intia

Intia

Nyt olisi siis matkat varattu Delhiin 7.1, ja koska olen tosiaan ensikertaa matkaamassa Intiaan, kyselihin tässä että minkälaisia vinkkejä kokeneemmat Intian kävijät osaavat antaa. Matka suunitelma on siis seuraava:
3pv Delhissä (Mitä nähtävää, missä muita backpackereitä, hintataso)
Delhistä Goalle viikoksi (Samat kysymykset kuin ylemmässä)
Goalta Keralaan jossa viikko-1,5viikkoa (Samat kysymykset kuin aijjemmin)
tässä olisi viellä viikko jäljellä, joten en ole suunitellut vielä siitä eteenpäin.
Voihan se olla etä koko reissu menee "Go with a flow"-periaatteella, joten mitään ei uskalla lyödä lukkoon. Onko muita suomalaisia matkaamassa Delhiin kyseiselle ajalle? Tai muuten menossa Delhi-Goa-Kerala Akselille?
Jos jollakin on kertoa oma matkakertomus, olisin kiitollinen.

17

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainakin

      ihan ensimmäiseksi kannattaa huomioida, että tammikuisessa Delhissä on kylmää. Etenkin yöt ovat kylmiä, ja halvemmissa hotelleissa ei välttämätt'ä ole minkäänlaista lämmitystä. Kylmä Delhissä tarkoittaa sitä, että yölämpötila voi pudota jopa alle 0 asteen, päivällä sentään pyöritään parissakympissä. Jos lähtee hyvissä ajoissa aamula liikenteeseen, niin suosittelen kerrospukeutumista. Iso villahuivi on kiva kietaista harteille, ja päivän lämmetessä sen voi tunkea kassiin.

      Muita backpackereitä löytää halutessaan Pahaganjista. Mutta nou hätä, Delhissä on aina sen verran tiivis tunnelma, että yksinolosta ei ole pelkoa vaikkei backpackereiden seuraan hakeutuisikaan.

      Mitä Delhissä sitten kannattaa käydä katsomassa? Vähän vaikea vastata, sillä Delhistä löytyy ihan kaikkea. Riippuu niin omista kiinnostuksen kohteista. Tässä vaiheessa melkein suosittelisin katsomaan netistä, sillä sieltä löytyy lueteltuna kaikki nähtävyydet. Niistä sitten vaan valkkaamaan itseleen sopivimmat, sillä 3 pvässä ette ehdi näkemään juurikaan mitään Delhin valtaisasta tarjonnasta. Mutta Chadni Chowkilla minusta jokaisen delhinkävijän pitäisi käydä fiilistelemässä. Pääsee ainakin kertaheitolla oikeaan tunnelmaan ;)

      Hintatasosta: Delhissä selviää helpostikin ihan pikkubudjetilla, mutta yhtäläisesti siellä voi hassata rahansa oikein huolella. Niin hotelleja kuin ravintoloitakin löytyy ihan joka lähtöön. Keskitason hotelli kustantaa sellaiset Rs 1200-2000/yö vähän alueesta riippuen, luksuksesta saa maksaa ihan saman hinnan kuin muuallakin maailmassa. Syöminen on halpaa, vaikkei nyt välttämättä katukeittiöistä ruokaansa ostaisikaan. Mutta toki kalliitakin ravintoloita löytyy, joten pikkaisen kannattaa katsoa minne parkkeeraa syömään, jos on säästöbudjetilla liikenteessä.

      Goaa en kommentoi. Olen siellä muutaman kerran pyörähtänyt, mutta se ei kuulu paikkoihin, jonne välittäisin enää ikinä mennä uudestaan. Ainoat ookoo paikat olivat pohjoisen Arambol (joka kuulemma sekin on nykyään venäläisturistien valtaama) ja eteläiset Colva ja Benaulim.

      Keralaa sen sijaan suosittelen aina lämmöllä. Itse tykkään Kochista, josta löytyy aivan mahdottomasti historiallista nähtävää. Kiva shoppailukaupunki, hyviä ruokapaikkoja. Kochin hintataso on viime vuosina noussut lähes Goan tasolle, mutta heti kun lähtee rantaa pitkin kohti etelää, laskevat hinnatkin. Jos mielitte esim. backwaterseille, niin lähtekää mielummin matkaan piskuisesta Allepystä kuin Kochista. Hinta on halvempi, ja backwaters-alue kauniimpi kuin Kochissa. Siitä sitten vaan rantaa pitkin kohti etelää, pysähtyen aina siellä missä sille tuntuu. Jatkakaa aina Trivandrumiin asti, ja jos aikaa on, niin käykää kääntymässä naapuriosavaltion puolella, aivan siellä eteläkärjessä.

    • Intia

      Joo siis aikaa on kuukausi, ja itsekkään en ole vielä päättänyt aionko Goalla viettää edes tuota viikkoa, vai käynkö vain pyörähtämässä. Keralan puolelle on mittarini kallistunut. Onko akselilla Delhi-Goa-Kerala muita nähtävän/kokemisen arvoisia paikkoja, joissa voisi pysähtyä vaikkapas junalla? Uskoisin että jos junalla lähtee Goalta Keralaan nii varmasti näkemistö riittää, ja kokeksen rikkaampana rantautuu Keralaan. Paljonko Delhissä maksaa taksi esimerkiksi Kentältä tuonne mainitsemaasi Pahaganjiin? Entä mitä maksaa ruoka keskimäärin ravintoloissa? Osaa varautua sitä varten :)

      • Aloitan tuolta

        loppupään kysymyksistä. En tosin ole aikoihin matkannut kentältä Pahaganjiin, sillä majoitun lähes aina Karol Baghiin. Mutta sellainen valistunut arvaus on että se kustantaa about Rs 350-400. Kannattaa ottaa prepaid kyyti, selviät ilman hintavääntöä Siellä on selkeästi määritellyt taksat eri alueille, eli kerrot mihin olet menossa, maksat ja saat kuitin, jonka luovutat kuljettajalle vasta siinä vaiheessa kun olette perillä siellä minne olit alunpitäenkin menossa. Autot löytyvät ovensuusta, ja sitten vaan menoksi. Tähän asti kaikki onkin huolettoman helppoa. Kuski vakuuttaa tietävänsä missä hotellisi sijaitsee. Totuus on kuitenkin usein aika paljon karumpi. Varaa mukaan lappu, johon on kirjoitettu hotellin nimi ja osoite. Tulet todennäköisesti tarvitsemaan sitä monen monituista kertaa kysyessänne neuvoa ohikulkijoilta. Äläkä missän nimessä postu taksista, vaikka kuski rupeaisi kiukuttelemaan, jos ei löydä tietä perille. Me seikkailimme viimeksi tosi äkäisen kuskin kyydissä pyörien 1½ tuntia Karol Baghissa. Jossain vaiheessa kuski käski meidät ulos autosta. Hän sanoi, että matka päättyy just tähän, hän on tuonut meidät Karol Baghiin, eikä aio ajaa enää metriäkään. Sama mies vakuutti kentältä lähettäessä tietävänsä tasan tarkkaan, missä hotellimme sijaitsee. Aina voi uhata kutsuvansa poliisin paikalle selvittämään asiaa (kuski ei tiedä, että et tod.näk. edes tiedä poliisin numeroa, mutta hän ei missään nimessä halua tekemisiin virkavallan kanssa, sillä se tietää pahimmassa tapauksessa työpaikan menetystä!).

        Niin Pahaganjissa kuin Karol Baghissa on valtaisa hotellitarjonta. Jos päädyt Pahaganjiin, niin vältä Rak Internationalia (öistä elämää hotellihuoneissa = tauteja levittäviä jyrsijöitä) ja Ajanta (kunnon silmäänpissimis-meininkiä). Ja Karol Baghissa taas suosittelen Hotel Kingston Parkia (n. Rs 1800/vrk). Siisti, uusi, hyvinvarusteltu hotelli ihan metroaseman vieressä. Henkilökunta on aivan superystävällistä porukkaa Keralan suunnalta. Edullisempi vaihtoehto on Apra Inn (n. Rs 1300/vrk) keskellä Karol Baghin parasta ostosaluetta. Vähän jo kulahtanut, mutta viime vuotisen omistajanvaihdoksen jälkeen paikkaa on rempattu. Metroasema on kivenheiton päässä.

        Ruoka on Delhissä kuten muuallakin Intiassa tosi halpaa. Delhissä oikeastaan ainoastaan kala on kallista - se on sitten taas halpaa Keralassa. Paikasta riippuen vatsan saa täyteen Rs 200-1200.

        Jos ootte menossa junalla Delhistä etelään, niin siinä on matkanvarrella Agra. Agra itsessään on aika tympeä kaupunki, mutta Taj Mahal on sellainen must-nähtävyys. Itse kyllä fanitan enemmän Fatehpur Sikrin autiokaupunkia, ja Khajurahossa on tullut pällisteltyä patsaita useammankin kerran. Nämä kyllä jo tietty vievät vähän harhaan reitiltä, mutta Intiassa reissatessa ei mielestäni koskaan kannata tehdä liian tarkkoja suunnitemia, ja tiukat aikataulut kannattaa unohtaa kokonaan.

        Kuten sanoin, Goan skippaisin kokonaan. Intiassa on NIIN paljon muuta mielenkiintoisempaakin nähtävää. Jos on nähnyt yhden turistirysän, niin voi about kuvitella, mitä Goalta löytyy. Goan sijaan koluaisin vaikka pikkaisen Maharashtraa. Junalla Agrasta kohti Mumbaita, ulos vähän ennen Jalgaonia, Jalgaonista bussilla Fardapuriin ja katsastamaan Ajantan luolat. Sitten Aurangabadiin, josta voi käydä tsekkaamassa Elloran luolat, Dauladabadin linnakkeen, sikäläisen version Taj Mahalista = Bibi-ka- Maqbaran. Aurangabadista junalla Puneen, josta taasen löytyy niin juna- kuin bussiyhteyksiä etelänsuuntaan, mm. bussimatka yönyli Mapusaan, Goalle.

        Ja Keralan näkemiset ja kokemiset vaatisivat tietty vielä ihan oman kirjoituksensa. Ootko enempi rannoillalevyttäjä, vai duracel-pupu, joka tahtoo mennä ja kokea sekä nähdä mahdollisimman paljon? Itselleni maistuu molemmat, joten kumpaakin on tullut harrastettua pitkin Intian niemimaata useamman vuoden ajan.


    • Intia

      Tuosta Keralasta kun on tässä päivän aikana enemmän lukenut, olen miettinyt että siellä voisi viettää aikaa vähän kauemmin kuin viikon.
      Keralassa tehtäviä asioita tällä hetkellä:
      Rantojen katsastus
      Houseboat
      Teeviljelmät

      Tähän olen miettinyt että mitä nuo Keralan Duracel-pupu mahdollisuudet ovat?
      Minuakin kiinnostavat molemmat asiat (Rannalla levyttäminen ja sitten tuo tekeminen / näkeminen)

      • Minulla on

        kovin tunneperäinen suhde nimenomaan Kochiin, sillä meidät on vihitty siellä n. 9 vuotta sitten. Kochihan on varsinainen multikulttuurilisen historian aarreaitta, eli historiallisesti arvokasta katseltavaa riittää yllin kyllin. Rantaelämää pääse viettämään parhaiten Cheraissa. Ja rauhallisempia rantoja löytyy kun pudottelee etelän suuntaan. Asustelimme esim. Allepyn etelälaidalla pienessä, idyllisessä merenrantahotelissa. Olimme usein ainoat ihmiset rannalla, muutamia satunnaisia kulkijoita lukuunottamatta.

        Jos tanssi kiinnostaa, niin suosittelen Kathakali-esitystä. Ja mieluiten siten, että varaat kunnolla aikaa, jotta pääset seuraamaan myös maskeerausta. Osa esityksistä on myös tulkattu englanniksi, jotta pysyy paremmin mukana juonessa. Yöelämä Kochissa ei ole mitenkään järisyttävän vilkasta, mutta kyllä sieltä jonkin verran sitäkin puolta löytyy. Jos bilettämään mieii, niin silloin kannattaa mielummin hakeutua eteläisimmille rannoille, esim. Kovalamiin. Se on nykyään tosin melkoinen turistihelvetti, kiitos brittiläisten pakettimatkaajien. Varkala tarjoaa väljempää menoa.

        Itse kävin Kochissa mm. seuraamassa kultakorujen valmistusta. Ei kuulosta kovinkaan eksoottiselta, mutta kun käytännössä näki siellä käytetyt menetelmät, niin homma oli tosi mielenkiintoista. Muutenkin tapanani on hakeutua seuraamaan mahdollisimman lähietäisyydeltä paikallisten elämää ja työtapoja. Aurangabadissa opettelin eräässä yksityiskodissa leipomaan chapateja - ja kotiin lähti tawa, ja tietty taito tehdä chapateja. Samaisessa kaupungissa kävin myös ekskursiolla paikallisessa silkkikutomossa. Intiassa on suhteellisen helppo järjestää kaikkea ylimääräistä aktiviteettia, sillä siellä ihmiset ovat varsin valmiita avaamaan ovet henk.kohtaiseen elämäänsä ja esittelemään taitojaan.

        Houseboatilla backwaters-alueilla killuminen tulikin jo mainittua. Siellä on muuten reittien varsilla mukavia pikkuhotelleja, ja on ihan mahdollista jäädä sinne chillailemaan päiväksi tai pariksi.

        Vaihetelevuutta rantaelämään ja historia-pläjäyksiin voi hakea vuoristosta. Eihän ne näkymät aivan yhtä huikaisevat ole kuin pohjoisessa, mutta näkemisen arvoista siitäkin huolimatta. Alarinteillä pääsee myös tutustumaan tee- ja mausteviljelmiin, joista Kerala on kuuluisa. Näitä riittää aina sellaisista turisteja varten räätälöidyistä 'elämyspuistoista' aina vähemmän kaupallisiin mestoihin.

        Keralassa liikuttaessa kannattaa muistaa, että se on varmastikin Intian lakkoherkin osavaltio. Ammattiyhdistystoiminta on siellä kovasti aktiivista, ja väliin lakot pysäyttävät esim. kaiken julkisen liikenteen. Lakot eivät useimmiten kestä kuin päivän kerrallaan, joten mitään isompaa harmia niistä ei turistille koidu.

        Jos aikaa on, niin käykää Trivandrumissa. Kaunis, mielenkiintoinen kaupunki, jota en itsekään ole vielä tarpeeksi kolunnut. Siellä on käymisenarvoisia museoita. Esim. Napier Museumissa järjestettiin erittäin mielenkiintoisia kierroksia paikallisten historianopiskelijoiden opastuksessa. Lotus-temppelissä en käynyt. Ihastelin sitä vain ulkopäin, sillä jäin siihen käsitykseen, että sinne pääsee sisään ainostaan hindut. Trivandrumissa olen myös käynyt ainossa säädyllisessä intialaisessa eläintarhassa. Ne ovat yleensä aika surullisia paikkoja, mutta täällä eläimillä oli isot aidatut alueet käytössään, eikä esim. norsuja ollut kahlehdittu niinkuin tapana on. Lähinnä tuli mieleen välillä, oliko kävijöiden turvallisuudesta huolehdittu tarpeeksi. Jäi tosiaan Trivandrum-kokemukset hiukka ohkaisiksi, sillä asustelimme Kovalamissa. Sieltä sitten köröttelin 'kylille' muutamana päivänä. Mutta siellähän tuo Trivandrum edelleenkin, joten mikään ei estä palaamasta sinne uudestaan. Ja ehkä sillä kerralla lähdetään levyttämään läheisille Maldiiveille.(n. 1h lento).


    • me

      Hei!
      Vaikka nykyisin vietämmekin talvet Goalla niin suosittelen kiertomatkaa Delhi ja siitä kultainen kolmio, sitten Delhistä Kochiin ja kiertäen Keralaa. Munnarin vuoristo oli todella upea paikka, Varkala, Allepy ym, kolme vuorokautta seilasimme "taloveneellä" aivan ihan 7vk.
      Taas saa joku hepulin ja valittaa mainonnasta mutta kerron kuitenkin, tilasimme matkan SLS tourist matkatoimiston kautta matkan. Hinta oli edullinen ja kaikki pelasi kuin paras toteutunut unelma. Taksi odottelin hotellin edessä ym. Suosittelen!

      • Ei kai siinä

        mitään pahaa ole, jos kertoo kokemuksistaan eri matkatoimistojen kanssa - niin hyvistä kuin huonoistakin kokemuksista.

        Itse kaipaisin kuitenkin siihen sivuun esim. hintatietoja, mitä hinta on pitänyt sisällään yms. Helpottaa kovasti hintavertailuja tehdessä.

        Toisaalta Intiassa on sen verran yksinkertaista säätää matkajärjestelyt ihan omatoimisesti, ettei matkatoimistojen puoleen välttämättä tarvitse edes kääntyä. Etenkin budjettimatkaajalle se merkitsee myös ihan selvää säästöä.

        Olen myös kuullut sellaisista Kultaisen Kolmion-kierroksista, joilla on menty aika haipakkaa paikasta toiseen, eikä kyydittävät ole kokeneet saaneensa rahalleen vastinetta. Saman lenkin heittää helposti omatoimisestikin. Silloin voi esim. vähemmän mielenkiintoisen Agran kuitata 1-1½ päivällä, jatkaa matkaansa Jaipuriin, jossa (ja sen ympäristössä) voi helpostikin käyttää viikon eikä silti ennätä näkemään kaikkea näkemisen arvoista. Ja monikerroksinen Delhihän kestää vaikka kuinka monta visiittiä. Kun vähän kaivelee tietoa, niin Delhi on paljon, paljon muutakin kuin vain matkaoppaiden luettelemat nähtävyydet (jotka toki kannattaa käydä katsomassa). Mutta Delhissä kannattaa sen lisäksi tutustua kaupungin kulttuuritarjontaan. Siellä järjestetään jatkuvasti erilaisia mielenkiintoisia tapahtumia, konsertteja, näyttelyitä, teemallisia festivaaleja yms. yms. Tietoa tapahtumista voi hakea netistä, Delhi Today-läpykästä, turisti-infosta ja ihan vaikka hotellin respastakin.

        Usein tuntuu siltä kuin Delhi olisi monille vain 'välttämätön paha', ja sieltä pitää päästä pois mahdollisimman pian jatkaamaan matkaa jonnekin muualle. Voin lämpimästi suositella kokeilemaan! Itse käyn Delhissä vähintään kaksi kertaa vuodessa, ja vaikka olen siellä parisenkymmentä kertaa käynyt, välillä muutaman päivän pikavisiiteillä ja väliin olen viipynyt siellä pari kuukauttakin, niin silti löydän joka kerta aina jotain uutta ihasteltavaa.


    • me

      Hei, olet oikeassa Delhissä viihtyy pitkää eikä katsottava lopu. Kyseisellä matkalla, kokonaisaika 7vk, olimme Delhissä 1,5vk. Siihen sisältyi tutustumisia ja kiertoajelua englannninkielisen oppaan johdolla 1 pitkä päivä. (Olimme seuraavana syksynä 2vk taas Delöhissä kun jäi niin paljon käveltävää.) Sitten matkaan kuului sitten lento Kochiin jossa taksimme odotti meitä. Kaikkia paikkoja en muista mutta 5,5 vk kiersimme ja kuski piti meistä tosi hyvää huolta. Matka oli mielestämme edullinen ja ei tarvinnut miettiä mihin mennään ja miten. Tällä matkalla emme käyneet kultaista kolmiota koska Keralassa voisi olla vuoden! Matkatarjouksia pyytäessäni vaatimukseni oli hyvät hotellit, uima-allas, ilmastointi ja aamupala. Kaikissa muissa
      oli uima-allas paitsi vuoristossa ja taloveneellä (3vrk). Yhdessä hotellissa huonetta tarjottiin mutta vaihtoivat sen parempaan kun vaadimme. Matkan hinta 950eur/henkilö Delhi-kierrot-Delhi, Hki-Del-Hki lento oli 450eur/henk. Aikaa on kolme vuotta jo mennyt.
      Varmasti saa halvemmalla kun paikan päällä etsii taksin ja hotellit mutta meille myös helppous oli valttia.

    • Intia

      Onko tuolla Keralassa sitten niitä ns "Paratiisirantoja"? entäs saako rannalta asutukseksi beach hutteja?
      Ikävintä tässä kun osti liput sinne intiaan on se että ei malttaisi lähtöä odottaa.
      Te jotka olette siellä aiemmin käyneet niin tiedätte varmaan että kulttuurishokki on lähes varma, joten onko se kuinka suuri shokki? Intiahan on tunnetusti vastakohtaisuuksien maa joten voihan se olla kova "järkytys" sinne saapuessa. Olen kuitenkin matkannut paljon ympäri maailmaa esim. Egyptissä (en tiedä voiko edes vähän verrata) joten osaan kuitenkin varautua Intian likaisuuteen ja liikenteeseen.
      Ennakkoluulottomastihan reissuun kannattaa lähtä, joten avoiminmielin reissuun.

      • Nimenomaan avoimin

        mielin matkaan! Se on hyvä evästys ihan mille matkalle hyvänsä. Onhan Intiassa likaista, eikä kurjuuden näkemiseltäkään voi välttyä, mutta niihin ei kannata jumittua. Sama asia koskee huijatuksitulemisen pelkoa. Lähes varmasti jokainen länkkäri altistuu huijauksille ja niiden yrityksille, ja aina sitä ei edes huomaa, sen verran taitavia pelureita vastapuolella on. Mutta tuskin niistä mitään suurempaa taloudellista tappiota koituu. Jos nämä ovat niitä Intiassa liikkumisen nurjia puolia, niin vastapainona on valtaisa määrä positiivisia asioita. Kurjuuden lisäksi Intiassa on paljon hyvää, eivät kaikki suinkaan ole kerjäläisiä tai vähempiosaisia, niinkuin dokkareita katsoessa hyvinkin saattaisi luulla. Eivätkä kaikkia sinua lähestyvät ihmiset tee sitä huijaus mielessään, tai hyötymistarkoituksessa. Siihen kannattaa varautua, että intialaiset tulevat mielellään juttelemaan kanssasi. Varsin aikaisessa vaiheessa keskustelua sinulta saatetaan kysyä, mitä teet työksesi ja paljonko saat palkkaa. Se tuntuu meistä kovin tungettelevalta, mutta intialaiselle se on aivan normaali kysymys. Kannattaa miettiä aina tapauskohtaisesti, mitä siihen vastaa. Sanon näin, sillä esim. hotellin siivoojalle ei kannata ruveta selittämään siinä vaiheessa kun hänen silmänsä ovat levinneet teevadin kokoisiksi, että eläminenkin Suomessa maksaa moninkerroin enemmän kuin Intiassa. Luin muuten joitakin aikoja sitten tutkimuksen, jossa vertailtiin elinkustannusia eri maiden pääkaupungeissa. Helsingin ja Delhin ero oli 75%. Keskustelin asiasta delhiläistuttavani kanssa (Huom! Kyseisellä henkilöllä on loppututkinto kaupalliselta-alalta), ja hän kysyi, että niin, kummassa siis on kalliimpaa. Hän on itse muuttanut muualta töiden takia Delhiin, ja pitää pääkaupunkia aivan törkeän kalliina.

        Kysymykseesi, onko Keralassa paratiisirantoja, vastaus on kyllä siellä on. Ja jotta ne pysyvät sellaisina, niin niistä ei voi huudella keskustelupalstoilla, vaan jokaisen on löydettävä omansa. Goallakin oli niitä silloin kauan,kauan sitten kun hipit sen aikoinaan löysivät, vaan eipä ole enää.

        Nyt en osaa sanoa Cherain tämän päivän tilanteesta. Siellä oli vielä 90-luvun lopussa hutteja. Itseasiassa ne olivat silloin ainoa tapa majoittua Cheraille. Sittemin saarelle on rakennettu hotelleja, ja saattaa olla että etenkin sillan rakentamisen jälkeen kun hotelleita on koko ajan tullut vain lisää, ovat hutit saaneet väistyä. Muutenkaan ei ole tullut tuohon huttipuoleen niin tullut tutustuttua, kun ei itse olla niissä kiinnostuneita majoittumaan. Mutta siltä näyttäisi, että huttitarjonta on Goalla yleisempää. Keralassa on muutamia paikkoja, joissa on tarjolla sikäläisiä 'de lux-hutteja', joiden hinnat ovat myös de lux, eli hotellihuoneenkin saa halvemmalla. Nää on suunnattu lähinnä Pohjois-Intian varakkaammalle väelle, jotka tulevat lomillaan hakemaan eksotiikkaa Etelä-Intiasta.


    • Terkkuja Intia

      vähin lissää höpöttelyjä Intiasta, ko samhaan aikhaan olema menosa. lennämä Finskilä Delhiin 7.1. ja jatkama sammaa kyytiä Goalle.

      sielä pohojosesa saattaa tosihhaan olla viliponen sillon tammikuusa. olima pari viikkua tammikuusa 2011 ja lähelä nollaa kävi yölä.
      ja ihan samoja kokemuksia on nuihen osotteitten löytymisestä Delhissä. mekki majotuima Karol Baghissa ja tiukkaa oli löytyminen.

      tuohon kultasen kolomion aluhheeseen lissäisin vielä Ranthambore National Parkin ja Bundin: ihan älyttömän viehättävä pikkukaupunki.

      molen Goalla ollu Palolemilla ja Colvalla ja molemmat on minusta ihan kivoja rantoja. Palolem tosi kaunis ja Colvahan on ihan omansa. 90% turisteista on Intialaisia ja non mahottoman mukavia lomalaisia. nättejähän non nuo Varkala ja Kovalamkin.
      mutta jos Goalla usiamman päivän aijot viipyä, niin muutaman päivän reisu Hampiin olis tekemisen arvonen. ja junala ehottomasti. junamatkat Intiasa on kivoja. ja Goalta Keralaan on oikeen hyvät junayhteyvet. häätyy vain lippuja varatesa huomata että esim: Margao onki Madgaon ja Cochi sattuu olemhaan Ernakulam ;-) nii ja jos Hampiin on menosa, nii lippu häätyy ostaa Hospetiin.

      semmonen stantarti kiertomatka Keralassa ruukaa olla:
      Cochin (jäi mulla vähän hataraksi. ens talavena parsithaan)
      Munnar (kaunista, niiko teeviljelysaluhheet aina)
      Thekkady Periyar Tiger Reserve (no jaa?)
      House Boat Aleppey (kaunista mutta miettikää malarialääkitystä ja se vesi, huh!!!)
      Kannyakumari (aika jännä sikäli, että tuhansia turisteja mutta eipä juuri valakoihosta nävy)
      Kovalam (no jaa?)
      Varkala (no jaa?)
      Cochin
      mikäs siinä nättiä paikkoja, tosa menis vähän toista viikkua aikaa vuokra-autola muutta aika kyytiä olhaan liikheesä. toinenki suunta on, elikkä: Waynand - Mysore - Ooty. meinathiin katella sitä suuntaa tammikuun lopusa.
      ja Kerlassa on oma Home Stay järijestelmä. ainaski net misä molen ollu on olheet oikeen kivoja.

      tuohon vähin vielä valokuvia:
      http://plus.google.com/u/0/photos/107529051550114401099/albums/5576829543505819377
      http://plus.google.com/u/0/photos/107529051550114401099/albums/5321015408718629121

      terkkuja
      perapappa

    • Intia

      Jaa elikkä taidamma olla samalla lennolla. Kuinkas pitkä visiitti teillä on tulossa intiaan? Mikä on teidän matkasuunnitelmanne?
      Semmoinen asia että kauanko kestää junamatka Goalta Keralaan? Lähteekö junia yötä vasten että ei päivää pitäisi junassa istua?

      • mikäpä siinä sitte

        olhaan kuukausi. kotiapäin pitäs lähtiä 7.2.
        no sen kolomisen viikkua köllöttelemä Goalla. vuokrasima sieltä flätin Benaulimilta. sit menhään junala Keralaan ja jäähään pois kochikodessa (son taas rautatiekielelä nimeltä Calikut). kiertelemä muutaman päivän sielä vuoristosa ja pari päivää sit Kochiissa ja takas Goalle junala. sit jääpii vielä muutama päivä aikaa nuolla haavoja Palolemilla.
        "kauanko kestää junamatka Goalta Keralaan? Lähteekö junia yötä vasten että ei päivää pitäisi junassa istua?"
        son vähin junasta riippuen 16 tiiman huitteila ja lähtee yötävasten.
        son vähin oma maalimansa tuo Intian valtion rautatiet. osotehan on tämä:
        http://www.indianrail.gov.in/
        häätyy vähän perehtyä asihhaan mutta ko siihen tutustuu, nii kaikki pellaa ko kus.lautaa. vaikka tommosia junia kasselet Goalta Kochiin:
        10215 MADGAON ERS EXP MADGAON 21:00 ERNAKULAM JN 12:15 15:15
        12998 HAPA TEN SUP EX *MADGAON 22:25 ERNAKULAM JN 14:10 15:45
        12618 MNGLA LKSDP EXP *MADGAON 20:40 ERNAKULAM JN 12:00 15:20
        12484 ASR KCVL EXPRES *MADGAON 22:25 ERNAKULAM JN 14:10 15:45
        16345 NETRAVATI EXP *MADGAON 23:40 ERNAKULAM JN 14:35 14:55
        kyllä vaihtoehtoja löytyy. eikäse päivänkhään istuminen paha oo. non ihan mahottoman mukavia seuralaisia. ei taatusti tuu aika pitkäksi.

        ilosela ja avvoimela mielelä Intihhaan:
        perapappa


    • Vähin kommenttia nuihin aikasemphiin

      kuukausi on mahottoman lyhyt aika Intihhaan. mie yrittäsin "priorisoija". pohojonen on ihan omansa. Delhi ja kultanen kolmio omansa, Goa omansa ja etelä (Keralasta elehään) omansa. jokhainen vähinthään oma kuukautensa arvonen. Intia on VALTAVA maa. ihan kaikila tavoila. ei kannattis yrittää haukata liian isua palasta. mutta jokhainen reisuaa tavlhaan.

      ja miten sie koet sen?
      kurijuutta. eihän sitä pääse pakhoon. kusetusta. no tottakai. enämpi tai vähempi mutta onko sillä väliä? mutta toinen puoli. ihimiset on ihimisiä jokapaikasa. hyviä, pahoja, enimmäkseen ihania. ja Intiassa laajuutta riittää...

      senverran kuitenki että meininki muutuu kovasti ko tulhaan etelään. pohojosen (Delhi ympäristö) meininki on se että mikhään ei riitä. koskhaan et näje tyytyväistä ihimistä. lissää, lissää... eteläsä monet ei ees muista tahtua tippiä, saatikka vaatia. ja jos saava, nii ova oikiasti ilosia. jopa Goalla (ainaski colvalla).

      saapii vaphaasti sanua, jos on eri mieltä.

      mutta so oikiasti aika omanlaisensa tuo Intia:
      perapapa

      • En nyt kuitenkaan

        rupeasi syyttämään delhiläisiä ahneiksi. Ainakin kannattaa erottaa aidot delhiitit muualta tulleista. Delhissä, kuten Mumaissakin, on valtavat määrät muualta leveämmän leivän perässä, toiveikkaana kaupunkiin muuttaneita vähempiosaisia ihmisiä. Onnekkaimmat ovat löytäneet töitä kenties tarjoilijoina, siivoojina tai kantajina, mutta suuri on se joukko, jotka edelleenkin etsii töitä. Katsokaapa joskus esim. Delhin hotellien henkilökuntaa, harvemmin siellä on respaa lukuunottamatta aitoja delhiittejä töissä. Kyllä se raskaimmat työt tekevä porukka on useimmiten lähtöisin esim. Biharista tai naapurivaltio Nepalista. Näillä työllistyneillä kuin myös töitä edelleenkin etsivillä odottaa usein kotipuolessa suurperhe, joiden ainoa mahdollinen elättäjä koittaa pärjätä kylmässä kaupungissa. Nälkä tekee ihmisen ahneeksi.

        Mutta se mitä ihana perapappa sanoi Etelän meinigistä, on aivan totta. Eipä siellä juuri kerjäläisiin törmää. Syykin on aika selvä. Keralassa on Intian korkein lukutaitoprosentti, elikä yleinen koulutustaso on hyvää luokkaa. Työllisyys on myös korkealla tasolla. Ja muutenkin elämä on kovasti chillimpää kuin hektisissä suurkaupungeissa. Saman ilmiön voi kokea myös pohjoisen vuoristoalueilla, vaikka siellä koulutustaso ei ole lähellekään sama kuin Keralassa, Jammu&Kashmirin ollessa poikkeus porukasta.


    • Intia

      Oli ihan hyvin onnistuneita kuvia Perapappa. Sinä kun olet Goalla tainnut enemmänkin viettää aikaa niin osaatko sanoa :
      Rannasta Arambol millainen on nykypäivänä?
      Entä onko eri rannoilla suurta hintaeroa ruoan suhteen?
      Löytyykö rantaa jossa ei olisi liiaksi näitä pakettimatkaaja turisteja?
      Entä löytyykö rantaa josa olisi nuoria matkaajia?
      Itsekkin olen 20 vuotias yksin matkaava joten olisi mukava tutustua muihin nuoriin matkalla. Ja tietenkin myös muihin backpackereihin.

      • no en kauhiasti oo

        molen ollu vain Palolemilla ja Colvalla (ja tieten vähän käppäilly siinä Colvan lähistölä), joten ossaan puhua vain niistä. ja vaikka Goa onki pieni osavaltio, on sieläki silti puolitoista milijoonaa asukasta. monenlaista löytyy.

        "Rannasta Arambol millainen on nykypäivänä?"
        en oo ikuna käyny

        "Entä onko eri rannoilla suurta hintaeroa ruoan suhteen?"
        on. Colva lienee edullisin ko sielä on pääasiasa Inkkareita ja nousee siittä siten ko kävelet kilsan suuntaan tahi toiseen, niin hinnat lähes tuplaantuu. mutta ehän net silti pahoja oo.

        "Löytyykö rantaa jossa ei olisi liiaksi näitä pakettimatkaaja turisteja?"
        no mikä son lliaksi, eihän nuot etelän rannat ylheensä oo oikein pakettilaisten rantoja mutta turisteja kyllä on.

        "Entä löytyykö rantaa josa olisi nuoria matkaajia?"
        ennen Palolem oli semmonen hippiranta. ehkä siittä hitunen on vielä jälijelä vaikka: nykysin palijo Venäläisiä pakeetilaisia ja huttien hinnat on noissu ihan järijettömiksi. mutta ehkä silti eniten tuttavuuksia löytys jostain pohojosen aluhheelta.

        sori, etten oikeen ossaa auttaa mutta jos jotaki, niin paa terkkua:
        salmenpertti at suomi24 dot fi
        perapappa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2615
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1937
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1665
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1599
    8. 91
      1543
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      117
      1408
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe