Vuokratontin ihanuus

Huijattu16+20

Kesäasuntomme vuokra-sopimus päättyy 01.06.2012 Vuokranantaja ei suostu uusimaan vanhaa sopimusta samoilla ehdoilla kuin 30 vuotta sitten ja uusi vuokrahinta olisi lähes 10-kertainen vanhaan verrattuna, joten vaihtoehdoiksi jää järkyttävän kallis vuokra tai vuokranantaja lunastaa rakennukset ja sopimusta ei uusita.
Vuokaranantaja onkin antanut ostotarjouksen rakennuksista 25500€ 109-neliön mökistä, hinnan on määrittänyt kunnan rakennustarkastaja käypästä arvosta seuraavin perustein:
-Katto uusittava seuraavan viiden vuoden aikana
-Kiinteistöä on pidetty talviaikaan kylmänä kosteusvauriot?
-Sähköjen uusiminen ajankohtaista
-Jätevesijärjestelmän uusiminen
Rakennustarkastaja tuntuu olevan hyväkin ystävä tontin omistajan kanssa ja me taasen vaimoni kanssa olemme vain köyhiä vuokralaisia, joista on päästävä eroon.

Onko meillä mitään mahdollisuutta vaatia hintaan muutosta vai onko vain hyväksyttävä se mitä kaverukset ovat keskenään sopineet?

98

9006

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vähimmällä pääset

      kun heti myyt.

      • vaari mökkihöperö

        se on niin.että te otatte mökin mukaan ja se on siinä.jos ette vie mökkiä se jää siihen tontin omistajan vaivoiksi.palkat oli 30 vuotta takaperin.269e kuukaudessa brutto.ja nyt 2150 euroa.olisko vuokrasopimus mahdollista tehdä vaikka 9 kertaisena.mutta siitä huolimatta jos on juokseva vesi niin likapönttöjen ja putkiston veto maksaa tuhansia euroja.olisko viisasta myydä mökki ostaja ehdokkaalle.jos tekis jonkun muun arvion siitä mökistä.


      • mökkitonttu

        Meille kävi muutama vuosi sitten juuri samalla tavalla, saatanan vittu!!!!!
        Suututtiin niin perinjuurin kesämökkitontin vuokraajaan että purettiin koko hirsinen mökki pois tontilta ulkorakennuksineen päivineen ja kuskattiin se kuorma-auton lavalla pystytettäväksi toiselle paikkakunnalle omalle maalle, vaikkakaan ei enää järven rantaan. Kaivokin tuhottiin ja rantasaunakin lähti mukaan. Mitään ei jätetty huijarille hyödynnettäväksi. Rakennuksethan olivat meidän omia, ja ovat edelleen.
        Korvaamattomia vuosikymmenien kesämökkimuistoja ei tietenkään ole enää muualla kuin valokuva-albumeissa ja omassa muistissa, mutta eteenpäin on mentävä tavalla ja toisella. Maisemat vaihtuivat, mutta mökki pysyy edelleen.


      • HOHHOIJAA
        mökkitonttu kirjoitti:

        Meille kävi muutama vuosi sitten juuri samalla tavalla, saatanan vittu!!!!!
        Suututtiin niin perinjuurin kesämökkitontin vuokraajaan että purettiin koko hirsinen mökki pois tontilta ulkorakennuksineen päivineen ja kuskattiin se kuorma-auton lavalla pystytettäväksi toiselle paikkakunnalle omalle maalle, vaikkakaan ei enää järven rantaan. Kaivokin tuhottiin ja rantasaunakin lähti mukaan. Mitään ei jätetty huijarille hyödynnettäväksi. Rakennuksethan olivat meidän omia, ja ovat edelleen.
        Korvaamattomia vuosikymmenien kesämökkimuistoja ei tietenkään ole enää muualla kuin valokuva-albumeissa ja omassa muistissa, mutta eteenpäin on mentävä tavalla ja toisella. Maisemat vaihtuivat, mutta mökki pysyy edelleen.

        EI V...... EI VOI KUN NAURAA MITÄS RAKENSITTE VUOKRAMAALLE


    • wdiwu öo

      Kaupassahan ei kuitenkaan toinen osapuoli voi yksipuolisesti määrätä hintaa.
      Kyllähän siitä lähtö tulee, mutta hinnasta voi siitä huolimatta neuvotella.
      Pyydä täysin ulkopuoliselta vielä itsellesi hinta-arvio.

    • muu maa mustikka

      Itse tarkistuttaisin parilla kappaleella eri kiinteistövälittäjiä käyvän hinnan, että vastaa rakennustarkastajan käsitystä. Jos ei ole suurta eroa, en lähtisi asiassa riitelemään.

      Toinen vaihtoehto on tietysti pistää mökki osiksi ja siirtää toisaalle. Riippuu tietysti rakennustavasta onko millään lailla järkevää. Epäilen, että ei.

      Tämän takia just en osta omistusasuntoa, jossa on kaupungin vuokratontti. Yleensä vuokra on vielä säädetty niin, että lainaa otettaessa sen maksaisi takaisin 20 vuodessa eli siinä kämpän ohessa. Sitten kun on maksanut koko kämpän, saa huomata, että satojen tonnien omaisuus lepää toisen maalla. Sitten pidetään peukkuja, ettei sopimuksne uusiminen osu laskusuhdanteeseen. (jolloin lunastus käyvällä hinnalla sujuu mukavan edullisesti)

      • Mistä tietää...

        Mutta kuka uusi samoilla ehdoilla - kun 30 v. sitten - v-sopimuksen. Ei kukaan. Täytyy miettiä sitäkin, että indeksit nousseet jne.
        Vuokra ollut ehkä hyvinkin edullinen. Nyt sitä itketään täällä. Tuo osto/lunastus/hinta tuntuu varsin käyvältä. Ja tuo korjauslista tuntuu varsin luonnolliselta.

        Riidellessä tulee kuluja vaan. Ja kuka jaksaa enää 30 vuoden jälkeen käydä mökillä.


      • jkjldjkdk

        kiinteistönvälittäjä on huono arvioimaan rakennusten arvoa. Tässähän kaupan kohteena ei ole kiinteistö vaan pelkkä rakennus. On siis verrattava olemassa olevan rakennuksen kunnostuskustannuksia kokonaan uuden rakennuksen hintaan. Tässä rakennnustarkastaja on varmasti pätevämpi joskin hieman jäävi jos sattuu olemaan toisen osapuolen "hyvä kaveri".


    • 13+16

      Tätä jotkut tonttien vuokranantajat kärkkyvät, odotellaan että vuokrasopimus on umpeutumassa ja tarjotaan uutta sellaisilla ehdoilla, jolla myyminen jää ainoaksi vaihtoehdoksi. Mielenkinnosta kysyn sijaitseekos mökki Kanta-hämeessä? Täällä nimittäin yksi maajussi on tuota harrastanut eli lunastanut vuokramailla olevia mökkejä ja alkanut vuokraamaan niitä, kerran päissään kehuskeli kuinka helppoa rahantuloa se on.

      • Järki hoi!

        Kukahan jaksaa kärkkyä 30 vuotta? Jos vaikka 4-kymppinen viljelijä vuokraa maitaan mökkitontiksi puoli-ilmaiseksi, niin hän alkaa vasta 70-vuotiaana lunastamaan mökkirakennuksia ja tekemään "hyvää bisnestä". Eipä tunnu kovin tuottoisalta bisnekseltä.


    • ....................

      Rakennustarkastaja on väärä henkilö arvioimaan hintaa, koska hän ei virkansa puolesta joudu arvioimaan rakennusten arvoja.

      Pyydä kiinteistönvälittäjää, mieluiten vähän kauempana vaikuttava, arvioimaan rakennuksen nykyarvo ja teetä siinä kosteustarkastus. Pyydä sähköasennnusfirmalta (ei ko. kunnan) arvio sähköpuolen vaatimien korjausten hinnasta. Jos jätevesipuoli vaatii uusimista niin selvitä ensin että kuiluuko se vuokralaiselle ja mikä on edullisin kunnassa toteutunut toteutustapa.

      Sitten teet vastatarjouksen

      • ladetsy

        Itse asiassa on tilanteita joissa rakennustarkastaja arvioi hintaa ym.Kyllä monen pienen kunnan tarkastaja antaa hinta arvioita esim. perikunnille (perinnön jako), ym Ollaan pankkiin yhteydessä kun tehdään valmiusaste todistusta. Tietenkin kiinteistövälittäjä on arvioinnin ammattilainen ja osaa varmasti arvioimisen vielä paremmin kuin tarkastaja.

        Toivottavasti palstan aloittaja rakensi mökkinsä pilariperustaiseksi ja todella jämäkäksi, jotta voi siirtää sen pois tontilta. Vuokra tontissa on aina se vaara että ensimmäisen vuokra-ajan jäljkeen, jatkosopimuksen vuokra on monin kertainen tai jatkoa ei ole mahdollista saada ollenkaan. Teidän tapauksen jossa 50v vuokrasopimus loppuu 2013 ja nyt mökkiläiset alkavat jo nyt purkamaan mökkiään, kun eivät pääseet sopimukset maanvuokralaisen kanssavuokrasopimuksen jatkamisesta.


    • m0kk

      Mikä on teidän tämän hetkinen vuokra? Entä mikä on oma hinta-arviosi mökistä? Äkkiseltään tuo esitetty hinta-arvio ei ole kauhean pahasti pielessä. Kyseessä on kuitenkin 30 vuotta vanha mökki, jossa on ilmeisesti ajan patinaa jo ihan kohtuullisesti. Tuon ikäisessä mökissä on kyllä paljon tekemistä, esimerkiksi juuri tuo katto ja sähköt. Lisäksi jos teillä ei ole nykynormien mukaista jätevesijärjestelmää, niin tekemistä riittää.

      • aaaaaaaaaaaaaassss

        Jätevesijärjestelmässä ei ole välttämättä oikein mitään tekemistä.

        Kun mökillä on ns. kantovesi ja kompostoiva käymälä, ei tarvitse tehdä oikein mitään kalliita muutoksia. Vanha maaimetys (mikä se nimi nyt onkaan) kelpaa. Automatiikalla pidettävää paineistettua vettä on pidetty sellaisena, että tämä katsotaan uudemman aikaisen jätevesijärjestelmän vaativaksi.
        Näin Kanta-Hämeessä. Tuollaisissa mökeissä, jotka ovat usein sähköttömiä, käyttökin on vähäistä.
        Eli jos piirustuksissakaan ei ole vessoja ja suihkuja eikä painevesiä, pääsee halvalla. Yksi mahdollisuus olisi purkaa turhat mukavuudet pois jos käyttökin on vähäistä. Kompostikäymälä on kova sana, joka on tärkeä tekijä jolla välttää kalliit jätevesisysteemien uudistamiset.


    • AAMUUN ON AIKAA

      Miksi narista, vuokraa uudelleen tai pura pois jos hinta ei kiinnosta, nykyään ei kukaan vuokraa kesämökkitontteja ja tottakai jos vuokraaja vuokraisi , niin eihän se voi olla sama kuin kolmekymmentä vuotta sitten.. taitaa vanhuus iskeä, kun ei ajatus kulje... toisaalta eihän maanomistajakaan niin tyhmä voi olla että se viimeisen hinnan maksaa.. itse ottaisin tuon rahan mieluummin, kuin ei mitään purkukulut ja rakennuspaikan ennalleen maisemoinnin... onko mahdollista vaatia ???? , tuo jo kuvastaa että ollaan jo ihan pihalla, eikä käsitetä missä tilanteessa ollaan

    • Myy pois

      Miksi ylipäätään hommasit mökin vuokratontilta? Kuinka kukaan voi olla noin tyhmä ja tehdä vielä 30 vuoden vuokrasopimuksen, 50 vuotta se olla pitäisi. Tosin ei vuokratontille ikinä pidä mennä. Tyhmästä päästä saa koko ruumis kärsiä!

      • peukkus....

        Komppaan kybällä ja peukutan plussaa. Vuokra on aina vuokra. Oma on aina oma. Kyllä se pitäisi tietää.


    • ski887

      Maanomistaja olisi yhtähyvin voinut ilmoittaa että vuokrasopimus loppuu, ja mökistä ei makseta mitään. Elikkä hyvä tarjous on tuo 25500, Eikö vuokrasopimuksessa puhuta mitään lunastamisesta?

      • Höpö höpö

        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1966/19660258

        34 §

        Kun vuokrasuhde päättyy, on vuokranantaja, jollei tässä laissa toisin säädetä, velvollinen suorittamaan lunastuksen tontilla olevista rakennuksista, puista ja pensaista sekä pysyvään käyttöön tarkoitetuista laitteista ja laitoksista, mitkä vuokrasuhteen päättyessä siirtyvät hänen omistukseensa.

        Lunastusvelvollisuus ei käsitä ilmeisiä ylellisyyslaitteita eikä laitteita tai laitoksia, joita on käytetty muuhun kuin vuokrasopimuksen tarkoitukseen.

        Lunastusta suoritetaan se määrä, mihin lunastettava omaisuus vuokrasuhteen päättymisen ajankohta paikkakunnalla käyvän hinnan mukaan arvioidaan siinä kunnossa missä se silloin on. Jos rakennuksia, laitteita ja laitoksia voidaan edelleen käyttää entiseen tarkoitukseensa, on arvioinnissa lisäksi otettava huomioon niiden tuotto.

        Muu sopimusehto on mitätön.


    • huhij6

      Helpoimmalla pääsee kun polttaa mökin ja ostaa uuden omalla tontilla.

    • palaa jo

      avotulenteko on kielletty ilman maanomistajan lupaa

      • vahinkoja sattuu

        ei maha miittään


    • 16+10

      Vähän sama tarina oli vanhemmillani 90-luvun alussa: tilan nuori isäntä ei halunnut uusia vuokrasopimusta seuraavaksi 20-vuotiskaudeksi eivätkä vanhempani halunneet sukumökistä luopua. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi tilanosan ostaminen. Jälkikäteen ajateltuna ihan hyvä ratkaisu, koska laman takia hinta oli - sanotaanko - kohtuullinen ja nyt saisi euroissa vähintään saman mitä markoissa maksoivat.

      Rakennustarkastaja ei pysty määrittämään kesäasuntonne markkina-arvoa. Pyydä paria-kolmea välittäjää arvioimaan se.

    • tietolaaaari

      mitä tekee markkinaarvolla tässä tapauksessa, no saahan siitä tietysti kuluja, kun maksaa arvioinnin, eiköhän tää maanomistaja ole kertonut jo summan , vai meinaatko että rakennuksen omistaja myy sen netissä ulkopuoliselle... aika lyhyt on maanvuokraaika, ei kannata jos se loppuu kesäkuussa, ei varmaan muutenkaan voi vuokrata edelleen , kai siitä on mainittu sopimuksessa...voiskohan tätä tyhjää palloo vielä pyöritellä

    • se siitä

      Mitä tästä opimme? Sen että jos rakennat vuokramaalle kirjaa sopimukseen tontin lunastus-oikeus tiettyyn hintaan. Lisäksi vuokrasopimus kannattaa tehdä vähintään 50v. mielellään 70v.

    • Meirän äitee vääntää

      lunastusoikeus tiettyyn hintaan???? kannattaa tehdä 50 -70 vuodeksi??? mistä näitä sanaseppoja sikiää, eletään 2000 luvulla ja tiedoksi kukaan ei ole enään niin tyhmä että sitoo omaisuutensa , tässä tapauksessa maansa , johonki nimelliseen vuokrasopimukseen. Kerro jos tiedät jonkun maanomistaja idiootin joka olis tehnyt esittämäsi vuokrasopimuksen , niin menisin haastattelemaan ja ihmettelemään ihan paikanpäälle.

    • näinsemenee....

      Joo, eilinen Astudio valaisi asiaa, maanomistaja määräsi talon vietäväksi pois, kivijalkaa myöten, sopimusta ei uusita, eikä talosta makseta mitään. Eli, heikoilla on vuokralainen.

      • höpö höpö

        Jos vuokrantaja tarjoaa sopimukseen jatkoa vanhoilla ehdoilla ja vuokralainen kieltäytyy, niin silloin vuokralainen saa purkkaa talonsa ja viedä pois.

        Jos sopimusta ei tarjota samoilla ehdoilla, niin silloin vuokrantajan pitää lunastaa rakennukset käyvällä hinnalla ja hinnassa huomioidaan myös piha ja pensaat ja muut kiinteät rakennelmat kuten terassit , girillikatokset yms.

        Kolmas vaihtoehto on tietysti se että tehdään uusi sopimus muuttuneilla ehdoilla (vuokran suuruus).


      • yksi vielä
        höpö höpö kirjoitti:

        Jos vuokrantaja tarjoaa sopimukseen jatkoa vanhoilla ehdoilla ja vuokralainen kieltäytyy, niin silloin vuokralainen saa purkkaa talonsa ja viedä pois.

        Jos sopimusta ei tarjota samoilla ehdoilla, niin silloin vuokrantajan pitää lunastaa rakennukset käyvällä hinnalla ja hinnassa huomioidaan myös piha ja pensaat ja muut kiinteät rakennelmat kuten terassit , girillikatokset yms.

        Kolmas vaihtoehto on tietysti se että tehdään uusi sopimus muuttuneilla ehdoilla (vuokran suuruus).

        Neljäs vaihto ehto olisi se että sovitaan tontille hinta ja myydään se vuokralaiselle.


    • -Vuokräisäntä-

      Mitä v..ua itket. Vuokrakämpästä lähdetään ja kamat mukaan, kun soppari päättyy. Sama juttu tontin kanssa.

    • 10+2

      Ellei vuokraa ole korotettu 30 vuoden aikana on korotus ihan kohtuullinen. Tontin arvohan on kasvanut sinä aikana huomattavasti enemmän kuin 10 kertaiseksi.

    • Harmi vaan

      Ei sinua viestiketjun aloittaja ole huijattu. Silloin vain joskus aikanaan 30 vuotta tuntui ikuisuudelta ja edullinen kesämökki houkutti. Pelin henki on ollut alusta asti selvillä. Antamiesi tietojen perusteella tontin omistajan tarjous kuulostaa hyvinkin reilulta. Jos sopimuksessa ei ole erityisiä ehtoja niin vuokranantaja voi vaatia sinua purkamaan talosi ja siivoamaan tontin alkuperäiseen kuntoon. Jos mökkisi ei ole tehty kunnon hirrestä niin sillä ei juuri arvoa ole. Purkaminen veisi sinut pahasti tappiolle.

    • dfgrr4

      Ja lisäksi maanomistaja olisi voinut mökistä tarjota vaikka 7000 euroa, miksi tarjosi yli 20000?

      • öiurä

        Maanomistaja joutuu lain mukaan maksamaan käyvän hinnan, siinä syy.


    • juupelinen

      Niin tai jopa pyytää siitä rahaa , jos jättää maanomistajille purkuurakan, tai maanomistaja voi sen purattaakkin jos et itse määräaikaan ole purkanut

    • mökin siirto

      juu ota joku muu arvioimaan kiinteistöjen arvo. jos rakennus on hirrestä niin sehän olis helppo purkaa ja siirtää johonkin toiselle tontille. kyllä tontteja halvalla saa ku kyselee ja kattelee. ite en piruuttanikaan myisi ku kerran vilunki pelillä yrittää teitä pois siitä tontilta ennemmin vaikka polttaisin koko höskän siihen paikkaan jossei mökkiä pysty siirtään mihinkään.

      • painajainen vuosiksi

        Jos mökki kuitenkin myydään maanomistajalle, niin kyllä sieltä rupeaa löytymään kaiken maailman hometta ja kosteusvaurioita. Näitä sitten myyjä joutuu korjauttamaan. Siihen ne saadut myyntirahat hupenee. Halvemmalla pääsee purkamalla mökin pois. Lehteen vain ilmoitus, niin kyllä joku tulee purkamisen tekemään. Saattaa jopa maksaakiin siitä.


      • näin käytännössä
        painajainen vuosiksi kirjoitti:

        Jos mökki kuitenkin myydään maanomistajalle, niin kyllä sieltä rupeaa löytymään kaiken maailman hometta ja kosteusvaurioita. Näitä sitten myyjä joutuu korjauttamaan. Siihen ne saadut myyntirahat hupenee. Halvemmalla pääsee purkamalla mökin pois. Lehteen vain ilmoitus, niin kyllä joku tulee purkamisen tekemään. Saattaa jopa maksaakiin siitä.

        Ja kissanviikset, myy sitten maanomistajalle purkukuntoisena.

        25 k€ mökki purkukuntoisena on ok.

        100 k€ ja 25 k€ mökissäkin on ERO.

        Onhan näitäkin sitten myöhemmin kyseenalaistettu, mutta aika heikkoa se on.


      • 65446+48516

        Eihän maanomistaja ole mitään vilunkia tehnyt vaan toiminut hyvin johdonmukaisesti. Rahan arvo on eri kuin 30 vuotta sitten.


    • asssssssssssxxxx

      Tuollainen mahdottoman isolta kuuluva korotus tehtiin moniin Helsingissä kaupungin vuokratontilla oleviin rintamamiestaloihin. Niissä taisi joku 50 v tulla täyteen. Olihan se vuokra tosiaan nykyrahassa hyvin pieni. Korotus oli todella kova.

      Lisäksi kuulin aikoinaan että hulluina nousukauden kupla-aikoina n. v. 1989 Lopella Riitalan yhteismetsä olisi tehnyt vuokrasopimuksia rantatonteista (pieniä järviä) huutokaupalla. Ihmiset olivat tosiaan hulluja silloin huutovimmassaan. Kalleimmat tontit saivat vuosivuokrakseen 18000 mk, joka silloin oli kova raha, ehkä vastaisi nykyrahassa ainakin 7000 euroa (hakekaa joku netistä rahan vastaavuus 1989 ja 2012, en jaksa itse nyt).

      Vikalista kuulostaa huijaukselta. Ei kai sähköjäkään kukaan hullu lähde remontoimaan 30 v vanhaan taloon. Silloin tehtiin jo aika mukavasti pistorasioita ym. Kosteusvaurioitakaan ei tule helpostia, ainakaan vanhan ajan hirsimökkeihin. Hirsimökin (aika iso tuo on) pystyy kyllä siirtämään muualle.
      Jos järvi ei ole iso eikä hyvällä paikalla (ns. lähellä Helsinkiä, ehkä 100 km), ei tontin arvo paljoa ole. Minullakin on perikunnan kanssa kaksi syrjäistä mökkiä hiukan yli 100 km päässä Helsingistä. Järvellä ei ole pituutta kuin 1 km, mutta paikka on rauhallinen ja ensimmäinen vakituinen asumuskin on 4 km päässä tietä pitkin katsottuna.
      Sähköliittymälle voisin laskea jopa kymmenien tuhansien arvon, varsinkin jos mökki on yli 1 km päässä syrjässä muusta asutuksesta, joissa sähköt on. Lisäksi sähkötyöt maksavat melkoisesti.

      • halpahan se olisi

        Jos vuokraksi on sovittu 18.000mk, eikä ole korotusehtoja, niin eihän se ole nykyrahassa kuin 3000€. Aika halpa vuokra järven sisältävästä tontista.

        Harvemmin 30 vuotta vanhaan tarvii mitään sähköjä remontoida. Melkein uusi talo.


      • makso makrkan sillon
        halpahan se olisi kirjoitti:

        Jos vuokraksi on sovittu 18.000mk, eikä ole korotusehtoja, niin eihän se ole nykyrahassa kuin 3000€. Aika halpa vuokra järven sisältävästä tontista.

        Harvemmin 30 vuotta vanhaan tarvii mitään sähköjä remontoida. Melkein uusi talo.

        etkö osaa suhteuttaa mikä oli 18 000 mk arvo vuonna 1989 ja miten paljon inflaatio on syönyt tuona aikana rahan arvoa?


    • SuhteellistaOnkoSitä

      "Kesäasuntomme vuokra-sopimus päättyy 01.06.2012 Vuokranantaja ei suostu uusimaan vanhaa sopimusta samoilla ehdoilla kuin 30 vuotta sitten ja uusi vuokrahinta olisi lähes 10-kertainen vanhaan verrattuna"

      7,9% vuosikorko on melko tyyris,vaikkakaan ei aivan hillitön.

      Olette siis nauttineet halvasta tontista 30v.

      Mikäli seudulla on tapahtunut vahvaa kehittymistä maan hinnan osalta, niin tuo ei ole kaiketi aivan mahdoton nousu.
      Mutta jos kyseessä on "hikinen pellon taus" jossain "keskellä ei mitään" samaan tyyliin kuin 30v sitten, niin hinta on tällöin aika kova.

    • Korppppi

      Joko ratkaisit asian? Kyllä mökkitontteja edelleen vuokrataan. Ja vuokratontilla olevia mökkejä kaupataan.

      Jos mökkisi arvo on sinusta selvästi yli tarjotun lunastushinnan, kirjoita vaan alle uusi vuokrasopimus. Myy mökki sen jälkeen. Uudesta omistajasta tontin vuokra ei välttämättä tunnu niin hirveältä kuin sinusta. Ajattelee, että myyntihinta olisi muutoin tontin arvoa verran korkeampi.

    • OTA TALOSI JA KÄY

      Onhan kymmenkertainen vuokrahinta iso kertakorotus ja tekee lompakkoon lovea, mutta on huomattava, että olet säästänyt "saman" rahasumman pitkällä edullisella sopimuksella.
      Hinta-arvio mökistä kannattanee ottaa joltain ulkopuoliseltakin taholta, jolloin nuo epäilyksenne sisäpiirihinnoittelusta saadaan ainakin neuvottelujen alle.
      Jos vuokrahinta kaikesta huolimatta ylittää maksukyvyn ja lähtö tulee, etsi mökillesi äveriäämpi ostaja. Joku on varmasti halukas maksamaan sen mihin teillä ei varat anna myöten.
      Jos vuokrahintaa ihmettelet, niin mietippäs oliko tilinauhasi saman kokoinen 30 vuotta sitten. Sikäli kun oli, ymmärrän närästyksenne.

      • Suomi OLI hyvä maa

        euroon siirtyminen oli suuri huijaus, hinnoissa numerot pysyivät ennallaan, vain rahayksikkö muuttui mutta tavallisen työntekijän palkka konvertoitiin melko tarkkaan työnantajan eduksi pyöristäen kurssikerrointa käyttäen.
        Tämä oli sen luokan petos tavallista kansalaista kohtaan että olen pitänyt siitä lähtien suomea epäreiluna huijarien maana. Koko ajan kaikki menee vain huonompaan suuntaan tavallisen ihmisen kannalta.

        En ihmettele yhtään että vuokrankorotus pöyristyttää aloittajaa, ahneus ja eliitin mielivalta ovat tuhonneet tämän maan joka kerran tuntui jopa reilulta ja kohtuulliselta! 1980-luvulla tämä maa oli kaikkien aikojen parhaimmillaan, sääli nuorempaa polvea jotka ovat joutuneet syntymään sen jälkeiseen suomeen eivätkä edes tiedä paremmasta, luulevat raukat suomen olevan hyvä maa vaikka parhaista ajoista on jäljellä enää savuavat rauniot!!


      • Halloo:)
        Suomi OLI hyvä maa kirjoitti:

        euroon siirtyminen oli suuri huijaus, hinnoissa numerot pysyivät ennallaan, vain rahayksikkö muuttui mutta tavallisen työntekijän palkka konvertoitiin melko tarkkaan työnantajan eduksi pyöristäen kurssikerrointa käyttäen.
        Tämä oli sen luokan petos tavallista kansalaista kohtaan että olen pitänyt siitä lähtien suomea epäreiluna huijarien maana. Koko ajan kaikki menee vain huonompaan suuntaan tavallisen ihmisen kannalta.

        En ihmettele yhtään että vuokrankorotus pöyristyttää aloittajaa, ahneus ja eliitin mielivalta ovat tuhonneet tämän maan joka kerran tuntui jopa reilulta ja kohtuulliselta! 1980-luvulla tämä maa oli kaikkien aikojen parhaimmillaan, sääli nuorempaa polvea jotka ovat joutuneet syntymään sen jälkeiseen suomeen eivätkä edes tiedä paremmasta, luulevat raukat suomen olevan hyvä maa vaikka parhaista ajoista on jäljellä enää savuavat rauniot!!

        Taitaa teidän kylillänne olla kaikki työtä tarjoavat Wahlrooseja? Nallekin on pikku näpertelijä maailmantaloudessa joka sen sinunkin palkkasi määrittelee isolta osin. Jos rahaa jää jonkun työnantajan näppiin eurokoukeroiden ansiosta enemmän on bullshittiä yleistää sitä koskemaan kaikkia työnantajia.
        1980- luvulla kaikki näytti hienolle, elettiin sosialistisen Suomen kukoistusta. Sodan jälkeisen sukupolven tekemä vauraus pistettiin sosialisoiden ja kiertoon, nykynuori opetettiin siihen, että ei tarvitse työtä tehdä kun on "rikas" yhteiskunta mikä kyllä heistä huolehtii kiinnosti oman korren kekoon kantaminen tai ei. Nyt kun maailmantalous on "hieman" sekaisin ja pitäisi vetää vyötä kireämmälle, eli elää varojen mukaan, meillä ei muuta kuin pidetään kynsin hampain kiinni saavutetuista eduista. Kansalaisilla on vain etuja ja oikeuksia,,,eikö tulisi keskustella myös velvoitteista? Kun kaikki pitää kohta perunaa myöten tuoda suuhun valmiiksi pureksittuna niin siitä se ankeus alkaa.
        Turha puhua menneessä aikamuodossa; Suomi OLI. Suomi ON hyvä maa elää ja olla. Poikkeahan sillä etelänlomallasi,,,ansaitulla tai lakisääteisellä,,, tiedustelemassa sikäläisen nuorison työtilannetta. Saattaa olla etei meillä kuitenkaan kaikki asiat, työnantajain toimista huolimatta, ole heikosti.
        Unioni kaatuu, sen suhteen saadaan olla huoleti. Aletaanko siinä vaiheessa taas tekemään yhdessä töitä, eikä arvostelemaan työnantajiamme?


      • Allekirjoitan
        Suomi OLI hyvä maa kirjoitti:

        euroon siirtyminen oli suuri huijaus, hinnoissa numerot pysyivät ennallaan, vain rahayksikkö muuttui mutta tavallisen työntekijän palkka konvertoitiin melko tarkkaan työnantajan eduksi pyöristäen kurssikerrointa käyttäen.
        Tämä oli sen luokan petos tavallista kansalaista kohtaan että olen pitänyt siitä lähtien suomea epäreiluna huijarien maana. Koko ajan kaikki menee vain huonompaan suuntaan tavallisen ihmisen kannalta.

        En ihmettele yhtään että vuokrankorotus pöyristyttää aloittajaa, ahneus ja eliitin mielivalta ovat tuhonneet tämän maan joka kerran tuntui jopa reilulta ja kohtuulliselta! 1980-luvulla tämä maa oli kaikkien aikojen parhaimmillaan, sääli nuorempaa polvea jotka ovat joutuneet syntymään sen jälkeiseen suomeen eivätkä edes tiedä paremmasta, luulevat raukat suomen olevan hyvä maa vaikka parhaista ajoista on jäljellä enää savuavat rauniot!!

        Allekirjoitan tuon kaiken. Lisäisin vielä sellaisen huomion tuohon valuuttaosioon että markan arvosta suli noin kolmasosa suhteessa saksan markkaan kun siirryimme euroon.

        Toivottavasti jonain päivänä saamme vielä nähdä kunnon vastaiskun näille helvetin riistokapitalisteille jotka tämän takana ovat.


      • asssssssss
        Allekirjoitan kirjoitti:

        Allekirjoitan tuon kaiken. Lisäisin vielä sellaisen huomion tuohon valuuttaosioon että markan arvosta suli noin kolmasosa suhteessa saksan markkaan kun siirryimme euroon.

        Toivottavasti jonain päivänä saamme vielä nähdä kunnon vastaiskun näille helvetin riistokapitalisteille jotka tämän takana ovat.

        Etkö ole kuullut, että vieläkin jotkut valittavat että Suomen markan arvo sidottiin liian korkeaan arvoon euroon. Tarkoitan että kun 1 € = 5,95 FIM olisi pitänyt olla kuulemma esim. 1 € = 7 FIM.


    • Vuokrasopimus/vakuus

      Tulitikutkin on keksitty..kai huvilanne on vakuutettu muualla kun vuokratyövoimatoimistossa?

    • Osta se tontti

      niin saat itse hinnoitella vuokrasi.

    • Exxon Valdez

      Paikalliselle VPK:lle sammutusharjoituspaikka.
      Monestihan palokunnat etsii näitä rötisköja koulutus ja harjoitus paikoiksi.

      Etukäteen sovitte VPK:n kanssa koska torppa palaa,palokunta tulee suorittamaan harjoitustehtävää ja saa tästä autenttista materiaalia oikeisiin palokohteisiin.
      Myöskin kuvitteellinen uhri palavavassa talossa ,edesauttaa toimintaa todellisessa tilanteessa.
      VPK ja vuokralla oleva hyötyy talosta,tontin omistaja ei saa kun savuavan raunion...

      • valitettavasti.

        Voipi olla että vuokralainen joutuu siivoamaan palokunnan aiheuttamat sotkut riippuu vähän siitä mitä vuokra-sopimukseen on ehdoiksi kirjoiteltu.


    • Guy69-

      Rakennustarkastaja?!? ;) Jos kuitenkin ottaisit kiinteistövälittäjän arvioimaan kohteen hinnan...

      Tottakai hinta nousee 30 vuodessa. Ei kai siinä nyt voi mitään epäselvää olla.

    • jäävi

      Voihan se palaa ns. vahingossakin, keväällä kulotettaessa.

    • Helliinna

      Älä luota vuokranantajan tuttuun hinnan arvioinnissa . Kysy kiinteistövälittäjältä talon hinta-arviota. Se on ilmaista, ainakin meillä päin.

      • toinen arvio

        Ei se arvion antaminen ole ilmaista jos ei tule myyntitoimeksiantoa.

        Arvion saaminen paperille maksaa jotain 100€.-500€.


    • iowjfgiwejgieji

      Myy mökki mustalaisille tai venäläisille isoille korstoille, esittäköön vuokrankorotusvaatimuksensa heille, vastinetta siihen tuskin tarvitsee suuremmin arvailla...

    • Mielestäni ei tarvitse tyytyä vain yhden tarkastajan arvioon, monissa saatetaan käyttää kahta, jopa kolme. Ja eikös kiinteistövälittäjät yleensä vähän katsele tätä asiaa. Ks. asia taidettiin kyllä mainitakin jossain.

      Tai sitten voit "kilpailuttaa" mökkisi, jos et halua sitä itse ottaa ikään kuin mukaan. Koska sehän on ainoastaan hyvä asia, jos saa kilpailuttaa. Joku saattaa hyvin maksaa paremmin ks. mökistä, kuin maanomistaja. Ei kannata jäädä märehtimään yhteen tarjoukseen tai hintaan vaan rohkeasti etsiä muita mahdollisuuksia.

      Kiinteistövälittäjä kuitenkin on oman tietoni mukaan pätevä tähän.

      • Haloo...

        ...kilpailuttaa mökkisi myyntihinta??? Joku muu tekee tosi kovan tarjouksen ja maanomistaja sanookin, että enpäs haluakkaan enää tonttia vuokrata uudelle omistajalle. Tuletkohan saamaan korkeamman hinnan?


    • Ei kannata

      Riippuu tietysti missä mökki sijaitsee, pellolla, metsässä, rannalla. Mikä on asuntojen tai mökkien arvo sillä alueella.

      Vuokralla ei kannata asua ei mökissä tai muutenkaan. Tuon laskelman mukaan neliöhintahan on aivan naurettava reilut 200 € neliö. Yritetään teitä ilmeisemmin jymäyttää.

      Ota yhteyttä ulkopuoliseen asiantuntijaan, joka arvioi rehellisesti asunnon arvon.

      Osta oma ja vuokramökit ja tontit eivät ole kuin omistajien riistokohteita ihmisiltä.

    • Saman kokenut.

      Annan ystävän neuvon, ota rahat ja juokse.

      Jos vuokra-sopimus päätyy puolentoista kuukauden päästä ja maan omistaja on vielä kunnan rakennustarkastajan kavereita, tulee loppu peleissä 5-0 turpaan.

    • Kokeile olen tehnyt

      Tämän avauksen jälkeen myynti saattaa olla hankalaa

    • on vaihtoehtoja

      Pyydä kiinteistövälittäjältä arvio kesäasunnon arvosta ja myös käyvästä tontin vuokrasta, saat jotain neuvottelupohjaa.

      Paljonko oli vanha vuokra ja paljonko on uusi? Mikä on oma näkemyksesi mökin arvosta?

      Sullahan on vaihtoehtoina kieltäytyä korotetusta vuokrasta, jolloin vuokrantajan pitää lunastaa mökki. Tarkkana sitten sen arvon kanssa jos tähän päädyt.

      Toinen mahdollisuus on jatkaa vuokrasopimusta sillä hinnalla minkä sovitte. Tähän kannattaa mennä, ellette pääse lunastashinnasta sopuun. Voithan myöhemmin myydä möksän pois.

      Kolmantena vaihtoehtona olisi sopia kauppa tontista ja ostatte sen omaksi.

    • Sivusta seurannut

      Hei,
      Olen sitä mieltä, että tällä foorumilla on kaiken maailman pölkkypäitä.
      Tottakai 30 vuodessa on vuokrahinnat nousseet.
      Ei pitäisi vuokrata mitään jos ei nyt sellaista ymmärrä.

    • lässyn lässyn

      kyllä huomaa tosiaan että tyhjäpäitä riittää, vuokraaja on täysin maanomisatajan armoilla, ei vuokralainen sanele mitäänn tässä tapauksessa, selittäjiä riittää , mutta se on pääasia , ettei tuollaiset tule pyytämään tyttäreni kättä.. kiitos

    • tai sitten vaan myyt

      10 -kertainen ei vielä kerro euromäärää ?

      Euroissa voisi ottaa kantaa kohtuullisuuteen, kohtuullista ja edullista on ainakin sadoissa euroissa pyörivät vuokrat, ja kaikki ne sataset mitä tulisi vastaavaan kiinteistöveron päälle.

      Eli paljonko euroja pyydetään ?

    • Tuskin huijausta!!

      Siis 30v. sitten oli maailma jotain ihan toista, tonttien hinnat on nousseet melkoisesti. Ei kukaan voi edellyttää, että vuokraisi edelleen samoilla hinnoilla uudelleen 30 vuodeksi.
      Tämä sama virsi on ollut kaupunkien vuokratonttien kohdalla mm. Heinolassa on arvokkaita rantatontteja vuokrattu aikoinaan muodollisella hinnalla kaupunkilaisille ja vuokra-ajan päättyessä on alkanut melkoinen vinkuminen, "että on se niin väärin" periaatteella.
      Jos vielä 30v. sitten maksoi rantatontti näillä (Päijät-Häme) nurkilla 30000-90000mk, maksaa nyt samaisista paikoista tontit 50000-300000€ eli juuri hinnat ovat sitä mitä voivat olla ja se huomioidaan myös vuokrissa. On myös muistettava, että jos vuokrahinnoissa ei ole ollut mitään indeksikorotuksia, ovat vuokralaiset nauttineet melkoisen halvasta vuokrasta vuosia.
      Tuota hintaa kyllä kommentoisin, että melkoinen lukaali täytyy olla se teidän mökkinne jo tuohonkin rahaan, jos 25500€ on sille arvioitu, kun ajattelee tulevia korjauksia. Teidän asemassanne tietysti neuvottelisin vielä ja koettaisin myydä mahdollisimman hyvään hintaan rakennukset tontin omistajalle.

    • dfg567

      Ihme luulot on porukoilla, 1980 rakennettu hirsimökki on purkukunnossa hä? Teillä ei ole palikat koossa.

      • Tuskin huijausta!

        Kyllä tosta aloittajan jutusta käy hyvin ilmi, että vesikatto vaatii kunnostusta, sähköt pitää uusia ja vesi- ja viemärijuttujakin on tiedossa, lisäksi rakennus on ollut kylmillään talvella, joten aika lailla on tiedossa. Ei varmasti purkukunnossa, mutta ei niin hyvässäkään kunnossa. Tiedän uudempiakin hirsimökkejä puretun (hiljattain oli tarjolla purettavaksi home ja kosteusvaurioinen hirsimökki Lahden lähellä tori.fi). Lisäksi hirsimökillä ja hirsimökillä on eroja.
        Oikeastaan tuo 25500€ on aika kova juttu pelkästä 30v. rakennuksesta noine vikoineen, kun ajattelee uusia myytäviä hirsimökkejä (valmista itsekin 170mm pyöröhirrestä), että mitä niiden toimitukset maksaa.
        Tonttihan se monessakin lomakiinteistössä on mikä juuri maksaa!


    • ojkjkejk

      Maanomistaja voi määritellä vuokran ihan vapaasti koska hänellä ei ole velvollisuutta jatkaa sopimusta. Vuokrasuhteen päättyessä on kuitenkin velvollisuus lunastaa rakennukset kuten "höpö höpö" kertoi. Jos lunastushinnasta ei päästä yhteisymmärrykseen niin se määräytyy virallisessa lunastustoimituksessa. En nyt jaksa kaivaa tietoa asiasta mutta kunnan rakennustarkastaja tuskin tuota toimitusta suorittaa. Riskinä voi olla että lunastuksessa tuo hinta laskee alle tarjotun hinnan. Kannattaa yrittää hankkia ulkopuolinen pätevä henkilö arvioimaan rakennusten arvoa jos tuntuu että tarjottu hinta

    • jelliu

      kysyntä ja tarjonta määrittelee hinnan. Tontin omistaja uskoo saavansa saman määrän joltakin toiselta, jos te ette maksa...kaiketi...???

    • dilledong20

      eihän se rakennustarkastaja ole mikään virallinen hinta-arvioija jotenka sen sana ei merkkaa käytännössä mitään tässä asiassa...hommatkaa muutama kiinteistövälittäjä tekemään hinta-arvio ja katsokaa sitten miltä tilanne näyttää.onhan se aika hankala paikka mutta jos nyt vähän edes kohtuullisempaan suuntaan saisitte sitä korvausta.tai sittenhän jos mökin hinta ylittää tontinomistajan kipurajan, saattaa hän tulla vastaan uuden vuokrasopimuksen neuvotteluissa...onnea taistoon

    • Huikian hyva

      Hieman kimurantti tilanne. En usko jotta kukaan ostaa muuta kuin tosi halvalla koska tulossa niin suuri muutos. Toki on aihetta muuttaa vuokraa, ei kahvikaan maksa samaa kuin 30 vuotta sitten. Helsingin kaupunki esimerkiksi on jopa 50 kertaistanut vuokransa koska vuokrasopimukset oli tehty joihinkin kohteisiin sata vuotta sitten. Ei kukaan muu kuin pahviaivo hanki omalla rahallaan taloa joka sijaitsee vuokratontilla. Olette ilmeisesti saaneet ko kohteen siis sen talon tosi halvalla aikoinaan tai ilmaisiksi. Huono juttu on kanssa se jotta joudutte kuskaamaan talon pois omistajan tontilta jos he sellaista vaativat. Itse myisin joo, ja halvalla. Se on oikea vaihtoehto.

    • Orm Onnekas

      Vuokratontii on varmempi kuin oma: Vuokrasopimuksessa sanotaan, että jos kunta tarvitsee tonttia, se korvaa asunnon hinnan yms. Jos oma tontti joutuu pakkolunatsukseen, esim, tien alle, kunnalla on oikeus lunastaa mapohja ns."käyvällä hinnalla", talolle saat tehdä mitä tykkäät - siirtää tai purkaa pois. Jos sinua on onnistanut, että olet saanut kunnalta vuokratontin - yleensä sen vuokra on pienempi kuin sen hinnan mukaisen lainan korko - harkitse toisenkin kerran ennekuin ryhjdyt lunastamaan sitä omaksi. Kunta mielellään myy sen sinulle kiljuen, ikuisessa rahapulassaan.

    • halleluuuja

      Hahhahhaa Edellinenkin kommenttikin kuin suoraan tarinatalosta...yksinkertaisuus kaunistaa, varmaan jo tosi nätti

    • Yualle

      Onko se rantatontti? Jos ei, niin arvo tuskin paljoa normimetsämaan yläpuolella. Tarjoudu ostamaan tontti !?!

    • Kenen lauluja laulat

      No omistaja on varma voitostaan koska et voi muuta kuin suostua nuhaiseen hintaan. Kenen tontilla olet, sen lauluja laulat.. Ja just niin.

    • 2,5 - 5 - 10

      Raakamaan nimellishinta on noin 2,5-kertaistunut 30 vuodessa.

      Kaavoitettujen tonttien nimellishinta on kohonnut enemmän.

      Jos siis olet maksanut tontista vuokraa 30 vuotta sitten 1000 euroa (markat muunnettu) vuodessa, nyt vuokran tulisi olla 2500 - 5000 euroa vuodessa riippuen sijainnista, jos lähtökohdaksi otetaan edelliset raakamaan tai tonttien nimellishinnat.

      Jos kyseessä on hieno paikka (nykyisin) arvostetulla alueella, jonka kysyntä on suurta, hinta voisi kohota enemmän. Jotta vuokran nimellishintaa voisi nostaa kymmenkertaiseksi, alueella olisi tullut tapahtua infrastruktuurin, palvelujen ja kysynnän merkittävää lisääntymistä.

      On mahdollista, että joudut luopumaan mökistä. Rakennustarkastajan hinnalle kannattaa kuitenkin hakea vertaileva tarjous.

    • sähköäääää

      Heh Rakennustarkastaja arvio sähkölaiteiden kunnon mikä vitsi rakennustarkastaja tietää ja on pätevä arvioiman sähkölaitteiden kunnon yhtä hyvin kuin sinä.

      sähköurakkointi liikee on oikea arvijoia näissä asioissa.

    • ei mitää järkee

      No vuokratontille rakentaminen on lähes yhtä järkevää kuin kuin järven jäälle rakentaminen.

      • Tosi tyhmää vuokrata

        rakennustontti, siinä ei voi kun katsoa peiliin, jos syyllisiä etsitään. Vuokra-aika loppuu aina aikanaan ja vuokrankorotus on väistämätön. Joku voi olla tietty niin naivi, että kuvittelee saavansa vuokratuksi uudelleen samalla hintaa, mitä on 30v. sitten vuokrannut.
        Paljonko se vuokra on ollut ja paljonko nyt pyydetään?
        Remonttiakin tuntuisi mökissä olevan tiedossa, ellei se rakennustarkastaja sitten ole ihan vuokraisäntänne talutusnuorassa. Kyllä rakennustarkastajallakin on jokin näkemys ainakin rakennuksen kunnosta ja kunnostustarpeista. Kunnostustarpeisiin nähden tuo tarjottu 25500€ hinta vaikuttaa kohtuulliselta, kun loma-asunnoissa on juuri se tontti joka maksaa.
        Voitte ottaa puolueettoman tavarantarkastajan paikalle http://www.keskuskauppakamari.fi/Palvelut/Asiantuntijapalvelut/Tavarantarkastus joka selvittää varmasti rakennuksen arvon. Tuskin pätevämpää ja puolueettomampaa hinnoittelijaa löytyy kiinteistölle/rakennukselle!


    • järveen vaan

      Toi oli mahtava ja täydellinen huomio , juuri näin

    • asua pitää

      EI KESÄMÖKKIÄ TARVITA, IHAN TURHA!!

      OMA KOTI KULLAN KALLIS, MATKUSTAJA KOTI VIELÄ KALLIIMPI.

    • läp läp

      Mihinkä sitten ylimääräiset rahat sijoittaa , jos ei edes matkailu kiinnosta, eikä autot jne

    • Neuvottelemaan

      Eikö kannattaisi tehdä tarjous vuokratontin ostamisesta omaksi?

    • ee11ee

      Myykää ihmeessä. Kyseiset korjaukset maksaa noin 30.000€. 30 vuotta vanha talo on jo täydellisen peruskorjauksen edessä.

      • assssssss

        Ai miten niin ? Yksinkertainen hirsimökki, jossa ei ole sähköjä, mitä korjataan, jos tyydytään samaan varustetasoon kuin ennenkin. Meilläkin on käytännössä vain hirsikehikko, eli mökki on aika karu. Katto on ainoa joka ehkä olisi hyvä uusia. Mökillä on nyt ikää n. 32 vuotta.
        Taitaa moni puhua talosta, jossa pitää kaikki olla nykyaikaista ja kylpyhuone ja vesijohdot sekä lämmitys viimeisen päälle.
        Meidän mökkimme menee samanlaisena ainakin 50, mitä nyt peltikaton voisi uusia. Ainakin naulat tuppaavat nousemaan ylös itsestään.


      • Myynti kannattaa

        Kyllä minä ainakin ottasin rahat siltä tontin omistajalta! Sillä rahallahan saa uuden mökkipaketin, tulee uudet tarpeet jne. Jos lähdet tosta vanhasta purkamaan mökkiä, niin ellei tunnearvoa lasketa, niin ei juuri kannata.
        Uudelle mökille vaan OMAA tonttia katselemaan ja otat rahat siltä tontin omistajalta!


    • mmm

      Maanmittaulaitos tietäää käyvät hinnat. Soita sinne,

    • assssssssss

      Unohdit kertoa että onko mökki myös n. 30 v vanha ? Onko rantamökki ja miten iso järvi ? Etäisyys Helsingistä tai muusta suuresta kaupungista ?

    • kkkkkkkkkkkkoooooooo

      maamittaulaitos tietää käyvät hinnat??? tämä on palsta mistä ei kannata kysyä mitää neuvoa, sanaseppojen tarinatalo

    • Rakenna järkevästi

      Varokaa rakentamasta vuokramaille yhtään mitään. Mitä hienompi on rakennus tai kämppä, niin sitä suurempi on ahneus, joka kimppuunne käy. Tontin hinta on rakennushetkellä murto-osa rakennuskustannuksista. Maata ei kannata jättää ostamatta muka säästösyistä. Kun olet vuokralla niin olet pihdeissä....

      • Tämä tosi!!!!

        Miksi rakentaa vuokratontille, kun on mahdollista ostaa omakin tontti?? Olen rakentanut muutaman omakotitalon ja nytkin on kolme kesämökkiä omille tonteille. Ei se oman tontin löytäminen niin kummoisia kykyjä vaadi ja mitä olen noita vuokratontteja katsellut, niin eivät nekään mitään vallan hääppösiä ole.
        Useammin kuin kerran olen kuullut tätä samaa virttä, mitä nyt ketjun aloittaja on tässä vääntänyt, että ilmaiseksi meinataan viedä ja vuokra nousee kymmenkertaiseksi.
        Lapissakin Metsähallitus vuokrasi aikoinaan kohtuullisella vuokralla mökkitontteja, vaan... samaa virttä siltäkin on kuultu, kun vuokra-ajat on loppuneet. Sitten on nämä sukulaisten väliset vuokrasopimukset, kun on vuokrattu 30 vuotta 1mk/v. ja sitten siinä vaihtuu sukupolvi ja tulee uudet mielipiteet, siinä sitä on sitten naurussa pitämistä, kun tulee vuokrasopimuksen uusinta :D


      • .u4nåm
        Tämä tosi!!!! kirjoitti:

        Miksi rakentaa vuokratontille, kun on mahdollista ostaa omakin tontti?? Olen rakentanut muutaman omakotitalon ja nytkin on kolme kesämökkiä omille tonteille. Ei se oman tontin löytäminen niin kummoisia kykyjä vaadi ja mitä olen noita vuokratontteja katsellut, niin eivät nekään mitään vallan hääppösiä ole.
        Useammin kuin kerran olen kuullut tätä samaa virttä, mitä nyt ketjun aloittaja on tässä vääntänyt, että ilmaiseksi meinataan viedä ja vuokra nousee kymmenkertaiseksi.
        Lapissakin Metsähallitus vuokrasi aikoinaan kohtuullisella vuokralla mökkitontteja, vaan... samaa virttä siltäkin on kuultu, kun vuokra-ajat on loppuneet. Sitten on nämä sukulaisten väliset vuokrasopimukset, kun on vuokrattu 30 vuotta 1mk/v. ja sitten siinä vaihtuu sukupolvi ja tulee uudet mielipiteet, siinä sitä on sitten naurussa pitämistä, kun tulee vuokrasopimuksen uusinta :D

        Lapissa lunastin tontin Metsähallitukselta, hintaa tuli saman verran kun uusi tontti ilman rakennuksia olisi maksanut.
        Toisaalta taas vuokra jäi pois ja omalla tontilla saa nyt tehdä, mitä haluaa.
        Maksamani tontin hinta lisäsi suoraan kiinteistön kokonaisarvoa, eli raha siinä mielessä tallessa.
        Näin ainakin, jos rakennukset ovat hyvällä paikalla.


    • siinä se

      Jois rakennatta vuokramaalla, niin kirjatkaa hyvät ihmiset siihen vuokrasopimukseen tontin osto-oikeus. Ja sopikaa siihen hinta millä tontti on lunastettavissa. Jos tontin vuokraaja ei tähän suostu voitte hyvin haistattaa hänellä pitkät. Tämä maa tontteja täynnä eikä juuri tuo ole tämän viimeinen tontti. Ja eikun uuden tontin kimppuun.

    • kotkotkoo

      samanlainen tapaus on ollut ruotsissa. mökkiläiset hävisivät... vuokraajalla oli oikeus vaatia vuokra hinta nykypäivän hintojen perusteella. tämä häviö sai aikaan sen että monella ei ollut varaa vuokran nousuun ja yrittävät myydä huonolla menestyksellä.

      • riskaa peli

        Niin ja vuokranantajalla on täysi oikeus siihen että vuokralainen poistaa rakennukset tontilta ja palauttaa tontin alkuperäiseen kuntoonsa niin kuin se vaan suinkin on mahdollista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehen lapsettomuus keski-ikäisten deittailussa

      Tällä palstalla esitetään usein ajatus, jonka mukaan lapsia saanut nainen olisi parisuhdemarkkinoilla huonommassa asemas
      Sinkut
      273
      2288
    2. Kunpa voisin halata sinua

      ja sanoa sinulle miten onnellinen olen siitä, että olet elämässäni. Mutta et ole halausetäisyydellä... etkä elämässäni.
      Ikävä
      44
      1103
    3. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      76
      1041
    4. Muut yrittää seata meidän välejä

      Nainen, oot varmaan sen myös huomannut. Ihan irl oon sen huomannut jo hyvän aikaa. Eihän anneta sen häiritä.
      Ikävä
      100
      1033
    5. Miksi Suomi ärsyttää Venäjää?

      Jatkuvasti? Hyvin suomen herrat tietää, että tuo DCA-sopimus on paha ärsyke Venäjälle. eihän Venäjä ole hyökännyt Suomen
      Maailman menoa
      274
      862
    6. Kun unohdat tämän

      Sivuston, unohdat myös meidät nopeammin. Kokeile. Naiselle.
      Ikävä
      79
      815
    7. Jotenkin tätä asiaa pitää nyt käsitellä

      Vaikka sitten anomuumisti. Olen lähestulkoon rakastunut vanhempaan mieheen mutta tämä ei nyt oikein suju niin kuin pitäi
      Ikävä
      72
      789
    8. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      64
      690
    9. Meillä olisi kaunis kesä

      Yhden viestin päässä. Haluaisin tutustua. Vaikka oltaisiin vaan ystäviä. Eikä mitään vaan vähättelyä. Ajattelen et olet
      Ikävä
      17
      670
    10. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      669
    Aihe