Kirkon mediasäätiön rajanjakoperiaatteet

Käännöststo

Kirkon mediasäätiö tuki rkp:n ohjelmasarjaa Suomi on ruotsalainen.

Kirkon mediasäätiön tuenjakoperiaatteet:

"Hyväksytty hallituksen kokouksessa 20.1.2006

”Säätiön tuenjakoperiaatteet määritellään yleisellä tasolla sääntöjen 2. ja 3. §:ssä: Säätiö osoittaa käytettävissä olevia varoja mm. seuraaviin tarkoituksiin
1) ohjelmien kehittämistyöhön
2) ohjelmien käsikirjoittamiseen ja ennakkovalmisteluun
3) ohjelmien tuottamiseen
4) ohjelmien levittämiseen
5) ohjelmia ja ohjelma-aluetta koskevaan ja tukevaan tiedotus-, tutkimus-, koulutus- ja julkaisutoimintaan

Säännöissä mainituilla ohjelmilla tarkoitetaan eri medioihin suunnattuja mediatuotteita. Niiden arviointikriteereinä ovat evankelis-luterilaisen kirkon arvoperusta ja valtakunnallisuus sekä peruslähtökohtana, että tukea myönnetään uskontoa ja elämänkatsomusta käsitteleville ohjelmille.

Hakemuksia arvioitaessa otetaan huomioon ohjelmaehdotusten suunniteltu sisältö, taiteellinen ja tekninen toteutus sekä kohderyhmä. Ohjelmien tulee olla korkealaatuisia ja ammattitaitoisesti tehtyjä. Ohjelmiin ja ohjelma-alueeseen liittyvien muiden hankkeiden (3§:n 5 mom) tulee olla linjassa sen kanssa, mitä itse ohjelmista todetaan.

Hallitus kiinnittää erityistä huomiota ohjelmien teemoihin ja arvioi niitä muun muassa seuraavista näkökulmista: Miten ohjelmat herättävät katsojissa tietoisuuden elämän näkymättömästä todellisuudesta, miten niissä käsitellään kristillistä vastuuta nyky-yhteiskunnassa, miten niissä otetaan huomioon lähimmäisen rakkaus, kristillinen toivo, ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioitus, erilaiset vähemmistöt, syrjityssä asemassa ja painostuksen kohteena olevat ihmiset, oikeudenmukaisuuteen, yhteisvastuullisuuteen, rauhaan ja sovintoon pyrkiminen sekä luonnon ja ympäristön varjeleminen. Lisäksi voidaan myös arvioida käsiteltäviä uskontoon ja elämänkatsomukseen liittyviä kulttuurisia ja historiallisia näkökulmia.

Vuosittain hallitus määrittelee ne painopistealueet ja kohderyhmät joille suunnatut ohjelmat ovat tukea myönnettäessä etusijalla. Jako-osuuksista päätettäessä otetaan huomioon myös eri medioiden painottuminen ja se, miten monimediallisuutta hyödynnetään. Säätiö ei tue normaaleiksi hartausohjelmiksi luettavia ohjelmahankkeita, koska niille on olemassa oma tuotantojärjestelmänsä, mutta voi tukea hankkeita, joissa pyritään luomaan uusia tapoja tulkita kristillistä uskoa medioissa. Kirkon arvoperustalta lähtien voidaan tukea myös muita uskontoja ja elämänkatsomuksia käsitteleviä ohjelmia.

Säätiö jakaa avustuksia kaksi kertaa vuodessa, mutta varaa mahdollisuuden reagoida myös lyhyemmällä aikavälillä merkittäviin ohjelmahankkeisiin. Haku- ja jakoajoista ilmoitetaan tarkemmin tukiohjeissa.

Säätiö jakaa vuosittain avustuksina toimintasuunnitelmassa määritellyn osan käytettävissä olevista varoistaan, joista on ensin vähennetty säätiön toimintaan ja hallintoon liittyvät kulut.

Ohjelmien kehittelyyn ja käsikirjoittamiseen voidaan jakaa henkilökohtaisia apurahoja, muuhun varsinaiseen toteutettavien ohjelmien tuotantoon yms. tukea hakevien tulee olla kirjanpitovelvollisia, jolla tällöin tarkoitetaan tuotantoyhtiötä tms.

Tukea jaettaessa otetaan huomion ohjelmahankkeen muu rahoitus ja varmuus hankkeiden toteutumisesta mm tehtyjen aiesopimusten avulla. Myös tekijöiden ammattitaito ja aikaisemmat näytöt sekä vakavaraisuus otetaan huomioon.

Tukiohjeistuksessa määritellään tarkemmin, missä tuotannon eri vaiheissa ja millä edellytyksillä tukea voidaan jakaa ja millaiset velvoitteet tuensaajalle asetetaan.

Tuenjakoperiaatteet ja -ohjeistus on nähtävillä säätiön verkkosivuilla. Siellä ovat myös hakukaavakkeet, joita käyttäen tukea anotaan.”

Tutustu myös säätiön toimintaperiaatteisiin."

17

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sylttytehdas?

      Löytyyköhän säätiön hallituksen nimilistaa? Usein sieltä löytyy syy eli vankka suruedustus tai puheenjohtaja on suru.

      Toisaalta pakoruotsitushan on Suomen valtionUSKONTO. ;)

    • Koska aloittaja

      Alkaa järjestää niitä vääräkielisten junakuljetuksia sinne kielileirille jolta ei tarvitse palata?

      • Surkea provo.

        Nettisveko ei osaa puolustaa pakkkoruotsitusta, joten postailee mukanokkelia provoja.


      • Kalmanhajuinen paikk

        Sellainen oli Tammisaaressa vuonna 1918. Yli kolmen tuhannen suomalaisen hauta on Dragsvikin alueella.

        Siksi paikka lienee svekoille pyhä : He haluavat tanssia suomalaisten haudoilla.


      • hahaaaa hfddfii

        Närpiöläiset jouduttaisiin kuskaamaan kuorma-autolla Ouluun ensin. Oulussa on takapajulaa lähin juna-asema.


      • Kalmanhajuinen paikk kirjoitti:

        Sellainen oli Tammisaaressa vuonna 1918. Yli kolmen tuhannen suomalaisen hauta on Dragsvikin alueella.

        Siksi paikka lienee svekoille pyhä : He haluavat tanssia suomalaisten haudoilla.

        I vanliga fall är alla våra gravgårdar fyllda av finländarnas gravar.

        När det gäller de som hände i Ekenäs 1918 så tycks du glömma att et var många finlandssvenskar med också bland dem som led.


    • Käännöststo

      Taas minua itkettää, nyt nuo periaatteet. Kirkon mediasäätiön periaatteet mahdollistavat Ruotsista puhumisen.

    • Pörje

      Eihän tästä ole kauan aikaa kun arkkipiispa Vikström lakkautti Ahvenanmaalta ainoot suomenkieliset seurakunnat.! Tämä on vain pieni esimerkki suomenkielisteen kohdistuvasta rasismista, ruotsinkielisten keskuudessa.!
      Nykyisin käytetään mediarasismia suomenkielisiä kohtaan , katsokaapa sarjaa Suomi on ruotsalainen .? Ruotsinkieliset sanomalehdet jatkavat suomenkielisten solvaamista omissa lehdissään. Kaikki tämä on tyyppillistä toimintaa ruotsinkielisten keskuudessa suomenkielisiä vastaan. Mutta opimme jo koulussa sen tosiasian, ettei loinen koskaan kiitä isäntäänsä..!

      • GKE

        "arkkipiispa Vikström lakkautti Ahvenanmaalta ainoot suomenkieliset seurakunnat."
        - Ahvenanmaalla ei ole koskaan ollut suomenkielisiä seurakuntia. Mutta virallisesti epäselvä tilanne olivatko jotkut seurakunnat kaksikieliset vai ei. (Vanhan kirkkolain mukaan seurakunta oli kaksikielinen kun seurakuntaan kuului 50 vähemmistökielisinä rekisteröityä jåsentä - mutta samalla itsehallintolaki joka määrää alueen kielen ruotsiksi).
        - Uuden kirkkolain (1994 -) mukaan seurakunta on kaksikielinen samoilla perusteilla kun kunnat. Seurauksena oli että monet kaksikieliset seurakunnat muuttuivat virallisesti yksikielisiksi sekä mannersuomessa että myös seurakunnat Ahvenanmaalla. Kun myös itsehallintolaki todettiin sitovan kirkkoa.
        - uuteen kirkkolakiin tuli kuitenkin pykälä joka määrää että seurakuntalaisella on oikeus saada kirkolliset toimitukset omalla kielellään seurakunnan virallisesta kielistatuksesta huolimatta. Tämä pykälä pätee myös Ahvenanmaalla.
        - Ahvenanmaalla seurakunnat ovat keskenään sopineet ketkä hoitavat suomenkielisten palvelut niissä tapauksissa kun seurakunnassa toimii pappi joka ei puhu suomea.
        - Ahvenanmaalla on tähän asti ollut pappeja jotka ovat äidinkieltään suomenkieliset, pappeja jotka tulevat mannersuomesta ja osaavat suomea sekä Ruotsista tulleet papit jotka eivät hallitse suomea.
        - Kirkkolain sisällöstä määrää kirkolliskokous eikä arkipiispa. Laki hyväksytään tai hylätään eduskunnassa sen jälkeen kun sen ulottuvuudet on pohdittu mm peruslakivaliokunnassa. Jos laki sotii Suomen lakeja vastaan se palautetaan kirkolliskokoukselle.
        - Lakia ei palautettu eli katsottiin että se on sopusoinnussa maamme lakien kanssa.


      • "Nykyisin käytetään mediarasismia suomenkielisiä kohtaan , katsokaapa sarjaa Suomi on ruotsalainen."
        - missä kuplassa eläätte jos on niin vaikea hyväksyä mistä Suomeen on tullut vaikutteita. Ei se minua suruna ollenkaan halveksii että sanotaan että meillä on vaikutteita Ruotsista, Venäjältä ja suomenkielisiltä. Miksi se sitten väheksyisi suomenkielisiä ellette usko että olette kaiken itse keksineet ja saaneet aikaan. Ole vikaa jos ulkopuolisilta saa vaikutteet. Nykyäänhän ne tulevat Amerikasta.
        "Ruotsinkieliset sanomalehdet jatkavat suomenkielisten solvaamista omissa lehdissään" - niin te uskotte koska että huomaa eron sanoissa finsk (suomenkieliset) ja finländsk (=kaikki suomen kansalaiset).


      • heijastat taas
        twervig kirjoitti:

        "Nykyisin käytetään mediarasismia suomenkielisiä kohtaan , katsokaapa sarjaa Suomi on ruotsalainen."
        - missä kuplassa eläätte jos on niin vaikea hyväksyä mistä Suomeen on tullut vaikutteita. Ei se minua suruna ollenkaan halveksii että sanotaan että meillä on vaikutteita Ruotsista, Venäjältä ja suomenkielisiltä. Miksi se sitten väheksyisi suomenkielisiä ellette usko että olette kaiken itse keksineet ja saaneet aikaan. Ole vikaa jos ulkopuolisilta saa vaikutteet. Nykyäänhän ne tulevat Amerikasta.
        "Ruotsinkieliset sanomalehdet jatkavat suomenkielisten solvaamista omissa lehdissään" - niin te uskotte koska että huomaa eron sanoissa finsk (suomenkieliset) ja finländsk (=kaikki suomen kansalaiset).

        Sinunhan se on vaikea hyväksyä että ruotsalaiset ovat selvinneet kopioimalla muita, koska pidät ruotsalaisia ja ruotsalaisuutta ylivertaisena rotuna eli valtias kansana.


      • heijastat taas kirjoitti:

        Sinunhan se on vaikea hyväksyä että ruotsalaiset ovat selvinneet kopioimalla muita, koska pidät ruotsalaisia ja ruotsalaisuutta ylivertaisena rotuna eli valtias kansana.

        Kuule, En yhtään.
        Tiedän varsin hyvin mistä vaikutteet ovat tulleet. Mutta ei se tarkoita "kopiontia" että ne ovat saaneet jalajuurensa täälläkin. Vaan vaikutteet muokataan omaan elämänympäristöönsä.
        Niin myös tiedän aika paljon suomalaisesta (sekä suomen- että ruotsinkielisestä kulttuurista) niin paljon että olen huomannut ja oivaltanut että alun perin aika vähän on ihan iki-omaa, vaan muunnelmia muista ilmiöistä.

        Jollain tavalla te pelkkäätte menettävänne suomalaisuutenne ellei kakki olisi omaa. Sitä ette teekään.


    • eroa pakkoruotsista!

      Kun kirkko tukee suru-propagandaa, niin sehän on sama kuin laittaisi isoin kirjaimin kirkon seinään mainoksen - NYT KANNATTAA VIIMEISTÄÄN EROTA KIRKOSTA.

    • kirkolta

      Suomi on ruotsalainen sarja sai kirkon mediasäätiöltä 15.000 euroa kesäkuussa 2011

      • Outoa touhua!

        Surusäätiöillä on rahaa miljarditolkulla, mutta suomalaisten kirkonjäsenten äyreillä pitää svekopropagandaohjelmaa rahoittaa!

        Todella kuvottavaa....


    • *Tuottaja*

      Suomi on ruotsalainen sarja sai kirkon mediasäätiöltä ENSIMMÄISENÄ MAKSUERÄNÄ ennen tuotannon alkua 15.000 euroa, kesäkuussa 2011 .


      Normaalisti maksut menevät niin, että ennakkomaksu on puolet tai vähemmän kuin kokonaistuki, joten kokonaistuki lienee > 30.000 euroa.

      .

    • rahaa riittää

      Jos rahat loppuvat kesken, maksamme mielellämme lisää! Sarja on hyvä ja tosiasioihin perustuva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      336
      3970
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2267
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      119
      1592
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      94
      1410
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1393
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1257
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1228
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1088
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1064
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      332
      976
    Aihe