Omakotitalo osamaksulla !

hyvä tarjous

Kertokaa mitä kaikkea pitää ottaa huomioon jos ostaa omakotitalon yksityiseltä osamaksulla ? Mitkä kaikki seikat pitää kirjata sopimukseen ? Mitä kannattaa selvittää etukäteen ? Mitä maksuja tulee tuollaiseaa kaupassa ? Pitääkö kauppa "hyväksyttää" ?

29

8711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aregy5re

      Miksi joku myisi talonsa osamaksulla? Ilmeisesti sukulaisten tai hyvien tuttujen välistä kauppaa. Ostajana haluaisin omistusoikeuden taloon heti tai ainakin kun kohtuullinen määrä maksueristä on maksettu. Tavallisesti osamaksussa omistusoikeus siirtyy vasta kun kaikki erät on maksettu jolloi yhden erän maksamatta jättäminen siirtää tavaran takaisin omistajan/myyjän haltuun. Omistukseen sen ei tarvitse siirtyä koska se on ollut koko ajan myyjän omaisuutta.

      Suosittelen siis keskinäistä velkakirjaa. Itse en kyllä myyjänä tekisi velkakirjaa kuin oman lapseni kanssa ja silloin vain jos en olisi riippuvainen kaupasta saatavasta tulosta.

      • Anonyymi

        Nyt kun viime aikoina rahoituslaitokset ovat kiristäneet lainahanoja on "osamaksu" tullut yhä enenevässä määrin kiinteistökauppoihin.
        Kiinteistön voi myydä sellainen joka ei tarvitse kaikkea heti, vaan voi ottaa maksun erissä, vaikkapa kuukausittain.
        Toimintaperiaate vähän samaan tapaan kuin autokaupassa.
        Maksetaan käsiraha ja sen jälkeen kuukausittain sovittu erä.
        Kuten autoissakin, kaikki käyttökulut kuuluvat käyttäjälle.
        Jos jättää maksuja maksamatta, omaisuus palautuu myyjälle, kuten autokaupassakin.
        Kun maksaa sopimuksen loppuun, kiinteistön panttikirjat siirtyvät ja lopullinen omistusoikeus sinetöityy.
        Jos haluaa maksaa koko loppuvelan etukäteen, sekin onnistuu ja omistusoikeus siirtyy sillä hetkellä.
        Koko ajan yleistyvä tapa tehdä kauppoja ilman ulkopuolisia rahoituslaitoksia.


    • hyvä tarjous

      EI ! Nyt on kyse toisille entuudestaan tuntemattomien välinen kauppa, siksi tätä kyselen.

      • Ohohh

        Haluaisimpa nähdä että joku myy osarilla talonsa !
        Korko olisi varmasti jotain muuta mitä pankkikorko on. Sekä sisältäisi koron vuosittaisen tarkistamisen indeksillä.
        Vai onko kysyjällä luottotiedot narikassa ettei pankkiin ole asiaa.
        Ostaja tuskin saisi omistusoikeutta ennen kun joka centti on maksettu.


    • Panttikirja

      Tämä lienee vitsi. Tuskin kukaan myy taloaan ilman, että KOKO sovittu kauppasumma talosta viivekorkoineen yms korkoineen on maksettu. Maksat siis taloa kunnes se on kokonaan maksettu ja vasta sitten se on sinun oma. Mikäli joku antaa talon nimiisi ei sinun ole mitään syytä enää maksaa sitä, kuin ulosoton kautta.

      • Anonyymi

        Katsokaa ilmoituksia mm. torista. Koko ajan yleistyvää myydä / ostaa ilman pankin rahoitusta,


    • hyvä tarjous

      TÄMÄ EI OLE VITSI !! Tottakai maksan talon ! Mutta lueppa tuo alkuperäinen kysymys, niihin tarvitsen lisätietoja ettei minua "kuseteta". Näinhän se menee myös pankkilainan kanssa, et varmasti saa taloa "omistukseesi" ennenkuin viimeinenkin erä lainasta on maksettu ! Kauppahinta kohteessa on kohtuullinen, koroksi sovimme alustavasti n.4-6 %, katsotaan tarkemmin kaupanteko hetkellä. Tässähän ilmeisestikin tulee kysymykseen joku yksityishenkilöiden välinen laina, jossa kiinteistö vakuutena, vai miten....kertokaa viisaammat ?

      • Miksi?

        Kyllä sinä olet talon omistaja jos otat lainaa pankista ja maksat talon sillä, se ei siis ole mitään osamakuskauppaa eikä pankki ole missään vaiheessa talon omistaja.

        Järjestelysi tuntuu hämärältä, olen 100% varma että sinua vedätetään tai sitten myyjä on yhtä pihalla asioista kuin sinä. Ottakaa tähän nyt edes vaikka välittäjä kaveriksi ja puhumaan teille järkeä.

        4-6% korko on kallis, pankista saa nyt rahaa alle kolmella prosentilla ja siitäkin vielä vähennystä verotuksessa, osarisopparista et mitään vähennyksiä saa.

        Mutta tuo tuntuu jo fiksummalta ratkasulta että asunto siirtyy sinulle ja sinä jäät velkaa myyjällä... mutta edelleen aika pokkeava järjestely... Miksi?


      • TässäLyhyesti
        Miksi? kirjoitti:

        Kyllä sinä olet talon omistaja jos otat lainaa pankista ja maksat talon sillä, se ei siis ole mitään osamakuskauppaa eikä pankki ole missään vaiheessa talon omistaja.

        Järjestelysi tuntuu hämärältä, olen 100% varma että sinua vedätetään tai sitten myyjä on yhtä pihalla asioista kuin sinä. Ottakaa tähän nyt edes vaikka välittäjä kaveriksi ja puhumaan teille järkeä.

        4-6% korko on kallis, pankista saa nyt rahaa alle kolmella prosentilla ja siitäkin vielä vähennystä verotuksessa, osarisopparista et mitään vähennyksiä saa.

        Mutta tuo tuntuu jo fiksummalta ratkasulta että asunto siirtyy sinulle ja sinä jäät velkaa myyjällä... mutta edelleen aika pokkeava järjestely... Miksi?

        Puhut paskaa niin että korvat heiluu....jos otat pankista lainan niin pankki OMISTAA talon,tietenkin! Eihän se pankki mitään rahaa anna ulos ilman vakuutta! Mistä vitusta teitä idiootteja sikiää! Vitusta? Pankilla on holvissa panttikirja niin kauan kunnes se velka on maksettu ja thats it.Voitte ihan vapaasti kysyä jos epäilyttää!Sama homma autossa jos joku mäntti semmosen osarilla nyt hakee: Auto on rah.yhtiön omaisuutta kunnes olet maksanut sen ja se lukee ehdoissa,mikä tässä on vaikea taas tajuta? Ei mikään ihme että suomalaiset ovat korviaan myöten kusessa velkojen kanssa jos tietämys on tätä tasoa....Asunnossa olet näennäinen omistaja ja voit myydä kämpän mutta täytyyhän se velka kuitata pois myynnin jälkeen muuten tulee tehtyä petos! Haloo!Ei kukaan voi siirtää velkaomaisuutta toiseen nimiin pankissa ilman pankin suostumusta....herätkää nyt jo pälvit.Vasta sitten myyjä on velaton pankille kun panttikirjoissa lukee leima:Mitätön. Näin ainakin meillä pankissa menee.


    • Ohohh

      Ai meinasit saada halvalla asunnon? Vanhasta omakotitalosta ei koskaan tee hyvää kauppaa.
      Onks sulla mitään käsitystä mitä asuminen yleensä maksaa?
      "koroksi sovimme alustavasti n.4-6 %" Jo on halpaa rahaa. Oletko laskenut mitä koko lysti maksaisi, ihan jo ajatus tasolla.
      Äkkiä laskettuna. Kauppahinta 150000€. Takaisin maksuaika 25 vuotta. Korko 6 % elikä 140000€
      150000€ 140000€ =290 000€ , n. 1000 €/kk

    • hyvä tarjous

      EI ! En meinannut saada halvalla asuntoa, kiinteistö tulisi "mökki käyttöön", tiedän kyllä mitä asuminen maksaa, olenhan jo melkein 50 v ! Kauppahinta on halvempi kuin tuo mainitsemasi, olin ajatellut maksaa sen max. 5 vuodessa pois. Ja asunto on kyllä veden äärellä !

    • aregy5re

      4-6 % korko on tällä hetkellä aika kova. Minä maksan pankilleni autolainaa 2% 3kk euriborin korolla. Tällä hetkellä kokonaiskorko siis noin 2,5%.

      • 19+17

        Ohhoh, kannattaisikohan tarkistuttaa marginaalia? Salettiin saat marginaalin alle 1%
        se on alle 1,5% sitten.


      • aregy5re
        19+17 kirjoitti:

        Ohhoh, kannattaisikohan tarkistuttaa marginaalia? Salettiin saat marginaalin alle 1%
        se on alle 1,5% sitten.

        no enpä saa kun ei ole pankissa suurta asuntolainaa maksettavana. yritin kyllä ruinata. autolainaksi tuo 2,5 % korko on mielestäni ihan kohtuullinen


    • hyvä tarjous

      Minua EI TOSIAANKAAN kiinnosta hinnat eikä korot, haluan vain tietoa kysymyksiin !! Tuolla maksuajalla ei korolla ole suurta merkitystä ! Ja minulla on neljä autoa, ja kaikki maksettuja.

    • Jonkinlainen kusetusyritys taitaa olla kyseessä.

      Osamaksukauppa on tietenkin yleinen tapa asuntokaupassa, kaupankohteesta riippumatta. Se ei kuitenkaan tarkoita kymmeniä maksueriä, vaan kahta erää. Alkukauppahinta ja loppukauppahinta. Tätä käytetään tilanteissa joissa ostajan täytyy saada aikaa myydä oma asuntonsa ennen loppukauppahinnan maksua, tai myyjä tarvitsee aikaa uuden asunnon löytämiseen ennen hallinnan siirtymistä. Ostajan on tietenkin sitouduttava maksamaan loppukauppahinta, tai muuten hän menettää kauppakirjassa sovitun osan maksamastaan alkukauppahinnasta. Oikeuskäytännössä suurin hyväksyttävä sanktio on n. 10 % kauppahinnasta, ja käytännön syistä tämä on samalla yleisin alkukauppahinnan suuruus. Maksetulle alkukauppahinnalle tulee antaa vakuus, eli ensisijainen panttioikeus osakekirjaan tai tarpeeksi korkealla sijaisuudella olevaan panttikirjaan, tai vaihtoehtoisesti jälkipantti samaisiin. Korkoa loppukauppahinnalle ei makseta. Jos alkukauppahinta on mainittua suurempi, tai hallinta siirretään ennen loppukauppahinnan maksua, voidaan omistusoikeus siirtää ostajalle. Tällöin osakekirja pantataan ensisijaisella panttioikeudella myyjälle maksamattoman kauppahinnan vakuudeksi, sama koskee tarvittavaa määrää korkeimmilla sijaisuuksilla olevia panttikirjoja.

    • aloittajalle

      Jos kyseessä on kiinteistö kauppa se tulee maakaaren mukaisesti vahvistaa virallisella kaupanvahvistajalla. Kyseisiä henkilöitä taitaa löytyä maistraatista.

    • Mies.

      "Ostaja tuskin saisi omistusoikeutta ennen kun joka centti on maksettu. "

      Ei saisi omistusoikeutta mutta asua saisi kuten vuokrallakin ja kuka sitä nyt vuokraa maksaa kun kermap*rseet juuri maksaa osamaksua eli lainaa jotta omistaakin sitten asumansa joskus.
      Luottotietoja viedään nykyään mitättömistäkin syistä, siksi ei pankit lainaa.
      Halvat taloa 10000-20000e voi hyvinkin ostaa osamaksulla, kaikilla ei niin kiire kaikkeen.

      • Mies.

        "Haluaisimpa nähdä että joku myy osarilla talonsa !"

        Haluaisinpa nähdä että joku vuokraa mökkiään tuntemattomalle tai että joku kituuttaa taloaan ylihintaan myynnissä esim. perikunta kenenkään sitä ostamatta.
        Joskus voi kaupat tulla nopeastikin osamaksulla. Siitä hyötyy kummatkin.


      • Mies.
        Mies. kirjoitti:

        "Haluaisimpa nähdä että joku myy osarilla talonsa !"

        Haluaisinpa nähdä että joku vuokraa mökkiään tuntemattomalle tai että joku kituuttaa taloaan ylihintaan myynnissä esim. perikunta kenenkään sitä ostamatta.
        Joskus voi kaupat tulla nopeastikin osamaksulla. Siitä hyötyy kummatkin.

        "Tämä lienee vitsi. Tuskin kukaan myy taloaan ilman, että KOKO sovittu kauppasumma talosta viivekorkoineen yms korkoineen on maksettu."

        Luepa edelliset.

        "Kauppahinta kohteessa on kohtuullinen, koroksi sovimme alustavasti n.4-6 %, katsotaan tarkemmin kaupanteko hetkellä. Tässähän ilmeisestikin tulee kysymykseen joku yksityishenkilöiden välinen laina, jossa kiinteistö vakuutena, vai miten....kertokaa viisaammat ? "

        Juuri näin.
        Ei se mikään ihme ole että osamaksua ehdotellaan kun ei pankit anna lainaa ja toinen vaihtoehto on elää vuokralla jossain pskaslummissa mitä ei tule ikinä edes omistamaan.
        Jos minä laitan vakuudeksi nordealle kymppitonnin saadakseni 20 000e lainaa niin ei heru.
        Saattaisi kelvata yksityiselle kuitenkin.


      • Mies.
        Mies. kirjoitti:

        "Tämä lienee vitsi. Tuskin kukaan myy taloaan ilman, että KOKO sovittu kauppasumma talosta viivekorkoineen yms korkoineen on maksettu."

        Luepa edelliset.

        "Kauppahinta kohteessa on kohtuullinen, koroksi sovimme alustavasti n.4-6 %, katsotaan tarkemmin kaupanteko hetkellä. Tässähän ilmeisestikin tulee kysymykseen joku yksityishenkilöiden välinen laina, jossa kiinteistö vakuutena, vai miten....kertokaa viisaammat ? "

        Juuri näin.
        Ei se mikään ihme ole että osamaksua ehdotellaan kun ei pankit anna lainaa ja toinen vaihtoehto on elää vuokralla jossain pskaslummissa mitä ei tule ikinä edes omistamaan.
        Jos minä laitan vakuudeksi nordealle kymppitonnin saadakseni 20 000e lainaa niin ei heru.
        Saattaisi kelvata yksityiselle kuitenkin.

        "Osamaksukauppa on tietenkin yleinen tapa asuntokaupassa, kaupankohteesta riippumatta. Se ei kuitenkaan tarkoita kymmeniä maksueriä, vaan kahta erää. Alkukauppahinta ja loppukauppahinta. Tätä käytetään tilanteissa joissa ostajan täytyy saada aikaa myydä oma asuntonsa ennen loppukauppahinnan maksua, tai myyjä tarvitsee aikaa uuden asunnon löytämiseen ennen hallinnan siirtymistä. Ostajan on tietenkin sitouduttava maksamaan loppukauppahinta, tai muuten hän menettää kauppakirjassa sovitun osan maksamastaan alkukauppahinnasta. Oikeuskäytännössä suurin hyväksyttävä sanktio on n. 10 % kauppahinnasta, ja käytännön syistä tämä on samalla yleisin alkukauppahinnan suuruus. Maksetulle alkukauppahinnalle tulee antaa vakuus, eli ensisijainen panttioikeus osakekirjaan tai tarpeeksi korkealla sijaisuudella olevaan panttikirjaan, tai vaihtoehtoisesti jälkipantti samaisiin. Korkoa loppukauppahinnalle ei makseta. Jos alkukauppahinta on mainittua suurempi, tai hallinta siirretään ennen loppukauppahinnan maksua, voidaan omistusoikeus siirtää ostajalle. Tällöin osakekirja pantataan ensisijaisella panttioikeudella myyjälle maksamattoman kauppahinnan vakuudeksi, sama koskee tarvittavaa määrää korkeimmilla sijaisuuksilla olevia panttikirjoja. "


        Sinähän se k*settaja olet.

        Tekemättä asiasta noin monimutkaista ei monenkaan tarvitsisi ruinata pankeissa lainaa pieniin hankintoihin.


    • Samaaharkiten

      Miten tämä asia ratkesi? Itse myymässä mökkiä kympin hinnalla. Ostaja ehdotti 5000 käsirahaksi ja 1500 ekua kuussa lyhennykset. Soppareita ei vielä ole tehty, mutta vakavasti harkitsen.

      • MinäkinHaluanKusettaa

        Eli todellinen arvosi on mökillesi "500" ekua.....ja ostajaa kusetetaan 9500€ edestä....hyvin kusetettu...Mistä löysit höynäytettävän? Voisinko minäkin höynäyttää samaa toistamiseen?


    • Eieieiei

      Ei ei. Älkää myykö älkääkä ostako osamaksulla kiinteistöjä. Asunto-osake on eri asia, mutta kiinteistökaupassa sovelletaan kiinteistökaupan lakeja, ja silloin omistusoikeus siirtyy kauppakirjojen allekirjoituksen ja vahvistuksen myötä. Kiinteistökaupat allekirjoitetaan yleensä sen vuoksi pankissa, jossa hoidetaan ensin maksu ja mukaan tulee myös kaupanvahvistaja, joka vahvistaa kaupan kun maksu on suoritettu. Kun omistusoikeus on siirtynyt, ei ostajalla ole enää mitään syytä maksaa enempää rahaa, mitä on siihen mennessä maksanut.

      Jos ostaja on yhtään epärehellinen tai varaton ihminen, niin saatavia voi olla todella vaikea enää jälkikäteen periä. Jos taas myyjä on epärehellinen, niin vie vain rahat, mutta omistusoikeus jää siirtämättä. Lisäksi, vaikka myyjä olisi rehellinen, niin mitäs jos myyjä vaikka sairatuu tai kuolee siinä osamaksujen välissä ennen kuin loppuerä on maksettu ja omistusoikeus siirretty? - Ei perillisillä ole mitään velvollisuutta eikä oikein edes mahdollisuutta luopua kiinteistöstä, vaan he perivät sen ja maksavat siitä perintöveron. Jos toisin toimivat, niin se katsotaan kiinteistön saajalle lahjaksi, joka maksaa siitä lahjaveron.

      • juhani2

        Oletko sitä mieltä että asunto-osakkeen voisi myydä osamaksulla ? Itse olen sellaista mahdollisuutta harkinnut, mutta en tiedä miten asiassa kannattaisi toimia. Kuinka suuri käsiraha esim jos kokonaishinta on 120000 ?. ja kuinka suuret kk-erät ja maksuaika ? mitä, jos maksut lakkaavat tulemasta ? kannattanee turvautua lakitoimiston apuun kaupan järjestelyissä ? [email protected]


    • TeeKutenPankkikinTekee

      Eivät pankit niitä asuntolainojaan tarjoa hyvää hyvyyttään, kyllä ne niillä tienaavat ja ihan hyvinkin. Jos myyjällä ei ole akuuttia tarvetta saada heti kauppasummaa kokonaan, niin kyllä kannattaa myydä "osamaksulla" , toimien pankin tapaan, velkakirja, maksuposti (=kk erä), kiinnitykset vakuutena jne. Rahan takia se pankkikin niin toimii.

      • Anonyymi

        En ota kantaa juupas eipäs keskusteluun aiheesta. Kerron vain omasta kokemuksestani vuosikymmentn ajalta.
        Olen aikanaan ostanut itse kaksi kohdetta osamaksu periaatteella kun en saanut pankista lainaa huonojen tulojen vuoksi. Minulla oli tuolloin vakituinen työ mutta huono palkka. Ennen kumpaakin kauppaa maksoin kuitenkin vuokraa suunnilleen saman verran kuin näiden kauppojen osamaksueriä.
        Molemmissa tapauksissa maksoin kuitenkin loppukauppahinnan kesken osamaksusopimuksen n. 3 vuoden jälkeen kun pankki katsoi että oli riittävästi maksettu ns. omarahoitusosuutta ja myönsi loppuosalle pankkilainan jota sitten maksoin pankille ja kohteet tuli maksettua velattomiksi.
        Toinen oli kerrostalohuoneisto ja toinen oli kiinteistö. Asiat sujuivat molemmissa tapauksissa vaikeuksitta lähdöstä maaliin. Näin sain alkuvarallisuuden huolimatta surkeista palkkatuloista.
        Tuon jälkeen olen omalla rahalla hankkinut velattomaksi kiinteistöjä ja myynyt niitä n. 1kpl vuodessa jalostuksen jälkeen. Näitä olen tarvittaessa tapauskohtaisesti myynyt myös osamaksulla vastaavalla tavalla kuin itsekin aikanaan ostin. Jäin pois palkkatyöstä 3 vuotta sitten ja toimin omien kiinteistöjen parissa pääosin vaikka eläkeikään on vielä kymmenisen vuotta.
        Tälläkin hetkellä olen myymässä kahta kohdetta ja voin myydä myös osamaksulla.


    • Anonyymi

      Kiinteistön myynti osamaksulla
      Kiinteistön kauppakirjassa voidaan tietenkin vapaasti sopia, että kiinteistön hinta maksetaan osissa. Kiinteistökauppaan ei kuitenkaan sovelleta lakia osamaksukaupasta, vaikka kiinteistön kauppahinta maksettaisiin useammassa erässä.
      Yleensä kiinteistön omistusoikeus siirtyy ostajalle kaupantekohetkellä, vaikka kauppahintaa ei olisi maksettu kokonaan.
      Tästä voidaan kuitenkin poiketa ottamalla kauppakirjaan ehto, jonka mukaan kiinteistön omistusoikeus siirtyy ostajalle vasta, kun koko kauppahinta on maksettu. Jos tämänkaltainen ehto on kauppakirjassa, myyjä voi purkaa kaupan ja vaatia kiinteistöä takaisin hallintaansa, jos ostaja ei saa kauppahintaa suoritettua.
      Kiinteistön myyjän kannalta on siis erityisen tärkeää, että hän pidättää kiinteistön omistusoikeuden itsellään, jos kauppahinta sovitaan maksettavaksi useassa erässä. Myyjä voi tietenkin myös edellyttää, että ostaja asettaa velalle riittävän vakuuden osamaksukaupassa. Jos vakuus on riittävän suuri, myyjän ei välttämättä tarvitse pidättää omistusoikeutta kiinteistöön.

    • Anonyymi

      Juuri näin.
      Lisäksi panttikirjoja myyjä voi vapauttaa sopimuksen mukaan kun velkaa/kauppahintaa on maksettu tietty määrä.
      Samalla tavalla kuin pankitkin toimivat.
      Yleensä edellytys että myyjällä ei tarvetta saada koko kauppahintaa heti kerralla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe