Hölmölän väkeä Kalajoella

lokit lentoon

Meidän perhe päätti suosia tänä kesänä kotimaan matkailua ja varattiin rantaloma Kalajoen hiekkasärkiltä neljäksi yöksi. Tarkotus oli, että 3 muksua saa uida ja temmeltää hienolla uimarannalla. Pieleen meni. Siellä oli uintikielto, kun valtava lokkilauma asuu rannalla ja paskoo veteen kolibakteerit. On ne kyllä järkiköyhiä tuolla Kalajoella, kun ei häädä lokkeja pois. Hulluja vihreitäkö lie kaikki.Turistit kyllä lähtee, hiljasta oli nytkin. Me erehdyttiin maksamaan majoitus etukäteen ja 3 täyttä päivää piti kituutella Hiekkasärkillä. Ikävää oli ja makso hirveästi. majoitus ensinkin oli huippukallis, toki hyväkin. Mutta oli kyllä yllätys, että ruoka, kahvit ja muu sellanen on hinnoteltu pilviin. Toki eihän se oo tymä, joka paljon pyytää, vaan se joka maksaa. Ei olla mekään toista kertaa tyhmiä. Tuolla samalla rahalla mitä meni Kalajoella pääsee keveästi koko perhe Välimeren lokittomille rannoille koko viikoksi ja jääpi vielä rahaa runsaisiin tuliasiostoksiinkin.

9

417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hiekkasärkkä

      kai menitte sinne jukuparkkiin polskimaan? eikös siellä rannalla ole niin kylmäkin, etei siellä mitään uida voi. Oletan että olette juuri tulleet sieltä 3 päivän matkalta. Itse ainakin jos maisemat ei miellytä, niin vaihdan paikkaa. Yleensä autolla missä majpittua olen liikkeellä. Toki jos on majoitukset maksettu ja 3 muksua niin vähän hankalampaa..Liikaa ei myös kannata ladata odotuksia myöskään mihinkään välimeren lomiin....mielestäni eivät aina täytä nekään aina "omia" odotuksia. Ja uskon että muksuilla kummin ollut ihan kivaa, ei ne hirveästi loppupelissä vaadi. No, tsemppiä kumminkin seuraavan reissun suunnitteluun..

      (Ps. Kalajoki ja koko suomi on hienoja paikkoja reissata)

      • lokit lentoon

        Käytiinhän siellä jukuparkissa ja samalla ns kylpylässä. Makso 140 ekua ja kun yritettiin koko rahalla "nauttia" niin piti syödäkin ja välipaloja ottaa. päivälle tuli hintaa lähes 250 ekua. rannalla olis ollu halvempaa. Mutta tyhmähän on se joka maksaa...


    • Lääni ei riitä?

      Eikös tuon uintikiellon pitänyt koskea vain leirintäalueen rantaa? Entäs se kilometrin mittainen iso ranta???

    • Muistelen, että Pyhäjoella paskapumppaamo paloi tai muuten hajosi ja kaikki paskat piti päästää mereen. Sattoi olla uintikielto sitä perua ja lokit myös...

      • järki mukaan

        Nyt se on todistettu. Lokit lähti muuttomatkalle. Mitään ongelmia ei enää ole. Vedet on jokseenkin täysin puhtaat.Syy oli yksinomaan lokkien paskomisessa. Tuli hirveät taloudelliset tappiot Kalajoen matkailuyrittäjille. Voi näitä älyvapaita vihreitä!


      • hulluja
        järki mukaan kirjoitti:

        Nyt se on todistettu. Lokit lähti muuttomatkalle. Mitään ongelmia ei enää ole. Vedet on jokseenkin täysin puhtaat.Syy oli yksinomaan lokkien paskomisessa. Tuli hirveät taloudelliset tappiot Kalajoen matkailuyrittäjille. Voi näitä älyvapaita vihreitä!

        Olen jo kauan ajatellut että vihreät on Suomen haitallisin puolue. Pitäisiköhän tehdä kansalaisaloite vihreiden lopettamisesta?


      • käsityskyky loppuu
        hulluja kirjoitti:

        Olen jo kauan ajatellut että vihreät on Suomen haitallisin puolue. Pitäisiköhän tehdä kansalaisaloite vihreiden lopettamisesta?

        Aika rohkeasti ja hieman rumastikin sanottu, mutta saattaa siinä hieman perääkin olla. Oli lehtiuutinen, että ely oli antanut luvan poistaa aluskasvillisuutta lokkien pesimäalueelta ja kaivinkone oli pikaisesti hommia tekemässä. Uusia ruoppaus- yms lupia vielä odoteltiin, jotta alue saadaan siistittyä hyvään kuntoon. Nyt oli toinen lehtiuutinen. Avi oli määrännyt, että kaikki työt tulee keskeyttää. Luonnonsuojeluyhdistyksen edustaja oli valittanut asiasta.Kun kristallipalloon kurkistaa, niin ei taida mennä pahasta pieleen, jos ennustaa, että valituksia tulee riittäämään, jos nuo viranomaisetkaan yleensä jonkin toimenpideluvan myöntävät alueen siistimiseen. Lokkiongelma jatkunee entistä suurempana ja kenties vuosia, ehkä ikuisestikin. Ja kyse on vain siitä, että lokit halutaan pesimään jonnekin muualle. Pohjanlahden rannalla on kymmeniä kilometrejä sellaistakin rantaa, jolla lokit varmasti saisi pesiä aivan rauhassa. Luonnonsuojelu on erittäin arvokas ja kannatettava asia, mutta tällaisella toiminnalla "luonnonsuojelijat" kyllä tekevät hyvälle asialle karhunpalveluksen. Vai liekö sitten niin, että noiden valitusten syynä ovatkin jotkin entiset kaunat ja riidat, sellaisiakin epäilyjä kuulee.


    • missä makumiehet?

      Tyhmyyksistä on viisastuttu Kalajoellakin. Kaupunki ruoppasi sen lokkilammen. Taisi tulla urakoitua enempi kuin oli lupakaan. Vihreille kuulemma saattoi jäädä muisteltavaa. Mutta ei oo enää pesineet lokit tuosa paikasa. Ja uimarannan veet on olleet huippupuhtaita, vaikka on ollu tosi helteistä. Viime kesänä lokinsuojelijat väitti silmät kirkkaina, että saastumista ei oo todistettu lokkien syyksi. Selviä vihervalheita. Ja kun nyt on turistit päässeet uimaan, niin yöpymisvuorokausia on tullut ainakin kaksinkertane määrä. Lokinsuojelijoitten takia viime kesänä tuli kalajokisille yrittäjille hirveät tappiot, varmaan useita satoja tuhansia euroja. Miksei niitä peritä vihreitten puoluetuesta?

    • katse peiliin

      Lokit ovat lain mukaan suojeltuja lintuja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5339
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3447
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      193
      1484
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1003
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe