histamiini-interoleranssi

epätoivonen äiti

Yritin lähettää Matti Hannukselalle postia, mutta en tiedä tuleeko perille?
Jos täältä kautta saisin yhteyttä, löysin tutkielman jonka olet tehnyt ja se koskee histamiini-interoleranssia.

Mitkä ennusteet taudissa on?onko uudella Cumucin lääkityksellä apuja? Onko olemassa muuta lääkitysmahdollisuutta? Kenen lääkärin alaan kyseinen tauti kuuluu, lapsemme sai diagnoosin mutta yliopistollinen sairaala ei ota meitä tämän taudin johdosta enää allergiapuolelle, niin keneen kääntyä ja mistä saa tietoa asiasta? Olisin kiitollinen vastauksista.

7

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei eineksille

      Tämä histamiini-interoleranssi on kuin tikittävä aikapommi, lapsesi ei ole ainoa. Kun tuoreen ruuan tarjoilu kotona, päiväkodissa ja koulussa vähenee (jakelukeittiöt), niin vuosi vuodelta näitä ongelmia tulee enemmän.

      Ennen melkein tuntematon vaiva tulee yleistymään.

    • epätoivonen äiti

      Tätä vähän arvelinkin ja toivottavasti se aika-pommi poksahtaa pian, jotta joku ymmärtäisi lääketieteen kannalta tapaustamme. Me emme ole ikinä voineet lapsille antaa einesruokia, joten niissä on oltava paljon histamiinia. Mutta meillä on tämä jollakin tavalla "geeneissä" ja siitä olisi niin kiva saada tietoa lisää. Mutta kukaan ei näytä sen enempää tietävän asiasta. Meille on tullut apua ravintolisästä mutta se on aika arvokasta apua......
      Meillä ei puhuta mistään pienestä kutitusihottumasta tai vastaavasta, meillä on ollut kyseessä tosi vakavista oireista, voidaan puhua henkeä uhkaavasta.

    • Ei eineksille

      Itsellä meni verenpaineet pohjiin ja porteilla taidettiin käydä. Toivottavasti teillä ei lasten kanssa pääse tilanne niin pahaksi.

      Suomeksi ei ole oikein tietoa, eikä ruotsiksikaan. Yhdet tanskalaiset sivut ovat hyvät, mutta muuten joutuu hankkimaan tiedon englanniksi. Ehkä uudempaa tietoa löytäisi googlettamalla?

      Käännyin ensin tutun ravintoterapeutin puoleen, mutta hänellekin asia oli jokseenkin outo eikä hän neuvonut kuin alkeita. Ensiapua ruokavalion siistimiseen sain itse parhaiten lasten histamiini-intoleranssin hoitoon tarkoitetuilta sivustoilta, esim. tässä on kauppalistaa niistä ruuista, joita voi huoleti syödä:
      http://fedup.com.au/information/shopping-list/blog

      ja tässä on aika yksinkertaiset ohjeet. Joskus joku asia voi mennä hiukan ristiin, mutta siinä pitää käyttää maalaisjärkeä apuna:
      http://ainotes.wikispaces.com/file/view/Histamine-free Diet.pdf

    • Histamiini on tärkeä välittäjäaine elimistössämme. Eniten sitä on ihossa ja suolistossa. Histamiinia tarvitaan mm. normaalissa sikiönkehityksessä. Näyttöä histamiini-intoleranssista ei ole. Sen takia lääketieteessä sitä ei pidetä tautina. Olemme yhdessä prof. Tari Haahtelan kanssa laatineet artikkelin histamiini-intoleranssista, ja se on ilmestynyt tänä vuonna Duodecim-lehdessä. Ensi vuonna se on vapaasti kaikkien luettavissa. Siinä yhtennvetona totesimme näin:

      "Histamiini-intoleranssi on epämääräinen oireyhtymä, joille ei löydy muuta diagnostista keinoa kuin oirekysely; objektiivinen diagnostiikka puuttuu. Kansainvälisesti hyväksyttyjä kriteerejä, luotettavia laboratoriotutkimuksia tai altistuskokeita ei ole kehitetty. Ei ole näyttöä, että HIT olisi todellinen sairaus, jonka oireet olisivat toistettavissa altistuskokeissa. Niin sanottujen epäspesifisten histamiinin vapauttajien ja pseudoallergeenien aiheuttamasta oireilusta ei ole myöskään kunnon näyttöä. Ravintolisänä myytävän diamiinioksidaasin käytölle ei ole perusteita. Asiallisesti tehdyille tutkimuksille on silti selvä tarve. Rahoittajia ei liene kuitenkaan helppo löytää."

    • Ei eineksille

      "Ravintolisänä myytävän diamiinioksidaasin käytölle ei ole perusteita."

      Minustakin hyvä ja terveellinen ruoka riittää hoitokeinoksi. Kunhan vaan pääsee ensin alkuun!

    • epätoivoinen äiti

      Sen verran tarkentaisin tilannettamme, että lapsilla on tilanne sen verran paha, että toinen ei voi mitään laittaa suuhunsa lista on pitkä.....ja toinen ei voi edes mennä ulos koska kasvot turpoavat. Toisen lapsen sydän on kaksi kertaa tahdistettu sairaalassa voimakkaan rytmihäiriön vuoksi, rytmihäiriö lääkitys oli vuoden päällä. Eikä kukaan osaa sanoa syytä mistä johtuu, mitään vikaa sydämmessä ei löydy.

      Ravintolisän kanssa toinen pystyy syömään tällä hetkellä mitä vaan ja toinen lapsi on päässyt ulos!!! joten pakko diamiinioksidaasilla asiaan olla. Meidän tapauksessa puhutaan vakavista ongelmista. Nuorempi lapsista ei voinut olla ennen edes lähellä erästä koiraa ja nyt ravintolisän aloituksen jälkeen koira on voinut olla samassa huoneessa. Lasten kohdalla ei voida puhua mistään allergiasta, sitä ei ole mitkään testit eikä microsirutestit ole näyttäneet.

    • Ei eineksille

      Oletko saanut apua "epätoivoinen äiti"? Itse en ole vielä kokeillut noita lääkityksiä, kyselisin vaan mahtaisivatko jollakin tapaa parantaa elämänlaatua?

      Kysyisin Matti Hannukselalta, miten voisi estää huonon syömisen jälkeen viiveellä tulevat agressiivisuuden/vihanpuuskat ja niiden takia häiriintyneen unen? Mikä mekanismi siinä on? Koittaako elimistö korjata liian alas mennyttä verenpainetta vai mikä siinä olisi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      70
      1362
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      957
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      712
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      369
      703
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe