Horizon Beach Hersonisos 10-17.5.2013

blues_brother

Tervehdys Hersonisoksesta. Tulin tänne Horizon Beachiin eilen perjantaina 10.5.

Lento lähti ajallaan aamulla kello 7 jälkeen. Finnairin ystävällisen henkilökunnan hoidossa matka sujui mukavasti.

Myötätuulen siivittämänä saavuimme Heraklionin lentokentälle vartin etuajassa. Ei muuta kuin kamat mukaan matkalaukkuhihnalta ja kohti linja-autoja. Oppaat odottivat ulkopuolella ja opastivat linja-autoon. Kaivoin matkalaukusta kylmälaukun ennen kuin työnsin sen linja-auton tavaratilaan. Loma alkoi mukavasti kylmää lonkeroa nauttien. Tarjosinpa eräälle matkakumppanilleni pari juomaa ja sain vastalahjaksi mukavaa seuraa linja-automatkalle. Ikävä kyllä kyseinen pariskunta suuntasi toiseen hotelliin.

Linja-automatka sujui nopeasti kun matkaakaan ei ole kuin reilu 20 kilometriä. Saavuimme hotellille ennen kello 13, joten huoneita ei ollut vielä siivottu. Jätin matkalaukut respan eteen säilöön ja menin lounaalle.

Minulle varattu huone ei ollut valmis vielä lounaankaan jälkeen mutta minulle tarjottiin huonetta rauhalliselta paikalta (lue kaukana ravintolasta ja allasalueesta). Kävin kuitenkin vilkaisemassa huonetta. Huone oli hotellin alueen toisella laidalla. Se oli kaksio, jossa oli peräkanaa keittiö ja makuuhuone. Huoneella oli pieni kiviaidalla rajattu terassi, josta oli näkymät viereiselle tyhjälle tontille ja merelle auringonnousun suuntaan. Kun en keittiötä tarvinnut hylkäsin tarjotun huoneen. Se kun oli aika pimeä ja varjon puolella ja tietenkin kaukana.

Kello 14 aikaan minulle varattu tai itse asiassa kaksi minulle varattua huonetta olivat valmiina. Nekin olivat viereisen Stelios Family Roomsin puolella mutta huomattavasti lähempänä. Ensimmäinen oli toisessa kerroksessa ja siinäkin olisi ollut keittiö. Pieneltä parvekkeelta oli näkymä piha-alueelle ja viereiseen taloon.

Toinen huone (532) oli sitten kolmannessa kerroksessa. Hissillä pääsi vain toiseen kerrokseen. Huone on pieni, vasta maalattu, valoisa kulmahuone. Ikkunat ovat kahteen ilmansuuntaan. Parveke on todella iso. Se kiertää kulman taakse. Toinen sivu on 6 ja toinen 5 metriä pitkä ja leveyttä on 1,5 metriä. Parvekkeelta on näköalat vuorille ja matalampien talojen kattojen yli merelle. Viereisen tien liikenne saattaa häiritä parvekkeella istuessa. Parvekkeella on kaksi muovituolia ja pöytä sekä vaatteiden kuivausteline. Huoneessa on 120 senttiä leveä vuode, pieni pöytä, tuoli, pöytä matkalaukkua varten, vaatekaappi ja jääkaappi. Vaatekaapissa on riittävästi henkareita ja jääkaapista löytyi pakastelokero, jossa oli jääpalamuotti. Kylpyhuoneessa ei ole käsienpesualtaan kohdalla koukkua, johon saisi käsipyyhkeen roikkumaan. Vessanpytyn yläpuolella on teline, johon pyyhkeet saa kuivamaan. Otin huoneen ihan sen valoisuuden ja siisteyden vuoksi. Valoisuutta lisää huoneen ovi, joka on sellaista maitomaista lasia. Huoneen oven joutuu lukitsemaan avaimella sisälle ja ulos mennessä.

19

827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hotellissa on siis hyvinkin erilaisia ja eritasoisia huoneita. Mielenkiintoisimpia ovat pienet huoneet 51-55, joiden terassi on erotettu matalalla kaiteella allasbaarista. Kun istuu terassilla istuu samalla käytännössä allasbaarissa.

      Minusta hotelli on siisti ja mukava. Hotelli on upealla paikalla ja allasalueelta ja ravintolasta on hienot näköalat merelle. Tästä saisi kyllä kehitettyä neljän tähden hotellin. Ehkäpä jotain sen suuntaista on ollut suunnitelmissa mutta rahat ovat loppuneet kesken? Allasalueen alapuolella on huoneiden rakentaminen jäänyt kesken. Hyvin tuntuu asiakkaita kuitenkin riittävän näinkin.

      Matkaan kuului all inclusive -paketti. Se ei ollut siis erikseen ostettavissa vaan kuului kokonaishintaan, joka ei minulla ollut kallis 490 euroa viikosta ja tuossa on mukana yhden hengen huoneen lisä. Ruoka on sellaista peruskamaa mitä nyt kahden tähden hotellin buffetista voi odottaakin. Ruoka maistui minulle ihan hyvin. Käyn silti muutamana iltana syömässä Hersonisoksessa ja Stalisissa. Kaipaan kreikkalaista salaattia, viininlehtikääryleitä ja mussakaa. :) Gyros pitaakin pitää maistaa.

      Kaikkiaan olen tyytyväinen hotelliin ja sen sijaintiin sekä huoneeseeni. Sitten pakolliset pettymykset. All inclusiven juomatarjonta on niukka. Olut, punaviini, valkoviini, limsaa, vettä, rakia, ouzoa ja brandya. Ei kivennäisvettä, ei tonicia, ei giniä, ei vodkaa... No olut on hyvää. Kahvi oli aamiaisella litkua eikä aamiaisella ollut tarjolla appelsiinituoremehua. En pidä myöskään tarjolla olevista virvoitusjuomista.

      Tutustuin päiväin aikana muutamiin mukaviin suomalaisiin. Juttuseuraa siis riittää.
      Illallisen jälkeen kävelin hotellialueen edesta kulkevaa rantaa seurailevaa kävelytietä pitkin viereiseen Stalisin kylään. Heti kylän reunassa oli mukava baari, jossa oli ystävällinen hyvin englantia puhuva isäntä. Kyseinen baari on Romantic Tavernan vieressä. Puolen litran tuoppi Mythosta maksoi 3 euroa ja gin tonic 3,5 euroa. Muutaman juoman naukkailtuani alkoi aikainen herätys kantaa veroaan, joten päätin palata hotellille ja jättää Stalikseen tutustumisen myöhemmälle.

      Nukuin hyvin vaikka vuode ja tyynyt ovat varmaan monen mielestä kovia. Petauspatjaa ei ole. Yöllä oli oikea rankkasade. Illankin aikana pari kuuroa kasteli luontoa.

    • Rentouttavaa Lomaa:)

    • Lauantai 11.5

      Heräsin hyvin nukutun yön jälkeen aamulla jo kello 7, jotta ehdin aamiaiselle heti ravintolan avauduttua kello 7.30. Noin aikaisin aamulla aamiaisella oli vain muutama ihminen, joten aamiaishetki oli rauhallinen. Ravintolan parveke oli vielä yöllisen sateen jäljiltä märkä, joten nautin aamiaisen sisätiloissa. Sää oli jo kaunis ja puolipilvinen.

      Aamiaisen jälkeen palasin huoneeseeni ja otin vielä parin tunnin tirsat. Herättyäni istuskelin vähän aikaa parvekkeella kirjaa lukien. Kävin suihkussa, lounaalla ja suuntasin rannan kävelytietä läheiseen kylään Stalisiin. Aurinkomatkojen mukaan Stalisiin olisi 1,5 km mutta se lienee laskettu jonnekin Stalisin keskustan tienoille. Rannan kävelytietä ei tarvitse kävellä kilometriäkään ennen kuin on Stalisin reunalla. Stalisin pääkatu seuraa rantaa. Kadun varrella on suuri määrä kauppoja ja ravintoloita. Ravintoloissa näytti olevan vielä varsin vähän asiakkaita. Kävelin koko Stalisin halki kylän toiselle laidalle. En kuitenkaan ihan Maliaan asti. Monella ravintolalla oli rannalla aurinkotuoleja ja -varjoja, jotka olivat ainakin tähän aikaan ilmaisia asiakkaille. Joillain ravintoloilla on jopa omat uima-altaat. No juomat pitää ostaa ravintolasta. Stalisista löytyy kaikki mitä keskivertolomailija kaipaa. Oli super marketeja, apteekki, krääsäkauppoja, retkimyymälöitä, pesula, eerilaisia hoitopaikkoja, kahviloita, gyros pita-paikkoja, ainakin yksi yleinen uima-allasalue, irkkupubeja, englantilaisia pubeja, musiikkibaareja, diskoja... näyttipä siellä olevan ainakin yksi klubi, joka on varmaan auki aamuyöhön asti.

      Piipahdin pari kertaa kävellessäni oluelle. Puolen litran tuopin hinta vaihteli ainakin päiväsaikaan 1,5 eurosta 2 euroon... jossain pyysivät jopa 3 euroa.

      Paluumatkalla ostin Super Marketista 0,375 litran Gordon Dry giniä 11,50 euroa, litran pullon tonicia 3,60 euroa, sixpakin (0,33 litran tölkkejä) mythos olutta 3,99 euroa, 1,5 litran pullon coca cola zeroa 1,8 euroa, 2 litran pullon vettä 0,6 euroa (6 pulloa olisi maksanut 1,8 euroa).

      Ostosten raahaaminen helteessä otti sen verran koville, että pitänee selvittää hotellin pienen kaupan hinnat. Hintoja ei nimittäin ole näkyvissä ja ostosten hinta selvinnee vasta maksuvaiheessa. En ole nähnyt kaupassa henkilökuntaa. Ostokset maksetaan respaan.

      Käväsin suihkussa, vaihdoin vaatteet ja suuntasin illalliselle. Kävelyretki Stalisiin otti sen verran koville, että jätin väliin suunnitteleman iltakävelyn Hersonisokseen. Kunto ei ole sama kuin nuorena. :( Istuskelin iltaa hyvässä seurassa hotellin allasbaarissa ja painuin pehkuihin hyvissä ajoin.

      Sää oli koko päivän mainio vaikka pilviä vaeltelikin taivaalla. Tummat ja uhkaavat pilvet jäivät Kreetan vuoriston päälle. Toivottavasti ne antoivat siellä myös sadetta.

    • herso_here_we_come

      Mahtava kertomus, kiva lukea Hersonissoksen lomaa odotellessa. Hyvin kirjoitettua tekstiä kaiken lisäksi. Käyppäs, bluesbrother, vilkaisemassa tosiaankin Hersonissoksen keskustan meininkiä. Itse ollaan menossa Star Beach Villageen kesäkuussa, miltäs siellä näyttää?

      • Star Beachiin en ole törmännyt. Törmään ehkä paluumatkalla kahteen Star Beachissa lomansa viettäneeseen ja saan kuulla kokemuksia siitä hotellista?

        Hersonissos on ihan hyvä lomakohde mutta ehkä kuitenkin enemmään nuoreen makuun? Itse en ole vielä jaksanut käydä tutustumassa Hersonisoksen iltamenoihin kun on tuo Stalis, josta käytetään myös kirjoitusmuotoa Stalida, riittänyt minulle.

        Luulisin, että vesipuistossa on melkoinen jytke iltaisin?


    • Sunnuntai 12.5

      Heräsin taas hyvin nukutun yön jälkeen kello 7 ja kömmin aamiaiselle. Tällä kertaa sain nauttia maukkaan aamiaisen ravintolan parvekkeella. Ja nyt löysin myös appelsiinimehun, joka oli minulta lauantaiaamuna kadoksissa. :) Kahvi oli edelleen laihaa litkua.

      Aamiaisen jälkeen otin aurinkoa uima-altaan reunalla pari tuntia. Täällä ei näköjään uskalleta varata aurinkotuoleja pyyhkeillä. Sain valita mieleiseni aurinkotuolin. Hotellin seinällä on uhkaus, että ennen kello 10 aurinkotuoleille viedyt pyyhkeet kerätään pois mutta kukaan ei tullut nykimään pyyhettäni. Löysin allasbaarista myös sen kivennäisvesihanan eli kivennäisvettäkin on tarjolla vaikka muuta väitin. :)

      Lounaan aikana allasalueelle saapui kaunis hääpari (tai siis se morsian oli kaunis) ottamaan valokuvia. Näytti tuo hääpari tallentuvan monen muunkin muistikorteille. Hääpari poistui allasalueelta aploodien saattelemana.

      Lounaan jälkeen suuntasin kävellen Hersonisokseen. Käännyin heti Nana Beach -hotellin jälkeen sijaitsevan supermarketin ja tavernan kohdalta rannalle. Myös rannalla oli supermarket ja taverna. Kummallakin tavernalla oli uima-allasalue aurinkotuoleineen. Tuota kautta pääsee myös Nana Beachin rannalle, joka on käsittääkseni myös muiden kuin hotelliasiakkaiden käytettävissä.

      Minä suuntasin kuitenkin rantapolkua pitkin kohti Hersonisosta. Tämä reitti ei kuitenkaan oikaise mutta rannalla on mukavampi kävellä kuin tien viertä. Matkan varrella oli muutamia hiekkapoukamia, joissa vuokrattiin aurinkotuoleja ja -varjoja. Kumpikin maksoi 2 euroa ja kaksi tuolia ja varjon sai 5 eurolla.

      Ennen Hersonisosta on myös kotiseutumuseo.

      Hersonisoksen laitamilla rannalla on vesipuisto, jossa on lukuisia baareja, ravintoloita ja pikaruokapaikkoja. Alueelta löytyy uima-altaita ja vesiliukumäkiä. Näytti siellä olevan ulkoilmadiskokin. Ainakin erään baarin yhteyteen oli pystytetty lava, jossa oli tilat DJ:lle ja kahdelle tanssitytölle... tai -pojalle. Vesipuiston vieressä on karting-rata.

      Jatkoin Hersonisoksen läpi ja totesin matkan varrella olleen Aurinkomatkojen Glaros-hotellin ihan hyväksi hotelliksi. Glaroksen lähellä sijaitsevassa mukavassa rantabaarissa nautin yhden oluen.

      Glarokselta jatkoin taksiaseman viereiselle bussipysäkille ja nousin linja-autoon. Linja-autossa huomasin, että matkapuhelimeni oli kadonnut. Kun olin tarkastanut kassini, taskuni ja linja-auton, olin jo Nana Beachin kohdalla. Hyppäsin pois linja-autosta, otin taksin ja palasin vähin toivein linja-autopysäkille, josta nousin linja-autoon. Siellähän se kännykkäni odotteli minua linja-autopysäkin penkillä. Ei ollut Nokian E63-puhelin kelvannut kenellekään. Tällä kertaa en jäänyt odottamaan linja-autoa vaan otin taksin. Sähläys maksoi minulle 14 euroa. Taksi maksoi kumpaankin suuntaan 7 euroa. Linja-auto Hersonisoksesta Nana Beachin pysäkille maksaa 1,6 euroa.

      Illallisen nautin taas hotellilla. Illallinen oli aiempia parempi sunnuntain kunniaksi. Tarjolla oli mm. jänistä (tai kania), paahdettua lammasta (tai karitsaa) ja herkullisia täytettyjä tomaatteja. Kala on myös aina varma valinta. Kala joka kerta valmistettu uunissa.

      Löysin taas illalla allasbaarissa mukavaa juttuseuraa ja totesin tarjolla olevan brandyn tai oikeastaan metaxan olevan ihan hyvää. Tälläkin kertaa jäi iltakävely väliin. Torkuttuani allasbaarissa jo hetken siirryin huoneeni sänkyyn nukkumaan.

    • Maanantai 13.5

      Aamulla taas virkeänä ylös. Tokkopa noissa all inclusive -paketin juomissa on lainkaan alkoholia? :)

      Aamiaisen jälkeen otin tunnin tirsat ennen kuin suuntasin kohti Agios Nikolausta. Agios Nikolauksen tien risteys on ennen Nana Beachia, joten matkustin linja-autolla Hersonisokseen ja nousin sieltä Agioksen linja-autoon. No Agioksen linja-auto ajoikin hotellin ohi ja rantatietä aina Maliaan asti ennen kuin kääntyi kohti Agiosta. Matka Agiokseen kesti noin 45 minuuttia ja maksoi 4,1 euroa.

      Käydessäni edellisen kerran Agioksessa se oli pieni kylä. Agios on laajentunut huomattavasti eikä oikeastaan mikään muu kuin pohjattoman järven ympäristö tuntunut tutulta. Lonely Planet -kirjan kartta ei kattanut ihan linja-autoasemaa, joten pohjattoman järven löytyminen kesti kotvan. Päästyäni näin kartalle suuntasin rantakatua pitkin hotelli Hermeksen ja jopa Minos Palacen ohi niemelle, joka on Agiosta vastapäätä. Sieltä palasin takaisin pohjattomalle järvelle ja join eräässä kahvilassa pullollisen vettä. Ostin myös vesipulloja kaupoista kävelyn edetessä. Sää oli helteinen ja petollisen tuulinen.

      Seuraavaksi suuntasin rantaa pitkin toiseen suuntaan. Kytroplatia rannan, telakan ja purjehdussataman ohi urheilukentälle. Matkan varrella bongasin Kytroplatia rannan vierestä Mare -hotellin. Hotelli on hyvällä paikalla ja ihan sympaattisen tuntuinen hotelli. Voisin vaikka viihtyä tuolla viikon.

      Majoituin kesäkuussa 1990 urheilukentän päädyssä sijainneessa hotellissa. Tuolla kadulla ei ollut enää hotelleja. Hotelli, jossa asuin 23 vuotta sitten oli ilmeisesti purettu ja tilalle oli rakennettu asuintalo?

      Urheilukentältä jatkoin Lonely Planetin suosittelemaan ravintolaan Sarrisiin Kyprou-kadulla. Sarris on rauhallinen puutarhamainen paratiisi keskellä vanhaa Agiosta. Söin viinilehtikääryleitä ja mussakaa. Ruuan huuhdoin parilla pullollisella Mythos-olutta. Kun kehuin viininlehtikääryleitä herkullisiksi, ravintolan tarjoilija/kokki kertoi valmistaneensa ne itse. Ne olivatkin eri kokoisia ja "kotona tehdyn" näköisiä ei mitään säilykekamaa. Myös mussaka oli totutun hyvää. Tosin Oulustakin saa hyvää mussakaa. Kääryleet maksoivat 6 euroa ja mussaka 7 euroa. Kaksi puolen litran pulloa Mythosta maksoin 5 euroa eli koko ateria maksoi 18 euroa. Jätin maksuksi 20 euron setelin, sanoin "i-tan no-sti-mo-ta-to ef-ha-ri-sto" ja jatkoin matkaa.

      Seuraavaksi suuntasin Miramare -hotellille. Matkan varrelle jäi kunnan uimaranta ja erittäin kauniilla paikalla sijaitseva hautausmaa. Hautausmaahan kannattaa tutustua ohi kulkiessaan.

      Miramare sijaitsee kukkulalla. Hotellialue on laaja. Kukkulalle nouseminen ei ole iso homma mutta hotellialueella liikkuminen vie voimat. Hotellialue on täynnä portaita, joista osa varsin jyrkkiä. On sitten tuurista kiinni mistä päin hotellialuetta saa huoneen. Matkalla aamiaselle voi olla satoja portaita. En suosittelisi hotellia huonokuntoisille tai lapsiperheille. Osa huoneiden parvekkeista on varsin ikävillä paikoilla. Yksi aivan hotellille vievän tien tasolla ja vieressä. Hotellilla on parempi ja huonompi allasalue, joissa kummassakin on baari ja ravintola. Parempi allasalue on deluxe-majoituksen varanneiden käytössä. Nyt tosin huonompi allasalue oli suljettu ilmeisesti asiakkaiden vähyyden vuoksi ja kaikki saivat käyttää parempaa allasaluetta. Hotellialue oli varsin autio. Näin vain muutamia ihmisiä hotellialueella kierrellessäni.

      Jatkaessani matkaa Miramaresta kohti linja-autoasemaa alkoi käydä selväksi, että kävelyintoni oli taas lähtenyt niinsanotusti lapasesta. Olin aika lailla puhki päästessäni linja-autoasemalle. Takaraivossa takoi vain ajatus linja-auton mukavasta penkistä. Ehdin juuri ja juuri kello 17.15 lähtevään linja-autoon, jossa ei tietenkään ollut vapaita paikkoja. En ollut edes ainoa, joka joutuin seisomaan koko matkan. Hotellille päästessäni olin täysin uupunut ja jalkani olivat jäykät ja kipeät. Selvisin kuitenkin suihkuun ja sain jotenkin pestyä itseni ja vaihdettua vaatteita illallista varten.

      Illallisella oli taas hyvää ruokaa mm. viininlehtikääryleitä, kalkkunarullaa, porsaanlihaa, paistettuja porkkanoita, paistettua chiliä, oregaanolla maustettuja paistinpottuja, uunikalaa...

      Illallisen jälkeen siirryin allasbaariin nauttimaan virvokkeista ja sinisestä hetkestä. Aurinko laskee vuorten taakse eikä auringonlaskua näe Horizon Beachilta. Sininen hetki on kuitenkin kaunis.

      Nukkumaan mennessä nappasin pari buranaa naamaani ja toivoin, että pääsen aamulla sängystä ylös.

    • Tiistai 14.5

      Olin aamulla yllättävän hyvässä kunnossa. Pieni jäykkyys katosi jaloista aamiaiselle kävellessäni. Ehdin nauttia aamiaisen ravintolan parvekkeella aurinkoisessa säässä.

      Lopetellessani aamiaista pilvet kerääntyivät hotellin päälle ja alkoi ripsiä vettä. Pilvikenttä ei ollut kovin leveä. Se kulki hotellin yli vuoristoa seuraten. Eteläpuolella saarta näytti olevan aurinkoista samoin kuin merellä. Samalla tapaa uhkaavat pilvet on parina päivänä jääneet saaren eteläpuolelle.

      Palasin huoneeseeni ja otin taas parin tunnin tirsat. Herätessäni aurinko paistoi taas lämpimästi. Näytti siltä, että sade oli jäänyt pieneen kuuroon? Jalat tuntuivat hiukan väsyneiltä joskaan ei jäyköiltä eikä kipeiltä. Päätin viettää päivän hotellilla.

      Siirryin hotellin allasalueelle ja otin reilun tunnin ajan aurinkoa. Kävin lounaalla. Lounaan jälkeen istuin vuoroin allasbaarissa ja allasbaarin yläpuolella olevalla parvekkeella kirjaa lukien. Muutama tuttu piipahti ohikulkiessaan juttusille.

      Huoneeseeni palattuani kävin suihkussa ja pesin vaatteita. Saatuani vaatteet parvekkeelle kuivamaan iski uusi vähän runsaampi sadekuuro. Ei siinä mitään... vaatteet huuhtoutuivat paremmin. :)

      Päivän säästä voisi kuvata parin sadekuuron virkistämäksi puolipilviseksi ja ajoittain jopa helteiseksi.

      Päätin syödä illallisen Hersonisoksessa. Lähteissäni kävin vilkaisemassa ettei hotellin illallisella ollut mitään erityistä herkkua. Ei ollut joten jatkoin matkaani kävelleen kohti Hersonissoksen keskustaa.

      Lonely Planetissa suositeltiin paria ravintolaa mutta en löytänyt edes katuja, joiden varrella kyseiset ravintolat sijaitsevat. Minulla ei ollut karttaa eikä edes Lonely Planetissa ollut Hersonisoksen karttaa. Niinpä sitten valitsin rantakadulla lähellä Glaros Beachiä sijaitsevan Fotis Sea Side -ravintolan. Ravintolassa oli minun lisäkseni vain kaksi asiakasta. Muissakin ravintoloissa oli jo hiljaista sillä kello oli jo yli yhdeksän illalla.

      Valitsin listalta alkupalaksi taas dolmadesia (viininlehtikääryleitä). Annos oli iso vaikka se löytyi alkupalojen kohdalta. Se tarjoiltiin kurkun ja tomaatin kera ja olisi yksin riittänyt minulle illalliseksi. Pääruoaksi valitsin gyrosta. En jaksanut syödä koko gyros annosta. Jätin ranskalaiset perunat syömättä. Ravintolassa oli pienen pieni kissa. Pudotin sille vaivihkaa neljä isoa palaa lihaa. Ikävä kyllä kissa innostui niin, että yritti kaapata kädestäni viimeisen tarjoamani lihapalan ja osuikin peukalooni. Peukalosta valui vähän verta ja nyt jännitän saanko sormeeni tulehduksen? Lopetin kissan ruokkimisen siihen, jotta kissa saisi opetuksen ettei kannata hoppuilla. No saipahan ressu kerrankin mahansa täyteen.

      Illallisen jälkeen kävelin hiljalleen hotellille. Hersonisos on ainakin vielä varsin hiljainen. Baareissa ei ollut paljoa asiakkaita. En kiertänyt rannan vesipuiston kautta, joten sen iltamenot jäi näkemättä... jos niitä ylipäätään oli. No minä en enää hulinaa kaipaa.

      Hotellille saavuttuani kiersin hotellin allasbaariin vaikka all inclusive -pakettiin kuuluvin juomien tarjoilu oli loppunut kello 22.30. "Myöhästyin" 30 minuuttia. Allasbaarissa oli eräs mukava pariskunta, joten istahdin heidän seuraansa. Nautin hyvästä seurasta ja lämpimästä illasta. Juotuani gin tonicin ja pari pientä pullollista Mythosta siirryin huoneeseeni nukkumaan.

      • iso Kiitos. :)
        Hauska lueskella lomaasi.


    • Keskiviikko 15.5

      Heräsin kello 7 aurinkoiseen aamuun. Aurinko nousee kello 6.15 tienoilla. Näytti siltä, että tiedossa oli selkeä hellepäivä, jota tuuli mukavasti viilentää. Vuorilla näkyi kyllä synkkiä pilviä mutta niillä ei tuntunut olevan kiirusta Hersonisoksen suuntaan.

      Aamiaisella todistin ensimmäistä kjertaa kahden venäläisen mamman tyylipuhdasta kiilausta. :) Enemmän minua kuitenkin kiusaa heidän tapansa siirrellä pöytiä ja tukkia kylmän rauhallisesti niillä kulkuväyliä... mutta en minä tuollaisenkaan annan lomaani pilata. Suuren maan kansalaisilla on suuremmat kuviot. :)

      Tänä aamuna muutama asiakas kokeili aurinkotuolien varaamista pyyhkeillään... heittivät pyyhkeensä aurinkotuoleille ennen aamiaselle tuloa. Ensimmäisenä aurinkotuolin varasi kaksi kaunista ja nuorta naista, jotka saivat minut bonuksena. Roijasin ei ehkä enää niin komean mutta sitäkin runsaamman ruhoni viereiseen aurinkotuoliin. :)

      Otin aamiaisen jälkeen tunnin verran aurinkoa ja palasin huoneeseeni lepäämään. Siivooja muutti suunnitelmiani tullessaan kolkuttelemaan huoneeni ovelle. Kiitin siivoojaa hyvästä työstä ja annoin hänelle viisi euroa ennen kuin palasin uima-altaalle. Tapaan antaa rahat siivoojalle henkilökohtaisesti kahdesta syystä saan kiittää henkilökohtaisesti ja rahat menevät varmasti perille. Kuulin eräältä oppaalta, joka oli ollut eräässä hotellissa siivoojana, että hotellin johtaja kävi aina "tarkastamassa" pois lähtevien huoneet ennen kuin siivoojat pääsivät niihin.

      Toinen tunti auringonottoa ja alkoi tuntua, että jo riittää. No ei nahka palaneelta sentään tunnu. Palasin huoneeseeni ottamaan viimein ne viivästyneet päikkärit. Join ensin kuitenkin oluen parvekkeella, jolta löytyi vielä yksi varjoinen kulma. Säitä ei voi moittia.

    • Jatkoa keskiviikko 15.5

      Päikkäreiltä herättyäni kokosin tavarat reppuun ja suuntasin Nana Beachin linja-autoasemalle. Sieltä hyppäsin Maliaan menevään linja-autoon. Matka maksoi 1,6 euroa. Jäin pois vanhassa Maliassa. Kiertelin vähän aikaa rauhallisempaa vanhaa Maliaa ennen kuin suuntasin Malian pääkadulle Dimokratikselle. Ja se se vasta on baarikatu. Bileitä ei kannata hakea Hersonisoksesta vaan Maliasta. Dimokratis on useamman kilometrin pituinen rantaan päin suuntaava katu. Ja se on täynnä baareja, pubeja, musiikkibaareja, tavernoita... jos jonkinlaista houkutusta. Lonely Planet totesi Malian baarikadun olevan paikka, jossa tapahtuneita ei nuoriso haluaisi muistella, jos ylipäätään muistaa mitään seuraavana aamuna. Oikea paikka siis kunnon bileitä kaipaaville nuorille. :)

      Osaa baareista vielä kunnostettiin sesonkia varten ja eräällä baarilla on keskiviikkona avajaiset. Rannassa on sitten hotellit. Varsinaista rantakatua Malialla ei ole vaan hotellit ovat ihan rannassa. On siellä seassa muutama tavernakin. Usea hotelli oli rakennettu ikäänkuin kuoppaan. Hotellien alimman kerroksen terassit olivat pihan alapuolella. Outo ratkaisu ellei sitten, joku tyhmä rakentamismääräys johda moiseen... esimerkiksi hotelleille määritelty maksimikorkeus tai laskettaisiinko alin kerros kellariksi?

      Malian ravintolojen hintojakin vähän vilkuilin ohi tarpoessani. Pääruoan saa 4-10 eurolla. Pippuripihvistä veloitettiin 9,90 euroa. Vanhan Malian Alkoholikirkossa ( tai Alkoholistien kirkossa :) ostin 2 eurolla pienen Mythos oluen ja puolen litran vesipullon. Baarikadulla iso olut ja puolen litran vesipullo maksoi 4 euroa.
      Päästyäni rantaan kävelin vähän matkaa rantaa pitkin Stalidaa kohden. Rannalla kävely oli kuitenkin sen verran raskasta, että siirryin pian muutaman sadan metrin päässä rannasta rannan suuntaisesti kulkevalle hiljaiselle kadulle. Sielläkin oli kyllä hotelleja, baareja ja tavernoja mutta ei enää mitään bilepaikkoja. Monessa paikkaa oli venäjänkielistä kirjoitusta. Siellä oli myös niin hieno hotelli Ikaros Resort Spa, että portilla oli nostopuomi ja virkapukuinen vartija. Oli myös pieniä kauniita ja sympaattisia hotelleja.

      Loppumatka hotellille olikin sitten tukalaa. Helle oli melkoinen eikä tuulikaan juuri vilvoittanut. Taisin kärsiä myös nestehukasta vaikka join matkan varrella 1,5 litraa vettä.

      Parvekkeellani varjossa ollut mittari näytti vielä kello 18 aikaan 26 astetta. Silti en tarvinnut ilmastointilaitetta. Huoneeseeni saa mukavasti läpivedon avaamalla parvekkeen oven ja ikkunan.

      Runsas vesi, aspiriini ja uni virkistivät miehen. Heräsin sopivasti kello 20. Vaihdoin vaatteet ja suuntasin illalliselle.

      Illallinen oli totuttuun tapaan maukas eikä vielä ole ollut havaittavissa toistoa. Tarjolla oli tällä kertaa mm. artisokkaa, herkkusienipiirasta ja hyvin maustettua kalapaistosta.

      Ruokailun jälkeen siirryin allasbaariin oluelle. Baari oli melkein täynnä. Istahdin ainoaan vapaana olevaan pöytään kun tutut näyttivät siltä, että halusivat tällä kertaa olla omissa oloissaan enkä oikein itsekään ollut juttutuulella. Nautin vain leppeästä illasta. Tarjoilija kävi kysymässä miten voin. Luuli kai minun olevan murheellinen. :) Join vain yhden oluen ja suuntasin jo kello puoli kymmenen aikoihin huoneeseeni. Kun vanha ei jaksa niin ei jaksa. Ja nuoret bilettävät Malian baarikadulla aamuyöhön asti. Nautin loppuillan oman parvekkeen rauhasta.

      Niin se oli sitten ohi loman toiseksi viimeinen täysi päivä. Pitänee ottaa torstaina rauhallisesti, jotta jaksaa perjantaina raahata matkatavarat koneeseen. Säätiedotus ennustaa perjantaiksi yli 30 asteen lämpötiloja. Tänäänkin taisi lämpötila hipoa 30 astetta?

    • Upealle matkalle raskas loppu. Matka Horizon Beachilta Helsingin Haagaan kesti 11 tuntia 30 minuuttia. Aamulla ajoin sitten tänne kesämökille.

      Viikonloppuna keskityn jääkiekkoon ja Euroviisuihin.

      Tarinan päätän ensi viikolla.

      • pahpah!

        Älä herrajestas jatka tuota tylsää tarinaa, kiitos!


    • Torstai 16.5

      Torstaiaamu valkeni aurinkoisena. Luulin jo, että torstaista tulisi yhtä lämmin kuin keskiviikko oli.

      Aamiaisen aikana bongasin ravintolan parvekkeelta entistä enemmän aurinkotuolien varaajia. Ehkä porukka on innostunut ensimmäisten esimerkistä? Henkilökunta ei puutu tilanteeseen mitenkään... ihan oikeinhan he toimivat. Oikeasti pyyhkeiden poistaminen aiheuttaisi vain ikävää fiilistä hotelliin. Kun noita aurinkotuoleja edelleen riittää vaikka muutamat itsekkäät ihmiset toisin ajattelevat. Löytyyhän Suomessakin noita itsekkäitä idiootteja, jotka ohittelevat rekan perässä ajavaa jonoa, jossa ajavat puolestaan odottelevat kiltisti omaa vuoroaan ohittaa rekka. Sama ongelmahan tuossa on kunnioitatko edellä ajavia ja tulet takaa tulevien ohittamaksi vai odotatko kiltisti vuoroasi, jota ei koskaan tule. Ei tuo käyttäytyminen (minä itse) ole yhtään sen erilaisempaa tai moitittavampaa kuin ohittaa buffet-jonossa, jos joku siihen vain vähän saumaa jättää tai varata aikaisin aamulla pyyhkeellä aurinkotuoli. Lähinnä seuraan moista toimintaa huvittuneesti ja säälien. :) Isompi ongelma on ne idiootit, jotka ovat joko lukutaidottomia tai eivät osaa englantia "Dont put paper in to toilet". Itsekkäällä käyttäytymisellään he aiheuttavat sen, että ravintolan ainoa vessa on tukossa heidän jälkeensä. Ei niitä kylttejä ihan huvikseen laiteta. Huoneeni vessassa ei moista kylttiä ole, joten ilmeisesti tuo sääntö koskee vain hotellin yleisiä naisten- ja miesten vessoja, joita käytetään tiheämpään tahtiin?

      Minulla oli tarkoitus ottaa aurinkoa aamiaisen jälkeen. Mennessäni allasalueelle huomasin yllättäen taivaan olevan kokonaan pilvessä. Sellaista ohutta yläpilveä, jonka läpi aurinko kyllä paistaa. Palasin siis huoneeseeni ja suunnittelin lähteväni tutustumaan Hersonisoksen yläkyliin. Oikaisin hetkeksi itseni vuoteelle ja heräsin vasta kello 11 aikoihin. Päätin jättää yläkylät seuraavaan kertaan ja viettää kunnon all inclusive -päivän hotellilla. :)

      Vietin siis aikaa allasbaarissa. Totesin taas, että allasbaarin metaxa (Olympia five star) on ihan kelvollista. Käsittääkseni laadukkaimmalla metaxalla on seitsemän tähteä? Ouzo on myös ihan juotavaa mutta en kyllä erota hyvää Ouzoa huonosta. Raki pullossa on vain etiketti johon on kirjoitettu käsin Raki... ties vaikka olisi itse tehtyä pontikkaa? :) En ole sitä vielä maistanut. Punaviini on mehumaista eli muistuttaa roseviiniä. Valkoviinikin on juotavaa Välimerelliseen tyyliin... viini on maidon tapaan ruokajuoma.

      Kun lounaalla hain alkuruokaa havaitsin, että tarjolla oli myös kuivahtaneen näköistä pitsaa. Pääruokaa hakiessani pitsaa oli tullut lisää ja se oli herkullisen ja mehevän näköistä... siinä oli ainakin herkkusieniä ja hyvältä se maistui. Ruoan laatu voi siis vaihdella erästä riippuen. Tarjoilijat toimivat ripeästi, joten yleensä ruokaa tuodaan lisää ennen kuin se loppuu.

      Lounaan jälkeen siirryin huoneeseeni lepäämään ja pakkaamaan tavaroitani... jo senkin takia, että joku IDIOOTTI oli tukkinut hotellin ainoa yleisen miestenvessan pytyn paperilla... pisuaaria ei vessassa ole. Onneksi hotellin huoltomies oli jo avaamassa tukosta. Parvekkeella varjossa vielä oleva lämpömittari oli jo noussut 28 asteeseen vaikka aurinko edelleen paistaa ohuen pilviverhon läpi. Viilentävää tuulenvirettäkään ei ole ainakaan vielä havaittavissa.

      Viimeinen illallinen oli pettymys... huonoin illallinen viikon aikana. Illallisen jälkeen oli allasbaarissa kuitenkin hyvää seuraa, joten viimeinen ilta kului mukavasti. Allasbaarissa jatkui vielä bileet kun siirryin huoneeseeni.

      Näin sitten päättyi viimeinen kokonainen päivä Hersonisoksessa hotelli Horizon Beachissa. Kirjoitan lyhennelmän lomani tunnelmista, kunhan olen sulatellut tämän loman kokemukset. Perjantaiaamuinen matka lentokentälle ja siellä jonottaminen hieman pelottaa sillä huomiseksi on luvassa jopa 37 asteen helteitä. Ihan kiva silti palata Suomeen, koska muutamaksi seuraavaksi päiväksi ennustetut noin 35 asteen lämmöt ovat minulle ihan liikaa. Ouluun luvatut noin 20 asteen lämpötilat tuntuvat houkuttelevimmilta. :)

    • blues_brother1

      Perjantai 17.5

      Perjantaiaamu valkeni pilvisessä säässä. Koko taivas oli kohtuullisen tummien pilvien peitossa. Lämmintä oli vaikka ei ihan luvattua 35 astetta. Sää oli hiostava ja lämpötila taisi olla noin 28 astetta? Vielä en osannut olla huolissani kovasta tuulesta.

      Päätin nukkua kello 9 asti sillä olin jo pääosin pakannut tavarani. Herättyäni viimeistelin pakkauksen, raahasin laukkuna respan vierelle säilöön, luovutin avaimeni ja ehdin vielä syödä aamiaisenkin. Linja-auto hali meidät 15 minuuttia myöhässä mutta mikäs se oli jutella mukavan porukan kanssa. :)

      Matka lentokentälle meni sujuvasti, sillä olimme viimeiset kyytiin noukitut. Opas oli mukana vain Horizon Beachilta Nana Beachiin ja ehti siinä kertoa hätäisesti toiminnasta lentokentällä. Pienen sekoilun ja oppaiden opastuksen jälkeen sain lähtöselvityksen suoritettua ja laukkuni matkalle ruumaan. Ensin jonotimme yhdelle tiskille, jossa hoidettiin lähtöselvitys. Sitten jonotimme, että saimme matkalaukut hihnalle. Oppaat neuvoivat meitä siirtymään mahdollisimman nopeasti turvatarkastuksen läpi. Olin kyllä tullessa ihmetellyt miksi kentälle ei laskeudu eikä sieltä nouse koneita. Tyhmyyksissäni en tarkistanut tilannetta itse. Oppaat eivät tietenkään kertoneet meille asiasta, jotta menimme nopeasti turva-alueella ja he eivät saaneet meistä riesaa. Odotussali oli kuuma, hiostava ja tukala. Se oli ihan täpötäynnä lentojaan odottelevia matkustajia. Istuinpaikkaa oli vaikea löytää. Lentokenttä oli suljettu kovan tuulen takia. Olisi ollut paljon mukavampaa odottaa lennon lähtöä ennen turvatarkastusta. Olisimme päässeet istumaan ulos varjoon ja virkistävään tuuleen. Eikä olisi ollut ruuhkaakaan.
      Noin tunnin odotuksen jälkeen kuulin ensimmäisen tiedotuksen, jossa kerrottiin lennon viivästyvän ja että asiasta tiedotetaan uudestaan tunnin kuluttua. Itse löysin Finnairin nettisivuilta tiedon, että lento oli laskeutunut Rhodokselle. Finnairin nettisivuilla lento oli vain muuttunut sujuvasti Helsinki-Rhodos –lennoksi. :) Finnairin sivuilla kerrottiin myös, että lento Iraklionista lähtisi noin kello 14.45. Arvio oli 14.45 eli lennon arvioitiin olevan 2 tuntia ja 45 minuuttia myöhässä. Näin siksi, että 3 tunnin myöhästyminen merkitsisi sitä, että meille olisi pitänyt tarjota ruokaa.

      Parin tunnin kuluttua kello 13.30 kuulin toisen kuulutuksen, jossa kerrottiin lennon joutuneen laskeutumaan Rhodokselle tuulen takia ja että se saapuisi noin kello 14.30 ja lastauksen alkavan kello 15. Samalla meille kerrottiin tarjottavan ruokaa lentokentän kioskista. Saimme sämpylän ja puolen litran veden.

      Noin kello 15 tienoissa meitä alettiin lastaamaan koneeseen. Matka meni sujuvasti ja pitkää päivää tekevä henkilökunta selvisi hommistaan kunnialla. Helsinki –Vantaalle laskeuduimme muistaakseni noin 19 tienoissa. Minä en ainakaan havainnut, että henkilökunta olisi maininnut mitään siitä mistä saisimme matkatavaramme. Minä ja joukko muita vaelsi väsyneenä aiemmista matkoista tuttuun matkatavarahalliin 2A, josta henkilökunta kävi hakemassa meidät oikeaan halliin 2B. Koskaan aikaisemmin en ole tuossa hallissa 2B käynyt, joten olipahan kerta ensimmäinen ja tulipahan käveltyä lentokenttää edes takaisin. Tässäkään vaiheessa ei huumori loppunut. :)

      Sain laukkuni nopeasti ja ehdin kello 20 lähteneeseen Finnairin City bussiin. Matkan välietappiin Haagaan ehdin kello 21 tienoissa.

      Hyvin nukutun yön jälkeen jatkoin autolla tänne mökille Etelä-Karjalaan.

      Yhteenvedon matkasta teen myöhemmin.

      blues_brother

      • lomailu1

        Kiitos mukavasta matkakertomuksesta! Ihmettelinkin miksi Heraklion kone oli perjantaina niin kovasti myöhässä... Osaatko kertoa mitää Star Beach Village hotellista? Sinne olemme kuun vaihteessa matkaamassa.


    • blues_brother1

      Tuo hotelli ei ikävä kyllä ole minulle tuttu.

      blues_brother

    • heinz1

      Olipas hyvä kertomus! On mukavaa lukea noin yksityskohtaista ja vaivaa nähden kirjoitettua juttua. Harvinaisuus näillä palstoilla:)
      Suuntaamme itsekin parin viikon päästä Hersonissokseen / Kouloufarin kylään.
      Hyvää kesää!

    • limppa sanna

      kaikille hersonissokseen menijöille suosittelen ehdottomasti white lion nimistä ruokaravintolaa,todella hyvä ja käy paljon porukkaa.löytyi vasta loppuloman aikana ja piti käydä kahteen kertaan kun oli niin loistava.kaikissa muissa paikoissa olikin tarjolla vain läskisiä souvlakeja.Hotellina oli meillä myös horizon beach.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1415
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      967
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      867
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      830
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe