A Klinikan peliriippuvaisten kokous? kokemuksia

Kuivilla

Hei!
Olen 26v nuori mies ja olen peliriippuvainen.
Tarinani on sama kuin monella täällä, olen pelannut enemmän ja vähemmän teini vuosista asti. Pikavipit tuli ja ne veivät alamäkeen. Nyt olen hakenut apua ja lopettanut pelaamisen. Vanhempani tietävät tästä ja se auttaa. Suosittelen siis kertomaan läheisille. Olen menossa A-klinikan peliriippuvaisten kokoukseen ja jännittää aika paljon. Onko kennelläkään kokemuksia tuollaisista? auttaisi paljon kun tietäisi mitä odotettavissa :)

PS. uuden vuoden alusta ollut pelaamatta ja aion olla jatkossakin kuivilla.

ELÄMÄ VOITTAA (voimia samoissa ongelmissa oleville kyllä me selvittään)

5

1443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuivilla 4v

      Hei
      Miten kokous meni? Hienoa että sielläkin pidetään noita kokouksia. Ite olen selvinny GA:n avulla nyt 4 vuotta ilman pelejä. Hienoa että vanhemmat on mukana tukemassa, siitä ei enää yksin selviä kun pääsee riippuvuudeksi asti.

      Tänään en pelaa.

    • sissusss

      Moikka.
      Olen myös miettinyt, että menisin johonkin peliriippuvaisten ryhmään, mutta pelottaa ja hävettää. Olen pelannut n. 10 vuotta enemmän ja vähemmän, olin kuukauden tossa pelaamatta, mut nyt taas riistäyty käsistä...
      Oletteko soittanut peluuriin? Saako sieltä apua?

      Tuntuu jotenkin uskomattomalta, kun olen kuitenkin jo 29-vuotias ja nainen, että miten sitä onkin tällaisessa tilanteessa nyt. Tarviin kuitenkin apua, mutta sinne peluuriinkin on kauhea kynnys, että soitanko vai en.....

    • sfsfsfsfs

      Kävin kerran ja jäi positiivinen vaikutelma. Saa itse päättää kuinka paljon haluaa kertoa asioistaan. Minuakin hävetti mutta olin enimmäkseen jännittynyt siksi kun minulla on sosiaalisten tilanteiden pelkoa. Siksi en voinut jatkaa ryhmässä. Sainkin A-klinikalta työntekijän jonka luo pääsin kerran viikossa juttelemaan. Tämä on auttanut valtavasti vaikka alussa en ollut itse täysillä mukana ja halusin pelata.

      Olin ylättynyt kuinka tavallisia ihmisiä nämä muut ryhmäläiset oli. Meitä nuoria oli kaksi ja loput olivat hieman vanhempia 35-55 varmaan oikea ikähaitari. Pidin itseäni aina friikkinä ja tyhmänä kun olin ottanut varmaan kymppitonnin velkaa ja hakannut ne peleihin. Kun menin ryhmään sain tunteen että en ole ainut ja noistakaan ihmisistä ei olisi ikinä uskonut että he ovat pelureita jos kadulla olisi vastaan tullut. Eli vaikka kävin vain kerran ryhmässä sain siitä apua.

      Paljon juteltiin esim. syistä miksi pelaa, kuinka paljon on pelannut, mitä pelejä (esim. netti, ray, pokeri jne.), pelaako yksin vai seurassa,millaisissa tilanteissa pelaa ja kuinka pelit on vaikuttanut lähipiiriin.

      Kannattaa ajatella jos on kynnystä soittaa/hakea apua että sitä vartenhan nämä palvelut on että niistä saisi apua. Ei kukaan sua tuomitse. Niille soittaa päivittäin valtava määrä muita joilla on aivan samanlaisia ongelmia.


      Omasta kokemuksesta voin sanoa että mitä nopeammin haet apua sen parempi. Mä vakuuttelin itelle aina et kaikki on kunnossa en tarvitse apua eikä kukaan voi auttaa. Näkisin tuon jollain tapana osana addiktiota että se "ääni" siellä takaraivossa sanoo että et tarvitse apua. Tarpeeksi alas jos on vajonnut peliriippuvuuden kanssa siitä on vaikea ellei mahdoton nousta ylös ilman tukea tai näin se itselläni oli kun olin muutenkin niin yksinäinen.

      Älä ota tätä minkäänlaisena saarnana.

    • GamblerMania

      Ottakaa ihmeessä yhteyttä peluuriin ja muutenkin, jos on mahdollista käydä A-klinikan/GA-ryhmän kokouksissa niin menkää.
      Kyllä niistä on apua. Itse käynyt jo viime kesästä asti GA-ryhmässä ja kyllä se vertaistuki vaan helpottaa omaa oloa ja auttaa muutenkin järjestelemään omaa pääkoppaa tuon peliongelman suhteen->helpompi tapella sitä "pelipirua" vastaan.
      Eikä sitä tarvitse tosiaankaan hävetä, jos vaikka siltä tuntuukin. Itse olen 33v mies, jolla "pitäisi" olla asiat reilassa ja näin, mutta eipä vaan ole..
      Ja muutenkin, mitä aikaisemmin kohtaat ongelman, sitä paremmat mahdollisuudet on sen selvittämiseen.
      Eli tosiaan, rohkeasti vaan yhteyttä ja osallistumista näihin auttaviin paikkoihin. Tuokin on jo iso edistysaskel, että haluaa päästä ongelmasta eroon:)

    • Hope4ever

      Moi,
      Oon ensi viikolla menossa tähän kokomukseen ja se on ensimäinen kerta elämässäni ja jännittää paljon. En usko että saisin apua sieltä ,mutta olisin yrittänyt ainakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1831
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1749
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1662
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe