Heippa olen tyttö 14v. ja painan 90kg

Eli pituuteni on 168cm ja painan noin 90kg olen tyttö joka hakee epätoivoisesti apua voisiko joku autaa minua asiani kanssa?:)

29

2373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bjtei

      rupee urheiluu jotai muuta ku sitä ratsastusta! Ratsastamisesta ei oo sulle mitää hyötyy -.- ja jätä suosiol ne karkin ja namulit iha kokonaa kauppaa ja osta vihanneksii ja hedelmii... -.-

      • Anonyymi

        Vitut vihanneksista syö kanaa kalaa jätä myös mehut pois ja limsat ja ehkä vähän niitä vihannksia


    • 10kg tiputtanut

      Mieti ensin, mistä ongelmasi johtuu: syötkö huonosti tai jätätkö aterioita väliin? Nukutko liian vähän, onko perheessäsi muita ylipainoisia? Liikutko tarpeeksi tai kenties et lainkaan?

      Jos perheessä on runsas ruokakulttuuri ja paino-ongelmia, kannattaisi ryhtyä koko perheen kuntokuurille. Yhdessä on helpompi onnistua kun heikkona hetkenä muut ovat tukena!

      Älä paastoa: säästöliekillä keho imaisee kaikki kalorit, eikä kuluta juuri lainkaan. Lautasmallin avulla laihtuu normaalimittoihin terveellisesti. Myös kasvisruoka on hyvä vaihtoehto kunhan huolehtii riittävästä proteiininsaannista. Proteiinit ovat laihduttajalle hyödyllisiä: ne tukevat lihasten kehitystä ja näin myös ylläpitävät energiatarvetta, jolloin laihdut helpommin. Laihtuminenhan perustuu siihen, että kuluttaa enemmän kuin mättää napaansa.

      KAIKKI harrastukset (jotka vaativat molempia käsiä :D) ovat hyvästä. Jos on tapana napostella vapaa-ajalla, kannattaa pysyä kiireisenä. Tutkitusti eniten istuvat ihmiset ovat myös kaikkein lihavimpia. Mene uimaan, soita pianoa, kävele, shoppaa jne. Näin pysyy helposti kaukana ruuasta. Kunnon ruokakin maistuu paremmin kun ylimääräiset välipalat jättää pois.

      Muista nukkua tarpeeksi, sillä myös liian vähä yöuni saattaa kehon säästöliekille. Hyvän nukkumisen jälkeen jaksat kuluttaa senkin edestä! Olen eri mieltä yllä olevan kanssa ratsastuksesta. Se on hyvä liikuntamuoto, joka vahvistaa erityisesti keskivartalon lihaksia. Siinä tulee liikuttua hevosta valmistellessa ja muutenkin ihan huomaamatta. Kuntoilu, joka ei tunnu kuntoilulta sopii liikuntakammoisille loistavasti! Ylipainoisille myös uiminen on hyvä laji, koska se ei rasita niveliä, hengitysilma on hyvä, eli keuhkot säästyvät, mutta kaloreita palaa ja syke nousee. Myös hyötyliikuntaa kannattaa harrastaa: haravoi, vie roskat, hoida puutarhaa, kävele kauppaan ja kouluun jne.

      Näillä eväillä pitäisi fyysisen ja henkisen kunnon kohota huipputerään! Tee asioita, jotka aidosti tuntuvat sinusta hyvältä: onko olosi hyvä sohvalla vietetyn päivän jälkeen, vai päivän, joka on kulunut kavereiden kanssa hengaillessa? Ja kumpi olikaan parempi sinulle ;)

    • notw

      Sää et kasva ennään kauhiasti pittuutta nii kannattaa kysyä terveydenhuoltajalta jottain laihutus vinkkejä ja laihutat sitte terkkarin valvonnassa koska yleensä ei oo hyvä tuon ikäsen laihuttaa mutta sun painoindeksi on isosti ylipainon puolella. Älä jätä mittään normaaleja ruokia syömättä. Syöt kaikki lämpimät ateriat mitä normaalisti pitäski, mutta älä syö ittiäs ihan täyteen. Ite alkoin pitämään ruokapäiväkirjaa ja otti omalletunnolle ku joutu merkkaamaan aina kaikenmaailman turhia välipaloja, niin sitte alakoin jättään niitä turhia välipaloja pois (Sun on kuitenki hyvä syyä jossain lounaan ja päivällisen välissä joku kevyt välipala) mutta sitte herkkuja vähemmälle kans jos niitä tullee syötyä. Ja liikuntaa, lenkkeilyä, pyöräilyä, uintia (se on tosi tehokasta). Mutta tosiaan sun pittää laihuttaa valvotuissa olosuhteissa koska sun ikäsellä voi hyvinki tulla itsetunto-ongelmia ja laihuttaminen saattaa lähtä raiteilta ja päätyä anoreksiaan tai bulimiaan tms.

    • ututut

      tiedän tunteen ite oon kans 14 ja kylläkin tähän painavenpi ja no pitempi myös.

    • hh

      oon 15v, saman pituinen, ja 15kg kevyempi, mut vois kans jatkaa uimaharrastusta ku muaki on kouluttanu mestari uimari että
      hukkaa meni senki opetukset jos en jatkais..ja mä syön lämpinät ruoat enkä hirveesti napostele
      käyn lenkillä ja eläinten kanssa liikuskelen paljolti.. kavereittenkaa ..

    • Hyh hyh

      Kuuluuko aikustumiseen se että on läski? :D

    • jfkgkgj

      aikuistumiseenhän kuuluu myös lihoominen mutt toi on ehkä vähä liikaa :PP

    • 123321

      Aikustumiseen taitaa kuulua se, että muutkin kun ´mallivartalot´ suvaitaan yhteiskunnassa ;)

    • :)

      Onko perheessäs muita ylipainosia, jos on se voi johtua geeneistä ja niitä voit tuskin muuttaa.
      Jos johtuu ruoka valiosta, syö hedelmiä herkkujen tilasta, tai aina kun tekee mieli herkkua, pese hampaat tai vastaavaa, ite oon käyttäny tota viimeistä ja oon jääny koukkuu hammastahnaa. Pitäis kai seuraavaks kysyy miten siit pääsee eroon :)
      Ja tietty urheilu on yks juttu joka on aika tärkee. :)
      Urheilu on aina mukavampaa jos kuuntelee samalla musiikkia, jtn Justin Bieber soimaan

    • 19+0

      Teinitytöt ihailevat syömishäiriöisiä.

      Ajankohtainen Kakkonen kertoi huolestuttavasta pro ana -ilmiöstä, jossa teinitytöt ihailevat syömishäiriöisiä.


      Syömishäiriö on vakava psyykkinen sairaus. (COLOURBOX.COM)
      Pro ana on enimmäkseen teinityttöjen kansanliike jossa nuoret kerääntyvät internetin keskustelupalstoille ihannoimaan liiallista laihuutta. Pro ana -sivustojen käyttäjät jakavat keskenään "thinspiraatiota" eli tsemppaavat toisiaan laihduttamaan neuvojen ja kuvien avulla.

      Sivustot sisältävät suuren määrän hyvin vääristynyttä tietoa syömisestä ja laihduttamisesta. Kuvissa esiintyvät ihmiset ovat luurankomaisen laihoja. Sivujen keskustelupalstoilla käyttäjät kannustavat toisiaan olemaan syömättä ja haaveilevat lisäkilojen laihduttamisesta.

      Apua syömishäiriöön

      Ajankohtaisen Kakkonen haastatteli kahta entistä syömishäiriöstä kärsinyttä. Viesti oli selvä. Toiveissa oli, että pro ana -sivustot kiellettäisiin lailla, kuten Ranskassa on tehty.

      Asiaan on ottanut kantaa myös Syömishäiriöliitto-SYLI RY. Vaikka pro ana -ilmiön kieltäminen ei asiaa poistaisikaan, lähettäisi se kuitenkin selvän viestin siitä ettei asiaa hyväksytä.

      Syömishäiriöistä kärsii jopa 10 prosenttia 18-vuotiaista tytöistä ja jopa 20 prosenttia on oireillut jollain tavalla. Pro ana -sivustot koetaan haitalliseksi myös siksi, ettei niille satunnaisesti eksyvä välttämättä ymmärrä asian vaarallisuutta. Syömishäiriöitä ihailevilla sivustoilla aihetta sananmukaisesti ihannoidaan. Pahimmat seuraamukset jätetään mainitsematta, sillä esimerkiksi hiustenlähtö, sinertävät raajat, ahdistus, häiriintynyt hormonituotanto, masennus ja kuolema eivät kuulu kaunisteltuun todellisuuteen.

      Syömishäiriöstä parantumisessa tärkeää on oikean avun saaminen ammattilaiselta, sekä vertaistuki.

    • jokuu

      Ratsastusta kannattaa kokeilla se kuluttaa melkeen puolet enemmän kaloreita kun juoksu tms.

      • whaaat?

        Oikeesti??? Kyllä mä sen tiedän, että sen hevosen selässä joutuu tekemään paljon töitä, mutta että niin paljon eroa olisi, huh huh! Toisaalta siinä on se ongelma, että aloittelija ei voi tehdä niin paljoa siellä, jos joutuu aloittamaan ihan alkeista. Ehkä edistyneempi saattaakin kuluttaa, mutta aloittelija ei... Vai?


    • -

      Kokeile noudattaa terveellistä ruokavaliota äläkä syö liian isoja annoksia ruokaa. Jätä pois turhat välipalat. Liiku säännöllisesti.

    • hölmö.

      Penskana meillä sanottiin näitä ihmisiä oman navan tuijottajiksi joilla ei ole kykyä hahmoittaa muuta elämää, saatika muista välittäen.

    • hyvin meneeee

      Joo on toi sun painoindeksi ylipainon puolella... Ei kannata alkaa näännyttämään itseään laihemmaksi, eli älä ainakaan ala skippailemaan aterioita. Kannattaa kysyä joltain aikuiselta neuvoa. Vähennä makeiden ja rasvaisten tuotteiden määrää, voit ehkä pienentää hieman annoskokoja, kunhan pidä kuitenkin ne vielä sellaisina, ettet näänny :) Ja kyllä välillä toki saa herkutella. Aloita joku liikunnallinen harrastus, jos et ole aikaisemmin pitänyt liikunnasta, niin yritä löytää sellainen harratus, missä olisit muiden ihmisten kanssa, tai joka olisi hauskaa. Kun sellaisen liikuntalajin löytää, se ei tunnu niin raskaalta. Minulle se on juoksu. Silloin saa tyhjennettyä mielen, kun vain ajattelee sitä juoksemista. Mutta sinunpainoisesi kannattaa aloittaa sellaisesta, mikä ei rasita niveliä kovin paljoa. Esim. pyöräily ja uinti.

    • mm
    • asdfasdfff

      Mä pidän pyöreistä tytöistä :)

    • XLNinja

      Missä sinua siis pitäisi auttaa? Että olet 14, vai koska olet 168 cm vai että koska painat 90 kiloa?

      Jokainen ihminen on erilainen, toinen on laiha, toinen pyöreä ja toinen taas enemmän pyöreä. Pääasia on se, oletko itse tyytyväinen itseesi -nykyistä laihuusihannointia ei kannata tuijottaa liikaa, koska se on hyvinkin epäterveellinen. Mutta epäterveellisiä ovat myös nykyiset rasvaa, sokeria ja lisäaineita tursuavat einesruoatkin.

      Itse olen 170 cm pitkä ja painan reippaasti yli 100 kiloa. Huomaa, että syön normaalia ruokaa, syön vain harvoin karkkia tai rasvaista ruokaa ja liikun joka päivä vähintään sen verran, että sitä voi sanoa hyötyliikunnaksi (kävelen/poljen töihin ja kauppaan, käytän portaita enkä hissiä, jne). Mutta silti olen aina ollut rehevämpi ja isompi kuin "normaalivartaloinen". Lukuisat laihdutusyritykset ovat vain saaneet minut joko ärtymään tai masentumaan, kunnes tajusin, että kaikki lähtee omasta pääkopasta. Minun ei TARVITSE olla 45-kiloinen höytyvä, minun ei TARVITSE miellyttää ketään muuta kuin itseäni.

      Mutta jos koet painosi häiritseväksi, niin toki sitä voi yrittää muuttaa. Yllä on tullutkin paljon neuvoja laihdutukseen, mutta kannattaa myös selvittää itselle, minkä takia haluaa muokata ulkonäköään. Itsesi, terveytesi vai muiden vuoksi?

    • Norempaakin voi kuunella

      Jos murros-ikä on jo loppunut(yleensä ei 14vuotiaana) niin se menee 2tunnilla ulkona oloa ja n.3-4km lenkki ja terve ja tasainen ruokavalio, syö joka päivä 5kertaa niin ei tule nälkä joka muutuu sokeri himoksi. Jos sinulla ei ole viellä muros ikä alkanut tai muuten se on mennyt ohi muuten paitsi pituuskasvun osalta niin voit olla huoleti, syöt vain sen 5 kertaa päivässä ja viätät n 2tuntia ulkona niin sillä se menee kunhan et syö karkkia. Ps. Sen minecraftin tai muun pelin pelaamisen voi lopetaa. Jos pelaat minecraftia niin poista vaan suosiolla se murocraft serveri ja laita takaisin sitten kun olet taas normaali painoinen.

    • kijyuhtgfr

      Olet ihan normaali nuori nainen, nauti elämästä äläkä haikaile

    • jaa_a11

      Painat kaks kertaa mua enemmän ja olet 9 cm lyhyempi? wow.

      • _carolina_

        Tosta "bktei"n vastukaesta, jotain muuta kuin ratsastusta. Niin että on tutkittu että ratsastus kuluttaa energiaa paljon enemmän kuin es. Juoksu lenkki. Että sitä vaan että ratsastus on parasta ja tänne ei tarvita tollasii alentavii viestei. Ja sitä paitsi ratsastuksessa kehittyy myös, esim. Tasapaino!!


    • Anonyymi

      Eihä sitä mitää tarttee tehä jos ei ite koe sitä ongelmaks

    • Minkä asian kanssa tarvitset apua?

    • Anonyymi

      Normipaino 60-70 kg. Lisää liikuntaa , mcdonaltsit ja roskaruoka pois ! Perus teini, hakataan tietokonetta ja syödään mässyä . 20 vuotiaana painat 150 kg

    • Anonyymi

      Aloittaja voi lohduttautua sillä, että hänen kaltaisiaan on Suomessa satoja tuhansia.

    • Anonyymi

      mones kuukaus bulkilla?

    • Anonyymi

      No mä oon 90 kg ja 11 vuotias nii oon ihan vitun läski

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe