Ateistista kreationistiksi

Saako kreationismin ilosanoma jotain lisävoimaa siitä, että lähes kaikki kreationistien johtohahmoista muistavat painottaa olleensa ateisteja ennen kuin tutustuivat kreationismin todisteisiin?

En väitä, etteikö ateistista voisi tulla kreationistia, mutta väitän ettei läheskään kaikki näin väittävät puhu totta, vaan kyseessä on markkinointikikka ja propaganda, jolla he pyrkivät näyttämään kreationismin paljon loogisempana ja rationaalisempana vaihtoehtona kuin ateismi.

He väittävät tutustuneensa evoluutioteoriaan ja muuhunkin kreationismin haastavaan tieteeseen perinpohjaisesti sekä tutustuneensa ateismin parhaisiin "todisteisiin" (Puolimatka) ja tulleensa vakuuttuneiksi näiden virheellisyydestä.

Ihmetyttää vain, että miten asioihin perusteellisesti perehtyneet henkilöt onnistuvat käsittämään lähes kaiken väärin, puhumattakaan täydellisestä epärehellisyydestä. Miksi virheellisestä tieteestä pitää tietoisesti valehdella? Eikö todenmukainen kertominen siitä riitä, jos se kerran on virheellistä?

15

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiihkouskovan vinkkelistä kaikki muut maailmankatsomukset ovat de facto ateismia, joten he itsekin "tajuavat" olleensa ennen ateisteja, vaikka todellisuudessa olisivat suhtautuneet jotensakin välinpitämättömästi uskontoihin.

      Asiaa vielä korostaa kiihkouskovan vääjäämätön viehtymys äärimmäisyysasenteisiin. Tästä syystä jotkut fundikset ovat saattaneet olla oikeitakin "atteja" ennen kuin Jeesus heitä kumautti taivaallisella ryhmysauvallaan.

      • Tähän vielä se ennenkin toteamani lisäys, että koska täällä sompailuni aikana vain yksi ainoa palstakretu on tunnustanut saaneensa kristillisen kasvatuksen, on ilmeistä että vanhempien kannattaa kasvattaa lapsensa ateisteiksi, jos haluavat heistä aikuisena väkevästi todistavia fundisuskovia. Ainakin todennäköisyys kreationismin totuudesta vakuuttumiselle näyttäisi kasvavan tuolla tavalla kovasti.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Tähän vielä se ennenkin toteamani lisäys, että koska täällä sompailuni aikana vain yksi ainoa palstakretu on tunnustanut saaneensa kristillisen kasvatuksen, on ilmeistä että vanhempien kannattaa kasvattaa lapsensa ateisteiksi, jos haluavat heistä aikuisena väkevästi todistavia fundisuskovia. Ainakin todennäköisyys kreationismin totuudesta vakuuttumiselle näyttäisi kasvavan tuolla tavalla kovasti.

        Eihän kreationistit voi myöntää, että heille on pakkosyötetty fundamentaalista uskoa pienestä pitäen, vaan on paljon hienompaa kertoa olleensa ateisti, jonka pään sai kääntymään kreationismin murskaava todistusaineisto.

        En kyllä missään tapauksessa pidä ateismia äärimmäisyysasenteena, jos kyse ei sitten ole 100% positiivisesta ateistista, jotka ovat äärimmäisen harvinaisia, itse en edes ole kuullut sellaisesta henkilöstä.


      • solon1 kirjoitti:

        Eihän kreationistit voi myöntää, että heille on pakkosyötetty fundamentaalista uskoa pienestä pitäen, vaan on paljon hienompaa kertoa olleensa ateisti, jonka pään sai kääntymään kreationismin murskaava todistusaineisto.

        En kyllä missään tapauksessa pidä ateismia äärimmäisyysasenteena, jos kyse ei sitten ole 100% positiivisesta ateistista, jotka ovat äärimmäisen harvinaisia, itse en edes ole kuullut sellaisesta henkilöstä.

        >En kyllä missään tapauksessa pidä ateismia äärimmäisyysasenteena

        Toki tämän tiesin, mutta yksinkertaisimpia lukijoitamme varten halusin yksinkertaistaa tätä mutkikasta kysymystä.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        >En kyllä missään tapauksessa pidä ateismia äärimmäisyysasenteena

        Toki tämän tiesin, mutta yksinkertaisimpia lukijoitamme varten halusin yksinkertaistaa tätä mutkikasta kysymystä.

        "Toki tämän tiesin, mutta yksinkertaisimpia lukijoitamme varten halusin yksinkertaistaa tätä mutkikasta kysymystä."

        Toki tiesin, että sinä tämän tiedät, mutta yksinkertaisimpia lukijoitamme varten halusin vain muistuttaa miten asia on:)

        Positiivinenkaan ateismi ei ole sen enempää äärimmäisyysasenne kuin teismi, koska olemassaoloa koskevina väitelauseina ne ovat toistensa vastakohtina olevia uskomuksia.

        Äärimmäisyysasenteiksi ne muuttuvat, kun väitetään jomman kumman olevan täydellisesti todistettu.

        Itse olen negatiivinen ateisti.


    • Jos Puolimatka sanoo lukeneensa evoluutosta kertovaa dataa ja todisteita kirjoista, niin ei hän kyllä ole varmasti lukenut lausettakaan kyseenalaistamatta kirjan auktoriteettia. Kirjaa ei pitäisi aloittaa millään ennakkoluuloilla tai valmiiksi asennoituneena vastustamaan sitä.

      Tässä muutama vuosi takaperin ilmestyi kirja nimeltä "Atlas of Ceationism" jos en väärin muista. Kirjan tarkoitus oli esittää "todisteita" kreationismin puolesta. Huvittavaa oli se miten paljon virheitä kirjassa oli. Muunmuoassa kirjassa oli kuva jostakin "perhosesta" josta tarkkasilmäinen saattoi huomata peräpäässä roikkuvan koukun. Kuva paljastui varastetuksi erään kalastusfirman sivuilta, jossa esiteltiin perhoja.


      • * * * * *

      • gev kirjoitti:

        Löysin kyseisen kuvan ja sitä voi ihailla täällä: http://www.grahamowengallery.com/fishing/Atlas_of_Creation.html

        Hahaaa.. Tämä oli mainio :)

        Miten se onkin aina niin, että äärimmäinen epärehellisyys ja käytännön typeryys näyttävät elävän symbioosissa samassa pääkopassa. Toista ei ole ilman toista.


    • paljon on muuttunut

      >En väitä, etteikö ateistista voisi tulla kreationistia, mutta väitän ettei läheskään kaikki näin väittävät puhu totta, vaan kyseessä on markkinointikikka ja propaganda, jolla he pyrkivät näyttämään kreationismin paljon loogisempana ja rationaalisempana vaihtoehtona kuin ateismi.

      Aika ihmeellinen väite, johon minä taasen en usko vähääkään ja veikkaanpa ettet sinäkään pysty väitettäsi todentamaan edes yhdellä esimerkillä?

      Itse ainakin olen kasvanut normaalissa luterilaisessa perheessä, jossa kirkossa käytiin jouluna, häissä ja hautajaisissa.

      Itse en koskaan kieltänyt Jumalan jonkin suuremman suunittelijan olemassaoloa ihan perustuen luonnon, avaruuden ja ihmisen aivojen monimutkaisuuteen, mutta saatoin jopa todeta, että joku sielä on touhunnut, mutta mitä sitten siitä jatkuvasti höpöttämään, kun ei kerran enempää tunneta.
      Jeesusta siinä välissä en käsittänyt ollenkaan muuna kuin aikansa radikaalina, joka arvosteli oppineita pappeja ja valtaapitäviä ja surmattiin.

      En ole koskaan todistanut olleeni ateisti, koska en sellainen ole ollut ainoastaan uskosta osaton uudestisyntymättömänä ja vastaavia todistuksia olen kuullut paljon.

      • En minä puhunutkaan suomalaisista rivikreationisteista, vaan julkisuudessa esiintyvistä johtohahmoista globaalisti. Näiden keskuudessa tuntuu olleen luonnottoman suurella osalla ateistinen maailmankatsomus ennen kuin kreationismista löytyi totuus.

        Ei minulla ole esittää mitään varmoja todisteita tästä, mutta kunhan ihmettelen miks näiden henkilöiden pitää tuoda ateisti-tausta niin voimakkaasti esiin ja mainitsemani syyt selittäisivät tämän.


    • >

      Minusta on alkanut tuntua, että kreationistit ymmärtävät itsekin jollain tasolla, ettei heidän edustamansa aate ole totta. Miksi muuten pitäisi täysin tietoisesti ja harkitusti esittää pitkään kehiteltyjä valheita sen puolustamiseksi?

      • O'ou

        Lutherin oppipoikia...

        ”What harm would it do, if a man told a good strong lie for the sake of the good and for the Christian church…a lie out of necessity, a useful lie, a helpful lie, such lies would not be against God, he would accept them.” – Martin Luther, Lying: Moral Choice in Public and Private Life.


      • "Minusta on alkanut tuntua, että kreationistit ymmärtävät itsekin jollain tasolla, ettei heidän edustamansa aate ole totta. Miksi muuten pitäisi täysin tietoisesti ja harkitusti esittää pitkään kehiteltyjä valheita sen puolustamiseksi?"

        Tätähän tässä vähän niinkuin haettiin :)


      • >>Minusta on alkanut tuntua, että kreationistit ymmärtävät itsekin jollain tasolla, ettei heidän edustamansa aate ole totta. Miksi muuten pitäisi täysin tietoisesti ja harkitusti esittää pitkään kehiteltyjä valheita sen puolustamiseksi?>>

        Tässä pari hyvää argumenttia, jotka paljastavat monien kreationistien johtotähtien tietoisen valehtelun:

        http://www.youtube.com/watch?v=kvzidL5KJMY&feature=channel&list=UL


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe