Unikulman vuodesohville lapsivaroitus

Minkälaista käyttöä ja painoa pitäisi (ovh 3000 €) vuodesohvan kestää? Enemmän kuin muutaman yön nukkumista (tai yrittämistä)? Onko normaalia, että Unikulman vuodesohvan runko menee heti uutena rikki 35 kiloisen lapsen hypätessä vuodesohvalle selälleen? Ja tällöin Unikulma ei korvaa/korjaa, koska tuotetta on heidän lakimiehensä mukaan väärinkäytetty. Olisiko syytä laittaa Unikulman tuotteisiin varoitus: EI LAPSILLE!

Ovatko Unikulman myyjään mukaan säännölliseen nukkumiseen soveltuvat vuodesohvat aina keskeltä kohollaan, eli onko se normaalia? Hankaloittaa nukkumista, kun kierähtää puolelle tai toiselle ja selkä ja niska kipeytyvät jo yhden yön jälkeen (petauspatja luonnollisesti käytössä). Parin testiyön jälkeen vuodesohva laitettiin meillä käyttökieltoon.

Heinäkuussa 2012 ostettu vuodesohva ei sitten myyjän vakuutteluista huolimatta soveltunutkaan nukkumiseen. Unikulmalla reklamaatiot hoitaa lakimies. Eikä missään nimessä myönnetä, että tuote on väärin markkinoitu. Eikä myös myönnetä, että tuotteessa voisi olla joku muukin vika, kun runko räsähtää rikki lapsen hypätessä vuoteelle SELÄLLEEN. Vai onko todellakin niin, että kaikki tämä on normaalia??? Vai onko tämä normaalia myös muiden huonekaluvalmistajien tuotteilla? Ei ainakaan meidän aiemmin ostetuilla sohvilla - hyvin ovat kestäneet useita vuosia myös lasten käyttöä, omien ja vierailevienkin.

Tällaisen harmin saimme, kun uskoimme myyjän vakuuttelua, että Unikulman vuodesohvaa voi varmasti käyttää säännölliseen nukkumiseen. Hyvän näköinen vuodesohva, mutta sillä ei voi nukkua edes yhtä yötä. Vaikka olikin kyseessä poistotuote, jolla ei ole palautusoikeutta, ei missään vaiheessa käynyt ilmi, että tuote olisi ollut poistomyynnissä sen vuoksi, että se on viallinen.

15

1462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oma vikasi

      Sänkyyn hyppääminen ei ole sängyn normaalia käyttöä. Riippumatta siitä mikä ruumiinosa siihen ensimmäiseksi osuu. Oo myös tyhmää olettaa, että vuodesohvan nukkumismukavuus olisi samaa tasoa oikean sängyn kanssa. Neuvon a) kasvattamaan lapsia olemaan hyppimättä huonekaluilla ja b) ostamaan sängyn jos haluat hyvän sängyn.

      • kuka käski olla sika

        No huh huh. Jos sohva hajoaa 35 -kiloisen lapsen pomppimisesta niin se ei alunperinkään ole tehty kestämään käyttöä. Jos ei tuollaista kestä, niin eihän se kestä aikuisten intiimejä touhuamishetkiä, vai onko nekin epänormaalina käyttönä takuuehdoissa kielletty?


      • Sänkyyn hyppääminen ei ole sängyn normaalia käyttöä ei niin, mutta oletko sitä mieltä, että on normaalia,että (ovh 3000 euroa) uusi vuodesohva menee rikki YHDEN KEVYEN LAPSEN sille yhden kerran selälleen hypätessä (jolloin paino jakautuu) ? Ottaisitko vielä kantaa tuohon keskeltä koholla olevaan -asiaan, onko myös se normaalia sängyllä/vuodesohvalla?

        Epäilin kovasti nukkumismukavuutta itsekin, mutta kiva ja asiantunteva myyjä sai sitten minut vakuuttumaan, että hyvä sillä on nukkua (kun on Unikulman tuote). Onko sinun mielestäsi myyjä toiminut oikein, kun kerroin hänelle, että olen ostamassa sänkyä säännölliseen nukkumiseen ja silti hän tämän tuotteen minulle siihen tarkoitukseen myi? Vuodesohvan ääreen pysähdyimme, koska se oli oikein hyvän näköinen ja jos se todellakin vielä on tarkoitettu säännölliseen nukkumiseen, niin se on juuri oikea tuote meille.

        Kiitos vielä ystävällisestä kasvatusvinkistä :) .


      • kuka käski olla sika kirjoitti:

        No huh huh. Jos sohva hajoaa 35 -kiloisen lapsen pomppimisesta niin se ei alunperinkään ole tehty kestämään käyttöä. Jos ei tuollaista kestä, niin eihän se kestä aikuisten intiimejä touhuamishetkiä, vai onko nekin epänormaalina käyttönä takuuehdoissa kielletty?

        Kiitos :) , huh-huh sitä minäkin, vaikka vuodesohvalla ei edes pompittu vain lapsi kerran hypähti sille selälleen, niin ei sen siitä pitäisi rikki mennä. Ei vaikka olisi edullisempikin vuodesohva.

        Aiheellinen ehdotus, Unikulman on syytä ottaa vinkistäsi vaarin ja laittaa takuuehtoihin kielto mainitsemistasi aikuisten touhuista. Luonnollisesti epänormaalia käyttöä sekin. Eihän kukaan sellaista vuodesohvalla tee? Eiväthän lapsetkaan sohville hypähtele. Eihän?


    • alalla oleva

      Pakko vastata minunkin. Sohvassa hyppiminen ei ole normaalia käyttöä, mutta järki senkin argumentin käytössä on sallittua.

      Jos tuotteen pohjasta on irronnut esim. ala jousi hyppimisen johdosta tämä ei ole tuotevirhe. Lähes kaikki kotimaiset valmistajat silti hoitavat asian kuntoon varsinkin jos on oikeasti arvokkaanpi tuote.

      Rungon hajoaminen pienen lapsen 35kiloisen lapsen hyppäämisestä selkä edellä sänkyyn ei ole normaalia. Eikä kunnon kotimaisessa sohvassa rungon hajoaminen pitäisi kovin helpolla onnistua.

      Vuodesohva harvoin vastaa kunnon sänkyä nukkuma mukavuudeltaan. Poikkeuksena tietenkin esim. 2kpl runkopatjoista tehty kulmasohva ja normaali vuodesohvia parempi nukkuttava joustinpatjavuodesohva.

      Siis mitä reklamaatiot hoitaa lakimies??? Oikeesti voiko pitää paikkansa, kuullostaa aika kalliilta tavalta hoitaa reklamaatioita joita valitettavasti aina silloin tällöin kaikille tulee, kun huonekalut ovat kuitenkin ihmisten tekemiä.

      Minulla ei ole syytä epäillä aloittajan kirjoitusta, mutta hurjalta kuullostaa jos tälläiseen ratkaisuun ja toimintaan ollaan päädytty

      • Tuohon samaan lankaan minäkin menin, kun vuodesohvaa mainostettiin normaalia vuodesohvaa paremmin nukuttavana joustinpatjavuodesohvana. Mutta nukupa sitten sianselällä, ei onnistu.

        Kyllä vaan, Unikulmalle jos teet reklamaation, niin lakimies siellä sinulle vastaa. Tosin ei vastaa kovin nopeasti. Puhelimitse häntä on vaikea saada kiinni ja sähköposteihin vastaa pitkällä viiveellä (päiviä - viikkoja). Ystävällisesti sitten sähköpostissa pahoittelee viivettä ja sanoo, että se johtuu hänestä (???). Kuulin, että tämä reklamaatioiden pitkittäminen on Unikulmalle tyypillinen tapa.

        Olen yrittänyt asiasta tiedottaa myös Unikulman toimitusjohtajaa, mutta hänelle ei puheluja yhdistetä eikä hän vastaa sähköposteihin. Ajattelin, että hänen olisi hyvä tiedostaa myyntitapaa, ergonomiaa ja reklamaationhoitotapaa yrityksessään.

        Minustakin tämä kuulostaa niin hurjalta, että en vieläkään oikein meinaa itsekään uskoa todeksi! Unikulman lakimies ei myönnä, että tuote on ensinnäkin virheellisesti markkinoitu, toiseksi sianselkä (keskeltä koholla) ja kolmanneksi muutenkin vialllinen, koska ei kestä 35 kiloisen lapsen hypähdystä. VAIKKA itse myyjä (asiallinen ja mukava) on myöntänyt, että kerroin ostavani sänkyä säännöllisen nukkumiseen ja myyjä on myös myöntänyt, että kyllä on sianselkä.

        Hohhoijaa - mitäpä sitten tehdään?


    • Vuodesohvista

      Vuodesohvilla tuppaa kyllä kipeytymään selkä yhden yön nukkumisellakin, meillä vuodesohvat (2 kpl) on vain tilapäiseen nukkumiseen vieraille. Mutta en kyllä ymmärrä miksi sohvaa kutsutaan vuodesohvaksi, jos se ei sovellu lainkaan nukkumiseen? Väärinhän sitä silloin mielestyäni markkinoidaan?

      Sohvilla ei kannata hyppelehtiä, mutta kai sen pitäisi kestää yli 100 kiloisiakin ihmisiä ja pientä "rynkytystä". Tuntuu oudolta, jos 35 kiloinen pystyy rojahtamaan sängyllä/sohvalle niin, että se hajoaa...

      • Selkä kipeytyi yhden ja myös kahdenkin petauspatjan kanssa. Johtunee siitä, kun keskeltä kohollaan olevan kohdan vuoksi kierähtää puolelle ja toiselle. En kehtaa tarjota vieraille, patja lattialla on vaihtoehto parempi tilapäiseen nukkumiseen.

        Olet oikeassa, väärin on vuodesohva markkinoitu, kun ei sovellu edes tilapäiseen nukkumiseen. Jos olisi sellaista hakenut (siis tilapäiseen nukkumiseen soveltuvaa), olisin maksanut vain joitakin satasia. Unikulma ei myönnä väärää markkinointia!!!

        Sohvilla/sängyillä hyppiminen on myös meidän perheessä kiellettyä, mutta kumma kyllä lapset joskus tekevät toisin kuin sanotaan :) . Ja todellakin, entäpä jos meillä olisikin käynyt yli 100 kiloinen vieras ja olisi istua rojahtanut sohvalle? Luenpa vielä takuuehdot uudelleen, onko tuotteella joku painorajoitus...


    • pyystis

      Jos lapsi selälleen pudotessa onnistuu rikkomaan sängyn, vastaa se minusta sitä, että aikuinen ihminen kellahtaisi selälleen sänkyyn. Se ei todellakaan kuulosta kohtuulliselta, jos sänkyyn ei saa rojahtaa. Silloin unikulmalla pitäisi olla ohje oikeaoppisesta sänkyyn asettumisesta. Onko heidän ohjeissaan mainintaa siitä, että sänkyyn/vuodesohvaan ei saa hypätä? Ap teki kyllä virheen olemalla rehellinen, olisi kannattanut sanoa, että teillä oli aikuisten sänkyleikit kesken ja sitten olisi saatu kohuotsikot aikaiseksi siitä, miten Unikulman sängyissä ei saa rakastella:D Kannattaisikohan teidän sanoa sille Unikulman lakimiehelle, että aiotte herättää julkista kekustelua aiheesta, ehkä peruisivat kaupat silloin?

    • Kiitos Pyystis hauskasta vinkistä :) . Mainitsemasi leikit jäivät tällä vuoteella kokeilematta, hih-hih... Ja notkollaan oleva vuodesohva on meillä edelleen käyttökiellossa. Ärsyttää suunnattomasti, mokoma kun vie ison tilan lapsemme huoneessa, eikä sitä voi edes käyttää!!!

      Vaikka keskustelu aiheesta on tällä foorumilla ollut hiljaista, on täällä meillä päin viestin eteenpäin vienti ja palaute ollut jo kiitettävän vilkasta. Kohta kuuluu isommin, kannattaa olla kuulolla :) . Mutta tuskin noin jääräpäiseen lakimieheen julkisempikaan asian esittely tepsii. Kunpa saisinkin kontaktin toimitusjohtajaan, häntä ehkä enemmän kiinnostaa yrityksen maine AIHEELLISEN reklamation käsittelijänä. Ja myös tuotteidensa maine.

      Unikulman ohjeisiin kannattaisi kyllä laittaa tarkat ohjeet, kuinka vuoteelle voi/saa asettua. Ja ihan ehdottomasti heidän tuotteet on kiellettävä lapsilta ja joku kilorajoitus olisi paikallaan myös.

      Olisiko muita hyviä vinkkejä, kuinka saisimme Unikulmalta oikeudenmukaista kohtelua?

      • Nukkunurkka

        Kopioi tämä keskustelupalstan sisältö jollekin lehden toimittajalle.


      • Loistava ajatus
        Nukkunurkka kirjoitti:

        Kopioi tämä keskustelupalstan sisältö jollekin lehden toimittajalle.

        Hei Nukkunurkka - ei hullumpi ajatus...! Tai jopa useammallekin lehdelle :) .


      • En mekään Unikulmalt
        Loistava ajatus kirjoitti:

        Hei Nukkunurkka - ei hullumpi ajatus...! Tai jopa useammallekin lehdelle :) .

        Mistä lehdistä jutun saa lukea? Odotan innolla!


    • Aika huonosti asia on hoidettu Unikulman puolesta.
      Onneksi kauppoja jotka myy vuodesohvia on paljon.
      Tuolta löytyy muuta hyvä kauppa. http://vuodesohva.net/

      • muusia ja mämmiä

        Kauan se kesti ennenkuin kilpaileva kauppias toi omat spämminsä tänne. Boikotoikaa surkeaa kauppaa jolla ei ole varaa laittaa maksullisia ilmoituksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      176
      1319
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1050
    3. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      142
      983
    4. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      21
      964
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      96
      862
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      830
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      825
    8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      798
    9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

      Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
      Ikävä
      51
      758
    10. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      122
      732
    Aihe