Näillä vinkeillä paistat parhaimmat blinit ja teet maistuvimmat täytteet. Käytätkö kepulikonsteja nopeuttaaksesi bliniherkkujen valmistumista vai suositko perinteistä hitaampaa menetelmää?
Blinien maku perustuu siihen, että taikinajuuren annetaan käydä huoneenlämmössä pitkään.
Nopeasti taikinan saa happamaksi lisäämällä smetanaa tai kermaviiliä.
Vaahdotetut valkuaiset ja olut kuohkeuttavat taikinan.
Rapean blinin salaisuus on, että rasvaa lisätään pannulle vähitellen paistamisen lomassa ja bliniä käännetään useita kertoja. Blinit voi paistaa myös ohukaispannussa.
Ruokajuomiksi sopivat kivennäisvesi, olut, kuohuviini ja samppanja.
PERINTEISET BLINIT
noin 10 isoa bliniä
4 dl maitoa
20 g hiivaa
2 1/2 dl tattarijauhoja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
3 rkl sulatettua voita
1/2 pulloa olutta
1 tl suolaa
Paistamiseen:
voita tai kirkastettua voita
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää puolet jauhoista.
Anna tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, loput
jauhot, voisula ja olut sekä suola.
3. Vaahdota valkuaiset ja lisää taikinaan varovasti käännellen.
4. Paista blinipannulla sentin paksuisia blinejä.
Vinkki! Oluen sijaan taikinaan voi käyttää myös kivennäisvettä.
Aika: noin 1 h taikinan tekeytyminen noin 12 t
Vaikeusaste: melko helppo
NOPEAT BLINIT
noin 10 isoa bliniä
5 dl maitoa
25 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
1 prk (120 g) smetanaa
3/4 tl suolaa
Paistamiseen:
voita tai kirkastettua voita (ks. erillinen ohje lopusta)
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot. Anna kohota noin 1 - 2 tuntia.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset, smetana ja suola taikinaan.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti taikinaan.
4. Paista blinipannulla noin sentin paksuisia blinejä.
Aika: noin 1 t taikinan tekeytymisaika 1 - 2 t
Vaikeusaste: melko helppo
Kirkastettu voi
Kirkastettu voi kestää hyvin kuumuutta ja tekee blineistä tasaisemman värisiä. Valmista kirkastettu voi seuraavasti: Sulata voi kattilassa, kuori vaahto ja anna hetken jäähtyä, jotta vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäänyt kirkas voi varovasti erilliseen astiaan ja käytä paistorasvana.
Maistuisivatko blinit itsenäisyyspäivän kunniaksi? (1/3)
kotijakeittio
0
134
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 263178
- 691519
Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!
Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa781104Miten suomalaiset miehet
On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää1431029- 45931
- 61882
Eräs läheinen sanoi
Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.45868Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä
– On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe171862- 42836
Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)
Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis139775