Luuseri - linnut

susmorsian ek.

Nyt kun tätä luonnon-, varsinkin lintumaailmaa on syynätty monitahoisesti, mutta ihailtu enimmäkseen, niin voisitteko kuvitella eläinmaailmasta löytyvä luusereita.

Luuseri - käsite on itselleen selvitettävä kuitenkin ensin, jos ei siitä ennestään käsitystä ole. Joitakin määritelmiä voin kyllä tähän aluksi antaa, vaikkapa....elää mielellään toisten kustannuksella tekemättä itse juurikaan mitään elämänsä parantamisen hyväksi, on riippuvainen toisten avusta, saamaton ei riskinottaja. Ihmisen luuserituntomerkkejä on tietysti muitakin, otin esille vain tämän verran, jotka voisi yhdistää kaupunkipuluun.
Siis...tarkkailunkohteinani ovat olleet pulut tässä kotipihassani. Tämä uuttera lintujen talviruokinnasta huolehtinut mummeli on jatkanut vielä ruokintaa, kumma kyllä.

No kaikki muut linnut ovat häippäisseet omiin hommiinsa, pulut vain jäljellä Sosiaalisia ovat kyllä omassa heimossaan, en usko, että kovin tuttavuutta ovat tehneet muihin lintuheimoihin. Kyllä ovat pulskistuneetkin kuin ´pyyt maailmanlopun eellä´, tarkkaan nokkasevat jokaisen armopalan kupuunsa.

Pljon on oraviaki pihassa, mutta eivät nekään kovin piittaa valmiista aterioista enää, kaivelevat kyllä talteen paikkoihinsa, joita eivät sitten talven tullen taida enää muistaakaan. Höperiä touhuajia kiireineen.
Onkohan tällainen ´sosiaalitoimen´hyväksikäyttö puluilla peräti perinnöllistä, kaupunkilintujahan ne.

Huomaatte, että on tätä aikaa tehdä kaikenlaisia tutkimuksia, pitäneekö siis paikkansa väitteeni pulujen luuserimaisuudesta.
Toivottavasti ette ota tätä kovin vakavasti, mutta onpahan sitten pohtimista iltapuhteiksi.

54

778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • susm.

      P.S. Oletteko nähneet muuten koskaan pikkupuluja, lapsosia, miten ihmeessä nämä pulut sitten lisääntyvät. En ole koskaan nähnyt pulujen poikasia.

      • Pulut kasvaa aikuseks asti pesässää ja poistuu vasta sitte


    • *Kukkahame*

      Onhan käkin melkoinen luuseri, munii toisten pesiin siis vastakohta saatiaiselle, pesii toisten mun...n.
      Mukavaa on kuulla ensi kukunta keväisin, laskettiin montako kertaa sen kukkuun kulee, se oli muka elinvuosia jotka vielä oli edessäpäin.
      Silloin kun vielä kävin mökillä ammuisin käki kukkui kymmeniä kertoja ja "välisoittokin" käheä hengenveto vai mikälie.

      Oli tässä minullakin syöttölauta kovassa käytössä, ja nyt on ettei lintuja näe mutta äänet kantautuu, jos mikä niin se on kesää.

      Että tällaista syntyi tekstikielelle tähän ketjuun.

    • *Kukkahame*

      Jatkan heti kun kysyit.
      Aikaisemmin kun asuin Helsingissä alkoi pulu tehdä pesää vielä tyhjään parvekelaatikkoon, kun päivät olin poissa hän rakenteli ahkerasti.
      Iltasin kun menin nukkumaan kuulin pulun kukerrusta ja ihmettelin että missä kummassa se on kun ei näy missään, mutta ääni kuului läheltä
      Sitten oli parvekekukkien istutusaika ja yllätys paljastui, kaksi isoa muovikassia tuli heiniä ja vaikka mitä karvapalloa, pulu piti pitkään outoa ääntä kun kaikki heinät oli poissa ja koko laatikko, joka oli talviaikaan parvekepöydän alla.
      Poikasia en ole nähnyt minäkään koskaan.

    • kaisu-liisa

      Tuohan se on ikiaikainen ihmetys, syntyvätkö pulut täysikasvuisina.

      Luuserilintu. Eikö pulut ole viisaita ja ovelia, mitään tekemättä saavat maarunsa täyteen.
      Niinhän aina on ollut ruhtinailla, kuninkailla, eipä heidänkään ole haluamattaan tarvinnut tarttua lapioon tai auraan.
      Sen kus ovat olleet keulakuvana maansa valtiolaivalle.

      Ihminen itse tekee pullasorsansakin. Syöttää linnut, etteivät ne älyä matkata lämpimämpään paikkaan.

    • Syöttiläiksi ne on ryhtyneet. Missä paljon ihmisiä siellä ruokaa,..kaupungeissa torikahviloiden lähellä ne päivystävät,..aina tippuu murenia ja mummelit heittelevät murusia.Talvella en tosin ole nähnyt pulujen tepastelevan lumessa, enkä liioin poikasia milloinkaan, niin kaupunkilainen kuin olenkin.

      Ei täällä Espoossa niitä näe, urbaaneja ovat ja kansainvälinen laji, niin Roomassa, Pariisissa kuin Canariallakin. Siellä olikin erikoisen kaunis laji, helmenharmaa-- rengas kaulan ympärillä.

    • yks pulukanssa

      plihan Picassolla kuuluisa Pulunsa

    • Niin,..näen sen silmissäni, herkällä ja varmalla viivalla piirrettynä- kukkanen suussaan :)

    • susmorsian ek.

      Niin, joku sanoikin, että viisaita ja ovelia ovat, tottahan sekin. Mitäs ite rehkimään, kun ´sossuntäti´ruokkii. Entäs olemus....tärkeän ja mahtavan näköisinä taapertelevat, verratkaapa vaikka pääskysen lentoon ja syöksyihin, ei ne taida kupunsa takia siihen pystyy.
      Iso pulukansa jäi asuttamaan pihaamme, Keskustorille.tai Tammelan torille siirtynevät kesäruokintaan. Pitäneepä katsoo kuuklesta, ovatko millalailla muuttolintuja, ei-ei se ole mahdollista painavine kupuineen eivätkä laiskuuttaan jaksas ees Suomenlahtee ylittää.

      Mikäs heillä täällä ollessa, kyllähän Suomen mummelit syöttää vaikka kaikki Euroopan pulutki !!!

      • Tais olla Lappeenrannan suunnalla se juttu kun lintujen talviruokintaa harjoittava mies haastettiin oikeuteen. Tästä nyt on jo muutama vuosi, liekö mies lopettanut kun ei ole enää tapauksesta kuulunut.
        Muistaakseni Helsinkin kaupunki paitsi lopettanut lintujen ape-apajat, mutta myös kieltänyt ihmisiä syöttämästä lintuja. Syynä kai rottien lisääntymisen vähentäminen.
        Paikkalinnut, näistä erikoisesti tiaiset tulevat ruokintapaikalle keskikesälläkin, jos joku vaan tarjoo. Turha niitä on sellaiseen opettaa kun kaukaa tulleet hyönteissyöjätkin pystyvät ruokkimaan pesyeensäkin.


    • *Kukkahame*

      Varpuset nuo ketterät katupojat ovat Suomessakin ulkokahviloissa hääräämässä ja osaavat pää kallellaan kerjätä murusia.
      Meillä ei ole ollut pariin talveen noita varpusia, mutta nyt olen jo muutaman nähnyt, liekö niistäkin tullut muuttolintuja.

      Närhi on vähentynyt on melko harvinaista että näkee närhen luonnossa, talleilla joskus vilaukselta kun ovat tyhjentäneet hevonkakat lavalle voi huomata tuon värikkään tunkiolinnun.

    • La Paloma

      Picasson tyttären nimi oli Paloma, kyyhky.
      Kyllä kyyhky on niin jalo ettei sitä voi sekoittaa puluun ;-DD

      • ** **

        Puluhan on kesykyyhky toiselta nimeltään.


      • ** ** kirjoitti:

        Puluhan on kesykyyhky toiselta nimeltään.

        yks pulukanssa tykkää ---Kyyhky on hieno lintu
        Metsäkyyhkyt oli joskus herrojenherkkua .
        Hyi sentään mitä se ullamummu taas kirjoittelee -- ja ssa sitten selvitytellä
        niin picasso oli hieno maalari . olen käynyt lukuisissa näyttelyissä ympäri maailmaa. Eremitaas oli hieno paikka - Ja pariisin Louvre siellä ei yksi viikko riitä

        Kävin Leningratissa Työssä ollessani nuorena monasti ja aina menin taidetta ihaileen kun vaan aikaa jäi .


    • susmorsian ek.

      La Paloma Blanca, Valkea Kyyhky Julio Iglesias´in laulamana kuuntelin unilauluksi. On kyllä ihan vaihteeksi suloista kuunnella noin lempeän pehmeää latinoääntä...

      • Matamimimmi

        Jos pulu on sama kuin kyyhkynen, niin eihän se ole ainakaan ennen ollut laiska, tyhmä luuseri.
        Mitä ne kirjekyyhkyset olivat, jotka mukamas veivät "postia" pitkienkin matkojen päähän.
        Sekoitanko nyt factat ja fiktiot:)


    • susmorsian ek.

      En kovin tietäväinen näissä lintuasioissa ole, mutta samaa sukuahan kyyhkyset ja pulut. Onko tapahtunut degeneroitumista , reippaista työläiskyyhkysistä on tullut ihmisiä hyväksikäyttäviä puluja.
      Siitä kirjekyyhkyhommastakin voi päätellä niitten oppivia olevan, mutta kaupunkimiljöö, helpompi ravinnonsaantiko on sekoittanut alkuperäisten pään.
      Käy kuin maalaispojalle ennenvanhaan, helpomman elämän ja vaurastumisen toivossa kaupunkiin lähtivät, mutta monet joutuivat ns. huonoille teille.

      Täähän onkin mielenkiintoinen aihe, vaikka leikillä alotin...mikä muuttl kyyhkysen kaupunkipuluksi.Vilkaisin tuonne keittiön puoleiselle kuusten juurella olevalle syöttöpaikalle, uskomatonta....linturakas mummeli on vieläkin sirotellut jyviä ja mitälie muuta, samoille ruokailupaikoille. Ei näy vielä puluja, kupu kylläisinä vetelevät aamu-unia, eihän ruuan etsimiseen tarvitse lähteä.

      Onhan tosiaankin kaupungeissa kiellettyä lintujen ruokkiminen, ei ainakaan parvekkeille saa laittaa talia yms, mutta ollaan katsottu varmaan sormien välistä tätä ruokintaa, mummeli on vuosikaudet lintuja talven yli pärjäämään auttanut, ei ole puututtu siihen. Mummeli itse on jo huonojalkainen, joten kyllä kunnioittaakin voi hänen auttamishaluaan. Talvella olikin suuret määrät eri lintulajeja aamuaterialla, tietty hierarkia oli siinäkin, tietyt lintulajit ruokailivat ensin, sitten vasta vähemmän puoliaanpitävät.

      Toisaalta huvittaa itseenikin tää informaatiohomma ympäri Suomee, näin sitä Tampereen Hervannassa pidetään huolta pienimmästäkin luonnonluomasta, saatikka sitten ihmisistä. Ei väheksytä ketään, vaikka näkee selvästi monestakin kanssakulkijasta, etteivät elämän valttikortit ole lainkaan kohdalle osuneet. Ihmisluuserit ja pululuuserit.

    • Olenko väärässä

      Minä aloin miettimään voiko tämä kaupunkien pulu olla sama kyyhkynen jota metsästetään syksyllä ennen kuin kanalintujen metsästys alkaa. Ei kai, vai olisiko kaupunkilaisserkku. Metsästettävä kyyhky on arka ei tule pihoihin ruokaa etsimään.

    • *Kukkahame*

      Samaa olen miettinyt, ja tarkkaillut ainakin rakenteeltaan metsäkyyhky on sirompi kuin pulu jolla on ikäänkuin liian lyhyet raajatkin.

      Minulla kävi tässä talvisella syöttöpaikalla sepelkyyhkyjä ja metsäkyyhkyjä, kun vertasin niitä puluihin niin jo väritys höyhenpeitteessä on selvästi eroava.

    • Pulu kuuluu kesykyyhkysiin, alkujaan kalliokyyhkylaji, joka on valinnut pesimispaikoikseen kaupungit. Se pesii räystäissä ja rakennuksien koloissa ja poikaset ovat lentokykyisiä jo 35 vuorokauden kuluttua kuoriutumisesta.
      Ilmankos ne eivät eroitu, koska lentävät katoille turvaan liikenteeltä, siellä olen nähnyt niitä riveissä. Kosintamenot ne alkavat melko heti, ja somaa onkin nähdä niiden kumarrukset ja kujerrukset kosintatanssissaan:)

      Emokyyhkyt ruokkivat niitä ns. kupumaidolla, vilkaisin tietoja Wikipediasta.

    • Makriina ek

      Meidän pihaamme on alkanut ilmaantua lehtokotiloita, joita nyt en ihan linnuiksii nimittäisi, mutta levittäytyvät kosteisiin varjopaikkoihin puskien alle.
      Tänä keväänä on pihassamme myllertänyt siili. Onko jollakin tietoa, popisiiko siili kotiloita? Jos popsii, niin saan kaksi kärpäistä yhdellä iskelmällä, sillä mikä onkaan kotoisempi eläin kuin tuhiseva siili nurmikossa!
      Saman tien kaikkoaisivat kotilot.

    • Minulla talvehtii siili myös, ja viime kesänä löysin tyhjiä kotilonkuoria. Ne oli ehjiä, siili tai linnut nappaavat niitä kun ne etenee, koska kuori ei ollut rikottu.

      Katselin Kesäheinän sivuja Facebookissa, siellä kehoittavat laittamaan olutjuhlat kotiloille yöksi. Laakealle vadille olutta piripintaan ja taivasosuus on taattu!

      • Kaakana kukkuu?

        En tiedä puluista ja kyyhkyistä, metsäkanasta puhumattakaan ja onhan se peltopyykin, mutta käki on varmasti paras "luuseri".

        Tämä nyt kuuluisi tuonne osioon, mikä saa minut nauramaan, mutta kerron (olen kertonut ennenkin) sen kuitenkin täällä, enkä kuullut sitä Maikkarin kahviossa, vaikkakin Espoolaisessa kahvilassa.

        Istuimme siis kokouksen jälkeen kahviossa, jossa tuli vitsi poikineen ja yksi oli näitä ikivanhoja.

        Kaupunkilainen ornitologi (?-tulikohan oikein) oli savolaisen ystävänsä kanssa metsällä ja oli juuri ampumaisillaan linnun, jolloin ystävä huusi;"älä ammu, se on kaakana".

        Tämä olikin ornitologille tuntematon lintu, mutta seuraavana kesänä se selvisi, mikä se oli. Oli siis Juhannus ja hän kuuli laulun; "kukkuu, kukkuu, kaakana kukkuu"!!, jolloin hänelle selvisi, että käkihän se oli.!?!

        Kahvilassa oli myös nuori (30-v)pojankloppi, ilmeisen city kasvatti, joka totesi vakavana: "en minäkään tiennyt, että se oli käki"!!!!!!

        Kyllä meillä kaikilla repesi nauru, että vedet silmistä tuli ja
        toivottavasti hän nyt tietää, että kaakana ei ole käki.


    • kaukanapa niin

      Onhan se melkoinen kana, se kaakana:D Ja vielä käki! Ei ihme, että teitä nauratti, niin täälläkin!

    • susek

      Vielä kuitenkin viimesen tiedotuksen laitan tästä city-pulujen elämästä. Tässä kahvin valmistuessa seurasin sitkeimpien valmiin aterian odottajien hommia tuossa kuusten alla. Pientä tappelun nujakkaakin on syntynyt nälkäisimpien kesken, ihmettelyä, missä ruoka viipyy.
      Jokohan mummelimme olisi raatsinut syöttämisen jättää, siitä on hänelle ollut iloa varmasti tässä elämän ehtoolla, ihan hienoohan on itse keksiä keinot elämänsä sisällölle.
      No pari sitkeintä laiskimusta enää jäljellä, taitaa toivonsa olla jo menetetty.

      • simo sisältö-suoli

        "ihan hienoohan on itse keksiä keinot elämänsä sisällölle. "

        sisällöstä taitaa olla pulaa naapurustossa enemmänkin :-)


    • 16+5

      Ihminen

    • Eläintiedettä

      Linnuista en tiedä, mutta eikö laiskin eläin ole ne tyypilliset pienet sisäkoirat? Kaikki saadaan valmiiksi: peti, ruoka, vesi, rapsutukset, miellyttävät kävelylenkit jne. Ainut mitä tarvitsee koiran tehdä on heiluttaa iloisesti häntäänsä ja olla lenkillä kiltisti ja olla ''mamin pikku mussukka''.

      Mutta jos linnuista on pakko penkoa esiin luuseri niin haaskalinnut. Odotellaan vain, että joku kalastaja heittää kalan perkkuutähteet maahan, auto ajaa vaikka supin yli, koiran luu on vartioimatta niin johan nämä linnut on noiden aterioiden kimpussa.

      • kaisu-liisa

        Luonnon jätehuollon työntekijöitä ovat haaskalinnut.
        Pikkuiset hauvelit ovat monesti omistajansa uskollisimpia ystäviä.
        Lohduttavat surussa ja heiluttavat häntäänsä ilossa.
        Parantavat myös omistajiensa terveyttä, niin ruumiillista kuin henkistäkin.
        Koiranruokabisneksessä pyörii isot rahat.
        Vieläkin on itku lähellä, kun muistuu entiset koiramme. Monta rakasta muistoa on niistä.


      • Eläintiedettä
        kaisu-liisa kirjoitti:

        Luonnon jätehuollon työntekijöitä ovat haaskalinnut.
        Pikkuiset hauvelit ovat monesti omistajansa uskollisimpia ystäviä.
        Lohduttavat surussa ja heiluttavat häntäänsä ilossa.
        Parantavat myös omistajiensa terveyttä, niin ruumiillista kuin henkistäkin.
        Koiranruokabisneksessä pyörii isot rahat.
        Vieläkin on itku lähellä, kun muistuu entiset koiramme. Monta rakasta muistoa on niistä.

        Nyt ei ollut kyse mistään rakkaista lemmikieläimistä eikä eläinten hyödyllisyydestä vaan mikä on luuserein/laiskin.

        Joo tiedän, että koirat lohduttaa. On itsellänikin ollut koiria koko elinikäni ajan (beagleja, ajokoiria ja suomenpystykorvia). Nyt on kissoja kun asun kerrostalossa.

        Ei aina pidä ajatella eläimiä ruusunpunaiset lasit silmillä. Pitää opetella näkemään viatkin.


      • kaisu-liisa
        Eläintiedettä kirjoitti:

        Nyt ei ollut kyse mistään rakkaista lemmikieläimistä eikä eläinten hyödyllisyydestä vaan mikä on luuserein/laiskin.

        Joo tiedän, että koirat lohduttaa. On itsellänikin ollut koiria koko elinikäni ajan (beagleja, ajokoiria ja suomenpystykorvia). Nyt on kissoja kun asun kerrostalossa.

        Ei aina pidä ajatella eläimiä ruusunpunaiset lasit silmillä. Pitää opetella näkemään viatkin.

        Minulla on oikein tarkat klasit, eikä niissä ole hiukkaakaan ruusunpunaa.
        Älysin otsikon, olenhan jo kerran siihen vastannut.

        Ainut vika, ettei meillä enää ole koiraa, on se, että ikää on tullut meille enemmän.
        Tiukka realisti kun olen.
        Vaikkapa isälleni koira oli aikoinaan elintärkeä. Ilman sitä tuskin olisi illan kähmässä lähtenyt tuulettamaan tupakansavuja keuhkoistaan.
        Puheliaana ihmisenä kylläkin pysähteli vähän väliä juttelemaan vastaantulijoiden kanssa.


      • Matamimimmi
        kaisu-liisa kirjoitti:

        Minulla on oikein tarkat klasit, eikä niissä ole hiukkaakaan ruusunpunaa.
        Älysin otsikon, olenhan jo kerran siihen vastannut.

        Ainut vika, ettei meillä enää ole koiraa, on se, että ikää on tullut meille enemmän.
        Tiukka realisti kun olen.
        Vaikkapa isälleni koira oli aikoinaan elintärkeä. Ilman sitä tuskin olisi illan kähmässä lähtenyt tuulettamaan tupakansavuja keuhkoistaan.
        Puheliaana ihmisenä kylläkin pysähteli vähän väliä juttelemaan vastaantulijoiden kanssa.

        Voi juuttaan käki! Mistä me tiedämme mikä on luuserein lintu, tai muu eläin.
        Eläintiedettä nimimerkki varmaan tietää.
        Voimmehan puhua tässäkin ketjussa vaikka välillä koirista. Mitä raameja eläintieteilijä luulee voivansa rakennella.
        Luusereista en tiedä, mutta susi on inhottava otus, tuskin sentään luuseri.


      • kaisu-liisa
        Matamimimmi kirjoitti:

        Voi juuttaan käki! Mistä me tiedämme mikä on luuserein lintu, tai muu eläin.
        Eläintiedettä nimimerkki varmaan tietää.
        Voimmehan puhua tässäkin ketjussa vaikka välillä koirista. Mitä raameja eläintieteilijä luulee voivansa rakennella.
        Luusereista en tiedä, mutta susi on inhottava otus, tuskin sentään luuseri.

        Eilen katsoin jotain lintuohjelmaa jääkarhujen maisemissa.
        Karhu tuli valkoposkihanhien yhdyskuntaan napsimaan poikasia suuhunsa. Silloin ryhtyivät toisetkin linnut, kuin hanhet ajamaan petoa tiehensä. Jokin terävänokkainen ja nopealiikkeinen lintu lopulta ärsytti petoa niin paljon, että se löntysteli tiehensä.

        Sen kerran kuin olen ketjuja värkännyt, en täällä, on minusta kaikkein mukavinta, jos siitä tulee kuin keväinen tulvapuro.
        Alussa voidaan pysyä aiheessa, mutta lopulta muu ei ole tärkeintä, kuin keskustelu.
        Joku ajattelee toisin.


      • Matamimimmi
        kaisu-liisa kirjoitti:

        Eilen katsoin jotain lintuohjelmaa jääkarhujen maisemissa.
        Karhu tuli valkoposkihanhien yhdyskuntaan napsimaan poikasia suuhunsa. Silloin ryhtyivät toisetkin linnut, kuin hanhet ajamaan petoa tiehensä. Jokin terävänokkainen ja nopealiikkeinen lintu lopulta ärsytti petoa niin paljon, että se löntysteli tiehensä.

        Sen kerran kuin olen ketjuja värkännyt, en täällä, on minusta kaikkein mukavinta, jos siitä tulee kuin keväinen tulvapuro.
        Alussa voidaan pysyä aiheessa, mutta lopulta muu ei ole tärkeintä, kuin keskustelu.
        Joku ajattelee toisin.

        Tavallisessa keskustelussakin mennään joskus sivuraiteille, ellei kyseessä ole paneelikeskustelu, jossa on määrätty aihe, kuten televisio-ohjelmissa.
        Palstan aihe ja aiheettomuuspoliiseille vinkiksi, että mitäs teette, me vaan jutellaan.
        Aloitetaan vaikka poltiikasta ja sitten puhutaankin omista henkilökemioistamme. On se ainakin mielenkiintoisempaa kun esm. joku tylsään tekniikkaan pitäytyvä keskusteluketju.


    • Eläintiedettä

      Älkää nyt herneitä nenään vetäkö arvon neidit/rouvat. Yritetään pitää keskustelu sivistyneellä tasolla. Minun mielipiteeni nyt vain sattui olemaan, että pienet sisäkoirat ja haaskalinnut on niitä laiskimpia luusereita, mutta eihän se tarkoita, että niin 100% on. Luontokappaleitakin on erilaisia. Joku koira voi olla laiska läskimooses kun toinen voi olla ylienerginen seinilläkiipijä. Sama pätee muihinkin eläimiin.

      Teillä on omat mielipiteenne asiasta enkä minä siitä loukkaannu, mutta pysyn silti omassa kannassani. Oma näkemykseni vain on erilainen kuin teidän. Olisi se nyt aika tylsää jos kaikki ajattelisivat samallalailla.

      • Matamimimmi

        Tottapa puhelet! Koira on emäntänsä/isäntänsä kaltainen.
        Meillä laiskanpulskea, haukkuu kovasti, tiedoittaa aina haukkumalla kun vieraita on tulossa.
        Isäntä ja emäntä eivät tosin hauku muita kun joskus toisiaan
        Mitä keskustelun sivistyneellä tasolla pitämiseen tulee, niin pidetään vaan tasokasta ikääntyneitten rouvien/neitien mielipiteiden vaihtoa.
        Eikä mitään herneitä nenään, eihän toki.


    • Alastonapina on tuhoon tuomittu laji evoluutijossa johtuen siitä että,hän tuhoaa kaiken
      elollisen jopa ittensä velkarahatuella saamatta mitään muuta aikaskei kun tuhoa maapallolla
      johtuen siitä et hänen ahneutensa on lankeemustakin suurempaa verrattuna tekoihin
      joka ovat hyviä.

    • susmorsian ek.

      Niinpä niin, kovin vakavahenkistä ´ruodussa´pysymistä eivät aloittamani ketjut ikänä tarkoitakkaan. Jos jossain olen ite hyvä, niin sotkemaan täsmällisen arvokkaaksi aloittajan tarkoittaman ´asiallisen´asiaketjun laverteluillani asiasta toiseen. No, en tahallani, mutta puhe saattaa ruveta pulppuamaan kuten nenätystenkin jutellessa, haitanneeko mittään.

      Mihin päädyimmekään....enpä tiiä, mutta pulut ja kyyhkyset tulivat ihan mukavasti käsitellyiksi. Jossain tuolla tais vilahtaa viittaus suteen, susi menee kyllä ihan ihmisenkin yläpuolelle, jos vaikkapa perheestä, jopa suvustakin huoltapitämisestä puhutaan.Oli varmaan lipsahdus, hetkellinen ajatushäiriö kyseinen huomautus. Minä en ainakaan tässä ketjussa ala sudesta puhumaan,
      pysyköön tällaisena ihan mukavana ketjuna.

      • ei tämä vanhuudesta

        Tämä henkinen lama, väsymys, kaikkeen kyllästyminen ja haluttomuus edes pukeutua koko päivänä muuhun kuin siihen samaan yöpukuun jonka puki yllensä jonain iltana maata mennessään, tämä rassaa!

        On kevät. Linnutkin jo ruokkivat poikasiaan, maa on vihreää, kukat puskevat terälehtiä esiin eri väreissä, perhoset etsivät ensimmäisiin kuuluvia hunajatippoja ja kosteutta kukkivista kasveista ja heinän vihreän sirkkalehden päältä.
        Minä vain olen.
        Olen ja odotan sitä aamua kun kaikki näyttää taas samalta kuin ennen.
        Miltä se elämä ennen näytti?
        Se näytti terveeltä, toivorikkaalta, reippaalta ja menevältä. Aina menossa, puuhaamassa jotakin jonkun hyväksi, tai omaksi hyödyksi. Se oli laulua ja tanssia, työtä ja huvia... eikä siitä ole aikaa kuin muutama kuukausi.

        Mihin minun elämäni katosi?
        Olenko luuseri, kuin käki, katson mitä muut saavat aikaan, pakenen pusikkoon, mutta en jaksa edes huutaa!


    • susek

      Ethän toki luuseri, tällaset kaudet vaan vaihtelevat näin elämän loppusuoralla. Ja mitäs meidän pitäisi vielä saada " aikaan", no se kylläkin, että puen kohta päälleni ja lähden sitten hissukseen tepsuttelemaan tuonne Duo:lle.
      Koetetaan välttää sellaista ajatusta, että "tässäkö tämä olikin." Ei toki....vielä on jotain yllätystäkin, uskon niin.

    • *Kukkahame*

      Varikset ovat teiden varsien puihtaanapitopartio, ei siellä autoihin tärmänneet tarvitse kauan virua.
      Näin keväisin pesimisaikaan ja poikasten vielä ollessa pesällä ei tätä havaintoa erikoisemmin huomaa.
      Loppukesästä on varisten ruokajuhlaa, toisen vahinko ja huolimattomuus on toisen elinkeino, sosiaalisena lintuna yhteistyössä raahataan 'saalis' pois tieltä ja juhlat voi alkaa.
      Niinpä varis ei olekaan luuseri lintu vaan hyödyllinen "siistijä", aivan vastapainoksi kirjoittelin luusereille.

    • sinisirkku ek

      Miksi nyt luuseri olisit? Tuntuu kuin olisit menettänyt kiinnostuksen ja tarkoituksen elämääsi.
      Tapahtuiko jotakin, kuukausia sitten, joka muutti elämääsi, jos silloin vielä lauloit ja tanssitkin. Ehkä sinun pitää läpikäydä ihmissuhteesi, pitää yhteyttä ystäviisi esim.

      Jos ei järjellistä syytä ole, olisi ehkä paras mennä ulos tuulettamaan itseäsi, silloin virkistyt ja olet elämässä kiinni taas.

    • *Kukkahame*

      Minuako tarkoitit?
      Minä taas puolestaan puhun aloittajan luuserilinnoista, eivät kaikki ole lintumaailmassakaan samanlaisia ;-))).

    • catleijaek

      Kukkahame
      sinisirkku vastasi varmasti tuolle yläpuolella olevalle - ei tämä vanhuudesta-.

      Tulispa se puusysteemi, josta selkeästi näki kelle viesti oli tarkoitettu. .

      • Matamimimmi

        Onko luuseri sellainen laiskansorttinen, ihmisenä sekä eläimenä.
        Tunnen laiskoja ihmisiä, joihin eivät muut luuserin tuntomerkit sovi. Tunnen rikkaita siivelläeläjiä, sekä juoppoja jotka eivät näytä luusereilta.
        Onko sellainen luuseri, joka ei menesty virkaurallaan vaan jää aina muitten jalkoihin kun nimityksiä jaetaan. Ihmisiä nyt tarkoitan.
        Susi ei siinä mielessä ole luuseri, että kyllä se ne pentunsa hoitaa, mutta eivätkö kaikki eläimet tee niin. Meidän kylillä norkoili susi kolmisen vuotta sitten. Se sai saaliikseen pihalla vapaana olleita koiria, pelotteli koko tienoon. Sen voin sanoa, että jos joku ei ole kuullut suden ulvontaa pimeässä lokakuun yössä, niin ei tiedä kauhukokemuksesta mitään.
        Oli iltayö ja minä lueskelin makuuhuoneessa, ukkoni katseli toisessa huoneessa televisiota ja yhtäkkiä alkoi pihakallioltamme kuulua vertahyytävä suden ulvonta. Syöksyin kuin raketti ukkoni luo ja huusin:"Kuulitko"? Tämä vastasi, ettei voinut olla kuulematta. Mieskin oli aika oudon näköinen, vaikka ei sieltä arimmasta päästä olekaan.


    • ei tämä vanhuudesta

      Ulkona paistaa aurinko.
      Istun ja mietin elämän tarkoitusta.
      Koti huutaa siivoamaan, ikkunat pesemään, pyykit pesijää, postilaatikko tyhjentäjää, en vain jaksa, nukkuisin vain, mutta ei tule unikaan.

      Mistä se vitamiiniannos joka saisi jaksamaan?
      Voikukka rehottaa pihassa, kukkikoon, sillä on intoa ja voimaa näyttää koko ympäristölle, täällä minä olen, täällä minä kukin ja lähetän siemenet tuuleen... Tuulen mukaan jos vois!
      Itkettää koko elämä.

    • Oli juuri aamutv:ssä tarinaa selkälokista. Se on laji, joka pesii miltei yksinomaan Suomessa. Jossain Karjalan tienoilla sitä myös on tavattu pesimässä. Aika hienoa, että meillä on ihan oma lintu.
      Sitä ei toki pidä moittia luuseriksi. Päinvastoin, se on erityis-suojeluksessa. Ei pidä herpaantua, jos se käy torilla jätskitötterösi kimppuun.
      Suotkoon se pieni käytösvirhe.

    • Poika oli työssä helsingisä ja siellä torilla nautti ihanasta vapaaajasta --osti makkaran leiväällä --mutta ei kerinnyt edes suupalaa ottaakun jokki pahus nappas sen makkaran siittä juuri kun piti haukata -- tapaus vaan nauratti oli sekin luontokokemus kaupunkillaiselle
      Hän okin oikea merenkulkia itsekkin , ja silakoita olis mentävä pyyrystään taas hänen kanssaan --- niitä saa täältä kunmenee sopivaan paikkaan merelle . ankkuroi veneen ja heittää Siiman mereen jossa on 5-8 koukkkua --senkummempaa ei tarvita --jos hyvin käy tulee joka koukkuun silakka

      Tarkastin kirjoitukseni ja ajattelin että tuliko yksi a liikaa --mutta "vapaaajasta " sanassa kuuluu olla 3 aata On tää suomenkieli aika hassua .

      • P,S---- 6 aata siinä on :=)


    • Siihen kuuluu väliviiva, aina kun on kaksi samaa vokaalia:)

      vapaa-ajasta

      Muistat varmaan vokaalit: a e i o u y ä ö

      • juu juu mutta sainpa taas äidinkieliopen perääni -- oli muuten koulun keskiarvo
        yli 9 .. mutta hauska kieli on suomi eikös vaan sini väliviiva sirkku :=)

        Nyt tehdäänkin tikusta asiaa -- olen pahallapäällä kun ei minun huumoriani pidetä minään -- voi ,voi .. meni päivä pilalle .


      • Matamimimmi
        ullamirjami kirjoitti:

        juu juu mutta sainpa taas äidinkieliopen perääni -- oli muuten koulun keskiarvo
        yli 9 .. mutta hauska kieli on suomi eikös vaan sini väliviiva sirkku :=)

        Nyt tehdäänkin tikusta asiaa -- olen pahallapäällä kun ei minun huumoriani pidetä minään -- voi ,voi .. meni päivä pilalle .

        Älä huoli, ullamirjami! Minulle saisi joku huomauttaa lyöntivirheistä. Joskus en saa itsekään selvää kun ovat menneet kirjaimet vääriin paikkoihin.


      • siniväliviivasirkku
        ullamirjami kirjoitti:

        juu juu mutta sainpa taas äidinkieliopen perääni -- oli muuten koulun keskiarvo
        yli 9 .. mutta hauska kieli on suomi eikös vaan sini väliviiva sirkku :=)

        Nyt tehdäänkin tikusta asiaa -- olen pahallapäällä kun ei minun huumoriani pidetä minään -- voi ,voi .. meni päivä pilalle .

        No hei ullapulla, makeat naurut sain kun tervehdit
        sini väliviiva:D sirkku,...

        Ulkoa tulin varjoon välillä, vaikkei siellä kuuma nyt ole, mutta paahtaa tuo aurinko kuitenkin silmiin. Kalasoppa söin istuskellen terassin reunalla paljain jaloin ja reisinkin. Nyt on ruokalevonaika tälää matamilla:D moikka vaan


      • den samma
        siniväliviivasirkku kirjoitti:

        No hei ullapulla, makeat naurut sain kun tervehdit
        sini väliviiva:D sirkku,...

        Ulkoa tulin varjoon välillä, vaikkei siellä kuuma nyt ole, mutta paahtaa tuo aurinko kuitenkin silmiin. Kalasoppa söin istuskellen terassin reunalla paljain jaloin ja reisinkin. Nyt on ruokalevonaika tälää matamilla:D moikka vaan

        Koto nyt osaan minä-kin näitä vihreitä:D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9373
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2770
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1578
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1366
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe