Polarvilla

sanonpavaan

Onko muilla kokemuksia kyseisestä firmasta?

Pyysivät minulta parin kuution puhalluksesta 700 euroa, kun on niin pieni ala ja soitin sitten Ekovillalle joilla se oli n. 150 euroa (tulivat vieläpä paljon pidempää).

Pyytävät aivan järjettömiä hintoja kuutiohinnalta. En suosittele kenellekkään kyseistä firmaa.

123

10090

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olniingonkotonas

      Mahdoitko ymmärtää oikein?

      Soittelin itsekin aikoinani samaa hommaa kun piti saada autotallin päälle 10 kuutioo eristettä.

      Polarvillalta kyllä osattiin ainakin minulle kertoa että eivät puhalla pieniä kohteita tällä hetkellä juurikaan, ja jos väkisin haluaa niin jostain 600 euroa puhutaan. Loppujen lopuksi päätin pistää muutaman lisäkuution myös asuntooni, sillä juurikin tuo KUUTIOHINTA on edullinen tuossa firmassa. Edullinen verrattuna ainakin Ekovillaan taikka Termexiin. Ironista tässä ehkä on, että itselleni jäi huono maku suuhun Ekovillan asiakaspalvelukokemuksesta. Totta on että ihmisiä tässä kaikki ollaan ja voihan olla ettei meillä oikein kemiat kohdanneet. Mene ja tiedä. Käyttäydyn kuitenkin itse asiallisesti ja odotan sitä myös kanssakeskustelijalta.

      Termexiä piti alun alkaen laittaa, mutta satuin kuulemaan sukulaismieheltä heidän kokemuksen termexin paikallisesta asentajasta ja siltä osin päätin olla ottamatta heihin yhteyttä ollenkaan.

      Minulle asiakaspalvelukokemus Polarvillan kanssa kuitenkin oli aivan normaali ja asiallinen jos näin nyt voi sanoa. Ystäväpiirissäni on myös perhe, joka otti lisäeristystä Polarvillalta, enkä ole kuullut mitään huonoa sanottavaa heidän suustaan.

      Hienoa kuitenkin on, että sait asiasi hoidettua :)

      En kyllä suosittelisi kenellekään mielipiteitäsi, sillä mielestäni tämän tyyppisistä höpönassujen paskanjauhamisesta kärsii valtaosa suomen pk-yrityksistä.

      • Masennusmaksimi

        Moi minua kiinnostaa tietää mitäs tämä paikallinen puhaltaja ontehnyt tai jättänyt tekemättä? T: lauri aaltonen termex puhaltaja raumalta


    • Asiakas77

      Polarvillan myyntitykki siinä kertoo :D

      • Tavallinen taneli

        Ja aloittaja vähäosainen, joka ei ymmärrä hinnanmuodostusta.


    • 5+6

      Kyllä terve yläpää jo kertoo, että ei autoa puhalluskalustoa kahta miestä lähetetä 2 kuution takia paikalle.

      Se tekee niiden normaali taksalla 74 €. Miten joku voi kuvitella firman maksavan moisesta summasta kaikki kulut.

      2 kuutiota on 4 säkkiä ja niitä varten saa monesti hakea koneen ja puhaltaa itse.

      Jätetään nämä "hai mankuta maaraa" elämästä pois ja uusavuttomat, heikon laskutaidon omaavat ja läheisten hyväksikäyttäjät omaan arvoonsa. Syöpäläisiä on suomalaisissa ei niitä tarvitse tuoda Romaniasta asti.

      Pyydän anteeksi kovia sanavalintoja mutta hyökkäyksiä pk-yrityksiä kohtaan ei saa hyväksyä.

    • hahahahhahaha

      Täällä on Polarvillan koko myyntitiimi puolustamassa omaansa!

      • mielnkiintoista

        En ole Polarvillaan kytköksissä mutta kiinnostaa nähdä sinun tekemä laskelma tuosta 2 kuution puhalluksesta?

        Mihin hintaan lähtisit puhaltamaan 100 km päähän 2 kuution erää, jos sinulla olisi kalusto ja kaksi miestä töissä?


      • busted
        mielnkiintoista kirjoitti:

        En ole Polarvillaan kytköksissä mutta kiinnostaa nähdä sinun tekemä laskelma tuosta 2 kuution puhalluksesta?

        Mihin hintaan lähtisit puhaltamaan 100 km päähän 2 kuution erää, jos sinulla olisi kalusto ja kaksi miestä töissä?

        Mistä sait tuon 100 km? Eli täällä on polarvillan työntekijät puolustamassa omaansa.


      • ei villamies
        busted kirjoitti:

        Mistä sait tuon 100 km? Eli täällä on polarvillan työntekijät puolustamassa omaansa.

        Sinähän nyt harvinainen änkyrä olet.

        Vastaa nyt asiaan, jos 100 km on liikaa niin vastaa 50 km päästä tapahtuvaa lähtöä.

        autton kulut ajossa = 200 €
        kaksi miestä a 3 h = 420 €

        vero = 150 €

        lisäksi villa ja toimistokulut eli 700 € on halpa.

        Näistä kuluista saadaan osa pois, kun yhdistellään tilaukset niin, että samalla reissulla pysähdytään moneen paikkaan.


    • lldlkndsa

      Ekovillaa sai edullisemmin ja polarvillasta ei saannut oikeastaan mitään tietoa (esim. RT-kortti) niin sai jäädä. Polarvillan nettisivulle on kopioitu samat liirunlaarumit mitä on Ekovillan sivulla.

      • geggonen1

        Sama homma minulla, vaikka Ekovilla yrittäjä tulikin kauempaa.


    • paloahidastavaa?

      Villoja on palamattomia ja boormyrkyllä paloahidastavaksi saatuja.
      Ensinmainituista kivivilla oli toissasyksynä edullisempaa, sen siis valitsin

    • pirttihirmu4

      Meillä kävi Polarvillan edustaja jättämässä tarjouksen tai säästölaskelman. Itseäni jäi häiritsemään että laskelmasta ei käynyt selville loppusummaa paljonko pitäisi maksaa vaan alimmaisena oli summa missä otettu huomioon kotitalousvähennys.
      Ensinnäkin kaikki ei välttämättä saa tuota kotitalousvähennystä ja eiköhän se ole jokaisen oma verotuksellinen asia. MIelestäni jos tarjous jätetään niin se on summa mitä firmalle maksetaan.
      Toiseksi kun vähennyksen saa vain työn osuudesta pitäisi tietää paljonko työn osuus on. Edustajan kanssa puhuessa työn osuus oli noin 900,00 koko laskun ollessa 1200 ja kun olin yhteydessä heidän myyntijohtajaan hänen mielestään työn osuus oli 350,00. Niin huomioi sitten kotitalousvähennykset jotenkin etukäteen.
      Muutenkin myyntijohtajan käytös oli p..stä. Ja jo siitä syystä jäi sopimus tekemättä heidän kanssaan. Edustaja oli ok.

      • Yhteenlaskuaseon

        Lisää siihen kotitalousvähennys, niin loppusumma on sitten siinä.

        (esim. 1200 400 € kotitalousvähennystä, niin todellinen loppusumma on 1600 €).


    • utelias

      Onko joku saanut polarvillan tarjousta oulun seudulta?

    • hahahahahaahaaa

      "Edullinen verrattuna ainakin Ekovillaan taikka Termexiin. Ironista tässä ehkä on, että itselleni jäi huono maku suuhun Ekovillan asiakaspalvelukokemuksesta. Totta on että ihmisiä tässä kaikki ollaan ja voihan olla ettei meillä oikein kemiat kohdanneet. Mene ja tiedä. Käyttäydyn kuitenkin itse asiallisesti ja odotan sitä myös kanssakeskustelijalta.

      Termexiä piti alun alkaen laittaa, mutta satuin kuulemaan sukulaismieheltä heidän kokemuksen termexin paikallisesta asentajasta ja siltä osin päätin olla ottamatta heihin yhteyttä ollenkaan."

      Suomen sellueriste jäi vielä "sukulaismieheltä" haukkumatta ja thermoflock....Onneksi löysi polarvillan :) :) :)

    • niinpäniin

      5 6 nimimerkille kysymys, ilmoitit kommentissasi villan normaalihinnaksi 37 e m3, kun sanoit tuon 2 kuution tekevän 74 e, kysynkin vaan ihan mielenkiinnosta että onko niillä noin helvetin kova hinta, kun tiedän villaa kyllä saavan HUOMATTAVASTI halvemmallakin.

    • niinpäniin

      Onko kellään tietoo kuinka sitä selluvillaa oikein tehdään, on termexiä on ekovillaa on polarvillaa, puhutaanko näissä kaikissa samasta asiasta. Tuosta paloherkkyydestä olen miettinyt että itse en kyllä näe mitään järkeä tehdä villasta "palamatonta" kun sitä siitä ei kuitenkaan saada tehtyä. Mahdollisen tulipalon syttyessä se villa siellä vintillä joka tapauksessa palaa joko kiivaammin tai hitaammin. Tällä kaikella palamattomuushössötyksellä saadaan nostaa villan hintaa aivan järjettömiin, ian kaiken on asuttu sahanpurueristeisissä taloissa, ja yläpohjassa kutterin lastuja ja lapsia on syntynyt maailmaan ilman isompia pelkotiloja.

    • 14+17

      Minä olen saanut sitä Polarvillaa siihen hintaan ja näissä hinnoissa on suuri ongelma, että niiden puhaltajien rehellisyydessä löytyy toivomisen varaa.

      Mitä halvempi puhallusvillan tarjous niin mulla soi hälytyskello. On perin vaikea todentaa puhalletun villan määrää.

      Siellä autossa on vanhoja tyhjiä säkkejä kasa ja uudet tyhjät kasataan siihen päälle. Millä todennat, kuinka paljon sinun puhallukseen on käytetty? Siellä pölyn keskellä pitäis olla laskemassa ja myllyn käyttäjän tiellä.

      Lopputulos pitää uskoa puhaltajien rehellisyyteen ja onhan tutkittua tietoa, että me ihmise emme koskaan valehtele.

      • helppo_nakki

        Mittatikku ennen ja jälkeen. Sehän sen kertoo suoraan paljonko on tullut lisää. Ei muuta kuin välikattoon mittaamaan mitä siellä on ennen lisäeristystä.


    • Äly hoi!

      Jos hinnoista puhutaan julkisesti se on hyökkäys pk-yrityksiä vastaan VAIN jos hinnat eivät kestä päivänvaloa...Lidlistä saa elintarvikkeita halvemmalla kuin r-kioskista, hyökkäänkö nyt R-Kioskia vastaan??

    • villamies1

      Ei se villan menekin tarkistus mikään ongelma ole, kysykää puhaltajalta kuinka pian puhallin lykkää kuution ajallisesti, esim jos puhallin puhaltaa vaikka 1m3 2 minuutissa niin sehän on helppo todeta, ei muuta kuin kello käymään kun aletaan puhaltaan. Vaatikaa näyttöä tuosta kellotuksesta, tehkää 100 cm x 100 cm x 50 cm laatikko ja pyytäkää puhaltamaan se täyteen ja kellottakaa, siinä tuli 0,5 kuution aika

      • Villasta

        Käykää katsomassa puhallusautossa ennen puhallusta ja laskekaa kuinka monta villa säkkiä on täydessä rivissä! Ja puhalluksen jälkeen kuinka monta jäi. Pitkän letkun kanssa puhaltaessa menee yllättävästi enemmän aikaa kuin lyhemmällä, ja koneessa on myös kuluva osa joka kuluessaan vaikuttaa todella paljon:( jopa 20sk/tunti voi olla ero. Joten silmät ja laskukone kuntoon. T:lauri aaltonen termex puhaltaja


    • ei teoriaa

      Ei se puhallus noin yksinkertainen toimenpide ole. Teoreetikko ratkaisee asian noin mutta käytännössä letku tukkeutuu ja kone lykkää välillä tyhjänä.

      Työelämässä kengänjäljistä ei kannata maksaa ja villan puhalluksessa pelkkä koneen käyntiaika on kengänjälkiä.

    • sivustaseuraaja

      Kyllä kai se ekovilla yrittäjä on ottanut sille suuntaan muitakin asennuskeikkoja ettei se nyt pelkästään sen 150 takia lähde ajamaan parin pussin takia. Niin silloin kun saa kuluja jaettua muihin kohteisiin ei tarvitse ottaa sitä ryöstöhintaa yhdeltä asiakkaalta . Ja näkeehän sen vaikka talousanomien sivuilta kenellä on mikäkin liikevaihto josta voi päätellä suurinpiirtein puhalletut määrät. Taitaa tämä Jori olla aika epätoivoinen oman villan myynnin takkuamiseen kun tällä tavalla kilpailijoita haukkuu. No onnea valitsemallasi uralla.

    • silppukerrokseksi

      Yhtä vyvä tulisi repimällä hesareita vaaksan paksuksi silppukerrokseksi

    • herkku55

      Kyllä on roisia hinnottelua!

      • Tai sitten

        Se on vain yksi tapa kertoa asiakkaalle, että kiitos ei, mutta koska asiakas on aina oikeassa, niin sitä ei voi sanoa suoraan...


    • huijattu002

      Ei ole ks. Firmasta mutta Lännen lämpömaailmasta on jossa Jori myi ilmalämpöpumppuja ja huijasi meitä. Pumpuilla ei ollut takuita ja ne eivät olleet tarkoitettu pohjoismaihin..toiset sai tuomioita ja toiset ei...aika hämärää porukkaa

    • Ihmesakkia

      Erittäin hämärää ja outoa porukkaa. Kaukana rehdistä ja rehellisestä toiminnasta. Ota puhallusvillasi jostain muualta jos vaan saat niin säästyt monelta mielipahalta.

    • Melkein huijattu

      Todella ihme touhua. Ihmiset luulee saavansa halvalla. Hämeenlinnassa nyt ovat puhaltaneet aika paljon. Meillä kävi Joulukuun alussa niiden edustaja tarjousta tekemässä. 2800e ois maksanut meille. Perse pyyhittiin siihen paperiin. 5v vanha talo ja heidän mielestä ois tarvinnut lisää. Käytiin itse mittaamassa ni vajaa 400mm oli viel paksuus eli ei oo laskenut paljoo. Varmaan monia kusetetaan jotka ei itse tiedä mitään.

    • Julguppe

      Polar=napa ja villa = nöyhtä. Napa Nöyhtää

    • Nallekalja

      Äänekkäästi baaritiskillä kehuskellut PV:n pikkupomo mainosti, ettei villakuution teko tehtaalle maksa edes kymmentä euroa. Kyllä siinä yhden Jaguarin hinnan helposti
      maksattaa asiakkaalla jos siitä melkein 60 € kuutio pyytää.

    • huonosti tehty lisäe

      täytyy olla rehellinen, kävin mielenkiinnosta katsomassa muorilan yläpohjan kun pappa tokas että ei oo kahteen vuoteen käynyt, sen jälkeen kun villa lisättiin. Ja nyt kun näitä keskusteluita lukee niin tullaankin tähä: paperissa joka pieneltä puhallusfirmalta oli jätetty niin luki että 300mm selluvillaa puhallettu 115m2 purun päälle mutta se mihinkä nyt ollaan pettyneitä on se että sitä villaa parhaimissa kohdissa oli noin 180mm, heikomillaan 100mm. tässä huomaa sen kun tämäkin tilaus oli kuulemma kuutio kauppaa ja nopeasti tehty. nyt sen sitten huomaa että villaa olisi pitänyt puhaltaa enemmän ja huomasin sen että se oli erittäin ohkasta eli varmaankin saa tiiviimpään puhaltaa. mene ja tiedä. kyseisessä fiemassa puhallettiin kaksi säkkiä eli 24kg kuutioon ja nyt kun tuli fakta niin se ei riitä. oma mielipide on se että maksaa se villa sit enemmän niin tärkein on se että tuokin olisi kunnolla tehty!!! nyt sit tilata uutta villaa, puhalluksessa vanha kärsii entistä enemmän jne... täälä on turha moittia muita. hinta/laatusuhde on tärkein. keskusteluisssa ilmenee sota mutta tärkein on se et kuka saa asiakkailta hyvää palautetta, näitä palstoja on turha lukea. terv. kyröskoskelta.

      • Melkein huijattu 2

        Lähetin 26.1-14 tarjouspyynnön sähköpostilla Polarvillalle 30 cm sellueristeestä ( rakenusala 187 m2 ) kuutiohinta puhallettuna ja työnosuus eriteltynä, – 2 neliötä savupiippu ja kattoikkuna pois yht. 185 m2
        Tuli soitto, lisäeristysasiantuntija paikallinen kaveri tulee käymään asennupaikalla Pirkanmaalla, käyden vintillä puumitan kanssa.
        Jos otan lisäeristyksen saan ilmaisen ENERGIATODISTUKSEN ja hän sopii myös muita puhalluksia tänne pikkukaupunkiin niin tulee edullisemmaksi.
        Hän kirjoitti energiansäästölaskelman.
        Mutta kun pyysin tarjousta selluvillasta hän pyysi puhdasta paperia joten annoin yhden a´ nelospaperin johon hän kirjoitti kuulakärkikynällä tarjouksen.
        2329 kg villaa, hinta yht.3720 EUR !!!!
        http://www.polarvilla.fi/polarsyyt
        ( minun mielestäni Polarvillan kuutiohinta on noin 56 EUR/m3 )

        Pyysin myös tarjouksen Ikaalisten Selluvillalta 185 m2 alaan.
        Tarjous tuli pyytämälläni tavalla, olin pyytänyt 65 m2 ( 30 5 cm painuma )
        Kuutiohinta 27,75 EUR ( villa 10 e, työ 17,75 e ).
        Kokonaishinta 1800 EUR ( villa 650 e, työ 1150 e ) sis ALV: n

        Otin puhelimella yhteyttä Polarvillan ( omistaja ) hallituksen p-johtajaan Juha-Pekka Lehtoon alkuviikosta klo 10:30 kysyen ko asiasta, koska pojalleni hän laittoi 25 e/m3 kaksi vuotta sitten.
        Hän ei voinut keskustella asiasta koska oli syömässä, lupasi soittaa puolen tunnin kuluttua ! Puhelua ei koskaan tullut ( ruokahalu kasvaa syödessä ) !

        Kannattaa ottaa asioista selvää ennenkun asian päättää !!!!?

        Lainaus:
        ”Polarvilla
        Olen lueskellut hymyssä suin tätä keskustelua, enkä voi pidempään olla puuttumassa asiaan-----------Edustajillamme on tarkat ohjeet siitä, miten tämä työnsosuus lasketaan eikä yksikään meistä laske tätä yksinkertaista toimitusta väärin,
        Myyntijohtaja Jori Vettenranta”

        >ei kyllä naurata


    • huurei

      terve, "Melkein huijattu" kysyisin että tarkoitatko Ikaalisten Sellueristettä, siis firmaa jota ei ole enää olemassakaan (omistaja myynyt ja eläkkeellä) vai onko joku muu lähes saman niminen, olen kyllä kuullut että sielläpäin joku tekee villaa:

    • Melkein huijattu 2

      Ikaalisten Sellueriste on lopettanut ( myynyt ) toimii nykyisin Ikaalisten Puhallusvillan nimellä. Kaupalehden mukaan omistuslonkerot menee Porin seutuville Söörmarkkuun.
      Toimitusjohtaja ja Hallituksen puh.johtaja on samat kun Polarvillalla; että silleen !!!

    • että silleen

      EN laittaisi noita ampiaispesiä eristeeksi mihinkään asuinrakennukseeni millään hinnalla !

      • eristeissäeroja

        Selluvilla on paras eristemateriaali.

        P.S. Ampiaiset saa muuten häädettyä keinotekoisella itsetehdyllä ampiaispesän jäljitelmällä. Eivät tule toisten ampiaisten reviirille.


    • Melkein huijattu 2

      Säästin 1751,90 EUR

      Polarvillan tarjous oli 185 m2 taloon ja 30 cm vahvuisella puhalluksella 3720,00 EUR .( Katso ylempää kirjoitukseni, melkein huijattu 2 ) !

      Otin AGRI Marketin kautta puhalluksen maksoin 1968,10 EUR

      • Helsinki pohjoinen.

        Koko keskustelu koskee hintaa, mahdollinen huijauksen uhriksi joutumista jne. Kenenkään kommentista käy ilmi, onko tämä villan puhallus systeemi tosiaan tehokas menettely, eli auttaako se lämpöenergian säästönä, onko talosta tullut todella lämpimämpi?


    • jonne1

      jaksatte valittaa

      • Melkein huijattu 2

        Tämän keskustelufoorumin lämmitys -ja eristäminen osio on tarkoitettu mielestäni nimenomaan ko. asioiden asialliseen ajatustenvaihtoon ( ei valittamiseen ).
        Vuonna 1972 kun rakensin ensimmäisen talon yläpohjan eristys oli ainoastaan 20 cm villaa.
        Mutta ensimmäinen tankkaus öljyä ei maksanut kun 17 p/l ( vanhoissa markoissa ).

        Nyt asun v 1977 rakennetussa tiiliverhoilussa talossa jossa on painovoimainen ilmanvaihto ja jossa yläpohjassa on 20 cm villaa ja 10 cm purua yht. 300 mm eristettä, joka nykymittapuun mukaan ei ole lähelläkään uusien talojen ohjearvoja,
        Lainaus:
        "2010 voimaantulevien uusien rak.määr. mukaan yläpohjan u-arvo oltava max. 0,09W/m2K. Tämä saavutetaan n. 500mm eristettä. Tämä siis minimi..”

        Nyt lisäyksen jälkeen eristepaksuus on yht. 60 cm.
        Erään lisäeristetarjoajan mukaan, jos villaa lisätään 30 cm, U-arvo on 0,08


      • Kiinnostunut Kake
        Melkein huijattu 2 kirjoitti:

        Tämän keskustelufoorumin lämmitys -ja eristäminen osio on tarkoitettu mielestäni nimenomaan ko. asioiden asialliseen ajatustenvaihtoon ( ei valittamiseen ).
        Vuonna 1972 kun rakensin ensimmäisen talon yläpohjan eristys oli ainoastaan 20 cm villaa.
        Mutta ensimmäinen tankkaus öljyä ei maksanut kun 17 p/l ( vanhoissa markoissa ).

        Nyt asun v 1977 rakennetussa tiiliverhoilussa talossa jossa on painovoimainen ilmanvaihto ja jossa yläpohjassa on 20 cm villaa ja 10 cm purua yht. 300 mm eristettä, joka nykymittapuun mukaan ei ole lähelläkään uusien talojen ohjearvoja,
        Lainaus:
        "2010 voimaantulevien uusien rak.määr. mukaan yläpohjan u-arvo oltava max. 0,09W/m2K. Tämä saavutetaan n. 500mm eristettä. Tämä siis minimi..”

        Nyt lisäyksen jälkeen eristepaksuus on yht. 60 cm.
        Erään lisäeristetarjoajan mukaan, jos villaa lisätään 30 cm, U-arvo on 0,08

        Onko melkein huijattu eristyksestäsi ollut jotakin hyötyä?


      • Melkein huijattu 2
        Kiinnostunut Kake kirjoitti:

        Onko melkein huijattu eristyksestäsi ollut jotakin hyötyä?

        Kiinnostunut Kake kysyy ?
        ”Onko melkein huijattu eristyksestäsi ollut jotakin hyötyä?”

        Villa puhallettiin 17.03.2014. Ensi talvi näyttää jos pakkasta on aikaisempien talvien verran ( viime talvi oli leuto ) , öljyä on mennyt noin 1800 l/v.
        Säästin 1751,19 EUR kun vertaan kalliinpaan Polarvillan 3720 EUR kun kilpailutin selluvillan eli maksoin 1968,10 EUR ( josta työn osuus 930 EUR kotitalousvähennys ).

        Talossani meni 1986 öljyä noin 3500 l/v, mutta erinäisillä toimenpiteillä; öljykattilan ja polttimen vaihto, Ouman EH-80 ulkolämpötilan mukaan ( suntti ), Oras CU22 syöttösekoitus V, patteritermostaatit ja ILP. Näillä toimenpiteillä olen saanut öljynkulutusta laskettua noin 1700 l/v.
        Mutta ILP on lisännyt tietysti sähkönkulutusta noin 1000 kWh /v, mutta mukavuudesta pitää jotain maksaa mm. viilennys ( ja jos ILP kilovatin vie, niin vähintäään kolme se tuo oikealla ilpin käytöllä )

        Ps jos 36 cm Ekovillalla tulee vielä lisäsäästöä olen tyytyväinen, ainakin on levollisempi mieli ( melkein saan alkaa myymään öljyä ”vitsi” ).


      • pettynyt5
        Melkein huijattu 2 kirjoitti:

        Kiinnostunut Kake kysyy ?
        ”Onko melkein huijattu eristyksestäsi ollut jotakin hyötyä?”

        Villa puhallettiin 17.03.2014. Ensi talvi näyttää jos pakkasta on aikaisempien talvien verran ( viime talvi oli leuto ) , öljyä on mennyt noin 1800 l/v.
        Säästin 1751,19 EUR kun vertaan kalliinpaan Polarvillan 3720 EUR kun kilpailutin selluvillan eli maksoin 1968,10 EUR ( josta työn osuus 930 EUR kotitalousvähennys ).

        Talossani meni 1986 öljyä noin 3500 l/v, mutta erinäisillä toimenpiteillä; öljykattilan ja polttimen vaihto, Ouman EH-80 ulkolämpötilan mukaan ( suntti ), Oras CU22 syöttösekoitus V, patteritermostaatit ja ILP. Näillä toimenpiteillä olen saanut öljynkulutusta laskettua noin 1700 l/v.
        Mutta ILP on lisännyt tietysti sähkönkulutusta noin 1000 kWh /v, mutta mukavuudesta pitää jotain maksaa mm. viilennys ( ja jos ILP kilovatin vie, niin vähintäään kolme se tuo oikealla ilpin käytöllä )

        Ps jos 36 cm Ekovillalla tulee vielä lisäsäästöä olen tyytyväinen, ainakin on levollisempi mieli ( melkein saan alkaa myymään öljyä ”vitsi” ).

        Kysyin kans agrimarketista tarjousta mutta kuutio hinta oli aivan eriluokkaa!!!


      • kosteudenpoistoa
        Melkein huijattu 2 kirjoitti:

        Kiinnostunut Kake kysyy ?
        ”Onko melkein huijattu eristyksestäsi ollut jotakin hyötyä?”

        Villa puhallettiin 17.03.2014. Ensi talvi näyttää jos pakkasta on aikaisempien talvien verran ( viime talvi oli leuto ) , öljyä on mennyt noin 1800 l/v.
        Säästin 1751,19 EUR kun vertaan kalliinpaan Polarvillan 3720 EUR kun kilpailutin selluvillan eli maksoin 1968,10 EUR ( josta työn osuus 930 EUR kotitalousvähennys ).

        Talossani meni 1986 öljyä noin 3500 l/v, mutta erinäisillä toimenpiteillä; öljykattilan ja polttimen vaihto, Ouman EH-80 ulkolämpötilan mukaan ( suntti ), Oras CU22 syöttösekoitus V, patteritermostaatit ja ILP. Näillä toimenpiteillä olen saanut öljynkulutusta laskettua noin 1700 l/v.
        Mutta ILP on lisännyt tietysti sähkönkulutusta noin 1000 kWh /v, mutta mukavuudesta pitää jotain maksaa mm. viilennys ( ja jos ILP kilovatin vie, niin vähintäään kolme se tuo oikealla ilpin käytöllä )

        Ps jos 36 cm Ekovillalla tulee vielä lisäsäästöä olen tyytyväinen, ainakin on levollisempi mieli ( melkein saan alkaa myymään öljyä ”vitsi” ).

        kannattaa muuten valita ilmalämpöpumppu (ILP) jossa on kosteudenpoistotoiminto. Viilentää samalla kuin poistaa kosteutta. Ei ole tällöin sitä vaaraa että kosteutta tulisi rakenteisiin joka muuten on mahdollista kun käyttää viilennystoimintoa.


    • tyytyväinen eristäjä

      Nimimerkille Melkein huijattu 2, tilasimme saman kokoluokan taloomme 30cm lisän polarvillalta yhteismäärältään 132säkkiä hintaan 2850€ emmekä kokeneet tulleemme huijatuksi.Saimme ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua,eikä meitä painostettu päätöksen tekoon vaan paikallinen edustaja oli oikein asiallinen ja päätimme vaimoni kanssa tehdä kaupat.Kummastuttaa kyllä että miten teidän hintanne samalle määrälle voi olla noin paljon hintavampi?

    • joku ihan vaan

      Nimimerkille tyytyväinen eristäjä. Maksoit siis villoistasi 43,18 e / m3, ja pidit villaasi ilmeisesti edullisena, voi voi voi,,,, kyllä sen villan sinne kokkiin olis saanut 30 e / m3 puhallettuna kun olisit soittanut oikeaan paikkaan.

      • tyytyväinen eristäjä

        Niin taisimme maksaa ja hintavertailua emme tehneet muuhun kuin ekovillan lehtimainokseen jossa myytiin 20cm villaa 10€ neliöhinnalla näin ollen kansakoulun oppipohjalla kuutiohinta ekovillalla oli 50€ per kuutio ja mielestämme tuo 43€ vaikutti varsin kohtuulliselta. Laskimmeko väärin?


      • Melkein huijattu 2
        tyytyväinen eristäjä kirjoitti:

        Niin taisimme maksaa ja hintavertailua emme tehneet muuhun kuin ekovillan lehtimainokseen jossa myytiin 20cm villaa 10€ neliöhinnalla näin ollen kansakoulun oppipohjalla kuutiohinta ekovillalla oli 50€ per kuutio ja mielestämme tuo 43€ vaikutti varsin kohtuulliselta. Laskimmeko väärin?

        ”Lainaus” toisesta osiosta Polarvilla huijaus jossa laskin kuutiohintoja:
        Ei se ole hullu joka pyytää jne
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12175903

        Melkein huijattu 2
        Täyty ottaa tarjouspaperi esille ja kans´helmitaulu käteen ja laskea mitä on puhallettu/maksettu !
        Tilattu 30 cm. Työ on takuunalainen asia ja sisältää 20 % ylipuhallusta joten asiakkaalle pitäisi jäädä 30 cm vahvuus. Minulle puhallettiin 36 cm vahvuudelta tavaraa, 185 m2 x 0,36 cm = 66,6 m3 puhallettua eristettä.
        Maksoin 1968,10 EUR
        Joka tekee ojalan laskuopin mukaan 29,55 EUR / kuutio
        ( Olen kansakoulun läpikäynyt ja oppikoulun ohi )

        Nimim.The_Rat on maksanut kuutosta 33,3 EUR
        Nimim.kallista 1 on maksanut kuutiosta 25,29 EUR ( tosi edullinen tapaus )

        Polarvillalle olisin 30 cm maksanut 3720,00 EUR joka on noin 40 EUR/kuutio , katson että pitkätukkaisia viedään kun sammakkoa äkeenpiikeissä olen kiertänyt Polarvillan ansan


      • Matikan ope
        Melkein huijattu 2 kirjoitti:

        ”Lainaus” toisesta osiosta Polarvilla huijaus jossa laskin kuutiohintoja:
        Ei se ole hullu joka pyytää jne
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12175903

        Melkein huijattu 2
        Täyty ottaa tarjouspaperi esille ja kans´helmitaulu käteen ja laskea mitä on puhallettu/maksettu !
        Tilattu 30 cm. Työ on takuunalainen asia ja sisältää 20 % ylipuhallusta joten asiakkaalle pitäisi jäädä 30 cm vahvuus. Minulle puhallettiin 36 cm vahvuudelta tavaraa, 185 m2 x 0,36 cm = 66,6 m3 puhallettua eristettä.
        Maksoin 1968,10 EUR
        Joka tekee ojalan laskuopin mukaan 29,55 EUR / kuutio
        ( Olen kansakoulun läpikäynyt ja oppikoulun ohi )

        Nimim.The_Rat on maksanut kuutosta 33,3 EUR
        Nimim.kallista 1 on maksanut kuutiosta 25,29 EUR ( tosi edullinen tapaus )

        Polarvillalle olisin 30 cm maksanut 3720,00 EUR joka on noin 40 EUR/kuutio , katson että pitkätukkaisia viedään kun sammakkoa äkeenpiikeissä olen kiertänyt Polarvillan ansan

        Melkein huijjjattu 2, olet niin tohkeissasi villaostoksestasi ettet osaa edes laskea,tuo polarvillan kuutiohintahan on 3780€:55m3=67€ eikä laskelmasi 40€/m3 eli kyllähän siinä ilmaa näkyisi vähän olevan!


    • Melkein huijattu 2.

      Totta on että olen ollut tohkeissani koska maksoin 1968,10 EUR, säästin kun kilpailutin 1754,40 euroa

      Katsoin tarjouspaperin, koska muisti alkaa jo pätkimään !

      Faktaa tarjouspaperista:
      Tarjous tehty 1.2-2014
      Lisäeristysala 185 m2
      Villaa 2329 kg
      http://polarvilla.fi/5-hyvaa-syyta/
      Lainaus Polarvillan sivulta:
      ”kuutio Polarvillaa painaa noin 35 kiloa. ”
      Puhalluksen hinta 3720 EUR

      Taitaa kuutiohinnaksi tulla 56 EUR. Mutta kun minulla on sama pää kesät ja talvet niin annan matikkaihmeiden antaa oikean lopputuloksen.

      Ps kun seitseänkymmentä vuotta sitten aloitin ns kansakoulun, laskentotunnilla ( nyk.matikka ) opettaja sanoi, kun tunti alkoi loppumaan että hän ottaa ajan voittamiseksi lopputuloksen tuloskirjasta! Ei mikään ihme että matikan opet joutuu oikaisemaan laskujani.
      Olen iloinen että osaan roskapostirobottiin antaa oikean tuloksen!!!!

    • Melkein huijattu 2

      Jäi pois puhalluksen vahvuus joka on 300 mm !

    • näsäviisas

      Siinä on vanhalla miehellä elämänilot vähissä kun ei ole enää muutakuin rautakaupasta tilatut villat ja laskelmat mielessä :)

      • Melkein huijattu 2

        "Näsäviisaalle" on se! ainakin vielä mielessä, ja sokerikin sulaa vielä suussa !!

        Et tainnu huomata että foorumin tämä osio on tarkoitettu "lämmitys ja eristys" keskusteluun eikä ( näsä ) viisasteluun, sinulla keltanokka on vielä elämä edessä ja tukka takana.
        Ja jos elämä ei muuta sinulle opeta niin ainakin hiljaa kävelemään!!!

        Ps olen työelämässä mielestäni asiallisesti "mentoroinut" muita ! nyt otan keltanokalta kyllä vastaan asiallisia neuvoja.


    • näsäviisas

      Asiallinen neuvo voisi olla vaikka seuraava,kyllä se yhden laskelman esitys täällä riittää,on aika mautonta esittää samat laskelmat 7 kertaa samassa viestiketjussa ja sen lisäksi avata sille vielä oma keskustelu toisaalla,vai mitä mieltä olet?

      • Melkein huijattu 2

        Kyllä olen vastannut keskustelijoiden kysymyksiin kun on kysytty?

        Yleensä suomalainen vastaa vaikka ei kysytä? taidat kuulua siihen ryhmään !
        Olet varmaan Polarvillan fanaattinen naivi kannattaja, on se hyvä että pidät ko. firman lippua korkealla eli tämä osio on aina ylinnä.

        Ei hulluja kynnetä eikä kylvetä, itsestään niitä kasvaa (suom. sananlasku)
        Otan neuvostasi vaarin, dialogi sinun kanssa loppuu tähän, narsismin kanssa lyö vaan päätä seinään.


      • Vituninsinööri

        Vanhan insinööri-pellen kanssa tiiliseinään!


    • Pohjosen akka

      Polarvillan villaedustaja kävi meillä pohjois-pohjanmaalla alkuviikolla ja olimme aikaisemmin harkinneet eristämistä mieheni kanssa, palvelun laatu ja helppous yllätti meidät positiivisesti. Nuori mies oli oikein asiantunteva ja ystävällinen, emmekä voineet olla tekemättä tilausta. Eristäminen sovittiin toimitettavaksi tulevalla viikolla ja uskon senkin sujuvan yhtä mutkattomasti, kuin palvelun tähänkin saakka. Talomme on 130m2 ja tilasimme 25cm lisäeristystä pakettihintaan 1790€, hieman kuulostaa siis nuo aikaisemmat hintapuheet pelkiltä provosointipuheilta.

    • Sivusta seurannut.

      Ei sinua näköjään ole huijattu enempää kun keskimäärin muitakaan Polarvillalla puhalluksen ottaneita.
      Hinta näyttää liikkuvan sinun 55 EUR/m3 - ja muiden 56 EUR/m3 .

      Kun muilta toimijoilla ostaneet ovat maksaneet 25,29 EUR/m3 - 33,30 EUR/m3
      Palvelu on ilmeisesti kaikissa tapauksissa ollut asiantuntevaa ja ystävällistä.

      Ovelta ovelle kiertäneistä ystävällisistä kauppiaista esimerkki; äitini taannoin osti kertomansa mukaan miellyttävältä ja osaavalta esittelijältä Electrolux merkkisen pölynimurin.
      Kauppias oli saanut matosta irti ison kasan pölyä joka innosti äitini ostamaan ko imurin jonka hinta oli noin kolminkertainen kaupasta myytäviin imureihin.

      Samoihin aikoihin hän oli ostanut mielyttävältä esittelijältä jonkin sortin monitoimikoneen kauniisti samentilla sisustettu, jossa oli hierontaa, paranajoa ym toimintoja. Moitin häntä näistä ostoksista, vataus omilla rahoillani ostin ! Käyttämättömänä se oli kaapin perillä. Minä sen sitten sain myytyä pois HuutoNetissä pilkkahinnalla

    • Utelias esko

      Millaisia tarjouksia sait?

    • tärkein asiassa

      kertokaa ihmiset mikä on oikea villakilomäärä kuutioon? siten että se pysyy vuosia eteenpäin samalla tasolla. kuutionhan voi puhaltaa eri tavalla.... sama kun ostat heittomotin poltinpuita ja kyselet myyjätä että onkohan siinä nyt tarpeeksi.... on..... ei.... on.... kertokaa nyt viisaat "kuutio kaupan tekijät"?

    • näillä mennään

      Selluvilla painuu ajan myötä. Jotta saat vuosien ajaksi haluamasi eristepaksuuden, päälle on puhallettava 10-20 % painumavaraa eristepaksuudesta riippuen. Kolme suurinta kotimaista selluvillavalmistajaa (Ekovilla, Termex, Selluvilla) ilmoittaa, että puhallettuun kuutioon menee keskim. 30 kg eristettä. Ilmoilla tuntuu sitten olevan kahta tapaa ilmoittaa:

      Esim. talon yläpohja 120 m2, haluat sinne jäävän 30 cm eristekerroksen. Arvioitu eristemenekki 120 x 0,3 = 36 m3 ja siihen päälle maksimipainumavara eli 30 m3 x 1,2 = 43,2 m3. Tässä laskutavassa eristeitä kiloina (eli se mitä säkistä laitetaan) menisi 43,2 m3 x 30 kg = 1296 kg. Tässä painumavara ilmoitetaan isompana kuutiomenekkinä.

      Jotkut myyjät sitten ilmeisesti ilmoittavat tämän painumavaran siten, että menekki lasketaan ilman painumavaraa ja se painumavara ilmoitetaan sitten tuossa kilomäärässä; menekki 120 m2 x 0,3 = 36 m3 ja kuutiopaino 30 kg x 1,2 = 36 kg. Tässäkin tapauksessa puhallettu kilomäärä on sama 36 m3 x 36 kg = 1296 kg.

      • näillä mennään

        Ja tähän kohti piti vielä sanomani: Siis tarkkana vaan, kun vertailette tarjouksia, etenkin sen kanssa, miten kuutiopainot ja hinnat on ilmoitettu, jotta saatte laitettua tarjoukset viivoille keskenään.


    • näillä mennään

      Ja siittä painumisesta; villa painaa itte itteään kasaan, joten mitä painavampaa tavaraa sinne pistät, sitä enemmän se painuu ajan myötä / sitä enemmän painumavaraa sinne joudut puhaltamaan. Siinä voi sitten miettiä, että tuoko se iso kg-määrä siinä sitä suurinta onnea... Ilmaahan sinne eristeeseen pyritään sitomaan, jotta se eristäisi. Laatutavaralla ja ammattitaitoisella puhalluksella (silläkin on merkitystä, miten sen sinne laitat) säästää eniten.

    • Rova123

      Kävivät meilläkin täällä rovaniemellä, myyjä oli kyllä asiallinen mutta villa oli 2-kertaa kalliimpi kuin kilpailijalla!

      • 4+18

        Voi hyvä ystävä, lopulta tuo hinta tulee kaikilla samaan haarukkaan.

        Kaikilla villa maksaa noin saman hakiessa tuottajilta ja siihen lisää kuljetuksen, konekulu, verot, palkat.

        Mistä uskoisit tuossa listassa olevan isoja säästökohteita. Tavallinen kohde on laskea ylimääräisiä kuutioita ja säkkiä. Niistä ei ota pirukaan selvää, kun ison kohteen puhaltavat.

        En ole kenenkään puhaltajan nähnyt rehellisesti toimivan tuossa asiassa.


      • Rova123
        4+18 kirjoitti:

        Voi hyvä ystävä, lopulta tuo hinta tulee kaikilla samaan haarukkaan.

        Kaikilla villa maksaa noin saman hakiessa tuottajilta ja siihen lisää kuljetuksen, konekulu, verot, palkat.

        Mistä uskoisit tuossa listassa olevan isoja säästökohteita. Tavallinen kohde on laskea ylimääräisiä kuutioita ja säkkiä. Niistä ei ota pirukaan selvää, kun ison kohteen puhaltavat.

        En ole kenenkään puhaltajan nähnyt rehellisesti toimivan tuossa asiassa.

        Niinhän sitä luulis, sama kuutio/kg määrä ja ero oli kilpailutuksessa 900€! Sano urakoitsija että on hyvin palkattuja myyntimiehiä polarvillalla!


      • Pirkanmaa123

        Siinä se onkin, myyjät kun ottaa tietysti siitä jotain itselleenkin. Mitä isompi organisaatio ja mitä enemmän pelkkiä myyjiä (eivät siis itse puhalla sitä tavaraa), niin sitä isompi hinta... Ota suoraan pienyrittäjältä, niin ei tarvitse maksaa välikäsille...


      • Pirkanmaa123
        Pirkanmaa123 kirjoitti:

        Siinä se onkin, myyjät kun ottaa tietysti siitä jotain itselleenkin. Mitä isompi organisaatio ja mitä enemmän pelkkiä myyjiä (eivät siis itse puhalla sitä tavaraa), niin sitä isompi hinta... Ota suoraan pienyrittäjältä, niin ei tarvitse maksaa välikäsille...

        Ja urakoitsijalta voi kaikin mokomin pyytää laskutuksen säkkeinä kuutioiden sijaan ja tiirata siinä autolla, montako säkkiä menee. Yksikään asiallinen urakoitsija ei siitä loukkaantune.


      • kokenut urpo
        Pirkanmaa123 kirjoitti:

        Ja urakoitsijalta voi kaikin mokomin pyytää laskutuksen säkkeinä kuutioiden sijaan ja tiirata siinä autolla, montako säkkiä menee. Yksikään asiallinen urakoitsija ei siitä loukkaantune.

        Kokeile hyvä ihminen.

        Ei siinä pölyssä monesti näe eteensä ja siellä alhaalla, kun seisot niin saa nakata sun jaloille edellisestä puhalluksesta tyhjiä säkkejä ja olet onnellinen rehellisestä tekijästä.

        Käy katsomassa niitä puhalluksia niin olet paljon viisaampi. 100-150 m2 alueen aviointi jälkikäteen on aivan mahdoton homma. 10 m3 vähemmä tai enemmän tekee jo 400-500 € hinnan korotuksen.


      • ohhoijaa
        kokenut urpo kirjoitti:

        Kokeile hyvä ihminen.

        Ei siinä pölyssä monesti näe eteensä ja siellä alhaalla, kun seisot niin saa nakata sun jaloille edellisestä puhalluksesta tyhjiä säkkejä ja olet onnellinen rehellisestä tekijästä.

        Käy katsomassa niitä puhalluksia niin olet paljon viisaampi. 100-150 m2 alueen aviointi jälkikäteen on aivan mahdoton homma. 10 m3 vähemmä tai enemmän tekee jo 400-500 € hinnan korotuksen.

        Jaa, meinaatko, ettei sitä silmällä nää, montako säkkiä se konemies aukoo? Paikallisen urakoitsijan kone on ainakin ihan auton perässä lastaussillan vieressä, pitää olla umpisokea, jos ei nää kuinka monta säkkiä konemies siinä aukaisee (eikä tarvi seistä tiellä)....


      • ohhoijaa
        ohhoijaa kirjoitti:

        Jaa, meinaatko, ettei sitä silmällä nää, montako säkkiä se konemies aukoo? Paikallisen urakoitsijan kone on ainakin ihan auton perässä lastaussillan vieressä, pitää olla umpisokea, jos ei nää kuinka monta säkkiä konemies siinä aukaisee (eikä tarvi seistä tiellä)....

        Sitä ei kyllä jälkikäteen pysty silmällä sanomaan, että kuinka paljon sinne on mennyt varsinkaan ilman sitä säkkien laskentaa, se on totta. Etukäteen arviointi onnistuu ammattilaiselta muutaman säkin tarkkuudella (jos on nähnyt kohteen) ja lopputuloksen (paksuuden) voi tarkistaa mittatikulla (jos on kulkusillat). Hinnat on kyllä kokeneella urpolla kovahkon kuuloiset, jos 40-50 €/m3 otetaan.


    • juu nääs päivää

      Nimimerkille "Pirkanmaa"
      Kehoitat ottamaan villat "pienyrittäjältä" onko niitä sellaisiakin, eikös ne oo kaikki joitain isoja firmoja nuo villan toimitajat

    • Pirkanmaa123

      Villan valmistajat ovat isompia yrityksiä. Itse asennuksen suorittajat eli puhaltajat ovat monesti ihan omia pienyrityksiään. Heillä useinkaan ole kovin montaa tyyppiä (jos yhtään) ihan asioikseen myymässä. Se millaiset sopimukset tehtaalla ja puhallusyrittäjällä on keskenään (hinnoista, myynnistä, jne), onkin sitten toinen juttu, erilaisia variaatioita on varmasti.

    • Tyytyväinen

      Meillä on Raumalla 120m2 talo. Pyysimme varmasti kaikilta yllämainituilta yrityksiltä tarjousta sähköpostinkautta, kaikkieivät edes vastanneet. Saamamme hinnat vaihtelivat 30-65€/m3 ja eri kiloja/m3. netistä löytyi paikallinen lvi-eristysliike joka sivu toimenaan puhaltaa selluvillaa. vastauskyselyymme tuli nopeasti, yrittäjä itse tuli käymään samana iltana ja antoi niinsanotun maksimi hinnan jota ei ylitetä. Teimme kaupat. Toimitus oli 3päivän päässtä, katolle puhallettiin 64 säkkiä 15kg/säkki. Isäntä sai olla autossa seuraamassa tapahtumia ja sai asiaankuuluvat suojaimet, maksoimme varmasti vain siittä mitä meille toimitettiin eikä tarvinnut tyhjiä pakkauksia laskea. Hintaa hommalle tuli 896€ josta noin pulet oli työtä eli kotitalousvähennyskelpoista.
      Jaa niin se yläraja hinta oli 1100€
      Voisin sanoa että rehellistä toimintaa. Mielellään sitä paikallista suosii eteenkin kun saapmamme palvelu oli ensiluokkaista.

      • Ihmeiden aika

        Voisitko laittaa yrittäjän yhteystiedot?

        Nimittäin itse asennettuna tämä villamäärä olisi tullut huomattavasti kalliimmaksi.


      • liian halpaa
        Ihmeiden aika kirjoitti:

        Voisitko laittaa yrittäjän yhteystiedot?

        Nimittäin itse asennettuna tämä villamäärä olisi tullut huomattavasti kalliimmaksi.

        Raumalla on sellainen firma kuin l-sep josta kannattaa kysyä.


    • Jätepaperivilla

      polarvillan myyjä tarjosi meille kilohinnalla villaa ja kehui vain kiloilla olevan merkitystä,heidän villasäkkinsä on kuulemma markkinoiden isoin?selvitin asiaa vähän pidemmälle ja selvisi että tuote valmistetaan jätepaperista ts. mukana on kiiltopintaista materiaa ja muuta mitä keräyslaatikoihin ajautuu.
      Poikani on paperitehtaassa insinöörinä ja valotti minulle eri paperilaatujen eroja eli laadullisessa mielessä papereissa on suuria eroja mm. aikakauslehtipaperin paino on noin kaksinkertainen sanomalehteen verrattuna,kiiltopintaisten parereiden kiilto tulee sidosaineista mm. savesta ym. eikä näin ollen ole vaikea arvata mistä ks. villasäkin paino koostuu.
      Olisi kiva tietää miten paljon kuulemma jopa 18kg säkissä on puhtaasta sanomalehdestä valmistettua eristevillaa?Säkillisessähän voi pahimmillaan olla useita kiloja saviperäisiä paperin kiiltoon käytettäviä materiaaleja.
      Voisiko joku paperialan osaaja kertoa tarkemmin mitä haittaa mm. savesta saattaa olla eristevillan seassa ja heikentääkö savi eristeen tehoa?

      • Nami yök

        Sieltä löytyy myös märäntynyttä maitopurkkia... Ei mulla muuta!


      • paperboy

        Eristeen seassa oleva savi ei todellakaan paranna eristyskykyä paremminkin heikentää sitä.Puhallusvillassa ilma toimii eristeenä joten pienemmällä tiheydellä(max.30kg/m3) päästään parhaaseen lopputulokseen.Yli 40kg/m3 tiheys vastaa eristyskyvyltään sahanpurua.


    • ope2

      Villan hinta on helppo laskea heidän kotisivultaan eli on alta 10€ per säkki,jos seuraava väittämä on totta: Liikevaihtomme oli vuonna 2013 n. 3milj. euroa ja tehtaaltamme lähti yli 300 000 säkkiä selluvillaa.
      Täällä Tampereen kupeessa yrittivät pyytää meiltä 28€ säkiltä ja päälle 250€ tulivillat savupiippuumme. Emme langenneet moiseen.

      • juupelo

        Villa asennus on 10e/säkki.Eli villasäkin valmistus maksaa n. 3-5 e/säkki riippuen palonestoaineen määrästä.


    • ope10

      Messu osallistuminen on aika heikkoa polarvillalla :) miksihän? ei ole edustus nähtävillä?

      • ope11

        Toi ovelta ovelle toimiva myynti on niin paljon järkevämpää kaupankäyntiä, ettei kannata maksaa kalliita messumaksuja. Heti vaan nimi paperiin ettei saa mukamas kauppaa peruttua eikä tarjouksia muilta firmoilta... tää on tätä päivää


    • entajua

      Villamyyjät selittävät että villa painuu ensimmäisen vuoden aikana x%, miksi painuminen sitten loppuu vai loppuuko se? Mistä se johtuu. Toki ymmrrän että myyjät puhuvat mitä on käsketty puhua, mutta tajuaako joku oikeasti näistä asioista jotain

    • Vierestäseuraannu

      On sitte kyse villoista, ikkunoista, ovista tai kattoremonteista, niin hinta on aina tuplana verrattuna muihin kun tyhmyyttään ja hätäpäissään tekee kaupan näiden ovelta ovelle kiertävien kyyppareiden kanssa. Aina kun joku tyrkyttää jotain mainittuja niin, että et ole itse tehnyt aloitetta niin hälytyskellojen pitäisi soida. Myös agressiivinen kiire tyylillä heti nimi paperiin kertoo kusetuksesta. Näissä voi myyntimies tienata 15000€ Kuussa tai jäädä nollille, jo muutama onnistunut vedätys kuukaudessa takaa 5000€ kuukausitulon. Nämä ovat juuri niitä duuneja joihin peruskoulun käyneitä nuoria houkutellaan mutta vain harva pääsee edes tonniin kuussa. Ei ole itsestään selvää että edes yhtä kauppaa saa kuukaudessa tehtyä.

    • sellu

      Myös Termex on lähtenyt tähän ovelta ovelle myyntiin, toivottavasti ihmiset tajuavat pyytää kilpailevat tarjoukset, hiinat ovat nimittäin näissä tapauksissa aivan järkyttäviä.

    • mondeoon

      Missä mahtaa olla kaikki ns. Johtajien kommentit kun ainakin nopeasti pyytävät poistamaan ns huonot viestit.... olisikohan myyntimiehet vaihtanu firmaa? Onko jollain tietoa

    • Sellunvillat

      No Termex mainostaa että niillä on 50 lisäeristysasiantuntijaa. Vuonna 2013 prh:n mukaan henkilökuntaa oli 11 kpl. Huimaa on kasvu ollu ja alalle tulee asiantuntijoita kuten haja-asutusalueen jätevesihommiin jokunen vuosi sitten. Helpon rahan perässä ovat nämä ovelta ovelle kauppiaat, olkaa varovaisia ja pyytäkää tarjouksia myös muilta.

    • Villaa

      Tuo selluvillan pinnan painuminen jää todellakin siihen n10%:n luokkan, kunhan se sinne yläpohjaan puhalletaan ammattitaidolla.

      Ja tuohon hinnoitteluun: Jos itse tuotteen valmistuskustannus on hieman alle 10.00/sk, niin se on aivan varma, ettei sitä puhalleta omakotitalo-kokoluokassa loppukäyttäjälle veroineen alle 30,00!!

    • työntekijä

      Polarvilla Aloituspalkka 10€ EUROA tunti. työalue Kokko suomi plus päiväraha ja Loma korvaukset. Ei veinaa saada millään työsopimusta olin ollut kaksiviikkoa töissä ja minulle Olli luvattu kolmekertaa tehdä työsopimus vasta kun ilmoitin leteväni/ottavani lopputilin/lopettavali. niin työnantaja polarvilla otti minulta verokortin ja teki työsopimuksen. nyt olen ollut kolmeviikkoa enkä ole vieläkään saanut työvaateita vaan olen työskennellyt kokoajan omilla vaateilla ja pessyt kotona. yhdet hanskat sain kun olin ollut kaksi päivää töissä kun kysyin/pyysin kun kädet Olli verillä ja kipeät ja niitä samoja hanskoja olen käyttänyt melkeen kolmeviikkoa. Juuri aloitanut uusityöntekijä polarvilla

    • Seurannut

      Termex ja Ekovilla on vanhoja, eettisellä pohjalla toimivia selluvillafirmoja, jotka ymmärtävät ettei asiakkaita sovi pissata silmään, tai toiminta ei kauas kanna. Termex on keskittynyt lisäeristyksiin, Ekovilla taas uuseristyksiin. Polarvilla ja Suomen Selluvilla ovat alan häiriköitä, joiden toiminta ei perustu eettisyyteen, vaan nopeaan voittoon ja alalta poistumiseen. Lisäksi tuotteissa on eroa; Polarvilla ja Suomen Selluvilla käyttävät kaiken kierrätyspaperin, poistamatta kiiltävää paperia prosessistaan. Kiiltävä paperi lisää eristeen painoa, eli eristeeseen jää vähemmän ilmaa sisään. Ilma on kuitenkin selluvillassa eli puukuitueristeissä se eristävä komponentti... Päättele ite!
      Jostain syystä 75% Polarvillan porukasta siirtyi 2014 Termexille. Toisessa toiminta on eettistä, toisessa ei...

      • painuoville

        Älä puhu paskaa! Lähetäppä tarjouspyyntö ekovillalle lisäeristyksestä, niin 100% varmuudella paikallinen urakoitsija hinnan laskee sinulle.


      • ne_suosittelee_ne

        Oikeassa olet nimimerkki "seurannut". Hävytöntä ja epä-eettistä toimintaa polar-porukalla.

        "ei haittaa vaikka sinulla ei olisi mitään kokemusta mistään, koulutamme sinut"

        VOI NAURUJEN SYKSY!!!


      • pm1230

        Mihin muuten perustat tuon Suomen Selluvillan kuulumisen mainitsemaasi "häirikköjoukkoon"? Olen käsittänyt, että myöskään heille ei kiiltopaperi ole kelvannut raaka-aineeksi.


      • eetis

        Ekovillahan tuo paperin pääasiassa venäjältä,joskus ekovillaa kuskanneena näin kun ryssärekat pyöri pihassa ja paska haisi.Mistähän olivat paperin kaivanut?


    • en_suosittele_en

      Ne Polarvillalla sanovat: PALVELUSTA JA LAADUSTA MEIDÄT TUNNETAAN!

      Sallittehan mun nauraa!!!

      Sitä selluvillaa homehtuneista maitotölkeistä ja savipaperista tehtyä kuraa nimeltä Polarvilla ei voi suositella kyllä kenellekään joka kodistaan välittää. Vielä mainostavat miten heillä sama määrä villaa painaa enemmän. Tottakai, koska polarvilla on savipaperista ja niistä homeisista maitotölkeistä tehtyä.

      1) Termexillä taitaa olla sellutehtaalla paperin erottelija robotti jotta puhallusvillan laatu pysyy korkeana. Samaa korkealaatuista puhallusvillaa et saa polarvillalta.
      2) Lasivilla eristää paremmin kuin selluvilla ja on myös edullisempaa.

      Hyi olkoon miltä ne paperilla eristetyt kohteet näyttää kun paperi-boori-massa on painunut sen 10-15 vuotta. Ei välttämättä olekaan enään niin tiivis joka nurkasta.. Sinuna välttäisin selluvillaa, ja erityisesti polarvillaa; taitaa olla epärehellisin puhallusvilla-viritys koko Suomen maasta.

      • RKM2

        Nyt kannattaisi tarkastaa ihan ne oikeat faktat ja vaikka vtt: n tulokset. Lasivillan lambda ei pärjää sellun vastaavaan, tosin tämän polarvillan kanssa ovat samalla viivalla. Tää tuote on vähän niiku saarioisten lihapöyrykät jossa lihapitoisuus 4 %.
        Muutenkaan ei orgaanisia ja epäorgaanisia eristeitä ja muitakaan tuotteita pidä sekoittaa keskenään. Lasi ja kivivillat toimivat jos höyrynsulku on 100 % kunnossa. Muutoin kannattaa pelata varman päälle ja valita hydroskooppinen puukuitueriste.


      • eepis

        Kivi/lasivillan päälle ainoastaan samaa materiaalia.Ei kannata sotkea materiaaleja keskenään.


    • Enymmärränyt

      Olen miettinyt tässä josko lisäisin villaa 20cm, kun vintilläni on nyt vain 25cm villaa levyinä. Onkohan tuo pahakin urakka, josko itse hommaisin koneen ja ostaisin K-Raudasta? Näyttää maksavan 19,90€ tuo 13kg säkki ja pitäisi laittaa siis 132m2 x 0,20m eli 26,4 kuutiota? Eli meneekö tämä näin? 26,4 kuutioo x se 35kg/kuutioon menevä määrä: 13kg säkki x 19,90€ säkki = 1414€ Mutta siis ostan rautakaupasta ja puhallan itse niin hinnaksi tuleepi 53,58€/kuutio??? Mistä siis joku voi saada 30€/kuutio/puhallettuna? Voisitteko laittaa tämän firman tiedot, kiitos! Laskin tuossa, että minun pitäisi saada tuo säkki 11€.. Mistä?

      • Villamyyjä

        Moro,

        Säkkejä joudut ostamaan 64sk eli noin 830kg, että saat vastaavan puhalluksen, kuten ammattilaiset tekee eli puhaltaa 20% ylimääräistä eli painumavaraa. Ihan vinkkinä, jos et yhtään halvempaa tavaraa löydä niin käänny ammattilaisten puoleen ja hyödynnä kotitalousvähennys. Pysy kuitenkin sellussa nii ei tarvi kosteusongelmien kanssa painia... ;)


    • 2ja2

      Byggmaxista saat ton 16,50 €/13 kg.

      Eikö tuosta säkistä tule 0,5 m3 puhallettuna, joten laske uudelleen. Sun kuutiot maksaa n. 220 €.

      Noista kaupoista saa koneenkin lainaan.

    • Puhallutin_aikoinaan

      60 kuutiota lasivillaa ja olen ollut erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Firma oli pieni ja homma tehtiin kuititta todella halvalla parikymmentä vuotta sitten. Sitä ennen toinen yrittäjä ja ammattimies oli tehnyt taloomme konesaumatun peltikaton, samoin kuititta. Katossa neliöitä kaksisataa, hyvin loiva ja alle jätettiin vanha huopakatto. Aluslaudoitus tehtiin itse kavereiden kanssa talkoilla. Kuvaavaa koko hommalle oli kun tekijä kysyi että laitetaanko Rautaruukin muovipinnoitettua peltiä vai vastaavaa ruotsalaista. Kysyin takaisin että kumpaa omaan taloosi laittaisit. Vastasi että ruotsalainen on parempaa ja minä siihen että kelpaa se sitten meillekin. Hyvin onnistui sekin, katosta ei ole pinnoite alkanut mistään kuoriutumaan. Rautaruukin peltikattoja sen sijaan näkee usein melko synkässäkin kunnossa. Muuten, katon pellitys maksoi markka-aikaan pimeänä kymppitonnin puutavaran hinta ja talkoolaisten ruoka.

    • Juujuuniinpä

      Ikaalisista saat edullisesti villaa, hae sieltä

    • VorssalainenEki

      Anopille puhallettiin pari vuotta sitten Tampereella 60säkkiä 2200€ ja nyt syksyllä saimme polarvillalta tarjouksen samasta määrästä 62säkkiä 1780€ Forssaan. mikä mahtaa tehdä tuon suuruisen hintaeron kun molemmat talot 80 luvun alussa tehtyjä?

    • Ajattelinvain

      Oleellinen asia on materiaali, pitää olla puhdasta sanomalehtipaperia.
      Savipohjainen paperi ei eristä,(no ilma pääasiassa eristää, mutta kuitenkin.), painaa huomattavasti enemmän, aiheuttaa
      Suuremman painumaan vuosien saatossa.

      • yrpä22

        Mikään Suomalainen villatehdas ei käytä puhdasta sanomalehtipaperia kun sitä ei ole saatavana.


    • Kymysysmerkkinä

      Tampereella polarvillan edustaja kertoi meille että tuovat paperia saksasta saakka mahtaako siis paperista olla pulaa vai miksi sitä kannattaa tuoda sieltä asti?Ei osannut vastata kun kysyin asiasta vaikka itse myyjä asiasta mainitsikin. Jäi kaupat tekemättä tälläkerralla.Osaako joku vastata tai tietääkö joku että onko materia turvallista ja miten sen myyjän mainostaman suomenlippumerkin kanssa jos materia tulee ulkoa?

      • paperboy

        Venäjältä tulee paperi nykyään suomen villatehtaille.Siellä sanomalehtee ei ole kierrätetty montakertaa niin kuin suomessa.Sieltä oksennuksien seasta lajitellaan sanomalehdet käsipelillä suomen vientiin.Se Venäläinen painomuste ei täytä Suomen M1 normeja.


    • sekundasami

      Saksasta suomeenpäin voi kuljetuskustannukset olla jopa halvemmat kuin suomen sisäiset että sinänsä voipi olla mahdollista.

      Oma polarvilla ovikauppiaalta saama tarjous oli 80m2 alalle 15cm ja painumavara hintaan 1100e.

      • paperboy

        Saksassa tullaan kieltämään selluvillan käyttö niin johonkinhan se paskapaperi pitää kuskata.


      • Hirsirakentaja
        paperboy kirjoitti:

        Saksassa tullaan kieltämään selluvillan käyttö niin johonkinhan se paskapaperi pitää kuskata.

        Mineraalivillateollisuusko sen tulee kieltämään? Vai Merkel ;)
        Millähän perustein ainut turvallinen ja hengittävä eristemateriaali kielletään :)))


    • Punppukauppias
    • Reima57
      • 100varma

        On sun viha kylttymätön Polarvillalle!

        Yritä päästä siitä, vain sun oma elämä menee pilalle. Oletko perhetuttu?


    • Ultimatemarketko

      ja sitä ennen se oli ikaalisten selluerista tai jotain.... ja nyt siellä myydään ilmalämpöpumppuja... eu tukesinlupia yms.

    • Hämmentynyt78

      Oli siinä äiteelläin naurusa pidäättelemist, ko he käyttäävät nykyjään mustalaista näköjänsä ovilla kiertelemääs lestaadiolaistehen lisääksi.

    • Voinäkkäri

      Miksi kaatopaikoilla on roskalavat mineraalivilloille, ne kun ei pala eikä homehdu?
      Miksi kerrostalojen mineraalivillat vaihdetaan joka kerta kun ulkoverhous korjataan, villat kun ei pala eikä homehdu?
      Miksi sisäilma ja hengitystieongelmat liittyvät mineraalivilloilla eristettyihin rakennuksiin? Miksi?

      • voikailottajat

        Mihinkä mielestäsi villat sitten pitäisi kärrätä?

        Useimmiten villoja ei vaihdeta. Miksi ne aina vaihdettaisiin?

        Aivan sama millä talo eristetään, niin sisäilmaongelmia löytyy. Miksi mineraalivilla olisi poikkeus?


      • Emättimenarrkuus

        Tossa varmaan tarkoitettiin että jätteet viedään kaatopaikalle.


    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe