Vuoropuhelusta islamin kanssa ei tule mitään

Balttis tätä mieltä

Jos siihen liittyy "islamofobia" eli sellainen pelonsekainen "kunniotus", jossa kristitty osapuoli pelkäisi ilmaista uskoaan, siinä pelossa että: tämä saattaisi "loukata islaminuskoa" siitä selvästi poikkeavina näkemyksinä ja tämä mahdollisen ulkoisen väkivallan pelon sanelemana. Tällainen vuoropuhelu olisi liehakoivaa teekentelyä, ja johtaisia epäterveeseen ja jopa petolliseen islaminuskon mielistelyyn. Jos keskusteluissa pitäydytään vain niissä aiheissa jotka muka ovat "yhteisiä" islaminukon ja kristinuskon kanssa, - edustaa tällainen valheellinen vuorovaikutus lähinnä sellaista konsensus petosta, jota vaikkapa eri kirkkokunnatkin jo harjoittavat maassamme, - ekumeenian hengessä turmellen näin menetellessään evankeliumin totuuden keskuudessaan.

Jos islamilaiset eivät voi hyväksyä kristittyjen näkemyksiä ja heidän pitäytymistään pyhissä kirjoituksissa, ja pitävät näitä kirjoituksiakin väärennettyinä, ja vain Muhammedin kautta tulleita "enkeli-ilmoituksia" totuutena, ongelmaa ei voida ratkaista turvautumalla uhkailuun tai väkivaltaan, väittäen kristyttyjen perustautumista kirjoituksiin "vääräuskoisina". Muslimien tulisi kyetä osoittamaan kirjotuksiin perustautuen että: heidän näkemyksensä on ns. "oikea" eikä uhata lainkaan väkivallalla, ja sillä alistamisella kritittyjä tai juutalaisiakaan.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Balttis

      Uskonnoilla ja uskomuksilla, jotka perustautuvat asiansa tai asemansa puolustamiseksi väkivaltaan tai sillä uhkaamiseenkin ei pitäisi olla mitään olemassaolon oikeutusta nykyaikaisissa, ja uskonnonvapautta kunnioittavissa yhteiskunnissa, joissa valtiovalta ja uskonto tulee erottaa toisistaan, mahdollisimman tarkasti. Vain se voi taata todellisen tasa-arvon ja jopa sen aidon uskonnonvapauden jota vielä Suomessakin lisää peräänkuulutan.

    • Balttis täsmentää

      Tällaisen omantunnon vapauden sallivan yhteiskunnan vastakohtia ovat teokraattiset valtiomallit, joissa jokin ja usein myös vain yksi uskonto pyrkii läpitunkemaan ja hallitsemaan kaikkea, elämän kaikkia osa-alueita edustajiensa välityksellä. Jäänteitä siitä Suomessakin ovat esim. kaikille pakolliset "kirkkopyhät", jotka edustavat yhä maassamme antikristillistä ulkonaista vallanpitoa, joka on jopa Uuden testaentin mukaan - luopumista elävän Jeesuksen Kristuksen tuntemisesta - ja pitäytymistä maailman primtiivisiin uskonnollisiin alkeisvoimiin, ja täysin turhaa paluuta niihin: lue Gal.4:8-12. Kaiken taantumuksen huippua edustasi vaikkapa jo kerran ehdotetun "sharialain" näkemysten "huomiominen", - yhteiskunnallisessa lainsäädönnössämme, - täysin demokratiolle vieraana ilmiönä.

    • Mun mielestäni

      Niin no minä nyt en varsinaisesti edes odota kristittyjen ja muslimien pystyvän kovin rakentavaan vuoropuheluun. Ovat uskontoina niin erilaisia jo lähtökohtaisesti.
      Onko siihen sitten edes tarvetta? Suomessa on uskonnonvapaus ja täällä on ollut tapana sallia muutkin uskonnot kuin kristinusko sen erityisemmin asiaan puuttumatta.
      Siinä vaiheessa jos joku uskonto ja sen harjoittajat alkavat vaatia huomattavaa erityisasemaa ja se alkaa jollakin tavalla uhata uskonnonvapautta siihen pitää tietysti puuttua. Vaikka lain säätämisien keinoin.

    • Balttis yksinpuhelee

      Jos kaikille uskonnoille, jotka eivät turvaudu ulkoiseen vallankäyttöön asiansa edistämiseksi, annetaan tasa-vertaiset oikeuden toimia vapaasti maassamme, vain tällainen tasa-arvo voi asettaa kaikki ihmisten katsomukset ja niiden mukaan toimijat tasavertaiseen asemaan keskenään, ja vain silloin kun vain ihmisten henkilökohtaisen omantunnonvapaus on se peruste, aito vapaus jolla hänen sitoutumiseensa johonkin ratkaistaan, - on kyseessä todellisen uskonnonvapauden sallivan yhteikunnan toteutumisesta aidon demokraattisina. Selvää on myös ettei tällainen "vapaus" voi olla vastuutonta vapautta, niin että: uskonnonvapauden mukainen arvomailma saisi oikeuttasia sitä harjoittavien ihmisten turmella elämää ihmisiä vahingoittaen.

    • mave

      Mitä nyt oon muslimien kanssa jutellut, niin ei heitä kismitä kristittyjen opit. Heitä ihmetyttää eniten se, että miksi kristityt ei noudata Raamattua, Hienoja puheita on vaikka kuinka paljon, mutta niitä puheita ei kukaan noudata,

      • Balttis mavelle

        Tämä mitä sinä sanot mave on toki myös totta, koska "muslimi" nimenomaan "alistuu", ja hän ikäänkuin suorittaa myös tarkasti määriteltynä niitä "säädöksiä", joilta muslimeilta edellytetäänkin, - joten muslimin hurskaus on selkeän toiminnallista hurskaudenharjoitusta, johon kuuluu paljon velvotteita, jopa kaikkia hänen tekemisiään ja toimiaan säätelevänä uskonnollisena lakina.

        Kristittyjen vanhurskauttamisen perustana Jumalan edessä on sitävastoin usko ihmisen vanhurskauttavaan Jumalaan, eikä ensisijaisesti ihmisen oma kyky saavattaa vanhurskautta ILMAN UHRIA PYHÄN JUMALAN EDESSÄ.

        Minäkin olen keskustellut muslimienkanssa, ja havainnut että: myös kristittyjen opit ja näkemykset tuomitaan väärennetyn tiedon aikaansaamana ja torjutaan tältä pohjalta, kuten esim. Uuden testamentin sanoman sisällön "puhtaus", joka siis lähtökohtaisesti torjutaan vääristyneenä uskontona. Kuvaavaa on että: jopa Muhammed muuten aikanaa "hyväksyin" ne juutalaiset "kirjanoppineet" neuvonantajikseen, jotka eivät kirjoituksiin perustuen torjuneet Muhammedin käsitystä siitä että "hän olisi se oikea, profeetta", huom. "veljiemme joukosta", eli siis esiinastuvana juutalaisten keskuudesta. Jos tyydyt olemaan Aabrahamin seuraaja, "hanif", joka: = "kääntyy pois monijumalaisuudesta" eli "palaat islamiin" ikäänkuin puhtaana uskontona, tavalla jota islam edustaa, olet varmaan jopa jossainmäärin "hyväksytty", - islamilaistenkin silmisssä, edellyttäen että: jatkat paluutasi islamiin kääntyen sen säännöksille alamaisseksi kaikessa, eli käännyt muslimiksi. Mutta jos esität heille kirjoituksiin perustuen näkemyksiä, jotka ovat ristiriidassa selvästi heidän omaksumansa eräänlaisen "antikristillisyyden ja sen hengen kanssa", saat nopeasti huomata kuinka he kokevat tällaisten näkemysten "loukkaavan islamia" - ja jopa selkeän suuttuneina sen myös siis ilmaisten. Islam kiistää kaikki kristinuskon keskeisimmät perusteet, - aktiivisesti opeissaan lahtien siitä mahdollisuudesta että: Jumalallla olisi Poika.


    • Koraani ei ole kronoloogisesti kirjoitettu.
      Minut on jo monesti uhattu tappaa kuin väitän Khakihöyryissä olleen tehneen koraanin 600 jkr
      Koraani opettaaa jotta ihminen on orja, Jeesus taas lupaa ihmisyyden.
      Tosin satukirja koraanikin tunnustaa Jeesuksen

      • Balttis artolle

        Kerrohan tarkemmin milloin ja missä näin on tehty arto.lohvansuu?

        Tällaiselle toiminnalle tulee myös pistää Suomessa täysi nollatoleranssi, heti alusta asti selväksi tehtävänä.


      • Balttis artolle kirjoitti:

        Kerrohan tarkemmin milloin ja missä näin on tehty arto.lohvansuu?

        Tällaiselle toiminnalle tulee myös pistää Suomessa täysi nollatoleranssi, heti alusta asti selväksi tehtävänä.

        Lueppas koraani uudestaan, mekka ja medina.


      • Balttis artolle
        arto.lohvansuu kirjoitti:

        Lueppas koraani uudestaan, mekka ja medina.

        Luettu on ja tiedossa on että väkivaltaan turvautuminen tai sillä ukaaminen, on osa islaminuskon ja sitä pelotetta, jota se esiinastuessaan Alallahinsa nimessä tahtoo vääräuskoisten keskuuteen kylvää, mutta Suomen lait kieltävät kaikki laittomat uhkaukset, joten jos sellaisia esitetään ilmoitus vain poliisille, ja asiat sitä kautta valoon.


    • Balttis Paavalista

      Tätä tarkoittaa mielestäni myös Paavali, sanoessaan näin:

      >> Sentähden, kun meillä on tämä (hengen) virka sen laupeuden mukaan, joka on osaksemme tullut, me emme lanistu, vaan olemme hyljänneet kaikki häpeälliset salatiet, niin ettemme vaella kavaluudessa emmekä väärennä Jumalan sanaa, vaan julkituomalla totuuden ME SUOSITTELEMME ITSEÄMME JOKAISEN IHMISEN OMALLETUNNOLLE Jumalan edessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      383
      8609
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2364
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1722
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1599
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      84
      1355
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      120
      1322
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      356
      1173
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      1045
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      54
      1012
    10. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      121
      1004
    Aihe