En osaa käyttää nettiä kodin ulkopuolella

Kotikissa.

Olen aivan tietämätön, mitä pitää tehdä jos haluaisin päästä nettiin esim. lentoasemalla tai vaikka Tallinnassa? Minulla on aina ollut ADSL-yhteys ja
modeemi kotona, taitaa olla langaton systeemi kuitenkin.
Nyt on Elisa Viihde -paketti josta vain nettiyhteys toimii. Kerran oli
läppäri ulkomailla ja maksoin hotellissa puolen tunnin käytöstä, en
päässyt nettiin. Mitä mun pitää tehdä etukäteen koneelle, jotta
voisin esim. Tallinnassa päästä wifi-alueella hotellissa nettiin? Kiitos
asiallisesta informaatiosta.

36

2734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eihän sinun tarvitse koneelle tehdä yhtään mitään.

      Läppärisi näyttää näytön oikeassa alakulmassa sellaisen kuvakkeen jossa normaalisti on erimittaisia palkkeja pystyssä.

      Klikkaat sitä,ja näet käytettävisä olevat langattomat verkot.
      Valitset listasta sen mikä on ilmainen(selviää kysymällä),ja painat "Yhdistä"

      Lentoasemilla yleensä on ilmaiset,eli näkyy esim."Free internet" tai vastaavaa,ja hotelleissa kysyt salasanan respasta,jolloin valitset sen hotellin netin,ja painat,että yhdistä,jolloin se pyytää sitä salasanaa,jolloin kirjoitat sen respasta saadun salasanan siihen,ja siinä kaikki.

      • wlankytkin

        ...toki täytyy katsoa että koneessa oleva WLAN kytkin on "ON". Joissakin koneissa "Fn" napin takana ja joskus ihan fyysinen kytkin.


    • .................

      Veit jalat suustani...juuri olin kirjoittamassa samantyypistä vastausta mut kerkesit ekana !

      • N

        Tuskin.


    • Heh,nopeet syövät hitaat..

      Hyvää kesän jatkoa sinulle :)

    • Kotikissa.

      Kiitokset kaikille jotka kantoivat kortensa kekoon tämän asian selvittämisessä.
      Voin nyt heittää miniläppärin reppuun ja testata, oliko neuvoista apua.

    • kaupunkilainen

      Jos vaikka haluat laajentaa elinpiiriäsi, on tuollainen WLAN mokkula hyvä vaihtoehto. Omat kokemukseni on Sonera ja DNA ja niillä syntyy kohtuuhintainen yhteys ja aina oma WLAN verkko mukana olit sitten autossa, veneessä, teltasssa, kotona, mökillä ...
      Todennäköisesti jopa halvempi kuin ADSL, jos et leffoja lataile.

      • Jalaa

        Nyt annat väärää tietoa, nuo eivät ole mitään WLAN-tikkuja. Ne ovat 3G-modeemeja, jotka vaativat erillisen liittymän hankkimista. Tämä taas maksaa, kun vapaan WLAN:in käyttö on ilmaista. Ulkomailla suomalaisen operaattorin nettitikun käyttö voi tulla todella kalliiksi.


      • asiakas tyytyväinen
        Jalaa kirjoitti:

        Nyt annat väärää tietoa, nuo eivät ole mitään WLAN-tikkuja. Ne ovat 3G-modeemeja, jotka vaativat erillisen liittymän hankkimista. Tämä taas maksaa, kun vapaan WLAN:in käyttö on ilmaista. Ulkomailla suomalaisen operaattorin nettitikun käyttö voi tulla todella kalliiksi.

        saunalahden tupla kaapelilaajakaista tilaajille tulee mokkula kaupanpäälle,eli rajaton netti mobiili liittymä jota voi käyttää missä vaan,sen sim korttia kännykässä,mokkulana läppärissä,pöytäkoneessa,simiä tableteissa ym,eli ole tarkkana


      • Jalaa
        asiakas tyytyväinen kirjoitti:

        saunalahden tupla kaapelilaajakaista tilaajille tulee mokkula kaupanpäälle,eli rajaton netti mobiili liittymä jota voi käyttää missä vaan,sen sim korttia kännykässä,mokkulana läppärissä,pöytäkoneessa,simiä tableteissa ym,eli ole tarkkana

        Alkuperäisellä kysyjällä kuitenkin on ADSL-liittymä, eikä tupla-kaapelikaista. Olen kyllä tietoiten, että tuohon liittymään sisältyy nettitikku. Ulkomailla mentäisiin kuitenkin roaming hinnoittelun mukaan, ja maasta riippuen laskua saattaisi kertyä yllättävänkin paljon. Eli jos nettitikkua olisi tarve käyttää ulkomailla, niin silloin käyttöön paikallinen prepaid.


    • Kunhan mainitsen

      Tuokin voi käyttää missä vaan taitaa lähinnä tarkoittaa suomen sisällä. rajan yli menee niin voip hinnat vähän muuttua..kannattaa ainakin varmistaa etukäteen palvelun tarjoajalta ettei sitten tuu yllätyksiä jos meinaa ulkomaan matkalla kokeilla.

    • ex-konna

      Taas opin minäkin jotain uutta,kiitos!

    • dgqwegrh

      Voisko ajatella että edes muutaman päivän vuodessa pitäisi lomaa facebookista.. ja olisi ihan ilman konetta reissussa.
      Niin tärkeää asiaa ei voi olla että lomallakin pitää olla jatkuvasti netissä..

      Ymmärrän hyvin työmatkalaisten tarpeet, mutta uskoakseni tässä tapauksessa ei ole kyse työstä (osaisi varmasti käyttää systeemiä mikäli olisi kyse työstä)

    • kuis ois ?

      Entäpä tietoturva kun ulkomailla klikkaa vapaan langattoman verkon käyttäjäksi,ettei vain mato luikertelisi omaan koneeseen tai joku seuraa mihin kirjaudut ja mitä salasanaa käytät.

    • Virusta tuskin tulee silleen, mutta jos menet ulkomailla vapaaseen langattomaan verkkoon niin sen omistaja voi seurailla verkkoliikennettäsi ellei selain käytä https:\\ suojausta.

      • mac `0´

        Käytä MACCII, ei tuu viruksii.


    • onko pakko?

      Pitääkö päästä?

    • N

      Voihan tuo olla vai sanonko loputkin.

    • aloittelija.

      Mistä tietää jos selain käyttää https. suojausta ? Pankin kanssa asioidessa olen sen s kirjaimen http,n perässä huomannut mutta harvoin muualla.Tästäkö on kyse ?
      Ulkomailla hotellin näppäimistössä ei aina ole ainakaan ä ja ö kirjaimia jos esim.jossain salasanassa on kyseinen merkki niin mitä sitten eteen ?

      • Sen tietää, jos nettiosoite alkaa https:\\.


    • Mani on Mani

      Haluaisin täydellisen tietoa ja taitoa ja yhteiskuntaa ja hallintoa ja hinnoittelua ja niinkuin on nähtävissä saada selvyyttä rahanjakoihin, eniten postia on ilmestynyt ja miten siten kunnolla verkostoidaan nämä missä mailman osassa harrastelevat käytännön selvästi laittomuutta ja kylähteisötemppujen tapaisia ei kukaan tule sanomaan, mutta koneemme ovat meidän käytettävissä, niin, naimisesta ja naimisiinpääsystä kyseen ollen? En aio tuhlata rahoja,enkä intimiteettiäni enkä identiteettiäni?

    • mokuttaja

      Kotimaassa kaikkein varmin on oma nettitikku. Sen käytön kun osaa ja on testannut, niin sillä pääsee nettiin.

      Nyt on myös matkapuhelinliittymä jossa on tuplakortin kautta mahdollisuus päästä nettiin kännykän omalla liittymällä. Eikä se nyt niin paljoa maksa ekstraa.... jotain 5e.
      Sen tuplakortin kun laittaa mokkulaan, nii se alkaa pelata ja kuluttaa sen pääliittymän tiedonsiirtoa, jota on muutamata gigasta ylöspäin.

      Tuo toimii myös suomen lähialuueella ulkomailla samaan hintaan, en ala nyt mainostamaan mitää operaattoria, mutta kyllä sitä on mainostettu.

      Sit se WLAN. Jos koneessa on sisäinen WLAN, niin etsi funktionäppäimistä sellainen merkki joka symbolisoi anteennia ja paina sitä. Pitäs tulla POPUP ikkuna jossa on WLAN ja mahdollisesti bluetooth. Sit vaan ruksit tai katsot vain sen tilan, nii se valmis.

      Katso sitten tuolta muista vastauksita miten se WLAN sisään kirjautuminen muuten etenee.....

      Yleisesti. WLAN on aina nopeampi ja varmampi kuin mokkula ja sirunetti.

      • UKOMAILLA EI MUUTEN HINTA OLE SAMA!!!!! HETI KUN OLLAAN ULKOMAISEN OPERAATTOLIN YHTEYDESSÄ TULEE LISÄHINTAA!!!!!


    • kamu auttaa sua

      Pyydä kylään kaveria tai ystävää, joka näyttää sulle kädestä pitäen, miten saat läppäristäsi sen wlanin päälle.
      Eli harjoittele ensin kotona, niin et turhaan raahaa matkoille läppistä, jos asiasta ei ole hajuakaan.
      Ehkä sulla on myös vielä tallella se koneen ohjekirja, sieltäkin löydät kohta-kohdalta- etenevät ohjeet.

      Eli käytä kotona vaan edelleen sitä vakaampaa ja kiinteää laajakaistaasi, muuten jos tarviit nettiä, niin langaton wlan (kauppanimi on wi-fi = tarkoittaa siis samaa asiaa).

    • ....

      Homaa hyvä älypuhelin niin ei tarvi raahata läppäriä mukaan. Itse menen puhelimella nettiin jos en istu kotikoneella.

      • mac.-.

        "ja älypuhelimen lisäksi tarvii peruskännykän, joka ei kuumene eikä katkeile meinaan jos älypuhelinta käyttää puhelimen.


      • Nidjdkwkene
        mac.-. kirjoitti:

        "ja älypuhelimen lisäksi tarvii peruskännykän, joka ei kuumene eikä katkeile meinaan jos älypuhelinta käyttää puhelimen.

        "ja älypuhelimen lisäksi tarvii peruskännykän, joka ei kuumene eikä katkeile meinaan jos älypuhelinta käyttää puhelimen."

        Tätä varten me fiksumpi ihmisväestö olemme siistyneet aplen tuotteisiin. Tein taas virheen kun menin mainostamaan/kehumaan mutta kerta kun luonne on tälläinen että haluaa muillekin hyvää.. Jotkut asiasta ymmärtävät tajuavat minkätakia mainostaminen on virhe.


      • mac.-. kirjoitti:

        "ja älypuhelimen lisäksi tarvii peruskännykän, joka ei kuumene eikä katkeile meinaan jos älypuhelinta käyttää puhelimen.

        Höpön pöpöt!!!!!!?????


    • ruskitravel

      Miten on prepaid korttien saatavuus euroopan maissa ?
      Onko vapaasti ostettavissa ilman mitään kummempia henkilötietoja antamalla. Onko kokemuksia prepaidin hankkimisesta esim. venäjällä ?

      Minulle kerrottiin että siellä onnistuu vain maan kansalaisilta..

      • Venäjästä en

        tiedä, mutta Virosta saa ainakin sim-kortin, kun marssii vain paikalliseen liittymiä kaupittelevaan liikkeeseen ja maksaa muutaman euron. Eikä tarvitse edes rekisteröidä.


    • Aloittaja hyvä.

      Muista Tallinnassa. Viru hotellissa saat Viruksia koska alaa hallitsee veli Venäjä. Vakoilee yhä.

      Valitse muu hotelli ja muu wlan verkkoyhteys. Vaikkapa Mobil Mustamäki tai Anus Saagim.

      • KAIKKIALLA SAA VIRUKSIA!!!!! JOS NIMITTÄIN EI OLE VIRUSTORJUNTAOHJELMISTOA!!!! USEIMMAT MAKSAA TURHAAN VIRUSTORJUNNASTA!!!! ESIM. WINDOWSSIN OMA MICROSOFT SECURITY ESSENTIALS RIITTÄÄ JA ON MAKSUTON!!!! PÄIVITTÄMÄTTÖMÄT AUTOMAATTISESTI AVAUTUVAT OHJELMAT OVAT SUURI RISKI!!!!


    • 15

      Aloittaja ei kertonut koneensa mallia, eikä käyttöjärjestelmää.

      Kerrottakoon nyt kuitenkin se minkä joku on jo sanonutkin:
      Jos satut liikkumaan kaupungissa tai asut kerrostalossa tai joku kaverisi asuu kerrostalossa jossa oletat jollain olevan langattomia verkkoja. Ota kone mukaasi (tai kotona irroita piuha siitä ADSL-purkista) ja rämplää niitä WLAN juttuja niin pitkään, että kone löytää jonkun verkon.
      Sillä ei ole mitään väliä onko niissä verkoissa joku lukko symbooli tai kysyvätkö ne salasanaa, kun koitat yhdistää semmoiseen. Olet kuitenkin löytänyt sen kohdan koneesi asetuksista.

      • kreationisti

        No jo oli neuvo :D. Rämplää niitä wlan juttuja? Eiks ole tekniikka hallussa mutta piti päästä lespaamaan? Sukua vapuselle?


      • 15
        kreationisti kirjoitti:

        No jo oli neuvo :D. Rämplää niitä wlan juttuja? Eiks ole tekniikka hallussa mutta piti päästä lespaamaan? Sukua vapuselle?

        Ei kun kritallipallo kateissa.
        Oletuksena oli, että aloittaja ei keksi suomessa paikkaa jossa voisi päästä WLAN verkkoon, mutta ehkä keksisi paikan jossa on joku verkko vaikka suljettukkin.


    • ulkopuolella.

      Ei tarvikkaan osata.Siellä on muuta tekemistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2954
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1596
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe