Näillä vinkeillä paistat parhaimmat blinit ja teet maistuvimmat täytteet. Käytätkö kepulikonsteja nopeuttaaksesi bliniherkkujen valmistumista vai suositko perinteistä hitaampaa menetelmää?
Blinien maku perustuu siihen, että taikinajuuren annetaan käydä huoneenlämmössä pitkään.
Nopeasti taikinan saa happamaksi lisäämällä smetanaa tai kermaviiliä.
Vaahdotetut valkuaiset ja olut kuohkeuttavat taikinan.
Rapean blinin salaisuus on, että rasvaa lisätään pannulle vähitellen paistamisen lomassa ja bliniä käännetään useita kertoja. Blinit voi paistaa myös ohukaispannussa.
Ruokajuomiksi sopivat kivennäisvesi, olut, kuohuviini ja samppanja.
PERINTEISET BLINIT
noin 10 isoa bliniä
4 dl maitoa
20 g hiivaa
2 1/2 dl tattarijauhoja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
3 rkl sulatettua voita
1/2 pulloa olutta
1 tl suolaa
Paistamiseen:
voita tai kirkastettua voita
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää puolet jauhoista.
Anna tekeytyä huoneenlämmössä yön yli.
2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset, loput
jauhot, voisula ja olut sekä suola.
3. Vaahdota valkuaiset ja lisää taikinaan varovasti käännellen.
4. Paista blinipannulla sentin paksuisia blinejä.
Vinkki! Oluen sijaan taikinaan voi käyttää myös kivennäisvettä.
Aika: noin 1 h taikinan tekeytyminen noin 12 t
Vaikeusaste: melko helppo
NOPEAT BLINIT
noin 10 isoa bliniä
5 dl maitoa
25 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa
1 prk (120 g) smetanaa
3/4 tl suolaa
Paistamiseen:
voita tai kirkastettua voita (ks. erillinen ohje lopusta)
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot. Anna kohota noin 1 - 2 tuntia.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset, smetana ja suola taikinaan.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti taikinaan.
4. Paista blinipannulla noin sentin paksuisia blinejä.
Aika: noin 1 t taikinan tekeytymisaika 1 - 2 t
Vaikeusaste: melko helppo
Kirkastettu voi
Kirkastettu voi kestää hyvin kuumuutta ja tekee blineistä tasaisemman värisiä. Valmista kirkastettu voi seuraavasti: Sulata voi kattilassa, kuori vaahto ja anna hetken jäähtyä, jotta vaalea hera painuu kattilan pohjalle. Kaada pinnalle jäänyt kirkas voi varovasti erilliseen astiaan ja käytä paistorasvana.
Maistuisivatko blinit itsenäisyyspäivän kunniaksi? (1/3)
kotijakeittio
0
163
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2624606Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1323003Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit442797Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?761761Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1061624Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281493- 591360
- 941253
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2121138- 471129