Näillä vinkeillä paistat parhaimmat blinit ja teet maistuvimmat täytteet. Käytätkö kepulikonsteja nopeuttaaksesi bliniherkkujen valmistumista vai suositko perinteistä hitaampaa menetelmää?
Blinien maku perustuu siihen, että taikinajuuren annetaan käydä huoneenlämmössä pitkään.
Nopeasti taikinan saa happamaksi lisäämällä smetanaa tai kermaviiliä.
Vaahdotetut valkuaiset ja olut kuohkeuttavat taikinan.
Rapean blinin salaisuus on, että rasvaa lisätään pannulle vähitellen paistamisen lomassa ja bliniä käännetään useita kertoja. Blinit voi paistaa myös ohukaispannussa.
Ruokajuomiksi sopivat kivennäisvesi, olut, kuohuviini ja samppanja.
PERINTEISET BLINIT
noin 10 isoa bliniä
4 dl maitoa
20 g hiivaa
2 1/2 dl tattarijauhoja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
3 rkl sulatettua voita
1/2 pulloa olutta
1 tl suolaa
Paistamiseen:
voita tai kirkastettua voita
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää puolet jauhoista.
Anna tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, loput
jauhot, voisula ja olut sekä suola.
3. Vaahdota valkuaiset ja lisää taikinaan varovasti käännellen.
4. Paista blinipannulla sentin paksuisia blinejä.
Vinkki! Oluen sijaan taikinaan voi käyttää myös kivennäisvettä.
Aika: noin 1 h taikinan tekeytyminen noin 12 t
Vaikeusaste: melko helppo
NOPEAT BLINIT
noin 10 isoa bliniä
5 dl maitoa
25 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
1 prk (120 g) smetanaa
3/4 tl suolaa
Paistamiseen:
voita tai kirkastettua voita (ks. erillinen ohje lopusta)
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot. Anna kohota noin 1 - 2 tuntia.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset, smetana ja suola taikinaan.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti taikinaan.
4. Paista blinipannulla noin sentin paksuisia blinejä.
Aika: noin 1 t taikinan tekeytymisaika 1 - 2 t
Vaikeusaste: melko helppo
Kirkastettu voi
Kirkastettu voi kestää hyvin kuumuutta ja tekee blineistä tasaisemman värisiä. Valmista kirkastettu voi seuraavasti: Sulata voi kattilassa, kuori vaahto ja anna hetken jäähtyä, jotta vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäänyt kirkas voi varovasti erilliseen astiaan ja käytä paistorasvana.
Maistuisivatko blinit itsenäisyyspäivän kunniaksi? (1/3)
kotijakeittio
0
151
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k273553- 412389
Otavassa tapahtuu!
Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut352218Tulemmeko hyvin
Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s71997Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta431552- 381429
- 1271282
Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan
Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.2591230Kesäseuraa
Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t451205- 131189