ikärasismi huipussaan

eläkeläinen vm 44

Luin lööpin jossa sanottiin että 70 v evättiin nettiyhteys. Jos näin on olen itse kohta 70v ja käyttänyt nettiä siitä saakka kun linjoille on päässyt. Otan selvää kuka yhtiö on evännyt yhteyden ja jos satuu olemaan käyttämäni operaattori sanon irti puhelin ja netti liittymäni ja otan toiselta yhtiöltä vaikka kalliimmalla. IKÄRASISMILLE PITÄÄ LAITTAA STOPPI VAIKKA VÄKISIN.

32

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täälä kyllä on meidänkeskuudessakin samaa rasismia --- itse olen sen kokenut ikärasismia ja Ruotsinsuomalaisena myös .

      Mutta minkäs teet . Annan takasin :=)

    • Mikähän syy siihen oli ??? Pelkkä lööppi ei sano mitään niin täällä, kuin mainoksessa lehden ostamista varten!

      Ihan turhaa tuohtua, sellaista ikärasismia kun ei ole!

    • niin en täälä nykyisessä kotimaassani ole sellasta huomannut - Sain työtäkin kun tulin täne 51 vuotiaana

      oli työpaikka katsottu valmiiksi ennenkun muutin - mutta heti viihdyin . Täälä katsotaan ihmistä eikä ikää --varsinkin jos on itseluottamusta ja sitähän minulla on vieläkin vaikka plen jo 78v

    • Ehkä joku nuori pojankossi myyjänä, jolla ikäkäsitteet vielä hakusessa. Ei ole monta vuotta kun paikallinen lehti otsikoi: 66v. vanhus eksyi metsään.

      http://portti.iltalehti.fi/nakoislehti/

      • Makriina ek

        Ystäväni oli jäädä ilma ajokorttia, kun vastavalmistunut nuori lääkäri totesi, että ystäväni on ikänsä puolesta kykenemätön autolla ajoon.
        Hän ei kuitenkaan ollut kuin kuusissakymmenissä.
        Hän on puhelias ja ns. mukava ihminen, ja lääkäri varmaan ajatteli, että asiakas on tärähtänyt, kun ei kunnioita häntä vaan lörpöttelee asioitaan tuosta vaan.

        Oli pakko mennä toiselle lääkärille, joka mukisematta kirjoitti lääkärintodistuksen.


    • tätä on vanhuus,,,

      selitys oli jotain tämän tapaista, että vanhukset tekee kaikenlaisia ostoksia ja tilauksia internetistä , eivätkä ole perillä mihin ovat sitoutuneen tuotteita ostettaessa, siksi, vaaditaan jälkikasvulta virallinen lupa netin käyttöön,,
      siis me vanhukset olemme jo vasuuttomia tuon lausunnon mukaan,,,
      ymmärrystä vailla olevia,,,

    • *Kukkahame*

      Olen yli 70 eikä kukaan kysynyt ikään kun kävin Saunalahdella vaihtamassa mokkulan, sain hymyilevältä myyjältä "Hyvää Kesänjatkoa toivotuksen".
      Ja jos jotain käytässä ilmenee tulethan vaihtamaan!
      Ei mitään hankaluuksia minulla ollut, sain vain hyvän mielen kun myyjä oli niin hyvän tuulinen.

    • tylsää=0=

      Myyjän omituinen käytös on kyseessä. Jos pappa ei ollut heti kärryillä myyjän latoessa ammattitermejä, on pinna ilmeisesti tuolla huonosti käyttäytyvältä nuorelta mieheltä palanut.

      Luulis nyt että mielellään myy tuotteen, firman etuhan se vain on!
      Etusivun lööpitkin on melkein aina liioittelevia !!!

    • ja eurot kassaan

      Fiksut myyjät eivät kattel asiakkaan iän perään vaan liiketoimi on se paras toimi.

    • Henkeen käyvää rasismia!

      Ollessani 65:nen minulta kiellettiin vuosittainen terveystarkastus ja myös pelkkä pieni verenkuva.

      Nyt 68:na, syöpäleikkauksen jälkeiseen laboratoriokokeiden tulostukseen kirjoitti lääkäri PSA-kokeen kohtaan: "Julkisella puolella 3:n vuoden välein"!

      Eli, jos olen kiinnostunut eturauhaseni tilasta niin ennen 2015 puoliväliä minun on turvauduttava yksityiseen.

      Osaratkaisu eläkepommiin?

    • meitä on moneksi

      On ihan hyvä sääntö olemassa, varsinkin jos sitä nettiliittymää myytiin puhelimitse. Toinen asia on se, jos itse meni sen tilaamaan.
      Näitä on omassa sukulispiirissä ihan tarpeeksi: iäkäs isäni tilasi aku ankan 79v iässä ja maksoi 3v tilaukset kerrallaan. Ei kukaan täysjärkinen sellaista tekisin.
      Ehti nimittäin jo kuolla ennen tilauksen loppumista.
      Äitini osti ovelta-ovelle kauppiaalta joulukortteja 400e hintaan, ihan sekopäistä sekin ja selkeä huijaus.
      Kummitäti osti 72v tietokoneen ja nettiliittymän, siellä ne on edelleen paketissa ja nettiliittymän sopimus oli sekin 24kk määräaikaistilaus.

      Eli ne säännöt ja lait on oikeasti teidän parhaaksenne laadittu ja keskiverto-kansalaista ajatellen. Onhan moni nuorikin järkevä ja asiallinen, mutta osa höveli ikuisesti raha-asioissaan jne.
      Pikemminkin myyjän pitäisi osata kysyä oleelliset kysymykset asiakkaalta, eli millainen kone on kotona, mitne paljon nettiä käyttäisi, onko aiempaa kokemusta jne. Sen jälkeen suositella oikeaa nopeutta jne.

      • u.m****

        Siinä sinun suvussa taitaa olla sitä sorttia vanhuutta -- Minun kaikki lähisukulaiseni ovat eläneet pitkään ja täysissäjärjissä kuolleet .
        Meneppä nyt tutkituttamaan itsesi sen huomataan nykyaikana ajoissa jot tulee näitä oireita .
        Ja nyt sitten vaan pitkääikää ja terveyttä toivoo Ullam-ummu :=)


    • !!!!!!!

      Missä kysytään nettiyhteyden solmimisen yhteydessä ikä?

      Laitapa lööppi tänne, niin puhutaan sitten uudelleen!

    • Tulenlieskatt***

      Onpa upeaa tuo ikärasismi. Kun olet täyttänyt 70v olet varmasti sekopää mitään ymmärtämätön ihminen. Omituisempaa on miten se juuri siihen toppaa ihmisen käsityskyky.
      Nuorilla ei ehkä ole ikääntyneistä oikeaa tietoa. Jos joku on käyttäytynyt oudommin he luulevat kaikkien olevan samanlaisia. Eivät kaikki nuoremmatkaan välkkyjä ole, vaikka niin luulevat. Kun aikaa kuluu, ovat saman edessä. On varmasti mukava tietää silloin olevansa älykadonnut.
      Omituinen ajatus on että kaikki äly katoaisi 70:piin elettyään.
      Hyvin ikävästi huomautettu lait ja säännöt ovat TEIDÄN parhaaksenne. Kun hoksottimet pelaa, se ei ole ikäkysymys. Eivät tunnu aina nuoremmillakaan hyvin pelaavan, kuten tekstistäsi käy ilmi.
      Kaikki on yksilöllistä, ei siihen ikärasismia tarvita. Niin kauan kun itse pystyy asiansa hoitamaan, oli ikä mikä tahansa ei ihmisten elämää saa omituisilla kielloilla säännellä. Ei äly katoa kun olet täyttänyt jonkin määrätyn iän, vaikka nyt joku voi luulla.

      • Makriina ek

        Voimme todella olla kiitollisia yhteiskunnan huolehtivaisuudesta, Meidät arki-ihmiset luokitellaan eri ryhmiin ja huolenpito on sen mukaista. Vanhuskullat ovat silmälläpidon alaisina tietenkin, sillä eihän meistä voi tietää, mitä hullutuksia kalkkeutuneet aivomme keksivät.

        Jotkut ovat jopa politiikassa ja pyrkivät presidentiksi.Aivan liikuttavaa.


    • Nahaton ja rahaton

      Vaikeaa tuo stoppi on saada aikaan kun sitä esiintyy kaikessa.

      Luettelo on siis toteutettuna kaiken elämän kattavaa. Vanhuksia kirjaimellisesti vihataan ja heiltä yritetään viedä ainakin rahat. Huono kohtelu on ikäänkuin tippinä.

    • .

      Ilmeisesti on ollu kysymyksessä alzhaimeria sairastava yksilö, tällöin on syytä vaatia omasten suostumus asiaan, sillä ymmärtämisvaikeus on sairaallaa ilmeinen !

      • Sairaseläkeläinen

        Ei alzhaimeria sairastavaa tule pitää myyntityössä.


      • ............
        Sairaseläkeläinen kirjoitti:

        Ei alzhaimeria sairastavaa tule pitää myyntityössä.

        höperö,,, ilmeisesti oli asiakkaana, siksi häneltä vaaditaan omaisten hyväksyntä,,,
        ilmeisesti käytös oli outo joten myyjä vaati järkevämpien suostumusta,,,


      • ???????
        ............ kirjoitti:

        höperö,,, ilmeisesti oli asiakkaana, siksi häneltä vaaditaan omaisten hyväksyntä,,,
        ilmeisesti käytös oli outo joten myyjä vaati järkevämpien suostumusta,,,

        nythän oli myyjällä käsittämisvaikeuksia ..................!


      • Sairaseläkeläinen
        ??????? kirjoitti:

        nythän oli myyjällä käsittämisvaikeuksia ..................!

        ...entäs palstalaiset?


    • NörttiPappa 74

      Jos liittymäsopimuksen tekee netin kautta, esim kirjastossa tai sukulaisen koneella, IHAN 100% varmana se tulee kun tilaa.

      Joten jotain oleellista on tuossa nyt jätetty kertomatta, tilaajan sairaudet, henkinen tila tai kenties holhouksen alaisuus.

      Muu ei selitä tuota vaadetta saada lapsen suostumus asiaan.

      Ja ikärasismihan alkaa jo siitä, kun täyttää 40-vuotta, ei vasta 70v.
      Me, ketkä täällä kirjoittelemme, olemme kuitenkin oman ikäluokkamme erityisiä. Mulla naapureista harvalla on edes tietoa, miten kone laitetaan päälle. Pölyjä pyyhkivät vaan näppiksillä ja odottavat, että lapset tulee lähettää ja lukemaan mailit!

    • Jepulis...

      Avaus on perätön provo joka palvelun tarjoavan (kieltäytyjän) nimen julkastua, johtaisi suoraan oikeustoimiin. Kyllä kaikille nettipalveluita tarjoaville yrityksille raha kelpaa. Asiatonta ja väärää tietoa avaaja täällä antaa. Jokaisen uuden liittymän avaajan luottotiedot tarkistetaan automattisesti, luotto kelvottomuus on ainoa syy kieltäymiselle, ei suinkaan ikä.

    • Katleija

      Ei uskoisi että joku tuollaisenkin lööpin todesta ottaa, että ihan ikärasismia. Kaikenlaisella sitä lehteä myydään, vaillinaisella informaatiolla varustettua 'uutista'.

      Itse olin ihan muussa asiassa yhteydessä operaattorini asiakaspalveluun, jonka yhteydessä minulle, 75-vuotiaalle, tarjottiin nopeampaa liittymää halvemmalla hinnalla kuin pitkään käytössäni ollut.

      Se olikin hyvä ja kannattava muutos. Kohta tuli uusi nettitikku koneeseen ladattavaksi ja hyvin toimii.

    • 12121O

      paSKa puhetta kaikki tyynni, mutta siitähän täällä tykätään

    • korvien välissä

      se ikärasismi. Joku tuolla väittää että asusteliikkeessä ei saa vanha nainen hyvää palvelua. Kyllä kelpaa niin nuoren kuin vanhankin raha. Mutta monet vanhat on kärttysiä ja kamalan vaativia, pitäis palvella ensin vaikka eläkeläisillä on aikaa. Ei kukaan saa tietenkään kiilata jonojen ohi.

      • Makriina ek

        Liikkeissä saa hyvän palvelun, kun todella on kiinnostunut myytävistä tuotteista. Ei kauppaa tekevä myyjä ikää katso, vaan jos haluaa palvella ja saada asiakkaan tekemään ostopäätöksen, on ilo olla palveltavana.
        Hyvä myyjä palvelee innostuneesti kaikkia. iästä ja myyntiartikkelin hinnasta riippumatta.

        Ikäihmknen voi olla tarkempi ostaja, sillä hän tuntee materiaalit ja osaa katsoa työn laatua. Hyvä myyjä sen tietää ja osaa esitellä tuotteita, jotka kestävän asiakkaan tarkastelun.


      • näin se menee
        Makriina ek kirjoitti:

        Liikkeissä saa hyvän palvelun, kun todella on kiinnostunut myytävistä tuotteista. Ei kauppaa tekevä myyjä ikää katso, vaan jos haluaa palvella ja saada asiakkaan tekemään ostopäätöksen, on ilo olla palveltavana.
        Hyvä myyjä palvelee innostuneesti kaikkia. iästä ja myyntiartikkelin hinnasta riippumatta.

        Ikäihmknen voi olla tarkempi ostaja, sillä hän tuntee materiaalit ja osaa katsoa työn laatua. Hyvä myyjä sen tietää ja osaa esitellä tuotteita, jotka kestävän asiakkaan tarkastelun.

        Tulkaa asiakkaiksi alueelle jossa suurin osa asiakkaista on naapurimaasta, huomaat eron asiakaspalvelussa.


    • Luonnonmukaista ja hyväksyttävää "ikärasismia" on se kun nuoret naiset kohtelevat ikämiehiä kuin ilmaa. Hiukan tähän tapaan kirjoitti myös ent. nimim. Maalaismies.

    • Vanha Magnus

      Stadissa oli joskus ratikoissa penkki vanhuksia ja invaliideja varten. Ei se ollut rasismia. Etelä-Afrikassa Kap-kaupungissa kuuluu busseissa olleen osasto "Ei värillisille". Se on rasismia.

      Enää en ole uskoltanut ratikkaan, kun en ole käynyt raitiovaunun matkustajakurssia ja pelkään etten osaa toimia siellä oikein. Voi tulla sakkoja.

    • Hei! Minusta tietokone on todella mukava.En pärjäisi päivääkään ilman..
      Minusta tietokoneen käyttö,ei ole ikä-kysymys.. Jotkut nuoremmatkin,ovat ihan hukassa,jos ei toimi,eivät osaa mitään tehdä.. eivät tyhjentää muistia,eivät levyneheytystä ym.. Jotkut meidän ikäisemme ovat, periaatteesta, vastaan tietsikoita,kun heitä ottaa päähän, kun pankit ovat auki vain aamupäivisin ja Kelakin vain muutamana päivänä ja asiat pitäisi hoitaa tietsikalla..Palvelujen ei pitäisi mennä ihan niin onnettomiksi. No,kun ostin koneeni ja kävin pankista hakemassa Solo-tunnuksn,niin kysyivät:: Osaanko käyttää..Kerroin ,että olen lukutaitoinen..Eivät sitten enää mitään kyselleet. Olen suositellut tätä kaikille eläkeläis-tutuille.. Monet ovat hankkineet.. Lapsenlapset sanovat::"Mummo on pahempi tietsikka-nortti,kuin he." Mukavaa päiuvää kaikille..t.Irkku

      • Minusta tietokone on mukava ajanviettopaikka, lisäksi sillä saa hoidettua laskut, ja kirjoitella milloin mihinkin palstalle. Voi sanoa oman mielipiteensä mitä erilaisempiin asioihin. Sitä minä en hyväksy, että toisia solvataan tai loukataan mitä rumimmilla tavoilla.
        Ei tietokone minustakaan ole ikäkysymys, no enhän minä mikään taituri ole, kuitenkin aina vähitellen oppii jotain uuttakin. Lisäksi minulla on omasta takaa nuoria ja vähän vanhempiakin jälkeläisiä jotka opastavat jos apua tarvitsen.
        Olenhan minä saanut neuvoja irkultakin, olemme vanhoja tuttuja ja kavereita
        facebookissa. terveisiä vain irkku-37.
        Ymmärrän kuitenkin niitä vanhuksia joilla ei ole ketään neuvojaa, jos kaikki palvelut siirtyvät nettiin heidän asemansa on huono. No onhan niitäkin joille ei enään mikään neuvo mene perille.
        Late.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      266
      6420
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3723
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2649
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2506
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2072
    6. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1661
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1655
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1493
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1310
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      108
      1174
    Aihe