Ero työttömästä miehestä

puuteriina

Kävi niin, että oma mies lensi tänä kesänä firmasta pihalle YT:iden johdosta (8 vuotta ollut talossa ja potkut tulivat aivan seinän takaa). No, ei siinä mitään, elämä jatkuu, mutta mieheni ei tunnu juurikaan panostavan työn hakuun vaan asenne on lähinnä "ei tässä vielä mikään kiire ole", toki hänellä on säästöjä ja rahatilanne on stabiili mutta itse en voi sietää tällaista toimeettomuutta kun toinen vain pelailee pelejä ja hengailee kavereiden kanssa et edes yrittäisi hakea duunia! Lisäksi ystävät katsovat vähän kieroon kun oma ukko ei oo töissä.

Me ollaan siis kihloissa mutta alkaa olla jo mitta niin täynnä että meinasin uhkailla erolla jos töitä ei rupea löytymään. Onko tämä teistä liian "radikaalia" vai tekisittekö itse samoin?

70

901

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mies työssä

      Ei tuo ole mikään ihme juttu. Naiset nyt ei halua miestä joka ei ole töissä. Mun tyttöystöävä otti eron musta kun jäin työttömäksi. Tienasin n 3500 kuussa ja säästöjä mulla oli sn verran että pari vuotta olis mennyt työttömänä. Tyttöystäväni otti siis heti eron mut mä löysin alle kuukaudes uuden työn jossa olen vieläkin. No exäni sitten päätti että haluaakin mut takas mutta enpäs ottanut vaan sanoin että painuu vit.tuun. Nyt sillä on joku juoppo mies joka hakkaa sitä mut eipä mua haitaa.

      • lifemocker

        antaa tuollaisten akkojen mennä, ketkä eivät oikeasti ihmisestä välitä, vaan haluavat jonkun status-kumppanin. ei se ole oikea parisuhde tällöin


      • 10+

        Oikeaa toimintaa.


      • sdsdffdssfd

        mahtava juttu. Tekisin ihan samanlaiset, jos noin kävisi.


    • Tyhmä lumppu

      Vai että oikein meinasit uhkailla... Hyvin kypsää käytöstä.

      Joko erotaan tai sitten ei erota, mitäs siinä mitään uhkailemaan.

    • Seurusteletko miehen vai hänen duuninsa kanssa? Ei taida olla parisuhteen eväät muutenkaan kunnossa, jos toi asia saa tekemään helposti eropäätöksen. Jos mies on ollut vastuuntuntoinen tähän asti, ei varmaan nytkään muutu huithapeliksi. Yllätyspotkut voi olla aika shokki ja pikku huili tekee hyvää. Puhu asiasta ilman uhkauksia. Ja mieti haluatko ylipäätään olla miehen kanssa vai onko vain yhteistalouden toinen osapuoli.

      • lifemocker

        ei aloittaja miehestä(än) oikeasti välitä, joten ehkä olisi parempi että eroavat noin muutenkin


    • nainen.

      Aika pinnallista elämää jos mietit mitä muut ajattelevat suhteestanne tai miehestä. Mitä v* se heille kuuluu? Mä lemppaisin ne kieroonkatsojat äkkiä ennenmmin... Ei mies ole esittelyesine tai statussymboli. Työttömyys ei ole syy eroon nykypäivänä, mies ei ole pahis kai kuitenkaan. Kyllä siinä on sitten Muut syyt jos ei kiinnosta enää. Vaikka oma asiasi mitä teet elämälläsi ja mikä tuntuu sinusta hyvältä.

      Mitä jos itsellesi kävisi niin ettei työ olisi päällimmäinen elämän sisältö, jostain syystä. Olisko ne kaverit taas silmiä kierouttamassa, paheksumassa? Vai olisko aikuismaista suhtautumista siihen heillä? Mies saattaa katsoa seuraavaa työpaikkaa jo, tai ehkä yhdessä jonkun kanssa se on helpompaa. On myös järkevää pitää taukoa eikä vetää itseään piippuun heti. Tehtaat pyörii edelleen... Taivas ei tippunut niskaan. Hänen pitää kuitenkin hakea omat tuet, jos raha vähenee. Asuminen puoliksi ja muut kulut. Ellet ole miljonääri.

      Toki on nyt "helpompaa" jos menee töihin joskus (ellei ole iltavirkku)... Koska pitkään ollessa muualla, voi alakiinnostus muuttua ja vuorokaudenajat. Onko ala oikea missä hän on? Motivaatio? Kai hän lenkillä käy? Aina voi miettiä mikä tuntuu alalta, jossa olisi paras motivaatio tai osaaminen. Hän on aikuinen ihminen jo ja tekee päätökset itse... Positiivinen kannustus tehoaa parhaiten ja hyvät ehdotukset uudeksi firmaksi. Mikä saa hänet innostumaan? Tai antaa olla ja hän ratkaisee itse asian.

      Jos mies ei ole oikea tai muuten epäilyttää, asu erillään. Ei mene rahat sekaisin, vaikka ei ne muutenkaan mene jos kulut puolittaa.

      • sekin että

        Ja onko koulutus sellainen millä saa töitä helposti tai ala. Entä oma toiminimi.


    • xgxghfgngncgfnhbc f

      Aika tai todella heikolla mallilla on parisuhde jos sen onnellisuus on kiinni siitä että mies on töissä.


      Eroa.... jotta mies saa kunnollisen ja lojaalin naisen.

    • kanaemo1

      8 vuotta ollut töissä niin eiköhän mies osaa itse mennä töihin jos niin haluaa.
      8 vuotta töissä niin kukatahansa voisi myös olla loman tarpeessa. Työttömyydenkin voi joko stressata "apua apua juma-auta apua".tai katsella rauhassa ja nauttia kerrankin, vaikkakin olosuhteiden pakosta..se ei varmaan asiaa muuta silti miksikään onko ihminen tuli perseen alla, vai pelaileeko sen aikaa. Minkälainen käsitys sulla on työn hausta? Pitäisikö miehesi ottaa hanttihommia paremman puutteessa? Hän voi olla ylikoulutettu kenties niihin? Tarkoittaa että häntä ei helposti palkata.

      Jos miehesi on juoppo, niin kaikinmokomin potki perseelle. Minä potkisin ainakin, jos mies olisi esim kaljapullo kourassa tai polttaisi pilveä päivät, tai pelaisi rahapelejä hankkiutuen ulosottoon pikavipeistä.
      Mutta, jos mies on terve, ei ryyppää, hänellä on kavereita (! erittäin positiivinen merkki miehessä) niin antaisin olla ja silloin kyseessä on aikuinen mies joka tietää mitä tekee, ja jos ei tiedä niin oppii.

      Onko liian radikaalia, siihen sanoisin että kaltaisiasi äitivaimoja on pilvinpimein ja joka kerta kun asiallinen poikamies vapautuu tuollaisen hermoilevan "mitä kaverit musta ajattelee"-tyypin kynsistä, niin aina meille elämän rennosti ottaville naisille vapautuu yksi hyvä mies jota voi kannustaa ja jolla on aikaa olla kotonakin..

      Eli tässä loppuyhteenveto:..jos mies on retku ja käyttää päihteitä, niin sille asialle on tehtävä jotain. Silloin jää vaihtoehdoksi vaatia miestä lopettamaan päihteidenkäyttö ja sitten vasta miettiä töihin menoa, kun ongelmat on hoidettu.Silloin ongelma ei ole työttömyys, vaan sairaus, ja tarvitaan lääkäriä ja hoitoa. jos ei tapahdu, älä jää odottelemaan ihmettä.

      Jos mies on terve, hänellä on ystäviä, hän on asiansa hoitanut ja saa rahaa jostain, hän on iloinen niin sitten sun kannattaa vain huolehtia omista stresseistäsi eikä kanaemota toista.

      • työtön.

        nii juu. Minä en ryypiskele enkä vedä edes röökiä ja joskus on sellasii viikon miitasia urakka hommia ollut jotain muutto juttuja ja sellasii et niistä saa kivaa vaihtelua. Sitten teen ruokaa kun muija tulee koulusta kotiin. Minä oon se joka siivoo meillä tällä hetkellä ja sit käyn lenkkilläkin usein. Ei musta tule pulsua kun olen työtön ja keksin ittelleni jotain puuhaa aina.


    • Eirahastakiinni

      Jos teillä ei kerran rahasta ole pulaa ja miehellä on säästöjä että saatte laskut maksettua ja ruuan pöytään niin antaa äijän nyt lomailla kun on kerran kahdeksan vuotta ollut töissä. Tekee varmasti ihan hyvää välillä. Eiköhän tuo itsekin osaa lähteä töitä etsimään kun sen aika tulee.

      Lisäksi voihan se olla että mies kenties miettii uutta suuntaansa elämälle että haluaako enää samoja hommia tehdä ja tarvitsee aikaa.

      Ja miksi sinä välität muiden mielipiteistä? Vai onko tämä nyt vain sinun päässäsi että sinua hävettää kun miehellä on nyt niin paljon vapaa-aikaa?

      • lifemocker

        elämä ei ole työtä varten

        lisäksi liiton rahoilla elää ihan hyvin


      • ajatusten mätäoja
        lifemocker kirjoitti:

        elämä ei ole työtä varten

        lisäksi liiton rahoilla elää ihan hyvin

        Joidenkin nyt vaan kuitenkin on käytävä töissä, jotta tämä yhteiskunta pyörii. Sillä että jotkut vaivautuvat menemään töihin varmistetaan, että kaikenmaailman mockeritkin pysyvät hengissä ja voivat esittää kuolemattomia ajatuksiaan näissä keskusteluissa.


    • työtön.

      Jos jokaine ajattelis kuin ap niin moni saisi ottaa eron heti. Työtä ei nykypäivänä niin helposti saa vaikka olisi käynyt miten paljon kouluja ja vaikka olisi työ kokemusta. Onneksi mun tyttöystävä ajattelee aivoillaan eikä jättänyt mua kun jäin työttömäksi. Sitä ennen olin 15 vuotta töissä. Nyttenhän on aikaa olla tyttöystävän kanssa ja olimmekin kesällä paljon yhdessä ja teimme kaikenlaista. parisuhdekkin voi paremmin kun ollaan yhdessä. Rahaa eiole mitään liikoja käyettäväksi mutta tulemme vähällä toimeen ja säästämme seuraavan loma matkaankin.

      • miesvm1967

        Tämä on kyllä totta ettei hyväkään koulutus takaa työtä, usein mitään maistereita ei edes oteta alemman palkkatason töihin koska ne ovat usein fyysisiä tai muuten rasittavia (henkisesti, sarjatyö yms.) joten yrittäjä tietää etukäteen ettei mikään pullakäsi ekonomi tai maisterikaan siinä kauan viihdy joten pian olisi taas haettava uutta työntekijää. Ne palkkaa sen vähemmän koulutetun joka on valmis painamaan duunia eikä vikisemään kehnoista työoloista. Mutta silti, ei töitä vain kaikille ole, onneksi en kuulu siihen ryhmään vaan on pysyvä työpaikka josta ei edes saa irtisanoa kovin pienin verukkein.


    • Eebra

      Olen ehdottomasti sitä mieltä että ero on ainut vaihtoehto tilanteessasi

    • Jadette

      Olet kateellinen!

      Mies on kesän jälkeen pelannut pelejä, rentoutunut, viihtynyt kavereiden kanssa.
      Sinua risoo se.

      Mies on hoitanut pahaa mieltään peleillä, kavereiden tuella, äkillisestä työ loppumisesta, joka on ollut hänelle shokki.

      Mutta mitä teet sinä?
      Uhkaat erolla, kadehdit ja ajattelet pahaa miehestäsi. Luulet, että ystävät katsovat kieroon. Mietit vain, mitä muut ajattelevat.

      Mies ei voi luottaa sinuun, että vaikeuksien tullen tukisit häntä. Puolisona et ole kovin kiva.

    • erooja.

      Kyllä työtön mies on pas.ka mies joten äkkiä vaan erooman. On se kyl kumma kun joju kouluttamaton saa hommia ja koulutettu ei saa hommia vaikka haluaisi.

      • parhaat raakataan

        Juttu on niin että vaikka olet tuplamaisteri ja sen lisäksi hitonmoinen työkokemus myös ns. paskaduuneista ja ahkeruusnäytöt ja todistukset ykköstä, niin aina on työnhakijassa joku vika. Se on nykyään nenäkin niistettävä ja p. pyyhittävä näiltä rekrytoijilta. Ennen vanhaan rehellinen aivoilla varustettu hel.vetin kova työmies revittiin käsistä sekä työmarkkinoilla että naismarkkinoilla. Nykyään suoraselkäinen normaali mies on kävelevää jätettä. Pitäisi olla sellainen peluridiileriselkäänpuukottaja niinkuin työhönottaja itsekin on. Moraalisen selkärangan pitää olla spagettia ja se pitää myös näyttää työnhaussa, jotta tuleva pomo tajuaa että tuon tyypin kanssa voi jatkossa diilata kaikenlaista himmeää firman sisällä muiden päänmenoksi ja muiden etujen ja palkkojen heikentämiseksi.

        Olet ylikoulutettu, sinulla ei ole juuri oikeaa koulutusta, olet liian kokenut, sinulla ei ole juuri oikeaa kokemusta, olet jo 35 jälkeen liian vanha, olet jopa liian ahkera, olet liian työhaluinen kun olet kiinnostunut työtuntien määrästä ja ylityömahdollisuuksista, olet liian fiksu ja työhönottaja vaistoaa sen=ei tule töitä koska alainen ei saa olla fiksumpi kuin pomo, puhumattakaan että pomoa parempikäytöksinen/komeampi/suositumpi jatkossa firman sisällä........ja jos näin on, niin silloin jäät ehdottomasti rannalle jos työhönottaja vielä vaistoaa, että olet rehellinen ihminen. Silloin pomo ei voi jatkossa hyödyntää sinua uutta työntekijää muiden vanhempien työntekijöiden savustamisessa ulos.

        Eli työtä hakiessa pätee samat naurettavuudet kuin naismarkkinoilla. Parempi kun ei etsi kumpaakaan ja on vaan tyytyväinen itseensä.


    • pijl

      Joo, mä olen myös sitä mieltä, että se olet sinä joka ei oikein tunne itseään. Olet kateellinen miehesi vapaa-ajasta ja huolettomuudesta ja haluaisit miehen, joka tekee kuten sinä, jota voi esitellä kavereille (jotka nyt "katsoo kierroon") ja lisäksi olet ajatellut uhkailla, vaikka olet sitoutunut.
      En tiedä, mikä miehesi on, mutta sinä olet narsistinen ja lapsellinen, eli itserakas ihminen, joka ei anna toisen elää omaa elämäänsä, vaikka kaikki on hyvin. Pädet toisella ja toisen tekemisillä sen sijaan, että keskittyisit hyviin asioihin. Lisäksi lupauksesi on kehno, olet kihloissa ja sekin sinulle vallan käytön väline?

      Kaikenkaikkiaan, en tiedä miten laiska miehesi on, mikä persoona ja mitä kenenkin pitää parisuhteelleen tehdä, mutta sinulla on kova kiire kasvaa ulos joka tapauksessa sairaanloisesta itsekkyydestä ja lapsellisuudesta, kyllähän kihloissa olevan pitäisi jo olla aikuinen. Minun mielestä sinun pitäisi ihan vakavasti katsoa peiliin ja miettiä, oletko tosiaan aina tuollainen, oletko aina ollut tuollainen ja miksi. Et ole rehellinen itsellesi ja kadehdit vielä puolisoasi, jota suunnittelet kiristäväsi. Kyllä tuosta on rakkaus ja kypsyys kaukana.
      Joten eroa tai älä, mutta siitä huolimatta, katso itseäsi peilistä ja mieti, mikä sinä oikein olet naisiasi.

    • ~c~

      Vaikka mies itse luulisi vielä että oleilu on kivaa, se syö kuitenkin pikku hiljaa sisältä, nimenomaan miehen itsetuntoa. Ja jos töitä kerran on niin vaikea saada että on muka yleisesti hyväksyttävää olla työttömänä, niin eikö niitä kannattaisi kuitenkin ajoissa hakea vaikka ansiosidonnainen vielä juoksisikin. Ei se töiden etsiminen niin ylivoimaista ole.

      Ei ole liian radikaalia asettaa ehtoja suhteelle. Työssäkäyntiä pidetään ihmisen kehityspsykologiassa täysivaltaisen aikuisuuden ja kansalaisuuden ehtona. Ihmisen pitää olla tärkeä yhteisölle, ei vain niin päin että yhteisö elättää oleilijaa, joka ei anna mitään takaisin. Elämässä pitää olla kiinnekohtia, tavoitteita ja suunnitelmia. Työssä voi toteuttaa itseään yleisesti arvostetulla tavalla. Työttömyyden pitkittyessä ongelmat kasautuvat, tästä on jo riittävästi tutkimusta, miehesi ei tarvitse enää selvittää asiaa empiirisesti.

      • lifemocker

        töihin kun ei "vaan mennä", ei siihen liity omat työhalut mitenkään kun töitä ei ole


      • ~c~
        lifemocker kirjoitti:

        töihin kun ei "vaan mennä", ei siihen liity omat työhalut mitenkään kun töitä ei ole

        No, on ihmisiä, jotka eivät ole koskaan olleet ilman työtä. Ja sitten on niitä, joille tuntuu työttömiä jaksoja vaan kertyvän.

        Luultavasti kyse on siitä, ettei olla valmiita ottamaan mitä tahansa työtä vastaan, ei olla valmiita muuttamaan työn perässä, eikä kouluttauduta lisää niinä jaksoina, kun töitä ei löydy. Ei myöskään soitella aktiivisesti työpaikkoihin ja kysytä, voisiko tulla käymään, vaan istutaan kotona ja katsellaan kerran kuussa mollin sivuja.

        Toki on vajaakuntoisia ja muuten heikosti työllistyviä, mutta viime kädessä oma aktiivisuus ja asenne kuitenkin ratkaisee myös näiden ihmisten joukossa. Koska osa heikosti työllistyvistäkin saa työpaikan.

        Aloittaja mainitsi kyllä, että mies ei ole edes hakenut töitä. Se kertoo siitä, että työhaluja ei ole, joten kommenttisi meni siinä mielessä aiheen ulkopuolelle.


      • lifemocker
        ~c~ kirjoitti:

        No, on ihmisiä, jotka eivät ole koskaan olleet ilman työtä. Ja sitten on niitä, joille tuntuu työttömiä jaksoja vaan kertyvän.

        Luultavasti kyse on siitä, ettei olla valmiita ottamaan mitä tahansa työtä vastaan, ei olla valmiita muuttamaan työn perässä, eikä kouluttauduta lisää niinä jaksoina, kun töitä ei löydy. Ei myöskään soitella aktiivisesti työpaikkoihin ja kysytä, voisiko tulla käymään, vaan istutaan kotona ja katsellaan kerran kuussa mollin sivuja.

        Toki on vajaakuntoisia ja muuten heikosti työllistyviä, mutta viime kädessä oma aktiivisuus ja asenne kuitenkin ratkaisee myös näiden ihmisten joukossa. Koska osa heikosti työllistyvistäkin saa työpaikan.

        Aloittaja mainitsi kyllä, että mies ei ole edes hakenut töitä. Se kertoo siitä, että työhaluja ei ole, joten kommenttisi meni siinä mielessä aiheen ulkopuolelle.

        ottaa työtä vastaan maassa jossa ei ole töitä? aika perkeleen ristiriitaista.

        kannattaisiko tuota herätä tähän todellisuuteen

        " Aloittaja mainitsi kyllä, että mies ei ole edes hakenut töitä. Se kertoo siitä, että työhaluja ei ole, joten kommenttisi meni siinä mielessä aiheen ulkopuolelle. "

        miksi helvetissä pitäisi edes olla kun kerrankin on vapaata pitkän ajan jälkeen?


      • ~c~
        lifemocker kirjoitti:

        ottaa työtä vastaan maassa jossa ei ole töitä? aika perkeleen ristiriitaista.

        kannattaisiko tuota herätä tähän todellisuuteen

        " Aloittaja mainitsi kyllä, että mies ei ole edes hakenut töitä. Se kertoo siitä, että työhaluja ei ole, joten kommenttisi meni siinä mielessä aiheen ulkopuolelle. "

        miksi helvetissä pitäisi edes olla kun kerrankin on vapaata pitkän ajan jälkeen?

        Työaikalaissa, vuosilomalaissa ja opintovapaalaissa on jo säädetty erilaisista vapaista työntekijälle. Tämän lisäksi on vielä vuorotteluvapaa ja virkavapaa, vanhempainvapaa ja hoitovapaa sekä lyhennetyn työajan mahdollisuus pienten lasten vanhemmille. Erinäisiä vapaita ylimääräisten pyhien ja arkipyhien lisäksi siis työssäkäyvälläkin riittää. Työttömyys ei ole mitään vapaata, ei pitäisi olla kenellekään. Työttömän työ on työnhaku.

        Avoimia työpaikkoja on runsaasti kotikaupungissasikin 358, saati koko Suomessa. Lisäksi on "piileviä" työpaikkoja, vaikka varsinaista paikkaa ei ole julkisesti laitettu hakuun.

        Puhe siitä että työtä ei vaan ole, on jäsentymätön ja väistelevä väite. Työtä on, joillakin aloilla jopa jatkuva työvoimapula. Näille aloille kouluttautuminen ei edes kestä kauan, onnistuu ansiosidonnaisen keston aikana pääosin. Tällaiseen koulutukseen on mahdollista hakea TE-keskuksen puoltoa siten että saa opiskella päivärahakaudella.

        Ansiosidonnaisen enimmäiskestoa tullaan lyhentämään, ja se joudutaan tekemään siksi, että työllistyminen tapahtuu yleensä vasta ansiosidonnaisen kauden lopussa. Tämä kertoo siitä, että työtä on, mutta työhaluja ei.


      • lifemocker
        ~c~ kirjoitti:

        Työaikalaissa, vuosilomalaissa ja opintovapaalaissa on jo säädetty erilaisista vapaista työntekijälle. Tämän lisäksi on vielä vuorotteluvapaa ja virkavapaa, vanhempainvapaa ja hoitovapaa sekä lyhennetyn työajan mahdollisuus pienten lasten vanhemmille. Erinäisiä vapaita ylimääräisten pyhien ja arkipyhien lisäksi siis työssäkäyvälläkin riittää. Työttömyys ei ole mitään vapaata, ei pitäisi olla kenellekään. Työttömän työ on työnhaku.

        Avoimia työpaikkoja on runsaasti kotikaupungissasikin 358, saati koko Suomessa. Lisäksi on "piileviä" työpaikkoja, vaikka varsinaista paikkaa ei ole julkisesti laitettu hakuun.

        Puhe siitä että työtä ei vaan ole, on jäsentymätön ja väistelevä väite. Työtä on, joillakin aloilla jopa jatkuva työvoimapula. Näille aloille kouluttautuminen ei edes kestä kauan, onnistuu ansiosidonnaisen keston aikana pääosin. Tällaiseen koulutukseen on mahdollista hakea TE-keskuksen puoltoa siten että saa opiskella päivärahakaudella.

        Ansiosidonnaisen enimmäiskestoa tullaan lyhentämään, ja se joudutaan tekemään siksi, että työllistyminen tapahtuu yleensä vasta ansiosidonnaisen kauden lopussa. Tämä kertoo siitä, että työtä on, mutta työhaluja ei.

        "Työaikalaissa, vuosilomalaissa ja opintovapaalaissa on jo säädetty erilaisista vapaista työntekijälle."

        muutama viikko vuodessa ei ole paljon. eikä riitä matkusteluun

        "Työttömyys ei ole mitään vapaata, ei pitäisi olla kenellekään."

        tottakai se on vapaata. elämä ei ole työtä varten vaan työ on sitä varten, että voi elämässään tehdä mitä huvittaa. tosin kun olet töissä niin sinulla ei tähän vapaaseen elämiseen ole aikaa.

        "Työttömän työ on työnhaku."

        mutta niitä töitä ei tällä hetkellä maassamme ole, kun tänne on luotu tämä rakenteellinen työttömyys hyödyntämään työnantajia - työntekijöitä kun on kokoajan tarjolla niin palkat pysyvät kurissa ja firmoilla on kokoajan mahdollisuus laajennuksiin näin halutessaan

        "Avoimia työpaikkoja on runsaasti kotikaupungissasikin 358"

        ja ilman töitä olevia ihmisiä sen 15 000 eli vaikka työpaikkoja olisi se 500 se tarkoittaa 30 työnhakijaa per paikka. lisäksi tuossakin määrässä työpaikkoja, joilla ei elä on suurinosa - eli vain muutamaa tuntia viikossa tarjotaan

        "Puhe siitä että työtä ei vaan ole, on jäsentymätön ja väistelevä väite."

        puhe siitä että töitä olisi on järjettömän todellisuutta vastaava väite.

        "Työtä on, joillakin aloilla jopa jatkuva työvoimapula."

        korjaantuu heti kun laitetaan palkkaus kohdalleen, ei ihmisten ole järkeä lähteä työhön joka ei sinua elätä

        "Tämä kertoo siitä, että työtä on, mutta työhaluja ei. "

        ei tietenkään ole järkeä lähteä tekemään työtä joka ei sinun elintasoasi nosta.

        esim osa-aikaisuudet ovat sellaisia, että niistä yleensä jää käteen vähemmän kuin se, että olet työttömänä - tyhjä arpa


      • ~c~
        lifemocker kirjoitti:

        "Työaikalaissa, vuosilomalaissa ja opintovapaalaissa on jo säädetty erilaisista vapaista työntekijälle."

        muutama viikko vuodessa ei ole paljon. eikä riitä matkusteluun

        "Työttömyys ei ole mitään vapaata, ei pitäisi olla kenellekään."

        tottakai se on vapaata. elämä ei ole työtä varten vaan työ on sitä varten, että voi elämässään tehdä mitä huvittaa. tosin kun olet töissä niin sinulla ei tähän vapaaseen elämiseen ole aikaa.

        "Työttömän työ on työnhaku."

        mutta niitä töitä ei tällä hetkellä maassamme ole, kun tänne on luotu tämä rakenteellinen työttömyys hyödyntämään työnantajia - työntekijöitä kun on kokoajan tarjolla niin palkat pysyvät kurissa ja firmoilla on kokoajan mahdollisuus laajennuksiin näin halutessaan

        "Avoimia työpaikkoja on runsaasti kotikaupungissasikin 358"

        ja ilman töitä olevia ihmisiä sen 15 000 eli vaikka työpaikkoja olisi se 500 se tarkoittaa 30 työnhakijaa per paikka. lisäksi tuossakin määrässä työpaikkoja, joilla ei elä on suurinosa - eli vain muutamaa tuntia viikossa tarjotaan

        "Puhe siitä että työtä ei vaan ole, on jäsentymätön ja väistelevä väite."

        puhe siitä että töitä olisi on järjettömän todellisuutta vastaava väite.

        "Työtä on, joillakin aloilla jopa jatkuva työvoimapula."

        korjaantuu heti kun laitetaan palkkaus kohdalleen, ei ihmisten ole järkeä lähteä työhön joka ei sinua elätä

        "Tämä kertoo siitä, että työtä on, mutta työhaluja ei. "

        ei tietenkään ole järkeä lähteä tekemään työtä joka ei sinun elintasoasi nosta.

        esim osa-aikaisuudet ovat sellaisia, että niistä yleensä jää käteen vähemmän kuin se, että olet työttömänä - tyhjä arpa

        Noin 5-7 prosentin työttömyys on optimaalinen järjestelmän kannalta. Nykyisiä työttömyyslukemia ei ole tarkoituksella järjestetty (ammattiliittoja lukuunottamatta), koska työttömyys on erittäin raskas kuluerä työssäkäyville ja erityisesti yrityksille, jotka työttömien elämän käytännössä kustantavat.

        Osa-aikatyölläkin elää kyllä, koska siltä osin kun palkka ei riitä, tulee yhteiskunta vastaan tukineen.

        Monta vuotta jo on pyritty lisäämään työnteon kannattavuutta ja purkamaan työn vastaanottamisen taloudellisia. Työstä on kuitenkin muutakin hötyä kuin vain taloudellista.

        Itse olen kolme kertaa saanut vakipaikan aloittamalla ensin osa-aikaisena ja osoittamalla kykyni. On ymmärrettävää, että yritykset eivät suoralta kädeltä halua riskiä ottaa, koska huono työntekijä tulee erittäin kalliiksi firmalle.

        Julkisuudessa pyritään aina vain kertomaan niitä tarinoita, että ihmisiä roikotetaan muka vastoin tahtoaan osa-aikaisissa työsuhteissa. Epätyypillisiä työsuhteita on tutkittu ja havaittu, että suurin osa teki niitä omasta halustaan, elämäntilanteensa vuoksi (esim. opiskelijat ja kotiäidit). Sitten taas jos joku on oikeasti vastoin tahtoaan aina vaan osa-aikaduunissa, pitää muistaa itse aktiivisesti ilmaista halunsa kokoaikaisuuteen. Tiedän työntekijöitä, jotka urputtavat keskenään nurkassa, mutta eivät esimiehelleen saa sanotuksi. Ehkä he eivät halua enempää työtunteja, kun niin varovat ottamasta asiaa puheeksi.


      • lifemocker
        ~c~ kirjoitti:

        Noin 5-7 prosentin työttömyys on optimaalinen järjestelmän kannalta. Nykyisiä työttömyyslukemia ei ole tarkoituksella järjestetty (ammattiliittoja lukuunottamatta), koska työttömyys on erittäin raskas kuluerä työssäkäyville ja erityisesti yrityksille, jotka työttömien elämän käytännössä kustantavat.

        Osa-aikatyölläkin elää kyllä, koska siltä osin kun palkka ei riitä, tulee yhteiskunta vastaan tukineen.

        Monta vuotta jo on pyritty lisäämään työnteon kannattavuutta ja purkamaan työn vastaanottamisen taloudellisia. Työstä on kuitenkin muutakin hötyä kuin vain taloudellista.

        Itse olen kolme kertaa saanut vakipaikan aloittamalla ensin osa-aikaisena ja osoittamalla kykyni. On ymmärrettävää, että yritykset eivät suoralta kädeltä halua riskiä ottaa, koska huono työntekijä tulee erittäin kalliiksi firmalle.

        Julkisuudessa pyritään aina vain kertomaan niitä tarinoita, että ihmisiä roikotetaan muka vastoin tahtoaan osa-aikaisissa työsuhteissa. Epätyypillisiä työsuhteita on tutkittu ja havaittu, että suurin osa teki niitä omasta halustaan, elämäntilanteensa vuoksi (esim. opiskelijat ja kotiäidit). Sitten taas jos joku on oikeasti vastoin tahtoaan aina vaan osa-aikaduunissa, pitää muistaa itse aktiivisesti ilmaista halunsa kokoaikaisuuteen. Tiedän työntekijöitä, jotka urputtavat keskenään nurkassa, mutta eivät esimiehelleen saa sanotuksi. Ehkä he eivät halua enempää työtunteja, kun niin varovat ottamasta asiaa puheeksi.

        " Osa-aikatyölläkin elää kyllä, koska siltä osin kun palkka ei riitä, tulee yhteiskunta vastaan tukineen."

        osa-aikaisuus on kyllä ihan hirveää pa$kaa kun ovat vielä määräaikaisia... se on henkisesti ja fyysisestikkin todella raskasta kun ei tiedä onko seuraavassa kuussa enää töitä ja rahat kun juuri ja juuri riittävät siihen elämiseen kun tunteja ei tule tarpeeksi. jatkuvaa pelkoa ja pennien laskemista. kuluttaa et juurikaan mihinkään voi, kun et tiedä mitä sitten syöt parin viikon päästä.

        "Työstä on kuitenkin muutakin hötyä kuin vain taloudellista."

        toki, mutta pääpaino pitäisi olla siinä, että sillä ihminen tulee toimeen

        "koska huono työntekijä tulee erittäin kalliiksi firmalle."

        ei niitä hyviäkään haluta palkata vakiduuniin kun määrärahat eivät riitä

        "Julkisuudessa pyritään aina vain kertomaan niitä tarinoita, että ihmisiä roikotetaan muka vastoin tahtoaan osa-aikaisissa työsuhteissa. Epätyypillisiä työsuhteita on tutkittu ja havaittu, että suurin osa teki niitä omasta halustaan"

        enpä ole tätä ilmiötä vielä kohdannut, kaikki keitä itse tunnen niin kyllä haluaisivat ihan sen vaki duunin tuomat vakitulot, että voisivat elämäänsä rakentaa eteenpäin ja tulla toimeen, että tarvitsisi miettiä kokoajan raha-asioita!

        "pitää muistaa itse aktiivisesti ilmaista halunsa kokoaikaisuuteen"

        ainut vaan, että tietyt alat pyörivät osa-aikaisuudella ja tietyt yritykset käyttävät vain hyödyksi osa-aikaisuus mahdollisuutta, ilman että on edes tarkoitusta palkata ketään kokoaikaiseksi


      • ~c~
        lifemocker kirjoitti:

        " Osa-aikatyölläkin elää kyllä, koska siltä osin kun palkka ei riitä, tulee yhteiskunta vastaan tukineen."

        osa-aikaisuus on kyllä ihan hirveää pa$kaa kun ovat vielä määräaikaisia... se on henkisesti ja fyysisestikkin todella raskasta kun ei tiedä onko seuraavassa kuussa enää töitä ja rahat kun juuri ja juuri riittävät siihen elämiseen kun tunteja ei tule tarpeeksi. jatkuvaa pelkoa ja pennien laskemista. kuluttaa et juurikaan mihinkään voi, kun et tiedä mitä sitten syöt parin viikon päästä.

        "Työstä on kuitenkin muutakin hötyä kuin vain taloudellista."

        toki, mutta pääpaino pitäisi olla siinä, että sillä ihminen tulee toimeen

        "koska huono työntekijä tulee erittäin kalliiksi firmalle."

        ei niitä hyviäkään haluta palkata vakiduuniin kun määrärahat eivät riitä

        "Julkisuudessa pyritään aina vain kertomaan niitä tarinoita, että ihmisiä roikotetaan muka vastoin tahtoaan osa-aikaisissa työsuhteissa. Epätyypillisiä työsuhteita on tutkittu ja havaittu, että suurin osa teki niitä omasta halustaan"

        enpä ole tätä ilmiötä vielä kohdannut, kaikki keitä itse tunnen niin kyllä haluaisivat ihan sen vaki duunin tuomat vakitulot, että voisivat elämäänsä rakentaa eteenpäin ja tulla toimeen, että tarvitsisi miettiä kokoajan raha-asioita!

        "pitää muistaa itse aktiivisesti ilmaista halunsa kokoaikaisuuteen"

        ainut vaan, että tietyt alat pyörivät osa-aikaisuudella ja tietyt yritykset käyttävät vain hyödyksi osa-aikaisuus mahdollisuutta, ilman että on edes tarkoitusta palkata ketään kokoaikaiseksi

        Se on totta, että muutamilla aloilla käytetään erityisen paljon osa-aikatyövoimaa. Ne on niitä aloja, joilla on pakko saada joku tilalle, jos työntekijä sairastuu.

        Kaupungin virastossa ei ole niin akuuttia vaikka yksi työntekijä jää aamulla kotiin. Paperit vaan odottaa työpöydällä työntekijän paluuta. Mutta ravintolat, kaupat ja kioskit ei voi sulkea oviaan vain siksi, että kokki tai myyjä on sairas. On pakko saada joku tilalle. Tällöin pitää olla listoilla työvoimaa, jota voidaan kutsua töihin. Näitä osa-aikaisia tai tarvittaessa työhön kutsuttavia jotka ovat lisätuntien tarpeessa.

        Lisäksi sairastaminen on yrityksille todella kallista. Mikäli luovuttaisiin useimpien alojen sairausajan palkasta ja kaikilla olisi sama käytäntö, 1 9 pv karenssi jonka jälkeen Kelasta sairauspäivärahaa, voisi syntyä enemmänkin kokoaikatyöpaikkoja. Tällaisista tekemällä tehdyistä ylimääräisistä kustannuksista työllistäminen on pienyrityksissä pitkälti kiinni. Sairausajan palkka on vain yksi esimerkki ylimääräisistä, varsinaisen työn tekemiseen liittymättömistä kustannuksista työnantajalle.


      • lifemocker
        ~c~ kirjoitti:

        Se on totta, että muutamilla aloilla käytetään erityisen paljon osa-aikatyövoimaa. Ne on niitä aloja, joilla on pakko saada joku tilalle, jos työntekijä sairastuu.

        Kaupungin virastossa ei ole niin akuuttia vaikka yksi työntekijä jää aamulla kotiin. Paperit vaan odottaa työpöydällä työntekijän paluuta. Mutta ravintolat, kaupat ja kioskit ei voi sulkea oviaan vain siksi, että kokki tai myyjä on sairas. On pakko saada joku tilalle. Tällöin pitää olla listoilla työvoimaa, jota voidaan kutsua töihin. Näitä osa-aikaisia tai tarvittaessa työhön kutsuttavia jotka ovat lisätuntien tarpeessa.

        Lisäksi sairastaminen on yrityksille todella kallista. Mikäli luovuttaisiin useimpien alojen sairausajan palkasta ja kaikilla olisi sama käytäntö, 1 9 pv karenssi jonka jälkeen Kelasta sairauspäivärahaa, voisi syntyä enemmänkin kokoaikatyöpaikkoja. Tällaisista tekemällä tehdyistä ylimääräisistä kustannuksista työllistäminen on pienyrityksissä pitkälti kiinni. Sairausajan palkka on vain yksi esimerkki ylimääräisistä, varsinaisen työn tekemiseen liittymättömistä kustannuksista työnantajalle.

        "Sairausajan palkka"

        tuossa on kääntöpuoli, että ihmiset sitten tulisivat sairaana töihin, jonka seuraukset eivät olisi kovinkaan hyvät.

        kun eivät kaikki lintsaa töistä.


      • ~c~
        lifemocker kirjoitti:

        "Sairausajan palkka"

        tuossa on kääntöpuoli, että ihmiset sitten tulisivat sairaana töihin, jonka seuraukset eivät olisi kovinkaan hyvät.

        kun eivät kaikki lintsaa töistä.

        Joskus on ihan ok tulla sairaana töihin osapäiväisesti. Esimerkiksi lievässä masennuksessa tai muissa ei-tarttuvissa sairauksissa, jotka eivät estä työntekoa.

        Esimies voi määrätä sairaan kotiin, vaikka työntekijä itse kuinka haluaisi olla töissä - sairaana töihin tuleminen ei ole vain työntekijän itsensä päätettävissä. Jokainen tilanne on arvioitava erikseen, hyödyt ja riskit.

        Suomessa vallitsee ihmeellinen väärinkäsitys, että jos on saanut lääkäriltä jonkun ICD-koodillisen lapun, on pakko olla pois töistä niin kauan kun lapulle on aikaa kirjoitettu. Oikeasti kaikki koodit eivät palkkaan oikeuta, eivätkä kaikki estä työntekoa. Toisaalta sovittaessa voi sairastaa ilman koodilappuakin. Monella on myös väärinkäsitys siitä, että lakisääteiseen työterveyshuoltoon kuuluisi sairaanhoito- ja lääkäripalvelut. Ei kuulu. Mutta nyt ollaan jo kaukana alkuperäisestä aiheesta.


      • Josetsätiedä
        ~c~ kirjoitti:

        Joskus on ihan ok tulla sairaana töihin osapäiväisesti. Esimerkiksi lievässä masennuksessa tai muissa ei-tarttuvissa sairauksissa, jotka eivät estä työntekoa.

        Esimies voi määrätä sairaan kotiin, vaikka työntekijä itse kuinka haluaisi olla töissä - sairaana töihin tuleminen ei ole vain työntekijän itsensä päätettävissä. Jokainen tilanne on arvioitava erikseen, hyödyt ja riskit.

        Suomessa vallitsee ihmeellinen väärinkäsitys, että jos on saanut lääkäriltä jonkun ICD-koodillisen lapun, on pakko olla pois töistä niin kauan kun lapulle on aikaa kirjoitettu. Oikeasti kaikki koodit eivät palkkaan oikeuta, eivätkä kaikki estä työntekoa. Toisaalta sovittaessa voi sairastaa ilman koodilappuakin. Monella on myös väärinkäsitys siitä, että lakisääteiseen työterveyshuoltoon kuuluisi sairaanhoito- ja lääkäripalvelut. Ei kuulu. Mutta nyt ollaan jo kaukana alkuperäisestä aiheesta.

        Itse pitkään työttömänä olleena koen viestisi erittäin tietämättöminä ~c~

        En tiedä missä kuplassa asut, mutta valitettavasti kaikille ei vain töitä löydy ihan tuosta vain.

        Oma työnhaku on yleensä kaatunut siihen että kun ei ole kokemusta jostain hommasta, mutta mitenkä niitä kokemuksia voi saada jos kukaan ei suostu sinua palkkaamaan? Sitten taas sellaiset työt joissa ei tarvita välttämättä kokemusta tai ammattitutkintoa ovat yleensä sellaisia hommia joissa vaaditaan että käytössä on auto (esim. siivooja, henkilökohtainen avustaja) eli jos sinulla ei ole autoa tai ajokorttia turha edes siitä työstä on haaveilla. Ja milläs maksat auton tai ajokoulun kun olet työtön?

        Ja meille hiljaisille ja ujoille ei tunnu löytyvän töitä. Pitäisi olla niin ulospäinsuuntautunut ja osata puhua kaikki pyörryksiin. Ei riitä että osaisit tehdä sitä työtä.

        Lisäksi mitä kauemmin on ollut työttömänä sitä vaikeampi niitä töitä on hakea on masennus on ehtinyt mitä ilmeisemmin iskeä, ja jos ei niin sitten päivärytmi on ihan sekaisin, ja ajatus siitä että pitäisi herätä jo kuudelta aamulla tuntuu aivan mahdottomalta kun on ennen saanut nukkua puoleen päivään asti. Ei tämmöinen ihminen todellakaan voi vielä lähtä töitä hakemaan vaan pitäisi saada ensin oma elämä raiteilleen.

        Tiedän kyllä mistä puhun sillä olen niin pitkään ollut työttömänä ja olin mukana työpajalla, joka oli tarkoitettu työttömille nuorille ja siellä näki jos minkälaista tapausta. Osa oli jo ihan menetettyjä että kyllä niistä tiesi ettei niitä saisi enää normaaliin arkeen kiinni, ne tyypit tulevat elämään aina sossun rahoilla valitettavasti.

        En ole vieläkään onnistunut löytämään töitä, mutta opiskelen tällä hetkellä. Se koulutuskaan ei takaa sitä että saisi töitä kun huonon taloustilanteen vuoksi monella alalla ollaan vähennetty työntekijöitä (itse valitettavasti opiskelen juuri tämmöistä alaa eli en odota kovin ihmeitä valmistuttuani, vaikka minulla olisikin pätevyys harjoittaa ammattiani).

        Elä jonkun pitkäaikaistyöttömän elämää, joka on oikeasti yrittänyt saada elämäänsä järjestykseen ja hankkia töitä. Tule sitten sanomaan miten helppoa niitä töitä onkaan saada.


      • hmmm....
        lifemocker kirjoitti:

        "Työaikalaissa, vuosilomalaissa ja opintovapaalaissa on jo säädetty erilaisista vapaista työntekijälle."

        muutama viikko vuodessa ei ole paljon. eikä riitä matkusteluun

        "Työttömyys ei ole mitään vapaata, ei pitäisi olla kenellekään."

        tottakai se on vapaata. elämä ei ole työtä varten vaan työ on sitä varten, että voi elämässään tehdä mitä huvittaa. tosin kun olet töissä niin sinulla ei tähän vapaaseen elämiseen ole aikaa.

        "Työttömän työ on työnhaku."

        mutta niitä töitä ei tällä hetkellä maassamme ole, kun tänne on luotu tämä rakenteellinen työttömyys hyödyntämään työnantajia - työntekijöitä kun on kokoajan tarjolla niin palkat pysyvät kurissa ja firmoilla on kokoajan mahdollisuus laajennuksiin näin halutessaan

        "Avoimia työpaikkoja on runsaasti kotikaupungissasikin 358"

        ja ilman töitä olevia ihmisiä sen 15 000 eli vaikka työpaikkoja olisi se 500 se tarkoittaa 30 työnhakijaa per paikka. lisäksi tuossakin määrässä työpaikkoja, joilla ei elä on suurinosa - eli vain muutamaa tuntia viikossa tarjotaan

        "Puhe siitä että työtä ei vaan ole, on jäsentymätön ja väistelevä väite."

        puhe siitä että töitä olisi on järjettömän todellisuutta vastaava väite.

        "Työtä on, joillakin aloilla jopa jatkuva työvoimapula."

        korjaantuu heti kun laitetaan palkkaus kohdalleen, ei ihmisten ole järkeä lähteä työhön joka ei sinua elätä

        "Tämä kertoo siitä, että työtä on, mutta työhaluja ei. "

        ei tietenkään ole järkeä lähteä tekemään työtä joka ei sinun elintasoasi nosta.

        esim osa-aikaisuudet ovat sellaisia, että niistä yleensä jää käteen vähemmän kuin se, että olet työttömänä - tyhjä arpa

        "muutama viikko vuodessa ei ole paljon. eikä riitä matkusteluun"
        Ei työtön saa "matkustella" menettämättä korvaustaan. Vain viikon reissun voit tehdä niin että siltä ajalta saa myös korvaukset. Joitakin vuosia sitten korvaukset menetti heti, jos reissuun lähti.


      • ~c~
        Josetsätiedä kirjoitti:

        Itse pitkään työttömänä olleena koen viestisi erittäin tietämättöminä ~c~

        En tiedä missä kuplassa asut, mutta valitettavasti kaikille ei vain töitä löydy ihan tuosta vain.

        Oma työnhaku on yleensä kaatunut siihen että kun ei ole kokemusta jostain hommasta, mutta mitenkä niitä kokemuksia voi saada jos kukaan ei suostu sinua palkkaamaan? Sitten taas sellaiset työt joissa ei tarvita välttämättä kokemusta tai ammattitutkintoa ovat yleensä sellaisia hommia joissa vaaditaan että käytössä on auto (esim. siivooja, henkilökohtainen avustaja) eli jos sinulla ei ole autoa tai ajokorttia turha edes siitä työstä on haaveilla. Ja milläs maksat auton tai ajokoulun kun olet työtön?

        Ja meille hiljaisille ja ujoille ei tunnu löytyvän töitä. Pitäisi olla niin ulospäinsuuntautunut ja osata puhua kaikki pyörryksiin. Ei riitä että osaisit tehdä sitä työtä.

        Lisäksi mitä kauemmin on ollut työttömänä sitä vaikeampi niitä töitä on hakea on masennus on ehtinyt mitä ilmeisemmin iskeä, ja jos ei niin sitten päivärytmi on ihan sekaisin, ja ajatus siitä että pitäisi herätä jo kuudelta aamulla tuntuu aivan mahdottomalta kun on ennen saanut nukkua puoleen päivään asti. Ei tämmöinen ihminen todellakaan voi vielä lähtä töitä hakemaan vaan pitäisi saada ensin oma elämä raiteilleen.

        Tiedän kyllä mistä puhun sillä olen niin pitkään ollut työttömänä ja olin mukana työpajalla, joka oli tarkoitettu työttömille nuorille ja siellä näki jos minkälaista tapausta. Osa oli jo ihan menetettyjä että kyllä niistä tiesi ettei niitä saisi enää normaaliin arkeen kiinni, ne tyypit tulevat elämään aina sossun rahoilla valitettavasti.

        En ole vieläkään onnistunut löytämään töitä, mutta opiskelen tällä hetkellä. Se koulutuskaan ei takaa sitä että saisi töitä kun huonon taloustilanteen vuoksi monella alalla ollaan vähennetty työntekijöitä (itse valitettavasti opiskelen juuri tämmöistä alaa eli en odota kovin ihmeitä valmistuttuani, vaikka minulla olisikin pätevyys harjoittaa ammattiani).

        Elä jonkun pitkäaikaistyöttömän elämää, joka on oikeasti yrittänyt saada elämäänsä järjestykseen ja hankkia töitä. Tule sitten sanomaan miten helppoa niitä töitä onkaan saada.

        En sanonut, että töitä on helppo saada. Mutta olen sitä mieltä, että niitä saa jos todella haluaa. Siitä olen samaa mieltä, että työttömyys altistaa masennukselle ja sitä kautta pitkittyessään vaikeuttaa työhön hakeutumista ja pääsemistä.

        Sekin on totta, että ujot jäävät helpommin syrjään.

        Siitä olen eri mieltä, että eläisin kuplassa. Elän ihan tätä samaa todellisuutta, mutta katson sitä toiselta kantilta, rekrytoijan näkökulmasta. Töitä olisi tarjolla, mutta työnhakijoilla tuntuu nykyään olevan kovasti ehtoja. Yksi ei halua tehdä täyttä päivää, kun kotona on koira jota pitää lenkittää. Toinen ei halua tehdä ollenkaan viikonloppuja, kolmas iltavuoroja, neljäs haluaa aina vapaaksi pe, la, su ja ma. Viides tulisi muuten töihin, mutta just nyt sormet tuntuu reumaattisilta. Kuudes haluaa tehdä vain ma-pe 8-16, vaikka tarve olisi muinakin aikoina. Seitsemäs ei pysty tekemään kahta peräkkäistä päivää töitä vaan välissä pitää olla aina vähintään yksi vapaa, muuten tulee akuutti stressireaktio. Kahdeksas ottaa ilolla vastaan työn ja työvuorot, mutta aina ennen työvuoron alkua tulee maha kipeäksi eikä pystykään. Joka ikinen tapaus on muuten tosi, nämä ihmiset olevat olemassa ;)

        No, on niitä työhaluisiakin onneksi, mutta vähän on nykyään liikaa tuota tautia, että haluttaisiin itse määrätä kaikesta, myös työpaikalla. Ei ymmärretä, että työtä tehdään työnantajan johdon ja valvonnan alaisena.


      • lifemocker
        ~c~ kirjoitti:

        En sanonut, että töitä on helppo saada. Mutta olen sitä mieltä, että niitä saa jos todella haluaa. Siitä olen samaa mieltä, että työttömyys altistaa masennukselle ja sitä kautta pitkittyessään vaikeuttaa työhön hakeutumista ja pääsemistä.

        Sekin on totta, että ujot jäävät helpommin syrjään.

        Siitä olen eri mieltä, että eläisin kuplassa. Elän ihan tätä samaa todellisuutta, mutta katson sitä toiselta kantilta, rekrytoijan näkökulmasta. Töitä olisi tarjolla, mutta työnhakijoilla tuntuu nykyään olevan kovasti ehtoja. Yksi ei halua tehdä täyttä päivää, kun kotona on koira jota pitää lenkittää. Toinen ei halua tehdä ollenkaan viikonloppuja, kolmas iltavuoroja, neljäs haluaa aina vapaaksi pe, la, su ja ma. Viides tulisi muuten töihin, mutta just nyt sormet tuntuu reumaattisilta. Kuudes haluaa tehdä vain ma-pe 8-16, vaikka tarve olisi muinakin aikoina. Seitsemäs ei pysty tekemään kahta peräkkäistä päivää töitä vaan välissä pitää olla aina vähintään yksi vapaa, muuten tulee akuutti stressireaktio. Kahdeksas ottaa ilolla vastaan työn ja työvuorot, mutta aina ennen työvuoron alkua tulee maha kipeäksi eikä pystykään. Joka ikinen tapaus on muuten tosi, nämä ihmiset olevat olemassa ;)

        No, on niitä työhaluisiakin onneksi, mutta vähän on nykyään liikaa tuota tautia, että haluttaisiin itse määrätä kaikesta, myös työpaikalla. Ei ymmärretä, että työtä tehdään työnantajan johdon ja valvonnan alaisena.

        "Elän ihan tätä samaa todellisuutta, mutta katson sitä toiselta kantilta, rekrytoijan näkökulmasta. Töitä olisi tarjolla, mutta työnhakijoilla tuntuu nykyään olevan kovasti ehtoja."

        eiköhän se ole toisinpäin: palkkaa ei haluttaisi maksaa ja vaaditaan aina jotain ihan utopistista hakijalta


      • lifemocker
        hmmm.... kirjoitti:

        "muutama viikko vuodessa ei ole paljon. eikä riitä matkusteluun"
        Ei työtön saa "matkustella" menettämättä korvaustaan. Vain viikon reissun voit tehdä niin että siltä ajalta saa myös korvaukset. Joitakin vuosia sitten korvaukset menetti heti, jos reissuun lähti.

        ei se kellekkään kuulu jos sinä reissuun lähdet, eikä siitä tarvitse kellekkään ilmoitella


    • Miehellesi on käynyt kuten niin monelle muullekin viime vuosina. Monet ovat joutuneet pitkänkin työhistorian jälkeen kohtaamaan työttömyyden. Se tuskin on helppoa kenellekään ja kumppanin painostaminen ei takuulla auta asiaa.

      Jos kerran taloudellinen tilanteenne on sen verran hyvä, että mies voi hetken levätä, mikset soisi hänelle sitä? Toiset haluavat välittömästi uuden työn, toisille tekee pieni breikki työelämästä hyvää. Moni miettii ehkä uudelleen uraansa, haluaisiko tehdä jotain ihan muuta tms. Eikä se aina halustakaan kiinni ole, työpaikan saanti erityisesti nykyisessä taloustilanteessa ei välttämättä ole helppoa.

      Uhkailun sijaan voisit ennemminkin osoittaa ymmärrystä ja tukea miehellesi. Hänhän on ollut töissä, joten ei karsasta töitä yleensä ja varmaan hänellä itselläänkin tulee jossain vaiheessa se piste, kun laittaa vauhtia työnhakuun. Anna hänelle kuitenkin aikaa käsitellä asia omassa tahdissaan.

      Ja minkälaiset ystävät katsoo kieroon työttömäksi jäänyttä? Toki valtaosa arvostaa työssäkäyntiä ja oman elantonsa hankkimista noin yleisesti, mutta on eri asia joutua työttömäksi pitkän työrupeaman jälkeen kuin olla elämäntapatyötön ns omasta halustaan eli ettei edes yritä työllistyä missään vaiheessa vaan tyytyy elämään yhteiskunnan suomilla tuilla.

      • ~c~

        Ansiosidonnaisen saajatkin elävät yhteiskunnan tuella, eli meidän kaikkien ja erityisesti yritysten maksamilla veroluonteisilla maksuilla.

        Vain pieni osa ansiosidonnaisesta katetaan työttömyyskassan jäsenmaksuilla. Ei siis voi ajatella, että työttömäksi jäänyt olisi jotenkin itse kustantanut etukäteen ansiosidonnaisensa. Päinvastoin, myös kassaan kuulumattomat joutuvat osallistumaan ansiosidonnaisten kustantamiseen. Tästä syystä en hyväksy ajatusta, että pitkän työrupeaman jälkeen olisi jotenkin oikeutetumpi oleilemaan kuin jos ei olisi koskaan saanutkaan töitä.


      • lifemocker
        ~c~ kirjoitti:

        Ansiosidonnaisen saajatkin elävät yhteiskunnan tuella, eli meidän kaikkien ja erityisesti yritysten maksamilla veroluonteisilla maksuilla.

        Vain pieni osa ansiosidonnaisesta katetaan työttömyyskassan jäsenmaksuilla. Ei siis voi ajatella, että työttömäksi jäänyt olisi jotenkin itse kustantanut etukäteen ansiosidonnaisensa. Päinvastoin, myös kassaan kuulumattomat joutuvat osallistumaan ansiosidonnaisten kustantamiseen. Tästä syystä en hyväksy ajatusta, että pitkän työrupeaman jälkeen olisi jotenkin oikeutetumpi oleilemaan kuin jos ei olisi koskaan saanutkaan töitä.

        suurinosa kyllä töissä olisi jos se olisi mahdollista. tällähetkellä se ei ole


      • ~c~
        lifemocker kirjoitti:

        suurinosa kyllä töissä olisi jos se olisi mahdollista. tällähetkellä se ei ole

        Työpaikkojen määrä ei ole vakio. Töitä kyllä saa, jos todella haluaa. Puhun kokemuksesta.


      • lifemocker
        ~c~ kirjoitti:

        Työpaikkojen määrä ei ole vakio. Töitä kyllä saa, jos todella haluaa. Puhun kokemuksesta.

        työnhakijoita on about 100 per 1 avoin paikka. puhun kokemuksesta


      • ~c~
        lifemocker kirjoitti:

        työnhakijoita on about 100 per 1 avoin paikka. puhun kokemuksesta

        Se ei ole syy olla hakematta sitä paikkaa. Siivoustöitä saa muuten saman tein mistä tahansa keskisuuresta tai isommasta kaupungista. Ei taida vaan monille työttömille kelvata.

        Sitä paitsi kuten sanoin, työpaikkojen määrä ei ole vakio. Puhut vain esim. Mollin sivuilla esillä olevista paikoista. Lisäksi töitä tai oppisopimuspaikkaa voi kysellä työpaikoilta ihan itse. Yrittäjyyskin on mahdollisuus, samoin edelleen kouluttautuminen. Mahdollisuuksia on loputtomasti, mutta niin näyttää olevan selityksiäkin, miksi mikään ei käy.


      • lifemocker
        ~c~ kirjoitti:

        Se ei ole syy olla hakematta sitä paikkaa. Siivoustöitä saa muuten saman tein mistä tahansa keskisuuresta tai isommasta kaupungista. Ei taida vaan monille työttömille kelvata.

        Sitä paitsi kuten sanoin, työpaikkojen määrä ei ole vakio. Puhut vain esim. Mollin sivuilla esillä olevista paikoista. Lisäksi töitä tai oppisopimuspaikkaa voi kysellä työpaikoilta ihan itse. Yrittäjyyskin on mahdollisuus, samoin edelleen kouluttautuminen. Mahdollisuuksia on loputtomasti, mutta niin näyttää olevan selityksiäkin, miksi mikään ei käy.

        "Se ei ole syy olla hakematta sitä paikkaa."

        typerä oletus ettei ihmiset töitä hakisi.

        yleensähhän se ainut ongelma on, että muutkin hakevat sitä paikkaa, joten todennäköisyydet sen työn saantiin eli työllistymiseen ei ole kovinkaan kummoiset.

        "Siivoustöitä saa muuten saman tein mistä tahansa keskisuuresta tai isommasta kaupungista. Ei taida vaan monille työttömille kelvata."

        siivoustöissä tarvitaan useimmiten tutkinto ja todistuksia useimmiten oma auto kun kohteet ovat pitkin poikin. ei sinnekkään mennä. ottaisit selvää asioista.

        "Lisäksi töitä tai oppisopimuspaikkaa voi kysellä työpaikoilta ihan itse. "

        ja aika harva palkkaa ketään kun tarvetta ei ole

        "Yrittäjyyskin on mahdollisuus, samoin edelleen kouluttautuminen"

        yrittäminen on tehty tässä maassa suhteellisen mahdottomaksi ja vaikeaksi joten siihen ei kovinkaan moni halua ryhtyä.

        kouluihinkaan ei kaikki hakijat ja halukkaat pääse.

        "Mahdollisuuksia on loputtomasti, mutta niin näyttää olevan selityksiäkin, miksi mikään ei käy. "

        vain siksi, koska sulla ei ole käsitystä todellisuudesta


      • ~c~
        lifemocker kirjoitti:

        "Se ei ole syy olla hakematta sitä paikkaa."

        typerä oletus ettei ihmiset töitä hakisi.

        yleensähhän se ainut ongelma on, että muutkin hakevat sitä paikkaa, joten todennäköisyydet sen työn saantiin eli työllistymiseen ei ole kovinkaan kummoiset.

        "Siivoustöitä saa muuten saman tein mistä tahansa keskisuuresta tai isommasta kaupungista. Ei taida vaan monille työttömille kelvata."

        siivoustöissä tarvitaan useimmiten tutkinto ja todistuksia useimmiten oma auto kun kohteet ovat pitkin poikin. ei sinnekkään mennä. ottaisit selvää asioista.

        "Lisäksi töitä tai oppisopimuspaikkaa voi kysellä työpaikoilta ihan itse. "

        ja aika harva palkkaa ketään kun tarvetta ei ole

        "Yrittäjyyskin on mahdollisuus, samoin edelleen kouluttautuminen"

        yrittäminen on tehty tässä maassa suhteellisen mahdottomaksi ja vaikeaksi joten siihen ei kovinkaan moni halua ryhtyä.

        kouluihinkaan ei kaikki hakijat ja halukkaat pääse.

        "Mahdollisuuksia on loputtomasti, mutta niin näyttää olevan selityksiäkin, miksi mikään ei käy. "

        vain siksi, koska sulla ei ole käsitystä todellisuudesta

        Siivoustyöhön perehdytetään, tutkintoa ei välttämättä tarvitse. Kokeile vaikka.

        Yrittäjäksi ryhtyminen on kylläkin tehty tässä maassa suhteellisen helpoksi, oikeastaan niin helpoksi kuin sen vain voi tehdä. Muita ihmisiä ei välttämättä kannata työllistää, koska työllistämisen kustannukset ovat niin korkeat - juurikin noiden ansiosidonnaisten ja muun oleilun vuoksi.

        Minulla on käsitys todellisuudesta. Olen toiminut useissa eri töissä ja aloilla, koskaan en ole ollut työttömänä. Olen tehnyt myös siivoustöitä joten tiedän, että ainakaan silloin kymmenkunta vuotta sitten opiskeluaikoinani ei siivousalan tutkintoa kyselty. Tuskin kysytään vieläkään, koska mieluummin palkataan halvempi työntekijä, jolle ei tarvitse maksaa tutkinnon edellyttämää palkkaa.

        Aina löytyy uusi ura, jos haluaa. Taidat ajatella, että yrittämättä pitäisi päästä hyviin asemiin, mutta niin se ei mene. Kilpailua hyvistä työ- ja koulutuspaikoista pitää olla, muuten ei tapahdu kehitystä, tuottavuuden kasvua. Pitää laittaa itsensä likoon eikä keksiä tekosyitä.


      • lifemocker
        ~c~ kirjoitti:

        Siivoustyöhön perehdytetään, tutkintoa ei välttämättä tarvitse. Kokeile vaikka.

        Yrittäjäksi ryhtyminen on kylläkin tehty tässä maassa suhteellisen helpoksi, oikeastaan niin helpoksi kuin sen vain voi tehdä. Muita ihmisiä ei välttämättä kannata työllistää, koska työllistämisen kustannukset ovat niin korkeat - juurikin noiden ansiosidonnaisten ja muun oleilun vuoksi.

        Minulla on käsitys todellisuudesta. Olen toiminut useissa eri töissä ja aloilla, koskaan en ole ollut työttömänä. Olen tehnyt myös siivoustöitä joten tiedän, että ainakaan silloin kymmenkunta vuotta sitten opiskeluaikoinani ei siivousalan tutkintoa kyselty. Tuskin kysytään vieläkään, koska mieluummin palkataan halvempi työntekijä, jolle ei tarvitse maksaa tutkinnon edellyttämää palkkaa.

        Aina löytyy uusi ura, jos haluaa. Taidat ajatella, että yrittämättä pitäisi päästä hyviin asemiin, mutta niin se ei mene. Kilpailua hyvistä työ- ja koulutuspaikoista pitää olla, muuten ei tapahdu kehitystä, tuottavuuden kasvua. Pitää laittaa itsensä likoon eikä keksiä tekosyitä.

        " Siivoustyöhön perehdytetään, tutkintoa ei välttämättä tarvitse. Kokeile vaikka."

        tiedän kyllä kun entinen tyttöystävä haki siivoojaksi. ei päässyt kun olisi pitänyt olla ties mitä passia se oma auto.

        "Yrittäjäksi ryhtyminen on kylläkin tehty tässä maassa suhteellisen helpoksi, oikeastaan niin helpoksi kuin sen vain voi tehdä."

        et selkeästi tiedä mistä puhut. kokeile vaikka

        " että ainakaan silloin kymmenkunta vuotta sitten"

        :D:D jos pohjaat kaiken tietosi tuohon "10 vuotta sitten" niin suosittelen kokeilemaan miten asiat nykyaikana ovat ;)

        "Kilpailua hyvistä työ- ja koulutuspaikoista pitää olla"

        sitähän meillä nimenomaan on kun yhtä työpaikkaa hakee sen 100 ihmistä ja maan työttömyys% on 15. tämä kun vain tarkoittaa, ettei töitä kaikille ole ;)


      • ~c~
        lifemocker kirjoitti:

        " Siivoustyöhön perehdytetään, tutkintoa ei välttämättä tarvitse. Kokeile vaikka."

        tiedän kyllä kun entinen tyttöystävä haki siivoojaksi. ei päässyt kun olisi pitänyt olla ties mitä passia se oma auto.

        "Yrittäjäksi ryhtyminen on kylläkin tehty tässä maassa suhteellisen helpoksi, oikeastaan niin helpoksi kuin sen vain voi tehdä."

        et selkeästi tiedä mistä puhut. kokeile vaikka

        " että ainakaan silloin kymmenkunta vuotta sitten"

        :D:D jos pohjaat kaiken tietosi tuohon "10 vuotta sitten" niin suosittelen kokeilemaan miten asiat nykyaikana ovat ;)

        "Kilpailua hyvistä työ- ja koulutuspaikoista pitää olla"

        sitähän meillä nimenomaan on kun yhtä työpaikkaa hakee sen 100 ihmistä ja maan työttömyys% on 15. tämä kun vain tarkoittaa, ettei töitä kaikille ole ;)

        Olen ollut perustamassa yritystä, kirjoittanut perustamiskirjan, tehnyt ilmoituksen kaupparekisteriin, maksanut sinne maksut, siirtänyt osakepääoman. Tiedän kyllä tasan tarkkaan miten helppoa ja nopeaa se on. Y-tunnuksen saa vaikka saman tien käymällä paikan päällä, jos oikein kiire on.

        Ainakaan oman taloni rappusiivooja ei ole koulutettu siivoustyöhön, perehdytetty kylläkin. Hän opiskelee yliopistolla ihan muuta alaa ;) Siivoustyö vetää, ja siivousyrittäjäksi voi ryhtyä suhteellisen vähäisellä alkupääomalla.

        Jankkaat tuota, että kaikille työtä ei ole. Mutta kun työpaikkojen määrä ei ole se, mikä Mollin sivuilla näkyy, eikä se ole vakio. Niitä syntyy tarvittaessa lisää, jos yritykset uskaltava palkata väkeä. Nykyisin kustannuksin, kun niin moni mielellään tekosyineen oleilee ("kun töitä ei ole niin ei kannata edes hakea"), on iso riski palkata työntekijää, jonka ainoa päämäärä on vaan kerätä uusi ansiosidonnainen jakso täyteen tai jäädä saikulle, vanhempain- tai opintovapaalle.


      • lifemocker
        ~c~ kirjoitti:

        Olen ollut perustamassa yritystä, kirjoittanut perustamiskirjan, tehnyt ilmoituksen kaupparekisteriin, maksanut sinne maksut, siirtänyt osakepääoman. Tiedän kyllä tasan tarkkaan miten helppoa ja nopeaa se on. Y-tunnuksen saa vaikka saman tien käymällä paikan päällä, jos oikein kiire on.

        Ainakaan oman taloni rappusiivooja ei ole koulutettu siivoustyöhön, perehdytetty kylläkin. Hän opiskelee yliopistolla ihan muuta alaa ;) Siivoustyö vetää, ja siivousyrittäjäksi voi ryhtyä suhteellisen vähäisellä alkupääomalla.

        Jankkaat tuota, että kaikille työtä ei ole. Mutta kun työpaikkojen määrä ei ole se, mikä Mollin sivuilla näkyy, eikä se ole vakio. Niitä syntyy tarvittaessa lisää, jos yritykset uskaltava palkata väkeä. Nykyisin kustannuksin, kun niin moni mielellään tekosyineen oleilee ("kun töitä ei ole niin ei kannata edes hakea"), on iso riski palkata työntekijää, jonka ainoa päämäärä on vaan kerätä uusi ansiosidonnainen jakso täyteen tai jäädä saikulle, vanhempain- tai opintovapaalle.

        perustaminen ja pyörittäminen ovat aikalailla 2 ERI asiaa ;)

        "Siivoustyö vetää"

        palkkaus ei, kuten itsekkin toteat niin ei se ole kannattavaa - pientä sivutuloa ehkä siitä saattaa saada, muttei nekään työt ole mitään kokoaikaisia ja ok palkkaisia vaan pätkähommia pienellä palkalla - SIKSI sinne ei ole halukkaita, kun sillä ei elä


      • ~c~
        lifemocker kirjoitti:

        perustaminen ja pyörittäminen ovat aikalailla 2 ERI asiaa ;)

        "Siivoustyö vetää"

        palkkaus ei, kuten itsekkin toteat niin ei se ole kannattavaa - pientä sivutuloa ehkä siitä saattaa saada, muttei nekään työt ole mitään kokoaikaisia ja ok palkkaisia vaan pätkähommia pienellä palkalla - SIKSI sinne ei ole halukkaita, kun sillä ei elä

        Puhuimme kumpikin yrittäjäksi ryhtymisestä. Mutta kyllä se pyörittäminenkin onnistuu, kun tietää mitä tekee. Esim. siivousyrittäjänä on mahdollisuus parempiin tienesteihin kuin työsuhteisena siivoajana.


      • lifemocker
        ~c~ kirjoitti:

        Puhuimme kumpikin yrittäjäksi ryhtymisestä. Mutta kyllä se pyörittäminenkin onnistuu, kun tietää mitä tekee. Esim. siivousyrittäjänä on mahdollisuus parempiin tienesteihin kuin työsuhteisena siivoajana.

        jos on siivousyrittäjä niin eikö tällöin tulisi tietää siitä työstä aika hemmetisti ;)


      • ~c~
        lifemocker kirjoitti:

        jos on siivousyrittäjä niin eikö tällöin tulisi tietää siitä työstä aika hemmetisti ;)

        Kotisiivous voisi olla hyvä bisnes aloittelevalle yrittäjälle. Vanhukset varsinkin arvostaisivat sitä, että siivooja on aina sama henkilö, eikä vaihdu kuten isoissa firmoissa.

        Tietoa ja koulutustakin siivouksessa kyllä saa, jos haluaa. Toisaalta kotisiivouksen perusteiden luulisi olevan kaikille tuttuja. Niitä opiskellaan jo peruskoulun kotitaloudessa.


      • Josetsätiedä
        ~c~ kirjoitti:

        Se ei ole syy olla hakematta sitä paikkaa. Siivoustöitä saa muuten saman tein mistä tahansa keskisuuresta tai isommasta kaupungista. Ei taida vaan monille työttömille kelvata.

        Sitä paitsi kuten sanoin, työpaikkojen määrä ei ole vakio. Puhut vain esim. Mollin sivuilla esillä olevista paikoista. Lisäksi töitä tai oppisopimuspaikkaa voi kysellä työpaikoilta ihan itse. Yrittäjyyskin on mahdollisuus, samoin edelleen kouluttautuminen. Mahdollisuuksia on loputtomasti, mutta niin näyttää olevan selityksiäkin, miksi mikään ei käy.

        Hahaha joo! Olin itse siivous töissä ja olin iloinen että sain töitä. Ehdin käydä vain pari kertaa ja sitten yritys ilmoitti että ei tarvitsekaan minua enää. Eivät suostuneet kertomaan miksi. Ei kuulemma johtunut siitä että työnlaatu oli huonoa, mutta eivät suostuneet selittämään sen enempää. Voin sanoa että kyllä vitutti kun yksinäni jouduin siivoamaan toimistorakennuksen ja hallin johon kuului sauna ja rekkakuskien lepopaikka ja välineeni olivat todella huonot ja minun oli pyydettävä että ostaisivat minulle edes mopin.

        Niin helppoja ne siivoushommatkin ovat...

        Oppisopimuspaikkoja ei kyllä irtoa helposti kun koulutus vie kuitenkin aikaa ja halutaan jonkinlainen varmuus että se kaveri, joka sinne hakee pystyy myös työnsä hoitamaan.

        Niin ja käsittääkseni siihen yrityksenkin perustamiseen tarvitaan jonkinlaista pääomaa, jota työttömällä ei ole. Pankistako sitten otetaan vain hirveät lainat että päästään töihin ja makselemaan sitä velkaa pois? Entäs jos yritys meneekin konkkaan? Sitten sitä ollaankin työttömiä JA velkaisia.

        Ja jatko-opiskelukaan ei takaa että pääsee töihin. Voit olla vaikka maisteri, mutta kun ne paperit eivät sitä välttämättä takaa että pääset töihin.

        This economy ain't hiring.

        Suosittelisin ensin itse kokeilemaan millaista sellaisen työttömän arki on, joka oikeasti yrittää niitä töitä saada, eikä aio koko elämäänsä sossujen syöttinä elellä.


      • ~c~ kirjoitti:

        Ansiosidonnaisen saajatkin elävät yhteiskunnan tuella, eli meidän kaikkien ja erityisesti yritysten maksamilla veroluonteisilla maksuilla.

        Vain pieni osa ansiosidonnaisesta katetaan työttömyyskassan jäsenmaksuilla. Ei siis voi ajatella, että työttömäksi jäänyt olisi jotenkin itse kustantanut etukäteen ansiosidonnaisensa. Päinvastoin, myös kassaan kuulumattomat joutuvat osallistumaan ansiosidonnaisten kustantamiseen. Tästä syystä en hyväksy ajatusta, että pitkän työrupeaman jälkeen olisi jotenkin oikeutetumpi oleilemaan kuin jos ei olisi koskaan saanutkaan töitä.

        Pointtina ei ollut itse tuilla eläminen. Tottakai työtön saa tukea yhteiskunnalta, olipa työhistoria pitkä tai lyhyt, saipa ansiosidonnaista tai ei.
        Viittasin tuossa enemmänkin siihen, miksi ystävät katsovat kieroon, jollei ihmisellä ole töitä, kun kyseessä on ilmeisestikin ns normaali ihminen, joka on halukas elättämään itsensä.


      • ~c~
        Josetsätiedä kirjoitti:

        Hahaha joo! Olin itse siivous töissä ja olin iloinen että sain töitä. Ehdin käydä vain pari kertaa ja sitten yritys ilmoitti että ei tarvitsekaan minua enää. Eivät suostuneet kertomaan miksi. Ei kuulemma johtunut siitä että työnlaatu oli huonoa, mutta eivät suostuneet selittämään sen enempää. Voin sanoa että kyllä vitutti kun yksinäni jouduin siivoamaan toimistorakennuksen ja hallin johon kuului sauna ja rekkakuskien lepopaikka ja välineeni olivat todella huonot ja minun oli pyydettävä että ostaisivat minulle edes mopin.

        Niin helppoja ne siivoushommatkin ovat...

        Oppisopimuspaikkoja ei kyllä irtoa helposti kun koulutus vie kuitenkin aikaa ja halutaan jonkinlainen varmuus että se kaveri, joka sinne hakee pystyy myös työnsä hoitamaan.

        Niin ja käsittääkseni siihen yrityksenkin perustamiseen tarvitaan jonkinlaista pääomaa, jota työttömällä ei ole. Pankistako sitten otetaan vain hirveät lainat että päästään töihin ja makselemaan sitä velkaa pois? Entäs jos yritys meneekin konkkaan? Sitten sitä ollaankin työttömiä JA velkaisia.

        Ja jatko-opiskelukaan ei takaa että pääsee töihin. Voit olla vaikka maisteri, mutta kun ne paperit eivät sitä välttämättä takaa että pääset töihin.

        This economy ain't hiring.

        Suosittelisin ensin itse kokeilemaan millaista sellaisen työttömän arki on, joka oikeasti yrittää niitä töitä saada, eikä aio koko elämäänsä sossujen syöttinä elellä.

        En oikein ymmärrä tuota kehotusta kokeilla työttömän elämää. Olen sitä mieltä, että töitä pitää tehdä jos niitä on, eikä ryhtyä edes kokeilumielessä työttömäksi. Olenhan minä ollut opiskelija, ja hakenut siihen oheen töitä. Silloin se työpaikka löytyi parissa päivässä. Olisin sen saman paikan kyllä työttömän statuksellakin saanut, eli en ymmärrä mitä tarkoitat työttömän arjella, mikä siinä erityisesti on sellaista, että minun pitäisi sitä kokeilla?


      • ~c~
        oasis79 kirjoitti:

        Pointtina ei ollut itse tuilla eläminen. Tottakai työtön saa tukea yhteiskunnalta, olipa työhistoria pitkä tai lyhyt, saipa ansiosidonnaista tai ei.
        Viittasin tuossa enemmänkin siihen, miksi ystävät katsovat kieroon, jollei ihmisellä ole töitä, kun kyseessä on ilmeisestikin ns normaali ihminen, joka on halukas elättämään itsensä.

        Tiedän kyllä että sinun pointtisi ei ollut tuilla eläminen. Halusin itse kiinnittää huomion siihen siksi, että niin moni jo ennen sinuakin ketjussa suhtautui ymmärtäväisesti miehen "lomailuun". Halusin muistuttaa, että työssäkäyvät ja yritykset kustantavat tuollaiset ansiosidonnaisella korvauksella pidetyt hengähdystauot - eli että minä en hyväksy ansiosidonnaisen työttömyysturvan käyttämistä hengähtelyyn, vaan uuden työpaikan etsimiseen.

        Tosin kuukauden päivät rauhoittumista minäkin ymmärrän, vie vähän aikaa päästää menneestä irti ja orientoitua uuteen. Mutta kyllä se työnhaku pitäisi sitten aloittaa, muu on moraalitonta järjestelmän hyväksikäyttöä.


      • lifemocker
        ~c~ kirjoitti:

        En oikein ymmärrä tuota kehotusta kokeilla työttömän elämää. Olen sitä mieltä, että töitä pitää tehdä jos niitä on, eikä ryhtyä edes kokeilumielessä työttömäksi. Olenhan minä ollut opiskelija, ja hakenut siihen oheen töitä. Silloin se työpaikka löytyi parissa päivässä. Olisin sen saman paikan kyllä työttömän statuksellakin saanut, eli en ymmärrä mitä tarkoitat työttömän arjella, mikä siinä erityisesti on sellaista, että minun pitäisi sitä kokeilla?

        "En oikein ymmärrä tuota kehotusta kokeilla työttömän elämää."

        koska et ymmärrä ettei kaikki ole niin helppoa mitä väität ;)


      • lifemocker
        ~c~ kirjoitti:

        Tiedän kyllä että sinun pointtisi ei ollut tuilla eläminen. Halusin itse kiinnittää huomion siihen siksi, että niin moni jo ennen sinuakin ketjussa suhtautui ymmärtäväisesti miehen "lomailuun". Halusin muistuttaa, että työssäkäyvät ja yritykset kustantavat tuollaiset ansiosidonnaisella korvauksella pidetyt hengähdystauot - eli että minä en hyväksy ansiosidonnaisen työttömyysturvan käyttämistä hengähtelyyn, vaan uuden työpaikan etsimiseen.

        Tosin kuukauden päivät rauhoittumista minäkin ymmärrän, vie vähän aikaa päästää menneestä irti ja orientoitua uuteen. Mutta kyllä se työnhaku pitäisi sitten aloittaa, muu on moraalitonta järjestelmän hyväksikäyttöä.

        ei sitä uutta työtä edelleenkään välttämättä löydä heti, joten siinä tulee väkipakollakin "lomailtua"


      • -.-.
        ~c~ kirjoitti:

        Työpaikkojen määrä ei ole vakio. Töitä kyllä saa, jos todella haluaa. Puhun kokemuksesta.

        Yritäppäs lyhytkasvuisena vammaisena introverttina saada töitä, ei ole mitään mahdollisuuksia. Niinpä tein temput ja hain pysyvälle eläkkeelle 28-vuotiaana, hyppäsin pois oravanpyörästä, jonne minua ei alunperin haluttukaan ja elämä hymyilee :)
        Niin, ja kukaan sukulaisistani taikka ystävistäni, aviomiehestäni puhumattakaan, eivät katso kieroon.
        Ihminen osoittaa typeryytensä sanomalla, että töitä saa jos todella haluaa. Ei saa, ainakaan sellaista millä voi elää ilman sossun apua.


    • elandair

      Aloittaja ei kerro tarkemmin, että milloin kesällä mies on jäänyt työttömäksi. Minusta esim. kuukauden ylimääräinen "kesäloma" on ihan OK, mutta jos työttömäksi on jääty esim. 3 kk sitten, niin kyllä minusta olisi jo aika katsoa töitäkin.

      Jotkut ajattelevat, että on ihan OK olla maksimiaika työttömänä, kunnes ansiosidonnaisen loppuminen alkaa uhata. Itse kyllä työnhakuprosesseissa mukana olleena katson vähän kieroon, jos työhistoriassa on pitkiä breikkejä ilman, että on tehnyt mitään järkevää sinä aikana (esim hoitanut perheen lapsia, opiskellut tms). Jos työhistoria on katkoton, se antaa aina hyvän vaikutelman. Selittämättömät katkokset työhistoriassa voivat nimittäin viitata esim. istuttuun vankilatuomioon, ryyppyputkeen, lamauttavaan masennukseen tms.

      Yksi oleellinen juttu on myös se, että jos vaan makaa kotona, niin sitä voi passivoitua. Ei jaksa edes lähteä työväenopiston kursseille tms toimenpiteitä tekemään, jotka auttaisivat työllistymistä.

      Jos on työttömänä, niin työttömän tehtävänä olisi kompensoida työttömyyttään parisuhteessa. Silloin työttömän tulisi tehdä esim. kotityöt ja tehdä vaikka pientä remonttia tms, jotta sillä tavoin keventää myös sen työssäkäyvän puolison työtaakkaa. Työttömyys voisi myös olla hyvä mahdollisuus esim. hoitaa kuntoaan, pudottaa painoa ja ehkä lopettaa tupakanpolttoa yms.

      Myönnän, että en kyllä itsekään kovin kauan katselisi miestä, joka makaa kotona tekemättä mitään ja edes kykenemättä antamaan mitään aikaa, että milloin hän ajattelee työllistyvänsä uudelleen.

      Eräs USA:ssa vaikuttava luennoitsija sanoi, että työttömän pitäisi tehdä työtä työllistymisensä eteen yhtä paljon kuin mitä hän tekisi normaalisti työtä. Tämä tarkoittaisi siis sitä, että esim. joka arkipäivä etsisi 4 h töitä ja lähettäisi työnhakuilmoituksia, käyttäisi ammattitaidon ylläpitoon esim. 2 h aikaa (koulutus) ja esim. 2 h treenaisi kroppaa ja pitäisi ulkonäöstä huolta, jotta olisi edustava työhaastatteluun yms.

      Luulenpa, että aika moni työtön Suomessa vain katsoo MOL:in sivuilta työpaikat ja laittaa ehkä pariin työpaikkaan saman hakemuksen, minkä kaikkiin muihinkin eikä pahemmin soittele avoimien työpaikkojen perään. Välttämättä ei siis ole aktiivisuutta lähetellä esim. avoimia työhakemuksia.

      • lifemocker

        "Ei jaksa edes lähteä työväenopiston kursseille tms toimenpiteitä tekemään"

        eivät taida olla ilmaisia ;)

        "ja edes kykenemättä antamaan mitään aikaa, että milloin hän ajattelee työllistyvänsä uudelleen. "

        ei siihen itse voi kauheasti vaikuttaa jos töihin ei pääse


      • just joo
        lifemocker kirjoitti:

        "Ei jaksa edes lähteä työväenopiston kursseille tms toimenpiteitä tekemään"

        eivät taida olla ilmaisia ;)

        "ja edes kykenemättä antamaan mitään aikaa, että milloin hän ajattelee työllistyvänsä uudelleen. "

        ei siihen itse voi kauheasti vaikuttaa jos töihin ei pääse

        Omassa kotikaupungissani työttömät saavat tietyn arvoisen koulutussetelin esim. 100 euroa, jolloin sillä ainakin yhden kurssin saa maksettua. Oppikirjoja voi lainata esim. kirjastosta ilmaiseksi.

        Töihin ei taatusti pääse, jos ei edes yritä. Harvaa ihmistä tullaan kodista hakemaan töihin.


      • lifemocker
        just joo kirjoitti:

        Omassa kotikaupungissani työttömät saavat tietyn arvoisen koulutussetelin esim. 100 euroa, jolloin sillä ainakin yhden kurssin saa maksettua. Oppikirjoja voi lainata esim. kirjastosta ilmaiseksi.

        Töihin ei taatusti pääse, jos ei edes yritä. Harvaa ihmistä tullaan kodista hakemaan töihin.

        "Töihin ei taatusti pääse, jos ei edes yritä."

        enemmin se on näin: töitä ei ole kaikille, vaikka miten yrittäisi


      • perspektiivii
        lifemocker kirjoitti:

        "Töihin ei taatusti pääse, jos ei edes yritä."

        enemmin se on näin: töitä ei ole kaikille, vaikka miten yrittäisi

        hitto mitä moralisteja täällä palstalla taas on, mikälie C
        väittää että töitä vaan mennään siitävaan tekemään..

        Joo tämä pitää paikkansa tietyllä tavalla että jos suostuu surkeilla ehdoilla
        tekemään vaarallista tai vähintään haitallista hommaa,
        tai vaikeaa ja saastaista,
        niin totta helkkarissa sut palkataan ennenku kerkeät ottaa lakkia päästä
        "työhaastatteluun" mennessä.-

        Sitten kelpaa leuhka kuinka on töitä paiskinut ja työnantajat suorastaan kerjää "tule meille"..
        Noniin tässä on vain se yleishaitallinen piirre tässä käyttäytymisessä, ja asenteessa että otetaan mitähyvänsä duunia vastaan pelkästään siksi että jonkun ei tarvi maksaa veroja,.

        että niinkauan kun on menijöitä töihin huonoilla ehdoilla ja huonoihin oloihin,
        niinkauan tällaiset paikat lisääntyvät..Sittenpä niitä riittää tarjollekin jatkuvasti

        Sitäpaitsi oikeat siivoojat (koulutetut sellaiset jopa) varmaan tietävät miten yleinen harhaluulo että kuka tahansa voi hoitaa siivoushommia..
        Ei muuten onnistu jos ei ole kaikki inkkarit kanootissa,
        siivoojalla on paikasta riippuen isoja vastuita mm. hygienia,
        se ei ole pelkkää siivousta vaan vaatii monesti ammattitaitoa.

        Jos siivous olisi helppoa senvoisi tehdä apina tai robotti! ja niin tuntuu jotkut oikeastikin luulevan

        Mutta eri asia firmat jotka hyödyntää rahattomia ja yksinäisiä
        joille on pääasia että saa mitätahansa työtä..
        Näillekin hoidetaan tehtävät sellaisiksi että ne on ns. mahdoton hoitaa
        asiallisesti joten vaihtuvuus on suurta, pätkätyöläisyys siis toteutuu vaikka firma sinänsä olisikin "valmis" puheidensa mukaan hyvän työntekijän palkkaamaan vakkariin.

        tää menee kaikki niiden työntekijöiden piikkiin kun ajan mittaan huomaavat mistä on kyse ja mieluummin ottavat karenssin kuin jatkavat ko.firmassa..

        Firma porskuttaa menemään, tulee uusi viaton pelle tilalle ja jatkaa pian matkaansa juuri vaivalla opittuaan homman salat..

        Ja niin surkeet vehkeet annetaan, ettei mitään mahiksia vaikka osaisikin siivota jotenkuten.

        Mut kaikki jotka vaan syyllistää työttömiä eivätkä ota myöskään yksillöllisyttä huomioon..
        pitää olla oikeasti nuori, terve, suulas, älykäs, pirun nopea että voi todellakin menestyä ihan missä tahansa työssä.
        Ei jokainen voi olla "alfa" yksilö joka tekee ihan mitä vaan!
        Eikä se ole sen ihmisen vika, ettei kaikki työkalut käsissä pysy.

        Se että joku tähän pystyy on syntynyt onnellisten tähtien alla ja toivonmukaan opiskelee pitkälle ja menestyy myös "aikuisten töissä" eikä vaan opiskelijoiden..

        Mutta ei voi vaatia että jokaisella on samat lähtökohdat tai edes tavoittee.
        Omiin tavoitteisiin ei ainakaan kuulu jatkaa opiskeluaikaisia paskaduuneja enää aikuisena, vaan jos ei opiskelujenkaan jälkeen muuta ole tarjolla niin en tosiaan silti ala kantaa kortea lisää kekoon näiden paskafirmojen hyväksi.
        Se mikä on nähty on nähty, eikä enää vanhempana terveyskään anna myöten
        tehdä apinanvoimia vaativia mm.siivoushommia ilman koulutusta, ergonomiaa, kunnollista palkkaa ja työaikoja.
        Vaan joutuisi elannon saadaksene tekemään vaikkapa ylityötä liikaa...
        Joku parikymppinen missi tai fitnespoika jaksaa ja hymyilee ja voittaa..
        kolmikymppinen alkaa jo miettiä eteenpäin että tällä kropalla pitäisi voida pärjätä vielä keski-iänkin ohitse, tietyt ammatit vaatii veronsa jos ei ole fyysisesti varsinkaan lähtöjään niitä huippuyksilöitä vaan jossain on jo kremppaa..

        Paskaduuneissa se kremppa kertautuu ja muutaman satasen takia oot jo nelikymppisenä invaliidina. Se ei todellakaan maksa jokaisen tapauksessa vaivaa repiä sitä persittä missä tahansa duunissa.
        Aikansa kutakin tietenkin.


    • hbgfb

      Yök olet kuvottava, en haluaisi olla kanssasi vaikka sinulla olisi akateeminen tutkinto, huippumallin vartalo ja ponotähden sänkytaidot.

    • Näin kävi

      Ei kysymys ole pelkästään työttömyydestä, sen mukana tulee muitakin ongelmia.Meillä mies jäi työttömäksi, valvoi yöt ja valvotti minua,minun olisi pitänyt tulla töistä suoraan kotiin pitämään seuraa hänelle, hän alkoi tarkkailla ja huomautella rahankäytöstäni kun ei itsellä ollut rahaa. Vapaa -ajan harrastuksiin ei ollut rahaa, riitelimme vaan kotona. Olin lopulta ihan poikki ja täynnä hänen ongelmiaan ja heitin hänet ulos elämästäni.

    • mek

      Aika pinallista touhua ja miksi sinä ystäviäsi kuutelet että kattelevat kieroon kun mies ei olekkaan töissä että silleen. Itse olin -90 luvun laman aikana 2 vuotta ilman töistä ennen kun löytyi ja ei minun naiseni ainakaan pihalle heittänyt ja pärjättiin kun ei ollut veklkaa silloin ja se siitä. Sen jälkeen töitä ollut joskus vähän liikaakin ja nytkin ylitöissä kun tät kirjoittelen. Ajatteleppa toisin päin eli jos sinä jodut työttömäksi tai jäät vaikka äitiyslomalle niin pitäsikö silloin miehesi laittaa sinut kietoon kun ei töitä ole. Niitä töitä ei nykyisin niin vaan ole ja hakijoita kun on muutama sata niin miten erotut joukosta.

    • ninpä

      Nykyään on todella paha ongelma nää pitkät karenssit..
      Eli ei pysty vaan kokeileen jotain työtä, tai puhumattakaan hankkia päällisinpuolinen koulutus koska sen jälkeen JOUDUT ottaan sitä työtä vastaan
      tai muuten et saa enää mistään mitään..
      sellasen joka on ansiosidoinnaisella vielä, kannattaa tarkkaan harkita seuraava siirtonsa koska pahimmassa tapauksessa meet jonkun väliaikais duunipaikan leipiin ja sieltä lähteissäs menetät kaiken vaan sentakia että sua viilattiin linssiin
      etkä tätä voi mitenkään todistaa järkevästi..

      Vakkari työ useita vuosia, sitten sieltä fudut ja ansiosidonnainen..
      siihen väliin pitäisi mennä mihin sattuu- jopa omaa alaa vastaamattomiin töihin?
      ok kouluttautua voi varmaan ansiosidoinnaisella? mutta tämäkin pitää miettiä sen mukaan että joku amk tutkinto voi kestää neljävuotta, alasta riippuu voiko tehdä sivutoimisena muita hommia opiskellessa
      mutta ensinnäkin mihin ammattiin kouluttautuu ptiää harkita tarkkaan,,
      on myöskin edesvastuutonta "veronmaksajia kohtaan" kouluttautua turhaan alalle joka ei ole oma juttu vain "jotain tekemistä pitää olla"..

      jos sattuu olemaan sellainen yleisnörtti ja elämäntapa koululainen, niin siitävaan..
      Mutta todennäköisesti sillä uudellakaan koulutuksella ei tee sen enempää rahaa tai työpaikkaa pikana kuin sillä edelliselläkään..
      Lisäksi se ansiosidonnainen loppuu jokupäivä, koulua ei voi jättää kesken noinvaan tai sitten et enää saa edes opintotukia kohta..

      Ei se ole niin että ihmisen on edes järkevää sännätä suin päin ojasta allikkoon vain siksi ettei sukulaiset ja tuttavat jupisisi seläntakana pahaa.
      Pitää miettiä mitä tekee ettei tule kauhaistua lapiollista paskaasuuhun..

      jokainen perusjuntti tähän nyt huokaa, että laiskuutta se on vaan..
      No laiskakin saa mun mielestä olla mieluummin kuin tyhmä, varsinkin jos on parisuhde tai muita ihmissuhteita

      • lifemocker

        eipä sinne amk:honkaan mennä vaan opiskelemaan kun hakijoita on satoja ja paikkoja muutama kymmen


      • ninpä
        lifemocker kirjoitti:

        eipä sinne amk:honkaan mennä vaan opiskelemaan kun hakijoita on satoja ja paikkoja muutama kymmen

        Niinpä, sekin vielä! Sitten kun hakee voi hakuprosessikin olla monivaiheinein, on ennakko lukemiset ja pääsykokeet..mitä lie persoonallisuustestejä, ja lukion toikkarit katsotaan.
        Pitää senkin kautta miettii jos haluaa päästä kouluun, hakeminen on kans kallista vietät pääsykokeet vierraassa kaupungissa pahimmassa tapauksessa muutat sinne kouluunpäästyäsi..siihen se pesämuna hupenee, iahn sama mitä ansiota oot siihen asti saanu niin kyllä rahoistasi eroon pääset!

        ei todellakaan ole mitään "no mene opiskelemaan"


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1628
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1200
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1182
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      85
      1083
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      892
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      819
    7. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      82
      802
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      788
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      73
      714
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      682
    Aihe