavaniljakermaa on tuossa kauniissa maljassa,sitä mukaan vaan!
        Olipa hyvä,että teevesi täällä jo poreilee,otetaan tuota kofeinitonta teetä!

        Hyvä on istahtaa. Monenlaista kiirettä on päivään mahtunut.
        Hammaslääkäri löysi vain yhden pikkuisen reiän,ja hoiti se hienosti.

        SkillaN on tosi reipas nainen,kun heti matkan jälkeen jaksoi ruveta
        ikkunoiden pesuun !!
        Ihana tunne on kyllä sen jälkeen,kun sen saa tehdyksi!

        Leppoisaa iltaa,nautitaan keväästä!

        Hei, jatkan hieman, Oikein hyvää vointia Muori 67:LLE !
        Pikaista paranemista,kannattaa ottaa oikein rauhallisesti,sanotaan,että leikkauksen jälkihoito on yhtä tärkeä kuin leikkauskin!


      • Nea* kirjoitti:

        Hei, jatkan hieman, Oikein hyvää vointia Muori 67:LLE !
        Pikaista paranemista,kannattaa ottaa oikein rauhallisesti,sanotaan,että leikkauksen jälkihoito on yhtä tärkeä kuin leikkauskin!

        Muistakkin olla varovainen muori 67, nykyään ne lähettää kotihoitoon aika pian, toivottavasti saat apua jos tarvitset.
        Pikaista paranetmistapian, ainakin toivomme minä ja minun kaveri jonka sinä tunnet.
        Pirtin muillekin tutuille terveisiä samoilta kun edellä.
        Via Late


      • LateVaan kirjoitti:

        Muistakkin olla varovainen muori 67, nykyään ne lähettää kotihoitoon aika pian, toivottavasti saat apua jos tarvitset.
        Pikaista paranetmistapian, ainakin toivomme minä ja minun kaveri jonka sinä tunnet.
        Pirtin muillekin tutuille terveisiä samoilta kun edellä.
        Via Late

        Tulihan tuo paranemis toivotus vähän oudosti kirjoitettua. Tarkoitus kuitenkin oli hyvä.
        Sama


      • LateVaan kirjoitti:

        Tulihan tuo paranemis toivotus vähän oudosti kirjoitettua. Tarkoitus kuitenkin oli hyvä.
        Sama

        Aurinkoista aamua ,pakkasta peräti yhdeksän astetta, aivan kirkas taivas, ihana keväinen päivä tulossa.
        Mukava katsella kirkkaan ikkunan läpi varisten ja naakkojen touhuja, kovasti parittain lentelevät, kai niillä jo pesäpaikka tiedossa.
        Nyt on kevätsiivous suurilta osin ohi, vielä pientä jälkiputsausta, mutta syksyyn mennään.
        Tuosta reippaudesta Nea* mainitsit, kyllä sitä aamusta on reipaskin, mutta illalla sitten aivan rampa.
        Iso mustelma reidessä muistuttaa vintille kipuamisesta, jalka ei nousut seuraavalle rapulle ja siinä sitten mattojen kanssa taiteilin kyseisin tuloksin
        Tytär antoi nootin, hänhän sanoi, että tullaan vintti reissu tekemään, mutta on niin vaikea apua pyytää, kun aina on itse kaiken tehnyt.
        Ikkunan pesu melko helppo homma, kun alkuun pääsee, mutta kun siivoukseen kuuluu muutakin, ripsuaminen ja vaatteiden edestakainen kantaminen, mittari pitäisi olla jalassa, että näkisi, miten paljon sitä askeltamista tuleekaan.
        Tyytyväinen taas kerran olen.

        Vai on sitä muoria leikelty, olehan nyt hyvin varovainen, että parantuminen edistyy.
        Jospa se "takajalkasi" nyt asettuisi ja kolotukset loppuisi.
        Ystävättäreni ranne meni pari viikkoa sitten poikki, kerroinkin kai siitä, nyt toisessa kuvauksessa vasta huomasivat, että ei ole paikallaan ja uudelleen revittiin auki ja yritettiin paikalleen laittaa.
        Ensi viikolla taas kuvataan, jos ei ole kohdallaan, joutuu naulattavaksi.
        Onko huolimattomuutta lääkärin taholta, että vasta toisessa kuvauksessa näkivät, että ei ollut kohdallaan, aikamoinen rääkki potilaalle ja taas kuusi viikkoa eteenpäin kipsissä.
        Ei ne vanhan luut enää niin vaan korjaannu.

        Tänään joudan varmaan parvekkeella istahtamaan, jos tuo aurinko jaksaa lämmittää, no ensin on sielläkin vähän siistitävä.
        Laseihin en koske, tytär laittoi tiukan kiellon, tulee pesemään, kun jää lomalle, verhojakin pitää vähän entrata, en jaksanut enää tikkailla seista.
        On se vähän kenkkua, kun ei kykene kaikkeen mihin ennen, mutta periksi on osin annettava minunkin.

        Nyt pitää alkaa ruokien laittoa, kanaa aion laittaa jollakin tapaa, jauhelihasta pihvejä, kalatiskiä katselin minäkin, mutta ei oikein mieleistä ollut.
        Siellä etelässä noita silakoitakin aina tarjolla, tänne harvemmin ehtivät.
        Kampelaa en ole koskaan syönyt, mihin kalaan voikaan verrata?
        Kiitos omenapiirakasta Nea*, minä aion maanantaina kerhoon sellaisen paistaa, omenia on pakkasessa.
        Aurinkoa toivon jokaisella, nautittavaa päivää myös.


    • Jaa SkillaN, mihinkähän kalaan voisi verrata! Valkolihainen, rasvainen kuin siika, mutta olemattomat ruodot, vain selkäruoto pois nostettava.
      Erittäin maukas sekä paistettuna, että savustettuna.
      Ulkonäöltään melko *ruma* litteä kala, maha valkoinen, päällispuoli tumman vihreän harmaa, silmät killissä, kun se tutkii pohjaa samalla kai ympärilleen vihollisia :D suukin puolittan vino.

      Kasvaa suureksikin, komeita oli vielä 70-80 luvulla saariston kampelat, selät kuin karkeaa hiekkapaperia ! Vessapytyn kannen kokoisia :D

      Siinä vähemmän houkutteleva kuvaus mutta maukas ruokakala! Ei minua koskaan sen ulkonäkö ole häirinnyt, kala muiden joukossa.

      Kyllä on tuttua tuo ajattelusi monelta osalta, kun on tottunut suorittamaan ja ahkeroimaan, ei ihan helppoa ole pyytää apua toisilta:)

      Mutta tervettä luopumiseen opettelua se vain on, joistakin raskaista töistä on hyväkin osata luopua, vähemmällähän pääsee :D, jää aikaa mielekkäämpäänkin!

      • Ramoona*

        Hei Tex !
        Ehdit samaan aikaan kampeloista kertoa. Me ollaan oltu huonompia kalastajia, kun yleensä rukkasen kokoisia on täältä etelärannikolta saatu , ilmeisesti saaristomerellä isommiksi kasvavatkin. Ei siinä savustetussa lättänässä paljon syömistä ollut, mutta herkkua kerrassaan ! 80-luvulla sai turskaa jopa ilman syöttiä olevalla pilkillä vetää syvänteistä veneeseen niin paljon kuin jaksoi, nyt suolapulsseja odotellaan. Hienonmakuinen kala on sekin, veret piti vain heti laskea.

        Kyllä minussakin kalastajaeukon verta on. :)


      • Paistaa se aurinko risuk.. ei kun meillekin.
        Ja vielä suoraan silmiin.
        Huomionarvoisen valoisaa päivää siis kaikille.
        Pikaista paranemista Muori67:lle. Toivottavasti sinullekin löytyy joku kurinpitäjä, että maltat kaikessa rauhassa toipua.

        Tuo -kin ei ole lyöntivirhe vaan eräänlainen aasinsilta SkillaNiin, jolla taitaa olla tomera, äitiinsä tullut, tytär.
        On se hyvä, että on noita mukuloita. Vaikka apua on vaikea pyytää, kun on tottunut itse tekemään. Onneksi sitä saa joskus pyytämättäkin, niin että nautitaan siitä, että jälkikasvu sivusilmällä vilkuilee, onko vanhempien elämänmenoon järjestettävä jonkin verran "oorninkia".

        Tänään kylläkin työjärjestykseen kuuluu iltapäivälenkki. Toivottavasti sää pysyy sellaisena kuin se nyt on.

        Heippa kaikille, sanoi se yksi Riitta aikoinaan. Samaa sanon minäkin.


    • tuli katsottua

      Lainaus Kunto&terveys

      "Kalalajien rasvapitoisuus

      Rasvapitoisuus Kalalaji
      Vähärasvaiset (n. 1 %) Hauki, ahven, särki, säyne, made, turska ja tonnikala vedessä.
      Keskirasvaiset (2-4 %) Siika, lahna, kuha, silakka, muikku ja kampela.
      Runsasrasvaiset (n. 10 %) Lohi, kirjolohi, ankerias ja silli."

    • Ramoona*

      Pääsiäiseksi en tavallista vikkosiivousta raskaampaa urakkaa tee, ikkunoitten pesu saa odottaa lämpimämpiä päiviä. Lammasta minulla on tapana laittaa pääsisäisen aikaan , nyt päästään tyttären lammaspaistille. Broilerista tekisi mieli kokeilla pitkästä aikaa kokonaisena uunissa meheväksi täytettynä yrteillä, jotain hedelmää ja vaikka sinihomejuustoa sen mahaan voisin tunkea ja sitoa. Kala on ainakin pitkäperjantain pääruoka, muutenkin kaksi, jopa kolme kertaa viikossa sitä syödään. Helppo kalaruoka on uunissa peruna- ja kasvissuikaleitten ja yrttien kanssa leivinpaperikäärössä haudutetut kalapalat, ei tule ylimääräistä rasvaa, tiskiä eikä käryjä. Kasviksia voi hetken mikrossa alkuun pehmittää, pakastekasviksetkin välttävät. Silakat ovat maukkaita ja niistä saa vaikka mitä, mutta ehdottoman tuoreita niiden pitää olla, rasvaiseen kalaan tulee härski maku herkästi. Silakanpaiston hajun takia meillä paistetaan silakkapihvejä ulkosalla muurikkapannulla. Keväällä ja syksyllä laitamme muutaman kerran silakkaverkot pyytämään, mutta yleensä saalista tulee kerralla turhan paljon. Kampelasta Skillan kyselit, sehän on arvokala ja erittäin hyvänmakuinen, voisin verrata ahvenen tai kuhan makuun. Suomen merivesiltä saatavat kampelat ovat yleensä pieniä kooltaan ja saaliitkin tietääkseni vähäisiä, joten eivätköhän kaupoissa myytävät fileet ole isommilta vesiltä peräisin. Juhlaruokaa on vaikkapa kampelarullat valkoviinissä haudutettuina ja voissa paistettuinakin vievät kielen mennessään. Joskus olemme pyytäneet kampelasiimoilla ulkoluodon kupeessa ja savustaneet, joissakin kalastajakylissä saa ostaa näitä herkkuja lämpimiltään. Aika rumilushan kampela on, litteä latuska ja silmät toisella puolella, nahka kuin santapaperia.Punakampela ja piikkikampela taitavat olla jalompia lajeja.

      Pellillisen rahkapiirakkaa pullataikinaan leivon ja lusikkaleipiä yleensä pääsiäiseksi leivon ja nyt erityistoivomuksena niinsanotun mutakakun, mehevän suklaisen, joka jätetään hiukan raa`n oloiseksi. Sen kanssa jäätelö tai kermavaahto on poikaa. Leipomuksia vien tuliaisinakin , itsellä ei niin paljon makeita kulu.
      Jopa tuli tekstiä kuin marttakerholaiselta ainakin. ;)

      Luin netistä, että vaa`atkin pitäisi sirtää kesäikaan : 5-15 kiloa taaksepäin. Siinä olisikin hyvä vastaisku kaikille ihmedieeteille ja vaatimuksille laihduttaa "rantakuntoon." Tänä iltana sammutellaan valoja julkisissa rakennuksissa ja kodeissa tunnelmoidaan kynttilän valossa. Onhan se huomautus energian säästön puolesta, mutta paljon tepsivämpiä keinoja ja joka päivä tarvitaan. Jos vaikka alkajaisiksi isokenkäiset tällaisten tempausten keksijät vähentäisivät lentojaan näihin kokouksiin, joissa laaditaan säästötoimia meille tavallisille tallaajille.

      Asteen verran on vielä pakkasen puolella eikä kovin keväisiä lämpötiloja lupailla viikonlopuksi. Mutta lämmittäähän aurinko jo, sipulikukkia puskee maasta, leskenlehtiä helottaa tienvarsilla. Lämpimästi onnea ja tulppaanikimppu Irmalle, jos Kahvipirtissä käyt !
      Kaunista palmusunnuntaita ja virpomispäivää !

    • SkillaN*

      Kiitos tietoiskuista, jopa selvisi kampela ja muidenkin kalojen rasvapitoisuudet.
      Teillä meren rannoilla asuvilla on monet herkut, meille kai silakatkin tulevat vähän "härskeinä";)
      Tiemättömyyteni paljastan, en tiennyt turskaa saatavan näiltä meidän rannoilta, luulin että se haju kuuluu Norjaan;)
      Ramoona, miten ihmeessä olet noin monitaitoinen ja vielä muistatkin kaikki, kiva tälläisen tumpelonkin saada oppia, kiitän lämpimästi.

      Irman päivähän se on, onneksi olkoon Irma ja viimeinen päiväkin tätä kuuta, älkää huomenissa sortuko aprillattavaksi, huhtikuulle siirrytään ja kevät on silloin parhaimillaan, täynnä odotusta, ensin lumien sulamisen ja sitten aikaisten kukkien loistoa.

      Nyt joku ajattelee, että istun vieläkin aamu rupeamalta tässä koneella, mutta erehdys, kylppäri on siivottu ja broilerin koivet muhuvat vesikattilan kannen alla, siivoan ja teen kastikkeen tai jos muuta keksin.
      Kiva oli pitää lepotauko ja lukea viestejännee,,,, lisää,lisää;)
      Onhan ne lapset joskus hyödyksikin;)D

    • Hintriika*

      Jos nyt siirtäisi vaakaa 15 kiloa taaksepäin, niin pitäisikö sitä sitten lokakuussa siirtää taas 15 kiloa eteenpäin vai riittäisikö silloin varovainen 5 kilon siirto?

      Kun ei ole satojen kilometrien säteellä mailla halmeillakaan ketään, jolta apua voisi pyytää, niin on parempi heti alkuunsa hyväksyä, ettei kaikkea tarvitse tehdä kuten ennen. Eikä yksi ihminen saa sotkettuakaan samaa määrää, mitä monta ihmistä ennen. Noihin seikkoihin vedoten en uhraa aikaa, voimia tai ajatuksia ko. asioihin samaa määrää kuin ennen. Jos nyt olen uhrannut silloinkaan...

      Joskus on sentään jotakin tehtävä. Koska eilen vaihdoin lakanat, voisin tänään hoitaa perussiivouksen makuuhuoneessa. Muutoin normaalisiistiminen ensi viikolla. Suursiivousta nykyajan kaupunkiasunnoissa en ymmärrä edes sanana, ellei lähtökohtana ole törkeän siivoton asunto. Sellaista tuskin kenelläkään kahvipirtin asiakkaalla on. Olemmehan kaikki vähintään perussiistejä.

      Rakastan kaikenlaista kalaa. Täällä sitä vain on aika huonosti tarjolla, vaikka meren rannalla ollaan. Lohet uivat kauppojen kalatiskeihin Norjasta. Paikallinen kala lie hukkunut suureen mereen. Silakoita kaipaan aina vain. Ei pyrstön pyrstöä ole tarjolla!

      Pakkasella on, mutta aurinko paistaa. Vähän täytyy talven vielä pullistella, ennen kuin joutuu antamaan periksi.

    • Ekaksi, ennenkuin unohdan, sanon muorille pikaista paranemista. Toivotaan että selkä tulee entistä ehommaksi. Lähestulkoon kuin silloin ennen- nuorena !
      Kyllähän se oman aikansa (pitkän ) vie ennenkuin on täysin kunnossa.
      Kahden hengen voimalla toivotellaan täältäkin tuota paranemista.....

      Sitten sujuvasti siivoukseen. Yhdyn tuohon, että tuskin pirtissä mitään törkykasoja käy. Kaikilla on perus siistiä aina. Ajattelin että sitten huhtikuun lopulla repäisen siivousten kanssa- kaikki kerralla, ensin kotona ja sitten mökillä. viikossakin ehtii paljon, voi vapun aloittaa "puhtaalta pöydältä" ja kesän.
      Emme ole edes kotona pääsiäisen aikoihin, joten ei siihen viitsi panostaa erityisemmin
      Kyllä silakka ja kaikki kalaruuat ovat herkkua. Ja paljon niitä syödäänkin. Monella tapaa laitettuna. Silakoita vaan harvoin saa- paitsi savusilakoita.

      Tuo kekustelun alla oleva "painonsiirto" hoituu kyllä taas itsestään. Kunhan tässä viikon mättää seisovasta pöydästä ruokaa sisäänsä. Herkkua on siinä monenlaista- ihan kuin joululaulussa.
      Ikävä kyllä siirto tapahtuu vaan ihan VÄÄRÄÄN suuntaan yhyy,yhyy.
      Sitten olis kyllä taas asiaa Monican painonhallinta ketjuun.......
      Toivottavasti sentään palattuani taivun keskivartalon kohdalta..siivoukseen.

      Jäällä tuli nautittua auringosta päivälenkillä.
      Onko muuten kukaan huomannut että tuo, oma profiili on ihan sekaisin? Vai onko se vaan minulla, vaikken ole muutellut mitään. Pitänee lähteä kyselemään tukihenkilöltä neuvoa !
      Heippa.

    • Kyllähän muorin selkä siitä tokenee, koska noin pikavauhdilla ovat käsittelyyn ottaneet. Kelikin kohenee ihan harjoittelua varten niin, että uusien hankien tullessa jo matka rivakasti taittuu - toivottavasti.

      Lähes kaikkia kotimaisia kaloja syön, valikoimista tulee silloin, jos katiskaani ajautuu ylimääräistä. Täällä olen melkein pelkästään kasvatusloheen tyytynyt. Kampela ei erityisemmin ihastuttanut, silakka tuntui alussa oudolta, mutta siihen kyllä tottui, ei kuitenkaan vieläkään ole mielestäni muikun veroinen. Täällä kalastaminen on jäänyt, vaikka kyllä siihenkin mahdollisuuksia löytyisi. Mustekaloja, simpukoita ja nahkiaisia en kaipaile. Olen sen verran vanhojen tapojeni orja.

      Ikkunanikin näyttävät pölyn sumentamilta. Olkoot toistaiseksi, lähistössä on katutöitä ja hiekka pöllyää vielä muutoinkin, koska hiekkojen harjaukset ovat kesken. Jos on huono tuuri, parin päivän kuluttua hyvä työ on hävinnyt. Siinäpä menee likaisemmatkin samalla kertaa, kun satun työtuurin päälle saamaan. Niin ...perussiistejä olemme kaikki, mainitsee Hintriika. Ehkäpä sellainen korkeintaan perussiisti, sisäsiisti lienen ja se mielestäni riittääkin, niin juhlaan kuin arkeenkin.

      Late kirjoitti toisaalla Aleksis Kiven maisemista ja mainitsi myös paikallisen kesäteatterin esiintymisajoista. Olen pari kertaa aiemmin siellä käynyt. Hyvä teatterihan siellä oli. Tuli vaan mieleeni, että jos olen paikkakunalla, pistäydyn. Saattaa kyllä olla, että olen vahtimassa silloin heinäkuun alussa lakkasoita. Matka on sen verran pitkä, että sitä väliä en ihan huvikseni ajale. Sen näkee sitten.

      Eipä tässä ihmeellisempää asiaa. Omalla painollaan vaan asiat ja hommelit menee.

    • he

      Maailiskuun viimeisen iltapäivän tunteja vietämme , kävelemästä juuri tulin liukasta ja tuulista täällä on.. Pikkuisen liian kylmää näin vanhalle kuivalle mummon ruppanalle.Innolla odotan kesää,pääsee katsomaan, kuinka terälehdet taas perannoissa nousee....laitan pienen huumorin pätkän.Mies seisoi alasti peili edessä ja kehui vaimolle, että tässä sitä on sata kiloa dynamiittia...
      Vaimo:Eikö se ole vaarallista kun sytytyslanka on noin lyhyt.

      • Aloittelen kalaruuista, kyllä meilläkin kalaa syödään, täällä saa kohtalaisen hyvin silakoita ja silakka fileitä, lisäksi lohtakin saa kohtuuhintaan. Voissa paistettu silakka on tosi hyvää samoin fileet. Lohikalaa tulee ostettua kokonaisena, tai pelkkiä fileitä. jos ostan kokonaisen puolet raavaan itse ja loput paistan, sitten lohikeittoa saa niistä lohen jäännöspaloista. Jos on isompi kokonainen lohi jää usen raavilohesta jäljelle, lopusta saa hyvää lohilaatikkoa. Suomalainen kirjolohi on parempaa kuin Norjalainen lohi.
        Tuo ikkunan pesusta olen samaa mieltä ei meillä kannata vielä pestä, tiepölyt ovat kaikki vielä tienvarsilla ja olemme iha tien reunassa. Pieni kohennus pääsiäiseksi riittää, sitten vapuksi isompi siivous.
        Kukkia ostin pääsiäisliljoja muutaman purkin, ne tarkenee jo parvekkeellakin, ovat juuri alkaneet kukkimaan, ostin ihan vain nupullaan olevia.
        Minun oma profiili on myös ihan sekaisin, siinä on yli ja alle vuodenvanhoja juttuja
        eikä siihen kukaan voi mitään kirjoittaa.
        Tänään oli aprillijuttu paikkakuntamme ilmaisjakelulehdessä, kun nyt puhutaan paljon kuntaliitoksista niin naapurikunta Tuusula ottaa Taaporinvuoren itselleen silloin kuulema olisi A Kiven syntymä ja kuolinpaikka samassa pitäjässä. Taaporinvuori on paikka jossa näytellään Seitsemää veljestä ja Nummisuutareita.
        Nyt jo 60 vuotis juhlat, onhan siellä muutakin ohjelmaa kuin nuo näytelmät.

        Kaunis, mutta kylmä päivä, tuskin lämpöasteita.
        Tulee vain nyhjättyä kotona. Ter: Late


    • Ehtoota ;)

      Ja hirveesti kiitoksia,toivotuksista.Kyllä se siitä.

      Tämä päivä männä hurahti ihan liian äkkiä.
      Vanhin tyttöni kävi katraansa kanssa,oli niin iso poppoo että piti tavata tuolla kerhohuoneella,ei olis kaikki mahtunu tähän pieneen kämppään,mutta kivaa oli tuli muorille haleja oikein roppakaupalla;)

      Meillä sateli aamupäivällä semmosta höytyvälunta,iltapäivällä paistoi jo kovasti aurinko.
      Olen koettanut jumpparin ohjeta noudattaa ja lenkkeillyt rollikkani kanssa tuolla käytävällä.Ees jataas.Huomenna aion mennä ulos.

      Noista siivouksista,kyllähän minullakin sormrt syyhyäi rättiä kouraan ottamaa,vaan nyt on pakko turvautua vieraan apuun,kun kuulema en saa maitopurkkia isompaa nostaa ja kaiken lainen kiipely on kielletty.Ikkunan pesusta en ota vielä paineita,ne kerkiää vielä hyvin pestä.Nuo partsun lasit onkin kaikkein pahimmat.Onneksi on saatavissa apua siihenkin hommaan,vaikka kaikkihan se maksaa,ei sen puoleen en minäkää ilmaseks vieraalle tekis.

      Hyvää illan jatkoa kaikilla,voikaa hyvin.
      näkyillään...

      Mikä minusta on hullua,niin minun täytyy itse tilata aika tikkien poistoon tuonne"arvaus keskukseen"
      Maanantain sitten langat kuumiksi.
      Minä soittelen sinne aina tuolla Skypellä,kun joutuu jonottamaan.
      On halvempi kuin kännykkä.

      Nyt paneudun lukemaanTutankhamonin hautaa.
      Olen sen joskus ennenkin lukenut,mutta eikös se kertaus ole opintojen äiti;)))

      näkyillään...

    • Aprilliä ei tämä aamuinen juttu, ihan pirteänä istun taas koneella ja tyhmiä juttuja yritän saada aikaan.
      Aurinko kipuaa taivaalle ja pakkasta peräti kymmenen astetta, nyt varmasti hanki kestää.
      Yritänpä tässä vaikka hiihdellä järven jäällä, ei se meinaa onnistua edes mielikuvien kautta, kai ne hiihtelyt on auttamattomasti unohdettava;)
      Lehdessä oli tontteja myynnissä euron hintaan, onkohan joku katsomassa millainen määrä kansaa menee ostamaan,,,,

      Kyllä se on viisasta yritää liikkua hissukseen ja voimistella ohjeiden mukaan, nykyään ei sängyssä oikeastaan mitään tautia sairasteta, äkkiä vaan liikkeelle, vaikka lonkka olisi operoitu.
      No ehkä funssassa kehotetaan lepäämään, mutta muuten on radikaalisesti tavat muuttuneet.
      Olisipa kiva jos saisit itsesi parempaan kuntoon, ei ne kolotulset kivoja seuralaisia ole.

      Niin noista siivouksista, niistä sitä meikä aina kirjoittaa, kun ei muuta tärkeämpää ole tapahtunut.
      Minulla on tavaksi tullut ainakin pari kertaa vuodessa könytä kaappien pääliset ja siellä olevat tavarat pyyhkimään, sanon sitä suureksisi siivoukseksi.
      Seiniäkin silloin imuroin ja katosta suurimmat pölyt alas tiputan.
      Eihän niitä korkeiden kaappien päällisiä kukaan näe, mutta sen verran tätä hommaa olen harrastanut, että olen havainnut rasvaisen pölyn peitossa ne olevan.
      Ehkä tuota rekvisiittaa on liialti, kun aika niitä puhdistaessa menee ja vaatii tikkaita avuksi.
      Nyt kerron mikä ongelma on kylpyhuoneessa, suihun kohdalla se saumaus sementti on ilmeisesti karhentunut niin, että kerää pölyä saumoihin ja niitäpä onkin hankala saada puhtaaksi, hammasharjalla piti harjata, varmaan hullulta ja tarpeettomalta kuulostaa, mutta ikävä katsellä tummenneita kaakeleiden saumoja.
      Varsinkin, kun muualla tätä ilmiötä ei ole, onko jollakin niksiä miten ne saisi puhdistettua helpommin.
      Onko toisilla edes tälläisiä vaivoja lainkaan?
      Nyt lopetan siivouksesta puhumisen, laitan perään,,, aprilliä, eihän se onnistu kuitenkaan.
      Heti perään noista ikkunoista, kyllä ne minunkin kadun vierellä asujana on varmaan ulkoa pestävä ennen syksyä (jos viitsin) nyt vielä alkavat rakentamaan toiselle puolen katua, joten turhaa pesua siltä osin, mutta nyt muutaman ajan nautin kirkkaudesta, eikö olekin ihana, kun jokainen saa toimia omien hullujen tapojensa kanssa;)

      Muikku on hyvä kala, siitä olen samaa mieltä ynnämuun kanssa, mutta aika hintavaa, joskus lohta saa halvemmalla, ahven on minun lempikalani ja kuha, niistä kun fileet paistaa, onpa makoisaa.
      Melkein kaikkea kalaa minäkin, mutta hauki ei maistu, mikähän lie kammon aikaan saanut?

      Kuntaliitokset puhuttaa kovastikin, en tiedä onko muuta hyötyä kuin hallinnon keventäminen, ainakin syrjemmässä asuvat joutuvat eittämättä kärsimään.
      Taas hullu sana, eittämättä, onko sitä olemassakaan?

      Nyt aloittelen näitä sunnuntaipäivän touhuja, eli jonkin mukavan käsityön parissa, istun tovin parvekkeellakin, eilen kokeilin, ei siellä kauan jaksa olla, tuli niin kuuma, aurinko tillotti suoraan silmiin, lasin läpi viellä kuumemmin.
      Pilkillä varmaan tänään on väkeä, kalakanta vähenee ja naama ruskettuu, mikäs sen mukavampaa, nauttikaa auringosta jokainen, iloista päivää.

      • Aurinkoista huomenta!
        Täällä oli vielä äsken kaksi aurinkoa päällekkäin; nyt niitä on jo kolme!


      • Nea*
        Venlastiina kirjoitti:

        Aurinkoista huomenta!
        Täällä oli vielä äsken kaksi aurinkoa päällekkäin; nyt niitä on jo kolme!

        Hyvää palmusunnuntaita kaikille!

        Kaunis lumivaippa on yön aikana ilmestynyt,pakkastakin 9 astetta.
        Talvi se tuli vielä kurkistamaan,malttaisikos lähteäkään!

        Muori 67 on hyvin toipunut,kun jo jaksaa jos mitä,lukeakin,hieno juttu!

        Onhan se hyvä,kun asiat tekee ajallaan,tai mieluummin vähän etukäteen kuin SkillaN,nuo siivousjutut!
        Tekemättömät työt ne vasta painaa,että parempi se on heti toimeen vaan.

        Tänään kyläillään ja nautitaan sunnuntaista!

        Venlastiina hyvän aprillipilan keksi! Hahaa!


    • Huomenta !

      Herttinen sentään mikä venlastiinalle on tullut,kun näkee noin monta aurinkoa.
      Ai nii tänään on aprillipäivä;)))))

      Kohta aion lähteä ulos pienelle lenkille,kierrän tuon naapuritalon ympärisiinä on hyvä kävelykuja mennä rollikan kanssa.

      • Minä jo eilen kirjoitin aprillijutun kahvipirttiin, no se johtui siitä kun paikkakunnan ilmaisjakelulehti sen kirjoitti. se ei ilmesty tänään joten olivat vähän etuajassa.

        Seuraava asia ei ole aprilliä, Kyöpelinvuoren lennolle aikovat saavat ilmaisen hyvän luudan, olen valmistanut tavallisia lentoluutia, niitä on siellä pirtin terassilla riittävä määrä. Jos teillä ei ole kuparisia kahvipannuja niitä saa paikkakunnan divenssikaupasta lainaksi, kunhan palauttaa pannun takaisintullessa. kissat ja muu reksiviitta on itse hankittava. Lähtöaika on vielä päättämäti, se kuuluu laivueen lentoemännälle,( Skillan) huristetaan perätkanaa. Huom ei mitään kilpailua.
        Ei muut kuin runsasta osaanottoa toivoen Late


    • Tärkeä tiedoke!

      Kahvipirtin ovi suljetaan tänään 01.04.2012. kello 12.45, pirtissä suoritettavan oven sarannoinnin rasvauksen (voitelun) vuoksi. Ovi pitää olla kiinni 3 vuorokautta, jotta voide pääsee kunnolla imeytymään. Kahvipirtti ei suinkaan ole suljettuna,,vaan sisälle pääsee sieltä takaseinän ikkunan kautta,mutta. siellähän on kynnys melko korkealla. Joten kehottaisin arvoisia kirjoittajia toimimaan jo ennen remontin alkamista. Hyvää Palmusunnuntaita. toivottelee.ville vallaton.

    • joutavoinen

      Kiireesti kirjoitan ennen saranan hultokatkosta;) Aamulla tosiaan oli haloilmiö ja useampia aurinkoja saattoi nähdä.Kaupatorillakin oli kuvaaja ollut onnekkaana paikalla.

      Eittämättä) kävin kävelemässä hyvällä ajalla, koska nyt näyttä että lunta ripeksii hiljalleen. Löysin tuolla puistossa liukkaita jäisiä kohtia, mutta osasin varoa. Odottelen malttamattomana mökkikauden avausta. Pakkaset hidastaa metsäisen pihan sulamista että eipä kiirehditä.

      Toiveikkaita noitia näyttää olevan liikkeellä osaan varoa etten avaa ovea tällä ertaa olen silläpäällä tai pääni voi kyllä muuttuakin. Pieni käkkäräpää pikkityttö oli kerran ovella ja kahvipannuineen oli niin kaunis näky enkä osannut kuvaa ottaa mutta hyvin muistan kun on tallentunut sentään päähäni.

    • Hintriika*

      Kyllä minä aprillipäivänä loikkaan vaikka minkä esteitten yli, mutta varalta kiiruhdan pirttiin jo nyt.

      En tiedä, montako aurinkoa talon takaa on noussut, mutta paistetta näkyy täällä ikkunapuolella. Ja sinistä taivasta. Ja pakkasta, jokohan talvi viimeisiään esittelee...

      SkillaNilta piti kysymäni: Mitä siinä hammasharjassa oli puhdistusaineena? Hammastahnahan on oivallinen puhdistusaine moneen paikkaan, mutta se pitää olla perushammastahnaa eikä mitään geeliä. Siis hammasharja ja -tahna yhdessä myös kaakelinsaumojen putsaukseen.

      Toipumista muorille! Sanon nyt, kun aina unohdan, vaikka piti toivotella jo ajat sitten. Osaan jopa tuntea aitoa myötätuntoa, kun vielä taiteilen tuon oman selkäni kanssa.

      Häippäsen, ennen kuin Ville rasvapurkkinsa kanssa tukkii menotien. Hyvää aprillipäivää!

      • Ehtoota.

        Upeaa,upeaa.......
        Katselin noita luistelun loppunäytöksiä.On ne mahtavia juttuja.
        En tiedä kiinostuisko niistä jos usein tulisi,voisi kyllästyä.

        Lenkin tein päivällä,mahtava oli ilma.

        Nyt pyörittelen jalkojani,niin kuin se jumppari neuvoi,vaikka olenhan minä paljon niitä liikkeitä tehnyt jo vuosia.
        Aikoinaan kun olin Heinolan Reumalla hoidoissa,niin olen siitä lähtien niitä liikkeitä harrastanut.

        Niin meni tämäkin päivä iltaan,hörppään teeetä ja painun pehkuihin.
        näkyillään...


      • Johan meni könyämiseksi Pirttiin pääsy, pääsin kuitenkin. Kyllähän Pirtin oven saranoiden rasvaus tarpeen onkin. Onhan siinä sentään melko tiivis liikenne ja voiteluahan se vaatii. Eipä taida ehtiä kolmessa päivässä kunnolla saranatappeihin rasva imeytyä, ihan riippumatta siitä ovatko saranat rautaa vai messinkiä. Tosin pika-apu koituu vähemmässäkin ajassa. Kotonani olen saranoiden narinan lopettanut hipaisemalla margariinia kohteeseen, ellei saapuvilla ole parempaa vastinetta. Sitäpaitsi, margariini on enemmän luontoystävällisempää. Onhan maailman pelastamistakin ajateltava.

        Tarkkaa työtähän SkillaN on saumojen kanssa ollut puuhaamassa. Käyttäisin ehkä siihen hiekkapareria, taitettuna siitä saapi sopivan "höylän." Hienojakoista se saisi olla, Olen joskus käyttänyt tätä hiontaa, auttaa se ainakin vähän.

        Mikäs kuntauudistuksessa, jos se varsinkin tapahtuu paikallisen sopimisen pohjalta. Kyllä se kuntabyrokratiakin pienissä kunnissa varoja syö. Jokus olen reissuillani katsellut kunnantaloja. Pienetkin kunnat ovat rakennuttaneet melkeinpä palatseja toimipaikoikseen. No, siltä näkemältä ei pitäisi arvostella, mutta voi sitä monenlaista turhaa törsäilyäkin ilmetä. Varojen riittämisestähän on kyse, varsinkin kun muuttotappiollisista kunnista veronmaksajat vähenevät. Niin myös työpaikatkin heiltäkin, jotka ovat ovat kotikulmilleen jääneet. Monissa tapauksissa, "jotain tarttis tehrä." No, minusta nyt ei ole apua).

        Joku taiteilija-maanviljelijä(Simo Ralli) on esittänyt, että Helsinki luopuisi gubbenheimistään" ja rakentaisi Katajanokan rantaan suuren sikalan. Sisällähän siat muutoinkin kasvatetaan. Siitä tulisi sopivasti suurelle joukolle lähiruokaa ja tietävät valvojatkin ja kasvattajat olisivat lähellä. Ehkäpä siitä voisi kehitellä vielä melkoisen, maailman laajuisen turistikohteenkin, kun yleisölle rakentaisi parvekkeet katsomoksi. Se toisi myös kaipailtua maanläheisyyttäkin eksoottisten tuoksujen muodossa. Eipä hassumpi esitys!

        Eipä muuta, toiste toista. Hei!


    • Minä sitä vaan pirttiin pääsin, tulinkohan sieltä saranapuolelta. Olen ennenkin sitä tietä yrittänyt..
      Ihan aprillijutulta kuulostaa tuo Skillanin kaakeleiden välien hammasharja puhdistus.. Piti ihan käydä tarkastamassa miltä omien kaakeleiden välit näyttää-- no ei ole harjauksen aika eikä tarve.

      Paikallisessa lehdessä oli aprillijuttu. Sen mukaan itäsuomen kontiorannan lakkautettu varuskunta alkaa "kouluttaa ylipainoisia varusmiehiä"! Tiesi heti ensisilmäyksellä sen pilaksi. Kunhan yrittivät.

      Päivä ollut mitä ihanimmasta päästä. Aurinkoja en ole ehtinyt laskemaan- lienee montakin kun niin mukavasti ja lämpimästi paistaa. Jäällä oli taas hyvä ulkoilla usean tunnin ajan. Enkä ollut yksin, jos sanon 100 muuta, se on liian vähän
      hyvinhän tämä kevään "rankin" kuukausi alkaa. Luonto muuttaa kovasti muotoaan kunhan yöpakkaset hellittää.
      Pääsee sitten ikkunan pesuun ja muuhun kevät siivoukseen.
      Naisilla siihen kynnet syyhyy, heti kun kevät pikkuisen pilkistää.

      Hyvää palmusunnuntain iltaa kaikille.

    • Huomenta tähän huhtikuun toiseen, enpä tullut narratuksi eilen, en myöskään ketään juoksuttanut, ei käynyt virpojia, ihan rauhassa sain olla kaikesta.
      Aurinko taas aikomuksissa kirkkaana taivaale nousta, pakkasta kahdeksan astetta, hyvältä näyttää viikon alku.

      Kiitokset ensin noista nikseistä, tuon hammastahna keinon olen kuullutkin, mutta enhän minä muistanut, olisin tietysti voinut myös googlettaa, mutta näin helpompi;)
      Ynnämuun niksi myös kokeiltava, sillä juuri siksi se suihkun osuus sitä pölyä saumoihin kerää, kun pinta on rosoinen, kiitos vielä.
      Muuten pökly lähtee muualta ihan pyyhkäisten.

      Koulasin eilen tomaatin taimet, ja hyvä kasvu eikun yltyy, vähän ajan perästä laitan kesäkurpitsan siemenet multaan, samoin kurkun, joutuvat aikaisemmin kasvuun ja sato nopeutuu.
      Ennen olen suoraan maahan siemenet laittanut, siis ulos.

      Olipas kiva huomata, että ville vallaton pirtin huoltotehtäviin ilmestyi, eipä ole villeä aikoihin näkynytkään.
      Onneksi pääsiäisen tienoolla saranat jo rasvauksen jäljiltä kunnossa, hyvin muuten olette sisään päässeet;)
      Siitä lennosta sen verran, eikös se lankalauantaina tehdä, mites pitkään se lento kestikään, oliskos lähdettävä ajoissa, että juhlimaan keritään, eihän sitä tiedä miten nuo Laten luudat oikullisesti käyttäytyvät, kiltin näköisinä tuossa kuistin nurkassa nyt odottavat.
      Olisko ilta kahdeksan hyvä aika?
      Kuparipannuja kyllä minulla on useampi, pitäisikö ne kiillottaa?
      Omat kissat ja sitten muutama lisää jostakin, muorillahan niitä tuttuja kissoja löytyy.
      Meinaakos meri-kukka laistaa lennot, kun matkoille aikoo?

      Eittämättä onko se sama kuin väittämättä, joutavoinen kuitenkin lenkin teki eittämättä;)
      Ei täällä näkynyt kuin yksi aurinko koko eilisenä päivänä, taisivat nyt vähän aprilliä laskea, vaikka kaikkihan on mahdollista, jos mielikuvitus pelaa.
      Neä* ikävä kyllä mieleen tulee sata uutta kohdetta mihin pitäisi näppinsä iskeä, mutta"eittämättä" on helpottunut olo, kun jotakin on pois päiväjärjestyksestä saanut.
      Minulla on työpäydän alla laatikostot ja aina ne jää hieman raolleen ja arvaatte varmaan löytyykö aina jotakin roskaa niistä, kun siinä pöydän edessä touhuan.
      Minulla on yksi ( huom vain yksi) paha tapa jättää kaappien ovet raolleen, ajatellen, että kohta sen kuitenkin aukaisen ja tästä olen saanut huomautuksia.
      Ikään kuin tuo aukaisemin voimia kysyisi useastikin tehtynä, mutta kai se jotenkin tuntuu aiheellisesti näin toimia;)
      Mieheni varoitti monet kerrat, kunhan pääsi isket, no en ole iskenyt, mutta hän iski ja seurustelu sen jälkeen oli kipakkaa.
      Pitäähän näitä virheitä olla, muutenhan sitä olisi ihan täydellinen;)

      Nyt olemme laskeutuneet hiljaiselle viikolle, mutta minulla se on kiireinen ja työn täyteinen, tänään käsityökerhon kahvileivän paisto, omenapiirakkaa aion, illalla kahdeksan litran katilallisen keitän riisipuuroa, huomenna sitten piirakkatalkoisiin.
      Sitä tehden sitten myyjäiset, kerho, harjotukset ja jospa sitten loppu viikosta pääsiäismatkalle, olen kyllä koneen lähettyvillä, lentämään lähden.
      Iloista mieltä kumminkin tähänkin päivään, voihan sitä iloa pitää hiljaisestikin, mieli hyvänä, kaikki hyvin, moi, moi.

    • Hyvää huomenta silti, vaikka lunta on tupsuttanut sen luvatun kymmenkunta senttiä. Onpahan maisemat puhtaan näköset ja puut verhoiltuna. Auraajat jo ovat pöränneet puuhissaan, joten nappakengissäkin liikkeelle voi lähteä. Ajattelin, että tänä aamuna hyökkään mattotelineelle antamaan matoillleni valohoitoa. Sepä saakin nyt jäädä myöhemmäksi. Hyvä veruke luistella siitäkin hommasta, "tehhään myöhemmin."

      Enpä ehdi pitkiin jorinoihini, kalenterini on nyt varattu, vaikka ei merkintöjä vihkosessa näykään.

      Hyvää jatkoa teille, päivä on vielä melkein käyttämättä!

      • Huomenia täältäkin.

        Pyry on kova täälläkin,onneksi ei tartte lähteä mihkään,eikä senpuoleen tehdäkään mitään;)
        Kun ei saa maitopurkkia painavampaa nostaa eikä kantaa,on hyvä lekotella vain.
        Minulle pitäisi tulla tänään kummityttöni äiti käymään,saa nyt nähdä lähteekö tuonne myräkkään.

        Nyt se myrkyn lykkäs,selkä kutisee niin turkasesti,minulla haavat paranee yleensä aika nopsaan,11pv pääsen hakasia poistattamaan.

        No ei auta kuin kiemurrella;)
        näkyillään...


    • Ramoona*

      Muorille toivotan pikaista paranemista, anna muiden passata nyt itseäsi . Minulla olisi pitkävartinen selänraaputin, jossa on muovinen pieni koura päässä. Spagettikauha on vähän samannäköinen, jos Sinulta sellainen löytyisi.

      Takatalveen ja auraustraktorin kolinaan täälläkin herättiin. Vai valohoitoa Ynnämuu matoille antaa, mikei se niihinkin tepsi, kun ihminenkin auringonvalossa suorastaan uudistuu. Perusteellinen ravistelukin silloin tällöin varmasti tekisi terää itsekullekin.

      Kaakelin saumojen valkaisuun olen minäkin erinäisiä ohjeita lukenut, ja eiköhän hammasharja ja valkaiseva tahna tehoakin. Toisaalta varoitetaan kovin tehokkaista aineista, etteivät saumat ala rapaantua ja hajota. Niksi-Pirkka suositteli partavaahtoa, saa miehekkään tuoksun kaupan päälle. Saumat kannattaa sivellä pienellä pensselillä heti uutuudeltaan saumansuoja-aineella, ja varmaankin hyvä käyttää sitä myös perusteellisen puhdistamisen jälkeen.

      Eilen oli palmusunnuntai,tänään malkamaanantai, huomenna
      tikkutiistai, sitten kellokeskiviikko, kiirastorstai , pitkäperjantai, lankalauantai ja sukkasunnuntai. Kaikille löytyy selityksiä, esimerkiksi lankalauantain on sanottu tulleen ruotsin lång-sanasta, siis pitkälauantai. Pitäisiköhän tänään malkaa omasta silmästä etsiä eikä tikkua toisen silmästä huomennakaan.

    • Nea*

      Hyvää malkamaanantaita!
      Hauska nimi tuo, sitä kuulee harvemmin,nuo muut hiljaisen viikon päivien
      nimet ovat tutumpia!

      Aurinko paistaa ja luminen on maisema,pakkasta aamulla 4 astetta,
      nyt on ollut jo lämpöisen puolella. Lumet sulaa jälleen.!

      Kylpyhuoneen siivouksessa en ole kovin voimakkaita aineita käyttänyt.
      Usein vain astianpesuaineella ja erittäin pehmeällä harjalla lattian,
      seinät samalla aineella ja ikkunan pesmellä niin seinät,kuin ikkunatkin.
      Vielä olen pärjännyt noin,täytyy sitten jos tarvii ottaa kovemmat otteet!

      Hangella on monenlaisia jälkiä,on lintujen ,jänisten,onpa siinä kissamirrikin
      hipsutellut,ei kait vain Pirtin Hessa Hippiäinen ole vieraillut,mene ja tiedä!

      • Huomenta, niin se vaan alkoi tämä huhtikuu, sanotaan että tämä on vaikeaa aikaa monelle, mielenterveys ongelmat näin keväällä tahtoo saada mittavat suhteet.
        Mistä johtuneekin, toisille taas tämä huhtikuu on odotuksen aikaa, kiihkeää kasvun odotusta, vesien vapautusta jäisestä kuorestaan, elämän iloa.
        Yllätyksiä huhtikuu tarjoaa, se taas koettiin, takatalvi iski pahemman kerran, siellä Tampereen seuduilla tuhoisia seurauksia aikaan saaden.
        Pakkasen puolella täällä myös, lunta ei ole satanut ja aurinko lupailee taas lämpöään.

        Kiviniemen tempauksesta nyt media hehkuttaa, kai paineet kävivät liian korkeiksi, kun yhden ihmisen kontolle koko puolueen kannatus asetettiin.
        Voihan puheenjohtajalla olla suuri merkitys, mutta luulenpa, että muitakin syitä löytyy.
        Kansa on arvaamaton vaali käytäytymisessään, monellakaan ei mitään varmempaa ajatusta, mennään massan mukana.
        Juuret ovat monellakin elämän tilanteiden myötä kadonneet ja ei oikein osaa ajatella omaa suuntaansa.
        Vaikeita asioita, periaatteita ei juurikaan enää ole olemassa.

        Tarttuuko tuo kiireisyys, kun siitä aina puhun, kun ynnämuukin kiireiseksi itsensä mainitsee, vaikka kalenteri ei aikatauluta;)
        No sallittakoon kiireitä toisillekin, vaikka itse jo alan kyllästymään tähän ainaiseen menoon, koskahan teen topin.
        Riisipuuroa kahdeksan litran kattila odottaa, se pitäisi vääntää kuorien sisään, karjalan piirakoita niistä pitäisi tulla.
        Toinen rouvaihminen tuo saman määrän puuroa, ja sitten eikun kaulitaan ja käännetään, kolmisensataa pitäisi aikaan saada ja saadaankin.
        Harjoitukset talkoiden jälkeen, iltapäivä jo pitkällä kun kotiin tulen.
        Nukuin vähän huonosti, jalkoja kolotti, tietääkö se tännekin huonoa ilmaa?

        Tuolla ne nukkuu molemmat kissat takan päällä, ihmeen hyvin pirtissä ovat pysyneet, ei ole tarvinnut etsiä koskaan.
        Kaulin varmaa komentoa lukee;)
        Tikkutiistai sitten tämä päivä, mikähän tuon nimen tausta onkaan, kukas sen selittää?
        Kyllähän Ramoona jo luetteli noita perusteita, mutta onko vielä jotakin muuta.
        Voishan ajatella, että tänään enemmän tikkuisia ollaan, no toivottavasti ei kumminkaan;)

        Tuskainen tila se on kutittaminenkin, joku lääkäri on sanonut ihotautia sairastavalle, että se kuitiaminen vasta kipu onkin.
        Kohta varmaan helpottaa muorillakin, nopsaan se aika kuluu.

        Nyt on parasta taas lopettaa, kohta kyyti tulee ja sitten mentiin, tikutonta päivää vaan kaikille, tarkoittaneen sitten mitä tahansa.


      • SkillaN kirjoitti:

        Huomenta, niin se vaan alkoi tämä huhtikuu, sanotaan että tämä on vaikeaa aikaa monelle, mielenterveys ongelmat näin keväällä tahtoo saada mittavat suhteet.
        Mistä johtuneekin, toisille taas tämä huhtikuu on odotuksen aikaa, kiihkeää kasvun odotusta, vesien vapautusta jäisestä kuorestaan, elämän iloa.
        Yllätyksiä huhtikuu tarjoaa, se taas koettiin, takatalvi iski pahemman kerran, siellä Tampereen seuduilla tuhoisia seurauksia aikaan saaden.
        Pakkasen puolella täällä myös, lunta ei ole satanut ja aurinko lupailee taas lämpöään.

        Kiviniemen tempauksesta nyt media hehkuttaa, kai paineet kävivät liian korkeiksi, kun yhden ihmisen kontolle koko puolueen kannatus asetettiin.
        Voihan puheenjohtajalla olla suuri merkitys, mutta luulenpa, että muitakin syitä löytyy.
        Kansa on arvaamaton vaali käytäytymisessään, monellakaan ei mitään varmempaa ajatusta, mennään massan mukana.
        Juuret ovat monellakin elämän tilanteiden myötä kadonneet ja ei oikein osaa ajatella omaa suuntaansa.
        Vaikeita asioita, periaatteita ei juurikaan enää ole olemassa.

        Tarttuuko tuo kiireisyys, kun siitä aina puhun, kun ynnämuukin kiireiseksi itsensä mainitsee, vaikka kalenteri ei aikatauluta;)
        No sallittakoon kiireitä toisillekin, vaikka itse jo alan kyllästymään tähän ainaiseen menoon, koskahan teen topin.
        Riisipuuroa kahdeksan litran kattila odottaa, se pitäisi vääntää kuorien sisään, karjalan piirakoita niistä pitäisi tulla.
        Toinen rouvaihminen tuo saman määrän puuroa, ja sitten eikun kaulitaan ja käännetään, kolmisensataa pitäisi aikaan saada ja saadaankin.
        Harjoitukset talkoiden jälkeen, iltapäivä jo pitkällä kun kotiin tulen.
        Nukuin vähän huonosti, jalkoja kolotti, tietääkö se tännekin huonoa ilmaa?

        Tuolla ne nukkuu molemmat kissat takan päällä, ihmeen hyvin pirtissä ovat pysyneet, ei ole tarvinnut etsiä koskaan.
        Kaulin varmaa komentoa lukee;)
        Tikkutiistai sitten tämä päivä, mikähän tuon nimen tausta onkaan, kukas sen selittää?
        Kyllähän Ramoona jo luetteli noita perusteita, mutta onko vielä jotakin muuta.
        Voishan ajatella, että tänään enemmän tikkuisia ollaan, no toivottavasti ei kumminkaan;)

        Tuskainen tila se on kutittaminenkin, joku lääkäri on sanonut ihotautia sairastavalle, että se kuitiaminen vasta kipu onkin.
        Kohta varmaan helpottaa muorillakin, nopsaan se aika kuluu.

        Nyt on parasta taas lopettaa, kohta kyyti tulee ja sitten mentiin, tikutonta päivää vaan kaikille, tarkoittaneen sitten mitä tahansa.

        Huomenta !!!!

        Jump,jump kuuluu,kun paaluttavat tuolla aseman luona,sinne nousee vielä uusia taloja.
        Ramoona minulla on myös kaksi sellaista selän raaputinta,vaan en uskalla vielä niitä käyttää,sitten kun ottavat nuo hakaset pois,voi ajatella.

        No nii ei se lumentulo vielä ole lopussa,aurinko yritti paistaa,kun heräsin,mutta nyt tupruttaa ja auraajat on kasanneet aika kökköset jo tuonne pihalle.

        Kävi minulla eilen se vieras jota odotin.Kiva oli pitkästä oikein sydämen kyllyydestä paasata;)

        Eipä tässä kummempaa kerho huoneelle menen iltapäivällä
        kortille.
        Jo on kumma jos me ei eletä vähintäin satavuotiaiksi,pidetään siellä semmosta räpätystä;)

        Jatketaan puuhasteluja.
        näkyillään...


    • Rva ylikypsä

      Voi mikä auringonpaiste! Ihan häikäisee! Vaan eipä ollut eilen, hirvitti seurata uutisia, monen monta sataa autoa on särkynyt Tampereen seuduilla. Vielä yölläkin tuli lunta ja aamulla mitta näytti 32 senttiä. Eipä ole ainakaan meillä satanut noin paljon kuin viimeksi syksyllä 2006, muistaakseni loka- ja marraskuun välisenä yönä. Ja tuo lumi on niin mahdottoman kirkkaan valkoista, ettei juuri ulos kärsi ikkunasta katsella. Tänään on paistellut oikein komiasti, mutta tuolla taivaan rannassa näkyy hyvinkin tumman harmaita pilviä, uskoisin niistä satavan ihan samanlaista lunta vielä tänä iltana.

      Tuossa ikkunassa, ruutujen välissä, näkyy kaksi kärpästä, ei niillä ainakaan ole mitään syötävää. Uloimman karmin alareunassa on rakosia ja niistä ne sitten tuonne sisälle tulevat, tuskin osaavat samoista reiistä ulos. Ikkunan pesun jätämme ihan suosiolla pääsiäisen jälkeen, kunhan ilmat lämpiävät.

      Kävin aamulla Aluesairaalassa verikokeissa, piti olla omalta lääkäriltä lähete valmiina koneella, vaan eipä ollutkaan. Veri kyllä otettiin kolmeen putkiloon, siitä piti sitten siirtyä TK:n puolelle pyytämään lähete. No, näitähän sattuu, toivottavasti ei kovin usein.

      No niin, nyt siellä tulee lunta ihan sakeasti, samalla tippuu vettä katolta. No kesäähän tästä pitäisi tulla, vaan milloin.

      Meidän olisi pitänyt mennä Nokialle tänään eläkeläisten pippaloihin, vaan eihän tuonne uskallettu lähteä, uutisten mukaan vielä tänäänkin on ajettu Tampereen seudulla kolareita. Huh huh!

      Pitääkin tästä lähetä katsomaan uutisia. Niin, piti sanomani terveisiä saunasta! Ja mukavata illan köllykkätä! Pitsat pian uuniin, nami nami! paulamaria

    • Nea*34

      Aurinkoista iltaa !

      Rättiväsyneenä Pirttiin raahauduin,no omapahan on syy,koska liian ponnekkaasti
      uimahallilla vesijuoksua ja uintia harrastin,vielä lempeät löylyt ja suihkut, lämpimät ja kylmät!
      Tämä sohva auttaa nyt mukavasti,nostin jalatkin sohvalle,kunpa en vain nukahtaisi.
      Seuraava kävijä voisi kyllä herätellä etten ihan aamuun saakka jää.!

      Tunnistin itseni,kun SkillaN jutteli,että hänen jää helposti kaappien ovet auki,kun
      keittiössä häärää. Helposti siinä kopsaa päätään,kun alempaa jotain ottaa ja nousee siitä!
      Kyllä on kova homma tehdä 300 piirakkaa! Kauliminen on varmaan se työläin osa.
      Kaippa pirttiläisetkin huomenna saavat maistiaisia!

      Hyvää tiistai-iltaa,sitä tikku!

      • Huomenta pakkasaamuun, peräti yksitoista astetta mittarissa, ei meinaa talvi irti päästää.
        Päivällä kumminkin sulamista tapahtuu, lumet täältä kaupunki alueelta lähtevät.
        Mikähän onkaan perustelu ollut tälle kellokeskiviikolle?
        Muuten olenko kysynyt aiemmin, että mikä on mielestänne " teplikka ", Ramoonalle varmaan tämäkin on tiedossa ja ehkä toisille savolaisperäisille.
        Tuolla piirakkatalkoissa taas näitä sanoja ja sanontoja pohdittiin.
        Piirakat tuli paistettua ja taikinan loput toin kotiin ja paistoin muutaman kymmentä itsellenikin.
        Kauliminen se on iso homma, mutta kaksi kaulitsi, yksi laittoi täytteen, yksi rypytti ja yksi paistoi, kolme tuntia siinä meni.
        Tänään sitten katsotaan miten kauppa käy.

        Kyllä pitäisi minunkin yrittää sitä vesi juoksua, sanovat, että jalat parempaan kuntoon saa.
        On se sänky on hyvä kaveri, kun oikein väsynyt on, olipa sitten miten tahansa itsensä uuvuttanut.
        On Nea* kotiin lähtenyt, pirtissä vain kissat jaloissa pyörii.

        Eilen tuli kukan taimet, ne vielä illan kähmissä multaan upotin, nyt sitten seuraamaan, miten kasvuun lähtö onnistuu.
        Taimien tilaaminen ja kasvattaminen tulee edullisemmaksi, kuin valmiiksi laitettuna esimerkiksi kukkaamppelit, mutta työlle ei auta laskea hintaa ja huonolla tuurilla ei lainkaan onnistu.
        Viime kesän kokemuksesta uskallan taas kokeilla.
        Otin minä siemeniäkin talteen, mutta vain kaksi lähti itämään, miten Marja-Liisa oikein onnistuu,,, no kaikkihan emme voi samaan pystyä.
        Yritys hyvä kymmenen.

        Nyt sitten on lähdettävä kaupan tekoon, käsitöitäkin on monta korillista, aina toivoisi edes vähän hupenevan, että saisi uusia tilalle tehdä.
        Nyt olenkin aivan onneton, kun ei mitään näprättävää ole.

        Mukavaa keväistä päivää kaikille, kai se lumen tulo on jo loppunut siellä etelämmässäkin, säästyimme eilen sateelta, pienen hetken jotakin kosteaa satoi, mutta pian ohi meni.
        Nyt päivä paistaa ja elämä maistuu;)


      • marja-liisa...
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta pakkasaamuun, peräti yksitoista astetta mittarissa, ei meinaa talvi irti päästää.
        Päivällä kumminkin sulamista tapahtuu, lumet täältä kaupunki alueelta lähtevät.
        Mikähän onkaan perustelu ollut tälle kellokeskiviikolle?
        Muuten olenko kysynyt aiemmin, että mikä on mielestänne " teplikka ", Ramoonalle varmaan tämäkin on tiedossa ja ehkä toisille savolaisperäisille.
        Tuolla piirakkatalkoissa taas näitä sanoja ja sanontoja pohdittiin.
        Piirakat tuli paistettua ja taikinan loput toin kotiin ja paistoin muutaman kymmentä itsellenikin.
        Kauliminen se on iso homma, mutta kaksi kaulitsi, yksi laittoi täytteen, yksi rypytti ja yksi paistoi, kolme tuntia siinä meni.
        Tänään sitten katsotaan miten kauppa käy.

        Kyllä pitäisi minunkin yrittää sitä vesi juoksua, sanovat, että jalat parempaan kuntoon saa.
        On se sänky on hyvä kaveri, kun oikein väsynyt on, olipa sitten miten tahansa itsensä uuvuttanut.
        On Nea* kotiin lähtenyt, pirtissä vain kissat jaloissa pyörii.

        Eilen tuli kukan taimet, ne vielä illan kähmissä multaan upotin, nyt sitten seuraamaan, miten kasvuun lähtö onnistuu.
        Taimien tilaaminen ja kasvattaminen tulee edullisemmaksi, kuin valmiiksi laitettuna esimerkiksi kukkaamppelit, mutta työlle ei auta laskea hintaa ja huonolla tuurilla ei lainkaan onnistu.
        Viime kesän kokemuksesta uskallan taas kokeilla.
        Otin minä siemeniäkin talteen, mutta vain kaksi lähti itämään, miten Marja-Liisa oikein onnistuu,,, no kaikkihan emme voi samaan pystyä.
        Yritys hyvä kymmenen.

        Nyt sitten on lähdettävä kaupan tekoon, käsitöitäkin on monta korillista, aina toivoisi edes vähän hupenevan, että saisi uusia tilalle tehdä.
        Nyt olenkin aivan onneton, kun ei mitään näprättävää ole.

        Mukavaa keväistä päivää kaikille, kai se lumen tulo on jo loppunut siellä etelämmässäkin, säästyimme eilen sateelta, pienen hetken jotakin kosteaa satoi, mutta pian ohi meni.
        Nyt päivä paistaa ja elämä maistuu;)

        Huomenta!

        Että mitenkä marja-liisa onnistuu. Huonosti tänä keväänä. Ostettujakin siemeniä varmaan kymmenen sorttia ei ole itänyt ollenkaan. Yleensä ne kalliimmat ja erikoisemmat.Kuukierron kahdeksasta siemenestä iti yksi. Amppelirusokista kuusi . Mustasilmäsusannastaskin alle kymmenen iti, vaikka siemeniä oli siinä pussissa reilusti.
        Mullassa on myös jotain häikkää. Jotkut laatikot vetää melkein heti valkoiseen härmään, ja tappaa nousevat taimet. Näin kävi siperian unikoille ja myös salkoruusuille. Taitaa ne salkoruusut kuitenkin selvitä vaikka sirkkalehdet niistä täysin kuoli.

        Mutta suurin harmi on että en ole saanut niitä vielä kasvihuoneeseen, kun on niin kovia pakkasia, tänäkin aamuna oli 14 astetta. Aina ennen olen ne maaliskuun lopussa vienyt.
        Ovat liian lämpimässä sisällä, ja venyvät liikaa pituutta ja valoakaan ei kaikille riitä samalla tavalla, vaikka minulla kasvivalot onkin asennettuna.
        No ei ainakaan ennen pääsiäistä ole toiveitakaan. No minulla on riittävästi vihreää pääsiäisruohoa sisällä.
        Ja tänään täytyy kylvää lisää. Vuorossa on kolmea sorttia kosmoskukkia, saman verran keltapäivänkakkaraa, ja leijonankidat. Nekään ei tällä korkeudella ennätä kukkia kunnolla jos ei niitä esikasvata. Ja kosmokset on niin kiitollisia, ne kukkii taatusti koko kesän, nuppuja kyllä riittää.
        Ja koulimistakin on, että ei muuta kun hommiin, kai se kesäkin tulee joskus, pakko on varautua!
        Täällä meillä ei nämä viimeiset sateet lunta juuri sataneet, mutta jo Jyväskylässä oli niin paljon, että ei olisi parkkipaikalta pois päästy, mutta siellä oli onneksemme lumikola, niin kolattiin tie ensin, että saatiin auto pois.
        No odotellaan vaam sitä kesän tuloa!


    • Ramoona*

      Teplikka on minulle vieras sana, vaikka vahavat savolaissiteet onkin. Kävin netissä kurkkaamassa ja sieltä tuli vastaan useampiakin kahvipirtin selityksiä, että se on piirakankuoritaikinan lopusta paistettua haarukalla tökittyä kaluttavaa. Minulle tuli mieleen paksu ja tiivis näkkileipä. Äitini ei eteläsavolaisena oikein karjalanpiirakoita osaannut leipoakaan, niin monitaitoinen kuin olikin, kiirekin oli ison perheen äitinä. Paikkakunnalla oli paljon evakoita, heiltä ostettiin , ettei ilman niitä suurenmoisia herkkuja sentään jääty. Kalakukkoja tehtiin sitäkin enemmän, ja niitä kuoripaloja nautinnolla kaluttiin, kun sisus oli loppunut. Jonkinlaisen kalakukon tapaisen saan minäkin aikaan, ei vain kukaan tuo pilkkiahvenia ja muikut yleensä paistetaan pannulla tai savustetaan. Kunnon läskihän on suorastaan reseptillä. Hanna Partasen kukko ostetaan aina Kuopiosta ja saahan niitä toisinaan täältäkin.

      Lueskelin muutaman vuoden 2006 kahvipirtin jutun samalla. Silloin SkillaN sanoi maalaavansa pirtin seinään ystävyyden kuvan : tervehdykseen liitetyt kädet reunuksenaan siniset skillankukat sydämen muodossa. Vieläkin näkyy ulkoseinässä tuo kaunis kuva , väritkin ihmeen hyvin säilyneet.

      Hyvää kellokeskiviikkoa, vaikka lehmät eivät vielä kelloja kaulaansa saakaan eikä ole niillä asiaa pakkaseen ja hankeen.

      • Huomenta,vaikka taitaa päivä jo pitkällä olla ;)

        Outo sana on minullekin tuo teplikka,vaikka todella savolaisena olen itseäni pitänyt.Lähtenyt sieltä Kallaveen kaapunnista.

        Nykyään oon niin sekalainen kuin olla ja voi;D

        Tänään olisi taas markkinat Lahden torilla,mutta nyt ei muori mene markkinoille.On kai kappa kirppuja tuolla selässä niin kutisee;))))kun pysyis hyppyset pois,etten raapisi noita hakasia.

        Pärjäilkää.
        näkyillään...


      • marja-liisa...
        muori67 kirjoitti:

        Huomenta,vaikka taitaa päivä jo pitkällä olla ;)

        Outo sana on minullekin tuo teplikka,vaikka todella savolaisena olen itseäni pitänyt.Lähtenyt sieltä Kallaveen kaapunnista.

        Nykyään oon niin sekalainen kuin olla ja voi;D

        Tänään olisi taas markkinat Lahden torilla,mutta nyt ei muori mene markkinoille.On kai kappa kirppuja tuolla selässä niin kutisee;))))kun pysyis hyppyset pois,etten raapisi noita hakasia.

        Pärjäilkää.
        näkyillään...

        Palailen vielä noihin aamullisiin itämättömiin siemeniin. Sain taas tältä päivältä nämä multahommat tehtyä. Ja selailin kylvöpäiväkirjaani. Nyt on 88 lajiketta kylvetty, ja niistä yhdeksän lajia ei ole itänyt ollenkaan. Että en ole saanut niistä ainuttakaan tainta. Nuo kukan siemenet on vielä tuote, missä ei ole mitään itämistakuita. Ei tietoakaan kuinka vanhoja ovat, ja enimmäkseen ulkomailta tuotuja. Ne pussitetaan sitten suomessa, ja joihinkin saatetaan se päivämäärä lyödä.
        Ja tyhjä niistä on valitella. Pari vuotta sitten ostin kuusi pussillista Uudenguineanliisan siemeniä, maksoivat 6.95 euroa pussi, ja niissä oli alle 10 siementä pussissaan. Ja yhtään ainoaa tainta ei tullut. Yksikään ei itänyt.

        Kun poikkesin myöhemmin puutarhaliikkeessä, niin mainitsin asiasta, että siemenet on täysin itämättömiä.
        Niin semmonen parikymppinen poninhätäpäinen tyttö sanoa pamautti minulle oikein koppavasti, että te ette ole osannut niitä laittaa. No tekihän minun mieleni kysyä, että montako vuotta sinä olet laittanut, minä olen jo reilu viisikymmentä vuotta näitä kylvänyt, ja näiden kanssa peuhannut.
        Mutta pidin kuitenkin onneksi tuon pahan suuni kiini, kun näin jo päällepäin, että nyt me ei painita samassa sarjassa.

        Näiden itse otettujen kanssakin on joskus myös pulmia. Viime kesä oli kyllä hirvittävän hyvä kesä siementen tuleentumiseen, esimerkiksi kaikki samettikukat on itäneet hyvin, paitsi yksi todella kaunislajike, PackMoon Gold, Sitä oli minulla mökillä neljässä puulaatikossa laiturilla, kukki ihan kamalasti koko kesän, Ja olisi pitänyt tulla hyviä siemeniä, ei haitanneet sateet, eikä pakkaset, mutta uusintakylvöjä olen tehnyt, että olen vähän saanut siitä taimia.
        No täytyy tyytyä niihin mitä on. Kun onhan ne pelotelleet minua tulevaisuuden näkymistä. Kohta on kuulemma pari salviaa auton renkaassa rapunpielessä.

        Mutta sehän ei pidä paikkaansa, kun en jaksa itse laittaa, niin ostan sitten rahalla. Kun mitäpä minä muutakaan rahoillani teen, vanha akka. Kun tulis ja menis , eikä pesäänsä tekis.


    • Mitä kauneinta keskipäivää. Aurinko helottaa täysillä. Tuli tosin todettua, että pienoinen tuuli on aika pureva kun sopivasti kohdalle sattuu.
      M-L.n kirjoituksesta tuli mieleen seuraavaa. Kuka pelkää mitäkin, itse en ole vielä ymmärtänyt pelätä että euroja tulis ja pesänsä tekis- ei sinne päinkään. Suurempi huoli kun eivät pesää tee. Aina loppuvat kättelyssä........
      Toisaalta ollaan onnellisessa asemassa kun jokainen voi ne vähäiset varansa käyttää haluamallaan tavalla.

      Ja hyvinhän meillä kun ajatellaan noita kerjäläisiä joita taas tuntuu suomeen tulevan- ihan avustajan kanssa.
      Kurjaa on heillä elämä, lukutaidottomia, kodittomia, vailla jokapäiväistä leipää.
      Miksiköhän Romaniassa ei ole oppivelvolisuus lakia, maanko köyhyyden takia. Lapsia heillä tuntui olevan laumoittain vaikkei muuta ollutkaan.
      Vaikea ja hankala asia saada järjstykseen- tuntuisi että kotimaan siis lähtömaan pitäisi tehokkaammin asiaa viedä eteenpäin. Kaduilla kerjäämällä ei asia hoidu....
      Hyvähän on mielipidettään sanoa, kun ei meidän tarvitse päätöksiä lukkoon lyödä.
      Nyt lipsahti osastolle josta en ajatellutkaan puhua. Mutta olkoon !

      Kaikesta huolimatta kaunista ja aurinkoista päivää kaikille.

      • Päevee vaun,tuas;)

        Minätein hyvän lenkin,kävin Sivassa asti.
        Nuapurit olj kaahuissaan,nyt jo tuommosta talloomista.
        Mutta kun tuntu hyvälle nii taapersin ja kaupassa tytöt olj höyliä aattammaa.Hyvee se lenkkeily tek.

        Meillä oli asukasohjaaja tuolla kerhohuoneella,saatiin puhuttua asioitamme,Hän vie niitä juttuja sitten konttuurille.Aina sillon tällön löytyy jotain purnattavaa.

        Nyt minä mänen vähäks aikoo pötkölleni.
        näkyillään...


    • Hintriika*

      Kyllähän jotkut kylpevät rahassa (muutkin kuin eräs sarjakuvahahmo), kun sitä alkaa läjäpäin kertyä. Minun nurkissani ei ole näkynyt edes läjän alkuja, ja kylpeminenkin on miellyttävämpää puhtaassa vedessä kuin hikisin käsin kourituissa rahoissa.

      Nyt ei ihan heti ole kylpytarvettakaan, kun justiinsa tulin uimahallista. Puhdas tyttö kuin mikä! Voihan se olla, että kuntojumppa vedessä tekee taas entistä raihnaisemmaksi maalla. Huomenna sena tietää.

      Jonkinlaista siivoustakin olen tässä pitkällä kaavalla tehnyt. Varmaan Iisakin kirkon rakentaminen oli nopeampaa, mutta toisaalta hitaasti hyvää tulee. Ainakin sananlasku niin väittää, joten miksemme uskoisi, koska ajatellenkin aivan kaunis.

      Kaunis on myös sää ikkunasta katsellen. Eikä ihan paha ulkona ollenkaan. Vähän viileä viima kirkkaassa auringossa. Kai se juhannukseen mennessä vähän lämpenee.

      Maha sanoo "kurnau". Se tarkoittanee, että ala painua lämmittämään sapuskaa. Minähän painun. Moi!

    • Päivää ja aurinkokin paistelee vaihteeksi. Teplikka? Enpä muista mitä se tarkoittaa, vaikka tutulta tuntuu. Olisko teppaava likka? Heh, tep - likka.

      M-L :n kukkien kasvatuskin minusta tuntuu jotenkin kuin "avaruustieteeltä." Onhan tuo hyvä ja vaativa harrastus. En kyllä ole mitenkään asiaan perehtynyt.

      Rahassa kylpevän sarjakuvahahmon kyllä muistan. Ei kyllä ole pitkiin aikoihin lukemistooni kuulunut. Silloin vanhaan aikaan naapurimme putosi keväisiin jäihin. Selvisi kyllä uimareissustaan. Naapurin poika tuli meille kylään ja kertoi hengästyneenä isänsä sankaritarinan. Rahalompakkokin oli ollut taskussa ja selit tietysti kastuivat. - Laitoimma niitä pyykipojilla pyykkinarulle kuivamaan. Oli niitä mahottoman pitkä narullinen, kertoi poika ylpiänä. Kyllähän siitä raharivistä poikaa vielä aikamiehenäkin kiusoiteltiin.

      Siivoustöissä kunnostauduin erinomaisesti kun oli vielä hyvä kelikin. Mattoni saivat valohoidonsa. Enpä mattojakaan kovin usein ulos retuuttele, ehkä neljännesvuosittain - vuodenaikojen mukaan. Tavan vuoksi kerran viikossa pölyimuria vetelen - siinä se homma. No luutturättiä lisäksi tarpeen mukaan. Saahan asunto mielestäni hieman asutulta näyttääkin.

      Jatketaan kun jaksetaan.Hei!

    • Huomenta, herättyäni näytti kovin synkältä, mutta nyt aurinko tekee nousuaan ja näyttää kuin päivästä tulisi kaunis.
      Pakkasen puolella kolme astetta, muutapa ei tällä hetkellä säästä.
      Tämä konen kasvattaa kärsivällisyyttäni, on niin hidas, että ehdin tovin liikennettä ikkunasta seurata.

      Oikein Ramoona oli teplikan taas tulkinnut, sehän on piirakka taikinan tähteeksi jääneestä taikinasta tehty litteä kakku, hyvää natusteltavaa, samoin kuin kukon kuoret.
      Myyjäiset oli ja meni ja kai sitä vaurautta vähän lisää tuli, saa taas jäseniä helliä jonkun menon suhteen.

      Rahassa kylpemistä en ole koskaan saanut kokea, aina se vaan siellä niukkuuden puolella on, olisinko sen onnelisempi, jos toisin olisi, en voi tietää,,, kokemukset puuttuu.
      Hyvä näin.
      Asutun näköinen on minun huushollini, vaikka kuinka siivoaisin, aina joku sen asutun näköiseksi saattaa;)

      Mihin tuo muori ehtiikään, kun se takajalka paranee;)

      Vai on M-L myös ongelmia kukkien kanssa, no eipä sitten meikä tytön kannata harmitella, tosin miljoonakellon taimet hyvin terhakkana, ainakin vielä, mutta ne onkin alkunsa saanut puutarhalla.
      Hintaa näille kukille tulee ja jos vielä viljelyt epäonnistuu harmittaa se.
      Vastoin käymisistä on vaan noustava ja uudelleen yritettävä.
      Uskon että kukkiva pihasi kuitenkin kesällä taas on Marja-Liisa;)

      Vai sellaisen löydön Ramoona teit, ystävyyden taulun, enpä muista siitäkään mitään, mutta arkistosta niitä löytyy hauskojakin juttuja, pitäisi käydä joskus lukemassa.
      Kauan tätä sanailua on käyty, vieläkö kauan jatkunee.

      Tänään vaihdan maisemaa, pitää katsoa miten kesän tulo muualla edistyy, hankiaisilla ihmiset käyvät, josko hanki minutkin kestäisi;)
      Kiirastorstai, alkaa se vakavampi osa pääsiäisen vietosta, ennen oli hyvinkin tiukkaa sääntöjen kanssa, nyt mikään ei ole kuin ennen.

      Kaunista päivää toivon teille kaikille, jospa aurinko alkaisi jo kesän tekoon, pakkaset loppuisivat, minusta nyt alkaisi olla jo aika moiseen.
      Pistäytykää pirtissä, jos kiireiltänne ehditte, heippa!

    • Päivä mitä kaunein kevätpäivä, onhan niitä lämpösempiäkin ollut, mutta jonain päivänä taas uusia lämpöennätyksiä koetaan. Pääsiäinen tulossa, luudat odottavat kuistilla, matka kyöpelinvuorelle lauantaina Skillanin määräämänä aikana.
      Näissä luudissa on nykyaikainen ohjauslaite, vie perille kun painat vain aja nappia, ihan kuin auton navikaattori. Ilmoittakaa vain Skillanille tai pirtin ilmoitustaululle.Lähtö kuitenkin yhteis lähtönä, myöhästyjät jälkijunassa tai luudan jatkovarrella.
      Hiljasta on kuin vilttisaapastehtaalla.
      Sanovat että pääsiäisliikenne vilkastuu iltaakohden, olkaa varovaisia, talvirenkaat alle tai muuton pysyttävä kotona.
      Muistakaa varata mämmiä ja munia pääsiäiseksi.
      Laten ohjeita.

      • joutavoinen

        Onpa tosi hiljaista.
        Mummous on arvokas ominaisuus,kansallinen aarre, luovuuden ikilähde sanoo Terttu Lensu. Hän kehoittaa kaikkia kansalaisia, ikään ja sukupuoleen katsomatta, löytämään oman sisäisen mummonsa.

        Seisoo tuossa kirjan takakannessa. Niinkuin tämä Kahvipirtti osoittaa sitä luovuutta löytyy kyllä. Olen kuiteski vähän huono mummoksi, kun joudun lainailemaan kirjoista vähän väliä jotakin,enkä saa itse luotua oikein mitään.

        Kylmää vielä on enkä oikein vielä innostunut maallekaan lähtemään vaan nyt on Laten ohjeilla meidän on pärjäiltävä sovellettu pääsiäinen kyllä se siitä.
        Hyvää pääsiäistä!


    • Hiljaista näyttää olevan. Kaipa sen hengähdystauon väliin tarvitsee myös mummot.
      Ettäkö pitäisi löytää oikein sisäinen mummous, ehdottelee joutavoisen tietolähde.

      Eipä taida onnistua roolin vaihtoni. Taitaa oppaan perustelut löytyä vanhan hyvän ajan mummotyypeistä, hijalleen hymähtelevistä, pieniin ja suuriinkin asioihin rauhallisesti ja vähätellen suhtautuvista, pitkän, kovan elämänkoulutuksen ja kaiken nähneistä harmaapäistä, jotka karstasivat villoja, polkivat hartaasti rukkia tai kilistelivät puikkoja tai virkkuukoukkuja. Ja hymyilivät melkeinpä yhtenään, eikä siitä saanut selvää, tarkoittiko se onnentunnetta, viisautta vai ehkä ymmärtämättömyyttä elämän puuduttavasta yksinkertaisuudesta.

      Hyvä elämänmyönteinen mummohan sellainen oli, sellaiseen aikaan. Ei niitä mummoja enää ole. Tai on enää vain joitain jäänteitä vanhasta perinteestä. Kyllähän vaikkapa Pirtin mummoilla sukkapuikot tuntuu kilisevän ja kukkamullat tulee pöyhittyä. Aika kuitenkin lienee rapistanut ja muuttanut mummokantaakin toisella tavalla meneväksi, aktiiviseksi ja tarmokkaaksi. Niin päättelen nykyistä "näytteistä", joita aina sattumoisin tapaan ja jopa suutanikin soitan ajankulukseni. Totta se, että nytkin mummoilla on luovuutta hyvinkin ja vieläpä laajemmalla sektorilla, toisella tapaa kuin ennen. Niin täällä Pirtissäkin.

      En ota edes harkintaan " sisäistä mumoksi hakeutumista." Enkä edes pystykään sellaiseen "transvesiittiseen" loikkaan.

      Oikein hyvää jatkoa niin " mummoille kuin ukoille!"

      • joutavoinen

        Nyt ynnämuu olen erimieltä, niitä entisajan mummoja ei enää ole, nykyään mummot ovat oppineita ja kokeneita maaliman kansalaisia. Siinä kyllä samaa on, etteivät ohjaaja tyypeistä tykkää, vaan pitävät oman pääsä.

        Mummo-Ohjekirjassa sanotaan, sisällön tuottamisesta. Elämää voi toimittaa, editoida. Jälkikäteen sitä voi leikata, liimata, lyhentää, tai pidentää. Sellaista tekevät nykymummot. Nytkin täällä tallennetaan elämää, kirjoitellaan, otetaan valokuvia, videoidaan ja ties mitä. Toimitetaan elämää jossakin kahvipirtissä.

        Kunnes uudet mummot keksivät taasen jotakin muuta. Mutta mummoja ei saa aliarvioida, vaan pitää löytää se oma mummoutesa. Tuon Tertun kirjan mukana minä löysin toimittamiseen aihetta. Kunnes löydän taas muuta toimittamista.


    • Hintriika*

      Jopa on vaikea aihe! Pakko myöntää, että huushollini peilissä asustaa joku mummo, mutta se on varmaan joku muu kuin minä!Toki minä sukupuussa olen seitsemän lapsen mummo ja yhden lapsen isomummo, mutta muutoin mummon rooli ei ole uinut korvieni väliin. Mummo oli kansakoulun lukukirjassa, ja olihan minullakin ihan pienenä pari omaa mummoa... Valitettavasti minussa ei ole mitään heidän vertaistaan.

      Tarvitsin justiinsa yhteen juttuun vanhoja valokuvia ja etsin skannaamiani vanhoja muistoja tiedostoista. Luulen olevani vielä ihan samanlainen kuin niissä kuvissa, ainakin jos kierrän peilin tarpeeksi kaukaa, etten vahingossakaan huomaa siellä asuvaa vierasta mummoa.

      Voi mömmö! Kuka se olikaan, joka tällaisesta keksi aloittaa? Minä luovutan.

    • H'

      Huomasin juuri, että mehän olemme joutavoisen kanssa kuin kaksi marjaa! Olen tuohon kuvaan oikein tyytyväinen.

    • Hyvää huomenta ja hyvää pitkääperjantaita ja pääsiäistä.
      Mitäpä sitä muuta kuin olla samaa mieltä Joutavoisen kanssa. Noin se ; maailma on muuttunut ja mummot sen mukana.
      Nykymummot kopioi,leikkaa ,liittää skannaa,,
      harrastavat kaikenlaista. Eipä sitä ennen rahdattu Tallinnassa tai jossain vielä kauenpana. Mitä nyt ne amerikan sukulaiset- jos jollain sellaisia oli.
      On vielä niitä perinteisempiä mummoja
      , jotka leipoo ja puutarhaa hellivät ,mutta ei ennen kukaan 70-80v
      ollut /jaksanut olla niin aktiivinen. Mistähän se voima meihin pirttiläisiinkin tulee ??

      Jos ennen esim äitini olisi lähtenyt rieppaalle kävelylle useasti viikossa. sanomista olisi tullut; siellä se vaan kylän raittia kiertää, eikä kotiaan hoida.
      kylähulluksi olisi leimattu.
      Siis asenteet
      ja suvaitsevaisuus vaikuttaa, eikä ennen tietsikoista tiedetty mitään- varsinkaan mummolinjalla.
      Ja ihmisen pidentynyt aktiivinen ikä. Luin jostain (ja lukemattakin sen tietää): On nuori niin kauan kun haluaa opetella uusia asioita.
      Nyt kafet on valmista, kahvilleee

      • Hyvältähän huomen näyttää!

        Joutavoiselle. Kirjoitit että, "nyt ynnämuu olen erimieltä , niitä entisajan mummoja ei enää ole....jne." Tottahan erimieltä saa ja pitääkin olla jos siltä tuntuu. Sehän on luonnollista.

        Minulle vain ei oikein selvinnyt, että mistä asiasta. Tottahan käytin erilaisia sanoja ja muotoilua, mutta pitkälle samaa asiaa. Onhan nykymummot oppineita ja kokeneita maailmankansalaisia, nuoret mummot, 60-luvulla syntyneet enemmän, tämän ikäryhmän ovat vähemmän ehtineet saada "uusia tuulia." Näin luulen olevan yleisesti. Varsinaista prognoosia ei voi tehdä ei voi tehdä Kahvipirtistä, eikä edes tästä koko ikäkäryhmästäkään kirjoittelujen perusteella. En tiedä, mikä olisi se prosentti, joka seiskakymppisistä yleensä osallistuu nettikirjoitteluun. Enemmistö se ei ainakaan ole. Niin se on myös tämän ikäryhmän varsinainen koulutustasokin. Ainahan poikkeuksia on, paljonkin, mutta ei se saa katoamaan kokonaiskuvaakaan olemattomiin. Tänne Kahvipirttiihän kirjoittelee pelkästään " hyviä poikkeuksia."

        Satiiriahan Lensu kirjoittaa. En ole lukenut teosta, tuskin edes hankinkaan, joten tyhjän pohjalta kantaa ottava kirjoittelu tästä osaltani riittänee. Painettu sanahan on tietysti aina totta, mutta lukemattomiani kirjoja on vielä paljon jäljellä. Valinnan varaa riittää.

        Kiitos kaffeetarjouksesta! Juuri aamusta ehdin ryystää niin paljon, ettei nyt millään hotsita. Hyvää pitkää päivää!


      • joutavoinen
        ynnämuu kirjoitti:

        Hyvältähän huomen näyttää!

        Joutavoiselle. Kirjoitit että, "nyt ynnämuu olen erimieltä , niitä entisajan mummoja ei enää ole....jne." Tottahan erimieltä saa ja pitääkin olla jos siltä tuntuu. Sehän on luonnollista.

        Minulle vain ei oikein selvinnyt, että mistä asiasta. Tottahan käytin erilaisia sanoja ja muotoilua, mutta pitkälle samaa asiaa. Onhan nykymummot oppineita ja kokeneita maailmankansalaisia, nuoret mummot, 60-luvulla syntyneet enemmän, tämän ikäryhmän ovat vähemmän ehtineet saada "uusia tuulia." Näin luulen olevan yleisesti. Varsinaista prognoosia ei voi tehdä ei voi tehdä Kahvipirtistä, eikä edes tästä koko ikäkäryhmästäkään kirjoittelujen perusteella. En tiedä, mikä olisi se prosentti, joka seiskakymppisistä yleensä osallistuu nettikirjoitteluun. Enemmistö se ei ainakaan ole. Niin se on myös tämän ikäryhmän varsinainen koulutustasokin. Ainahan poikkeuksia on, paljonkin, mutta ei se saa katoamaan kokonaiskuvaakaan olemattomiin. Tänne Kahvipirttiihän kirjoittelee pelkästään " hyviä poikkeuksia."

        Satiiriahan Lensu kirjoittaa. En ole lukenut teosta, tuskin edes hankinkaan, joten tyhjän pohjalta kantaa ottava kirjoittelu tästä osaltani riittänee. Painettu sanahan on tietysti aina totta, mutta lukemattomiani kirjoja on vielä paljon jäljellä. Valinnan varaa riittää.

        Kiitos kaffeetarjouksesta! Juuri aamusta ehdin ryystää niin paljon, ettei nyt millään hotsita. Hyvää pitkää päivää!

        'Ynnämuu'
        Huomaan, olin jostakin eriasiasta erimieltä, Tapasi mukaan osaat kirjoittaa niin monipuolisen kannanoton, ettei mahdollisuutta erimielisyyteen juurikaan ole. Lensun kirjassa tosiaan on huumoria ja itseironiaa, sanojensa mukaan hänen elämän tallennusta.

        Meille suomalaisille hyvä muistutus katoavaisuudesta on kun Terttu kirjoittaa, kuinka kanadalaisessa kirkossa oli soitettu Finlandia, Terttu luuli että hänet, suomalainen, huomioitiin ja meni liikuttuneena kiittämään urkuria. Urkuri ihmetteli, miksi - kun hänellä on tapana joskus soittaa tuo kaunis virsi päätteeksi. Sibeliuksesta urkurilla ei ollut hajuakaan.

        Toivottavasti en pitkästyttänyt seurakuntaa mummoilullani tarpeettomasti kun pitkänä perjantaina kulutin aikaani täällä pirtissä. Hyvää päivää!


      • Yleinen mielipide

        maaseudulla on pitänyt naiset maaorjina ja lehmien lypsäjinä ja hoitajina ja vielä miehetkin ovat itsensä vaatineet hoidettaviksi kuin lapset, valmiit puhtaat vaatteet aina. Naisparat!


    • Hyvää huomenta pitkäperjantai aamuun.
      Saapa nähdä tuntuuko päivä pitkältä, lapsena se oli todella pitkän tuntuinen.
      Pilvinen on sää ja niinhän se useimmin on ollutkin tätä päivää ajatellen.
      Talitintit pitävät konserttia, ikkuna on auki ja sellainen sirkutus käy, iloseksi ihan mielen tekee.

      Tuo "määrämä" aika kuulosta niin käskyttävältä, esitys se oli ja jos sopii silloin laivue lähtee kohti Kyöpeliä.
      Mukaan mahtuu ennen käymättömätkin, voin vakuuttaa, että jännä juttu se on, toivottavast tarjoilui ei koostu pelkästään sammakon kudusta ja käärmeiden häntä keitosta.
      Tämä pääsiäisen aika on kyläilyn aikaa, mutta mennään kuka joutaa.

      Mummon muodosta olen sitä mieltä, että entisajan mummoja ei oikein meinaa enää löytää, nykyiset mummot on hoidettuja, meikattuja ja muotitietoisiakin.
      En puhu itsestäni tällä kohtaa, väliin muistutan hyvinkin tarkasti niitä entisajan mummoja, mutta nykymummojakin saan itseni näyttämään.
      Neule kädessä usein istun, siltä osin mummo täydellisesti, mutta mieli kuin tyttösellä innostun monesta.
      Ei se ikä mikä mummoksi todistaa muistu usein edes mieleen;)
      Katselen tässä seitsentoista vuotiaan kuvaa, ei kyllä millään samaksi ihmiseksi tuntisi tätä naputtelevaa mummoa, no ehkä jotakin kumminkin, vieras ehkä osaisi jotakin löytää.
      Ihan hyvän näköinen neitonen, mutta muistan aina olleeni tyytymätön ulkonäkööni,
      miksihän sitä aina haahuilee jotakin.
      Nyt olen löytänyt tasapainon, olen ihan tyytyväinen olooni ja näkööni, mummon tittelin ihan ylpeänä kannan.
      Poikani nuorempi tytär tunnistetaan näköisekseni, tulevaisuuden kuvan hänelle annan;)

      Nyt yritän aloitella tätä pitkää päivää, radiosta ainakin tulee reipasta musiikkia, ei kovin vakavaa enää ole tämän päivän vietto.
      No eipä se vakavuus ja asioiden pohtiminen yhteen päivään mitenkään pakottaudu, kyllä sitä voi vakavoitua minä päivänä tahansa, mutta ilosuus kumminkin pitkää ikää antaa, sitä toteuttakaamme.
      Jospa tämä tältä aamulta taas riittääkin, tulkaa kirjottelemaan, jos aika pitkäksi käy, rauhallista pitkää perjantaita.

    • Virvon varvon viisahasti
      taputtelen taitavasti.
      Lakatkoot lonkat lonksumasta,
      polvet turhaan paukkumasta
      virtsa viimein karkailemasta.
      Jospa nahkakin siliäisi
      selkäkin siitä suoristuisi.
      Herkee jo kroppa rupsahtamasta,
      lakkaa liha löllymästä,
      palatkoon muisti reissuiltansa.
      Rahakaan ei pahaksi oisi:
      muut ne virpoo viitosella,
      miepä kymppiä kyselen .

      Oikein hyvää pääsiäistä PIRTTILÄISILLE.
      Toivottelee muori67.

      • Ramoona*

        Voi muori67, nyt saatiin mitä tilattiin !
        Kympin arvoinen virpomaloru, kimppu keltaisia ruusuja kaupan päälle !


    • Ramoona*

      Mummolla on mummon sydän, vaikka muoto olisi persoonallisen naisen. Meillä on kahdeksan lastenlasta, ja hyvin ylpeitä siitä ollaan, on kai osaltamme annettu malli elämänuskosta. Paljon touhutaan yhdessä, jotain oppiakin siinä ujuttautuu aina mukaan. Eihän me mummot olla mikään yhtenäinen harmaa kaarti vain sen takia, että on lapsenlapsia ja mummotteluhan koskee lapsenlapsettomiakin. Miksikäs me muuttuisimme sinä päivänä, kun ensimmäinen lapsenlapsi syntyy, vaari korkeintaan voi säpsähtää, kun illalla meni vaimon viereen nukkumaan ja mummon vierestä aamulla herää. Vävykokelasta kehotetaan katsomaan anoppia, siinä on morsiamen tulevaisuudenkuva.

      Itselläni oli melko etäiset välit isovanhempiin, he asuivat kaukana, yleensä hautajaisissa ja häissä tavattiin. Ei ollut näitä skypejä ja mesejä, joiden avulla nykyisovanhemmat voivat pitää vilkasta yhteyttä vaikka maapallon toiselle puolelle. Kesäisin meitä sisaruksia oli viikon pari äidin lapsuuskodissa maatalon eläimiä hoitelemassa. Maria-mummo oli oikea mummon perikuva : komean pyöreä , ahkera ja kaiken osaava , tyyni ja arvovaltainen. Letitin joskus saunan jälkeen hänen pitkän ja paksun tukkansa, se kieputettiin sitten nutturalle niskaan ja kiinnitettiin lukemattomilla hiusneuloilla, siistinä se pysyi verkon alla. Kovin ohueksi letti hiutui lopulta, mutta kampaus pysyi samana. Eipä olisi mummon aikaan pitkänäperjantaina lapset saaneet lähteä edes naapuriin leikkimään.

      Olen minäkin jo ideoinut Kyöpelinlentoasuani, ja vaikka ei matkaan pääsy ei ole varma, hengessä mukana olen kuitenkin. Perinteistä pidän kiinni : muhkea varpaluuta , suuri huivi ja pitkä hame...värejä ja liehukkeita saa olla, noita-akkahan on nainen. Taidanpa laittaa muotinilkkurit jalkaan, näkyvät kivasti alushameiden pitsien alta. Kuparisen kahvipannun pujotan luudanvarteen, pussiin Presidenttipaketin, keitetään perillä nuotiokahvit. Evääksi pakkaan lusikkaleipiä, niistä olen saanut aina kiitosta.

      Tänään ei tule vieraita, itsekin ollaan kotosalla. Eilen illalla oli meidän pikkukuoro kirkossa laulamassa ison kuoron mukana. Kalaruokapäivä on, itse savustettua nieriää ja taidan munakokkelia laittaa seuraksi. Ulkona satelee vettä, on harmaata ja hiljaista.

      Pitkänperjantain rauhaa pirtissä poikkeaville ! Jos ei tavata, iloista pääsiäistä toivottelen samalla !

    • Nea*

      Hei ! Hyvän virpomisrunon se muori 67 keksi,kiitos aamunauruista!
      Kunpa nuo toivotukset vain kaikki toteutuisi!

      Kyllä se on totta,että mummot ovat ihan erilaisia,kuin joskus meidän lapsuudess.
      50 vuotiasta pidettiin silloin jo ihan vanhana,pukeutuminenkin oli mitä oli.

      Nyt on nämä tietsikat,voi maksaa kotoa laskut ja monenlaista hyötyä ja tietoa
      voi täältä ammentaa.
      Myös autoilu on mummojenkin suosimaa ja onhan sekin hyvä,varsinkin jos kävely on huonontunut niin on se auto hyvä apuväline.
      Ei kuitenkaan vielä jätetä lenkkeilyä,ja sen voi tehdä rauhallisemminkin,ei mitään
      ennätys aikoja,niin jalat paremmin kestää!

      Nyt otan kupposen kahvia,nautin sohvalla istuen,kissat vierelläni.
      Kiitos muori 67 pääsiäisterveisistä. Minä myös toivon hyviä huomisia
      lentoja kaikille pirttiläisille! Onko luudat jo lähtövalmiina?

    • Ihanaa, Muori-67, ihanaa!

      Ehdottomasti paras virpomisruno, joka eteeni on tullut.

    • Hei taas! Oikein pitkäääää Perjantaita! Minä tässä istun ja soittelen Jorille levyjä .Yöutubelta.. Meillä menee päivä rattoisasti.. Huomenna sitten lankalauantai ja sitten sukkasunnuntai.. Oli varmaan niin,ettei kylissä juostu,ennen vanhaan..
      Me menemme huomenna ,tyttärelle kylään..Siitäkin tulee jo perinne,olemme jo monena Pääsiäislauantaina käyneet.. Pitää ollakin, jotain kiinnekohtaa, elämässä. Mummoistako teillä oli puhetta.. No,tyttäreni on Mummo, on työssä ja mukana kaikessa mahdollisessa.. Sitten kun puhumme iso-mummoista,niin mekin olemme erilaisia,kuin entisajan mummot.. Olemmehan aina menossa,ja osallistumme kaikkeen mahdolliseen myöskin.. Kiirettä pitää..
      On meillä jotain muistona entisistä ajoista,kudomme sukkia ja leivomme pullaa.. Entisakan mummot osasivat paljon sellaista,mitä minä en ainakaan osaa,kun en ole koskaan asunut maalla.. Arvostan heidän kovaa työmääräänsä,kun ei ollut edes pesukonetta.. Siinä on parhaimpia keksintöjä helpottamaan naisten elämää....Ehkä kuvittelen,mutta ei varmaan ollut niin kiireistä elämä,kun nykyään.. Jokaisella ajalla on hyvät ja huonot puolensa..
      On mukavaa kuunnella iäkkäimpien ihmisten kertomuksia,entisistä ajoista..
      Facebookissa on täältäkin väkeä,joten pysyy tuntuma tuttuihin..
      Eläkekerhossa olen käynyt,kun siellä on paljon tekemistä,en jouda jouten olla..
      Hirveää,miten nopeasti menee aika.. Kaikille oikein mukavaa jatkoa ja oikein mukavaa Pääsiäistä! Iloista mieltä! t.Irkku

      • marja-liisa..

        Kiitos Muori minunkin puolestani ihanasta virpomisrunosta, lainasin sitä vähän ja lähetin tekstarilla Helsinkiin! Näin se hyvä kiertää. Oikein hyvää pääsiäistä sinulle, ja tietenkin koko pirtin väelle!


      • hiljaiNen Rva

        Löysinpä pirtin! Oikein hyvää ja leppoisaa Pääsiäisen aikaa kaikille teille pirttiläisille vanhalta tutultanne :)


      • Hintriika*
        hiljaiNen Rva kirjoitti:

        Löysinpä pirtin! Oikein hyvää ja leppoisaa Pääsiäisen aikaa kaikille teille pirttiläisille vanhalta tutultanne :)

        Kivaa, kun hiljaiNen Rvakin huuteloo. Poikkea useammin, minä ainakin muistan Sinut oikein hyvin!


    • Lokari-x

      Hyvää huomenta jah mukavaa pääsijäistäkih.
      Tulkaas nyh kaikki kahveelle taikka teeelle, mulla onkih kahvi valmiina, teetki tulee ihan justinsa.

      Niih millonkas sinne kyöpeliin mennään?
      Mun pöllynimijä on hyvässä kunnosa, otin seh polypussin vaan pois niih kyl taas kulkee.

      Mull kuh o siellä kyöpelisä semmoneh nuori noita, nääs kuh tapasin joh viimme vuanna, jah pääsin sinne noitijen juhliinkih, kyl kaikki sen varmaankih muistaa. Tota kerronhan mää siittä viimme pääsijäisen jälkkeen.

      Kyl mua vähäse pelotaki et jos mää sanon taikka teen jotakih josta tää nuori noita ei tykkääkän , meinaan voi vaikk joksiki sammakoks mun muuttaa.

      Mut kyl mää mene utelijaisuuskih mua sinne vetää ja niin nätti noita vetää kovasti pouleensa et menen mää sinne.
      Käyköön nyh mitenkä vaan.
      Niih tota kertokaapps nyh millon se lähtö on, etten liika aikaseen mene tonne taivaalle lenteleen ja kattlemmaan sitä nättiä noitaa...

      Nährään nyt sit kun mää kerkijän tulleen..
      Terv. Lokari_x

    • Hyvää lankalauantaita ja tänään sitä sitten lento kello ilta kahdeksan alkaa, joten laitappa aikataulu mieleen Lokari-x myös. sinullahan on pidempi matkakin.
      Totta kai mukaan lähdet ja kyllä me neitokaista seuraillaan, ettei sammakoksi sinua ehdi muuttaa.
      Uskon että siellä tämä neitokainen taivaalle tuijottaa ja huokailee, odottaa;)
      Sää näyttää suosivan lentoamme.

      Mukava kuulla sinusta hiljaiNen Rva minkäslainen vointisi onkaan ja vieläkö vaan työssä riennät?

      Hyvä oli tuo muorin virpomisloru, tuo kaikki kun tapahtuisi, olisipa kiva elelllä;)
      Toivottavasti kaikki mukaan lennolle joudatte, luutia on pitkä rivi, Late on ollut uutterana.
      Ramoona tuo kahvipaketin, minä rahkapiirakan, olisi kaalipiirakka suolaiseksi ( tosi suolainen, huiskahti reilusti), paras varautua, ei tiedä mitä perillä tarjotaan.
      Kahvipannuja tuon useamman, jos jollakin ei satu olemaan.
      Kissoille laitan keltaiset rusetit, oma pukuni on vielä osin hakusissa.
      Kateudesta vihreänä noidat Ramoonan siroa kenkää varmasti katselevat;)

      Irkku koetahan sinäkin mukaan tulla, Nea* ja hiljaiNen Rva myös, kiva kokemus se matka on.
      Miehet varmaan joukolla mukaan tulevat jo turvallisuuden vuoksikin, onhan se aina riskipeliä tuo lentäminen, tekniikka pitäisi hallussa olla.
      Siis joukolla mukaan, kai muorikin jo uskaltaa, tavataan illalla.
      Kunnolla laittakaa vaatetta, pakkanen voi olla kovakin.

      Nyt lähden kokeilemaan kestääkö hankiaiset, hyvää lanlalauantaiya kaikille.

      • Päivää jälleen, kun se vaihteeksi paistaakin. Siis aurinko.
        Taitaa tulla hyvä lentokeli. Kävin jo varaamassa luudan. Otin sellaisen, jossa ei ole sitä namigaattoria vai mikä karkkifraattori se taas onkaan. Eiköhän sitä perille osaa, kun lentelee Lokarin moottoriluudan perässä. Sen, joka joutoaikanaan leikkii pölynimuria.
        (En niinkään luota siihen moottorivehkeeseen, mutta luotan Lokarin vainuun, kun nätistä tyttönoidasta on kyse.)
        Tavataan ja startataan illalla klo kaksikymmentä reikä reikä.
        Nyt lähden etsimään valtavan suurta venäläistä kukkahuiviani. Se harteillani olen niin aito noita, ettei paljon aidompia olekaan.

        Toivottavasti odotettavissa on tähtinen taivas ja jonkin verran kuutamoyökin.


    • Hei, minäkin olen reilassa ollut jo eilisestä! Kuvasta voitte katsoa minkälainen noita lähtee lentoon illalla:D
      Pitkä hame on valmiina tuolin selkämyksellä ja korkeakorkoiset saapikkaat, jos vaikka hankeen putoisin, niin korot uppoo hankeen, enkä kaadu!
      Villashaali vaan ympärille ja konjakkipullo essun taskuun, jos vaikka joutuu ens'apua kylmässä antamaan jollekin.

      Illalla tavataan!

      • kysympä kuitenkin!

        Kun teillä on siellä puutarhaihmisiä, niin kysyisin asiaa, josta olemme ystäväni kanssa erimieltä. Että jos kerää kesällä itse siemeniä, niin tuleeko niistä kukista aivan erivärisiä, kuin emokasvit. Jospa marja-liisalla olisi tietämystä asiaan. Olen kiitollinen vastauksesta!


      • marja-liisa...
        kysympä kuitenkin! kirjoitti:

        Kun teillä on siellä puutarhaihmisiä, niin kysyisin asiaa, josta olemme ystäväni kanssa erimieltä. Että jos kerää kesällä itse siemeniä, niin tuleeko niistä kukista aivan erivärisiä, kuin emokasvit. Jospa marja-liisalla olisi tietämystä asiaan. Olen kiitollinen vastauksesta!

        Kysympä kuitenkin!

        Voitte olla edelleen asiasta eri, ja samaa mieltä. Kun asia on sekä että. Jos keräilet siemeniä esim. kehäkukista, samettikukista, tuoksuherneistä, yms, niin niistä tulee ihan saman värisiä, kuin emo kasveista. Mutta jos keräät jalostetuista kasveista, esim. petuniat, ym. niin niistä voi tulla jopa neljää viittäkin eri sävyä.
        Viime kesänäkin, sinisistä petunioista tuli tumman sinisiä, vaalean sinisiä, ja viirukkaita.
        Jalostetut siemenet on merkitty siemenhinnastoissa, ja pussien päällä F1 merkinnällä. Tai sitten niissä lukee fleuroselect laatua.

        Sinänsä asiasta ei ole mielestäni mitään haittaa, vaan löytyy uusia uskomattoman kauniita sävyjä.
        Mutta toisaalta tulee niitäkin pettymyksiä. Minäkin pyydystelin yhtenä syksynä siemeniä, tavattoman kauniista persikan värisestä petuniasta, jossa oli vielä vaaleita raitoja . Mutta kun ne minulla ehti kukkaan, niin ne oli tasaisesti vaalean punaisia, ei mitään erikoista.

        Mutta kaikenlaiset kukat sopii tähän maailmaan, kerätkäähän vaan siemeniä. se on hyvää hanketta, Varsinkin vähän erikoisemmat siemenet maksaa mansikoita. Hyvää kevään jatkoa!


    • ylikypsä***

      Hyvää pääsiäistä.

      Kirjoitin jo yhden viestin, mutta se lähti huuthiiteen.

      Taikamatto on Kahvipirtin pihasta lähdössä tasan klo. 20.00. Tilaa on hurumykken. Tervetuloa kyytiin..

      Nähdään illalla.

      • Kello kaksikymmentä tavataan, lentoon lähden omatekemälläni luudalla, On kiva huristella, kuumaa totia pannussa. muki mukaan jos kaipaatte lämmikettä. Kun en nyt ihan noitaakalta näytä, niin olisiko sellainen Noitaukko parempi nimitys. Kyllä minä jo huomasin olisiko ollut eilen texsanelin naamioinnin ja arvasin että reissuun lähtee. Tervetuloa vaan. Pidetään peukkuja, että matka onnistuu.
        Joukolla mukaan Late Vaan.


    • Nea*

      Aurinkoista lankalauantaita!
      On mitä parhain sää iltalennolle,kissa ja kahvipannu on myös katsottu.
      Kissa ei tosin ole omani,vaan Naapuri lupasi ystävällisesti lainata kisua,
      toivottavasti ei se tipu jonnekin huidsin Nevadaan kesken matkan!

      SkillaN sanoi,että luudat on odottamassa,että matkaan muutaman tunnin kuluttua
      lähdetään, heippa!

      • marja-liisa...

        No heippa vaan!

        Täällähän on porukat lähdössä taas sinne pääsiäislennolle. Minäkin voisin lähteä mukaan, jos ylimääräisiä luutia jää. Muut kamat olen jo kasaillut valmiiksi. Otan sen kymmenen litran kuparipannun, niin riittää kahvit koko porukalle. Minullekkin on isä joskus tuonnut venäjältä sellaisen kukkahuivin, mutta en löytänyt sitä nyt mistään. Mutta sitten muistin, että minullahan on kansallispuku. Ja Munsalanpuvussa on komea kukkahuivi, Joutaahan se sieltä Kylläkai ne on meikäläisen tanhut tanhuttu.
        Kai siellä kuitenkin jotain tanssijuttuakin on . Ja jos ei siellä ne pojat piisaa, niin tanssitaan tyttöparissa. Onkohan tuolla niin väliä.
        Innostuneena jään odottamaan!


      • marja-liisa... kirjoitti:

        No heippa vaan!

        Täällähän on porukat lähdössä taas sinne pääsiäislennolle. Minäkin voisin lähteä mukaan, jos ylimääräisiä luutia jää. Muut kamat olen jo kasaillut valmiiksi. Otan sen kymmenen litran kuparipannun, niin riittää kahvit koko porukalle. Minullekkin on isä joskus tuonnut venäjältä sellaisen kukkahuivin, mutta en löytänyt sitä nyt mistään. Mutta sitten muistin, että minullahan on kansallispuku. Ja Munsalanpuvussa on komea kukkahuivi, Joutaahan se sieltä Kylläkai ne on meikäläisen tanhut tanhuttu.
        Kai siellä kuitenkin jotain tanssijuttuakin on . Ja jos ei siellä ne pojat piisaa, niin tanssitaan tyttöparissa. Onkohan tuolla niin väliä.
        Innostuneena jään odottamaan!

        Hup,keikkaaa.

        Tulin tähän pirtin terassille teille vilkuttamaanen uskalla vielä lähteä luudn kyytiinkun on nuo hakasetkin vielä poistamatta.

        Mutta huudan ja huiskutan ihan HIRVEEEESTI teillä pitäkää lustia siellä kyöpelissä minunkin edestä. !!!!!!!
        näkyillään...


      • marja-liisa... kirjoitti:

        No heippa vaan!

        Täällähän on porukat lähdössä taas sinne pääsiäislennolle. Minäkin voisin lähteä mukaan, jos ylimääräisiä luutia jää. Muut kamat olen jo kasaillut valmiiksi. Otan sen kymmenen litran kuparipannun, niin riittää kahvit koko porukalle. Minullekkin on isä joskus tuonnut venäjältä sellaisen kukkahuivin, mutta en löytänyt sitä nyt mistään. Mutta sitten muistin, että minullahan on kansallispuku. Ja Munsalanpuvussa on komea kukkahuivi, Joutaahan se sieltä Kylläkai ne on meikäläisen tanhut tanhuttu.
        Kai siellä kuitenkin jotain tanssijuttuakin on . Ja jos ei siellä ne pojat piisaa, niin tanssitaan tyttöparissa. Onkohan tuolla niin väliä.
        Innostuneena jään odottamaan!

        Tulinpa valitsemaan luutaa ja pitää pieni koekierros tehdä, sitten hoo hetkellä keulaan osaan;)

        Minäkin otin paksun villaisen ruskea ruutuisen huivin,kirjavat säärystimet ja Aino tossuihin oli tyydyttävä, mutta hyvin nämä sointuvat , mustaan lieri hattuun ja leveään mustaan rimsuhameeseen..
        MiukuMauku pyörii ympärillä, taitaa muistaa viime retkemme, mukaan haluaa, kai Hessa Hippiäinen luudan löytää sekin.
        Tanssithan siellä oli ainakin viimeksi, vähän ilkeästi noidat katsoivat, kun ukkonoita minua tanssitti, mutta ymmärsi viimein ystäviä ollaan.

        Katselen tuonne lännen suuntaan joko Lokari-x sieltä lentää, yritän vilkutella, että samaan matkaan tulee.
        No nythän täällä jo hyörinää on vaikka kuinka, onko Hintriika ehtinyt, entä hiljaNen rva, Nea*" pelkkää hyvääkin" odotan matkaan.
        Tuttua porukkaa on, ja nyt jo hyrisee luutien moottorit, ylikypsä Paulan kanssa taikamatolla, näkyykös ynnämuu ja Late ainakin on avustamassa noiden luutien kanssa.
        Marja-Liisa ehdit apua antaa kukkasista kysyjällä, pyydäppä elämys matkalle hänetkin;)
        Joutavoinen ja meri-kukka taitaa loistaa poissa olollaan, näkyykös Ramoonaa, mikäs tuo korkokenkäinen hieno noita onkaan, ai texsanel, terve vaan.

        Kuunnelkaapas miten moottori kehrää, nyt kaikki valmiina ja menoksi, jihuu!!!!


      • marja-liisa..
        muori67 kirjoitti:

        Hup,keikkaaa.

        Tulin tähän pirtin terassille teille vilkuttamaanen uskalla vielä lähteä luudn kyytiinkun on nuo hakasetkin vielä poistamatta.

        Mutta huudan ja huiskutan ihan HIRVEEEESTI teillä pitäkää lustia siellä kyöpelissä minunkin edestä. !!!!!!!
        näkyillään...

        Joko minä myöhästyin, meni saunassa niin kauan. Ja kun täytyi pukea paritkin villahousut tuonne hameen alle, etti tule holona!


    • Lokari-x

      Hyvää iltaa, pääsinhän määä tänne palstalekkin, perillä olen ollu täs lähtöpaikassa jo vaikka kuinka kauan.

      Mut misäs kaikki on kuh ei kettään näy , no tietysi ovatten meneet kun mää tän kirjotamisen kas olen toheltanu.

      Ai helkkari mun kello onkin topanu, toi kova vauhti varmaanki pisti kellon seisauksiin

      No mää aukasen vähän puhallusta tähän pöllynimijään jah kattelen etteeni ettei tulis mittään kolaria.
      Tualla näkyy jottain tulevan vai meneeköhän.

      Helkutti kuh tuli pilvijä nyttten mää olen ihan sekasi mihkä mun pitäis mennä, no sain sentää navikointini toimiin hyvinhän tää tässä menee...

      Nyt pääsin jo kirkkalle , komee kuutamo täällä pilvijen päällä onkih.

      Mikäs tämä kukkain tuoksu oikeen on , ai helkkari tämä mun noitatytön parvyynihän se tuoksuu.

      Nyh mää huoamasin et lentää tosa melkeen mun vierssäni.
      Nt se on sit menoo taas.

      Mää kerron vähän myöähemmin missä mää olen ollu ja kuinka mua oh käsitelty....

      TYerv. Lokari-x

    • Ramoona*

      Startattu on, jouduin vähän ottamaan kipittämällä vauhtia kiitoratana toimineelta jalkakäytävältä, verhot vaan naapureissa heilui kun ällistelivät . Minulla on tällainen sähköparistokäyttöinen autopilotilla varustettu luuta, sain Otaniemen teekkareilta koelennettäväksi. Ensi viikon Länsiväylässä annan sitten raportin, on kamerakin mukana . Laskuvarjo on selässä varoilta, jos lataus uhkaa laskea, ja hinausköysikin luudan varteen niputettuna, jos akkujen varaus ei kotimatkaan riitä, voin sitten jonkun turboluudan perässä hinauttaa itseni kotipuoleen.

      Ilmassa on suihkijaa jos jonkinlaista, herttileijaa...onkos tuo texsin hurmaava harvahampainen hymy, tuossa ohi päästelee luudallaan ja vilkuttelee ! Ja tuolla menee hohtava lentävä matto, onkohan Ylikypsien herrasväki vai Ynnämuu, hänhän valohoiti mattojaan männä viikolla. Kylmää on täällä pilvien yläpuolella, mutta onhan monenlaista lämmikettä tiedossa siellä perillä. Upeat on auringonlaskun värit, kurkiaurankin järjestys hetkeksi hajosi kun sen läpi suihkin...huiiii vauhdin hurmaa ... me lennetään !

    • Heippa! En ollut kotona vielä klo 20.00,mutta lähden nyt yksinäni lentämään..
      on turboluuta ja kuumaa kahvia mukana.. Pistin villahousut ja huopikkaat ja paksun huivin kaukaan..Kyllä nyt tarkenee lennellä.. Hei ..täältä tullaan..
      Kyöpelin vuorella on nuotioita palamassa,en eksy matkalla..savu nousee korkealle! Ilma on tyyni ja vähän pakkasta..Onneksi laitoin paljon päälle!
      Kohta olen jo perillä.. Onpa väkeä kovasti ja tuttuja paljon..
      Tanssitkin ovat jo alkaneet.. Istun hetken ja juon kahvia,,ja sitten tanssimaan..
      Hyvin sujuu huopikkaillakin.. Latekin tuli heti tanssittamaan..ja on muitakin miehiä ehtinyt paikalle..Hei hurraa, on tämä elämää...Aamuun asti riemua riittää.. ..Hyvää Pääsiäistä!

      • Siellä lentelin minäkin, Ramoonan kanssa rinnakkain hetken, mutta sitten putosi viitta ja palelin hiivatisti, ja kissakin naukui surkeasti, kun alkoi pumpusta ottamaan niin vietävästi!
        Ei auttanut muu kuin kääntää takaisin suoraan Jorvin sairaalaan, missä kytkettiin kaiken maailman letkuihin ja sydänfilmiä otettiin monet kerrat.
        Sanoin kyllä, että pitää päästä noitalennolle, mutta hoitaja pamautti sängynlaidat korkealle ja sanoi, että nyt levätään ja ollaan hiljaa!

        Kaikki kokeet otettiin, ja tohtori ihmetteli, kuinka olen pärjännyt 12 vuotta ohitusleikkauksen jälkeen ilman nitroja!

        No lääkitystä rukattiin uusiksi, ja nyt pääsin kotiin vihdoin, kun kaikki arvot oli kunnossa muuten.
        Aamulla käyn apteekissa hakemassa pitkäaikaisnitrot,--- huitsi kun harmittaa etten saanut lentää pidemmälle!

        Kuullaan taas ja öitä:)


    • Hyvää, aurinkoista pääsiäisaamua.
      Lennot on lennetty, kovin monia en nähnyt, kaiketi eksyin porukasta, kylmä oli yö.
      Lokari-x tanssitti koko illan yhtä noita neidoista, sen kateellisena huomasin, Ramoona ia irkku vilahti jossakin, hauskaa ja vientiä oli heilläkin.
      Ikävä tuo texsanelin matkan keskeytys, onneksi kotiin olet selvinnyt.
      Muistoihin jäi tämäkin matka, ensi vuosi on kovin kaukana ja voi olla että tämä into kokonaan katoaa, leikkimieli sammuu.
      Ollaan sitten kärttyisiä, mummoja ja ukkoja;)

      Kauheita aisioita maailmallakin tapahtuu, ihmishenki ei ole minkään arvoinen ja mitään asioille ei voida.
      Luulisi että keinot rauhan pakottamiseen löytyisivät, jos oikeaa tahtoa olisi.
      Hirveä oli se lumivyöry, yli sata sotilasta joutui vyöryn alla päättämään elämänsä.

      Eilen pistäydyttiin maalla ja hanki kesti minuakin, kiva oli kävellä ihan raskaalla jalalla, eikä uponnut.
      Pajunkissoja etsin, mutta eipä löytynyt, olisin pirtin pöydälle tuonut.

      Rahkapiirakan toin pirtiin tarjolle ja ison kupillisen kananmunia, värit kupin vieressä, jospa sen verran leikkimielisyyttä tallella, että maalaatte mielisen näköisen tekeleen.
      Minun munassa on tietysti oma kuva, silmälasipäinen mummo, huiovi tiukasti leuan alla kiinni.
      Punaset posket, naurava suu,
      kukapas muu, SkillaN siinä virnuttaa,
      pirtin kävijät tervetulleeks' toivottaa.

      Orava kipittää hangella, siinä vasta tarmokas pörröhäntä, ihan iloiseksi saa mielen, pakko todeta elämä on ihan mukavaa;)
      Mämmiä on myös tarjolla, kerman kanssa tietysti.

      • Olipas taas monivaiheinen ja ja hauska Kyöpelin reissu,,väkeä oli paljon enkä kaikkia tunnistanut, olivat niin hyvin reksiviittansa ja sotamaalauksensa laittaneet ettei millään pystynyt tunnistamaan.Olihan siellä vuorella tosi pimiääkin. Jos joku eksyi matkalla oli oma vika, olisivat ottaneet sellaisen tuomani luudan jossa oli navikaattori.
        Kiva kun tapasin Irkun, meillä meni mukavasti oli paljon vanhoja muistoja aikaisemmilta reissuilta. Ja olihan minulla kuumaa totia kahvipannussa.
        Onneksi aamulla heräsin omasta sängystäni, ja reissusta oli jäänyt vain muistorikas
        mielikuva.
        Vähän sellainen utuinen ajatus olikohan se sittenkään totta.
        Ehkä kuitenkin, Late vaan.


    • Hyvää huomenta!

      Hyvinhän olette lentelymatkalta selviytynyneet, paitsi texnellin ikäväksi muuttunut kokemus ja sitä myötä hurustelun keskeyttäminen. Onhan sentään hyvä, että kehittynyt lääketiede voi ja pystyy auttamaan myös noitalennoilla yllättävän kohtauksen saaneita, ehkä tarvittaessa myös oikeita noitiakin. En tiedä.

      En ollut mukana. Jotenkin oli rukuhkautunut tekemättömiä puuhiani ja siinä hupeni ilta ihan myöhään. Tottahan se harmittaa, etten ehtinyt mukaan tälle mielikuvituksellisen rikkaalle ja elämykselliselle matkalle. Ehkä syynä oli myös alitajuinen pelkonikin siitä, että en selviä näin huikeasta lennosta ja matkasta. Jostain se ihminen aina jää paitsi, joko saamattomuuttaan tai arkuuttaan. Tottahan toisaalta olisin ollut tavattoman utelias näkemään myös "oikeita" noitaneitoja. Sen nyt taisi jäädä Lokarin iloksi.

      Enkä arkuuteeni vaikuttaa myös se, että minulla ei ole vahvaa perinnettä näihin Kyöpeli-lentoihin, niitä ei ollut vanhassa elinympäristössäni. Ainoa minkä sain nähdä tai kuulla oli postikortit, joissa mummot luudallaan lentelivät halki ilmojen. Minulle on tullut sellainen käsitys, että nämä lennot vaativat onnistuakseen myös vahvaa uskoa tekemiseen. Koska epäilen, että en omaan sellaista tuntematonta voimaa, pistäähän se epäröimään. Äkkiputouksessa voi tulla vieläkin pahempia seurauksia kuin texsalle. Edellisen kerran jälkijunassa lähteneenä yritin tosissani, kommelluksieni jälkeen pääsin kyllä lentoon, mutta putosin parinmetrin jälkeen mahalleni suoraa lätäkköön niin, että kura lenteli. Hyvä, ettei lentoni nuossut pilviin.
      Tässä selitykseni, niinhän se käy. Jos jotain pitäisi tehdä, eikä onnistu, alkaa selitysten tulva.

      Aurinko paistaa jo näin aamusta. Aivän pientä pakkasta, mutta ei mitenkään haittaa maanpinnalla matkani tekoa. Eiköhän pitäne pikapuolin lähteä kokeilemaan. Hyvää
      Varmaan hyvää tekisi myös lennoista rasittuneillekin! Hei!
      .

      • Olinhan siellä minäkin. Lokari pyyhälsi ohi jonkun Saaronin Liljan perässä, ja minähän jäin kuin nalli kalliolle. Onneksi se Lokarin noitaneito oli kaatanut päälleen ainakin puoli litraa sitä haisuvettä, ja sen lemun - anteeksi tuoksun - perässä oli helppo suunnistaa.
        Jossakin vaiheessa luulin ja kuulin minua kutsuttavan, kun joku kiljui että puupää, puupää. Olin juuri kääntymäisilläni, kun hoksasin, että ambulanssiluutahan kävi noutamassa jonkun, joka pani pontevasti hanttiin, mutta minkäs yksi hento nainen mahtaa, kun neljä ronskia miestä hänet hulikukkeriin pakkaa ja pyyhältää kohti sairaalaa propellit pyörien.
        Oikein lämpimät terveiset ja pikaisen paranemisen toivotukset Jorviin sille hurjalle noidalle, jonka messuaminen herätti puoli lasarettia. Kyllä sillä luonteella ja sisulla jo ainakin ensi pääsiäiseksi lentokuntoon tulee.

        Joo, tuota, hauskaa oli, ja ensi vuonna lähdetään uudelleen. Taidan kuitenkin ottaa ensi vuonna sellaisen separaattorilla toimivan luudan, ettei tarvitse noitien parfyymien mukaan suunnistaa. Ja saahan sillä separaattorilla kahvikermaa, jos ei tykkää juoda mustana...

        Iloista pääsiäistä!


    • Hei taas! Niin pääsimme tähän Sukka-sunnutaihin.. Nyt otamme rauhallisesti ja nautimme kahvista ja rahkapiirakasta..nam......Onneksi meillä on mielikuvitusta,emmekä aio menettää sitä,vai mitä? Ikävää,kun yksi noita joutui sairaalaan,mutta semmoista se on,ei aina mene nappiin kaikki.. Toivottavasti kaikki mene hyvin.. Mitähän tänään keksisi mukavaa..Olen tässä ollut koneella ja kirjoitellut sätissä.. On tutkittu,että virtuaalinenkin tapaaminen on terveellistä mielelle.Pääasia,että juttelee ihmisten kanssa..Masennus iskee moniin ikä-ihmisiin.. Vaikeaa saada ihmisiä tulemaan mukaan ,erilaisiin toimintoihin..
      Kerran ehdotin ,sellaiselle 70:selle rouvalle,että hän tulisi mukaan eläkekerhoihin..Nainen sanoi: "Enhän minä semmoisiin,siellä on vain vanhoja ihmisiä.." No,jokaisella on omat kuvitelmansa..Hauskaahan se on,että 70:set eivät pidä itseään vanhoina vielä..Pitäisköhän nyt tehdä sitä rahkapiirakkaa..
      Eilen olin tyttärellä ja vävy oli tehnyt hyvää ruokaa.. Minusta on mukavaa,kun miehet ovat niin innokkaita ruuanlaittajia..Kun vertaa entiseen,niin miehet ajattelvati,että ruuanlaitto on naisten työtä! Maailma muuttuu Eskoseni!
      Vävy oli t ehnyt Jorille nuotion,kun emme sitten voineetkaan lähteä Seurasaareen .Pääsiäiskokoille! Vävy oli laittanut kuusenoksia,jotka rätisivät iloisesti palaessaan..joten kuului kivaa ääntä..
      Nyt kiitän kahvista ja piirakasta. Oikein mukavaa päivää kaikille! t.Irkku

      • Huomenta.

        On teillä ollut hieno lentoreissu.

        Texanellille oikein paljon toipumis toivotusta.
        Tiedän tuon ohitus jutun ,kälylleni tehtiin myös noin 13v sitten 4 ohitusta,mummo on 85v ja kovasti vielä porskuttaa.

        Aurinkoinen on aamu meillä,lähden kohta taas pienelle lenkille.

        Kyllä kahvi ja piirakka oli makkeeta,kiitos.
        näkyillään...


      • muori67 kirjoitti:

        Huomenta.

        On teillä ollut hieno lentoreissu.

        Texanellille oikein paljon toipumis toivotusta.
        Tiedän tuon ohitus jutun ,kälylleni tehtiin myös noin 13v sitten 4 ohitusta,mummo on 85v ja kovasti vielä porskuttaa.

        Aurinkoinen on aamu meillä,lähden kohta taas pienelle lenkille.

        Kyllä kahvi ja piirakka oli makkeeta,kiitos.
        näkyillään...

        Minä sitä lentelin näkymättömänä Kyöpelinvuoren ympäri monta kertaa eilen illankähämässä. Katselin teidän touhujanne siellä,mutta aika hiljaiselta näytti. en nähnyt urisorkkaakaan. Joku pikkunoita siellä meni oikein reippaasti ripaskaa, taisi olla lännenlokari, tai sen veli joka sitä liidätteli köykäsen näköisesti.

        Minäkin yritin nyökätä Skillanille, mutta ei hän reakoinut mitenkään. Hauskaa oli kumminkin seurata sivusta.

        Nyt otan kupposen kuumaa ja tuota herkullisen näköistä piirakkaa. Hyvää pääsiäistä kaikille ja kiitos juhlapöydän antimista.


    • Hintriika*

      Suunnitelmaan tuli suunnitelmanmuutos eilen illalla, joten lento jäi väliin. Hieman sitä pelkäsinkin etukäteen, sitä lentoa nimittäin, kun tämä korkean paikan kammo ei iän myötä ainakaan paremmaksi tule. Iskee yhä matalammalla! Hyvä kun jaloilleen uskaltaa nousta, vaikka pääkoppa killuu alle 160 sentissä...

      Ei kai me sellaista sakkia olla, jolla mielikuvitus loppuu, vaikka ikää karttuukin! Uskon, että leikkimieltä riittää niin kauan kuin mieltäkin riittää. Emmekä muutu takaisin lapsiksi, koska olemme jaksaneet lapsenmieltä kantaa mukanamme koko elinkaaren ajan. Se on ihan tervettä mielikuvitusta, kaukana muistisairauden aiheuttamasta mielentilasta.

      Hiton komea auringonpaiste, mutta pakkanen vain pitää pintansa. Pitäköön. Joskus sen on pakko luovuttaa. Savu nousee melko suoraan, joten lienee kelvollinen ulkoilusää. On sitä varmaan kokeiltava päivän mittaan.

      Pistelkää loputkin mämmit poskeenne, ennen kuin pääsiäinen loppuu!

      • Nea*

        Minulla oli navigaattori luudassani ja kohta aluksi asensin siihen määränpään:
        Kyöpelinvuori.
        Hyvin osasin ja vauhti oli huumaava,yht"äkkiä näin lokarin kaartavan Saaronin Liljan
        perään täyttä häkää,heilautin heille kättä ja kaasutin ohitse. Samassa Ramoona oli
        edessäni,koukkasin vasemmalta ohi,vauhti vain kiihtyi.
        SkillaN kissoineen tuli näköpiiriin ja huusi minulle:Hei, pian ollaan perillä!

        Rupesin jarruttamaan,mutta kovasta jarrutuksesta huolimatta tömähdys oli aika
        kova ,nyt lonkkaani parantelen,mutta mukavaa oli!

        Rahkatortun palasen otan ja nautiskelen,nam!
        Mietin millaisen kuvan keksisin kananmunaan,no tietenkin pääsiäistrulli luutineen lentämässä ja täysikuu takana!


        täysikuu noidan taakse


    • Aika onnistunut kyöpelin reissu, oneksi texsanelkin pääsi sentää säikähdyksellä.
      Kun pitäisi taas suunnitella tulevaakin, niin otan esiin sen pirttiläisten tapaamisen.
      Ylikypsä siitä talvella puhuikin, ei tainut saada oikein tuulta purjeisiin, kannattaako vielä kysellä olisiko kiinnostusta.
      Tämä nyt mietintään näin myöhään illalla , niin onhan aamuksi valmiina.
      Nukkukaa hyvin ja nähkää kauniita unia, Late

    • Lokari-x

      Hyvää Huomenta.
      Olipas reissu.
      Tota juuh kyl mulla olikih mukavaa, anteeks nyh vaan etten paljokaan keriny seurustelleen kenenkän kans enkä okeen tervehtiinkä ketää keriny nääs kuh tää noitatyttö piti mua nii helkutisti kiireisenä , nääs kuh piti tanssijaki et vieläki tuntuu ...
      No kyl määä vähän säikährinki kun siinä noitijen ruokatarjoilussa oli, taikka mää luulin et nytten sitä kärmes ruokaaki mulle tarjotaan. Mut eihän seh ollukan kuh ankeriasta se mitä mää sain lautaselleni, tota olikih oikeen hyvvää.
      No tota määä söinki ihan hyvällä ruokahalulla.
      Hyvin maistuvaa olih.
      No kyl mää sieltä kotianiki päsin ihan mukavasti, oli mulla se mun pölynimuri kyl hukassa , mut tää mun ystäväni lennäti mua silla luudalansa kuh haetiin, löytyhän se . Annon halauksen ja pusun , jat sit kotia.Kyl mää olinki väsyny, mut onnelinenkih varmaan.
      Tälläi mun se kyöpelin reissu meni, pitäskös sanoo et oikeen onnistuneesti.
      Terv: Lokari-x

    • katleija

      Tervehdys uuteen pirttiin, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ketju vaan kasvaa tosi nopeasti, ettei hittaampi ehdi mukaan.

      Lueskelin vaan noitalentojanne Kyöpelin vuorelle, josta onkin tullut pirttiläiselle traditio pääsiäisenä.

      Muistatteko tätä:
      Raatikkoon Raatikkoon vanhat piiat pannaan!
      Tuonne tuonne Kyöpelinvuoren taa
      ettei niitä ettei niitä pojat nähdä saa!

      Mikäs se tuommoinen raatikko on, ei kai se mikään puulaatikko sentään.

      Katsokaas, kyllä guugeli tietää:

      "Kaakkois-Suomessa esine, joka on tullut käyttökelvottomaksi, tarpeettomaksi, joutaa raatikkoon: heitteille, hylkytavaraksi, tunkiolle. Vanhojenpiikojen Raatikko on ollut siis lähinnä kaatopaikka, melkein kuin Ämmässuo Helsingissä.

      Jos nainen vielä 25 vuoden ikäisenä on ollut naimattomana, hänen on sanottu olevan ”Kyöpelin kynnyksellä”. Ellei sulhasta pian ole löytynyt, kohtalon hetket ovat olleet käsillä, ja matka Kyöpeliin ja Raatikkoon on ollut väistämätön. Taival ei ole ollut helppo. On pitänyt kiskoa vetelällä suolla risuäestä, jonka päällä on istunut tusina vanhojapoikia. On pitänyt kiivetä jyrkkää ja liukasta vuorenrinnettä rautapata tai santasäkki selässä. Sellaisella ikäneidolla, jolla on avioton lapsi, ei ole ollut pääsyä edes Kyöpeliin, koska hän on ”paskantanut Kyöpelin raput”, kuten vanha kansa on asian tylysti ilmaissut.

      Voiko ihmisellä enää kovempaa kohtaloa olla? Ja kaikki vain yksien miehen kutaleiden takia!"

      Hyvää pääsiäisen loppupuolta pirttiläisille t: Katleija

      (ps. on se niin väärin kun joku haukkuu minua tiukkapipoksi ja julmistelijaksi; nyyyyyhhh)

    • Huomenia ja hyvää toista pääsiäispäivää.
      Onnistuneelta kuulosti tuo Kyöpelin juttu kaikkien kohdalla, texsanelilla huono tuuri, mutta toivottavasti nyt kaikki hyvin.
      On siinä Lokari-x muistelemista, taisi ikävä jäädä Kyöpeliin, no vuoden perästä, jos elinpäiviä riittää.
      Mitäs ylikypsä näkymättömäksi rupesi, eihän sitä silloin voi nähdä.

      Hyvä että ei pahemmin Nea:lle käynyt siinä törmäyksessä, ainahan sitä näillä tekniikan vempaimilla on mahdollista kaikkea sattua, vaikka ajokortti onkin.
      Kiitos vaan Latelle, hyvin pelasi luudat.

      Mitä tuohon tapaamiseen tulee, aina valmis olen mukana olemaan, jos vain puuha ihmisiä löytyy.
      Olihan sitä puhetta että siellä Valkeakosken maisemissa, taitaa vaan olla tuota ikää niin paljon jo, että ei oikein intoa meinaa riittää kellään.
      Tietenkin se vaatii vaan puuhaan ryhtymistä, eiköhän se vielä onnistu, nyt vain ilmoituksia halukkuudesta, siitä se alkaa homma hoitumaan.
      Puhutiin sellaisesta omatoimisesta hommasta, ruokaa porukalla laitettaisiin ja muutenkin talkoo mielellä, Paula ja Kalle ne nyt avainasemassa.
      Kiva olisi tavata, jospa ennen pois ololla loistaneet rohkenisavat mukaan.


      Oleppa hyvilläsi irkku, kun tuollaisen vävyn olet saanut, nykyiset miehet tuossa huushollin hoidossa ovat hyvin osallistuvia, sen olen minäkin merkille laittanut.
      Tyttären poika myös sellainen taituri, leipoo kaiken lasten synttäreille ja muutenkin osalistuu huusholli hommiin.
      Aika muuttuu, tavat sen mukana, kiva että jossakin tasaarvoa kasvatetaan.

      Tänään matkaan taas kotimaisemiin ja arki siellä
      alkaa, huomenna kenraaliharjoitukset ensi viikon maanantaihin, kun kaikki eläkejärjestöt yhdessä juhlii.
      Tukkilaisromantiikkaa siellä esitämme, kooste vanhoista iskelmistä, ja omatekoisista runoista,ohjaajina kaikki, vähän jännittää mikä soppa siitä tuleekaan;)
      Parastamme yritämme, Marleenan pukuun somistaudun, kai sitten kaikken pullukoin olen, tai kritiikki ei pelaa.

      Kaunis päivä vielä tänään, sitten on toiveissa sitä kesän tuloa todella tekemään, lämmintä luvassa ja tietysti vesisadetta.
      Nyt toivottelen hyvää päivää kaikille.

    • Hyvin valaiseva kertomus" katleijalta" vanhasta historiasta, mielikuvituksen lennosta, jonka tuloksena mitä surkein kohtalo "kaatopaikkajätteeksi" joutumisesta. Siinäpä on vihon viimeiseksi kunnian pelastamiseksi kelvannut yhdet "miehen kulaleetkin." Niin varmaan on käynytkin, kun hakusessa ollutta unelmien prinssiä ei ole löytynytkään muuhun kuin vahingon tekoon. Olipahan hyvä minunkin tutustua tähän historiaan, koska kovin vähäiset entiset tietämykseni olivatkin.

      Kyllä mielikuvitus on terveellistä ja sen lentoa on syytä vaalia, kuten H*:kin painotti.
      Sehän se elämää yllä pitää. Kaikenlaisille taiteilijoille se lienee ihan välttämätön. Kuinkas muuten se uuden ilmaisun etsiminen onnistuisikaan, ellei mielikuvissaan antaisi vapaasti mennä, hakea vaikkapa hulluttelun puoleltakin. Niin se ylläpitää myös, sanoisiko tavallista elämäntaitelijaakin, myös hiljaisia.

      Minustamielikuviksen vireys ja hoito on kuin puutarhan, (tarkoitan tässä yläpäätä) tai taimikon hoitoa, rönsyä, tauteja, yllätyksiä ja jotain karsimista väliin, mutta hellästi, ettei aukoksi mene. Ja väliin sieltä tärppikin tulee. Ja tulee myös vanha metsä, paljon nähnyt, seassa tervatautisia, kelottuneita entisiä ylpeyksiä, joista aika on vääjäämättömästi jättämässä. Niin kauan kuin kasvavaa, vaikka kituenkin, vain säityttäen, niin kauan on toimintaa. Ei ehkä enää turhaa kilpailua elintilasta. Se kamppailuhan on jo käyty tappioiden ja pienten voittojen kautta.

      Olen kasvanut melkoiseksi tosikoksi. Mielikuvitus kyllä rajoituksin pelaa, luulisin.
      Käytän mielikuvistustanikin erilaisten ratkaisujen hakemiseen, myös mahdottomien ajatusten siivittämänä. Sehän on huppusilmillä etsintää ja suurin osa hetkellisesti syntynyllä jätettä. Eihän sitä koskaan tiedä, kokeiltavahan se. Kaikki ei ole huutelukelpoista.

      Lienee vain osittaista, pientä ajatuksenvirran lirinääni. Oikein komea päivä on aluillaan. Täytyy tutustua tarkemmin.

    • Hintriika*

      Hyvää Agricolan ja suomen kielen päivää! Ikää lisäävänä naurupläjäyksenä suosittelen Jyväskylän yliopiston keräämiä kielikukkasia. Esimerkkinä hauskasta kukkakimpusta vaikkapa:

      Kerholassa piti keskiviikkoiltana järjestää työväenopiston luento aiheesta ”Muisti pätkii, mistä on kyse?”. Luento kuitenkin peruuntui, koska luennoitsija ei muistanut tulla. (Nokian Uutiset 23.9.2005)

      Lukekaa itse lisää:

      https://kielikeskus.jyu.fi/opetus/kirjoitusviestinta/kielikukkasia

      Hauskaa pääsiäisen lopetusta!

    • katleija

      Kävin pitkästä aikaa Turun Tuomiokirkossa. On se vaan niin hieno paikka. Kirkonmenon jälkeen laskettiin seppele Mikael Agrikolan patsaalle kirkon seinustalla.

    • Tuo...

      ...'Tuomio'kirkko = väärä käännös. mikä on oikea??

    • Kotikirkko,

      kotirovasti ! (Suomalaisia on vain peloteltu!) :)

      Tuomiokirkko on käännetty ruotsin sanasta domkyrka. Sana 'tuomio' kirkon nimessä on oikeastaan käännösvirhe. Latinan kielen kotia ja taloa tarkoittava sana 'domus' on vääntynyt ruotsin kielen kautta 'tuomioksi'. Oikea käännös olisi pikemmin 'kotikirkko'. Tuomiokirkko (ruots. Domkyrka, saks. Domkirche, italian Duomo jne.) on hiippakunnan kotikirkko, jossa piispa saarnaa ja toimittaa hänelle kuuluvia vihkitoimituksia. Tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherraa kutsutaan tuomiorovastiksi. Tuomiokirkko ei siis liity ihmisten tuomitsemiseen, vaikka sana tällaisen mielikuvan saattaa tuodakin.

    • Nea*

      Kaunis kirkko joka tapauksessa,olen siellä useamman kerran vieraillut.

      Muuten,kuulin tänään ensikerran kiurun liverryksen ollessani lenkillä,
      oikein täytyi pysähtyä,oli niin iloinen ja voimakas ääni!

      Kuu kiurusta kesään,
      puolikuuta peipposesta,
      västäräkistä vähäsen,
      pääskysestä ei päivääkään!

      Kuukausi sitten vielä kesään, hip hei!

      • Ehtoota!

        EIlen kuulin eka kerran peipposen laulun täällä eteläisellä Pirkanmaalla! Olihan huikeaa!

        Vaan lunta satoi vielä tänään, ei kuitenkaan paljoa, varmaan heti suli pois, parempi niin. Öitä! paulamaria


    • Keväistä aamua pirtissä kävijöille.
      Linnunlaulua sitä ajatellaan ja kuunnellaan, on se kumma miten tuollainen pieni viestin tuoja keväästä ja tulevasta kesästä ilahduttaa.
      Alkaa pesän laitto ja reviirin vartiointi, täyttä elämää sekin.
      Aina uudestaan ja uudestaan se tapahtuu, kuten kaikki kasvukin.
      Toiveikas se on ihmisen mieli myös, aina jaksaa suunnitella tulevaisuutta, ei kai niin vanhaksi eläkkään, ettäkö ei jotakin mielessä pyöri.

      Kyllähän suomen kieli on rikas, murteina sanoja joita ei läheskään kaikkia edes ymmärretä, eilen tuli puhetta "tuslaakista" tiedättekö, tunnetteko esineen, voi olla että olen jo kysynytkin.
      Eipä ole viety Raatikkoon, miehen aikoina sain ja aika nuori olinkin, melkein ensimäinen joka kiinnostusta osoitti minut vihille vei.
      Neljäkymmentäkuusi vuotta se kesti ja nyt jo yksitoista vuotta mieheni pois nukkumisesta.
      Eipä katumista nuorena vihille menosta, elämää se on ollut, ei muuta osannut kaivatakkaan.

      Mielikuvitukseen tästä sitten sain aasinsillan,, siitäkin on puhetta ollut.
      Minun mielikuvitukseni pyörii vähän samalla lailla kuin ynnämuullakin, arkisiin askareihin sitä käytän ja toteutan.
      Monet on ne käsityöt joita olen mielikuvan mukaan kyhännyt, joskus onnistuenkin.
      Mielikuvitus saa myös aikaan pelkoja, niitäkin olen elämässäni kokenut, liian vilkkaan mielikuvituksen ansiosta, mutta myös hauskoja juttuja olen saanut naurettua, täällä pirtissäkin.
      Nyt naurattaa tämä kone, kun kirjoitan, kirjoitus tulee pitkän aikaa jäljessä, olisko se todiste siitä, että liian nopeaksi kirjoittajaksi olen oppinut;)
      Taitaa mielikuvitus tässäkin asiassa tehdä tepposet, mutta totta on se, että kirjoitan nopeammin, mitä kone ulos antaa;)

      Tuomiokirkko, se on kyllä korvaan kuultuna ihan uhkaus, mutta aika monta sen nimistä taitaa olla, kotikirkko huomattavasti lempeämpi.
      Meillä täällä on tiekirkko, kesällä ovet on auki matkalaisille.

      Tänään ne laulajaiset, muuten ihan tekemätön päivä edessä, mitähän se tuokaan tullessaan, en ainakaan siivoa;)
      Voihan sitä kuunnella vaikka lintujen laulua, tosin tässä liikenteen keskellä kuuluu vain tinttien ja varpusten laulu, joskus eksyy lokki liitelemään, ai onhan varikset ja harakat myös tässä ympäristössä viihtyviä.
      Ruvetaan odottamaan päivää, pääskysestä ei päivääkään,, ;)

      • Moikka!!!

        Siitä tapaamisesta sen verran, että kyllä sinä Skillan olet vastaava emäntä ja päällepäsmääjä kuten ennenkin. Sinulle ilmoittautumiset ym. Sinä kannat vastuun kuten aina. Me olemme vain apuna ja hengessä mukana kaikessa missä pystymme olemaan.

        Se ajankohta ka pitäisi kohtapuoleen päättää. Ehdoittaisin kesäkuun ensimmäistä viikkoa, silloin ei vielä kaikki olke kesälomlla. Joko keskiviikko-torstai, tai sitten viikonloppu. Kunhan katsotaan mitä menoja tässä kertyy. Eläkeläisellä kun on aina kiire. Tarttee koittaa saada vaikka pekkasia pariksi päiväksi.

        Mutta nähdään Valkeakoskella kesäkuun helteillä. Tervetuloa kaikki pirttiläiset.

        Taidampa tehdä norrin tuohon kahfeekupposeen, nurkkakaapistahan ei terävät lopu koskaan.

        KIITOS.


    • katleija

      Hassua kun en ole koskaan ajatellut Tuomiokirkon tuomio-sanaa tarkemmin. Sen olen tiennyt että Tuomiokirkko on joka hiippakunnassa, joita on yhdeksän. Joka hiippakunnassa on piispa, sitten vielä lisäksi kenttäpiispa ja arkkipiispa.
      Siis meillä on 11 piispaa.

      Minulle on käynyt tuon tuomio-sanan kanssa niinkuin Röölainin sanaketjussa, että se sana on minulle kaksimerkityksinen.
      Tuomiokirkko on vaan se nimenomainen kirkko, ja nyt vasta tulen ajatelleeksi sitä nimeä toisella tapaa.
      Tuo varmaan tahallinen käännösvirhe voisi viitata myös sen ajan kirkon merkittävään maalliseen valtaan. Olihan kirkolla ennen jopa tuomiovaltaa, näin olen lukenut.
      Palstan ansiosta tulee uusia ajtusvirikkeitä ja sehän on hyvä.

    • ynnämuu

      Hyvää päivää täällä on, kun aurinko paahtaa, ei kuitenkaan helteistä sentään. Oikein mainioita kielikukkasia löytyikin Hintriikan antamasta vinkistä. Sattuuhan sitä "paremmissakin perheissä", jopa ammattilaisillekin. Yritän yhden savo-karjalaisvivahteisen muistella. Täti tulee käsi ojossa: " Tervehitään nytten oekeen käestä pittäin."

      Tänä aamuna käväisin oikein rivakasti Helsingissä, asioillapa tietenkin. Kitupiikki kun olen, jännäsin ehdinkö samalla lipulla takaisin, kun raitsikallakin jouduin ajelemaan. Kun huohotin asemalle takaisin, junan lähtö oli minuutilleen sama kuin lippuni viimeisin voimassaoloaika. Näytin kyllä lipunmyyjälle ja tuntui kuin olisin lottovoiton saanut. Kelpasinhan se!

      Nyt olen vieläkin menestyksestäni niin hohteissani, että jaksa kirjoitella enempää.

    • Hintriika*

      Noin ynnämuu todisti, että onnellisuuteen ei tarvita miljoonapottia. Onni tulee niistä pienistä pipanoista, pikkuriikkisistä onnistumisista pienissäkin asioissa. Ja tokihan niitä elämässä riittää, vaikka joskus epäonnikin riipaisee.

      Viime talven lumia on vielä sadellut. Eivät ne viime kesän voi olla, kun muistaakseni kesä oli aika vähäluminen. Tänään on kuitenkin jo oltu plussan puolella, niin ettei noista sateista ole enää kuin vanhan surmaksi. Siksi piipahdinkin vain äkkiä kaupassa, ei ehtineet minua surmata! Säätiedotus ei parempaa lupaillut ennen kuin loppuviikosta. Pakko kärsiä ja kärvistellä siihen saakka.

      Eipä tässä asiaa ollut. Pelkkää asiattomuutta taas, mutta voikaa hyvin!

    • H U O M E N T A A A !!!!!

      Nyt ainakin kuulette että minä olen herännyt.
      Kiiruusti laitan kahvin tippumaan ja vesipannun viheltämään,noin.
      Syömisiä saatte ottaa jääkaapista kuka mitäkin ,kaikkea löytyy pirtin kaapista.

      Tänään lähtee nuo hakaset tuolta selästä,sen takia keikun näin aikasin ylhäällä.

      Plussan puolelella on mittari eikä näy satavan mitään,aurinko yrittää nähtävästi tehdä nousua,ainakin itäinen taivas rusottaa.

      nyt suihkuun.
      näkyillään...

    • Huomenta, täällä jo kahvi tuoksuu houkuttelevasti, kun oven aukaisin, kiitos muori;)
      Nyt alkaa elämäsi ilman hakasia, toivottavasti olet avun vaivaasi saanut ja kolotukset vähenevät.

      Nollan tietämissä on mittari ja hivenen harmaata taivaalla, mutta eiköhän se aurinko voiton vie, toivottavasti.
      Kyllähän minulle voi niitä ilmoituksia tehdä, mitä siihen tapaamiseen tulee, mutta yhdessä puuhamiehinä ja naisina ollaan.
      Tuo ajan sovittaminen tuntuu olevan vaikeaa, mutta jospa rakosta tähänkin juttuun löytyisi ja myös tapaamista haluavia.
      Kiva olisi nenäkkäin rupatella.

      Kovin hiljaista on pirtissä, ei kai Kyöpelin reissu enää paina, jos palutuminen näin kauan vie, eipä tohdi enää matkaa suunnitellakkaan.
      Minulla suunnitelmat aika tavalla levallaan tälle päivälle, mietiskelin, jospa rupeaisin keittiön kaappien sisältöä tutkimaan, olisi pestävä käyttämättömät astiat ja kiehauttaa myös ruostumattomat aterimet, kivasti kirkastuvat.
      Nurinkurisesti näitä puuhiani teen, ensin kaiketi olisi pitänyt kaapit puhdistaa ja sitten vasta muu suurempi siistiminen, mutta enhän missään olekaan kuin pitäisi, nurinkurisesti taitaa mennä koko elämä;)
      No itseppä sävellän, tyydyttävä on tapoihini.
      Näitä puuhia ajatellessa tulee mieleen, miksi ei voisi olla vain pari ruokailuvälinettä, pesisi ja käyttäisi, nyt hyllyt pullolaan astioita.
      Olen yrittänyt tarjota jälkeläisille, mutta ovat ehtineet hyllynsä täyttää.
      Pitänee ruveta kauppiaaksi, olisikin paljon myytävää,,,, raaskisiko sitten kumminkaan myydä, onhan niitä kerätty pieni ikä;)
      Jaksaisi elämän kiihkeimmilään olessa muistaa, että vähemmälläkin pärjää ja mukaan ei mitään oteta.

      Onnellisuudesta sen verran, että olen melkoisen onnellinen, kaikkea tarvittavaa on ja terveys hyvä, mitäpä sitä muuta voisi toivoa.
      Ainahan sitä tuon rahan kanssa on tiukkaa, mutta sekin on opittu hoitamaan, koskaan ei suuria huolia sen karttumisesta ole ollut, kai sitä sitten tuhlari on ollut.
      Hyvä mieli tulee, vaikka tomaatin taimen kasvusta;)

      Nyt yritän jotakin saada aikaan tänäänkin, ei mitään suurta, mutta sen verran että tunnen eläväni.
      Hyvää, puuhakasta tai vaikka laiskottelu päivää kaikille.

      Se kesäkuun eka viikko minulle sopisi, tai muutama päivä tietenkin;)

      • Niinhän sitä ennen tehtiin, että nuoltiin lusikka puhtaaksi ja laitettiin hirsiseinän rakoon seuraavaa kertaa varten.


      • sergeant d
        ylikypsa kirjoitti:

        Niinhän sitä ennen tehtiin, että nuoltiin lusikka puhtaaksi ja laitettiin hirsiseinän rakoon seuraavaa kertaa varten.

        Nuo seinän nuo hirsiseinänraot herättää ikäviä muistoja. Suurilukuisissa perheissä ei ollut aikaa eikä rahaa remontteihin, raoissa saattoi olla syöpäläisiäkin.
        Ison tuvan leivinuunin muurausraoissa lymyili päiväsaikaan luteitakin.

        Painajaismaista aikaa sota-aikana ja sen jälkeenkin. Kaikesta oli puutetta.


    • Katleija

      Yksinkertaista oli elämä tuohon aikaan mistä ylikypsä puhuu puulusikoista ja hirsiseinistä. Ihmiset keskittyivät olennaiseen, joka tarkoitti kovaa työntekoa. Pirtin rakentaminen, kasken poltto, pellon raivaaminen.
      Kaikki oli itse alusta alkaen tehtävä, pellava- ja villavaatteetkin. Pellava pellolta monien vaiheiden jälkeen kankaaksi, villalanka helpompien työvaiheiden jälkeen.
      Entä ruoka sitten, sekin itse kasvatettava ja hankittava.
      Ei ne perheetkään niin pieniä olleet ennen kuin nykyään. Paljon oli köyhälläkin lapsia.

      Oi miten maailma on muuttunut, me nirsoilemme. Uutisissa kerrottiin että ihmiset haluaisivat enemmän vaihtoehtoja kauppoihin ruoasta.
      Miten minä olen ihan vastakkaista mieltä katsellessani markettien hyllyrivistöjä.
      Sitten on tavaraa ja omaisuutta niin että ihan huoli sen hoidosta tulee, kiirekin.
      Voi meitä, ajattelen monta kertaa.
      Mikä on turhaa ja mikä on tarpeellista. Nuorten joukossa on syntynyt viisautta tätä kulutusyhteiskuntaa kohtaan.

      • joutavoinen

        Kai tämä on se kahvipirtti? Olin aikeissa jo aikaisemmin kirjoittaa, mutta kun en, niin teen sen nyt. Kiireeksi menee nämä ajat eikä kaikki lisääntyneestä hitaudestani johdu, vaan aktuellien tehtävien ruuhkautumisesta.

        Olen olevinani nopea ja tarkka liikenteessä, mutta huomasin tänään osuttuani ruokatuntien aikana minulle oudommalle seudulle kuinka nopeammat ja tarkemmat veivät minulle kuuluvan tilan. Hätäännyin jo että saanko enää autoni ehjänä kotia.

        Kyllä se tavarapaljous on minunkin aiheuttamaa kun kyselin jotakin kuivahedelmä lajia minulle sanottiin, meillä sitä ei ole pidetty myynnissä. Nyt kuitenkin sitä oli ilmestynyt valikoimiin. Yrittääkö he jo liikaakin noudattaa jokaista toivomusta, minunkin?


    • Eipä tuo outoa ole minullekaan, että liikenteessä vilkkaammat valloittavat paikkani. Jos joskus hetkellisesti hairahdun "näyttämään", että käy se minultakin, palaan kyllä pian omaan ruotuuni. Yritän takoa päähäni, että kaikki ei välttämättä ole kuin ennen. Hoksottimeni ei ehkä toimikaan niin, kuin muistelen entisiä. Ennakointi kuuluu liikenneopetukseenkin ja ikä tuo vielä uusia ulottuvuuksia. Antaa hätäisten mennä, kunhan joku kohtuus on, ettei tahallaan ole liikenteen tulppana.

      Enpä tarkemmin mene nyt köyhyyden historiaan. Enkä sen verran, että nekin kokemukset ovat suhteellisia. Köyhyyttä ja puutetta on monen tasoista. Kaikki ei tunne kaikkea, ei edes mielikuvituksissaankaan. Köyhyyttä on ollut ja on edelleenkin. Enkä tätä ikäluokkaa enemmän yleisesti yhdistää työnteko, siinäkin on eroja. Työ on voinut olla opettelua tai leikkiä, joillekin rakaa ponnistelua josta on tultava tulosta. Ja onhan köyhyyskin, jopa sellaisenaankin oppiakin antanut, jos on pystynyt omaksumaan.

      Katleija kirjoitti turhasta nirsoilusta ja tarpeista. Voisi olla aihe, johon voisin paneutua enemmänkin, mutta yritän lyhyesti. Nyt yleisesti, aivan maailman laajuisesti toivotaan ja yllytetään kansalaisia kuluttamaan. Se muka on ainoa pelastus talousongelmiin. Pitääkö vielä valtiojohdonkin olla yllyttäjä krääsämarkkinoilla? Onko säästäväisyys unohdettava ja elettävä yli varojen? Sehän on täysin ristiriidassa varoituksista turhan tuotannon, ympäristön suojelun ja luonnonvarojen tuhlauksen kanssa. Jossainhan se loppu häämöttää, vaikka sitä ei kiirehtisikään. Hyvin pienituloinen pistää rahansa vain tarpeelliseen elämiseen - useimmiten vain pakosta. Suurituloisilla on mahdollisuus halutessaan toteuttaa kerskakulutusta mielijohteitensa mukaan.
      Eipä sekään kulutus painotu kansalliseksi ja sitä kautta työllistäväksi. Hankinnat tulevat maailman markkinoilta. Ehkä ne jossain antavat työtäkin, siellä missä ei ole mahdollista kysellä palkan perään.

      Turhaa roinaa tehdään ihan tarkoituksella. Kehittyminen mukamas menee niin nopsaan, että nykytuote tehdään vanhaksi vajaassa vuodessa. Sinne rojukasoihin menee telkkarit, tigipoksit, pelivempeleet, kännykät. Vanhentuneina. Mitään ei voi korjata, aina uusi tilalle, aina uusin malli. "Pakko saada" ajatus työnnetään melkeinpä väkisin päihin. Hulluahan se on.

      Totta se, että nuorten joukossa on syntynyt ajatuksia kulutusyhteiskunnan mielettömyydestä. Ehkä siitä syntyy jotain kestävääkin, eikä kaikki katoa siihen, kun ja jos sattuu pääsemään törsäilyn makuun tänne "oravanpyörään." Jossain vaihessa yhteiskunnissa tapahtuu suuria muutoksia, myös pakon sanelemana.
      Ei pitäsi olla enää meikäläisen päänsärky, tulee kuitenkin turhankin suuria mietittyä.

      Pitkäksi veny kun vauhtiin pääsin. Ei kuitenkaan niin pitkäksi, ettei voi yli hypätä.

      • Kyllähän minäkin muistan kuinka maaseudulla ennen elettiin, olen asunnut maalla koko ikäni samassa pitäjässä. Kylässä oli kymmenkunta isoa taloa ja saman verran pienempiä. taloissa oli paljon renkejä ja piikoja sekä muonamiehiä. Sitten oli paljon mökkiäisiä jotka tekivät metsätöitä olivat soilla ja kaivoivat ojia pelloille.
        Toki tehtiin monenlaista muutakin työtä, Sodan jälkeen työmaita tuli Helsinkiin, kun linjaautot alkoivat kulkea, matkaa 36km.
        Jo pienestä pitäen oli jokaisen tehtävä jotakin, leipä oli tiukassa. Meitäkin oli yksi toista tusinaa, minä nuorin, nyt 3 jäljellä. Onneksi vanhemmat uskalsivat ostaa oman talon jossa oli vähän maata, se oli tärkeää sai siitä perunat ja vihannekset, oli vähän kanoja lampaita ja sota-aikana yksi lehmä, sika tapettiin jouluksi. Sota-aikana Vanhemmat veljet olivat sotareissulla 6 kpl Osalla heistä oli jo oma perhe. Vanhimmalla veljellä oli minua vanhempia lapsia.
        Sitten tuosta kauppojen tavaramääristä, liikaa on roinaa leipää ja valmisruokia menee suuri määrä kaatopaikoille ei ihme että kaikki elintarvikkeet ovat ylihinnoitettuja
        Ei meillä lusikka olut hirrenraossa mutta katossa hirsien välissä oli leipävartaat.
        Saunassa oli hirsiseinät ja valaistuksena joskus oli pärekkin, oli alkujaan sellainen savusauna.
        Hienot on muistot "kotimökistä" Siellä se vanha sauna on ikäänkuin museona vanhassa kotipihassa, jota nyt veljeni asustaa samalle paikalle rakantamassaan talossa. käyn siellä aika usein, ei pitkää matkaa.
        Taisi mennä vanhan muisteloksi Late.


    • Hintriika*

      Joskus tuntuu, että eläkeikäisten keskuudessa pitäisi hävetä sitä, ettei ole ikinä asunut maalla. Mutta en kyllä ymmärrä, miten voisin olla syyllinen siihen, että vanhempani olivat muuttaneet kaupunkiin siinä vaiheessa, kun minä synnyin.

      Jo keski-ikäisten vanhempieni myötä pääsin suoraan kotiin, joka oli kytketty kaupungin viemäriverkostoon jossa oli vesiklosetti. Niitä ulkohuuseja oli silloin ja paljon sen jälkeen vielä kaupungeissakin. Sukulaisten ja ystävien luona tutustuin niihin. Syytön olen siihenkin, että lapsuudessani oli sisävessa.

      Lutuisesta alusta huolimatta olen nähnyt elämää. Ehkä enemmän sitten aikuisena, kun ns. seisoin jo omilla jaloillani. Niukkuuden kiroukset tunnen, vaikka pahimmasta möhläyksestä en voi syyttää kuin itseäni (yhdessä armaani kanssa). Olenpahan sen jälkeen osannut katsoa tarkemmin, mihin nimeni panen.

      Oppia ikä kaikki. Ilman kovia kolauksia saattaisin olla eri ihminen. Kiitos kolausten, ymmärrän elämää. Olen nyt ehkä onnellisempi kuin olisin ollut, jos kaikki olisi mennyt suunnitelmien mukaan.

      Sellaista se on elämä.

      • Huomenta, niin kauniiseen aamuun, taivas kirkas ja lämpöäkin jo neljä astetta.
        Tästä ikkunasta katsellen ei lunta ole näkyvissä, kun toiseen ikkunaan kuljen naapuritalojen aurauspenkat vielä talvesta muistuttaa.
        Katuja on puhdistettu, hiekotus hiekat talteen otettu, näin uskon.

        Helpompaa se on elämä täällä liikekeskuksissa, niissä sitä minäkin olen melkein koko elämäni asunut, sodan aikana asuttiin vielä sellaisissa taloissa missä mukavuuksia ei ollut, joten kokemusta sen verran myös tästä elämisen muodosta.
        Onhan ne kesäpaikat myös osin alkeellisia olleet, sähköt kumminkin niissäkin.
        Se erilaisuus kiehtoi, ei edes halunnut samaa mitä kaupungin asumisessa on, kai sitä sen verran vahvat juuret vielä maalla elämiseen on, että kaipuu mullan tonkimiseen ja alkukantaisempaan elämiseen elää.
        Tyytyväinen sitä voi olla, kun ei katkeruudet mukana kulje, jos niitä sitten jotakin voisi olla, tyytyväinen olen elooni tällä hetkellä minäkin.

        Ne entiset ajat, oli niitä "luteita, täitä" kuten Irvin lauloi, kokemuksia myös siitä, aika monella sota-ajan ihmisillä kaiketi on, mutta eipä nuoret sellaista osaa kuvitella.
        Tosin onhan kaiketi täitä nyt ilmaantunut, ainakin koulut näin tiedottaa, nyt ei voi syyttä puutteesta sen johtuvan, sota-ajan aikoihin ja vähän jälkeenkin, oli puutetta jopa saippuasta.
        Kokemuksia monenlaisesta on saatu kokea, tämän päivän nuori satuina puheet pitää.
        Ehkä juuri kaikesta puutteesta johtuen sitä on haalinut ympärillensä jos jotakin, tällä hetkellä aivan tarpeetonta.
        On astioita, liinavaatteita kestitä vaikka suurempikin joukko, mutta sitä piti tarpeellisena sitä "hätävaraa" haalia.
        Pahoja päiviä on eletty, siksi kai tätä "rihkamaa" on kerätty, peläten kaiken loppuvan yllättäin.
        No nyt sitten pölyjä kerääntyy ja niitä putsatessa aika menee;)

        Tein eilen ihan täyden työpäivän, siivosin ja pesin laatikoita sisältä ja päältä, polvillaan sai könytä, kun alakappeja putsasin, tuli siinä jätesäkkiin jotain laitettua, tänään jatkan noiden yläkaappien kanssa, tikkaiden päälä keikun, näin tehden siunailee tuota tavaran määrää.
        Sitä rasvan kanssa kerääntynyttä pölyä, niiden vara astioiden ja hyllyjen päälle, ei uskoisi ellei näkisi.
        Hyvä mieli oli eilen ja ehkä se viellä tänään lisääntyy, kun keittiön saan kuntoon.
        Kirjahyllyt ja vitriinin kun vielä läpi käyn, voin huokaista helpotuksesta, vaatekomerot onkin jo kertaalleen selvitetty, no siitäpä sitä kohta alusta saa alkaa, ei vaineskaa, kyllä lähemmäs joulua pitää mennä.
        Tälläistä touhuilua täällä, hullulta varmaan jostakin tuntuu, mutta ikäänkuin taakka harteilta putoaa, kun mielestään nuo hommat saa.
        Tälläistä turhuutta sitä mieleensä kerää, kun ei paljon muuta osaa;)

        Nuo kauppojen hyllyt on kokonaan uusi jutun aihe, se runsaus ja valinnan mahdollisuuus eikun paisuu.
        Hämmästellen katselen sitä valmiiksi tehtyjen tarvikkeiden määrää, onko todella niin, ettei nykyiset ihmiset enää valmista itse mitään?
        Rahan kulutus aivan mahtavaa, ei minun tuloni millään moiseen riitä.
        Pakollisten laskujen jälkeen on ruokaan menevä raha se mistä voin säästää ja pakkokin on.
        Ei tulisi mieleenkään ostaa kaikkea valmiina, johan se oma osaaminen aivan unohtuisi.

        Mutta nyt taitaa venyä, kyllä tätä ihmettelyä löytyy, jätän toiseen kertaan, mukavaa päivää.
        Miettikää nyt itsekukin sitä tapaamista ja viestitelkää, kyselkää sähköpostilla.


    • Hyvää huomenta ja päiväkin on vasta aluillaan.

      Hintriikalle, eipä tässä ole kysymys kaupunkilaisten syyllistämisestä. On vain niin, että kertomukseni, kertomuksemme painottuu asioihin ja kohteisiin, jotka tunnemme, tai ainakin luulemme tuntevamme.

      En tunne kaupunkilaisten sodan aikaista ja heti sen jälkeistä elämää, kuin kertomusten ja lukemisen perusteella. Omat vaikeutensa on varmasti ollut paikasta riippumatta.

      Ei se korpieläjällä ulkovessa ja puuttuva sähkö ollut mikään huolenaihekaan. Mitä ei koskaan ollut, ei sitä tiennyt edes haikailla. Ehkä pitkät ja vaivalloiset kauppa- ja asiointimatkat korpesivat. Totuuden nimessä on myönnettävä, oli niissä oloissa hyväpuoliakin. Mökin "takapihaa", valtion ja yhtiöiden maita oli panikulmittain käytössä. Sieltä sai marjat ja sienet ja järvestä särjet. Se perinne elää vieläkin sitkeästi mielessäni ja myös toteutan sitä.

      Tavallaan ajolähtöhän sieltä tuli hyvin monille. Ei pikku mökki antanut mahdollilsuuksia pesiytymiseen ja vielä päälle se nopea rakennemuutos, joka vei työmahdollisuudet. Kyllähän silläkin jotkut paikalliset "syyllistivät", että tuli otettua noin vain hatkat. Eipä ollut halua jäädä "peräkammaripojaksi" kun ei edes sitä peräkammariakaan ollut. Reilut 50- vuotta olen totutellut kaupunkielämään. Tuskinpa olen aivan rehellisesti sanottuna "mistään kotoisin." Kaikenlaista kokemusta on kuitenkin karttunut.

      Täytyy lähteä kartuttamaan asfaltin polkemista. Miellyttävämpihän tietysti olisi pieni metsäpolku.

    • joutavoinen

      Vaikka minulta edelleen on, ei toimivat home - end napit kirjoitan edelleen tänne sillä en ole voinut olla huomaamatta kuinka arvostettuja Kahvipirttiin kirjoittavat ovat. Joutavaisuuteni on omiaan tasapainottamaan tilannetta. Tätä ei ole otettava muuten kuin huomion kerjuuna.

      Kesällä muutankin ajoittain ja väliaikaisesti maalle ja siellä minulla on tilaisuus verestää maalla asumisen ihanuutta. Sillä rajoituksella, että mukavuuksia on kompostoivasta ulkohuusista lähtien, mutta kaupat ovat kaukana lähes 18 km on matkaa joten bensan hinnan huomioiden ei aivan iltasanomien takia kauppaan lähdetä.

    • Ramoona*

      Katsoin eilen taas kerran korpiloukkolaisten elämää Punaisesta viivasta. Pirtin ikkuna oli rikki, asukkaat repaleissaan , lapset sairaina, eivät koko talvena uloskaan päässeet , koska ei kenkiä ollut. Vellijauhot loppuivat, ainoa lehmä meni umpeen, karhu tappoi lopulta sen ja isännänkin. Äiti lohdutteli kuolevia lapsiaan, että pian tulee kesä, sairaudet paranevat, lapset saavat metsästä marjoja ja lehmä antaa maitoa. Juhlahetki saatiin, kun Topi toi viimeisillä rahoilla kaupasta kahvia ja Riikalle kirkkohamekankaan, Iitalintamarialle kukikasta retonkimekkoon.Suurin toivein vedettiin punainen viiva ensimmäisissä eduskuntavaaleissa, josko kurjuus sitten helpottaisi.

      Pitkä matka on noista ajoista kuljettu hyvinvointi-Suomeen, mutta jälleen ovat leipäjonot todellisuutta, asunnottomiakin on tuhansia. Varmasti on paljon luonnosta vieraantuneita nuoremmissa sukupolvissa, meidän ikäsistähän suurella osalla on ainakin juuret maaseudulla ja kesämökkielämällä palataan yhteyteen luonnon kanssa. Mutta voikukka puskee afaltin raosta, linnut laulavat puistojenkin puissa, vesi siintelee monessa kaupunkimaisemassa. Olen nähnyt muutamia tulevaisuudenvisioita, miten luonto valtaa nopeasti asumattoman kaupungin. Näkeehän kasvuvoiman siinäkin, miten hylättyjen talojen katoista puut kasvavat läpi, pellot muuttuvat tiheiköiksi ja puutarha villiintyy läpipääsemättömäksi viidakoksi. Ei tarvitse olla kesällä poissa kuin pari viikkoa, niin ylipitkään nurmeen ei tahdo leikkuri pystyä. Mahtava on luonnon kasvu- ja uudistumisvoima ! Tulisi nyt vain lämpimämpää, niin kevät pääsisi koko voimallaan valloilleen kuohumaan. Metsäpolulle koira mieluilee, emäntänsä samoin, lintujen konsertointikin on alkanut.

    • Hintriika*

      En toki tarkoittanut, että pirtin kirjoittajista joku olisi ollut syyllistämässä tai juopaa vetämässä. Mutta monessa muussa porukassa olen pannut merkille, että muutamat katsovat nokkavartta pitkin sellaista, joka ei ole lapsuudessaan omakohtaisesti kokenut maaseudun kurjuutta. Vaan taisipa niin maalla kuin kaunpungeissakin olla omat puolensa, joita toinen toiselta kadehti.

      Minä kadehdin nyt, että jossakin päin Suomea aurinko paistaa, kun meidän kohdalla tuo pitkä ja kapea pilvirintama on ankkuroituna paikoilleen. Joku köysi sitä pitelee, ettei vain mene ohi meidän taivasosuudeltamme! Tämän aamun ennusteissa uhkailtiin, että siinä se keikkuu tuossa vielä huomennakin, vaikka muualla on paljon parempaa säätä.

      Laululyriikka loppui eilen. Nyyh! Viikon päästä piti olla konsertti, mutta sen suhteen keskeisen henkilön tapaturmainen kuolema muutti suunnitelmat. Ei tule konserttia. Vielä ei ole tiedossa sekään, saako kurssi jatkoa ensi lukuvuonna. Kovasti toivoisin.

      Nyt lähden tarkemmin tutkimaan tuota ulkoilmaa. En ole varma, sataako siellä jotakin ohutta ja märkää vai valehtelevatko silmäni. Kohta sen tiedän.

      • MARJA-LIISA...

        Heipparallaa!

        Täytyy minunkin sen verran piipahtaa, että kerron edes paikkakunnan säätilan. Aurinko pilkoittelee silloin tällöin pilvien lomasta. Lämpötila ulkona tällä hetkellä kymmenen astetta. Lunta on eilisten tv uutisten mukaan vielä alueella 45 senttiä meillä varmaan enemmänkin.
        Mutta kasvihuoneessa nousee jo lämpö yli kolmenkymmenen, jos ei pidä räppänöitä auki. Ja aitankatolta on tullut jo täysi tynnörillinen vettä, saan sieltä kasteluun, ei tartte kaikkea tuvasta kantaa.

        Peippoja, ja mustarastaita on ollut jo ruokintapaikoilla viikon verran, västäräkkiä ei ole vielä näkynyt. Että kyllä se tästä kesä tulee.
        Isäntä läksi viemään mökille uusia telkänpönttöjä. Ja tekee kuulemma myös turoja kaloille.
        Minä olen ollut ahkerasti tuolla kasvihuoneessa. Kahvit vain tulin keittämään, kun kahvihammasta jo kolotti. Olen koko aamupäivän istutellut dhaalian juurakoita multaan, ja niitä siellä vielä riittää, lähden jatkamaan harjoituksia.

        Mukavaa päivää kaikille!


    • Nea*

      Hei Pirtin väki!
      Keväinen ilma,mutta tuuli on vielä kylmää,vaikka etelästä onkin.

      Katsoin hiljattain ohimennen TV:tä, siinä Kaakkois-Suomessa olevan vastaanottokeskuksen irakilainen poika nirsoili,kun heille tuotiin valmiit ruuat eteen,koska se oli erilaista mihin hän synnyimaassaan oli tottunut!

      Ei varmaan suomalaiset,jotka meni Ruotsii,tai Amerikkaan saaneet mitään ilman,
      ei,itse oliansaittava työtä tekemällä elantonsa ja yöpymipaikkansa.
      Vaikka noilla on nyt hyvät huoneet ja vuoteet,niin siltikin tuntui olevan tyytymätön.

      No,tästä ei aikomukseni ollut kirjoittaa. Katsoin vain Ramonan kirjoitusta,jossa hän myös käsitteli tätä nirsoilua nykyaikana.

      Lonkkani on edelleen tahtonut vihoitella,mutta tämä ei kyllä varmaan ole sen
      pääsiäislennon syytä,vaikka se hurjaa olikin.!
      Siksi en uskalla eteenpäin ajatella mitään matkaa,niin mukavaa kuin se olisikin,
      mutta ei tiedä onko tuo lonkkani matkakunnossa.

      Matkani täytyy nykyään olla sellaisia "nopeita lähtöjä",pitkälle ei voi suunnitella.

    • Minun täytyy ottaa esille se tapaamisjuttu, täytyy odotella merikukkaakin kun saapuu Turkista, siellä he kai ovat. kesäkuun alku sopii minulle ja kumppanilleni jos ei mitään ihmeitä tapahdu. Ylikypsä kertoo kyllä Valkeakosken järjestelyistä ja Skillan ottaa ilmoitautumisia vastaan. Ainakin vanhoja ystäviä odottavat ja sopii sinne uusia ja ynnämuitkin, se olisi kivaa.
      En nyt puutu muihin asioihin, jää tämä paalimmäiseksi.
      Ter: Late

      • Ehtoota tuas ;)

        Meillä vielä 7c mittarissa.

        Tuosta tapaamisesta,voi olla etten pääse,vaikka mieli tekeekin.
        Jos tuo selkä ei kuntoudu vielä siihen mennessä.
        2 kk.en saa nostaa maitopurkkia raskaampaa.
        Katsotaan ja kuunnellaan kuinka muorin käy.
        Kivaa oli viimeksi ja mieli tekee nytkin mukaan.

        Noh voikaahan hyvin. näkyillään...


      • muori67 kirjoitti:

        Ehtoota tuas ;)

        Meillä vielä 7c mittarissa.

        Tuosta tapaamisesta,voi olla etten pääse,vaikka mieli tekeekin.
        Jos tuo selkä ei kuntoudu vielä siihen mennessä.
        2 kk.en saa nostaa maitopurkkia raskaampaa.
        Katsotaan ja kuunnellaan kuinka muorin käy.
        Kivaa oli viimeksi ja mieli tekee nytkin mukaan.

        Noh voikaahan hyvin. näkyillään...

        Huomenta, pilvipoutainen sää, lämpöä liki neljä astetta.
        Perjantai ja kolmastoista päivä, ollaankos taikauskoisia?
        Minulla matka Kuopioon, uskaltaako ollenkaan lähteä, no en oikein usko noihin taikauskoisiin juttuihin, mutta tietysti jos jotakin sattuisi, heti siihen vetoaisin;)
        Sään suhteen nuo ennemerkit useinkin paikkansa pitävät, sen olen huomannut tämän elämäni aikana.

        Joutavainen, käy vaan pirtissä, pääset laadukkaaseen joukkoon, hih,hih.
        Oliskos siihen syynä se, että pirtissä ei vaadita palstalta mitään kummallisuuksia, kirjoitella saa jokainen mielensä mukaan, se lähdetäänkö täältä ainakaan kina ketjuin mukaan, se onkin sitten se pirtin ilmapiirin ylläpitävä voima.
        Jos joskus muihin ketjuihin innostutaan, ei siellä kinaamaan ryhdytä, jätetään sikseen, jos keskustelu ei hyvää anna.
        Ei liioin moitteet ei kehut meitä täällä hetkauta, ehkä se on huomattukin, kiva kun pirttiin kirjoittelet sinäkin;)

        Muori hyvä, aikaa toista kuukautta, sinähän kuntoudut vaikka kuinka hyvään kuntoon, ja pienet vaivat ei menoa haittaa, muisteleppa edellistä tapaamista, eihän sellaisesta pois voi jäädä.
        Uskaltautuis jokainen pirtissä käypä mukaan;)

        Onhan ne ruoka tottumukset kovin erilaisia eri maissa, mutta jos ruokaa tarjotaan ja nälkä on, olisi oltava tyytyväinen tarjoiluun.
        On tämä nykyään mennyt kummaksi tämä maailma, vaikka hyvä ettei ainakaan suomessa tarvitse nälkää nähdä, ikävä kyllä näinkin on muualla, ei paljon nirsoiluun olisi kellään lupaa, kakun jakamista pitäisi harrastaa.

        Nyt sitä lämpöä jo yölläkin alkaa olla, Marja-Liisan hoitohommat siltä osin helpottuu, on ne mittavia nuo sinun puuhasi. mutta lopputulos myös mahtava, ihastelua riittää.

        Punaisen viivan katsoin minäkin, monenko kerrran?
        Siinä nuo osasuoritukset ovat niin aitoja, ihan todelliselta tuntuvat, järkyttävää oli se elämä, tuskin tätä päivänä todeksi edes uskovat ja kumminkin niin lähellä nuo tapahtumat.

        Uskon että ilman maalla käyntiä ei kukaan kaupunkilainen ole ollut, sen verran kokemuksia vaikka sukulaisten kautta, ettäkö ei sitäkin elämän tyyliä tietäisi ja hyvät ja huonot puolet todella kummassakin.
        Tuntuu vain, että niin lähellä on tuo maalaisuus, vaikka kaupungissa onkin elänyt, että sinne kaukaisille juurille jonkinlainen kaipuu on.
        Ei nuo niin kaukaisia ole minunkaan juureni, vaikka toisten peltoja vanhempani kulkivat, sieltä maalta elantonsa saivat,,vanhempana kaupunkiin siirtyivät.

        No nyt ollaan mitä ollaan, ihmisiä kumminkin ja ihmisiksi käyttäydytään;)
        Tulkaa turinoimaan, minä lähden kalakukkojen kaupunkiin.


    • Hintriika*

      Sankka sumu, joka aamulla lohduttomana peitti maiseman, on hälvennyt. Näyttää kuin aurinkokin jostakin yrittäisi kurkkia. Saisi nyt edes tämä päivä olla mieltä valaiseva, kun taas pilvillä viikonvaihteeksi pelottelivat!

      Sen verran tuosta maahanmuuttajan valituksesta, että minusta mies puhui vain siitä, ettei uudessa vastaanottokeskuksessa (entinen vankila) ole enää omaa ruuanlaittomahdollisuutta, vaan ruoka tuodaan valmiina. Siinä yhteydessä hän mainitsi harkituin sanakääntein suomalaisen ruuan erilaisuudesta, ei nähdäkseni moittinut ruokaa muutoin. Se on vähän eri asia kuin nirsoilu.

      Siitäpä tuli mieleen (vaikka asiat eivät sinänsä ole vertailukelpoisia) suomalaiset turistit, jotka ainakin ennen vanhaan veivät etelän aurinkoon omat eväät Suomesta. Tai sitten söivät lomakohteissa vain suomalaisten perustamissa ravintoloissa kotoisia lihapullia ja makkarakastiketta. Ja lauloivat kaihoisasti "kotimaani onpi Suomi..."

      Punainen viiva on koskettava ajankuvaus. Paljon on niistä ajoista muuttunut, vaikka paljon olisi vielä tehtävääkin. Mutta turhasta valittajat pitäisi panna katsomaan ja lukemaan historiaa, että ymmärtäisivät asioiden oikean mittasuhteen.

      No, no, nyt aurinko jo käväisi naapurin seinässä. On siis lähdettävä itsekin käväisemään - ei seinässä vaan kadulla. Toivottavasti edellispäivien sohjo alkaa pian olla tosissaan menneen talven lumia.

      Aurinkoista mieltä!

    • Päivää perjantaita

      Mieku unohin kokonaan pääsiäislennot, ku on tuo sulho ei nii ehdi muihin lentoihin. Etenki Kyöpeliin ei oikeestaan oo asiaa, ku ei oo tarvetta ukkonoitia ja velhon käppänöitä etsiä, vaikkakin tanssipartneriksi, mut tuskinpa sulho tykkää hyvvää katella viäres, ku morsein liitelee oikeen turjake velhon karvaisilla käsivarsilla ja velho loitsuillaan viettelee...hhmmm. Tässä ihan muistaa olevansa nuori ja kaunis, vaan minne on hävinnyt nämä ominaisuudet?
      Vuodet vei, ei palaa ei, pelataan vaan näillä mitä jäi. Pää toimii kohtalaisesti ja sillä on mentävä, onnellisena hyvä tulee.....

      Hyvvää jatkoa kanssa kulkijoille ja kirjoitellaan.
      Hei hei

    • katleija

      Varmasti vastaanottokeskuksissa otetaan huomioon muualta tulleiden ruokailutavat. Johan me suomalaisetkin olemme tottuneet maistelemaan etnisiä ruokalajeja.
      Asukkaille tarotaan kaksi ateriaa plus aamu- ja iltapala.
      Minä uskon että siinä uutispätkässä olevassa jutussa isompi asia oli se, että ruokarahan tilalle on tullut ruoka ja käteen saa nyt tällä systeemillä vähemmän toimeentulorahaa. Se putoaa 302 eurosta 88euroon.

    • Terve, hela revohka!
      Onkos teistä joku havainnut ympäristössään ylimääräisiä arkipäiviä?
      Minulta on kadonnut ainakin kaksi päivää. Jotenkin on sellainen olo, että tänään pitäisi olla keskiviikko, mutta kalenterin ja lääkedosettini mukaan on perjantai!
      Ystävällinen puolisoni lähti kaupoille ja lupasi suorittaa pikaisen gallup-kyselyn aiheesta "mikä päivä tänään tuntuu olevan".
      Sitten mies häippäsi eteisestä ja sammutti valoin mennessään, ja minä kun olin juuri kokeilemassa löytyisikö otsatukalleni muuta paikkaa kuin silmät. Tukka silmillähän ei juuri mitään näe. Sen verran havaitsin, että eteinen oli pimeä, ja tiedustelin lempeästi, että minkä pirun takia ukko valon sammutti.
      Huolehtivainen mieheni ilmoitti, että ei hän valoa pirun takia sammuttanut vaan siksi, ettei minulle tulisi paha mieli. Sitten hän liukeni ennätysnopeasti rappuun, vaikkei minulla ollut siihen hätään mitään heitettävääkään.

      Enää minulla ei ole otsatukka silmillä, joten olen huomaavinani, että sumu hälvenee
      ja vaikuttaa siltä kuin jossakin pilvien takana aurinko pyrkisi näkyviin.

      Valoisaa perjantaita!

      • Heheeee......

        Hyvä Venlastiina,taas sain hyvää vatsajumppaa,hihiiiiiii.....
        Ootte te mainio pari,sehän huomattiin jo siellä viime tapaamisessakin heh,heh....

        Minulla meni viime yö ihan lekkeriksi,kuuteen mennessä aamulla en ollut nukkunut yhtään,ei koskenut eikä kolottanut,uni vain ei tullut.itten torkahdin ja heräsin ovkellon soittoon,siivoojat tuli.
        Otin pienet päikkärit,tunnin verran.

        Miten on uskallanko jättää "rollikasta"irti,se on ollut niin hyvä kaveri.;)

        Kävin saunalla,pesuhuoneessa siivoomassa itteni,on vähän isompi tila kuin tuo oma kylppäri.Löyä en uskaltanut ottaa,kielletty toistaiseksi.

        Mutta kyllä se siitä;)

        Voikaa hyvin.
        näkyillään...


    • Tänään tuntuu siltä, että olen tyhjäkäynnillä. Aivan siten kuin puut valmistautuvat talvilepoon tai karhut. Kevät ei ole ehtinyt vielä herättää. Apukeinoja olen kyllä harkinnut. Sairautta, en edes masennustakaan tunne potevani. Ainoa rasituksenikin on se, että ostin lenkkarit, kun entiset olivat risat. Tietysti ne uutuudet täytyi heti koekäyttää. Hyvin sopivat kanssani yhteistyöhön, eivät nirhanneet, eivätkä muutoinkaan käyttäytyneet sopimattomasti, askeltaminenkin tuntui kevyeltä ja hyvältä. En tullut kiinnittäneeksi huomiotani, huomasivatko satunnaiset kanssakulkijat, että minulla on uudet lenkkarit.

      Huomista kohti, voikaa hyvin, niin minäkin pienin rajoituksin!

    • Uuteen pirttiin, olkaa hyvät!

      Onnea uusille lenkkareille, toivottavasti johtavat kulkusi jatkossakin pirttiin ynnämuu;)

      • Puskasuleima

        Kyl miä olin huamavinani, et emäntä on taas hikipäin avannu uuren, komeen pirtin.
        Jos miä olsil lähemmin tuttu, miä kysysin, et mistä toi Killani sen enerkians ottaa.

        Miä onnittelen kans uusiel lenkkariej johrost Ynnmämuuta.
        Minulki om melkeen uuret, ja kyl neet on hyvät jalalle. Ja neet on tosi kauniitki; sopivatten tämmötteelle latylikelle hentoselle alle saran kilon keijulle ku lihapulla riisipuuron silmään.
        Eikä täs sittem muuta ku, että nyp panen neet lenkkarit jalkoihij ja menen kertomaa Veeässälle, ettei vahinkos kirjota enää tännevaan sinne uuteen paikkaan.

        Voikaatten paksusti!


    • Skillan*

      Kun nyt Puskasuleima noin araks heittäytyi, niin minäpä kerron sen energian lähteen.

      Se on ruisleipä ja paljon voita päälle, lisäksi paljon unta;)

      Kolme puolikasta päivää meni, kun kaikki keittiön kaapit läpi kävin ja astiat pesin, mutta nytpä voisi tulla kaappiin kurkkaamaan.
      Ei pelkoa, että vielä aivan työttömäksi jään, jatkoa seuraa,,,

    • Hei
      ei päässy uuteen pirttiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      295
      6902
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      56
      2128
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1571
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1371
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1073
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      979
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      803
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      45
      786
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe