KAHVIPIRTTI 79 / 2013

SkillaN*

Aloitellaanpa taas puhtailla kirjoilla, johan noita viestejä tulikin edelliseen vieraskirjaan.
Tuo kaksisataa jäi takaraivoon siitä ajasta, kun ylläpito kahdensadan viestin jälkeen vaati uutta aloitusta.
Pian tuo tulikin täyteen, alle kuukauden, hyvin on pieni kirjoittaja porukka aina vaan jaksanut, uusiakin on mukaan saatu, se kiva.

Kohensin vähän pirtin olemusta, laitoin noiden pitsiverhojen viereen osin päällekkäin seitin ohuet valkoiset verhot, näyttää niin somalta ja kesäiseltä.
Erivärisiä akileijoja taitoin maljakoihin, on kuin keijuja liitelisi, on se niin kaunis kukka.
Värejä ilmaantuu aina vaan lisää, kukka muuntaa itse värejään, on valkoisesta ruskeahkoon, väliin mahtuu sinertäviä, keltaisia ja vaaleanpunaisia.
Ainut harmi, että uusi taimi putkahtaa milloin mistäkin, ei juuri järjestyksestä välitä.
Kahvia on tarjolla, täytekakkua, tietenkin se mansikkainen, se aika alkaa käsillä olla.

Vanhassa pirtissä on ollut puhetta Pojanmaan puukomerkeistä ja niitä vanhoja nujakoita muisteltu, no onneksi ei tänä päivänä näitä häijyjä ihan tuossa muodossa, liikaa kyllä kuitenkin ja ympäri maata löytyy.
Onhan nämä eri heimot saaneet erilaisia käytös nimikkeitä, savolaiset niitä piälysmiehiä;)
On ne nämä murteet kyllä aika rikkaita, tänä aamuna jutustelin, että pitää vettä laskea kaivosta, kun nuo "pöntöttii" on tyhjiä ja "lantuttii" tarvitsee vettä.
Näitä sanoja on nyt sitten makusteltu ja matkittu nauruun asti.
Minä en oikein savoa osaa viäntee, mutta joskus kieli tekee hyvinkin sattuvan mutkan.

Muori jo mansikoita, aika kalliita ovat vielä, toivon että tuo mansikkamaa antaisi helpotusta tuon oston suhteen, raakileita on paljon, kun vain kypsyminen onnistuisi.
Muorille on tullut pieni näkövirhe, kyllä pirtissä käväsin eilenkin;)
Meri-kukan mieli varmaan vesille, lyhyt oli tervehdys, mutta nyt sitä on siitä purjehtimisestä nautittava, kun ilmat sallivat, siellä vesillä aurinko ottaa.
Marja-Liisa, kyllä kuikuilen kalaan mennessä ja pihassakin, eihän sitä tiedä milloin se karhu vastaan tulee.
Sanoin sylini levittäväni, että säikähtää jos kohtaamme, tuli epäily, että niin voi tehdä karhukin ja halaukseen ottaisi.
Huh,huh, mitähän sitä tekisikään jos tosi eteen tulisi.

Hetalle toivon nyt mukavampaa aikaa, kun on paraneminen on voiton puolella, ole nyt varovainen liikkeissäsi.
Vaivoja riittää sinullakin, se on niin, kun oikein rupeaa koettelemaan vaivat lisääntyy samoille henkilöille.
TYttäreni on saanut myös kaikki harmit itselleen, nyt oli paljastunut tihkumista aortasta sydämeen, säikähdin kovasti kun kertoi, mutta sanoi lääkärin sanoneen, että ei huolta ja vuoden peräst'ä kontroloidaan
Nämä sydän vaivat ovat arvaamattomia ja olen kuullut myös aortan repeämisestä, nyt on vain toivottava, että vaiva ei suurene.
Isän vaivat tyttöäni seuraavat, hänen geeninsä on perinyt, elämää on elettävä saaduilla eväillä.

Mutta nyt kuitenkin aurinko paistaa ja lämmintä on, jos mitä aikoo tehdä, on nyt lähdettävä, päivällä ei jaksa.
Tulkaa pirttiin, puhdas kirja odottaa viestejänne, uusille kirjoittajille erikoistervetulo toivotukset, mukaan vaan kaikki joille pirtin viestittely tuntuu hyvältä.
Nurkkakaappi on täynä sitä juomaa, mistä ei rapulaa tule, kiitos Laten huolenpidon.
Katto korkealla, seinät leveinä ja kynnystä ei juri olenkaan;)
Astukaa somaan pirttiin, laittakaa levy soimaan ja vaikka pyörähdellen päivä alkuun;)

216

806

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aamupäivää.

      Läähätän kuin koira tässä koneella.

      Tuo kylmä pyyhe auttaa jonkin verran.

      Laitan froteisen sauapyyhkeen pakastimeen,sitten siihen on hyvä kietoutua.

      Pirtti on NIIN kesäinen että ;)
      täytyy lähteä taas tuonne alas,siellä on vähän vilpoisempaa.

      Nyt on sitten juhannus paremmalla puolella ;)

      Odottelen noiden Aronia marjojen kypsymistä,saa hyvää mehua.Olen jo monena vuonna tehnyt sitä.

      Vähän ottaa "pannuun"kun en pääse enää metsään.
      Siellä olisi harjussa marjoja,nyt täytyy jättää toisten kerättäväksi;(

      No nii nyt olen ilmottautunut.
      Voikaa hyvin.
      näkyillään...

    • Muori ehti just vilahtaa tuosta ulos. Olisin valssikaveriksi siepannut hänet . Aloin pyörähdellä tässä itsekseni, yksin vaikka, kun ei kaksinkaan.
      Niinhän se oli että uuden kauniin kesäpirtin kunniaksi kannattaa vaikka valssata, oikeassa on Skillan.
      Mansikkakakut ja kaikki nam, nam, mikä on taas päivää aloitellessa. Tosin kävin jo apteekissa 5 km. päässä polkupyörällä joten se päivä alkoi jo aikaisemin ...
      Tästä jatkuu sään meitä helliessä.
      Nautitaan päivästä. Tämä tässä näin ohikulkumatkalla- olikohan ilmoittautuminen vai mikä. Kivaa päivää kaikille !

    • Uusihan Pirtti on, kuitenkin hellävaroen uusittu. Hyvän se, että vankka pohjavire säilyy, varsinkin rajut muutokset tässä " vakiintuneessa" iässä olevia vain aiheuttaisivat hämmennystä. Niin, ajatten. Pirtin ulkoista ilmettä olen huono arvioimaan, hyvältä kuitenkin näyttää.

      Tästäpä tuli mieleeni "brändi-juttu." Lähistöllä on baari ja terassi, erittäin hyvä terassi olikin ja sisätilatkin menetteli vaatilmattomalle kävijälle. Usein kävimme lenkkisaunan jälkeen kesäisin terassilla, ei juopottelemassa, vaan tuoppi otettiin ja jatkettiin juttuja kaiken maailman asioista. Ja olihan siellä vilkkaasti kävijöitä.

      Sitten tuli uusi johto. Pistivät kaiken entisen pihalle ja kohottivat olevinansa tasoa, olivat tekemässä mainoskampanjansa kanssa "uutta ilmettä". Ja kyllä se näkyikin. Kerran tökkäsin nokkani sisälle, siistiä oli, ylen siistiä. Pyttipannut ja makkarat olivat ruokalistalta hävinneet. Tilalle oli tullut "ötökkä - ja viherruokia" satumaisin hinnoin. No joo...yrittäjähän valitsee asiakkaansa, vaikkapa ne "laadukkkaimmat." Niitä vain ei löytynyt.

      Tästä on kulunut monta vuotta. Usein olen kävelylenkilläni ohi kulkenut, päivällä ja illlalla. Asiakkaita en ole juuri koskaan nähnyt. Tänä kesänä, muutama viikko sitten siellä oli terassin kunnostyö käynnissä. Kun pysähdyin, tuli joku - omistaja, päättäjä, johtohenkilö - en tiedä, mutta jutella halusi. Esitin hänelle edellä olevaa kertomustani ja enemmänkin. Ei me riidelty vaan keskusteltiin. Kyllä tämä "tärkeä henkilö" kehotti tulemaan illalla katsomaan, kuinka taas kerran uusittu homma toimii.

      Kävin kävelemässä terrasin ohi. Ilma ja ympäristö oli mitä kauneinta, pöydät sopivasti puiden siimeksessä. Tarjoilukin oli valmiusasemissa.
      Asiakkaita vain ei näkynyt. Ei muuten näkynyt juhannusaattonakaan.

      Tästä tuli mieleeni, että politiikassahan luotetaan, jotta ihmisten muisti laajalti on sittenkin lyhyt. Tähän esimerkkitapaukseeni ei näytä pätevän.

      • miranda 43

        Kauan on Skillan jaksanut pitää pirtin ovet auki ja porukka ei ole kadonnut. Muistan, kun itse eka kerran kurkistelin Kahvipirttiin ja tyhmä kun olen, niin luulin, että on joku porukka, joka kokoontuu Porin tien varrella olevassa Kahvipirtissä!

        Onhan siitä aikaa, ainakin kymmenisen vuotta ja monessa muussakin asiassa olen viisastunut. Huvittaa vain edelleen tuo tyhmyyteni silloin alkuaikoina tämän netin kanssa.


    • SkillaN*

      Huomenta nyt jo aurinkoiseen aamuun, muutama päivä on ollutkin sellaisia pilvipoutaisia, lämpimiä kylläkin, kaksikymmentäkahdeksan mittariss päivällä, nyt jo kaksikymmentäneljä näkyy olevan.
      Piti viedä harso mansikoille, räkätit jo ovat punottavat marjat huomanneet.
      On niissäkin hommaa, alkukesästä harson alla kukkien tultua ja päiväksi harso pois, että pölyttäjät pääsivät, nyt sitten peittoa, ettei marjat hupene muihin suihin;)

      Miranda tuo tyhmyys ei ole oikeaa, jos tälläinen paikka on olemassa, ja muutenkin, kaikista tyhmyyksistä ei pidä edes välittää.
      Niin kai se on, että aina vaan opimme, elämme, siitä kai kysymys on, ei koskaan ole liian vanha uuden oppimiseen.
      Olen itsekin ainainen oppija, ja silti tyhmyyksiä teen joka päivä.
      Yksi sellainen minun vaiva on, että en opi oikein tulkitsemaan viestejä, taas kerran tuonne palstalle menin ja ymmärtämyyteni osoitin, no eihän se eka kerta ole, ei väliä.
      Lueskelen palstalta aika paljon ja täytyy sanoa, että monta kertaa suu auki yritän tulkita tekstejä, minulle on kaikki oltava rautalangasta väännettyä, en ymmärrä vihjailua, en rivien välistä lukemista.
      Harvoin viitsin osallistuakaan, yksi syy tämäkin.

      Noin se monta kertaa on, kuten ynnämuu kerroit, uusittu hienoksi laitettu paikka ei ole kotoinen, sinne ei osaa juurtua, tunnelma puuttuu.
      Meilläkin siellä kotona oli paikka jossa viihtyi laitakaupugin asukkaatkin, silti sinne oli mukava mennä, kaikki oli rentoja ja tunnelma leppoisa.
      Tasosta en puhu, mutta paljon siellä kävi tätä minunkin tapaista niin sanottua asiansa hoitavaa, jos nyt en ihan siihen rantaremmiin lukeudu;)
      Mukavia ihmisiä hekin, on vain elämään tullut niitä vastoin käymisiä enemmän kuin muille.
      Nyt se paikka on lopetettu, paikalle rakennetaan hoivakoti, saatta olla, että siellä vielä minäkin.

      Menemisen haluja vaan meri-kukalle, kiva että ilmottauduit, sekin tärkeää.
      Ei viestin pituus ole vaatimus, mutta kiva on lukea pitkiä juttuja, no kunhan reissuilusi loppuvat, kerrot varmaan kokemuksistasi.
      Aina varmaan jotakin kivaa siellä vesilläkin tapahtuu.

      Aronia on hyvä mehumarja, paljon c-vitamiinia sisältävä, sitäkin oli mökilläni, eipä ole tullut kerrottua ,että tekisivät siitä mehua, ainakin viinimarjoista tekevät, hyvä sekin, kaikki nuoret ei sellaiseen aikaa hukkaa.
      Miten liekin, että lapsieni lapset ovat tulleet niin tekeviksi, vaikka en ainakaan minä mitään oppia ole antanut, kai se on jotenkin geeneissä.
      Mustarastaat tykkää aroniasta, kai tilhitkin.

      Hiljanen viljanen on käynyt vanhassa pirtissä kertomassa noiden lintujen elosta.
      Tuo kysymys matamimimmiltä on minullekin tuttu, olen kuullut jos pikkulintu ikkunaan lentää ja kuolee, se tietää surua.
      No ehkä nämä on kovasti totuuden vastaisia, mutta joku on näin kokenut.
      Sellainenkin ajatus on, jos ottaa toisen leipäpalan ja entinen on kesken, tietää sekin kuolemaa, tiedä häntä.
      Uskomuksia on niin monenlaisia, parasta vaan uskoa mitä eteen tulee.

      Nyt päivän puuhiin, aurinkoa kaikille;)

      • miranda 43

        SkillaN

        Tunnustettava on samaa, että aina ei tahdo ymmärtää kirjoittajia, ainakaan heitä, joilla on tapana vain vihjailla. Ounastelen kuitenkin, että tiedän, mitä tarkoitit ja mielestäni sinä käsitit oikein. No, jääköön spekulointi moisesta.

        Koska tämäkään nikkini ei ole rekisteröity, niin sainhan tuolla sapiskaa tässä "mistä energiaa" jutussa.

        Voi hellunda zeesus, että "tiedetään tiedetään tiedetään, vaikka kirjoittaisit miljoona nikillä???

        Palstoillahan usein "vaaditaan" rekisteröimistä ja viellä kuvineen, että olisi helppo tunnistaa mukamas? Tottakai onkin, mutta onko pakko täällä kuvan kanssa esiintyä, sillä ei olisi mukavaa löytää kuvaansa jostain "deitti" palstalta, että "kypsä nainen" hakee seuraa???

        Täällä lupaan vierailla tuolla miranda 43, mutta heitäkin on jo useita "sinnepäin" nikkejä, joten onhan tuo mahdollisuus, että joku toinen kirjoittelee saman tyylisillä nikeillä.

        Kahvipirttiin tuskin uskaltaa tulla, joten toisaalla käytänkin näitä "moninikkejä". Et vastannut, koska aloitit tämän Kahvipirtin? Ainakin silloin nauru pääsee, kun ajelen sen Porintien Kahvipirtin ohi, että olisikohan tuttuja??

        No, siitäkin on aikaa, kun siellä ajelin ja onko edes koko pytinki pystyssä?

        Taidan tulla tänne "vakkariksi", koska täällä oli joku, joka ristikoita täyttelee. Entäs Sudokuja? Spider pasianssi on tänään saanut jäädä vähälle, koska on tuo murkkujen häätö ja, voi yök..siivous.

        Onhan tämäkin päivä, kun mittarissa on ulkona 32 , joten pikku kämppäni on ollut jo muutaman päivän niin höyryinen, kuin minun lämmittämäni sauna.


    • Hintriika*

      Taikausko oli aikanaan "maan tapa". Ennusmerkkejä nähtiin kaikissa asioissa. Luulenpa, että se korvasi jotakin, mitä me nyt saamme teknisten vempeleiden kautta. Tilalle on tullut uusia tapoja ja uskomuksia. Lienevätkö parempia kuin entiset? Vai huonompia?

      Kyllä äitikin sylkäisi kolme kertaa, jos musta kissa meni tien yli, vaikka äiti tuskin oli taikauskoinen. Tekipä vain niin, koska oma äitikin oli tehnyt ja kai hänenkin äitinsä. Minuun sitten sekin perinne tyssäsi!

      Lintuja lentää ikkunaan ja ihmisiä kuolee, mutta ei niillä asioilla mitään yhteyttä keskenään ole. Varmaan yhteensattuma aikanaan on saanut ensin yhden uskomaan. Sitten tieto on levinnyt, ja pian se on ollut kansanviisaus.

      Nykyisin tieto leviää sähköisten välineiden kautta. Ennen se levisi suusta suuhun. Molemmat konstit ovat olleet tehokkaita, nykyinen vain huomattavasti nopeampi ja laajemmalle yltävä. Maapallo on kutistunut, tieto kiertää silmänräpäyksessä koko pallon.

      Meillä on ollut vuorottelusysteemi säässä. Sataa ja paistaa ja sitten taas sataa, kunnes seuraavana päivänä paistaa. Nyt on paisteen vuoro. Eilen satoi, mutta illaksi selkisi ja parvekkeella oli niin kuumaa, ettei ilman aurinkovarjoa kärsinyt istua.

      Maanantai oli lämmin, ja saimme paviljonkiurakkamme pientä viimeistelyä vaille valmiiksi. Monet talkoot siirtyivät sateen takia. joten aikataulu ei täysin pitänyt. Tarkoitus oli saada työ loppuun juhannukseen mennessä. Vaan eipä sillä väliä. Vuosikymmenet kohde on saanut odottaa meidän talkooporukkaamme, niin ei siinä muutama päivä sinne tai tänne mitään merkitse. Lopputulos on hieno!

      Olinpa saanut outoa kautta sähköpostiini terveisiä lokari-x:ltä... Täysi mysteeriö minulle, miten hän on pärsuunani selvittänyt "lakisääteisen nimimerkin" takaa. Kiitos terveisistä kuitenkin, jos satut, lokari, pirtissä piipahtamaan!

      Nymmää meen suihkuun! Moi!

      • Lokari-x

        Pieni selvitys.
        Tota niinkuh Hitriikalle.
        Kattos tota nääs kuh mää tualta coogelista hajeskelih jotain ihan toista ihmistä nääs jah sitten mää löysinkih semmosta mukavaa lukemista nääs , niih mää aljon laskeskella et täähän oh ihan selväst seh kemin likan käsi allaa jah muuteki jotenki rupesin jah laski ett 2 1 = 4 ihan varmasti .
        Mää sitten pistin terveisijä.
        Tota kyl toi cuugeli oh ihmeelineh palsta , kuh sieltä löytyy mitä ei haje, ja sitä mitä hakkee niih sitä en mää ainaskaan milään konstilla löyrä nääs joskus.
        Tota ei seh tietystikään sen palsan vika ole mää vaan , olen pikkuseh huono pistään niitä hakusanoja sinne nää.
        Tulkaas nyh kaikki aamukahveelle mää justiinsa sain valmiiks, juuh on täällä teeetäki jos joku sitä haluaa.
        No juuh tässä nää mun uutiset sitten taas onki tältä päivältä nääs.
        Terv: Lokari-x


    • Ennusmerkkejä muistan "vanhan kansan" ajoilta paljonkin. Kuka uskoi kuka ei, ja olihan huvikseen huiputtajiakin. Enpä enempää tästä taikauskojen maailmasta. Lintuhan voi joskus törmätä ikkunaan. Olisikohan syynä liian hyvin pestyt ikkunat ilman verhoja? Sellaisen linnun törmäyksen olen kokenut, vaikka tuskin "vika" ikkunoissani oli. Päättelin, että kun lähistöllä lenteli haukka, pieni lintu hätäpäissään pakeni ja "hätähän ei lue lakia."

      Jaa..asiallinen ja rakentavahan SkillaNin kirjoitus oli siellä palstalla.
      Jospa vähemmän rakentavasti siitä mainitsen, vaikkei se sitä huomiota kaipaisikaan. Tolkuton lähtökohta se oli, "joku" on loukkaantunut jostakin, jonka joku toinen on hyväksynyt ja hylännyt. Tietysti katse kääntyy Kahvipirttiin, kuinkas muuten. Onpahan aamuyön varhaistunteina "jollekin"(2,12) kehittynyt oikein "kuningasajatus", jolla voi sitten" räväyttää." Se siitä.

      Oikein ymmärsit, SkillaN, kertomani "brändi- juttuni. Niinhän se on että jos kotoisaksi kasvanut paikka täydellisesti tuhotaan, siinä menee kaikki. Ei se mikään "räkälä" ollut ja oli vain kaikenlaisten kansalaisten paikka. Taisipa joukossa olla saman verran akateemisen koulutuksen saaneita kuin perusduunareitakin ja loput siltä väliltä. Aika harvoin häiriköitä näkyi. Se oli sitä aikaa, kun "lennossa mentiin Eurooppaan", sivistyksen pariin. Ruokalistat myytiin välimeren herkkuina, kieli oli kreikkaa, italiaa, espanjaa...joistakin oli suomennos pienillä kirjaimilla.
      Eipä se nyt suuremmin haittaa, kyllä näppärät löysivät vaihtoehdot muista baareista.

      Eihän tuo Hintriikan talkooporukan työ kovinkaan venynyt. Ja lopputuloshan on ratkaissut. Meillä on kuntokopissa ollut uusi "yleislaite", joka on tietysti tuotu pieninä osina. Pari vuotta se on odottanut kokoamista. En minäkään ole asiaan puuttunut, hyvin riittää entiset vempeleet. Näistähän ei taloyhtiö vastaa, se on selvää. Käyttötila tulee, välineet ja siivoukset on käyttäjien kontolla.

      Johan tätä tuli kun alkuun pääsin, eikä ole paljon asialla pilattu! Hyvää jatkuvaa kesää teille!

      • miranda 43

        ynnämuu ja Hitriikka

        Tässä sen näkee miesten ja naisten eron tuohon taikauskoon. Kyllä minun tekisi mieli sylkäistä, jos musta kissa editseni juoksee ja muuta sellaista, mitä lapsena kuuli, kun joskus Joulupukkikin tuntuu todelliselta, mutta mieheni tuskin muistaakaan äitinsä oppeja

        Toisaalta on tuo lapsuuden oppi rukouksineen, vaikka tiede kuinka todistaisi, että mitään Jumalan poikaa ei ole koskaan ollutkaa?

        Saanhan uskoa, että joku Luoja on kuitenkin, vaikka sekin horjuu joskus, mutta siitä en pääse eroon, että joskus yön tunteina kuitenkin rukoilen Jeesusta tai Jumalaa.

        Onkohan kuitenkaan joku todistanut, että esim. Lappalaisten seidat olikin turha uskomus? Kuinka sieltä riittää tarinoita...aivan uskomattomia...,mutta olisiko nekin niitä Kuikka Koposen juttuja, joita isäni kertoili ilta saduksi?

        Tämän olen jo usein kertonut jossain palstalla, mutta edelleen ihmettelen, kuinka oma mieli on kuitenkin "hyptonisoitavissa".

        Mieheni piti jättää auto minulle, koska oli lapset, joiden kanssa Hesaan oli matka. Herätessäni vilkaisin ulos ja autoa ei ollut? Siitä vain lasten kanssa bussille taapertamaan, kunnes oli kuljettu 50 m, jolloin lapseni kysyivät? Miksi me ei mennä autolla, kun se on tuossa pihassa?

        Meidän piha on niin ahdas autolle, että jouduimme kiertämään se a u t o n! Minun aamuinen uskoni oli vain niin voimakas, että autoa ei ole, koska se olikin ajettu lähelle seinää, joten en nähnyt sitä herätessäni.

        Ja mitäs on usko, joka vuoria siirtää, jos tarpeeksi uskoo? Minä sain Mersun ja Bemarin, vanhoja! Älkää nyt liikaa uskoko, mutta minä kävin joka aamu pari vuotta niitten autojen vierellä suremassa, kun Intialainen johtajani oli ne hylännyt sinne parkkipaikalle.

        Uskomatonta, mutta niin ne vain siirtyivät minulle. Uskokoon, ken tahtoo, mutta jos jotain toivoo kovasti, sen saa, ja jos on varma, että autoa ei ole pihassa, niin se katoaa!

        On vielä yksi utopinen asia tyttärestäni (12-v), joka toivoi ilmeisesti sydämensä pohjasta päästä rakkaan serkkunsa luokse Floridaan! Viimeisen jättöpäivän aikaan hän osallistui Kalle Ankan kilpailuun, jossa oli pää palkintona 4-hklö matka Floridaan ja hän voitti sen!

        Vaikka matkat Tukholmasta sinne edestakaisin hotelleineen oli ilmaisia, niin tulihan sieltä kustannuksia, joka hieman hirvitti, sillä meillä oli silloin oman kodin rakennus "pahasti" kesken.

        Kertokaa toisetkin, onko Luoja auttanut, vai oma uskomus?


    • miranda 43 > viestiin

      Joo..olihan siinä "todisteita". En kyllä sittenkään vakuuttunut "pelkästään " uskon voimasta.Tottahan kielenkäytössäni saatan sanoa, että "uskon sen onnistuvan." Se on kuitenkin eri asia, siinä olen pohtinut, harkinnut vaihtoehtoja ja päätynyt mahdollisuuteen, joka ei kuitenkaan ole varmaa. Näinhän luulen useinkin elämässä tehtävän. Usko mahdollisuuksiinsa ja tekeminen, sillä on jo pohjaa ilman "henkien apuakin."

      Kyllä voi yhdellä lottorivillä päävoiton napsata. Eihän sitä kukaan kiellä, joka systeemin ymmärtää. Mahdollisuus on yksiI/ n. 16 miljoonasta. Päävoitonkin voi teoriassa väkisinkin ottaa.Kunhan osaisi täyttää ne kaikki kupongit oikein ja olisi rahaa pistää likoon. "Omiensa " takasin saanti ei kyllä ole varmaa, se riippuu potin jakautumisesta.

      Mitä vasinaiseen uskontoon tulee, sieltä en apuja hae, en rukouksin, enkä toiveinkaan. Koko aiheesta olen haluton kovin pitkälle "jauhamaan." Ne jutut olen läpi käynyt ja eikä niistä tule mitään muuta kuin "sanakapelia ja turhaa punottamista." Kunnioitan vanhaa vilpitöntä uskovaista, heitäkin harvassa lienee. Muutoin sotikoot Allahin, kristillisten- tai muiden jumalien voimalla ja avulla, sama se, yhtä karmaisevaa se jälki on aina ollut ja tulee olemaan. Menettelytapojen ketjussa saattaa olla muutaman sadan vuoden viive toisilla suuntauksilla. Olen uskonnoton - on tässä elämistä ilman henkilökohtaista uskontojen riesaakin.
      Tässähän olen mielipiteitäni esittänyt, sehän lienee sallittua. En "opettanut."









      Kyllä voi yhdellä lottorivillä päävoiton napsata. Eihän sitä kukaan kiellä, joka systeemin ymmärtää. Mahdollisuus on yksiI/ n. 16 miljoonasta. Päävoitonkin voi teoriassa väkisinkin ottaa.Kunhan osaisi täyttää ne kaikki kupongit oikein ja olisi rahaa pistää likoon. "Omiensa " takasin saanti ei kyllä ole varmaa, se riippuu potin jakautumisesta.

      • Sori, kappaleen siirossa tein mokan. Ei se niin painavaa asiaa ollut, että olisi tarinnut kerrata.


      • miranda 43
        ynnämuu kirjoitti:

        Sori, kappaleen siirossa tein mokan. Ei se niin painavaa asiaa ollut, että olisi tarinnut kerrata.

        ynnämuu

        Oikeastaan oli kiva tuo "Lotto" kirjoitus tuplasti, sillä minä en lottoa, joten rahan tulonkin voi näin estää.

        Kyllä ne tekemisensä saa harkita moneen kertaan ja en minäkään siihen edes Luojaa rukoile apuun, niin...kun en sittenkään usko sen auttavan.

        Siivotakkin täytyy itse ja olen ottanut "urakan" pari neliötä päivässä, niin olisiko jo heinäkuussa valmista ja sitten saakin aloittaa taas alusta.

        Helle haittaa ja ilma on niin kosteaa, että on vaikea hengittää.


    • ihmekesä -13

      Kekkosen aikana ei vielä tiedetty että Suomessa esiintyisi työvoimapulaa. Näin on kuitenkin päässyt käymään. Tänään Yle-uutisissa kerrottiin, että nopeasti kypsyvästä mansikkasadosta osa uhkaa jäädä korjaamatta. Ei ole poimijoita.
      Ulkomaista työvoimaa on kyllä tulossa heinäkuussa, mutta Etelä-Suomen satokausi on jo silloin ohi.
      Tuskinpa mansikan ammattipoimijat lähtevät mustikkametsään korvaavaa ansiotyötä tekemään.

    • Suomessa on aina työvoima pulaa, joitakin sesonkitöitä jää aina ilman tekijöitä. Kuitenkin suurin työttömyys moniin vuosiin 300000 tuhatta työtöntä, ulkolainen halpatyövoima jättää oman maan kansalaisia työttömiksi. Uusia työpaikkoja ei synny, ostovoima pudonnut. Kuntauudistus sotelait ja Himanen vie hallitukselta ja eduskunnalta liiaksi aikaa. Opposiitiokaan ei muusta puhu kuin edellämainituista asioista. Pitäisi enemmän keskittyä tyäpaikkoihin ja ostovoimaan lisäykseen. Työnantajat tarjoaa nollaratkaisua, milläs sitä sitten kuluttaa kun ei rahat riitä "jukulauta"
      Onneksi kesä jatkuu, liiat helteet varmaan haittaa monia. ainakin minua.
      En usko taikasanohin enkä loitsuihin, olen kai samalla tavalla suhtautunut uskontoon ja uskontoihin kuin ynnämuu.
      Joskus ajattelen olisiko joku yläkerran Risto olemassa.
      Ja vielä lottoamisesta, minulla ollut pari riviä yli 40 vuotta kymmenen viikkoa kerrallaan, tappiolla olen.

      Tässä nyt ilmoittautumiseni joskus lisää kun paremmin jaksan.

      • Ehtoota. Ilma on kuin kuumalla silitysraudalla silitetty.
        Viime yönä vihdoin toteutin unelmani: Nukuin parvekkeen lattialla.
        Peittoa en tarvinnut, mutta tyyny minulla oli ja räsymatto varmuuden vuoksi mukamas pehmikkeenä.
        Kyllä minä uusin parvekenukkumisen, jos vain kesää riittää.
        Runoilijahan kyllä lupaa, että kesä jatkuu, kesä...
        Se mies pitäisi kiireimmiten nimittää Suomen kansallisrunoilijaksi
        ja ottaa mantteli pois siltä, joka ei ymmärrä mitään suomalaisen sielusta. Sillä oli sellainen pöhkö, joka jo viisitoista vuotisna astui rivihin, ja iloisin mielin kärsi vaan...

        Jaaha, täällä on yksi mies poistunut rivistä ja kävi minullekin vilkuttelemassa, vaikka oli jo sahannut ainakin motin halkoja.
        Kai sitä on mamman mentävä nukuttamaan omaansa. Siinä sivussa voi ehkä nukahtaa itsekin.
        Hyvät yöt ja kauniit unet!


    • SkillaN*

      Lämmintä aamua edelleen, tänään pitäisi ukkosen mekastaa, toivon ettei ihan hirveäksi vahinkoja tekeväksi salaman iskut ylly.
      On se sellainen mahtava luonnonilmiö, että hiljaiseksi vetää.
      Ikävä uutinen tuo mansikoiden peltoon jäänti, miksi ei suomalaisille marjan keruu maistu?
      Viron puolelta telkkarissa nainen sanoi, että ei ole raskasta hommaa, työtä ollaan vailla,valitetaan ettei sitä ainakaan nuorille riitä, eikö nämä lyhyet työrupeamat kiinnosta.
      Myönnän että selkää se kysyy, mutta onhan sanonta, että hetken kestää vaikka aidan vitaksena.
      Sama se olisi mustikan ja vadelman keruun suhteen, kyllä niilläkin taskurahoja saisi, mutta ei taida kiinnostaa, kuten tuolla edellä "ihmekesä 13" totesit.
      Jos marjaa on paljon, pian ne astiat täyttyvät ja sankollisella saa kivan rahan.
      Tiedän riskejä eläkeläisiä, jotka etelänmatka rahoja keräävät marjan ja sienien keruulla.
      Minä en osaa myydä, jos kerään annan tarvitseville, no enpä juuri kerääkkään, puolukoita joskus, kun oikein paljon on ja läheltä löytyy.
      Sellainen höperikkö olen, jos minulla oikein paljon jotakin on, tyrkytän tutuille, tiedä tykkäävätkökään moisesta;)

      Mirandalle, en huomannutkysymystäsi ( kuumuus syy) lokakuussa tulee kymmenen vuotta täyteen, pitkä pätkä eteenpäin, mutta taakse ajatellen on hurahtanut melkein huomaamatta.
      Tervetuoa vaan mukaan pirtin kirjoitteluun, oikein kiva juttu.
      Paulamaria on tunnustautunut ristikoiden täyttöön;)

      Tuo uskominen johonkin korkeimpaan on minullakin ehkä sitä lapsenomaista uskoa, kyllähän se joskus, aika useinkin on koetuksella, kun maailmalla, suomessakin asioita jouttuu kuulemaan, miksi nämä sallitaan.
      Ei riitä minun ajatus sitä ymmärtämään, silti olen mielestäni asiani kuntoon saanut, kun käteni ristiin olen laittanut, onko se sattumaa, vai joku voima mikä apuun tulee.
      Uskon asioista en halua kiistaan ryhtyä, jokaisella olkoon oma uskomus asioista.
      Noita ennustuksia, taikoja on mukava kuulla, tuskin niitä kovin vakavasti todeksi uskon.
      Joskus sattuu kohdalleen, sattumaako on.

      Hirsiä minäkin sahasin koko yön ja jälkeä syntyi;)
      Kyllä se tuo yöuni virkistää, kuusi-seitsemän tuntia sitä tulee, tosin kovin herkkä olen heräilemään jos poikkeavaa kuuluu, onko sudenunta;)
      Hintriikalle kuiskaan, minäkin sinun viestejäsi toisaalla luin, hyvä niin;)
      On minulla tuotoksesi kotonakin.
      Samalla tavalla on lottaminen minulla kuin Latellakin, kymmenen viikon jaksoissa, mieheni eläessä tehdyin ruuduin, joskus euro tulee, mutta toivossa olen, jospa ensi sunnuntaina;)
      Ynnämuu teki selväksi miten pienet mahdollisuudet voittoon, mutta jospa sen onni minua joskus potkaisisi, en kyllä päävoittoa edes halua, vähempi riittää, mitä sitä harmia haluaisi rahojen sijoittelusta, kulutukseen vaan tarvitsen.
      Aina on toivoa olltava olemasa, muuten elämä synkäksi muuttuu.

      Nyt menen kurkkaamaan saisinko mansikon maun heti aamusta alkaen, jopa se päivä hyvin alkaisikin, eilen räksä ainoan kypsän marjan vei, nyt ei se onnistu, harson alla ovat.
      Lämmintä päivää ja ukkosta, katsellaan luonnon näytöstä, jos kohdalle sattuu.

      • huikeentunu

        Entinen mies huokaili; kyllä sitä mielellään mato-ongellakin viihtyisi, jos selkä vaan kestäisi. Jaakko Tepon tyypille sätkän kääriminenkin kävi jo työstä.
        Tuttu mies vinkkasi miull, tule nyt mansikkamaallemme, saat halvalla talven mansikat. Joudun ostamaan, ei miu selkäin sitä noukkimista enää kestäisi. Enkä niin erityisen hullaantunut ole mansikoiden makuun.
        Tuolla tutulla on älyttömän hyvät perunat, kuohkeassa hiekkamullassa kasvatetut. Ihme että voi olla makueroja kaupan vastaaviin. Niin kuitenkin on.


    • Päivää.
      Kyllä nyt on jytissyt ja rymissyt

      Tulin välillä koneelle.
      Mulla oli kaikki piuhat irti muutaman tunnin näyttää pimene.
      vän.Kait se on viisainta ottaa piuhat irti uudelleen.
      Näkyillään...

    • Hintriika*

      Koko päivä on ennustettu sadetta, mutta eipä vain ole tullut. Ilma on hautuvan kuuma, kyllä sitä ukkosta täällä leijailee, mutta silti vain taivas on puolipilvinen. Välillä paistaa ja välillä tulee helpottava varjo.

      Tein pitkästä aikaa kunnon kesäkeittoa tämän kesän vihanneksista. Hyi kun oli hyvää. Paitsi että tietenkin tein klassisen mokan, että panin kannen kattilan päälle maidon lisäämisen jälkeen ja unohduin toisessa huoneessa muihin aatoksiin. Tietäähän sen, miten siinä käy. Onneksi kattilaankin jäi vielä keittoa. Kamala jynssääminen vain!

      Vai kuukelin kautta satuin lokarin näytölle! Se on kummallinen sattuma, kun niitä sattumia löytyy joku haulle miljoonittain. Melkein yhtä paljon kuin lottopotin mahdollisuuksia.

      Nyt ryhdyn miettimään, voisko tuota kesää vielä tälle illalle hyödyntää parvekkeella. Just nyt ei paista, mutta onhan minulla auringonvarjo paisteen varalle. Mansikkaista oloa, vaikka en minä ole vielä yhtään mansikkaa maistanut tälle kesälle. Suunnitelmissa on. Sitten joskus.

      • ahkera lukija

        On täällä kerrottu Hintriikan nimi mitä on julkaistu.


    • Liisa S.

      Minäkin kotiuduin tänään yhdeltä kyläreissultani, ja kun tänne oli ennustettu rajuja ukkosia ja slamointia ennätysmäärin, niin sanon siellä eilen, että ei oisi kannattanut ottaa riskiä ja jättää sateensuojaa kotiin. Mutta eipä mitään, ihan kastumatta hipsin tänne ja vielä olen iloinen, että vihdoin eilen sain talviturkin luonnonvesissä heitettyä. Myöhäksi meni, vaikka kesä oli aikaisessa.

      Naapurini tuli vastaan ison mansikkassaliinsa kanssa ja tarjosi maistiaisia. Hän oli ollut mansikkatilalla poimimassa .

      Mistähän minä saisin puhtia lisää töihini?

      :)

    • Reissullani kuulin merimies( tai -nais-)jutun, kertoisinko?

      Laivan keittiöön oli tullut töihin uusi tyttö Raumalta.

      'Kipnä' meni pyytämään häneltä saksia lainaksi

      Palasi kohta myrtyneen näköisenä, ja sanoi, että uusi keittiötyttö oli kutsunut häntä 'mulkeroksi' !

      Tytöltä kysyttäessä hän sanoi, että hän vain sanoi:

      - Saat, mul ker o!

      (eli "Saat, mulla kerran on."

    • Kolmessa kympissäkin on lämpötarjontaa tullut, ukkonen on paukahdellut, väliin sadetta. Siitä sopasta on kehittynyt tukalansorttinen keli. Hieno hiki päällä, vaikka paikallaan jököttäisin, kävely on velttoa, tervanjuontia, "suksi ei luista". Jos olisin luulottelija, pelästyisin kuntoni äkkiä romahtaneen ja mitä kauheaa siitä vielä kehittyykään. No en luulottele, eikä tämä ole varsinainen valitusvirsikään. Kesään kuuluu enimmäkseen hyvää ja väliiin pientä riesaakin. Eiköhän se taas kulje, kunhan "yleinen" jäähdytyskoneisto viileitä virtoja pukkaa.

      Eipä tässä ajatuskaan kulje, ei. Enpä taida pitemmälle jatkaakaan, tiedä mitä höpöjä alkaisin takomaan, niin, siis entistäkin sekavampia.
      Aiheitakin olette antaneet, mansikan- ja marjojen poiminnoista, halpatyövoimasta..., niin ja hirrenvetoa ja motin tekoa. Kyllä muuten jotenkin osallistuisin, mutta nyt ei sanat ketjuun asetu. Ei ainakaan tolkulliseen järjestykseen.

      Näillä perusteilla määrään itseni toimintakieltoon toistaiseksi. Seuraan tilannettani luottaen siihen, että kyllä se tästä vielä... Jatkoja teille!

    • Miniäkkeemme poikkesi kahvilla ja toi omat pullat tullessaan.
      Hyviä olivat.
      Sen sijaan hänen uutisensa ei ollut hyvä: hänen esikoisensa on sairastunut vakavasti.
      On tämä yhtä pirua: tyttö suoriutuu koulusta hyvin ja siirtyy jatko-opintoihin muutamaksi vuodeksi, saa koulutustaan vastaavan työpaikan, asunnon ja mukavan oloisen poikaystävän.
      Kunnon tyttö, ei ryyppää eikä rällää. Rakastaa koiria ja lapsia ja lapset häntä.

      On se niin väärin, niin väärin, ettei toinen saa olla onnellinen onnessaa vaan vähän päälle kaksikymppisenä joutuu ajattelemaan, että hänen sairautensa on parantumaton...

      #########
      Koska aiheeni ovat toinen toistaan synkempiä, on minusta tulossa Kahvipirtion ilonpilaaaja.
      Sen vuoksi lainaan edellä olevan kirjoittajan toimintakieltoa ja määrään itseni toistaiseksi karenssiin.

    • joutavoinen

      Just kun olin mietiskelly mihinkä sitä kiereottaisi niin kuin tilauksesta Ynnämuu on lopetellu niin siihen perrää mahtuu nämä minun rivit. On niin mahoton hyvä sää vallinnu täällä mökillä joka sijaitsi Lammin pitäjässä joka sitten liitettiin Hämeenlinnan kaupunkiin, mutta sittemmin tämä Lammin pitäjän Hietoisten kylä liitettiin Hämeenlinnasta Hausjärven kuntaan. Toimenpide on mielestäni outoa kun Mommilan kartano joka on kuuluisa Alfrred Kordeliinin kuolemaan johtaneista tapahtumista sijaitsee täällä Hietoisissa. Nämä kunnanrajojen siirtely ja historian sekoittaminen kustannusten säästämiseksi on tätä nykypäivää.
      Hyvän sään vallitessa nyt ukkosmyreskyn jälkeen on hyvä lopetella nämä rivit jotka nyt keskittyivät koordinanttien selvittelyyn tarkoituksella ilmoittaa sijaintini nykyään.

    • 75hevat

      Täältä kuivalta seudulta huomenta. Olemme odottaneet taivaalta vettä,mut meille ei ole aikoihin riittänyt,kuin särkijärvestä...Onneksi pumpulla helposti vesi tulee meidän kukille,kun letkua vähän kääntelee,hyvä kun vehkeet on keksitty.''
      Johto seinään ja johan pulppuaa,pakko suihkutella itsenikin päälle,siinä virkistyy..
      Luvassa on illaksi ukkosta,mutta on monta kertaa näin kerrottu ja aina ohi menny.

      Ei muuta ,kun märkäpyyhe päälle ,niin saa nukuttua ja juodaan vettä paljon...
      kaikille sametin pehmeitä öitä.

      K

    • SkillaN*

      Huomenta taas viikonlopun alkuun ja lämpimään kovasti kosteaan säähän.
      Ukkonen eilen kävi, mutta ohitti melko kaukaa ja sadekuuron heitti, mikä oli hyvin tarpeellinen.
      Tuhoa on tehnyt lähiseudulla, mutta meiltä ei sähkötkään poikki mennyt.
      Kuumaa oli eilen, kolmekymmentäkolme mittarissa, suomalaiselle aivan liikaa, ynnämuun tavoin olo oli melko nuutunut.
      Tällä hetkellä parikymmentä astetta ja pilvistä edelleen, odottelen, että kirkastuisi, aion tomerasti tarttua siivous hommiin.
      Näin aamusta sitä paremmin jaksaa ja jos vielä intoa riittää, panen pesukoneenkin pyörimään.
      Se ei olekaan vaan kosketin seinään juttu, on lämmitettävä vesi ensin ja sitten vedessä läträten pyykit huuhdotaan, se ihan kivaa hommaa.
      Katsotaan nyt, miksi päivä kehittyy.

      Voi miten ikävä viesti Venlastiinalta, ei itse viesti ikävä, vaan aihe mikä murhetta tuottaa, kyllä se niin väärin on, että nuori ihminen tuollaisen pettymyksen joutuu kokemaan.
      Elämä todella alussa ja kaikki hyvältä näyttää, sitten tuollainen tieto, mutta aina kaikki voi kuitenkin muuttuakin, toivotaan hänelle kaikkea hyvää, ihmeitäkin tapahtuu.
      Voimia vaan mummille ja ukille nuoren mukana elämiseen, koko perhettähän tämä koskettaa.
      Kahvipirtti on juuri sitä varten, että huolemmekin voimme jakaa, voimattomia olemme apua antamaan, mutta mukana olemme surussa myös, toivoen, että lohtua antaa.

      Tuota se murre saa aikaan, mitä liisa.sal kerroit, väärinymmärryksiä tavan takaa.
      Hiekkamaassa perunat hyviksi kasvavat, vaikka kyllä ero on oman pellon perunoilla, olipa maa mikä tahansa, kun suoraan pellosta pataan saa laittaa.
      Hyviä ovat, kunhan nyt vaan kasvua lisäisivät, varret komeina, mutta mukula vielä olematon.
      No ei vielä aikakaan ole ,kasvaa varmasti nyt, kun vettäkin reilusti tuli.
      Vähän myöhään jäi aikaisen perunan laitto meillä.
      Tuttu juttu tuo selän kestäminen, mutta sitä tehdään pienissä pätkissä selän kunnon mukaan, hitaasti käy niin mansikan keruu, kuin kitkeminenkin, sisulla ja sydämellä mennään;)

      Äläpä alaarvio meidän taitoja H*, googlettaa osataan ja tarpeellinen löytyy, tai ainakin tällä kertaa löytyi;)
      Taisi H* itse mainita jotakin, mistä sitten etsintä alkoi;)
      Tuo kuntauudistus se puhuttaa paljon ja vielä kauan, mihin sitä sitten lopulta kukakin kuuluukaan.
      Minulla on kotipaikkani sama, mutta mukaan liitetään kaiketi montakin naapuri kylää, tai näin ainakin suunnitteilla on.
      Mitä ne säästöt sitten onkin, no hallinto ainakin sitten yhteen paikkaan. näin luulen.

      Nyt istunto päättynyt ja vielä yksi huomio. toisaalla on pirttimme keskustelun aiheena, niinhän se on, mistä tykätään, siitä puhutaan,;)
      Hyvää päivää kaikille, toivottaa SkillaN*

      • tuskinpa ukkosen

        Nyt jo hellittänyt hellepiikki näkyi terveyskeskuksissa, ikäväestön tullessa valittamaan heikkoa oloaan. Mitäs lääkäri siihen voi.
        Kaikki tän tietää, menee ruokahalu janojuomien läträyksen takia. Liian kuumat nukkumaolosuhteet heikentävät lisää edes kotona jaksamista.
        Sitten kun jalat eivät enää kanna, huonovointisimpia pyrkii terveyskeskusten vuodeosastoille. Niissäkin on kesä/loma-ajan takia supistettuja osastoja.

        Pohjolan asukkaiden terveys alkaa reistailemaan toistuvien helleputkien vaikutuksesta. Kauan odotettu kesä ajaakin kiville. Kenen syy?


    • Tavallisen oloista huomenta! Kestihän se "toimintakieltoni"peräti toista tuntia. Ensin kuitenkin Venlastiinan kertomaan. Onhan se masentavaa, kun tuollaisia yllätyksiä ilmaantuu ja vieläpä nuorelle tarmokkaasti yrittävälle, kunnolliselle ihmiselle. En enempää...se tuntuisi lässytykseltä, vaikka kuinka sanojani kääntelisin. Jotenkin niistä...ehkä vähän iloakin saa vaikeuksista huolimatta kaivettua.

      Palaan "toimintakieltooni." Illalla ilma viileni ja ilman tukahduttava kosteus väheni. Niinpä määräsin itseni liikekannalle turhaa kutjottamasta. Lenkkarit jalkaan ja kuntoutusvaihe päälle! Alkuunhan se vielä meno töpeksi, mutta ohjelmaani kuului mennä niin, että tulee oikea hiki, eikä pelkkä tuskanhiki. Kyllä se siitä alkoi tahdonvoimalla luistaa. Tunti kului, hikisenä suihkuun ,ja tv: tä vahtimaan. Ulkolinjalla kerrottiin halpatyövoimaa hakevien yritysten metkuista ja keinottelusta ihmisillä. Menee pitkäksi jos siitä nyt alan... Hyvin koisitun yön jälkeen olin jo kuudelta jatkohoidossa kadulla taputtelemassa, koska silloinhan on parhaat kelit. Kyllä se tästä lähtee.

      Sori, että keskityin itseeni. Se on sillä tavalla, että se on kuitenkin kaikkein "lähin omaiseni", joka antaa myös valitukset ympäri vuorokauden, jokaisena tuntina ja minuuttina. Niinpä onkin paras pysyä väleissä, tai ainakin herkässä tasapainossa. Näin ollen en ole edes netistä haalinut "kavereita tai ystäviä". Enkä haali ja ei tosin (onnekseni) kukaan ole esittänytkään.

      Oikein hyvää jatkoa - jos se on suinkin mahdollista - tässä teille toivottelen.

    • Työ tekijälleen suo-

      mielen niin iloisen...

      Varmaan suokin, jos työtä on kohtuullisesti ja jos perhe voi hyvin ja elää palkalla mukavasti.

      Kävelimme suorakulmion muotoisilla kivillä ja mukulakivillä päällystettyjä katuja eräässä Ruotsin pikkukaupungissa, ja siellä myöskin tuli mieleen ne ihmissukupolvet, jotka ovat sitä työtä joutuneet puurtamaan samanaikaisesti, kun kuninkaat ja aateliset ovat ylenpalttisessa runsaudessaan viettäneet omaa paheellista elämäänsä.

      Suorakulmioita ei luonnonkivissä löydy, kvenhakkaajat ovat ne joutuneet kaikki muotoilemaan hien tippuessa otsalta.
      Koneita ei siihen aikaan vielä ollut.
      Ennenkuin puolimetriäkään kivin peitettyä katua oli syntynyt olivat satojen ihmisten hikipisarat ne kostuttaneet. Siinä helteessä, tuulessa ja sateessa ovat ihmiset työskennelleet.
      Tunsin suurta myötätuntoa juuri niitä ihmisiä kohtaan.

      Sunnuntain tullessa heille saarnattiin noissa Domkyrkan'eissa oppia perisynnistä, joka heissä on. Sanottiin, että helvettiin joutuisivat, elleivät uskoisi.

      Huonoilla ruuilla ja raskaalla työllä heikennetyt ihmiset uskoivat.

      • Vallan välineenä

        ovat ihmiset kristinuskoa pitäneet, alistaneet joukkoja,
        ajelleet parivaljakoiden vetämissä vaunuissaan tai
        sitten kävelleet kiiltonahkakengissään ja silkkisukissaan kaduilla isot mahat röllöttäen liiasta makoisasta elämästä.


    • ;-)

      Noh, hellehöpinöit vielä, vaikka jo viileni, heh heh ;)))))

      • Noh, höpinöit tietenkin! Kuinkas muuten? Hyvä kun edes naurattaa. Ai, juu, sinähän huuteletkin puskan varjosta...eh. heh,heh...ho.ho hoo..


    • Hintriika*

      Täällä toinen ihtensä lähin ommainen. Niin se on, että jos vaikka vähän hellyyttä haluaa, niin on vaan otettava itsestään kiinni ja taputeltava, että ai ku sie oot mukava...

      Helteet helpotti meilläkin. Ilma viileni illalla melko myöhään äkkirysäyksellä, mutta ei sitä ukonilmaa vaan tullut. Tänään on sitten ollut pilvessä ja sadellutkin. Ei tosin enää, mutta aika viileä tuuli siellä on. En ole parveketta pitemmällä käynyt tutkimassa. Odottelin aurinkoa, kun sääennuste lupasi, mutta eipä tuota näy. En viitsi ruveta edes kauppareissulle pukeutumaan. Kai tässä päivän pärjää.

      Joo, kyllä ennen työmiehen elämä on ollut hikeä ja kyyneleitä. Nykyisin koneet säästävät monta hikipisaraa, mutta paljonko sitten pukkaavat tuskanhikeä, kun automatisointi vie työpaikkoja. Sen lisäksi, että kotimaasta kaikki siirtyy halvan työvoiman maihin.

      Myös perheenäitien (varmaan -isienkin) elämää teknistyminen on helpottanut huomattavasti. Onneksi perheenäidit eivät ole siirtynee halpatuotantomaihin!!! Just eilen yritin muistella, mitä kaikkea entisaikaisessa pyykkituvassa pyykkilautoineen ja muuripatoineen tapahtui.

      Ja miten vaivalloista se pyykkääminen oli vielä sittenkin, kun taloon tuli ensimmäinen pulsaattoripyykkikone. Ei se silläkään käynyt laulaen niin kuin nykyajan koneilla. Siitä oli automatiikka kaukana.

      Kehitys kehittyy. Sen takia ihmisen pitäisi liikuttaa itseään vapaa-aikana. Työ ei enää montakaan työmiestä liikuta, herroista puhumattakaan. Paikallaan istutaan ja nappeja painellaan. Ja liikkua pitäisi eläkeläisenäkin. Kuviteltua hattua nostan, että ynnämuu jaksa pistellä tossua toisen eteen.

      Jahah, meinaa ajatukset karata vaikka mille sivupoluille (eikä kunto yhtään kohene), joten alan etsiä koneestani pistettä.

      No, tuossahan se on. Pannaan varapisteet mukaan...........................

    • Pahempi juttu olisi-

      kin, jos lähin omainen olisi viranomainen.

      Minä ainakin asun itseni kanssa mielelläni, sulassa sovussa.

      Näin hassuun viestiin en kyllä nikkiäni pistä!

      :)

    • Kyllä viesti "Työ tekijälleen suo-" kertoo sen, mitä voi nähdä, kunhan koettaa kurkistaa "kuoren alle." ja tähänhän myös H* kiinnitti huomiota.
      Samoin olen tuntenut, kun olen joskus täällä ja maailmalla katsellut vaikkapa kirkkoja. Tottahan kauneutta, suuruutta ja kullan loistoa voi ihailla ja sitä taitavaa valtavan suurta työn määrää.
      Minulle kyllä tulee mieleen heti painavampana, että entäs työn tehneet tuhannet työläiset? Hyvin puutteellisesta oloista heidät kerättiin kuin laumat konsanaan, ruokittiin vain välttämätön, jotta rakennustyö edistyi piiskaamisen vauhdittamana. Ja jos työntekijöitä paljonkin menehtyi, siitä ei väliä, haalittiin uusia. Mihin helvettiin perheet jäivät?

      Oliko se järkevää? Vaatiko joku kuvitteellinen yliolento näin tekemään, jotta kuviteltu kunnioitus kaikkivaltiaalle täyttyisi? Ei varmaan, vaan ihan maallisen vallan pöngittäminen kulisseja vaati. Ei työntekijällä sen suurempaa inhimillistä arvoa ollut. Näin katselen kullalta hohtavia kirkkojakin ja ihailuni sumenee.

      Halpatyökilpailusta Ulkolinjakin kertoi, tulihan siinä asioita esille. Enempääkin olisin kaivannut. Kiinasta on tulossa maa, jossa on ahkera, mutta "liian" kallistyövoima. On säädetty 200 euron kuukausi palkka. Se on liikaa Aplen kännykän valmistuttajille. Niinpä ova jo tuhansin siirtäneet yrityksiään Kambodzaan ja Bangladesiin edullisemman työvoiman vapaille markkinoille. Onhan se, kuukasipalkka asettuu huomattavasti alle 50 euron kymmentuntisten työpäivien jälkeen. Vapaata saa 2 pv. kuukaudessa. Näin menee, mikään ei hallitse työn ryöstöä. Ay- liike on kielletty, näiden maiden hallitukset myötäilevät kaikin keinoin "yrittäjiä" ja jopa antavat täyden verovapauden.

      Miksikö kerron tätäkin? Siksi, että näiden maiden kanssako täällä pitäisi kilpailla? Siltä alkaa tuntumaan, kun kuuntelee EK: konttoria, ja muita rahavallan mahtihenkilöitä. "Jokainen työ on arvokasta", siihen vatkutukseen se pysähtyy näillä rahavallan edusajilla. Eivät he edes ymmärrä, mitä on todella perustyö, mitä varten työntekijä sitä tekee ja mitä pitäisi saada. Kuitenkin, lähes jokainen näistä päälliköistä ja politiikoista, joka löytää nuoruudestaan pienenkin pätkän työntekoa, kertoo kaikissa lehdissä, "kuinka hän nuorena..." Minua ainakin alkaa oksettaa nämä "sankaritarinat" , sympatian haku, niin että..."samassa veneessähän" me. Voi herranlettas sentään!

      Noh, tässä tämä tällä kertaa. Hyvää aurinkoisen illan jatkoa!

      • marja-liisa...

        Huomenta! No nyt on asiat toisin. Tänä viikonloppuna lennätetään ne työntekijät ulkomailta Suomeen mansikoita poimimaan. Kun täällä' ei kukaan enää paskaduuneja tee. Helsingissä ne on festareilla kaikki. Sataa tuhatta henkeä odotellaan, neljälle eri festarille. Siellä ne kyllä jaksaa huutaa ja juhlia koko yön. Kun sekin porukka olisi mennyt sinne pellolle töihin, niin ei olisi saatu sitä laiskan kansan mainetta, joka meillä jo nyt on.
        Anna mun kaikki kestää!


      • kaunoihin kyllästyny
        marja-liisa... kirjoitti:

        Huomenta! No nyt on asiat toisin. Tänä viikonloppuna lennätetään ne työntekijät ulkomailta Suomeen mansikoita poimimaan. Kun täällä' ei kukaan enää paskaduuneja tee. Helsingissä ne on festareilla kaikki. Sataa tuhatta henkeä odotellaan, neljälle eri festarille. Siellä ne kyllä jaksaa huutaa ja juhlia koko yön. Kun sekin porukka olisi mennyt sinne pellolle töihin, niin ei olisi saatu sitä laiskan kansan mainetta, joka meillä jo nyt on.
        Anna mun kaikki kestää!

        marja-liisa siirsi meidät vuosituhannelta toiseen eli nykyaikaan,hyvä.


      • ----------mie
        marja-liisa... kirjoitti:

        Huomenta! No nyt on asiat toisin. Tänä viikonloppuna lennätetään ne työntekijät ulkomailta Suomeen mansikoita poimimaan. Kun täällä' ei kukaan enää paskaduuneja tee. Helsingissä ne on festareilla kaikki. Sataa tuhatta henkeä odotellaan, neljälle eri festarille. Siellä ne kyllä jaksaa huutaa ja juhlia koko yön. Kun sekin porukka olisi mennyt sinne pellolle töihin, niin ei olisi saatu sitä laiskan kansan mainetta, joka meillä jo nyt on.
        Anna mun kaikki kestää!

        marja liisa


        http://www2.suviseurat.fi/

        Pudasjärvellä olis työvoimaa jos sitä kaipaat


      • ** **
        ----------mie kirjoitti:

        marja liisa


        http://www2.suviseurat.fi/

        Pudasjärvellä olis työvoimaa jos sitä kaipaat

        Kyllä suurin osa heikäläisistä on kuuliaisia työntekijöitä, ja ovat seuransa viikonloppuna ansainneet.


    • Liisa S.

      Kun kerroit näin...

      "Eivät he edes ymmärrä, mitä on todella perustyö, mitä varten työntekijä sitä tekee ja mitä pitäisi saada.
      Kuitenkin, lähes jokainen näistä päälliköistä ja politiikoista,
      joka löytää nuoruudestaan pienenkin pätkän työntekoa,
      kertoo kaikissa lehdissä, "kuinka hän nuorena..." "

      ...niin minulle kylläkin tuli ajatus, että jos juuri nuorena on alusta alkaen tottunut työhön ja vastuun ottamiseen sen tekemisestä, niin silloin asenteet pysyvät oikeanlaisena koko elämän.
      Minkä nuorena oppii, sen vanhanakin taitaa.

      Nykyvanhemmilla on varmaan vaikeata kasvattaa nuoriansa työhön, kun asuvat asvaltin ympäröiminä kerrostaloissa. Työn saanti kouluiässä ja opiskeluiässä on vaikeata, ja usein se on sellaista jota ei oikein itsekään arvosta, mainosten jakelua tai jotain sellaista.
      Hiukan isompana minunkin lapseni lähti mansikoita poimimaan ystävänsä kanssa Visingsölle, sieltä palasi kovasti ruskettuneena, Tukholmassa olivat pysähtyneet kotimatkalla kuukauden poimittuaan (alussa oli kahden viikon kielikurssi työnantajan toimesta) ja tutustuivat Tukholman museoihin. Uusia T-paitoja oli tuliaisiksi meillekin.
      He ovat työnsä tehneet vastuullisesti myöhemminkin.

      • ikä-kävelijä

        Mitähän tämä vaikuttaa tulevien ikääntyvien ihmisten liikunta-aktiviteettiin; nimittäin olemme niin motorisoituja, että lyhyetkin matkat keskustaan tehdään moottoriajoneuvolla.
        Nuoret mopoilla ja aikuiset autolla. Onko se joskus myös lievän eristyneisyyden merkki? Tuntuisi hassulta kävellä tai ajaa fillarilla, mitähän ihmisetkin sanoisivat; onko niin köyhä?
        Meinaan vaan, että liikunta jää vähemmälle, ellei edes jalkoja käytetä. Onko meillä vuosikymmenien päästä nykyistä enemmän alaraajavammaisia?


    • Niinpä kirjoitin kuten Liisa S lainasi. Oli siihen kyllä jatkokin, jossa totesin teennäisyyden "työuran" liittämisestä ansioluetteloon. Verkolla kalastamisessa voi heittää pienisilmäisemmänkin pyydyksen. Aina siihen joku "roskakalakin" tarttuu. Mitä siitä, kun kaikki kappaleet luetaan loppulaskennassa.

      Hyvin huomasit, Liisa S, että "kivikylissä" on vaikea kasvattaa lapsille työn perinnettä. Meidän ikäisillä työn arvostus on luontevaa, seraavalla polvella jo häiriintynyttä ja sittenpä se melkein katkeaakin. Ei tientenkään aina. Niin, ja paljon on koko yhteiskuntakin rakenteeltaan muuttunut.

      Mansikan poiminnasta, en ole koskaan ollut mansikkahalmeella töissä.
      Siispä tietoni ovat vähäiset niin työstä, olosuhteista kuin palkkauksestakin. Eiköhän kuulune villin meiningin töihin, isäntä määrää, ota tai jätä. Varmaan on takuina sopuisat poimijat, kun ulkomaan rahtina tulevat. Tuskinpa mansikkapellon omistajat kotimaisia ottaiaikaan, vaikka tyrkyllä olisi. Onhan heillä vanhat varaukset.

      M-L heitti festarivillityksestä. Onhan ne festarit, useitakin. Niinhinkään en ole tutustunut paikanpäältä. Niinpä en osaa sanoa, mitä kivaa siellä voisi olla, jotakin kun kerta joukkoa vetävät. Jaa...että näistä mansikanpoimijat. Yhtähyvin voisin heitältää, että onhan siellä käynnissä lesdatiolaisten "festarit" yhtä suurin joukoin ja heillä olisi jo majoitukseenkin suurelta osin asuntoautot ja sijaintikin lähempänä peltoja. Miksei sieltä? )))

    • hevat

      Meillä kuivuus ja helle jatkuu,onneksi kirkasjärvi on 10m läheisyydessä missä pulikoida ja pään kastella. Täällä kerroitte tuosta työn teosta,totta on meidän polvi teki pennusta lähtein töitä. Valitettavasti ei meinaa osata nytkään lopettaa,
      siitä muistutuksena tuo kinttuni vielä oikuttelee.. Olen jo aatellut mitenhän marjojen keruu,mustikat täällä alkaa kypsyä.Kvin jo makujaisi suuhun pistelemässä...

      Kerron ikävän uutisen 4 kuollutta vanhusta kotoaan löytynyt viime viikolla pohjoiskarjalasta. Raskas tehtävä sinä päivänä ollut poliisilla,ku jokaisen omaiselle niin ikävän viestin joutui viemään.... JUOKAA VETTÄ PALJON.

      • Kyllä kannattais ajatella enste, nuo mansikan ja muut narjanpoimijat on tänne pyydetty hommiin, saavat asunnon ja ruuan mansikanviljelijöiltä, ja varmaan tulomatka on maksettu. he tulevat kuin lomalle Suomeen kuukaudeksi, joskus pidempään. Tuskin montaakaan euroa on kotiin viemiseksi. Samoin mustikka, puolukka ja lakkanpoimisen aikaan kymmeniä tuhansia poimijoita tulee kaikkialta köyhistä maista, myös lähialueen venäläiset, virolaiset ja puolalaiset,ymm
        Jälkimäisissä poimijat kutsuu joku välittäjä tai marjateollisuus, joskus on käynyt ettei heillä ole ollut varaa maksaa kotimatkaakaan, van ne on joutuneet konsulin kyydillä kotiin. Kyllähän Suomessa on paljon työttömiä ja opiskelijoita jotka eivät saa kesätöitä ja joutaisi poimimaan, mutta ruokapalkalla ei nykyään kenenkään kannata uhrautua.

        Me nuoruudessa kävimme taloissa perunapelloila heinätöissä ja opimme tekemään kotonakin kaikkea mitä tehtävissä oli. Maaseutu oli ihan kiva asuinpaikka siellä puuhaa riitti.
        Tällainen mielipide halpatyövoimasta. Late


    • //A\\

      Siinä on sekin että meidän 100 € on heille muualta tulleille verrattomasti isompi raha kuin meikäläisille. Se ero on jo itärajan ja suomenlahden takana, saatikka vietnamilaisille. Ei ne tienstit ole lainkaan vertailukelpoisia. Elintasokuilu on korkea.

      • ...,,,,

        Ei heille pidä sillä syyllä maksaa vähemmän kuin suomalaisille.


      • kuka opetti?
        ...,,,, kirjoitti:

        Ei heille pidä sillä syyllä maksaa vähemmän kuin suomalaisille.

        Marjanpoimijat saa mansikkapellolla aivan saman, olivatpa mistä maasta tahansa. Korikaupalla siellä poimitaan. Syy siihen,. että suomalaiset eivät lähde, on se että luukulta raha lähtee helpommalla.


      • kuka opetti? kirjoitti:

        Marjanpoimijat saa mansikkapellolla aivan saman, olivatpa mistä maasta tahansa. Korikaupalla siellä poimitaan. Syy siihen,. että suomalaiset eivät lähde, on se että luukulta raha lähtee helpommalla.

        (Ikä-kävelijälle)

        Kyllä minä ainakin pyöräilen kauppamatkani useimmiten,
        eikä ole pieneen päähäni pälkähtänyt ajatusta siitä, mitä muut siitä tykkäisivät. - Eka kerta, kun koko ajatusta pohdin.
        Ja siihen tulokseen tulin, että jos joku paheksuu, niin siinähän paheksuu sitten.
        Vaikka en kyllä ymmärrä miksi!
        Ympäristö säästyy bensan palamispäästöiltä, ja minä saan liikuntaa. Vin-vin-tilanne, molemmat hyötyvät.


      • pottu-nokka
        kuka opetti? kirjoitti:

        Marjanpoimijat saa mansikkapellolla aivan saman, olivatpa mistä maasta tahansa. Korikaupalla siellä poimitaan. Syy siihen,. että suomalaiset eivät lähde, on se että luukulta raha lähtee helpommalla.

        @kuka opetti?

        On meillä rikas maa. Rahoitetaan nuoria työkykyisiä sohvapottuja.


    • Hintriika*

      En jaksanut kaikkia viestejä lukea. Hyviä me olemme sanomaan, kuinka meidän lapsemme... Kun meidän lapsemme olivat siinä iässä, oli aika toinen.

      Tosiasia on, että nykyajan nuorille niitä työpaikkoja ei ole, ei edes kesätyöpaikkoja, joissa voisi päästä tuntumaan työnteosta. Mansikanpoiminitaan en nyt ota kantaa . Vähän ihmeellistä minustakin on, ettei se kesäduuni kelpaa.

      Mutta aina, kun muistelemme vanhoja hyviä aikoja, tulisi muistaa, että nyt elämme uusia huonoja aikoja....

    • 7-2

      Suomessa on kaikki hyvin, näin läpi matkalla nähnyt, hon toista kertaa Suomessa (käytän hon sanaa koska Suomi on homomaa) 70 ja alle---.

      • ????????

        Miksi puhut pahoja, miksi ilkeilet?
        Onko elämäsi noin pahaa?
        Mikä maa on homomaa?
        Miksi höpiset?


      • 2-18
        ???????? kirjoitti:

        Miksi puhut pahoja, miksi ilkeilet?
        Onko elämäsi noin pahaa?
        Mikä maa on homomaa?
        Miksi höpiset?

        Suomessa oli vaalit, eikö niin--- ja homo sai paljon ääniä!

        En ilkeile sanon vain totuuden ilman nuolemisia en ole suomalainen.

        Missä järki nolla???????


      • ?????
        2-18 kirjoitti:

        Suomessa oli vaalit, eikö niin--- ja homo sai paljon ääniä!

        En ilkeile sanon vain totuuden ilman nuolemisia en ole suomalainen.

        Missä järki nolla???????

        Yritähän ryhdistäytyä!
        Mitä ihmeen homottelua sinulta?
        Luojan luoma omaksi kuvakseen on meistä jokainen, ehkä jopa sinäkin, joka
        et muuta osaa kuin ilkeillä suomalaisuudesta.
        Ikävä, että jokin probleema on sinulle saanut aikaan suomivihan.


    • 75hevat

      Mieipiteeni on ei olisi pitänyt "rahaa" alkaa jakamaan ilman vastinetta. Kyllä nuoret olisi siihen tottuneet -kukahan tämänkin aikoinaan keksi. Nuoruudessa muistan
      10v veljevi 15v Kekkonen keksi hätä-aputöitä nuorille .Äiti reppuun pakkasi evästä,
      poika ojankaiuvuun oli lähettävä. Silleen opittiin työn tekoon pienillä palkoilla,
      muistan ei veljenikään työttömänä ollut,nyt makaa haudan povessa. Eikös ole
      jotain nyt pieleen ,kun nuoriso ei lähde marjan poimintaan..Kevyttä hommaa se olisi.
      Muistelen aikaa vielä,kun lomalle Helsingistä marja-aikana tulin,keräsin lasten kanssa ja pienintä kiveltä kivelle nostelin lasta ja marjat saatiin talveksiHelsinkiin...Oli mukavaa aikaa,nyt nuoret surkastuu ja masentuu.
      Ylimmät Herrat korjatkaa asiat tulevaa sukupolvea ajatellen......

      • kauhistuneena luin

        Vai kevyttä hommaa marjoja kuumalla pellolla pitkä päivä poimia ? Eri asia kuin omiin tarpeisiin . Ojatko pitäis käsin nuorilla kaivattaa kun on koneet ja ammattimiehet ? Annetaan täällä vastikkeetta rahaa raavaille miehillekin, kukahan nyt kirjoitti kamalia tökeryyksiä hyvinvointivaltiota vastaan.


    • SkillaN*

      Huomenta, hevat jo aikaisin herännyt, niin se on, että aamuvirkkuja ollaan aika monet me vanhat ihmiset.
      Olen aamulla aina herännyt aikaisin, minusta aamuhetki on ihana.
      Ajatukset virkeimillään ja uusi päivä alkamassa suunnitella mitä haluaa.
      Eilinen jäi väliin, kun kasvinmaalle heti aamusta menin ja kolme tuntia siellä ahersin, lannoitin ja kitkin, sitten olinkin aivan tyhjä ajatuksilta, jäi kirjoitus tekemättä.
      No eipä taida mitään väliä, nyt sitten" puhun asiaa";)

      On ollut keskustelua nuorten työnteosta, olen vähän sillä mielellä, että meissä vanhemmissa se vika on alunalkaen, liian valmiille ja kaikkea saaviksi olemme lapsemme kasvattaneet.
      Ehkä vielä meidän lapset jotenkin on työhön kuin työhön tarttuneet, mutta nuori joka elää nuoruuttaan parhaillaan on tottunut helppoon elämään.
      Aika on kehittynyt siksi, että ei ole mahdollista tulla toimeen ilman hienoa kännykkää, jolla voi toimia melkein joka paikassa ja kaikissa asioissa, lisäksi soittimet ja kaikki muut aikaan kuuluvat laitteet.
      Eihän koulua käyvä sellaisia ostele, vanhemmat ne hankkii.
      Muistan ajan, kun nuori halusi pyörän tai kellon, oli itse rahat hankittava, useimmiten, itse sain ne kyllä vanhemmiltani, mutta työtä olen nuoruudestani asti tehnyt minäkin.
      Lapsenpiikana aloitin jo koulussa ollessani ja sitä tehden työtä on riittänyt ja elantoni olen hankkinut.
      Tuo mansikan poiminen olisi yksi tapa aloittaa työelämäänsä ja nuori selkä sen kestää.
      Onhan se väärin, että ulkoa pitää tuottaa poimijoita ja oma nuoriso työttömänä kulkee, kaikki työ on hyvää työtä, niistä se elämän alku lähtee.
      Nuoristamme löytyy kyllä moneen junaan, toisille kelpaa työ kuin työ, jos rahaa haluaa, poikani tytär on tehnyt kaikkea mahdollista kolutuksensa välissä, ollut kaupan kassana, siivoojana, huoltoaseman työntekijänä, aina on työtä löytynyt, nyt sai ammatiinsa valmistavan työpaikan, sosiaalipuolen ammattiin.
      Todistuksen saa syksyllä, eli valmiin paperit, työpaikka tuli jo ennen päästötodistusta.
      Raskas ammatti, mutta hänelle kutsumustyö, molemmat pojan tyttäret ovat onnistuneet elämänsä suhteen tähän asti ainakin, työpaikat tiedossa.
      Puhelinmyyjänä teki toinen kaikki vapaansa koulun ohessa, ei varmaan niitä kiitollisempia työpaikkoja, mutta nyt sitten työpaikka hankittu hänelläkin.
      Kaikilla ei näin hyvin onnista, mutta työn valkointia ei auta harrastaa.

      Toinen aihe ollut tuo homo asia, siihen en rohkene kovin suuresti kantaa ottaa, olen kuitenkin ajatellut, että itsestä riippumatta nämä elämän tarpeet saamme, joten yritän asian sen kautta hyväksyä ja ymmärtää.
      Hyvä että salailusta on päästy ja myös nämä ihmiset erilaisina saavat elämäänsä elää.
      Täyttävät paikkansa siinä missä minä ja moni muukin, meistä niin sanoitusta tavallisista pulliaisistakin löytyy moneen junaan, kuka sitten on parempi kuin toinen?
      Minusta paljon ääniä saanut on hyvin asiallinen ja rauhallinen ihminen, ei tämä asia suomesta homomaata tee, paljon tätä asiaa puidaan muissakin maissa.
      Tästä aiheesta en toivo mitään kiista ketjuun, ollaan ihmisiä ihmisille;)

      Noista kesäjuhlista, festareita en ymmärrä, mutta kai se on nykyaikaa sekin, kaikkine lieve ilmiöineen minua vedä millään puoleensa, sen paremmin kuin nuo uskonnollisetkaan juhlat, molemmat saavat puolestani olla.
      Tosin Marja-Liisan kanssa olen samaa mieltä, marjapuskiin ensin rahaa hankkimaan ja sen jälkeen juhlimaan, surullista on jos marjat maahan mätänee työvoiman puutteen takia, ja työttömiä niin paljon kuitenkin kulkee.

      Nyt tuli eilisenkin edestå;)
      Mukavaa päivää kaikille, vettä on satanut koko yön, nyt on luonto saanut juomista kylläkseen ja aurinko tuolta kurkistaa, ulos vaan kaikki.

      • lampuotin poika

        Vettä oli satanut reilut 18mm. Se meriteeraa sitä, että meitin alueelta metäpalovaroitus on kai voitu poistaa.
        Katsoin alueen 10 päivän sääennustetta. Ennusti ensiviikon lopulle taas Etelä-Suomeen 25C iltapäivälämpötiloja.
        Kun 5 h päästä alkaa jo heinäkuu, niin helteisiä viikkoja ei enää niin monia ole jäljellä.
        Punaherukkapensaassa näkyi jo punaisia marjoja. Räkättirastaita rastaita on niin paljon, että ilman verkottamista ne eivät jätä mitään talteen poimittavaa.


    • Ramoona*

      Puutarhakierrokseselta palasin ja tyytyväisenä totesin, miten runsaasti herneet kukkivat , niille löytyy kyllä napostelijoita. Alkaa olla pensasruusujen parhainta aikaa, ihastuttava tuoksu leviää naapureidenkin pihoilta, ja koettaa tuo aitanaapurin kurttulehtiruusu tunkea meidänkin puolelle :). Mustialan ruusuni tuoksuu vienon sitruunaisena ja kukat näin poutakesänä avautuvat kunnolla, valamonruusu upeilee kirkkaankeltaisine heteineen, nukkeruusukin aloittelee, tornionjokilaaksonruusu samoin.Aivan hennosti vaaleanpunerva hyvin kerrannainen pioni on nyt vuorossa, sillä on äitini nimi, koska se on hänen perennapenkistään tuotu.Täällä oli eilen perennojen vaihtopöytä torilla, minä vein karpaattienkelloja ja toin saksankurjenmiekan taimia, niistä tulee vaaleansinisiä ja suurempia kuin iirikset.

      Ensimmäiset mansikat olen jo pakastanut, itse käytiin pellolla poimimassa, kuten yleensäkin, saa varmasti tuoreet ja maistiaiset samalla. Oli siellä paikallista nuorisoakin töissä , talon oma tytär oli myymässä . Itsekin olen ollut yhtenä kesänä muutaman viikon Suonenjoella mansikkapellolla , eikä se ihan kevyttä ollut auringon porotuksessa kykkiä ja pienessä sateessakin poimittiin. Lapsenpiikana , kukkakaupan kiireapulaisena, uimakoulun opettajana ja opiskeluaikana Ruotsissa sairaala-apulaisena melko rahakkaissa mutta raskaissa hommissa olen ollut, kyllä se oma raha houkutteli. Omatkin lapset olivat lukioikäisistä alkaen lomillaan töissä milloin missäkin ,hautausmaan hoitajaksi, taimitarhalle, sairaaloihin ja kauppoihin pääsi lomittamaan, sitten valmistuivat sellaisille aloille, joilla on töitä riittänyt. Lapsenlapsista vanhin on vasta 15, mutta kyllä hänkin jo lapsenvahtina on ollut, seuraava ulkoiluttaa pientä korvausta vastaan koiria. Mummolassakin auttelevat, viimeksi sain jalkahoidon ja varpaan kynsien lakkauksen .;) Varmasti kotien asenteetkin vaikuttavat, miten työntekoon ja rahansaantiin kodeissa suhtaudutaan. Lapsilleen suo samat nykyajan vempeleet kuin muillekin lapsille ja nuorille, jos on mahdollista hankkia. Kännykkä on ihan tarpeellinenkin yhteydenpitoväline , ja näillä meidän muksuilla on käyttörajoitukset.
      Eämän helppous ei ole niin yksiselitteinen asia, nykyisin on monia vaaroja ja uhkia, mistä meidän ei tarvinnut tietää mitään, saatiin myös luottaa, että opiskelulla ja työnteolla pärjäsi ja vaurastuikin.

      Kesämieltä kaikille !

    • Pilvinen päivä, ei hellettä taida tulla, lämpöä 17 astetta.
      Tuohon halpatyövoimaan haluan vielä kerran sanoa, ja samalla kysyisin eikö se ole sama kun Suomen teollisuus muuttaa pois maasta ja jättää tänne kymmeniätuhansia ihmisia työttömäksi. ei ne sinne täältä työvoimaa mukanaan vie. Tuo marjanpoiminta on vähän sama asia ne jotka järjestävät marjojen poimintaa tuovat halpatyövoimaa sieltä missä sitä on, ehkä samoja maitakin mukana johon Suomen teollisuuskin häipyy. Maksavat juuri niin paljon kuin haluttavat. Suomessa on minimipalkka järjestelmä, kukaan ei valvo mitä poimijat saavat. Olisi hauska tietää mitä mansikkakilon hinta on poimittuna. Tuolla toreilla marjan ostajat ostavat ämpärikaupalla marjoja ja kun menet ostamaan torilta tai kaupasta maksat moninkertaisen hinnan.
      Tuosta marjanpoiminnasta, ennen olen jol lapsesta asti kerännyt marjoja ja kaikkia metsän antimia silloin vein niitä Helsinkiin torille myymään siellä sai oikean hinnan tuotteista. Silloin oli raha tiukassa ja kaikkien oli osallistuttava perheen elatukseen, ainakin meillä. Voisihan sitä kokeilla tälläaista liiketoimintaa harvalla vain tilaisuus.

      Lopuksi Suomi on elinkustannuksiltaan mailman kalleimpia maita ei eurolla pitkälle potki. Mä maalaispoika oon Late Vaan.

    • Huomenta ja eikun miettimään, mitähän "ulos päästäisin."

      No, se "vanha pohja." elämässäni. Luulen että olen sen lähtökohdistani läpi käynyt melkeinpä pohjamutia myöten. Sitä "sankaruuttani" en pitkälle kertaa. Työtä olen tehnyt kaikenlaista, pakon edessa epämiellyttävääkin ja tuottamatontakin. Monenlaista huijariakin matkalla tavannut, ottanut ja saanut äkkilähtöjä. Epäoikeuden mukaisuuksiin tarttunut, kohdistuipa ne itseeni tai työkavereihin. Lakoissakin istunut lukemattomia kertoja. Siis ihan " korpilakoissa.", vaikka niitä myös poiminkin. Rähjän mainekin on ehtinyt tulla. Mitäpä niistä, noussut olen, ainakin vähän. Niin myös monet aikalaiset työkaverit. Jos se nyt kehumisen aihe on, niin sossun luukulla en ole käynyt. Ehkä olisi joskus ollut tarve, mutta se vanha kasvatus ei oikein sitä hyväksynyt helpolla. Mitäpä näistä.

      Kuitenkin olen koettanut välttää kaivautumista "vanhoihin hautoihin", puhumattakaan siitä, että niitä koettuja eväitä siirtäisin tulleiden sukupolvien kannettavaksi, koska "mekin olemme saaneet kestää."
      Ja "meistäkin" me olemme kokeneet sen tavattoman monella eri tavavalla ja vaikeusasteella.

      Totta, että nuorissa on monelaisia, ehkä velttoja "pumpulissa" pyöriteltyjä, ehkä niitä tumpeloitakin, jotka vain eivät vain ole saaneet oppia elämänhallintaan ja pyörivät joko paikallaan, tai pää pilvissä unelmineen. Voi olla, että joillekin näistä "työ on hyvän elämisen haitta." Näitä kaikkia voi olla, mutta en hyväksy, että tätä käsitystä turhaan laajennellaan ja syllistetään koko ikäluokat. Uskoisin, että valtaosa nuorista on kunnollisia, kunhan saavat näyttöön mahdollisuuden. Niinpä esim. nuorison "festareilla" kävijoiden luokittettelu ilman erittelyä "mansikan poimintaa" kiertäväksi hulinajoukoksi, on suoraan sanottuna törkeätä. Tietääkö joku tarkkaan, mitä joukkoa se on? Minä en tiedä.

      Meidän ajoista yhteiskunta ja sen rakenne on jopa täysin muuttunut. Yritän sen muistaa, enkä kaikkea väkisin sijoita niihin lähtökuoppieni aikaan. Mansikan poiminta ei tämän valtakunnan ongelmia ratkaise, eikä kaada. Ja asiakin ei ole aivan niin yksikertainen, miltä se saadaan muistelujen kuohussa näyttämään.

      Tämä tästä ilmoittautumiseni merkiksi. Oikein hyvää päivän jatkoa.

    • Huomenta.

      En jaksanut eilen minäkään koneella kirjoitella.Kuumuus vei voimat.
      Nyt on vähän viileämpää Eikä aurinko porota tähän koneelle.

      En ota kantaa noihin homo juttuihin,saatan sanoa pahastikkin,jokainen taaplaa tyylillään.

      Työtä opin jo koulussa ollessa lomilla olin opettajien" lapsia paimentamassa.Työikäsenä tartuin työhön kuin työhön.
      Muistan kun esikuntakoululla ollessani kerroimme mitä olemme tehnnet,naiset sano"on helpompi laske mitä en ole tehnyt.
      Äitiys lomiakaan en ole pitänyt kuin 3kk.

      Noh nyt naatiskelen tästä elämästäni.

      Voikaa hyvin.
      näkyillään...

    • jjoutava

      Kehitys on kehittynyt ja hyvä niin. Työnteosta puheenollen muistan vanhan miehen jonka sormet olivat kuivuneet lapion vartta puristavaan asentoon. Hän kertoi olleensa kymmeniä vuosia eräässä firmassa kaivamassa lapiolla kaapeliojia katujen varsille, myöhemmin tuli pieniä kaivureita, mutta lapiomiestä tarvittiin edelleen.

      Hänen ammatista ei ollut helppo nousta muihin tehtäviin vaan vaatimaton hiljainen mies oli 'turvallisessa' työpaikassa tekemässä työtään eläkkeelleen asti.

      On aina jotakin pielessä noissa työasioissa ja on ihan hyvä hiljakseen tehdä mökillä työtä mitä millonkin ja miettiä että, eihän tämän pitäisi hauskaa olla, ei kai olekaan.
      Ihan vaan muistelin, eikä nyt rasiteta kahvipirttiä enempää raskailla työasioilla, se kun on kesä nyt.

    • SkillaN*

      Huomenta sateisesta Konneveden laidoilta, vettä on nyt taas tullut riittävästi, nyt aurnigon puoleen taas huhuillaan;)
      Eilen ehdin kerätä litran verran metsämansikoita ja omasta mansikka maasta kolmisen kiloa samoja marjoja moninkertaisessa koossa, sitten alkoikin sade.
      Sitä on nyt riittänyt ja joka paikka lotisee vettä, on varmaan Ramoonan kukatkin saaneet kyytiä, jos samanlainen sade sinne on ylttänyt.
      Pionit on muisto vaan, kukkansa jo pudottaneet ja kaikki muutkin vähän surkeina roikkuu kasvupaikoillaan.
      Mansikoita sain minäkin muutaman rasian pakkaseen, nyt onkin ahkeraan kurkittava kypsyneet pois penkistä, home iskee näin kostealla herkästi.
      Perunan varsi on kuin pieni viidakko, tekeekö sitten satoa, ei vielä ainakaan voi kehua, kun kurkattiin, no ei ole vielä kasvussa ole ollutkaan kuin puolitoista kuukautta.
      Sipuli myös pitkiksi venähtäneet, nyt kai alkaa sitten sipulin kehittyminen?

      Tuo kännykkä on tänä päivänä todettu kyllä hyvin tarpeelliseksi, miten sitä ennen tultiinkaan toimeen.
      Hellyttävää oli, kun tyttärentyttären poika soitti mummolleen illalla yhdentoista aikoihin, ette kai vielä ole nukkumassa, minä vaan halusin kysyä mitä teille kuuluu.
      Oli saanut kännykän, kun koulun aloitaa, voi pitää yhteyttä vanhempiin, jos hätä tulee, turvallisuutta se tuo kaikille, tuo kännykkä.
      Niinhän se on, kun kaikilla on sitä ja tätä, minunkin on saatava, ihmettelen miten vanhempien rahat riittääkään, jos vielä useampi lapsi on perheessä.

      Rähjän nimen sitä saa, jos oikeuksiensa perään toimii ja näin sitä on ammatiosastoissa yritettyu toimia, lakkoillen ja tinkien, joskus etujakin saaden, nyt kaikki romuttunut, ei kai työaikalakikaan sido työantajia, ei työntekijöitä.
      Niistäkin aikanaan helpotuksia aikaan saatiin, työajan lyhennyksin, miten on tänä päivänä?
      Ojankaivaminen oli ennen käsipelin tehtäessä raskasta työtä, kun sitä koko työikänsä tekee, luulisi jo olevan melko "selätön", mutta niin vaan jaksettiin, kun pakko oli elantoa saada.
      Työpaikka oli tärkeä työntekijälle ja tärkeä myös työnteetäjälle, hyöty paljon suurempi, nyt jo koneet sitäkin työtä helpottavat,

      Nyt on sitten heinäkuu ja marjat kypsyvät ja räkäteillekin maistuu.
      Harsot on marjoille laitettava, jos meinaa jotakin pakkaseen saada, tuolla mansukka maan reunalla närhit ja räkätit päivystää.

      Nyt menen rappusille ja alan puhaltaa pilviä jonnekin päin, taitaa vaan tehotonta toimintaa, harmaalta koko taivas näyttää.
      Satakoon, muuta ei voi sanoa, nurista kyllä voi, että on tämä ainaista valittamista tämä elämä.
      Nähdäänpä asia näin, sisätöitä varmasti löytyy, silitystä minulla ainakin ja monta keskeneräistä käsityötä hyvillä mielin voi istahtaa, syy on sadesää;)
      Kaikesta huolimatta, nautittavaa päivää, alkavaa viikkoa ja koko heinäkuuta.

    • Aamua. On tainnut Skillan puhallella nuo pilvet tänne meille-- näköjään. Eilen iltapuoleen samoin, tosin vettä ei tullut pisaraakaan vaikka, vaikka jyrinä oli koko aikaista jostain kauempana.

      Niin, eihän näitä aikoja voi verrata siihen kun me 70 kymppiset olimme nuoria.
      Parin vuosikymmenen aikana kaikki on muuttunut, ei mikään ole kuin silloin meidän nuoruudessa. Jolloin oli "lapiotöitä" ja kaikenlaista minkä nyt tekee koneet ja tietsikka.
      Tai kalleuden takia viedään halvempiin maihin.
      Samoin silloin vanhemmat päivittelivät nuorisoa,kuten me nyt. Tuskin koskaan osaavat olla kaikien vanhempien mielen mukaan. Elävät aina oman aikansa mukaan.

      Meidän lasten lapset ovat onnistuneet saamaan hyvin kesätöitä.
      16 ja 17v nämä nuorimmaisetkin saivat kumpikin töitä. 16v vapusta elokuun loppuun.
      Saa sunnuntaikorvaukset ja kaikki lakisääteisesti. Palkka ei tietenkään päätä
      huimaa, niinkuin ei pidäkkään. Tuleepa kokemusta kuitenkin.
      Komean pinon hän hakemuksia laittelikin- tiedän kun meillä kävi hakukaavakkeita tulostamassa ja kertoili hakujaan. Kahteenkin paikkaan olisi päässyt.
      Tulin siihen tulokseen, että omaa aktiivisuutta tarvitaan. Ja roimasti !
      Ei ne kesätyötkään kotona odottamalla tule. Ja kelvata pitäisi nirsoilematta paikka kun paikka.
      Toisaalta kannattaisi olla onnellinen että suomessa voidaan niinkin hyvin,
      ei aina verrata halpamaihin.

      Omassa nuoruudessa kaivettiin tosiaan naapureiden perunat syksyisin ,tai kerättiin, konehan se viskeli ne pinnalle ,silloinkin jo. Mansikan keruuta silloinkin,
      Tukkimetsällä olin veljeni kanssa, lasten hoitoa, kaikenlaista on tullut kokeiltua
      että sai vähän rahaa.
      Silloin sellaisia töitä oli nyt ei.
      Monesti kai olen kertonut senkin että 12v jouduin lypsämään 3 lehmää kouluun lähtiessä ja illalla uudestaan. Useita kuukausia kun äitini sairasti. Samoin leivoin leivän ja pullat perheelle. (7 henkinen perhe ) silloin äitini huuteli sängystä käsin, nyt lisää sitä ja sitä tai mitä milloinkin. Tein perheen ruuat ja kaikihan ne "tyttölapselle" kuului. Nyt enempi miehetkin tekee vaikka mitä.
      Meilläkin asuu mieskokki, vaikka elämän työnsä olikin muuta.
      Niin että tavallista silloin- siksi nämä ajat eivät ole vertailukelpoisia keskenään !

      En muista että koskaan ennemmin olisin kesäkuussa laittanut oman maan kesäkurpitsaa muurinpohjalle pihvien seuraksi.
      Kukkaa ja uutta kurpitsaa tulossa vimmatusti- onhan tätä kesää ollut jo toukokuun alusta. Nyt kolmas kesäkuukausi pyörähti käyntiin tänään.
      Kurkut heti syötäviä.
      Ihmekukka kasvaa ihmeesti. miloinhan se kukan puhkaisee ilmoille ??
      Nyt toivottelen kaikille iloista ja mukavaa heinäkuuta.
      Nappasin kylmää mehua nurkiksesta, on hyvää sekamehua siihen
      jääkuutioita sekaan ja vot ! Mukavaa lutuista päivää kaikille !

      • marja-liisa....

        Hei meri-kukka!

        Vai odottelet sinäkin siellä ihmekukan kukkimista. Minulla kukkii jo täyttä päätä. Minulla on kuusi punakukkaista, ja neljä keltaista. Tilasin siemenet Virosta. Ei minusta tuo kukinta mitenkään erikoisen ihmeellinen ole, mutta lehdilleen kaunis kasvi, ja ovat kasvaneet hyvin tuuheaksi. Mutta tosiaankin on aina kiva odotella jotain uutta, mitä ei ole ennen ollut. Siinä se on palkka työstä, kun jokin onnistuu. Ja onnistumisia sinulle!


    • Päivää pirttiin.

      Kirjoituksia onkin paljon, ovat ihmiset aktiivisella mielellä. Helteisillä ilmoilla onkin syytä pysytellä pirtin viileydessä ja tehdä sieltä käsin havaintoja ajankohtaisista asioista.

      Mansikan ja marjojen poiminta olisi mieluista puuhaa. Nuorena olin mansikkapellolla poimimassa omaksi tarpeeksi muutaman kerran, mutta hentorakenteisena ihmisenä selkä sanoi homman irti. Ei tullut minusta marjan poimijaa, ei niin metsästä kun ei pelloltakaan. Lääkäri kielsi rasittamasta selkää tarpeettomasti, jotta selviäisin vähin vaurioin.

      Vuosikausiin en ole metsässä kulkenut ja nyt ei saa enää mennäkään, kun en erota kuoppia ja niiden syvyyttä Pitää ymmärtää luopua asioista, joita joskus on tehnyt. Polkupyörällä en enää aja, mutta rollaattoria työntelen huonoina päivinäni, kun tasapaino ei ole kohillaan, heitättää...Pari kertaa olen pyllähtänyt, onneksi lonkka vielä toimii.
      No mutta mukavaa kesä aikaa pirttiläisille, kirjailkaa runsaasti mukavia, ikäviä ja muuten mieluisia asioita, muistoja ja nykyaikaa.

      Kuullaan.
      Hei hei

    • Tervehdys Kahvipirttiin.

      Tuon aikojen ja tapojen muuttuminen oli puheenaiheena heinäkuisen aamupäivän teemana. Kaipa jokainen sukupolvi ne on käynyt läpi mielessään ja oppimalla kaiken sen uuden mitä on tarvinnut pysyäkseen ajan vaatimuksissa.

      Lapioajoista on tosi kauan, samoin hevoset auran edessä :D Soma näky kylläkin, mutta ei ollut kyntömiehen osa kovin helppo, ohjastaa ja tallata sarka ylös ja alas, varsinkin savimaalla kokkareineen.

      Tuo työn muuttuminen etätyöksikin osittain, muuttaa työaikoja, ja ymmärrettävää onkin kauppojen aukioloaikojen venyvän myös sunnuntaihin.

      Suhdanteita joutuvat firmat seuraamaan, työntekijän on oltava valmiina ilta ja viikonloppunakin kiireaikana.
      Osittain oli jo viimeisinä vuosinani, autonvaraosa ja teollisuusvaraosien maahantuojalla siihen suuntaan kehitys.

      Hauskaa on ollut seurata kehitystä, mutta vielä kivampi oli äsken kuulla poikani leiponeen saarella leipää:D


      Oli tehnyt kiviarenan puutteessa sementtilaatasta paistoalustan, ja käännellyt leivät siinä!
      Nauroin, että olethan ihan kuin "mama Afrikka" paimentilaiset , joita on nähty asumuksensa edessä paistavan aamiaisleipää perheelleen.

      Hieno päivä on meneillään poutapilvineen, on vaan lähdettävä hoitamaan käytännön asiat ennen iltapäivän kuuminta aikaa.

      Kesäistä iloa! ja minä hörppäsen mustikkamaitoa sen kunniaksi, moi

    • Matamimimmi

      Tulin sateen läpi, sateevarjoani kantaen ja kengät litisten märkinä. Tulinpa kuitenkin, ja heitän märät vermet kuistille, astun Pirttiin, ihanaan kahvin tuoksuun ja tapaan mukavia kavereita.
      Itse, itsekeskeisenä kerron kuinka kolme päivää meni niin, etten edes huomannut kukkapenkkiin nousseita uusia kukkuvia kukkia. Oli nimittäin sukulaisia kesävieraina: Mansikoita painuisin poimimaan heti, mutta kun sataa. Kiva kun sataakin! Olen päättänyt pyrkiä positiivisuuteen ja kiittää kaikesta, mille emme itse voi mitään.
      Pikkuisen olin kyllä silmä ja huuli pyöreänä kun salama sytytti torstai-iltana naapurin kesämökin tuossa lähellä joenrantaa palamaan. Harmi!
      Rätisli se salama siihen malliin, että meilläkin meni jotain sähkövempaimia kuralle. Onneksi nyt on jo kunnosssa.

    • Meillä päin täällä ei ole ollut ukkosia lainkaan ainakaan sinä aikana, kun olen itse ollut maisemissa.
      En tullut kysyneeksi muilta, onko poissaollessani ollut.
      Yöllä oli nyt satanut, mutta päivä on ollut aurinkoisen helteinen, kentällä tuli niin kuuma, että suoraan suihkuun riisuiduin heti kohta kotiin päästyäni.
      Loppuviikoksikin on ennustettu 25° tai enemmänkin,
      mutta yksi ystäväni vain tilasi kentälle ajan meille silloinkin.
      Ans'kattoo nyt, miten päin sieltä tulen takaisin. :) Moi!

      • matamimimmi

        Tuolla ylempänä huomasin Laten valokuvan. Saman näköinen kuin entien seurakuntamme kirkkoherra. Kunhan ei olisikin pappismies koko Late:)


      • matamimimmi kirjoitti:

        Tuolla ylempänä huomasin Laten valokuvan. Saman näköinen kuin entien seurakuntamme kirkkoherra. Kunhan ei olisikin pappismies koko Late:)

        Ei syytä huoleen matamimmi, olen koko ikäni asunut samassa pitäjässa täällä Uudellamaalla. nykyään minulla ei ole mitään tekemistä kirkon kanssa. Valokuva reilun vuoden vanha, kohta on minun syntymäpäivä, olen täällä mukanaolijoista vanhemmasta päästä. Hyvin viihtynyt pirtissä ja joskus kirjoittelen muuallekkin.
        Nyt vain en ole käynyt kovin usein, johtuu vähän huonommasta kunnosta, uskon kun kesä jatkuu niin tilanne paranee. Tuo sade ja ukkonen kohtelee eritavalla meitä, täällä on aika vähän satanut ja ukkonenkin vain kaukaa kuulunut.
        Mansikoita ostin torilta, kävi meidän tuttavamme Berliinistä ja mansikkakakku tehtiin. Lähti muutaman tunnin päästä mökilleen sinne Pohjois-Karjalaan. Sinne olisi tarkoitus mennä vähän myöhemmin, mökit ovat aika lähekkäin saman tien varressa. Aika näyttää käykö näin.
        Tänävuonna näyttäisi tulevan metsäänkin marjoja ja varmaan sieniäkin, ainakin sinne missä on reilusti satanut.
        Aika lämmin, mutta pilvenen tuo päivä on ollut. Oikein hyvää kesänjatkoa kaikille pirtissä kävijöille. Late


      • LateVaan kirjoitti:

        Ei syytä huoleen matamimmi, olen koko ikäni asunut samassa pitäjässa täällä Uudellamaalla. nykyään minulla ei ole mitään tekemistä kirkon kanssa. Valokuva reilun vuoden vanha, kohta on minun syntymäpäivä, olen täällä mukanaolijoista vanhemmasta päästä. Hyvin viihtynyt pirtissä ja joskus kirjoittelen muuallekkin.
        Nyt vain en ole käynyt kovin usein, johtuu vähän huonommasta kunnosta, uskon kun kesä jatkuu niin tilanne paranee. Tuo sade ja ukkonen kohtelee eritavalla meitä, täällä on aika vähän satanut ja ukkonenkin vain kaukaa kuulunut.
        Mansikoita ostin torilta, kävi meidän tuttavamme Berliinistä ja mansikkakakku tehtiin. Lähti muutaman tunnin päästä mökilleen sinne Pohjois-Karjalaan. Sinne olisi tarkoitus mennä vähän myöhemmin, mökit ovat aika lähekkäin saman tien varressa. Aika näyttää käykö näin.
        Tänävuonna näyttäisi tulevan metsäänkin marjoja ja varmaan sieniäkin, ainakin sinne missä on reilusti satanut.
        Aika lämmin, mutta pilvenen tuo päivä on ollut. Oikein hyvää kesänjatkoa kaikille pirtissä kävijöille. Late

        Vanhemmasta päästähän tässä minäkin. Tällä hetkellä samoin numeroin ikäni täysinä vuosina ilmaistaan kuin Latellakin. Onhan siinä ihan pieni ero, jolla tuskin on enää merkitystä näillä kymmenillä.

        Onpa sentään ehtinyt nähdä viisi sukupolvea täysi-ikäisinä, itseni yhtenä mukana. Siinäpä niitä on voinut vertailla ja olen senkin ajatuksen kanssa tehnyt. En kuitenkaan aivan yhtenään pähkäile, enkä päivittele vanhempieni "takapajuisuutta ja ymmärtämisen puutetta." Toki sitäkin muistoihini sisältyy, tosin aika pienin tyrskyin. Ja sitten pari kerrosta nuorempaan suuntaan. Kyllähän joka välissä muutoksia tapahtuu, nuorimalla polvella kaikkein enimmän. Tietysti suuret muutokset kaikenlaisessa kehityksessä myös ihmisiä muuttaa ja muokkaa.

        Kyllä kieltämättä väliin ajattelen, että onko tämä roinatalous ja vauhti hyväksi. Tietysti " jarru ja kalkkishan olen", tosin eivät aivan näillä sanoillla ole muistutelleet. Kuuluuhan se nyt ikäänkuin asiaan, että nuorempien menoja ja tyyliä vähän kritisoi. Ilmeisesti aivan nuorimman sukupolen edustajat kilteimmin kyselevät ja kuuntelevat. Ilmeisesti jo kokemukseni ja puheeni ovat nuorille kuin "toiselta planeetalta", jo lähes sammuneelta tähdeltä. Hyvin kuitenkin tullaan juttuun, kun jutun paikat tulee.
        Höpö, höpö ja piste. Jatkoja teille voikaa pulskasti tai ainakin polleasti!


      • Matamimimmi
        LateVaan kirjoitti:

        Ei syytä huoleen matamimmi, olen koko ikäni asunut samassa pitäjässa täällä Uudellamaalla. nykyään minulla ei ole mitään tekemistä kirkon kanssa. Valokuva reilun vuoden vanha, kohta on minun syntymäpäivä, olen täällä mukanaolijoista vanhemmasta päästä. Hyvin viihtynyt pirtissä ja joskus kirjoittelen muuallekkin.
        Nyt vain en ole käynyt kovin usein, johtuu vähän huonommasta kunnosta, uskon kun kesä jatkuu niin tilanne paranee. Tuo sade ja ukkonen kohtelee eritavalla meitä, täällä on aika vähän satanut ja ukkonenkin vain kaukaa kuulunut.
        Mansikoita ostin torilta, kävi meidän tuttavamme Berliinistä ja mansikkakakku tehtiin. Lähti muutaman tunnin päästä mökilleen sinne Pohjois-Karjalaan. Sinne olisi tarkoitus mennä vähän myöhemmin, mökit ovat aika lähekkäin saman tien varressa. Aika näyttää käykö näin.
        Tänävuonna näyttäisi tulevan metsäänkin marjoja ja varmaan sieniäkin, ainakin sinne missä on reilusti satanut.
        Aika lämmin, mutta pilvenen tuo päivä on ollut. Oikein hyvää kesänjatkoa kaikille pirtissä kävijöille. Late

        Odotan mustikkametsään pääsyä. Tosin pari rasiaa viimevuotisiakin mustikoita löytyy palastimesta. No kun et ole kirkkoherra, niin ei se mitään. En minäkään paljoa Ev Lut kirkon kanssa ole kompuksissa, vaikka nimellisesti kuulunkin kyseiseen puulaakiin.


    • Metsiin on ikävä minullakin. Kävinkin jo tutkimassa marjasadon tilannetta, söin kypsiä mustikoita, mutta on vielä raakileitakin paljon alimmissa varvuissa.
      Lintujen ääniä kuuluu edelleenkin, puiden humina ja lehtien liikahtelu kertovat keskikesän olevan parhaimmillaan.

      Nautitaan tästä ajasta! - "Kun loppuu tää, muisto vain jää..!"

    • Ehtoota.

      Piti kävästä apteekissa,ku loppu yks liäke.
      Eihä mulla niitä ou monta otettavookaa,vuan just tuota tarvihen.

      Hieno on päivä ollut,ei sateista eikä liian kuumasta tietookaan.

      Olin päivällä taas tuolla kerhohuoneella kortilla ja kahveella.
      huomenna on sitten "en tee mitään"päivä.

      Nuo Takataskulaisetkin pitävät lomaa.
      Myös se lähimmäispalvelun tyttö on lomalla,nyt pitää meidän itse keksiä ohjelmaa,myöhä osataan;)

      Voikaa hyvin.
      näkyillään...

    • 8-18

      Pääkallojen haku venäjältä, onko suomen etu maailmalla-tai takaisin halu, koska historia on toinen!

      Suomi oli nolla kun oli aika---miksi-- koska johdossa oli musta mies!

      Tänään on asia tullut esille---musta johtaja, ilmillä-----.

    • Hintriika*

      Katsoin Dokumenttiprojektin: Ja kirkko vaikeni. Niin järkyttävää totuutta pedofiliasta, että ei ole sanoja kuvaamaan. Jos ette nähneet, katsokaa Areenasta!

      Ei tässä nyt ole oikein kirjoitushaluja. Käyn toisen kerran uudestaa, kun saa vähän aivonsa erilleen näkemästään...

      • kaisu-liisa

        Katsoin minäkin, vaikka välillä jo vaihoin kanavaa.
        Kuinka kirkko kätkee sisäänsä kamaluuksia, joita varjellaan kuin jossain muussa järjestössä ainakin.

        Aikamoinen ajankuva dokumentti oli, eihän lasta laskettu aikoinaan ihmiseksi, ei uskottu näitäkään lapsia, kun yrittivät vanhemmilleen kertoa. Saivat selkäänsä, eihän papit moista.

        Surullinen kuvaus siitäkin, kuin sivistymättömiä ennen oltiin, kuin kuurous olisi ollut merkki älyllisestä jälkeenjääneisyydestä.
        Kauhistuen luin pappien puollustuksia, täysin järjenvastaisia, kauan oli varmasti pitänyt niitä keksiä.

        Tekisi mieli silmänsä sulkea kaikelta maailman pahuudelta, mutta miltä ne mahtavat nytkin tuntea heistä, jotka niistä joutuvat kärsimään.
        Tämänlainen on kyllä pahinta mahdollista, jota ajatella uskaltaa.
        Eikö millään ole mitään väliä, lapsen kärsimykselläkään?

        Olen kauan kapinoinut vastaan, ettei kirkko tee pahuutta, jos joku yksittäinen sen sisällä tekee.
        Miksi näitä tapahtumia pimitettiin vuosikymmeniä????


    • SkillaN*

      Huomenia, kirkastuvaan päivään, on tuota vettä tullutkin jo monen viikon osalle.
      Ihanalta näyttää, kun kirkasta taivasta näkyy, ei tämä ihmismieli kovin kauan pilvistä säätä kestä;)

      Tuota ohjelmaa en ole katsonut, en katsokkaan, riittää tuo mitä kerrotte, näitä vääryyksiä ei jaksaisi katsoa, kun ei pysty mitään tekemään.
      Ajattelen niitä tietoja mitä kaikista rikkoksista on esille tullut, miten jaksavatkaan he jotka ne joutiuvat kestämään, miten ei tämän tiedon kulun aikaan kukaan puutu todella tehokkaasti näihin esiin tuleviin rikoksiin.
      Uskonnon varjolla on kautta vuosisatojen tehty vääryyksiä, mutta että vielä tänäkin päivänä.

      Nytpä puhallan niin kovaa, että kohta on pilvetön taivas, en kuitenkaan meri-kukan maisemiin, vaan sinne missä ei ole satanut;) (löytyykö meiltä sellaista aluetta)
      Onnea kukkasten odotteluun ja M-L jo kukkinnan nähnyt, sinulla ne kaikki onnistuvat
      Wiiwidearin tapaan minullakin tuo metsään meno pelottaa, mutta kyllä sinne kuitenkin yritän, marjoja taitaa olla kerättäväksi asti, ahneuttako lienee, että mieli tekee haalia lisää, vaikka yksi pakkanen on melko täysi entisistä.

      Pappismiehiksi kävisi sekä Late että Ynnmuu, ajatukset hyvin jäkeviä ja inhimillisiä, varmaan myös toiset huomioon ottavia, myötäelämisen taitoa kummallakin.
      Taidan sitten olle vanhin naispuolisin kirjoittaja pirttiin, mutta perässä tulevat kaikki, ikähän on vain numeroita.
      Mieli nuorena pysyy, ainakin olen sellaista kuvitellut, väliin pitää oikein muistutella, että minkäs ikäinen sitä onkaan, pysyppäs mummo lestissä;)

      Noista auran edessä kulkevista hevosistakin tuli mieleen, mitähän ne hevosetkaan joutuivat kokemaan pelloilla ja tukkimetsissä, ei aina varmaan isännät leppoisasti taputelleet, uupuneina kummatkin.
      Onkohan sitä vanhemmiten herkistynyt vaan lisää, paha mieli tulee jo ajatuksistakin, kai siksi tahtoisi olla näkemättä, kuulematta mitään kauheutta.
      Tuntuu kuin sydän pakahtuu näitä surullisuuksia kuullessaan, nähdessään, kaisu-liisan tapaan silmät pitää sulkea, ei jaksa näitä ikäviä sulattaa.

      Elämä jatkuu, kaikista ikävistä huolimatta ja nyt meillä paistaa aurinko, sateen jälkeen tuntuu ihanalta ja huominen voi aina paremmaksi muuttua, näin toivon kaikkien kohdalta.
      .

    • Huomenta.

      Olihan yö.....

      Heräsin klo2.55 kamalaan pamaukseen,se jytisi tunnin verran,olin makeassa unessa.ensin ihmettelin onko sota syttynyt.
      Taivas loimusi valkeana,olis voinut vaikka lukea jotain.
      Nuo mastot on tuossa lähellä,niin se roikasi oikein kunnolla.

      Nyt paistaa,leijuu tuolla jotain pilviä,mutta ei sada ainakaan tällähetkellä.

      Nyt menen livenä aamukahville.

      näkyillään...

    • Ramoona*

      Sadetta saatiin yönseutuna etelärannikollekin, mutta ukkoset ovat tämän meidän tienoon kiertäneet. Liekö Porkkalanniemi johdatellut rajuilmat mantereelle ja toisena stopparina on Hankoniemi...tämä nyt on omatekoista säätiedettä. :) Mustikat ovat suurimmaksi osaksi kypsiä, jospa nyt saisivat kokoa sateesta ja lähtisivät nykimättä irti varvuistaan. Puutarhavadelmia ei varmaan tule viimekesäiseen yltäkylläiseen malliin, lopulta keitin niistä mehuja lasten perheisiin pulloarmeijallisen - on tullut kuulemma juotuakin joka tilkka. Huvitus-omenapuu on isoilla raakileilla, taitaa ennen elokuuta saada kypsiä omppujakin varhaisimmista lajikkeista. Uusi retki mansikkapellolle tehdään viikon lopulla, varmaankin tyrehtyy aikaisin mansikkasesonki. Kantarellien putkahtamiselle lämmin ja kostea olisi ihanteellista, pitääpä alkaa sillä silmällä tutkailla polunvarsia. Siiliperhe lyllerteli aamulla tontin kulmalla, ei ole pitkiin näkynytkään. Mummi sai partioleiriltä kuvatekstarin, jossa rupisammakko köllötti pojan kämmenellä.

      Katsoin minäkin illalla alkua tuosta pedofiiliohjelmasta, mutta alkoi niin kuvottaa ja pistää vihaksi, että sammutin toosan ja otin viihdyttävän kirjan iltalukemiseksi. Ei tuo hirvittävä asia niin vain unohdu eikä pidäkään, voiko olla suurempaa rikosta ihmisyyttä kohtaan, oman aseman hyväksikäyttö puolustuskyvyttömiä pahaa-aavistamattomia kohtaan. Onhan siellä näidenkin pappipedofiilien Raamatussa lasten hyväksikäyttäjille vastine : parempi kuin myllynkivi ripustettaisiin kaulaan ja upotettaisiin meren syvyyteen.

      Eläinten kaltoinkohtelu on myös niin etova ja raivoa herättävä asia, etten katso näitä eläintenpelastustiimien ohjelmiakaan. Toinen ääripää on, kun puudelin turkki värjätään pinkiksi ja sille ostetaan timanttikoristeinen kaulapanta.
      Nyt lenkille meidän omana itsenään komian koiran kanssa, sillä pidetään useimmiten valjaita kaulapannan sijaan.

    • Huomenta! SkillaNin " kunniamaininta" että kävisin ihan "pappismieheksi", pisti ihan vilpilttömästi nauramaan. Kyllä huumorin ymmärrän! Ei kuiten sentään, ei ole ainesta edes "leipäpapiksi".

      Katsoin ko. dokumentin. Olihan se hyvin täydentävä raportti, joskin onhan siitä aineksesta tihkunut tietoja jo vuosia. Se vain on kirkollisella arvovallalla estetty tulemasta julki kaikkine kiemuroineen. Minä kyllä katson ja luen kaikki, mihin nyt aikani ja kykyni riittää. Ihan vain siksikin, että ymmärtäisin millainen olento ihminen on, ja voi olla niin hyvässä kuin pahassakin. Ihmeesti Vatikaanin salaus, lahjonta ja rötöstely muistuttaa Berlusconin käyttämää valtaa ja taktiikkaa.

      Ninpä olen lukenut Hitlerin "Mein Kampfin" kaksiosaisen sarjan "Taisteluni." Siinähän se on perusohjelma, levisi Saksassa n.10 miljoonaan, julkaistiin suomenkielisenä 1941, levikki n. 10 000. Kyllä se monen "hyväosaisen" kirjahyllyä on koristanut ihan arvopaikalla. Erikoisuuksista .luettujeni joukossa laaja teos Maosta. Tietysti olen pariin kertaan lukenut Raamatunkin ja mainitsen vielä V.Vöipion kirjan:" Miksi ei Jumala tapa Perkelettä." En kerro tätä siksi, että kehuisin "oppineisuuttani", vaan siksi, että en suoraan lukematta tai katsomatta tyrmää mitään. Eihän ne pure jos ei aina annakaan mitään.
      Kriittisestihän se on katsottava kaikkea mitä eteen tulee.

      Tottahan on sekin, että mitä uteliaisuus enää tässä iässä hyödyttää. Voisi ihan hyvin keskittyä lintujen virerryksen kuuteluun ja tehdä elämästään häiriötöntä ja mukavaa. Eikä siitäkään mikään kärsisi.
      Mutta se kiinnostus, siltikin vaikka ei kaiken tiedon lähteelle koskaan pääse. Minusta sekin räpiköintini, edes vähän yrittäminen, tietäen että sekin on tuloksetonta, ei se yksioikoisen pahaakaan ole.

      Totiseksi meni, niinhän se elämäkin väliin tuppaa olemaan. Aurinkoisen päivän jatkoa teille!

      • Hitto sentään. V.Voipion "väärensin". Täytyisi oppia lukemaan tekeleensä ennenkuin nappia painaa.


      • 70 plus-ikäisenä

        ihminen parhaimmillaan on kypsä tutkimaan ja katselemaan asioita oman itsnsä ulkopuolelta, näkemään oman kansansa vaiheetkin myötäeläen ja empatiaa tuntien.

        Myös muiden ja ihmisten yleensäkin toimien tarkkailu on luonnollista juuri oikealla tavalla kehittyneen 7-kymppisen kohdalla.
        Tutoksiakin voi kertyä, ja tulokset voivat kyllä hyödyttääkin yhteiskuntaa, kun kirjoitamme ja puhumme näistä asioista muillekin.
        Myöskin omat nuoremmat lähi-ihmisemme hyötyvät niistä, saavat pohjaa omille tutkimuksilleen, joita iän karttuessa tekevät.
        Tärkeintä on elää avoimin silmin ja virkein aivoin, sillä
        vanhojen kärrynpyörien syvissä urissa mennään vain paavien ja piispojen touhuissa, "pyhän istuimen" saleissa, joissa punaiset ja kullalla kirjaillut helmat heiluvat ja joissa arvostelu, kriittisyys ja ajattelu on ehdottomasti kielletty.


        .


      • Toinen 70 plussalain
        70 plus-ikäisenä kirjoitti:

        ihminen parhaimmillaan on kypsä tutkimaan ja katselemaan asioita oman itsnsä ulkopuolelta, näkemään oman kansansa vaiheetkin myötäeläen ja empatiaa tuntien.

        Myös muiden ja ihmisten yleensäkin toimien tarkkailu on luonnollista juuri oikealla tavalla kehittyneen 7-kymppisen kohdalla.
        Tutoksiakin voi kertyä, ja tulokset voivat kyllä hyödyttääkin yhteiskuntaa, kun kirjoitamme ja puhumme näistä asioista muillekin.
        Myöskin omat nuoremmat lähi-ihmisemme hyötyvät niistä, saavat pohjaa omille tutkimuksilleen, joita iän karttuessa tekevät.
        Tärkeintä on elää avoimin silmin ja virkein aivoin, sillä
        vanhojen kärrynpyörien syvissä urissa mennään vain paavien ja piispojen touhuissa, "pyhän istuimen" saleissa, joissa punaiset ja kullalla kirjaillut helmat heiluvat ja joissa arvostelu, kriittisyys ja ajattelu on ehdottomasti kielletty.


        .

        Niin, Luoja antoi aivot, jokaiselle omat, on 'synti', ellei niitä käytä. Minäkin pidän Ynnämuun ajattelusta, sitä on hyvä lukea.


    • Tuntui hyvältä ynnämuu lukea maltillinen kirjoituksesi ajankohtaisuuksista. Ikä,...tuo niin vähän arvostettu länsimaisessa elämäntyylissä, tuo kyllä näkemystä moneen asiaan,.. - jos malttaa ja osaa ajatella:)

    • Vaitiolo velvollisuuteen vedottiin mm. siinä eilisessä ohjelmassa. Vaikka kaikki tieto ja raportit olivat menneet piispalle asti monien vuosikymmenien ajan, asiasta vaiettiin.
      Kun yksi kuuro poika sai isälleen selvitettyä kokemuksiaan jopa nunnat menivät kirkon puolelle ja yrittivät lahjoa pojan isää vaikenemaan ja taas vaiettiin.
      Sanoin kuvaamattoman raakaa ja törkeää- vieläpä kirkon ja uskonnon nimissä
      tehtynä.
      Kyllä Skillan onnistui puhaltamaan , kauas pilvet karkaavat.............ainakin toistaiseksi. Aurinkoista päivää.

      • Kyllä tuo eilinen teevee kuvaus, tuosta paavin pannasta, pitäisi selvittää kaikille. Jo vuosisatoja katollinen kirkko on salannut ja kieltänyt puhumastakin niistä lasten hyväksikäytöistä. Ei katollinen kirkko ole ainoa uskontokunta jossa asia salataan, uskon, että siinä on mukana kaikki uskontokunnat ja lahkot.Myös Suomessa tapahtuu tällaista, sitä on tullut ilmi eri kirkojen ja eri lahkojen toiminnassa.
        Paavia vain pidetään jumalan sijaisena täällä maanpäällä, Jumala kuitenkin kaikilla sama, oli allah tai mullah, siia tai sunli Onhan niitä uskontokuntia kymmeniä. Minulla on usko johonkin jumalaan häipynyt ajat sitten, en ole ymmärtänyt miten tämä jumala sallii kaiken vääryyden, eriarvoisuuden, sotien ja tällaisten pedofiilitapausten tapahtua jos hän on kaikkivoipa, niinkuin meille joskus on opetettu ja joka raamatussa lukee. Tällainen esitys kun eilen TV: stä tuli luulisi herättävän ihmiset ajattelemaan.
        Uskaltaako YK tai EU ottaa asiaa esille. En usko.

        Täällä kuitenkin aurinko paistaa.


      • ounli
        LateVaan kirjoitti:

        Kyllä tuo eilinen teevee kuvaus, tuosta paavin pannasta, pitäisi selvittää kaikille. Jo vuosisatoja katollinen kirkko on salannut ja kieltänyt puhumastakin niistä lasten hyväksikäytöistä. Ei katollinen kirkko ole ainoa uskontokunta jossa asia salataan, uskon, että siinä on mukana kaikki uskontokunnat ja lahkot.Myös Suomessa tapahtuu tällaista, sitä on tullut ilmi eri kirkojen ja eri lahkojen toiminnassa.
        Paavia vain pidetään jumalan sijaisena täällä maanpäällä, Jumala kuitenkin kaikilla sama, oli allah tai mullah, siia tai sunli Onhan niitä uskontokuntia kymmeniä. Minulla on usko johonkin jumalaan häipynyt ajat sitten, en ole ymmärtänyt miten tämä jumala sallii kaiken vääryyden, eriarvoisuuden, sotien ja tällaisten pedofiilitapausten tapahtua jos hän on kaikkivoipa, niinkuin meille joskus on opetettu ja joka raamatussa lukee. Tällainen esitys kun eilen TV: stä tuli luulisi herättävän ihmiset ajattelemaan.
        Uskaltaako YK tai EU ottaa asiaa esille. En usko.

        Täällä kuitenkin aurinko paistaa.

        Kirjoitat : " En ole ymmärtänyt miten tämä jumala sallii kaiken vääryyden, eriarvoisuuden, sotien ja tällaisten pedofiilitapausten tapahtua jos hän on kaikkivoipa, niinkuin meille joskus on opetettu ja raamatussa lukee..."

        Viisas osaa miettiä, mikä on ihmisen itsensä aiheuttamaa !!!!
        VAIN ja ainoastaan luonnonkatastrofeja ja tiettyjä sairauksia emme aiheuta itse.


      • usko hiipuukin
        LateVaan kirjoitti:

        Kyllä tuo eilinen teevee kuvaus, tuosta paavin pannasta, pitäisi selvittää kaikille. Jo vuosisatoja katollinen kirkko on salannut ja kieltänyt puhumastakin niistä lasten hyväksikäytöistä. Ei katollinen kirkko ole ainoa uskontokunta jossa asia salataan, uskon, että siinä on mukana kaikki uskontokunnat ja lahkot.Myös Suomessa tapahtuu tällaista, sitä on tullut ilmi eri kirkojen ja eri lahkojen toiminnassa.
        Paavia vain pidetään jumalan sijaisena täällä maanpäällä, Jumala kuitenkin kaikilla sama, oli allah tai mullah, siia tai sunli Onhan niitä uskontokuntia kymmeniä. Minulla on usko johonkin jumalaan häipynyt ajat sitten, en ole ymmärtänyt miten tämä jumala sallii kaiken vääryyden, eriarvoisuuden, sotien ja tällaisten pedofiilitapausten tapahtua jos hän on kaikkivoipa, niinkuin meille joskus on opetettu ja joka raamatussa lukee. Tällainen esitys kun eilen TV: stä tuli luulisi herättävän ihmiset ajattelemaan.
        Uskaltaako YK tai EU ottaa asiaa esille. En usko.

        Täällä kuitenkin aurinko paistaa.

        jos kuvittelee noita pahuuksia Jumalan sallimiksi tai suorastaan hyväksymiksi. Ihmnen on paha, Raamatussa eli Jumalan sanassa kaikki tuolainen kielletään ankarasti .


      • ounli kirjoitti:

        Kirjoitat : " En ole ymmärtänyt miten tämä jumala sallii kaiken vääryyden, eriarvoisuuden, sotien ja tällaisten pedofiilitapausten tapahtua jos hän on kaikkivoipa, niinkuin meille joskus on opetettu ja raamatussa lukee..."

        Viisas osaa miettiä, mikä on ihmisen itsensä aiheuttamaa !!!!
        VAIN ja ainoastaan luonnonkatastrofeja ja tiettyjä sairauksia emme aiheuta itse.

        Eikö tuo Jumala tuomitse heitä, kun antaa kaiken sanomani tapahtua.


    • Tulenlieskatt**

      Toivottelen kaikille kahveepirttiläisille mukavan letkeää heinäkuuta.
      Ukkonenkin sitä vissiin toivotteli kun, oikein kunnolla räiskähteli. Lopuksi sitten antoi kunnon kylvyn ihmisille (jotka sattui olemaan ulkosalla) ja kasveille.
      Lämpöä on riittämiin, se on hyvä.
      Kuumuuteen tässä teille muutama paketti triojäätelöä oman mielen mukaan. SkillaNille lisäksi jäätelöpuikko suklaasydämellä.
      Mukavaa kesän jatkoa ja ihania kahvitaukoja pirtillä, toivottelee Tulenlieskatt

    • SkillaN*

      Huomenta keskelle viikkoa ja vielä ainakin sää näyttää mukavan näköiseltä. ukkosia on meille luvattu.
      Eilinen päivä olikin poutainen, nurmikko tuli ajeltua ja nyt on niin siisti, kelpaa katsella.
      Valkoapila leviää kovasti, navetan pohja jo valkoisena, se hyvä, kestävä alusta astella.
      Katselen ikkunata männyn ja kuusen kasvua,, hyvin on kasvu edistynyt, edellisen vuoden kasvun jo tavoittaa ja ehtii sen ylittämään.
      Tuolla ajellessa huomaa hyvin huonosti hoidettuja metsiä, hakkuut on jäänyt tekemättä, pelkkää risukkoa alakasvullisuus.
      Hoidettava olisi metsätkin, onhan sitä maamme kultaa, sitten ulkoa tarpeisiin tuodaan, eikö raha kelpaa omistajille?
      En omista yhtään puuta, joten en kai asiatuntijana voi toimia;)

      Uskontoon on vaikea ottaa kantaa, onhan niitä kysymyksiä ja epäilyjä kyseisestä asiasta.
      Pahoja on ihmiset, mutta miksi syyttömät joutuukaan kärsimään toisten ihmisten pahojen tekojen vuoksi, eihän lapset vielä ole ehtineet pahaa tehdä.
      Isäin pahat teot kostautuvat neljänteen polveen, siis syyttömiin, tuntuu kohtuuttomalta.
      Asia joka ei miettimällä selviä, siksi en yritäkkään.
      Raamattua en läpi ole lukenut, joitakin asioita on jäänyt päähän, mutta väittelyyn asti en yllä, miesten kirjoittamahan se raamattu on, onko kaikki totuudella lausuttu ja oikein ymmärretty.

      Monenmoista kantaa olet kirjojen lukemisesta saanut esille ynnämuu, varmasti poikkeavat kovasti toisistaan teokset, mikä sitten sen oikean suunnan näyttäisi.
      Totuutta ei taida löytyä mistään, tai ainakin se on jokaisella omansa,,, no jokainen uskollaan autuaaksi tulkoon.
      Minä olen lapsenuskoinen, jaksan uskoa että ihmisestä se hyväkin löytyy, monasti olen pettynytkin, mutta ,mutta, voihan tätä tyhmyydeksikin sanoa.
      Jääköön moiset pohtimiset.

      Ne kanttarellit mistähän paikan löytäisi, vaikka en uskalla kovin mennä etsimäänkään, kun ne karhu pelottelut elävät, hyvä jos mustikoita ja vattuja tohdin mennä keräämään.
      Tuossa tien toisella puolen ne marjat ovat, ehkä sinne uskaltaudun, hyvin on vatut kasvussa, pian niidenkni keruuta voi ajatella.
      Saapa nähdä tuottaako kasvinmaa mitään, kovin kituvaista on kasvu.

      Kiva kuulla tulenlieskat sinustakin, ei aikoihin ole näkynyt, ja kiitos jäätelöstä, harvoin niitä täällä maalla saakaan, kaupat on kaukana;)

      Vielä tuohon paavien ja piispojen arvovaltaan, eipä suurta kunnioitusta herätä,mutta ihmisiä hekin, kaikkine perisynteineen.
      Teoilla ne arvostukset on hankittava, ei viittojen suojaa pukeutumalla.

      Jospa kuitenkin sinne meri-kukalle päin noita pilviä puhaltaisin, teille lupailtiin kaunista ja aika vähillä sateilla olette siellä idemmässä selvinneet, ei millään pahalla, kauniisti teitä ajattelen.
      Onnellista päivää kuitenkin jokaiseen ilmansuuntaan;)

      Niinpä niin

    • - Kiitos, SkillaN, ja samoin sinulle onnellista päivää ja hyvää oloa! Tänään on välipäivä minulla, ei mitään menoa, kunhan yhtä puhelua tässä odottelen, sitten valmiina lenkille ja mustikoita katsastelemaan lähden.
      Minäkin kyllä karhua pelkäisin, jos metsäsää vastaan tulisi, mutta ei ainakaan ole täällä meillä päin niitä ilmoitettu olevan.
      On se vain ikävää niille lapsille varsinkin, joiden koulumatkoja pedot uhkaavat. Outoa tuo petojen suojelu!

      Lämmin päivä tuntuu tulevan taas, huomiseksi on ennustettu viikon kaikkein lämpimintä päivää 23°C ja poutaa, saapa nähdä miten sen kentälläolon kestää.

      Perjantaiksi on tänne ennustettu sadetta.

      Voidaan hyvin! - Moi!

    • Taas eilen yksi tavallisen pituinen viesti siirettiin "taivaan kansioon". Ei ainakaan näy
      pirtin päiväkirjassa merkintöä.
      Varmaan kirjoitin tosipahoja juttuja, kuten mainitsin että siirsin suklaasydänjäätelötikun kylmempään paikkaan ettei mene velliksi ennen aikojaan.
      Siitäköhän tuo ylläpito niin hermostui että heitti taivaan tuuliin ...
      Eipä enempää arvaa nyt jos käy vaikka samoin- jään vaan odottelemaan pilvipuhallusten tuloksia.
      Sanoin tosin muutaman rankan sanan tuosta katolisen kirkon ja muistakin seurakuntien touhusta, salailusta ja törkeydestä. He jotka muita opettavat ja hyvänä esimerkkinä tulisi meille muille olla !
      Merkillinen on tämä maailma jossa elämme.
      Kaikesta huolimatta kesäistä päivää. Syökää mansikoita.

    • Uskonnollisuude paha

      Aivan aiheelista on paavien ja piispojen ja pastoreiden arvostelu, kun lapsien elämän vievät sydämettömästi, raiskatut eivät ikinä toivu ennalleen, kehitys on keskeytetty ja pilattu.
      Sitten kumartelevat puusilmäisiä kuvia, jotka antavat synnit aina anteeksi.
      Hulluja on monenlaisia! Ja petomaisen itsekkäitä, pahoja!

    • P Ä I V Ä Ä
      että paukahtaa ;)

      Markkinoilla kävin ja toin pirttiin ISON rinkelin,syökää pois.

      Kyllä oli väkeä siellä,nyt kun ne kauppiaat on ripoteltu sinne sun tänne,niin saa kiertää kuin kissa kuumaa puuroa,että löytää etsimänsä.

      Muuten;se kissanruoka mainos on ainoa mitä katson mainoksista;)kun olen semmonen kissahullu.
      Sormet syyhyy,kun pääsis mokomaa paijaamaan ;))

      LÄmmintä on 23c,hiukan tuuli helpotta,mihin sattuu osumaan.

      Täällä pirtissä on kivan viileää ja saa vaikka nappikahvia riinkelin kanssa.

      Voikaatten hyvin.
      näkyillään...

      • Voihan paukahdus!

        Reippaalta kuulosti oven avaus, ja vielä tuore Viipurin rinkeli kainalossa muorilla:D

        Minähän haen lasillisen kylmää maitoa, ja taitan äkkiä palan pehmeän ihanaa rinkeliä, niin harvoin sitä saa:D
        Mikä siinä onkin niissä mausteissa, että se on niin hyvää!

        Tuoksukin jo hivelee makuaisteja, ja kiiltävä pinta,...suuhun nyt hyvä haukkaus nisua ja kylmää maitoa,...

        Selvittelin täällä keskipäivän auringossa villiviinin köynnöksia, keksivät jo naapurin sireeninkin, mutta stopin saivat nyt :D

        Samalla sain vihdoin oviaukon ja ikkunankin esiin piha-aidassa, rastaanpoikaset on jo lentäneetkin pesästään. Omppupuussa näkyivät aamulla hyppelevän ja terassin kaiteella-- isoja ovat.

        Hyvältä tuntui elämä taas kylmän pesun jälkeen, tässä kun käväisi huoltomieskin pikaisesti hoitamassa yhden vempeleen liitännän kuntoon.

        Espanjalainen viuhkani, on taas ollut käytössä alkuillasta, ihanasti se viilentää, tuo eteläpuoli asuntoa kun lämpenee joskus liiaksi asti.
        Siitä se on hyvä, kun ei ketään ole tulossa, voi kietoa pelkän soman ohuen huivin kainaloiden alta mekoksi:D

        Kiitos muori 67 rinkelihetkestä:D ja voippa hyvin sinäkin, niin myös matamimimmit ja muut suvesta nauttivat!


      • sini-sirkku kirjoitti:

        Voihan paukahdus!

        Reippaalta kuulosti oven avaus, ja vielä tuore Viipurin rinkeli kainalossa muorilla:D

        Minähän haen lasillisen kylmää maitoa, ja taitan äkkiä palan pehmeän ihanaa rinkeliä, niin harvoin sitä saa:D
        Mikä siinä onkin niissä mausteissa, että se on niin hyvää!

        Tuoksukin jo hivelee makuaisteja, ja kiiltävä pinta,...suuhun nyt hyvä haukkaus nisua ja kylmää maitoa,...

        Selvittelin täällä keskipäivän auringossa villiviinin köynnöksia, keksivät jo naapurin sireeninkin, mutta stopin saivat nyt :D

        Samalla sain vihdoin oviaukon ja ikkunankin esiin piha-aidassa, rastaanpoikaset on jo lentäneetkin pesästään. Omppupuussa näkyivät aamulla hyppelevän ja terassin kaiteella-- isoja ovat.

        Hyvältä tuntui elämä taas kylmän pesun jälkeen, tässä kun käväisi huoltomieskin pikaisesti hoitamassa yhden vempeleen liitännän kuntoon.

        Espanjalainen viuhkani, on taas ollut käytössä alkuillasta, ihanasti se viilentää, tuo eteläpuoli asuntoa kun lämpenee joskus liiaksi asti.
        Siitä se on hyvä, kun ei ketään ole tulossa, voi kietoa pelkän soman ohuen huivin kainaloiden alta mekoksi:D

        Kiitos muori 67 rinkelihetkestä:D ja voippa hyvin sinäkin, niin myös matamimimmit ja muut suvesta nauttivat!

        Kyllä sitä tosiaan voi tänäänkin nauttia suvesta ja suvituulesta. Kävin kaupoilla ja torilla, meillä täällä kirkonkylässä on sellainen toimiva tori, sieltä saa monenlaisia kesän antimia ja siinä on oikea torikahvila siellä noita tuttuja aina tapaa. Pääasiallinen syy torillemenoon oli ostaa mansikoita, niinpä ostinkin 5 kg laatikon, kotona vähän naposteltiin ja sitten perattiin ja laitettiin pakkaseen, pakastin tulikin putsattua viikonloppuna sinne nyt mahtuu taas uutta satoa. Mustikoita on vielä vanhoja, aika tyhjä näin, mutta syksyyn mennessä täyttyy. Ruokahan on sellaista jota jää välillä yli ja loput pakkaseen.
        Muuten kesä menee odotellessa miten minun kuntoni kanssa oikein käy, välillä päiviä kun ei oikeastaan mitään voi tehdä. jotain selkoa saan ensiviikolla, ei auta täytyy vain odotella. Tuollainen tuore vesirinkeli onkin hyvä sellainen välipala kylmän maidon kanssa. Kahvi usein näin kesällä jääkin päiväsaikaan juomati, aamulla hyvä.
        Terveisiä vain sini-sirkku, muori67, matamimimmi ja muut pirtin ahkerat naiset.
        Huomenna on torstai ja se on toivoa täynnä, toivossa on hyvä elää, sano Late.


    • Matamimimmi

      Olin tänään lääkärissä ja annoin poistaa kaulaltani rumentavan luomen. Se oli ollut minulla melkein niin kauan kuin muistan, eikä koskaan muuttunut miksikään, ei suurentunut eikä vaihtanut väriä.
      Kun lääkäri kysyi lähetetäänkö tämä luomi patologille, kysyin, että paljonko se maksaisi. Kuulemma seisemänkymmentä euroa.
      Ei lähetetä mihinkään sanoin nuukuuksissani.
      Evästeeksi lääkäri antoi neuvoja, niinkuin kuuluukin. Ei saunaan muutamana lähipäivänä, eikä hikoilua, ettei haava tulehdu.
      Ompeleet, kolme kappaletta postetaan vasta ensi viikon torstaina.Uimaan ei saa mennä, ettei altistu tulehdusbakteereille.
      Minulla on kirjalliset ohjeet kuinka voin olla ja elää. Parasta ohjeistuksessa oli se kun ei saa hikoilla. Mies laitteleekin juuri tuolla kuumassa keittiössä astioita pesukoneeseen.

      • Ramoona*

        Ota nyt Matamimimmi tosissasi nuo lääkärin ohjeet, nyt kun on ihan mätäkuun olosuhteet ja haavat helposti infektoituvat...lähipäivät voi hyvinkin tarkoittaa lähiviikkoja, ja keittiöhiki on varmasti kaikkkein haitallisinta.
        Sinisirkun kanssa samaa hellemuotia harrastetaan ja jos on tarpeeksi iso huivi, siitä saa solmituksi vaikka miten edustuskelpoisen asun. Tässä linkiki pareon solmimismahdollisuuksiin.

        http://fi.oriflame.com/news/show.jhtml?content=ne_items-18700033

        Mansikka-mustikkamaitoa söimme välipalaksi, on 6- ja 8-vuotiaat tässä meidän hupulaisina ja tarjoilivat ne terassille purjekankaan alle. Se on paremmin varjostava kuin päivänvarjo. Riippumattoon pitäisi melkein jonotuslaput jakaa, mummin piti tulla tänne koneelle välillä niin muutkin pääsevät. Lapset kylläkin käärivät siihen toisiaan ja muksauttelevat alas. Miten he jaksavatkin, ihan hiki tulee jo katsellessa. Vesiletkulla toistensa jahataaminen ja kiljahtelu tuntuu olevan muissakin pihoissa lasten hellehuvia. Tyttö keräsi ja laittoi muutaman luonnonkasvin prässiin isolle veljelleen kouluun vietävää herbaariota varten , kuulemma saa pientä maksua niistä. Ei mitään hellelukemia, linnunmaidon lämpöinen tyyni heinäkuinen päivä.


      • Liisa S.
        Ramoona* kirjoitti:

        Ota nyt Matamimimmi tosissasi nuo lääkärin ohjeet, nyt kun on ihan mätäkuun olosuhteet ja haavat helposti infektoituvat...lähipäivät voi hyvinkin tarkoittaa lähiviikkoja, ja keittiöhiki on varmasti kaikkkein haitallisinta.
        Sinisirkun kanssa samaa hellemuotia harrastetaan ja jos on tarpeeksi iso huivi, siitä saa solmituksi vaikka miten edustuskelpoisen asun. Tässä linkiki pareon solmimismahdollisuuksiin.

        http://fi.oriflame.com/news/show.jhtml?content=ne_items-18700033

        Mansikka-mustikkamaitoa söimme välipalaksi, on 6- ja 8-vuotiaat tässä meidän hupulaisina ja tarjoilivat ne terassille purjekankaan alle. Se on paremmin varjostava kuin päivänvarjo. Riippumattoon pitäisi melkein jonotuslaput jakaa, mummin piti tulla tänne koneelle välillä niin muutkin pääsevät. Lapset kylläkin käärivät siihen toisiaan ja muksauttelevat alas. Miten he jaksavatkin, ihan hiki tulee jo katsellessa. Vesiletkulla toistensa jahataaminen ja kiljahtelu tuntuu olevan muissakin pihoissa lasten hellehuvia. Tyttö keräsi ja laittoi muutaman luonnonkasvin prässiin isolle veljelleen kouluun vietävää herbaariota varten , kuulemma saa pientä maksua niistä. Ei mitään hellelukemia, linnunmaidon lämpöinen tyyni heinäkuinen päivä.

        Mansikkalaatikko on vielä hiukan kesken laittamisen,
        pakastimeen mahtuu onneksi vielä. Sain nyt niin hyvännäköistä marjaa, että aivan pakko tuntui olevan ostaa.

        Aikaisemmin olen muissa kaupoissa nähnyt oudon tummansävyisiä mansikoita, niitä ei niinkään ole mieli tehnyt.

        Pitkän puhelun Saimaalle puhuin juuri, Savonlinnan maisemissakin on ollut kovasti kaunista ja aurinkoista,
        vain pientä ukonilmaa sunnuntai-iltana.

        Keskikesän parhainta aikaa.


      • hurskainen

        Nyt on taas tullut näitä roikkuvia irtoluomia. Entisaikaan ihmiset sanoivat, että niihin voi laittaa hiuksesta puristussiteen niin ne kivuttomasti menehtyvät kun verenkierto niiltä estetään.
        Liekö nykyaikana turvallista tämmöinen omahoito.

        Kerran päivystävä lääkäri ns. sivulöydöksenä poisti poskesta, läheltä suupieltä kovalta tuntuvan patin. Tapahtui pienellä viillolla ja parilla tikillä. Sanoi sen olleen harmiton talirauhanen, mutta rumentaa.
        Se varsinainen syy mennä päivystykseen oli verenmyrkytysjuova käsivarressa. Lääkäri avasi sen tulehduskohdan. Sanoi, että nyt oli oikea syy tulla iltavastaanotolle. Hyviä vointeja kaikille.


      • Matamimimmi
        hurskainen kirjoitti:

        Nyt on taas tullut näitä roikkuvia irtoluomia. Entisaikaan ihmiset sanoivat, että niihin voi laittaa hiuksesta puristussiteen niin ne kivuttomasti menehtyvät kun verenkierto niiltä estetään.
        Liekö nykyaikana turvallista tämmöinen omahoito.

        Kerran päivystävä lääkäri ns. sivulöydöksenä poisti poskesta, läheltä suupieltä kovalta tuntuvan patin. Tapahtui pienellä viillolla ja parilla tikillä. Sanoi sen olleen harmiton talirauhanen, mutta rumentaa.
        Se varsinainen syy mennä päivystykseen oli verenmyrkytysjuova käsivarressa. Lääkäri avasi sen tulehduskohdan. Sanoi, että nyt oli oikea syy tulla iltavastaanotolle. Hyviä vointeja kaikille.

        Luulisi olevan melko turvallista omatoiminenkin luomenpoisto, jos se on kapea ja sellainen "roikkuva". Hirteen vaan! Minun luomeni oli isompi, ja olin ajatellut pitemmän aikaa leikkauttaa sen pois, mutta täällä meillä ei terveyskeskuslääkäriin kovin helposti pääse. Talvella saimme uuden miellyttävän yksityislääkärin ja hänen vastaanotollaan kävisi vaikka ei olisi mitään vaivaakaan.
        Nimimerkki hurskaiselle lähinnä tarkoitin, sillä luomista oli puhetta. Muuten, mukava nimimerkki! Meidän pojat sanoivat minua joskus hurskaiseksi. Silloin arvelin olevani heidän mielestään liian "hurskas".


      • hurskainen
        Matamimimmi kirjoitti:

        Luulisi olevan melko turvallista omatoiminenkin luomenpoisto, jos se on kapea ja sellainen "roikkuva". Hirteen vaan! Minun luomeni oli isompi, ja olin ajatellut pitemmän aikaa leikkauttaa sen pois, mutta täällä meillä ei terveyskeskuslääkäriin kovin helposti pääse. Talvella saimme uuden miellyttävän yksityislääkärin ja hänen vastaanotollaan kävisi vaikka ei olisi mitään vaivaakaan.
        Nimimerkki hurskaiselle lähinnä tarkoitin, sillä luomista oli puhetta. Muuten, mukava nimimerkki! Meidän pojat sanoivat minua joskus hurskaiseksi. Silloin arvelin olevani heidän mielestään liian "hurskas".

        Kiitän matamimimmiä hienosta kannanotosta. Toi luomi tosiaan ikävästi tarttuilee ja kipuilee pukineita vaihtaessa. Pyydän vaimoa laittamaan siihen illalla narun kaulaan ja suojalaastaria päälle.

        Ja pirtin emännälle kehut siitä, että täällä kävijöiden kesken sallitaan esittää kysymyksiään omiin pikkupulmiinsa.


      • isompi tyttö
        Ramoona* kirjoitti:

        Ota nyt Matamimimmi tosissasi nuo lääkärin ohjeet, nyt kun on ihan mätäkuun olosuhteet ja haavat helposti infektoituvat...lähipäivät voi hyvinkin tarkoittaa lähiviikkoja, ja keittiöhiki on varmasti kaikkkein haitallisinta.
        Sinisirkun kanssa samaa hellemuotia harrastetaan ja jos on tarpeeksi iso huivi, siitä saa solmituksi vaikka miten edustuskelpoisen asun. Tässä linkiki pareon solmimismahdollisuuksiin.

        http://fi.oriflame.com/news/show.jhtml?content=ne_items-18700033

        Mansikka-mustikkamaitoa söimme välipalaksi, on 6- ja 8-vuotiaat tässä meidän hupulaisina ja tarjoilivat ne terassille purjekankaan alle. Se on paremmin varjostava kuin päivänvarjo. Riippumattoon pitäisi melkein jonotuslaput jakaa, mummin piti tulla tänne koneelle välillä niin muutkin pääsevät. Lapset kylläkin käärivät siihen toisiaan ja muksauttelevat alas. Miten he jaksavatkin, ihan hiki tulee jo katsellessa. Vesiletkulla toistensa jahataaminen ja kiljahtelu tuntuu olevan muissakin pihoissa lasten hellehuvia. Tyttö keräsi ja laittoi muutaman luonnonkasvin prässiin isolle veljelleen kouluun vietävää herbaariota varten , kuulemma saa pientä maksua niistä. Ei mitään hellelukemia, linnunmaidon lämpöinen tyyni heinäkuinen päivä.

        joutuu laittamaan lakanan, no pussilakanasta saa hyvä hellemekon. Pitää valita oikein ohueksi kulunut.


      • kaisu-liisa
        isompi tyttö kirjoitti:

        joutuu laittamaan lakanan, no pussilakanasta saa hyvä hellemekon. Pitää valita oikein ohueksi kulunut.

        Aioin samaa ehdottaa.
        Hiutunut pussilakana, kauniin värinen, jos väriä on vielä.
        Kaunis kaftaani. Vedellä viilennetty, jääpalojakin joukossa, turbaani päähän.


      • kaisu-liisa
        hurskainen kirjoitti:

        Kiitän matamimimmiä hienosta kannanotosta. Toi luomi tosiaan ikävästi tarttuilee ja kipuilee pukineita vaihtaessa. Pyydän vaimoa laittamaan siihen illalla narun kaulaan ja suojalaastaria päälle.

        Ja pirtin emännälle kehut siitä, että täällä kävijöiden kesken sallitaan esittää kysymyksiään omiin pikkupulmiinsa.

        Olen lukenut, että jeesusteippi (ilmastointiteippi) on hyvä syylänpoistaja. Palanen sitä laitetaan muutamaksi päiväksi syylän päälle. Se estää verenkierron, ja syylään tulee kuolio, ja se rapsahtaa pois.


    • Hyvää päivää!

      "Kuulkaa nyt korpien kuiskintaa...." Niinpä aionkin kuunnella. Tänään kaupparaitilla eläläispapat paistattivat auringossa itseään. Joku äityi ihmettelemään, että olenko minäkin luopunut mökkihommista. Kerroin, että en ole, en vain ole mennyt, kun ei ole ollut varsinaista asiaa. Nyt on ja aamusta lähden liikkeelle. Lakkasuollekin aion rynnätä, olen kuullut, että sesonki on alkamassa. Yhtä "kätkäläistä" tarvitaan tositoimiin.

      Kiitän teitä asiallisesta suhtautumisesta mukana olooni. Eihän tämä jäähyväisten heittoa ole. Onpahan ikäänkuin "väliriihi" ja toivoni mukaan runsaan lakkasadon lisäksi, saan vaihtelun muodossa lisäpotkua kirjoitteluunkin tai muihin touhuihini. Karhuista on ollut puhe, onhan niitä, mutta eipä ne minua häiritse. Meillä on pitkäaikainen sopimus, karhut saavat jolkotella siinä missä minäkin. Onhan siellä tilaa molemmille.

      Enpä tiedä, kauanko siellä olen. Olenhan siinä mielessä melko vapaa, katsen ...ja päätän kun on katson tarpeelliseksi. Johan nyt toivoisin Latenkin saavan lekurilta sellaiset lausunnot, että maakuntamatka hyvillä mielin onnistuu.

      "Ilmoittautumiseni" Pirtissäkin voi paljon harveta, vaikka tämän leluni mukaani pakkaan ja eipä mitään, hyvää se tekee tilapäinen "vieroitushoitonikin."

      Oikein hyvää jatkoa teille!

    • 75 hevat

      Tervehdys pyykkimuorilta minulla sattui tänään sellainen päivä.Nuoria aamulla mökille tuli niin jätimme lemmikkien hoitajksi .Kuumalla eläinten helpompi olla
      siellä,kun tää kivitalo on kuin sauna...
      Uskokaa on jotain hyvää huonossa kuulosakin,eräänä yönä oli ollut kova jytinä ja salamointi.Mieheni aamulla kertoi,minä tohotin nukkua vaan. Aamulla tuoksuja
      haistelemaan tosi ihanat olivat,kun luonto virkistyi. Pakko se on ikävätkin asiat
      huumoriksi pistää..
      ystävyydellä heta.

      • Matamimimmi

        Meillä oli viime torstaina tosi kova ukonilma. Tuossa melko lähellä joen rannassa salama iski naapurin rantamökkiin ja tulipalo poltti sen täysin käyttökelvottomaksi. Meillä iski lankapuhelimen pistorasiaan ja ääni oli kuulemma kuin pistoolin laukaus. En oikein tiedä miltä pistoolin laukaus läheltä kuultuna kuulostaa, mutta ainakin tuota salamalaukausta säikähdimme kaikki. Meillä oli vieraina sisarpuoleni perhe ja jos minä olin hölmön näköinen sen salamaniskun jälkeen, niin olivat kyllä muutkin.
        Sitten kohta alkoikin kuulua paloautojen ääni ja tottakai töllisteltiin ja kauhisteltiin, mihin se menee. Asia selvisi ja oli helpottavaa kuulla, että naapurit eivät juuri silloin olleet mökillään kun tulipalo syttyi.


    • SkillaN*

      Kaunista aamua toivon muuallekin, täällä sitä on nyt sitten saatu, aurinko helottaa kirkkaalta taivaalta, lämmintäkin luvassa.
      Ynnämuulle en ehkä hyvän matkan toivotuksia ehtinyt sanoa, mutta vilkuttelen ja toivotan hyvää lakka saalista.
      Hurskaiselle totean, että tottakai niitä kysymyksiä voi esittää ja monta kertaa joku osaa vastaillakin, minulle joka en useinkaan viitsi googlesta etsiä, tämä tapa mieleinen.
      Minullakin on luomi kaulassa ja poskessa, en ole ajatellut niitä poistaa, kun eivät ole häirinneet ja eikös joskus ollut ihan suosittua, että kauneus luomi poskessa on;)
      Totta se, että hyvä on poistaa jos eloa alkaa olla.

      Hieno luomus tuo huivista muunneltu asu, osaisipa, no ehkä vaatisi myös hieman sopusuhtaisemman vartalon;)
      No eipä mitään tällä vaan mennään loppuun asti.

      Mansikkasato taitaa mennä ennätys ajassa, minullekin tuli vastaus, kun tilausta tein, että ei osaa luvata mitään, vesi on tuhonnut sadon totaalisesti.
      Torille on mentävä katsomaan saisiko sieltä hyvälaatuista marjaa, heti ensi viikon alusta yritän, kun kotiin matkaan.
      Mustikoita en ole vielä käynyt katsomassa, sekin homma jää ensi viikon loppuun, sitten alkaa vatutkin joutumaan.
      Alkaa se säilömisen urakka, toivottavasti kasvinmaaltakin jotain säilöön kasvaa.
      Kurkut ainakin kukassa, eiköhän sieltä jotain saa, punajuuriakin uskon saavani.
      Sipuli näyttää kohtalaisessa kasvussa olevan, muistelen jostakin kuulleeni, että sipuli tykkää " tukistelusta" olen sitä kyllä yrittänyt harata ja kitkeä, kuoleeko sitten liian hyvään hoitoon;)

      Punarinta tuossa ikkuna edessä ruokailee, se on lempilintuni, terhakka pullukka, nappisilmineen.
      Muutama kesä sitten, kun puita pinosin, seurasi koko ajan puuhiani, koko sen viikon minkä aikaa siinä hommassa meni.

      Kyllähän se melkoista teatteria on tuo kirkkojen kuvien palvonta, ortodoksinen kirkko myös ikonia kumartelee, olen ajatellut, että se on vanha perinne ja siksi sitä olisi kai ymmärrettävä.
      Luulen että nämä katoliset kirkot eivät uudista tapojaan ja onhan hyvä että vanhat tavat säilyvät, vaikka ulkokultaisilta näyttävätkin.
      Luterilainen kirkko uusii tapojaan joskus liian kanssa, samoja ongelmia sopii senkin kirkon touhuihin.
      No jokainen uskonsa pitäköön, minulla myös omani.

      On se tuo ukkosilma salamoineen sellainen voimallinen näytös, paljon tuhoakin saa aikaan.
      En osaa pelätä, kun en ole koskaan mihinkään vaara tilanteeseen joutunut, kertomuksia sellaisistakin olen kuullut, tässäkin talossa koivusta oli salama sisään tullut, tuhoja ei tullut
      Nyt kuitenkaan ei ukkosta tiedossa, kalaan lähdetään, kissat kaloja tarvitsevat ja niitä lammesta nousee.
      Kaikenlaista kivaa toivottelen ja Latelle mukavia uutisia lääkäriltä ja kunnon kohenemista.
      Olisihan se mukava sinne Mujejärvelle varmaan päästä. (oliko nimi oikein)
      Hellurei ja hellät tunteet jokaiselle;).

    • Hintriika*

      Olen samaa mieltä, että jokainen pitäköön uskonsa. Tavallinen kirkkokansa - olivat sitten katolisia, luterilaisia, ortodokseja tai mitä lahkolaisia tahansa - ovat varmasti vilpittömiä uskonsa kanssa.

      Ainut vika on, että ne vilpittömät uskovaisdet kumartavat papistoaan niin sokeasti, ettei esim. lasten kertomuksia pappien pahoista teloista uskota. Annetaan selkään, että uskaltavat sellaista keksiä!

      Maailman pahuus puistattaa. Enkä jaksa käsittää, että nunnistakin tulee yhtä kuuroja kuin heidän näkemistään raiskatuista kuuroista lapsista. Kuuroja ja vielä sokeitakin. No, äitejähän he eivät ole, vaikka katolisessa kirkossa olisivatkin Äitejä isolla äällä. Ja papit Isiä kisoja iillä. On siinä vanhempien mallia! Jumalan kuvia!

      Se siitä tällä erää. Meillä on vaihteeksi auringon vuoro. Pilviä taivaalla seilaa, mutta tuskin ne satavat. Minä en ole vieläkään maistanut yhtään mansikkaa. Mutta aivan näinä päivinä pitäisi tulla torimyyntiin paikallista mansikkaa. Sitä varmaan on pakko maistaa. Maistuukin paremmalta, kun on samoista maisemista syöjän suun kanssa!

      Ensi viikolla jonain päivänä aikoo lapsuuden ystävä miehensä kanssa piipahtaa täällä. Taasko minun on siivottava? Voi kamala. Ei se piipahdus vaan siivous! Jotenkin minulla menee päiväjärjestys sekaisin, jos pitää ruveta ihan hyvässä järjestyksessä olevaa huushollia puunaamaan edustuskuntoon. Toisaalta tietenkin terveellistä, että joskus niitä pakotteita tulee. Muutenhan en varmaan koskaan tekisi mitään.

      Alkaisinko hyvin suunnitella? Sittenhän olisi jo puoliksi tehty. Aluksi vilkuttelen kaikkien lomille menijöitten perävaloille... hyvää matkaa!

      • Nunnatkin!

        Voisi sanoa että osasyyllisiä ovat noihin seksuaalisiin väkivaltarikoksiin, kun menevät 'valon taakse'. peitelemään niitä!

        ja miten voi puukuvalta pyytää anteeksi sitä, että keskeytti ja rikkoi lapsen luonnollisen kehityken.
        Vei lapsen elämän.
        Lapsi ei voi koskaan kasvaa siksi kokonaiseksi ihmiseksi, mikä hänestä muuten olisi kasvanut ja kehittynyt Kuuroudestaan huolimatta.

        Puukuvan silmät näyttävän kyllä kääntyvän sinne päin missä kohti huonetta seisot, mutta ei kai hullukaan kuvittele puukuvan voivan lapsen raiskausta anteeksi antaa.
        Puusilmillä ei näe lapsen tuskaa eikä elinikäistä rikkinäisyyttä.

        Niiltä 280 lapselta, joita pitkäänkin väkivaltaisesti "käytti", niiltä olisi polvillaan anteeksi pyydettävä.

        Ja jotenkin korvattava. Mutta miten voit korvata tuollaisen teon?


      • Samoin kääntyvät
        Nunnatkin! kirjoitti:

        Voisi sanoa että osasyyllisiä ovat noihin seksuaalisiin väkivaltarikoksiin, kun menevät 'valon taakse'. peitelemään niitä!

        ja miten voi puukuvalta pyytää anteeksi sitä, että keskeytti ja rikkoi lapsen luonnollisen kehityken.
        Vei lapsen elämän.
        Lapsi ei voi koskaan kasvaa siksi kokonaiseksi ihmiseksi, mikä hänestä muuten olisi kasvanut ja kehittynyt Kuuroudestaan huolimatta.

        Puukuvan silmät näyttävän kyllä kääntyvän sinne päin missä kohti huonetta seisot, mutta ei kai hullukaan kuvittele puukuvan voivan lapsen raiskausta anteeksi antaa.
        Puusilmillä ei näe lapsen tuskaa eikä elinikäistä rikkinäisyyttä.

        Niiltä 280 lapselta, joita pitkäänkin väkivaltaisesti "käytti", niiltä olisi polvillaan anteeksi pyydettävä.

        Ja jotenkin korvattava. Mutta miten voit korvata tuollaisen teon?

        valokuvienkin silmät, jos ne ovat seinällä suurikokoisina.
        Leikimme joskus vanhimman sisareni mentyä naimisiin heidän vierashuoneessaan, jossa oli oikein suurikokoinen kuva miehen vanhemmista, ja samankokoinen hääkuva sisarestani miehineen. Jos olimme sen ison salin toisessa laidassa, niin kuvat katselivat meitä, menimme sitten vastakkaiselle puolelle, niin taas ne näyttivät katsovan suoraan meitä.

        Samoin noiden puun päälle maalattujen silmien kanssa on.

        Ihmiset rukoilevat niitä.

        Eivät kaikki traditiot, ikivanhat perinteet ole lainkaan säilyttämisen arvoisia.

        Eivät varsinkaan, jos luonnottomuuksia ja väkivaltaisia lapsiin kohdistuvia seksirikoksia niiden avulla muka "annetaan anteeksi".

        Siltä elävältä lapselta tai nyt jo aikuiselta on anteeksi pyydettävä!


    • 75hevat

      Tuli mieleen siivoamisesta,minun kotimieheni soitti aamulla,että he tekevät jalkavaivaiselle siellä mökillä suursiivousta.Saamme mennä vasta huomenna
      klo 11 syömään siistiin mökkiin..Kyllähän iloiseksi minut teki,kosk painavampia
      hommia on ollut pian 2kk kartettava..
      Tärkeää oli aikanaan saada lapsia..
      Toivon Latelle hyvää terveyttä ja uutisia...Myös koko meidän ketjulle,mut kun ensimäisenä tuli symppisLATEmieleen. --heta.

    • Onhan se tosi mukavaa mennä välillä valmiiseen ruokapöytään, nais-ihmisen ainakin. Varsinkin kun on itse liikunta rajoitteinen. Ja kelpaahan se kenelle vaan, tokikin.
      Itse olen lähdössä nuorenparin "tupareihin", ihan kutsut ja kaikki.
      Nuorilla vaan on jo niin paljon kaikkea, ei keksi mitä veisi. Kun lisäksi makuakin on monta sorttia. Minun hyvä ja kaunis ei saata olla samaa toiselle, varsinkin nuorelle nykyaikaisella parille.
      Siis ainut persoonaton on raha. sitähän kaikki aina tarvitsee. Voi ostaa mieleistään sillä ja osuu varmasti oikeaan, ei tarvitse vaihdella ostoksia.

      Aikoinaan syyliä poisteltiin itse. Isoveljeni käski ojentamaan käteni jossa oli 2 syylää (Känsää, mitä nimeä nyt käytetään). Tulitikulla laittoi keskelle känsää- jääetikaksi hän sitä sanoi- pienen pisaran.
      Olin silloin 13 v. Kas kummaa ne häipyivät, eikä ainakaan vielä ole ilmaantunut yhtään ainutta. Iholle sitä ei saanut mennä yhtään.

      Luomet on tietenkin eriasia. Niitä roikkuvia on "hirtetty" iät ajat. Niihin ihossa oleviin on syytä suhtautua kunnioituksella ja seurailla mahdollisia muutoksia. Ja tarvittaessa viivana lääkäriin .
      Ihan kokemuksesta puhun. Ei ole kuukle eikä kuulopuheita.

      Mutta kesäinen päivä jatkuu, ja juhliin on kohta lähdettävä.
      mukavaa ehtoopuolta kaikille.
      Ym:lle onnelista korpimaja-aikaa, varo ettet karhuun törmää.

    • Uskonnosta olen samaa mieltä kuin Hintriikkakin,
      tavalliset uskovaiset ihmiset ovat varmaan aivan vilpittömiä.
      He uskovat niinkuin on sanottu.

      Suomessa on uskonnon vapaus, se on hyvä asia.
      On myös vapaus olla uskomatta, jos kokee sen oikeaksi.
      Pakkoa ei enää ole.

      • On hienoa, että on tällainen paikka kuin pirtti jossa voi vaihtaa mielpiteitä myös uskonasioissa, Tuo televisio dokumentti varmaan laittoi monet ajattelemaan, pitääkö sokeesti luottaa vain paaveihin, piispoihin tai pappeihin. Lidäksi on paljon uskonlahkoja joissa joku käyttää valtaa ikäänkuin olisi "jumalan" asemassa.
        Tiedän, että on vilpittomiä uskovia jotka tekevät paljon toisten ihmisten auttamiseksi.
        Tuollaiset dokumentit pitäisi viedä myös fatikaaniin ja levittää koko mailman tietouteen. Kuitenkin ei minulla ole mitään sitä vastaan jos joku haluaa uskoa ja on uskossaan vilpitön.
        Terveisiä ynnämuulle sinne korpimaisemiin. ja tällakertaa hetalle toivotuksista.
        Minä olen Late Vaan.


      • Matamimimmi

        Minä olen uskonnoista sitä mieltä, että ne ovat usein pahan alku ja juuri. En tarkoita elävää uskoa, jonka synnyttää Uskon Alkaja ja Täyttäjä. Tarkoitan tekopyhyyttä ja valheellista uskonnollisuutta. Aikoinaanhan nunnaluostareista munkkiluostareihin kulki joissain paikoissa maanalainen käytävä, että munkkipojat voivat mennä nunnien luo konkalle.
        Myöskin aivan vastasyntyneitten vauvojen luurankoja on keskiajan jälkeen löytynyt nunnaluostareiden mailta.
        Tänä päivänäkin joissakin "uskovaisten" yhteisöissä harrastetaan sellaista pahuutta ja sortoa, ettei pahin ateistikaan moiseen pystyisi.


      • kaisu-liisa
        Matamimimmi kirjoitti:

        Minä olen uskonnoista sitä mieltä, että ne ovat usein pahan alku ja juuri. En tarkoita elävää uskoa, jonka synnyttää Uskon Alkaja ja Täyttäjä. Tarkoitan tekopyhyyttä ja valheellista uskonnollisuutta. Aikoinaanhan nunnaluostareista munkkiluostareihin kulki joissain paikoissa maanalainen käytävä, että munkkipojat voivat mennä nunnien luo konkalle.
        Myöskin aivan vastasyntyneitten vauvojen luurankoja on keskiajan jälkeen löytynyt nunnaluostareiden mailta.
        Tänä päivänäkin joissakin "uskovaisten" yhteisöissä harrastetaan sellaista pahuutta ja sortoa, ettei pahin ateistikaan moiseen pystyisi.

        Noin minäkin olen lukenut luostareista, että ennen muinoin sinne meni moni rikas neito synnyttämään. Kuin myös vähemmän onnekas nainen naimamarkkinoilla.
        Rikas, uskon yleisimmin olleen.
        Kaipa luostari jokin turva- ja piilopaikka oli.

        Uskoa en syytä, mutta itsekkäitä ihmisiä syytän, jotka ovat tehneet ja tekevät pahoja uskonnon varjolla.
        Eikä minun järkeeni mahdu, että täällä ihmisiä korotetaan lähes Jumalan asemaan.
        Siihen ei ihmisellä ole oikeutta.


      • Matamimimmi
        kaisu-liisa kirjoitti:

        Noin minäkin olen lukenut luostareista, että ennen muinoin sinne meni moni rikas neito synnyttämään. Kuin myös vähemmän onnekas nainen naimamarkkinoilla.
        Rikas, uskon yleisimmin olleen.
        Kaipa luostari jokin turva- ja piilopaikka oli.

        Uskoa en syytä, mutta itsekkäitä ihmisiä syytän, jotka ovat tehneet ja tekevät pahoja uskonnon varjolla.
        Eikä minun järkeeni mahdu, että täällä ihmisiä korotetaan lähes Jumalan asemaan.
        Siihen ei ihmisellä ole oikeutta.

        Katolilaisen kirkon "pyhät isät" ja pyhät äidit" ne vasta kovia ja pahoja ovatkin olleet. Selibaatti on saanut aikaan kaikki hirveät pedofiili tapaukset. Onhan heillä tosin joka kahdeksas vuosi vapaa kaikista selibaattisäännöistä. Bordellit kutsuvat "pyhiä isiä". Saimme seikkaperäistä tietoa noista luonnottomuuksista asuessamme Espanjassa. Vuokraemäntämme kertoi, itsekin kauhistuneena kirkkonsa kieroutuneista käytännöistä.


    • SkillaN*

      Uhkaavan harmaana tämä aamu valkeni ja rajuja ukkosia on luvattu, hyvää aamua kuitenkin kaikille sitähän sitä toivoo.
      Olisipa päivä onnellinen, mutta sitäkään ei voi tietää, mitä tullessaan tuo.
      Minulla tavanomainen, vähän huushollin siistimistä ja tavaroiden kassiin katselua, huomenna kaupunkiin synttäreille ja sitten sunnuntaina kotiin.
      Ystävä pariskunnan mökille kutsu tiistaina ja sitten keskiviikkona yhdistyksen kesäpäivän viettoon, rantakalan tarjoiluun.
      Vähän huono aika lähteä moneksi päiväksi pois, kun tuo mansikan kypsyminen juuri sattui ja niin pian pilaantuvat, päivämääriä sovittaessa ei ssätä osattu arvioida, arvata.

      Uskon asioita on ollut keskustelussa, siitä on vaikea puhua, kun kaikilla oma uskontonsa, minulla on sellainen ajatus jota yritän toteuttaa olkoon se vaikka uskontonikin.
      Toimin omantuntoni mukaisesti, kun yritän huomioida asioita, jotka mielestäni on oikein, silloin luulen toimivani oikein.
      Uskoni on sitä, että hyvillä teoilla, puheilla ja ymmärtämisellä kanssaihmisten kanssa eläen ihan arjessa täyttää uskon tarpeen.
      En tiedä onko minulla erittäin hereillä oleva omatunto, mutta paha olo tulee, jos jotain väärin tekee, mutta siihen syyllistyn useinkin ja se harmittaa.
      Yritän sanoa, että eiköhän se usko ja uskovaisuus pitkälti tätä oman sisäisen äänen kuuntelua ole. ei välttämättä pappeja ja piispoja tarvitse.
      Luonnossa näitä Luojamme ihmeellisyyksiä kuunnellen, katsellen, uskonsa löytää.
      Tulipa sekava selostus, jospa joku ymmärtää ytimen;)

      Aarteitahan ne lapset ovat, ainakin useimmiten, joskus asiat ristiinkin menevät, mutta syyttää voi kaiketi itseään, ei ole osannut oikein kasvattaa, mallina olla.
      Minulla ei suuria valittamisen aiheita ole, kun vaan itse pysyisin neuvoineni aisoissa, tuppaan opastamaan vielä aikuisenakin;)

      Noista känsistä meri-kukka mainitsi, niitä oli lapsena etusormeni reuna täynnä, en tiedä mihin katosivat, ei jälkiä jättäneet.
      Tuo lahjan antaminen kaikkea omistaville on vaikea juttu, minäkin tilille rahaa laitoin, mutta neuloinpa villasukat, luulisi jokaisen joskus saappaaisin tarvitsevan, miehestä on kysymys.
      Tekee mieli aina jotakin omatekoista antaa, mitä ei kaupasta ainakaan samanlaisena saa.
      Värkkäsin kortinkin itse Cd-levystä, kiva tehdä kaikkea tälläistä;)

      Alanpa nyt suunnittelu työstämistä, kuten Hintriikakin tekee, se on puolet työn teosta, valmista tulee kuitenkin tavalla tai toisella;)
      Vieraita tullee tännekin, on siistiksi paikat jätettävä, vaikka itse häivynkin.
      Mukavaa parjantai päivää, siivoten tai muuten vaan.

    • SkillaN*

      Piti tulla takaisin ja ilmoittaa, että aurinko paistaa ja lämmittää, olisiko sääennuste sitten ollutkin narria;)
      Illallapa tuokin juttu tiedetään.
      Vielä kerron, että osa mustikoista täysin kypsiä ja isoja, eilen kalareissulla suu siniseksi saatiin.
      Viikon verran ja marjametsään.
      Vene oli melkein laitojaan myöten vettä täysi, kun tapit kiinni olivat ja kahlaten veneelle pääsikään, niin oli vesi nousut maalle asti.
      No olihan tärkeitä asioita tiedottaa;)

      • satunnainen kävijä

        Eipä melläkään satanut tai ukkonen jyrissyt, mutta lähialueilla oli koorosateita. Ilma ei viilentynyt vielä myöhöillallakaan paljoa. Taivas oli kuitenkin puolipilvessä, mikä saattoi paremmin sitä lämmintä pitää yöhön asti.
        Arvelivat eräät, että 5.7 ja tämä 6.7 vasten yö olisivat loppukesänkin lämpimimmät.

        Alue-uutiset kertoivat, että Pohjois-Karjalassa ainakin paikoin on hilla, eli lakkasato kypsymässä parhaaksi vuosikymmeniin. Ehkä mustikalla samoin. Niillä on jo taloudellistakin merkitystä.
        Tuli päivällä torkuiksi tarkoitetuista niin pitkät, ettei uni kyllä vielä tule moneen tuntiin. Ei pitäisi sotkea unirytmiään liian pitkillä päikkäreillä. Hei vaan kaikille palstalaisille.


    • Helluri ja hellät tunteet ;))
      Sauna terveiset taas.

      Tuntuu että tuo aika menee niin nopsaan,ettei perässä pysy.

      Ukkonen vei minulta taas tajun kankaalle päivällä,ei kovasti riehunut,mutta minuun se vaikutta,vaikka vaan uhkaa nousta,vaikkei sitten nousiskaan.

      Nyt paistaa tuolta lännen puolelta.
      Kyllä tarkenee;))

      Metsään tekisi mununkin mieli,mutta mites siellä "rollikan"kanssa menis;(

      Voikaahan hyvin,minäkin yritän.
      näkyillään...

      • miranda 43

        Moi muori67

        Meillä oli siis sama saunapäivä, mutta minulla 12-1, siis päivällä. Laitan yleensä syötävää ja katselen yhdeltä kotimaista elokuvaa. Tietenkin lopun elokuvasta nukun, mutta väliäkö hällä, koska kaikkihan olen nähnyt.

        Tuolla "satunnainen kävijä" ounasteli, että viime yö olisi kesän lämpimin ja minä pidinkin ovet auki ulos saakka, koska olen ennenkin pitänyt, sillä en osaa pelätä rosvoja, vaikka asunkin rivitalossa. Luotan, että olen niin herkkäuninen ja minulla ei ole mitään varastettavaa. Hyvä vain, jos joku tulisi ja veisi muutaman roinan pois.

        Jaapas vain, että joku tulisi raiskaus-aikomuksissa vanhusten taloon???Eiköhän noita nuorempiakin riittäne?

        Jaa, jaa, ne marjat.

        Tuli mieleeni eräs lakka/hilla reissu sinne Ilomantsin korpiin, ilman karttaa. Oletimme, että niitähän löytyy, kun kaikki olivat kehuneet, vaan eipäs ollutkaan kuin ojitettuja soita.

        Ajelimme Kuopioon, jossa kahvilassa lukaisimme päivän lehteä ja otsikko "rääkyi"!!! Lakkoja löytyy, kun vain hieman tieltä poikkeaa??? Siis, miltä tieltä ja mihin suuntaan??

        Nolona palasimme kotiin ja totesimme sen kuuluisan lauseen; "paska reissu, mutta tulipahan tehtyä".


      • kankailla koluaja
        miranda 43 kirjoitti:

        Moi muori67

        Meillä oli siis sama saunapäivä, mutta minulla 12-1, siis päivällä. Laitan yleensä syötävää ja katselen yhdeltä kotimaista elokuvaa. Tietenkin lopun elokuvasta nukun, mutta väliäkö hällä, koska kaikkihan olen nähnyt.

        Tuolla "satunnainen kävijä" ounasteli, että viime yö olisi kesän lämpimin ja minä pidinkin ovet auki ulos saakka, koska olen ennenkin pitänyt, sillä en osaa pelätä rosvoja, vaikka asunkin rivitalossa. Luotan, että olen niin herkkäuninen ja minulla ei ole mitään varastettavaa. Hyvä vain, jos joku tulisi ja veisi muutaman roinan pois.

        Jaapas vain, että joku tulisi raiskaus-aikomuksissa vanhusten taloon???Eiköhän noita nuorempiakin riittäne?

        Jaa, jaa, ne marjat.

        Tuli mieleeni eräs lakka/hilla reissu sinne Ilomantsin korpiin, ilman karttaa. Oletimme, että niitähän löytyy, kun kaikki olivat kehuneet, vaan eipäs ollutkaan kuin ojitettuja soita.

        Ajelimme Kuopioon, jossa kahvilassa lukaisimme päivän lehteä ja otsikko "rääkyi"!!! Lakkoja löytyy, kun vain hieman tieltä poikkeaa??? Siis, miltä tieltä ja mihin suuntaan??

        Nolona palasimme kotiin ja totesimme sen kuuluisan lauseen; "paska reissu, mutta tulipahan tehtyä".

        Miranda kertoi förbiin menneestä hillan keruumatkasta. Niitä kyllä sattuu jokaiselle amatöörimarjastajalle. Samaan ketjuun kuuluu hyvä metsävadelma tai korvasienipaikka.
        Eräs luonto-opas kertoi erämatkastaan Korvatunturin kairassa.

        "Tulin suuren laitaan. Kypsää lakkasuota näkyi melkein silmänkantamattomiin, meinas tulla suru puseroon; täältä noita ei tule kukaan poimimaan", murehti.
        Mustikkaa ja puolukkaa on hyvänä marjavuonna yleisesti, mutta metsävattu vaatii aukkohakkauksen, sopivan ikäisen. Kauan sitten ojitetuilta soiltakin voi saada lakkaa omaa käyttöä varten.

        Tämä kesä ehti aikaisin erityisesti Lappiin. Viikolla jo YLE-tv:n tekstiviesti kertoi Ranuan hillamarkkinat avatuiksi. Ammattipoimijat ovat jo marjabisnestä tekemässä.
        Miten lie paarmatilanne soilla, kun on näin lämmintä. Sesonkiaika ehkä paarmoillakin.


      • miranda 43
        kankailla koluaja kirjoitti:

        Miranda kertoi förbiin menneestä hillan keruumatkasta. Niitä kyllä sattuu jokaiselle amatöörimarjastajalle. Samaan ketjuun kuuluu hyvä metsävadelma tai korvasienipaikka.
        Eräs luonto-opas kertoi erämatkastaan Korvatunturin kairassa.

        "Tulin suuren laitaan. Kypsää lakkasuota näkyi melkein silmänkantamattomiin, meinas tulla suru puseroon; täältä noita ei tule kukaan poimimaan", murehti.
        Mustikkaa ja puolukkaa on hyvänä marjavuonna yleisesti, mutta metsävattu vaatii aukkohakkauksen, sopivan ikäisen. Kauan sitten ojitetuilta soiltakin voi saada lakkaa omaa käyttöä varten.

        Tämä kesä ehti aikaisin erityisesti Lappiin. Viikolla jo YLE-tv:n tekstiviesti kertoi Ranuan hillamarkkinat avatuiksi. Ammattipoimijat ovat jo marjabisnestä tekemässä.
        Miten lie paarmatilanne soilla, kun on näin lämmintä. Sesonkiaika ehkä paarmoillakin.

        @kankailla koluaja

        Onhan noita marja reissuja tullut tehtyä ja joskus onnistunut hyvin, paitsi se Ilomantsin reissu!

        Se vain on ihmeellistä, ei kun totuus, että jokainen piiloittele nämä parhaat marja- ja sienipaikat, myös oma tyttären minulta!??

        Se kai tuli jo ilmi, että Karjalan-kunnailta olen kotoisin ja saunassa syntynyt, sillä enhän minä mihinkään Ilomantsiin olisi Espoosta porhaltanut.

        Espoon metsät , siis ne lähi alueet, huutomatkan päästä kodistani, tuli tutuksi, mutta eihän sieltä hilloja/lakkoja saanut. Sieniä ja mustikoita kylläkin.

        Nyt täällä hämeessä kun olen, niin en todellakaan uskalla yksin mennä mihinkään. On kai pakko mennä Espooseen keräämään mustikat, koska minulla oli tietty paikka, jossa kukaan ei käynyt. Samoin siellä oli puolukka-paikka, siis ei sellainen, että poikkeat vain metsään!!

        Lapsellani on tietyt kanttarelli- ja korvasieni paikat, mutta jos hä
        nen lapsensa ovat mukana, niin ehdoton vaitiolo vaaditaan.

        Turhaa, turhaa, kun 7-v löytää korvasienen tai 9-v löytää kanttarellin!!!

        Lähellä olisi Torronsuokin, jossa olisi mukamas lakkoja? Karpaloita keräsin kai desin, koska nohevimmat olivat ennen minua.

        Vaan mitäs minä suurella "saaliilla", kun ei ole pakastinta? Se on jäänyt ikuiseksi painajaiseksi, kun löysin "tuhansia" kanttarellejä, ja ajattelin tulla ne poimimaan? Koskaan en löytänyt sitä paikkaa uudestaan, että tällainen tapaus suunnistuksessa.

        Torille on vain mummelin mieli ja nyt huomasin, että "viimetipan" karpaloitakin saa edullisesti.


      • kankailla koluaja
        miranda 43 kirjoitti:

        @kankailla koluaja

        Onhan noita marja reissuja tullut tehtyä ja joskus onnistunut hyvin, paitsi se Ilomantsin reissu!

        Se vain on ihmeellistä, ei kun totuus, että jokainen piiloittele nämä parhaat marja- ja sienipaikat, myös oma tyttären minulta!??

        Se kai tuli jo ilmi, että Karjalan-kunnailta olen kotoisin ja saunassa syntynyt, sillä enhän minä mihinkään Ilomantsiin olisi Espoosta porhaltanut.

        Espoon metsät , siis ne lähi alueet, huutomatkan päästä kodistani, tuli tutuksi, mutta eihän sieltä hilloja/lakkoja saanut. Sieniä ja mustikoita kylläkin.

        Nyt täällä hämeessä kun olen, niin en todellakaan uskalla yksin mennä mihinkään. On kai pakko mennä Espooseen keräämään mustikat, koska minulla oli tietty paikka, jossa kukaan ei käynyt. Samoin siellä oli puolukka-paikka, siis ei sellainen, että poikkeat vain metsään!!

        Lapsellani on tietyt kanttarelli- ja korvasieni paikat, mutta jos hä
        nen lapsensa ovat mukana, niin ehdoton vaitiolo vaaditaan.

        Turhaa, turhaa, kun 7-v löytää korvasienen tai 9-v löytää kanttarellin!!!

        Lähellä olisi Torronsuokin, jossa olisi mukamas lakkoja? Karpaloita keräsin kai desin, koska nohevimmat olivat ennen minua.

        Vaan mitäs minä suurella "saaliilla", kun ei ole pakastinta? Se on jäänyt ikuiseksi painajaiseksi, kun löysin "tuhansia" kanttarellejä, ja ajattelin tulla ne poimimaan? Koskaan en löytänyt sitä paikkaa uudestaan, että tällainen tapaus suunnistuksessa.

        Torille on vain mummelin mieli ja nyt huomasin, että "viimetipan" karpaloitakin saa edullisesti.

        Onko toisilla marjastajilla hyvän marjapäivän jälkeen; Unet näyttävät varsinkin punaisia marjoja yhtenä mattona ja marjat ovat suuria. Näen näitä puolukan poimisen jälkeisenä yönä.


      • miranda 43
        kankailla koluaja kirjoitti:

        Onko toisilla marjastajilla hyvän marjapäivän jälkeen; Unet näyttävät varsinkin punaisia marjoja yhtenä mattona ja marjat ovat suuria. Näen näitä puolukan poimisen jälkeisenä yönä.

        kankailla koluaja

        Ei ole vuosiin ollut niin hyvää marja paikkaa, että unta näkisin. Puolukatkin ovat puolenlitran saaliita. Painajainen sellaisesta unesta tulisi, sillä en jaksaisi poimia niitä kaikkia ja kaikkihan ne pitäisi mukaan saada.


    • No, jaa karpaloita et tarvitse kuin vajaan kahvikupillisen kiisselliin, jos nyt sellaisia enää syödäänkään. Siskoni Nakkilassa Porin tienoilla, keitti kyllä maistuvan jälkiruuan niistä, kerman kera omilta lehmiltään.

      Toki on järkevää ostaakin marjansa, pääsy tielle tiettymille kun on jo riskialtistakin meidän ikäisinä.

      Huomenna lähden kuitenkin Sipoon tuttuihin maisemiin mustikkametsään, ja viivyn siellä jonkin aikaa. Kaikki tutut paikat pitää käydä katsastamassa, nyt jo odotan innolla nähdä muutoksiakin siellä, onhan aikaa n. 6 v. vierähtänyt kun viimeksi käväisin ohikulkumatkalla siellä :)

      Asuin sentään pitkäälti yli 30 vuotta Sipoon maalaismaisemissa, ja rakkaita tienoita ne vieläkin on tuttuine ihmisineen. Onhan siellä ex-mieskin, joka lupasi kahvit keittää iltapäivällä, ja mukavaa on nähdä pihapiirikin, jossa kukat joita istutin aikanaan, on kovasti kuulemma runsastuneet.

      Hyvää viikoloppua muillekin!

    • Huomenta Unikeot ;)

      Ei vielä ole unikeon päivä;)

      Aurinko taas herätti minut aikasin.

      Tulin laittamaan pirtin kahvit tippumman,tai josjoku ottaa nappikahveeta,vesipannu myös viheltää.

      Lämmintä päivää kaikille.
      näkyillään...

      • Tulin aamukahville, toin korvapuusteja tullessani, jakelen niitä oikealla tai vasemmalla kädellä. Nappikahvit ne on aina tuoreita.
        Einpä ole oikein pirtissäkään poikennut, ei minuulla mitään kiireitä ole ollut, puuttuu vain into kirjoitella. kesä on kaunis ja lämmin, viruun vain täällä kotona, no ehkä taas joskus poikkean, tämä lyhyt ilmoitus mielialastani. Voikaapa hyvin Late


      • marja-liisa...
        LateVaan kirjoitti:

        Tulin aamukahville, toin korvapuusteja tullessani, jakelen niitä oikealla tai vasemmalla kädellä. Nappikahvit ne on aina tuoreita.
        Einpä ole oikein pirtissäkään poikennut, ei minuulla mitään kiireitä ole ollut, puuttuu vain into kirjoitella. kesä on kaunis ja lämmin, viruun vain täällä kotona, no ehkä taas joskus poikkean, tämä lyhyt ilmoitus mielialastani. Voikaapa hyvin Late

        Kiitos kahvista ja korvapuusteista. Otin nyt semmosenkin,vaikka ei normaalisti kuulu ne kahvivehnäset minun ruokavaliooni. Minä vaan leivon kovasti, mutta toisten syötäväksi.
        Nyt alkaa sitten se säilöntä aika, ja sitä kestää myöhään syksyyn.. Joka päiväksi on jotain säilöttävää, Isäntä on löytänyt neljällä reissulla neljä täyttä sangollista lakkoja. Sanoi, että ei ole koskaan ollut näillä soilla niin paljon, kun nyt on. Ei ole kerännytkään kuin isommat. Ja ihan pienilläkin suoputamilla kuulemma on kovasti. Minä en ole edes suon laidalla käynyt, mutta täytyy niitä olla, kun kahteen tuntiin toi aina ihan täyden sangollisen.
        No minä olen keitellyt hilloja, ja laittanut ihan sellaisenaankin pakasteeseen.
        Mansikoitakin laitoin tänään sangollisen, ja suuren vadillisen jätin tuohon syötäväksi, kun nuorisoa tulee illalla, kaupunkilaisille aina maistuu. Ei kuulemma rahat riitä niitä aina ostelemaan. Ja niinhän se varmaan on . Kun siellä maksaa jo niin hirmuisesti se, että on pelkkä katto pään päällä. Ja siihen sitten sähköt, vedet, matkat ,puhelimet, ja netit,niin saapa siihen tienata, että kaikki saa maksetuksi. Ja kun niitä töitäkään ei kaikille ole, tai sitten ne on määräaikaisia, ja tosi huonolla palkalla. Ei ole helppoa nuorisollakaan.

        Tämä minun lapsenlapseni on nyt kyllä saanut olla töissä, ja poikakaverikin vihdoin sai työtä, vaikka olikin jo melkein vuoden työttömänä. Paljon on laittanut hakemuksia, ja itse etsinyt, mutta ei vaan ole napannut. Vaikka on todella nasakka ja moneen pystyvä kaveri. Ja ahkera kun muurahainen. Mutta ei näy sitä kysyvän nykyaikana. Ne vähätkin työt siirtyy ulkomaille.
        Ja ne nuorisotakuut, ihan tyhjää puhetta, työttömyys on vaan lisääntynyt.

        On se hyvä että ei enää tartte olla tuolla työntämässä ronttosta oven väliin. Mutta kyllä se meillä aikanaan oli helpompaa se työn saanti. Minäkään en edes ole ikinä käynyt tyonvälitystoimistossa. Ja töitä on edelleenkin liikaakin.

        Täytyy tästä lähteä iltaruuan laittoon. Pääsen kyllä vähällä, olen valmistellut puolivalmiiksi. Menkäähän marjaan, te joilla on kuntoa siihen, tai nauttikaa muuten kesästä. Tämä ihanuus on ohi nopeammin kun huomaammekaan!


    • Matamimimmi

      Kiitos Late korvapuusteista, kiitos kahvista!
      En ehtinyt aikaisemmin, sillä olin tuolla toisessa pirtissä luulemassa sonnia vasikaksi, vai oliko se vasikkaa mullikaksi.
      Kunhan luulottelin, epäilin. Kaikkeahan voi epäillä, ennenkuin näytetään toteen.

      • 75 hevat

        Mustikkamaitoa syödessäni piiperrän muutaman rivin. Hiljalleen hiivin metsän reunalla ja sain marjamaidoksi,hyvää tuntuu huonolle vatsalle tekevän.
        Täällä edelleen helle-aalto on,vaikka yöllä aina ukkonan rumahteleekin päivät helteisiä...Anteeksi,kun ilkeän teiltä kysyä onko kenelläkään koliitti basillia suolistossa-neuvoa olisin vailla. Totesivat,kun letkuja olen niellyt 4-5 kertaa molemmista päistä,jotta lääkettä ei ole.Saan joskus 1-2vko rauhan ja sitten taas tuskat -poltot ja vc juoksut alkaa. Tuntuu hermot loppuvan ja tietenkin ,minun nallekarhultakin. Uskon aina parempaan huomiseen,vaikka joku hetki kaipuuta poiskin. ystävyydellä.heta


      • staili tarttuu

        Artukaisten kylän likka oli kuukauden piikomassa Vantaalla. Tuli sitten kotona käymään.Kysyi.

        Hei äiti, onko tuo eläin lammas vai bessi?


      • miranda 43
        75 hevat kirjoitti:

        Mustikkamaitoa syödessäni piiperrän muutaman rivin. Hiljalleen hiivin metsän reunalla ja sain marjamaidoksi,hyvää tuntuu huonolle vatsalle tekevän.
        Täällä edelleen helle-aalto on,vaikka yöllä aina ukkonan rumahteleekin päivät helteisiä...Anteeksi,kun ilkeän teiltä kysyä onko kenelläkään koliitti basillia suolistossa-neuvoa olisin vailla. Totesivat,kun letkuja olen niellyt 4-5 kertaa molemmista päistä,jotta lääkettä ei ole.Saan joskus 1-2vko rauhan ja sitten taas tuskat -poltot ja vc juoksut alkaa. Tuntuu hermot loppuvan ja tietenkin ,minun nallekarhultakin. Uskon aina parempaan huomiseen,vaikka joku hetki kaipuuta poiskin. ystävyydellä.heta

        heta
        Googlesta löytyy paljon tietoa. Voin vain sääliä, sillä olet saanut vaikeasti hoidettavan vaivan.


      • Ei enää muistanut
        staili tarttuu kirjoitti:

        Artukaisten kylän likka oli kuukauden piikomassa Vantaalla. Tuli sitten kotona käymään.Kysyi.

        Hei äiti, onko tuo eläin lammas vai bessi?

        Täällä meidän kylällä likka katsoi, kun kukko kiekui, niin kysyi äidiltään, mikä lintu toi on mikä aidalla laulaa?


    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, pitihän sitä pirttiin kurkata vaikka ei kummempia kuulukkaan.
      Jotenkin kirjoitus haluttomuus iskenyt, ehkä väliaikaista on, toivottavasti.
      Kotona taas olen ja torille teen lähtöä, niitä mansikoita aion vähän hankkia, jos ei hinta pilviä hipoisi.

      Nauratti ihan tuo "staili tarttuu" muuttuminen, niin se on tarttuu se kaikenlainen tauti, ehkä ihan halustakin, onhan se niin "hienoa".
      Mustikka aika se alkaa olla ja vatsalle tosiaan hyvä marja, hapoton, sen luulisi useammalle sopivan, toivottavasti hetallekin.

      Tuo luulottelu on aika yleistä, minä en siihen energiaani hukkaa, jos ei selvästi tunnistaudu, olkoon vaikka ukko mustalainen;)
      Minua ei kiinnosta kuka viitsi ilkeyksiä suoltaa, olkoon hänen huvinsa, minä yritän vastata näistä omista höpinöistäni.

      Jopa on olut antoisia suo Marja-Liisan miehellä, en tiedä yhtäkään suota lähialueella, en kyllä jaksaisi kulkeakaan, joten ilman sitä herkkua pitää pärjätä.
      Joku kysyi näkyykö marjat unissa, kyllä ja usein päivälläkin, kun silm,ät sulkee;)
      Mustikoita pitää vähän yrittää keräillä ja vattuja, puolukoita myös.
      Toivottavasti sitä säilömistä minullekin vähän kertyy.

      Ynnämuulla varmaan myös hilla sato kertyy, niitä kai nyt joka suolla, ainakin pohjoisemmassa, ihanaa jos ihmiset saa tätä keltaista herkkua, minulle riittää mansikatkin;)

      Nyt on pakko lähteä katsomaan saanko sitä herkkua vielä pakkaseen.
      Lienee tarttuvaa tautia tuo kirjoittelu haluttomuus, Latekos sen taudin toikaan pirttiin, no kai se meistä jokaisesta itsestä lähtöisin on ja paranee taas kun sen aika tulee.
      Sitä odotellessa ja kai se jo huomiseksi ehtiikin, näin luulen, moi,moi;)

      • Tosiaan minulla on laiskamato ollut yli puoli vuotta, muuten olenhan silloin tällöin ilmoittautunut. Kyllä siinä on sairaudellakin osuutensa. Voippa paksusti, Late.


    • Hyvvee päevee;)

      Kävin kuapunnilla,ei oes pitännä männä,siellä mänöö nuo vähät eurot äkkiä,no onhan nyt jiäkuapissa muutaen ku valo;)

      Meillä piliveilöö vähä,vua ee aenakaa vielä saa vettä.

      Entine likka olj kaapunnissa piikomassa ja tulj sitte mualle käämää ja läks renkipoijan kanssa verkkoja nostamaa,kehu sitte;minulla on hieno kombineessi katoppas ja nosti helemojaa,renki kahto ja sano;v..uks ne enne tuota sano.se olj sitä aekoo ku naislilla eiollu alushousuja.
      Olinko hirveen tuhma;)???

      No näkyillää...

    • Matamimimmi

      Tosijuttu: Erään aikakausilehden toimittajan äiti oli Savon maaseudulta kotoisin ja antoi lastensa(mm kyseisen toimittajan)viettää kesät mummolassa, Savossa.
      Kun lapsi kotiutui sitten loman jälkeen Helsinkiin, niin äitinsä kanssa liikennevaloissa pysähtyessään katsoi taivaalle ja sanoi:"Kaho äet lentokone männöö!"
      Savon maaseudulta kotoisin oleva äiti oli tulipunainen kasvoiltaan ja alkoi kovaäänisesti puhua muuta. Häpesi maalaista syntyperäänsä.
      Maalla asuminen ja juuret maaseudulla on minun mielestäni lisäarvo, eikä ainakaan näinä päivinä häpeämisen aihe.

      • Tuo on totta,

        mitä Matamimimmi kerroit, nykyisin ymmärretään maalla kasvaneiden saaneen maailmasta oikean käsityksen aivan alkujuuristaan alkaen, he ovat oppineet liikkumaan ja tekemään työtä, luottamaan itseensä ja omiin kykyihinsä.
        Todella lisäarvo, sillä kaupungissa lapsen kasvattaminen työhön on paljon vaikeampaa kuin maalla.
        Sellainenkin asia on olemassa kuin työn ilo. Sekin on hyvä kokea jo lapsena, niin ajattelen nykyisin.
        Piää mennä. Hyvää päivänjatkoa!


      • Matamimimmi
        Tuo on totta, kirjoitti:

        mitä Matamimimmi kerroit, nykyisin ymmärretään maalla kasvaneiden saaneen maailmasta oikean käsityksen aivan alkujuuristaan alkaen, he ovat oppineet liikkumaan ja tekemään työtä, luottamaan itseensä ja omiin kykyihinsä.
        Todella lisäarvo, sillä kaupungissa lapsen kasvattaminen työhön on paljon vaikeampaa kuin maalla.
        Sellainenkin asia on olemassa kuin työn ilo. Sekin on hyvä kokea jo lapsena, niin ajattelen nykyisin.
        Piää mennä. Hyvää päivänjatkoa!

        Kutsuit minua vanhalla tutulla nimimerkilläni! Oikeastaan, jos minut parhaiten Matamimimminä tunnetaan, niin otan sen sitten käyttöön, jos vielä voin. Ainakin pitää ensin tuulettaa, pestä ja putsata nikkivarkaan jäljiltä.
        Työstä olen kanssasi samaa mieltä. Nuorena vitsa väännettävä.
        Maalaismukulat joutuivat ainakin minun lapsuudessani osallistumaan kaikkiin talon töihin. Ei tietenkään raskaisiin hommiin, mutta kasvimaan kitkeminen , tiskaaminen, lehmäpaimenena ol ynm olivat penskojen hommia.
        Nyt olen laiskistunut. Ukko kävi jo ovella möykkäämässä, että alahan tulla vänkäriksi.


    • SkillaN*

      Huomenta, uusi aamu ja kauniina, pilvettömältä taivaalta ennustaa lämmintä päivää.
      Onhan tätä tänä kesänä saanutkin, aurinkoa ja lämmintä.
      Niin se vaan on, että päivät eivät ole veljeksiä ja joskus sellainen fiiliskin eteen tulee, että kirjoitus ei suju.
      Sinulle Late toivon, että kuntosi kohenee ja pääset vielä ajelemaan sinne mökkisi maisemiin, ikävä on vaivojen seurassa elellä.
      Oikein hyvin olet muistanut pirtin vieraskirjan kaikesta huolimatta, sehän se olisi tärkeää jatkuvuuden vuoksi.
      Kirjoittamiset vähenee itsekullakin ja on monelta lopahtanut kokonaan, ei aikaakaan kun pirttimme siirtyy muistojen joukkoon.
      Eihän sekään maailmaa kaada, kyllä noita aloituksia tulee, hyviäkö, no ehkä niitäkin.
      Tuosta paksusti voimisesta, voinhan minä, aivan sanatarkasti, paksusti;)

      Mikähän se onkin, että tämä savon murre on kaikille sellainen kummajainen ja häpeilyn kohde, minusta hauska, hymyn saa herkästi kohomaan huulille, kun sitä kuuntelee.
      Esa Pakarinen hauskasti savoa tutuksi teki ja oli varmaan monen naurun aihe juttuineen hänkin.
      Ihmisiä kaikki olemme murteinemme, savolaisetkin.

      Mansikat sain pakkaseen ja kyllähän ne aika kehnoksi oli menneet, pehmenneitä, kaukana niistä marjoista mitä omista penkeistäni sain, mutta tyytyminen on.
      Vielä sieltä maalta niistä penkeistä jotakin voin kerätä, kun sinne kotiudun.
      Tykkään syödä mansikoita talvella, illalla aina mansikka rasian tyhjennän ja hyvältä ne maistuvat vaikka ei ihan primana pakkaseen saanutkaan.
      Kademielin kuuntelen miten ihmiset hilloja ovat löytäneet, eilen ystävätär kertoi kymmeniä litroja keränneensä, totesi kyllä että voimille otti.
      Eipä minusta suolle ole meniäksi, joten ostan jos mielihalu suureksi kasvaa, olenhan ilman ollut tähänkin asti;)
      Mustikkaan kyllä aion, niitäkään en kovin paljon tarvitse, on entisiä pakkasessa.
      Vattuja kerään jos niitä nyt tulee niin kuin enteet näyttää, mehuksi keitän, hillona ei oikein tykkää kukaan, kun siemenet niin kovia.
      Osan pakastan ihan vaan marjoina.
      Suuniteltu tälläisiä on, miten sitten toteutuu aika näyttää.

      Tänään kokoonnutaan emännät yhden ystävän mökille, mukava iltapäivä tiedossa, jos entiset merkit paikkansa pitää, miksipä ei pitäisi tuttuja ihmisiä ollaan.
      Huomenna sitten rantakalan ja kahvittelun vuoro isolle porukalle, eiköhän tuo sataa henkeä ainakin tarkoittane, toivottavasti sää suosii.
      Mukava nähdä väkeä parin kuukauden tauon jälkeen, ilosia, ruskettuneita ihmisiä varmaan kaikki;)
      Pari kuukautta vielä ja sitten alkaakin se joka viikkoinen yhdessä olo, jos Luojamme näin sallii.
      Olisi se melko ikävää ollakin, jos ei näitä harrastuksia olisi, mitä sitä päivät pitkät tekisikään, toivon että kunto vielä kauan kestää nämä menemiset.
      Mukavaa päivää kaikille, näin maailma tänään makaa, me siinä mukana, hei vaan.

      • marja-liisa...

        Huomenta!

        Toivotaan, että se kunto kestäisi itsekullakin, ja että tämä loppuelämä olisi jotenkin mielekästä. Syksyä pelkään jo minäkin. Kun kaikki ulkotyöt loppuu, ja pimeys ja liukkaus alkaa. Niin kyllä se kuntokin taas alkaa hiipua. Nyt kun on ollut noita ulkohommia , kantamista, ja raatamista, niin selvästi huomaa, että on paremmassa kunnossa. Jaloissa on voimaa. Portaiden nousut sujuu jo hyvin.

        Ja tällä kylällä ei ole yhtikäs mitään toimintaa, johon voisi osallistua. Olisi aina lähdettävä ajamaan tuonne pimeälle tielle parin kymmenen kilsan päähän. Siellä sitten olisi kansalaisopiston piirit, ja eläkeläisten kokoontumiset.
        No täytyy kai vaan ruveta niitä sukkia kutomaan. Kahdeksankymmentä paria olisi kyllä jo kasassa valmiina. Täytyy yrittää taas niitä jollekkin isommalle firmalle kaupata liikelahjoiksi. Niin olen niitä saanut aina menemään. Paras kauppa oli, kun suuri kiinteistötoimisto osti 100 paria. Siihen ei edes varastot riittäneet, piti kutoa ahkerasti lisää.

        Myyjäisissä menee Joulun alla jonkun verran, mutta ei paljon muulloin, Ja paikallinen suoramyyntiliike myy myös Joulun aikaan. Mutta kun kaikki mummot kutoo, niin niitä on aina tarjolla.

        Isäntä tuli taas suoreissultaan. Enää ei ole sanko kuin puolillaan. Kehui, että jälkiä oli vaan kovasti lisääntynyt.

        Mansikka homehtuu täälläkin, saa koko ajan heitellä huonoja pois. Marjaa kyllä tulisi vielä kovasti, jos poutaa olisi. Mutta päivänkin sade pilaannuttaa paljon.

        No jatketaan harjoituksia! Voikaa hyvin kaikki!


      • Mimmi vaan

        Ei kahvipirtti "konkurssiin" mene. Kesä vaan karsii kirjoittajia, sillä ulkona on mukava olla kun on lämmintä. Sisällä ja varsinkin koneen edessä ei malta kauaa olla, sitä paitsi paikallaan istuminen väsyttää enemmän kuin pikku puuhastelu ulkotiloissa.
        Isäntä lähti pihalle ja kehoitti tulemaan perässä. Minusta on apua laajan nurmikon leikkuussa, koska nostelen haravn varrellapensaitten oksia pois leikkurin terän edestä.
        Kivaa päivän jatkoa Toivoo eeninen Matamimimmi, nykyinen Mimmi vaan , tai milloin mikäkin. Joka tapauksessa kerron ainakin täällä tuttujen mukavien ihmisten joukossa kuka olen. En oikein osaa esiintyä tuntemattomana. Eihän täällä leppoisassa Pirtissä kukaan muukaan salaile henkilöllisyyttään.


      • eldankaa
        marja-liisa... kirjoitti:

        Huomenta!

        Toivotaan, että se kunto kestäisi itsekullakin, ja että tämä loppuelämä olisi jotenkin mielekästä. Syksyä pelkään jo minäkin. Kun kaikki ulkotyöt loppuu, ja pimeys ja liukkaus alkaa. Niin kyllä se kuntokin taas alkaa hiipua. Nyt kun on ollut noita ulkohommia , kantamista, ja raatamista, niin selvästi huomaa, että on paremmassa kunnossa. Jaloissa on voimaa. Portaiden nousut sujuu jo hyvin.

        Ja tällä kylällä ei ole yhtikäs mitään toimintaa, johon voisi osallistua. Olisi aina lähdettävä ajamaan tuonne pimeälle tielle parin kymmenen kilsan päähän. Siellä sitten olisi kansalaisopiston piirit, ja eläkeläisten kokoontumiset.
        No täytyy kai vaan ruveta niitä sukkia kutomaan. Kahdeksankymmentä paria olisi kyllä jo kasassa valmiina. Täytyy yrittää taas niitä jollekkin isommalle firmalle kaupata liikelahjoiksi. Niin olen niitä saanut aina menemään. Paras kauppa oli, kun suuri kiinteistötoimisto osti 100 paria. Siihen ei edes varastot riittäneet, piti kutoa ahkerasti lisää.

        Myyjäisissä menee Joulun alla jonkun verran, mutta ei paljon muulloin, Ja paikallinen suoramyyntiliike myy myös Joulun aikaan. Mutta kun kaikki mummot kutoo, niin niitä on aina tarjolla.

        Isäntä tuli taas suoreissultaan. Enää ei ole sanko kuin puolillaan. Kehui, että jälkiä oli vaan kovasti lisääntynyt.

        Mansikka homehtuu täälläkin, saa koko ajan heitellä huonoja pois. Marjaa kyllä tulisi vielä kovasti, jos poutaa olisi. Mutta päivänkin sade pilaannuttaa paljon.

        No jatketaan harjoituksia! Voikaa hyvin kaikki!

        Luontoihmiselle kesähelteinen suo on mieltä elähdyttävä kokemus. No onhan se! Suokasvien aromikas tuoksu palauttaa mieleen vanhan muistot kossi-ikäisestä saakka. Puukko meillä aina oli mukana.
        Sillä sai tehtyä onkivavan pihjalapuista lammen onkireissua varten. Vaikka se laitonta olikin tuohesta tehdyillä ropeilla tuotiin lakat, tai mesimarjat tuoksuvina kotiin. Myös kalapaisti parhaassa tapauksessa.

        Nyt tuo kaikki on jo...


    • 75hevat

      Kaikille kaunista kesäpäivää. Tänä kesänä ei kenenkän tartte valittaa ettei ole
      lämmintä, huonoille jo tuskaiseksi käy. Mustikoita kohta saadaan keräillä talven
      iloksi ja terveydeksi. Kukka vainiot ovat parhaimmillaan,iloa silmälle,joka saa jopa hyvälle mielelle. Noin pari kuukautta ja sitten ,ehkä talviasunnolle,kun pitkät pimeät tulee,käymme ehkä joskus päivisin puolukat ja sienet täältä tutuista maisemista.. Tietenkin minusta ehkä paljon ole apua,mutta seurana ja ruokaa pöytään laittamassa. Kyllä alkaa elämä voittaa ,jospa se siitä täytyy vahvasti uskoa..


      Kiitos taas seurasta tapaillaan taas heta.

    • meri-kukka98

      Nyt tuulet nuo viestin jo toivat, ma purtehen astua saan.
      Kun laineiden laulelot soivat, käyn merta ma samoamaan.
      niin, niin, niin, niin,
      merten kun laulut ne raikuvat.
      Ken, ken, ken ken .
      Maalla nyt viihtyisi vaan..........jne.

    • Tuo tarttuva sävel toi aaltojen keinunnan mieleen :) Hyvää matkaa, jos lähdössä olette!
      Merituulten raikkautta ja kalasaaliitakin pannuun!

    • SkillaN*

      Huomenia keskelle viikkoon, hieman harmaana aamu valkesi ja uhkaavasti harmaus lisääntyy.
      Olisi sitä nyt poutaa vielä tälle päivälle tarvittu, kun yli sata ihmistä rantakalan syöntiin tulee, no on mahdollisuus onneksi katokseen päästä, jos vesikuuro yllättää.
      Eilinen mökki vierailu oli onnistunut, voi sitä emännän ahkeruutta millä meitä kestitsi,
      oli jokaisen makuun sopivaa, kyllä kelpasi pöydän antimet.
      Sauna ja kaksikymmentä kolme asteinen vesi kruunasi päivän.
      Vastan teonkin opin isännän pitäessä oppitunnin ja vasta kainalossa kotiin lähdettiin, pakkaseen laitan ja sitten joulu saunassa kesää muistelen vastan kera.
      Todettiin yhdestä suusta, miten tärkeää ystävyys onkaan.
      Emäntä vielä kasvispiirakkaa evääksi laittoi ja ohjeen kanadalaiseen salaattiin, mikä oli aivan ihana.

      Sukkatalkoita minäkin yritän, mutta paljon pienemmissä määrin, kuin Marja-Liisa, elomarkkinoille niitä väsään, jospa kauppa siellä kävisi.
      Ulkopuolisia ostajia on etsittävä, tämä oma eläke ikäinen väestö, neuloo itse sukkansa ja pääasiassa myyjäisten käviät koostuvat eläkeläisistä, siis koko kansan torille on yritettävä.
      Voi olla että sieltä löytyy näitä uusosaamattomia, joilta ei sukan neulominen onnistu;)

      Yllättävän paljon noita soita löytyy kaupunkienkin lähistöltä, kun kertovat niillä kiertävänsä, onhan se oma ihmeellinen paikka se suokin, minulle vaan melko outo ja tuntematon.
      Vieläkö sellaisia soita löytynee, missä voi pudota suonsilmään?

      Tuolla lueskelin palstan kirjoituksia ja ihmettelen tätä nikki sekoilua, kuka onkaan kuka, en ole koskaan nikkiäni vaihtanut, en tunne tarvetta siihen ja jos kirjaudun oikein, ei sillä voi kukaan kirjoitaa,
      Taas puskaan menoakaan en ole toteuttanut, siihenkään ei ole tarvetta, uskallan omalla nikilläni viestini laittaa, ulkopuolelle pirtinkin.
      Tapani on, että en loukkauksia kirjoita, jos ei muuta tarvetta ole, jääköön sekin.
      Susmorsian tuolla ketjussaan kirjoitti kilpirauhasen vajaatoiminnan vaikutuksista, en ole huomannut suuremmin mitään oireita, vaikka vaiva minullakin on ja pilleri aamuisin, kai siinäkin on monenlaisia vaikutuksia, eri ihmisille.
      Loppuelämäni sitä saan lääkitä, mutta hyvä jos ei tämän suuremmin oireile.

      Oikein ilostuin, kun sinne mökille eilen ajelimme, näin sellaisen vanhanajan kukkaniityn, oli niin kaunis, sellaisen haluaisin sinne maalle saada.
      Onhan se toisen läsnäolo hyvä, vaikka ei apua paljon pystyisikään antamaan, juttu kaverina kumminkin, sekin on yhtä tärkeää, tietää jonkun kuuntelevan ja vastauksen antaa.
      Jospa alkaisi kuntosi jo kohentumaan hevat, kun siellä maalla olemisen hyvät puolet olet itseesi imenyt;)

      Noin sitä voi laulaa, kun vene kiitää ulapalla, vai kiitääkö se, purjeillako menette, tuulen armoilla?
      Kai se moottori pitää olla purjeveneessäkin, millä matka jatkuu, jos tuuli tekee topin.
      Tuo vesillä olo ei ole minulle tullut oikein tutuksi, vaikka uimista ja onkimista tykkäänkin harrastaa, oikein moneksi viikoksi seilaamaan ei minusta ole, liian lyhyt pinnainen olen.
      Mukavia tuulia vaan meri-kukka teille sinne vesille.

      Taas on turinaa tullut, ketä kiinnostaa lukea, hyvä niin, voi toki hyvin ohoittaakin, ei mitään ihmeellistä nämä tuotokseni ole.
      Toivotan kuitenkin taas mitä nautittavampaa päivää kaikille, ottakaa kesästä irti se kaikki mikä kohdalle sattuu, niin teen minäkin.

    • Aamupäivää.

      Katsoiko kukaan eilen illalla Teemalta tuli sitten nostalgista ohjelmaa.
      Ihan vahingossa osuin,kun meinasin "töllön"sammuttaa.

      Repe Helismaan sanoittamaa musiikkia.
      Oli se Tapsa Rautavaara monitoimimies aikoinaan.

      Nyt näyttää meillä nousevan tummia pilviä,lupasihan se säätieteilijä täksipäiväksi sateita,saanyt nähdä.

      Hyviä veneilykelejä Merikukalle.

      Lämmintä kessee kaikille.
      näkyillään...

    • Kiitos "hyvän tuulen" toivotuksista. Purjeveneessä on purjeet ,Tietty.
      Mutta myös moottori- ilmanmuuta. Esim Saimaan kanavalla ei saa
      ajaa kuin moottorilla, ei edes sulkuun pääsisi pelkillä purjeilla.
      On kuitenkin 8 kertaa menty kanava alas ja tulomatka tietenkin.
      Siis 16 kertaa läpi kanava. Se oli silloin nuorempana ja notkeampana.
      Useinmiten moottori on välttämätön laituriin tullessa ja poistuessa.
      Olisko pari kertaa elämän aikana ollut niin sopiva, leppoisa ja oikeansuuntainen tuuli, että on voinut hiljaa lipua laituriin ilman mootoria

      Tuosta rantakalasta tuli mieleen yksi reissu. Olimme Vilkaharjun laiturissa.Aiemin illalla toimitsijamies kävi .toivottelemassa, että tulkaa tekin rantakalalle illalla kunhan he keittävät sen.
      Nuottaa olivat vetäneet, varalta oli kuitenkin ostaneet muikkuja ellei kalasaalista tule tarpeeksi.
      Aikaa kului myöhäiseen ja mukana olleet, silloin 7-8 vuotiaat lapsen ehtivät jo yöpuulle kun mies huhuili rannalta että tulkaa nyt syömään ...
      En muista koskaan nähneeni miten sujakasti päivävaatteet viskasivat päälleen ja monoksi. Siinä ei äsken nautittu veneen iltapala merkannut mitään

      Hyväähän se oli ruisleivän kanssa- oikeaoppisesti tehty.
      Rannalla oli jokin yleisötapahtuma- me veneilijät päästiin vähän niinkuin "siivellä". Kivasti huomioivat veneilijätkin.

      Onhan se kokonaan eri "maailma", kun köydet laiturista irroittaa.
      Saimaan kauniita vesistöjä ja Savonlinnankin seutuvilla tosi kaunista.
      Punkaharjut sun muut. Siinä jos missään "sielu lepää" ilman kiirettä.
      Asiat saavat oikean arvojärjestyksen. Joutavat toisarvoiset pikkuasiat menevät suoraan "roskakoriin.

      Hyvää kesän jatkoa kaikille, missä itsekukin sitä viettää.

    • Matamimimmi

      Hyvää aamupäivää!
      Vieläkin ihmettelen sitä, että rekisteröidyllä nikilläni oli päästy kirjoittamaan. Kunpa joku voisi edes pikkuisen valottaa kuinka se on mahdollista. Nyt nikkivaras on luovuttanut nikkini takaisin, ainakaan en eilen huomannut, että kukaan muu olisi kirjoittanut Matamimimminä.
      Minunkaan tapani ei ole piileskellä puskissa, joten haluaisin aina esiintyä omana itsenäni.
      Uhkasin mennä puskaan, mutta se on jotenkin luonteelleni vierasta, joten avoimesti kohti tätäkin alkanutta päivää ja työskennellään pihahommissa kun vielä aurinko paistaa, ja onneksi sää vähän viileni.
      Mustikkametsäkin kutsuu. Nykyisin en käytä ohuita hanskoja marjanpoiminnassa,kuten nuorena. Voi noita turhamaisuuden aikoja! Sormet eivät saaneet "likaantua".

      • Matamimimmi

        Eihän Matamimimmi ole rekattu, sillä rekattu nikki on sininen ja sitä kun vie kohdistimen nuolen nikin päälle ilmaantuu alleviivaus.
        Rekattua nikkiä klikkaamalla pääsee ko. nikin profiiliin.

        Sinun nikkisi ei toimisi näin. Minäkin voin sen nyt tähän viestiini laittaa nikiksi, kuten huomaatte.
        Jotain ristiriitaa on selityksissäsi.

        (nikitön itse)


    • merhuisku

      Joutsenilta terveisiä,niillä tällä hetkellä 2 poikasta aivan ihania,kun lipuvat meidän
      laiturin vierllä..Näyttävät onnellisilta ,heillä varmaan meillekin on onnellisuutta annettavana. Ylväiltä luonnon lapsilta ja uskollisia ovat toisillensa,joten on meille oppimista.

      • Matamimimmi

        Oln mielestäni rekannut Matamimimmin, mutta jos en ole, niin taidan rekata sen. Joka tapauksessa, miksi käyttää samaa nimimerkkiä kuin joku toinen, joka on kirjoittanut sillä pitkän aikaa.
        Kuitenkin, jos et tuon ilkeämipiä viestejä lähettele, niin voihan täällä olla kaksikin samalla nimimerkillä kirjoittajaa. Joka tapauksessa mielikuvituksen puutetta osoittaa jos täytyy käyttää samaa nikkiä kuin joku toinen.
        Muuten, katsohan Kahvipirtissä ympärillesi! Skillanillakaan ei ole sinisiä kirjaimia, eikä Hevatilla! Jotain outoa koko asiassa.
        Facebookissa ei voi nimettömänä ollakaan. Koko nimi täytyy ilmoittaa, samoin syntymäaika, valokuvakin. Tännekin laittaisin kuvani, mutta en oikein saa sitä onnistumaan. Vävy sanoi, että olen ottanut jonkun toisen tilin siellä, enkä muista salasanaa, joten olkoon!


      • (nikitön itse)
        Matamimimmi kirjoitti:

        Oln mielestäni rekannut Matamimimmin, mutta jos en ole, niin taidan rekata sen. Joka tapauksessa, miksi käyttää samaa nimimerkkiä kuin joku toinen, joka on kirjoittanut sillä pitkän aikaa.
        Kuitenkin, jos et tuon ilkeämipiä viestejä lähettele, niin voihan täällä olla kaksikin samalla nimimerkillä kirjoittajaa. Joka tapauksessa mielikuvituksen puutetta osoittaa jos täytyy käyttää samaa nikkiä kuin joku toinen.
        Muuten, katsohan Kahvipirtissä ympärillesi! Skillanillakaan ei ole sinisiä kirjaimia, eikä Hevatilla! Jotain outoa koko asiassa.
        Facebookissa ei voi nimettömänä ollakaan. Koko nimi täytyy ilmoittaa, samoin syntymäaika, valokuvakin. Tännekin laittaisin kuvani, mutta en oikein saa sitä onnistumaan. Vävy sanoi, että olen ottanut jonkun toisen tilin siellä, enkä muista salasanaa, joten olkoon!

        Hyvä Matamimimmi,
        minä "nikitön itse" en missään tapauksessa ilkeillyt viestilläni, vaan tarkoitukseni oli neuvoa. En ole kanssasi ollut sananvaihdossa palstalla aiemmin muistaakseni.

        Tuossa olen samaa mieltä kanssasi, ettei ole fiksua käyttää samaa nimimerkkiä toisen kanssa,,,siis siinäkään tapauksessa vaikk' ei se olisi rekattu. Onhan kahvipirtin Hintriikakin tällainen vakinainen rekkaamatta.
        Se on kuitenkin mahdollista, ilman että esim. ylläpito siihen puuttuisi.
        Rekattua ei kukaan toinen voi käyttää.

        ps. Rekattu mm SkillaN voi kirjoittaa kirjautumatta omalla nikillään, kun hieman sitä muuttaa esimerkiksi laittaa vaikka * perään tai pisteen. Silloin se menee läpi sen pienen eron vuoksi ja nikki ei ole sininen silloin.
        Silloin kun minä olin rekisteröity jäsen ja kirjoittelin enemmän, nikkini oli
        catleija-ek ja saatoin kirjoittaa kirjautumatta catleijaek nikillä.
        Toivottavasti osasin jkv selventää näitä nikki asioita.

        Toivon että sain sinut vakuuttuneeksi etten ole joku kanssasi riidelleistä. Muussa tapauksessa en jaksa jatkaa viesteilyä.


    • Matamimimmi, en aina viitsi kirjautua, siksi nikkini tähden kanssa, sillä en voi kirjoittaa pelkällä Skillanilla.
      Rekistöritynyt olen ja useimmiten aloituksen teen oikealla rekisterissä olevalla.
      Minun onneni on ollut, että en ole saanut nimimerkilläni" siis Skillan* perääni"
      Oikeassa on edellinen kirjoittaja, minun rekatulla ei kukaan pysty kirjoittamaan, tällä toisella kyllä.

      Tämä sitä selittelyä mitä inhoan, mutta yritänpä nyt kuitenkin "pulputtaa"
      Tämä nyt esiin tuleva viesti rekatulla;)

      • Matamimimmi

        Jahas! Minä yritin rekata juuri äsken "itseni", mutta tauluun tuli punaisella, että nimimerkki on varattu toiselle henkilölle.
        En kovin paljoa tiedä näistä palstan käytännöistä, sillä en ole moneen monituiseen vuoteen ollut täällä keskustelupalstalla. Facebookissa kylläkin, missä nikkinä on koko nimi paljon henkilökohtaisia tietoja.
        Olkoon nyt miten tahansa, niin jollakin on rekisteröitynä Matamimimmi.
        Jos en olisi näin laiskanpulskea, niin ottaisin asiasta tarkemmin selvää, mutta onko sen nyt väliä. Spekulointi on paljon hauskempaa, että kuka, miksi?:)


      • ihme juttu
        Matamimimmi kirjoitti:

        Jahas! Minä yritin rekata juuri äsken "itseni", mutta tauluun tuli punaisella, että nimimerkki on varattu toiselle henkilölle.
        En kovin paljoa tiedä näistä palstan käytännöistä, sillä en ole moneen monituiseen vuoteen ollut täällä keskustelupalstalla. Facebookissa kylläkin, missä nikkinä on koko nimi paljon henkilökohtaisia tietoja.
        Olkoon nyt miten tahansa, niin jollakin on rekisteröitynä Matamimimmi.
        Jos en olisi näin laiskanpulskea, niin ottaisin asiasta tarkemmin selvää, mutta onko sen nyt väliä. Spekulointi on paljon hauskempaa, että kuka, miksi?:)

        Miksi et käytä edellistä rekisteröimääsi Seku'a ?


    • Samaan hengenvetoon.

      Kertakaikkiaan!
      Tuossahan Skillan juuri kertoi ettei voi itsekään kirjoittaa Skillanina kuin rekattuna, jos ei rekkaa on lisättävä eteen tai taakse joku merkki.

      Kun Matamimimmi kirjoittaa 'mustilla' kirjaimilla nimimerkkinsä ei tuota Matamim... ole rekattu se osoittaa sen mutta pystyt sen kyllä rekkaamaan.

      • Matamimimmi

        Ehkä en ymmärrä kaikkea, mutta yritin rekata Matamimimmin vajaa tunti sitten, mutta sanottiin, että nimimerkki on varattu jollekin toiselle.


      • ''''''
        Matamimimmi kirjoitti:

        Ehkä en ymmärrä kaikkea, mutta yritin rekata Matamimimmin vajaa tunti sitten, mutta sanottiin, että nimimerkki on varattu jollekin toiselle.

        Yrititkö tuolta ylhäältä Liity jäseneksi-kohdasta?
        Sieltä kohtaan Rekisteröidy.

        Jos jollakin on rekisteröitynä tietty nimimerkki, ei sitä kukaan muu voi käyttää.
        Laita asiasta aloitus tänne palstalle, joskus ylläpito jopa vastaa!

        *eka viestini tähän ketjuun*


      • Matamimimmi kirjoitti:

        Ehkä en ymmärrä kaikkea, mutta yritin rekata Matamimimmin vajaa tunti sitten, mutta sanottiin, että nimimerkki on varattu jollekin toiselle.

        Laita siihen jokin sallittu lisä. Helppoa se on, teksti ohjaa kyllä.


    • *Kukkahame* edelleen

      Sen uskon kun kävin yhteisössä sieltä löytyy kaikki rekatut.
      Annan vinkin että löydät yläpalkin alla on suomi24 nimikepalkki
      Etusivu,,Keskustelu,,Uutiset ja sitten Yhteisö, sitä klikkaamalla pääset sisälle,
      oikealla on haku johon kirjoitat Matamimimmi, siellä tulee nämä kaikki Mimmit ;-)))

      Lycka till!

      • 5+7=12

        Siellä nyt on tänään rekkautunut 71v matamimimmi2. Tais jo onnistua mimmiltämme


    • An Lisin sisko

      Ei onnistunut. parasta pysytellä facebookissa.

      • An Lisin sisko

        Matamimimmihän minä olen, mutta en voi rekkautua, en liioin käyttää entistä nikkiäni, sillä se on varattu jollekin toiselle.
        Aion kuitenkin aina kertoa kuka olen.


    • --------

      Tuolla toisaalla 60 kerrot olevasi liian nuorekas tänne? Sielläkin ihmetellään----

      • minä vain

        Pysykää, hyvät aikaihmiset asiassa, jos teillä edes sellaista on!


      • An Lisin sisko

        Joskus tunnen olevani nuorekkaampi kuin moni ikäiseni, ja minulle on sanottukin, etten vaikuta 70 vuotta täyttäneeltä. Kehuja varmaan tarkoitti, että olen lapsellinen:)


    • Matamimimmi, minkä ihmeen takia et ota jotain muuta nimimerkkiä. Sellaista jota ei vielä kenelläkkään ole ? Ja käytä sitten sitä aina. Säästyy arvailuilta, minäkö se olin vai joku muu. Toisen rekattuakin voi käyttää, kun siihen lisäilee jotain kuten on jo kerrottu.. Mutta lisäilyistä sen tunnistaa ettei ole omaa kirjoitusta.
      Lisäksi vakituisilta pirttiläisiltä kirjoitustyylistä tietää katsomatta.
      Kylkiäisinä tulee tuo profiilisivu. Siinähän voi piilottaa kaiken minkä haluaa "ruksata" pois näkyvistä.
      Ne jäävät vaan sinne "Omaan osioon" ja ylläpidolle. Mutta eivät näy muille.
      Lykkyä tykö!

      • An Lis

        Kiitos meri-kukka!
        Ajattelin vaan, että tahdon olla tunnistettava kun käytän tuota vanhaa nimimerkkiäni. Olen aina jotenkin inhonnut nikittömyyttä. Se vaikuttaa jotenkin niljakkaalta, siis silloin kun joku vaihtaa "nikkiään" joka kerta kirjoittaessaan ja kirjoittaa pääsäntöisesti ilkeyksiä terv. Matamimimmi. Nyt yritän kirjoittaa käyttäen siskoni nimeä nikkinä.


    • 8 ynnä 9
    • On ollut hankalaa joskus päästä rekkaantumaan. Vieläkään en tiedä miksi Oma Gurun asennuksen jälkeen, en millään saanut takaisin texsanell nimmaria. Oliko jotakin jota en huomioinnut, mutta suomi24 data tarjosi parin tunnin ajan ihan vääriä nimimerkkejä. Täys kaaos sai luopumaan, ei semmoista jaksanut enää.

      On nämä sellaiset markkinat joskus, minusta An Lis on hyvä nimim. nyt kun sen tietää.
      Kolean kosteiksi on vetänyt ikkunoista huoneet täällä rankan sateen jälkeen. Olkkarissa laitoin jo yhden patterin päälle, kun lattia tuntui paljaissa jaloissa kuin nihkeältä.

      Taidanpa laittaa saunan kuumenemaan, pääsee lämpimäänkin taas.
      Helteillä kun tyydyinkin vain suihkuun, joten ihanaa saada saunoa, moi moi,... voikaatten hyvin kaikki!

      • minä vain

        Eiköhän jäädä rauhassa odottamaan Matamimimmin kertomaa oikeaa asianlaitaa?
        Niin minä ainakin teen.


    • An Lis

      Voi jummi jammi! Löysit kuvani parin vuoden takaa. Silloin olin telonut nilkkani, joka oli joitakin viikkoja kipsissä. Tuo kuva on muuten facebookista, eikö?
      Seku taisin olla silloin siellä. Nämä nikkiasiat jääkööt nyt pois päiväjärjestyksestä. Olen An Lis, niin kauan kuin voin, mutta jos joku rekkaa sen niin....tiedäthän kyllä minulla siskoja ja veljiä riittää., jos haluan niinkuin pysyä suvussa:-D

      • Liisa S.

        An Lis, (eli Matamimimmi) , se onkin myös kaunis nimimerkki!

        Minä olen iloinen siivouspäivän jaksamisestani, sillä huomenillalla saan vieraita.

        Olen huomannut, että kun alotan vaikka lavuaarien pesusta, niin saatuani ne valmiiksi innostun lisääkin tekemään, ja hups pian on koko huusholli putsplankissa, tosin nyt ei ollut imurointeja, ne tein jo lauantaina.

        Huomenna haen ruoka-aineksia kaupasta ja laitan ruuan iltapäiväksi.
        Kaikki hyvin toivon mukaan kaikilla!


      • An Lis

        Katsoin tarkemmin. Olen kirjoittanut tuon viestini yli kolme vuotta sitten. Silloin oli koipi "poikki".
        Sini -sirkku on siis kokenut samaa kuin minä rekisteröitymisen tiimoilla.
        Voihan täällä kirjoitella ilman rekisterissä olevaa nikkiäkin, mutta tunnistettuna kuitenkin.
        Pusikot tahtoisin tuikata tuleen:(


      • An Lis
        Liisa S. kirjoitti:

        An Lis, (eli Matamimimmi) , se onkin myös kaunis nimimerkki!

        Minä olen iloinen siivouspäivän jaksamisestani, sillä huomenillalla saan vieraita.

        Olen huomannut, että kun alotan vaikka lavuaarien pesusta, niin saatuani ne valmiiksi innostun lisääkin tekemään, ja hups pian on koko huusholli putsplankissa, tosin nyt ei ollut imurointeja, ne tein jo lauantaina.

        Huomenna haen ruoka-aineksia kaupasta ja laitan ruuan iltapäiväksi.
        Kaikki hyvin toivon mukaan kaikilla!

        Siivoamiseen tarvitaan jonkinlainen inspiraatio, tai sitten niinkuin sinullakin, alkuunpäästyään laittaa kaikki tip top kuntoon.. Minulla on siivoamisessa aina sellaista lähtökitkaa. Homma on kaikista kotitöista tympeimpia. Kyllä ruoanlaitto ja leipominen menee, puutarhatyöt ovat täysin jees, halkojakin pinoan, sekä kaivan maata, mutta pölynimuri on painajainen. Saatan olla sitten jotain siivotonta sorttia:)
        Nyt kuitenkin menen suihkuun.


    • SkillaN*

      Huomenta, nyt vaihteeksi kauniiseen aamuun ja näitä on lisää luvassa, jopa helle aaltoa ennustivat, hyvä niin, pääsee ihmiset marjaan.
      Ketju on jatkunut huimaa vauhtia ja matamimimmi saanut uuden nikin, hyvä niin.
      Tuollakaan nikillä ei varmuutta tullut, jos joku sen haluaa omia, taitaa onnistua.
      Vain rekkaamalla sen voi omistaa, no se siitä, onhan näitä nimi mahdollisuuksia;)

      Miten liekin tuo imurointi useallekin niin hankala homma, selkään ottaa, vaikka pidemällä varrellakin koettaa toimia,sängyn ja kaappien alustat vaativat kumartelua, kehittelyä vaatisi vielä imuri.
      Paljon siihen oikeaan työtapaan onkin kiinnitetty huomiota ja itsekin sitä voi oloaan helpottaa töitä tehdessään.
      Nostot selkä suorana, sen kun vaan aina muistaisi tarkkailla tekemisiään.
      Kyllähän se tekee hyvää väliin linkkuveitseksi itseään yrittää, mutta rajusti ei auta ylös ponkaista, tuo pää ei sellaista kestä, kaikki tehtävä kuin hidastetussa filmissä;)
      Joku kehoitti puhumaan asiaa tuolla ylempänä, onkohan tämä nyt sitä;)

      Eilinen rantakala tilaisuus sujui hyvin, pienestä sateesta huolimatta, ruoka oli hyvää, voita riittävästi ja muikkujakin sattui jokaisellle.
      Pientä ohjelmaa ja lopuksi kahvittelu, tyytyväisenä ihmiset kotiin lähtivät.
      Halliituskin piti pikakokouksen ja matkoista ja muista asioista tehtiin päätöksiä
      Ensi keväänä yhdistyksemme täyttää 50 vuotta, sitä aiotaan juhlia viikon ajan erilaisin tapahtumin, viikko huipentuu tilauslennolla Egyptiin, siis jos tilanne sen sallii, muuten kohde muuttuu.
      Nuo levottomuudet karsivat varmasti matkailijoita ja se on tappio kyseiselle maalle, työpaikkoja varmasti vähenee.
      Miten onkaan noin vaikeaa löytyä yhteinen sävel?
      Syyttömiä kuolee ja koko maan elämä kurjistuu, turvatonta on eläminen, se kuka tai kellä on oikeutettuja vaatimuksia, siihen en osaa kantaa ottaa.

      Nyt taas on hypättävä junaan ja sinne marjametsien läheisyyteen palattava,aivan pian on marjojen vuoro.
      Pakkanen on nyt päälle laitettu, mansikat siellä jäisinä odottaa syöjäänsä, ja sinne ne sitten mustikat ja vatut tiensä löytää jos ei mitään esteitä ilmaannu niiden keruuseen.
      On se tämä ihminen niin kumma, pieni tovi kaupungissa ja taas maalle kaipaa, mutta kun syksy sateineen tulee, kaupungissa asustaminen on onnea.

      Sitä onnelisuutta toivoten teille kaikille paikasta riippumatta, kesä jatkuu vielä monta kuukautta, vaikka yöt pimenevät.
      Vielä, niin purjeet on oltava purjeveneessä jo nimensäkin takia ja arvelinkin että myös moottori nykyaikana, varmistin tietoani;)
      Onhan sitä joskus purjehdittu pelkillä purjeilla, kun moottoreita ei ollut keksitty, tuulten armoilla todella.
      Iloista mieltä jokaikiselle ja mahdollisimman hyvää vointia.

    • Liisa S.

      Hyvää huomenta SkillaN ja pirttiläiset!

      Tänään on kiireinen päivä,
      joten toivotan vain hyvää ja iloista oloa kaikille!

      :)

    • Uamupäevee.
      pahuksen kone,hukkas minun viestini;((((

      Kirjoitin noista tv-ohjelmista,kun myöhemmällä ei tule oikein muuta kuin murhia ja tappeluja.
      Sillä olen siirtynyt kirjojen pariin,luen paljon.

      Eilinen oli tosi märkä päivä,kok päivän suhnutti vettä,nyt ilma tuntuu tosi raikkaalta.
      pihalle tästä on lähdettävä.

      Voikaatten hyvin.
      näkyillään...

    • 75 hevat

      Tervehdys kaikille pirttiläisille,ikään ja sukupuoleen katsomatta. Lueskelin tätä
      aviisia ja huomasin nikkien ihanuudesta ja turhuudesta. Minä ainakin olen niin tyhmä etten tunnista toisia,ihmettelin männä viikolla ,kun joku sanoi minä tunnen sinut- ei täällä näy ainakaan piilokameroita. Tuolla isolla puolella,kun arvostellaan kirjoittelijoiden antia. Silloin kun oli Seniorinetti minäkin käytin nm:
      Merihuisku ja nytkin parempi varmaan alkaa usealla nikillä tuolla kärkkäällä puolella käyttämään,jos sinne vielä eksyy.

    • SkillaN*

      Huomenta ihanaan aamuun, ilmassa on näin aamuisin kuitenkin jo syksyn tuosua, ilma viileää ja kosteus suuri, vahva kaste maassa.
      Ei toki vielä syksy kohtakaan, paljon on kesää jäljellä ja ennen lähdettiin Hermannilta heinään, seipäitä alkoi nousta vähän joka puolelle.
      Tänä päivänä yksi kone tekee nämä työt ja niitä muovisia maisemaa rumentavia "munia" pelloille ilmestyy.
      Heinän teon jälkeen kasvavaan apilikkoon laskettiin lehmät ja maito maistui aivan toisenlaiselta, olikos se "äpärikkö" nimeltään.
      Kaikkea vanhaa sanontaa tuolla takaraivossa on, muistan kuulleeni, että jotkut kasvit tykkäävät "tukistelusta", kai se jotakin harausta sekin oli.
      Tuhkaa kaalikasveille ja sipulile, onko tämä oikeata tietoa?

      Minulla koeviljelyä, juhannuksen juhannuksena laitoin kolme perunaa multaan, ovat hyvällä taimella ja eilen laitoin kuusi vanhaa perunaa myös multaan, nyt sitten teen havaintoa, miten kasvua syntyy.
      Tiedä vaikka olisi mullistavaa tietoa näistä kokeistani;)
      Punajuuret ja porkkanat ovat kasvussa vasta alullaan, lohduttaudun että pimeät yöt niitä kasvattaa, sekin tietoa takaraivostani;)
      Keräsin mansikoita ja vielä huomattavasti paremman laatuisia mitä torilta ostin, lämmintä lupasivat, jospa vielä kypsyvät viimeisetkin.
      Mustikkaan meno kummittelee ja tänään taidan mennä tuohon lähelle katsomaan, olisiko siellä, yksin en uskalla kauaksi edes yrittää ,maasto tuntemus on olematon, talo olisi oltava aina näkyvissä.

      Olen muorin kanssa samaa mieltä noista ohjelmista, uusintoja, urheilua ja tappelua niistä koostuu nykyinen ohjelmista, no tulee sitä istuttua tuijottamassa niitäkin, paremman puutteessa.
      Katsoin tuon tango kuningattaren valinnan ja hyvä laulaja, mutta olisin toivonut tummempaa ääntä kuningattarelle.
      Minusta ensimäinen tai viimeinen olisi saanut voittaa, nykyisen voittajan äänisiä on niin paljon, ei erotu, no minun arvosteluni ei perustu osaamisen, on vain mutu tuntua;)

      Tuosta jatkuvasta jahtaamisesta palstalla en tykkää, miksi vaki asiana on palstan tila.
      Kirjoittaa ken kirjoittaa, omalla tyylillään jokainen, eiköhän kaikki asialliset viestit ymmärretä, vaikka aiheesta poiketenkin, siitähän se rönsyilee juttelu livenäkin, asiata toiseen siirtyen.
      Lieneekö omaa minää halu kohotella, kun aina muistutuksia annetaan, milloin mistäkin.
      No pirtissä harvemmin tälläiseen sorrutaan.

      Nyt pitää aloittaa tätä päivää, miten se on vielä vähän hakusissa, mutta aina sitä itsensä löytää jotakin tekemässä;)
      Mukavaa, kaunista päivää kaikille.

    • Liisa S.

      Varmaan on sinun osuuttasi paljon, moraalia ja rehellisyyttä siinä, että pirttiin kirjoittajien jutut pysyvät hyvinä ja kivoina,
      emmehän me live-elämässäkään kenellekään ala muistutella hänen henkilöstään yhtään mitään, ja jos pikkulapsi ei sitä ymmärrä niin neuvomme häntäkin, miten käyttäytyä.

      Koulumaailmassa on koulukiusaaminen suuri ongelma vieläkin, vaikka nyt siitä jo saadaan puhua. Vielä 1960 -70 luvuillakin oli ''oma syy'', jos kiusattiin. Nyt ymmärretään, miten sattumanvaraista on kiusatuksi joutuminen, ja lapsellehan se on fataali juttu, hän ei vielä pysty jättämään omaan liemeensä kiusaajaa muutamine ympärillään viihtyvine '' kiusaamisen mahdollistajineen''. Siinä on aina joitain nilkkejä seurailijoina, jotka nauttivat sadistisesti kiusaajan tekosista.'' Kiusaaja itse on usein kotonaan ollut kiusattuna, hän on pelokas surkimus, joka esittää kovanaamaa. Siksi nuo seurailijat häntä ihailevat, ja myös hän itse ihailee itseään, kehuskelee kovasti.
      Olen näitä kiusaamisjuttuja paljon joutunut koulumaailmassa selvittelemään, eikä se aina ollut helppoa.

      No se siitä! - Työelämä on ohi, ja parhaani sielläkin yritin tehdä.
      Tänään on ulkoilupäivä, ja sääkin näyttää suotuiselta.
      Kaikille mukavaa perjantaita! :)

    • An Lis

      Kaunista ja touhukasta päivää kaikille.Poikkesin tapani mukaan Pirttiin ja lähes samalla oven avauksella lähden asiolleni kaupungille. Rikon ilmeisesti taas lakiakin hakiessani parkkipaikkaa. Pysäköin invaliideille tarkoitetulle paikalle, saatan ajaa ylinopeuttakin.
      Loppujen lopuksi, pikku rikkeitä tulee tehtyä, vaikka kuinka rehellisyyteen ja lainkuuliaisuuteen tahtoisi pyrkiä.
      Koskaan en kuitenkaan tahtoisi vahingoittaa ketään.....mutta jospa siihen invaliidipaikalle olisikin joskus ollut tulossa joku joka sitä todella tarvitsee.
      Meitä lähimmässä kaupungissa on surkea parkkipaikkatilanne,
      Siitä miinuspisteitä kaupunkisuunnittelijalle.
      Tosin kun kaupunkia suunniteltiin, autokiikennettä ei ajateltukaa. Nythän hevospelillä, jalkaisin ja potkukelkalla ei enää kuljetakaa kaduilla:)

      • näinkö??

        Ikinä en ymmärrä ihmistä, joka ilman P-lupaa pysäköi luvanvaraiselle paikalle.
        Jos P-luvan saanut yrittää suoriutua jokapäiväisestä elämästään, ja parkkipaikka on jo jonkun luvattoman valtaama, en ymmärrä.
        Jos ihminen, jolla on kunnolliset jalat, vie jalattoman paikan, ei voi kuin ihmetellä.

        Niin pienestä on ihmisyys kiinni.
        Niin vähällä voimme sen viedä, kun ei välitetä toisesta.
        Minusta usko toteutuu arkipäivässä, miten annamme toisillemme sen, minkä itse haluaisimme saada.
        Vain ihmisyyden ja välittämisen.

        Virne huulessa on helppo antaa itselleen lupia.


      • ohhoohhh

        Kehtaatkin tehdä moista, terve ihminen. Näen joskus tervejalkaisten mustalaisten nousevan auton rämistään invapaikoilla, ja he saavat halveksuntani. Ehkä niitten hameitten kanssa on vaikea liikkua kymmentä metriä enempää, näin olen päätellyt .
        Halveksin myös niitä, jotka kaupoissa punnitsee kalliimpaa tuotetta halvemman hinnalla. Ymmärrän jos älkään varastaa, mutta en ahneutta ja pihiyttä. Invaliideille on muutenkin niin vähän mahdollisuuksia, esim. luiskoja pyörätuoleille, häpeisit nyt edes AnLis , mitä kaikkea sitten muuta oletkin.


      • An Lis
        näinkö?? kirjoitti:

        Ikinä en ymmärrä ihmistä, joka ilman P-lupaa pysäköi luvanvaraiselle paikalle.
        Jos P-luvan saanut yrittää suoriutua jokapäiväisestä elämästään, ja parkkipaikka on jo jonkun luvattoman valtaama, en ymmärrä.
        Jos ihminen, jolla on kunnolliset jalat, vie jalattoman paikan, ei voi kuin ihmetellä.

        Niin pienestä on ihmisyys kiinni.
        Niin vähällä voimme sen viedä, kun ei välitetä toisesta.
        Minusta usko toteutuu arkipäivässä, miten annamme toisillemme sen, minkä itse haluaisimme saada.
        Vain ihmisyyden ja välittämisen.

        Virne huulessa on helppo antaa itselleen lupia.

        Eikös se ole niin, että nopeat syövät hitaat. Antaa vain toisten kärsiä, kunhan vaan itse pääsen nopeasti.


      • kukin itse
        An Lis kirjoitti:

        Eikös se ole niin, että nopeat syövät hitaat. Antaa vain toisten kärsiä, kunhan vaan itse pääsen nopeasti.

        Nopeutta on jalattomalta turha vaatia.

        Lempeys näkyy käytännössä, ei sanoin sanailluissa teorioissa.


      • An Lis
        kukin itse kirjoitti:

        Nopeutta on jalattomalta turha vaatia.

        Lempeys näkyy käytännössä, ei sanoin sanailluissa teorioissa.

        Enhän minä lempeä ole, saati rehellinen. Kaikkia toisiakin epäilen ja ainakin niitä, jotka puskasta kirjoittaa, sillä jos voisin, tuikkaisin tuleen nuo puskat.

        Minä saan tehdä noita rikkeitä, joita luettelin, mutta ei toiset. Onneksi minulla on nyt oma nikki, joten väärinkäsityksiä ei tule, koska en kirjoita puskasa.


      • kirjoitettu.
        An Lis kirjoitti:

        Enhän minä lempeä ole, saati rehellinen. Kaikkia toisiakin epäilen ja ainakin niitä, jotka puskasta kirjoittaa, sillä jos voisin, tuikkaisin tuleen nuo puskat.

        Minä saan tehdä noita rikkeitä, joita luettelin, mutta ei toiset. Onneksi minulla on nyt oma nikki, joten väärinkäsityksiä ei tule, koska en kirjoita puskasa.

        Mustalla kirjoitetuista ei koskaan voi varmuudella tietää.


      • An Lis
        kirjoitettu. kirjoitti:

        Mustalla kirjoitetuista ei koskaan voi varmuudella tietää.

        Niinpä, tuo An Lis joka sanoo; "Enhän minä lempeä ole, saati rehellinen ..." ,en ole minä, siis An Lis joka on rehellinen ja lempeäkin, useimmiten.
        Toivon, että voisin kirjautua, mutta en näköjään voi.
        Asiaa tutkitaan, mutta varmaa tietoa ei vielä ole, saadanko kiusantekoa yrittävä kiinni. Hänhän sanoi minulle, että olet ovela, mutta niin olen minäkin.


      • An Lis
        kirjoitettu. kirjoitti:

        Mustalla kirjoitetuista ei koskaan voi varmuudella tietää.

        Kyllähän minut pitäisi tuntea, sillä olenhan myös matamimimmi tai Matamimimmi! Toisilla onkin niin inhottavia nikkejä ja ne tuleekin sinisellä esiin, mutta minumpa ei tulekkaan! Olen minä niiiiin ovela. Joskus on tosin pakko myöntää, että hiukan narraan, mutta valehtele en koskaan. Mitäs noista muista pienistä rikkeistä. Minulla on aina Raamattu esillä ja sieltä löydän kyllä lakini.


      • kirjoitettu.
        An Lis kirjoitti:

        Kyllähän minut pitäisi tuntea, sillä olenhan myös matamimimmi tai Matamimimmi! Toisilla onkin niin inhottavia nikkejä ja ne tuleekin sinisellä esiin, mutta minumpa ei tulekkaan! Olen minä niiiiin ovela. Joskus on tosin pakko myöntää, että hiukan narraan, mutta valehtele en koskaan. Mitäs noista muista pienistä rikkeistä. Minulla on aina Raamattu esillä ja sieltä löydän kyllä lakini.

        Joopa joo, ei tarvitse olla grafologi huomatakseen asian oikean laidan.
        Voit jatkaa, minä en.


      • Mitä tämä nyt
        kirjoitettu. kirjoitti:

        Joopa joo, ei tarvitse olla grafologi huomatakseen asian oikean laidan.
        Voit jatkaa, minä en.

        on? Hänellä on rekattu nikki, Seku, ja amlis oli aamulla myös rekattuna, siis sinisenä myös. Mutta miksi ei käytä niitä? Mitä tämä peli oikein nyt on?


      • Hän kirjoitti
        Mitä tämä nyt kirjoitti:

        on? Hänellä on rekattu nikki, Seku, ja amlis oli aamulla myös rekattuna, siis sinisenä myös. Mutta miksi ei käytä niitä? Mitä tämä peli oikein nyt on?

        kirjautuneena aamulla anlis nikillään, mutta miksi ei nyt?


      • An Lis
        An Lis kirjoitti:

        Kyllähän minut pitäisi tuntea, sillä olenhan myös matamimimmi tai Matamimimmi! Toisilla onkin niin inhottavia nikkejä ja ne tuleekin sinisellä esiin, mutta minumpa ei tulekkaan! Olen minä niiiiin ovela. Joskus on tosin pakko myöntää, että hiukan narraan, mutta valehtele en koskaan. Mitäs noista muista pienistä rikkeistä. Minulla on aina Raamattu esillä ja sieltä löydän kyllä lakini.

        Hei kaima! Poikkeamme toisistamme sikäli, että minulle ei ole aina Raamattu esillä. Sitten toinen pikkujuttu, ei Raamattu ole lakikirja.
        Sinun pitäisi tutustua Jumalan Sanaan paremmin, sillä siellähän sanotaan, että Kristus oli lain loppu.
        Matamimimmi olin ennen mutta joku myöskin tahtoi olla saman niminen.
        Alussa loukkaannuin, mutta nyt ajattelen, että nikkini oli jonkun mielestä niin hyvä, että kelpasi sellaiselle, joka ei keksinyt muuta.
        Taas olemme kanssasi eri mieltä. Ei minun mielestäni "siniset nikit" ole inhottavia, päinvastoin, turvallisen tuntuisia.


      • An Lis
        kirjoitettu. kirjoitti:

        Joopa joo, ei tarvitse olla grafologi huomatakseen asian oikean laidan.
        Voit jatkaa, minä en.

        Hyvä" kirjoitettu"- nikki. Mitä tarkoitat ja kenelle sanoit: "Voit jatkaa, minä en". Jatkaa siis mitä?
        Kirjoittamistako?
        Ei minua ainakaan häiritse, vaikka palstalla on toinenkin An Lis.
        Identtisiä emme kuitenkaan ole. Jo tuo Raamattu-asia erottaa meitä aika paljon. Minulle Jumakan Sana ei ole lakikirja, niinkuin jo sanoinkin, vaan vapauttava ilosanoma.
        Uudessa testamentiss on kaikki elämän eväät. Tälläisellekin liikennesääntöjä rikkoneelle löytyy armo. Siellähän on selvästi sanottu: "Joka syntinsä tunnustaa ja hylkää, saa armon".
        Armo riittää kaikenlaisille ihmisille, meille väärään paikkaan pysäköineille, sekä ilkimyksille, kieroilijoille, jotka tahtovat vain niin sanotusti "puskasta" pahoittaa lähimmäisensä mielen.
        Tätä kirjoittaessani tunnen vilpitöntä myötätuntoa viimeksi mainittuja kohtaan, enkä ole tekopyhä kun toivotan kaikille Siunausta!


    • Ramoona*

      Terveisiä Savon kierrokselta, Saimaan, Kallaveden ja Rautalammin vesistöjen rantamilta. Kukkeat kesäpäivät lempeissä tutuissa järvimaisemissa hellivät silmää ja sielua, sukuloitiin samalla. Kuopioon tullessa ihmeteltiin Kallan siltojen suuria muutostöitä, yleensä ajellaan Varkauden kautta. Kotiin tultua illalla alkoi heti kastelu-urakka, sadetta ei ole pitkiin saatu. Mustikat ovat pieniä ja kiinni kannoissaan, metsävadelmat alkavat kypsyä ja ovat ihanan makuisia mutta pieniä nekin. Puutarhavadelmista ensimmäiset maisteltiin, ihanan lempeän makeita. Mustikoita korvaamaan saan saskatooneja omista pensaista, ja neljä isoa mustikkapensastakin on, parhaimmillaan tuottavat noin viisi kiloa pensasta kohti. Punaiset viinimarjat ovat jo osin kypsiä, tässähän joutuu panemaan hihat heilumaan ja mehumaijan porisemaan. Aurinkoinen lämmin sää kyllä vetää merelle, ei ole tämän saariston voittanutta maiseman kauneudessa. ;)

      Liisa.S kerrot tuosta kiusaamisesta, joka saattaa pilata lapsuuden, nuoruuden ja aikuisiänkin. Liian paljon meillä lapset jätetään yksin jo pieninä, luotetaan, että he pärjäävät ja selvittävät itse keskinäiset kahnauksensa. Onneksi nykyisin kannustetaan kertomaan opettajalle ja aikuisille, vaikka jotkut taas pelkäävät sen lisäävän kiusaamista. Ei haluta saada kantelupukin leimaa.

      Eipä jouda nyt aikailemaan palstalla, vaikka paljon olisi luettavaa...eikä kaikki niin kovin rakentavaa. Kansallispuvusta taidan hiukan käydä tuolla toisaalla kertomassa kuitenkin. Heleää heinäkuun päivää, tämä kesä on tuntunut vanhanajan kunnon kesältä ...eikä minkäänlaista syksyn aavistelua vielä.

    • Jestas, että tämä Kahvipirtti on hyvä olemassa!

      Kun risukasa alkaa olla niin tiivis, ettei aurinko pääse sinne paistamaan, niin eikös vain Pirtistämme löydy valoa ja iloa.

      Lokari-X on perehtynyt juurta jaksaen guugeliin. Vatsaani olen kipeäksi nauranut, mutta sen verran uskallan sanoa, että on se ihme, kun tuollaista huippunerokasta kysymyksiin vastaajaa ei mikään puolue ole mihinkään vaaleihin pyytänyt ehdokkaaksi.

      Entäs sitten Joutavoinen!
      Harvoin näkee niin seikkaperäistä ja selkeää selostusta niin moninkertaisesta koheltamisesta kuin tämä Lammin järkeistäminen on.
      Kunhan herrat ymmärtävät, etteivät he itse(kään) ymmärrä mitään koko modernisaatioketjusta, kannattaa heidän ottaa yhteys Joutavoiseen. (Järjestä herroille järkeistämisseminaari ja muista laskuttaa myös rautalangasta ja hansikkaista. Ethän sinä paljain käsin suostu niille pallopäille vääntämään.)

      Muuan petipotilas on tutkiskellut uskonnollisia asioita, ja ent. luterilaisena osoittanut paaveille paikkansa. Koska maamme on kaksikielinen, on petipotilas nimittänyt paavien asuinpaikan Fatikaaniksi. (Vrt. Fatihuusi > Köyhäintalo)

      Löytyi Kahvipirtin vieraskirjasta muutakin mukavaa, mutta minun on nyt kiirehdittävä kyökkiin ennen kuin potilaani saa päähänsä könytä ylös ja ruveta tiskaamaan.

      Moikka!

      • An Lis

        Nyt luikin häpeissäni tänne Kahvipirttiin, vaikka en kaupungilla ollessani rikkonutkaan lakia. Ihme ja kumma parkkipaikka löytyi luvalliselta paikalta.
        Kiitos Ramoona Savon terveisistä! Sinne päin mekin lähdetään kunhan saadaan se kaivattu kotimies.


    • An Lis

      Aloin muistella muitakin pahoja tapojani ratin takana. Olen puhunut puhelimeen, siis kännykkääni, mikä on rikos. Ainakin jos poliisi näkisi niin sakot tulisi. Väärälle parkkipaikalle olen pysäköinyt, tosin olin silloin itsekin "vammainen", jalka kipsissä."
      Ylinopeutta ajan ja rikon siis lakia joskus.
      Yhtä ilkeyttä en tee. En käytä toisen nimimerkkiä. Yksi henkilö käyttää. Kirjoittaa palstalle joko toisen nikillä, tai sitten puskasta :"ohhooh", tai""näinkö"
      Kyseessä on sama henkilö. Joku kutsui häntä joskus kateelliseksi. Minussa ei ainakaan pitäisi olla mitään kadehtimista.

      • totuudentorvesta

        Matamimimmi oli rekattu ennen sinua kolmelle eri henkilölle tietysti kahdelle viimeksi mainitulle pienellä lisäkkeellä.
        Sinä An Lis olet rekannut itsesi matamimimmi2.
        Puhu kuten asiat ovat äläkä valheita. Eri palstoilla kirjoittelet erilaisia totuuksia


      • An Lis
        totuudentorvesta kirjoitti:

        Matamimimmi oli rekattu ennen sinua kolmelle eri henkilölle tietysti kahdelle viimeksi mainitulle pienellä lisäkkeellä.
        Sinä An Lis olet rekannut itsesi matamimimmi2.
        Puhu kuten asiat ovat äläkä valheita. Eri palstoilla kirjoittelet erilaisia totuuksia

        Ai niinkö?
        Myönnän, etten oikein osaa näitä tämän palstan käytäntöjä, sillä facebookissa on paljon selkeämmät säännöt. Siellä riittää oma nimi, siis oikea nimi, ei kelpaisi mikään pelkkä totuudentorvi tai runsaudensarvi.
        En valehtele, enkä kirjoittele erilaisia totuuksi tahallani.Ylläpitoon vetoamalla uskoisin kaiken selviävän.


    • Saunaterveiset tulin kertomaan.

      Ja jos kävis pirtin nurkkakaapilla jano juomaa ottamassa;)

      Ei muuta kuin hyvää illanjatkoa kaikille,minä menen vähäksiaikaa pötkölleni.
      näkyillään...

    • Nyt uuteen pirttiin 80 / 2013, tervetuloa.

      • HIENOA!
        Sekoilin jo eilen kahden edellisen kanssa.
        Kiitos tähänastisesta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      126
      1858
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      170
      1153
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1107
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      158
      925
    5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      84
      837
    6. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      54
      799
    7. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      42
      734
    8. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      710
    9. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      44
      681
    10. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

      Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
      Ikävä
      118
      666
    Aihe