KAHVIPIRTTI 78/2013

Kaunista kesäkuun ensimäistä ja juhlivia koululaisia onnittelen, niin ammati, kuin muistakin kouluista valmistuneita ja heille myös mukavaa kesää joilla koulu syksyllä jatkuu.
Onnellisia ovat valkolakin päähänsä saavat, heillä yksi välietappi saavutettu ja samoin ammattiin valmistuneilla, heille kaikille toivottavasti töitä löytyy.

Lauantaiaamuhan se nyt on, eilen sekoilin torstaissa, niin se käy, kun rutiinit muuttuu;)
Pitsiverhot hulmuaa, kun ikkunat aukaisin ja pirttiin kesäisen tuoksun päästin, kuuluupa hyvin linnunlaulukin.
Keräsin noita kesäisiä, aikaisia kukkijoita maljakkoon, kulleroita, akileijoja, vielä nupullaan, mutta varmaan aukeavat maljakossakin,valkoisia tasetteja, kaunis lila sireeninoksa juhlistaamaan kesän tulon.
Kahvia ja kakkua, suklaalla kuorutettuja on useampia tarjolla, jospa väki näin uuden pirtin avajaisiin saapuisi.
Suolaiseksi muna-riisi pasteijoita, kaikkihan ei makeasta välitä.

Minulla jo pitkä naru pyykkejä kuivamassa, mukavaa pestä tuolla vanhalla mökkikoneella ja sitten läträtä saaveissa huuhdellen niitä.
Halpoja huveja, mutta on se aivan toista se pyykin teko tällä tapaa.
Kaksi mattoa pesen vielä pesutuvan lattialla, pitkällä harjalla vetelen, letkulla huuhdon, rannalle ei ole mahdollisuutta ja en muutenkaan järveen mattolikoja halua.
Siivoukset tehty, tupa jää seuraavalle viikolle, on tuolla kasvinmaallakin jo puuhaa.
Eilen satoi vähän vettä, tosin vähän, mutta kostutti kuitenkin maan pinnan ja säästyin kastelun vaivoilta.
Mukava katsella puhtaista ikkunoista, kesäiset verhot antavat oman sävynsä, olo oikein mukava töiden valmiiksi saatua.
Nyt sitten alkaa niitä auringon otto päiviäkin olemaan, toivottavasti sitäkin riittää.

Parvekkeella istutettu peruna jo nuppuja työntää ja aikainen harson alla myös kasvun aloittaa, metsämansikka kovasti kukkii, myös nämä istutetut nuppujaan aukoo.
Ihan liian hyvältä tämä kesän tulo tuntuu, mutta enpä povaamaan ala mitään, aika näyttää, kyllähän kesään kuuluu myrskyt ja sateet, kun ei nyt halla enää vierailisi.
Kaikkea hyvää ja ihanaa tässä vaan odotellaan.
On se muuten niin kaunis tämä aamu kasteen raikkauksineen, oikein jäin miettimään, että kumpiko paremi voisi olla, aamu vai illan tyyni hiljaisuus, ehkä aamuihmisenä aamun puolelle kallistun.

Toivottavasti jokaisessa koulussa soi tai on soinut tuo kesän kaunis ylistys, suvivirsi.
Tuntuu aika pahalta ajatella, että se kiellettäisiin, ei niin kyllä voi käydä, perinteitä on oltava.

Mutta nyt toivotan pirtin vieraskirjaan merkintöjä laittamaan, katto korkealla seinät leveinä ja kynnys aivan olematon, tervetuloa pirtin rauhaan;)

216

928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Päivää !!

      Suur kiitos emännällemme(onhan vaikea sana;))

      Mites se menee se laulu pirtti on jo pesty puhtoinen,pihamaakin laastu on.

      Käväisin kuapunnilla,aarinko paestaa ja vettä sattaa,kyllä vettä roiski.Sen verra että autoissa pyyhkijät heilu.

      Minä en välittäisi ukkosesta,se kun vaikuttaa minuun,oun semmonen sähkönen immeinen,kun otan sähköiskuja millon mistäkin,tuo tiskipöytä on oiken pirullinen;)

      Lähen kohta tuonne alakertaan.siellä on vähän viileempee.En kyllä valita lämpimästä,vuan kun tuntuu että happi loppuu.

      Kääkehä pirtissä,tiällä on NII nättiä.
      näkyillään...

    • Vielä unohtu,minä eksyin sokoksessa,tämä on ihan totta,piti yhdeltä myyjältä kysys mistä pääsen pois,en ole muutamaan vuoteen siellä käynyt,niin noin siinä nyt kävi,tavallinen horopää;))

    • Hyvää aamupäivää! Kesäkuukin on jo.. Niin se aika rientää.. Ny ton luonto kauneimmillaan..Nautitaan jokahetkestä. TV;ssä sanottiin,että Suvivirttä lauletaan,koska se on joka maan etuoikeus pitää kiinni omista tavoistaan..Se on oikein. Muutenkin,me liikaa otamme huomioon ,toisten kulttuurien edustajien tavat.
      Miten se vanha sananlasku menikään:"Maassa maan tavalla. tai maasta pois". Se on varmaan unohtunut,nykyaikana. .. Onnea,minunkin puolestani,kaikille koulunsa päättäjille! Vaikeaa on varmaan löytää työtä,mutta toivon parasta! Työttömiä on paljon ja lisää tulee,kun aina ilmoitellaan ,uusista irtisanomisista.. Vaikeaa on. Ihmeen lämmintä, on ollut täällä Suomessa. Saa nähdä,miten kauan kestää? Nyt pitäisi keksiä kaikkea kivaa kesä-tekemistä.. Pelottaa,jos on kuumaa,ei oikein jaksaisi,tehdä mitään.. Täällä sisällä on viileää..Mukavaa.
      Muori kirjoitti,että oli eksynyt kaupassa.Mikä ihme se on,kun kamalia isoja kauppoja tehdään..ei niistä löydä muutenkaan,mitään,saatikka ulosmenotien..:)
      Ihanaa lauantaipäivää ja yleensäkin viikonloppua! Iloa päiväänne! t.Irkku

    • Heippa kaikille kesäkuun ekapäivänä.

      Terveiset ja onnittelut kaikille, joilla on merkkipäivä!

      Mukavasti on ilmoja riittänyt eilen soi yläkerran ukon urut,
      aikasmoisen konsertin pitikin.Jyrinää riitti pitkään ja vettä satoi ihan taivaan täydeltä. Piski rukka pyrki miun syliin ja hetken siinä vapisi, etsiytyen sängyn alle piiloon.
      Satakieli laulelee aamuisin 3-4 aikoihin, käyn veskissä ja kuulen linnun viserryksen tuolta vastapäätä taloa, muutaman kymmenen metrin päästä.
      Kahvista ja kakuista olen ihan täynnä, kyllä täällä pirtissä on aina hyvät tarjoilut:)
      Kuullaan taas.
      Hei hei

    • Hyvät kelit jatkuu, ainakin toistaiseksi. Niin olivat myös pariviikkoisen korpivaellukseni aikanakin.

      Tästä se elämäni täälläkin jatkuu - toistaiseksi. Mitään aikatauluja en ole asetellut. Ehkä seuraava lähtöni venyy sinne, kunnes näen, onko lakkasadosta tullut mitään. En kyllä odottele suuria saaliita.

      Lukaisin "rästini" Pirtistä. Hyvinhän olette touhunneet ja paljon asiaakin on ollut esillä. En nyt enää niihin palaa. No senkin panin merkille, että Latenkin on saanut historian kirjoittamisen hyvään malliin. Kyllä siinä helpottunut huokaus on tekijälle paikallaan.

      Täytyy lähteä kipittelemään asioille. "Rästitöitä" nekin. Hyvää jatkoa!

      • Melekee aarinkoesta laavantaeta!

        Kappas niät, siinä samassa se vaehtu piliviseks, kohta suattaa tuas paestoo.
        Lienöökö tuo vielä sitä öölöstä ukkosta? En oo vielä tässä talossa assuissanj säekähtännä niih hurjasti ku öölön iltapäevällä. Jyrinätä olj kuulunna jo jonnii aekoo, vuan sitten ku se yks kaks rävväätti salaman ja siinä samassa paakahti ihar räjjäättämällä. Melekee hyppäsin ilimaaj ja syvän tako tuhatta ja sattoo. Minähäm muuten tykkeen ukkosesta, vuan tää tulj iha arvoomata. Johonnii se varmaa iski lähellä muaha, kuuntelin ja oottelin, kuuluuko paloaaton taekka ambulanssin iäntä. no, eepä kuulunna eekä täänpäeväl lehessäkkää mittääk kerrottu.

        Kyllä niistä salamoetten reettilöestä kuuloo joskus iham mahottomia juttuja, harvemmi kuitennii immeesii isköö, onneks.

        Nyt meenoon suaha tuon silitetyn pyykin vuatehuoneeseej ja sitte mään tuonne kyökkii hyllyin ja laatikoetten kimppuun. Sekkii suunnitelma suattaa muuttuva, mikäli oekeen kommeesti alakaa paestella. No, jompsin kumpsin, aekapa näättää. Lepposata laavantaeta toevottelloo paulamaria


    • Kyllä kesäkuu alkaa mukavasti, lämmintä ja aurinkoa, tuuli tuulee lempeästi. Mitähän kesäkuu tuo tullessaan, toukokuu ollut aivan ihana. Kesä tosiaan parhaimmillaan, tuskin kauniimmaksi tulee. Olihan meillä kunnon talvikin, ja kevään odotus tuntui pitkältä, hyvää kannatti odottaa. irkku-37 sanoi tuntevansa livenäkin muutamia, minä irkun-37 yksi live, ja olenhan muitakin pirttiläisiä tavannut. Tuo ynnämuu on myös tullut nähtyä, siitä tosin lähes 40 vuotta, on meillä yhteisiä tuttuja ollut, en tiedä moniko on elossa. Tuo oma kuntoni ei paras mahdollinen, odottelen lisätutkimukssiin lähiaikoina. ehkä sitten selviää.
      Ehkä minäkin teen oman korpivaelluksen Nurmekseen heinäkuussa jos tuo terveys sen sallii.
      Nyt nautitaan kesästä, vaikka vain lasin takaa.

      • Heippa kahvipirttiin!

        Nytpä tulen kahvikekkereille tänne verannan viileyteen, jossa koivut antaa mukavan varjon. Iltapäivän kuumin hetki saa kaipaamaan kahvitaukoa, ja suklaakakkuakin uuden pirtin avajaisissa. Pitsiverhot henkäilee kesätuulessa kauniisti.

        -Ja varjon siellä runsahan
        -luo koivut tuuheat.
        -On kultaa peili lahdelman
        -ja aallot vilppahat.

        Halk' illan ruskon auerman taas soi mielessäni, kun järvenselkä kimaltaa ja rantakoivut on tuuheutuneet rannoilla. Tyyntä ei nyt ole , että saisi ihailla peilautumista, sekin on niin kaunista kun tuollakin joutsenet lipuu majesteettisen hiljaa kuvajaisessa.

        Illalla se on kaikkein kauneinta, kun vesi on tummaa ja kuitenkin pilvet kuvastuvat veteen.
        Silloin hengittää ihan hiljaa vain ja lumoutuu näystä.

        Saunan laitan kohta lämpiämään, niin jää iltaakin vielä, Pari saarelaista tuleee kotiin tänään, saattavat tuoda kalaakin.

        Nautitaan Late kesästä, toivon mukaan kuntokin nousee, näiden ihanien ilmojen myötä! moikka,...


    • hurskainen

      Tää kesä onkin mainiota aikaa pyykinpesun suhteen, miksei mattopyykinkin. Illalla narulle asetetut vaatteet ovat ennen illansuuta kuivia, matotkin valumakuivia.
      Ominaista näille meillä päin vain lämpimille ilmoille on idänpuoleiset navakat tuulet.
      Luulisi ettei Lappiin nyt kukaan turistiksi haluaa, alue on Euroopan kuumimpia .
      Vaikka tuuli viilentää, monissa asunnoissa joudutaan käyttämään koneellista sisäilman viilennystä. Irrallisillakin lattiatuulettimilla lämpötilat saa kohtuullisiksi.
      Hyvää kesäkuun alkua kaikille palstalaisille tai palstaa lukeville.

      • Matamimimmi

        Minusta on hyvä aika ostaa uusi auto. Pahin kevätsesonki on ohi ja pikkuisen käytetyn auton sain kohtuuhintaan.
        Olen iloinen ja tyytyväinen ja jaan iloni teidän kanssanne, hyvät Pirttiläiset. Lähes koko Etelä-Suomi koluttiin ympäri, mutta lopulta natsasi. Nyt olemme tyytyväisiä , kiitos asiantuntevalle vävyllemme, joka oli ja on varsinainen kauppamies.


    • SkillaN*23

      Sunnuntaiaamun rauhaa ystävät, niin se kesäkuu on aluillaan ja ihmetellä pitää minkälaista tuo sää on ollutkin.
      Kesäistä koko toukokuun, hellerajoja rikottu, kaikki kasvusto jo täydessä loistossaan, ennen pihlaja kukki lähempänä juhannusta, samoin kielo, nyt molemmat täydessä kukassa.
      Sama metsämarjojen kanssa, mustikat paikka paikoin jo raakileilla ja mansikkamaassa raakileita myös aluillaan.
      Pelottaa vähän, jatkuneeko samana koko kesän, kunhan vaan ei jotakin viivykettä tapahdu.
      Onhan siitä ilmaston muutoksesta puhuttu, jospa se on nyt tälläiseksi muuttunut.

      Täällä ei ole ukkosen kouriin jouduttu, muutama jyrähdys kuului, ei sen kummempaa, kyllä muistan minunkin pienen koirani ukkosta pelänneen.
      Tuo satakielen laulu on jotakin aivan ihmeellistä, sellaista kuvittelen minäkin kuulleeni, kun saunaa siivoilin, helskytti niin kauniisti luritellen.

      Tervetuloa ynnämuukin taas pirtin vahvuuksiin, on sielu ladattu täyteen rauhaa siellä korven keskellä, näin uskon.
      Voin kuvitella miten mukava oli kulkea niissä lapsuuden maisemissa, mieleen tuli varmaan monet ilot ja surutkin.
      Olen täällä maisemissa myös monasti ajatellut niitä ihmisiä, jotka kaiken tämän ovat aikaan saaneet ja miten siinä on tarvittu voimaa ja sisua, ei koneita apuna ollut.
      Metsät raivattu pelloiksi ja nyt ne sitten pajukkoa kasvavat.,miten monelta terveys mennyt ja elämä ollut vain työtä työn perään.
      Kunnioituksen tuntein heidän työn jälkiään katselen.
      Tänä päivänä mikään ei kannata, ei onnistu, vaikka kaiken maailman koneet apua antavat.

      Voi,voi Paulamaria, kun muistutit noista hyllyistä ja laatikoista, niissä minullakin vielä puuhastelua, vaikka aina kaiken paikalleen yrittää, silti joku ne sotkee;)
      Unohdan vielä sadepäivien hommaksi, nämä laatikot ja hyllyt, nyt aion auringosta nauttia.
      Ongelle tänään menen.

      Mitenkäs monta vuotta siitä onkaan kun Lappajärvellä tavattiin Late?
      Sitä ennen Peurungassa, molemmat tapaamiset mukavina mielessä, vieläkö onnistuisi?

      Sini-sirkun taiteilija näkymät ovat varmaan aivan toista kuin Maija meikäläisen, mutta kaunista on katsella niin aamuja, kuin iltojakin.
      On kumma miten noita havaintoja tekee tuolla luonnossa, kaikenlaisia eläimiä jostakin kivikasasta on näkevinään, jopa pilvet muodostavat selkeitä kuvioita.
      Onko tämä vanhuuden antama ihanuus, vai eikö sitä ollut aikaa aiemmin katsella.

      Miten hyvän tuoksuisisakin ne pyykit on, kun narulta niitä lustuuttelet, siliävätkin melkein itsekseen.
      Mattoni sain kuivaksi yhdessä päivässä, nyt kuistin lattiaa peittävät, kirkkaat ovat, tuuli on apurina pyykken kanssa.
      Tämä talo missä nyt oleilen ei tuulettimia tarvitse, paksut hirret pitävät sisäilman viileänä helteisenäkin päivänä.

      Onnea matamimimmille onnistuneesta ostoksesta, kelpaa sitä nyt huristella teillä ja turuilla.
      Kyllähän kesä suo upeat puitteet matkailun harrastukselle ja jos liikkumiseen on vielä oma kulkuneuvo pitkät matkatkin sujuvat kivasti oman tahdin mukaan.
      Ei ole minulla autoa, mutta onneksi nuo junat ja autot kulkevat yleisesti kaikille antaen mahdollisuuden siirtyä paikasta toiseen.
      Hankalampaa on kuin omalla liikkuen, mutta tyydyttävästi kuitenkin.

      Nyt matoja kaivamaan, se onkimisessa se kauhistuttava osa, mutta pakollinen jos kyseisen nautinnon aikoo saada, ei kyllä kaloillakaan mukavat oltavat kun koukkuun kiinni jäävät, ei passaa moista ajatella, jää koko onkiminen.
      Julma olen, mutta mukavaa sunnuntain viettoa teille kumminkin toivottelen;)

    • Kyllä ilmoja riittää, niinkuin entinenkin mies sanoi. Vieläpä sellaisia ilmoja, joita ei etelän rannoilta löydy.

      Skillan mainitsi lapsuusaikojen muistoista. Onhan niitä minullakin sieltä korpimaisemista, olen jonkun verran kertonutkin. Elimme aika suljetussa ympäristössä. Hajanainen korpikylä, jos sitä kyläksikään voi kutsua. Vähintäin kilometri naapuriin joka töllistä. Autolla kuljettavalle tielle lähes kymmenen kilsaa, oli vain polku ja väliin huonoa kapulasiltaa, poikittain heitettyjä riukujen pätkiä. Ei siinä polkupyöräkään auttanut, oli vain haittaa raahata sitä. Sieltäpä sitä maailmaa "katseltiin." Totta, lapsuusaikojen pellot kasvavat pajukkoa ja jo aikuista metsää. Sen aikaisia rakennuksia ei enää ole. Eikä koko alueella yhtään paikallista asukasta. Jo vuosikymmeniä sitten viimeisetkin kahdestatoista ovat häipyneet. Sainoisiko, että luonto hoitelee tehtäväänsä. "Lastut", joukossa minäkin, ovat lentäneet ympäri maata, hyvin harva ulkomailllekin.

      Niin...olemmehan me Laten kanssa tavattu siellä joen varrella. H.H oli ikäänkuin kauppamiehenä. Kyllä siitä lähes 40 vuotta on aikaa. Muistikuvanikin on heikko. Muuten kyllä tiedän olemassaa olosi. Olet niin paljon puuhastellut yhteisiä asioita hoitamassa, että pääsi on nousut näkyviinkin. Varsinkin, kun minäkin olen seuraillut
      asioita ja vähäisessä määrin ollut myös "maailmaa parantamassa."
      Siivosin juuri eilen "arkistojani" ja tein löydön, jota en enää muistanut.
      Olin heittänyt isoon kuoreen kirjoituksiani lehtiin v.- 60 -85 muutamia kymmeniä. Jotain palasi mieleeni, ärhäkkyyttäkin asioihin tarttumisessa silloin oli ja kyllä teksti luisti paljon paremmin kuin nyt.
      En tiedä...häpeäminen ei ole tarpeellista, mutta kyllä vanhat jutut kertovat sen, että iän tuoma taantumiseni on hyvin selvää. Eipä mitään, selväähän se on muutenkin. Jätän..poistan...olkoon kun kerran kirjoitin.

    • Kaunista sunnuntaipäivää kaikille! Olen vaan ollut täällä sisällä,on ihanan viileää. Ulkona on liian kuuma,ei kunto kestä oikein sellaista! Jori on täällä luonani ja valvoi ihan koko yön,olen vähän väsynyt,mutta lepäilen sitten,kun pistän hänet asuntolaan..Muuten meillä on viihtyisää..olen taas leikannut busseja,autoja taloja,
      niiden avulla muistelee tapahtumia..Sokeus on aikamoinen haitta,ja kun ei ole koskaan nähnyt,niin en osaa kaikkia selittää ymmärrettävästi..No,hänellä on oma maailmansa.Muist6elitte lapsuutta.. Minä juoksentelin täällä Stadin karsoilla ja kyllä löysimme luontoakin.. Lähdimme välillä porukalla Seurasaareen,,Matkas oli pitkä ,sietä Vaasankadulta,mutta perille löysimme.. Oli kivaa siellä.. Välillä menimme myös isolla porukalla Suomenlinnaan..Siellä oli jänniä paikkoja..Nykyään,monet tunnelit on suljettu,sortumavaaran vuoksi..
      Silloin ei vielä ollut.. Mustikkamaalle ,lähti moottorivene, Sörkan rannasta..Siellä toimi Kesäteatterikin.. Hieno paikka.. Elannolla oli lapsille kesäleiri Sompasaaressa. Nyt sekin on yhdistetty mantereeseen ,täyttämällä..Pilattiin kaunis saari,,harmittaa oikein sekin..Semmoista tuli mieleen.. Nyt nautitaan kesästä! Ihanaa päivää kaikille! t.Irkku

    • Hyvää huomenta! Kas kummaa,kukaan ei ole vielä käynyt täällä. Pistänpä kahvia tulemaan,ja teeveden kiehumaan.. Kaunis on aamu ja vielä ei ole liian kuumaa.. Nautitaan. Tulkaahan kahville ja korvapuusteille! Tästä tämäkin päivä lähtee rullaamaan ja uusi viikkokin.. Todella mukavaa päivää kaikille! ILOA! t.Irkku

    • SkillaN*

      Huomenta, maanantai aamu ja arki alkoi, työhön menevillä viikon urakka edessä, me eläkeläiset teemme töitä tai laiskottelemme.
      Työstä käy kyllä tuo kasteluhomma ja kun vielä nuo ilkiöt koko ajan mukana seuraa, itikat ja mäkärät.
      Palasia taas purivat vaikka kuinka huidoin, avutonhan sitä on, kun kädet riiputtaa vesikannuja.
      Kuuluvat tähän muuten niin ihanaan kesään, nekin joku kiusa se on oltava.
      Vettä kannoinkin eilisen iltaa ja nyt heti aamulla lisää, pärjäisivät nyt muutaman päivän, kun koti kutsuu.

      Varmaan pirtin väki on rannoilla löhöillyt, kun ei merkintöjä vieraskirjassa kovinkaan suuresti näy.
      Harmikseni järveä ei tässä lähellä ole, noin reilun kilometrin päässä, sama matka lammellekin, no kuitenkin kalaan pääsee.
      Eilen sitä nautintoa sain, ja kala oli innokas matoja naukkaamaan, särki se niin ovela onkin, että koukkuun saa matoja pujottaa jatkuvasti, se kyllä saa ne koukkuun joutumatta, no nousi joku särkikin kissoille.

      Kissoista puheenollen, nuo meidän mirrit, molemmat niitä Maine Coon rotuisia, eivät toisiaan siedä, tappeluksi menee aina kohtaaminen, viirukas kissa kelpaa kummallekin seuraksi.
      Yritin minä rauhaa niiden välille rakentaa, mutta kissan viikset, olivat ja mourusivat kuin minua ei olisi ollutkaan ja sitten tie pölysi, kun ajojahti alkoi.
      Nyt sitten arpiaan parantelevat jossakin, surullista tuo riita eläintenkin maailmassa.

      Varmaan hyviä juttuja olet kirjoitellut ynnämuu, näkee sen nytkin kirjoituksistasi että taitoa on ollut, on edelleenkin.
      Ilman minkäänlaista kehumisen makua ei sanoissani ole, tarkoitan ihan mitä kirjoitan.
      Mukavia on muistot, joita meillä kaikilla jostakin elämän vaiheista on talteen otettu, joskus ihmettelee itsekin, että noinkos olen silloin ajatellut, no ei kummemmin ole suunta kääntynyt mihinkään muuhun, sitä samaa ajatuksen juoksua ja elämisen tapaa sitä vaan jatkaa.

      Muistoja irkullakin, onhan se Helsinki muuttunut, parempaanko suuntaan, en tiedä, mutta uskoisin että monia mukavia paikkoja on valjastettu asuntojen alle.
      Asunnoista on puutetta ja arvaa sen, kun kaikki sinne on muuttanut ja kai muuttaa yhä, vaikka yritetäänkin näitä palvelu toimia muuallekin siirtää.

      Nyt sitten alan katselemaan tavaroita mitä lyhyelle kotimatkalle tarvitsen.
      Hellepäivä tulossa, kun nyt jaksaisi kulkea helteestä huolimatta.
      Rentoa olemista jokaiselle, missä nyt olettekin.

    • Ramoona*

      Suloisen suviaamun tervehdys täältäkin näin Orvokin päivänä. Kaikki kukinta on etuajassa, pionin nuputkin pian aukenevat ja unikon punaa pilkistää karvaisen pullean nupun sisältä. Meren hengessä on sopivan raikasta, kohta suunnataan kahden kalastusintoisen koululaisen kanssa lähisaaristoon yöretkelle. Mummin pitääkin alkaa haalia eväitä ja grillattavaa, kalaonnesta ei aina voi olla varma ja ehtiihän se nälkä tulla jo niitä narratessa .

      Nautitaan nyt tästä kaivatusta lämmöstä ja kastellaan , jos Luoja ei sadetta suo.

    • Iltapäivää.

      Olin tuolla alkerrassa monta tuntia,kun en jaksa olla täällä ylhäällä.
      28 mittarissa ,niin ulkona kuin sisällä.eikä saa läpivetoa kun lasit on samalla seinällä.
      nyt illansuussa hivenen helpottaa.
      Koetetaan jaksaa,kyllä tammikuussa manataan kylmää;)

      näkyillään...

      • Pihlajankukkia, niittyleinikkejä, metsäkurjenpolvia, koiranputkia, hiirenvirnoja, peltohanhikkeja ja pitkä rivi uloskukkineitten voikukkien valkoisia pompuloita.
        Jaa että mitä tuo rimpsu tuossa tekee?
        Sehän on se kukkakimppu, jonka tuosta pellolta Kahvipirttiin
        keräsin, ja voikukan höyhenpallot ovat sitä varten, että
        enpäs kerrokaan! Kertokaan te, mitä käyttöä niillä pompuloilla on.

        Minä käyn sillä aikaa naapurikylässä taittelemassa
        lankomiehen pensasaidoista sinisiä ja valkoisia sirenejä.

        Eikä sitten muuta kuin heippa kaikille!


      • matamimimmi
        Venlastiina kirjoitti:

        Pihlajankukkia, niittyleinikkejä, metsäkurjenpolvia, koiranputkia, hiirenvirnoja, peltohanhikkeja ja pitkä rivi uloskukkineitten voikukkien valkoisia pompuloita.
        Jaa että mitä tuo rimpsu tuossa tekee?
        Sehän on se kukkakimppu, jonka tuosta pellolta Kahvipirttiin
        keräsin, ja voikukan höyhenpallot ovat sitä varten, että
        enpäs kerrokaan! Kertokaan te, mitä käyttöä niillä pompuloilla on.

        Minä käyn sillä aikaa naapurikylässä taittelemassa
        lankomiehen pensasaidoista sinisiä ja valkoisia sirenejä.

        Eikä sitten muuta kuin heippa kaikille!

        Heippalis hej!
        Näin myöhäänkin voi pirtissä pistäytyä, valomerkkiä ei taideta tarvitakaan, eikä eteisvahtimestaria. On niin mukava tulla, kun emäntämme, ainakin virtuaalisesti moikkaa kotoisasti:"Peremmälle, peremmällem, vaan".

        Joku jossain toisessa kuppilassa peräänkuulutti lisää mieskirjoittajia.
        Eipä olisi pahakaan asia, mutta olen aina ollut sitä mieltä, että laatu korvaa määrän. Eli Late Vaan, sekä Ynnämuu ja pari muuta vastaavat viittäkymmentä vähäisempää ukkelia. Ovat niin fiksuja veijareita.


      • matamimimmi kirjoitti:

        Heippalis hej!
        Näin myöhäänkin voi pirtissä pistäytyä, valomerkkiä ei taideta tarvitakaan, eikä eteisvahtimestaria. On niin mukava tulla, kun emäntämme, ainakin virtuaalisesti moikkaa kotoisasti:"Peremmälle, peremmällem, vaan".

        Joku jossain toisessa kuppilassa peräänkuulutti lisää mieskirjoittajia.
        Eipä olisi pahakaan asia, mutta olen aina ollut sitä mieltä, että laatu korvaa määrän. Eli Late Vaan, sekä Ynnämuu ja pari muuta vastaavat viittäkymmentä vähäisempää ukkelia. Ovat niin fiksuja veijareita.

        Omalta osaltani vastaan matamimille: taisipa mennä rutkasti liiotteluksi!
        No, ei hätää, siksihän se oli tarkoitettukin.


      • Matamimimmi
        ynnämuu kirjoitti:

        Omalta osaltani vastaan matamimille: taisipa mennä rutkasti liiotteluksi!
        No, ei hätää, siksihän se oli tarkoitettukin.

        Ynnämmuulle! En liioitellut, sillä mielestäni laatu korvaa määrän. Vaikka täällä krjoittelisi 550 hajupoikaa niin ei olisi miellyttävä ilmapiiri ja keskustelua, kuten nyt.


    • Aamupäivän pärjäsin hyvin parvekkeella, tilapäisessä "verstaassani", mutta iltapäivällä täytyi lähteä käpälämäkeen, koska aurinko jakoi ylettömän paljon lämpöä. Niinpä nappasin kirjan ja vesipullon evääkseni ja patikoin puron varteen puiden varjoon istuskelemaan. Mikä sen parempaa kesän kuluttamista. Lukemista, funtsimista ja torkahtelua. Heikot tuulenhenkäykset tekivät olon suorastaan ihanteelliseksi.

      Rassasin tietokenettakin pitkän istunnon.Yritin ottaa selvää päivän puheenaiheesta, vakuussopimuksesta.Tottahan jotain selvisi. Ei se sopimusteksti ole niitä helpoimmin ymmärrettäviä, ei näytä olevan edes asiantuntijoillekaan. Tai voihan olla, että tietynlaisista syistä höläyttelevät lausuntojaan vastoin tietämyksiään. Keskustelutkin tästä vakuusasiasta monien operaattorien palstoilla ovat minusta enimmäkseen hörhöilyä, vähän tietoa, paljon "suoria sanoja."

      Enpä ala selittämään mihin tulokseen Kreikka-vakuuksista päädyin. Tai tuliko tulosta ollenkaan. Eiköhän sieltä vieläkin lisätietoja tippune.
      Vaikka pidän politiikkaa tärkeänä osana yhteiskunnan asioiden hoidossa, aina siihen toimintaan on liittynyt myös peliä ja kilvoittelua "sieluista" tavalla, joka ei liity asioiden hoitoon. Peli on peliä - siinä voi voittaa tai hävitä. Turhaahan koko pohdiskeluni onkin liian suurten asioiden kimpussa, mutta mihinkäs tavoistani pääsen. Ja mikäs siinä, voihan se mennä pään sisuskalujen liikunnan piikkiin. Hyvää illan jatketta!

    • SkillaN*

      Kaupunki aamua välillä, hyvää sellIaista.
      Aurinko paistaa ja kuumana paistaakin, voimat menee.
      Tulin kotiin eilen ja olipa se raskas taival, tuntui kuin jalkoja olisi pitänyt vetää, ei muuten siirtyneet.
      Ihan pelottaa miten tämä päivä selvitään, vieläkin vain kuumaa tiedossa.
      Katselin kauppaan mennessä, että koivu keltaisia lehtiä pudottanut, kuivuus sen saa aikaan, olisi se sade piristävä luonnolle ja ihmisille.
      Saapa nähdä miten kasvini siellä kesäpaikalla selviävät, torstaina sinne taas aikomus mennä, sielläkin mahdollista, että vedet kaivoista loppuvat, jos tätä hellettä vaan jatkuu.
      Katselin eilen säätietoja telkkarista ja länteen ja etelään, kuin myös pohjoiseen vettä luvassa, täällä keskellä kärvistellään kuivuudessa.

      Entäs sitten nuo Euroopan tulvamaat, siellä tuho käy, kummasti tuo sää oikkuilee.
      Onko aina ollut näin rajuja eroja, vai onko ajan kuva tämäkin.
      Kyllähän tuo politiikka tai siis asioista päättäminen ja päättämättömyys kiinnostaa, vaikka mitään en juurikaan ymmärrä.
      Omia ajatuksia vuntsin ja kuulostelen tätä eipäs, juupas väittelyä, sen olen huomannut, että ei perussuomalaisilla ole milloinkaan mitään asioden hoitoon parantavaa mietettä, sitä riidan kylvämistä vaan.
      On se niin helppo huutaa, kun tietää että ei tarvitse vastata huudoistaan, soisi heille päätösten teon, saisivat näyttää miten asiat sujuvat.
      En ihmettele, että laskua kannattajien joukoissa alkaa olla.

      Olen vankasti samaa mieltä matamimimmin kanssa, laatu se ratkaisee, myös miesten osallisuudesta kirjoitteluun, meillä pirtissä se asia kunnossa;)
      Venlastiinalle pitää sanoa, että en tiedä muuta iloa voikukan siemenpalleroista, kun niitä voi puhallella;)
      Mieleinen kukka hyönteisille ja kauniskin on, mutta soisi pysyvän pois pihanurmikolta ja kukkapenkeistä.

      Yöretki saareen, siitäpä on aikaa, kyllähän sitä teltankin kanssa on joskus kuljettu, kai kivaakin oli.
      Miten sitä ylös pääsisi sieltä teltan pohjalta ja kävisikö maa kosteus luihin ja ytimiin, niin ei varmaan Ramoonalle käy;)
      Et kyllä sanonutkaan teltassa nukkuvasi, onko teillä mökki siellä saaressa?
      Ymmärrän muori sinun huoneesi lämpimyyden, sama on minullakin, tosin vedon saan aikaan, mutta parvekkeella varmaan viisikymmentä astetta johonkin aikaan päivästä.
      Vetokaan ei oikein hyvää tee.

      Koitetaan nyt kärvistellä tässä kuumuudessa, ja toivotaan lähipäiviltä jonkin asteista helpotusta, ei suomalainen tätä kuumuutta kestä.
      Katselin junan ikkunasta ohi vilahtavia järviä ja lampia, olisi ollut ihana niihin sukeltaa.
      Etsitään varjopaikkoja, kai se silleen sujuu tämä kuumuuskin.

    • Huomenta !

      Lämmintä riittää.

      Tulin siihen tulokseen viimeyönä tuon selkäni kanssa tapellessa,se ei tykkää tästä kuumuudesta,vaikka muuten lämpimästä tykkää;(
      Eihän se tuosta sähkösaunastakaan tykkää.

      Meille tulee tänään tyttö taas sieltä lähimmäis palvelusta laulattamaan ja leikittämään iltapäivällä,kiva;))))

      Nyt lähden tuonne alakertaan,siellä on vähän vilpoisempaa.
      Täällä tuntuu että happi loppuu.

      Koettakaa kestää.
      näkyillään...

    • Elekeehän työ immeiset hättäillä,, vielä suahaa mannailla lämpimiä takasi,kohta ne on pelekkiä kaihosia muistoja, nuo helteet- meinoon !
      Sitte vuo muistellaa niitä.

      Näin rannalta katsottuna, kun voi pulahtaa veteen vaikka tunneittain ja yleensä rannalla on vilpoisempaa, vaikka mittari 29 näyttääkin.
      Ikävää tietenkin kaupungissa, ja ellei pääse liikkumaan vilpoisempiin paikkoihin.
      On kuitenkin vuosisadan harvinaisuus.
      Toisaalta ihan oikein, Kun Eurooppaa ollaan yhdistämässä ja maiden rajoja alas ajamassa ,on ihan oikein ja kohtuulista, että säätkin tasaantuvat.
      Paremmin länsieuroopan maat ymmärtävät meitä kun siellä kylmän ja tulvan seassa taistelevat. (Oli aika pahasti sanottu, tulipahan vaan mieleen sellainen.

      Venlastiina jo luettelikin kukkivat kukat. Paljon on suomen luonnossa kauniita kukkia. Nopean kesän tulon takia kaikki kukkii etuajassa.
      Juhannusruusu jäi vielä pois, sekin on aukaisemassa nuppujaan
      Lämmintä jatkoa meille kaikille. Koittakaa jaksaa, vielä se kolea tuulikin puhaltaa.
      Nyt lähden taas uimaan, vesi on jo liian lämintä 24,5 astetta
      Heippa.

    • Kolmessa kympissä lämpö huiteli tänäänkin. Eipä kannata valittaa, onhan näitä kelejä sisukkaasti odotettukin. Tänäänkin toteutin hyväksi kokemaani ohjelmaa, luontoon, pois betonilokerostani ja saman tapaisilla eväillä kuin eilenkin. Näin se ihminen oppii vanhanakin.

      Jotenkin tuntuu, että takkini on nyt tyhjä. Niinpä en väännä enempää. Hyvää jatkoa teille kaikille!

      • Late Vaan*

        Hyvää iltaa nimeni on Late, yritin käväistä pirtisäei onnistunut,joten toiste lisää.


      • Matamimimmi
        Late Vaan* kirjoitti:

        Hyvää iltaa nimeni on Late, yritin käväistä pirtisäei onnistunut,joten toiste lisää.

        Iltaa, pojatkin malttoivat tulla maaseudun rauhasta(kiireistä) Pirtissä käväisemään. Kyllä mökillä hommia riittää. Onneksi voi pulahtaa puhtaaseen järviveteen vilvoittelemaan.
        Minä otan tässä kahvit ja lempijuomaani jääteetä. Ihanasti tuoksuvat nuo sireenipensaiden kukat tuossa terassikaiteen vieressä.
        Ja tänään en kyllä sitten tee enää yhtään mitään!Tää helle hivuttaa vanhan matamin viimeisetkin voimat:( Talvella sitten kiukutellaan, että loppuisivat nuo pakkaset:)


    • kaisu-liisa

      Isäni nimipäivän kunniaksi mietin menneitä.
      Lapsuuteni olisi suonut olla onnekkaampi, vanhempieni sovukkaampia.
      Silti olen onnellinen.
      Sain puolisokseni miehistä parhaimman. Ihmisen, joka hakisi kuun minulle, jos kehtaisin pyytää.

      Kesä on kerkeimmillään. Luonto kukkii, odottaa tulevaa Juhannusta, keskikesän juhlaa. Kuinka kaunis onkaan meidän luontomme, onko kellään muilla näin erilaisia vuodenaikojen vaihteluja?
      Nyt kukkivat niittykukat, niihin istahtavat kauniit perhoset.
      Linnut hautovat muniansa, luonto luo uutta elämää.
      Kiitos, että taas uuden kesän nään.

    • Hintriika*

      Tänään ei ole tarvinnut helteessä paahtua. Maanantai vielä oli läkähdyttävä päivä, mutta sitten itse Pohjantuuli päätti ottaa ohjakset käsiinsä. Viime yönä satelikin, mutta paljon enemmän maa olisi vettä tarvinnut. Ei silti niin paljon kuin Keski-Euroopassa.

      Meillä on meneillään aika erikoiset talkoot. Kunnostamme nimittäin Facebookin Kemi-ryhmän voimin yhtä pientä paviljonkia puistokadun keskellä. Idea syntyi viime kesänä sivulla julkaistusta valokuvasta, kun joku totesi paviljongin olevan maalauksen tarpeessa.

      Kaupunki antoi luvan työhön ja laati värikartan, yksi maalariporukka sponsoroi maalit ja nyt on muutaman kerran talkoiltu. Ennen juhannusta on tarkoitus saada urakka valmiiksi.

      Että vähän erilaista naamakirjaa tämä meidän touhu! Ryhmässä on lähes 4000 nykyistä ja entistä kemiläistä, joten kaikki eivät talkoisiin edes mahtuisi. Ihan mukavan kokoinen porukka on osallistunut.

      Toivottavasti loppuviikolla on hyviä säitä, että saadaan homma ainakin lähes loppuun. Kohtalainen lämpö on maalauksen kannalta parempi kuin helle. Tänään oli tuulen takia jo liian koleaa. Kyllä se tästä vielä kesäksi muuttuu meilläkin. Ainakin jos ennusteisiin on uskomista.

      Nautinnollisia kesäpäiviä!

    • SkillaN*

      Huomenta, täällä vaan kuumuus jatkuu, liki kolmekymmentä astetta mittarissa ja sitä jo kovasti odotettua sadetta ei kuulu.
      Tummia ukkospilviä kuljeskelee, mutta jonnekin katoavat, no ei ukkosesta väliä, sade vaan piristäisi kummasti.
      Kyllä tästä on selvittävä maalle, on tämä talo kuin pätsi, alan samalla tavoin kokea tämän asunnon kuin muori omansa.
      Aurinko paistaa puolilta päivin parvekkeelle ja sinne ei menemistä silloin ole.
      Kun ikkunat on joka puolen asuntoa, sitä aurinkoa ja lämpöä taatusti riittää, ettäkö valittaisin, ei suinkaan, yritän vaan kertoa että lämmintä on;)
      Maalla on selkeästi viileämpää, kun voi varjoon mennä ja paksut hirret suojaavat sisälläkin kuumuudelta.
      Ei mene puoltakaan vuotta, kun kylmyyttä valitamme;)

      Eilen illalla jaksoin pienimuotoisiin talkoisiin, oli kerhomme kokoontumispaikan siivous, kun olemme paikan suurimmat käyttäjät, oli mentävä mukaan.
      Hyvä että menin, uskalsin ronskilla kädellä tavaraa kaatopaikalle laittaa, on se tämä säilyttämis vietti joka paikassa, kaikki mahdollinen ja mahdoton on talteen laitettava.
      Viallisia kahvinkeittimiäkin kertynyt melkoinen määrä, nyt lähtivät.
      Onhan se syksyllä mukava aloittaa, kun paikat on siistitty.

      Talkoiden merkeissä siellä Kemissäkin, kyllä se yhdessä tekeminen on kivaa ja jälkeä syntyy.
      Tahtoo vain olla niin, että yhdet ja samat niihin talkoisiin osallistuu, mutta hyvä että onnistuu kuitenkin yhdessä tekeminen.

      Kaisu-liisa luulenpa että meille suotu tämä onni elää neljän vuodenajan kanssa täällä pohjoisessa osassa, se on rikkaus, jota en vaihtaisi.
      Omasta lapsuudestani myös olen kiitollinen, ei rikkauksia ollut, mutta välittämistä sitäkin enemmän, se on kantanut näihin päiviin.
      Avoliittonikin oli näin jälkeenpäin ajatellen ihan onnekas, toki matkan varrella kaikenlaista sattui, mutta muistot vain kultaantuvat vuosien kuluessa.
      Minulle riittävän hyvä mieheni oli, olinko sitä hänelle jää tietämättä, neljäkymmetäkuusi vuotta kuitenkin matkaa yhdessä kuljettiin.

      Takki on melko tyhjä minullakin, vai uskoisiko, kun juttua vaan tulee, no mitään uutta ja ihmeellistä ei synny, mutta keskustelu kumppanista tämä pirtti käy, kiitos vaan jokaiselle pienenkin merkin jättäneelle.
      Kyllä ajatuskin tahmoo tässä helteessä, ymmärrettävää, mutta kiva on "moikat" kuitenkin lukea.
      Elossa ollaan ja siinä jo viestiä ihan mukavasti;)

      Oi teitä onnellisia, meri-kukka ja matamimimmi, kun veteen pääsette pulahtamaan, sitä onnea ei sisälly nykyisin minun elämään, no olisi sitä minullakin joskus, kun mökin omistin, nyt pitäisi työntyä perillisten kiusaksi, mutta annan heille oman rauhansa ainakin vielä, kun pystyn liikkumaan omin avuin.
      Aika aikaa kutakin ja kunhan nyt maalle pääsen, se sauna on poikaa, kylmä vesi niskaan ja taas on ihana olo;)
      Ei sitä paljon muuta kaipaa, olisi se ranta tuossa melko lähellä tässäkin, mutta vierastan yleisiä rantapaikkoja, milloinkaan en niihin ole tottunut.
      No ulkomailla kylläkin, rannat puoleensa vetää.

      Nyt näyttää sellinen ihme tuolla ulkona olevan, että tuuli on heräillyt, se tietää vähän viilennystä tähän olotilaan, jospa vaikka sadepilviä tännekin kertyisi.
      Nyt saa riittää, jospa loppuun asti jaksaisitte lukea, eihän se tietenkään pakko ole;)
      Lämmintä päivää joka suuntaan, puhallelkaa sadetta tännekin, missä sitä on jo tarpeeksi.

    • Ramoona*

      Sadetta täälläkin kaipaillaan, menisi ukkonenkin siinä taustalla komeana näytöksenä, mutta eipä vaan eilisiltainen lupaava pilveilykään vesiä heruttanut. Moni paikka toukokuisen matkamme varrella Keski-Euroopassa on ollut hätää kärsimässä tulvien takia, ehdittiin juuri hyvien säiden aikaan alta pois .

      Merellä on vilvoiteltu, retkeillään pari päivää kerrallaan lähivesillä, pitää tulla välillä huoltamaan pihapiiriä ja usein pari lastenlasta tulee mukaan opettelemaan merimiestaitoja , kalastelemaan ja uimaan. Hyvät eväät täytyy aina varustaa mukaan, raikkaassa meri-ilmassa saa mainion ruokahalun, retkeilysaarissa grillailu kuuluu iltahuveihin vesilläkin. Usein saadaan kutsuja ystävien ja sukulaisten mökeille matkareittien varrella, ollaan vaivattomia vieraita kun nukutaan omassa paatissa. Veneen kajuutassa on viileää nukkua, se pysyy veden lämpötilan mukaisena eikä hyttysistäkään ole merellä riesaa. Tietysti etsitään aina suojanpuoleinen yöpymispaikka, mutta pieni liplatus veneen kylkiä vasten on kuin tuutulaulua. Nyt on ulapalla veden lämpötila noin 18, suojaisissa poukamissa pintavesi jopa 22. Tuulet nopeasti sekoittavat vesiä ja lämpötiloja. Harvoin on näin aikaisin ja nopeasti merivesi lämmennyt, jääthän pitivät pintansa pitkään. Koira on innokkain uimari, onhan sillä tuuhea turkki...jotkut kyllä väittävät että karvapeite eristäisi myös lämpöä. Toivottavasti ei tästä lämpöaallosta seuraa aikainen sinileväkukinta, toisaalta tutkimukset osoittavat Suomenlahden puhdistumista ja näkeehän sen aistinvaraisestikin.

      Herneet nousivat nopeasti taimelle, kun on näin lämmintä ollut ja kohtahan alkaa kitkemisurakka...mutta eipä näitä helteitä varmaan koko kesäksi riitä eikä toivokaan. Mattojakaan en ole vielä ehtinyt pestä, nyt kuivuisivat hyvin, mutta odottakoot vielä.

      Helteen hellimiä päiviä, ottakaa rennosti !

    • wiiwidear*

      Huomentapäivää

      Pilvipoutaa ja 17astetta täällä päin. Ukkosia on luvassa tänäänkin, piskillä on ankeat ajat, sängyn alla ku pittää maata koko ajan, jyrinää paossa..
      Rohonleikkurit pörräävät joka paivä, kun sateen jälkeen ruoho on kovasti kasvanut, tai ainakin noussut pystyyn helteen jälkeen.
      Eilen illalla ihmettelin jälles, kun on nii hiljaista, ei linnut sirittele, ja muutenkin koko tienoo tuntui äänettömältä.
      Aamulla sentään linnut lauleli ja lenteli. Kuuloni ei ole heikentynyt, mutta tuo luonnon outo hiljaisuus ihmetyttää. Lintuja on vähemmän kuin aikaisempina vuosina, keko muurahaisia on vähän niissä paikoissa kun ennen oli mustanaan, outoa.Ampiaisia ei ole, hyönteisiä, paitsi hyttysiä, ei näy. Onkohan tämä vielä aikaista kesää ja minä olen kärsimätön:o)

      Hyvvää päivän puolta itse kullekin.
      Hei hei

      • marja-liisa...

        Heipä hei!

        Tänään on kastelu-urakoista vapaapäivä. Eilen illalla tuli vettä pieniin tarpeisiin. Räystäskourut ei ennättäneet vetää. ja ne tuli yli, ja tänä aamuna pesin sitten jo kaikki ulkoikkunat, kun kaikki oli roiskeissa. Puunoksaa, kukka-aiheita. ja havun neulasia oli kasapäin pihassa, joten siivoamista on riittänyt. Kuivan porkkanamaankin hakkasi, että taimet melkein mullan sisässä.Pikku ajalla satoi kaksi milliä, seassa oli isoja rakeitakin. Mutta pääasia, että tuli vettä, kasvimaa oli ihan porokuivaa, ja kivikkoryhmistä kasvit jo alkoivat kaatua, vaikka ihan joka päivä niitä kastelin. Kuinkahan omenapuiden kukinnoille kävi? Kirsikat, ja luumut on jo ehtineet kukkia, ja osa omenapuistakin, mutta muutama oli vielä täydessä kukassa.
        Kuuro oli niin paikallinen, että muutaman kilometrin päässä ei ollut tullut tippaakaan. Huonoja uutisia myös Skillanille, meidän mökillä oli kaikki kuivaa, illalla käytiin kastelemassa. Joten ei varmaan se kuuro tuonut tippaakaan vettä sinne Rappaatlahden suuntaankaan. Mutta kyllä niitä nyt varmaan tulee kuuroja jo päivittäin. Toivotaan niin, koska kyllä se kunnon sade aina kastelut voittaa. Tiedoksi vielä, että vedenlämpö oli 24 astetta, kyllä nyt jo arimmatkin uskaltaa uida.

        Minä olen leiponut tänään kierrepullia, marjapiirakoita, ja kääretorttuja. Tuon kahvipirttiinkin. Toivottavasti maistuu. Keitin myös kolme mehumaijallista sitä minun lempimehua. Johon tulee täysi maija raparperiä, kaksi sitruunaa, ja litra mustikoita. Se voittaa meidän huushollissa kaikki muut mehut.

        Mutta nyt olen puuhannut tämän päivän tarpeeksi, ja otan pienet päikkärit, ennen iltaruuan valmistamista. Onni yksillä, kesä kaikilla!


      • Puskasuleima
        marja-liisa... kirjoitti:

        Heipä hei!

        Tänään on kastelu-urakoista vapaapäivä. Eilen illalla tuli vettä pieniin tarpeisiin. Räystäskourut ei ennättäneet vetää. ja ne tuli yli, ja tänä aamuna pesin sitten jo kaikki ulkoikkunat, kun kaikki oli roiskeissa. Puunoksaa, kukka-aiheita. ja havun neulasia oli kasapäin pihassa, joten siivoamista on riittänyt. Kuivan porkkanamaankin hakkasi, että taimet melkein mullan sisässä.Pikku ajalla satoi kaksi milliä, seassa oli isoja rakeitakin. Mutta pääasia, että tuli vettä, kasvimaa oli ihan porokuivaa, ja kivikkoryhmistä kasvit jo alkoivat kaatua, vaikka ihan joka päivä niitä kastelin. Kuinkahan omenapuiden kukinnoille kävi? Kirsikat, ja luumut on jo ehtineet kukkia, ja osa omenapuistakin, mutta muutama oli vielä täydessä kukassa.
        Kuuro oli niin paikallinen, että muutaman kilometrin päässä ei ollut tullut tippaakaan. Huonoja uutisia myös Skillanille, meidän mökillä oli kaikki kuivaa, illalla käytiin kastelemassa. Joten ei varmaan se kuuro tuonut tippaakaan vettä sinne Rappaatlahden suuntaankaan. Mutta kyllä niitä nyt varmaan tulee kuuroja jo päivittäin. Toivotaan niin, koska kyllä se kunnon sade aina kastelut voittaa. Tiedoksi vielä, että vedenlämpö oli 24 astetta, kyllä nyt jo arimmatkin uskaltaa uida.

        Minä olen leiponut tänään kierrepullia, marjapiirakoita, ja kääretorttuja. Tuon kahvipirttiinkin. Toivottavasti maistuu. Keitin myös kolme mehumaijallista sitä minun lempimehua. Johon tulee täysi maija raparperiä, kaksi sitruunaa, ja litra mustikoita. Se voittaa meidän huushollissa kaikki muut mehut.

        Mutta nyt olen puuhannut tämän päivän tarpeeksi, ja otan pienet päikkärit, ennen iltaruuan valmistamista. Onni yksillä, kesä kaikilla!

        Tervehdys!
        Venlastiinan panna on edelleen voimassa. Juttu hävisi, vaikkei se ylettömän pitkä ollut, eikä Vs siinä ihan ylettömästi kehunut naisenlogiikkaansa.
        Törkeintä oli se, että rekatulta kirjoittajalta vaaditaan ynnälaskua, vaikka sitä ei ollut mahdollista laskea. Summa oli mukamas väärä.

        Mut hyvää suven jatkoa minunkin puolestani.
        (Huom! Huomaatteko, että on melkein kirjakieltä!)


      • Matamimimm9i
        Puskasuleima kirjoitti:

        Tervehdys!
        Venlastiinan panna on edelleen voimassa. Juttu hävisi, vaikkei se ylettömän pitkä ollut, eikä Vs siinä ihan ylettömästi kehunut naisenlogiikkaansa.
        Törkeintä oli se, että rekatulta kirjoittajalta vaaditaan ynnälaskua, vaikka sitä ei ollut mahdollista laskea. Summa oli mukamas väärä.

        Mut hyvää suven jatkoa minunkin puolestani.
        (Huom! Huomaatteko, että on melkein kirjakieltä!)

        Alkuehtoota kaikille Pirttiin! Olen tänään ukkoni myötäavustamana kulkenut hautausmaalla. Vienyt kukkia ja kastellut niitä, siis hautausmaan kukkia.. Laskin, että ainakin neljä hautaaa. Ensin menimme velipuoleni haudalle, siitä anoppini ja appeni haudalle, jatkettiin matkaa minun sukuhaudalleni, jossa lepää(luurankoja siis) molemmat äidin puoleiset isovanhempani, äitini, isäpuoleni, nuorena kuolleet enoni ja tätini,vieressä poikamme hauta. Sitten tulimme kotiin ja pestiin painepesurilla kaksi kohtalaisen suurta mattoa. Sanoin ukolle, että riittäköön tämän päivän urakoinniksi.


    • Samat sävelet. Eilen rustasin pirttiin juttua, sinne vaan hävisi, ehkä me rekatut emme sitten osaa yhteen tai vähennyslaskua pitäisköhän miun ainakin siirtyä "ala-asteelle".
      Ai jaa, ei kai siellä enää opeteta sitä "joukko-oppia"?
      Sit se sekaisin vie lopullisesti. Vielä turhempaa ylläpidon tivata meiltä mitä on kun toisella rannalla viis puuta ja toisella kuusi ?

      Eilen pahoittelin mm. saksan tulvatilanetta, karmea tilanne on kun vesi vaan nousee, kodit veden vallassa lilluvat ja paljon muuta tuhoa, ja ihmishenkiäkin on mennyt.
      Meillä sen sijaan kuivaa. Paitsi mitä nyt länsirannikolla ja etelässä on sadellut ja ukostanut. Viime lauantaina täälläkin tuli vettä taivaan täydeltä salamoiden säestyksellä. Kuuro joka meni menojaan ja jälleen aurinko paistoi.
      Nyt kannattaa istua kafeelle. Pöytä notkuu.. on kierrepullia, torttuja, vaikka mitä.
      Nam, nam,, Ja kiitos uutteralle leipojalle.
      Pitääkin kokeilla mihin osoitteeseen tämä menee..
      Aletaampa käyttää laskutikkua noin vaativiin laskuihin.
      Se on heippa !

    • Ehtoota vuan.

      Läähätän ja läkähdyn,mitess se viisu menikään.

      No markkinaterveisiä taas kerran.

      Löytyihän se markkinatori sentään.meillä kun kauppatori on semmosessa myllerryksessä.Kun Herrat päätti että torin alle tehdään parkkihalli,helkkari,siinä ei kaupunkilaisten ääntä kyllä kuultu;(

      No siirsivät markkinat tuonne kirjaston taakse.Löytyihän se paikka ja löysin kalakauppiaanikin.

      Nyt on jytissyt ja räiskinyt,vettä vain ei ole satanut.
      Minulla vie tuo ukkonen aina tajun kankaalle,nytkin olen torkkunut vähän väliä.
      Eikä mittari muutu aina vain 28c,niin sisällä kuin ulkona.

      En jaksa enempää voikaa hyvin.
      näkyillään...

      • Matamimimmi

        Hyvät voinnit sinullekin muori, ja kaikille entisen kotikaupunkini asukkaille! Vain viisi vuotta asuimnne Lahdessa,mutta tuttua tuo murre: "Älä mene sanomalehden taakke!", niinkuin paikallien ystäväni sanoi miehelleen, joka kieltäytyi keskustelemasta, niinkuin miehillä valitettavan usein on tapana.


    • fundsija

      On se niin väärin kuulkaa, meinaan tää Eetenistä karkotus. Aatelkaa ny hyvät ihmiset. Kokonaista kuus päivää siellä ja sitten tervemenoo, mä kai haukkasin jotain sitruunaista, en mä muuta tie sanoo. Mutta kokonaista kuus päivää ja täys ylläpito. Osaatteks te ees kuvitella. Aamulla ekaks niin soree tyttö jotta ja hyvää huomenta aseistariisujahymyn kera, löytys vaan meinaan tollasia vaikka Syyriassa niin sota loppus justiinsa. Niin ja aamupala tohon petin viereen, kahvia, juissia, raikasta vettä ja kaiken kukkuraks aamupuuro. Ja kovasti varovat, etten ees horjahtais kun mä kampesin luuni jonkinlaiseen järjestykseen siinä moottoripetin vieressä. Kahren tähren menuita ne kaikki oli aamiaiset, lounaat ja päivälliset, kaiken lisäks viälä päiväkahvit ja iltateet. Eivät vaan suostuneet samppaa lasiin lorauttaan saati koknakkia tohon kahviin lirauttaan.
      Kai siellä on vamppyrejäkin siellä Eetenissä, meinaan ne kaunottaret otti aamusin sellasii koemaistitippoja tosta kyynärtaipeesta. Mä meinaa rupesin ootteleen kutsuu vamppyyrien illalliselle, ei vaan pahus kuulunu tulevaks. Ei sen pualeen, eihän mulla ees krokotiilikenkiä eikä rakkia. Ja kaikki vaan meinaan yhren ruusun takia, ei eres kunnolla kukaks puhjennu ja toka kerta jo. Eka kerralla haava isovarpaaseen, siitä se lähti ja siitä se uusi. Aamulla vaan vilutti ja sitten iltapuolella askel poikki, iltapuolella elohoppee rupes ihan levottomaks, kehu aikovansa siirtyä toiselle kymmenluvulle. No ei sentään, pari piirua kai jäi auki mutta sitä Antin biovettä, huuhtelivat viitisen päivää suonia sillä , ny sitten pari viikkoo pillereiten voimalla.
      Taksilla Eetenistä kämpille huristellessa tuli vähä apee miäli, sehän on kesä jo melkein ohi, sirreenit jo kohta muisto ja kevään vihreys muuttunu paljon tummemmaks. Kai sitä jo kohta pottuja kaivavat, ruppee kai kohta syksy häämöttään.

      • Onneksi fundsija pääsi kotiin Eetenistä, eikä joutunut itään. Kyllä tuollaisessa täyshoitolassa viihtyy jos ei ole liian kipeä. parivuotta sitten olin kaksiviikkoa täyshoidossa Kiljavan kuntoutus keskuksessa, minulla oli vielä oma huonne ja hoitsut kyllä kävi illoin aamuin ja yölläkin katsomassa onko kaikki hyvin. Päivän ohjelmaan kuului ohattua monipuolista kuntoutusta, lisäksi voi omaaloitteisesti harrastaa liikuntaa ja kuntpyörällä ajoa, monenlaisia laitteita oli käytössä illallakin, siellä aika loppui kesken, Ja kyllä sieltä tullessa oli aivan toisenlainen olo.
        Tämäpäivä on mennyt kotikylässä veljen luona, nautittiin kesästä kauniin pihapiirin näkymistä ja emännän tarjoamista kahveista monin eri levosten ja voileipien kera. Monta tuntia pihalla istuttiin ja muisteltiin vanhoja asioita joita itsekkin olen siellä pihapiirissä nuoruudessani viettänyt.On se niin hieno paikka. Kesäkukkia toin tullessani kotiin, vielä niitä samoja lajikkeita joita siellä oli jo lapsuudessani. Veli vaimoineen on pitänyt hyvää huolta kotimaisemista.

        Täytyy minunkin jännätä läpäisenkö pääsyn pirttiin, viimeksi se jäi vain ilmoitukseksi, jos pääsen huomaatte tyhjän lasin pirtin terassilla, ja tippa konjakkia pohjalla.
        Puhumatta paras, se on loppu nyt, Late.


      • Matamimimmi
        LateVaan kirjoitti:

        Onneksi fundsija pääsi kotiin Eetenistä, eikä joutunut itään. Kyllä tuollaisessa täyshoitolassa viihtyy jos ei ole liian kipeä. parivuotta sitten olin kaksiviikkoa täyshoidossa Kiljavan kuntoutus keskuksessa, minulla oli vielä oma huonne ja hoitsut kyllä kävi illoin aamuin ja yölläkin katsomassa onko kaikki hyvin. Päivän ohjelmaan kuului ohattua monipuolista kuntoutusta, lisäksi voi omaaloitteisesti harrastaa liikuntaa ja kuntpyörällä ajoa, monenlaisia laitteita oli käytössä illallakin, siellä aika loppui kesken, Ja kyllä sieltä tullessa oli aivan toisenlainen olo.
        Tämäpäivä on mennyt kotikylässä veljen luona, nautittiin kesästä kauniin pihapiirin näkymistä ja emännän tarjoamista kahveista monin eri levosten ja voileipien kera. Monta tuntia pihalla istuttiin ja muisteltiin vanhoja asioita joita itsekkin olen siellä pihapiirissä nuoruudessani viettänyt.On se niin hieno paikka. Kesäkukkia toin tullessani kotiin, vielä niitä samoja lajikkeita joita siellä oli jo lapsuudessani. Veli vaimoineen on pitänyt hyvää huolta kotimaisemista.

        Täytyy minunkin jännätä läpäisenkö pääsyn pirttiin, viimeksi se jäi vain ilmoitukseksi, jos pääsen huomaatte tyhjän lasin pirtin terassilla, ja tippa konjakkia pohjalla.
        Puhumatta paras, se on loppu nyt, Late.

        Moi Late! Heitin helttani konjakkisi tähteet ja innostuin tilaamaan toisen samanlaisen.
        Nostalgiaa sait tuntemaan vanhoihin maisemiisi palautumisen.
        Itse elelen juurillani ja muistuttelen ukolleni, että: "Muistatko?...
        Muistamme kumpikin:)


      • Matamimimmi kirjoitti:

        Moi Late! Heitin helttani konjakkisi tähteet ja innostuin tilaamaan toisen samanlaisen.
        Nostalgiaa sait tuntemaan vanhoihin maisemiisi palautumisen.
        Itse elelen juurillani ja muistuttelen ukolleni, että: "Muistatko?...
        Muistamme kumpikin:)

        Niin Matamimimmi, niinkauan kun muistaa kaikki on hyvin Ter: Late.


      • kaisu-liisa
        Matamimimmi kirjoitti:

        Moi Late! Heitin helttani konjakkisi tähteet ja innostuin tilaamaan toisen samanlaisen.
        Nostalgiaa sait tuntemaan vanhoihin maisemiisi palautumisen.
        Itse elelen juurillani ja muistuttelen ukolleni, että: "Muistatko?...
        Muistamme kumpikin:)

        @Matamimimmi

        Lievästi olen kateellinen, oikein kovasti en ole koskaan osannut olla, kun muistelen, että olette palanneet entisiin maisemiin.
        Meillä oli joskus haaveena rakennuttaa talo mökkimaisemiin, ihaniin.
        Mutta kun minulla oli vasta hengenlähtö lähellä, on turvallisempaa elellä näissä lähiömaisemissa. Ei mitään valittamista tässäkään, vaikka ihanaa olisi asua maalla, jossa ei näköalassa näy ainuttakaan naapuria.
        Se olisi meidän kummankin haave, mutteihan kaikkien haaveiden tarvitse toteutua, mistä sitten haaveilisi?


    • SkillaN*

      Eipä onnistunut lähetys, nyt on kiire junaan palataan huomenissa, jos kone pelaa;)

      • Kesä jatkuu, eipä valittamista, koska tätä on odotettukin. Liekö kulkutauti koneessa tai yhteyksissä. Luin että monellakin on ollut ongelmia viestien lähettämisessä. Niinpä niitä pätkähti illalla minullekin. Väkkärä pyöri, keskeytin, kopioin, yritin uudestaan - aina sama tulos. Laskutehtävää en edes yrittänyt kuinka se onnistuisi. M-K:n esimerkin mukaan jo 4 kuusi on vaikea laskettava. Niinpä lätkäytin koneeni kiinni.
        Haikailuista ja toiveista maalaismaisemiin, olen huomannut, että minussa on tapahtunut muutoksia. Joskus silloin, kun vauhtia oli vielä päällä, olin korvessa, alkeellisissa oloissa 2- 3 kuukautta yhteen pätkään. Kaikki sujui hyvin, oli tosin puuhaakin, tärkeää tai vähemmän, mutta niissä se aika mukavasti vierähti, enkä kanssaeläjiä suuremmin kaipaillut.
        Nyt tuntuu, että kalastus ja metsissä ryötäminen ei kanna paria viikkoa pitemälle. Kaikkihan olen jo nähnyt. Ehkä marjastus- ja sienestysaikaan sujuu sutjakammin. Uusia projekteja en enää avaa. Nyt käydessäni tein välttämätöntä remppaa. Jotenkin sekin tuntui tervanjuonnilta - teenkö vai jätän. Käyn kyllä vielä tänä kesänä kerran tai pari siellä korvessa. Ellei nyt yllätyksiä tule, ajoni kyllä näyttää toistaiseksi sujuvan, vaikka kyllä sekin rasittaa. Ei se mökkini alkellisuus varustuksiltaan ole tympinyt, juuri sitähän olen arvossa pitänytkin. Iän tuomaa muutosta pääkopassani se on enimmäkseen. Toisin sanoen olen eläjä, joka ei ole näiden myllerrysten jälkeen "mistään kotoisin."
        Nytpä pistänkin tämän arpajaisiin, lähteekö vai ei?


    • Huomenta. Minäpä laitan tuon kahvijutun järjestykseen, kun Skillan lähti tuonne junalle juokseman. Kkaunis aamu, onkohan pohjoinen tuuli , ei kun idästä se on. Viileydestä päätellen.
      Kyllä itsekin olen tyytyväinen tähän olemiseen, kun vaan terveys riittäisi jotenkin eteenpäin. Talvella on hyvä valmiissa huoneistossa. Voi voimavaransa panostaa erilaisiin harrastuksiin ja osallistumisiin. Keväällä voi sitten muuttolinnun tavoin siirtyä kesä asunnolle ja syksyllä säiden mukaan takaisin kaupunkiin. Monesti vielä marraskuussa saunominen on täällä mukavaa.
      Tekemistä mökillä on aina ja niin paljon kun itsekukin viitsii. sehän on kiva asia, en millään jaksaisi ollakaan , ellei olisi jotain tekemista ja näpertämistä käsille ja sitä kuuluisaa hyötyliikuntaa. Tosin usein käymme kotona asioimassa postit sun muut..kohta kesäteatterit alkaa.
      Elämä muovaa meille itsekullekin omanlaisensa elämänpiirin, hyvä niin !

      Oma lapsuuskotini on tuolla itärajan takana. Käynyt siellä olen -- pelkät rauniot
      törröttää jäljellä. Seutu metsistynyt ja luontopolkua ,osin umpeenkasvanutta, sinne viimeksi pari kesää sitten retkeilimme suurella serkkujoukolla.
      Nyt "Herrankukkaro" paloi pahoin joku aika sitten. Siis tuo Ruskealan kirkko, joka suomalaisin talkoovoimin rakenettiin. Jossa oli edulliset yöpymistilat ja hyvää edullista ruokaa, ja ystävällinen henkilökunta,
      Pääsette osallisiksi kuopuksemme synttäreistä, Päivä on tänään, 45v.
      Siitä merkkinä on piirakoiden lisänä lakkakermakakku keskellä pöytää.
      Tehkää hyvin (kuten ennen sanoivat Tai "nouskaa ottamaan", sanottiin vieraille )).
      Kaunista päivää kaikille.

      • Joo pankaa sekaan ja kastakaa. Lakkakermakakku on kyllä niin hyvää ettei sitä puremati niele. Meillä oli kuopuksen synttärit 4. 6, ei juhlittu kuopus matkoilla, Taloyhtiö kyllä liputti. En muista koska veljekset viimeksi viettivät synttäreitä. Onneksi käyvät meillä joka kerta kun jotain täytämme.
        Helle jatkuu samoin kaunis kesä. Sain iloisen uutisen postista, ei lottovoittoa, mutta tiedon siitä, että minua aletaan taas tutkia ja nyt aluesairaalassa. luulen saavani selvyyden pahonvointiini. No aikahan sen näyttää 25 kesäkuuta kuitenkin ei siihen pitkä matka ole.

        Tuo mökkeily riippuu aina minkälainen mökki on, työtä tosiaan on vaikkei mitään kasvatakkaan, saunapuita ainakin joskus tarvii tehdä, ja onhan mökissäkin jotain korjaamista vanha mökki meillä siellä käytössä, piha polkujen nurmen tai sanoisiko ruohon leikkausta. Tänävuonna olisi tienparannus hommia, ainahan sita yrittää marjastaa ja sienestää jos jotain löytyy. Joskus pääsee helpommalla voi käydä vaikka kalastamassa. on siellä kyllä pirunhyvä sauna se ei koskaan jää käyttämäti.
        Toivottavasti tuo terveyden tutkimus nyt tuo tulosta ja reissu toteutuu.
        Tämä kirjoittelukin tuntuu välillä sellaiselta tyhjän jauhamiselta, nyt varsin usein jäänyt vain polla pyörimään. Jas ei nytkään näy niin kiroan joskus niin, että pirtti raikaa.


      • Matamimimmi
        LateVaan kirjoitti:

        Joo pankaa sekaan ja kastakaa. Lakkakermakakku on kyllä niin hyvää ettei sitä puremati niele. Meillä oli kuopuksen synttärit 4. 6, ei juhlittu kuopus matkoilla, Taloyhtiö kyllä liputti. En muista koska veljekset viimeksi viettivät synttäreitä. Onneksi käyvät meillä joka kerta kun jotain täytämme.
        Helle jatkuu samoin kaunis kesä. Sain iloisen uutisen postista, ei lottovoittoa, mutta tiedon siitä, että minua aletaan taas tutkia ja nyt aluesairaalassa. luulen saavani selvyyden pahonvointiini. No aikahan sen näyttää 25 kesäkuuta kuitenkin ei siihen pitkä matka ole.

        Tuo mökkeily riippuu aina minkälainen mökki on, työtä tosiaan on vaikkei mitään kasvatakkaan, saunapuita ainakin joskus tarvii tehdä, ja onhan mökissäkin jotain korjaamista vanha mökki meillä siellä käytössä, piha polkujen nurmen tai sanoisiko ruohon leikkausta. Tänävuonna olisi tienparannus hommia, ainahan sita yrittää marjastaa ja sienestää jos jotain löytyy. Joskus pääsee helpommalla voi käydä vaikka kalastamassa. on siellä kyllä pirunhyvä sauna se ei koskaan jää käyttämäti.
        Toivottavasti tuo terveyden tutkimus nyt tuo tulosta ja reissu toteutuu.
        Tämä kirjoittelukin tuntuu välillä sellaiselta tyhjän jauhamiselta, nyt varsin usein jäänyt vain polla pyörimään. Jas ei nytkään näy niin kiroan joskus niin, että pirtti raikaa.

        Kiirettä on ollut meikäläiselläkin. Nyt nautin lakkakermakakkua ja kahvia. Sen ylellisyyden suon itselleni, vaikka tuumailin, että jospa saisi painosta karisteltua pari ylimääräistä kiloa, helteen ja töitten yhteistuloksena.
        Latella oli kuopuksen synttärit Mannerheimin syntymäpäivänä. Ajattelin mielessäni, että yliarvostettu ylipäällikkö taisi Marski vainaa olla. Eikö se kenraali Airo ollutkin Mannerheimin takapiru läpi viimeisten sotavuosiemme.
        Näin miehisessä seurassa on tietenkin uhkarohkeaa alkaa puhua asioista joihin on vain mutu tuntuma, mutta, mutta,...Olen asunut Hennalassa missä silloin, lähes 50 vuotta sitten, oli sellainen "historiallinen nähtävyys", punainen tiilikasarmi, jonka seinää vasten oli ammuttu punakaartilsisia. Sitä sitten kauhisteltiin ja ihmeteltiin, ikäänkuin Auzvitsin keskitysleiriä. Luodin jälkiä oli ainakin seinä täynnä.
        Näin Mannerheimin syntymäpäivästä aasinsiltaa pitkin hänen persoonaansa.
        Jotenkin yläluokkaisen tietämätön ja piittaamaton omaan kansaansa kuuluvien vähäosaisempien kohtalosta. En taida olla kreivin ihailija. Ehkä enemmän keulakuva kuin suuri sotilas tai valtiomies. Ajattelimpahan vaan!


    • Suvisaaristosta terveisiä!

      Kyläilyn merkeissä on mennyt iltapäivä vanhojen ystävien luona. Mukavaahan se oli istua ulkona puutarhan varjossa, jonka mies on kunnostanut tosi kauniiksi. On jopa palkittu jossakin kilpailussa mikä siellä järjestettiin.

      Nuo ihmiset olen tuntenut nuoresta lähtien, miehemme olivat armeijakavereita ja lastemme lasten kummeja olemme.
      Tosin he ovat minua vanhempia, mutta se ei koskaan ole estänyt ystävyyttämme.

      Nyyttikestit meillä oli, ei iäkästä emäntää viitsinyt ihan hyödyntää. Minä toin salaatin ja silliä a'la russe, ja mies grillasi lampaan paahtopaistit.
      Todeta täytyy, että ikä jo näkyi rakkaissa ystävissäni, askel on lyhentynyt , mutta ihana jälleennäkeminen se oli kuitenkin:)

      Teetä taidan juoda täällä, tuo grillattu liha on raskaasti sulavaa, enkä kehdannut ottaa raparperipiirakkaa, jonka ystäväni oli leiponut tapaamista varten.

      Niinpä olen ihan puhkunut illan mittaan,...huomenna on kevyen syömingin päivä!

      Kasvot punottavat ja olkapäät, vaikka varjossa olimmekin, meri taitaa heijastaa ultravioletteja säteitään silti. Suihkuun
      vielä ja Nivea Milkiä ihoon!

      Ihanaa kesänviettoa kaikille!

    • Kehdannut olla ottamatta piti olla :))) Ihan naatti taidan olla,

      Hyvää yötä vaan!

    • SkillaN*

      Huomenta, yritetäänpä nyt lähteekö viesti.
      Täytyy todeta, että kun tässä pitkän kreivin kirjoittaa ja se jää vain omaksi iloksi pyörimään, meinaa ärtyminmen nostaa päätään.
      Lisäksi sähköpostini on sekaisin, joku ilkiö senkin sotki.
      Aina sitä pentä harmia tämän koneenkin kanssa pitää olla.

      Ilma on kaunis tänä perjantai aamuna, vähän viileämmäksi on mennyt, mutta olihan sitä hellettä jo tarpeeksi, vähempään olen tyytyväinen.
      Pikkasen oli satanut, mutta vain vähän, lisää tarvitaan.
      Harmittaa tuo siementen itäminen, porkkana ja punajuuri, salaatit ja persilja ei ole juurikaan itänyt, missä vika, siemenissä vai istuttajassa.
      Hernekin kovin kehnosti ja muutama kyssäkaali näkyy nousevan, lanttu sitä vasten moninkertaisena.
      Taidan vielä uudet siemenet ostaa, ehkä ehtivät kasvunsa kasvaa, jos suostuvat itämään.
      Mansikka sitä vastoin kukkii ja osa jo raakileita muodostaa, jos hyvin menee sitä lajia tulee paljon.
      Samoin mustaviinimarja, vanhoja pensaita, mutta olen niitä paljon leikellyt ja nyt näyttää satoakin tulevan.
      Tämä tätä maanviljelyksen uutisia;)
      Peruna kasvaa hyvin, samoin sipuli.

      Ajatuksia syntyy matamimimmi tuosta ajasta ja päättäjien toimista siltä ajalta mistä kerroit.
      Äläpä Late tuollaisia puhu, tyhjän jauhamisesta, sitä arkea se meillä on ja siitähän me juttelemme.
      Minusta hyvinkin mukavaa luettavaa, mitäpä sitä muuta osaisikaan, kirjoitellaan vain näitä omia juttujamme.
      Kelle ei lukeminen maistu jättäköön väliin, onhan heitäkin, en minäkään kaikkia ketjuja lue ja toisaalta samaa "tyhjänpäiväistä" niissäkin on.
      Palstan surkea tila joka päiväinen puheenaihe, miksikähän, minkälainen tila se pitäisi olla, eikös leppoisuus riitä.
      Tietoa ja asiallisuutta sitä kaipaaville varmaan löytyy niistä osioista missä aiheena joku muu kuin leppoisa kahvipöytä.

      Oikeassa olet meri-kukka, voimia talvea varten kerätään, nautitaan kaikesta mitä eläkeläiselle on suotu, kauniista luonnosta, ystävistä, perheestä ja tehdään vaan sitä mikä mieleistä on.
      Aikansa kutakin ynnämuu, nyt toimit halujesi mukaan, pakkoahan ei ole ja olen samaa mieltä, että kyllä ei ole ilo matkustaa ainakaan tuollaisissa oloissa, kun lähipäivinä on ollut. melkein ylivoimaiselta tuntui automatka loppu matkalla, kuumuus oli tainnuttaa.
      Nautinto oli istua lopulta kuistilla ja vaan olla.

      Fudsijalla ruusut rupesi kukkimaan, onneksi hyvä hoito olon paransi ja toipuminen edistyy, näin toivon.
      Ikäviä nämä kaikenmaailman ruusut, mistä minäkin olen saanut nauttia:)

      Nyt lupaili sadetta iltapäiväksi ja katiskan katsomiseen on lähdettävä, olisiko sinne joku kala uinut, onkimistakin harrastetaan siitähän minä nautin.
      Sen lammen jyhkeät maisemat ja hiljaisuus, niistä sitä voimaa ammennetaan ja jos ei sade tule, perunan multaus iltapäivällä
      Näissä merkeissä, lähetän viestin toivoen, että nyt lähtisi matkaan.

      • Ai, että oli ihanaa nauraa:D Pitkät kreivit vaan omaksi ilokseen pyörii, eikä ymmärrä edes hakea tanssiin:D

        Kiitos SkillaN, nuo painovirheet on joskus hauskoja:D


    • Huomenta vain.

      äääh puuuh läääh.......
      Sitä tämä on vieläkin.
      Ei helpota ei.5vrk sisällä 28c.ei laske edes yöllä'

      Matamille,on se seinä vieläkin siellä Hennalassa,se on ihan muistona siellä.
      En tiedä mitä ne nyt aikovat sen Hennalan kanssa.

      Aikamoinen töppäys käynyt Kuopiossa hallin kanssa.Ilmastointi unohtunut kokonaan !!!!!!!

      Sattuu niitä vahinkoja viisaillekin;))

      Meilllä on hauskaa aina 4pv kun yksitalon asukas täyttää
      aina silloin vuosia ja on vielä nimipäiväkin,ikää Hänellä jonyt 91v.

      Läähätetään edelleen.
      näkyillään...

      • Pilvessä on, aamulla oli taivas musta, ja muutama tippa vettäkin tuli.
        On upea näkymä, kun mustaa taivasta vasten on monta eriväristä vihreää. Kyllähän näin läheltä katsoen erottaa, että kuusi ja koivu ovat eri sävyisiä, kun todellisuudessa jokaisella puulla on oma sävynsä.

        En mene väittämään, että olisi lottovoitto syntyä suomalaiseksi, mutta minusta on kylläkin ihana olla suomalainen. Neljä vuodenaikaa ja jokaisella vuodenajalla vielä omat vivahteensa.

        Olen kohtalaisen tyytyväinen elämääni, mutta silloin, kun mätäkuun ensimmäisenä joskus kolmekymmentäluvulla jaettiin vastasyntyneille lahjoja, oli musikaalisuudet ja kuvamataiteellisuudet jaettu loppuun ennen kuin minä olin lahjomisvuorossa.
        Mutta kaikkea ei voi saada; onneksi en ole värisokea.

        Ystävieni aikuiset lapset antoivat isälleen syntymäpäivälahjaksi kännykän. Se oli tyttären valitsema ja kauniin punainen. Velipoika kehaisi: - Kas, kun osasitkin ostaa punaisen. Ei tule faijalle turhaa hakemista, kun känny tipahtaa nurmikkoon. Onneksi faija ei ole kuuro. Kuulee, kun tallaa kännykän päälle.
        Vasta silloin tytär muisti, että isä oli puna-vihersokea.

        Mitähän tässä on taas tullut kirjoitelluksi.
        Kirosanoja ei ole, ja toivottavasti ei puna-viherrystä tulkita politiikaksi. Nehän olivat aikoinaan SKDL:n lipun värit.

        Jos tätä ei ilmesty Kahvipirttiin, niin ainakin vilkutan Teille kaikille ja toivotan mukav ia kesäkelejä.


    • fundsija

      Tiätysti toi mun lukipaholaisettareni oikas ton Venlastiinan viimesen lauseen tossa j ja rupes liputtaan mukavien kesäleskien poluille, mutta jätetään ne ny rauhaan, ettei tarvitse ruveta uliseen mustansilmän tankoo. Monella meinaan vaara olemassa ellei muualla, niin ainaskin uimarannalla käynnin jälkeen.

      Tosta politiikasta mä en paljo ymmärrä, kerran joku sano: ruppees poika politiikoks, siinä ei kuule muuta tarvita kun iso suu. Kato kaikki sujus ihan mallikkaasti, jos ne pellet marssitettas seinää vasten. Olis tiämmä vähemmän turhia reikiä lompakossa sen jälkeen. Emmä tiärä, näyttää meinaan noita ilmanpieksijötä kasvavan tualla siänimettässä. Viisas miäs se ammatinohjaaja vai oliko se ny ammattiohjaaja. Musta vaan ei politiikoks, mulla on jotenkin hankala tapa ajatella, mitä mä sanon. Ei täytä meinaan politiikon tunnuksia.
      Niissä piierissä tunnetaan savolainen vastuu, ihan sanatarkasti.

      Noista yrttien siemenista sen verran, että niiren itämistä on mukava seurata vaikka laittamalla keitettyjä kahvinporoja tännä oleva suoratinpaperi juomalasiin, kosteena tietysti. Sen ja lasin väliin niitä siemeniä, itämään alkaneet voi sitten siirtää joko peltoon tai purkkiin. Voi meinaan antaa tulevalle ikäluokalle samalla
      maanviljelyksen kultaista oppia. Ite vaan oon niin avuton, että usseimmiten vain valmiiks kasvatettuja kukkia tohon parvekkeelle. Narsissit, orvokit , daaliat ja monet muut, niinhän se mukava Anderrsson riimitteli niitä ohjeita.Onneks toi luanto saa kohta muutaman pisaran, vetää meinaan sillai pilveen.

    • Fundsijan parvekeviljelmien seuraksi onkin sopiva hetki palata omalle parvekkeelle siihen chilipaprikan kasvatukseen, josta lupasin raportoida.
      Hyvin lähti käyntiin ja pieniä chilinalkuja jo oli varsistossa, mutta sitten meinasi käydä köpelösti. Kastelin sitä liikaa ja oli hukkua. Kanankakkalannoitekin siinä märässä mullassa alkoi haista, ettei ollut lähelle menemistä.
      Menin pihalle ruukun kanssa ja vaihdoin kokonaan uuden mullan. Sain hieman jännittää miten chilin käy, mutta hyvin kävi. Nyt paprikat kasvavat silmissä ja uutta hedelmää pukkaa runsain mitoin.

      • Moro kaikille!

        Pilvinen ilta tässä on meneillään, ukkosta on ilmassa, paukkuikin jo iltapäivällä ja vettä tuli kuin saavista kaataen. Kyllä ainakin kuivia nurmikoita kasteli mukavasti. Juuri ennen kuuroa ennätin saada kuivat pyykit narulta pois ja silitinkin sen. Tämän päivän Aamulehdessä oli melkein koko seuraavaksi viikoksi sadetta ja ukkosta, saapa nähdä kuinka moni sitten loppujen lopuksi tälle kohdalle osuu.

        Saatiin eilen naapurilta isot juurakot lipstikkaa, ja sitä on niin paljon, ettei varmaan ennätetä käyttää kaikkea. Onko kenelläkään hyviä ohjeita kyseiseen kasviin? Voihan sitä kuivattaa talveksi. Onhan sitä tuolla luonnossa vaikka minkälaisia kasveja, joita voi käyttää ruuanlaitossa hyväkseen. Katotaan nyt syksyn tullen mitä on saatu korjuuseen.

        Nyt on pakko lähteä suihkuun, ihan pian "veto loppuu" muuten. Mukavaa viikonloppua ja kesän jatkoa! paulamaria


    • Vai tyrmääntyi Fundsijan politiikon ura siihen, että rupesi liikaa miettimään mitä sanoo. Ilmeisesti uralle yllyttäjä jo oli todennut. että suun kokosi oli riittävä astumaan areenalle ja vaativiin tehtäviin. Ainakin äänioikeutettujen arvioitavaksi.

      Ehkäpä aloitit ajattelusi aivan väärinpäin. Tiedät varmaan, että monet pullahtavat äänestäjien suosikiksi juuri sillä menetelmällä, että eivät ajattele mitä sanovat. Kunhan jotain häppää heittää kuulijakunnan mieliksi. Tietysti pitää olla "silmää" katsella, mistä mikin joukko tykkää ja eikun antaa vapaasti tulla, eikä asioilla ole väliäkään. Mitäs väliä asioilla, eihän kaikki kuulijatkaan ole edes asioista kiinnostuneita.Nostan esimerkiksi valtakunnan tason valtiomiehen, Toni Halmeen, jopa melkoisen äänisaalistajan ilman isompaa harjoittelua. Olihan hänellä sentään pientä kuuluisuutta "leikkinyrkeilystä",tai mitä tappelusta lie ollut. Juttu kyllä varmaan luisti ja melko väljät puheet. Ehtipä jo ilmoittautua seuraavaksi presidentiksikin. Sitä ei tullut, jostain syystä ura sittenkin tyssäsi. Varmaan on kyllä innoittanut seuraajiakin samoihin jalanjälkiin.
      No niin...älä erehdy, Fundsija, ottamaan tästä nokkiisi, vaikka repeloin ajatustesi kulkua. Onhan minulla sentään pieni kokemuskin. Olin sen ainoan kerran kunnalisvaaleissa ehdokkaana heti, kun ikäni ylsi. Mankuivat "täytemieheksi" listalle ja ajattelin, että haitanneeko tuo mitään. Niin, kyllä kyselijät kehuivat, että sullahan tuo juttukin luistaa. Tiesin kyllä itsekin, että mikään muu ei luistakaan. Enkä kyllä mennyt kansakunnan tentattavaksi, vaikka kovasti yllyttivät. Täytyyhän hulluudellakin joku raja olla. Yllätys, yllätys, varavaltuutetun paikka tuli!
      Olisin varmaan jonkun kerran istunutkin luottamustehtävässä, mutta melko pian muutin paikkakuntaa. En karkuun lähtenyt, mutta leipäkin oli hankittava, se oli tärkeysjärjestys.
      Eipä ole harmittanut, että poliittisen urani kiito katkesi heti alkuun. Arvostan kuitenkin politiikkaa, joutavista ilmiöistä huolimatta, muuta pätevää vastinetta ei ole demokratiassa löytynyt. Juuri tästä syystä olen tyytynyt ratkaisuun sananlaskun viitoittamana:" suutari pysyköön lestissään ."

      Late mainitsi kesämökkitöiksi mm. pilkkeiden teon. Sen olen jo hoitanut
      ajatuksella, että silloin pitää tehdä kun on kunnossa. Vanhan päivän varalle. Meuhasin muutamana vuotena metsässä, muistissani muinaiset työni tehostettuna moottorisahalla. Jälkeä tuli sen verran rutosti, että en vieläkään ehdi kymmennessä kesässä puitani tuhota, ellen ihan pinossa polta. Voi olla, että se riittää, ettei tarvitse risuja kerätä tai kapuloiden tekijää palkata.
      Toivonpa, Late, että terveysongelmiisi löytyy hyvä ratkaisu ja pääset hyvällä mielellä kesämatkallesi.

      Koitetaan pärjäillä! Juuri losottaa vettä ihan täydellä, hyvä!

      • matamimimmi

        Ukkoni, entinen majuri valisti minua , että jossain bunkkerissa, kentän päässä, on punakaartilaisten "tappamispaikka". Olin kauhuissani ja niin mieskin.
        Miksi Mannerheim ei pysäyttänyt tuota karmeaa verilöylyä, miksi hän ei lopettanut raakoja "keskitysleirejä". Olen mielessäni ajatellut, että eihän krivi, Venäjän armeijan upseeri, tahtonutkaan tietää, miten hänen aatemaailmaansa kuulumattomille "musikoille" kävi.
        EVP upseerin vaimona otan kirjottamastani kaiken vastuun itselleni.
        Usein keskustelemme aiheesta, ja tuntuu kuin ukkoni olisi jonkun näkymättömän,mutta esiintulleiden, aatemaailmansa ajatusten velvoittamana, puhuva niinkuin "asiaan kuuluu".


      • kaisu-liisa
        matamimimmi kirjoitti:

        Ukkoni, entinen majuri valisti minua , että jossain bunkkerissa, kentän päässä, on punakaartilaisten "tappamispaikka". Olin kauhuissani ja niin mieskin.
        Miksi Mannerheim ei pysäyttänyt tuota karmeaa verilöylyä, miksi hän ei lopettanut raakoja "keskitysleirejä". Olen mielessäni ajatellut, että eihän krivi, Venäjän armeijan upseeri, tahtonutkaan tietää, miten hänen aatemaailmaansa kuulumattomille "musikoille" kävi.
        EVP upseerin vaimona otan kirjottamastani kaiken vastuun itselleni.
        Usein keskustelemme aiheesta, ja tuntuu kuin ukkoni olisi jonkun näkymättömän,mutta esiintulleiden, aatemaailmansa ajatusten velvoittamana, puhuva niinkuin "asiaan kuuluu".

        Vanha omaiseni, punakaartilaisten johtoportaassa ollut, kiitti sen harvan kerran, kun taistelusta kertoi, valkoisten päällikköä, joka päästi hänet pahasta paikasta.
        Uskon kaikesta huolimatta, että hyvyyttä oli molemmin puolin rintamaa.
        Moni ajautui osalleen, sukulaisten, muun olevan painosta.
        Tuskin natsi-Saksassakaan kaikki olivat samaa ajatusta.
        Mutta, miten olla muuten, ettei tullut itse lynkatuksi?

        Ihmisen oma osa on minimaalinen, jos painostus on koko maailman kokoinen.
        Toisinajattelijat on surmattu, tai pantu kotiarestiin.
        Siinä sitä on ajatuksenvapautta ajatella.


      • Matamimimmi
        kaisu-liisa kirjoitti:

        Vanha omaiseni, punakaartilaisten johtoportaassa ollut, kiitti sen harvan kerran, kun taistelusta kertoi, valkoisten päällikköä, joka päästi hänet pahasta paikasta.
        Uskon kaikesta huolimatta, että hyvyyttä oli molemmin puolin rintamaa.
        Moni ajautui osalleen, sukulaisten, muun olevan painosta.
        Tuskin natsi-Saksassakaan kaikki olivat samaa ajatusta.
        Mutta, miten olla muuten, ettei tullut itse lynkatuksi?

        Ihmisen oma osa on minimaalinen, jos painostus on koko maailman kokoinen.
        Toisinajattelijat on surmattu, tai pantu kotiarestiin.
        Siinä sitä on ajatuksenvapautta ajatella.

        Aivan samoin ajattelen kuin sinäkin kaisu-liisa.
        Mitä kurjan Natsi Saksan kapiaisetkaan voivat, tuota hirmuhallintoa vastaan. Mitä Neuvostoliiton tavalliset sotilaatkaan voivat kun hyökkäyskäsky kuului.
        Sanoin ukolleni, että suoraan Perkeleestä, kaikki sodat. Hän sanoi olevansa samaa mieltä, mutta kuitenkin kouluttettu ja aikoinaan valmis puolustamaan maatamme ulkopuolistä hyökkääjää vastaan.


      • kaisu-liisa
        Matamimimmi kirjoitti:

        Aivan samoin ajattelen kuin sinäkin kaisu-liisa.
        Mitä kurjan Natsi Saksan kapiaisetkaan voivat, tuota hirmuhallintoa vastaan. Mitä Neuvostoliiton tavalliset sotilaatkaan voivat kun hyökkäyskäsky kuului.
        Sanoin ukolleni, että suoraan Perkeleestä, kaikki sodat. Hän sanoi olevansa samaa mieltä, mutta kuitenkin kouluttettu ja aikoinaan valmis puolustamaan maatamme ulkopuolistä hyökkääjää vastaan.

        Melkein jo äsken ajattelin uskaltaa sanoa, että ihmeellisesti ajatuksemme iskevät yhteen.
        Niin ei tietenkään saisi sanoa, mutta sanottu, mikä sanottu.
        Kyllä samasta Paholaisesta minunkin mielestäni sodat ovat.
        Ketkä niistä kärsivät? Rammat, lesket, isättömät lapset, iäkseen vahingoitetut, tavalla tai toisella. Maa kärsi kuin suurkadon jälkeen. Kärsii vieläkin.
        Kuka niistä rikastuu? Asevarustelijat, johtajat bunkkereissaan, juoden kaljojaan, tasapäisiä maljojaan.
        Asevelji.., eikun veikkojen kädet saattoivat vavista, kun piti oikeasti ampua vihollista, jonkun miestä ja isää.


    • SkillaN*

      Huomenta, nyt vihdoin sateen läpi käyneen maiseman ääreltä.
      Vettä tuli pitkäksi aikaa ja luonto sai kasvuun ja sadon valmistumiseen tarvittavan vesisateen.
      Nyt on pilvinen aamu ja kostea olotila, nyt sitten taas auringon vuoro ilmestyä ja tasata kosteus.
      Eilen ehdimme ennen sadetta mullata perunan ja sepä tykkäsi moisesta, kauniit rivit terhakan näköisiä taimia nostaa päitään, muutkin kasvit ehdin harata ja sade teki kaikille terää.
      Oikein tarkkaan kun tutkin, olihan niitä pieniä porkkanan ja punajuurenkin ituja näkyvissä, jospa ne nyt innostuvat kasvamaan.

      Sotaisia juttiuja olette muistelleet, niin, hyvä on hsitoriaan palata silloin tällöin ja todeta mistään kokemuksesta ei mitään opita, sodat ja kauheudet vaan jatkuu ja aina löytyy niitä joilla on se mieli, että valtaa ja rikkauksia on saatava, valta innostaa.
      Minkäs kansa mahtaa, käsky käy lähdettävä on, sellainen on tämä meilläkin voimassa oleva laki.
      Kuinkahan moni mies viime sotaankin tavallisesta kansasasta ilolla lähti, tapa tai tule tapetuksi oli pakon sanelema laki.
      Toivon että sotaa ei enää meillä nähdä, vaikka kovasti sitä näytetään jahtaavan.

      Politiikassa tuo demokratia on hyvä tapa hallita, kun vaan löytyy yhteisiä ymmärryksiä ja yhteen hiileen puhallusta, vaikeaa tuntuu tälläkin hetkellä olevan.
      Olin minäkin kerran kunnallisvaaleissa ehdokkaana, paikkaa ei tullut, mutta lautakuntapaikkoja kuitenkin ja sain kokemuksen siitä, miten vaikea se päätösten teko onkaan.
      Joillekin päätökset kelpaa, toisille ei ja vedäppä siinä sitä kultaista kohtuutta, niinhän se menee demokratiassa, että vahvempi voittaa, siihen tyytyminen.
      Ei käy kateeksi tämän hetken päättäjien osa, vaikeita on asiat ja ajat.
      Onnellinen olen, että tämä poliittinen liitoni ei jatkunut, rivijäsenenä on paljon helpompaa.
      Viisautta ne päätökset tarvitsee, toivon että sitä päättäjiltä löytyy ja elämä tästä rupeaisi sujumaan paremmin.

      Tänään on määrässä kasata puita saunan seinustalle suurempi määrä, että ei aina tuolta pinosta tarvitse hakea.
      Ynnämuu kerroit, että puita olet loppuelämäkseksesi laittanut, sama täällä, muutama kesä sitten sellainen urakointi tuli tehtyä, saha lauloi, viikon pinoja tein ja komea oli pinojen määrä, ei ihan heti lopu.
      Hyvä että tuli tehtyä, nyt jo voimat vähempänä, hyvä että se homma on hoidossa.

      Toivottelen hyvää päivää tälle lauantaille, sain muuten sähköpostini toimimaan, olipa se hankala homma, monet salasanat sain tilata, ennen kuin onnistui.
      Kukahan tai mikä se nyt sotkikaan tai postini varasti (näin epäiltiin) mikähän ilo siitäkin koitti?
      Hankaluuksia kyllä vähän minulle, ei postin tärkeydestä vaan takaisin hankinnassa takaisin.
      Kovasti ne on varoitelleet, että jopa ulkomailta voidaan sotkea ja seurata näitä keskustelujakin, miksikähän?
      No moikka nyt, kirjoitellaan vaan kaikesta huolimatta;)

    • Uamupäevee,tiältä hämmeestä.

      Kyllä eilen illalla meillä rytisi ja salamoi,sitten tuli vettä kuin saavista,pari tuntia se riehu ukkonen.Itään päin täältä meni.

      Minulla lämmin jatkuu 28,7c mittarissa sisällä nytjo kuudetta päivää,eikä vähene edes yöksi.

      Pihalle tästä on lähdettävä,onneksi siellä löytyy varjopaikkoja.

      Voikaahan hyvin.
      näkyillään...

      • :-)

        hyvältä tuntui, Muori 67, kun käytit oikeata vartausta, "kuin saavista". Siitä tulee oikea mielikuva.

        Viime aikoina on enemmän kuin usein näkynyt vertaus:
        "kuin aisaa" - ja juuri sen loppu-n-kirjaimen poisjääminen
        tuhoaa koko vertauksen.
        " Kuin aisaan" on kai alunperin tarkoittanut hevosen isoa pissaa, joka on tullut aisaan.

        Useinhan joku kirjain jää pois, mutta harvoin noin tuhoisin seurauksin.


      • Matamimimmi
        :-) kirjoitti:

        hyvältä tuntui, Muori 67, kun käytit oikeata vartausta, "kuin saavista". Siitä tulee oikea mielikuva.

        Viime aikoina on enemmän kuin usein näkynyt vertaus:
        "kuin aisaa" - ja juuri sen loppu-n-kirjaimen poisjääminen
        tuhoaa koko vertauksen.
        " Kuin aisaan" on kai alunperin tarkoittanut hevosen isoa pissaa, joka on tullut aisaan.

        Useinhan joku kirjain jää pois, mutta harvoin noin tuhoisin seurauksin.

        Ilta Pirttiin! Täällä on mukava ilmapiiri. Ei tarvitse välttämättä politikoida. Ei puhua Kreikan taludesta, ei Suomen sodista, eikä muuta kuin toivotella kaikille mukavaa viikonloppua, tai mukavaa huomista sunnuntaita.
        Minä olen saanut aurinkoa! Naama on punainen ja olo vähän nuutunut, mutta siitä huolimatta ilo pintaan, vaikka huomenna tulisi jo vettä kuin Esterin p.......ä.


    • SkillaN*

      Huomenta, hiljaista suunnutaiaamun heräilemistä.
      Eipä juurikaan ääniin herää, niin hiljaa on ympäristö, tuo oma sisäinen herätys toimii, aina kohta viiden jälkeen, oli pyhä tai arki.
      Ei satanut eilen, mutta kosteutta riittää, tuli sitä nii reippaasti toissa iltana.
      Ennusteet sään suhteen lupailevat viilenevää, toivottavasti kesä ei nyt olisi ollut tässä.
      Mustikat metsässä eivät ole sitä määrää marjoja tehnyt mitä kukkia oli, pölytys kai jäi vähäiseksi, voi että olisi nuo pörriäiset saatava lisääntymään, ei aina tule ajateltua miten tärkeitä nekin ovat.
      Myrkytykset kai niille on tuhon tehneet.
      Ihmisen ahneuteen kuolevat tärkeät pölytäjätkin, tuotosta vaan lisää halutaan, luonto vastaa omalla tavallaan.

      Saavista kaataen olen tuon vertauksen aina kuullut, ihan outo tuo" kuin aisaan", voihan jossain päin näinkin sanota.
      Kyllähän yksi kirjain puuttuessaan kaiken muuttaa voi;) väärin ymmärryksiäkin sattuu.
      Tuo kuumuus missä asustat muori, vie voimat, ainakin kuusi astetta liikaa.
      Eilen oli täällä 23 ja jaksoipa hyvin touhuilla ulkonakin.
      Puupino saunan seinustalle syntyii, komia onkin, nyt vaan nurkan takaa puut tarvittaessa löytyy.

      Perunan taimet kasvavat ihan silmissä, ne parvekkeella kasvun alkuun laitetut, ovat jo kovasti reheviä, kukassa ovat, mutta eipä taida mukulaa jaksaa tehdä, näin luulen.
      Kiviä kasvaa tuo pelto, viime syksynä kaivettu oja nosti pientä kiveä tuhottomasti ja niitstä saa vaikka penkkien reunukset.
      Kivisiä on savon pellot, todistettu on.
      Puuha tuo aiheuttaa gatleijan paprikakin, mutta kannattaa hoitaa, jos oma kasvattamia sitten nautiskelee.
      Kyllhän vähän turhalta näitä kasvustoja laittaa ja hoitaa, kun aika halvalla niitä torilta saisi, mutta onhan jo monasti todettu, että se mullassa tonkiminen ja kasvamisen ihme on koettava, vaikka vaan ruukkukasvatuksella.

      Juhannusruusuni taas kirvoja kerää ja nuput tippuvat, olen Tolu vedellä yrittänyt niitä häätää, mutta ei onnistu,
      Toinen vaaleanpunainen olisiko se nyt sitten se neidonruusu, on vielä kirvoilta säästynyt, jospa sen kauniisti kukkivana näkisin.
      Jostakin pitäisi löytää leppäkerttuja, niitä ei ole näkynyt, onko myrkkyjen uhreja nekin.

      Mielikuvitusketjuja nyt montakin, muistan ajan jolloin pirtin virtuaali ilmapiiriä moitittiin, nyt hyväksyntä on kasvanut ja taitaa olla niin, että pirtissä eletään nykyisin enemmän arkea, kuin missään muualla;)
      Näin se on ja pitääkin olla, kirjoituksia omista mietteistä ja kokemuksista, vaikka vaan kukista, jos muuta ei mieleen tule, siis juuri niin kuin mimmimatami totesit, kaikki jutut sallittuja.

      Tänään sitten taas se nautinto päivä, ongelle meno, katiskakin katsotaan, viimeksi tuli puoli sangollista ahvenia.
      Siivosin suurimman osan ja laitoin valurautapataan ja uuniin, tulipa hyviä.
      Tilliä, suolaa ja pinnalle vähän sianlihaa, vettä, viisi tuntia kannen alla muhi ja pehmeitä olivat.
      Suurin työ perkaaminen, muuten valmistuu kuin itsekseen.
      Kissat saivat osansa, harakatkin, kun kissoille ei särki kelpaa.

      Mukavaa, kaikkea kivaa antavaa sunnuntaita teille jokaiselle.

    • Huomenta tuas;)

      Kuumaan aamuun taas heräsin 27,9c

      Minä lähden kohta tuonne alas,siellä on vähän viileämpää.

      Ukkosiahan ne on meille luvanneet.

      Kesä olisi oikein mukava jos ei olisi ukkosia ja noita ötököitä;)

      Täytyyhän minun jostain motkottaa;)

      Nyt ne on hukannet sen karhun siellä Porissa.

      näkyillään taas.

    • Hyvältähän tämä huomen täällä ainakin aluksi näyttää. Taidanpa lähteä järven rannalle, kunhan tästä kuhnimisestani selviydyn.

      Hyvinpä on onni SkillaNia potkaissut, kun ahvenoita on tullut noinkin hyvin pataan. Hyviähän ne. "Onnin potkaisusta", seurassamme oli aikoinaan Onni. Aina kun keskusteltiin ja Onni räväytti jutun juurta reippaasti tulemaan, sanottiin:"Taas se Onni potkaisi". Siitä tuli ihan toistuva tapa.

      Huomasin yöllisen keskustelun, jonka matamimimmi ja joku toinen olivat Pirtin hämärissä käyneet. Mikäpä siinä, aiheethan ovat vapaasti valittavissa ja eihän aihekaan ollut turhanpäiväinen. Ei, olihan siinä ainesta vaikka "sytykkeeksikin."

      Olen omasta mielestäni käynyt näitä "sotiamme" väliin väsymykseen saakka, vaikka oikeasti en tietenkään ole ollut mukana. Jytinää kyllä ehdin kuulla ja karkuun lähtöjä evakkoon. Tarinoita olen kuullut paljon ja historiaan yrittänyt monipuolisista lähteistä tutustua. Hyvähän se on tuntea edes vähän taustoja. Tietysti näistä vallitsee vieläkin erilaisia käsityksiä ja melko helpolla saa aikaan kiivaankin väittelyn, jos sattuu olemaan erilaisia osapuolia kannattavia. Puhutaanpa vaikka luokkasodasta, jossa tarve ja tarkoitus olivat vastakkaisia. Tietysti sympatiani ovat työväenluokan puolella, vaikka en tositoimissa torrakoineen ole mukana pöheiköissä pyörinyt. Siinä mielessä sotakoulutuksenikin on mennyt hukkaan - siitä olen erikoisen tyytyväinen. Toivottavasti sorsajahti kaikillle jatkossakin riittää. Minä en ole kyllä jahdannut sorsiakaan.

      Mitä Mannerheimiin tulee, hänhän on toisaalta erikoisen kunnioitettu sankari ja toisaalta "lahtarin tittelin"saanut. Näistä en nyt käy väittelyyn, mutta totean vain jotain. Mannerheim oli aristokraatti, ylimys, jolla oli hyvät suhteen Venäjän tsaarin hoviin. Niinpä hän vannoi sotilas-ja uskollisuusvalan Venäjän tsaarille, jonka piti niin kauan kuin tsari oli vallassa. Mannerheim soti Venäjän armeijassa mm. Japanin sodassa ja toisessa maailmansodassa Euroopan laitamailla. Hänelle tsaarin Venäjä varmaan tarjosi sopivat puitteet, tuskinpa hän kansaa tunsi sen enempää kuin pataljoonina, joita pistettiin tuleen. Kun Marskin "kehykset" Venäjällä romahtivat, voi vain arvailla(ehkä vähän tietääki)sen vihan ja kaunan, joka jäi jäljelle. Ja jonka suomalaiset työläiset saivat selkänahassaan tuntea.

      Eihän minun pitänyt...no se vaan tuli. Hyvää, rauhanomaista ja leppoisaa jatkoa teille!

    • Noin se varmaan oli kuten ym. kertoi¨, ei vaan millään jaksa "käydä sotaa" näin kauniina kesä-aamuna. Aikaakin on noista tapahtumista,eikä niistä kukaan mitään oppinut- ainakaan ne joilla valta on käsisään.
      Kyllähän tuota korjaamista olisi tässäkin päivässä ja ajassa. Mutta jätämpä senkin nuorille tuleville polville.
      Yleensä tahdon katsoa mieluummin eteenpäin ja elää tätäpäivää.
      Eihän koskaan tiedä milloin se on viimeinen.
      Muistan syntymä raunioilla käydessä nuoremman veljeni sanoneen. eikö sinustakin ole vapauttavaa tietää mistä on lähtöisin ja missä syntynyt ?
      Tiedettiinhän se muutenkin ,mutta hän koki siinä jotain suurta.
      Minä taas en. Tuli mieleen että olen aika omituinen ihminen (eipä yllätys)).
      Perustelin että koko nuoruus ja varsinkin aikuisuusikä on ollut rajan tällä puolella
      Täällä on koti ja elämä ollut. Miksi sinne haikailemaan.
      Mutta näin me ajattelemme ja tunnemme eritavoin. Onneksi niin onkin.

      Ehkä tuo Laten "tauti"on hiipimässä tännekin. Jospa se syksyyn kääntyessä siitä tokenee ???Onhan se pirttikin muuttanut muotoaan vajaassa 7.ssä vuodessa.

      Jokatapauksessa suomen suvi on kauneimillaan, hehkeitä kesäpäiviä toinen toisensa perässä. Kyllä vesiletku järvestä on nyt kova sana, kun ei tuota sadetta ole ollut. Kaikki olisi kuivanut jo poroksi ilman vettä !

      Miellyttävää ja lutuisaa sunnuntaita kaikille tasapuolisesti !!

      • Laten tauti vain jatkuu, pahinta siinä on kun ei tiedä mistä se johtuu, tiedän kyllä missä kipu tuntuu ja mitä se vaikuttaa. Omalääkäri sanoo ei mitään vikaa,samoin pari muuta jotka suorittivat tähystyksiä, ja kuvauksia. Onneksi nyt parinviikon päästä pääsen lisätutkimuksiin. aluesairaalaan. Jos tauti on kuolemaksi luulen ettei omalääkäri sentään salaa ja sano, sinä olet terve kuinpukki. Kyllä ne uskaltaa sanoa suoraan jos jokin on vinossa.
        Niin se kesä menee tässä odotellessa, onneksi ei ole mitään kasvimaata tai muita isoja projekteja, jos niitä jotain tulee se on silloin myöhemmin siellä Mujejärvellä.
        Oli minulla pieni homma täällä kotona tänään, vaihdoin pariin palovaroittimeen uudet paristot, onneksi antavat merkin kun paristo vanhenee. Samalla kun tikkaat oli esillä laitoin yhden lampun kattovalaisimen kuvun alle, eihän sitänyt olisi niin tarvinnut, muta kun tikkaat oli esillä. Tuskin tänään muuta teenkään jos en innostu jotain ruokaa laittamaan, se kuitenkin on laji jota harrastan.

        Noista sotajutuista olen jonkinverran kertonut, enkä nyt omia juttuja kerrokkaan.
        Luin paikkakunnan äänenkannattajasta, kun reserviläiset tekivät ikimuistoisen Laatokan kierroksen. Muolaan kirkon mäellä on kirkon rauniot sankarihauta ja muistopaasi Suomen vapaustaistelusta 1918. Siihen nuo reserviläiset laskivat seppeleen. Hyvin tuntemani mies sen laski, ei kai tiennyt, että Suomi oli jo Itsenäinen, ennen kansalaissotaa.

        Kesä tuntuu jo saavuttaneensa lakipisteensä, puuttu vain heinäseipäät pellolla.
        Juhannukseen asti päivät vain pitenee, silloinhan se lakipiste pitäisi olla.
        Täällä vielä tänään kaunis kesäinen päivä, ei satanut moneen viikkon.
        Vietetään kaikki kesää omalla tavallaan, ainakin nyt parempi alku kuin viimekesänä. Ter: Late


      • Matamimimmi
        LateVaan kirjoitti:

        Laten tauti vain jatkuu, pahinta siinä on kun ei tiedä mistä se johtuu, tiedän kyllä missä kipu tuntuu ja mitä se vaikuttaa. Omalääkäri sanoo ei mitään vikaa,samoin pari muuta jotka suorittivat tähystyksiä, ja kuvauksia. Onneksi nyt parinviikon päästä pääsen lisätutkimuksiin. aluesairaalaan. Jos tauti on kuolemaksi luulen ettei omalääkäri sentään salaa ja sano, sinä olet terve kuinpukki. Kyllä ne uskaltaa sanoa suoraan jos jokin on vinossa.
        Niin se kesä menee tässä odotellessa, onneksi ei ole mitään kasvimaata tai muita isoja projekteja, jos niitä jotain tulee se on silloin myöhemmin siellä Mujejärvellä.
        Oli minulla pieni homma täällä kotona tänään, vaihdoin pariin palovaroittimeen uudet paristot, onneksi antavat merkin kun paristo vanhenee. Samalla kun tikkaat oli esillä laitoin yhden lampun kattovalaisimen kuvun alle, eihän sitänyt olisi niin tarvinnut, muta kun tikkaat oli esillä. Tuskin tänään muuta teenkään jos en innostu jotain ruokaa laittamaan, se kuitenkin on laji jota harrastan.

        Noista sotajutuista olen jonkinverran kertonut, enkä nyt omia juttuja kerrokkaan.
        Luin paikkakunnan äänenkannattajasta, kun reserviläiset tekivät ikimuistoisen Laatokan kierroksen. Muolaan kirkon mäellä on kirkon rauniot sankarihauta ja muistopaasi Suomen vapaustaistelusta 1918. Siihen nuo reserviläiset laskivat seppeleen. Hyvin tuntemani mies sen laski, ei kai tiennyt, että Suomi oli jo Itsenäinen, ennen kansalaissotaa.

        Kesä tuntuu jo saavuttaneensa lakipisteensä, puuttu vain heinäseipäät pellolla.
        Juhannukseen asti päivät vain pitenee, silloinhan se lakipiste pitäisi olla.
        Täällä vielä tänään kaunis kesäinen päivä, ei satanut moneen viikkon.
        Vietetään kaikki kesää omalla tavallaan, ainakin nyt parempi alku kuin viimekesänä. Ter: Late

        Tervehdys Pirttiin! Kaikki kivut, eli niiden syy selviää, älä hätäile Late!
        Sellainenkin mahdollisuus on, että kun elimistömme, vanheneva kone jotenkin ruostuu ja joku sen osa toimii vajaalla, niin se oireilee, olematta sen vakavampaa.
        Autotkin antavat joskus hälyyttävältä kuulostavia ääniä, mutta vika voi olla vähäinen ja helposti korjattavissa.
        Meillä päin on enää niin vähän maanviljelystä, että muutama talo missä on lypsykarjaa tekee niille talvirehun AIV-menetelämällä
        En ole aikoihin nähnyt heinäseipäitä, siis heinää korjattu seipäille kuivumaan. Tahtoisin nähdä, sillä lapsuudessani heinänteko oli kesän tapahtuma. Ukko(isoisäni) ajoi niittokoneella heinän matalaksi, sitten me isolla joukolla nosteltiin se seipäille.Tulee haikeita muistoja mieleen.


    • Hintriika*

      Ei, en minä ole teitä unohtanut. Joka päivä olen ovelta kurkkinut (ja jos ette kerro kellekään, niin välillä piipahtanut nurkkakaapilla janojuomaa hakemassa). Vieraskirjaan en ole saanut mitään aikaseksi, sen verran vikkelää on elämä ollut.

      Huomenna pitäisi taas meidän maalaustalkoiden jatkua, mutta saas nähdä, kun ukkosta on luvattu. Eihän sitä sateessa mitään maalailla. Se sitten vain siirtyy seuraavaan poutailtaan.

      Hellettä ei enää ole ollut, mutta aika mukavan lämmintä useimpina päivinä. Nyt sitten taitaa vähän viiletä koko maassa, mutta sehän kuuluu suomalaiseen kesään. Jäädään odottelemaan, minkälaista ilimoo juhannukseksi riittää.

      Minulla olisi edessä sellainen operaatio, että pitäisi joku järjestys saada vaatekomeroihin. Kuka lie sekoittanut, mutta ei niistä enää mitään löydä ja hyvä kun ovet saa kiinni, niin täyttä on.

      Tiedän kyllä, että kummasti tulee tyhjää tilaa, jos harventaa käyttämättömät vaatteet pois ja laittaa tarpeelliset taas nätisti koreihinsa. Aina vaan tullut lykätyksi asiaa eteenpäin, mutta nyt kun loppuu kurssi ja maalaustalkoot ja ei ole muuta kuin luppoaikaa, niin onhan se alettava tuumasta toimeen. Vaikka kyllä minä syitä keksisin lykkäämiseen vieläkin...

      Kello on vasta vähän yli puolenyön. Jotakin kirjoitushommaa voisi vielä vähän aikaa harjoittaa, ennen kuin kuin treffaa nukkumatin. Nyt ei kyllä aurinko valaise yötäni. Pilvipeite taivaalla vahvistuu ja täyttää kohta viimeisetkin vaaleat aukot. Parvekkeella on 17 astetta lämmintä, virallisesti muutama aste vähemmän.

      Hetkunketkun taas!

    • SkillaN*

      Huomenia alkavaan uuteen viikkoon, juhannus lähestyy ja sään luvataan viilenevän, hallankin uhka on annettu.
      Harmi on todella suuri, jos nyt kaiken työn jälkeen halla vie kaiken, no sillepä ei paljonkaan voi tehdä, harsoja vaan laittelemaan.
      Jospa olisi sääherrat nyt väärässä, ovathan olleet ennenkin.

      Hintriikalla hyvin pullat uunissa, kun mielekästä ja antoisaa puuhaa jatkuvasti, etkö lomailla aio ollenkaan?
      Noita heinäseipäitä on paikka paikoin tehty vanhojen aikojen muistoksi ja matkailijoiden ihmeeksi.
      Oli se heinänteko aika raskasta aikaa maalaisihmisille, vaikka suku teki parhaansa apuun tuli, no emännille se ainakin töitä lisäsi, miten lie apuna pellolla olleet.
      Noin se vaan menee, kuten matamimimmi sanoit Latenkin vaivojen kodalla, vanhuus lisää vaivojen riskiä.
      Minäkin sain käteni kipeäksi, kun puiita viskelin peräkärristä pidemmän ajan, palautui sitten omina aikoinaan.
      Hyvä se on perusteelliset tutkimukset saada, epätietoisuus on pahinta ja hoidonkin kannalta diaknoosi oikeana saada.
      Oikeat lääkkeet kun tautiin löytyy, kaikki alkaa taas rullata.

      Meri-kukka tarkoititko sitä Laten kirjoittamis haluttomuutta. äläpä anna sille valtaa, viestijäsi odotetaan ja aina jotakin kerrottavaa löytyy, vaikka vaan säätä ihmetellen.
      Latekin ihan kiitettävästi mukana seilaa:)
      Minunkaan mieheni ei Karjalaan takaisin halunnut, ei edes käymään.

      Ainahan kansoilla johtajansa on ollut ja on, Mannerheim yksi heistä.
      Hänen historia on jäänyt vähemmälle tutkimiselle ja vieraan tuntuinen koko mies.
      Varmasti olisi voinut vaikuttaa sen aikansa asioihin paremmin ja poistaa kärsimyksiä sadoilta ihmisiltä, ei hänen arvovaltansa siinä olisi rapistunut, päin vastoin ehkä.
      Uskon että niitä aikoja ei ikävöi kukaan, vaikka maailmassa edelleen sortoa onkin.
      Mitään ei menneistä opita.

      Nyt kylälle meno tänään, lotto on uusittava, vaikka euron voittoja vaan aina antaakin, pieni jännitys sekin;)
      Mukavaa viikonalkua kaikille.

    • Uamupäevee.

      Nyt se sitten rupes roiskimaan vettä ja lämpötila putos kans,ei oo ku 25.3c

      Tuntuu että jaksaa hegittee ;) ee ahista ennee;)

      Kiva kun H*poikkeaa välillä ilmottoutumassa.;)

      näkyillään...

    • Tänäänhän oli mainio kävelykeli, kun kun puolenkymmentä pykälää lämpöaalto hellitti. Kyllä se kolmeakymppiä hipova helle vaikutuksensa tekee, velttous tulee ja jaksaminen hiipuu. Näin vain on tunnustettava, vaikka kuinka urhoollista näyttelisin ja helteitä kehuisinkin. Hyvääkään ei kestä seurauksitta. Vieläpä se ehtii hallakin pistellä. Alan jo valmiiksi huolestua kolmen perunan viljelyksestäni kuinka niiden käy.

      Hyvä kun Hintriika muistaa, tänään jo varsin aamusta. Luulenpa, että kaikki täällä myös muistavat H*. Minäkin...vaikkapa " laiskoista latuista" ja monesta muusta. H* kehoituksestahan Pirttiin uinkin "nuorena nörttinä" tietokoneen käytössä, kirjoittamisessa ja yleensä nettiin kirjoittelijana. Hyvinpä on pulisemisiini suhtauduttu, avuttomuuteni on ymmärretty...nyt jo karkaa toskaamiseni höpön puolelle. Tässä ajassa, jonka olen mm. Kahvipirttiin kirjoitellut, pitää jo olla se opittu, mihinkä edellytykseni riittää. Alamäkeenhän olen menossa. Se ei ole vaatimattomuuteni teeskentelyä, vaan täyttä faktaa. Ikäkin on sellainen kaveri, että se aikansa antaa ja sitten nakertaa pikkuhiljaa pois. Eihän tämä tunnettu ilmiö kaikkiin tehoa samassa tahdissa. Luulenpa, että esim. Hintriikan toimintakäyrä on hyvässä nousussa ylöspäin. Maalauskeikkakin huolehtii fyysisestä toiminnasta opiskelujen lomassa. Sori, että käsittelen henk. kohdistuvia arveluitani, mutta en ainakaan tarkoita millään pahalla. Hyvä, että jotkut jaksavat ponnistella, samahan se millä "saralla". Niinhän tässä itsekin koettaa jotain puuhastelua yllä pitää, mutta minun kohdallani alkaa tuntua turhan pieniltä ympyrät. "Jotain tarttis tehrä."

      Lukaisin kirjoittamani. Mieleni tekisi pyyhkäistä pois, mutta olen liian veltolla päällä aloittamaan uudestaan. Onhan se kuitenkin jollain tapaa "ajatuksieni virtaa" huonosti kontrolloituna. Hyvää illan jatkoa!

      • Matamimimmi

        Iltaa Pirttiin!
        Kuljin ohi, tai läheltä, ja ajattelin "ilmoittautua".
        Tänne voi tulla vaikka vanhoissa verkkareissa, ei kruusailla vaatetuksen, eikä minkään puolesta. Siksi juuri Pirissä viihdytäänkin.
        Halukkaat voivat mennä vaikkapa omatoimisesti nurkkakaapille ja ottaa napanterit.
        Ynnämuu on ilmeisesti kävellyt, tehnyt lenkin, niin sanotusti. Minä en. Mitä nyt pihalla ja kasvimaalla löntystellyt.
        Viikonloppuna saamme ystäväpariskuntia vieraiksemme, ja minä aion siivota sekä leipoa. Sellaisia "tulevaisuuden suunnitelmia"
        Ei siis kovin kauaskatseisia:)


    • SkillaN*

      Huomenta viidentoista asteen lämmöstä, tuuli näkyy heräilevän, ehkä pilviä ajelee.
      kasvinmaalle olisi mentävä harailemaan, mutta märkää maata ei voi harata, muuttuu kovaksi, tekosyykö?
      Lanttuja on pakko harventaa, niitä olisi antaa vaikka toisillekin, niiden itäminen onnistui.
      Herneestä toinen rivi kasvun aloitti, menikö toinen närhien eväiksi.
      Joka aamu on kasvinmaalle vilkaistava, sekin yksi ohjelmanumero;)
      Eilen tuli kylillä asiat hoidettua ja silmät ummessa kukkatorin ohi piti kävellä, kyllä on monen sortin kukkaa kaupan.

      Ynnämuun maininta Hintriikan tarmokkuudesta, siihen on helppo yhtyä, kyllä olet innostunut harrastuksiisi ja oppia kaiken aikaa itseesi vedät, hienoa.
      Kyllä tässä samaa ynnämuun kanssa pitää surkutella omalla kohdallaan, vanhuus nakertaa ja aloitteet vähenee, mutta ollaanpa vaan kaikki tyytyväisiä, niin kauan kun sormet näppäimille sattuu.
      Ynnämuulla ei mitään hätää, asiallisia on viestisi, ikä ei näy;)
      Väliin harhaan menee, mutta pirtin lukijat sen antavat anteeksi.
      Eipähän sitä mitään ihmeellistä tällänen vaatimaton mummeli osaa, en yritäkkään, tyhmyyteni voi paistaa huoletta.
      Onhan palstalla niin paljon noita osaavia. aina kuitenkin marinaa kuuluu, miksihän.
      Arvaillaan henkilöllisyyksiä, kuka nikin takana viestiä laittaa, minun on siitäkin vetäydyttävä, en tunnista ketään, kai en haluakkaan, vain vaki nikit osaan jollakin tapaa tunnistaa, tyylinsä osapuilleen tietää.
      Olen saanut aikoinaan palautetta minäkin, mutta nyt olen rauhassa saanut olla, syykin voi olla se, että tyhjät höpinäni ei edes ilkimyksiä kiinosta, siitäpä olen hyvilläni;)
      No jos jollakin on aihetta purnata siitäpä vaan, voihan olla, että olo paranee, onkohan niin, että olen melkoisen tyytväinen elämääni, ihmeitä en odota, no lottovoitto olisi kiva, sekin pienenä riittäisi, mitä sitä miljoonilla, tulisi vaan ongelmia, miten ne sijoittaisi.

      Nyt muorillakin jo lämpö vähenee ja sisälläkin pystyt olemaan.
      Meillä oli eilen tuli takassa, kosteus tuntui ja se hävisi, kun vähän tulta takkaan laittoi.
      Nyt pitäisi aloitella tämä päivä, jotakin projektia on tällekin päivälle suunnitelmissa, minun vuosia sitten pinoama puupino otti ja kaatui, se olisi korjattava ja kai sitä rikkaruohon nyppimistäkin löytyy, saunalle verhojen vaihto, johan siinä onlkin päivälle puuhaa;)
      Mitenpä teidän päivänne sujuu, kiva se olisi kuulla, eiköhän olisi syytä viestejä laittaa;)
      Nyt on viileämpää jaksaa jotain tehdäkin, siis puuhat toimimaan.

      • Minä aloitin päiväni käymällä terkkarissa, ottivat kymmenen putkiloa verta, yksi jäi vielä ottamati se täytyy ottaa sitten kun menen niihin lisätutkimuksiin. Pari viikkoa vielä odottelen. Tuosta päivän ohjelmasta, on tosi hyvä kun ei omista kasvi eikä kukkamaata, ei mitään tekemistä, tosin kävinhän minä hautuumaalla eilen, kastelin vanhempiemme haudat, vielä olivat hyvässä kunnossa. Vettä täällä ei vieläkään ole satanut viikkoihin. Onhan siellä yksi työmaa kun käy haudoilla. Kotihommia aina riittää, tosin niistä voi aina tinkiä, kun tuo kunto ei jokapäivä ole paras mahdollinen.
        Täytyy aina panna asiat tärkeys järjestykseen.

        Hintriikalla* sitä intoa riittää, uskon kuitenkin hänen olevan kymmenen vuotta ainakin minua nuoremman, siltä hän kuitenkin näytti joskus vuosia sitten. Enerkiaa riittää, hyvä Hintriikka*
        Terveisiä matamimimmille, olet mukava uusi tuttavuus pirtin porukassa.
        Puhtia vaan ynnämuu kyllä tuo helle vie voimia keneltä tahansa, nyt tuntuu tuo sää paljon mukavammalta,taitaa kymmenen astetta helpottaneen.
        Minun ei kannata enempää suunnitella päivän touhuja, teen jotain jos eteen sattuu.
        Mukavaa päivänjatkoa muille, Late Vaan.


    • Saas nähdä lähteekö tämä.

      Päivää vaan.
      Kävin päivällä tuolla isossa kaupassa ja voi hurja,saisivat hommata
      semmoset sähkö kärryt,ei siellä jaksa kilometri kaupalla kävellä;(

      On VÄHÄN,huom. vähän viileämpää,25.7c sisällä.
      En meinannut löytää sitä mitä menin hakemaan,onneksi löytyi yks myyjä joka auttoi.

      Varmaan taas ukkosta ilimassa,on semmonen olo.

      Pitäsköhä piipahtaa pirtin nurkkakaapille;)

      No olimottaannu oun.
      näkyillään...

      • Matamimimmi

        Kas kun teilläpäin on ollut noin lämmintä! Meillä täällä Vuoksenlaaksossa on satanut koko päivän. Oikein mukavaa kun kasvit saavat vettä! Turhaan eilen illalla kastelin, sillä säätiedotus ei ollut aivan varma sateesta. Muistaakseni tiedotus oli muotoiltu:"Mahdollisia sadekuuroja".
        Olen kiitollinen tuosta sateesta, sillä niin saivat punajuuret, porkkanat ja kurkut, salaatit ynm kovasti kaipaamaansa vettä.
        Minua virkisti kuin raikas sadekuuro Laten terveiset.
        Jotkut sanovat, etteivät yhtään välitä palstallakaan muista, ja muitten "huomaamisesta". Minua kyllä myönteinen huomaaminen ilahduttaa.
        Kielteinenkään ei mene aivan ohi, vaan harmittaa, joskus suututtaakin.
        En tosin jaksaisi alkaa toimia puolustusasianajajana itselleni, niinkuin joillaain on tapana. Mielestäni ei ole reilua mennä minkään sairauden, ei varsinkaan alkoholismin taakse ja sieltä: seli, seli...


    • Kohtuu lämmintä on ollut, pieni sadekuuro välissä. Vähänpä olen ehtinyt ilmaa haistella, ikkunasta vain. Kävinhän tosin kalassa marketista, puolentoista kilon lohen tärppäsin kympin syötillä.

      Sitten tulla pätkähti harvoin pistäytyjä. Monta tuntia ja monta juttua ja tarinaa. Muistelmiakin. Sittenpä olikin jo päiväunien aika. Vielä tässä kipasen viemässä pääni tuulettumaan ja annan jaloilleni liikettä.

      Kun ennustivat, että eilinen olisi toistaiseksi viimeinen hyvä kesäpäivä, minä ahne päätin ottaa kaiken irti ja varastoon. Niinpä kävelyretkeni kesti kuutisen tuntia. Ei tietenkään koko aikaa vauhti päällä, vaan väliin istuskelin ja mietiskelin sinisiä ajatuksia malliin, Konsta Pylkkänen. Enpä viitsi kertoa, montako kilsaa kävelin, mutta paljon.

      Olinpahan sitten rättiväsynyt, vähän sapuskaa ja unillle. Herättyäni aloin toskaamaan viestiä Pirttiin. Siinäpä aloin samalla muistella kävelyäni ja väsymistäni. Eihän tällaisen pitäisi vielä vaikuttaa, ei... ,mutta se vain oli tosiasia. Niinpä siitä tuli haikuja myös viestiini.
      Että kylläpä minäkin hairahduin selittelemään ja etten sanoisi, märehtimäänkin. Näin se vain on "matamimimmi", kyllä sairaudet ja äkilliset huomiotkin voivat aiheuttaa pieniä muutoksia käyttäytymiseen ja sitä kautta myös kirjoittamiseen. Enpä tietenkään hyväksy sitä, että näitä käytetään keinotekoisesti verukkeena. Humalakin ja sen mahdolliset seuraukset on vain kestettävä nöyränä. Huippua on se, kun joskus olen tavannut "arjensankarin", joka uhoaa, että kun "otan kunnon ryypyt, hoidan p-kele, kyllä sen asian loppuun." Mielestäni on ehdottomasti niin, että kiperät asiat ja välien selvittelyt on tehtävä selvin päin. Ei kukaan ole niin suuri hengen jättiläinen, että hän olisi vielä pahaimmillaan kännisenäkin. No jaa...väittäväthän jotkut taiteilijat, että sopivat höyryt päässä antaa lisävauhtia. Enpä tiedä, en ole aina ollut pulloon sylkijä. Ryyppyjä olen ottanut, mutta aina on ollut päässäni varoitus: nyt ei oteta vakavasti suuria asioita esille, vaan rentoudutaan kevyemmissä merkeissä.
      Tänään pyyhkii normaaliin malliin. En nyt sentään maapalloa ravistelisi, vaikka olisi hyvät kahvatkin. Jatkoja teille!

      • Mukavata illanköllykkätä!

        Puolipilvinen iltapäivä meneillään, ei sada, vaan ei paistakaan. Ja terveisiä saunasta! Olimme tuossa puolenpäivän jälkeen yhden yhteisön 15-vuotisjuhlissa Suomen kauneimmassa kesäteatterissa. Aikoinaan, eli n 15 vuotta sitten neljä täkäläistä naisihmistä olivat koolla, en tiedä missä. Yksi heistä oli voittanut ässä-arvalla 100 mk, ja lausunut ääneen jotain tähän tapaan: " Mitäs tytöt, jos laitettaisiin nämä rahat poikimaan, hyväntekemiseen". Kyllä siinä on jalkoja ja käsiä sekä aivonystyröitä tarvittu ja käytetty. Ninpä meillä on täällä Kyläpaikka, hyvin laajallakin alueella huomiota ja kiitosta saanut yhteisö, joka on riippumaton uskonnosta, politiikasta yms. Siellä kokoontuu monenlaisia kerhoja,

        Paikan päällä on ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-13 emäntä, ainut palkallinen joka leipoo tuoretta pullaa, sitten vuorollaan joku vapaaehtoinen toivottamassa tulijat
        tervetulleiksi. Kahviraha on vapaaehtoinen, talossa on aina arpajaispöytä, myös pienimuotoinen kirppari, kangaspuutkin löytyvät halukkaitten käyttöön. Entäs ne maan mainiot muurinpohjalätyt, joita sai syödä tänään vaikka toisenkin. Ja niitä lättyjä paistaavat noissa monissa hoitolaitoksissa asukkaille ja Kyläpaikan pojat käyvät mukana laulamassa vanhuksille. Sieltä saa "taluttajan" vaikka lääkärissä käynnin ajaksi, eikä maksa mitään. En edes muista enkä jaksa miettiä, mitä kaikkea väki siellä tekee. Upeaa joka tapauksessa!!!!

        Voi mikä sirkutus kuuluu, kun aukaisee ulko-oven, on monessa pöntössä pieniä siivekkäitä. Ja on aivan ihanaa seurata ihan mahdottoman pieniä oravanpoikasia keittiön ikkunan alla olevassa petäjässä, voi sitä vauhtia kun ne kisailevat keskenään, eivät koskaan tappele. Niillä ei ole vielä kunnolla korvakarvojakaan, pää on melkein kuin rotalla.

        Karviaispensaassa on jo raakileita vaikka kuinka isoja ja mustaherukkapensaasta pitää ottaa tämän kevään uusia ja pehmeitä lehtiä, saa tehdä sitä Marskin lemmenjuomaa. Ai että on hyvää ja mitä mainiointa "lantrinkia". Kannattaa kokeilla.

        Kauneinta kesää eletään, nautitaan siitä ja kun saan sen lantringin valmiiksi, tuon sitä pirttiinkin maistille, menee pari päivää. Siihen saakka hellurei ja hellät tunteet!!!! paulamaria


      • Matamimimmi
        RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Mukavata illanköllykkätä!

        Puolipilvinen iltapäivä meneillään, ei sada, vaan ei paistakaan. Ja terveisiä saunasta! Olimme tuossa puolenpäivän jälkeen yhden yhteisön 15-vuotisjuhlissa Suomen kauneimmassa kesäteatterissa. Aikoinaan, eli n 15 vuotta sitten neljä täkäläistä naisihmistä olivat koolla, en tiedä missä. Yksi heistä oli voittanut ässä-arvalla 100 mk, ja lausunut ääneen jotain tähän tapaan: " Mitäs tytöt, jos laitettaisiin nämä rahat poikimaan, hyväntekemiseen". Kyllä siinä on jalkoja ja käsiä sekä aivonystyröitä tarvittu ja käytetty. Ninpä meillä on täällä Kyläpaikka, hyvin laajallakin alueella huomiota ja kiitosta saanut yhteisö, joka on riippumaton uskonnosta, politiikasta yms. Siellä kokoontuu monenlaisia kerhoja,

        Paikan päällä on ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-13 emäntä, ainut palkallinen joka leipoo tuoretta pullaa, sitten vuorollaan joku vapaaehtoinen toivottamassa tulijat
        tervetulleiksi. Kahviraha on vapaaehtoinen, talossa on aina arpajaispöytä, myös pienimuotoinen kirppari, kangaspuutkin löytyvät halukkaitten käyttöön. Entäs ne maan mainiot muurinpohjalätyt, joita sai syödä tänään vaikka toisenkin. Ja niitä lättyjä paistaavat noissa monissa hoitolaitoksissa asukkaille ja Kyläpaikan pojat käyvät mukana laulamassa vanhuksille. Sieltä saa "taluttajan" vaikka lääkärissä käynnin ajaksi, eikä maksa mitään. En edes muista enkä jaksa miettiä, mitä kaikkea väki siellä tekee. Upeaa joka tapauksessa!!!!

        Voi mikä sirkutus kuuluu, kun aukaisee ulko-oven, on monessa pöntössä pieniä siivekkäitä. Ja on aivan ihanaa seurata ihan mahdottoman pieniä oravanpoikasia keittiön ikkunan alla olevassa petäjässä, voi sitä vauhtia kun ne kisailevat keskenään, eivät koskaan tappele. Niillä ei ole vielä kunnolla korvakarvojakaan, pää on melkein kuin rotalla.

        Karviaispensaassa on jo raakileita vaikka kuinka isoja ja mustaherukkapensaasta pitää ottaa tämän kevään uusia ja pehmeitä lehtiä, saa tehdä sitä Marskin lemmenjuomaa. Ai että on hyvää ja mitä mainiointa "lantrinkia". Kannattaa kokeilla.

        Kauneinta kesää eletään, nautitaan siitä ja kun saan sen lantringin valmiiksi, tuon sitä pirttiinkin maistille, menee pari päivää. Siihen saakka hellurei ja hellät tunteet!!!! paulamaria

        Rouva Ylikypsää lainaten : "Mukavoo illanköllykkätä". Oikaiskaa jos muistin väärin! Sanotaanko Savossa mukavoo vai mukavata? Kumpikin kuulostaa hyvältä ja tutulta.
        Mitenköhän sitä Marskin lantrinkia tehdään? Meillä on viitisentoista viinimarjapensasta ja minäkin teen sitä. Kannattaa varmaan katsoa netistä, sillä sieltä löytyy ohje asiaan jos toiseenkin.
        Olen aika halukas tekemään itse kaikenlaista, kokeilen, joskus onnistuu ja joskus ei.
        Meidän kylällä ei taida olla paljonkaan yhteisöllistä touhua. Marttayhdistys on, mutta en oikein koe sitä omakseni.
        Sotien jälkeen, jollon kaikesta oli pulaa, marttatoiminta opasti naisihmisiä säästäväisyyteen ja kätevyyteen. Piti nyhjäistä melkein tyhjästä. Nykyään saamme ohjeita tuutin täydeltä, lehdistä, netistä, ja televisiosta, joten martat palvelee lähinnä sosiaalisena tapahtuman.


      • Matamimimmi kirjoitti:

        Rouva Ylikypsää lainaten : "Mukavoo illanköllykkätä". Oikaiskaa jos muistin väärin! Sanotaanko Savossa mukavoo vai mukavata? Kumpikin kuulostaa hyvältä ja tutulta.
        Mitenköhän sitä Marskin lantrinkia tehdään? Meillä on viitisentoista viinimarjapensasta ja minäkin teen sitä. Kannattaa varmaan katsoa netistä, sillä sieltä löytyy ohje asiaan jos toiseenkin.
        Olen aika halukas tekemään itse kaikenlaista, kokeilen, joskus onnistuu ja joskus ei.
        Meidän kylällä ei taida olla paljonkaan yhteisöllistä touhua. Marttayhdistys on, mutta en oikein koe sitä omakseni.
        Sotien jälkeen, jollon kaikesta oli pulaa, marttatoiminta opasti naisihmisiä säästäväisyyteen ja kätevyyteen. Piti nyhjäistä melkein tyhjästä. Nykyään saamme ohjeita tuutin täydeltä, lehdistä, netistä, ja televisiosta, joten martat palvelee lähinnä sosiaalisena tapahtuman.

        Matamimimmille!

        Oon joskus Kuopiossa assuissanj ollu savom murteen kurssilla, ja siellä kerrottii että savom murteev versioeta on ihan kymmenijä, en ies muista mitenkä paljo. Nii että varmasti on iha oekeen sannook kummallakkiil laella, sekä mukavata tae mukavoo.

        Marskil lemmej juomoo vartek kerätää niitä tämän kevvääl lehtijä mustaherukkapensaasta nuin puolj sangollista. kannattaa huuhtoo siiteppölyt poes. Kuumoo vettä sankko täätee, sekkaan pussillinev viinihappoo taekka sitruunahappoo. Anna seestä parj vuorokaatta, siiloo lehet poes ja lissee sokeria makusj mukkaa, hämmennä reelusti että liukii vettee. Ja sitten se onnii valamista naatittavaks. En nyt oo ihav varma, muistinko oekeen tuo ohjeen näen ulukomuistista. Ja ompa hyvvee!!!! Suosittelen ehottomasti!!

        Siä meellä on pilivipootane, hyvinniim mustia piliviä kulettelloo tuolla taevaar rannassa, mänisivät poes, kyllä meelle jo riittäsj tuo vesj. Nyt jatkuu pölyjen pyyhkimine kirjahyllystä ja lasjvitriinistä, inspistä tuntuu riittäväv vielä. Raekkaeta makunaatintoja paulamarialta


    • SkillaN*

      Aurinkoista huomenta täältä Konneveden suunnilta, viileäksi tuo sää on muuttunut,13-18 paikkeilla pyörii ja sitä hallaakin on luvassa.
      Johan siitä lämmöstä 0n saatukin nauttia, nyt sitten kaivattua sadetta tullut, ollaan tyytyväisiä.
      Katselin kahvia juodessani ikkunasta ja mitäpä näinkään, iso supi jölkytteli kasvinmaalla.
      Hyväkuntoisen näköinen oli, kai harakoille jättämäni kalanperkuut on syönyt, harakat sitten vuoroin kissan ruuat suihinsa vienyt.
      Pitääkin ruveta syöttämään kissat silmien alla, ei ruokaa astioihin jättää.
      Supi ei ole suosittu eläin ja eihän se suomen eläimistöön kuulukkaan.

      Matamimimmi, kyllä niistä myönteisistä sanoista kaikki tykkäämme, eihän meillä olekkaan mitään syytä ilkeillä ainakaan pirtissä.
      Palstan loukkaavista puheista en piittaa, enhän tunne ikävän viestin kirjoittajia, joten ohi menee.
      Ei minusta pieni kiitos voi pahaa tarkoittaa, eikä mielistelyä olla, miksi olisikaan.
      Eihän täällä tarvitse ketään erikoisemmin miellyttää, kirjoittelemme vain omasta tahdosta, kenties ilostakin, hyvä mieli siitä olisi saatava.

      Kyllä se uni tulee, jos reippaasti vaikka kävelee tai muuta ruumiin rasitusta tekee, parasta unilääkettä työn teko on.
      Unilääkettä olen elämässäni yhden pillerin syönyt, poikani syntymän jälkeen, en silläkään unta saanut.
      Havukka-ahon ajatelijan olen huomannut itsessänikin, noita kaiken maailman ajatuksia päässä pyörii, kysymyksiä joihin ei aina vastausta löydy.
      Sellaistakin olen huomannut itsessäni, että kaikista kivistä, yleensä maastosta näkee vaikka minkälaisia olentoja, yhdenkin kiven sammalissa, karhuemo pentunsa kanssa kulkee.
      Miten nyt vasta tälläisiä huomioita on ruvennut tekemään, oliko ennen aina kiire.

      Meilläkin toimii seurakunnan puitteissa vastaavanlainen, kuin teillä siellä Valkeakoskella, Taukotupa nimeltään.
      En ole tutustunut paikkaan, mutta oletan samantyylisiä palveluja antavan.
      Marttoja on useampikin yhdistys paikkakunnalla, nyt kai näille uusosaamattomille neuvoja jakavat.
      Meille tuli sananvaihtoa siitä onko savoa oikein sanoa piä, vai piän, tai kaho vai kato, karjalaisittain kai on kaso.
      Minä puhun piä ja kaho, ainakin minun kotipaikalla näitä sanoja viljellään, on niissä murteissakin vielä eroja paikkakunnittain
      Suomeksi nämä sanat ovat pää ja katso, jos nyt joku ei tarkoituksia ymmärtänyt;)

      Nyt olisi tämäkin päivä hyvä aloittaa vaikka kukan taimia siirtää kohteesta A, kohteeseen B, meneehän se aika siinäkin.
      Kun tuonne ulos menee, aina jotain käteen tarttuu, mukavaa päivää kaikille lukijoille ja kirjottajille..

    • Päivää Kahvipirttiin. Louhisaaren simaako siellä kehitellään?
      Mustaviinimarjanlehdissä on kuulemma paljon C-vitamiineja, kai se lempikin sitten leiskahtaa:D

      Meillä on sitten saatu sadetta vihdoinkin, ja viileä sää on antanut puhtia tehdä sisähommia jotka helteellä lykkääntyi. Iltapäivällä upposin jo kirjojen maailmaan, mutta nyt päätin pistäytyä iltapäiväkahville. Naapureillakin oli hyviä uutisia, ei ollut tauti levinnyt ja perjantaisen yhtiökokouksemme jälkeen pääsevät takaisin mökilleen.

      Niin on tekemistä vailla tuo naapurimies, kun on tottunut siellä maalla häärimään kaikkea ulkona, ja nyt ei saa aikaansa kulumaan millään, aamulla olis politikoinnut pihalla roskia viedessäni, mutta minun täytyi vain moikata, kun jätin patongin uuniin. Mukavan humoristinen on kyllä aina.

      Joskus onkin hyvä irroittautua seuraamasta tuota median jauhamaa taloustilannetta, päivä kerrallaan tässä on mentävä.

      Onneksi en pyykkiä vienyt ulos, kun vettä olis tullut ja roskia puista.

      Huomenna on vuorossa liharuoka vaihteeksi, perjantaista lähtien olen syönyt vain kalaa, mitä nyt sitten keksinkään :)

      SkillaNilla on tuo mielikuvitus olemassa myös, samoin näen minäkin olioita pilvissä varsinkin:D Mutta koskaan en ole nähnyt peloittavia, vaan söpöjä eläimiä.
      Kiitos hyvästä ja vahvasta kahvista, tarpeen oli,...heippa vaan!

      • Matamimimmi

        Moikka kaikille! Kiitos rouva Ylikypsälle reseptistä. Laitan sen "tekeytymään".
        C-vitamiiniakin vielä hyvän maun lisäksi. Eipä siis kaikki terveellinen ole välttämättä pahalta maistuvaa.
        Murteista sen verran, että tuskin aivan puhdasta murretta onkaan, niinkuin Paulamaria/rouva Ylikypsä totesi.
        Minulle sattuvat kuin nenä päähän nämä itämurteet, karjala ja savo.
        Puhun kuulemma vaikeasti tunnistettavaa karjalaa, joku luulee pääkaupunkiseudulta tulijaksi. Asuimme kauan varuskunta-alueella, missä oli ihmisiä ympäri Suomea.
        Haaskoo jatkova Pirtin kaekille asijakkaille. Tuas viimestään huomeenna tavataan, jos ei mittee kummempoo piäse tapahtummaan!
        Vielä oven raosta kerron kuinka minäkin aina näen pilvissä jonkun kuvan esm ihmisen hahmon. Sängyn päällä loikoillessani olen näkevinäni katon laudoissa oksien muodostamia kuviota. Luonnossa en ole hoksannut vielä katsoa "sillä silmällä".


    • Ehtoo päivää.

      Minua rupes naurattamaan kun kuuntelin uutisia;säätiedoiis sanoivat "vettä ropisee niskaan"
      En minä ainakaan anna niskani kastua;)kyllä jotain suojaa haen;)

      Joskus on nuo uutistenlukijat hauskoja.

      Meillä ei tänään ole satanut yhtään.
      Mustia pilviä on kyllä mennyt tuolla taivaalla.
      On se lämpötila pudonnut,nyt voi jo hyvin hengittä täällä sisälläkin.

      Huomenna on mentävä Takataskuun,siellä on jotkin pirskeet.
      Jakoivat semmosia lehtisiä,ja onhan siellä hyvää ruokaa suht halvalla.Lounas 3.50€

      Lorvikatarri minulla on;)

      Eipä tässä kummempaa.kunhan ilmottauduin;)
      näkyillään...

    • Kaunista ehtoota. Vaihteeksi eilisen sateen jälkeen, vettä nimittäin tuli runsaasti.
      Leivoin raparperi piirakkaa .tulin sitä tuomaan kahvipöytään. vaniljakastike seuraa mukana.
      Tuota "havukka-ahon-ajattelija" ilmiötä esiintyy kyllä täälläkin. Kai se ikäkin tekee tehtävänsä. Nuorena pyörii tuo leivän hankinta ja lasten hoito/huolto ja huusholin eteenpäin vieminen päälimäisenä mielessä.
      Nyt on aikaa katsella ,tuumailla,aprikoida kaikenlaista. Pysähtyä miettimään.

      Kyllä karjalan murteessa sanotaan "piä! ja kaho".Jossain kyllä sanottiin "kaso" muttei tuolla karjalan kannaksella.
      Tänään on taas yritetty haalia "unilääkettä" liikkumalla ja ulkotöitä tekemällä.
      Juhannusta lähestytään että kohina kuuluu ! Näin se elämä vaan menee eteenpäin
      Toivotaan Latelle pelkkiä hyviä uutisia, sitten kun on uutisten aika.
      Vanheneminen olisikin mukavaa ellei ilmaantuisi kaikenlaisia lieveilmiöitä.
      Mutta yritetään vaan sinnitellä eteenpäin. Kyllä ajatuksissa kuulutaan henkisiin tukijoukkoihin.
      Nyt tarvii ottaa yhdet "napsut"nurkkakaapista,kippis !
      Mukavaa iltaa kaikille !

      • Matamimimmi

        Meri-kukka, mielestäni muistat väärin. Kannakselta muuttaneet siirtolaiset sanoivat "katso", ainakin Kivennaposet ja Koivistolta muuttaneet.
        Pohjois-Karjalassa sanotaan piä.
        En ole mistään varma, mutta meillä täällä rajakaupungeissa ja pitäjissä puhutaan jokaisessa pikkuisen eri tavalla. "Piä" asia kun puhutaan. Tuppisuut eivät oikein ole minun mieleeni.


      • Matamimimmi kirjoitti:

        Meri-kukka, mielestäni muistat väärin. Kannakselta muuttaneet siirtolaiset sanoivat "katso", ainakin Kivennaposet ja Koivistolta muuttaneet.
        Pohjois-Karjalassa sanotaan piä.
        En ole mistään varma, mutta meillä täällä rajakaupungeissa ja pitäjissä puhutaan jokaisessa pikkuisen eri tavalla. "Piä" asia kun puhutaan. Tuppisuut eivät oikein ole minun mieleeni.

        Onhan siellä varmaan vähän eri tavoin puhuttu, eri paikoilla, kuten sanoit. Meidän perhe, sukulaiset ja tuttavat käyttivät tuota "kaho" (katso) sanaa.
        Ruskealan pitäjässä.
        Tunsin kerran yhden Koukkusen suvun neidin joka eli 104 vuotta vanhaksi.
        Kuollutkin jo 20 v sitten.
        Jostain päin karjalaa- en nyt muista. mutta murre oli sellaista että minäkään karjalaistyttönä en saanut puheesta selvää. Vaikka muka suomea oli,,, vai oliko ?
        Omat murteensaa sielläkin oli. Mutta "piä" oli piä.
        Ja piäasia tosiaan että puhutaan.
        Saunapuhtaat terveiset ja tyyni järvenpinta nyt !


    • fundsija

      On tää niin väärin! Tansittu ei meinaan koskaan noita rinssessan häitä täkäläisessä telkkarissa. Nurkkapöytään pääsi vain tietsikan Areenalla tai maksamalla oikeuren katella jotain Svea-mamman kanavaa maksukortin avulla.Kommee se Madeleinen laahus niissä vihkiäisisös. toivottavasti ei kukaan sattunut tekkeen harkimoita, olis meinaan risainipuku voinu nolostuu. Aika näyttävä tuntu olleen se siniveristen maatalousnäyttelyn alkuosa, varsinkin sen kruununprinssessa Estellan sisääntulo. Vähä ikkää lissää ja siinä on oikee linssilure, sanokaa mun sanoneen.

      Oon tossa aikani kuluks lueskellu noita kannanottoja tohon Vappaussotaan, ihan asiallisiahan ne, taustoista ei muuten paljon hiiskuta eres kirjoissa. Selvähän se, että työn orjat ja vallankahvassa rimpuilevat. Ainaskin kipinän saivat aikaiseks. Taustalla ny kummiskin Venäjän vallan mureminen ja parimerkittävää askelmerkkiä. Ensinnäkin Tsaarin ameijan maaottelu Japania vastaan 1904- 07. Heikko lopputulos Mantshurian tanssiaisissa ja Itämeren-laivaston murskatappio Tsuhismansalmen taistelussa. Se oli mannaan kansallistunteelle ja mahdollisti suojeluskunnan asteittaisen aseistamisen. Ensimmäisen maailmansodan suuri häviäjä oli Venäjä, sen romahtaminen mahdollisti vallankumouksen, mutta ei siinä vielä kaikki. Tilanteesta sudet halusivat ottaa kaiken hyödyn. Revanssihaluinen Saksa koulutti sekä aseisti tsaarin syrjäyttämistä toivovia ryhmiä mukaanlukien Suomessa suojelukun-talaiset. Englannin intresseissä oli mukana vaikutusvallan lisääminen Mustallamerellä. Kahakointi Suomessa ja Donin kasakoille annettava aseapu oli keino pitää venäläiset pois jaloista. Suomalaiset olivat hetkessä joutuneet ulkoisen propagandan uhreiksi , seuraukset tunnetaan nimellä Vappaussota.

      Nyt sai sitten citikin hiukan vettä, liekö ollu sitä aurinkohikkee. Eilen tossa taivaalla leiju oikein tumma pilvi ja tuoksu palaneelle toi tuuli. Roihus meinaan historiallisesti arvokas venevaja. Oli kuulemma muutama arvokas kisapurjevene toivottavasti eivät sentään korvaamattomia.
      Lapsuuden muistona mielikuvat hassuista pilvistä, laivoja, lentokoneita. kameleja,käärmeitä ja monta muuta. Skillan palautti nuo muistot kivasti mieleen. Tattis sano!

    • Vettä ja viileämpää, väliin ihan hyvä näin. Parin viikon päästä päivät typistyy, eihän se heti kuitenkaan ilmoihin vaikuta.

      Murteista olen huomannut samoja piirteitä, joilta on täällä esitetty. Muistan, että kyllä niitä pieniä eroja oli kylittäin pienelläkin alueella. Paikalliset tiesivät puheesta, mistä kylästä puhuja oli. Ne erot olivat vähäisiä, jopa vain erilaisia painotuksia ja loppuhenkosia. Nämä kai häipyvät, vain vanhemmat paikalliset ihmiset näitä huomaa. Minä en enää ole niin "kielitaitoinen" ja enpä kovin usein vanhaa puhuvia tapaakaan.

      Kerronpa joutessani jutun. Eilen pistäydyin ns. lenkkisaunassa. Oli vain yksi kaveri, sellainen puolituttu. Tein ripeän saunareissun, ehkä puoliminuuttia löylyssä ja enintään minuutin, parin pesu suihkussa. Kaveri ei ehtinyt lähteä penkiltään huokailemasta mihinkään, kun jo sanoin näkemiin. Eipä hän malttanut olla tulematta perästäni pukuhuoneeseen ihmettelemään, että lähdin niin äkkiä ja eihän tuossa ajassa ehdi mitään.

      Kerroin hänelle, että olen melkein ikäni tehnyt urakkatyötä. Tiedän myös, että te- sopimuksissa on myös hintoja puhtaaksi pesusta. Eikä niillä hinnoillakaan vajaan parin neliömetrien puhtaaksi pesussakaan voi kauan kupata. Ehdinhän vielä saunoakin!

      Eikun etiäppäin uteliaana uusiin päiviin!

    • Hintriika*

      On se tuo muori67 sitten notkea likka, kun yhä vaan saa tungetuksi itsensä takataskuun! Minä en onnistu menemään edes etutaskuun.

      Meinasin jo iltana muumatana tulla tänne yönapanterille, mutta satuin näkemään sellaisen määrän ylisanoja itsestäni, että ujona luonteena pyörsin ovelta takaisin. Vähemmästäkin nolostuu ja kiusaantuu!

      Pitäisi teidän jo minut tuntea. Keksin kaikenlaista "päänvaivaa" vain siksi, että saisin tekosyyn välttyä huushollihommilta. Se Laiska laty siellä takana luuraa. Mieluummin Havukka-ahon ajattelijana vedän lonkkaa, on se niin raskasta hommaa, ettei sitten muuta enää jaksakaan. Pirtin muut naiset touhuavat muuta niin paljon, etteivät tiedä, minkälaista on lonkan vetäminen kokopäivätyönä!

      Maalaamisesta minä tykkään! Siis seinän tai muun lankun. Taidemaalariksi minusta ei ole, toisin kuin eräistä muista pirtin asiakkaista - ja emännästäkin.. Eivät ne maalaustalkoot maanantaina onnistuneet, kun tuli vettä taivaalta, mutta eilen saatiin toinen maali pikku paviljonkimme pintaan.

      Sen kuivuttua pääsee koristemaalauksia tekemään, mutta minä en pääse silloin, kun sattuu kurssi samaan aikaan. Lohdutin itseäni, että minähän olenkin enemmän laaja-alainen sutari kuin koristemaalausten näprääjä - olen maalari ilman rajoja!

      Veden tulosta muistin, että luin jostakin tuosta veden satamisesta ja aisasta. En kai vaan täältä? No, jos luin täältä, niin sitten tulee toistoa. Se kuulema sanotaan aina väärin, että sataa vettä kuin aisaa. Pitäisi sanoa, että sataa vettä kuin AISAAN. Sehän selvitti koko sanonnan. Se on tullut siitä, kun hevonen lorottaa oikein kunnolla aisan päälle. Kaikelle on selityksensä!

      Hippulatkin on jotakin rekisanastoa. Sille oli montakin selitystä, missä kohtaa reessä ne hippulat ovat. Mutta ei niillä ole mitään tekemistä ajomiehen - nimenomaan miehen - hippuloitten kanssa.

      Ei vaan nyt minä hippuloin itseni muihin hommiin. Äh! Älkää luulkokaan, että jotakin kotihommia alkaisin tehdä. Johan minä panin astianpesukoneen päälle. Kyllä se tälle päivälle riittää. Aivan muunlaista tekemistä on mielessä... lähempänä se on Havukka-ahoa...

      • Hi*

        Niin piti sanomani: Ne hippulat vinkuvat, kun reellä ajetaan kovaa


      • Matamimimmi
        Hi* kirjoitti:

        Niin piti sanomani: Ne hippulat vinkuvat, kun reellä ajetaan kovaa

        Tässä toinen siivoamisen inhoaja. Sanoinkin, että tekisin mieluummin kuution halkoja kun imuroisin ja pyyhkisin pölyjä. Kuitenkin se pieni siisti matamimmimmi minussa stressaantuu tolkuttomasti kun on sotkuista ja siivotonta, joten siivoan ja kiukuttelen. Tapaan sanoa, että neljä henkeä sotkee ja yhden pitää siivota kaikkien jäljet. Neljähän meitä on kun otetaan kissa ja koira mukaan, ja ne pörröturkit kyllä tuottavat kissan ja koirankarvaa ja koira ainakin porsastelee syödessään niin, että sapuskat eivät aina välttämättä pysy kupissa.
        Jotenkin lohdullista kuulla, että on joku muukin joka ei ole himosiivoaja.


    • SkillaN'

      Huomenta kylmän yön jälkeen, hallaa ei kuitenkaan ollut, turhaa oli peittelyt.
      Nyt laitan harsot pussiin ja annan luonnon päättää kasvaako kasvit, jos kylmä tulee saa tulla.
      Mansikoilla on harsot yön ajan pidettävä, kun kypsyminen alkaa, on muitakin jotka mansikoista tykkää;)
      Näitä pieniä huolia sitä riittää maata viljelevillä;)
      Radiosta kuuluu juuri pettuleivän teosta, tekee kuulema uutta tulemista, toivotaan että todella ei missään vaiheessa sellaiseen jouduta palaamaan.
      Vanha sanonta, kun ei vaan kuuluisi Jumalan korvaan.

      Hintriikan ja mimmimatamin siivoamis puheisiin voisi yhtyä, ei se mitään herkkua ole, mutta ihan pakollista, ei siinä sotkuisessa ympäristössä jaksaisi elää.
      On niin ihana olo kun saa huushollin siistiksi.
      Luulenpa että Hintriikan kotikin puhtautta hohtaa ja kun aina melkein pois kotoa onkin, kuka siellä sotkisikaan;)
      Kyllä se urakalla tekeminen jälkensä jätti, ruokailukin tapahtui urakalla ja se pinttyi pahaksi, en nykyäänkään malta hitaasti nauttia aikaan saanoksiaan.
      Hätäinen olen kaikissa toimissani, periytyykö työajastani.
      Naurattaa tuo pyykin pesunikin, kun joku vaate jää pyykistä pois, tulen huonolle tuulelle, olen kertonutkin miten mieheni neuvoi hakemaan naapurista pyykkiä lisää.

      Estella kyllä oppii linsiluteena oloon, söpönen onkin ja kiltisti jaksoi koko vihki tilaisuuden.
      Hyi olkoon, käärmeitä en kyllä näe missään mielikuvissani, unina joskus pyrkivät häiritsemään.
      Elävänä olen varmaan pari kertaa sellisen nähnyt, mutta oikein puistattaa ajtuskin kohdata tämä eläin.

      Nuo murteet ovat varmaan moninaisia samoilla asuin alueillakin, Salmista tulleet puhuivat todella kieltä mistä ei saanut selvää todella karjalaisetkaan, kai venättä muunnettuna.
      Piä on piä ja minä melkein piälysnainen;)

      Mielikuvituksellisia on joidenkin taiteilijoiden tuotokset, ei niistä tunnista mitään, nimi teoksen vieressä kertoo mitä se maalaus esittää.
      Hienoja ja kalliita ovat, minä tästä ymmärrättävästä taiteesta tykkään, onnistunut maisema on taidon osoitus.
      On sitä tehtävä tuota lehtimehua minunkin, aikoinaan perheenä olessni tein useinkin, poikani tytär sitä kovasti aina halusi, hyväähän se onkin, muistaisi vaan sen hapon ostaa.

      Nyt on lähdettävä katiska kokemaan, ei oikein kala enää maistu, eilen makkarakastike maistui hyvältä, mutta onhan pakkanen olemassa, sinne voi vähäksi aikaa laittaa, ja taas kohta kalaa kaipaa.
      Kivoja on jutut lukea aina illan päätteeksi. lisää, lisää toivon, tulkaa pirttiin turinoimaan.

    • Ramoona*

      Saatiinpa tännekin kunnon vesikuuroja eilen illalla ja sateenkaari kaupan päälle taivaan kannelle hohtamaan ! Mustikkametsää katselinkin jo sillä silmällä, että taitaa jäädä pieniksi pippureiksi marjat, ellei sada pian. Päästiin vähäksi aikaa kastelun vaivoistakin ja vesimittarin raksutuksesta, kalliilla ostovedellä on pitänyt istutuksia kastella ja nurmikkokin alkoi näyttää kulahtaneelta. Nyt on varavettä saaveissakin talon ja ulkorakennusten nurkilla.Vedellä läträämisestä vielä sen verran, että matot sain pestyä ja kuiviksi, on mainio kunnallinen matonpesupaikka lähellä.

      Saunan lauteet onkin seuraavana vuorossa, eihän juhannus tule ilman saunan perusteellista kuurausta. Pyykinpesusta minäkin pidän, vaikka kone sen hoitaakin...tai juuri siksi. On mukava levittää puhdasta pyykkiä kuivumaan, nuuhkia auringon ja tuulen kuivattamia liinavaatteita ja silityskin on ihan viihtyisää...voi nostaa silityslaudan vaikka ulos tai ainakin niin että telkkarin näkee. Eihän nainen sitäpaitsi telkkaria töllötä ilman että ainakin neule on käsissä, samalla voi lukea lehteäkin mainoskatkojen aikana. Oikeastaan kaikki kotiaskareet tuntuvat mieluisilta, kun eläkeläisellä ei ole tiukkaa aikataulua eikä tarvitse väsyneenä töiden jälkeen tehdä. Nyt saa mitata aikaa kissankellolla ja unohtua ihmettelemään sen täydellistä kauneutta. Tontin kulmalla meillä on pienoisluonnonnniitty, siellä niitä on päivänkakkaroiden, mäkitervakkojen, puna-ailakkien, harakankellojen , ketoneilikoiden ja ahomansikoiden seassa, kylvetty pieni unikkokin joukossa loistaa. Tytöt saavat sieltä jo aineksia kukkaseppeleisiin . Juhannusruusukin jo aloittelee... onneksi esimerkiksi kärhöt ja tyhmäruusut ovat myöhäisempiä, ei kaikki kukkaloisto pääty kesäkuuhun.

      Itsepyydettyä kalaa on meilläkin tarjolla monta kertaa viikossa, ei olla vielä päästy kyllästymään. Kampeloita saatiin siimoilla luodon kupeesta, aikamoisia rumiluksia ja nahka kuin santapaperia, mutta hyviä tuli savustettuina. Pari verkkoa on pyytämässä kuhan toivossa, ahvenia saa katiskasta ja onkimalla ja kalamiehet tietysti perkaavat saaliinsa.

      Viihtyisiä kesäisiä puuhia kaikille !

    • Liisa S.

      Lupiini on kukassa teiden varsilla nyt, ja sinnehän lupiini sopiikin, mutta ikävä kyllä, jotkut vieraslajit valtaavat kaikki parhat puutarhamaat.
      http://yle.fi/uutiset/lupiini_syrjayttaa_kissankellot/6197345

      Jättiputki on oikein riesa, vaikka joku sitä on kai alunalkain
      tuonut Suomeen. Sehän oli kai muotikasvi aikoinaan?
      Se etenee mullan alla maavartensa avulla, ja sen hävittäminen on työlästä.

      Länsiväylä-lehdessä joku kirjoitti jo kolme vuotta aina uudelleen ja uudelleen kaivaneensa juurineen jokaisen uuden taimen pois, mutta siemenpankki mulllassa on niin valtava, että aina riittää uusia.

      Siitä saattaa saada kuin palovamman iholleen.

      Meidän kerrostalomme pihassa ei näitä ole, silä paikka ei ola vanhaa puutarhamaata, vaan metsäpohjalle kalliolle on talomme pystytetty, mutta meidän vanhojen onneksi kauppakeskus on kuitenkin lähellä. Tärkeintä on saada itse hoitaa omat asiansa mahdollisimman kauan.

    • Niin kaunis mutta petollinen. Tuo lupiini. Jospa joku oikea hyötykasvi olisi noin hyvin lisääntyvä, että yhdestä kukasta voi tulla jopa 100 siementä ja uutta kukkaa.
      Kauniit ovat teiden varsilla- pihaan niitä ei kannata laskea. Paikoin niitä jo hävitetään tai tuhotaan just tuon rajun lisääntymisen vuoksi.
      Minun "ihmekukkani" on n. 30cm pitkä, vielä kun sen ihmeen näkisi että kukkaa tekisi. No kesää on vielä jäljellä- kuten laulussa sanotaan...........

      Minä kuulun tuohon omituiseen sakkiin, että tykkään siivoamisesta. samoin pyykkäämisestä ja mikä mukavampaa kuin silittää tuoksuvia vaatteita. Nykyisin on vaan niin vähän silitettävää, kun mankelointi hoitaa monta asiaa.
      Ainoa ehto on että on aikaa tehdä rauhassa omaan tahtiin- Kaikissa näkyy oman käden jälki ja itsehän niistä pääsee nauttimaan . niin siivoamisesta kuin raikkaista vaatteista.
      Noita jättiputkia en ole tavannut, vai olenko? Mökin pihan reunamilla oli huomiota herättävän suuri jättiläinen.
      Varmuuden vuoksi kiskoin sen juurineen maasta ja laitoin jätesäkkiin. Tietenkin kumihanskat kädessä. Todella palovammoja sanovat siitä tulevan.
      Varman päälle, olkoonkin mikä on.

      Unikot alkavat olla kauneimmillaan, ja valkoinen juhannusruusu availee nuppujaan.
      Vielähän juhannukseen on viikko aikaa, suunilleen.
      Toivotaan oikeita juhannus säitä ja keskikesän suvijuhlaa jok ikiselle ihmiselle.
      Ja rauhaa maailmaan, sitäkin kaikille !
      Kaunista päivää !

    • Päivää vuan;)

      Se jättiputki on Venäjän lahja meille,kuulema.Todella vaikea hävittää.Tuolla Kalkkisissa niitä on.
      Mutta kumma kun se lupiini ei ole levinnyt tuonne Sysmän tien varteen.
      On kuulema jotku yrittäneet sitä siementää sinne,mutta eipä kasva.
      Onkohan se niin ronkeli ettei passaa jokapikka ;)

      Kyllä oli Takataskun ruoka taas hyvvee.possun kaslerpaistia.

      Pitänee männä päeväunille.
      Siivooja tytöt kävi ja minähän se väsyin kun katsoin niiden touhua;)

      Voekeeha hyvin.
      näkyillään...

      • hurskainen

        Eräällä naapurilla on jättiputkea tienpientareella muutama. Sanoo ettei ne ole levinneet, koska hän katkoo kukkavarret ennen niiden kypsymistä.
        Vaimo halusi niitä pihalle, mutta luopui kun kerrotiin niiden tulevan helposti isoksi riesaksi. Sen sijaan hän osti torilta jättibalsamin taimia.
        Meillä ollut mitään tietoa niiden hanakasta leviämisestä. Ne saivat kaikessa rauhassa singautella siemensä maahan. Niistä tuli pieni ongelma.
        Kasvihan on harmiton lutunen käsitellä ja kitkeä, pörriäisetkin tykkää niiden punaisista kukista, mutta harmin niistä helposti saa. Tuhosin ne kaikki kukalla ollessaan.
        Vuohenputkien kukkavarret pitäisi nyt kaivaa ylös, kun yhdestä varresta saattaa tulla satoja uusia taimia. Se kehittää vahvan juuriverkoston, on vaikea hävitettävä.


      • Liisa S.
        hurskainen kirjoitti:

        Eräällä naapurilla on jättiputkea tienpientareella muutama. Sanoo ettei ne ole levinneet, koska hän katkoo kukkavarret ennen niiden kypsymistä.
        Vaimo halusi niitä pihalle, mutta luopui kun kerrotiin niiden tulevan helposti isoksi riesaksi. Sen sijaan hän osti torilta jättibalsamin taimia.
        Meillä ollut mitään tietoa niiden hanakasta leviämisestä. Ne saivat kaikessa rauhassa singautella siemensä maahan. Niistä tuli pieni ongelma.
        Kasvihan on harmiton lutunen käsitellä ja kitkeä, pörriäisetkin tykkää niiden punaisista kukista, mutta harmin niistä helposti saa. Tuhosin ne kaikki kukalla ollessaan.
        Vuohenputkien kukkavarret pitäisi nyt kaivaa ylös, kun yhdestä varresta saattaa tulla satoja uusia taimia. Se kehittää vahvan juuriverkoston, on vaikea hävitettävä.

        Sepä se onkin, kohta ei sitten muita kasveja olekaan parhailla puutarhamaillamme.
        Luonnon diversiteetti = monimuotoisuus olisi kuitenkin parempi jo niiden pienten pörriäistenkin kannalta ja samoin meidän isompienkin 'pörriäisten'.


      • Matamimimmi
        Liisa S. kirjoitti:

        Sepä se onkin, kohta ei sitten muita kasveja olekaan parhailla puutarhamaillamme.
        Luonnon diversiteetti = monimuotoisuus olisi kuitenkin parempi jo niiden pienten pörriäistenkin kannalta ja samoin meidän isompienkin 'pörriäisten'.

        Kun rakensimme tämän talon 25 vuotta sitten, ajattelin, että olisi kiva saada tuohon tonttiimme kuuluvaan läheiseen peltoon kukkaketo, ja niinpä kaivoimme tien varresta lupiinin juurakoita"ketoa" varten.
        Niinhän siinä kävi, kuten arvata saattaa, että mitkään muut kukat eivät nyt ketoamme kaunista kuin lupiinit, mutta kauniita ne ovat, tosin dominoivia, kuten jo edellä tuli mainituksi.
        Mukavaa illan jatkoa kaikille pirttiläisille! Annetaan kaikkien kukkien kukkia, kuten täällä mukavassa viihtyisässä Pirtissäkin. Emme ole lupiineja, jotka valtaavat muilta elintilaa, vaan eletään tasavertaisina rinnakkain:)


    • SkillaN*

      Hyvää huomenta sateisesta säästä huolimatta, tänään sitten sisällä tekemisen päivä.
      Sopii hyvin, ajattelinkin siivoilla ja leipoa, oiva ilma selliseen, tuulikin puhaltelee soipivasti, matot kuistilla sateelta suojassa pölynsä luovuttaa.
      Tälläisiä päiviä väliin tarvitaan, osaa myös vähän lepäillä, sitten kun nämä pienet askareet saa tehtyä.

      Nuo maailman tilanteet ei mieltä ilahduta, siitä ne tulee vaikeudet tänne meillekin, kauppa ei käy, ja irtisanomisia joka päivä vaan kuullaan.
      Kuka keksii sen tavan, millä sellaista teollisuutta keksitään, mikä maailmalle menisi kaupaksi.
      Ilman kaupan käyntiä emme pärjää, sama koko maailmalla tilanne, jos ei kaupan käynti vikastu, ostovoima lisäänny pahalta näyttää.
      Sitten nuo ainaiset rähinät joka suunnalla, ei varmaan tilannetta korjaa.

      Noista sinnikkäistä kasveista olette kertoilleet, lubiini täälläkin vaan meinaa vallata maisemaa, myrkytkin päälleen sai, mutta uusia pukkaa aina vaan lisää.
      Näyttävä kukkahan se on, mutta liika on liikaa, voi olla että pörriäiset siitäkin tykkää.
      Jättipalsamin minäkin mökille toin ja siinä sellainen hyvin leviävä kasvi myös, sellaisessa paikass missä on tilaa levitä, ei yhtään hullumpi.
      Väinönputki myös hyvä leviämään, sitä tuolla pihan perillä kasvaa, sinne soipii, kaunis vaalea kukkaaita.
      Sitä kukkaniittyä minäkin tuonne navetan pohjalle ajattelin, mutta eipä onnsitu tai on niin pitkän ajan homma että luovutin, nyt ajetaan nurmikoksi.
      Epätasainen on pinta, mutta siitä se tasottuu, kun koneella ajelee, pihaalue puolella melkein lisääntyi.

      Minäkin tykkään pyykinpesusta ja silityksestäkin, on aivan ihana saada puhtaat silitetyt vaatteet hyllyihin ja komeroihin.
      Siivouskin menettelee, kun aika ei ole kiireinen, saa rauhassa keskittyä siistiksi tekemiseen, tänään on sellainen päivä;)
      Saunan pesu minullakin, lauteet on hankaamatta, vaikka pientä siistimistä olenkin jo tehnyt, vanha saauna sitä saa aina vaan putsata, mutta oma hohtonsa silläkin, aina kaupungin kellari saunan voittaa.

      Eilen puhuimme juhannuskoivujen kaatamisista, ja sellisia pitkiä solakoita puita kuulema kaadetaan, minua säälittää puiden kohtalo, mutta on kuulema hyvä harventaa ja hyvät latvat rapun pieleen.
      Ennen riivittiin puiden lehtiä tuvan lattialle ja pihlajan oksia seinille kuistista lähtien sisään asti.
      No nyt on pihlajassa jo marjat ja muutenkin ei niitä katkota enää.
      Aina täällä maalla noita villinä siemenestä nousseita puita on katkottava, liian lähelle taloakin on joku kasvanut.
      Ukkosella varsin vaaran paikkoja ovat.

      Päivä on jo pitkälle virahtanut, nyt on aika alkaa toimimaan.
      Kaikille mukavaa ja sisätöihin paneutuvaa päivää, sadetta kai koko maassa on?

      • Matamimimmi

        Ehdinpä vielä pistäytyä Pirtissä, ennenkuin aloitan viime silaukset kotiimme kutsuttejen vieraitten kestitsemistä ajatellen. On pikkuisen huono tuuri ilmojen suhteen. Runsas kuukausi sitten olimme sopineet ystäviemme kanssa joka kesäisestä vierailusta, lyöneet lukkoon päivämäärän ja kellonajan, niinkuin nykyisin on tapana. Kyläänhän ei mennäkään muutoin kun kutsuttuina. Meille sattui tälläinen sateinen perjantai. No, vaikka emme ulkotiloissa voikaan olla, niin onhan meillä katto pään päällä, vaikka sataisi kuinka kovasti. Mölkkypeli jäi nyt pois ohjelmasta.
        Kaikella on tarkoituksensa. Ehkä meidän on tarpeellista syvällisempäänkin kanssakäymiseen, kuin pelien pelaaminen ja grillaaminen. Voimme keskustella ja tutustua läheisemminkin. Tuttavuudet ovat olleetkin paljolti vain "pintaa".


    • sini-sirkku ek

      Mukavasti satelee Espoossakin, mutta pieni kiire yllätti, kun joudunkin pitämään yhtiökokouksen tänään luonani.
      Harmitti vähän, kun olisi ollut muuta ohjelmaa iltapäiväksi sovittuna.
      Mutta, nyt vaan suihkun kautta hankintaan tarjottavat, leipomaan en nyt ehdi näin lyhyellä varoitusajalla,.
      Taidan ostaa hunajameloonin ja paloitella sopiviin suupaloihin, kääräistä kinkkusuikaleen ympärille ja tikulla kiinnittää.
      Jotakin pientä makeaa, siellähän näen sitten mitä löytyy.

      Alppiruusun sadat kukat hehkuvat tihkusateessa, lähes 2 metrinen kasvi on upeassa kunnossa. Liekö tammenlehtimulta on syynä, on kuulemma ainoita kasveja, jotka siitä pitävät.

      Haravoinkin syksyisin aina kasan sen juurelle. Kiitos kahviseurasta, nyt suihuun,...moikka!

    • Sateinen, viileämpi, päivä oli tänään. Ei ollenkaan paha, vaihtelu virkistää.

      Sitten...SkillaN pähkäili maailman- ja taloustilannetta. Tottahan se, kyllä ne vaikutukset tuovat lisää ongelmia. Onhan esitetty myös keinojakin tilantaan korjaamiseksi. Pessimisti olen, ne eivät riittävästi tehoa, niin suurista ongalmista onkin kyse. Tehty runsas yhteisöveron alennuskin taitaapi valua harakoille. Kuitenkin, jostakin nekin varat on butjettiin riivittävä. Veromuutoksen tuotoksen "poveenpistäjiä" kyllä riittää. Pessimisti olen, en usko " hyväntekeväisyyteen" tai mihinkään isänmaallisuuteen näissä piireissä. Monet vanhat jäljet tästä kertovat.
      No jaa...enhän ole suurten asioiden päättäjä, kunhan lievää purinaani pidän.

      Muutoin samaan, entiseen malliin olen tässä mennyt. Ei sykähdyttäviä uusia asoita, eikä myöskään murheita. Kirjoitellut olen hieman, mutta en tänne keskustelupalstoille julki hökäistävää. Tuhlaantuuhan aikaa näinkin. Se siitä. Ruualla "leikkimisestäkin" olen joskus täällä kertonut. Minulle on ruoka vain sen tarpeen täyttämistä, minkä elämisen polttoaineeksi tarvitsen. Huonoina aikoinani olen syönyt sitä, minkä olen "kiinni saanut." Vähän parempina aikoina jonkun verran valitsen, hyvää yksinkertaista sapuskaa. Eipä se mahalaukkuni kovin tietoisen ronkeli liene, päinvastoin tyytyväinen, kun sitä ei kokeiluilla yllätä. Tähän tyyliin ja elämäntapaani saavat vieraatkin tyytyä. Heitäkin on ainakin joskus pöytääni käynyt. Luusoppa paahtetuista kylkiluista on jo parhaasta päästä, eikä vesirinkelikään kahvikupposen kanssa ole hassumpi. Mitäpä muutakaan tarvitsee sanoa, kuin "talo elää tapoineen ja vieraat lähtevät aikanaan."

      Niinpä...lähdenkin. Hyvää jatkoa teille kaikille!

    • SkillaN*

      Taas uusi aamu ja kovasti tuulinen tämä puolenkuun päivä on alkamassa.
      Viikko enää siihen keskikesän odotettuun juhlaan, joskus tuntuu kuin maailma loppuisi joulun ja juhannuksen jälkeen, niin niitä odotetaan.
      Puoli vuotta ja joulua odotamme, niin se hurahtaa vuosikin taas loppuun.
      No eletään nyt tätä kesää, nautitaan kaikesta minkä luonto meille antaa.
      Lämpöä on nippanappa viisitoista astettta, aurinkoa tässä jo kaipaa, ehkä huomena sitäkin saadaan.
      Pyykkipäivä tänään ja siinäpä sitten saunakin juhannus kuntoon tulee laitettua.
      Maanantaina kotiin ja keskiviikkona takaisin, ei passaa jättää enää saunan siivousta ensi viikoksi.

      Ihan kivoja väliin nämä sadepäivätkin, eilen sain siivottua ja pullaakin paistoin, onnsituikin hyvin, hilloa laitoin päälle.
      Ainahan ei onnistu noiden ilmojen kanssa ja harmillista jos suunnitelmat joutaa muuttamaan.
      Kai sitä juhannukseksi on taas paljon toivomuksia sään suhteen, kaikki ulkoilma tapahtumat sitä kuivaa säätä odottaa, eipä houkuta mennä vesisateeseen seisomaan.
      Järjästäjille iso harmi, jos yleisöä ei kerry.

      Sini-sirkku onnistunut kasvattamaan alppiruusun, se on aika vaativa kasvi, en ole yrittänytkään sen kasvattamista.
      Pionit alkavat aukaista kukkiaan, nyt jännään kestääkö tukipajut kukkien painoa.
      Sade ja tuuli vielä lisäävät painoa, kymmeniä kukkija on tulossa.

      Meilläpä on sama maku ynnämuun kanssa, luusoppa maistuu, voisipa sanoa että ihan herkuista käy, laitan liemeen vähän rikottuja ohraryyniä ja liemikin maistuu niin vahvalta.
      Nuo vanhat vaatimattomaksi luokiteltavat ruuat ovatkin maultaan parhaita, muistan kaiholla perunalaatikkoa mökin hellauunissa tehtyä, oli se myös herkkua, ei tule niin hyvää sähköuunissa.
      Mitä muuten laitatte erikoista ruokaa juhannuksena?
      Minulla on se perinteinen ohrarieska piimään tehtynä, täällä päin se on oharaleipä.
      Piirakoitakin paistan, jos vieraita tiedossa, kotikaljaa, lettuja ja grillikylkeä ja makkaraa.
      Jotakin hyvää salaattia, oliivilla ja fetajuustolla höystettyä.

      Tuo maailman meno aina vaan ihmetyttää, työn teko tuntuu olevan kannattamatonta melkein joka suunnalla, miten ne onkaan ennen kannattaneet ja voittoakin tuottaneet.
      Hallitusta moititaan työpaikkojen katoamisista, minkäs nekään mahtavat, kun pääoma rahansa ja työnsä muualle siirtää, pienempien työpalkkojen toivossa ja voiton kiilto silmissä.
      Eikö mikään riitä näille jo rikkaille omistajille, kuolevaisia ovat hekin, mitään ei mukaansa saa.
      No perilliset voivat elämänsä huolista vapaina alkaa ja elää, ehtivätkö koskaan loppuun kuluttaa?

      No, kyllä tässä rimpuillaan vähälläkin, kun ei ole isoihin tottunut, tyytyväinen on oltava ja olenkin.
      Nyt tuli vesipadan alle ja alkeellinen pyykinpesu aluilleen, kivaa päivää teille ystävät.

      • Päivää että paukahtaa;)

        Taitaa pojat tykätä minusta;)ai mitennii,noku minulla on ollut pyykkipäivä ja aurinko porottanut koko päivän.
        Ennen sanovat että pojat tykkää jos on pyykkipäivänä aurinkoista.

        En minä kyllä niitä pyykkejäni ulos vienyt,kun on tuo liikkuminen sitä mitä on;(

        Nyt maistuu pirtin kahvi.
        Kiitosta vuan.
        Voekeeha hyvin.
        näkyillään...


      • muori67 kirjoitti:

        Päivää että paukahtaa;)

        Taitaa pojat tykätä minusta;)ai mitennii,noku minulla on ollut pyykkipäivä ja aurinko porottanut koko päivän.
        Ennen sanovat että pojat tykkää jos on pyykkipäivänä aurinkoista.

        En minä kyllä niitä pyykkejäni ulos vienyt,kun on tuo liikkuminen sitä mitä on;(

        Nyt maistuu pirtin kahvi.
        Kiitosta vuan.
        Voekeeha hyvin.
        näkyillään...

        Paukautanpa sitten...iltaa! Edellistä viestiä mukaillen. Eipä juuri muuta kerrottavaa olekaan - vai olisiko niin paljon varastossani, etten tiedä mistä aloittaisin. Ehei, ei niinkään.

        Sattuupi nyt olemaan rojekti päällä, selkää oikaistessani teen ilmoituksen. Hyvin hengissä pihisen, touhu kovasti menossa, tuloksesta ei tietoakaan, kunhan nokkani tuhisee. Tärkeänä tekevinäni, tottakai.

        Oikein hyvää illan jatkoa itse kullekin. Aurinko paistaa.


      • ynnämuu kirjoitti:

        Paukautanpa sitten...iltaa! Edellistä viestiä mukaillen. Eipä juuri muuta kerrottavaa olekaan - vai olisiko niin paljon varastossani, etten tiedä mistä aloittaisin. Ehei, ei niinkään.

        Sattuupi nyt olemaan rojekti päällä, selkää oikaistessani teen ilmoituksen. Hyvin hengissä pihisen, touhu kovasti menossa, tuloksesta ei tietoakaan, kunhan nokkani tuhisee. Tärkeänä tekevinäni, tottakai.

        Oikein hyvää illan jatkoa itse kullekin. Aurinko paistaa.

        Minun täytyy oikeastaan sanoa hyvää yötä, ei minulla mitään projetia ole ollut, enimäkseen pelaillut pelejä, mitä nyt kotihommia aamupäivällä, iltapäivä mennyt punasenristin laskuun.
        Olen kyllä aikonut kirjoitella, mutta ei siitä oikein mitään tule.
        Olkoon tämä minun ilmoitukseni siitä, että henki vielä pihisee.
        Oikein hyvää yötä Pirtissä kävijöille Late.


    • SkillaN*

      Sunnuntaiaamua, kauniiseen aamuun saa herätä, aurinko jo korkealla paistaa.
      Eilisen harmaan ja tuulisen päivän jälkeen ihana nähdä aurinko ja tuulikin tyyntynyt.
      Tänään kalareissu mahdollinen, katiska on käytävä katsomassa, kissat jo kalaa pyytävätkin.
      Yksi kissoista uskaltaa keittiöön asti, mutta ei auta paljon liikahtaa, kun karkuun menee.
      Ulkokissoja ovat, mutta aika kivasti meille ovat tottuneet ruokaa pyytämään.
      Keskenään juttelevat kovasti, mitä on puheen aiheena voi vaan arvailla.
      Pyykki tuli pestyä ja hyvin kuivaksi sain, tuuli iloisesti niitä heilutteli, tänään silitys edessä.
      Nyt on lopulta saunakin saatu puhtaaksi, kelpaa juhannus tulla.

      Pojat tykkäsivät minusta, aivan kuin muoristakin, jos nyt pyykin kuivamisesta puhuu, muusta en sitten mitään sanokkaan.
      Voi olla, että ne ajat on ohi, kai sitä jokus on joku tykännyt;)
      Salainen on projektisi ynnämuu, kai joskus kerrot, olisko vaikka maalaus homma, sitä hommaa kun aloittaa, ei heti voikaan keskeyttää, aika homma levitellä maalit ja pensselit.
      Inspiraatio kun syttyy, ei auta keskeyttääkään.
      No enpä arvaile enenpää, kerrot sitten kun haluat, tai jätät kertomatta, kiva olisi tietää;)

      Noita Laten pelejä en osaa, kurkkailen joskus, kun kutsuja saan pelikaveriksi, mutta oudoilta näyttävät, ei kyllä aikakaan myöten anna.
      Pelailen näitä lehtien pelejä joskus, ottelemaan en uskalla, en pärjäisi kumminkaan.
      Ylimääräinen aIka menee noiden käsitöiden kanssa, ristikoiden tekokin on jäänyt.

      En tiedä alkaako tämä kirjoittelukin uuvuttamaan, kai sitä on jo kaiken kerrottavan kertonut, loppuu se into minultakin, johan tätä on ollutkin, melkein joka aamu kymmenen vuotta.
      Taitaa tämä koneen käyttö typistyä pankkiasioihin.
      No katsotaan, onko niin juuttunut kirjoittelu, että ei osaa päivää muuten aloittaakkaan;)
      Aika näyttää, miksi eläminen muotoutuu, paljon on kirjoittajat vähenneet, ehkä sekin osa syy myös tähän jutusteluun haluttomuuteen.

      Nyt matoja etsimään ja kaloja narraamaan, ehkä siellä ajatuskin virkistyy, tiedä vaikka karhu vastaan tulisi.
      Pitää vielä kertoa, miten kalanperkuu jätteet saivat lokit pihapiiriin löytymään.
      Järvi on puoletoista kilometrin päässä ja lokkeja ei ole sitten kevään pellon kynnön jälkeen näkynyt, mutta nytpä tulivat.
      Ei kauan mennyt, kun siivuujätteet lokkien mahaa täyttivät, harakat jäi ilman.
      Onko niillä hajuaisti mikä ohjaa apajalle?

      Kaunista ja leppoisaa sunnuntaita teille kaikille, lukijoille ja kirjoittajille;)

    • Kosteahkolta näyttää, mutta pakkasta ei sentään ole, vaikka aurinko on tainnut vetäytyä suurensuuren päivävarjon alle.
      Ei linnun lintua näy pihalla, ja niityn kukat rusehtavat uhkaavasti. Yksinäinen lupiini kukkii tienvarrella.
      Saapas nähdä, millainen juhannus tulee.
      Ei minulla mitään toivomuksia sen suhteen ole. Tietysti olisi ihanaa, jos muutamat teistä himoduunareista tulisivat tekemään juhannussiivouksen meillä.
      Naapurin tai toisen naapurin kissa kävi ryömimässä niityllä ja loikkasi ainakin kymmenen metriä pihalle ja paineli kuin ammuttu näkymättömiin.
      Tämä kissajuttu on sellainen, että oli naapurin kissa, ja sitten taloon muutti uusia asukkaita ja heidän mukanaan kissa.
      Alkuperäinen naapurin kissa on musta, ja sillä on valkoinen kuolalappu leuan alla. Tämä toisen naapurin kissa on musta, ja sillä on valkoinen kuolalappu leuan alla.
      Nyt emme siis erota, onko maisemissa naapurin kissa vai toisen naapurin kissa.
      Onpahan sitten jotakin mietittävää meilläkin, kun elämä on melkein pelkkää perjantaita. Ennen oli aina maanantai, emmekä ollenkaan huomaa, missä ne muut viikonpäivät ovat.
      Onkos Kahvipirtissä tänä vuonna juhannustanssit ja kokko?

      Herrijerri! Aurinkokin pillastui paistamaan! Olisikohan se järjestämässä kesäistä juhannusta?
      Aurinkoiset terveiset minulta ja tuolta auringolta!

    • ''On kaunis sunnuntaiaamu tää,
      se muistot mielessä herättää...''

      Aina jokin laulu on meneillään, vaikka nythän pitäisi kohtapian laulaa
      ''Juhannus on meillä herttainen,
      pirtti pesty on puhtoinen..."

      Eilen sain pitkän siivousmaratoonini loppuun, "vähän päivässä, paljon viikossa"- peraatteella olen tehnyt sitä.

      Viimeksi pesin kylpyhuoneen ja sen molemmat matot sekä saunan eilen. Nyt on puhtoista viimeinkin.

      Juhannusmatkalle lähden kuten viime vuonnakin, ja nyt jo etukäteen toivottelenkin meille kaikille hyvää keskikesän juhlaa, onnen hetkiä ja ilon viemistä muillekin, silloinhan se tuplaantuu. Pari päivää pakkailen kaikki tarvittavat mukaani.

      Tavataan parin viikon päästä, jos Luoja suo. Juhannushan on kaikilla täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. - Voidaanpa hyvin!

      • Matamimimmi

        Vieraita kestitty ja oman "pirtin" antimilla ravittu itseämme. Nyt ehdin tänne meidän mukavien seitsemänkymppisten kahvipöytään.
        Ei tässä mitään sen kummempa kuin, että pikkuisen harmistuneita olimme, vieraat sekä me isäntäväki kun ulkona satoi koko perjantaipäivän.
        Kuitenkin päätimme edelleenkin pelata "venäläistä rulettia" ja kutsua kylään, puolin ja toisin, hyvissä ajoin, ei mitään sääkarttoihin ja ennusteihin tuijottelemista. Onhan se mielenkiintoista kun toukokuussa sovitaan kesäkuun vierailusta, satoi tai paistoi.
        Rauhaisaa kauniin kesäsunnuntain viettoa kaikille!
        Olipa taas kiva käväistä!


    • Ulkohommat ehdin tehdä ja sitten alkoi vettä ropisuttaa. Hyvinhän aikatauluihin meni. Niihän päivät mennä humahtaa kuin Venlastiina totesi. Onneksi ei tarvitse vahtia, ettei väärän aikaan ala pyhiä pitämään.

      SkillaNille rojekteistani, ajettelin vastata, että eihän keskeneräisistä mitään. Päädyin siihen, että taitaapa tulla ikuisesti valmisteilla oleva.
      No, lyhyesti, yritin ja yritän tehdä uudenlaista, sellaista jota en ole kokeillutkaan. Tuskinpa absraktiksi voi nimittää, mutta kuitenkin pääasiana värit, vastaväreillä leikkiminen, jossa suorat hahmot jäävät vähäisiksi. Jotain maailmankuvaa yritän sisällyttää ja sovittaa. Taitaa olla liian suuri pala kyvyilleni, hulluudestani täytyy huudella apua. Se siitä.

      Juhannusta en ole kummemmin ajatellut. Korpeen ei vielä lähde, odotan lakkasadon alkamista. Ei taida tulla pienempiäkään retkiä, näillä kulmilla pyöriskelen. En ole tarkkaillut paikallisia ulkoilmateattereita onko heillä ohjelmaa tai muuta juhlintaa. Eipä juhannustakaan ole tullut nostettua sellaiseen arvoon, että on "pakko" juhlia.

      Tällä mallilla ja toiste lisää.

    • Iltapäivää.

      Nyt rupesi vettä lorottamaan.'Päivä on muuten ollut aika kiva,mitä nyt tuuli vähän tuivertanut ;)

      Niin on päivä iltaa kohti menossa.

      Kerhohuoneella olin muutaman tunnin kortilla ja kahveet keitettiin.
      Siellä porukassa se kahvi maistuu parhaiten.
      Siellä saa myös hyvää nauruterapiaa;)

      Nyt pitää mennä katsomaan tuota luoto ohjelmaa.
      Miten mielenkiintoista;)

      näkyillään...

    • hevat

      Ihanat terveiset täältä pohjoiskarjalasta. Rampana olen laiskotellut,onneksi

      on minulla kaverini passaillut nöyrästi minua. Mökillä kuitenkin suurimmat ajat vietetty,kun asuntomme oli ,kuin sauna pyykillä käydessämme.
      Juhannuksen jälkeisellä viikolla rolaattorin käyn luovuttamassa ja röntgenissä.
      Kyllä lääkäri arveli, että heinäk puolessa välissä pakotukset loppuu-toivoa sopii.
      Kerron mukavat mieheni sanat ,kun vieraita kävi,hän aikoo laittaa 2m korkean
      verkko-aidan tuohon rinteeseen.Loppuu hetan rinteeseen kiipeily mut uskon
      itsekin sen muistavan kerran luut ovat niin haperoita... Aika hyvin jaksoinkin rupatella. Kiitos ystävät,kun koko ketjun luin väsähdin...Voikaa hyvin!

      • Matamimimmi

        Heikot ovat luut minullakin.Ranteet murtuneet kolme kertaa, nilkka kerran. Nikkeliä pantu vahvistamaan ja Riseratio nimistä lääkettä määrätty heittelemään helttaan lopun ikäni, samoin kalkkia, missä on d-vitamiiniä.
        Tehdään niinkuin tohtori määräsi, mutta ennen kaikkea paras katsoa jalkoihinsa, ettei kompastele, ettei uusia luunmurtumia tule.
        Eerkkuja ihanaan Pohjois-Karjalaan, kuten muualleki kauniissa maassamme!


      • Matamimimmi kirjoitti:

        Heikot ovat luut minullakin.Ranteet murtuneet kolme kertaa, nilkka kerran. Nikkeliä pantu vahvistamaan ja Riseratio nimistä lääkettä määrätty heittelemään helttaan lopun ikäni, samoin kalkkia, missä on d-vitamiiniä.
        Tehdään niinkuin tohtori määräsi, mutta ennen kaikkea paras katsoa jalkoihinsa, ettei kompastele, ettei uusia luunmurtumia tule.
        Eerkkuja ihanaan Pohjois-Karjalaan, kuten muualleki kauniissa maassamme!

        Pohjoi- Karjalaan minunkin mieli tekee, kohta 40 vuotta siellä käynyt mökkeilemässä.
        Saa nähdä miten tänäkesnä käy. Täytyy vielä odotella tohtorin lausuntoa ensiviikkoon.
        Juhannushan siitä kohta tulee, eipä taida juhannusjuhlia lähitienoilla olla, ehkä vietämme omalla parvekkeella, taidan hakea nurkkakaapista pullon kotiin, siellä sitä piisaa
        Iltapäivän satoi, aamulla aurinko kurkki, niinkuin nytkin.

        Muista sitten ynnämuu kun projettisi on valmis, pistä se esille sinne omaan galleriaasi.

        Hyvää Juhannuksen alustaa pirttiin, Late Vaan.


    • Huomenta, arkinen viikko alullaan ja se päättyy sitten juhanukseen.
      Matkaan kotiin tänään ja hoitelen asioita mitä on sinne tullut, keskiviikkona on tarkoitus palata.
      Vettä satoi taas reilusti ja tuuli tekee ilmasta viileän tuntuisen, vaikka lämpöä onkin melkein kaksikymmentä astetta.
      Näin aamulla vähän vähemmän.
      Kaloja saatiin ja kissoille niitä on syötelty.
      Yksi mirri kulkee perässäni, kun tuolla penkkejä näykin, se tulee katsomaan mitä teen.
      Viime yön nukkui kuistiile tuolissani, ei vaan anna koskettaa, tassu nousee nopsaan jos yritän.

      Mikäpäs estää juhannustansseja pitämästä, eihän kaikki matkusta jonnekin, ei kun kokkoa vaan keräämään.
      Liisa.sal, huiskuttelen hyvän matkan toivotuksia, olkoon matkasi onnekas.
      Matamimimmille, eihän sade ystävyyttä voi karkoittaa, kyllä se aurinko vielä kestejänne suosii.

      Oikeassapa olinkin tuon arvailuni kanssa ynnämuu, ei kun hyvää jatkoa vaan taiteilijalle.
      Muistan miten opettajani sanoi, että hän seinällä tauluja katselee ja huomaa korjattavaa, ottaa ja korjaa, siis valmiiksi harvoin tuleekaan, sitkeästi vaan yritystä.
      Varovainen sitä on oltava, hevat usko vaan sinäkin, ikävä noita vaivoja sitten potea, mutta minkäs vahingoille voi, tulevat vaikka varoisikin.
      Minäkin eilen veneestä syöksyin mutalikkoon, en ihan lampeen kumminkaan, kyynärpää sai haavan, olen melkosen kömpelöksi tullut.
      Yritin tanssahdella tässä yhtenä iltana, oikein säikähdin, miten sekin taito alkaa romuttua, jalka ei suostu tottelemaan, hyvänä tanssijana olen itseäni pitänyt.

      Lääkkeillä olen selvinnyt vain yhden pillerin ottamisella päivisin, onnekseni, kilpirauhasen vajaa toimintaa kuulema, en tiedä edes miten se vaivaa, no painon noussu yksi oire, se todistettu;)
      Kaupunki juhannus on juhannus myös ja kesän juhla, voi sitä juhlia silläkin tapaa, eikä itikat pure, mikä noissa ulkoisissa juhlimisissa riesana.
      Tuo nurkkakaapilla onkin hyvä käydä, rapulaa ei saa millään aikaan;)
      Tulkaa vaan tyhjentämään nurkkakaappia kaikki.
      Juhannussäästä ei ihan kauheita luvattu, jospa se olisi edes kohtalainen ja ihmiset pääsisivät nauttiimaan juhlinnasta.

      Nyt alkaa lähdön valmistelu, pitää lähteä, että pääsee palaamaan, en kyllä tykkää yhtään tästä rumppaamisesta, mutta minkäs sille mahtaa, kaikki ei mene tovoimusten mukaan.
      Nauruterapiaa tässä kaipaisi, kerroppa muori hyvä juttu.
      Moikka nyt taas, huomenissa tavataan, jos kaikki oikein menee.
      Kirjauduin tuonne yhteisöön ja jäi päälle, sielläkin tulee kovin harvoin käytyä.

    • Huomenta !!

      Skillanille,käyppäs katsomassa IltaSAnomista,siellä neuvotaan kuinka hyttysistä pääsee ilman noita myrkkyjä.

      Pilvinen aamu on,eilen illalla sateli jonkin verran.

      Ovat kyllä luvanneet sadetta täksipäiväksi.

      Eipä tässä kummempaa,kunhan ilmottauduin;)

      näkyillään...

    • Hei pirttiin.

      Pikku vierailu pirtissä ei ole pahitteeksi:o))

      Mukamas jotain tekemistä minulla, ku ei kerkee? käymään täälläkään.
      Ei nii mitään, kunhan selailen netin käsityösivuja ja muuta tarjontaa. Siinähän se aika kuluu rattoisasti, niska kipeenä sitten havahdun " kylmään maailmaan".
      Piski olikin tänään intolenkkeilijä. Olisi vaan jatkanut matkaa, mutta mie joutusin toppuuttelemaan, kun taivas muuttui kovin harmaaksi ja muutama heikko pisara tuntui kasvoilla tuulen heittämänä.
      Meillä päin on vain 11 astetta lämmintä, mukava ulkoilu ilma piskin mielestä ja miksei minunkin, on leppoisaa kävellä, ei heti käy hikoilemaan. Kosteutta on paljon, luonto on kauniin rehevää.

      Pikkuiset peipon pojat, jos poikasia olivat, noukkivat maasta jotain syötävää ja päästivät meidät ihan muutaman metrin päähän, ennenkuin lennähtivät tiehensä. Piski tiirasi niitä korvat ja häntä pystyssä, tarkkana.

      Jaa'a lähenkin nostamaan pyykit pois koneesta.

      Leppoisia juhannusviikon päiviä pirttiläisille.
      Hei hei

    • kiitos kiitos- päivähän on mitä leppoisin.
      Linunpoikasista puheen ollen. löysimme maasta 2 kuollutta talitintin pienen pientä poikasta. Mikähän julmuri oli käynyt pesän tuhoamassa ,oliko käki vai tikka ??
      Ties montako poikasta oli ripoitellut ties mihin, nuo kaksi oli pihamaalla, poloiset.
      Julma on tämä elämän laki, toinen toisiaan tuhotaan, niin ihmiset kuin eläimet ja linnut, kaikki.
      Myyriä vaan harvemmin saa ansaan. Pitäisi olla kissa tai koira. Koirakin on kuulema kova jahtaamaan myyriä- kertoi tuttava koiran omistaja. kaksikin tuntia voi kytätä myyrää- kertoi hän.
      Onneksi suurin riesa on keväällä, kesällä niitä vähemmän näkyy. ei sillai haitaksi saakka.
      Mutta mihin ne eläimet laittaisi kesän mentyä-- siinäpä pulma.
      Pitäiköhän lainata wiiwidearin suloista Piskiä myyräjahtiin ? Koirathan eivät myyriä
      syö, kunhan jahtaavat .
      Jäädään odottelemaan millaiset keskikesän juhla säät saapuvat. Niitä odotelessa
      kaikille hyviä aurinkoisia päiviä !

    • Hintriika*

      Yötä taas! Se on sitten ohi tältä erää. Se koulunnylkytys nimittäin. Kunhan vielä lähettävät virallisen toikkarin Turusta. Sieltä siksi, että kurssi oli Turun yliopiston heiniä, vaikka sen paikallisen ryhmätyöskentelyn järjesti Lapin kesäyliopisto. Nyt sitten päässä pyörii, mitä ensi syksynä. Pyöriköön nyt vielä.

      Perjantaina minusta tuli jo toisen tyttölapsen isomummo. Taas yli nelikiloinen mötikkä. Että kaikenlaisia saavutuksia on kasassa, joskaan en ole tehnyt yhtikäs mitään tämän viimeisen urotyön hyväksi. Ihan ne nuoret itse osasivat!

      Maalaustalkoot eivät ole edistyneet mihinkään, kun aina sovittuna iltana on taivas puuttunut peliin ja tipauttanut sadekuuron niskaan juuri silloin. Tänään tulikin melko rytinällä. Niin täyskuuroa sadetta oli että tais olla vähän sokiaakin.

      Kuuroista johtuen en ole nokkaani ulos pistänyt tänään. Kankku on turtana, kun olen tässä koneen ääressä istunut. On muka kaikenlaista rojektia tehtävänä. Ei taija mistään valmista tulla sen kummemmin. Mutta oonhan minä niitä rojektejani jo vuosikymmeniä hautonut muutenkin. Tehneekö tuo lisä mittään?

      Kappas, vuorokausi vaihtui! Se oli eilen, kun tuli 16 vuotta pitkästi tätä yksinäistä elämänpolkua. Aika uskomatonta, että siitä on niin kauan, Ja kuitenkin niin vähän. Kirjoitin siitä blogiinkin (siihen, mikä kurssin sivuoireena vahingossa syntyi) ja sain yllättävän suuren lukijajoukon.

      Oh ja voi, kun pitäisi osata ruveta vaaka-asentoon. Tämä kesä on sellaista aikaa, että tuntuu pöljältä mennä nukkumaan. Vaan joskushan sitä täytyy.

      Nähhään taas!

    • hevat

      Heipä taas,lähden käymään talviasunnolla ja samalla juhannus ruuat kaupasta.
      Nuoret tulevat jo torstaina ja laittavat myös meille Juhannuksen juhlaa.

      Elämää vilske piristää sit kummasti,vaikka pilleri huumassa tunnun olevani itse välillä. Siispä apu tulee tarpeeseen...

      Tärkein ilmoittautumisen syyni on-Teille hauan toivottaa-HAUSKAA JUSSIA!

    • SkillaN*

      Huomenia aurinkoiseen tiistaiaamuun.
      Pilviä näkyy kuitenkin keräilevän ja tuuli vaan humisee, tämä alkukesä on ollutkin kovasti tuuli voittoinen.
      Kotona olen ja kaikki hyvin, torilla aion kipaista, katselen millä mallilla on alkukesän tuotanto.
      Hinnat varmaan pilvissä näillä ensimäisillä tuotteilla, jos on kaikilla muillakin.
      On aivan kamalaa miten hinnat on nousseet, kai sitä talouden tasapainoa tälläkin lailla yritetään tasata.
      Ikävää siinä on se, että pienituloisille alkaa olla vaikeaa tuo rahan riittäminen, monella meillä eläkeläisilläkin.
      Näin on asiat tänä päivänä.

      Vai on H* blogikin, mikäpäs siinä, minä en jaksa enää mihinkään muualle kirjoitella, tämä aamuinen riittäköön, onhan se melkein blogin arvoinen.
      En ole innostunut edes lukemaan näitä blogeja, ajan puute siihenkin syy.
      Todistus on varmaan hyvä sinulla, olethan niin yritteliäästi jaksanut, näin olemme saaneet lukea.

      Meillä oli sellainen sekarotuinen, aivan lutunen koira ja se myyriä jahtasi ja tuhosi.
      Jännä katsoa miten nuuski ja kohta pesän kaivoi, surullistahan se myyrien kohdalla oli, julmaa se elämä tältäkin osin on.
      Tuntuu kuin ihmisten kohtalo melkein samanlainen tuolla sotia käyvissä maissa.
      Se suloinen oravakin voi niitä linnunpoikia napsia, surullista kaiken kaikkiaan.

      Luonto on rehevää, kuten wiiwidearkin totesit, minusta vaan liiankin rehevää. Katselin junan ikkunasta ja pelkkää pajukkoa vaan näkyy, puiden lehdettöminä ollessa näkyi järviä, lampia ja taloja, saisivat noita pusikoita tien ja radan varsilta kyllä hävittää.
      Mitenkähän ei ole keksitty mitään kulutusta tuolle pajulle, sehän hyvin kasvaa, voisiko siitä olla hyötyä vaikka bio teollisuudelle, pitäisikö tässä ruveta ehdottelemaan;)

      Kiitos vinkistä muori, katsoin tuon itikoiden lisääntymis tiedon.
      Vesiastiat on räystään alla, mutta pakko niitä on pitää, että kasteluun vettä riittäisi.
      Tuo kansien laitto onkin käynyt mielessä, sillä tietoa on ollut niiden inisijöiden syntymästä, täytyypä etsiä pönttöjen kannet.
      Mites ne mäkärät syntyvätkään ja paarmat, miten niistä voisi selviytyä ilman puremaa, makupala olen niillekin.

      Mahdottoman paljon kukkia ja marjan alkuja mansikoissa, jaksavatkohan kaikki valmistuakkaan.
      Metsässä on kuulema kovasti mustikkaa tulossa ja vatussa paljon myös kukkia, hyvä marjasato toiveissa.
      Uskaltaako tälläinen kopuroija metsään mennäkään?

      Vielä noista myyristä, luulen että maalla siellä olinpaikassani ei myyrät viihdy, nämä kissa ystävät siitä huolen pitää, vaanivat aina jossakin ja sitten hyppäävät kimppuun, kai useasti saaliinkin saavat.
      Elo on siellä vilkasta, on kissoja, harakoita, lokkeja, supiakin, isommat eläimet
      ovat vielä poissa pysyneet, niitäkin siellä kyllä on, ihmisiä vähemmän;)

      Nyt aamurupeama on tässä vietetty ja puuhastelu muualla odottaa, nypittävä vähän huushollin pölyjä ja roskia kasaan.
      Torille sitten matkaan, hyvää päivää jokaiselle, menkää torille, ken kykenee, kiva on vaikka kukkia siellä katsella.

    • Ramoona*

      Etelärannikolla herättiin aurinkoiseen päivään ja sääennustus lupailee kaunista juhannusta. Saaristossa on tilastollisestikin eniten aurinkopäiviä, joten luottavaisesti tässä juhannusta odotellaan, veden äärellä saadaan juhannusta viettää sukulaisporukalla. Skillan aiemmin kyseli juhannusruokia, ja ulkona laitettavia ruokia suositaan meilläkin, kalaa savustetaan ja grillaillaan esim. kanaa tai possun kassleria , lisänä folionyyteissä perunasuikaleita ja vihanneksia. Grillissä pyöritellään maissin tähkiä ja vartaita tomaatista, paprikasta ja sipulista, muutama makkarapala siihen seuraan, jos tuhdimpaa haluaa. Oikeastaan se on samaa kuin muutenkin paljon kesällä syödään, lajeja on vaan useampia ja varmasti uudet perunat ja sillikin maistuvat jossain välissä. Lettujen paisto muurikalla on juhannukseen kuuluva taattu ohjelmanumero, vaari äitinsä opeilla on siinä kaikkein paras.

      Myyräjuttuja olette kirjoitelleet. Meidän ensimmäinen koira oli mäyräkoira, eli luolakoiraksi erikoistunut. Se toteutti vaistojaan myyräjahdissa tilauksesta muutaman naapurinkin tontilla, treenasi kissaakin siihen. Myöhemmät saksanpaimenkoirat ovat varmaan toimineet ennaltaehkäisynä, koiran ahkera liikkuminen pihapiirissä ei jää myyriltäkään huomaamatta ja älyävät pysytella naapurin puolella. Olen istuttanut myyrien mielestä pahanhajuisia sipuleita vähän joka paikkaan, narsissia ja valkosipuleita.

      Meillä kävi vähän isompi "verottaja", hylje oli tehnyt isoja reikiä verkkoon ja napannut saaliit, mutta ovathan ne niin sympaattisia ja tervetulleita joskus näyttäytyessään, ei niille raaski edes kiukutella. Täällä peurat ovat aika tavallisia vieraita puutarhoissa, syövät omenia ja tietysti tallovat , meillä aita on pitänyt ne ulkopuolella. Nyt on mukavaa seurata lintupoikueiden lentoharjoituksia, emoilla on kiireistä.

      Kaunista ja leppeää juhannusviikkoa !

      • Matamimimmi

        Mukavoo illanköllykköö, lainatakseni rouva Ylikypsän mehevää savonmurteen lainausta!
        Olemme nauttineet pihalla olon ihanuudesta, ihailleet pionien upeita kukintoja , samalla harmitelleet, että juhannuksen aikaan ei tänä vuonna kuki enää juhannusruusut, eikä(ainakaan meidän pihallamme) muutkaan kukat ja pensaat. Eipä sen väliä! Kesä on vihreimmillään.
        Täällä pirtissä on tunnelmaa, niinpä en malttanut olla pistäytymässä iltakahvilla. Tapasin kivoja tuttuja ja kaikille toivotan hyvää Jussin-päivää! Tosin pistäydyn vielä ennen perjantaita Pirtin väkeä moikkaamassa.


    • Olen seuraillut kuinka ahkerasti Pirtissä kävijät siivoilevat ja pesevät. Ehkäpä olin yllytyshupsu, pesasin ikkunat ja myös hyvin. En kyllä kovin ahkera siihen puuhaankaan ole, se oli eka kerta tänä vuotena. Ja kun puuhaan ryhdyin, ulkoistin myös matot ja pieksin kunnolla, vaikka eihän ne mitään pahaa olleet tehneet. Sellainen työnsankari, kyllä nyt elellä ja katsella kelpaa. Eikä homma vaikea ollutkaan, vaihtelusta menee, kun alkuun pääsee.

      Juhannus menee rauhallisesti. Ehkäpä pitää varalle käydä puteli "miestä väkevämpää". En kyllä kuitenkaan mittelöön ryhdy. Autosta on sekin hyöty, että se kummasti käyttäytymistäni rajoittaa. Sitä joutuu ajattelemaan, että on ajokunnossa, jos pienikin epäily on siitä, että tekee mieli lähteä hurauttelemaan liikenteeseen. En viitsinyt edes suunnitella käyväni rohmuamassa Pirtin nurkkakaapilla. Se on eri juttu Latella, hänhän huolehtii koko kuuluisan nurkkakaapin runsaasta sisällöstä.

      Onnittelut Hintriikalla koulun "nylkyttämisestä", taas yhden tavoitteen saavuttamisestasi. Niinhän sitä pitääkin tehdä. Minulle käy niin, että kun ajattelenkin uutta, niin tulee se "pitäisi." Ei nyt ihan paikallaan tallomista kuitenkaan.
      Oikein hyvää kesän jatkoa! Pianhan tämäkin on ohi, muutaman päivän kuluttua aurinko näyttäytyy lyhemmissä pätkissä.

    • SkillaN*

      Huomenta ja taas keskelle viikkoa, kyllä nämä päivät, viikot vierivät nopsaan.
      Kaunis aamu, vaihteeksi ei tuuli puhalla ja lämpöä lienee vaikka kuinka paljon, omaan mittariini en usko, on melkein kaksikymment yhdeksän, siihen paistaa aurinko;)
      Nyt on lupailtu melkoisen kaunista juhannuksen aikaa, toivottavasti ei vesillä paljon vahinkoja tapahdu.
      Liikenne toinen vaarallinen asia, jostakin kuulin, että hirvien aiheuttamissa kolareissa ei ole yhtään menehtynyttä ihmistä, hirvien lukumäärää ei kerrottu.
      Tukkoisia on taas tiet, kun kaikki maalle lähtee kokkoja polttamaan, minulta se jää väliin, en koskaan ole kokon polttoa seurannut varttavasten, nähnyt kyllä olen.
      No enpä muutenkaan noissa ulkoilmajuhlissa kovin paljon ole viihtynyt, sitä omaa rauhaisaa mökkeilyä olen aina kaivannut ja siellä viihtynyt.
      Niin nytkin tapahtuu.

      Taas kerran todetaan mitä saakaan ainainen kertominen siivouksista ja näistä arjen touhuista, niinpä tarttui into ynnämuullakin laittaa koti juhannuskuntoon;)
      On se todella mukava sitten urakan jälkeen katsella ja nuuskia raikkaan tuntuista, pölyistä vapaata ilmaa, vähän aikaa ainakin, kummasti se pöly tulee asumattomaan asuntoonkin, sen huomasin.
      Entäs ikkunat, en viitsi edes katsoa, nyt kun aurinko paistaa, on kuin kuravettä olisi lasiin heitetty, nyt vaan karkuun kiireesti ja vasta syksyllä laseihin syvennyn.

      Luulen että pionit tervehtivät täydessä loistossa ja pieni juhannusruusu nuppujaan avaa, samoin vaalenpunainen ruusu, en tiedä nimeä, jäivät nupuilleen kun lähdimme kaupunkiin.
      Kirvat juhannusruusun oksien kärjistä tappoin käsin ja nyt näytti että nuppunsa sai pitää, on niin pieni, että tämä homma onnistui.

      Ramoona puhuit hylkeiden repimistä verkoista, norpat uivat myös kalasaaliille verkkoihin, monasti sinne kuolevatkin, ainakin ne pienet kuutit, suojelua on yritetty kieltämällä verkkojen pito joissakin paikoissa, aina vaan tuhoja löytyy.
      Tämä suojelukin puhuttaa, kaikki ei siitä tykkää, haittoja ainakin kalastajille tulee, on ne vaan niin suloisia otuksia, jos sellaisen sattuu näkemään.
      Se lettujen paisto on suunnitelmissa ja jos koko aterian ulkona laittaisi sitten jussina, mikäli ilma sallii,mukavaa vaihtelua sekin.
      Vaihtelua kaipaan ja sitä hankin milloin milläkin konstilla, huonekalujen paikkaa vaihtamalla, verhoilla ja matoilla, kummasti piristää pienikin muutos;)
      Täällä koptona kesällä saavat huonekalut olla pisimpään paikoillaan, mutta kun syksy koittaa, alkaa muutoksia tapahtumaan.
      Kai se jonkun asteinen tauti sekin;)

      Piti taas mennä lusikoimaan palstalle, ja palaute heti tuli, miksihän sitä pitääkään sotkeutua joka asiaan.
      No ihminen ei usko, vaikka kokemuksia on siitäkin, että ei pidä puuttua joka asiaan, mutta kun ei aina malta mieltään, no ei vaaraa mitään, itseni vaan mollaan.

      Nyt on laitettava "pinta siistiksi" koti ja taas junaan ja matkaan, sinne maalle minäkin, luulen että kisuliinit ovat vastassa.
      Mitä muuta onkaan tapahtunut kasvinmaalla, joko peruna kukkaan on ehtinyt, lähellä ainakin on sekin aika, niin isoja olivat lähtiessä.
      Taitaapa olla pieniä muutokset, eipä pariin päivään kovin paljon ehdi tapahtumaan, uteliaana kumminkin heti kasvinmaalle riennän;)

      Hyvää kauniina kaiketi koko maassa alkavaa päivää toivottelen, pistäytykää pirtissä;)

      • marja-liisa....

        Hyvää huomenta!

        Kesä on todella kauneimmillaan. Kukkiakin putkahtelee pihaan uusia joka päivä. Valkoinen ja vaaleanpunainen ruusu kukkii täällä meillä nyt täydessä loistossaan. Köynnösruusut, ja runkoruusutkin jo kohta aloittelee. Lumipalloheisi karistelee jo komeaa kukkaloistoaan. Unikot ovat kauneimmillaan, samoin keltaiset päivänliljat.Pioneista vain yksi kukka on vasta auennut. Toivottavasti olisi sen verran poutaa, että ennättäisivät kukkia. Viime kesänä sade pieksi ne heti maahan, ei niistä paljon iloa ollut.
        Ja pian alkaa jo dhaaliatkin kukkimaan. Ja niitä minulla onkin hyvät laji ja väri valikoimat. Jopa tuolla kasvimaanlaidassakin pitkä penkki. Tulee aina hajoiteltua juurakoita, ja laitettua sitten kaikki vaan maahan. Olen kyllä tarjonnut juurakoita kavereillekin, mutta eivät kelpaa. Eivät viitsi kaivaa syksyllä ylös, ja säilytellä juurakoita. On liian vaikea kasvi, kuulemma. Ja kun minusta hyvä. Kukkii taatusti komein kukin koko kesän syyshalloihin asti, ja kasvaa niin reilun suureksi, että tappaa kyllä rikkaruohot alleen. .

        Sitten tuolla kasvimaapuolella, aikainen peruna hyvää. Juhannuspöytään kaivetaan jo omasta maasta. Pito ja Siikli on jo syötävää, puikula vielä aika pientä. Salaattia, ja retiisejä on jo syöty. Kesäkurpitsat kasvaa myös jo kovasti. Pari kypsää mansikkaakin olen jo syönyt, ja parin päivän päästä saa jo enemmän. Nämä kypsät on amppelimansikoista. Isäntä teki minulle telineen, ja siellä niitä nyt riippuu pitkät rivit. Rastaatkin oli huomanneet ne, joten piti pistää verkon pätkä sinne päälle.
        Tomaatti kasvattaa vielä raakasiaan kasvihuoneessa, mutta kirsikka tomaatit ulkopenkissä ovat jo kypsymistä vailla.

        Ja vielä yksi hyvä uutinen. Nyt taitaa minulla ensi kerran vesimelonit onnistua. Ainakin jo pollukat kasvaa . Kahtena vuotena olen aikaisemmin yrittänyt, ja ei mitään ole tullut. Kukkivat vaan. Mutta en ole antanut periksi, ja nyt on jo melonit hyvällä alulla. Ja viinirypäleitäkin taas saadaan. Keväällä puska näytti melkein kuolleelta, mutta pinkaisi kuitenkin hyvään kasvuun. Nyt olen jo tukiseipäitä siihen laittanut.
        Sateet teki kaikelle, paitsi petunioille, ja pelargonioille hyvää, kaikki kasvaa nyt kohisten, ja kastelua ei ole niin valtavasti, vaikka amppelit ja ruukut on kasteltava päivittäin. Ja kyllä siellä ulkona tuota puuhaa riittää koko päiväksi. Aina on siivottavaa, korjattavaa, ja tuettavaa. Ja hyvä niin, saa siinä sitä liikuntaa, ei tartte sinne salille lähteä. Illalla on taatusti jo väsähtänyt.

        Tänään lähdetään sitten mökille, Nurmenajot siellä, ja vielä pikkusiivoukset sisälläkin. Ja terassithan ne on aina sotkussa, ja siitepölyissä. Ja kun on lähellä isoja puita, niin sitä roskaa on kyllä joka päivä siivottavaksi. Mutta on ne isot puutkin upeita, joten täytyy vaan kestää.
        Oikein hyvää Juhannusta kaikille pirtin puutarhureille, ja siivoajille! Ja tietysti teille kaikille!


    • Huomenta täältä Hämmeestä ;)

      Nyt täytyy sukkeroida itseään;ei oo kuuma ei;)
      Paistun kohta.

      Eilen kävi kampaaja leikkamassa hiukseni,nyt on niin muodikas olo;))))

      Me aiomme pitää tuolla kerhohuoneella aattona grillijuhlaa.

      Siellä kokoontuu semmonen kiva poppoo.

      En ole noita juttuja lueskellut,mistä Skillan mainitsee.
      Pirtti on melkein ainoa paikka missä poikkean.
      JOskus jotain eläin juttuja saatan lueskella.

      Päivittäin käyn katsomassa niitä lumileobardeja sieltä Viron puolellta

      Hyvää päivän jatkoa kaikille.
      näkyillään...

      • Auringonpaistetta ja sateen kimalteisia lehtipuita.
        Mitäpä tässä oikeastaan rupean suvista luontoa kehumaan.
        Kaikkiallahan Suomen luonto on toinen toistaan kauniimpi tai sitten päinvastoin.
        Ihan tarpeeksi tyytyväinen olen sekä asuntoon että ympäristöön. Meidän sukanvarrestamme ei hakemallakaan olisi löytynyt Westendin luksusluokan rantahuvilaa.
        Eikä se rahanmeno pelkän huvilan ostamiseen pysähtyisi; siivoojan palkkarahat ja työnantajamaksut pitäisi myös löytyä.
        Kiven alta niitä on turha etsiä, joten ei kannata ottaa turhia murheita. Ollaan täällä vaan ja huushollataan niin paljon kuin sielu sietää ja kroppa kestää.

        Puolisoni on valehdellut minulle törkeästi kertoessaan hoitavansa käsiään Fairylla. Viime aikoina olen itse pääosin hoitanut tiskihommat, eivätkä käteni ole yhtään kaunistuneet.
        Meitä on vain kaksi, ja harvoin käy vieraita. Olisi mielenkiintoista tietää, kuka meillä oikein niitä tiskejä tekee.
        Koristelin ja nimikoin kynsilakalla neljä muovimukia - kaksi kummallekin - mutta aina vain on tiskipöytä täynnä mukeja, kuppeja ja laseja, vaikka olisin vähän aikaisemmin pessyt ison röykkiön ...

        Nyt teen inventaariota ex-liinavaatekaapissa, joka toimii arkistona. Aloitin homman jo eilen lukemalla potilaani iloksi(?)muksuillemme ja lapsenlapsillekin kirjoittamiani tarinoita.
        On se miespoloinen aika huonossa kunnossa kun ei jaksanut edes sanoa, että jo riittää.

        Se on hyvä lause tuo "jo riittää". Sopii ihan passelisti tähänkin. Siispä: Iloista juhannusta!


      • Venlastiina kirjoitti:

        Auringonpaistetta ja sateen kimalteisia lehtipuita.
        Mitäpä tässä oikeastaan rupean suvista luontoa kehumaan.
        Kaikkiallahan Suomen luonto on toinen toistaan kauniimpi tai sitten päinvastoin.
        Ihan tarpeeksi tyytyväinen olen sekä asuntoon että ympäristöön. Meidän sukanvarrestamme ei hakemallakaan olisi löytynyt Westendin luksusluokan rantahuvilaa.
        Eikä se rahanmeno pelkän huvilan ostamiseen pysähtyisi; siivoojan palkkarahat ja työnantajamaksut pitäisi myös löytyä.
        Kiven alta niitä on turha etsiä, joten ei kannata ottaa turhia murheita. Ollaan täällä vaan ja huushollataan niin paljon kuin sielu sietää ja kroppa kestää.

        Puolisoni on valehdellut minulle törkeästi kertoessaan hoitavansa käsiään Fairylla. Viime aikoina olen itse pääosin hoitanut tiskihommat, eivätkä käteni ole yhtään kaunistuneet.
        Meitä on vain kaksi, ja harvoin käy vieraita. Olisi mielenkiintoista tietää, kuka meillä oikein niitä tiskejä tekee.
        Koristelin ja nimikoin kynsilakalla neljä muovimukia - kaksi kummallekin - mutta aina vain on tiskipöytä täynnä mukeja, kuppeja ja laseja, vaikka olisin vähän aikaisemmin pessyt ison röykkiön ...

        Nyt teen inventaariota ex-liinavaatekaapissa, joka toimii arkistona. Aloitin homman jo eilen lukemalla potilaani iloksi(?)muksuillemme ja lapsenlapsillekin kirjoittamiani tarinoita.
        On se miespoloinen aika huonossa kunnossa kun ei jaksanut edes sanoa, että jo riittää.

        Se on hyvä lause tuo "jo riittää". Sopii ihan passelisti tähänkin. Siispä: Iloista juhannusta!

        Voihan vilttitassu!
        Ovelle ilmestyi kurjannäköinen mies ilmoittamaan, että hän keittää kaurapuuroa, ja sitten kun minä syön sitä, hän tulee tähän tietokoneelle.

        Rupea tässä sitten ent. tulevaksi Nobel-kirjailijaksi!
        Totuuden nimessä on sanottava, että hän naputteli 6-sivuisen historiikin kotikylästään.
        Hän ihastui kovasti niihin punaisiin alleviivauksiin, jotka ilmoittivat, että nyt tuli virhe, ja kehui sitä, miten helppoa on tietokoneella korjata kirjoituskoneeseen verrattuna.
        Oikeassahan hän on vaikkei juuri kirjoitukonetta ole takonutkaan. Se taas johtuu siitä, että kirjoituskoneen virheitä on hankala korjailla, lisätä tai poistaa. Sen vuoksi hänellä on vaimo, joka joutui puhtaaksikirjoittajan virkaan.
        (Älkää kertoko kenellekään, mutta ihan painokelpoista tekstiä hän sai aikaan. Kohta on varmaan hankittava toinenkin läppäri perheeseen...)


    • Huomenta. Niinpä, läppäreitä perheen henkilö luvun mukaan. Meilläkin perilliset ostivat isälleen ihan ikioman läppärin, kun vuosia alkoi hänelle kasaantua ...
      Ihan hyvä. Sitä ennen meilläkin oli ainainen jono ja jako koneelle. just silloin kun toinen ajatteli, silloin toinen oli jo menossa näppylöimään vempelettä.
      Olisi pitänyt palkata vuorolippujen jakaja, ja jonon ojentaja suoraksi, se taas olisi tullut kalliiksi.
      Eikä nyt aina olisi jaksanut taistella kumpi. Sä vai mä vai mä vai sää..
      Kaiken sieltä näkee, liittyköön autoon, veneeseen, vehnäleipään tai sairauteen.
      Jos valokuvia skannailee, suurentelee ja tulostaa, aikaahan siinä menee meikäläisellä aikaa runsaasti.
      Tosi näppärää kun oppii käyttämään !
      Onneksi perilliset havainnoivat tilanteen. Oliskohan heidän isänsä joutunut "alakynteen " ?
      Uudessa olikin kamerat ja skypet valmiina, siitä vaan sukuloimaan amerikkoja myöten. Ja ruotsiin kanssa
      Nyt pakko keksiä muusta siementä epäsopuun. Eikä sitäkään kehtaa niinpä eletään sulassa sovussa kun sillit suolassa.

      Minäkin vaan totean että kaunis on kesä- sellaisena jatkukoon.
      Hintriikalle Onnea, mikä hänestä nyt sitten tulikin.
      Yllätys oli sekin että siivoushysteriä voi "tarttua" miehiinkin. Ei mitään, ei siinä mitään pahaa ole- luulin vaan ettei se tartu miehiin- ainoastaan naisiin.

      Tarpeen olisi nuo hirsiseinän raot, sinne voisi laittaa lusikkansa odottamaan
      seuraapaa soppaa ,minkä suuhun lappaa, muki siihen viereen naulaan,
      ja vot, olispa fairille säästöä.

      Näissä merkeissä hauskaa Juhannusta kaikille ! Varmaan vielä pirttiin kurkkaan.
      tämä oli toivotus varmuuden vuoksi !

    • Eipä tuo pesu- ja tuuletushommiini ryhtyminen suurta itsensä maanittelua tarvinnut, kunhan Pirtin käyneiden ahkeroinnista ajatus palautui, että voisihan sitä joskus...

      Kyllähän sekin hommani käy. Kätenihän ovat tärkein työkaluni, sitten selkä ja mahdollisuuksien mukaan vikkelät kinttuni. Niillähän kaikessa on pitänyt pärjätä ja jopa leipärahaakin tienata. Täkeimmät asiathan ovat selkäytimessä, kuten vaikka polkupyörällä ajo tai mummot, joilla vikkelästi puikot viuhkavat. Sukanvartta tulee katselematta, he voivat rupatella, katsella telkkaria ja tehdä sanaristikoita, eikä neulomistyö kärsi, ellei nyt tule turhan pitkävartisia sukkia. Tämäkin esimerkkinä, vaikka neuloa en osaakaan, mutta monta muuta. Selkäytimessä se tieto ja taito asustaa. Pääkin hyvä olla, siellähän ne ikäänkuin ovat "kamerat", kuulolaitteet ja ääntelyjärjestelmät. Ja pitäähän pää jollain tapaa selkärankaa roikkumassa, jos nyt ei aina ryhdissä.

      Pääasia, ettei ote lipsu hommassa ja mihinkäs se karkaa kun riittävän monta kertaa on lujasti on työhön tarttunut. Kerran joskus...eräs mahtimies sojotteli sormeaan ja vaati vastusta herjauksin sormikoukun vetoon. Taisi olla rohkaisuryypyn jäljiltä. Kun muita ei löytynyt, päätin uhrautua. Pari kertaa kokeiltiin, otteeni ei sattunut lipsumaan. Hänhän kävi päälle hakemaan revanssia. Onneksi en ollut suoraselkäinen, ennätin väistää ja eikun karkuun. Vikkelät koipeni pelasti. Näin ne "työkalut" toimii, työssä ja vapaalla, miksei eläkeelläkin.

      Minullahan on kaksi toimivaa kättäkin. Työkalut käy kumpaan tahansa. Niinpä ikkunan pesussakin kuivauslastan voi ottaa aina laitimaiseen käteen, eikä tarvitse ryntäitensä ylitse ähertää. Mäntysuovalla maustetun veden levitys ja hankaus käyn maalaustelalla, lammasvillaisessa tarvittava vesi pysyy. Tein telaan pyörimisen estämisen jarrun, tulee tehokkaammaksi ja kun pöyräyttää neljänneskierroksen puhdas on esillä. Eipä tarvitse yhtenään pesuvälinettä liotella ja lotrata. Näin se käy kuin maam...ei kun Kansainvälinen.

      Kirjoitteluun...olen kuullut kymmensormijärjestelmästä. En ole löytänyt itseltäni kuin kahdeksan sormea. Ohan siinä pari poropeukaloa lisäksi, mutta ei sormia. Ei ne poropeet ole tutkimukseni mukaan kyllä keskellä kämmentä. Eipä silti, kahdeksassakin vähintäin puolet on tyhjänpanttina. Pääasiassa pari vuorollaan hakee kohdetta, jota voisi toksauttaa. Joskus räpsähtelee pieleenkin.

      Lopetan tämän puhtaasti asiakirjoitukseni tähän. Niinhän olen kuullut, että asiahan se on tärkein, muulla ei ole niinkään väliä.

      • Matamimimmi

        Ynnämuu, tuli mieleen, että olet mukava mies, koska vaimoasi jeesailet ikkunanpesussa ja kaikensorttisissa kotitöissä.
        Niin meilläkin mies on altis auttelemaan. Tosin pikkuisen ohjelmoitava on.
        Miehet ovat ihania!
        Mukavia juhannuksenodotus päiviä!


    • fundsija

      Tää on kuulkaa katastroovi! Mä jourun meinaan tekkeen visiitin yhren turpajouhien ja hiusten muokkaamiseen erikoistununeen tärin putitiikkiin. Sukulaiset sano, et yritä ees kerran näyttää herrasmieheltä ja siks mä sinne putiikkiin itteni raahasin. Vaikkei musta herrasmiestä tullu, ei ees herrastuomaria. Ja kaikki vaan yhren hautajaisreissun takia, kostyymi ja kaikki plus satteenvarjo. Tosta kostyymistä vaan sen verran, että nuarempana sattu kerran, että oli melkein pakko lausua lempppariruno, aikaa tilaisuuteen yks viikko. No, eihän mulla mittään lempparia ollu, mun oli pakko painella kirjastoon ja mä sain kuulkaa aploorit kun mä kähisin jotain runon lopusta: hei , uuressa savisessa kostyymissä ja hattu -hik- kallellaan.

      Täällä on muuten jutkastu melko levveesti kateista ja myyristä, Skillan ja muutki.
      Mulla on meinaan nuaruusvuosilta yks muisto, jonka mä ny skriivaan ylös.
      Mä olin kait jo toisella kymmenellä kun se sattu. Mä asuin sellasessa kahren lehmän talouressa niinku momet muutki soran jälkeen. Lantakasassa viihty rotat ihan kotosasti, joten meilla oli kissoja, parhaimmiillan pari kerrallaan. Jutskan aikaan oli sitten sellanen kolli, josta ei rottakissaks tainnu olla, laiska ku mikä. Istu tai makas kuumina päivinä marjapensaiden varjossa siinä muutaman mansikkapenkin vieressä, mitä ny kermaa kävi litkimässä keittiössä.
      Kerran mä sitten satun katteleen, kun se istu vakipaikallaan siinä pensaan varjossa jä myyrä tulossa suoraan kohti mansikkapenkin vakoo pitkin. No, huamas kolli tiätysti sen myyrän, seuras katsellaan, nosti vasemman etukäpälänsä kunniasentoon käpälä taivutettunu pyyrystysvalmiuteen. No, myyrän on melko sokkee ei se kattia huamannu, kulki vaan hitaasti vakkoo pitkin ja tuli kollin kohralle. Kolli oli jo pitkään katetellu muyyrän menoo ja ken se tili katin kohralle niin kolli koukkasi käpälällään. Se oli kuulkaa arvokas liike, hitaasti niinkun joskus hirastetussa vilmissä. Sitten se kolli katto selvästi epäuskosen näkösenä ensin tyhjää käpälää ja sen jälkeen matkaansa jatkavaa myyrää ja - laskeutui makuulle!-
      Tää jutska on tosi. Yrittäkkää ny viettää mukavaa jussia ilman niitä savettuneita kostyymejä! Hatuista ei niin nuukaa.

      • tietämätön....

        Hyvää huomenta pirttiläiset, ja puuhakkaat puutarhaihmiset!

        Ajattelin kysyä teiltä, kun teillä on jo viljalti kokemusta puutarhasta. Tunteeko joku lähetyssaarnaajan kukan, miten sitä hoidan? Menestyykö karhunvatukka nelos vyöhykkeellä? Mikä ero on kirsikkapensaalla, ja kuriirien kirsikalla, onko sama kasvi?
        Sitten minulla on munakoison taimi, tuleeko siitä suomessa mitään, kannattaako yrittää?
        Toivon, että joku joka tietäisi, vastaisi minulle? Hyvää juhannusta teille kaikille! Käyn aina lukemassa touhujanne!


      • SkillaN*
        tietämätön.... kirjoitti:

        Hyvää huomenta pirttiläiset, ja puuhakkaat puutarhaihmiset!

        Ajattelin kysyä teiltä, kun teillä on jo viljalti kokemusta puutarhasta. Tunteeko joku lähetyssaarnaajan kukan, miten sitä hoidan? Menestyykö karhunvatukka nelos vyöhykkeellä? Mikä ero on kirsikkapensaalla, ja kuriirien kirsikalla, onko sama kasvi?
        Sitten minulla on munakoison taimi, tuleeko siitä suomessa mitään, kannattaako yrittää?
        Toivon, että joku joka tietäisi, vastaisi minulle? Hyvää juhannusta teille kaikille! Käyn aina lukemassa touhujanne!

        Tuo Marja-Liisa varmaan osaa vastata, toivotaan, että kiireiltään ehtii.
        Paljon häneltä on neuvoja tullut, ehkä nytkin, toki varmaan monikin nuo asiat tietää, minä en ikävä kyllä mihinkään osaa vastata.

        No tuo karhunvatukka ainakin täällä Jyväskylän korkeudella kasvaa hyvin ja leviää., hyvä kasvuinenkin vielä.


    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, herätty on virkeänä ja uusi koskematon päivä alkamassa,,, mitä tuonee tullessaan?
      Maalla taas ollaan ja katselmus pidetty, ei näytä paremmaksi muuttuneen kasvinmaalla, hyvin kivuliasta on kasvaminen, mistä johtuneekaan, voiman puutekko maassa, vai huonot siemenet.
      Kateeksi taas käy nuo M-L onnistumisen kertomat, no onhan sinulla kokemusta ja taitoa, ei pidä minun yrittää samalle viivalle, olen kaikesta huolimatta iloinen sinun kasvattamisen onnistumisista,,, harmittelen omiani.
      Miljoona kellonikin kuolivat, yhyy.
      Mansikoita tulisi paljon, mutta jopa huommasin ruskeita läikkiä marjoissa, sen siitä saa, kun ei mitään suojaa niille anna, no tulee mitä tulee.

      Olenpa vahvasti sitä mieltä, että näitä kirjailijoita pirtin kirjoittajista löytyisi useasta ja hyvää huumoria omaavia, kiitos Venlastiina, hymy annoksesta, hauskasti osaat kirjoittaa, voin vaan kuvitella yhteiseloa kumppanisi kanssa, hauskaa riittää.
      Nykyään miehet innostuvat aika monesta, niin sanotusta naisten tekemästä puuhasta.
      Yllätyin, kun olin tyttäreni luona ja vävy ruokaa laitteli, sanoi että hänestä se on kivaa, samoin tyttären poika, tekee aina lasten juhlien täytekakut, hänestä se kivaa, näin niitä rajaaitoja lkaadetaan.
      Kai se niinkin on ollut, että me minun ikäiset, emme uskoneet näitä hommia miesten käsiin.
      Hyvä kehitys, suunta oikea.
      On näitä läppäreitä täälläkin kaksin kappalein, ei sen vuoksi etteikö yhdellä pärjättäisi, mutta tuo toimivuus paremmin taataan.
      Minä tumpelo en osaa edes kuvia koneelle laittaa, mahdollisuudet on, kai syy osittain siinä, että en ole ihmeemmin halunnut oppiakaan, täytynee yrittää innostua.

      Niinhän se on, että kun miehet joutuvat jotakin tälläistä arkista puuhaa tekemään, heti keksivät toimivia apukeinoja, siis miehet vaan enemmän kotipuuhiin, löytyy kohta valmiuksia helpompiin teko tapoihin.
      Se teknisyys on miesten avu useimmiten, mutta sukkaa syntyy, junan ikkunasta katsellenkin;)
      Mukava mies ynnämuu minunkin mielestä matamimimmi, eihän pirttiin muunlaiset kirjoittelekaan;)
      Herrasmiehiä ovat pirtin miehet, parturissakin käyvät ja muutenkin itsestään huolehtivat, kyllä se tukan ja parrankin siistiminen väliin tarpeen on, nykyisin miehetkin noita hoitoja haluavat, muutakin kun vain hiusten leikkuun, miksikäs ei.
      Kissanpäivät alkaa olla meidänkin mirreillä, ei meinaa enää kalatkaan kelvata, makkaraa tai muuta hyvää, kananlihakin hyvältä maistuu.
      Grillatun koiven nahkat ihan herkkua.
      Ei se kissakaan täydellä mahalla hiirien kimppuun viitsi, makailu paremmalta maistuu.
      Vielä tuosta herrasmiehestä, minusta supi suomalainen mies on aina herrasmies, ei siinä mitään ihmeellistä edes tarvita, puhdas ja siisti vaatetus riittää ja se parturissa silloin tällöin käynti.

      Kyseinen ketju on mielestäni poistettu, mistä mainitsin, hyvä kai niin onkin, siihen kun minäkin menin säheltämään.
      Nyt vesille venosen mieli, minunkin, se katiska taas käytävä katsomassa, jos kissoille ei kalat kelpaa, lokeille kyllä, pihasta ne osaavat etsiä.
      Aatonaaton touhuja jokaisella, niitäpä vaa suorittamaan, huomenna aatto juhlista jaloin.

      • marja-liisa...

        Huomenta vaan!

        Tässä tulisi niitä vastauksia puutarhan ystävälle! Minulla on todellakin tuo lähetyssaarjaaja! Ystävä muutti pois omakotitalosta, ja raahasi syksyllä suurta vanhaa alumiinikattilaa, ja sanoi, että vie tämä kellariin talveksi, siinä on sinulle hieno kukka. Kukka on mukulakasvi, kasvattaa porkkanan näköiset mukulat. Kaunis lehdistö, matala, noin 20 senttiä. kukat muistuttaa soilikin kukkia, punaiset. Kukkii nyt parhaillaan. Mukulat täytyy nostaa talveksi kellariin.

        Ja sitten se munakoiso. Onnistuu oikein hyvin. Vaatii, lämpöä vettä, ja lannoitusta. Jos sinulla on vaan yksi taimi istuta se isoon ruukkuun, niin voit siirrellä. Kun kukat alkaa kehittyä hedelmiksi, kaikki latvat leikataan poikki, samoin sivuversot, varkaat. Korkeintaan neljä hedelmää annetaan kehittyä.

        Kuriirien kirsikka ei ole se tavallinen. Siihen tulee ihan täyteen vaaleapunaista kukkaa, jo ennen lehtien puhkeamista. Koogleta, niin näät tosi upeita kuvia. Minäkin ostin itselleni sellaisen, vaikka maksoi mansikoita. On jo nyt 1,5 metrinen pikkupuu. Kukki jo vähän, ja teki pikkukirsikoita. Ne oli jo kypsiä, ja syötykin jo.

        Sitten se karhunvatukka, hyvin menestyy, vaikka minäkin epäilin. Meille viime keväänä laitettiin uutta vadelmaa, niin ostin myös pari karhunvatukkaa kokeeksi. Jo viime syksynä sain kourallisen hedelmiä siitä. Ja nyt ovat pensoneet hyvin ja kukkaa ovat täynnä, että nyt on jo sato runsaampaa. On paljon myöhäisempi, kun tavallinen vadelma. Mutta tosi hyviä olivat.

        Laitahan vaan kaikkea kasvamaan, tekemällä oppii. Onnea, ja kaikkea hyvää touhuillesi!


    • Puskasuleima

      Tervehrys vaa kaikille ku Kaffepirttiin poikkee ja hyvää juhannust kans.
      Meitin aurinko meni just pilveen. Ottaskoha se vähä uniförskottii et jaksaa sitte juhannusyänä valvoo kokolla?

      Meitist ei kyl kokolle menijöiks o, enkä miä sitä vanhuuren piikiin lykkä, Näkisitten meitin seinäkalenterin! Se on ku pakanamaan kartta. Onhas se vaihteluu, mut liika on kyl liikaa. Pitäs monipualisesti poteville julistaa jonkullainen rauhotusaika.

      Miä olen taas noussu nii aikasee, et nyr rupee väsyttämää.
      Tairan ottaa piänet päiväunoset.
      Miäshenkilö hiippaili ilmottamaa, et se meinaa mennä viäl vähä petii, ku se paleleeki niim maan perusteellisesti. Hyvä, ettei talo tärisem mukana.

      Jos muita maatemmenijöitä on, niin kattokas sitte oikeen kauniit päiväunii. Ja muille oikeen mukavaa juhannuksen orotusta jas kauniit ilmoi!

      • Hyvvee uaton uattoo, pirttiläeset!

        Piämpä pientä taakoo nuissa hommeleissanj. Pilivine on pävä ollu, het uamusta lähtiij ja näätästää vielä jatkuvannii. Olinpa oekee ilosesti yllättyny tuossa puolen päeväj jäläkee, ku ovkello soe. Petikaverinj keskimmäene poeka seeso siellä oven takana siippasa kansa juhannusruusun taemi matkassaa. No nyt minä sen saen, perinteesen, valakosen juhannusruusun taeme, Paulan päeväks toevat. Eekä oo ku parj päevee kulunna ku olj justiisa puhetta siitä.Lähelle puutarhakeenuva se sitte istutettii, suap ihhaella, ja näkkyy se tähännii ikkunaa.

        Toessa päevänä ja -iltana suatiin meelle iha yökuntiim minul lapsiil lapsia, serkuksia oovat. Toene kävelj Tampereelta n.45 km ns. Birgitan polokuva ihan pihhaa asti ja toene haettii linja-aatoasemalta. Tämä kävelijäpoeka lukkoo Tamperee yljopistossa kansaevvälistä politiikkoo ja toenes sae kuvataeteelijan paperit, nekkii Tampereelta. Onneks on tuota jäläkipolovee nuinniil lähellä, mukava nähä ja rupatella yhessä. Yks on Jyväskylässä ja kolome Rovaniemellä. Mummin ompelukone olj tuasj tarpeesee, ku korjaeltiiv vuatteeta ja pesukone "jylläsj"usseemman kierrokse.

        Meejäs syöttöpaekalle on ilmestynnä parj päevee sitte ensimmäestä kertoo puluja, aeka arkoja oovat vielä, mutta paljon syövät päeväm mittaa. Pöntöestä kuuluu vielä melekosjta viserrystä, muutaama pönttö on tyhjänä ja sirkutus kuuluuki pihapensaessa. Kaks tikkoo on innostunna aaringonkukan siemenistä ja lokkia lentelöö myötääsä lähellä ja tontin piälläkii. Voe miter riemullista on seorata oravia uamupuuhissaasa. Joskus niitä suattaa olla kuussii ruskeeturkkista vilistämässä rungo ympärillä. Nuorimmat on heleppo tunnistoo, niilllon iha olemattomat korvakarvat, sanon niitä leekkisästi "rottakorviks.

        Juhannus ollaa iha kotona kahestaa, suatetaa piipahtoo Roeneem mökillä, petikaverinj nuorimmaen poeka tulloo "miehe ikkää". Parempoo kelijähä on aenakiil luvattu tästä etteenpäe, katotaa nyt mitenkä kääp luppaasj tottee.

        Oekeel lepposata juhannusta raahallista olloo!!!!! paulamaria


      • harmittaa, harmittaa
        RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Hyvvee uaton uattoo, pirttiläeset!

        Piämpä pientä taakoo nuissa hommeleissanj. Pilivine on pävä ollu, het uamusta lähtiij ja näätästää vielä jatkuvannii. Olinpa oekee ilosesti yllättyny tuossa puolen päeväj jäläkee, ku ovkello soe. Petikaverinj keskimmäene poeka seeso siellä oven takana siippasa kansa juhannusruusun taemi matkassaa. No nyt minä sen saen, perinteesen, valakosen juhannusruusun taeme, Paulan päeväks toevat. Eekä oo ku parj päevee kulunna ku olj justiisa puhetta siitä.Lähelle puutarhakeenuva se sitte istutettii, suap ihhaella, ja näkkyy se tähännii ikkunaa.

        Toessa päevänä ja -iltana suatiin meelle iha yökuntiim minul lapsiil lapsia, serkuksia oovat. Toene kävelj Tampereelta n.45 km ns. Birgitan polokuva ihan pihhaa asti ja toene haettii linja-aatoasemalta. Tämä kävelijäpoeka lukkoo Tamperee yljopistossa kansaevvälistä politiikkoo ja toenes sae kuvataeteelijan paperit, nekkii Tampereelta. Onneks on tuota jäläkipolovee nuinniil lähellä, mukava nähä ja rupatella yhessä. Yks on Jyväskylässä ja kolome Rovaniemellä. Mummin ompelukone olj tuasj tarpeesee, ku korjaeltiiv vuatteeta ja pesukone "jylläsj"usseemman kierrokse.

        Meejäs syöttöpaekalle on ilmestynnä parj päevee sitte ensimmäestä kertoo puluja, aeka arkoja oovat vielä, mutta paljon syövät päeväm mittaa. Pöntöestä kuuluu vielä melekosjta viserrystä, muutaama pönttö on tyhjänä ja sirkutus kuuluuki pihapensaessa. Kaks tikkoo on innostunna aaringonkukan siemenistä ja lokkia lentelöö myötääsä lähellä ja tontin piälläkii. Voe miter riemullista on seorata oravia uamupuuhissaasa. Joskus niitä suattaa olla kuussii ruskeeturkkista vilistämässä rungo ympärillä. Nuorimmat on heleppo tunnistoo, niilllon iha olemattomat korvakarvat, sanon niitä leekkisästi "rottakorviks.

        Juhannus ollaa iha kotona kahestaa, suatetaa piipahtoo Roeneem mökillä, petikaverinj nuorimmaen poeka tulloo "miehe ikkää". Parempoo kelijähä on aenakiil luvattu tästä etteenpäe, katotaa nyt mitenkä kääp luppaasj tottee.

        Oekeel lepposata juhannusta raahallista olloo!!!!! paulamaria

        No kukahan se tietäisi, mikä minun orvokeilleni on tullut, kun lakastuvat ihan kokonaan, Irtoavat maasta suurina tupsuina. Kyllä harmittaa!


      • jo viisaampi
        harmittaa, harmittaa kirjoitti:

        No kukahan se tietäisi, mikä minun orvokeilleni on tullut, kun lakastuvat ihan kokonaan, Irtoavat maasta suurina tupsuina. Kyllä harmittaa!

        Kiitos Marja-Liisalle!


      • RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Hyvvee uaton uattoo, pirttiläeset!

        Piämpä pientä taakoo nuissa hommeleissanj. Pilivine on pävä ollu, het uamusta lähtiij ja näätästää vielä jatkuvannii. Olinpa oekee ilosesti yllättyny tuossa puolen päeväj jäläkee, ku ovkello soe. Petikaverinj keskimmäene poeka seeso siellä oven takana siippasa kansa juhannusruusun taemi matkassaa. No nyt minä sen saen, perinteesen, valakosen juhannusruusun taeme, Paulan päeväks toevat. Eekä oo ku parj päevee kulunna ku olj justiisa puhetta siitä.Lähelle puutarhakeenuva se sitte istutettii, suap ihhaella, ja näkkyy se tähännii ikkunaa.

        Toessa päevänä ja -iltana suatiin meelle iha yökuntiim minul lapsiil lapsia, serkuksia oovat. Toene kävelj Tampereelta n.45 km ns. Birgitan polokuva ihan pihhaa asti ja toene haettii linja-aatoasemalta. Tämä kävelijäpoeka lukkoo Tamperee yljopistossa kansaevvälistä politiikkoo ja toenes sae kuvataeteelijan paperit, nekkii Tampereelta. Onneks on tuota jäläkipolovee nuinniil lähellä, mukava nähä ja rupatella yhessä. Yks on Jyväskylässä ja kolome Rovaniemellä. Mummin ompelukone olj tuasj tarpeesee, ku korjaeltiiv vuatteeta ja pesukone "jylläsj"usseemman kierrokse.

        Meejäs syöttöpaekalle on ilmestynnä parj päevee sitte ensimmäestä kertoo puluja, aeka arkoja oovat vielä, mutta paljon syövät päeväm mittaa. Pöntöestä kuuluu vielä melekosjta viserrystä, muutaama pönttö on tyhjänä ja sirkutus kuuluuki pihapensaessa. Kaks tikkoo on innostunna aaringonkukan siemenistä ja lokkia lentelöö myötääsä lähellä ja tontin piälläkii. Voe miter riemullista on seorata oravia uamupuuhissaasa. Joskus niitä suattaa olla kuussii ruskeeturkkista vilistämässä rungo ympärillä. Nuorimmat on heleppo tunnistoo, niilllon iha olemattomat korvakarvat, sanon niitä leekkisästi "rottakorviks.

        Juhannus ollaa iha kotona kahestaa, suatetaa piipahtoo Roeneem mökillä, petikaverinj nuorimmaen poeka tulloo "miehe ikkää". Parempoo kelijähä on aenakiil luvattu tästä etteenpäe, katotaa nyt mitenkä kääp luppaasj tottee.

        Oekeel lepposata juhannusta raahallista olloo!!!!! paulamaria

        Tervehdys rvaYlikypsä! Kyllä on v aikeaa murretta tuo savo..Miten oikein osaat?
        Oikein mukavaa Juhannusta teille sinne! Meillä on täällä rannikolla nyt ihan mukava ilma,eilen satoi vähän vettä ja oli todella koleaa,mutta nyt auronko paistaa ja on jo 15 astetta! Ajattelin mennä Jorin ja yhden tyttäreni kanssa Hvittorppiin srk: n järjestämiin Juhannusjuhliin..Niissä on kivaa ja mukavaa ohjelmaa .
        Oikein hyvää kesää teille ja terveisiä kotiin! Voikaa hyvin! t.Irkku


    • nuottaaja

      Käytiinpä tässä juuri nuotalla. Tuli pientä muikkua tuollaiset 50 kiloa. Noita porukalla puhkotaan ja juhannuspäivänä paistellaan torillamme suolaista kaipaaville Eläkeliiton paikallisen yhdistyksen rahanhankintaan. Näin monasti tänäkin kesänä ja syksyllä sitten nautimme ruskan merkeissä jossain Lapissa.

      • Matamimimmi

        Missä päin suomalaisia vesistöjä on noin upeita muikkusaaliita saatavissa?
        Meidän ukko suorastaan riehaantuisi kun tietäisi, eikä kuin menoksi kalastamaan. Vai onko niin, että kalastusluvalla saisi vain lähitienoilta pyytää kalaa, paitsi tietenkin onkia, eikö vaan?
        Mukavaa kun Marja-Liisa vastasi kyselevälle , kiinnostuneelle. Ajattelin vastata juuti samoin, mutta nythän asia tulikin selväksi. Valitettavasti kaikki ei kuitenkaan onnistu toivotulla tavalla, vaikka kuinka ohjeen mukaan toimisikin.
        Rouva Ylikypsä toi taas elävästi mieleeni savolaiset ystäväni. Huomenna soitan ja toivottelen hyvää juhannusta.
        Sanoipa Skillan naulan kantaan: Höhlät ja "ylitekniset" eivät pirttimme ovea avaakaan. Tämä onkin niille miehille, joilla on tunneälyä ja herrasmiesmäisyyttä.
        Haistakoot ruuneperit pitkän p....n!


      • u,m ****
        Matamimimmi kirjoitti:

        Missä päin suomalaisia vesistöjä on noin upeita muikkusaaliita saatavissa?
        Meidän ukko suorastaan riehaantuisi kun tietäisi, eikä kuin menoksi kalastamaan. Vai onko niin, että kalastusluvalla saisi vain lähitienoilta pyytää kalaa, paitsi tietenkin onkia, eikö vaan?
        Mukavaa kun Marja-Liisa vastasi kyselevälle , kiinnostuneelle. Ajattelin vastata juuti samoin, mutta nythän asia tulikin selväksi. Valitettavasti kaikki ei kuitenkaan onnistu toivotulla tavalla, vaikka kuinka ohjeen mukaan toimisikin.
        Rouva Ylikypsä toi taas elävästi mieleeni savolaiset ystäväni. Huomenna soitan ja toivottelen hyvää juhannusta.
        Sanoipa Skillan naulan kantaan: Höhlät ja "ylitekniset" eivät pirttimme ovea avaakaan. Tämä onkin niille miehille, joilla on tunneälyä ja herrasmiesmäisyyttä.
        Haistakoot ruuneperit pitkän p....n!

        Matami mimmi tules nyt ja pyydä kauniisti anteeksi Ystältämmr Ruunelta --on hän siinä kun joku muukin "herrasmies " --ollaan senverran seurattu näitä "piiriä että ei ainakaan minua ole Vielä pannaann julistanut -- Siis Matami mimmi ja muutkin Sinne" Ruunen kokolle "
        laulejeen Ja tanssimaan kansantanssia - En laita kyllä kansallispukua .
        Eikä mitään Rasismia näin juhannuksena - Kaikki mukaan , ihonväristä ei niin väliä . Ja saa olla Rättikin päässä . Jos on saunasta juuri tulossa . se siitä sitten


    • sohsoooh

      onkohan tapana haistatella ketään pirtissä ???
      Mautonta tuo pirtissä kirjoittavien miesten ylistys, mahtaako he itsekkään siitä niin tykätä.
      Inhottavaa ihmisten karsinointia koko palsta täysi, luulotautisia ihmeen paljon.

      • Matamimimmi

        Siis edelleenkin: haista ....a!


      • Matamimimmi

        Täällä ollaan kaikki tuttuja. Luiki sinä sohsoos vaan seinänvierustaa pitkin, ympärillesi vilkuillen takaisin puskaasi!
        Pirtissä ei paljoa haistatella, ainakaan tutuille, mutta meille voi olla piristävääkin, kun joku sohsoohsin kaltainen puskapaska pääsee livahtamaan sisään, voi nimittäin sanoa, että haista sinä pitkä haju!
        Ei Pirtissä käyttäydytä yleensä sopimattomasti, mutta kaltaisesi luikkija saa helposti kysymään: Olemmeko tavanneet joskus aiksisemmin. Esittelepä sitten itsesi! Tullaan tutuiksi!


    • Oikein Hyvää Juhannusta kaikille!
      On ihana aamu,lupaa hyvää päivää! Ajattelin lähteä Jorin kanssa Hvittorppiin,siellä on järjestetty Juhannusjuhla..ja kokko sytytetään klo 20.00..ihan kivaa,olemme olleet ennenkin..Mitä te muut olette suunnitelleet illaksi.. Monet ovat varmaan mökeillään..Minulla ei ole sitä mökkiä,niin pitää keksiä muuta kivaa..
      Kukaan ei olekaan vielä täällä käynyt.. Keitänpä kahvit ja pistän vesipannun viheltämään.. Minulla on raparperipiirakkaa teille kahvin/teen kanssa. ja vaniljakastiketta,on jäätelläkin,jos se maistuu paremmin.. Tulkaahan kahville!
      Tänään on sitten se Kesäpäivänseisaus,niin ne päivät alkavat taas lyhetä..
      Ei onneksi tapahdu yhdessä yössä,joten vielä nautimme valosta..
      Oikein viihtyisää päivää,iltaa ja yötä! Iloista mieltä ! t.Irkku

    • SkillaN*

      Melkosen kauniina alkaa tämä juhannusaaton päivä ja päivällä pitäisi vielä kaunistua, hellettäkin luvassa.
      On se mukava, että luontokin juhannuksen iloon yhtyy ja ihmisille kauneutensa täytenä näyttää.
      Liikenne sujunut melko hyvin, kuolonuhreja ei ainakaan vielä ole ilmoitettu, toivottavasti myös vesillä säästytään turmilta.
      Paljon on varoittelua ja ohjeita annettu, jospa ihmiset onkeen ottavat.

      Kiitos M-L minultakin, on niin mukava saada noita neuvoja, on helpompi toimia, kun kaiken kokenut neuvot antaa.
      Tuo karhunvatukko onkin varmaan eri kasvi mitä minä olen luullut, tämä mikä täällä kasvaa, on rehevä, punaisin kukin kukkiva pensas, en ainakaan marjoja siinä ole nähnyt, mikä lieneekään?
      Jorinin juurista puhuit aiemmin, se talven säilytys ei kellarissa onnistu, kun on kuiva kaupunki kellari, pitäisi olla kaiketi kosteuttakin, vaikka kyllä minulla pelakuut siellä onnistuu seuraavaan kesään.

      Tuo kerrostalosssa asuminen on joskus hankalaa kosteilla ilmoilla, kun lämpöä ei anneta, tuntuu aika viileältä olotila, se kosteus vaatisi pienen lämmityksen.
      Jospa se kylmän tuntu on kovakin, jos ei kunto ole parhaimalla jamalla.
      Pieni on täälläkin juhannusruusu, mutta kukkia kuitenkin tekee, mökiltäni toin pienen juuren, on vaan niin mieleinen kirvoille, niin kuin muutkin ruusut.
      Savo on vaikeaa, samaa mieltä irkun kanssa;)

      Tuo sama harmi minullakin noiden orvokkien kanssa, niin kauniina kukkivat ja sitten tyvestä katkeavat, se on kai joku tyvilaho, keinoa en tiedä mikä avuksi, siirtelin niitä jo eri paikkaankin, harmittaa minuakin.
      Hyvä oli kalasaalis, kyllä muikkua on täälläkin nuottaan tarttunut, joskus aikojen alussa veneet täynnä rantaan tulivat, siitä sitten laatikoihin ja kaupan tiskiin.
      Hyvä kala muikku on paistettuna, varmaan ostajia riittää ja kassa täyttyy, näin toivon;)

      Hieman muunnelleen matamimimmi kirjoitustani toisti, en puhunut muista kuin herrasmiehistä ja sen edelleen allekirjoitan, samaa sanon pirtin kaikista kirjoittajista, ei täällä todeella juurikaan haistatella ja kiitosta annetaan kaikille kirjoittajille. (kannattaa lukea tarkkaan)
      Se onko joku kiusaantunut kiitoksista, voi ollakin, en itsekään erikoisesti sellaisesta tykkää, mutta kun esitys lähtee sydämestä ei kai siitä voi loukkaantua, näin ainakin toivon.
      Minusta miehet kuin naisetkin ovat kehut ansainneet, kun asiallisia viestejä laittavat, ei kovinkaan mukavaa olisi noihin puskahuuteloihin yhtyä, mitä tuolla palstalla näkee.
      Tuohon luulotautisuuden toteamiseen minä yhdyn, arvailu saisi jäädä, siinä voi usein osua vikaanki, no minä en kirjoita kuin tällä omalla nikilläni, minut on helppo tunnistaa;)

      Eiköhän tässä aloitella juhannuksen viettoa ja nauttitaan grilli herkuista ja luonnosta, kokolle voi myös mennä, jos haluja löytyy, kaikkea mukavaa tiedossa.
      Kiitos irkulle kahvin keitosta ja raparperipiirakasta ja oikein paljon terveisiä Jorille ja perheellesi.
      Onnekasta juhannusta kaikille, pirtissäkin voi piipahtaa;)

    • Hyvää, aurinkoista huomenta!

      Jaha...kehuista ja risuista pitänee" lohmaista." Saattaahan ne hyvät sanat hiukan saajaansa hivellä, siispä rohkenen kaikkienkin miesten puolesta niistä kiittää. Niin kiitokset kuin haukut ovat, kuluneita raaseja käyttäen "kaksiteräinen miekka."Voihan olla, että miehet alkavat olla suojeltava lajike, kun vähiin käyvät näillä kirjoituspalstoilla. Jotenkin yritän tätä paikkaa täyttää.

      Mieleeni tuli Einari Vuorelan runo, siitä tässä.

      "Mä ajoin takaa kunniaa.
      Sain hattuhuni tupsun.
      Nyt tupsu mua huvittaa,
      se huiskuu päässä hupsun!"

      Kuten vanhoilla on usein tapana, muistelen aikaa, kun olin työelämässä mielipiteiltään ja käyttäytymismuodoiltaan hyvin hajanaisen, mutta perustaltaan rehtien ja surasanaistenkin joukossa. Sattuihan sitä, "annettiin, saatiin ja otettiin." Väliin kipakastikin. Yleensä ne sanat selvitettiin ja niihin ei palattu. Jos joku pitkään jurnutti, annoin kyllä "konsulttiapua."Täällähän se ei onnistu, täällä ei aina "näe", kuka huutelee. Enkä aiokaan mitenkään suuremmin sekaantua turhiksi kokemiini kotkotuksiin.

      Jätän Pirtin erinomaiset naiset kehumatta, ettei lipsahda kilpalaulannaksi.

      Tulee tänne lähelle juhannuskokon polttokin. Siellä käyn joukossa pyörimässä, ellei kummempia satu. Siellä on tarjoiluakin, rahasta tietenkin. Voin lonkeron maiskutella ihan järjestelyjen tukemiseksi.
      Hyvää juhannusta ihan kaikille. Koetetaan kukin tavallaan rentoutua!

      • marja-liisa..

        Hyvää huomenta! Ja hyvää Juhannusta ihan kaikille.

        Olipa kiva runonpätkä ynnämuulla, täytyy laittaa korvan taakse.
        Skillanille, se sinun kasvisi on tuoksuvatukka, koristevattu. Oikein lempikasvi mehiläisille, ja kaikille muillekkin pörriäisille. Meilläkin on tuossa keittiön ikkunan alla, ja on kiva seurata keittiön ikkunasta kukissa olevaa hyörinää.

        Karhunvadelma on sama kun boysenmarja, tekee suuria mustia kiiltäviä vattuja, erikoisen maukkaita, ja aromikkaita. Sen kourallisen mitä viime vuonna sain, nautiskelin oikein makustellen tuolla puutarha kiikussa.

        Ja sille orvokkiongelmalle ei oikein apua ole. Sen aiheuttaa varsiyökkönen, joka munii munat, ja pienet toukat syövät kasvin juuren varresta poikki. Ja kun otus liikkuu vain yöllä, niin mikään ruiskutekkaan ei siihen oikein auta. Ja eniten se iskee kasveihin joilla on ontot varret. Kesäpäivänhatut, on myös sen lemmikkejä. Kyllä on monta kertaa suututtanut, kun on komea suuri läntti kukkia, niin yht äkkiä ne alkaa kaatua, ja saa vain keräillä pois.

        Toinen mahdollisuus nuutumiseen on mullassa elävä verticillium sieni. Joka vioittaa kasvin varsien johtijänteitä, ja kasvi lakastuu silmissä.

        Että kyllä se tuo maanviljelys on ihan onnessa, mutta on se kyllä niin mukavaa!
        Täytyy tästä lähteä vaan kantamaan vettä ja kastelemaan, että päästään mökille!


    • Hei! Pitää vähän kirjoittaa miehistä..Pesin ikkunoita,en meinannut millään saada auki,oli jotenkin taas vähän vinossa.Olisi tarvinnut miestä apuun..No, kiipeilin tuolla parvekkeella pesemässä niitä parvekkeen laseja..Olisipa ollut joku mies paikalla,olisinj saanut tukea olkapäästä, kun tuntui,että horjahdan väkisin.. On nämä naisten hommat vähän vaarallisen näköisiä,kun pesin,jalka parvekkeen kaiteella ja yritin kurkotella yläreunaan.. Kerran vaihdoin vessan katossa olevan lampun,en meinannut ylettyä ja tuoli liukui klinkerillä ja hupsis,olin mustelmilla.. Olisi taas tarvinnut miestä paikalle laittamaan.. Moneen muuhunkin hommaan,miestä tarvitaan.. Tarpeellisia ovat..Kunnia sille,jolle kunnia kuuluu!
      Oikein mukavaa päivänjatkoa! t.Irkku

      • M27atamimimmi

        Ehdin pistäytyä Pirtissä ennen juhannuksen viettomeininkiä.
        Me olemme ukkoni kanssa kuin kaksi vanhaa varista täällä luonnon helmassa juhannustamme viettämässä. Lippu kohotetaan salkoon kuudelta ja sehän saakin sitten olla koko yön ja seuraavan päivän juhlistamassa yöttömän yön taianomaista tunnelmaa.
        Irkku sanoi ääneen sen mitä ajattelen sisimmässäni. Mies on apu, tuki, turva, kaveri ja ainakin nuorempana mainio seksikumppani.
        Viimeksimainuttu puoli alkaa jäädä vähemmälle. Jotenkin groteskilta tuntuu kun lukee ikäihmisten seksi kaipuistaan. Olemme luultavasti kaikki omalla tavallamme rakennettuja. Jotkut yli 70- vuotiaan vaikuttavat kiimaisilta kuin kissat maaliskuussa. Siitäkin puuttuu tyyli ja hyvä maku joissain tapauksissa. Haistatteleminen on toinen mauton ja inhottava tapa, mutta toisaalta harmiton sekin. Ilkeä katse voi "haistatella" ikävämmin kuin tyhmä sanallinen paskanhaistatus.
        Pitäytykäämme juhannuksen aikana ainakin grilliherkkujen , juhannuskoivujen, kokkosavun ja saunavastan ihanissa tuoksuissa.
        Mukavaa Juhannusta kaikille!


      • Matamimimmi
        M27atamimimmi kirjoitti:

        Ehdin pistäytyä Pirtissä ennen juhannuksen viettomeininkiä.
        Me olemme ukkoni kanssa kuin kaksi vanhaa varista täällä luonnon helmassa juhannustamme viettämässä. Lippu kohotetaan salkoon kuudelta ja sehän saakin sitten olla koko yön ja seuraavan päivän juhlistamassa yöttömän yön taianomaista tunnelmaa.
        Irkku sanoi ääneen sen mitä ajattelen sisimmässäni. Mies on apu, tuki, turva, kaveri ja ainakin nuorempana mainio seksikumppani.
        Viimeksimainuttu puoli alkaa jäädä vähemmälle. Jotenkin groteskilta tuntuu kun lukee ikäihmisten seksi kaipuistaan. Olemme luultavasti kaikki omalla tavallamme rakennettuja. Jotkut yli 70- vuotiaan vaikuttavat kiimaisilta kuin kissat maaliskuussa. Siitäkin puuttuu tyyli ja hyvä maku joissain tapauksissa. Haistatteleminen on toinen mauton ja inhottava tapa, mutta toisaalta harmiton sekin. Ilkeä katse voi "haistatella" ikävämmin kuin tyhmä sanallinen paskanhaistatus.
        Pitäytykäämme juhannuksen aikana ainakin grilliherkkujen , juhannuskoivujen, kokkosavun ja saunavastan ihanissa tuoksuissa.
        Mukavaa Juhannusta kaikille!

        Mitähän taas kämmin tuon nimimerkkini kanssa!
        No niin, tottakai yhteenlaskun tulos se sinne nikin lomaan livahti:14 13 on 27


      • Matamimimmi kirjoitti:

        Mitähän taas kämmin tuon nimimerkkini kanssa!
        No niin, tottakai yhteenlaskun tulos se sinne nikin lomaan livahti:14 13 on 27

        Niinhän se menee tääläkin jo huomaa kuinka Joulu on juhlista jaloin ja Juhannus kontaten ..
        En kyllä olis uskonut että joku vakinikkikin on jo alottanyt ..niin että ei taida olla hänestä Ruunen kokolle tuliaksi -- Sielä vois vaikka ,tulla paremmin tutuksikin mukavassa seurassa -- minä ainakin meinaa mennä -- ja kavaljeerikin on jo katsottuna .

        Varokaa jos on vielä se kuuhulluuskin kaiken muun lisäksi -- mutta ei sitten muuta kun HÄN joka puskasta tuhmia huutelee tulkoot oikei nikillä ,se on reilua .


    • Hintriika*

      SkillaNin kotimaisemissa on juhannuksen vietto alkanut reippain ottein. Luin juuri, että aamuviideltä oli varhaisen juhannuksen aloittanut nuori mies rantautunut jonkun mökin pihaan.

      Moottorivene oli syöksynyt juhannuskokon läpi ja noussut parikymmentä metriä rantatörmää ylös. Juopontuurilla miehelle ei käynnyt kuinkaan. Pakoon oli pötkinyt, mutta poliisinperskuleet löysivät.

      Aivan noin rajusti ei kannata juhannusta juhlia. Voi sitä vähän kuitenkin. Omista juhlistani en vielä tiedä. Jos sää suo, niin rannassa voi piipahtaa ja kenties jonkun tutun nähdä. Aina minäkin sen yhden lonkeron verran juhlan kunniaksi!

      Näyttäisi pilvepeite ohenevan, mutta niitä lämpimämpiä kelejä on lupailtu vasta huomiseksi. Silloin menen luultavasti sukulaisen pihalle grillailemaan.

      Ei näistä juhlista enää mitään paineita tule. Toista se oli nuorena, kun piti järjestää kaikenlaista ja kutsua vieraita tai mennä itse. Ja kaikki piti olla viimeisen päälle suunniteltuna. Aika aikaansa kutakin.

      Meilläkin on nyt yötön yö. Ei ole almanakassa auringon nousua eikä laskua. Kunhan nyt suvaitsisi tulla esiin tuolta pilvkipeitteestä. Reikiä on jo!

      Hauskaa juhannusta kaikille!

    • wiiwidear*

      Mukavaa juhannuksen aikaa pirttiläisille.

      Toivottelee: wiiwidear ja Piski, sulhokin tuolla taustalla kuikuilee:o))

    • o.viänänen

      Niin liput hulmuaat jo keskikesän kunniaksi yli yön, huomisiltaan klo 20.00 asti. Saatiin hieno aattosää. Hyvin tärkeä asia meille kaikille pohjoisen napapiirin läheisyydessä asuville.
      Joku on kirjoittanut, että valoisan ajan lisääntyminen on kellontarkasti loppunut tänään klo 8.04. Isot kaupunkimme ovat lähes autiona kun väki on mökeillä.
      Rauhallista ja riskivapaata Juhannusta kaikille suomalaisille.

    • Hyvää Jussia kaikille;)

      Mekin tuolla kerhohuoneella paistoimme makkaraa ja perunasalaatin kanssa söimme,hyvvee olj,kakkukahvit päälle.

      Ilma on ollut tosi kesäinen.

      Voikaatten hyvin.
      näkyillään...

    • Hintriika*

      Nyt on juhannuksesta nautittu säällinen annos. Kävin rannassa, tapasin lonkeron verran tuttavia. Ensin aurinko paistoi täydeltä, mutta sitten tuli jotakin häkäräpilveä eteen. Sormiin tuli kylmän tikkuja jäisestä lonkerolasista.

      Kotiin päästyä taas paistoi. Vaihdoin suoraan hellevaatteisiin ja menin parvekkeelle lämmittelemään kylmäntikut pois. Tilkka lämmikettä on kaapissakin, että jos vielä jotakin naamaansa kiskaisee, niin eiköhän ala veri kiertää.

      Sitä huomisen juhannuspäivän kesäsäätä tässä jään odotteleemaan. Ainakin päivällä pitäisi olla kesäistä aurinkoa. Illalla ehkä sataa, mutta satakoon.

      Eli kaikki hyvin täällä. Toivottavasti sielläkin.

    • Siinähän se "juhlinta" meni. Ehkä pari tuhatta oli kokoontunut. Kyllä jytääkin oli lavalla. Huomasin, että mennotyylitkin muuttuu. Enpä esitellyt "impivaaralaista."
      Ohjelmaakin oli, eräs känninen jättiläinen tipahti laiturilta jokeen. Ei tarvinnut apuun rientää, oli nuorempia ja rivakampia. Kuitenkin, jopa harvinaisen vähän oli "perusteellisesti" juhlijoita.

      Lokeron otin, tullessani suuta kuivi ja kun matkalla oli sopiva "läävä", ajattelin, että menisi se toinenkin. Portsari keskeytti menoni, sisäänmenomaksu on 2,5 euroa. Selitin, että enhän tule sisään, vaan terassille. Saanko huutaa tästä kynnykseltä tilaukseni. Selitys ei käynyt. Niinpä sanoin hyvästi, en näkemiin. Ei kyllä suututtanut, pikemminkin huvitti.

      Että tälleen tämä keskikesän juhla. Tosi on, että kierrokset muuttuu verkkaisemmiksi ja etten sanoisi, vaatimattomiksi. Hyvää yötä!

      • Kyllä meni mukavasti Juhannusaatto, minä illalla tein valmiiksi saksalaistyyliin perunasalattia, Aikoinaan Saksalainen lankoni opetti minulle salaatin teon. Hyvin on valmistusohjeet säilyneet mielessä. Minulla ei ole reseptiä kirjoitettu, mutta hyvin säilynyt muistissa. Kerron jos joku kysyy. Meillä on sähkötrilli parvekkeella, siellä sitten istuttiin ja syötiin Vilhelmiä ja sitä salaattia. kyllä maistui hyvälle.
        Palanpainikkeeksi ei ollut muuta kuin viimeksi pirtissä käydessäni toin mukana pullon jalojuomaa. Että tällainen Juhannus meillä, ilma oli kaunis ja lippu liehui talon pihassa

        Vaatimattomuus kaunistaa niinpä minäkin sanon vaatimattomasti. Hyvää yötä!


      • puaskAP3ETER
        LateVaan kirjoitti:

        Kyllä meni mukavasti Juhannusaatto, minä illalla tein valmiiksi saksalaistyyliin perunasalattia, Aikoinaan Saksalainen lankoni opetti minulle salaatin teon. Hyvin on valmistusohjeet säilyneet mielessä. Minulla ei ole reseptiä kirjoitettu, mutta hyvin säilynyt muistissa. Kerron jos joku kysyy. Meillä on sähkötrilli parvekkeella, siellä sitten istuttiin ja syötiin Vilhelmiä ja sitä salaattia. kyllä maistui hyvälle.
        Palanpainikkeeksi ei ollut muuta kuin viimeksi pirtissä käydessäni toin mukana pullon jalojuomaa. Että tällainen Juhannus meillä, ilma oli kaunis ja lippu liehui talon pihassa

        Vaatimattomuus kaunistaa niinpä minäkin sanon vaatimattomasti. Hyvää yötä!

        aikoihnnän tiukkaa työ-juha


    • kaisu-liisa

      Sanon vain aloittajalle, että onpa sinulla tyylikäs kuva profiilissasi. Hieno!
      Minä olen sellainen pelkuri, etten enää viitsi rekisteröityä, ja oman kuvan esillelaittaminen saa kylmät väreet selkäpiihin.
      Saahan täällä tehdä kummin vain halutessaan.

      Juhlavaa Juhannusta meidän kaikkien tyköömme!
      Seurataan superkuuta, jos hän korkeuksissaan kehtaa meille näyttäytyä.

    • Skillan*

      Juhannuspäivän aamua, tuulisena tämä alkaa ja pilviäkin taivaalla, pitää vaan luottaa, että sääenusteet toteutuu päivän mittaan.
      Kiitos tuosta "tyylikkyydstä" sellainen mummo olen, kuva viime joululta, kun juhlin 75 vuotispäivääni.
      Rypyt on varmaan kuvaaja retusoinut, muuten aito minä siinä körötän, muuksi en muutu.
      En tiedä rohkeuttani, miten kuvani uskalsinkin laittaa, mutta kai ajattelin, että minkäs tälle näölleen mahtaa, on hyväksyttävä tosi, en osaa itseäni hävetäkkään, sepä siitä.

      Kuun totesin suuremmaksi minäkin, en kyllä jaksanut valvoa kuin yhteentoista, näin käy vanhalle;)
      Saunomisen jälkeen tuli niin unettava olo, vasta millä kylvin oli niin pehmeä ja hellä.
      Olisi kuulema vastantekijöille pieniä koivuja, ei vaan monikaan vastoja talveksi tee.
      Lippu liehuu juhlistaen tätä keskikesän päivää, vielä pari päivää ja sitten se alkaa päivää lyhentämään, mutta vielä on kesää jäljellä ei surra.

      Koristevattu, hyvä tietää, oli ennen navetan päässä ja levisi kovasti, nyt siirsin sitä tuonne tienlaitaan näkyy kukkivan ja hyvin voivan, sielllä pölyn vangitsee, ettei pihaan paljon pääse.
      Joka kesä tuon orvokkien tuhon olen kokenut, mutta aina niitä vaan penkkiin laittaa ja osa selviää, voi hyvin, pitää vaan muistaa leikata niitä, muuten kasvu ja kukinta loppuu.

      Lonkeroon minäkin tyydyin ja hyvä olo on nyt aamullakin, on joskus koettu myös toisenlainen olo, mutta viisaampi näin ja kun ei mieli tee, miksi nautiskelisikaan, pirtin kaapin sisältö on ihan toinen;)

      Tänään ajattelin että meilläkin grillataan, kurpitsaa, sieniä, mitä muuta löytyykään jääkaapista, ainakin krillikylkeä ja makkaraa, jälkkäriksi lettuja.
      Ulkona tekeminen kivaa vaihtelua ja keittiö pysyy siistinä;)

      Voi sentään, kaksi kuollutta jo taas, liian hyvin menisikin jos ei näin olisi, vikasta on ollut poliisilla, toivotaan ettei lisää kuolonuhreja tulisi.
      Kaupungit varmasti melkoisen tyhjiä ovat, maalle jokainen kykenevä matkannut, mutta se rauha kaupungissa on varmasti myös ihan nautittavaa, poikkeavaa.
      Laita vaan ohjeet Late, aina uusia makuja kaivataan;)
      Rahastamista se on nyky elämä, vesilasiakaan ei saa ilman rahaa, ainakaan joka paikassa.
      Meillä ne osaa ajaa moottorilla maihin asti, en kyllä tapauksesta ole lukenut, mutta uskon todeksi ja mahdolliseksi, mitä Hintriika kerroit.
      Juhlia osaavat tuollakin tapaa, alkoholi mukavasti näitä taitoja korostaa, joka puolella.

      Monella suulla on miehen tarpeellisuus todettu ja minä allekirjoitan myös sen, vaikka aina mielestäni osaankin kaiken, apua tarvitsisi useinkin juuri noissa irkun mainitsemissa asioissa, kun vielä tuota pituutta on niin vähän, ja kovin korkeille tikkaille ei tohtisi nousta, siis on mies hyvin tärkeä;)
      Onneksi minullakin vävy jota voi aina apuun pyytää, poikakin on, mutta kun apua tarvitsen useinkin on toisella puolen suomea sukellustöissä, on siinä niin menevä mies että.
      Hyvähän on, että töitä sukellusfirmalle riittää.

      Mutta nyt tätä juhannuspäivää viettämään, kovasti vaan näyttää pilviseltä, miten ne ennustukset nyt tältä näyttää, no juhannuspäivä kuitenkin on ja sitä kukin parhaalla katsomallaan juhlistaa;)
      Skypeni kuulokket kotona, en voi henkilökohtaisia hyvän juhannuksen toivotuksia lähettää, tässä ne tulkoon kaikille.

    • Hyvvee uamupäevee.

      Kyllä meni kivast eilinen ilta,tuolla kerhohuoneella.
      Makkaraa krillattiin ja kahveeta juotiin ja kakkuakin oli joku tuonut.
      En jaksanut enää illalla poiketa pirttiin.
      Nyt aurinko YRITTÄÄ kurkkia,näkyy olevan vähän laiskanlainen

      Ihmettelen tuolta palstalta lukemaani,mikä ihmeen vimma on joillakin haastaa riitaa;(
      Onneksi on tämä pirtti,en muuten varmaan kävis koko palstalla.

      Lämmin päivä on tulossa,niinhän se pitääkin kesällä olla.
      En minä jaksanut sitä kuuta vahdata.

      Eilen kävi Australian vieraskin,kiva oli tavata,skypellä olemme paljon jutunneet talven aikana,kävihän Hän viimekesänäkin.

      Tuon skypen ansiosta olen saanut hyviä ystäviä ympär mualimoo;)

      Jatka nyt tätä "löhöilyä"

      näkyillään...

      • Puskasuleima

        Juu,reippaasti meni mun kirjotelmani hornan tuuttiin.
        Eikä se ollu eres pitkäkää.

        Mut hyvää juhannuksen jatkoo kaikille!
        t: Puskasuleima.

        (Olem miättiny että rekisteröisin oikeen nimeni rekisteröiryks nikiks. Miltäs näyttäis Suleima Puska von und zu Mätäs?)


      • Noin voisi
        Puskasuleima kirjoitti:

        Juu,reippaasti meni mun kirjotelmani hornan tuuttiin.
        Eikä se ollu eres pitkäkää.

        Mut hyvää juhannuksen jatkoo kaikille!
        t: Puskasuleima.

        (Olem miättiny että rekisteröisin oikeen nimeni rekisteröiryks nikiks. Miltäs näyttäis Suleima Puska von und zu Mätäs?)

        ihan aateloitua, mites

        ois Suleima von und zu Busch

        Laitoin oikein eri riville.


      • vaihtoehtoisesti
        Noin voisi kirjoitti:

        ihan aateloitua, mites

        ois Suleima von und zu Busch

        Laitoin oikein eri riville.

        Tussock


    • :))

      Yhdyn Muori 67:n ihmettelyyn riidanhaastamishalusta ,
      mikä jatkuvasti yritetään viritellä uudelleen ja uudelleen palstalla.
      Varmaan ne läheisten kanssa riitelyt tuodaan tännekin. Alkoholi vielä näitä haluja korostaa, kutem SkillaN huomauttikin.
      Asiat viesteissä ainakin minua kiinnostavat, mitä ihmiset ovat puuhanneet, missä käyneet, ne ovat kaikkein mieluisinta antia, ei toisten henkilöiden viestien kritisoinnit!! Pirtti on siitä onnellinen paikka, että täällä saa rauhassa viestiä.
      Rauhaa ja rakkautta juhannukseen kaikille!

    • eikö se riidan haast

      o lähteny juuri kahvipirtistä , matami sieltä haistatti paskat ruuneperille.

      • Tuolla ylempänä irkku37 kaipaili miehistä apua, niinhän se on kyllä se yhteistyö on voimaa. Yksin kun jäät, huomaa, kaveri puuttuu, monta kertaa on itse opeteltava ikkunanpesut ja lamppujen vaihdot ja monet muut työt. Moni mies ei ole koskaan oikeesti tehnyt ruokaa, ehkä kaurapuuroa tai paistaa munia Yksin ollessa on opeteltava tai käytävä kuppilassa, niitä miehiä on paljon.
        Minulla tuuri, olemme edelleen yhdessä ja kaikki työt tehdään itse. Kyllähän lapset tai heidän lapsensa auttavat jos asuvat lähellä, meillä siinäkin onni, kaikki olemme kilomertrin säteellä.
        Noissa parvekkeen ikkunoissa on tärkeää että omistaa hyvät tikkaat jotka ovat sopivan korkeat ja paikka pesuämpärille, sellainen tukikaari josta voi pitää kiinni. Sama pätee lamppujen vaihtoon.
        Tuosta ruuan laitosta, kyllä kannattaa opettaa mies myös laittamaan ruokaa, ei sitten ole avuton jos yksin jää.
        Minä eilen puhuin siitä salaatista jonka saksalainen lankoni opetti minulle.
        Ei minulla reseptiä ole ylhäällä, tuskin koskaanon ollutkaan, mutta hyvin on nupissa pysynyt.
        Siis, keitetään viis kuus vanhaa perunaa kuorineen, annetaan jäähtyä ja kuoret pois silputaan kuin salaattiaineet ja pannaan kulhoon, yksi tuore kurkku, kaksi mauste tai suolakurkkua ja yksi sipuli tehdään salaatin tapaan ja kaikki samaan kulhoon.
        Mausteeksi reilu loraus ruokaöljyä lasiin, etikkaa, teelusikallinen suolaa viherpippuria teelusikallinen ja ruokalusikallinen Kaptista, sekoita hyvin ja kaada kulhoon ja sekoita hyvin. Parituntia jääkaapissa, sekoita ja salaatti on valmis. Varmaan moni tehnyt tällaista, meillä jos syödään makkaraa tai nakkeja aina teen tätä ja menestys taattu.
        En tiedä kuinka tuttu, mutta hyvää on.
        Taisi tulla liikaa ohjeita hypätkää yli jos ei kiinnosta, sillä olen: Late Vaan.


    • fundsija

      Mä en kuulkaa meinannu uskoo silmiäni kiskoessani eilisaamuna tota gartiinia yläasentoon. Toi maisema tossa ulkopuolella oli melkein kun siinä lakkolaisten lempibiisissä, jota ne hoilaa nuotion lämmössä helmikuisessa männikössä: metsässä ei liikahra lehtikään. Mä sanoin melkein. Tossa ikkunasta näkkyy meinaan lehtipuitakin ja heikko tuulenvire sai niiren lehret värähteleen melkein huomaamattomasti. Liikahteli ne nyt kummiskin. Mut näky oli kun matkatoimiston esitteestä, salpas meinaan henkee vaikkei mulla astmaa oo.
      Tossa lähiputtiikin erustalla oli sitten trio, jonka mottona näytti olevan, ei koskaan ennää aattona, naamalukemat oli asetettu meinaan torstaitiputukselle. Jokku ahkerimmat näky harrastavan iltalenkkeilyä, suorittivat toivioretken kaupan ovelle vielä iltamyöhään, pahuksen kauppiaat eivät huomioinu asiakkairen
      perustarpeita, pistivät ovet eilen säppiin jo puolilta päivin. Apusanoista päätellen ihan sikamainen teko.
      Enerkiajuoman ja maan vetovoiman seurauksena moni taisi vasta tän aamuisen ukkossateen seuraksena toreta vanhan kansanviisauren toreks: on meinaan juhannus juhlista jaloin vaikka suosio horjuukin. Onneks saatuja oppeja voi testata vaikka mikkelin tienoissa, jos ei ny jouluun asta malta orottaa

    • No,Juhannuspäiväkin on kohta mennyt.. Oli sateista,mutta ei kylmää kuitenkaan..
      Kyllä tuo täsmä sää kertoo tarkkaan,luki; Sade alkaa klo 8.00 ja niin alkoikin..
      Olipa hieno tuuri,kun eilen oli niin upea sää,kuin tilauksesta. Olin Jorin kanssa Hvittorpissa ,Espoon srk:n järjestämillä Juhannusjuhlilla.. Paikka on Hvitträsk-järven rannalla. Siellä oli kokko ja haitari soi,grillattiin makkaraa ja jos ei ollut omia,niin oli myynnissäkin.. Voiko olla parempaa Juhannusta..Ensin oli pieni ruoka kakku-kahvit, lipunnosto ja yhteislaulua.. ym ohjelmaa. . Mukavasti meni aika.. Yö sitten meni tavalliseen tapaan,ei Jori malta nukkua,aamuun touhusi ja klo 3 hätisti minua kahvinkeittoon.. Jori on vielä ensiyön täällä.. Valvookohan taas?.
      Maanantaina lähtee leirille Ilmajoelle.. Varmaan mukavaa..Leiriläiset ovat innoissaan.. Onhan se vaihtelua kaikille sokeille nuorille.. Luin osaanottajien nimet,tuttuja oli jokainen Jorille! Kivaa päivänjatkoa kaikille! ILOA! t.Irkku

      • Jaaha! Sää on ollut enemmän tai vähemmän vaihtelevaa koko päivän.
        Nyt on maailma kuin postikortin maisema. Vain järvi puuttuu.

        Ja sitten heti viesti Irkulle: Ole kiltti ja toivota meidän puolestamme Jorille oikein hyvää retkeä ja mukavaa leiriä.
        Kaikille muille hyvää juhannusta.
        Aiotteko katsoa yöllä kuuta? Luultavasti Jori pitää huolen siitä, ettei kuu jää ainakaan Irkulta näkemättä.

        Jos olisin lapamato, eläisin Toivossa, että kuu näyttäytyy ja pilvet unohtavat purjehtia peittämään tuota ihanan sinistä taivasta.


    • - puolipilvinen sää

      Yllättävän synkkä toi Juhannuksen ajan menehtyneiden tilanne jo tässä vaiheessa kun toinen pyhäpäivä vielä edessä. Tieliikenteessäkin useita turmia.

      Uimavedet viilenivät hiukan sen hellejakson aikaisista. Toivotaan, että lisäturmilta jatkossa vältytään.

      • Hyvvee juhannusta vielä!

        Onpas hauska näky tuonne pihanurmikolle, sinne laskeutui iso parvi erilaisia lokkeja, lienee kolmisenkymentä kaikkiaan. Siinä ne taapertavat pitkin nurmikkoa, välillä nokkien nurmelta jotain, matoja kai. Niin, taisipa niitä olla siinä myös eilen illalla.

        Eivätpä ole päivät veljeksiä, eilinen oli mitä kaunein ja lämpimin ja tänään sitten taas on ollut hyvin harmaata ja tuulista, lämmintä kyllä eikä ole satanut, vaikka luvattiin. Istuttiin puutarhakeinussa, syötiin tänään leivottua mansikkapirakkaa ja juotiin Marskin lemmenjuomaa. Vanhempi tyttäreni miehensä kera tulivat ohikulkumatkallaan poikkeamaan, jatkoivat sitten Jyväskylään, kotiinsa. Oikein mukavia tuollaiset yllätysvierailut.

        Nyt jännään, ennättääkö tuo kuun möllykkä tulla tuolta koivujen takaa, ennenkuin pilvet peittävät sen. Oikein kiikarilla seurasin sitä äsken, kirkas oli näky. Eilen en katsonutkaan, vaikka olisi ollut parempi sää. Voi jee, kun nyt on upea näky, se näkyy koivun takaa oksien välistä, aivan kuin tuikkisi tuolla taivaalla. Kiikaroin taas myöhemmin, kunhan se tulee kokonaan pois puitten takaa.

        Onpas kello jo paljon, pian vuorokausi vaihtuu. Nyt sanon: hyviä unia teille, jotka vielä laillani kukutte ylhäällä! Siivekkäät ystävätkin poistuivat, en tiedä minne.
        Pysytään porukassa, vaikkei joka päivä käydäkään ilmoittautumassa. PM


      • kaisu-liisa
        RouvaYlikypsä kirjoitti:

        Hyvvee juhannusta vielä!

        Onpas hauska näky tuonne pihanurmikolle, sinne laskeutui iso parvi erilaisia lokkeja, lienee kolmisenkymentä kaikkiaan. Siinä ne taapertavat pitkin nurmikkoa, välillä nokkien nurmelta jotain, matoja kai. Niin, taisipa niitä olla siinä myös eilen illalla.

        Eivätpä ole päivät veljeksiä, eilinen oli mitä kaunein ja lämpimin ja tänään sitten taas on ollut hyvin harmaata ja tuulista, lämmintä kyllä eikä ole satanut, vaikka luvattiin. Istuttiin puutarhakeinussa, syötiin tänään leivottua mansikkapirakkaa ja juotiin Marskin lemmenjuomaa. Vanhempi tyttäreni miehensä kera tulivat ohikulkumatkallaan poikkeamaan, jatkoivat sitten Jyväskylään, kotiinsa. Oikein mukavia tuollaiset yllätysvierailut.

        Nyt jännään, ennättääkö tuo kuun möllykkä tulla tuolta koivujen takaa, ennenkuin pilvet peittävät sen. Oikein kiikarilla seurasin sitä äsken, kirkas oli näky. Eilen en katsonutkaan, vaikka olisi ollut parempi sää. Voi jee, kun nyt on upea näky, se näkyy koivun takaa oksien välistä, aivan kuin tuikkisi tuolla taivaalla. Kiikaroin taas myöhemmin, kunhan se tulee kokonaan pois puitten takaa.

        Onpas kello jo paljon, pian vuorokausi vaihtuu. Nyt sanon: hyviä unia teille, jotka vielä laillani kukutte ylhäällä! Siivekkäät ystävätkin poistuivat, en tiedä minne.
        Pysytään porukassa, vaikkei joka päivä käydäkään ilmoittautumassa. PM

        Kuun köllykkää taivaalta olen minäkin odottanut, mutta pilvet peittävät näkyvyyden.
        Huomenna kuun pitäisi olla komeimmilaan, toivon mukaan sää sen sallii.
        Ansaa ja Taunoa olen tollottanut. Vähän filmit ovat aikaantuneita, mutta on niistä hauska tutkistella aikansa kuvaa.

        Pääosan esittäjät ovat mainioita. Kumpikin mestari lajissaan.
        Laulaa lurauttavat, olihan Ansa kouluttautunut laulunopettajaksi.
        Minä olen hyvä valvomaan, ja nyt aion kaikki elokuvat katsoa Teemalta.
        Jää silti aikaa lukea tätäkin näkymää.


    • finskifilm

      Ansa Ikosella lauluääni ollut niin kummoinenkaan. Näyttelijän roolissaankin vanhan koulukunnan mukaan jotenkin kesäteattelilavoilta tuttua suoritusta.
      Uudet filmiohjaajat alkoivat muuttamaan esityksiä luonnollisemmiksi. Uusien näyttelijöiden kaarti on päässyt irtautumaan kesäteatterimaneerista.

      Aki Kaurismäki veti 180 astetta napakkaan ja lyhyeen sanankäyttöön, paljon yhden sanan ilmaisuja.

      • kaisu-liisa

        Ei ollut ei, ei ollut kovin kauniskaan, mutta persoonallinen ihminen.
        Ihan se ja sama, mitkä ovat ihmisen meriitit, oli kuitenkin suomalaisten mieleen.
        Aikoinaan oli näyttelijöillä tapana ylimaneerata suoritustaan, kuin teatterien lavoilla oli tapana.
        Ansa Ikosen aloitusura oli pian 100 vuoden takainen, joten kyllä muutkin kuin sinä, näkevät muutoksen.

        Aki Kaurismäestäkin voi olla ainakin kahta mieltä. Itse pidän.


    • Puskasuleima

      Tää piti arvata, et se harvinaisen komee aurinko nukkuu pilvivällyt korvillaan.
      Jos teittii om muitaki ku ov valavonu ja orottanu aurinkoo ku kuuta nousevaks, ni tulkam meitille. Tääl om pannu kuumana ja mustikkapiirakkaa.
      Yks hirvee jyrinä täst meni ohitte, mut se tais olla lentokone.
      Eiks se on nii, et oli kuinka komee aurinko tahansa, se ei simmottis jyrise.
      Seuraava jyrisäjä olem miä. Meinaan painuu pehkuihin, ku saan kupposeni tyhjäks.
      Et oikeen mukavaa alkavaa päivää teitille kaikille.

    • SkillaN*

      Huomenta, juhannus ohi ja päivä alkaa heti kohta lyhenemään, no taisi siitä jo olla puhettakin, ei aina muista mistä on mainintoja antanut, ei kai haitannut.
      Kuuta en jaksanut taaskaan odottaa, kai se paistoi ja olisi varmaan näkynytkin, uni vaan voitti.
      Tänä aamuna olen jo melkoisen lenkin tehnyt, tunnin kannoin vettä kasvinmaalle ja kukkapenkkeihin, nyt saa olla muutaman hetken huoleti.
      Eilinen päivä oli pilvinen ja tuulinen, jospa tänään saisi auringon paistetta, näin on luvattu.

      Mitään suurempia suunnitelmia ei ole tälle päivälle, jospa onniostuisi vaikka onkireissu;)

      Ansa Ikosesta jutua olette pitäneet. minusta hänellä ei ollut mikään erikoinen ääni, kun taas Tauno lauloi miehekkäästi, no eihän se äänitys tekniikkakaan kovin korkealla tasolla ollut.
      Harmittomia katsella ne vanhat filmit, vaikka aiheet ja esittäjät hymyilyyn suun vetää.
      No enpä pystyisi edes sille tasolle, joten ei pitäisi arvostella.

      Noita lokkeja minäkin olen katsellut, miten hyvin löytävätkin ruokapaikkansa, onko niillä joku tiedustelija joka kiertää ja tutkii, aina kun kalan perkuut määrättyyn paikkaan laitan, eipä kauan mene kun lokit ovat paikalla ja puhdistavat tienoon.

      Ei se mene juhannus ilman noita ikäviä kuolemaan johtavia tapahtumia, surua monella taholla.
      Kiitos Late ohjeesta, jotenkin tuttua oli, en vaan muista olisinko tehnyt, nyt aion tehdä, vanhoja perunoita vielä on jääkaapissa, nam,nam, oikein vesi kielelle tulee, hyvää varmasti on ja ruokaisaa.

      Olen sitä mieltä että aateloitua Puskasuleoman pitää, olisihan pirtillekin eduksi, olisi jotakin "hienoa", mistä voisi saada pisteitä.
      Siitä puheenollen, taas on pirtti päässyt otsikoihin, miksikähän, ei kai yksi ihminen koko pirtti ole ja ei siinä nyt mitään aiheen tynkää olisi ollut ihan varotusketjua alulle laittaa.
      Tänä päivänä melko yleistä tuo kieli missä haistatellaan, ei luulisi niin herkkä olevan jo vuosia näitä riitoja kuullut, että ihan varoittelua pitää laittaa.
      No saimme huomiota vaikka ei esille ole haluttu, kiitosta vaan.
      Kai se niinkin on, että aika ajoin on pirttikin nostettava keskustelujen piiriin tai saada riita ketju aikaan.

      Skype on hyvä kaveri, sillä yhteyden pito halpaa, ei maksa pakolla mitään, tuleekos muorille vieraita maailmalta?
      Johan noita on käynytkin, kiva saada tuttuja käymään.

      Nyt riittää tältä aamulta, en varmaan riitaa haastanut, kaikki hyvin minulla, myös pirtissä kaiketi.

    • Aurinkoista aamua.

      En sitten millään jaksa valvoa ja sitä kuuta kytätä;(

      Skillanille;ei tule enempää ulkolaisia vieraita,taikka ulkosuomalaisiahan ne on;)

      Olin eilen KUmialla,tulivat hakemaan,kiva kun on tommosia ystäviä.

      Ihmetellyt olen minäkin mikä tarve on tuota riitaa haastaa.

      Kyllä tuo Skype on kiva,välillä siellä on vaikka mistä mantereilta porukkaa "neuvottelussa".

      Ja haaskoo riittää ;))

      Täytyy tästä lähteä tuonne alakertaan,muuten rupean paistumaan;)

      Näkyillään...

    • Huomenta ja päivän alku mitä parhain, täytynee käyttää sitä hyväksi. Eilinenkin meni hupaisasti vaikka sadepäivä olikin.

      Vierailuja tulla tupsahti ripotellen niin, että päivänokoseni katkeili useaan otteeseen. Sitäpaitsi, jouduin oikein koetukselle, kun pistivät puhumaan ja kertomaan maailman asioista käsityksiäni. Epäilinpä, niin ainkin tuntui, että ukkoa oikein testattiin, miten se ikämatkani matelee ja kuinka käsityskykyni toimii. Oppineempia he ovat, ainakin paperilla. Hyvin kyllä vauhtiin pääsin ja kieltämättä sain lievää tunnustutakin, sanoilla: "eihän tuo ikä näytä puheita ja menoja sekoittavan". Olettaisin, että " oletusarvoni" oli jo alkuun asetettu riittävän alas ja sitä vielä täydennettiin hyvillä tavoilla ja kohteliaisuudella. Hyvä niin.

      Jaa...Kahvipirtti on mielestäni nimensä mukainen. Käydään ja jutellaan niitä näitä, mitä kenenkin päässä mieleen tulee. SkillaNin aamun avauksen koen olevan ihan kantava voima. Vaikeatapa on ryhtyä "merkkaamaan" mikä on asiaa, keskustelua tai "löpinää." Se on kirjoittelijoiden ja lukijoiden asia tehdä päätelmiä. Varmaa on se, että siitäkin on erilaisia käsityksiä, teki mitä tahansa. Minusta täällä on ihan enimmäkseen asiaa...voihan sitä jotkut katsella yksioikoisella putkinäölläkin.

      Eiköhän tätä "löpinääni" tullutkin, myöhemmin lisää!

      • uusinta lll

        Joskus täällä hortoilen kun noi vuodet oikeuttavat v.70 palstan mulkoiluun. Paha hahmotusvirhe tekee kirjoituksestani vaikeaa. Tekstin muokkaamiseen menee paljon aikaa.
        Voihan Foulen sota näitä kesän tv-uusintoja. Mutta pakkokos niitä nyt on katsoa.


    • Ohi on, ohi on, ainakin melkein. Juhannus nimittäin. Kuu tuli nähdyksi pyöreyksineen. Muuten aika perinteinen juhannus. Tosi komea kokko ja vähän jalalla koreasti, minkä nyt kaksi vaivaista kintuistaan sieti. Hyvää tälle ikäluokalle sopivaa musiikkia.
      Sää mitä upein ja lämmin.
      Olen 50-luvulla asunut (perheeni kanssa) nuorena tyttönä kyseisellä paikkakunnallla.
      Vain 2 vuotta. Tämä oli eka kerta käydä siellä muistojaan herättelemässä.
      Kaikinpuolin nostalkinen juhannusyön ajelu.
      Onnistuu se suomessakin, tuo paikkojen metsiinyttäminen, kun jätetään oman onnensa nojaan.
      Eilinen upea sää salli tuon ulkogrillauksen, ruuan laitot ja istuskelun siellä.
      Siinä tuli seurattua lintujen puuhia. Ahkerasti ne jaksavat kantaa ruokaa pesään,
      varmaan monta nälkäistä suuta odottamassa.
      Jossain laiturin lähellä on lokin pesä. Me "talonväki" voimme liikkua vapaasti ja käydä uimassa. siellä ne istuvat kivellään. Mutta auta armias, kun vieraampi
      ihminen meni laiturille, alkoi hirveä kirkuminen ja lensivät ihan kohti läheltä
      kaartaen. Pakko oli tulla pois. Kai ne meihin tottuneina huomasivat että ihan vaarattomia olemme. Niinkuin tietenkin vieraammekin mutta sanoppa se niille !

      Olisi hienoa jos pirtissä olisi yksi "aatelinen".Sehän kohottaisi pirtin mainetta entisestään. Vaikka pidetään Puskasuleimasta selaisenaankin...

      Tänään säätieteilijät ovat menneet "metsään". Aurinkoista piti olla, vettä on tihhuuttanut koko aamun. Mutta siitä se varmaan kirkastuu kun jaksamme ootella.

      Suotuisia kesä-säitä kaikille tasapuolisesti toivottelen.
      Heippa.

      • Ramoona*

        Terveiset ulapalta, aallon tieltä kuohuvalta...Tammisaaren saaristosta. Tuntuu kuin vähän keikuttaisi vieläkin, vaikka saarien vakaalla peruskalliollakin oleiltiin. Juhannussää hemmotteli, keskikesän ihanuuksista sai nauttia täysin siemauksin. Auringon punahehkuiset laskut ja nousut, kuu muhkeimmillaan hopeisissaan, vesi kimaltaen timanteissaan , kokon rätinä ja loimotus - ja kultaisia ihmisiä seurana. Ulkona ruoka maistuu ja parastaan grillikokit esittivätkin ja saivat auliita apulaisia. Tänään syötiinkin silakoita halsterista sormin.

        Huomenna on vuorossa miehen lapsuuden tanhuville Hämeeseen lähtö muutamaksi päiväksi. Lempeät hämäläiset maisemat ovat tärkeällä paikalla sydämessä, myöhemmin kesällä suunnataan minun savolaisille juurilleni.
        Mukavaa lukea teidän juhannuskokemuksianne, mutta täytyypä sanoa muita ketjuja vilkaistuani, että "en kommentoi". Aika vähän olen ollut viime aikoina palstan tasoa laskemassa tylsyyksilläni, joten enpä ota itseeni moitteita jos ei ole kehujakaan minulle kohdistettu.

        Makoisia mansikkahetkiä toivottelen , sato kypsyy ennätysvauhtia ja mustikatkin pullistuvat päivä päivältä.


    • Liisa S.

      Pienet arvioinnit palstasta kirjoitin uudeksi avaukseksi äsken.
      Siinä Kahvipirtti sai parhaat pisteet, kuten ansaitseekin!
      Nyt, kun aivan tuttu nikki on sheriffinä, se poistunee pian.
      Ei voi mitään, tänään täällä on tällaista!

      Mutta iloisempaa huomista toivottelen!

      • ---

        Mikset tehnyt sitä nimimerkilläsi?


    • Liisa S.

      - Arvaa! Varmaan vastauksesi osuu oikeaan.
      Ja vaikei osuisikaan, ei haittaa yhtään mitään.

    • Harvoin tulee vilkaistua muita palstoja. Kynnys pirttiin madaltuu - koska- muilla palstoilla riitelyn melske kuuluu tänne saakka. Pirttiä syytetään yksitoikkoiseksi vähillä hengenlahjoilla tekemisiään ja säätiedoituksiaan ja puutarhojaan toisteleviksi mummoiksi
      Mitenkähän tuo henkinen puoli on mitattu. Tänne tulo ja lukeminen on vapaaehtoista. jos tuntuu ihan vähä-älyisten tuohulta- pakko ei ole.
      Tuskin täältäkään käydään arvioimassa toisten hengentuotteita ympäri palstoja-
      Lienee sivistyneempää tapella ja nimitellä toisiaan,,näin juhanuksen aikaan on valoisat yöt, niin että aikaa piissaa.
      Olen eläkeläinen ,rauhaa rakastava, kun työn sai jättää taakse, en aio suuria suunitella kunhan elän rauhassa päivästä toiseen, ihan tässä ja nyt.
      Ettei kukaan pettyisi; Aurinko paistaa jälleen.

      • Matamimimmi

        Iltaa Pirttiin! Tulin kertomaan hauskan havaintoni, mikä tuskin jäi muiltakaan huomaamaatta. Ystävämme, älykäs, mukava ruuneperi sanoi pirtissä käväissessään huomanneensa, että hänelle oli haistateltu.
        Mielenkiintoista, että fiksu ruuneperimme ei paikan päällä ollessaan antanut palautetta. Muutenkin, jos lukee palstaa, eli käväisee "kuppilan" puolella, voisihan sitä muutaman sanankin vaihtaa meidän pirttiläisten kanssa, eikö vaan?
        Joka tapauksessa, olen esittänyt katuvan anteeksipyyntöni ruuneperille, mutta en nyt sitten tiedä menivätkö suksemme lopullisesti ristiin. Olen impulsiivinen karjalainen ja tulen sanoneeksi joskus asioita, jotka eivät olisi mitenkään tarpeellisia.Eikä tarpeellista ja välttämätöniä olekaan muu kuin puutarhanhoito, niinkuin kiinalaiset sanovat, lisäten vielä, ettei sekään ole kovin tarpeellista.


    • pojanpojanpoika

      Hyvästpä tuo on sopu säilynyt tällä palstalla nykyisin. Väliin tulee itse kunkin tuuleteltua reippaan puoleisesti. Karjalaisilla usein kipakammat luonteet kuin länsisuomalaisilla.
      Joskus suuttua tösähetään niin että kipunat lentää, mut nopsaan lepytään ja todetaan, mitäs noista vanhoista, mennään uusiin haasteisiin ja viesteihin.

    • SkillaN*

      Hyvää huomenta, uusi viikko alkamassa, kauniina alkaa ja lisää luvassa.
      Elämää siis on juhanuksen jälkeenkin;)
      Onhan tuolla kirjoituksissa taas arvioitu pirtin olemassa olemisista ja "keskusteluista, tai keskutelemattomuudesta"
      Olen sitä mieltä, että ei pitäisi aina sortua selittelyihin, mutta minkäs tälle höperölle luonteelleen voi, on kuin äiti lastaan puolustaisi, kun kantaa pirtin puolesta yrittää.
      Olen sanonut ennenkin, että pitäisi sivuutta ainakin kielteiset arvostelut, miksi yrittää tehdä paremmaksi sitä mikä jonkun mielestä on typerää.
      Myös myönteisillä kirjoituiksilla on tapana muuttua kinasteluun, kaikki ei hyväksy kiittelyä toisia kohtaan.
      Kuitenkin kiitän tässä niitä, jotka pirtinkin olemassa hyväksyvät ja neuvon niitä joille olemme vastenmielisiä pysymään kaukana pirtistä.
      Ruuneperi on mitannut pirtin tason jo ajat sitten ja sen muistamme.

      Tuo luonnekin on meillä jokaisella erilainen, toiset harkitsevat puheensa, toisilla taas tulta ja tappuraa lentää, molemmat aivan hyviä luonne ilmiöitä, mutta väärinkäsityksiä aina vaan sattuu.
      Selittelylle sitten sija tulee ja useinhan asiat puhumalla selviävätkin.
      Mielestäni ei maata kaatavia juttuja ole sattunut, joten lähiaikana aloitan taas uuden pirtin, sinne vaan asiaa tai asianpoikasta kirjoittelemaan;)

      Mukavaa kaiken kaikkiaan, että pirttiin vaan samat uskolliset viestejä laittaa, joskus joku uskalias tuntematon mukaan tulee, se lisää intoa kirjoitella.
      Noista telkkarin uusinnoista, niitä tulee joka kanavalta, meinaa ottaa päähän, mutta mitäs sekään auttaa, katsoa voi tai keksiä muuta mukavaa.
      Nyt ainakin on niin kaunis päivä alkamassa, että tuolla ulkona voi hyvinkin katsella noita luonnossa tapahtuvia ja ainahan siellä tapahtuu.
      Eilenkin ei mennyt kauankaan kalan siivouksesta, kun lokit pihaan löytyivät, masunsa saivat täyteen, sama kissojen kanssa, aamulla kuistilla odottavat ja naukausten avulla ilmentävät tarpeensa, ruokaa meillekin;)

      Eilen ajellessa kalaan, puikahti kolme kissanpentua tien yli, villikissoja, surullista mikä onkaan niiden kohtalo, ihmisten välinpitämättömyydestä tälläisiä syntyy.
      Jätetään kesäkissat luonnon armoille ja joku selviää talven yli ja sukua jatkaa.

      Mutta nyt olen keskustellut ja mielestäni ihan asiallisesti, vai oliko huuhaata;)
      Tulkaahan vielä viestit vanhan pirtin kirjaan laittamaan, sitten siirrymme uuteen pirttiin.

    • tuppi.

      ppplle

      Länsirannikko onkin siinä mielessä rauhallista aluetta, ettei puhutaan vaan puukotetaan, Moralla tai Leuhulla, kai niitä omatekoisiakin sieltä löytyy.
      Siellä ei sana helise kun leikitään puukkohippaa.

    • Aurinkoista maanantai aamua. Niinhän se meni että:
      kaikki muu, paitsi purjehdus on turhaa, laulaa Lasse Mortenson.

    • Niin menivät keskikesän juhlapyhätkin. Onhan sitä kesää jäljellä, vaikka ei erikoista, yhteistä, määriteltyä juhlaa olekaan. Voihan niitä itse rakennella juhlia, tai juhlamieltä mielensä mukaan. Niinpä aion vielä tehdä, korpi kutsuu, ei vielä kuumeena kuitenkaan. Sen näkee, vieläkö saan rohmutuksi marjoja ja sieniä jokamiehen oikeuksilla. Tai joudunko muistelemaan ja kertomaan entisiä, että "kyllä ennen oli kaikki paremmin."

      Oli pieni viesti Länsirannikon erikoisuuksista. Voihan tuokin olla totta, mutta voipi olla toisinnii. Ainakin hurjia tarinoita olen kuullut Rannajärvistä ja ison talon Antista, mutta nehän ovat tarunomaista historiaa. Sen jälkeen on aikamoinen "sekoitusmylly" ehtinyt jauhaa ihmistenkin joukossa.

      Tottan Pirtissä sopu säilyy. Sitä vartenhan naulassa roikkuu kaulin. En kyllä ole kuullut sitä käytetyn. Kyllä se kuitenkin peltipoliisia pelokkeena vastaa.

      Olenhan lukenut laajemminkin tämän ikäryhmän tuotoksia ja Kahvipirttikin väliin käsittelyissä vilahtelee. Mahtuuhan maailmaan...jne. Sehän noista hyvin riittänee.

      On aikani lähteä askeltamaan. Pärjäillään, ainakin ilmoja tarjoillaan!

      • marja-liisa...

        Huomenta kaikki!

        Minäkin kiirehdin lukemaan, että mitä ne taas pirttiä mollaa. Tämähän on tuiki tärkeä paikka. Minullekkin ihan aamun avaus. Täytyy käydä katsomassa mitä pirttiläiset on puuhanneet. Ja enemmänhän täällä oppiikin kun jossain kansalaisopistossa. Minäkin opin taas tekemään hyvää ja yksin kertaista salaattia. Kiitos vaan Late! Ja jätän sen vaan, sieltä perästä suosiolla pois. Ei ole mikään vaan, jos tekee noin hyvää ruokaa.
        Ja Skillan, nosta sinäkin vaan pääsi ylpeästi ylöspäin. Rautarouvaksikin kutsuttiin. Kateudesta puhuvat, ja yrittävät mollata. Mutta voit uskoa, että ei mene perille.

        Olehan muuten varovainen siellä mökkimaisemissa. Oli taas suuri karhu liikkunut siellä ihan pihapiirissä. Isot oli jäljet kuvattu paikallislehteen. Kuulemma on naisilla jäänyt päivälenkit tekemättä, ja treenaavat vain kotipihalla.

        Hellettä on luvattu, etsikää varjopaikkoja, ja kastautukaa välillä järvessä, että ei ota terveyden päälle. Katsellaan!


    • Päevee vuan.
      tulin vielä tänne "vanahaan"pirttiin.

      Kävinkaupassa ja siinä ulukopuolella olj mansikan myyjät.
      Ostoo tärräätin 5kg luatikollisen.30€
      Minä vain survon ne ja sotken sokeria vähän joukkoon ja sitte pakkaseen.
      Oun nii laeska etten keitähilloo;)

      Sitte ku tuo muisti on nii "hyvä"pit ostoo hienoo sokeria,niin tietysti se jäe ostamata,mutta nuapur lupas tuuva,ee tarvii ennee lähtee kaapalle.

      Jiän outtamaa uutta pirttiä.
      näkyillää...

    • 75hevat

      Tulin ketomaan kuulumiaiani,juuri röngenistä tulin ja samalla 1l mansikoitA
      ostin ja yksin söin.Rolaattorin kävin luovuttamassa,joten pitäis alkaa kävellä
      hissun kissun ilman apuneuvoja.. Kaikki liljat ne vanhan-aikaiset kukkivat
      yhtä-aikaa,kotipihasta toin 10v sitten,kun alkoi paikat sillä korveksi mennä.

      Juhannusjuhlat mukavassa hulinassa meni lapset ison lohen toivat -mieheni savust ja uusien perunoiden kanssa hyvää oli. KONEESTA en 2-3 päivään
      en ole vilkaisutkaan,mutta nyt luin kaikki sapotaasit...
      Meidän kannattaa kiireesti tommoset asiat puhaltaa ohi-nimiä en mainitse -jätetään heidät omaan arvoiseensa joukkoon.. KSÄN TOIVOTUKSET Teille
      jotka ystävänä pysyisimme..hevat.

      • Matamimimmi

        Terve taas!
        Olenkohan pikkuisen taikauskoinen, kun kauhistuin tänä aamuna, sillä iso rastas lensi makuuhuoneen ikkunaan. Olin heräilemässä, mies meni keittelemään aamukahvia.
        Tömähdys ikkunalasiin oli niin äänekäs, että ukko luuli minun pudonneen sängystä.(Sanoi leikillään)
        Menimme katsomaan kuistin kaiteen yli ja siellä se lintu makasi maassa kuolleena.
        Kertokaahan, jos joku on kuullut sanottavan, että linnun ikkunaan lento tietää kuoleman sanomia!


      • hiljanen viljanen
        Matamimimmi kirjoitti:

        Terve taas!
        Olenkohan pikkuisen taikauskoinen, kun kauhistuin tänä aamuna, sillä iso rastas lensi makuuhuoneen ikkunaan. Olin heräilemässä, mies meni keittelemään aamukahvia.
        Tömähdys ikkunalasiin oli niin äänekäs, että ukko luuli minun pudonneen sängystä.(Sanoi leikillään)
        Menimme katsomaan kuistin kaiteen yli ja siellä se lintu makasi maassa kuolleena.
        Kertokaahan, jos joku on kuullut sanottavan, että linnun ikkunaan lento tietää kuoleman sanomia!

        Minulla on toinen (turha uskomus) kun metsäkyyhky, myös sepelkyyhky tulee taajamiin tonttien kohdille huhuilemaan. Aina joku vanha on lähtenyt kun se tulee lähes pihaan.
        Se kyyh kyyh kymmenen munaa...ääntelijä.
        Nyt se lauloi meitin pihan kohdalla. En raatsinut ajaa sitä pois, viatonta luontokappaletta.. Ne ovat aika kesyjä vaikka se on metsästyslaaji..

        Näin että linnuilla oli tukalaa höyhenpuvuissaan. Nekin etsiytyivät varjopaikkoihin. Emolintujen on kuitenkin yritettävä ruokkia vielä mukana seuraavia poikasia.

        Ei se ihan tavallista ole että räkättirastas, paitsi poikanen lentäisi päin ikkunaruutua. Keväisin, takatalvikeväinä panikoituvat rastaat lentelevät ikkunoihin. Toinen ikkunoihin lentelevä lintulaji on myöhäsyksyn tilhi, joiden olen nähnyt taittavan niskansa ikkunaan törmätessään.


    • Ehtoota,

      Onko meidän emännällämme kone ongelmia ???

      Ei ole näkynyt koko päivänä pirtissä.

      Eipä tässä muuta kuin läähätän,tulin just suihkusta.

      näkyillään...

    • 75hevat

      Aivan ainutlaatuiseen aamuun heräsin,aamu4 lähtien valvonut ilmeisesti hyvä tiedot saatuani terveyskeskuksesta. Kahvit juotu ja minun keliakia leipääni syönyt,sehän on ,kuin tyroxsia 24v ollut kaverina,joten siksi laihana pysyn vaikka
      kermaa voita ja punasta maitoa juon. Siis rasvapitoisia kaikki .

      Nytpä lueskelin tämän ketjun taas ajatuksen kanssa ja totesin,meillä joukossa näitä Herrasmiehiä on vähän yritetään pitää heidät joukossamme.
      Turhaa huomioida Hänen vääriä oletuksia-eihän paha hevonenkaan tallissa yksin potki. Kyllä ohitse menee,kun olemme huomaamatta.Toivo on
      kiitollisuuden arvokkaampia muotoja. hei hei heta.

    • SkillaN*

      Uusi pirtti avattu, kakkukahvit odottaa pirtissä 79 / 2013, tervetuloa.

      • Huomentapäivää!
        Saapas nähdä, osaanko suunnistaa pirttiin n:o 79/2013.
        Oikeastaan testaan tässä tätä paljon "mainostamaani" opasta, jonka nimeä en koskaan muista. Täytyy varmaan kirjoittaa koko litania rollaattori/separaattori/diktaattori/kondensaattori/jne.jne.
        Perään sitten vielä litania: tarpeeton yli pyyhitään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      192
      4622
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2883
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      137
      2294
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      332
      2290
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1536
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1451
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      32
      1370
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1200
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe