Lastensuojelu

Minä

Lastensuojelu on näköjään nyt kuuma puheenaihe. Asiasta tietämättömät ja ennakkoluuloiset ihmiset kommentoivat kilvan. Lastensuojelu ilmoituksen voi tehdä myös lapsen oma vanhempi, minä tein. Meillä ei ole alkoholi ongelmaa, eikä lapsia pahoinpidelty. Saimme apua ongelmiin. En koskaan siivonnut ennen sosiaalitätien kotikäyntejä. Ekalla kerralla myös luulin, että siistiä pitää olla ja valittelin sitä "tädeille". Täti siihen tuumasi, etteivät he olleet tulleet arvostelemaan kotimme siisteyttä, vaan auttamaan perhettä ongelmissa. Eli aina ei tarvi olla alkoholisti, pahoinpitelijä ja heittellejättäjä jos on sosiaaliviranomaisten kanssa YHTEISTYÖSSÄ. Sama tilanne heidän työssään varmaan kuin hoitoalalla, liian vähän henkilökuntaa. Tämä oli vaan tiedoksi kaikille,että apua sieltä saa myös, ei pelkästään huono juttu. Ajatelkaas jos koko lastensuojelua ei olisi, vielä huonompi.

7

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itse.

      Juu, kirjoitat asiaa. Mitäs me ylipäänsä tekisimme koko sosiaalitoimella, jos siitä olisi vain pelkkää haittaa?
      Se, että sinä olet saanut apua omiin ongelmiisi, ei se silti oikeuta, että sossutantat voi jotain muuta lasta tai nuorta kohdella kaltoin ... lastensuojelain vastaisesti.
      Lastensuojelulaki koskee myös viranomaisia, you know.

    • Satu.

      Erinomaista, että nykyisin tiedonkulku on helpompaa ja nuoret voivat itse tehdä kanteluita viranomaisten laittomasta, sadistisesta toiminnasta.

      Munchausenin oireyhtymän omaavan sossutantan käsissä nuorella ei ole mitään mahdollisuutta selvitä ilman ulkopuolisen, vaikutusvaltaisen auttajan apua.

      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288549771571.html

      • Elämä edessä.

        Muutaman vuoden kielto harjoittaa liiketoimintaa noille bisneslastensuojeluyksiköille voi auttaa monen nuoren takaisin normaalien ihmisten pariin.


      • sdgas.

        "Munchausenin oireyhtymän omaavan sossutantan käsissä nuorella ei ole mitään mahdollisuutta selvitä ilman ulkopuolisen, vaikutusvaltaisen auttajan apua."

        Tuohon vielä lisäisin, että yksi auttaja ei riitä, vaan auttajalla pitää olla vahva "armeija" tukenaan, jos aikoo pärjätä munhausenia tai narsistia vastaan.


    • Jeesustelijako?

      Eräälläkin perheneuvoja tantalla omat lapset saavat melskata ja rikkoa paikkoja, lapset voivat olla viikonloppuisin kylillä koko päivän, kukaan ei kaipaa heitä kotiin, ruokailut tapahtuvat kaverien luona energiajuomia juodessa. Rahasta ei tunnu olevan kiinni, löytyy uudet volvot jne. Onko tällainen menettely / kasvatus sitten se oikea tapa? Toisten asiat tuntuu kyllä rouvaa kiinnostavan.

    • .,.,.,

      Kirjoitat asiaa! Mä en ymmärrä mistä näitä kauhukertomuksia revitään.. Se on vähän sama kuin aina lääkäreistä puhuttaessa todettaisiin, että "joo, sulle osui kiva lääkäri, mutta on se hirveetä, että ne saa tehdä niitä eutanasioita miten sattuu" tai opettajista puhuttaessa, että "se on ihan tervejärkinen, mutta ei se oikeuta sitä, että ne muut laittaa porukkaa ihan mielivaltaisesti jälki-istuntoon ja seisottaa nurkassa". Herätys!

      Tätä on varmaan turha sanoa, mutta sanon silti. Tarinoista tulee esille vain toinen puoli ja tarinat leviävät ja laajenevat kerrottaessa eteenpäin. Jokaisessa ammattiryhmässä on mädät omenansa, mutta ei sossuilla ole tarvetta kiduttaa ihmisiä ja hankaloittaa elämää, rikkoa perheitä. Kiva kuulla, että joku osaa arvostaa sitä, että yhteiskunnassa on instanssi, jonka tehtävä on auttaa.

    • Satu.

      Mitä ihmeen tumpeloita sinne sosiaalitoimistoon on kerääntynyt? Vai eivätkö pääse eroon siitä neuvostoliiton ajan "simputus" -virkamieskulttuurista?
      Jättäisivät nuo yksityiskohtaiset lasten ja nuorten kyykytykset vähemmälle ja keskittyisivät lastensuojelulain ( hengen ) noudattamiseen.

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013040216847968_uu.shtml

      Lakia rikkovat kyllä myös "pienemmät" kaupungit ja monilta eri kohdin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3614
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2022
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1988
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1618
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1445
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1425
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1139
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      104
      1132
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      874
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe