Lähteekö tupakanhaju pintaremontilla?

Hyh,mikä,haju

Olen harkitsemassa wanhan talon ostamista, mutta nykyinen omistaja on tupakoinut sisällä n. 50 vuotta. Pinnat on kuluneet ja menee vaihtoon, mutta riittääkö pelkkä tapettien vaihto, maalaus ja perusteellinen siivous vai imeytyykö se käry pintaa syvemmälle? Sisäkatot näyttivät olevan hyvässä kunnossa, jääkö haju jos niille ei tee mitään? Välittäjän mukaan tuuletus ja nykyisen omistajan huonekalujen pois vieminen hävittää käryn, mutta itse en ihan usko siihen.

20

9539

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fkdkdkdkdk

      Ihmettelen jos kärystä ei pääse pintaremontilla eroon. Sisäkattojen maalausta kannattaa harkita jos kerran kaikki muut pinnat uusitaan. Todennäköisesti ovat savun ja ajan "patinoimat" mikä voi pistää silmään kun kaikki muu on uutta.

      Tupakanhajua voi poistaa myös koneellisesti, muistaakseni jollain ionisaattorilla tms. Toimii ainakin laivahyteissä, hotellihuoneissa jne

      • just miiiii

        Otsonoinnilla saa tupakan hajun sisätiloista pois, mutta onko se kuitenkaan hintaansa nähden kannattavaa? Olen ymmärtänyt että se maksaisi reilusti, koska senhän joutuu ammattilaiset tekemään, jolloin hintaa tulee ja se ei taida myöskään ihan tunnissa eikä parissa onnistua jolloin aikaa kuluu ja hintaa tulee lisää.

        Eiköhän se haju lähde ihan sillä että pesee paikat hyvin ja tekee pintaremontin. Uskoisin ainakin sillä hajun katoavan kokonaan. Toki varma en voi olla.


    • vhjlvhjj

      meillä ainakin lähti mutta maalattiin katto ja seinät ennen tapetointia

      • Hyh,mikä,haju

        Kiitos vastauksista. Päätin maalata myös sisäkatot, ei vain hajun takia, vaan koska saattavat tosiaan olla hieman ajan kellastamat (vaikka nyt ei siltä näytä kun kaikki muukin ympärillä on vanhaa ja kulunutta) ja voivat pistää silmään kun seinät ja lattia saa uudet pinnat.


    • hvvhvvhj

      piti vielä mainita et katto maalattiin tixomatilla. haisee ihan hirvelle mut on hyvää maalia amatöörillekkin

    • remppaaja

      Näistä aina kiistellään mutta oman kokemuksen perusteella tupakin haju lähtee ihan tavallisten maalien avulla. Kaikki maalatut ja tapetoidut pinnat uusiksi. Lattiat voi pestä kunnolla ja käsitellä sopivalla suoja-aineella. Melamiinikomerot on mulle arvoitus mutta luulen että nekin lähtevät pesulla hajuttomiksi.

    • 16+15+

      pelkkä pintaremontti ei meillä ainakaan toiminut. 80-luvulla rakennettu talo ja tupakoitu alusta lähtien. Nyt kaikki pinnat maalattu pesty ja puunattu mutta edelleen tunkkainen haju. Otsonointi kuulemma toimii tähän ongelmaan. Hinnoista en tiedä mutta olettaisin olevan tyyristä. nimim. tarjouspyynnöt vetämässä.

      • Cggfgjuygg

        Itse tekisin (näin jälkeenpäin) niin, että poistaisin ensin vanhat pinnat, otsonointi tms hajunpoisto, uudet pinnat katosta lattiaan järjestyksessä. Kyllä sillä pitäisi hyvä saada. Tosiaan katon maalaus on tuossa yhteydessä täysi must. Suosittelen myös sähkökalusteiden uusimista - kun muu on uutta ja hajutonta, niin ne ehkä alkaa herättämään huomiota.


    • remppaaja

      Onko myös erilaiset kaapistot käyty läpi. Voi olla että keittiön ja makuuhuoneiden kaappien sokkeleiden taakse ym. haju on tarttunut jolloin kaappien maalaminenkan ei välttämättä auta.

    • etikka

      Tupakanhajun saa pois täydellisesti ilman remontteja, myrkkyjä tai poppakonsteja. Kyseessä on ruoka-aine, jota löytyy varmaan jokaisesta taloudesta, nimittäin etikka. Käytin tätä menetelmää huusholliin jossa oli tupakoitu ilmeisesti kymmeniä vuosia. Haju oli karsea ja kaikki seinäpinnat, kaappien ovet yms. olivat keltaisena nikotiinin kyllästäminä.
      Laitoin Rajamäen kirkasta väkiviinaetikkaa kahvikuppeihin, juomalaseihin, tölkkien kansiin ym. purnukoihin mitä sattui olemaan ja sijoittelin niitä eri puolille huoneita. Silloin oli hellekausi ja tästä syystä haihtuminen oli tehokasta. Kolmessa vuorokaudessa etikat olivat haihtuneet rakenteisiin ja sen jälkeen tuuletin huoneistoa vuorokauden ajan ja tulos oli yllättävä, erittäin raikas tuoksu! Aivan uskomaton aine!!
      Lopuksi vielä pesin kaikki pinnat etikalla ja kaikki on kuin uutta. Tapetit kylläkin oli vaihdettava värin vuoksi.

    • yök

      Sellasta maalia on olemassa joka peittää kaikki hajut, kaveri tossa just sanoi kun työkseen tekee mestarin hommia... en vaan muista maalin nimeä.... mutta muuten et sitä hajua pois saa koska se on imeytynyt syvälle.... vaikka seinät repisit auki niin se haju on siellä allakin varsinkin kun noin kauan on poltettu sisällä...

      • pöö 1245

        Olen ollut saneeraamassa tulipalokämppää ja siellä seinät maalattiin Tikkurilan acrostopilla.(eristyspohjamaali) Sen jälkeen vielä tasoite ja pintamaali.


    • Otsonointi on tehokas, etenkin kun tekee siinä vaiheessa kun poistettavat pinnat ym on jo poistettu. Itse olen käyttänyt vähän kaikenlaisiin hajunpoistoihin.
      Eikä hintaa lopputulokseen nähden niin kovasti kerry.
      Mulla on laite itselläni.
      Millä suunnalla kohteesi on?

    • CC(

      Me ostimme talon jossa oli useampi huoneisto. Eräässä oli eräs taiteilija työskennellyt ja polttanut sisällä noin 10-12 tuntia päivässä 20 vuoden ajan. Varsinainen työhuone oli aivan keltainen. Kun taitelija lähti, jouduimme remppaamaan huoneiston. Se pahiten vaurioitunut huone jouduttiin kyllä aika lailla kuorimaan ja maalaamaan muutamaan kertaan. Kaikki sellaiset pinnat jotka pystyi vaihtamaan - vaihdettiin. Ikkunanpokat olivat aivan keltaiset. Maali rapsutettiin pois ja sitten malattiin.
      Tupakka on sellainen, että se tulee läpi pelkän maalauksen jälkeen.
      Myös viereinen näyttelyhuone paklattiin todella hyvin ammattilaisen toimesta ennen maalaamista ja loppujen lopuksi remppa onnistui, mutta aika paljon enenmmän työtä oli kuin jos e olisi tupakoitu. Kattoon laitettiin jotain verkkoa tai kangasta tms. ja sitten maalattiin.
      Jos ostat kokonaisen talon, niin mieti. Tupakan haju on erittäin vaikea saada lähtemään ja joudut repimään pintoja auki ja ehkä kapselointimaalaamaan. Tämä on kallista lystiä. Itse en ostaisi.

    • ____????___

      Pintaremontilla eli maalaus, tapetointi jne et pääse tupakan hajusta eroon. Nikotiini puskee itsensä jopa tavallisten maalien ja tapetin läpi. Ainut mikä estää tämän ilmiön on otsonointi huoneistossa ja sitten pinnat ennen lopullista maalausta ja tapetointia pitää pohjamaalata Akrostop eristemaalilla.

      • kloriitti riitti

        Exäni toi jostain purkutalosta meille vanhoja kaappeja. Kellastuneita ja tupakalta haisevia. Pesin kaappien kaikki pesunkestävät pinnat melkein raakaa kloriittia käyttäen. Kellastumat lähti, samoin haju. Ei tarvittu otsonointia


    • jetsu

      Itse kuulin jutun eräältä rakennusmieheltä että seinien maalaaminen ei riittänyt huoneistossa tupakanhajun poistoon. vaan se tupakan aromi tuli siitä maalin läpi

    • timperin jaakko

      Pyyhi kaikki pinnat kloritilla ja käytä kidesoodaa, muruina oleva pussi parempi. Tuuleta sen jälkeen kunnolla. Häipyy pahimmat käryt!

    • Muistat vaan että kun maalailet niitä pintoja,niin älä osta sitä halvinta lateksia pohjamaaliksi.Aiemmin mainittu akrostop on tarkoitettu juuri vastaaviin tapauksiia,eikä se päästä pariin kertaan maalattuna tervaa puskemaan enää läpi.tai sitten joku käyttämäsi öljymaali mikä sitoo sen skeidan alleen..otepohjakin on hyvä maali.konsteja on monia,mut vaikeeta on päästä kokonaan eroon siitä hajusta,ellet sitten revi kämppää auki kokonaan.pahiten se tarttuu just kaikkiin puu/melli pintoihin,esim ovet ja ikkunan karmit.Otsonointia suositellaan,mutta ei sekään ihmeitä tee..onnea remppaan ;)
      monesti pelkällä pesulla ja kärsivällisyydellä tekee ihmeitä..ja mitä siihen tulee,minkä yleensä kaikki unohtaa että niitten pesuaineiden pitää antaa vaikuttaa eikä heti pyyhkiä pois..tulihan avauduttua ;D

    • Hajuton talo

      Ostin puoli vuotta sitten 50 vuotta vanhan talon. Jossa oli oltu tupakoimatta vai pari viimeistä vuotta. Olihan talossa silti melkoinen aromi. Pesin kaikki pinnat moneen kertaan. Kaapit oli aivan keltaiset. Ne purin pois ja muut pinnat maalasin ja vaihdoin lattian.
      Kaikki vieraani ovat sanoneet, ettei haise tupakki. Enkä pistä omaankaan nenään.

      Otsonointia harkitsin jos ei haju lähde, muttei sitä tarvinnut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1174
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1006
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      13
      691
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      48
      687
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      674
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      660
    8. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      604
    9. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      602
    10. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      35
      575
    Aihe