Pitää olla onnellinen loppu

Happy End

Fiktiossa, oli se sitten romaani, elokuva, tv-sarja pitää olla onnellinen loppu. Käyttäjälle tulee paha mieli jos lopussa "oikeus ei voita ja paha saa palkkaansa" koska oikeassa elämässä niin ei läheskään aina käy.

Kuka sellaista fiktiota tahtoo lukea tai katsoa joka lopussa jättää sellaisen tunteen että maailma on paha ja ihmiset kusipäitä, aika harva. Siksi kaikessa suositussa fiktiossa on onnellinen loppu. Eikä tässä mitään pahaa tai väärää ole mutta näin se vain on.

66

2232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä syy

      Ihminen on ikuinen optimisti, sen takia tahdotaan onnellinen loppu.

      • elämä pumpulia

        Minäkin kaipaan onnellista loppua

        www.anneliauer.com


        ,


    • Kyllä kirja voi olla nautittavaa, vaikkei loppu olisikaan onnellinen. Ajatelkaa vaikka teoksia Ruoho laulaa (Doris Lessing) ja Köyhää kansaa (Minna Canth). Kumpikin on mestarillista proosaa ja hienoja lukukokemuksia, vaikka kirjojen loput ovatkin surullisia.

    • 11+16

      Elämässäkään ei kaikki lopu onnellisesti, miksi sitten fiktiossa pitäisi?
      Olennaista on, että tarina kiehtoo ja vie mukanaan.

    • lopun on yllätettävä

      Jos kaikki tarinat loppuisivat onnellisesti, niin jo kirjaa aloittaiessaan tietäisi suunnilleen miten siinä käy. Kuka jaksaisi silloin kahlata satoja sivua vain todetakseen, että no joo, mähän arvasin tämän. Tylsää. Pidin tosi paljon juuri tämän vuoksi vuoren Näkijän tyttärestä. Loppu tuli ihan puun takaa ja jäi vellomaan takaraivoon pitkäksi aikaa. Toivottavasti Siipirikko yllättää juonenkäänteillään samalla tavalla. Myös Salaman faunoidi-sarja näyttäisi yllättävän omintakeiselta.

    • HappyEndMan

      Mä haluan onnellisen lopun :)
      Pitäähän jossain olla onnellisia loppuja kun maailma on täynnä sitä itseään ikäviä loppuja.

      • haudankaivaja

        Kuinka monella ihmisellä on oikeassa elämässään onnellinen loppu?
        Itse toivoisin että mahdollisimman monella, ottamatta sen enempää kantaa ikuisuuskysymyksiin.


      • Anonyymi
        haudankaivaja kirjoitti:

        Kuinka monella ihmisellä on oikeassa elämässään onnellinen loppu?
        Itse toivoisin että mahdollisimman monella, ottamatta sen enempää kantaa ikuisuuskysymyksiin.

        Minä toivon ihmisten kuolemaa.


    • Kirjamato

      Höpö. Onnellisilla lopuilla on paikkansa, mutta niin on onnettomillakin. Onneton loppu voi olla todella kaunis; niin kaunis, että itku tulee. Minusta se on aivan yhtä hienoa kuin onnellinen loppu. Kaikkeen ei edes onnellinen loppu sovi. Vai miten olisi tarina keskitysleiristä, joka päättyy kukkasiin, perhosiin ja sateenkaariin? Olisiko se edes realistista? Hyvä loppu kruunaa tarinan. Huono loppu on sellainen, joka on kuin toisesta ulottuvuudesta verrattuna muuhun tarinaan.

      • Avokado

        Aivan!
        Hyvä loppu on hyvin kirjoitettu. Eräät parhaista lukemistani kirjoista päättyvät "ei-niin-onnelliseen" loppuun, ja niitä lukiessa tulee mieleen, että vain tosi lahjakas kirjoittaja pystyy kirjoittamaan surullisen lopun, joka on parempi kuin onnellinen. Joihinkin tarinoihin se vain SOPII.


      • ljjch

        Juuri näin. Esimerkiksi Juhani Ahon Juhassa, kun Juha katoaa veneellään kosken kuohuihin on hyvin koskettava kuvaus miehisyydestä.

        Hollywood tyylinen, shemeikka saa palkkansa ja poljettu maamies saa tytön, ei olisi toiminut.


    • satan5

      elämä on oikeesti helvetti.. mulla ainakin enemmän huonoja kokemuksia kuin hyviä

      • god50

        saat ohjeita väärältä taholta. lol


      • kokeile tuota
        god50 kirjoitti:

        saat ohjeita väärältä taholta. lol

        www.edullinenpikavippi.com

        Tuolta ei onnellista loppua saa!!!


        Heh heh


    • 16 + 16

      Oh, dear God. Mieleenpainuvimmissa kirjoissa ja elokuvissa loppu ei ole yksinomaan onnellinen, vaan se jää kaivelemaan.

    • n34-

      Haluan elokuvissa ja kirjoissa onnellisen lopun. Myös tosielämässä haluan onnellisen loppuelämän ehdottomasti. Elokuvissa eri roolihahmoilla voi olla erilaisia kohtaloita kylläkin.

      • toinen paikka

        www.edullinenpikavippi.info


    • ...

      Paras tarina on sellainen, missä ei ole sankareita, romantiikkaa eikä onnellista loppua.

    • Muahhahahahahahahaaa

      Itse suosin verta, mitä enemmän sen parempi.

      Splatter on parhaimmillaan heti iltakuuden jälkeen, kun ramasee ja tunnelma on muutenkin väsähtänyt.

      Onnelliset loput miellyttävät lähinnä tylsiä ihmisiä. Ihminen, joka ei halua rikkoa staattisuutta (niin omassa elämässään, kuin viihteessäkin) ei kykene edes kuvittelemaan "toisenlaista" todellisuutta ja siten laajentamaan tajuntaansa.

      Jos haluat onnellisia loppuja, suosittelen katsomaan Pikku Kakkosen Kaapoa, siinä Kaapolla onnistuu kaikki aina kengännauhan solmimisesta asuntolainan hankkimiseen.

      Mieti siis, mitä olet pyytämässä.

    • niin ja näin

      Suo siellä, vetelä täällä.

      Jos on onnellinen loppu, tulee sellainen "noniin, tää on just tätä disney-hömpänpömppää" -tunne (pahoittelut, rakkahin disney).

      Jos taas loppu on onneton, tulee pettyneen ankea olo: "Jahas, kaikki se taistelu ja yrittäminen ja vaikeat valinnat ihan turhaan, voi kakka".

      Parhaat loput ovatkin jonkinlaisia sekoituksia molemmista vaihtoehdoista.

      Tai, kuten viimeksi näkemässäni elokuvassa: onneton loppu, johon ehti jo asennoitua sellaisenaan juuri ennen kuin se käännettiin viime minuutteina taas hyväksi. Olo oli huojentunut, vaikka tiesi olevansa sitten itse vähän hömppä :)

    • Moviefan123

      Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä elokuva, jossa päähenkilö kuolee ja loppu ei ole onnellinen. (Paha jopa voittaisi!)

      Yleisesti onnellinen loppu on kuin jokin "perinne" ja ihmiset ovat tottuneet siihen.

      • asdry

        Seven Pounds, Will Smithin elokuva, jossa päähenkilö kuolee. Loistoelokuva siitä huolimatta.


      • Valhalla rising, angel heart, Reservoid dogs, Casino, scarface.


      • mistiiii

        Katso The Mist. Siinä on niin kouraisevan surullinen loppu, että pahaa tekee.


      • Jargonaattori
        mistiiii kirjoitti:

        Katso The Mist. Siinä on niin kouraisevan surullinen loppu, että pahaa tekee.

        Samaa mieltä tuosta lopusta. Tosin The Mistissä loppu on sen verta masentava, että sen katsominen ei ollut mitenkään mukava kokemus, vaikkei elokuvassa sinällään mitään vikaa ollutkaan, joten itse en oikein voi suositella. Se ei minusta ole elokuvalle mitenkään ansioksi, että herättää tietoisesti luotaantyöntävän tunteen, vaikka kaippa se kulttistatusta nostattaakin. Kyllä hyvä elokuva kuitenkin on semmoinen, että sen haluaisi uudelleen katsoa (riippumatta siitä onko se synkkä, melankolinen ja surullinen, vai pirteä, valoisa ja positiivinen), eikä sellainen, että pelkkä sen muisteleminen tuntuu pahalta.


      • Anonyymi

        Juuri näin.
        Mitä tuskaisempi loppu sen onnellisempi olen 🤗


    • fidoajbc

      Mäkin otan aina onnellisen lopun kun käyn thai hieronnassa.

    • Get a life

      Hanki elämä.

    • asdry112

      Kyllähän sellaisia elokuvia ja kirjoja on missä on onnettomampi loppu... Seven pounds sekä I`m Legend (Will Smithin molemmat) kirja Suojelus (Jayne Anne Phillips) Hiiriä ja ihmisiä, Meren raivo, Forest Gump on aika surullinen elokuva, Dear John (Nicholas Sparks), jopa Casablanca, ja on muitakin, mitä en tähän hätään muista :)
      Ei tarvitse kirjassa, eikä elokuvassakaan olla onnellista loppua, vaan riittää, että loppu on sellainen joka laittaa ajattelemaan, herättää tunteita, liikuttaa. Liian pumpulissa olette kasvaneet, jos ette hyväksy muuta kuin hyviä loppuja. Tietysti on oma valinta, millaisia elokuvia katselee ja kirjoja lukee, mutta kannattaako liikaa suojella omia tunteitaan ja mielenrauhaa?

    • Light & Love

      "Käyttäjälle tulee paha mieli jos lopussa "oikeus ei voita ja paha saa palkkaansa" koska oikeassa elämässä niin ei läheskään aina käy. "

      Oikeassa elämässä paha saa AINA palkkansa ja oikeus voittaa. Tämä ei ole uskon asia vaan fakta, jonka jokainen tulee näkemään ja kokemaan henkilökohtaisesti, ennemmin tai myöhemmin. Mutta kukaan ei joudu kärsimään tekojensa seurauksista ikuisesti, vaan kaikkien on matkustettava valoa kohti. Joillakin se saattaa kestää valtavan pitkään, mutta kaikki päätyvät sinne jossakin vaiheessa, se on Kotimme josta kerran lähdimme, sinne meidän on myös palattava.
      Joten, olemassa ei todellakaan ole ikäviä loppuja.

      Materiaa, aikaa tai avaruutta ei ole olemassa. Olemassa ei ole mitään muuta kuin tietoisuutta, ja me olemme pisaroita tuossa ikuisessa ja äärettömässä tietoisuuden meressä.

      Itse Einstein sanoi että todellisuutemme on pelkkä illuusio. Jokainen kyllä tajuaa tuon kun käyttää vähän järkeä. Atomi on 99,9999 prosenttisesti tyhjää tilaa, ja loput 0,00001 prosenttia ei ole kiinteää, vaan puhdasta energiaa joka liikkuu atomin sisällä ja jopa sisältä ulos valtavilla nopeuksilla. Koska atomi ei ole millään tavalla kiinteä, myöskään mikään atomeista koostuva (kaikkeus) ei voi olla eikä ole kiinteää.

      Alatteko ymmärtää?

    • huippuamälsää..

      Jos elokuvan tai kirjan päähenkilö on tehnyt paljon työtä saavuttaakseen jotain esim.Taru Sormusten Herrasta,niin tulee vähän haikee fiilis jos se ei saavutakaan tavoitettakaan.Mutta toisaalta se on välillä mielenkiintostakin et on surullisempia ja traagisempia loppuja,pitää mielenkiintoa yllä.Sama juttu on vaikka Batman leffassa (uusimmassa) että miten siinä käy tuleeko siitä pojasta uus Batman vai ei ja tuleeko siitä mahdollisesti uus elokuva?

      • Sarjakuvien syöpä

        On niitäkin tarinoita, joista ei jää mitään muuta fiilistä kuin armoton vitutus ja se ei ainakaan ole omasta mielestäni ikinä asia, jota tarinalla kannattaisi tavoitella.
        Omasta mielestäni tuo uusin Batman-trilogia on juuri malliesimerkki sellaisesta tarinasta, josta ei tule kun pahalle tuulelle (varsinkin kakkososa).
        Tiedä sitten johtuuko se siitä, että supersankarit ovat ilmiö, joka olisi minun mielestäni joutanut haudattavaksi sen sota-ajan mukana, jonka seurauksena ne alkujaan keksittiin...


      • batttmanni
        Sarjakuvien syöpä kirjoitti:

        On niitäkin tarinoita, joista ei jää mitään muuta fiilistä kuin armoton vitutus ja se ei ainakaan ole omasta mielestäni ikinä asia, jota tarinalla kannattaisi tavoitella.
        Omasta mielestäni tuo uusin Batman-trilogia on juuri malliesimerkki sellaisesta tarinasta, josta ei tule kun pahalle tuulelle (varsinkin kakkososa).
        Tiedä sitten johtuuko se siitä, että supersankarit ovat ilmiö, joka olisi minun mielestäni joutanut haudattavaksi sen sota-ajan mukana, jonka seurauksena ne alkujaan keksittiin...

        Minusta Batman-trilogia, etenkin kakkososa, oli äärimmäisen katarttinen kokemus. En tullut siitä huonolle tuulelle vaan päinvastoin olin aivan haltioissani sen traagisista käänteistä ja lopusta.


      • Sarjakuvien syöpä
        batttmanni kirjoitti:

        Minusta Batman-trilogia, etenkin kakkososa, oli äärimmäisen katarttinen kokemus. En tullut siitä huonolle tuulelle vaan päinvastoin olin aivan haltioissani sen traagisista käänteistä ja lopusta.

        Kukin tyylillään.
        Minusta se on edelleen huonoin tähän päivään mennessä alusta loppuun
        näkemäni elokuva ja ainoa mistä olisin ihan oikeasti kävellyt kesken ulos, mikäli se olisi ollut mahdollista.
        Kaikessa oli vähän semmoinen juostenkustu fiilis, juoni oli muka-erillaisesta otteesta huolimatta hyvin ennalta-arvattava, hahmoYan) ja epäsympaattisesti ja lopetus tuntui niin väkisin ratapalkista väännetyltä, että pahaa teki.
        Maailman ehdottomasti yliarvostetuin elokuva; Twilight ja Avatar tulevat vasta toisena ja kolmantena.


      • Sarjakuvien syöpä
        Sarjakuvien syöpä kirjoitti:

        Kukin tyylillään.
        Minusta se on edelleen huonoin tähän päivään mennessä alusta loppuun
        näkemäni elokuva ja ainoa mistä olisin ihan oikeasti kävellyt kesken ulos, mikäli se olisi ollut mahdollista.
        Kaikessa oli vähän semmoinen juostenkustu fiilis, juoni oli muka-erillaisesta otteesta huolimatta hyvin ennalta-arvattava, hahmoYan) ja epäsympaattisesti ja lopetus tuntui niin väkisin ratapalkista väännetyltä, että pahaa teki.
        Maailman ehdottomasti yliarvostetuin elokuva; Twilight ja Avatar tulevat vasta toisena ja kolmantena.

        Kappas tuohon tuli joku ihme typo joka leikkasi tekstistä pätkän pois.

        Piti siis kirjoittaa:
        ...hahmot oli käsikirjoitettu tylsästi (paitsi Jokeri joka tuntui, jota oli käsikirjoitettu tuskin ollenkaan) ja epäsympaattisilta...


    • Koittakaa ymmärtää

      Poika raidallisessa pyjamassa-kirja on aivan helekutin suosittu, eikä siinä ole mitään onnellista loppua. . . Itse pidän lopuista, jotka ovat tavallaan "onnellisia", mutta jokin on pielessä. Ei kukaan jaksa aina mitään Happyhappyhappy-elämänsä loppuun saakka-loppuja... Jos haluat onnellisia loppuja, niitä löytyy Nalle Puhista tms. Muumeista niitä ei välttis joka jaksosta löydy.

    • Optimisti22

      Juuri ajattelin että alkaa jo ottaa päähän se että osaan jo arvata miten jotkut leffat loppuu. Olisi kiva joskus nähdä sellaisia leffoja jotka ovat enemmän realistisempia, kuten, ihmiset kuolevat tai eivät lopuksi saakaan toisiaan tai kasvavat erilleen.

      Tuli heti mieleen Game of Thrones johon paljon uhrasin sydäntäni ja traagisten koettelemusten jälkeen rakastan sarjaa yhä enemmän koska se on enemmän kosketuksessa realistiseen näkemykseen ja saa mut toivomaan lisää joidenkin hahmojen puolesta. Elämä ei ole aina yhtä juhlaa ja ymmärrän niitä jotka eivät toivo murheen jatkuvan kirjojen tai muiden harrastusten parissa, mutta mielestäni voi investoida tarinaan syvemmälle jos se soveltaa oikeasti raadollisesta elämästä.

    • spurdonpentu

      Lukekaas R.L. Stinen Goosebumps kirjoja... lapsille/nuorille tarkoitettuja kauhukirjoja, joissa MISSÄÄN ei ole onnellista loppua.

    • Sarja

      Jaa. Itse ihastuin Game of Thrones tv-sarjaan sen takia että siinä esitellään hahmoja joista jotkut ovat enemmän, jotkut vähemmän miellyttäviä, ja kuten oikeassakin sotahistoriassa, kolmannen kauden lopussa suurin osa on jo kuollut.

      • harrasssstelija

        Ko. sarja on kyllä parhaimpia koskaan näkemiäni. "Shit hits the fan" - ilmiö vain lisää sen kiehtovuutta, samoin se, ettei hyville aina käy hyvin, kuten ei todellisuudessakaan. Muita loistosarjoja The Borgias, Tudors ja TV1:llä nyt pyörivä Maailma ilman loppua. Menneistä Carnivale, Deadwood...missä näistä on "onnellinen loppu"? No, sillä Disneyllä on. Ja Steven Spielbergin elokuvissa :-p


    • jluuri

      Huomaa kyllä ettei aloittaja ole ihminen joka juuri lukisi tai enemmän elokuviakaan katselisi. Niinkuin jo useastakin suusta on todettu löytyy noita ei niin onnellisiin loppuihin loppuvia teoksia paljonkin, niin paljon että niitä on turha ruveta luettelemaan. Mielestäni onnelliset loput kuuluvat lähinnä romanttisiin komedioihin muissa niitä toki voi myös olla mutta satunnaisesti. Kaikkein mieleenpainuvimpia ovat kuitenkin yleensä teokset joissa on draakinen loppu, joko päähenkilöiden kuoleman tai jonkin muun asian muodossa. Elokuvissa tai siis ison budjetin jenkkirainoissa toki harvemmin nykyisellään nähdään muita kuin onnellisia loppuja koska kaikki isommat leffat esikatselutetaan yleisöstä koostuvalla raadilla useammalla vaihtoehtoisella lopulla ja keskiverto jenkki haluaa onnellisen lopun. Toisena, vielä edellistäkin suurempana syynä on valtava halu tehdä jatko-osia. Tämä taas on huomattavasti helpompaa jos päähenkilöt ovat hengissä vielä elokuvan loppuessakin.

      • Anonyymi

        Se on yks ja sama mitä joku keskiverto juntti haluaa.


    • Ruskettuneet sääret

      No, fiktiiviset tarinat toimivat monelle todellisuuspakoisuuden välineenä, ainaikin viihdepainotteiset romaanit ja leffat.

      Itse tykkään siitä, että ote on realistinen tapahtumien (siis juonen eli tarinan) tasolla, jolloin tarina saattaa usein päättyä huonosti, mutta kerronnan (elokuvassa ohjaus ja kuvaus jne) tasolla säilyy moraalinen käsitys siitä, mikä on hyvää ja oikein, miten tarinan olisi oikeudenmukaisesti pitänyt päättyä.

      Eli tykkään tämän pahan maailman tunnustavasta realismista, mutta siten, että kerronta vihjaa esim. tarinan lopussa ilmaantuvan, yllättävän, toivoa antavan yksityiskohdan kautta, että viime kädessä voittaja on se, jolla on puhdas omatunto ja että ilmeinen voittaja voikin olla vain näennäinen voittaja.

      • Anonyymi

        Hieno kirjoitus, samaistun tähän.


    • Väkivaltaviihde

      Sillä nyt ei ole mielestäni niin väliä onko tv sarjan tai elokuvan loppu onneton vai onnellinen, koska tarinoiden sisältöähän monesti on kopioitu elävästä elämästä. Sen sijaan se että väkivaltaviihteellä ruokitaan väkivaltarikollisuutta oikeassakin elämässä. Millään ei voida kokonaan estää mieleltään heikkojen ja sairaiden henkilöiden osallistumista väkivaltaviihteen seurantaan. Ampumistragedioita kun alkaa olla jo ihan riittävästi tässäkin lintukodossa.

    • chuck1

      itse jotekin "pidän" onnettomista lopuista, ei elämäkään aina pääty iki onneen. mut ehkä onnelliset loput anataa jotenkin esim. elokuva nautintoa.

    • Niinpä...

      Olen samaa mieltä kanssasi

      Esim. vihaan Accused At 17 sekä Isin Tyttö/Daddy's Girl todella paljon siksi, koska loppu ja/tai paljastus tapahtuu yllättäen noin vain. Olisi parempi, jos pahantekijä riehuu hullujenhuoneessa tai kuolee kokonaan ja ennen lopputekstiä päähenkilöt selvittelevät asian huolestuneena. Olen samaa mieltä Happy End-nimimerkin kanssa.

    • Happy on provo

      Tää on kyllä tosi hyvä ylläpidon provo. Katso rakkaus-elokuva/näytelmä Romeosta ja Juliasta. Tai miten olisi West Side Story.

      • Happy End

        Ei ole provo, minä sen tiedän kun aloituksen olen kirjoittanut. Olin sen jo unohtanut, ylläpito sen jostain syystä nosti esiin. Kertokaa kuitenkin suosittuja amerikkalaisia elokuvia joissa ei ole onnellista loppua? Aika vähän niitä on jos vertaa niihin joissa on onnellinen loppu. Paha saa palkkansa, oikeus ja totuus voittavat. Ei kovin realistista mutta sitä kansa tahtoo.


      • Jackal_5on
        Happy End kirjoitti:

        Ei ole provo, minä sen tiedän kun aloituksen olen kirjoittanut. Olin sen jo unohtanut, ylläpito sen jostain syystä nosti esiin. Kertokaa kuitenkin suosittuja amerikkalaisia elokuvia joissa ei ole onnellista loppua? Aika vähän niitä on jos vertaa niihin joissa on onnellinen loppu. Paha saa palkkansa, oikeus ja totuus voittavat. Ei kovin realistista mutta sitä kansa tahtoo.

        No vaan kuka sanookaan, että amerikkalaiset valtavirtaelokuvat olisivatkaan automaattisesti niitä katsottavimpia, saati amerikkalaiset elokuvien katsojat keskimäärin parhaita määrittämään tämän? Toki niitä levitetään ja markkinoidaan tehokkaimmin, muttei se takaa niiden laatua.
        Kyllä hyvä tarina on sellainen, että se pitää otteessaan ja lähes järjestään sen on pystyttävä ensikerralla koettuna yllättämään jollakin tapaa; jos ei mitenkään muuten niin ainakin siinä millä tavoin tarina kerrotaan.


      • Happy on provo 2

        Tää on kyllä tosi hyvä ylläpidon provo. Katso rakkaus-elokuva/näytelmä Romeosta ja Juliasta. Tai miten olisi West Side Story.


      • asrty80
        Happy End kirjoitti:

        Ei ole provo, minä sen tiedän kun aloituksen olen kirjoittanut. Olin sen jo unohtanut, ylläpito sen jostain syystä nosti esiin. Kertokaa kuitenkin suosittuja amerikkalaisia elokuvia joissa ei ole onnellista loppua? Aika vähän niitä on jos vertaa niihin joissa on onnellinen loppu. Paha saa palkkansa, oikeus ja totuus voittavat. Ei kovin realistista mutta sitä kansa tahtoo.

        -Enkelten kaupunki (Meg Ryan, Nicholas Cage),
        -Forrest Gump (Jenny kuolee, Forest ja poika jäävät kahden, minun mielestä surullinen),
        -Meren raivo,
        -Lovestory,
        -Romeo&Julia,
        -Dear John (päähenkilöt eivät saa toisiaan),
        -suurin osa sotaelokuvista on kaikkea muuta kuin onnellisia elokuvia,
        -Oma taivas (kirjana tän niminen, elokuvaversiokin tehty; kertojatyttö on jo valmiiksi kuollut),
        -tosiaan ne Will Smithin I`m Legend ja Seven pounds,
        -Mel Gibsonin Braveheart,
        -Viimeinen mohikaani,
        -Clare danesin ja Matt Damonin yks elokuva jonka nimeä en muista, danesin roolihenkilö kuolee
        -Saksikäsi Edward

        joko alkaa riittämään? Listaa voi jatkaa kuka haluaa :)


      • mjaaa joo-o
        asrty80 kirjoitti:

        -Enkelten kaupunki (Meg Ryan, Nicholas Cage),
        -Forrest Gump (Jenny kuolee, Forest ja poika jäävät kahden, minun mielestä surullinen),
        -Meren raivo,
        -Lovestory,
        -Romeo&Julia,
        -Dear John (päähenkilöt eivät saa toisiaan),
        -suurin osa sotaelokuvista on kaikkea muuta kuin onnellisia elokuvia,
        -Oma taivas (kirjana tän niminen, elokuvaversiokin tehty; kertojatyttö on jo valmiiksi kuollut),
        -tosiaan ne Will Smithin I`m Legend ja Seven pounds,
        -Mel Gibsonin Braveheart,
        -Viimeinen mohikaani,
        -Clare danesin ja Matt Damonin yks elokuva jonka nimeä en muista, danesin roolihenkilö kuolee
        -Saksikäsi Edward

        joko alkaa riittämään? Listaa voi jatkaa kuka haluaa :)

        Oikeastaan eka leffa jonka jälkeen vähän etoi oli joskus kultasella 80-luvulla Liftari. Rutger Hauer loisti täydellisenä psykopaattina. Ja tietenkin erilaiset kauhuleffat kuten Manaaja tai Helloween.

        Onnelliset loput on lapsia varten ja joskus aikuisiakin!


    • 8 + 18

      Riippuu genrestä. Jos satut pitämään koko perheen/romanttisesta komediasta, näet todennäköisemmin elokuvissa onnellisia loppuja kuin minä, joka olen scifin, trillerien ja kauhun ystävä, en koske em. lajityyppiin pitkällä kepilläkään enkä katso lainkaan edes draamaa.
      Kehotan tutustumaan kaikkien aikojen parhaisiin elokuviin (http://www.leffatykki.com/toplista/parhaat-leffat) Harvassa ovat kuitenkin ne onnelliset loput...

      • Happy End

        Leffatykin parhaissa elokuvissa suurimmassa osassa on onnellinen loppu.


    • bold1

      En pidä Englantilainen potilas-elokuvasta. Siinä on onneton loppu, enkä pettämisestäkään oikein pidä. Ryhtiä pitää olla.
      Ihailen rohkeita ihmisiä ja rohkeita elokuvia. Suurta merkitystä ei ole sillä, miten elokuva loppuu, vaan sillä, miten ihminen selviytyy elämän haasteista. Miten ylipäätään elää elämänsä.

    • Paha sai palkkansa 2

      Olipa kerran prinssi jolla oli sen pituinen se ja prisessa joka oli läpeensä tyytyväinen ja kuningas pari joka oli kadottanut puolivaltakuntaa.

    • Hyvä kirja päättyy yllättävästi.
      Itse en ole onnellisten loppujen kannalla, tylsää! antaa niin väärän kuvan elämästä, ei vaa semmosia onnellisia loppuja ole.
      Suosittelen lukemaan kirjan nimeltä: "perhonen" se ei ole paksu, mutta tarina on koskettava! Kertoo orpotytöstä joka haaveilee perheestä, muttei päädykkään siihen "parhaaseen" perheeseen, loppu ei todellakaan ole onnellinen.
      Itse rakastuin.
      Semmoinen loppu, että itse jää miettimään: " mitä sitten tapahtuisi?"

    • Alkuperäisessä, jo melkein unohtuneessa versiossa, Punahilkka saapuu isoäidin talolle, jossa susi odottaa isoäidiksi naamioituna (isoäidin pelastaminen on jo myöhäistä). Kun tyttö rupeaa riisumaan hilkkaansa, peto neuvoo hilkkaa heittämään vaatteen tuleen, koska se on tarpeeton. saman se käskee tekemään sukille, hameelle aina siihen asti kunnes tyttö on ilkoalasti. Sitten susi syö Punahilkan. Metsästäjä ja onnellinen loppu ovat myöhempää lisäystä.

      Kirjan, elokuvan, tai muun fiktion lopetus tulisi aina olla sidoksissa siihen sanomaan, jota teos yrittää välittää. Fiktio, oli se kuinka fantastista tahansa, on sidoksissa todellisuuteen, jota se yrittää paeta (tai kuvata) ja tarinassa olenaisinta ei ole päämäärä vaan matka. Jos onnellinen loppu kaikki mitä tarvitaan, kuka tarvitsee tarinaa? Tarina prinssistä, joka oli täydellinen kaikin mahdollisin tavoin, ja kuinka he prinsessan kanssa asuvat edelleen pilvimaassa bilettäen ei ole kovinkaan kiinnostava tarina. Siihen ei voi samaistua, siitä ei voi oppia mitään, sitä ei voi analysoida, tulkita, siihen ei voi eläytyä!

      Vaatimalla matkan päättymistä näkemättä ensin tietä, jota kuljet on suurin virhe ,jonka voi tehdä. Olet siis ohittanut tarinoiden oleellisimman tarkoituksen.

      Mika Waltarin Sinuhe Egptiläisessä on ehkä yksi surulisimpia loppuja katkeran Sinuhen muistellessa vanhana ja yksinäisenä hänen unelmiensa sortumista, vääryyttä, jota hän koki, mutta ei kyennyt kukistamaan, ja kaikkia rakkaita, jotka hän menetti väärien valintojensa vuoksi. Silti Sinuhe on mielestäni yksi suomalaisen kirjallisuuden helmiä ja lempikirjojeni joukossa, eikä siihen voi sovittaa onnellista loppua tuhoamatta tuon teoksen sisältämää sanomaa.

      Toinen onneton loppu, jota ei voi muuttaa on luonnollisesti "Monty Pythonin Brianin elämässä", koska se kuvastaa parhaiten ironian ja itselleen nauramisen kultaista taitoa. Vaikka päähenkilö Brian on ristiinnaulittu ja tekee kuolemaa hylättynä ja nöyryytettynä, häntä silti kehotetaan nauramaan elämän suurelle vitsille klassikoksi nousseen viisun tahdissa:

      "Always look on the bright side of life"

      http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ

      Toisin sanoen, tarinan sisältö oikeuttaa sen lopun. Mielestäni Yhdysvaltalainen filmiteollisuus viljelee tällä hetkellä liian tiheästi onnellisia loppuja, joita ei ole ansaittu.

    • Jackal_5on

      Ihan sama onko loppu onnellinen vai onneton, kunhan se on toteutettu hyvin. Usein loppua olennaisempaa on sitäpaitsi se miten sinne päädytään; muistan yhdenkin kirjan, jonka loppu vaikutti siltä pliisuimmalta ja ennalta-arvattavimmalta mahdolliselta -menin lukemaan viimeisen sivun etukäteen-, mutta kun tarinassa oli riittävästi tapahtumia, jotka saivat kyseisen lopputuloksen näyttämään epävarmalta, lopetus onnistui tuntumaan kliseisyydestäänkin huolimatta tyydyttävältä ja itseasiassa lisäsi kiinnostusta nähdä, kuinka tarina etenee siihen tilanteeseen johon tiesin sen päätyvän.
      Lisäksi on lukuisia klassikkoesimerkkejä, joista ei todennäköisesti olisi tullut puoliksikaan niin vaikuttavia teoksia, jos ne olisi lopetettu onnellisesti. Varmasti kaikkein ilmeisimpänä esimerkkinä Romeo ja Julia.
      En kiistä ettenkö itsekkin hyvään tarinaan syventyessäni puolittain toivoisi sille onnellista loppua, mutta usein lopetus on vaikuttavampi jos se ei ole ainakaan yksiselitteisen onnellinen, vaan sisältää elementtejä jotka herättävät monenlaisia ja mahdollisesti oikein ristiriitaisia tuntemuksia. Esim Tarun Sormusten Herrasta loppu on kokonaisvaltaisesti ajatellen onnellinen, mutta sisältää voimakkaan haikeita ja surullisia elementtejä kenties kaikkein keskeisimpänä erottamattomien kumppanusten väistämätön erkaneminen.

      • Jackal_5on

        Niin ja vielä tuosta, että hyvälle tarinalle puolittain toivoisi onnellisen lopun, niin se johtunee ensisijaisesti siitä, että tarinassa on sellaiset henkilöhahmot, joista voit oikeasti välittää ja siksi toivot tarinan lopetus olisi heidän kannaltaan positiivinen.


    • sillaillllii

      Kyllä onnellinen loppu tai edes lohdullinen loppu on ehdoton. Tuon vuoksi en käy elokuvissa: miksi maksaa kallis lipun hinta ja lähteä surullisena pois. Elokuva voi olla rankka ja puhutteleva, mutta kyllä lopun pitää olla toiveita ja uskoa paremmasta herättävä.

    • Nykyteini

      Hieman spin-off kommentti, monet ihmiset nykypäivänä puhuvat että virtuaaliset pelit ovat syrjäyttämässä kirjat. Ymmärrän väitteen sillä peleissä henkilö voi itse tehdä päätöksiä ja joskus jopa vaikuttaa tarinan loppuun, tämä on toki vain harvojen pelien kohdalla. Ei ole välttämättä vain hyvää ja huonoa lopetusta, lisäksi, äänien ja graafisen suunnittelun avulla peli voi välittää jopa vahvemman paikan, ajan etc. tunnun kuin kirjat, en toki sano että kirjat huonoja olisivat, ainakaan kaikki.

    • Kokonaisuus.

      On tärkeintä, olipa sitten kyseessä kirja tai elokuva. Minua ainakin harmittaisi, jos elokuvassa tai kirjassa ainoa kohokohta olisi sen loppukohtaus...ainoastaan onnellinen loppu.

    • uyiik

      Tärkeintä , että elokuvilla on loppu on se minkälainen tahansa . Eräs intialais-syntyinen maailmankuulu ohjaaja jättää elokuvat lähes poikkeuksetta kesken.

    • k9 seksiä

      Yllätyn positiivisesti kun traaginen loppu tulee. Ihan liikaa tätä romanttinen komedia-meininkiä ja turhia seksikohtauksia nykyään on mukava kun katsoo jotain toiminta -tai trilleriä ja sitten sieltä tulee se (varsinkin action leffoissa) turha seksikohtaus ja sitten pitääkin taas pistää lapsilta pois tuo ja kelata ylitse

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      31
      2253
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1569
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1495
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      125
      1294
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1189
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      924
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      880
    8. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      291
      820
    9. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      805
    10. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      69
      734
    Aihe