Tutkin tuossa tulevia matkamahdollisuuksia ja totesin,että on jonkinverran lisääntymään päin puolihoito/All Inclusiv paikat.Vähintäänkin kaksiteräinen miekka,sillä näin kuolevat pikkuhiljaa ravintolat ja rahat näistä aterioista valuvat hotelliketjuille jotka eivät likikään kaikki edusta Espanjalaista rahaa.Tämän myötä hiipuvat myös ostoskeskukset ja seutukunta muuttuu "aavekaupungiksi".Myös matkaajilta häviää tämä hyvien ruokapaikkojen metsästys ,joka on mielenkiintoista puuhaa.Siispä käyttäkää suurta harkintaa valitessanne majoitusta,sillä on tulevaisuuteen ulottuva vaikutus.
Playa del Ingles ja sen ravintolat
30
2665
Vastaukset
- mie11
Juuri näin. Valitettavaa. Minun mielestäni juuri lomailussa on parasta se, että etsii ruokapaikkaa ja saa vaihtelua. Kamalalta kuulostaa jo se, että pitäisi joka päivä samassa paikassa syödä. Ja kyllä, ei ole hyväksi yrittäjille tämä tarjonta hotellien taholta. Useampi matkailija saisi alkaa boikotoimaan näitä puolihoito/all inclusive-paikkoja :(
- Sotavento (ei kirj.)
Kiitos, don luis erinomaisesta kirjoituksesta. Vaikka me asumme kohteessa pidempään, kuin tyypillinen matkailija, siitä huolimatta nautitaan valtaosa aterioista paikallisissa tai lähitienoon ravintoloissa ja itse kannatan mielelläni isojen ketjujen ulkopuolisia paikallisia kuppiloita. Onhan noissakin tiettyjä ryppäitä, esim. Puerto de la Cruzssa yksi on ketju, johon kuuluu Compostelana -ravintoloiden lisäksi mm. El Pescador. Ja omistaja on samalta saarelta.
Erilaiset "hoidot" ovat tietysti pitkälti myös elämäntilannekysymys, osa on huonosti liikkuvia, osa kokee ai:n helppona pienten lasten kanssa jne. ja paljon matkailleiden, ravintoloiden etsimiseen kyllästyneiden olen myös kuullut tykästyneen nimenomaan all inclusiveen.
Valitettavasti, kuten eri yhteyksissä olen kirjoittanut, joutuu taas syksyllä laskemaan kesän aikana lakkautettuja ravintoloita.- don Luis
Murheellisinta tässä on "satunnaisen"matkaajan kannalta seurata,jopa asiakkaana,vanhojen suosikkiravintoloiden hiipumista ja hengissäpysymistaistelua,joka alkaa näkyä ja maistua annoksissa.Hintoja ei voi nostaa, se vähentäisi entisestään asiakaskuntaa joten annoksen sisällöstä ja juomista sekä n.s. lisukkeista on pyrittävä hankkimaan lisä eurot.Monasti nämä muutamat ravintolat ovat myös ostoskeskuksen selkäranka ja jos toiminta loppuu se vähentää koko ostarin menestystä.Kaikki vaikuttaa kaikkeen!!
- blues_brother1
Olin helmikuussa Corralejossa Las Marismas -hotellissa. Otin all inclusiven sen edullisuuden takia. Se maksoi 161 euroa viikolta eli 23 euroa päivältä. Las Marismaksen ruoka oli niin hyvää ja vaihtelevaa, että lopulta kävin vain yhtenä iltana illallisella Corralejon keskustassa. Tuon yhden illallisen hinnaksi juomineen ja tippeineen tuli vähän yli 40 euroa.
Minä en pidä ravintoloiden etsimisestä. Pettymyksiä tulee usein. Jos löydän ravintolan, jossa on hyvä ja edullinen ruoka sekä ystävällinen palvelu, ruokailen loppulomani samassa ravintolassa. Palvelu yleensä paranee, kun tulee ravintolan henkilökunnalle tutuksi.
blues_brother- Hui kamala sentäs
Siis tarkoititko että yhden hengen ruokailu maksoi yli 40 euroa? Siihen täytyi kuulua jo useampia juomia ja muutenkin ilmeisesti pidemmän kaavan mukaan ruokailu? Gran Canarialla lomailimme jokin aika sitten, emmekä missään saaneet lähellekään noin paljon menemään. Ei toki aterioilla otettukaan kovin monia juomia.
- don Luis
Hui kamala sentäs kirjoitti:
Siis tarkoititko että yhden hengen ruokailu maksoi yli 40 euroa? Siihen täytyi kuulua jo useampia juomia ja muutenkin ilmeisesti pidemmän kaavan mukaan ruokailu? Gran Canarialla lomailimme jokin aika sitten, emmekä missään saaneet lähellekään noin paljon menemään. Ei toki aterioilla otettukaan kovin monia juomia.
Täytyy sanoa,että hinnakkaan puoleinen ateriointi.Nyt kun olimme Inglesissä maaliskuulla,niin kävimme jopa mielestämme n.s. paremmissakin paikoissa emmekä saaneet kertaakaan laskua niin ,että se olisi 40 per pää.Yli 30 pääsimme kyllä jokusia kertoja,joten läheltä liippasi.Meillä oli yleensä tavanomaisesti alkudrinkki,leipä, pääruoka ,jälkiruoka joskus jopa kahvi ja juoma,mutta hinnat pysyivät sopivina,olisiko sitten kova kilpailu joka ainakin Inglesissä näyttää toimivan asiakkaan hyväksi.Useat paikat oliva sellaisia ,joissa meidät kyllä tunnettiin.
- blues_brother1
don Luis kirjoitti:
Täytyy sanoa,että hinnakkaan puoleinen ateriointi.Nyt kun olimme Inglesissä maaliskuulla,niin kävimme jopa mielestämme n.s. paremmissakin paikoissa emmekä saaneet kertaakaan laskua niin ,että se olisi 40 per pää.Yli 30 pääsimme kyllä jokusia kertoja,joten läheltä liippasi.Meillä oli yleensä tavanomaisesti alkudrinkki,leipä, pääruoka ,jälkiruoka joskus jopa kahvi ja juoma,mutta hinnat pysyivät sopivina,olisiko sitten kova kilpailu joka ainakin Inglesissä näyttää toimivan asiakkaan hyväksi.Useat paikat oliva sellaisia ,joissa meidät kyllä tunnettiin.
Söin pitkän kaavan kautta ihan samalla tavalla kuin tuolla Las Marismasissakin. Alkudrinkiksi gin tonic, alkuruoaksi paistettuja ja valkosipulilla maustettuja simpukoita, pääruoaksi päivän kalaa, viinilasillinen sekä alku- että pääruoan kanssa, jälkiruoaksi kahvia ja konjakkia. Kyllä tuosta äkkiä juomarahan kanssa tulee yli 40 euroa. Hinnat taisivat olla suurinpiirtein näin alkudrinkki 5 euroa, alkuruoka 5 euroa, pääruoka 14 euroa, viinit 6 euroa, kahvi ja konjakki 7 euroa. Ravintola oli viihtyisä, palvelu oli nopeaa ja ystävällistä ja ennenkaikkea ruoka oli hyvää, joten annoin 5 euroa juomarahaa. Kaikkiaan ruokailu siis maksoi noin 42 euroa.
Las Marismaksessa yleensä istahdin ensin baariin ja join gin tonicin, ruokaa keräsin kaksi lautasellista alkuruoaksi erilaisia salaatteja tai keittoja, pääruoaksi lämmintä ruokaa lihaa, kalaa, äyriäisiä, paellaa yms... Ruoan kanssa join yleensä pari lasillista viiniä. Jälkiruoan yleensä jätin väliin. Ruokailun jälkeen istahdin taas baariin ja tilasin brandya ja kahvia. Myönnän, että tuo rantaravintolan ruoka ja etenkin viini oli parempaa. Minulla menee yleensä lomilla ruokaan ja juomaan noin 300-400 euroa viikossa. Kahden viikon matka Las Marismasiin maksoi 1400 euroa, joten tuolla tapaa laskien majoituksen ja matkan hinnaksi jäi 600-800 euroa.
blues_brother
Samat on ajatukset, ei ikinä All Inclusiv palvelua. Kerran olen sen erehtynyt ottamaan ja se olikin viimeinen kerta joskus 1990-luvulla. Minä en ole mikään suursyömäri, joten minun kohdalla tuollainen palvelu on aivan turha. Sitäpaitsi tykkään syödä eri paikoissa ja vertailla ruokapaikkoja. Jos joltakin ennakkoon otan, niin se on korkeintaan aamupala. Kuluneena talvena olin 2 viikkoa etelä-Teneriffalla, joten eiköhän se ole taas ensi talvena Cran Ganarian vuoro ja siellä miellään joku bungalow Mas Palomisin ja Inglesin rajamailla. Hyvää tulevaa kesää sinulle don Luis ja kaikille palstalaisille. Pidetään Kanaria mielessä myös kesän aikana!
- don Luis
Kiitokset sinulle,muutun taas kesäksi aurinkorannikkolaiseksi,jonne menen hieman ennen juhannusta.Kun ei ole mökkiä,niin joutuu tyytymään halvempaan ratkaisuun eli lomaan välimerellä.Vaimo jo lupaili kanarian reissua marraskuun hujakoille.Välillä käynemme kylläkin Nizzassa?Tätä varten(puhun nyt inglesistä)koitan joka reissulla käväistä ainakin yhdessä uudessa(meille)ravintolassa jottemme polje tyystin paikoillamme.
Hyvää kesää kanarian ystäville ja miks´ei vihamiehillekin(jos niitä on) - blues_brother1
Kyllä muutkin kuin suursyömärit tai -juomarit voivat nauttia all inclusivestä. Parasta noissa all inclusive -hotellien ruoissa yleensä onkin laaja valikoima erilaisia kasviksia, joista voi kasata monenlaisia salaatteja. Erityisesti suosittelisin isoja ja tasokkaita all inclusive -hotelleja lapsiperheille ja kasvissyöjille.
Myönnetään, että itse syön ja etenkin juon aika paljon Kanarialla vieraillessani. :)Välimerellä jää usein kuumuuden takia alkoholi päivällä kokonaan juomatta ja lounas syömättä. Kanarialla tulee sitten liikuttua paljon enemmän.
Minä en mielelläni etsi uusia ravintoloita. Yksi hyvä riittää. :)
Minä valitsen all inclusiven hinnan, helppouden ja monipuolisen valikoiman takia. All inclusive -hotelleissa tulee syötyä normaalia enemmän vihanneksia
blues_brother
- juan66
Minusta on hyvä kompromissi kun ottaa aamiaisen hotellista jos sellainen on ja jos se on seisovasta pöydästä ja sitten muut ruokailut fiiliksen mukaan,sekin hotellista tai muualta,minusta aika stressaavaa harhailla kaduilla ja hakea uusia ravintoloita.Usein myös retkiin sisältyy lounas
- allinc
Jos joku haluaa all-inclusiven niin se sallittakoon samoin kuin se että jotkut haluavat etsiä ja katsoa erillaisia ravintoloita.
Sen verran pitää tosin vielä sanoa että ymmärrän miksi all-inclusive on saanut suosiota.
Syyt ovat yksinkertaiset a) ruokien monipuolisuus sekä laadukkuus b) lomailun helppous kun ei tarvitse joka päivä etsiä eri ravintoloita mikä voi olla aika tuskaista jos mukana on esimerkiksi lapsia joilla on nälkä eri aikoihin.
Annan esimerkin Bahia Felizestä. 2 hotellia (Orqidea,Play Feliz) joissa on 3 eri all-inclusive ravintolaa sekä 1 maksullinen (Sultan) ravintola.
Kummassakin hotellien ravintoloissa on joka päivä/ilta eri ruokalajit joten valinnan varaa löytyy joka ruokailun yhteydessä. Salaatti/alkuruoka pöydät ovat todella monipuolisia, samoin kun jälkiruokapöydät joten taatusti löytää oman maun mukaista syötävää.
Silmien edessä kokit paistavat tilaamallasi kypsyysasteella pihvejä tai vaikka kalaa. Aamuisin kokit paistavat esim. munakkaita joiden sisällön saat itse päättää joten pelkästä buffet ruokailusta ei ole kysymys.
Tämä oli siis minun kokemukseni ja vertailuna sanottakoon että olen ollut samaisella alueella mm. 2 viikkoa ilman all-inclusive ja kävin kaikki läheiset ostarin ravintolat läpi samoin kuin muutaman ravintolan ingelissä sekä joku tapas mesta atlantico kauppakeskuksessakin ja voin sanoa että yhdessäkään paikassa en saanut sellaisia kulinaristia elämyksiä että olisin jäänyt niitä kaipaamaan kun olen sen jälkeen ottanut hotellien all-inclusiven.- En ole karjaa
Juu, ei niitä kulinaristisia elämyksiä sieltä turistialueilta tai jostain ostareista löydä, hyvä ihminen. Eikä muitakaan elämyksiä.
- kiva kattella
Eka juttu oli otsikon mukainen, sitten meni taas Grutsin puolelle. Kivahan näitä olisi lukea, mutta tarinat ovat Hymyn "puuta heinää", kun pöistään asian vierestä.
- Mikä Grutsi
Minne ihmeen Grutsin puolelle??? Minusta tämä ketju on pysynyt harvinaisen hyvin aiheessa.
- ihan vieras
Otsikko taisi olla Playa del Ingles ja sen ravintolat, eli siinä mielessä mentiin naapurin puolelle. Ongelmat taitavat olla kuitenkin samat. Maailma ja matkaillijoiden tarpeet muuttuvat ravintolatarjonnankin kohdalla.
Nimenomaan näistä Inglesin ravintoloista haluaisin kuulla lisää.- Mikä Grutsi
Otsikko oli noin, mutta aloituksessa käsiteltiin itse asiassa all inclusive-konseptin vaikutusta paikallisiin ravintoloihin ym. Eikö niin? Eli mikä tämä Grutsin puoli oikein nyt on?
- Perdone
Näinhän se yleensä menee; kukin tahtoo päteä omilla jutuillaan, ja se sotkee nämä paikka- ja aihe- aloitukset ihan silpuksi. Don luisin aloitus oli selkeä ja asiallinen, johon ei ole vaikea luullakseni tuoda aiheeseen pitäytyviä kommentteja.
Mikäänhän ei estä niitä muita mieliaiheita laittamasta omaan osioonsa ja otsikkonsa alle. Playa del Ingelsissä on kyllä melko reilu määrä ravintoloita, joista varmasti löytyy kaikille mieluisa paikka. Vaikka jotkut ravintolat eivät sitten koskaan löydäkään vakioasiakkaita, mistähän johtunee? Eikä sekään ole sanottua, etteikö "turistirysässä" ole paikallistenkin ihmisten pyörittämiä ruokapaikkoja.
Minä tykkään käydä vaikka päivämatkalla Fatagassa, ja tulla illaksi Inglesiin iltaruokailua varten. Uskomattoman edullisesti ja hyvää ruokaa asiallisella, jopa rempseän miellyttävällä palvelulla saa nautittavakseen myös päivän rantakierroksella niissä rantakauppojen seassa olevissa rantaravintoloissa.
Siellä kilpailu on laskenut hintoja aivan kannattavuusrajoille.
Hyvää ruokahalua, missä sitten kukin vaan tahtoo nauttia!- Tykästynyt
"Uskomattoman edullisesti ja hyvää ruokaa asiallisella, jopa rempseän miellyttävällä palvelulla saa nautittavakseen myös päivän rantakierroksella niissä rantakauppojen seassa olevissa rantaravintoloissa."
Kyllä, kuukausi sitten äyriäispaella kahdelle ja litra punaviiniä, yht. 21 euroa. Paella oli hyvää ja kahdelle vähintään riittävän suuri. Punaviinin hinta-laatusuhde paikka huomioiden hyvä, ellei jopa hyvä .
Vuosi sitten grillattu puolikas broileri kanarian perunoilla ja salaatilla 3,50 euroa. Ja hyvä annos.
Ja meno tosiaan rentoa, palvelu nopeaa ja ystävällistä.
Marraskuussa taas uudelleen...
- All I
Kommentoikaa.
- Ris Bajas
Lisää vettä A I myllyyn
- hyvääpitsaa
Herätellääs ketjua! Löytyykös SAN FERNANDON puolelle menevältä sillalta viel Salamanca pizzeria-kahvila? erittäin hyvät ja edulliset pizzat ainakin 2012 vielä
- Don_luis
Jaa ,olet kaivanut minun aloittamani ketjun esiin. Kyllä se pizzeria samalla paikalla on. Eilen siitä viimeksi kävelin ohi kun olin Mercadonaan menossa. Kaksi pizzaa muistaakseni neljällä täytteellä ,ja 1,5 litran limu 10€
Don_luis kirjoitti:
Jaa ,olet kaivanut minun aloittamani ketjun esiin. Kyllä se pizzeria samalla paikalla on. Eilen siitä viimeksi kävelin ohi kun olin Mercadonaan menossa. Kaksi pizzaa muistaakseni neljällä täytteellä ,ja 1,5 litran limu 10€
Ketjun aloittajana protestoin huijareita.Kuljen San Fernandoon Francon lesken liikenneympyrän kautta,kun en asusta kävelysillan lähellä.
Kävimme muutaman kerran iltadrinkillä San Fernandon puolella,hintojen vertailun vuoksi.Saimme kolmen viikon reissun kalleimmat ja halvimmat Gin Tonicit siellä.Halpaa oli Avenue baarissa lähellä Desnudos kauppaa,kalleimmat Partera Leonora kadulla liki Bellavistaa. Hinnat n.5 euroa(2kpl) ja 9,50 (2kpl),hintahaitarissa löytyy.
- matkustaja79
Kokemuksia?
Vanha tuttu ravintola Estancia ,joka sijaitsee Cita ostarissa sai meidät asiakkaakseen,jälleen kerran.No,vastahan siellä on käyty 30 vuotta ,joka reissulla.Ruoka jälleen erinomaista ja hintakin kohtuullinen Chateaubriand,alkupalat,talon viini,jälkiruokajuomat yhteensä kahdelta 45 euroa.Ravintolassa oli porukkaa miltei kuin menneinä aikoina.Välillä on ollut tosi hiljaista, mutta selvää väen lisääntymistä on havaittavissa.
- okukkonen
Kävimme jälleen Inglesissä ja siellä syömässä vanhassa tutussa Patio Canariossa. Olipa tahti muuttunut huonompaan suuntaan. Palvelualttius oli huonontunut ja jaloillaankin oli äänestetty. Ei ollut entisenkaltaista jonotusta ruokailemaan. Väkeä tuskin puolillaan.
Varsinainen pettymys oli iltapala Kasbahin av. de Teneriffan puoleisella grillillä tilattu käppyräksi palanut ja syömättä jäänyt pizza. - siempre100
Cafe/parsa on hyvä,halpa ja miellyttävä paikka. Cafe parsa sijaitsee San Agustinissa.
Lähellä Tamarindos hotellia. Joudun "lähes"häpeäkseni tunnustamaan ,että viimeaikaiset hotellivalinnat ovat tuoneet tullessaan puolihoidon.Käymme silti kerran,pari "ulkona" syömässä ,että tuntuma säilyisi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Paskakaivo Kuhmo
Moniko teki uuden saostuskaivon, joka erittelee paskan ja nesteet imeytyskenttineen maassa taloissa. Kaikkien talojen pi684541Uskotko yliluonnolliseen?
Mitä jos tämä ns. kaivattusi on loitsunut sinut? Olettekos sitä ajatelleet, niinpä. Ette todellakaan. :D1004028- 523542
Mitä kuuluu?
Toivottavasti sulla oli hyvä päivä tänään. Täällä on taas ollut niin negatiivista juttua. Oli pakko tulla sanomaan sinul362842Keilahalli
Onneksi rakennettiin aikoinaan se keilahalli, se pelastaa eläinpuistoyhtiöiden sekä koko Ähtärin kaupungin talouden!262593Uskallatko katsoa pitkään silmiin
kaivattuasi, jos olette samassa tilassa? Alkaako sydän jyskyttää, jos katseet jumittuvat? Pelkäätkö ulkopuolisten huomaa602512- 482399
- 391927
- 471908
Jani Mäkelä ihmettelee työministeri Satosen matkaa Aasiaan hoitajia rektyroimiseksi sieltä Suomeen.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfba6abc-f871-4ce2-b327-41aa5819934c Kokoomus on lähtenyt omin päin ilman hallitus2271663