lapseni sijaisperheessä..

äiti

on tapahtunut viime vuosina aivan järkyttäviä asioita=( 11v.lapseni kertoi totuuden siitä perheestä.
Olen käynyt soskun luona juttelemaassa näistä asioista joissa sijaisäiti on myös ollut ja hän kertoo ne aivan eri lailla kun oma lapseni! mä tiedän että se sijaisäiti valehtelee aivan varmasti ne asiat koska on aikaisemminkin jäänyt kiinni valheesta...enkä todellakaan usko et lapseni keksii tuollaisia asioita omasta päästään.
En halua olla enää missään yhteydessä sijaisvanhempien kanssa enkä myös halua että lapseni kasvaa tuollaisessa perheessä.
Mitä teen?

91

11825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaana

      Sosiaalityöntekijä on avainasemassa näissä asioissa. Jos koet ettei sinua uskota niin ota yhteyttä asianajajaan joka voi neuvoa sinua miten tehdä valitus tai mahdollisesti purkaa huostaanottoa. Olet luultavasti oikeutettu oikeusapuun.

      Valitettavasti vanhemmat ovat heikoilla näissä lastensuojeluasioissa. Huostaanottoja harvoin pureta ja viranomaiset ovat hyvin haluttomia rakentavaan yhteistyöhön tai avoimuuteen. Suurin osa sijaisvanhemmista kyllä tekevät arvokasta työtä - mutta varmaan heidänkin kesken on kaikenlaisia ihmisiä. Lastensuojelu on nykyään aika suurta liiketoimintaa - ja tähän tarvitaan "raaka-aineita" (huostaanotettuja lapsia). Ota yhteyttä www.pesue.org (Perheen suojeluun) tai www.huostaanotto.fi - sieltä voit saada myös neuvoa ja tukea.

    • Milla

      Saanko kysyä miksi lapsi alunperin huostaanotettiin?

      Onko lapsella nykyisessä sijaisperheessä paremmat olot kuin olisi ilman huostaanottoa?

      Mitä sijaisäiti on valehdellut?

      Haluatko että lapselle etsitään uusi sijaisperhe, että hänet sijoitetaan lastenkotiin vai että hänet palautetaan sinulle?

      Jos haluat että hänet palautetaan sinulle, oletko kykenevä tarjoamaan hänelle hyvät olot? Näinhän ei aina ilmeisesti ole ollut koska huostaanotto on tapahtunut.

      • Äiti minäkin

        Suomessa käsitellään vuosittain satoja huostaanottoja, joissa on vanhemmat ja lapset vastaan sossut.

        Lapsen etu on näkemyskysymys. Monet huostaanotettujen lasten kodit ovat ihan OK. Sijaisperheet ovat usein sossujen kavereita. Varsinkin rauhalliset lapset ovat hyvin kysyttyjä rahastusvälineitä.

        Pidä puolesi.


      • sijaisäitskä
        Äiti minäkin kirjoitti:

        Suomessa käsitellään vuosittain satoja huostaanottoja, joissa on vanhemmat ja lapset vastaan sossut.

        Lapsen etu on näkemyskysymys. Monet huostaanotettujen lasten kodit ovat ihan OK. Sijaisperheet ovat usein sossujen kavereita. Varsinkin rauhalliset lapset ovat hyvin kysyttyjä rahastusvälineitä.

        Pidä puolesi.

        Otappa selvää mitä sijaislapsesta saa.
        Kukaan ei lähde tähän rahan takia!


      • Pohjaton

        hyvyys ja alkoholismi eivät ole toistensa vastakohtia. Ne ovat aivan eri asioita. Alkoholisti voi todellakin olla pohjattoman hyvä ja sijaisvanhempi pohjattoman kiero esimerkiksi. Meille on sattunut siunaantumaan sijaisvanhempi, joka haastaa aina ja kaikkialla riitaa - ja me saamme sen vuoksi rajoituksia.


      • sijaisperheeltä
        sijaisäitskä kirjoitti:

        Otappa selvää mitä sijaislapsesta saa.
        Kukaan ei lähde tähän rahan takia!

        kun olimme Hämeenlinnan Hallinto-oikeudessa suullisessa käsittelyssä niin asianajajni kysyi sij.perheeltä eli molemilta erikseen paljonko he saavat tuloja lapsistani kk:ssa ja 3:mesta lapsesta niin vastaukseski he antoivat että hieman yli 3000€/KK lapsilisät. Niin on aika muhkeat tulot! Sijaisperheellä oli varaa ryypätä ja opettaa lapsianikin juomaan heidän kanssaan ja tupakoimaan. Kun sitten yks kaunis päivä sij.perheen isä oli aikamoisessa humalassa ja kävi vanhimpaani lapseen käsiksi ja sen jälk.sij.äitiin...... tapahtui mustasukkaisuus kohtaus ja tätä ennen on tehty 2 rikosilmoitusta sij.perheen äidistä seksuaalisesta hyväksi käytöstä vanhimpaan lastani kohtaan ja toisen ilmoituksen teki itse sij.perheen isä......jatkan tuosta kohtauksen tapahumasta niin lapseni juoksi talosta ulos henkensä edestä ja kun pääsi karkuun niin oli sij,isä käynyt sij.äitiin kiinni kunnes sitten sai itsensä irti..juoksi hänkin henkensä edestä ja soitti poliisit paikalle ja heitä tuli 4 kpl eli kahdella autolla rauhoittamaan tilannetta. No ei taida olla vaikea arvata mitä tuon jälkeen tapahtui... lapseni siirettiin toiseen sijoitus paikkaan kiirreellisesti. Onneksi ovat nyt turvassa ammatillisessa perhekodissa...oli aika helvettiä lapsilleni nuo3v ja nyt vasta todettu 2:della lapsellani AD/HD...eipä sijaisvanhemmat viitsineet viedä tutkimuksiin 3v.aikana ja lasteni koulu kärsi..ja sij.perheessä ei ollut minkäänlaisia rajoja ja paljon muutakaan ei edes kenkiä saanut ennenkuin sitten vasta kun ensilumet tuli ja takin sai keskimmäinen vasta joulukuussa. Koulussa sai nukkua tunneilla kun sij.perheessä sai valvoa tietokoneen äärellä aamutunneille..ym.en nyt jaksa kaikkia kauheuksia kirjoittaa siitä perheestä jossa lapseni todellakin kärsivät ja saivat huonoa kasvatusta ja oppia...Kynsin ja hampain sij.perhe lapsistani kiinni yritti pitää.. ihmekkös tuo kun raha ratkaisee..todella helppoa rahaa...


      • Anonyymi
        Äiti minäkin kirjoitti:

        Suomessa käsitellään vuosittain satoja huostaanottoja, joissa on vanhemmat ja lapset vastaan sossut.

        Lapsen etu on näkemyskysymys. Monet huostaanotettujen lasten kodit ovat ihan OK. Sijaisperheet ovat usein sossujen kavereita. Varsinkin rauhalliset lapset ovat hyvin kysyttyjä rahastusvälineitä.

        Pidä puolesi.

        Minun nuori meinataan ottaa huostaan koska hän meni edeltä miespuolisen ystäväni luo,tavallaan tämä mies oli lapsenvahti ja tästä nyt epäillään jotain,vaikka kävivät vain Leo's leikkimaassa,teki ät pirtelöä ja ruokaa ja tyttö pelasi simsiä ja pelasivst aliasta. Että näin.


    • Sijaisisä

      kertoo totuuden, onko siihen uskominen. En sano ettäkö lapsesi on keksinyt tai valehtelisi.

      Mutta jos menen meidän sijaislapseen niin sen kertoman totuuden mukaan olemme maailman huonoin perhe.
      Omassa bio kodissa on aivan taivaallisen ihana ja hyvä olla. Siellä on kaikkea aina kymmen kertaisesti enempi kuin mitä meillä. Siellä häntä kuunnellaan ja saa tehdä mitä itse haluaa.

      Ensin alku aikoina hän aina pani päälleen ne vaatteet jotka oli meille tullessaan, äidilleen sanoi että hän ei ole edes saanut uusia vaatteita. Onneksi nyt on saanut viedä pieneksi käyneet äidin laittamat vaatteet takaisin äidin luo. Niitä ei missään tapauksessa saanut heittää pois tai antaa vaatekeräykseen.

      Eli tämä kaikki on ymmärrettävääkin eikä ole lapselle helppoa tunnustaa sitä totuutta mikä usein kohdistuu omaan äitiin kielteisenä koska onhan oma äiti se maailman paras äiti.

      Meillä ei saa tehdä yhtään mitään illalla on pakko mennä nukkumaan jo 21.00 ja aamullakin pitää nousta jo klo 06.15 kouluunkin pitää mennä sekin on meidän syy.
      Äidin luona sai olla pois koulusta jos siltä tuntui, kun oli valvonut melkein aamuun saakka. Tiedämme siitä kun hän kertoo mitä TV ohjelmia on katsonut. Hän on äidin patas tyttökaveri siis jutut sitä mukaa.
      Meillä ei ole kavereita, ei ole harrastuksia koska me kiellämme. Ei saa syödä mitään (hampurilainen on hänelle vaan ruokaa) Ei saa soittaa äidilleen eikä pikkusiskolleen samoin pikkuveljelleen joka vuoden vanha. (nämäkin ovat huostaanotettu pois äidiltä)
      Pakotamme suihkuun joka päivä ja hampaatkin pitää pestä aamuin illoin. Emme vie häntä lääkäriin vaikka on niin kipeä. Ei saa mennä äidin luo. Olemme tyhmiä emmekä ymmärrä leikkiä.

      Eli näitä kaikki ja paljon lisää saamme kuulla sitten kun näistä äiti on valittanut sosiaali tädille. Äidin luona tämän ja paljon muuta hän saisi.
      Tiedän että sijaiskoteja on myös joka lähtöön kuten biokotejakin.

      • 52v

        Oma poikani on huostaanotettu ja tiedän että hänellä on uudessa paikassa hyvä olla,joskin hän soittaa minulle ja nurisee että ei saa sitä eikä ole tätä.Itse suhtaudun tuohon viestiin näin että kun minä olen lapselleni se ainoa ja rakas äiti jonka hän on jättänyt ,hän viestittää että "ei täällä ole niin hyvä olla että se voittaisi sinut ja anteeksi että minä voin täällä hyvin ja nautin hyvästä huolenpidosta jota minulle annetaan"
        Lapseni ei uskalla sanoa todella että täällä on kivaa,saan käydä harrastamassa ja täällä on kavereita ja minua hemmotellaan.Omassa kodissa asuessaan lapsella ei ollut harrastusta eikä saanut ostaa uusia vaatteita eikä toiminta ollut sellaista hyvää rutiinia.Kotimme on ihan tavallinen hyvä koti jossa ei alkoholi ja perheriidat ole vallanneet arkea.Olemme vain kädestä suuhun eläjiä ja tulemme kohtalaisesti toimeen,mutta ylimääräistä emme lapsellemme voineet hankkia.Nyky lapset kun vain saavat kaikkea useissa perheissä ja koulumaailma on niin kova tätä vähäosaiset lapset kasvatuksesta huolimatta eivät ymmärrä sitä että miksi toinen saa ja vaikka ymmärtäisivätkin toiset lapset katsovat kummajaiseksi sitä joka ei kulje samoja latuja kuin he ja siksi alkavat kiusaamaan näitä lapsia.Oman lapseni kohdalla kävi näin ja parempiosaiset koulutoverit kävivät jopa neuvomassa mistä lapseni vaatteet voisi ostaa ja millaiset niiden tulisi olle jotta hyväksyttäisiin.Kävimme ne sitten ostamassa ja ostimmekin piruuttaan tosi kalliit vaatteet ja kuinkas sitten kävikään olivat kuulemma uffan laatikosta kaivettuja kavereiden mielestä.
        Suo siellä vetelä täällä noiden lasten kanssa.Mutta en usko että monellakaan lapsella on niin paha olla sijaiskodeissa kuin annetaaan ymmärtää sittenhän tämän maan kaikissa sijaiskodeissa olisi huonosti koulutettua väkeä ja siihen en usko, sillä jokainen työtä tekevä haluaa päteä työssään tuloksilla ja näissä "työpohjissa" on se ikävä puoli että työtoverit kuulevat sen heti ja välittömästi jos jotain teet pieleen niiden kohdalla.Ottakaa järki käteeen ja miettikää asioiden oikea lait ennenkuin teette siitä kärpäsestä härkäsen.


      • Anonyymi
        52v kirjoitti:

        Oma poikani on huostaanotettu ja tiedän että hänellä on uudessa paikassa hyvä olla,joskin hän soittaa minulle ja nurisee että ei saa sitä eikä ole tätä.Itse suhtaudun tuohon viestiin näin että kun minä olen lapselleni se ainoa ja rakas äiti jonka hän on jättänyt ,hän viestittää että "ei täällä ole niin hyvä olla että se voittaisi sinut ja anteeksi että minä voin täällä hyvin ja nautin hyvästä huolenpidosta jota minulle annetaan"
        Lapseni ei uskalla sanoa todella että täällä on kivaa,saan käydä harrastamassa ja täällä on kavereita ja minua hemmotellaan.Omassa kodissa asuessaan lapsella ei ollut harrastusta eikä saanut ostaa uusia vaatteita eikä toiminta ollut sellaista hyvää rutiinia.Kotimme on ihan tavallinen hyvä koti jossa ei alkoholi ja perheriidat ole vallanneet arkea.Olemme vain kädestä suuhun eläjiä ja tulemme kohtalaisesti toimeen,mutta ylimääräistä emme lapsellemme voineet hankkia.Nyky lapset kun vain saavat kaikkea useissa perheissä ja koulumaailma on niin kova tätä vähäosaiset lapset kasvatuksesta huolimatta eivät ymmärrä sitä että miksi toinen saa ja vaikka ymmärtäisivätkin toiset lapset katsovat kummajaiseksi sitä joka ei kulje samoja latuja kuin he ja siksi alkavat kiusaamaan näitä lapsia.Oman lapseni kohdalla kävi näin ja parempiosaiset koulutoverit kävivät jopa neuvomassa mistä lapseni vaatteet voisi ostaa ja millaiset niiden tulisi olle jotta hyväksyttäisiin.Kävimme ne sitten ostamassa ja ostimmekin piruuttaan tosi kalliit vaatteet ja kuinkas sitten kävikään olivat kuulemma uffan laatikosta kaivettuja kavereiden mielestä.
        Suo siellä vetelä täällä noiden lasten kanssa.Mutta en usko että monellakaan lapsella on niin paha olla sijaiskodeissa kuin annetaaan ymmärtää sittenhän tämän maan kaikissa sijaiskodeissa olisi huonosti koulutettua väkeä ja siihen en usko, sillä jokainen työtä tekevä haluaa päteä työssään tuloksilla ja näissä "työpohjissa" on se ikävä puoli että työtoverit kuulevat sen heti ja välittömästi jos jotain teet pieleen niiden kohdalla.Ottakaa järki käteeen ja miettikää asioiden oikea lait ennenkuin teette siitä kärpäsestä härkäsen.

        Toisen lapsi on aina toisen lapsi. Sijaisäiti ei ole äiti vaan viranomainen. Ei sijaisperhe omista kenenkään äidin lapsia.


    • Oikea äiti

      Lapsi on kyllä heikolla huostaanoton jälkeen - ei ole mitään paikkaa mistä saisi puoluetonta apua. Voisiko auttaa jos lapsi juttelisi koulussa vaikka kuraattorin/terveydenhoitajan kanssa? Ongelmana on että taho joka pitäisi olla lasten puolella - on se samainen sossu joka on alunperin sen lapsen sinne sijaisperheeseen laittanut :(

      • Sijaisäiti (alkuperäinen)

        Hyvä äiti!

        En tiedä yhtään tapausta, jossa lapsi olisi ilman syytä otettu huostaan!
        Mikään kunta ei ole niin rikas, että rupeaisi huvikseen muuttamaan lapsen elinoloja, ellei ole pakko ja se pakkokin tulee vastaan, usein hyvin liian myöhään, kunnilla on rahareikiä joka puuhun", ei ne kiusaksi tee sijoituksia.

        Mitä tulee lapsesi sijaisperheeseen, kuten tiedät säännöt ovat lapsille tärkeät, mutta he eivät tajua sitä, miksi siellä bio-sukulaisten tykönä on aina käydessä kaikki kivempaa, on varmaan sen pienen ajan, mutta se onkin sitten eriasia, kun sielläkin arki astuu tuvasta sisään ja alkaa koulut ja läksyt, eikä tässä elämässä kasva kuin "hulttioita" jos saa elää, aivan vapaata kasvatusta noudattaen.

        Äiti ja isä ovat perheen tukipilari ja he luovat sen turvan ja tuen, niin ollut ennen, mutta nyt ei enää kaikki osaa edes itseään hoitaa, maataan päivät sängyssä ja yöt valvotaan.

        Miten yleensäkään tälläisiin kuvioihin lapsi mahtuu, elämänlahja on pieni avuton lapsi, miksi joku voi jättää lapsensa jäätymään talvipakkasella päiväunille, kyllä mua kiukuttaa....
        Kyllä meiänkin lapsia pitkään vatvottiin ja annettiin mahdollisuuksia vanhemmille, kyllä siinä sossutkin" ovat kovan paikan edessä, joutuen sijoituksia tekeen.

        Sijaiskoteja on varmaan monenlaisia, nyt varsinkin, kun sosiaali-ihmisillä ei ole aikaa valvoa varmaan yhtä tarkkaan, kuin ennen, mutta kyllä naapuritkin paljon tietää, ovathan sijaisvanhemmat ainaisen valvonnan alaisena, joka paikassa, mutta kenestäkään ei voi silti sanoa mitään. Uskon, että sijaisperheet ovat työtään arvostavaa ja lapsia kunnioittavaa väkeä, tosin joka paikkaan mahtuu kaikenlaisia. Ja kyllähän sossujen on huolehdittava sijoittamistaan lapsista, toki heissäkin on poikkeuksia, missä ei olisi.

        Mutta jos minulta olisi lapsi viety pois, aiheettomasti, kävisin sossua päin, niin kauan kunnes totuus selviäisi ja vaatisin sijoituksen purkua, jos kerran aihetta olisi.
        Meillä lapset puheli kaikkea ja jouduin sijoituksen alussa hankaliin tilanteisiin, mutta selvisi se, että bio-suku teki kaikkensa saadakseen riitaa sijaisperheen kanssa, siis meidän, sanoin, ettei meillä ole pakko olla, se loppui, se kuuluu, että lapset rupeavat ihannoimaan vanhempiaan jossain vaiheessa, heille kuitenkin oma äiti ja isä ovat tärkeitä, mutta sijaisperhe ymmärtää ja antaa olla, vaikka kyllä se voimille käy.
        Taisi tulla aika sekametelisoppa" mutta purin nyt myös tuntojani tänne, tiedän monta lasta jotka pitäisi sijoittaa ja ihmettelen miksi ei sijoiteta, tai tiedänhän minä. Joskus mietin onko eläinsuojelu jossain määrin mennyt lastensuojelun edelle, pidän eläimistä ja ansaitsevat myös sen turvan, mutta tää on nyt vertaus, molemmat ovat tärkeitä asioita.
        No tuli taas vähemmän asiallinen viesti, mutta parhaani yritin sanoa.


      • Oikea Äiti
        Sijaisäiti (alkuperäinen) kirjoitti:

        Hyvä äiti!

        En tiedä yhtään tapausta, jossa lapsi olisi ilman syytä otettu huostaan!
        Mikään kunta ei ole niin rikas, että rupeaisi huvikseen muuttamaan lapsen elinoloja, ellei ole pakko ja se pakkokin tulee vastaan, usein hyvin liian myöhään, kunnilla on rahareikiä joka puuhun", ei ne kiusaksi tee sijoituksia.

        Mitä tulee lapsesi sijaisperheeseen, kuten tiedät säännöt ovat lapsille tärkeät, mutta he eivät tajua sitä, miksi siellä bio-sukulaisten tykönä on aina käydessä kaikki kivempaa, on varmaan sen pienen ajan, mutta se onkin sitten eriasia, kun sielläkin arki astuu tuvasta sisään ja alkaa koulut ja läksyt, eikä tässä elämässä kasva kuin "hulttioita" jos saa elää, aivan vapaata kasvatusta noudattaen.

        Äiti ja isä ovat perheen tukipilari ja he luovat sen turvan ja tuen, niin ollut ennen, mutta nyt ei enää kaikki osaa edes itseään hoitaa, maataan päivät sängyssä ja yöt valvotaan.

        Miten yleensäkään tälläisiin kuvioihin lapsi mahtuu, elämänlahja on pieni avuton lapsi, miksi joku voi jättää lapsensa jäätymään talvipakkasella päiväunille, kyllä mua kiukuttaa....
        Kyllä meiänkin lapsia pitkään vatvottiin ja annettiin mahdollisuuksia vanhemmille, kyllä siinä sossutkin" ovat kovan paikan edessä, joutuen sijoituksia tekeen.

        Sijaiskoteja on varmaan monenlaisia, nyt varsinkin, kun sosiaali-ihmisillä ei ole aikaa valvoa varmaan yhtä tarkkaan, kuin ennen, mutta kyllä naapuritkin paljon tietää, ovathan sijaisvanhemmat ainaisen valvonnan alaisena, joka paikassa, mutta kenestäkään ei voi silti sanoa mitään. Uskon, että sijaisperheet ovat työtään arvostavaa ja lapsia kunnioittavaa väkeä, tosin joka paikkaan mahtuu kaikenlaisia. Ja kyllähän sossujen on huolehdittava sijoittamistaan lapsista, toki heissäkin on poikkeuksia, missä ei olisi.

        Mutta jos minulta olisi lapsi viety pois, aiheettomasti, kävisin sossua päin, niin kauan kunnes totuus selviäisi ja vaatisin sijoituksen purkua, jos kerran aihetta olisi.
        Meillä lapset puheli kaikkea ja jouduin sijoituksen alussa hankaliin tilanteisiin, mutta selvisi se, että bio-suku teki kaikkensa saadakseen riitaa sijaisperheen kanssa, siis meidän, sanoin, ettei meillä ole pakko olla, se loppui, se kuuluu, että lapset rupeavat ihannoimaan vanhempiaan jossain vaiheessa, heille kuitenkin oma äiti ja isä ovat tärkeitä, mutta sijaisperhe ymmärtää ja antaa olla, vaikka kyllä se voimille käy.
        Taisi tulla aika sekametelisoppa" mutta purin nyt myös tuntojani tänne, tiedän monta lasta jotka pitäisi sijoittaa ja ihmettelen miksi ei sijoiteta, tai tiedänhän minä. Joskus mietin onko eläinsuojelu jossain määrin mennyt lastensuojelun edelle, pidän eläimistä ja ansaitsevat myös sen turvan, mutta tää on nyt vertaus, molemmat ovat tärkeitä asioita.
        No tuli taas vähemmän asiallinen viesti, mutta parhaani yritin sanoa.

        Ongelmana on että sossu toimii sekä lapsiperheiden tukena, "poliisina", huostaanottopäätöksen tekijänä ja myös ottaa kantaa pitääkö huostaanotto purkaa. Näin ollen moni sinisilmäisesti menee sossun luo hakemaan apua - tajuamatta että siinä voi joutua ojasta allikkoon. Huostaanoton kirves sitten voi heilahtaa hyvinkin yllättäen - tai sitten kestää vuosia eikä kukaan tee mitään.

        Vanhemmat ja lapsi on hyvin heikolla jos kirves on heilahtanut. Toki voi valittaa oikeuteen - mutta se menee hallinto-oikeuteen - ja siihen menee monta kuukautta. Kaikilla ei ole varaa hankkia asianajajat ym. Oikeudessa sitten samainen sossu joka on tehnyt päätöksen sitten esittää keissin.

        Suomi onkin saanut huomautuksia tästä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta. Kyllä lapsilla ja vanhemmillakin pitäisi olla jotain oikeusturvaa ...


      • toinen Jaana
        Oikea Äiti kirjoitti:

        Ongelmana on että sossu toimii sekä lapsiperheiden tukena, "poliisina", huostaanottopäätöksen tekijänä ja myös ottaa kantaa pitääkö huostaanotto purkaa. Näin ollen moni sinisilmäisesti menee sossun luo hakemaan apua - tajuamatta että siinä voi joutua ojasta allikkoon. Huostaanoton kirves sitten voi heilahtaa hyvinkin yllättäen - tai sitten kestää vuosia eikä kukaan tee mitään.

        Vanhemmat ja lapsi on hyvin heikolla jos kirves on heilahtanut. Toki voi valittaa oikeuteen - mutta se menee hallinto-oikeuteen - ja siihen menee monta kuukautta. Kaikilla ei ole varaa hankkia asianajajat ym. Oikeudessa sitten samainen sossu joka on tehnyt päätöksen sitten esittää keissin.

        Suomi onkin saanut huomautuksia tästä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta. Kyllä lapsilla ja vanhemmillakin pitäisi olla jotain oikeusturvaa ...

        MInulla on kokemusta monien vuosien ajalta, miten
        monet lapset kokevat sijaisperheen.
        Kun pienet lapset sijoitetaan, ovat tottuneet rajattomaan kasvatukseen, voi heistä tuntua sijaisperheen rajat kurjilta. Ja se kun lapset menevät joskus bioperheeseen lomille viikonlopuiksi,
        äiti jaksaa lasten kanssa tehdä kaikkea.
        Oma äiti tuntuu paljon ihanammalta ihmiseltä, kun siellä saa tehdä kaikkee eikä ole nukkuma-aikoja ym.

        Toinen asia, mikä pitää ottaa huomioon kun kuuntelet huostaanotettujasi lapsia on, että lapset ovat aina lojaaleja sinulle biöäiti!
        Lapset kertovat ihan niin asiat, kuin haluat ne kuulla!!!! Valehtelevatkin vaikka, että olisit tyytyväinen. Eivät halua pahoittaa mieltäsi.
        Osaisitko olla tyytyväinen lapsesi puolesta, jos hän sanoisi, että sijaisperhe on ihana paikka?

        Kolmanneksi, sijaisperheet ovat tarkoin valvonnassa ja tarkastettu! Tämä on niin huonosti palkattua hommaa, että kukaan ei tee tätä rahasta. Ja kun haukutkin aina vaan saa.

        Neljänneksi, ei lapsia koskaan huostaanoteta turhaan, varmaan sinullekin on annettu aikaa hoitaa hommasi niin, ettei lasta huostaanoteta. Sinuunkin on varmaan käytetty kaikkia tukitoimia, - turhaan.
        Bioäideillä on aivan liikaa "näytön paikkoja", aivan liian myöhään otetaan lapset huostaan.
        Lapset ovat jo liikaa kärsineet, kun Suomessa vasta huostaanotetaan.


      • Oikea Äiti
        toinen Jaana kirjoitti:

        MInulla on kokemusta monien vuosien ajalta, miten
        monet lapset kokevat sijaisperheen.
        Kun pienet lapset sijoitetaan, ovat tottuneet rajattomaan kasvatukseen, voi heistä tuntua sijaisperheen rajat kurjilta. Ja se kun lapset menevät joskus bioperheeseen lomille viikonlopuiksi,
        äiti jaksaa lasten kanssa tehdä kaikkea.
        Oma äiti tuntuu paljon ihanammalta ihmiseltä, kun siellä saa tehdä kaikkee eikä ole nukkuma-aikoja ym.

        Toinen asia, mikä pitää ottaa huomioon kun kuuntelet huostaanotettujasi lapsia on, että lapset ovat aina lojaaleja sinulle biöäiti!
        Lapset kertovat ihan niin asiat, kuin haluat ne kuulla!!!! Valehtelevatkin vaikka, että olisit tyytyväinen. Eivät halua pahoittaa mieltäsi.
        Osaisitko olla tyytyväinen lapsesi puolesta, jos hän sanoisi, että sijaisperhe on ihana paikka?

        Kolmanneksi, sijaisperheet ovat tarkoin valvonnassa ja tarkastettu! Tämä on niin huonosti palkattua hommaa, että kukaan ei tee tätä rahasta. Ja kun haukutkin aina vaan saa.

        Neljänneksi, ei lapsia koskaan huostaanoteta turhaan, varmaan sinullekin on annettu aikaa hoitaa hommasi niin, ettei lasta huostaanoteta. Sinuunkin on varmaan käytetty kaikkia tukitoimia, - turhaan.
        Bioäideillä on aivan liikaa "näytön paikkoja", aivan liian myöhään otetaan lapset huostaan.
        Lapset ovat jo liikaa kärsineet, kun Suomessa vasta huostaanotetaan.

        Kyllähän sossutkin ovat ihmisiä ja erehtyväisiä. Näin ollen on aika sattumankauppaa otetaanko lapset huostaan vai ei - ja valitettavasti vanhemmilla (tai lapsella) ei ole pahemmin mahdollisuuksia vaikuttaa asioiden kulkuun.

        Oma lapseni otettiin huostaan avioeron takia - mutta onneksi kiireellinen huostaanotto ei jatkettu vaan lapsi on nyt sijoitettuna avohuollon tukitoimenpiteenä. Näin ollen voin lopettaa sijoituksen saman tien jos näen että lapseni ei kohdella hyvin. Minulla tietysti parempi tilanne kun on rahaa palkata asianajajia, mahdollisuus muuttaa ulkomaille lapsen kanssa jos on pakko jne. Sossutkin säikähti kun tajusivat etten noin vaan suostu heidän tai isän vallankäyttöön. Ehkä tästä seuraa jotain hyvääkin - nyt viranomaiset ja lasten isä joutuu myös ottamaan minun ja lapsen näkökantoja huomioon.

        Onneksi lapseni ei sijoitettu perheeseen vaan on laitoksessa missä on ammattimainen henkilökunta. He ovat nyt myös tajunneet asemansa - olen edelleen lapseni äiti ja päätän lapsen asioista - ja he avustavat siinä.

        Säälin kuitenkin niitä vanhempia joilla ei ole rahaa tai rohkeutta lähteä pitämään puoliaan ...


      • äiti 2
        Sijaisäiti (alkuperäinen) kirjoitti:

        Hyvä äiti!

        En tiedä yhtään tapausta, jossa lapsi olisi ilman syytä otettu huostaan!
        Mikään kunta ei ole niin rikas, että rupeaisi huvikseen muuttamaan lapsen elinoloja, ellei ole pakko ja se pakkokin tulee vastaan, usein hyvin liian myöhään, kunnilla on rahareikiä joka puuhun", ei ne kiusaksi tee sijoituksia.

        Mitä tulee lapsesi sijaisperheeseen, kuten tiedät säännöt ovat lapsille tärkeät, mutta he eivät tajua sitä, miksi siellä bio-sukulaisten tykönä on aina käydessä kaikki kivempaa, on varmaan sen pienen ajan, mutta se onkin sitten eriasia, kun sielläkin arki astuu tuvasta sisään ja alkaa koulut ja läksyt, eikä tässä elämässä kasva kuin "hulttioita" jos saa elää, aivan vapaata kasvatusta noudattaen.

        Äiti ja isä ovat perheen tukipilari ja he luovat sen turvan ja tuen, niin ollut ennen, mutta nyt ei enää kaikki osaa edes itseään hoitaa, maataan päivät sängyssä ja yöt valvotaan.

        Miten yleensäkään tälläisiin kuvioihin lapsi mahtuu, elämänlahja on pieni avuton lapsi, miksi joku voi jättää lapsensa jäätymään talvipakkasella päiväunille, kyllä mua kiukuttaa....
        Kyllä meiänkin lapsia pitkään vatvottiin ja annettiin mahdollisuuksia vanhemmille, kyllä siinä sossutkin" ovat kovan paikan edessä, joutuen sijoituksia tekeen.

        Sijaiskoteja on varmaan monenlaisia, nyt varsinkin, kun sosiaali-ihmisillä ei ole aikaa valvoa varmaan yhtä tarkkaan, kuin ennen, mutta kyllä naapuritkin paljon tietää, ovathan sijaisvanhemmat ainaisen valvonnan alaisena, joka paikassa, mutta kenestäkään ei voi silti sanoa mitään. Uskon, että sijaisperheet ovat työtään arvostavaa ja lapsia kunnioittavaa väkeä, tosin joka paikkaan mahtuu kaikenlaisia. Ja kyllähän sossujen on huolehdittava sijoittamistaan lapsista, toki heissäkin on poikkeuksia, missä ei olisi.

        Mutta jos minulta olisi lapsi viety pois, aiheettomasti, kävisin sossua päin, niin kauan kunnes totuus selviäisi ja vaatisin sijoituksen purkua, jos kerran aihetta olisi.
        Meillä lapset puheli kaikkea ja jouduin sijoituksen alussa hankaliin tilanteisiin, mutta selvisi se, että bio-suku teki kaikkensa saadakseen riitaa sijaisperheen kanssa, siis meidän, sanoin, ettei meillä ole pakko olla, se loppui, se kuuluu, että lapset rupeavat ihannoimaan vanhempiaan jossain vaiheessa, heille kuitenkin oma äiti ja isä ovat tärkeitä, mutta sijaisperhe ymmärtää ja antaa olla, vaikka kyllä se voimille käy.
        Taisi tulla aika sekametelisoppa" mutta purin nyt myös tuntojani tänne, tiedän monta lasta jotka pitäisi sijoittaa ja ihmettelen miksi ei sijoiteta, tai tiedänhän minä. Joskus mietin onko eläinsuojelu jossain määrin mennyt lastensuojelun edelle, pidän eläimistä ja ansaitsevat myös sen turvan, mutta tää on nyt vertaus, molemmat ovat tärkeitä asioita.
        No tuli taas vähemmän asiallinen viesti, mutta parhaani yritin sanoa.

        Tiedän lukemattomia turhia huostaanottoja. Olisi aika myöntää, että ne ovat valtataistelua perheen ja sossujen välillä. Näistä osoituksena monet päätökset aina Euroopan ihmisoikeutta myöten, joissa näitä on purettu.


      • äiti 2
        toinen Jaana kirjoitti:

        MInulla on kokemusta monien vuosien ajalta, miten
        monet lapset kokevat sijaisperheen.
        Kun pienet lapset sijoitetaan, ovat tottuneet rajattomaan kasvatukseen, voi heistä tuntua sijaisperheen rajat kurjilta. Ja se kun lapset menevät joskus bioperheeseen lomille viikonlopuiksi,
        äiti jaksaa lasten kanssa tehdä kaikkea.
        Oma äiti tuntuu paljon ihanammalta ihmiseltä, kun siellä saa tehdä kaikkee eikä ole nukkuma-aikoja ym.

        Toinen asia, mikä pitää ottaa huomioon kun kuuntelet huostaanotettujasi lapsia on, että lapset ovat aina lojaaleja sinulle biöäiti!
        Lapset kertovat ihan niin asiat, kuin haluat ne kuulla!!!! Valehtelevatkin vaikka, että olisit tyytyväinen. Eivät halua pahoittaa mieltäsi.
        Osaisitko olla tyytyväinen lapsesi puolesta, jos hän sanoisi, että sijaisperhe on ihana paikka?

        Kolmanneksi, sijaisperheet ovat tarkoin valvonnassa ja tarkastettu! Tämä on niin huonosti palkattua hommaa, että kukaan ei tee tätä rahasta. Ja kun haukutkin aina vaan saa.

        Neljänneksi, ei lapsia koskaan huostaanoteta turhaan, varmaan sinullekin on annettu aikaa hoitaa hommasi niin, ettei lasta huostaanoteta. Sinuunkin on varmaan käytetty kaikkia tukitoimia, - turhaan.
        Bioäideillä on aivan liikaa "näytön paikkoja", aivan liian myöhään otetaan lapset huostaan.
        Lapset ovat jo liikaa kärsineet, kun Suomessa vasta huostaanotetaan.

        Turha selittää, että sijaisperheitä tarkastetaan. Monissa ei ole käyty vuosiin. Turha on myös väittää, että sijaisperheissä olisi aina niin ihanaa. Raadollisia skitsoja löytyy sieltäkin. Se vain tuntuu olevan joillekin niin vaikea myöntää.

        Teot puhuvat puolestaan. Jos sijaisperheet ovat niin ihania, miksi lapset karkaavat sieltä jatkuvasti kotiin?

        Sossuille on suuri ongelma kun bioperheet eivät enää suostu alistumaan niiden pomputteluun.


      • sijaisäitskä
        äiti 2 kirjoitti:

        Tiedän lukemattomia turhia huostaanottoja. Olisi aika myöntää, että ne ovat valtataistelua perheen ja sossujen välillä. Näistä osoituksena monet päätökset aina Euroopan ihmisoikeutta myöten, joissa näitä on purettu.

        Huostaanotossa on aina kaksi tai useampi sossu mukana, siis on todella pieni mahdollisuus niihin
        virheisiin.
        Kyllä sossuille kuulu käydä sijaisperheessä.
        Avioero ei ole syy huostaanottoon. Sehän juuri huostaanotoissa on yleistä, ettei bioäidit edes ymmärrä tehneensä mitään väärin!
        Jos tietäisivät, niin silloin niitä huostaanottoja ei niin paljon tehtäisi. Useinmiten äidit eivät näe, että jotain on vialla ja sehän johtuu siitä, että hänellä on mahdollisesti ollut samanlainen lapsuus.
        Sanonta : ei voi kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu, - tulee mieleen.
        Uskon, että jokainen äiti varmaan (lähes jokainen) tekee parhaansa lapsensa hyväksi taitojensa mukaan.


      • äiti
        toinen Jaana kirjoitti:

        MInulla on kokemusta monien vuosien ajalta, miten
        monet lapset kokevat sijaisperheen.
        Kun pienet lapset sijoitetaan, ovat tottuneet rajattomaan kasvatukseen, voi heistä tuntua sijaisperheen rajat kurjilta. Ja se kun lapset menevät joskus bioperheeseen lomille viikonlopuiksi,
        äiti jaksaa lasten kanssa tehdä kaikkea.
        Oma äiti tuntuu paljon ihanammalta ihmiseltä, kun siellä saa tehdä kaikkee eikä ole nukkuma-aikoja ym.

        Toinen asia, mikä pitää ottaa huomioon kun kuuntelet huostaanotettujasi lapsia on, että lapset ovat aina lojaaleja sinulle biöäiti!
        Lapset kertovat ihan niin asiat, kuin haluat ne kuulla!!!! Valehtelevatkin vaikka, että olisit tyytyväinen. Eivät halua pahoittaa mieltäsi.
        Osaisitko olla tyytyväinen lapsesi puolesta, jos hän sanoisi, että sijaisperhe on ihana paikka?

        Kolmanneksi, sijaisperheet ovat tarkoin valvonnassa ja tarkastettu! Tämä on niin huonosti palkattua hommaa, että kukaan ei tee tätä rahasta. Ja kun haukutkin aina vaan saa.

        Neljänneksi, ei lapsia koskaan huostaanoteta turhaan, varmaan sinullekin on annettu aikaa hoitaa hommasi niin, ettei lasta huostaanoteta. Sinuunkin on varmaan käytetty kaikkia tukitoimia, - turhaan.
        Bioäideillä on aivan liikaa "näytön paikkoja", aivan liian myöhään otetaan lapset huostaan.
        Lapset ovat jo liikaa kärsineet, kun Suomessa vasta huostaanotetaan.

        Kyllä osaisin olla tyytyväinen ja onnellinen jos lapseni sanoisi minulle että sijaisperhe on ihana paikka!! Muttakun näin ei ole=(


      • Oikea Äiti
        sijaisäitskä kirjoitti:

        Huostaanotossa on aina kaksi tai useampi sossu mukana, siis on todella pieni mahdollisuus niihin
        virheisiin.
        Kyllä sossuille kuulu käydä sijaisperheessä.
        Avioero ei ole syy huostaanottoon. Sehän juuri huostaanotoissa on yleistä, ettei bioäidit edes ymmärrä tehneensä mitään väärin!
        Jos tietäisivät, niin silloin niitä huostaanottoja ei niin paljon tehtäisi. Useinmiten äidit eivät näe, että jotain on vialla ja sehän johtuu siitä, että hänellä on mahdollisesti ollut samanlainen lapsuus.
        Sanonta : ei voi kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu, - tulee mieleen.
        Uskon, että jokainen äiti varmaan (lähes jokainen) tekee parhaansa lapsensa hyväksi taitojensa mukaan.

        Kiireellisissä huostaanotossa on yleensä vain mukana 1-2 sossua - ja he lähtevät siitä kumpi vanhemmista vaatii eniten. Meillä tosiaan riitti avioero ja sen jälkeinen riitaisuus (mies väkivaltainen ym). Vasta kun toin pöytään asianajajat ym niin perääntyivät - ja tajusivat ettei mene helposti läpi. Mutta - minulla oli rahaa tähän - suurimmalla osalla vanhemmilla ei ole resursseja puolustaa itseään :(


        Kyllä oikeita vanhempia ja lapsia pitäisi kuunnella näissä asioissa - sijaishoitajat lähinnä oman palkkion takia mukana häärämässä.


      • äidin sijainen myös
        Oikea Äiti kirjoitti:

        Kiireellisissä huostaanotossa on yleensä vain mukana 1-2 sossua - ja he lähtevät siitä kumpi vanhemmista vaatii eniten. Meillä tosiaan riitti avioero ja sen jälkeinen riitaisuus (mies väkivaltainen ym). Vasta kun toin pöytään asianajajat ym niin perääntyivät - ja tajusivat ettei mene helposti läpi. Mutta - minulla oli rahaa tähän - suurimmalla osalla vanhemmilla ei ole resursseja puolustaa itseään :(


        Kyllä oikeita vanhempia ja lapsia pitäisi kuunnella näissä asioissa - sijaishoitajat lähinnä oman palkkion takia mukana häärämässä.

        Eivät sijaisvanhemmat tässä rahasta.
        Lapsia on kuule pilvin pimein tulossa perheisiin, niin että on varaa mistä valita. Sijaisvanhemmat
        eivät pidä jotain tiettyä lasta vain rahan takia.
        Meillä ainakin ovat lapset tulleet paljon kalliimmaksi, kuin saadaan korvausta niiden hoidosta. Tämä on myös sen verran kovaa henkisesti, ettei tätä voisi tehdä vaikka korvaukset olisivat mitä. Tässä täytyy olla sydän mukana, että jaksaa.

        Sun mielipitees on ihan tyypillinen äidille, jolta on huostaanotettu.

        Onkohan yhtäkään tyytyväistä bioäitiä olemassa?
        Tyytyväistä sijaisperheeseen?


      • Oikea Äiti
        äidin sijainen myös kirjoitti:

        Eivät sijaisvanhemmat tässä rahasta.
        Lapsia on kuule pilvin pimein tulossa perheisiin, niin että on varaa mistä valita. Sijaisvanhemmat
        eivät pidä jotain tiettyä lasta vain rahan takia.
        Meillä ainakin ovat lapset tulleet paljon kalliimmaksi, kuin saadaan korvausta niiden hoidosta. Tämä on myös sen verran kovaa henkisesti, ettei tätä voisi tehdä vaikka korvaukset olisivat mitä. Tässä täytyy olla sydän mukana, että jaksaa.

        Sun mielipitees on ihan tyypillinen äidille, jolta on huostaanotettu.

        Onkohan yhtäkään tyytyväistä bioäitiä olemassa?
        Tyytyväistä sijaisperheeseen?

        Lapsi tällä hetkellä laitoksessa ja otan hänet pois sieltä parin viikon päästä jos ei tule muutosta parempaan. Oli vaan mielenkiintoista tutustua tähän ilmiöön - miten turvaton lapsi ja vanhempi on viranomaisten koneistossa. Onneksi tästä nyt keskustellaan ja tapauksia viety ihmisoikeustuomioistuimeen. Tähän asti vanhemmat eivät ole uskaltaneet tuoda näitä ongelmia esiin - sossuhan korostaa että pitää olla yhteistyöhaluinen.


      • äiti myös
        äidin sijainen myös kirjoitti:

        Eivät sijaisvanhemmat tässä rahasta.
        Lapsia on kuule pilvin pimein tulossa perheisiin, niin että on varaa mistä valita. Sijaisvanhemmat
        eivät pidä jotain tiettyä lasta vain rahan takia.
        Meillä ainakin ovat lapset tulleet paljon kalliimmaksi, kuin saadaan korvausta niiden hoidosta. Tämä on myös sen verran kovaa henkisesti, ettei tätä voisi tehdä vaikka korvaukset olisivat mitä. Tässä täytyy olla sydän mukana, että jaksaa.

        Sun mielipitees on ihan tyypillinen äidille, jolta on huostaanotettu.

        Onkohan yhtäkään tyytyväistä bioäitiä olemassa?
        Tyytyväistä sijaisperheeseen?

        Sijaisperheissä joudutaan jatkuvasti itse kustantamaan lapsien hoitoa, kun hoitomaksut eivät ainakaan kirjoitusten mukaan riitä. Kukaan ei ole vielä tällä palstalla muistaakseni sanonut, että maksut riittävät. Olisi mielenkiintoista tietää, millä rahalla tämä alijäämä rahoitetaan, kun lapset useissa paikoissa ovat vuosia.

        Tämän sijaisperheiden teorian mukaan tavalliset perheet olisivat kuolleet nälkään jo aikapäivää sitten. Siellä ei todella ole moisia rahoja käyttää lasta kohden.


      • Oikea äiti minäkin
        Oikea Äiti kirjoitti:

        Lapsi tällä hetkellä laitoksessa ja otan hänet pois sieltä parin viikon päästä jos ei tule muutosta parempaan. Oli vaan mielenkiintoista tutustua tähän ilmiöön - miten turvaton lapsi ja vanhempi on viranomaisten koneistossa. Onneksi tästä nyt keskustellaan ja tapauksia viety ihmisoikeustuomioistuimeen. Tähän asti vanhemmat eivät ole uskaltaneet tuoda näitä ongelmia esiin - sossuhan korostaa että pitää olla yhteistyöhaluinen.

        Yhteistyökyky sossujen kanssa on sama kuin olla yhtä mieltä.
        Avohuollon tukitoimet tarkoittaa käytännössä, että päästät jonkun sossujen määräämän tantan hääräämään kotiisi. Kun et päästä, lukee papereissa, että avohuollon tukitoimet eivät olleet riittäviä.
        Lapsen kasvua ja kehitystä tukeva turvallinen kasvupaikka on veteen piirretty viiva.

        Ja taas täyttyivät syyt huostaanottoon ilman että kotona olisi hitustakaan niitä päihde- ja mielenterveysongelmia, joista niin paljon julkisuudessa puhutaan.

        Ja sossu saa nostaa häntäänsä ja sijaisperhe rahojaan. Veronmaksajana haluaisin pikaista julkista keskustelua tästä asiasta asoiden oikeilla nimillä.


      • Sijaisisä
        äiti myös kirjoitti:

        Sijaisperheissä joudutaan jatkuvasti itse kustantamaan lapsien hoitoa, kun hoitomaksut eivät ainakaan kirjoitusten mukaan riitä. Kukaan ei ole vielä tällä palstalla muistaakseni sanonut, että maksut riittävät. Olisi mielenkiintoista tietää, millä rahalla tämä alijäämä rahoitetaan, kun lapset useissa paikoissa ovat vuosia.

        Tämän sijaisperheiden teorian mukaan tavalliset perheet olisivat kuolleet nälkään jo aikapäivää sitten. Siellä ei todella ole moisia rahoja käyttää lasta kohden.

        meidän sijaiskotien pitäisi ottaa huostaamme teidän vieraiden lapset aivan ilman mitään korvauksia.

        Miksi sitten eivät nämä lapset saa olla omien vanhempiensa huostassa? Voisihan antaa heille se sama korvaus kuin mitä me siitä saamme. Eikö silloin olisi kaikki tyytyväisiä?

        Huostaanotto tehdään lapsen parhaaksi, onko siinä jotakin väärin?

        Kuka uskoo siihen että lapsi huostaanotetaan ilman mitään todellista syytä.

        Minä olen ollut tässä rumbassa senverran kauan että ei ole yhtään tapausta tehty päivääkään liian aikaisin vaan vuosia liian myöhään.

        Mutta ymmärrättehän lasten bioäidit että se on vaikea ymmärtää miksi ei kelpaa lapsensa äitinä huoltajaksi,kasvattajaksi jne. Yritätte tehdä kykynne mukaan kaiken mahdollisimman hyvin.
        Mutta se ei aina riitä.
        Miksi sitten tulee ilmoituksia ja kanteluja holtittomasta huolenpidosta ei varmaankaan ilman mitään syytä.

        Kohdallani on ollut niinkin että äitdillä ei mitään ongelmaa vaan se on kaikki sosiaalin keksimää. Melkein uskoin ja vein lapsen takaisin äidille. Sanoinkin äidille että jos asuisit lähempänä niin toisin lapsesi takaisin heti. Enkä usko sinuun vaan yrität manipuloida miut uskomaan omiin olettamuksiisi. (Tämä tapahtui välittömästi lapsen meille sijoituksen jälkeen)

        Mutta kokemukseni sanoi toista ja otin selvää onko tehty jotakin väärin tässä lapsen huostaanotossa. En todellakaan halua ottaa lasta kotiini jos päätöksenteko on jotenkin väärin tehty.
        Nyt vuodet ovat näyttäneet sen totuuden. Minulle järkytys saada tietää lapsen traumaattisesta elämänstä äidin luona. Nyt ei lapsi saa edes mennä äidin luo turvallisuus syistä.

        Usein "lyöty" äiti on hyvä manipuloimaan ja kuka siihen uskoo niin on myös vihainen sijaisvanhemmille.
        Valitettavasti me kaikki sijaisvanhemmat olemme siihen koko juttuun syyttömiä.

        Meidät on usein etsitty ja tarkkaan valikoitu juuri sille lapselle ja mieluummin vielä sille ongelmalle mikä on lapsen tausta sekä kehitys häiriintymisen aiheuttaja.

        Mietit että millä rahalla tämä alijäämä rahoitetaan. Ole hyvä ja mieti, se on sen arvoinen asia. Sen voin sanoa että se raha ei ainakaan ole sinun kukkarosta pois.


      • sijaisäitskä
        äiti myös kirjoitti:

        Sijaisperheissä joudutaan jatkuvasti itse kustantamaan lapsien hoitoa, kun hoitomaksut eivät ainakaan kirjoitusten mukaan riitä. Kukaan ei ole vielä tällä palstalla muistaakseni sanonut, että maksut riittävät. Olisi mielenkiintoista tietää, millä rahalla tämä alijäämä rahoitetaan, kun lapset useissa paikoissa ovat vuosia.

        Tämän sijaisperheiden teorian mukaan tavalliset perheet olisivat kuolleet nälkään jo aikapäivää sitten. Siellä ei todella ole moisia rahoja käyttää lasta kohden.

        Meillä ainakin jokainen sijoittava kunta on kysellyt tarkkaan meidän rahavaramme.
        Me molemman miehemme kanssa käymme työssä ja sillä me rahoitamme. Käsittääkseni ei sijaislapsia saa edes jos on huonosti raha-asiat.
        Meidän onni on ollut hyvät työpaikat sekä kivat perinnöt, mitä olemme saaneet isovanhemmiltamme.


      • Oikea Äiti
        Sijaisisä kirjoitti:

        meidän sijaiskotien pitäisi ottaa huostaamme teidän vieraiden lapset aivan ilman mitään korvauksia.

        Miksi sitten eivät nämä lapset saa olla omien vanhempiensa huostassa? Voisihan antaa heille se sama korvaus kuin mitä me siitä saamme. Eikö silloin olisi kaikki tyytyväisiä?

        Huostaanotto tehdään lapsen parhaaksi, onko siinä jotakin väärin?

        Kuka uskoo siihen että lapsi huostaanotetaan ilman mitään todellista syytä.

        Minä olen ollut tässä rumbassa senverran kauan että ei ole yhtään tapausta tehty päivääkään liian aikaisin vaan vuosia liian myöhään.

        Mutta ymmärrättehän lasten bioäidit että se on vaikea ymmärtää miksi ei kelpaa lapsensa äitinä huoltajaksi,kasvattajaksi jne. Yritätte tehdä kykynne mukaan kaiken mahdollisimman hyvin.
        Mutta se ei aina riitä.
        Miksi sitten tulee ilmoituksia ja kanteluja holtittomasta huolenpidosta ei varmaankaan ilman mitään syytä.

        Kohdallani on ollut niinkin että äitdillä ei mitään ongelmaa vaan se on kaikki sosiaalin keksimää. Melkein uskoin ja vein lapsen takaisin äidille. Sanoinkin äidille että jos asuisit lähempänä niin toisin lapsesi takaisin heti. Enkä usko sinuun vaan yrität manipuloida miut uskomaan omiin olettamuksiisi. (Tämä tapahtui välittömästi lapsen meille sijoituksen jälkeen)

        Mutta kokemukseni sanoi toista ja otin selvää onko tehty jotakin väärin tässä lapsen huostaanotossa. En todellakaan halua ottaa lasta kotiini jos päätöksenteko on jotenkin väärin tehty.
        Nyt vuodet ovat näyttäneet sen totuuden. Minulle järkytys saada tietää lapsen traumaattisesta elämänstä äidin luona. Nyt ei lapsi saa edes mennä äidin luo turvallisuus syistä.

        Usein "lyöty" äiti on hyvä manipuloimaan ja kuka siihen uskoo niin on myös vihainen sijaisvanhemmille.
        Valitettavasti me kaikki sijaisvanhemmat olemme siihen koko juttuun syyttömiä.

        Meidät on usein etsitty ja tarkkaan valikoitu juuri sille lapselle ja mieluummin vielä sille ongelmalle mikä on lapsen tausta sekä kehitys häiriintymisen aiheuttaja.

        Mietit että millä rahalla tämä alijäämä rahoitetaan. Ole hyvä ja mieti, se on sen arvoinen asia. Sen voin sanoa että se raha ei ainakaan ole sinun kukkarosta pois.

        Varmaan on huostaanottoja jotka ovat ihan paikallaan ja voi olla tilanteita missä olisi pitänyt puuttua aikaisemmin. Mutta on myös paljon turhia huostaanottoja - n viidesosa huostaanotoista menee nurin hallinto-oikeudessa. Mikä olisi tämä luku jos huostaanottoa vietäisi tavalliseen oikeuteen missä myös vanhempien ja lasten oikeusturvasta huolehdittaisi?

        Sijoitus perheeseen on myös siinä mielessä ongelmallinen että on hyvin paljon vaikeampaa purkaa huostaanottoa (joka kuitenkin pitäisi olla se päämäärä) sen jälkeen. Sijaisvanhempia kuullaan kun harkitaan purkua - ja silloin lasta vastaan on sekä sossu (joka on alunperin sen huostaanoton hoitanut) että sijaisvanhemmat (jotka ovat luonnollisesti kiintyneet lapseen ja toisaalta heidän toimeentulo voi olla kiinni lapsessa).

        Tutkimuksissa on myös käynyt ilmi että lapsi saa ylläpitää läheisemmät suhteet perheensä kanssa jos hänet sijoitetaan laitokseen. Ilmeisesti tapaamiset hoituu laitoshuollossa paremmin - ja lapselle ei tule samanlaista lojaliteettiristiriitaa.


      • toinen jaana
        Oikea Äiti kirjoitti:

        Kyllähän sossutkin ovat ihmisiä ja erehtyväisiä. Näin ollen on aika sattumankauppaa otetaanko lapset huostaan vai ei - ja valitettavasti vanhemmilla (tai lapsella) ei ole pahemmin mahdollisuuksia vaikuttaa asioiden kulkuun.

        Oma lapseni otettiin huostaan avioeron takia - mutta onneksi kiireellinen huostaanotto ei jatkettu vaan lapsi on nyt sijoitettuna avohuollon tukitoimenpiteenä. Näin ollen voin lopettaa sijoituksen saman tien jos näen että lapseni ei kohdella hyvin. Minulla tietysti parempi tilanne kun on rahaa palkata asianajajia, mahdollisuus muuttaa ulkomaille lapsen kanssa jos on pakko jne. Sossutkin säikähti kun tajusivat etten noin vaan suostu heidän tai isän vallankäyttöön. Ehkä tästä seuraa jotain hyvääkin - nyt viranomaiset ja lasten isä joutuu myös ottamaan minun ja lapsen näkökantoja huomioon.

        Onneksi lapseni ei sijoitettu perheeseen vaan on laitoksessa missä on ammattimainen henkilökunta. He ovat nyt myös tajunneet asemansa - olen edelleen lapseni äiti ja päätän lapsen asioista - ja he avustavat siinä.

        Säälin kuitenkin niitä vanhempia joilla ei ole rahaa tai rohkeutta lähteä pitämään puoliaan ...

        Millainen äiti sinä olet, jos kerran saisit sijoituksen keskeytettyä, etkä tee sitä?
        Meille sijoitettujen veljesten äitikin luulee, että huostaanotto puretaan jos hän haluaa.
        Mistä te keksitte kaikkia tuollaisia?


      • mamma vaan
        Oikea Äiti kirjoitti:

        Ongelmana on että sossu toimii sekä lapsiperheiden tukena, "poliisina", huostaanottopäätöksen tekijänä ja myös ottaa kantaa pitääkö huostaanotto purkaa. Näin ollen moni sinisilmäisesti menee sossun luo hakemaan apua - tajuamatta että siinä voi joutua ojasta allikkoon. Huostaanoton kirves sitten voi heilahtaa hyvinkin yllättäen - tai sitten kestää vuosia eikä kukaan tee mitään.

        Vanhemmat ja lapsi on hyvin heikolla jos kirves on heilahtanut. Toki voi valittaa oikeuteen - mutta se menee hallinto-oikeuteen - ja siihen menee monta kuukautta. Kaikilla ei ole varaa hankkia asianajajat ym. Oikeudessa sitten samainen sossu joka on tehnyt päätöksen sitten esittää keissin.

        Suomi onkin saanut huomautuksia tästä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta. Kyllä lapsilla ja vanhemmillakin pitäisi olla jotain oikeusturvaa ...

        Oikeudet vanhemmilla säilyy, mutta puhuttaanpa hiukan velvollisuuksista. Usein biovanhemmat eivät voi hoitaa velvollisuuksiaan mut oikeuksiaan he osaavat ja jaksavat vaatia. Kun luvataan soittaa lapselle sovittuna aikana -ei soittoa kuulu, kun luvataan tulla tapaamaan- ei ketään näy, eikä kukaan ilmoita mitään, kun lapsi kyselee miksi äiti on hakannut ja tukistellut minua- ei ole vastaaja paikalla, kun vanhemmallaolisi mahdollisuus osallistua lapsen tapahtumiin- ei ketään kuulu ei näy jne.... MUTTA jos lapsi ei soita sovittuna aikana-valitus soskuun lähtee heti, jos lapsi ei tulisi sovitulle tapaamiselle-vastaisimme siitä varmaankin oikeudessa, jos lapsi ei esitä kutsua tapahtumiin-esitettään että on olemassaoikeudet osallistua. Missä on velvollisuudet?????? Jumankeuta miten itsekkäitä vanhempia ja ajattelemattomia,mitä se hyödyttää miltä sinusta tuntuu enempi se hyödyttää miltä lapsesta tuntuu-hänhän voi vielä kehittyä!!!

        Kyllä mielestäni näiden hyysättävien biovanhempien elämään uppooaa niin paljon ennemmän sitä "aina niin rakasta rahaa" että ei pitäisi olla sijaisvanhempien oikeudesta palkkioon valittamista kenelläkään.Ja kuka tahaansa voi ryhtyä sijaisvanhemmaksi, siitä vaan, voin vain sanoa ettei raha ole ratkaisu mihinkään.

        kääkk että minua nyppii tämä ainainen ruikutus siitä miten syyttömiä ja onnettomia nämä lapsensa "menettäneet" vanhemmat ovat, kuka kumma ne syytökset on aikaan saanut? kyllä ne on ihan itse aiheutettuja ja kuka kieltää tomimasta hyvässä yhteistyössä sijaisperheiden kanssa.


      • äiti 2
        Sijaisisä kirjoitti:

        meidän sijaiskotien pitäisi ottaa huostaamme teidän vieraiden lapset aivan ilman mitään korvauksia.

        Miksi sitten eivät nämä lapset saa olla omien vanhempiensa huostassa? Voisihan antaa heille se sama korvaus kuin mitä me siitä saamme. Eikö silloin olisi kaikki tyytyväisiä?

        Huostaanotto tehdään lapsen parhaaksi, onko siinä jotakin väärin?

        Kuka uskoo siihen että lapsi huostaanotetaan ilman mitään todellista syytä.

        Minä olen ollut tässä rumbassa senverran kauan että ei ole yhtään tapausta tehty päivääkään liian aikaisin vaan vuosia liian myöhään.

        Mutta ymmärrättehän lasten bioäidit että se on vaikea ymmärtää miksi ei kelpaa lapsensa äitinä huoltajaksi,kasvattajaksi jne. Yritätte tehdä kykynne mukaan kaiken mahdollisimman hyvin.
        Mutta se ei aina riitä.
        Miksi sitten tulee ilmoituksia ja kanteluja holtittomasta huolenpidosta ei varmaankaan ilman mitään syytä.

        Kohdallani on ollut niinkin että äitdillä ei mitään ongelmaa vaan se on kaikki sosiaalin keksimää. Melkein uskoin ja vein lapsen takaisin äidille. Sanoinkin äidille että jos asuisit lähempänä niin toisin lapsesi takaisin heti. Enkä usko sinuun vaan yrität manipuloida miut uskomaan omiin olettamuksiisi. (Tämä tapahtui välittömästi lapsen meille sijoituksen jälkeen)

        Mutta kokemukseni sanoi toista ja otin selvää onko tehty jotakin väärin tässä lapsen huostaanotossa. En todellakaan halua ottaa lasta kotiini jos päätöksenteko on jotenkin väärin tehty.
        Nyt vuodet ovat näyttäneet sen totuuden. Minulle järkytys saada tietää lapsen traumaattisesta elämänstä äidin luona. Nyt ei lapsi saa edes mennä äidin luo turvallisuus syistä.

        Usein "lyöty" äiti on hyvä manipuloimaan ja kuka siihen uskoo niin on myös vihainen sijaisvanhemmille.
        Valitettavasti me kaikki sijaisvanhemmat olemme siihen koko juttuun syyttömiä.

        Meidät on usein etsitty ja tarkkaan valikoitu juuri sille lapselle ja mieluummin vielä sille ongelmalle mikä on lapsen tausta sekä kehitys häiriintymisen aiheuttaja.

        Mietit että millä rahalla tämä alijäämä rahoitetaan. Ole hyvä ja mieti, se on sen arvoinen asia. Sen voin sanoa että se raha ei ainakaan ole sinun kukkarosta pois.

        Rahoitus on myös minulta pois, koska maksan veroja.

        Niin meilläkin oli sossujen huolella valitsema sijaisperhe tarkoituksena, että lapsi on siellä aikuiseksi asti. Hallinto-oikeus, lapsi ja äiti olivat eri mieltä, joten lapsi selvisi siitä helvetistä reilulla vuodella.


      • äiti 2
        mamma vaan kirjoitti:

        Oikeudet vanhemmilla säilyy, mutta puhuttaanpa hiukan velvollisuuksista. Usein biovanhemmat eivät voi hoitaa velvollisuuksiaan mut oikeuksiaan he osaavat ja jaksavat vaatia. Kun luvataan soittaa lapselle sovittuna aikana -ei soittoa kuulu, kun luvataan tulla tapaamaan- ei ketään näy, eikä kukaan ilmoita mitään, kun lapsi kyselee miksi äiti on hakannut ja tukistellut minua- ei ole vastaaja paikalla, kun vanhemmallaolisi mahdollisuus osallistua lapsen tapahtumiin- ei ketään kuulu ei näy jne.... MUTTA jos lapsi ei soita sovittuna aikana-valitus soskuun lähtee heti, jos lapsi ei tulisi sovitulle tapaamiselle-vastaisimme siitä varmaankin oikeudessa, jos lapsi ei esitä kutsua tapahtumiin-esitettään että on olemassaoikeudet osallistua. Missä on velvollisuudet?????? Jumankeuta miten itsekkäitä vanhempia ja ajattelemattomia,mitä se hyödyttää miltä sinusta tuntuu enempi se hyödyttää miltä lapsesta tuntuu-hänhän voi vielä kehittyä!!!

        Kyllä mielestäni näiden hyysättävien biovanhempien elämään uppooaa niin paljon ennemmän sitä "aina niin rakasta rahaa" että ei pitäisi olla sijaisvanhempien oikeudesta palkkioon valittamista kenelläkään.Ja kuka tahaansa voi ryhtyä sijaisvanhemmaksi, siitä vaan, voin vain sanoa ettei raha ole ratkaisu mihinkään.

        kääkk että minua nyppii tämä ainainen ruikutus siitä miten syyttömiä ja onnettomia nämä lapsensa "menettäneet" vanhemmat ovat, kuka kumma ne syytökset on aikaan saanut? kyllä ne on ihan itse aiheutettuja ja kuka kieltää tomimasta hyvässä yhteistyössä sijaisperheiden kanssa.

        Kuka viitsisi olla tekemisissä sellaisten ihmisten kanssa, joilla on asioista aivan eri näkemys. Miksi hakata päätään seinään.

        Oikeudessa käsitellään vuosittain satoja huostaanottotapauksia, joissa asian oikeutuksesta ollaan eri mieltä.

        Sijaisperheille tuntuu olevan tosi kova pala, jos lapsi jatkuvasti haluaa kotiin. Oikeudenpäätöksiä on myös ankeista oloista sijaisperheissä.

        Mielestäni sellaisista asioista ei tarvi olla kiitollinen, joita ei ole halunnut.


      • Äiti minäkin
        Oikea Äiti kirjoitti:

        Varmaan on huostaanottoja jotka ovat ihan paikallaan ja voi olla tilanteita missä olisi pitänyt puuttua aikaisemmin. Mutta on myös paljon turhia huostaanottoja - n viidesosa huostaanotoista menee nurin hallinto-oikeudessa. Mikä olisi tämä luku jos huostaanottoa vietäisi tavalliseen oikeuteen missä myös vanhempien ja lasten oikeusturvasta huolehdittaisi?

        Sijoitus perheeseen on myös siinä mielessä ongelmallinen että on hyvin paljon vaikeampaa purkaa huostaanottoa (joka kuitenkin pitäisi olla se päämäärä) sen jälkeen. Sijaisvanhempia kuullaan kun harkitaan purkua - ja silloin lasta vastaan on sekä sossu (joka on alunperin sen huostaanoton hoitanut) että sijaisvanhemmat (jotka ovat luonnollisesti kiintyneet lapseen ja toisaalta heidän toimeentulo voi olla kiinni lapsessa).

        Tutkimuksissa on myös käynyt ilmi että lapsi saa ylläpitää läheisemmät suhteet perheensä kanssa jos hänet sijoitetaan laitokseen. Ilmeisesti tapaamiset hoituu laitoshuollossa paremmin - ja lapselle ei tule samanlaista lojaliteettiristiriitaa.

        Olet aivan oikeassa siinä, että laitoksessa on paljon enemmän järkeä kuin sijaisperheessä, jossa nostetaan omanarvontuntoa näillä lapsilla.

        Meillä oikeudessa oli nippukaupalla paperia, jossa vakuutettiin, kuinka kurjaa lapsella oli kotona ja kuinka olematonta yhteistyö. Laitoksen työntekijät ilmoittivat, ettei yhteistyössä ole mitään ongelmia.

        Yksi ongelma huostaanoton purussa on se, että siinä sossut joutuisivat myöntämään virheensä. Se olisi=tulee olemaan kova pala.


      • lainamami
        sijaisäitskä kirjoitti:

        Meillä ainakin jokainen sijoittava kunta on kysellyt tarkkaan meidän rahavaramme.
        Me molemman miehemme kanssa käymme työssä ja sillä me rahoitamme. Käsittääkseni ei sijaislapsia saa edes jos on huonosti raha-asiat.
        Meidän onni on ollut hyvät työpaikat sekä kivat perinnöt, mitä olemme saaneet isovanhemmiltamme.

        ..saa sen käsityksen, että sossut ovat koneita, jotka ihan huvikseen ottavat lapsia pois vanhempien luota. Niin ja sijaisperheet rahan perässä juoksevia monstereita.

        Peiliin on aina vaikea katsoa, on katsoja sitten sossu-bioäiti-sijaisäiti-laitoksen työntekijä. Omat virheet on vaikea myöntää ja omasta halutaan pitää kiinni. Olen myös huomannut, että kriteerit ovat perheissä hyvin erilaiset. Toiselle hyvä lapsuus tarkoittaa mahdollisimman vapaata kasvua ja toisille taas jotakin aivan muuta. Sossun tehtävä on aika mahdoton, koska hän joutuu palapelin avulla päättelemään, kasvaako lapsi turvassa vai ei. Ja kun me vanhemmat olemme huonoja näkemään omassa toiminnassamme mitään väärää.

        Tärkeintä on kuitenkin lapsen etu. Silloin on unohdettava omat tarpeet ja kysyttävä itseltään, mikä palvelee lasta parhaiten. Todellinen rakkaus on myös luopumista; jos tiedän, etten kykene lasta hoitamaan, haluan että hän saa kodin jossa häntä rakastetaan. Pienen lapsen pitäminen laitoksessa liian pitkään on sekin vähän kyseenalaista, jos tarjolla on perhe. Äidinrakkaus ymmärtää tämänkin.

        Yhteistyö on voimaa ja lapsellakin on hyvä olla, kun häntä hoitavat tahot kykenevät rakentavaan keskusteluun ja ymmärtävät olla puukottamatta toisiaan selkään lapsen kuullen.


      • Oikea äiti
        toinen jaana kirjoitti:

        Millainen äiti sinä olet, jos kerran saisit sijoituksen keskeytettyä, etkä tee sitä?
        Meille sijoitettujen veljesten äitikin luulee, että huostaanotto puretaan jos hän haluaa.
        Mistä te keksitte kaikkia tuollaisia?

        Voin keskeyttää sijoituksen koska vaan - sen takia että lapsi on sijoitettu "avohuollon tukitoimeenpiteenä". Odotan kuitenkin muutama viikko ja katson onnistutaanko edistämään minun ja ex-miehen välejä lasten suhteen (alunperin lapsi otettiin kiireellisesti huostaan sen takia). Mutta jos asia ei etene niin sitten otan lapseni pois laitoksesta.

        Mutta, kuten jo aikaisemmin sanoin minulla on rahaa asianajajia varten ja voimia ajaa lapsen asioita. Kaikilla vanhemmilla/lapsilla ei ole tilanne tällainen - ja he joutuvat sitten elämään sossun armoilla.


      • Oikea Äiti
        lainamami kirjoitti:

        ..saa sen käsityksen, että sossut ovat koneita, jotka ihan huvikseen ottavat lapsia pois vanhempien luota. Niin ja sijaisperheet rahan perässä juoksevia monstereita.

        Peiliin on aina vaikea katsoa, on katsoja sitten sossu-bioäiti-sijaisäiti-laitoksen työntekijä. Omat virheet on vaikea myöntää ja omasta halutaan pitää kiinni. Olen myös huomannut, että kriteerit ovat perheissä hyvin erilaiset. Toiselle hyvä lapsuus tarkoittaa mahdollisimman vapaata kasvua ja toisille taas jotakin aivan muuta. Sossun tehtävä on aika mahdoton, koska hän joutuu palapelin avulla päättelemään, kasvaako lapsi turvassa vai ei. Ja kun me vanhemmat olemme huonoja näkemään omassa toiminnassamme mitään väärää.

        Tärkeintä on kuitenkin lapsen etu. Silloin on unohdettava omat tarpeet ja kysyttävä itseltään, mikä palvelee lasta parhaiten. Todellinen rakkaus on myös luopumista; jos tiedän, etten kykene lasta hoitamaan, haluan että hän saa kodin jossa häntä rakastetaan. Pienen lapsen pitäminen laitoksessa liian pitkään on sekin vähän kyseenalaista, jos tarjolla on perhe. Äidinrakkaus ymmärtää tämänkin.

        Yhteistyö on voimaa ja lapsellakin on hyvä olla, kun häntä hoitavat tahot kykenevät rakentavaan keskusteluun ja ymmärtävät olla puukottamatta toisiaan selkään lapsen kuullen.

        Yhteistyöhön tarvitaan että kaikkia osapuolia kohdellaan asiallisesti ja heitä kuunnellaan. Näinhän ei aina tapahdu huostaanoton yhteydessä - ja tämä sitten aiheuttaa sen että yhteistyö on hyvin vaikeaa toteuttaa.

        Alistamalla kaikki huostaanotot (ennen kun niitä laitetaan täytäntöön) normaalin oikeudenkäyntimenettelyn alaiseksi voitaisiin ainakin osa näistä ongelmista poistaa.

        Lapsella pitäisi olla oikeus omaan asianajajaan joka vilpittömästi ajaisi lapsen etua.


      • äiti myös
        Oikea äiti kirjoitti:

        Voin keskeyttää sijoituksen koska vaan - sen takia että lapsi on sijoitettu "avohuollon tukitoimeenpiteenä". Odotan kuitenkin muutama viikko ja katson onnistutaanko edistämään minun ja ex-miehen välejä lasten suhteen (alunperin lapsi otettiin kiireellisesti huostaan sen takia). Mutta jos asia ei etene niin sitten otan lapseni pois laitoksesta.

        Mutta, kuten jo aikaisemmin sanoin minulla on rahaa asianajajia varten ja voimia ajaa lapsen asioita. Kaikilla vanhemmilla/lapsilla ei ole tilanne tällainen - ja he joutuvat sitten elämään sossun armoilla.

        Suomessa vähävaraisten on mahdollista saada ilmainen oikeudenkäynti. Siten raha ei ole este ajaa omia ja lasten asioita.


      • äiti myös
        lainamami kirjoitti:

        ..saa sen käsityksen, että sossut ovat koneita, jotka ihan huvikseen ottavat lapsia pois vanhempien luota. Niin ja sijaisperheet rahan perässä juoksevia monstereita.

        Peiliin on aina vaikea katsoa, on katsoja sitten sossu-bioäiti-sijaisäiti-laitoksen työntekijä. Omat virheet on vaikea myöntää ja omasta halutaan pitää kiinni. Olen myös huomannut, että kriteerit ovat perheissä hyvin erilaiset. Toiselle hyvä lapsuus tarkoittaa mahdollisimman vapaata kasvua ja toisille taas jotakin aivan muuta. Sossun tehtävä on aika mahdoton, koska hän joutuu palapelin avulla päättelemään, kasvaako lapsi turvassa vai ei. Ja kun me vanhemmat olemme huonoja näkemään omassa toiminnassamme mitään väärää.

        Tärkeintä on kuitenkin lapsen etu. Silloin on unohdettava omat tarpeet ja kysyttävä itseltään, mikä palvelee lasta parhaiten. Todellinen rakkaus on myös luopumista; jos tiedän, etten kykene lasta hoitamaan, haluan että hän saa kodin jossa häntä rakastetaan. Pienen lapsen pitäminen laitoksessa liian pitkään on sekin vähän kyseenalaista, jos tarjolla on perhe. Äidinrakkaus ymmärtää tämänkin.

        Yhteistyö on voimaa ja lapsellakin on hyvä olla, kun häntä hoitavat tahot kykenevät rakentavaan keskusteluun ja ymmärtävät olla puukottamatta toisiaan selkään lapsen kuullen.

        Millä mitataan kykeneväisyys lapsen kasvatukseen? Mikä tekee sijaisvanhemmat suunnilleen yli-ihmisiksi lasten kasvatuksessa?

        Kun lapsi on täysin terve, käy säännöllisesti koulua, harrastaa menestyksellisesti ja vanhemmat ovat tavallisia työssäkäyviä ihmisiä, sen tulisi riittää. Päihde- tai mielenterveysongelmia ei ole. Sekä vanhemmat että lapsi haluavat että lapsi asuu kotona. Tämän tulisi riittää turvalliseen kasvuun ja kehitykseen. Vaan ei kaikille sossuille tunnu riittävän.

        Hyvä, että taistelijoita asian puolesta riittää.


      • Oikea Äiti
        äiti myös kirjoitti:

        Suomessa vähävaraisten on mahdollista saada ilmainen oikeudenkäynti. Siten raha ei ole este ajaa omia ja lasten asioita.

        Ongelmana on että sossut usein painostavat vanhempia "yhteistyöhön" - ja asianajajan mukaantuominen voi johtaa huostaanottoon sen takia että vanhemmat eivät ole "yhteistyökykyisiä". Konkari-asianajaja neuvoi suoraan ettei pidä tuoda asianajaja mukaan kuulemis- ym tilanteisiin - takuuvarman keino saada sossut takajaloilleen.

        Huostaanotoista päätetään jälkeenpäin (!) hallinto-oikeudessa - jossa jo tilanne on vääristynyt. Viranomaiset vastaan vanhempia/lapsia.


      • Sijaisisä
        äiti myös kirjoitti:

        Millä mitataan kykeneväisyys lapsen kasvatukseen? Mikä tekee sijaisvanhemmat suunnilleen yli-ihmisiksi lasten kasvatuksessa?

        Kun lapsi on täysin terve, käy säännöllisesti koulua, harrastaa menestyksellisesti ja vanhemmat ovat tavallisia työssäkäyviä ihmisiä, sen tulisi riittää. Päihde- tai mielenterveysongelmia ei ole. Sekä vanhemmat että lapsi haluavat että lapsi asuu kotona. Tämän tulisi riittää turvalliseen kasvuun ja kehitykseen. Vaan ei kaikille sossuille tunnu riittävän.

        Hyvä, että taistelijoita asian puolesta riittää.

        ja kuka on syyn keksinyt, jos se ei ole todellinen, ei ainakaan sosiaalissa niitä keksitä.
        Sellaista kuntaa en usko on olemassa jssa lapsi/lapset otetaan huostaan ilman raskasta syytä. Siihen väitteeseen minä en usko.

        Annetaanhan ensin vanhemmille mahdollisuudet selviytyä omin tukivoimin ja jos se ei onnistu ja tilanne on lapsen kannalta huono niin on lainmukaan pakko tehdä huostaanottopäätös.

        Asia tutkitaan sen ilmoituksen perusteella mikä on mennyt lastensuojeluviranomaisille ja selvän näyttöä pitää olla ja jos sitä ei ole niin varmasti asia jätetään pois päiväjärjestyksessä.

        Mikä on siis syy että ei riitä sossuille jos lapsi ei saa asua kotona. Siihen on oltava selvä ja ymmärrettävä selitys. Pyydä nähdä asiapaperit ja lähde keskustelemaan asiasta jos näet ja koet että päätös on tehty väärin perustein.


      • Oikea Äiti
        Sijaisisä kirjoitti:

        ja kuka on syyn keksinyt, jos se ei ole todellinen, ei ainakaan sosiaalissa niitä keksitä.
        Sellaista kuntaa en usko on olemassa jssa lapsi/lapset otetaan huostaan ilman raskasta syytä. Siihen väitteeseen minä en usko.

        Annetaanhan ensin vanhemmille mahdollisuudet selviytyä omin tukivoimin ja jos se ei onnistu ja tilanne on lapsen kannalta huono niin on lainmukaan pakko tehdä huostaanottopäätös.

        Asia tutkitaan sen ilmoituksen perusteella mikä on mennyt lastensuojeluviranomaisille ja selvän näyttöä pitää olla ja jos sitä ei ole niin varmasti asia jätetään pois päiväjärjestyksessä.

        Mikä on siis syy että ei riitä sossuille jos lapsi ei saa asua kotona. Siihen on oltava selvä ja ymmärrettävä selitys. Pyydä nähdä asiapaperit ja lähde keskustelemaan asiasta jos näet ja koet että päätös on tehty väärin perustein.

        Usein sosiaalityöntekijät saavat kuulla ristiriitaisia kertomuksia lasten tilanteesta. Tämä pätee varsinkin avioerotapauksissa. Sossuilla ei ole keinoja selvittää kuka puhuu "totta" - eikä heillä edes ole sellaista koulutusta kuin esim poliiseilla ym.

        Sossu ei tarvitse mitään selvää näyttöä huostaanottopäätökseen - sen takia että päätös tehdään virkapäätöksenä eikä oikeudessa. Jos vanhemmat jälkeenpäin vastustavat huostaanottoa se menee oikeuteen (hallinto-oikeuteen). Toisaalta vanhemmat pelkäävät vastustaa näitä ja pyytää papereita sen takia että silloin heitä luokitellaan "yhteistyökyvyttömiksi" ja silloin huostaanotto on taatusti ikuinen.


      • sijaisäitskä
        Oikea Äiti kirjoitti:

        Usein sosiaalityöntekijät saavat kuulla ristiriitaisia kertomuksia lasten tilanteesta. Tämä pätee varsinkin avioerotapauksissa. Sossuilla ei ole keinoja selvittää kuka puhuu "totta" - eikä heillä edes ole sellaista koulutusta kuin esim poliiseilla ym.

        Sossu ei tarvitse mitään selvää näyttöä huostaanottopäätökseen - sen takia että päätös tehdään virkapäätöksenä eikä oikeudessa. Jos vanhemmat jälkeenpäin vastustavat huostaanottoa se menee oikeuteen (hallinto-oikeuteen). Toisaalta vanhemmat pelkäävät vastustaa näitä ja pyytää papereita sen takia että silloin heitä luokitellaan "yhteistyökyvyttömiksi" ja silloin huostaanotto on taatusti ikuinen.

        Kyllä pitää olla tarpeeksi näyttöä, että lapsi voi huonosti ennenkuin voidaan huostaanottaa.
        Yleensähän naapurit esim. ilmoittelee lasten huonosta kohtelusta, päiväkodit tai koulut ilmoittavat sossuille. Ei ne syytökset tuulesta temmattuja ole. Ja sitä paitsi kyllähän ne tutkitaan hyvin tarkkaan. Useimmilla huostaanotetuilla on jo pitkä historia lastesuojeluilmoituksia.

        Henkilökohtaisesti sanon vielä, että meillä on yhteistyö sujunu bioperheiden kanssa aina tosi hyvin. Olen vakuuttunut siitä, että meidän laina lasten bioäidit osaavat miettiä mikä on parasta lapselle, vaikka usein on ollut vaikeitakin hetkiä.
        Kunnioitan heitä kaikesta huolimatta, enkä ikinä yritä viedä heidän paikkaansa lasten sydämmissä.
        Siihen en toki pystyisikään.


      • Sijaisisä
        Oikea Äiti kirjoitti:

        Usein sosiaalityöntekijät saavat kuulla ristiriitaisia kertomuksia lasten tilanteesta. Tämä pätee varsinkin avioerotapauksissa. Sossuilla ei ole keinoja selvittää kuka puhuu "totta" - eikä heillä edes ole sellaista koulutusta kuin esim poliiseilla ym.

        Sossu ei tarvitse mitään selvää näyttöä huostaanottopäätökseen - sen takia että päätös tehdään virkapäätöksenä eikä oikeudessa. Jos vanhemmat jälkeenpäin vastustavat huostaanottoa se menee oikeuteen (hallinto-oikeuteen). Toisaalta vanhemmat pelkäävät vastustaa näitä ja pyytää papereita sen takia että silloin heitä luokitellaan "yhteistyökyvyttömiksi" ja silloin huostaanotto on taatusti ikuinen.

        sinun selityksesi
        Mutta eihän tämä ole mikään sosiaalitoimisto jossa ruvetaan setvimään yksityis asioita.
        Mutta sen kyllä tiedän että siihen sosiaaliviranomaiset kyllä pysyvät ei ole siitä kiinni. Paperit vaan pöytään ja asiaa selvittämään. Älä yritä sillä tavalla mennä asiassa karkuun, ei oikeuden tai vääryyden ja sen selvitys ole mitenkään väärin.
        Mutta jos on se :D komerossa niin asia on sitten toisin.

        Eikä kyllä luokitella ketään jos niin tehdään, silloin se on korjattava. Teet valituksen ja siihen saat varmaan tuen myös sijaisvanhemmiltakin, tai missä nyt lapsi sitten onkin.


      • äiti 2
        Sijaisisä kirjoitti:

        ja kuka on syyn keksinyt, jos se ei ole todellinen, ei ainakaan sosiaalissa niitä keksitä.
        Sellaista kuntaa en usko on olemassa jssa lapsi/lapset otetaan huostaan ilman raskasta syytä. Siihen väitteeseen minä en usko.

        Annetaanhan ensin vanhemmille mahdollisuudet selviytyä omin tukivoimin ja jos se ei onnistu ja tilanne on lapsen kannalta huono niin on lainmukaan pakko tehdä huostaanottopäätös.

        Asia tutkitaan sen ilmoituksen perusteella mikä on mennyt lastensuojeluviranomaisille ja selvän näyttöä pitää olla ja jos sitä ei ole niin varmasti asia jätetään pois päiväjärjestyksessä.

        Mikä on siis syy että ei riitä sossuille jos lapsi ei saa asua kotona. Siihen on oltava selvä ja ymmärrettävä selitys. Pyydä nähdä asiapaperit ja lähde keskustelemaan asiasta jos näet ja koet että päätös on tehty väärin perustein.

        Sossujen kanssa ei tarvita mitään syytä todistelusta puhumattakaan. Siksi Suomessa on menossa vilkas keskustelu asian saamiseksi käräjäoikeuksiin.

        Syyksi riittää sossujen näkemys asiasta. Kun aika osoittaa aivan muuta, sossut eivät voi peräytyä. koska pelkäävät seurauksia.

        Tietoja ei anneta edes sosiaaliasiamiehelle, ettei asioista pääsisi valittamaan. Selitykset raskaista syistä huostaanotoissa ovat monissa tapauksissa täyttä paskaa. Juuri näistä asioista riidellään sadoissa tapauksissa vuosittain hallinto-oikeuksissa. Jos sossuilla olisi puhtaat paperit, miksi he näkevät punaista, kun asianajajat tulevat kuvioihin mukaan?


      • äiti 2
        sijaisäitskä kirjoitti:

        Kyllä pitää olla tarpeeksi näyttöä, että lapsi voi huonosti ennenkuin voidaan huostaanottaa.
        Yleensähän naapurit esim. ilmoittelee lasten huonosta kohtelusta, päiväkodit tai koulut ilmoittavat sossuille. Ei ne syytökset tuulesta temmattuja ole. Ja sitä paitsi kyllähän ne tutkitaan hyvin tarkkaan. Useimmilla huostaanotetuilla on jo pitkä historia lastesuojeluilmoituksia.

        Henkilökohtaisesti sanon vielä, että meillä on yhteistyö sujunu bioperheiden kanssa aina tosi hyvin. Olen vakuuttunut siitä, että meidän laina lasten bioäidit osaavat miettiä mikä on parasta lapselle, vaikka usein on ollut vaikeitakin hetkiä.
        Kunnioitan heitä kaikesta huolimatta, enkä ikinä yritä viedä heidän paikkaansa lasten sydämmissä.
        Siihen en toki pystyisikään.

        Meillä oli perhettä puoltamassa koulu, naapurit ym. Vastassa vain sossut. Sossu sanoi, ettei opettaja voi allekirjoittaa koulun lausuntoa, koska on äidin luottohenkilö.

        Huostaanottopäätöksen allekirjoitti sossu, joka ei ollut koskaan käynyt meillä eikä tavannut ketään perheemme jäsenistä.


      • äiti
        Sijaisisä kirjoitti:

        sinun selityksesi
        Mutta eihän tämä ole mikään sosiaalitoimisto jossa ruvetaan setvimään yksityis asioita.
        Mutta sen kyllä tiedän että siihen sosiaaliviranomaiset kyllä pysyvät ei ole siitä kiinni. Paperit vaan pöytään ja asiaa selvittämään. Älä yritä sillä tavalla mennä asiassa karkuun, ei oikeuden tai vääryyden ja sen selvitys ole mitenkään väärin.
        Mutta jos on se :D komerossa niin asia on sitten toisin.

        Eikä kyllä luokitella ketään jos niin tehdään, silloin se on korjattava. Teet valituksen ja siihen saat varmaan tuen myös sijaisvanhemmiltakin, tai missä nyt lapsi sitten onkin.

        Meillä on kaksi vuotta yritetty saada tietoja, että voitaisiin valittaa. Kukaan ei ole suostunut niitä antamaan.

        Miksei selviin kysymyksiin voida vastata, jollei ole mitään salattavaa?


      • sijaisäitskä
        äiti 2 kirjoitti:

        Sossujen kanssa ei tarvita mitään syytä todistelusta puhumattakaan. Siksi Suomessa on menossa vilkas keskustelu asian saamiseksi käräjäoikeuksiin.

        Syyksi riittää sossujen näkemys asiasta. Kun aika osoittaa aivan muuta, sossut eivät voi peräytyä. koska pelkäävät seurauksia.

        Tietoja ei anneta edes sosiaaliasiamiehelle, ettei asioista pääsisi valittamaan. Selitykset raskaista syistä huostaanotoissa ovat monissa tapauksissa täyttä paskaa. Juuri näistä asioista riidellään sadoissa tapauksissa vuosittain hallinto-oikeuksissa. Jos sossuilla olisi puhtaat paperit, miksi he näkevät punaista, kun asianajajat tulevat kuvioihin mukaan?

        olemme olleet useissa oikeudenkäynneissä hallinto-oikeudessa vuosien ajan, lainalapsiemme asioissa.
        Onneksi aina on ollut asiantuntevat päätöksen tekijät. Lasten oikeus saada turvallinen lapsuus, on voittanut.


      • Oikea Äiti
        sijaisäitskä kirjoitti:

        olemme olleet useissa oikeudenkäynneissä hallinto-oikeudessa vuosien ajan, lainalapsiemme asioissa.
        Onneksi aina on ollut asiantuntevat päätöksen tekijät. Lasten oikeus saada turvallinen lapsuus, on voittanut.

        hallinto-oikeudessa. Jos asia puitaisiin normaalissa käräjäoikeudessa niin lapsen asiat pääsisi ehkä vielä paremmin esillä. Lapselle pitäisi myös taata oma asianajaja - nythän aikuiset siellä edustaa itseään eikä kukaan aja lapsen etua.


      • Äidin sijainen
        Oikea Äiti kirjoitti:

        hallinto-oikeudessa. Jos asia puitaisiin normaalissa käräjäoikeudessa niin lapsen asiat pääsisi ehkä vielä paremmin esillä. Lapselle pitäisi myös taata oma asianajaja - nythän aikuiset siellä edustaa itseään eikä kukaan aja lapsen etua.

        Minunkin mielestäni lapsella pitäisi olla aina oikeudessa oma asianajaja. Henkilö, joka ajattelee asioita yksinomaan lapsen kannalta. Meidän sijaislapsemme asia on ollut 2 kertaa hallinto-oikeudessa ja kerran korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Ja ilmeisesti asia menee taas korkeimpaan. Seuraavaan kerran kun asia menee hallinto-oikeudelle palkkaan lapselle oman henkilökohtaisen asianajan. Sijoittaja ei sitä tee, mutta me teemme.


      • sijaisäitskä
        Äidin sijainen kirjoitti:

        Minunkin mielestäni lapsella pitäisi olla aina oikeudessa oma asianajaja. Henkilö, joka ajattelee asioita yksinomaan lapsen kannalta. Meidän sijaislapsemme asia on ollut 2 kertaa hallinto-oikeudessa ja kerran korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Ja ilmeisesti asia menee taas korkeimpaan. Seuraavaan kerran kun asia menee hallinto-oikeudelle palkkaan lapselle oman henkilökohtaisen asianajan. Sijoittaja ei sitä tee, mutta me teemme.

        Hyvä! Niin mekin teemme, jos vielä joudumme hallinto-oikeuteen, olisi turvallisempi olo.
        Nyt meidän laina-lapset ovat jo niin isoja, että heitä kuullaan siellä. Viimmeksi myös kuultiin, ja se oli paras todistusaineisto, sillä on iso paino.
        - Onneksi!


      • äiti myös
        Oikea Äiti kirjoitti:

        hallinto-oikeudessa. Jos asia puitaisiin normaalissa käräjäoikeudessa niin lapsen asiat pääsisi ehkä vielä paremmin esillä. Lapselle pitäisi myös taata oma asianajaja - nythän aikuiset siellä edustaa itseään eikä kukaan aja lapsen etua.

        Meillä sossut eivät päästäneet lasta oikeuteen, vaikka hän olisi halunnut tulla. Sossut pelkäsivät, että lapsi olisi liian usein sanonut "valehtelet"


      • äiti myös
        Äidin sijainen kirjoitti:

        Minunkin mielestäni lapsella pitäisi olla aina oikeudessa oma asianajaja. Henkilö, joka ajattelee asioita yksinomaan lapsen kannalta. Meidän sijaislapsemme asia on ollut 2 kertaa hallinto-oikeudessa ja kerran korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Ja ilmeisesti asia menee taas korkeimpaan. Seuraavaan kerran kun asia menee hallinto-oikeudelle palkkaan lapselle oman henkilökohtaisen asianajan. Sijoittaja ei sitä tee, mutta me teemme.

        Ei lapsen asianajajaa tarvi palkata. Jollei lapsella ole suurta omaisuutta (tuloja hänellä tuskin on) hän saa maksuttoman oikeudenkäynnin.


      • Oikea Äiti
        äiti myös kirjoitti:

        Ei lapsen asianajajaa tarvi palkata. Jollei lapsella ole suurta omaisuutta (tuloja hänellä tuskin on) hän saa maksuttoman oikeudenkäynnin.

        Yleensä muilla (sossuilla, vanhemmilla, sijaisvanhemmille jne) on omat asianajajat - mutta harvemmin kukaan edustaa lasta. Toki lapsi saa ilmaisen oikeudenkäynnin - kukaan ei vain huolehdi että lapsen oikeuksia turvattaisi. Ei lapsi osaa itse hankkia asianajajaa itselleen ...


      • äiti myös
        Oikea Äiti kirjoitti:

        Yleensä muilla (sossuilla, vanhemmilla, sijaisvanhemmille jne) on omat asianajajat - mutta harvemmin kukaan edustaa lasta. Toki lapsi saa ilmaisen oikeudenkäynnin - kukaan ei vain huolehdi että lapsen oikeuksia turvattaisi. Ei lapsi osaa itse hankkia asianajajaa itselleen ...

        Lapsella voi olla yhteinen asianajaja vanhempien kanssa. Kun sekä vanhemmat että lapsi vastustavat huostaanottoa, tämä asetelma toimii oikein hyvin.


      • purkua?
        Oikea Äiti kirjoitti:

        Kyllähän sossutkin ovat ihmisiä ja erehtyväisiä. Näin ollen on aika sattumankauppaa otetaanko lapset huostaan vai ei - ja valitettavasti vanhemmilla (tai lapsella) ei ole pahemmin mahdollisuuksia vaikuttaa asioiden kulkuun.

        Oma lapseni otettiin huostaan avioeron takia - mutta onneksi kiireellinen huostaanotto ei jatkettu vaan lapsi on nyt sijoitettuna avohuollon tukitoimenpiteenä. Näin ollen voin lopettaa sijoituksen saman tien jos näen että lapseni ei kohdella hyvin. Minulla tietysti parempi tilanne kun on rahaa palkata asianajajia, mahdollisuus muuttaa ulkomaille lapsen kanssa jos on pakko jne. Sossutkin säikähti kun tajusivat etten noin vaan suostu heidän tai isän vallankäyttöön. Ehkä tästä seuraa jotain hyvääkin - nyt viranomaiset ja lasten isä joutuu myös ottamaan minun ja lapsen näkökantoja huomioon.

        Onneksi lapseni ei sijoitettu perheeseen vaan on laitoksessa missä on ammattimainen henkilökunta. He ovat nyt myös tajunneet asemansa - olen edelleen lapseni äiti ja päätän lapsen asioista - ja he avustavat siinä.

        Säälin kuitenkin niitä vanhempia joilla ei ole rahaa tai rohkeutta lähteä pitämään puoliaan ...

        Jos ja kun voit purkaa sen milloin vain?

        Ja ei Suomessa tai missään "avioeron" takia huostaanoteta.
        Eiköhän teilläkin ole ollut takana tietty juttu sijoitukseen, mitä se sitten onkaan ollut.


      • ovat
        äiti 2 kirjoitti:

        Turha selittää, että sijaisperheitä tarkastetaan. Monissa ei ole käyty vuosiin. Turha on myös väittää, että sijaisperheissä olisi aina niin ihanaa. Raadollisia skitsoja löytyy sieltäkin. Se vain tuntuu olevan joillekin niin vaikea myöntää.

        Teot puhuvat puolestaan. Jos sijaisperheet ovat niin ihania, miksi lapset karkaavat sieltä jatkuvasti kotiin?

        Sossuille on suuri ongelma kun bioperheet eivät enää suostu alistumaan niiden pomputteluun.

        rikkoneet heidän elämänsä ja antaneet mallin tomia.

        Karkaaminen = vastustaminen, vastuuttomuus.
        Mitä se kertoo? Lapsen pahasta olosta. Miksi?
        Mikä lapsen pahanolon alunperin aiheutti? Tuskin sijaisvanhemmat vaan ne omat vanhemmat ja ne omat biokoti olot.


      • riittää
        Oikea Äiti kirjoitti:

        Kiireellisissä huostaanotossa on yleensä vain mukana 1-2 sossua - ja he lähtevät siitä kumpi vanhemmista vaatii eniten. Meillä tosiaan riitti avioero ja sen jälkeinen riitaisuus (mies väkivaltainen ym). Vasta kun toin pöytään asianajajat ym niin perääntyivät - ja tajusivat ettei mene helposti läpi. Mutta - minulla oli rahaa tähän - suurimmalla osalla vanhemmilla ei ole resursseja puolustaa itseään :(


        Kyllä oikeita vanhempia ja lapsia pitäisi kuunnella näissä asioissa - sijaishoitajat lähinnä oman palkkion takia mukana häärämässä.

        huostaanottoon.

        Ei ole yhdenkään lapsen etu katsoa viikosta, vuodesta toiseen, kuinka omaa äitiä hakataan...jatkuvasti.

        Mitä lapsi oppii?
        -saa lyödä
        -naista, heikompaa saa lyödä
        -lyöminen onh normaalia ja tavallista
        -lyömällä kommunikoidaan
        -lyöminen on osa elämää
        -kun lyön, olen mies/nainen
        -lyöminen on tapa elää/elämäntapa
        -on miehekästä lyödä

        ...jne...

        Kaiken tämän pieni/suurempikin lapsi katsoo ja näkee. Äiti kärsii---lapsikin kärsii, kenties lastakin lyödään.

        Tämän mallin hän oppii.
        Sairaan ja vääristyneen tavan.

        LYÖMINEN ON AINA VÄÄRIN JA TUOMITTAVAA!

        Anna lapsesi todellakin olla mieluumjin vaikka siellä lastenkodissa, kuin nähdä kuinka annat jälleen nähdä kuinka miehesi pieksää itseäsi.


      • äiti myös
        ovat kirjoitti:

        rikkoneet heidän elämänsä ja antaneet mallin tomia.

        Karkaaminen = vastustaminen, vastuuttomuus.
        Mitä se kertoo? Lapsen pahasta olosta. Miksi?
        Mikä lapsen pahanolon alunperin aiheutti? Tuskin sijaisvanhemmat vaan ne omat vanhemmat ja ne omat biokoti olot.

        Voitko selittää, miksi lapsi jatkuvasti karkaa näiden kamalien vanhempien luo kotiin sieltä ihanasta sossujen hyväksi katsomasta sijaiskodista? Miksi ei sossujen eikä sijaisvanhempien mieletön lahjontakaan saa häntä pysymään siellä?

        Toisin kuin kuvittelet, kotona vietetään raitista, rauhallista elämää. Ehkä lapsi tulee kotiin juuri siksi.


      • Maria
        ovat kirjoitti:

        rikkoneet heidän elämänsä ja antaneet mallin tomia.

        Karkaaminen = vastustaminen, vastuuttomuus.
        Mitä se kertoo? Lapsen pahasta olosta. Miksi?
        Mikä lapsen pahanolon alunperin aiheutti? Tuskin sijaisvanhemmat vaan ne omat vanhemmat ja ne omat biokoti olot.

        Mitä jos pahan olon onkin aiheuttanut päätös huostaanotosta? Jos paha olo onkin sijaisperheessä? Miksi on niin vaikea myöntää, että osa sijaisperheistä on täydellisiä fiaskoja lapsille?

        Käy katsomassa elokuva Valkoinen oleanteri. Juuri tällaisia ovat sijaisperheet, sanoi eräs sijoitettu lapsi.


      • on erinlaisia.
        Maria kirjoitti:

        Mitä jos pahan olon onkin aiheuttanut päätös huostaanotosta? Jos paha olo onkin sijaisperheessä? Miksi on niin vaikea myöntää, että osa sijaisperheistä on täydellisiä fiaskoja lapsille?

        Käy katsomassa elokuva Valkoinen oleanteri. Juuri tällaisia ovat sijaisperheet, sanoi eräs sijoitettu lapsi.

        Totta.
        Kuten sijaisperheitä, myös bioperheitä on erinlaisia.

        Tärkeää on kuitenkin erottaa -sijaisvanhemmat- ja
        -sijoituksen syy- toisistaan.

        Käytännössä ne toimivat rinnakkain, MUTTA.

        Ennenkuin sijoitus sijaisvanhemmille tapahtuu on
        Ollut jotain, Tapahtunut jotain, Oireiltu jotenkin, jne..

        Lapsellenne ei olisi olemassakaan sijaisvanhempia missään, ellei HÄNEN elämässään olisi jotain joka sijoituksen on aiheuttanut.

        On aivan tyhjää ja turhaa päivästä toiseen täällä jauhaa, että sijoitus on ollut turhaa.

        Mitä todennäköisimmin sijoitus EI ole ollut turhaa.

        Jos olisi ollut, olisit jo lapsesi saanut/saamassa pois sijaisvanhemmilta omaan biokotiinsa.


      • kirjanpito työnä
        äiti myös kirjoitti:

        Sijaisperheissä joudutaan jatkuvasti itse kustantamaan lapsien hoitoa, kun hoitomaksut eivät ainakaan kirjoitusten mukaan riitä. Kukaan ei ole vielä tällä palstalla muistaakseni sanonut, että maksut riittävät. Olisi mielenkiintoista tietää, millä rahalla tämä alijäämä rahoitetaan, kun lapset useissa paikoissa ovat vuosia.

        Tämän sijaisperheiden teorian mukaan tavalliset perheet olisivat kuolleet nälkään jo aikapäivää sitten. Siellä ei todella ole moisia rahoja käyttää lasta kohden.

        Suurin osa sijaisperheistäkin toimi toiminimen alla joten "alijäämiä" jää saa verona hvyityksen :D


      • sellaisen tehnyt
        äiti kirjoitti:

        Meillä on kaksi vuotta yritetty saada tietoja, että voitaisiin valittaa. Kukaan ei ole suostunut niitä antamaan.

        Miksei selviin kysymyksiin voida vastata, jollei ole mitään salattavaa?

        Ilman sitä en olisi saanut paperin paperia, kun asiamme ovat tallessa "sosiaalityöntekijän päässä". Eli eivät olleet tehneet yhden yhtäkään merkintää, ja niitä kuulemma tehdäänkin vasta huostaanottovaiheessa. Ei edes sossujen mielestä lainkaan kummallista. Päätöksiä ei tehdä kirjallisena mitään, eli valituskelpoisuutta ei ole. Siis kevyemmistä tukitoimista. Kun laitoin muistutuksen, ja samassa jakelussa myöskin sosiaalijohtajalle, niin sain asiapaperit. Ensimmäiset merkinnät oli tehty vasta muistutuksen perille menosta seuraavana päivänä. Ja jopa perustiedot olivat väärin kirjattuna. Ei ollut sinällään meillä vakava asia, mutta kuitenkin kunta rikkoi tapauksessamme selkeästi lakia. Mutta on erittäin paha oikeuturvariski se, että tiedot on tallessa "päässä". Jokainenhan sen tietää, että mahdotonta se on muistaa monien monien perheiden asioita. Tämä on ihan yleinen käytäntö eräässä keskisuuressa kaupungissa, ja resurssipulalla perustelivat. En oikein jaksa niellä tuotakaan, koska selkeät kirjaukset helpottavat työtä kummasti, kun ei väärien tulkintojen ja muistikuvien riski ole niin suuri. (Itse toimin terveydenhuollossa, jossa moinen leväperäisyys ei todellakaan onnistuisi.) Käräjilläkin oltaisiin herkästi, ja siellä on njuuri kirjaukset ne ainoa tiedonlähde. Ja suurin potilaan oikeusturvaan vaikuttava tekijä myös. Toisaalta, ongelmaksi muodostuukin sitten se sossuille, jos kirjaukset tekisivät, että eivät voisikaan enää toimia mielivaltaisesti ja takkia käännellen mielialojen mukaan.

        Totuus on se, että edes sossut eivät kiellä etteikö oikeasti ole salattavaa. Tunnen sosiaalityöntekijän, joka toimii epävirallisesti biojen tukena, koska huomasi työssään lastensuojelussa, että hirveitä laittomuuksia tapahtuu. Eikä sekään ole mikään tae, että sosiaalityöntekijät toimivat pareina. Ei todellakaan. Riippumaton täytyisi olla sen toise täysin. 15-vuotta yhdessä työskennelleet naiset eivät todellakaan takaa asiakkaan oikeusturvaa.

        Ihan vain korostan, että perheessämme ei ole koskaan ollut huostaanottouhkaa. Mutta jos apua tarvitsee, niin sitä ei saa avopuolen sosiaalityöntekijöiltä. Meillä tukea saa erikoissairaanhoidosta sekä koulusta (erityisopetus). Homma toimii loistavasti, ja ongelmiin puututaan. Valitettavasti osa asioista hoituu sosiaalityöntekijän kautta, joka taho on suurin hidaste ja vaikeutus toimivalle yhteistyölle. Ja kyseessä on selkeästi koko paikkakuntaa koskeva toimintakulttuuri, koska vetoavat juuri "yleiseen käytäntöön" ja "vakiintuneisiin toimintatapoihin". Kuulostaako reilulta ja oikeudenmukaiselta. Ei todellakaan, mutta virkamiehen paras turva on toinen virkamies.


      • suvi-09-
        Sijaisäiti (alkuperäinen) kirjoitti:

        Hyvä äiti!

        En tiedä yhtään tapausta, jossa lapsi olisi ilman syytä otettu huostaan!
        Mikään kunta ei ole niin rikas, että rupeaisi huvikseen muuttamaan lapsen elinoloja, ellei ole pakko ja se pakkokin tulee vastaan, usein hyvin liian myöhään, kunnilla on rahareikiä joka puuhun", ei ne kiusaksi tee sijoituksia.

        Mitä tulee lapsesi sijaisperheeseen, kuten tiedät säännöt ovat lapsille tärkeät, mutta he eivät tajua sitä, miksi siellä bio-sukulaisten tykönä on aina käydessä kaikki kivempaa, on varmaan sen pienen ajan, mutta se onkin sitten eriasia, kun sielläkin arki astuu tuvasta sisään ja alkaa koulut ja läksyt, eikä tässä elämässä kasva kuin "hulttioita" jos saa elää, aivan vapaata kasvatusta noudattaen.

        Äiti ja isä ovat perheen tukipilari ja he luovat sen turvan ja tuen, niin ollut ennen, mutta nyt ei enää kaikki osaa edes itseään hoitaa, maataan päivät sängyssä ja yöt valvotaan.

        Miten yleensäkään tälläisiin kuvioihin lapsi mahtuu, elämänlahja on pieni avuton lapsi, miksi joku voi jättää lapsensa jäätymään talvipakkasella päiväunille, kyllä mua kiukuttaa....
        Kyllä meiänkin lapsia pitkään vatvottiin ja annettiin mahdollisuuksia vanhemmille, kyllä siinä sossutkin" ovat kovan paikan edessä, joutuen sijoituksia tekeen.

        Sijaiskoteja on varmaan monenlaisia, nyt varsinkin, kun sosiaali-ihmisillä ei ole aikaa valvoa varmaan yhtä tarkkaan, kuin ennen, mutta kyllä naapuritkin paljon tietää, ovathan sijaisvanhemmat ainaisen valvonnan alaisena, joka paikassa, mutta kenestäkään ei voi silti sanoa mitään. Uskon, että sijaisperheet ovat työtään arvostavaa ja lapsia kunnioittavaa väkeä, tosin joka paikkaan mahtuu kaikenlaisia. Ja kyllähän sossujen on huolehdittava sijoittamistaan lapsista, toki heissäkin on poikkeuksia, missä ei olisi.

        Mutta jos minulta olisi lapsi viety pois, aiheettomasti, kävisin sossua päin, niin kauan kunnes totuus selviäisi ja vaatisin sijoituksen purkua, jos kerran aihetta olisi.
        Meillä lapset puheli kaikkea ja jouduin sijoituksen alussa hankaliin tilanteisiin, mutta selvisi se, että bio-suku teki kaikkensa saadakseen riitaa sijaisperheen kanssa, siis meidän, sanoin, ettei meillä ole pakko olla, se loppui, se kuuluu, että lapset rupeavat ihannoimaan vanhempiaan jossain vaiheessa, heille kuitenkin oma äiti ja isä ovat tärkeitä, mutta sijaisperhe ymmärtää ja antaa olla, vaikka kyllä se voimille käy.
        Taisi tulla aika sekametelisoppa" mutta purin nyt myös tuntojani tänne, tiedän monta lasta jotka pitäisi sijoittaa ja ihmettelen miksi ei sijoiteta, tai tiedänhän minä. Joskus mietin onko eläinsuojelu jossain määrin mennyt lastensuojelun edelle, pidän eläimistä ja ansaitsevat myös sen turvan, mutta tää on nyt vertaus, molemmat ovat tärkeitä asioita.
        No tuli taas vähemmän asiallinen viesti, mutta parhaani yritin sanoa.

        Tiedät saaneesi pride-koulutukset sun muut kurssit virastossa ja sinulla on kova halu uskoa että yhtään lasta ei turhaan viedä äidiltä pois. Siihen asti luin tekstisi koska se on oikeasti ihan hiton järkyttävää miten olet antanut taikka heittäytynyt sossujen manipuloitavaksi.

        Tilastoista voi päätellä että onko kaikki aiheellisia vai voisiko tuollaiseen määrään mahtua jo hyvin paljon turhiakin huostaanottoja. Olisihan se hienoa jos lapset todella vietäisiin mikäli heitä huonosti pidettäisiin mutta näin musta-valkoinen asia ei valitettavasti ole.


      • suvi-09-
        suvi-09- kirjoitti:

        Tiedät saaneesi pride-koulutukset sun muut kurssit virastossa ja sinulla on kova halu uskoa että yhtään lasta ei turhaan viedä äidiltä pois. Siihen asti luin tekstisi koska se on oikeasti ihan hiton järkyttävää miten olet antanut taikka heittäytynyt sossujen manipuloitavaksi.

        Tilastoista voi päätellä että onko kaikki aiheellisia vai voisiko tuollaiseen määrään mahtua jo hyvin paljon turhiakin huostaanottoja. Olisihan se hienoa jos lapset todella vietäisiin mikäli heitä huonosti pidettäisiin mutta näin musta-valkoinen asia ei valitettavasti ole.

        Se ei ollut tarkoitettu loukkaukseksi vaan huomioksi että joskus ne siniset silmätkin on aukaistava. En turhaan lässytä näitä koska liikaa on jo nähty miten lapsi kärsii vaikka pitäisi olla lapsen edun mukaista.


      • käärmekaktus
        sijaisäitskä kirjoitti:

        Huostaanotossa on aina kaksi tai useampi sossu mukana, siis on todella pieni mahdollisuus niihin
        virheisiin.
        Kyllä sossuille kuulu käydä sijaisperheessä.
        Avioero ei ole syy huostaanottoon. Sehän juuri huostaanotoissa on yleistä, ettei bioäidit edes ymmärrä tehneensä mitään väärin!
        Jos tietäisivät, niin silloin niitä huostaanottoja ei niin paljon tehtäisi. Useinmiten äidit eivät näe, että jotain on vialla ja sehän johtuu siitä, että hänellä on mahdollisesti ollut samanlainen lapsuus.
        Sanonta : ei voi kauhalla vaatia, jos on lusikalla annettu, - tulee mieleen.
        Uskon, että jokainen äiti varmaan (lähes jokainen) tekee parhaansa lapsensa hyväksi taitojensa mukaan.

        huostaanottoa, joista ensimmäinen tehtiin todella hätiköiden ja ottamatta kunnolla selvää asioista.
        Se huosta purkaantui pian ja sitä hoitanut virkailija sai ihan oikeutetusti lähtöpassit.

        Valitettavasti toimii nyt toisessa kunnassa vastaavissa hommissa, mutta ehkä on ottanut opikseen.

        Toinen tapaus olikin sitten niin pöyristyttävä, etten meinannut uskoa, kun kuulin...onneksi äiti nosti niin kovan mekkalan, että hänkin sai lapsensa takaisin.
        Sen verran tunne sitä ihmistä, että mitään syytä huostaanottoon ei voinut olla.

        Että kyllä tällaista tapahtuu ja tunnettu tosiasiahan on, että sosiaalipuolelle hakeutuvat usein pätemisen tarpeessa olevat tätinkäiset, joille valta nousee hattuun.

        On minulla kokemuksia todella hyvistä ja osaavistakin sossuista, näin vastapainoksi.

        Mutta kun vaihtuvuus näyttä olevan suuri, koskaan ei tiedä, kuka juuri sinun kohdallesi osuu.

        Toivoisin,että biot eivät väittäisi minun vihaavan heitä, koska näin ei todellakaan ole.

        .


      • käärmekaktus
        lainamami kirjoitti:

        ..saa sen käsityksen, että sossut ovat koneita, jotka ihan huvikseen ottavat lapsia pois vanhempien luota. Niin ja sijaisperheet rahan perässä juoksevia monstereita.

        Peiliin on aina vaikea katsoa, on katsoja sitten sossu-bioäiti-sijaisäiti-laitoksen työntekijä. Omat virheet on vaikea myöntää ja omasta halutaan pitää kiinni. Olen myös huomannut, että kriteerit ovat perheissä hyvin erilaiset. Toiselle hyvä lapsuus tarkoittaa mahdollisimman vapaata kasvua ja toisille taas jotakin aivan muuta. Sossun tehtävä on aika mahdoton, koska hän joutuu palapelin avulla päättelemään, kasvaako lapsi turvassa vai ei. Ja kun me vanhemmat olemme huonoja näkemään omassa toiminnassamme mitään väärää.

        Tärkeintä on kuitenkin lapsen etu. Silloin on unohdettava omat tarpeet ja kysyttävä itseltään, mikä palvelee lasta parhaiten. Todellinen rakkaus on myös luopumista; jos tiedän, etten kykene lasta hoitamaan, haluan että hän saa kodin jossa häntä rakastetaan. Pienen lapsen pitäminen laitoksessa liian pitkään on sekin vähän kyseenalaista, jos tarjolla on perhe. Äidinrakkaus ymmärtää tämänkin.

        Yhteistyö on voimaa ja lapsellakin on hyvä olla, kun häntä hoitavat tahot kykenevät rakentavaan keskusteluun ja ymmärtävät olla puukottamatta toisiaan selkään lapsen kuullen.

        on kaadettava kylmää vettä niskaan..Olen tämän kevään ja alkukesän aikana oppinut paljon siitä toiminnasta, mitä sossut sisäpiirissään harjoittavat.

        Ei se aina ole ihan biovanhempien tai lasten edun mukaista, tosiaankaan.
        Kuten sanoin, valta nousee joskus nuppiin ja siitä ole itsekin saanut sapiskaa, kun en ole jaksanut lirkutella ja olla mielinkielin vaan ajatellut sitä, mikä minun mielestäni on ollut lasten parasta, eikä se aina ole ollut sama mitä sossut ovat kaavailleet.

        Jossain vaiheessa ehkä saan maksaa omapäisyydestäni, mutta onneksi minulla on biovanhempien tuki takanani ja se on tärkeintä.

        Kyllä minulle on osoitetu asemani "alaisena", mutta enpä siitä jaksa kauheasti välittää.
        Tämä ei tietenkään tarkoita, etten pystyisi yhteistyöhön, pystyn hyvinkin, joissakin asioissa vain tulee erimielisyyksiä.Enkä kovin helposti anna periksi.

        Maltti on valttia näissäkin ja joskus joudun minäkin pysähtymään ja miettimään, kannattaako hannata vastaan pelkästä itsepäisyydestä.

        Kun täytyy kuitenkin aina muistaa se tärkein eli lapsen paras.


      • aikoinaan meidän
        riittää kirjoitti:

        huostaanottoon.

        Ei ole yhdenkään lapsen etu katsoa viikosta, vuodesta toiseen, kuinka omaa äitiä hakataan...jatkuvasti.

        Mitä lapsi oppii?
        -saa lyödä
        -naista, heikompaa saa lyödä
        -lyöminen onh normaalia ja tavallista
        -lyömällä kommunikoidaan
        -lyöminen on osa elämää
        -kun lyön, olen mies/nainen
        -lyöminen on tapa elää/elämäntapa
        -on miehekästä lyödä

        ...jne...

        Kaiken tämän pieni/suurempikin lapsi katsoo ja näkee. Äiti kärsii---lapsikin kärsii, kenties lastakin lyödään.

        Tämän mallin hän oppii.
        Sairaan ja vääristyneen tavan.

        LYÖMINEN ON AINA VÄÄRIN JA TUOMITTAVAA!

        Anna lapsesi todellakin olla mieluumjin vaikka siellä lastenkodissa, kuin nähdä kuinka annat jälleen nähdä kuinka miehesi pieksää itseäsi.

        sijaislapset tulivatkin ja muutakin pahaa oli tytöillä taustaallaan silloin!

        Vaikeuden kautta voittoon menimme ja elämä on heillä ok nykyisin!

        Äitin kanssa asiat nyt ok, isää vieruksuvat vieläkin meille kertomisiensa mukaan!
        Ja totuuden tiedämme virkavallan kautta heistä.
        Naimisissa ja lapsosia heillä, näytillä käyvät meillä, sijareilla, jne. asiat ok.


      • suvi-09-
        sijaisäitskä kirjoitti:

        Kyllä pitää olla tarpeeksi näyttöä, että lapsi voi huonosti ennenkuin voidaan huostaanottaa.
        Yleensähän naapurit esim. ilmoittelee lasten huonosta kohtelusta, päiväkodit tai koulut ilmoittavat sossuille. Ei ne syytökset tuulesta temmattuja ole. Ja sitä paitsi kyllähän ne tutkitaan hyvin tarkkaan. Useimmilla huostaanotetuilla on jo pitkä historia lastesuojeluilmoituksia.

        Henkilökohtaisesti sanon vielä, että meillä on yhteistyö sujunu bioperheiden kanssa aina tosi hyvin. Olen vakuuttunut siitä, että meidän laina lasten bioäidit osaavat miettiä mikä on parasta lapselle, vaikka usein on ollut vaikeitakin hetkiä.
        Kunnioitan heitä kaikesta huolimatta, enkä ikinä yritä viedä heidän paikkaansa lasten sydämmissä.
        Siihen en toki pystyisikään.

        Edes sossuilla ei ole riittävästi näyttöä että lapsi voisi muka huonosti. Osa kun työntekijöistä on epäpäteviä työssään varsinki Vantaa-Espoo alueella. Ei sossu asu meidän kotona jotta pystyisi sanomaan miten meillä menee. Pyysin sitä kerran tulemaan meille viikoksi niin menipä tantta hiljaiseksi:)


      • ihan aito äiti
        sijaisäitskä kirjoitti:

        olemme olleet useissa oikeudenkäynneissä hallinto-oikeudessa vuosien ajan, lainalapsiemme asioissa.
        Onneksi aina on ollut asiantuntevat päätöksen tekijät. Lasten oikeus saada turvallinen lapsuus, on voittanut.

        Sulla on käynyt sitten tsäkä tai olet sen kieroillut liian taitavasti sillä meidän hallinnossa sijaisperhe sai turpaansa ainakin henkisesti ja sossu heikoilla. Valheilla on lyhyet jäljet


      • tässä maassa
        Sijaisäiti (alkuperäinen) kirjoitti:

        Hyvä äiti!

        En tiedä yhtään tapausta, jossa lapsi olisi ilman syytä otettu huostaan!
        Mikään kunta ei ole niin rikas, että rupeaisi huvikseen muuttamaan lapsen elinoloja, ellei ole pakko ja se pakkokin tulee vastaan, usein hyvin liian myöhään, kunnilla on rahareikiä joka puuhun", ei ne kiusaksi tee sijoituksia.

        Mitä tulee lapsesi sijaisperheeseen, kuten tiedät säännöt ovat lapsille tärkeät, mutta he eivät tajua sitä, miksi siellä bio-sukulaisten tykönä on aina käydessä kaikki kivempaa, on varmaan sen pienen ajan, mutta se onkin sitten eriasia, kun sielläkin arki astuu tuvasta sisään ja alkaa koulut ja läksyt, eikä tässä elämässä kasva kuin "hulttioita" jos saa elää, aivan vapaata kasvatusta noudattaen.

        Äiti ja isä ovat perheen tukipilari ja he luovat sen turvan ja tuen, niin ollut ennen, mutta nyt ei enää kaikki osaa edes itseään hoitaa, maataan päivät sängyssä ja yöt valvotaan.

        Miten yleensäkään tälläisiin kuvioihin lapsi mahtuu, elämänlahja on pieni avuton lapsi, miksi joku voi jättää lapsensa jäätymään talvipakkasella päiväunille, kyllä mua kiukuttaa....
        Kyllä meiänkin lapsia pitkään vatvottiin ja annettiin mahdollisuuksia vanhemmille, kyllä siinä sossutkin" ovat kovan paikan edessä, joutuen sijoituksia tekeen.

        Sijaiskoteja on varmaan monenlaisia, nyt varsinkin, kun sosiaali-ihmisillä ei ole aikaa valvoa varmaan yhtä tarkkaan, kuin ennen, mutta kyllä naapuritkin paljon tietää, ovathan sijaisvanhemmat ainaisen valvonnan alaisena, joka paikassa, mutta kenestäkään ei voi silti sanoa mitään. Uskon, että sijaisperheet ovat työtään arvostavaa ja lapsia kunnioittavaa väkeä, tosin joka paikkaan mahtuu kaikenlaisia. Ja kyllähän sossujen on huolehdittava sijoittamistaan lapsista, toki heissäkin on poikkeuksia, missä ei olisi.

        Mutta jos minulta olisi lapsi viety pois, aiheettomasti, kävisin sossua päin, niin kauan kunnes totuus selviäisi ja vaatisin sijoituksen purkua, jos kerran aihetta olisi.
        Meillä lapset puheli kaikkea ja jouduin sijoituksen alussa hankaliin tilanteisiin, mutta selvisi se, että bio-suku teki kaikkensa saadakseen riitaa sijaisperheen kanssa, siis meidän, sanoin, ettei meillä ole pakko olla, se loppui, se kuuluu, että lapset rupeavat ihannoimaan vanhempiaan jossain vaiheessa, heille kuitenkin oma äiti ja isä ovat tärkeitä, mutta sijaisperhe ymmärtää ja antaa olla, vaikka kyllä se voimille käy.
        Taisi tulla aika sekametelisoppa" mutta purin nyt myös tuntojani tänne, tiedän monta lasta jotka pitäisi sijoittaa ja ihmettelen miksi ei sijoiteta, tai tiedänhän minä. Joskus mietin onko eläinsuojelu jossain määrin mennyt lastensuojelun edelle, pidän eläimistä ja ansaitsevat myös sen turvan, mutta tää on nyt vertaus, molemmat ovat tärkeitä asioita.
        No tuli taas vähemmän asiallinen viesti, mutta parhaani yritin sanoa.

        viranomaisten toimesta otetaan lapsia ja nuoriakin
        aivan turhaan pois!
        Mitä esimerkiksi kotipalvelussa säästetään
        (eli ei tarjota rikollisesti kotipalvelua sosiaalihuollosta kunnissa enää ollenkaan)
        sitä lastensuojelussa "kerätään"
        (mm. vanhempien uupumus voi olla huostaanoton syynä jne).

        ______________

        http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Mielipiteet/kotipalvelu_mahtuu_jo_vuittonin_laukkuun_5314392.html


        "................
        Laskea voi myös arkijärjellä.
        Onko halvempaa – sekä helpompaa ja inhimillisempää – varata rahaa kotiapuun vai lasten huostaanottoon?...."

        __________________

        http://yle.fi/uutiset/alueelliset_uutiset/uusimaa/2008/11/lapsiperheiden_kotipalvelua_parannetaan_loviisassa_394738.html


        "......Kodinhoidon resurssit ovat vanhus- ja vammaistalouksien käytössä,
        kun taas ahtaalle joutuneet perheet on joko ohjattu lainvastaisesti lastensuojelun asiakkaiksi tai heiltä on evätty palvelu. ..."


      • lapset
        Sijaisäiti (alkuperäinen) kirjoitti:

        Hyvä äiti!

        En tiedä yhtään tapausta, jossa lapsi olisi ilman syytä otettu huostaan!
        Mikään kunta ei ole niin rikas, että rupeaisi huvikseen muuttamaan lapsen elinoloja, ellei ole pakko ja se pakkokin tulee vastaan, usein hyvin liian myöhään, kunnilla on rahareikiä joka puuhun", ei ne kiusaksi tee sijoituksia.

        Mitä tulee lapsesi sijaisperheeseen, kuten tiedät säännöt ovat lapsille tärkeät, mutta he eivät tajua sitä, miksi siellä bio-sukulaisten tykönä on aina käydessä kaikki kivempaa, on varmaan sen pienen ajan, mutta se onkin sitten eriasia, kun sielläkin arki astuu tuvasta sisään ja alkaa koulut ja läksyt, eikä tässä elämässä kasva kuin "hulttioita" jos saa elää, aivan vapaata kasvatusta noudattaen.

        Äiti ja isä ovat perheen tukipilari ja he luovat sen turvan ja tuen, niin ollut ennen, mutta nyt ei enää kaikki osaa edes itseään hoitaa, maataan päivät sängyssä ja yöt valvotaan.

        Miten yleensäkään tälläisiin kuvioihin lapsi mahtuu, elämänlahja on pieni avuton lapsi, miksi joku voi jättää lapsensa jäätymään talvipakkasella päiväunille, kyllä mua kiukuttaa....
        Kyllä meiänkin lapsia pitkään vatvottiin ja annettiin mahdollisuuksia vanhemmille, kyllä siinä sossutkin" ovat kovan paikan edessä, joutuen sijoituksia tekeen.

        Sijaiskoteja on varmaan monenlaisia, nyt varsinkin, kun sosiaali-ihmisillä ei ole aikaa valvoa varmaan yhtä tarkkaan, kuin ennen, mutta kyllä naapuritkin paljon tietää, ovathan sijaisvanhemmat ainaisen valvonnan alaisena, joka paikassa, mutta kenestäkään ei voi silti sanoa mitään. Uskon, että sijaisperheet ovat työtään arvostavaa ja lapsia kunnioittavaa väkeä, tosin joka paikkaan mahtuu kaikenlaisia. Ja kyllähän sossujen on huolehdittava sijoittamistaan lapsista, toki heissäkin on poikkeuksia, missä ei olisi.

        Mutta jos minulta olisi lapsi viety pois, aiheettomasti, kävisin sossua päin, niin kauan kunnes totuus selviäisi ja vaatisin sijoituksen purkua, jos kerran aihetta olisi.
        Meillä lapset puheli kaikkea ja jouduin sijoituksen alussa hankaliin tilanteisiin, mutta selvisi se, että bio-suku teki kaikkensa saadakseen riitaa sijaisperheen kanssa, siis meidän, sanoin, ettei meillä ole pakko olla, se loppui, se kuuluu, että lapset rupeavat ihannoimaan vanhempiaan jossain vaiheessa, heille kuitenkin oma äiti ja isä ovat tärkeitä, mutta sijaisperhe ymmärtää ja antaa olla, vaikka kyllä se voimille käy.
        Taisi tulla aika sekametelisoppa" mutta purin nyt myös tuntojani tänne, tiedän monta lasta jotka pitäisi sijoittaa ja ihmettelen miksi ei sijoiteta, tai tiedänhän minä. Joskus mietin onko eläinsuojelu jossain määrin mennyt lastensuojelun edelle, pidän eläimistä ja ansaitsevat myös sen turvan, mutta tää on nyt vertaus, molemmat ovat tärkeitä asioita.
        No tuli taas vähemmän asiallinen viesti, mutta parhaani yritin sanoa.

        näyttävät olevan samassa asemassa läheiseni sijaisperheessä. Lapsia on niin paljon, että paikkaa voi kutsua Kenneliksi. Rouva kennelin pitäjä juoksentelee pitkin kyliä kaikenmoisissa seuroissa ja suuri määrä lapsia (sijoitettuja, kriisisijoitettuja, tukilapsia ja omia perheineen) keikkuu epäsiistillä tontilla. Tuo talo on metsän keskellä - eikä sinne näy yhdestäkään naapurista. Välillä lapset karkaavatepätoivoissaan lähimetsiin, mutta talon etsijaäkoirat valjastetaan heitä jäljittämään. Rouva on niin hieno ihminen, ettei muista tervehtiä sijoitettujen lasten omaisia - mutta nehän vaan häiritsevät muutenkin rahan tuloa. Kulkee nokka pystyssä ja aina on joku piika mukana lapsia kaitsemassa. Ei itse varmasti edes saisi kiinni, jos joku vaikka kaupungilla karkaisi.


      • oli vastaus
        lapset kirjoitti:

        näyttävät olevan samassa asemassa läheiseni sijaisperheessä. Lapsia on niin paljon, että paikkaa voi kutsua Kenneliksi. Rouva kennelin pitäjä juoksentelee pitkin kyliä kaikenmoisissa seuroissa ja suuri määrä lapsia (sijoitettuja, kriisisijoitettuja, tukilapsia ja omia perheineen) keikkuu epäsiistillä tontilla. Tuo talo on metsän keskellä - eikä sinne näy yhdestäkään naapurista. Välillä lapset karkaavatepätoivoissaan lähimetsiin, mutta talon etsijaäkoirat valjastetaan heitä jäljittämään. Rouva on niin hieno ihminen, ettei muista tervehtiä sijoitettujen lasten omaisia - mutta nehän vaan häiritsevät muutenkin rahan tuloa. Kulkee nokka pystyssä ja aina on joku piika mukana lapsia kaitsemassa. Ei itse varmasti edes saisi kiinni, jos joku vaikka kaupungilla karkaisi.

        ketjun sijaisäidille, joka kirjoitti näköjään vuonna 2004 otsakkeella: Lapsia ei turhaan oteta pois. Hän rinnasti kirjoituksessaan lapsen ja eläimet - joten jostain kumman syystä minullekin tuli mielleyhtymiä.


      • sultsinasiina
        lapset kirjoitti:

        näyttävät olevan samassa asemassa läheiseni sijaisperheessä. Lapsia on niin paljon, että paikkaa voi kutsua Kenneliksi. Rouva kennelin pitäjä juoksentelee pitkin kyliä kaikenmoisissa seuroissa ja suuri määrä lapsia (sijoitettuja, kriisisijoitettuja, tukilapsia ja omia perheineen) keikkuu epäsiistillä tontilla. Tuo talo on metsän keskellä - eikä sinne näy yhdestäkään naapurista. Välillä lapset karkaavatepätoivoissaan lähimetsiin, mutta talon etsijaäkoirat valjastetaan heitä jäljittämään. Rouva on niin hieno ihminen, ettei muista tervehtiä sijoitettujen lasten omaisia - mutta nehän vaan häiritsevät muutenkin rahan tuloa. Kulkee nokka pystyssä ja aina on joku piika mukana lapsia kaitsemassa. Ei itse varmasti edes saisi kiinni, jos joku vaikka kaupungilla karkaisi.

        Kannattaisi terveystarkastaja soittaa katsomaan miten on hygieniataso tuossa talossa.Onko lapsilla kenties allergia-oireita?
        Kennelliiton alainen kennelvalvoja valvoo kennelien koirienhoidon tasoa.Kennelin pito on veronalaista toimintaa,jos on yli 3 koiraa.


      • vieraillut
        sultsinasiina kirjoitti:

        Kannattaisi terveystarkastaja soittaa katsomaan miten on hygieniataso tuossa talossa.Onko lapsilla kenties allergia-oireita?
        Kennelliiton alainen kennelvalvoja valvoo kennelien koirienhoidon tasoa.Kennelin pito on veronalaista toimintaa,jos on yli 3 koiraa.

        kertoi, että oli nähnyt, että kokonainen huone oli ihan mylläkässä pyykkiä. En tiedä olivatko likaisia vaiko puhtaita.


      • ja iso sellainen
        Sijaisisä kirjoitti:

        meidän sijaiskotien pitäisi ottaa huostaamme teidän vieraiden lapset aivan ilman mitään korvauksia.

        Miksi sitten eivät nämä lapset saa olla omien vanhempiensa huostassa? Voisihan antaa heille se sama korvaus kuin mitä me siitä saamme. Eikö silloin olisi kaikki tyytyväisiä?

        Huostaanotto tehdään lapsen parhaaksi, onko siinä jotakin väärin?

        Kuka uskoo siihen että lapsi huostaanotetaan ilman mitään todellista syytä.

        Minä olen ollut tässä rumbassa senverran kauan että ei ole yhtään tapausta tehty päivääkään liian aikaisin vaan vuosia liian myöhään.

        Mutta ymmärrättehän lasten bioäidit että se on vaikea ymmärtää miksi ei kelpaa lapsensa äitinä huoltajaksi,kasvattajaksi jne. Yritätte tehdä kykynne mukaan kaiken mahdollisimman hyvin.
        Mutta se ei aina riitä.
        Miksi sitten tulee ilmoituksia ja kanteluja holtittomasta huolenpidosta ei varmaankaan ilman mitään syytä.

        Kohdallani on ollut niinkin että äitdillä ei mitään ongelmaa vaan se on kaikki sosiaalin keksimää. Melkein uskoin ja vein lapsen takaisin äidille. Sanoinkin äidille että jos asuisit lähempänä niin toisin lapsesi takaisin heti. Enkä usko sinuun vaan yrität manipuloida miut uskomaan omiin olettamuksiisi. (Tämä tapahtui välittömästi lapsen meille sijoituksen jälkeen)

        Mutta kokemukseni sanoi toista ja otin selvää onko tehty jotakin väärin tässä lapsen huostaanotossa. En todellakaan halua ottaa lasta kotiini jos päätöksenteko on jotenkin väärin tehty.
        Nyt vuodet ovat näyttäneet sen totuuden. Minulle järkytys saada tietää lapsen traumaattisesta elämänstä äidin luona. Nyt ei lapsi saa edes mennä äidin luo turvallisuus syistä.

        Usein "lyöty" äiti on hyvä manipuloimaan ja kuka siihen uskoo niin on myös vihainen sijaisvanhemmille.
        Valitettavasti me kaikki sijaisvanhemmat olemme siihen koko juttuun syyttömiä.

        Meidät on usein etsitty ja tarkkaan valikoitu juuri sille lapselle ja mieluummin vielä sille ongelmalle mikä on lapsen tausta sekä kehitys häiriintymisen aiheuttaja.

        Mietit että millä rahalla tämä alijäämä rahoitetaan. Ole hyvä ja mieti, se on sen arvoinen asia. Sen voin sanoa että se raha ei ainakaan ole sinun kukkarosta pois.

        Mistä olet saanut kuulla äidin taustoista? Sehän ei kuulu sinulle eikä sinulle sitä saada kertoa! Sijarin tehtäviin kuuluu luoda turvallinen kasvuympäristö ja perusasiat kuntoon ei arvostella ja olla päättämässä mikä biovanhempi on ja mitä se tekee. Sijaisvanhempi ei saa näihin asioihin puuttua vaikka olisi syytäkin.


      • sen tietää
        ja iso sellainen kirjoitti:

        Mistä olet saanut kuulla äidin taustoista? Sehän ei kuulu sinulle eikä sinulle sitä saada kertoa! Sijarin tehtäviin kuuluu luoda turvallinen kasvuympäristö ja perusasiat kuntoon ei arvostella ja olla päättämässä mikä biovanhempi on ja mitä se tekee. Sijaisvanhempi ei saa näihin asioihin puuttua vaikka olisi syytäkin.

        kun on samassa pikkukaupungissa ikänsä asunut ja kouluiästä asti jollain lailla tuntenut.

        Itse asiassa silloin tietää paljon enemmän kuin sossut.
        Mieti sitä.


      • JanitaL
        Oikea Äiti kirjoitti:

        Kyllähän sossutkin ovat ihmisiä ja erehtyväisiä. Näin ollen on aika sattumankauppaa otetaanko lapset huostaan vai ei - ja valitettavasti vanhemmilla (tai lapsella) ei ole pahemmin mahdollisuuksia vaikuttaa asioiden kulkuun.

        Oma lapseni otettiin huostaan avioeron takia - mutta onneksi kiireellinen huostaanotto ei jatkettu vaan lapsi on nyt sijoitettuna avohuollon tukitoimenpiteenä. Näin ollen voin lopettaa sijoituksen saman tien jos näen että lapseni ei kohdella hyvin. Minulla tietysti parempi tilanne kun on rahaa palkata asianajajia, mahdollisuus muuttaa ulkomaille lapsen kanssa jos on pakko jne. Sossutkin säikähti kun tajusivat etten noin vaan suostu heidän tai isän vallankäyttöön. Ehkä tästä seuraa jotain hyvääkin - nyt viranomaiset ja lasten isä joutuu myös ottamaan minun ja lapsen näkökantoja huomioon.

        Onneksi lapseni ei sijoitettu perheeseen vaan on laitoksessa missä on ammattimainen henkilökunta. He ovat nyt myös tajunneet asemansa - olen edelleen lapseni äiti ja päätän lapsen asioista - ja he avustavat siinä.

        Säälin kuitenkin niitä vanhempia joilla ei ole rahaa tai rohkeutta lähteä pitämään puoliaan ...

        että olet jaksanut taistella lapsesi puolesta..niin mekin teemme.


      • cb
        purkua? kirjoitti:

        Jos ja kun voit purkaa sen milloin vain?

        Ja ei Suomessa tai missään "avioeron" takia huostaanoteta.
        Eiköhän teilläkin ole ollut takana tietty juttu sijoitukseen, mitä se sitten onkaan ollut.

        niin, olen minäkin eronnut, eikä lapsia silti otettu huostaan. Ystäväni sijaisäiti erosi juuri, ja häneltäkään ei lapsia viety, koska hoitaa lapset erosta huolimatta.

        Avohuollon huostaanotto on sossuille halvempi kuin varsinainen huostaanotto.


      • Piialottakaroliina
        cb kirjoitti:

        niin, olen minäkin eronnut, eikä lapsia silti otettu huostaan. Ystäväni sijaisäiti erosi juuri, ja häneltäkään ei lapsia viety, koska hoitaa lapset erosta huolimatta.

        Avohuollon huostaanotto on sossuille halvempi kuin varsinainen huostaanotto.

        Meillä sijoitettiin lapsi avohuollon toimenpiteenä juurikin eron takia. Mieheni pahoinpiteli minua kuusi kertaa reilun kuukauden aikana. Lapsi joutui kuuntelemaan kun mieheni haukkui minua. Hän joutui katselemaan itkuista äitiään. Lapsesta tuli hiljainen hiippari, vaikka puhuimmekin asioista ja lapsi sai tukea.

        Olen todella kiitollinen lapseni saamasta sijoituspaikasta, joka oli meille tuttu tukiperhe. Olin tietoinen siiitä että voin huoltajana päättää sijoituksen milloin itse tahdon. Halusin silti toimia sosiaalihuollon ammattilaisten suositusten mukaan ja lapsi oli sijoituksessa pari viikkoa pitempään kuin olisin itse oikeastaan halunnut.


      • Anonyymi
        Oikea äiti minäkin kirjoitti:

        Yhteistyökyky sossujen kanssa on sama kuin olla yhtä mieltä.
        Avohuollon tukitoimet tarkoittaa käytännössä, että päästät jonkun sossujen määräämän tantan hääräämään kotiisi. Kun et päästä, lukee papereissa, että avohuollon tukitoimet eivät olleet riittäviä.
        Lapsen kasvua ja kehitystä tukeva turvallinen kasvupaikka on veteen piirretty viiva.

        Ja taas täyttyivät syyt huostaanottoon ilman että kotona olisi hitustakaan niitä päihde- ja mielenterveysongelmia, joista niin paljon julkisuudessa puhutaan.

        Ja sossu saa nostaa häntäänsä ja sijaisperhe rahojaan. Veronmaksajana haluaisin pikaista julkista keskustelua tästä asiasta asoiden oikeilla nimillä.

        Nuoreni uhkasi hajottaa paikkoja jos joutuu huostaan. No katsotaan miten käy koska tiedän että hän tekee niin ja se vasta tulee kalliiksi yhteiskunnalle.


    • huostaan otettu

      Hei kaikki keskustelijat!

      Tuntuu että kaikki keskustelijat puhuvat täällä huostaan otetun vanhemman, sijaisvanhemman, sosiaalityöntekijän näkökulmista. Mutta miettineet miltä tämä asia vaikuttaa huostaan otetun lapsen näkökulmasta?

      Silloin kun näin on päässyt käymään että lapsi on huostaan otettu. Tilanne ei ole kenellekään helppo. Biologiset vanhemmat varmastikin syyttävät itseään mutta kääntävät kaiken muiden syyksi (puolustuskeino)

      Pieni lapsi rakastaa vanhempiaan maailmassa eniten. Lapsi olisi valmis vaikka hyppäämään kaivoon jos se saisi isän / äidin lopettamaan juomisen ja saisi palata takaisin kotiin. Jos äiti sanoo että hän ei ole mitään tehnyt häneltä on vain väkisin riistetty lapsi niin lapsi sen myös uskoo. Ja jos joku lapselle kertoo mikä takia olet lastenkodissa/ sijaisperheessä niin hän ei hyväksy mitään negatiivista sanomista äidistään. Hän saa raivarit. Koska äiti on näin sanonut ja se on laki.

      Sitten kun tulee tämä tilanne että lapsi lähtee siihen kyllä on varmasti perustelut ei lapsi ilkeyttään kerätä kyliltä ja laiteta lastenkotiin ilkeyttään, se on iso menoreikä yhteiskunnalle. Lapsi kokee mitä todennäköisemmin olonsa turvalliseksi uudessa perheessä .Jos vain biologoset vanhemmat sen sallivat. Ja jos tässä vaiheessa vanhemmat lähtevät linjalle eikös perhe olekin kamala. Joo kuule ne on vaan rahan takia sinut sinne ottanut. Näin lapsesta tulee kyyninen ja hän kääntyy sijaisvanhempiaan vastaa TOTTAKAI kun äitikin vihaa niitä niin se on sana ja laki.

      Ja tässä vaiheessa jokaisen tulisi muistaa niin biologisten kuin sijaisvanhempien vedetään yhtä köyttä. Suodaan lapselle onni molemmissa kodeissa. Yhteispelillä homma onnistuu.
      Kumpikaan ei lähde kumpaakaan haukkumaan!

      Lapsi on järkevä, lapsella on tunteet! Kuunnelkaa lapsia. Älkää manipuloiko ja käyttäkö hyväkseen niiden rakkautta!

      Biologiset vanhemmat: kukaan ei teitä syytä. Elämässä ei mene kaikki aina niin kuin pitäisi. Mutta ison lahja minkä voitte antaa on myöntäkää virheet, ja päästäkää lapsesta irti. Älkää IKINÄ antako turhia lupauksia ja sallikaa hänen rakastaa muitakin ja olla muidenkin rakastettu. Hän ei ikinä teitä unohda vaikka te tämän sallittekin. Se ei ole teidän rakkaudesta pois.

      Hänen ajatuksissaan te olette maailman suurin sankari AINA ja ikuisesti. Te ette ole lastanne menettäneet. Soittakaa, kirjoittakaa ja tavatkaa. Myöntäkää minusta ei ole lapsesta täysipäisesti huolehtimaan mutta onneksi nämä ihmiset ovat auttamassa.

      Ja hei kuka ottaa sijaislapsen rahan takia??? Jos sinä et voisi saada lapsia ja nykyajan adoptointi vie elämän ja terveyden niin joo hei jes otan lapsen rahan takia ja hei hiton suomalaiset heti kun joku saa rahaa niin johan kaikki vinkuu. Miettikään kun teillä on ollut lapsia. Riittääkö pelkkä lapsilisä kaikkiin lapsen menoihin? EI joten olkaa onnellisia että ne sijaisvanhemmat saavat rahaa sitä varten että voi antaa lapselle mahdollisuuden harrastaa ym. Ja jos siitä niin hitosti tienaa niin miksette itse aloita sijaisvanhempina? 12 vuotiaan lapsen joka huutaa, itkee ja meuhkaa kun sossut ja sijaisvanhemmat on peestä niin on varmaa tosi helppoa. Muistakaa että sijaislapset tarvitsevat enemmän aikaa huomiota, terapiaa ja harrastuksia ja tullessaan niillä ei ole välttämättä vaatteita, leluja ym.

      • yhtäköyttä,

        jos läheiseni olisi päätynyt inhimilliseen perheeseen. Mutta kun on erityisesti lasten kannalta järkyttävä. Tod. näk. persoonallisuushäiriöinen henkilö on ruorissa ko. perheessä.


      • huostaan otettu
        yhtäköyttä, kirjoitti:

        jos läheiseni olisi päätynyt inhimilliseen perheeseen. Mutta kun on erityisesti lasten kannalta järkyttävä. Tod. näk. persoonallisuushäiriöinen henkilö on ruorissa ko. perheessä.

        En sano että näin ei tilanne voisi olla.

        Mutta silloin 12 vuotiaana lähetin omille vanhemilleni kamalia kirjeitä. Minun sijaisvanhempani pahoinpitelivät. Minun on paha olla, Itkin viikko tolkulla. Koska halusin kotiin, kotiin, kotiin. Omat vanhempani menivät kirjeiden kanssa sossuun no tyly tulos Ei kotiin, eikä uuta sijoitusta. Yritin näillä aseilla päästä kotiin.. Valehtelemalla, koska minun oli paha olla. En myötänyt että omissa vanhemissa oli mitään vikaa mm alkoholin suhteen kotilomalla.

        Biologiset vanhempani eivät koskaa ole ollut rapa juoppoja mutta omien sairauksien myötä olleet kykenemättömiä huolehtimaan minusta. Meillä kävi myös niin että toinen lapsista lähti, minä nuorempi ja vanhempi veljeni jäi kotiin. Molemmat ovat täysijärkisinä selvinneet mutta omat vaikeudet kokeneena.

        Näin vanhemalla iällä olen vasta ymmärtänyt että kaikki se viha sossuja ja sijaivanhempia kohtaan oli vain omaa hämmenystä ja pahaa oloa ja valhtelua miten siellä kotilomalla oiken meni.


      • jotakuta kiinnostaisivat
        huostaan otettu kirjoitti:

        En sano että näin ei tilanne voisi olla.

        Mutta silloin 12 vuotiaana lähetin omille vanhemilleni kamalia kirjeitä. Minun sijaisvanhempani pahoinpitelivät. Minun on paha olla, Itkin viikko tolkulla. Koska halusin kotiin, kotiin, kotiin. Omat vanhempani menivät kirjeiden kanssa sossuun no tyly tulos Ei kotiin, eikä uuta sijoitusta. Yritin näillä aseilla päästä kotiin.. Valehtelemalla, koska minun oli paha olla. En myötänyt että omissa vanhemissa oli mitään vikaa mm alkoholin suhteen kotilomalla.

        Biologiset vanhempani eivät koskaa ole ollut rapa juoppoja mutta omien sairauksien myötä olleet kykenemättömiä huolehtimaan minusta. Meillä kävi myös niin että toinen lapsista lähti, minä nuorempi ja vanhempi veljeni jäi kotiin. Molemmat ovat täysijärkisinä selvinneet mutta omat vaikeudet kokeneena.

        Näin vanhemalla iällä olen vasta ymmärtänyt että kaikki se viha sossuja ja sijaivanhempia kohtaan oli vain omaa hämmenystä ja pahaa oloa ja valhtelua miten siellä kotilomalla oiken meni.

        voisivat sossut vaikka vierailla kotilomilla. me olemme oikein pyytäneet, mutta ei niitä kiinnosta.


      • on tapahtunut
        jotakuta kiinnostaisivat kirjoitti:

        voisivat sossut vaikka vierailla kotilomilla. me olemme oikein pyytäneet, mutta ei niitä kiinnosta.

        kaikkea kamalaa: kuolemaa, ihan pienten lasten karkailuja, järkyttäviä muistoja jo täysi-ikäisellä, lasten manipulointia, sukulaisilta / vanhemmilat saatujen lahjojen haukkumista lapselle, välinpitämättömyyttä, yksin jättämistä ym. Itse sijaisvanhempi vetää kovaa kulissia paikkakunnalla - kuuluu monenlaisiin yhteiskunnallisiin seuroihin yms. Ei oikein ennätä hoitaakaan lapsia.


      • sijaisperheistä ja koti-
        on tapahtunut kirjoitti:

        kaikkea kamalaa: kuolemaa, ihan pienten lasten karkailuja, järkyttäviä muistoja jo täysi-ikäisellä, lasten manipulointia, sukulaisilta / vanhemmilat saatujen lahjojen haukkumista lapselle, välinpitämättömyyttä, yksin jättämistä ym. Itse sijaisvanhempi vetää kovaa kulissia paikkakunnalla - kuuluu monenlaisiin yhteiskunnallisiin seuroihin yms. Ei oikein ennätä hoitaakaan lapsia.

        lomista. Kokemukseni perusteella sossuja ei kiinnosta lasten kotilomat eikä myöskään se, millaisessa sijaisperheessä lapset kasvavat. SAe on niille ihan yksi lysti niin kauna, kunnen perhe joutuu lehtien palstoille. Vaikka sukulainen valittaisi, että epäilee lasten pahoinpitelyä - ei sossu ole uskovinanakaan asiaa. Katos kun sijaisperheillä on historiasta siirtynyt kirkollinen Pyhän sädekehä päällään. Lapset kärsivät, niin kuin katolisen kirkon nuorisokodeissa taannoin.


      • Anonyymi
        jotakuta kiinnostaisivat kirjoitti:

        voisivat sossut vaikka vierailla kotilomilla. me olemme oikein pyytäneet, mutta ei niitä kiinnosta.

        Ei voi vierailla eikä päätä - Raision perhepalvelut valehdellut!


    • galina613

      itse kun olen sijaislapsi niin tuttua on se että BIOLOGISET vanhemmat valehtelee..
      kun ne ei millään halua kieltää eikä myöntää omat virheensä!!! en usko että sijaisperheessä mitään tommossia tapahtuu...ja kun kerran lapsesi huostaan otettu niin kyllä ne sossut pitää tarkkaa silmää mihin ne lapset sijoittaa...Kokemusta ja näkemystä näistä aiheista on yllin kyllin...tietenkään en voi varmaks sanoa mutta uskon sinun olevan väärässä. Jos kerta nyt pelkäät lapsesi puolesta miks et miettinyt aikasemmin kannattaako jotain asioita jättää tekemättä että lapsi säilyy luonasi!!!

      • näin=nähtävä

        joo,kolikolla on aina kaksi puolta.poltan tupakkaa (on yhtäkuin päihteet),kun jäin työttömäksi (on yhtäkuin taloudellinen epävakaus ja puutteita elämänhallinnassa) ja lasteni isä pahoinpiteli minua (on yhtä kuin olen väärillä miesvalinnoilla vaikuttanut lasteni turvattomaan kasvuympäristöön)josta seurasi normaalin variaation piiriin kuuluva masennus(on yhtäkuin mielenterveysongelmat)ja tässähän huostaanottoon on jo kourallinen syitä.eli olen päihde- ja mielenterveysongelmainen joka on tehnyt useita virheitä ajattelematta lasteni parasta.huostaanotto ei ole ollut turha, ja olen ansainnut rangaistukseni.eikö niin?kyllä me bioäiditkin osaamme virheemme myöntää,enkä ikinä sitä itselleni anteeksi tule antamaan että olen väärillä miesvalinnoilla tehnyt lasteni kasvuympäristön turvattomaksi.minä idiootti,manipuloitavissa ollut ihminen,en luota enää miehiin sen enempää kuin oikeusjärjestelmäänkään.


      • iso sijaisäiti
        näin=nähtävä kirjoitti:

        joo,kolikolla on aina kaksi puolta.poltan tupakkaa (on yhtäkuin päihteet),kun jäin työttömäksi (on yhtäkuin taloudellinen epävakaus ja puutteita elämänhallinnassa) ja lasteni isä pahoinpiteli minua (on yhtä kuin olen väärillä miesvalinnoilla vaikuttanut lasteni turvattomaan kasvuympäristöön)josta seurasi normaalin variaation piiriin kuuluva masennus(on yhtäkuin mielenterveysongelmat)ja tässähän huostaanottoon on jo kourallinen syitä.eli olen päihde- ja mielenterveysongelmainen joka on tehnyt useita virheitä ajattelematta lasteni parasta.huostaanotto ei ole ollut turha, ja olen ansainnut rangaistukseni.eikö niin?kyllä me bioäiditkin osaamme virheemme myöntää,enkä ikinä sitä itselleni anteeksi tule antamaan että olen väärillä miesvalinnoilla tehnyt lasteni kasvuympäristön turvattomaksi.minä idiootti,manipuloitavissa ollut ihminen,en luota enää miehiin sen enempää kuin oikeusjärjestelmäänkään.

        tyttäreni on möys omilla virhe mies valinnoillaan sotkenut tosi pahasti oman ja pienen poikansa elämän jo kerran ja aloittaa sen uudelleen taas uusi renttu kainalossa ja tällekkin orrelle lapsi työtä kaihtava masennuslääkkeitä käyttävä pojan koltiainen mutta aina nämä miehet ovat hänen mielestään olleet kelpo isiä toinen tosi paha narkkari hoidot moneen kertaan käynyt ja aina retkahtanut mutta älä huomauta saat lantakasat aina niskoillesi olen myös tämän ensimmäisen pojan sijaisäiti ja hänestä on kasvanut viehättävä ja tunteensä näyttävä hieno poika joka jaksaa aina olla hyvän tuulinen ja rakastettava


    • Anonyymi

      Monesti sijaisperheessä on kamalampaa luin oikeiden vanhempien luona. Raaka totuus.

    • Anonyymi

      Asianajaja Juha Manner/ Lotta Kroneld, Turku

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10536
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2829
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1626
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1587
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1418
    Aihe