Mikä minua vaivaa?

Psyykkisesti sairas?

5 Vuotta sitten vahdoin työpaikkaa nykyiseen ja silloin tuntui siltä kuin olisi vapautunut vankilasta. 4 Vuotta meni hyvin ja töissä oli kivaa. Sitten meidän 2 henkilön toimipisteestä lähti työkaveri "parempiin" töihin ja jäin yksi. Aluksi meni hyvin, mutta hyvin pian töitä oli niin paljon, että ei ehtinyt hengähtää. Painoin vajaan vuoden aika hulluna töitä ja toivoin, että joskus helpottaisi. Sitten työt loppuivat kuin seinään ja vaikka tuo aluksi olikin ihan mukavaa, aika nopeasti olotila muuttui vieläkin surkeammaksi kuin hurjan työtahdin aikana. Työnantajan oletus tuntuu olevan se, että etsisin itse töitä ja hoitaisin kaikki muutkin asiat, vaikkei näihin ole mitään koulutusta tai osaamista. Pyynnöt työkaverin palkkaamisesta kaikuvat kuuroille korville. Nyt on ihan valtava stressi siitä, että mistä niitä töitä löytää ja miten. Myös työvirheitä on alkanut ilmaantumaan huolestuttavan paljon, kun ensimmäiset 9 vuotta työurasta vedettiin oikeastaan ilman mitään ongelmia. Joulun tienoilla päähän tuli lähes pakonomainen ajatus, että tavalla tai toisella tämä työpaikka on nähty. Uusien töiden löytäminen vain ei onnistukaan niin helposti ja omatoiminen irtisanoutuminen tuo pitkän karenssin :( Yritin puhua esimiehen kanssa, mutta ei se oikein tainnut ymmärtää avunhuutoani, enkä itsekään tainnut osata sanoa asiaani.

Syksyn mittaan alkoi ilmenemään väsymystä ja huomasi, että mikään ei oikein kiinnostanut. Sitä lähinnä oli kotona sohvalla tai tietokoneella. Mitä pidemmälle vuosi eteni, niin huomasi olevansa jatkuvasti vihainen ja pieninkin syy saa raivoamaan muille, Tässä on alkanut miettimään elämäänsä ja tullut siihen tulokseen, että mitään ei ole saavuttanut ja tälläistäkö ne loputkin vuosikymmenet tulee olemaan? Ei taida olla montaakaan hetkeä päivän aikana, ettei jokin asia aiheuttaisi ahdistusta. Sitä on miettinyt työpaikan vaihtoa, avioeroa ja kaikkein huolestuttavinta se, että joskus on käynyt mielessä myös itsetuhoisia ajatuksia. Uusin oire, jonka olen itse huomannut, on muistin ongelmat. Takeltelen sanoissa, alan puhumaan jotakin ja puhe vain loppuu (muut sanoneet näin tapahtuvan). Minulla ei ole koskaan ollut kalenteria ja kaikki asiat ja päivämäärät ovat olleet pään sisällä. Nyt kaikki pitää laittaa paperille, että muistaa hoitaa.

Pelkästään työasiat eivät ole kaiken takana (luulisin), vaan kotonakaan tilanne ei ole kaikkein helpoin (voisi kirjoittaa pari tuhatta sanaa). Perheessä on esimerkiksi syömishäiriöstä kärsivä lapsi, jonka kanssa on taisteltu jo muutama vuosi ja parisuhteenkin hoito jäänyt kaiken muun varjoon.

Vaimollekaan en ole koko totuutta kertonut olotilastani ja tässä alkaa olemaan aika toivoton tilanne, että mitä pitäisi tehdä. Tunnen olevani umpikujassa ja huoli tulevaisuudesta on kova.

1

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apukeinot käyttöön!

      Jatkuva työstressi ja -tyytymättömyys nakertavat totta kai voimia ja jaksamista, joita tarvittaisiin myös yksityiselämän puolella.
      Moni on juuri sinun laillasi "työnsä mittainen" ja yrittää hoitaa vastuunsa työpaikalla vaikka henki menisi, koska ilman työtä ei koe olevansa mitään.

      On osin myös itsesuojelua ja vastuunkantajan syyllisyyttäkin, että yrittää vain pinnistellä epätyydyttävässä työssä, jaksaa olla kunnollinen aviomies, isä ja rakastaja, eikä käytä apunaan stressin purkamisen kaikkia kanavia, vaikka ne olisivat saatavilla.

      Sinullakin on käytössäsi mm. työhön kuuluva terveydenhuolto. puoliso ja perhe, tuttuja ja ystäviä, joiden kaikkien kanssa sinä voit puhua ja touhuta paljonkin, purkaaksesi itseesi kertynyttä negatiivista painolastia. Harrastukset toimivat oivana vastapainona stressaavalle työlle, tarkoitushan on saada stressihormonin erittyminen poikki muuttamalla ajatusten ja toiminnan rutiineja.

      Hae apua, vaadi saada sitä, sillä sinun EI ole pakko selvitä kaikesta yksin ja vain näytellä jaksavasi ja hyväksyväsi kaikkea mitä eteesi lyödään.
      Jos työnantajasi on niin neuvoton johtaja ettei älyä ottamaan sinun työnkuvaasi kunnolla uudelleen tarkasteltavaksi, vihellä itse peli poikki ja marssi lääkäriin.
      Pidä huolta itse itsestäsi ja jaksamisestasi ja kieltäydy olemasta vain automaattinen muiden puolesta puurtaja.

      Vietä lomaa joskus myös kaksin vaimosi kanssa, sillä kaiken jaksamisen perusta teille molemmille on teidän keskinäinen suhteenne. Te olette tiimi, jonka täytyy kyetä toimimaan elämän kaikissa tilanteissa. Teidän on opittava tukemaan toisianne kuuntelemalla toisianne ja puhmalla keskenänne myös vaikeista asioista. Ei niitä tarvitse kyetä ratkomaan saman tien, riittää kun olette ensin läsnä toisillenne myös heikkoina hetkinä.
      Yhdessä te olette vahvoja ja jaksatte siten huolehtia ongelmaisesta lapsestannekin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3196
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2926
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2258
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      24
      1795
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe