Näillä vinkeillä paistat parhaimmat blinit ja teet maistuvimmat täytteet. Käytätkö kepulikonsteja nopeuttaaksesi bliniherkkujen valmistumista vai suositko perinteistä hitaampaa menetelmää?
Blinien maku perustuu siihen, että taikinajuuren annetaan käydä huoneenlämmössä pitkään.
Nopeasti taikinan saa happamaksi lisäämällä smetanaa tai kermaviiliä.
Vaahdotetut valkuaiset ja olut kuohkeuttavat taikinan.
Rapean blinin salaisuus on, että rasvaa lisätään pannulle vähitellen paistamisen lomassa ja bliniä käännetään useita kertoja. Blinit voi paistaa myös ohukaispannussa.
Ruokajuomiksi sopivat kivennäisvesi, olut, kuohuviini ja samppanja.
PERINTEISET BLINIT
noin 10 isoa bliniä
4 dl maitoa
20 g hiivaa
2 1/2 dl tattarijauhoja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
3 rkl sulatettua voita
1/2 pulloa olutta
1 tl suolaa
Paistamiseen:
voita tai kirkastettua voita
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää puolet jauhoista.
Anna tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, loput
jauhot, voisula ja olut sekä suola.
3. Vaahdota valkuaiset ja lisää taikinaan varovasti käännellen.
4. Paista blinipannulla sentin paksuisia blinejä.
Vinkki! Oluen sijaan taikinaan voi käyttää myös kivennäisvettä.
Aika: noin 1 h taikinan tekeytyminen noin 12 t
Vaikeusaste: melko helppo
NOPEAT BLINIT
noin 10 isoa bliniä
5 dl maitoa
25 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
1 prk (120 g) smetanaa
3/4 tl suolaa
Paistamiseen:
voita tai kirkastettua voita (ks. erillinen ohje lopusta)
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot. Anna kohota noin 1 - 2 tuntia.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset, smetana ja suola taikinaan.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti taikinaan.
4. Paista blinipannulla noin sentin paksuisia blinejä.
Aika: noin 1 t taikinan tekeytymisaika 1 - 2 t
Vaikeusaste: melko helppo
Kirkastettu voi
Kirkastettu voi kestää hyvin kuumuutta ja tekee blineistä tasaisemman värisiä. Valmista kirkastettu voi seuraavasti: Sulata voi kattilassa, kuori vaahto ja anna hetken jäähtyä, jotta vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäänyt kirkas voi varovasti erilliseen astiaan ja käytä paistorasvana.
Maistuisivatko blinit itsenäisyyspäivän kunniaksi? (1/3)
kotijakeittio
0
154
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kunpa minä tietäisin
Olisipa minulla tietoa, siitä oletko sinä nainen kiinnostunut minusta, miehestä joka tätäkirjoittaa, vai olenko minä aiv282527- 1142116
Syitä välttelyyn
En ennen ole kokenut tällaista. Miksi vältellään jos on ihastunut vai onko se aina merkki siitä ettei kiinnosta?971803- 1221799
Yksi päävastuullinen heitti lusikan nurkkaan.
Toivottavasti omaisuuden hukkaamiskielto tulee välittömästi.91547Purrasta tehty huoli-ilmoitus
Näin lehti kertoo https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0f1cfaf0-d4e4-4a97-9568-c27b3199b0161381128Miksi kaivattunne
ei pystynyt koskaan kertomaan tunteistaan? Teitkö oikean valinnan kun lähdit etääntymään? Kuinka kauan olisi pitänyt odo901085Pelottaa kohdata hänet
En tiedä jaksanko tai kykenenkö. Tuntuu jättimäiselle vuorelle kiipeämiseltä. Pitäisikö luovuttaa. Pitäisi. En jaksa nyt891031Tiedätkö ketään toista jolla on sama kaivattu
Eli joka ikävöisi samaa henkilöä tällä palstalla? Tai muualla? Tiedätkö miten kaivattu suhtautuu tähän toiseen verrattu201002Olisin halunnu vaan tutustua
Ja kevyttä olemista... Mutta ei sitten. Ehkä mies säikähti, että haluan heti kaiken. 😅 Kävisi ihan sellainen kevyt meno35987