Epärehellinen vuokranantaja

sinisilmänen vuokral

Oletteko törmänneet? Parin kuukauden vakuusrahat lojuu vuokravakuustilillä, koska vuokranantaja ei suostu allekirjoittamaan panttaustodistusta vuokrasuhteen päättyessä.

En tiedä onko kiusantekoa vai kieroutta vai ahneutta. Olin tunnollinen vuokranmaksaja. Hänen aikasemmat vuokralaiset ei oletettavasti ole olleet. Sen tiedon sain asuessani asunnossa talon muilta asukkailta.

Asunto oli myös rähjäsessä kunnossa edellisten asukkaiden jäljiltä. Kun muutin asuntoon sinne oli jätetty iso pesuainepullo vihjaukseksi ilmeisesti, että minä pesen asunnon. En kuitenkaan tehnyt sitä, koska ajattelin muuttaa sieltä heti kun määräaika umpeutuu. Se oli alunperinkin hätäratkaisu muuttaa sinne kun tulin kaukaa muulta paikkakunnalta, eikä ollut aikaa sillä hetkellä katsella parempia asuntoja.

Kuinka kauan vuokranantaja voi laillisesti vetkutella allekirjoituksen kanssa. Vai voiko hän peräti itse nostaa rahat minulta kysymättä vuokravakuustililtä? Olen käsittänyt että hän pyrkii hyväksikäyttämään tilannetta. Olen ens kertalainen vuokra-asunnossa, ei ole aikasempia kokemuksia. Ja sitten niiden edellisten asukkaiden jättämät jäljet. Millä todistan, etten minä niitä ole tehnyt? Tehnyt reikiä vessan oveen, rasvaläiskiä tapetteihin, rikkonut käsienpesuallasta, pinttynyttä wc-pyttyä ja ammetta ym. ym?

73

8142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meitä on moneks

      Huoneistossa olevista vioista ois pitänyt tehdä listaa vuokrasopimusta tehdessäsi. Ja päälle vaikka ottaa kuvat että mitä kaikkea siellä jo on rikki. Jos ei ole mitään todistusta voi olla että vuokranantaja koittaa sinulla maksattaa näitä edeltävän vuokralaisen tekemiä jälkiä koska ei varmaankaan häneltä näistä korvausta ikinä saanut. Valitettavaa vahingon kiertoon laittoa niinsanotusti mutta niin tyypillistä toimintaa kuitenkin. Kannattaa aina tehdä vuokranantajan kanssa yhdessä ainakin silminnähtävien vikojen kartoitus ja jos niitä on paljon tai vakavia niistä sitten erikseen maininta että ne ovat ja olleet. Jos vuokranantaja ei suostu siihen tai halua korjauttaa etsi uusi asunto niin säästyy omamielenrauha ja varmaankin rahat myös.

      • http://v.gd/7k3Bl0

        http://v.gd/7k3Bl0


    • ....................

      onko tässä nyt kyse siitä, että haluat jättää asunnon siivoomatta, koska se olis siivottomassa kunnossa tullessasi? Se ei harmi vaan käy. Itse kysymykseen en osaa vastata.

      • tottakai se käy

        Tietysti se käy, jos on sovittu että asunto on luovutuksessa yhtä siistissä kunnossa kuin vuokratessa.


    • sdgsgsdg

      Vuokravakuuden maksun yhteydessä maininta "vuokravakuus xxxx euroa ja kohteen osoite, vuokrasuhteen alkamispäivä.

      Vuokrasuhteen päätyttyä tulee vuokranantajan viivyttelemättä palauttaa vuokravakuus takaisin mikäli asuntoon ei ole tullut merkittäviä vahinkoja.

      Vuokrasopimukseen kannattaa laittaa maininta " asunto valokuvattu ennen vuokrausta" ja valokuvissa päivämäärä. Nimmarit myös niihin.

    • Varas mikä varas

      Minulle kävi samoin.

      Vuokranantaja irtisanoi asuntoni ja otti itselleen vokratakuu rahat ilman todellista perutetta.

      • minnihiiri 2

        Miksi ? en usko


      • Mikki Riihi
        minnihiiri 2 kirjoitti:

        Miksi ? en usko

        Se oli varmasti kusettaja. Niitähän noissa riistokapitalisteissa riittää. Hyväksikäyttöä hyväksikäytön perään eikä häpyä missään.


      • Ei pidä suostua

        Kannattaa ottaa yhteyttä kuluttajaviranomaiseen, jos tällaista varastamista tapahtuu. Vuokranantajissa on todella härskejä tapauksia. Nämä käyttävät juuri tietämättömiä nuoria hyväkseen.


      • jo riittää
        Ei pidä suostua kirjoitti:

        Kannattaa ottaa yhteyttä kuluttajaviranomaiseen, jos tällaista varastamista tapahtuu. Vuokranantajissa on todella härskejä tapauksia. Nämä käyttävät juuri tietämättömiä nuoria hyväkseen.

        Vuokranantaja on hyväntekijä, valtio on nostanut veron sille tasolle, että koko touhussa ei ole enään taloudellista järkeä. Nämä asuunot kannattaa myydä pois, hankkikaa sitten vuokra-asunnot vaikka virosta.


      • haista vittu
        Mikki Riihi kirjoitti:

        Se oli varmasti kusettaja. Niitähän noissa riistokapitalisteissa riittää. Hyväksikäyttöä hyväksikäytön perään eikä häpyä missään.

        Jaa, riistokapitalisti? Mene sinä ahne ja kateellinen kommariterroristi asumaan kadulle kaltaistesi musulmaanikarvakourien luokse. Et ansaitse asuntoa, mutta vain kamelin kyrpää läskiin perseeseesi. Homo.


    • dipadaapa

      Itse uuteen asuntoon muuttaessa otan valokuvia kaikista ruhjeista mitä löytyy. Pois lähtiessä voin näyttää mitkä ruhjeet on ollut ennen minua, jos riitaa syntyy.

      Kämpästä pois muuttaessa kannattaa pyytää se vastuu henkilö katsomaan asunto ennen avaimen pois antoa. Katsotte yhteisymmärryksessä, että kaikki on kämpässä ok.

      Kaverin kaverille kävi niin kun hän muutti pois asunnosta ja siivosi sen tip-top. Antoi avaimen pois. Myöhemmin kuuli vuokranantajan laittaneen sinne asuntoon siivous firmasta jonkun tyypin useammaksi tunniksi koneella kiillottaa lattioita tunti palkalla ja lasku tuli tämän kaverin kaverin maksettavaksi.

      • mitä ne todistaa?

        Jos tulee tiukka paikka, niin miten todistat että olet ottanut kuvan ennen sisään muuttoa, etkä vasta sitten kun olet sen kuvaamasi kolhun itse aiheuttanut?

        Mutta sehän on totta että jos toisella on jotain todisteita ja toisella ei mitään, niin kyllä ne huonotkin todisteet on tyhjää parempia.


    • vuokraemäntä

      Ota yhteyttä vuokralaisen turvaan.Kysy sen numeroa kaupunkisi kuluttajaasiamieheltä.Hän on joka kaupungissa ja on virkamies ja neuvoo kun vaan osaat oikein kysyä.Se numero kuluttajaasiamiehelle löytyy puhelinluettelosta.Toivon että asia selkee sulle.Vuokrasopimuksessa kyllä lukee että huoneisto silloin vuokraushetkellä luovutetaan siinä kunnossa kun se on luovutushetkellä.Teitkö sopimuksen esi. pankin kiinteistövälittäjältä? Hän on nähnyt esitellessään sinulle asuntoa missä kunnossa se silloin oli. Sitten se sinun lähtösi.Papereissa lukee aina että vuokralainen siivoaa huoneiston lähtiessään ja siihen kuuluu muös ikkunat.Jos otet siivousliikkeen tekemään loppusiivouksen ja maksat laskun,niin saat kotitalousvähennyksenä varotuksessa sen työn osuuden laskusta.Ja työtähän se koko lasku on.

      • kkskkksk

        Kuka hönö tuohonkin on painanut pulussa :)

        Mikä se sellainen " vuokralaisen turva" on? Entä kuluttaja aasi?

        Tuo oli kyllä hyvä pointti että on tosiaan viisaampaa tilata itse siivous, kuin maksaa vuokranantajan tilaama siivous vakuudella.


      • Oikaisua

        Ikkunoiden pesu ei kuulu muuttosiivoukseen!


    • .................

      Jos olet asunut siinä pitkään, niin ne laittaa sen sinun korvattavaksi. -Olet ottanut asunnon siinä kunnossa vastaan, kun se oli luovutushetkellä.

    • Tyhmyydestä sakotetaan ja iän/kokemuksen karttuessa sakottamisen tarve vähenee. Niin se vain on.

    • järkihoi535

      Ei taida olla kaikki ihan himassa vai? Jos muutat paskaseen kämppään jossa rikottukin vielä paikkoja eikä vuokrasopparissa mitään mainintaa tuosta niin niimpä otat entisen asukkaat sotkut omille niskoilles.. puupää..

      • nörkkeli

        Tai oisko vaan että ei oo vielä kokemusta. Harvempi meistä on supervuokralainen syntyessään ja tajuaa ihan kaikkea mitä pitäisi ottaa huomioon. Tässä sitä voi tulla sitä kokemusta ja oppirahoja maksettavaksi, mutta ei se silti tarkoita että tyhmä olisi.

        Jotkut vaan on esim luottavaisempia kuin toiset.


    • ladetsy

      Minulle kävi aikoinaan Imatralla asuessani niin että vuokraisäntä piti koko takuuvuokran. Ainut asia joka oli rikki: pakastelokero ja senkin uusin ennen muuttoa. Asuin solu-asunnossa ja isännöitsijäfirma maksatti ihan pokkana naapurin homopoikienkin tuhot minun takuuvuokrasta. Olin silloin nuori enkä osannut pitää puoliani.Eipä ole ikävä Imatraa :)

    • vuokraajan roolissa

      Yleiset vuokrausehdot pätevät, vaikka niitä ei olis erikseen kirjattu soppariin. Jos jätät asunnon siivoamatta lähtiessäsi, tai jokin on rikki voi vuokranantaja korjata ja siivotuttaa kämpän vuokravakuusrahoilla. Ennenkuin korjaus- ja siivouskustannukset ovat tiedossa, ei vuokranantaja voi vakuutta palauttaa. Ehkä kannattaisi kysyä suoraan vuokranantajalta eikä täältä suomi24.sta?

      • ei taida olla

        Mitä ovat yleist vuokrausehdot? En ole koskaan kuullutkaan sellaista asunnon vuokrauksessa. Linkkiä kiitos, vai keksitkö ihan omasta päästä?


    • ota yhteyttä asianajajaan.se laittaa asijoihin vauhtia.jos saat sen ilmaiseksi.

    • varokaa

      Tämän asunnon täytyy olla Helsingissä, ainoastaan siellä kehtaavat vuokranantajat olla näin kieroja. Selvästikin yrittää maksattaa hyväuskoisella junantuomalla entisen asukkaan vahingonteot. Jos käräjille mennään on vaikeaa todistaa ettet itse ole jälkiä tehnyt. Helsinkiläisiltä ei voi vuokrata asuntoa näkemättä sitä yhdessä vuokranantajan kanssa, koskaan ei saa vain tilata avainta kotiin. Muutenkin saa olla tarkkana papereiden yms kanssa.

      • syyttömyytä ei todis

        Käräjillä todistustaakka on sillä joka syyttää toista ja vaatii jotain.

        Miten vuokranantaja todistaa että jäljet on nykyisen vuokralaisen tekemiä?


    • Itse tein pojan asunnosta vikailmoituksen ja hain vuokranantajalta kuittauksen. Ihmetteli kun olin laittanut nekin mistä puhuimme, totesin että rikki ne silti on ja nyt paperilla. Kuluttajalautankunnasta on vuokravakuuteen vastattu minulle ettei laillista aikaa palautukselle ole mutta käytäntö on että 2 viikon sisällä pitäisi olla takaisin. Luulisin että tämä käytäntö on "virallinen".

    • Asucci

      Yksi neuvo tähän: Älä koskaan vuokraa asuntoa yksityiseltä vuokranantajalta. Hyviä vuokrafirmoja on nykyään pilvin pimein ja niissä yleisesti homma toimii. Asunnot tarkistetaan edellisen asukkaan jäljiltä ja tehdään tarpeelliset korjaukset. Vakuus palautuu tilille sovitusti ja jos asuntoihin tulee vikoja, yhdellä puhelinsoitolla huoltomies tulee korjaamaan. Näitä firmojahan on siis ainakin Sato, VVO, Ilmarinen, TA, Ovenia ja monet muut. Monissa yleisesti vakuussummakin on vain 250€ ja se palautetaan jo vuoden yhtämittaisen asumisen jälkeen vuokralaiselle.

      • mielummin yksityinen

        VVO on suurin rosvo jolla olen koskaan ollu vuokralla.


    • lento-pääsky

      Eipä suostunut TA:kaan allekirjoittamaan paperia virheistä sisään muuttaessani. Asukaskokouksessa isännöitsijä vieläpä möläytti että hän yleenstä pyrkii ettei takuurahoja palautettaisi vaan ne voisi laittaa korjauksiin, "ainahan sieltä vikoja löytyy" tjsp. Saas nähdä millainen kuvio tulee kun täältä joskus muutamme, veikkaisin että oikeudessa näitä vielä puidaan :)

    • Ennakkoooon

      Voi teitä uusavuttomia. Eikö tule mieleen lukea näitä palstoja ennenkuin allekirjoittaa vuokrasopimuksen. Voisi vaikka oppia toisten vahingoista. Miten tänne sitten löytää apua huutamaan, kun on jo ongelma käsillä.

    • vuok-ra lainen

      Kyllähän se vuokrasopimus allekirjoitetaan yleensä jo ennen kun nähdään mihin kuntoon asunto jäi.

      • että näin

        vain tyhmä tekee niin... Ei pidä allekirjoittaa vuokrasopparia näkemättä asuntoa


    • Näin se käy.

      Jos takuuvuokra jää saamatta, minä vuokraisin asunnon pariksi kuukaudeksi jollekin jonka vuokrarahat ottaisin itselleni ja ne rahat mitä on sisällä vuokranantajalla, hän saa ihan sovinnolla pitää.
      Turha niistä on riidellä jos nihkeästi suhtautuu takuurahojen palauttamiseen.

      • ei käy

        ei onnistu.


      • neropatti...

        Miten sä mitään vuokraat, kun se asuntokaan ei ole enää käytössäsi. Vakuuden palauttamisen ongelma kun tulee ilmi vasta poismuuton jälkeen.


    • että näinkin

      kaverin veli kuoli ja vuokranantaja vaati takaajana olevia vanhempia maksamaan seuraavan kuukauden vuokran,vaikka oli jo uudet vuokralaiset saatu..luuli saavansa tilannetta hyväksikäyttäen rahat pois.asianajaja palautti röyhkeän vuokranantajan toivottavasti takaisin maan pinnalle...

    • kaikkea näkee

      Seuraavan kerran kun muutat asuntoon,ota yhteys heti vuokranantajaan välittömästi kun näet asunnon kunnon jos on huomautettavaa.Näin edellinen asukas joutuu korvaamaan takuurahoista korjaus -ja siivous kustannukset.
      Kun itse muutin kerran sotkuiseen asuntoon,missä myös rikottuja paikkoja.Ilmoitin heti vuokranantajalle joka antoi vuokra alennusta ensimmäisestä vuokrasta ja ilmoitti huoltomieheklle korjauksista,sekä vähensi edellisen asukkaan takuurahoista kustannukset.
      Aina ei näe asuntoa tyhjillään ennen muuttoa,joten on todella vaikea ilmoittaa vioista etukäteen samoin jos on jätetty siivoamatta.

    • herra 47

      Meille kävi niin, että jouduimme meistä riippumattoman vesivahingon takia loppukesästä "evakkoon". Remontti venyi luvatusta kuukausilla (kuten odottaa saattoi) ja hankimme korvaavan asunnon. Tämä homekämppä tietty irtisanottiin heti, kun uusi asunto oli löytynyt.
      Irtisanominen tapahtui syyskuun alkupäivinä ja vaikka huoneisto oli yhä asumiskelvoton (lattiat piikattu auki, seinät hiottu, ikkunat irrotettu yms.), vaati vuokralle antaja irtisanomista seuraavan kuukauden, eli lokakuun täyden vuokran.
      Kun asunto tuli kuntoon ja kävimme lokakuun loppupuolella hakemassa joitakin pikku tavaroita, siellä asui jo uusi vuokralaisperhe. Kehtasivat vielä v**tuilla, kun tultiin omialla avaimilla sisään. Että sellaista rehtiä peliä!

      • Jotain joskus tiedän

        Rehti peli on noudattaa sopimusta. Jos teillä on irtisanomisaika, sitä tietysti noudatatte ja siltä ajalta vuokrat maksatte. Jos asunnossa ei virallisesti ole vuokralaista, se voidaan vuokrata eteenpäin, vaikka teillä olisikin maksuvelvoite. Jos sen sijaan ette olleet tehneet muuttoilmoitusta ja vielä paperilla asuitte asunnossa, vuokranantajalla ei ole ollut oikeutta sitä muille vuokrata. Jos olette muuttaneet pois ettekä virallisesti enää asuneet asunnossa, on kyseenalaista mennä avaimilla sisään ilman nimenomaista lupaa. Avoimuus vuokralaisen, vuokranantajan ja uudenkin asukkaan välillä on kaikkien etu.


      • Purku vs irtisanomin

        Teitte virheen kun irtisanoitte asunnon. Jos asunto ei ole siinä kunnossa kuin se oli vuokratessa, niin silloin voi purkaa vuokrasopimuksen ja vuokranmaksu loppuu siihen päivään.


      • älä höpäjä
        Jotain joskus tiedän kirjoitti:

        Rehti peli on noudattaa sopimusta. Jos teillä on irtisanomisaika, sitä tietysti noudatatte ja siltä ajalta vuokrat maksatte. Jos asunnossa ei virallisesti ole vuokralaista, se voidaan vuokrata eteenpäin, vaikka teillä olisikin maksuvelvoite. Jos sen sijaan ette olleet tehneet muuttoilmoitusta ja vielä paperilla asuitte asunnossa, vuokranantajalla ei ole ollut oikeutta sitä muille vuokrata. Jos olette muuttaneet pois ettekä virallisesti enää asuneet asunnossa, on kyseenalaista mennä avaimilla sisään ilman nimenomaista lupaa. Avoimuus vuokralaisen, vuokranantajan ja uudenkin asukkaan välillä on kaikkien etu.

        Ei tietenkään noudateta mitään irtisanomisaikoja jos asunto ei ole sovitussa kunnossa, silloin vuokrasopimus puretaan ja vuokranmaksu loppuu heti.


    • pörrökissa

      Eli sekava juttusi päätös!

      Olet irtisanoutumassa asunnosta jonka olet vuokrannut epämääräieksi ajaksi? Muuttanut kaukaa?

      Se että pesit asunnot ja hoisit siivoukset, et saa mitää kunnioitusta.
      Olisi pitänyt hoitaa vuokranantaja kanssa kaikki sotkut.
      Todistus pitäisi olla ottamasi kuvat menosta asuntoon, kera todistajan, siinä olevasta siivost ja korjaustarpeista.

      Voi olla ettet pysty enää todistamaan näitä.

      Siinähän menee takuuvuokrat!

      Kaikki pitää ottaa opiksi.

      Tämäkin

      • hoisi

        Hoisi on hoisi.


    • sinisilmänen hölmö

      Tottakai mä siivosin asunnon kun lähdin, mutta oli sellasia jälkiä vuosien vuosikymmenten jäljiltä ettei niitä saanut normaalilla siivoomisella pois. Eikä olleet minun jälkiä koska asuin siellä vain vuoden.

      En olisi uskonut, että suomen maassa on näin leväperäset lait olemassa vuokra-asioissa. Tilanne tekee varkaan. Totta kai on sellasia jotka käyttää tilaisuutta hyväkseen jos se vaan on mahdollista.

      Kun tein sen panttauksen pankissa, sanottiin, että he on puolueettomia. Mutta...Minä kuvittelin ilman muuta, ettei pankki anna niitä rahoja kummallekkaan ilman toisen suostumusta, eikä ole antanut ainakaan vielä onneksi.

      Kyllä mä luulen, että saan todistajat siitä että se asunto oli todella välttävässä kunnossa ennen muuttoani. Ja jos ei muu auta, teen rikosilmotuksen. En sure niitä rahoja mutta periaatteessa ja mua raivostuttaa röyhkeet ihmiset.

      Sen opin myös, että irtisanomisilmotuksessa pitää ehdottomasti olla todistajat ja kopio jäädä itselle. Täältä palstalta muuten lueskelin niistä irtisanomisjutuista ja kovin väki vähätteli asiaa suunnilleen tyyliin: Ei se muuta tarvi kun sitä ja sitä jne... Siinä on myös yksi porsaanreikä mitä tarpeeksi röyhkee vuokranantaja voi rahanahneuksissaan käyttää hyväkseen, eli väittää ettei ole saanut koko irtisanomisilmotusta. Milläs senkin todistat sitten???

      • villava hiiri

        Eli kannattaa pistää kirjattuna ilmoituksena, jos tällaista epävarmuutta ilmenee.


      • Vuokralainen x

        Kun muutit ja huomasit, että asunto ei ole muuttovalmis, sinun olisi tullut soittaa vuokraisännälle. Kumppanilleni kävi silleen, että hän muutti asuntoon niin asuntoa ei oltu ilmeisesti siivottu. Soitettiin vuokranantajalle ja hän tuli paikanpäälle katsomaan. Puhelimessa myönnettiin vieläpä, että oli käynyt edellisen vuokralaisen lähdettyä paikanpäällä (= on hyväksynyt toisinsanoen asunnon kunnon) ja huomannut ettei kaikki ollut ilmeisesti ok.

        Ei kuitenkaan kertonut meille tästä, vaikka tiesi asian laidan. Yritti varmaan, että jos ei huomattaisi tai viitsittäisi sanoa. Mut suoraan sanottuna ällötti se siivo, mikä asunnossa oli. Teki samantien mieli irtisanoa sopimus. Hankki jonkun sinne siivoamaan, mutta empä tiedä oliko kyseessä oikea siivooja. :/ Ja että siivottiinko sitten edes muuta kuin ne kohdat, joista erityisesti huomautettiin, sillä ihan kaikkia ei niistäkään oltu hävitetty.

        Nyt kun on pyydetty tekemään jotain ihan basic-juttuja, niin tuntuu että jokainen asia on muka semmoinen, mikä on asukkaan homma, mutta toisaalta vuokra ei saa olla myöhässä sekuntiakaan. :D Edelliset vuokraisännät on olleet melko reiluja ja joustavia. Täytyy sanoa että tämä saattaa näkyä kyllä sitten siinä, kuinka kauan asunnossa viihtyy.

        Niin ja irtisanomiseen riittää paperi, jossa on tarvittavat tiedot vuokrasuhteen päättymisajankohdasta ja molempien allekirjoitukset. Vähintään 2 yhtä pitävää paperia (eli siis sama härpäke x 2 alkuperäisenä). Siinä voi mainita samalla vaikka siitä vakuudesta, minkä ajan sisällä se tulee olla maksettu.

        Asumisen jäljet suhteutetaan myös normaaliin kulumiseen eli siihen kauanko olet asunut asunnossa. Asunnosta kannattaa ottaa kuvia ennen tavaroiden sisäänkantamista.


    • Välistävetäjä

      Onkohan kukaan toisen köyhyydestä velkarahalla vailla mitään rehellisiä kunnon töitä tekevä ihminen rehellinen ja hyvätuloinen tällä planeetalla?

    • vuokralainen

      pauk pauk paiskis,läps läps,potkis poskis potkis,hutkaus hutkaus/pesismaila,siinä vuokraisännälle,takuuvuokran varastajalle,vasaralla näpille,sit päätä pinttyneeseen paskapönttöön ja potkis persiille

    • ei vuokrata, ei!

      Ei kukaan järkevä ihminen vuokraa huoneistoa tuollaisille kelmeille kuin olet sinä! Koko ajan olet vinkumassa ja kitisemässä ja syyttelemässä ihmisiä.
      Muuta vaikka Afrikkaan savimajaan, sinua ei kukaan kaipaa täällä Suomessa.

    • omakoti parempi

      parempi ostaa koti kuin vuokrata jonkun toisen niin saastyy monelta harmilta

    • sinisilmänen

      En olisi uskonut miten valppaana ja varuillaan saa olla hankkiessaan vuokra-asunnon itselleen ettei joudu maksumieheksi asunnon korjauskuluihin. Mutta ilmeisesti ne rahat vaan otetaan siltä jolta helpoiten saadaan riippumatta kenen ne olisi kuulunut maksaa.

      Olen ollut aina siinä luulossa, että vuokralaiset on hankalia, jättävät vuokrat maksamatta jne. Nyt ymmärrän, pakkohan se on. Eli kun lähtee asunnosta pitää jättää maksamatta parin kuukauden vuokrat, ettei menetä takuurahoja.

      Tietenkin siinä sitten tulee luottotietoihin merkintä, mutta ei voi mitään, jos viidakon lait vallitsee.

      • Jotain joskus tiedän

        "Eli kun lähtee asunnosta pitää jättää maksamatta parin kuukauden vuokrat, ettei menetä takuurahoja."

        - Juuri tällaisten näkemysten ja toimintatapojen vuoksi vuokrausehdot kovenevat ja vuokrat nousevat. Arvatkaapa kuka maksaa kadonneet vuokrat ihan ensimmäisenä? No vuokranantaja - ja sen jälkeen seuraava vuokralainen! Ja taatusti vuokranantaja katsoo seuraavan vuokralaisen kohdalta luottotiedot. Vahingon kierrättäminen on kaikkien menetys, sellainen ei kannata. Kuka haluaa vuokrata, jos vuokralaiset toisilleen suosittelevat tuollaisia toimintatapoja?

        Vuokranantajat ja vuokralaiset: Lukekaa sopimukset ennenkuin niihin nimenne laitatte. Sopimukseen voidaan kirjata myös asunnon olennaiset puutteet tai huoltotarpeet, ja että normaali asunnon kuluminen sisältyy vuokraan, eikä siitä voida erikseen veloittaa. Myös loppusiivouksen ehdot voidaan sopimukseen kirjoittaa, jopa valokuvia voidaan liittää, tai todistajien lausuntoja.Myös takuurahan palautuspäivä ja ehdot sekä viivästyskorko voidaan sopimukseen laittaa. Asiallinen sopimuskumppani hyväksyy nämä kaikki.


    • hessuasuuVuokralla

      Semmonen tapaus kävi, että vuokraisäntä koitti pidättää takuuvuokraa siivoamattomasta kämpästä. onneksi oli valokuvat, joita oli noin 100 kpl ja huoltomiehen lausunto kämpän siivouksesta. Huoltomihehn katselmus oli sovittu vuokraisännän kanssa, koska hän oli sairaana. Vanhasta talosta oli kyse ja ilmeisesti oli tullut jokin putkivuoto jonnekkin sillä välin, kun olin muuttanut pois ja vuokrtaisäntä katselmoi itse asunnon. Keittion roskakaappi oli jouduttu purkamaan huoltomiehen toimesta, syytä en tiedä tarkemmin.

      Vuokranantaja väitti minun tuhonneen sen, vaikka minulla oli valokuvat ja lausunto huoltomieheltä ja talonyhtiöltä tuosta muuton jälkeen tehfdytä kaapin purkamisesta. EI ollut niillä mitään vaikutusta, joten käräjille mentiin. Oli kohtuullisen selvä peli. Kannattaa siinä vaiheessa hinnoitella oman työn osuus hyvin järkevästi.

      • Jotain joskus tiedän

        Oikein toimittu! Vuokranantajat ovat myös varuillaan, koska todella paljon esiintyy asuntoja sotkevia ja jopa tuhoajia. Remontti jokaisen vuokralaisen jäljiltä ei vaan kannata. Kiinteistön ja asunnon ylläpitäminen ie ole ihan halpaa puuhaa vuokranantajallekaan. Kaikilla on oikeus pitää etuuksistaan kiinni, onneksi.


    • rikos...

      Poliisiin vain yhteyttä, vakuus pitää palauttaa viipymättä.

      Jos ymmärsin oikein niin sinulta ei ole vaaduttu mitään korvausta, vai onko?

    • sinisilmänen

      Pidän pienen paussin, mutta jatkan aiheesta myöhemmin. Vaikka saisin ne takuurahat takasin, asia ei jää tähän. Mua oikeen alkoi kiinnostamaan, miten helppoa vuokralaisen takuurahojen kavaltaminen on. Eihän siinä tarvita kun kekseliäisyyttä.

      Mä en hyväksy myöskään sitä, että vuokralaista nöyryytetään ja se joutuu rukoilemaan omia rahojaan, neuvottelemaan, riitelemään, väittelemään, todistamaan ties mitä ???

      Mä en hyväksy myöskään, että panttaustodistus jää vuokranantajalle. He ei ole kaikki luetettavia sen enempää kun vuokralaiset tai muutkaan ihmiset.

      Panttitodistushan pitäisi jäädä johonkin luotettavaan paikkaan esim. pankin haltuun tai kiinteistövälittäjälle. Ei missään tapauksessa vuokranantajalle. Ja kun vuokrasuhde päättyy vuokranantajan pitäisi kirjallisesti valittaa valituksensa sekä vuokralaiselle itselleen että välittäjälle. Eikä niin, että vuokranantaja voi käyttää mielivaltaansa miten haluaa. Ja jos hän ei valita määräaikaan mennessä, vuokralainen saisi rahansa ilman vuokranantajan allekirjotusta. Eikä niin, että vuokralainen joutuu nöyrästi kun koira juoksee perässä puol vuotta, että saa sen allekirjotuksen.

      • Hangem

        Tee rikosilmoitus petoksesta ja/tai kavalluksesta. Ainoa mikä tepsii pk-seudun vuokranantajiin.


      • Jordekoop

        Ihmisillä on vuokravakuudesta / sopimusvakuudesta hirveesti vääriä luuloja.
        - Se on nimensä mukaan vakuus, jonka pitää olla vuokranantajan hallussa. Jo laissa sanotaan, että vakuus on sellainen, minkä vuokranantaja voi kuitata sen enempää vuokralaista kuulematta. Itse en vuokranantajana suostuisi muuhun. Vuokralaisella on kaksi vaihtoehtoa vakuuden asettamiseen, rahat omalle pankkitilileni, tai sitten se erillinen pankkitili joka pantataan sopimuksen vakuudeksi.(tämä nykypäivänä usein myös maksaa vuokralaiselle) Ensin mainittua pidän tosin helpompana, koska asuntoja on itselläni eripuolilla suomea, ja on helpompaa palauttaa vakuus vuokralaisen tilille verkkopankissa, vrt. käydä pankissa/lähetellä papereita.

        Eihän pankki kysy velalliseltakaan lupaa "pantin" realisointiin jos velallinen ei hoida velvoitteitaan.. Välittäjälle ei kuulu vuokralaisen-vuokranantajan ongelmat sitten tuon taivaallista, välittäjä nimensä mukaisesti vain välittää.


    • Tuttua juttua on

      Vuokratakuut on monelle yleinen tapa netota pikkusen extraa vuokrakämpällä. Pyydetään ensin esim 3kk:n vuokratakuu ja sitten muuton yhteydessä pidätetäänki 1-2kk "korjauksiin/siivoukseen/tms" aiheutuneisiin kuluihin. Tuo siivous on jopa kuntasektorilla aika yleistä nykyään.

      • Tuttua juttua on

        Niin siis esim tässä kaupungissa on kaupungin vuokrataloyhtiön isännöitsijällä sellanen tyyli, että kuukauden vuokratakuu jätetään palauttamatta, kun "asunto on jätetty epäsiistiksi". Tätä tapahtuu erityisesti niiden kohdalla, jotka muuttaa jonnekin muualle, kuin toiseen kaupungin asuntoon. Mielenkiintoiseksi tuon homman tekee se, ettei niitä asuntoja kuitenkaan siivouteta millään siivousfirmalla, VAAN jos siellä nyt sattuukin olemaan jotain moitetta (kuten vaikkapa pesemätön hellan tausta/alusta), niin uusi vuokralainen sen joutuu siivoamaan, mikäli siis haluaa asunnon olevan perusteellisen siisti. Yli 25 kertaa elämäni aikana muuttaneena olen siivonnut lähes yhtä monta kertaa sekä uuden, että entisen asunnon muuton yhteydessä - kukapa haluais muuttaa sikolättiin. Kertaakaan niitä ei ole siivottu vuokranantajan toimesta missään.


      • takuuvarmaatuloa ??

        Jotta asia saisi huomiota kannattais tarjota aihetta Kuningaskuluttaja-ohjelmaan. Joku puolueeton instanssi valvomaan mielivaltaisuuksia.
        Sinisilmäinen, älä jätä asiaa sikseen, saat varmasti hyvityksen kun jaksat olla sinnikäs, esität faktoja joitten perusteella vaadit. Hyväuskoisia yritetään aina jymäyttää.


      • 44455555666666666666
        Tuttua juttua on kirjoitti:

        Niin siis esim tässä kaupungissa on kaupungin vuokrataloyhtiön isännöitsijällä sellanen tyyli, että kuukauden vuokratakuu jätetään palauttamatta, kun "asunto on jätetty epäsiistiksi". Tätä tapahtuu erityisesti niiden kohdalla, jotka muuttaa jonnekin muualle, kuin toiseen kaupungin asuntoon. Mielenkiintoiseksi tuon homman tekee se, ettei niitä asuntoja kuitenkaan siivouteta millään siivousfirmalla, VAAN jos siellä nyt sattuukin olemaan jotain moitetta (kuten vaikkapa pesemätön hellan tausta/alusta), niin uusi vuokralainen sen joutuu siivoamaan, mikäli siis haluaa asunnon olevan perusteellisen siisti. Yli 25 kertaa elämäni aikana muuttaneena olen siivonnut lähes yhtä monta kertaa sekä uuden, että entisen asunnon muuton yhteydessä - kukapa haluais muuttaa sikolättiin. Kertaakaan niitä ei ole siivottu vuokranantajan toimesta missään.

        Kyllä jo ne vähän asiallisemmatkin vuokralaiset aina pistävät asuntoa paskaksi ja yleensä jättävät ne lähitiessään siivoomatta.
        Vuokratasot ovat jääneet kertakikkiaan niin paljon jälkeen kustannuskehityksestä, että vuokranantaja häviää asuntonsa kanssa ja ilmeisesti siksi näitä vuokravakuuksiakin on alettu pidättää jos vaan vähänkin aihetta sille on, ja vuokralaiset tietäen kyllä sellaista aihetta varmasti aina on.


      • kansantripuuni k.
        takuuvarmaatuloa ?? kirjoitti:

        Jotta asia saisi huomiota kannattais tarjota aihetta Kuningaskuluttaja-ohjelmaan. Joku puolueeton instanssi valvomaan mielivaltaisuuksia.
        Sinisilmäinen, älä jätä asiaa sikseen, saat varmasti hyvityksen kun jaksat olla sinnikäs, esität faktoja joitten perusteella vaadit. Hyväuskoisia yritetään aina jymäyttää.

        Jees, täällä kansantuomiosituimessahan tällaiset asiat aina ratkaistaan.
        Tosin ei täällä tehdyillä päätöksillä ole lainvoimaa, mutta ei haittaa, ei täällä laista kuitenkaan kukaan mitään ymmärrä.


    • 130kg

      tälläisen kusetuksen mahdollistaa suomen laki vuokran antajille! toisin on vuokralaisella heti tulee pitkä merkintä vuokra markinoille. toisin on vuokranantaja se saa pitkittää ja olla maksamatta takaisin esim takuita ilman mitään merkintää näin suomen laki ja sen säätäjät köyhät kyykyyn näin se vaan on säädetty!

      • tepi

        Ostakaa oma asunto älkää rahoittako rikkaita läskiperseitä


    • vuokraemäntä

      Hei..ota valokuvia asunnosta ja rikkinäisistä kohdista ja muualtakin varmuuden vuoksi että sinulla on todisteita siitä että asunto on ollut rähjäinen jo sinun muuttaessa sinne. Sinä voi ottaa yhteyttä oikeusaputoimistoon siitä ettei vuokraisäntä ole allekirjoittanut vuokravakuudesta saamiaan rahoja..sinulla toivottavasti näkyy pankin tiliotteessa milloin,kenelle olet maksanut vuokratakuumaksun...

    • vuokra.isäntä

      Vuokravakuus asian voi hoitaa myös siten että vuokralainen avaa pankissa vakuus tilin jonne tallettaa sovitun vakuus summan. Panttaa tilin ja toimittaa pantti asiakirjan vuokran antajalle. Mikäli vuokra suhteen päättyessä ei ole syytä vuokravakuuden realisointiin palauttaa vuokranantaja asikirjan allekirjoitettuna vuokralaiselle.

      Ennen asuntoon muuttamista käydään yhdessä vuokralainen ja vuokralle antaja asunto läpi ja kirjataan paperille havaitut viat. Paperin allekirjoittaa molemmat jolloin ei tarvitse pois muuton yhteydessä väitellä oliko naarmu jossakin seinässä vai ei. Pois muuton yhteydessä tehdään sama katselmus yhdessä jolloin voidaan todeta onko korvattavia vahinkoja syntynyt.
      Normaali kuluminen ei kuulu vuokravakuudesta korvattavien asioiden piiriin!
      päätelköön sitten kukin mitä se normaali kuluminen on.

      Vuokralle antajan näkökulmasta täytyy sanoa että on niitä vuokralaisiakin moneen lähtöön. Kun ensimmäistä kertaa laitoin asunnon vuokra ilmoituksen lehteen niin soitti heti lehden ilmestymis päivän aamulla monta sellaista henkilöä joita en haluaisi vuokralle, enkä usko kovin monen muunkaan haluavan. Jätettäköön ne syyt erittelemättä... Lopputuloksena kuitenkin aina onnistunut löytämään sellaiset vuokralaiset jotka pitävät asunnon siinä kunnossa että kaikki kuluminen menee siihen normaalin kulumisen piikkiin, eivät häiriköi pahemmin ja ennenkaikkea maksavat vuokransa.
      Kyllä sellaiselle vuokralaiselle on helppoa olla reilu. Sopia asiat niinkuin ne molemmille parhain päin menevät. Palauttaa vuokravakuus asiakirjat lopputarkastuksen yhteydessä. jne.. Olen useimmiten tehnyt sillä tavalla että pitänyt asunnon tyhjillään vähintään kuukauden poismuuton jälkeen. Siis esim jos vuokralaisen irtisanominen tämän kuun loppuun(joulukuu) niin vuokraan asunnon vasta helmikuun alusta alkaen. Silloin voin joustaa poismuuton, asunnon tarkastuksen, avainten luovutuksen ja mahdollisten kunnostus toiminen kanssa. Työssäkäyvälle ihmiselle kun se kuun viimeinen päivä saattaa olla monesti hankala ja uuteen paikkaan pääsee tasan ensimmäinen päivä. Työssäkäyvä, tai opiskeleva vuokralainen on monesti se paras vuokralainen. Pieniä asioita sinänsä, mutta ne maksavat itsensä monin kertaisena takaisin ja molemminpuolin.

    • Jordepordek

      Laki sanoo, että vakuus tulee maksaa viipymättä vuokralaiselle takaisin, kun veloitteet on täytetty. (asunnon kunto, vuokranmaksu).

      Siivouksesta on monella varsin erilaisia käsityksiä, tämän voi vuokranantaja välttää antamalla sopimusta tehdessä asukkaalle ohjeet loppusiivoukseen. Tunuu että tän päivän ihmisille hellan takaakin siivoaminen tulee yllätyksenä..

      Kuvat on yleensä pop todisteet mitä on rikottu ja mitä ei. Myös aika paljon asioita menee "normaalin kulumisen" piikkiin.. Tai riippuu toki asumisajasta. Vuodessa kuluneet tapetit eivät liene normaalia, mutta 5v asumisen jälkeen ei varmastikaan vuokranantaja voi itkeä pienistä kulumisjäljistä.

      Valitettavasti näitä aina on, jotka yrittävät saada vakuuden omaksi hyödykseen. Eikä tässä liene muuta keinoa, kuin uhata asian viemisellä oikeuteen. Mikään KSL ei koske kahden kuluttajan välisiä suhteita..

    • IamSoBadAndIknowIt

      Itelle kävi niin ekan asunnon kanssa n. 18vuotiaana, että vuokraisäntä kävi tyhjentämässä vuokravakuustilin kun irtisanoin vuokrasopimuksen.
      Ilmoitti että oli WC:n pönttö ja lavuaari rikki.
      Minulla oli vielä avaimet siinä vaiheessa, joten kävin kurkkaamassa miten ne voivat olla rikki, kun olivat vielä muuton yhteydessä ehjät.
      No, ehjäthän ne olivat.
      Mutta sattui olemaan iskuporakone mukana ja osaan olla hiukan paha ihminen kun minut suututtaa. Pistin sisäseinän ja kaapin ovet täyteen reikiä, jotta saisi jotain korjattavaa sitä vakuutta vastaan. Tietenkin minut oli jo 'kuitattu' ulos siitä ja ainoa huomaututs oli rikkinäiset wc kalusteet :)
      Siinähän tekee rikosilmoituksen kun wc kalusteet ehjät, mutta seinät rei'illä.

      ;) Kusetus ei AINA kannata..
      Muutenkin outo hyyppä tuli omilla avaimilla sisään, jäi kerran kiinni kun olin töissä ja isä oli käymässä ja juuri suihkussa. Ei ollut ehtinyt avaamaan ovea, kun oli nopeasti rimpauttanut kelloa varmistaakseen että olin töissä.

    • ---...---

      Osuuspankin Panttaussitoumus Vuokravakuudeksi. Ote tästä: Vuokranantajalla on minua enempää kuulematta oikeus yllä mainittuun vuokrasopimukseen perustuvien saataviensa suorittamiseksi nostaa tilillä olevat varat. Olen tietonen, ettei pankki ole velvollinen tutkimaan vuokranantajan oikeutta varojen nostamiseen.

      Mitä tää tarkottaa? Minä saan ainakin sellasen käsityksen, että vuokranatajalla on ainoastaan oikeus omiin saataviinsa, eli maksamattomiin vuokriin.

      Olisi hyvä, jos joku pankin edustaja pystyisi kertomaan millä perusteilla vuokranantaja pystyy rahat nostamaan ja kirjataanko se syy johonkin ylös, mitä vuokralaisella olisi myöhemmin mahdollisuus käyttää käräjillä.

      Sitten vuokrasopimuksessa, ainakaan minulla ei lue mitään, millasessa kunnossa asunto oli vuokrattaessa. Lukee vain, että asunto luovutetaan siinä kunnossa kun se oli vuokraamishetkellä. Mihin sitä kuntoa verrataan ???

      Löytyisikö viisaita vastaamaan?

      • Luetun ymmärrys

        Tuossahan sanotaan, ettei pankki ole velvollinen tutkumaan vuokranantajan oikeutta varojen nostamiseen. Toisin sanottuna vuokranantaja voi nostaa rahat ilman mitään sen kummempia selityksiä pankille ja vuokralaista kuulematta.

        Ei mielestäni mitään epäselvää.


    • sinisilmänen

      Ei tosiaan mitään epäselvää. Härskii tekstiä pankilta. Vuokralaiset taitaa olla aika halveksittua sakkia, toisen luokan kansalaisia, joiden ihmisoikeuksia ei tarvi kunnioittaa.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      55
      3853
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2721
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      132
      2042
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      104
      1778
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      57
      1226
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1147
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1036
    8. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      84
      976
    9. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      177
      957
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      924
    Aihe