Vinkkejä yksiön sisustamiseen?

Rosa Maria

Asun pienessä yksiössä ja kaipailisin hieman vinkkejä, kuinka saisin siitä viihtyisämmän näköisen. Koen etenkin huonekalujen sijoittelun vaikeaksi. Yritin väsätä jonkinmoista pohjapiirrustusta, kun en kuvia saa tähän hätään otettua.
http://oi45.tinypic.com/2ytu0ww.jpg

Asunnossani on valkoiset seinät ja vanha lautalattia. Tällä hetkellä minulla on valkoinen nukkamatto ja pari pienempää räsymattoa. ( http://oi47.tinypic.com/2rolxna.jpg )
Sänky on kermanvärinen metallinen sohvasänky. Keittiönpöytä on tummanruskea ja pyöreä, lipasto Ikean Hemnes-mallistoa. Vaatekomerot huoneessa ovat osittain upotettu, vanhantyyliset, avaimella avattavat ja valkoiset nekin. Listat ovat siniset...

Huonekaluja minulla on siis sänky, keittiönpöytä ja 4 tuolia, lipasto ja keinutuoli. ( http://oi50.tinypic.com/2hibcdu.jpg ) Haluaisin mahduttaa televisionkin jonnekin, mutta en kerta kaikkiaan keksi, miten.

Lipaston päällä seinällä on korkeahko tummareunainen peili ja pari valkoista kynttilänjalkaa. Verhot ovat valkoiset ja läpikuultavat. Yksi räsymatoista on vaaleanpunainen ja tuolit on verhoiltu lähes samalla värillä. Vaaleanpunaisesta en erityisemmin edes pidä, joten uudelleenverhoilukin on vaihtoehto, kunhan keksin millä värillä. Päiväpeitto on tällainen: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90142986/
Seiniä ei oikeastaan saisi rei'ittää, joten en ole vielä kehitellyt mitään sinne. Pari ruuvia seinällä on jo edellisen asukkaan jäljiltä. Tauluja hieman kaipailisin, seinät ovat aika karut paljaana.

Olisiko kenelläkään ideoita, kuinka saisin asuntoon hiukan väriä ja elävyyttä? :)

25

3153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kolkytkolme m²

      Pyöreä pöytä vie tilaa enemmän kuin neliön mallinen... Ja varsinkin tommosessa yksiössä se tulee erityisen hankalaksi.... Jos näin saan antaa pienen vinkin... Ja yrittäisin jotenkin keksiä että miten saisi jaettua makuuhuoneen vähän erilleen ruoka/olkkari tilasta.....

      • .................

        Miten niin? Sehän riippuu ihan neliön koosta. Tottakai pyöreä vie vaatimansa sijainnin takia enemmän tilaa, koska pyöreätähän ei ole mitään järkeä laittaa seinän viereen, mutta eipä tulisi neliöstäkään käyttöön kuin kolme sivua.

        Pyöreä pöytä ei ole yksiössä järkevä, ellei siitä tehdä oleskelun ja sisustuksen keskipistettä, mikä sinänsä voi olla järkevääkin.

        Taulutelevision voi laittaa seinälle, mieluusti kohtaan, jossa se ei ole ensimmäisenä silmissä, tai sitten korostaa sitä. Kuka sanoo, ettei television ympärillä voisi olla kehyksiä, joko taulumaisia tai muuten seinälle toteutettuja (maalaamalla, listoittamalla, sisustustarroilla). Visuaalisesti häiritsevää televisiota ei ole kukaan myöskään kieltänyt naamioimasta verhoilla, seinävaatteella tms.


    • Rosa Maria

      Ihan totta, pitäis varmaan etsiskellä vähän toisenlaista pöytää. Onko sulla sitten ideoita kuinka sitä tilaa saisi jaettua? Koska ite en oo ainakaan keksinyt. :)

    • http://herenow.blogi

      Mitäs jos hankkisit pyöreän pöydän tilalle kahden tai neljän hengen neliskanttisen ruokapöydän tai baaritiskityyppisen pöydän ja tuolit ja laittaisit ne tuohon lipaston paikalle. Sängyn voisi sijoittaa keittokomeroa vastapäätä olevaan nurkkaan ja lipasto sopisi sängyn vanhalle paikalle? Mitä sanot? :-) Sänkyä voisi rajailla sängyn yläpuolelle asetettavalla katoksella esim. ohuesta harsokankaasta tai "hyttysverkolla" :-) esim. http://www.turunkalustepiste.fi/data/storage/attachments/58e9dcc5c0cecc4d2b2a9f6badda7920.jpg tai http://www.suomela.fi/Archive/suomela.fi/kleoimg/8519.jpg

    • Rosa Maria

      Täytyypä koittaa pyöritellä noita huonekaluja vähän, katson sitten sitä pöydän hankkimistakin. :) Kiitos vinkeistä.

      Sängyn rajaamisessa on se ongelma, että se toimii myös sohvana eli jos sen blokkaa vieraskäytöstä pois niin vieraille ei ole muita istuimia kuin keittiönpöydän ääressä.

    • http://herenow.blogi

      Joo aivan, no mutta eihän tuo verkon tai kankaan tarvitse peittää koko sänkyä :-) Pöytä on kyllä ehdottomasti hankalin huonekalu sijoittaa, kun on muodoltaan pyöreä!

      Toivottavasti saat tehtyä asunnostasi viihtyisän ja toimivan! :-)

      • varj vainen

        Minulla on suurin piirtein samanlainen huoneisto. Lipastostako et raaski luopua? Minulla on lipaston paikalla avokirjahylly, jonka alaosassa on ovelllinen kaapisto. Kaapiston päällä tv ja kaapistossa muut viihdekalut. Yläosan hyllyillä kirjoja ja muuta kamaa. Mahtuisko lipasto nurkkaan pöydän taakse, taitaa olla liian pieni tila.

        Mullakin oli pyöreä pöytä, vaihdoin juuri neliskanttiseen. Kaksi päällystettyä jakkaraa mahtuu pöydän alle. Tila näyttää paljon pienemmältä.

        Keinutuolin sijasta mulla on pieni nojatuoli, jota siirtelen tarpeen mukaan.


    • yks ehdotus

      Miten olis tää: sänky ja lipasto vaihtaa paikkaa, sängyn oven puoleiseen päätyyn esim. huonekasvi vähän peittämään näkyvyyttä, televisio oven taakse eli oven ollessa kiinni voisit katsella tv:tä sängyssä. Oven ollessa auki tv ei haittaa sisustusta. p.s. Seinätarroilla saa hyvin väriä seiniin ilman ruuveja ja eivät myöskään vie tilaa :)

    • Rosa Maria

      varj vainen: En raaski lipastosta tosiaan luopua, siellä on kaikki dvd:t ja paljon muuta tavaraa, joille ei ole muuta paikkaa. Ei sovi pöydän taakse kuitenkaan.
      Keinutuolin kunnostin joku aika sitten, se on isomummolta peritty joten siitäkään en luovu. :) Viehän se toki tilaa, mutta on silti tärkeä.

      yks ehdotus: Kokeilenpas noinkin päin tässä kun joudan, nyt oon vielä vanhempien luona käymässä niin joutuu vaan pohdiskelemaan eri ratkaisuja.

      Kiitos neuvoista. :)

    • Pieni on kaunista :)

      Mulla reilut 29 neliön kämppä. Tilaa tullut lisää hankkimalla parvisänky alkoviin ja keittiö on erotettuna oleskelutilasta kauniilla puisella sermillä jossa pitsileikkaus. Eli hienoinen läpinäkyvyys antaa tilan tuntua, mutta kuitenkin erottaa tilat toisistaan.

    • Ota eteisestä avautuva pois ja siirrä seinän vieressä oleva kaapisto näköesteeksi eteisen ovea vasten. Täten saat rauhoitetun makuusopin ja vetäytymispaikan. Olohuoneeseen pieniä kalusteita (Artek??), jolloin olohuone tulee keveämmäksi.

    • Rosa Maria

      logini: Muuten hyvä idea mutta kaapisto on kiinteä.

      Parvisängyistä en tykkää yhtään, mutta kiitos silti. :)

    • yks nainen vain

      Tässäpä pari edullista vinkkiä : osta seinälle sisustustarroja kuvioita tai joku kiva teksti , joista ei jää jälkiä.
      Jo seinällä oleviin ruuveihin iso peili , tauluja,
      Lisää huoneeseen viherkasveja ja välillähän maljakkoon voi viikonlopuksi ostaa edullisia kukkivia kukkia tai keräät luonnosta kivoja oksia , heiniä, kiviä, jollekin matalalle tarjoittimelle tai lautaselle.

      Maalatakin voi luonnon oksia, isoon edulliseen maljakkoon tai lasiseen säilytyspurkkiin tai pulloon, oksat voi maalata valkoiseksi, mustaksi, harmaaksi tai ihan minkäväriseksi haluat, hyödynnä eniten vaaleita harmoonisia tekstiilejä ja yhdistä niihin piristykseksi erillisiä värikkäitä tekstiilejä erivuoden aikoina, esim. tyynyjä , värikkäitä kynttilöitä .

      Kiertellähän voi vaikka kirppareilla ja kaupastakin alennuskoreista voi löytää aarteita, kangaspaloja ja tilkkuja joista saa ommeltua edulliseti uutta ilmettä ja uusia tekstiilejä, astioita ,vaaseja.

      Keittiöön saat piristystä edullisesti vaikka uusilla verhoilla, patalapuilla ja kintailla, pyyhkeillä,unohtamatta kylppärin tekstiilejä.

    • PientäVinkkiä

      Onko ruokapöytä välttämätön? Voisiko sinulla olla pelkkä sohvapöytä? Noin pienessä asunnossa joutuu väkisinkin tinkimään ja itse luopuisin ruokapöydästä.

      Voisiko telkkari olla lipaston päällä?

      Mummun keinutuolista älä luovu, siinä on jollekin oikein hyvä istumapaikka. Jos luovut ruokapöydästa, saat reilusti tilaa uusille istuimille. Koska säilytystilasta on aina pulaa, jonkinlaiset rahit voisivat olla kelpo vaihtoehto sekä säilytykseen että istumiseen.

      Yksi iso matto, joka kokoaa koko istumaryhmän. Helpompi siivotakin, kun ei ole paljon mattoja.

      Sinulla on nyt siis melko vaaleita tekstiilejä, puuta, tummaa puuta ja vähän sinistä. Jos pidät sinisestä, lisää sitä eri sävyissä. Tai valitse jokin muu mieleisesi väri ja käytä tekstiileissä. Tuolien verhoilut, sohvatyynyt, torkkupeitto sohvankaiteelle jne. Lisäksi esim. tuikkukippoja, maljakko, kynttilät tms.

      Tsemppiä sinulle. Sisustaminen on mukavaa puuhaa!

    • KOLMIOSTA/KAKSIOON

      KÄYPPÄ WWW.KALUSTETEAM.COM:N SIVUILLA NIILLÄ KALUSTEILLA SAATIIN PIENIASUNTO SISTETTUA UUSIKSI, TUOTIIN YKSITTÄINPAKATTUNA,KASATTUNA ,EI TARVINNUT KUIN RUUVATA JALALLISET LEVYT POHJIIN,JA LATOA HALUTTUUN JÄRJESTYKSEEN.PS VUOKRALAISELLA ON OIKEUS RIPUSTELLA TAULUJA YM. SEINILLE.

    • ajksld3

      Voisko toi kissa olla toisenlainen?

    • Taulukoukkuja

      Kokeile, saatko taulut seiniin taulukoukuilla. Niissä on kolme ohutta piikkiä ja muovinen koukku.

    • vinkkejä nämäkin

      Saisitko :
      1) oven vaihdettua liukuoveksi? Tai ota ovi pois väliaikaisesti ja laita siihen vaikka helmiverho. Tai kankainen raikas verho

      2) Pyöreän pöydän vaihdettua puolipyöreäksi jota voisi myös levittää tarpeentullessa?

      3) sänky kylppärin seinää vasten?

      4) tv lipaston päälle , jos saat oven pois aseta lipasto kulmittain vapaaseen nurkkaan.


      5) peili komeron oven sisäpuolelle

    • Rosa Maria

      PientäVinkkiä: Ruokapöydän ääressä teen myös koulujuttuja, pidän läppäriä ynnä muuta, joten on se aika tarpeellinen. Ja sohvapöydän hankkiminen tuntuisi hullulta, kun ei ole sitä varsinaista sohvaakaan. :)

      ajksld3: Varmasti! Aattelin ajaa sen kaljuks tai värjätä turkin paremmin sisustukseen sopivaks valkoseks!

      Taulukoukut vois olla hyvä idea, niistähän ei taida paljo jäädä jälkiäkään?

      vinkkejä nämäkin: Pitää kokeilla pyöritellä noita huonekaluja nyt sitten, kiitos. :)

    • 20 neliötä riittää

      Raa'asti vaan kaikki huonekalut pois. Lattialle mattoja ja patja. Telkkariksi riittää läppäri jossa usb-tikku.

      Patjakin voisi olla Futon jonka käärit päiväksi rullalle. Sitten olisi kaikki kuten japanilaisessa kodissa.

    • ohikulku matkalla

      käy kurkkaamas www.sisustusblogi-lepatus.blogspot.com...siel on muutama valmis idea

    • feng shui #33

      Ei kannata yrittää erottaa keittiötä oleskelutiloista. Kodissa keittiö on yleensä se kodikkain paikka, joten yksiö kannattaa sisustaa siten että se on ikäänkuin suuri keittiö jossa myös nukutaan. Elikkä iso keittiönpöytä keskelle kämppää ja johonkin nurkkaan vuodesohva. Viherkasveja niin paljon kuin mahtuu. Niistä kisukin tykkää.

    • kätsy yksiö

      Hei Rosa Maria. Mulla on 19m2 ja mahdun sinne ihan hyvin. Ostin Jyskistä sellaisen klaffipöydän, josta jää osa vaakatasoon, ja sen päällä mullakin läppäri. Tarvittaessa saan pöudästä siis nostettua enemmän esiin. Tosin jalat ei syödessä mahdu alle jos klaffi on alhaalla, mutta syön muutenkin melkein aina telkkaa kytäten. Mutta pöydän vaihtoa suosittelen kanssa, toi vie ihan suhteettoman paljon tilaa..

      Ostin korkeammat jalat 90 leveään sänkyyni, ja koko sängynalunen on täynnä laatikoita, se on tosi hyvää säilytystilaa. Litteän TV:n sain seinälle, ja korilipaston päälle pelikonsolini ja koreihin leffat ja pelit. Se säästi kanssa mukavasti tilaa ja TV on kuin taulu seinällä, näyttää ihan hyvältä mustanakin. :D

      Sulla tuntuu olevan vähän sisustetun oloinen asunto, omani on vaan sekalainen kasa erivärisiä juttuja ym joten en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata värimaailmaan. Mutta tosiaan sellaiset taulukoukut jotka lyödään vasaran kanssa seinään, on käteviä, ne lähtee irti ja pihdeillä voi vetää ne naulat vielä jos eivät lähde muovin kanssa. Eikä jättäneet mitään jälkiä mun vanhaan asuntoon missä tapettikin vähän naamioi niitä pikkusia reikiä.

    • Rosa Maria

      Päädyin nyt sellaiseen ratkaisuun, että siirsin keittiönpöydän kylppärin seinää vasten, sängyn ikkunan viereen nurkkaan keittokomeroa vastapäätä ja lipaston sängyn entiselle paikalle. On ehdottomasti toimivampi kuin entinen järjestys, kiitos kaikille vastauksista. :) Sopii tuo pyöreäkin pöytä tuonne nyt, kun on jotenkin järkevämpi järjestys, joten ehkä lykkään pöydän ostamista myöhempään. Kirjahyllyä kyllä kaipailisin vielä, mutta pitää nyt katella..

    • SL6

      Hei
      Tutustu verkkokaupan www.sisustalasilla.fi laajaan valikoimaan peilituotteita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      132
      1724
    2. Jos sinua kiinnostaa nainen

      tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais
      Ikävä
      57
      1391
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      49
      1139
    4. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      78
      1005
    5. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      371
      861
    6. Miksi toisille löytyy kumppani, mutta joillekin ei?

      Usein ihmettelee, miten helppoa joillekin on löytää seuraa. Jo nuoresta asti on kumppani vierellä ja jos tulee ero, vaih
      Sinkut
      124
      729
    7. aa eli nyt tajuan..

      eli siis pitkä-aikainen vaikeus parisuhteen saamisesta johtuu omalta kohdaltani alhaisesta yhteiskunnallisesta asemasta.
      Sinkut
      117
      685
    8. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      38
      684
    9. Mitä siellä tapahtuu?

      Mitä ihmettä? Joku hyökkäys?
      Savonlinna
      17
      651
    10. Mikähän auttaisi kun kuIIi

      Seisoo kun lipputanko. PaIIien sitominen antaa voimakkaan orkun mikä jeesaa himoja hetkeksi, mutta se panetus tulee pian
      Ikävä
      69
      636
    Aihe