Lähetysseuralla on ongelmia

Ei ole mikään ihme

Norjalaiset ovat tietoisia siitä, että myös Israelin juutalaiskristillisissä yhteisöissä ja messiaanisissa piireissä Suomen Lähetysseura on kadottanut luottamuksensa ja joutuu niistä ulos.

Lähetysseuralla on ongelmia
"Suomalainen lähetys luo rauhattomuutta Israelissa." Tällä otsikolla Norjan vanhin kristillinen aikakausjulkaisu Misjonsblad for Israel otsikoi uutisensa joulukuun 2013 numerossa. Toisin kuin otsikosta saattoi ensiksi kuvitella kysymyksessä ei ollut Jeesus-todistuksesta alkuisin oleva käymistila. Kysymyksessä oli Suomen Lähetysseuran homoseksuaalisuuteen liittyvän kannan aiheuttama ristiriita Israelin kristillisissä yhteyksissä.

Ristiriita on syvä ja tältä näkymältä korjaamaton - ellei Suomen Lähetysseura tee parannusta ja korjaa reittiänsä.
Lehti selvittelee ensiksi "Suomen evankelisluterilaisen lähetysseuran" sidonnaisuutta Suomen evankelisluterilaiseen kirkkoon.
"Kirkolliskokouksen ratkaisut sitovat seuraa", uutisessa todetaan.
Kerrotaan seuran lähettäneen rekisteröidyssä homoseksuaalisessa parisuhteessa elävän parin kenttätyöhön Kambodzaan.
"Parisuhteensa rekisteröineet homoseksuaalit voivat toimia kaikissa seuran viroissa ja tehtävissä."
Uutisen mukaan Suomen Lähetysseura ei kykene antamaan takuita siitä, etteikö näin voisi tapahtua myös sen työkentillä Israelissa. Tämä on herättänyt vakavaa huolta Sls:n partnereissa Israelissa.
Uutisen mukaan Suomen osallistuminen lakkaa mm. yhteispohjoismaisessa Immanuelkirkon toiminnassa Tel Avivissa. Suomen Lähetysseuralla on ollut yhteisvastuu toisten pohjoismaisten lähetysten kanssa siitä, mitä ja miten seurakunnassa opetetaan. Immanuelseurakunnan yhteispohjoismaisessa johtoryhmän kokouksessa päädyttiin pyytämään Suomen Lähetysseuraa sanoutumaan irti toiminnasta Immanuelkirkon piirissä.
Immanuelseurakunnan johto on ilmaissut syvän pelkonsa siitä, että lähetysseuran läsnäolo seurakunnassa saattaisi johtaa siihen, että homoseksuaalista parisuhde-elämää aletaan jopa opettaa Jumalan Sanan mukaisena. Seurakunnan johto on vakaasti sitä mieltä, että homoseksuaaliset suhteet merkitsevät irtautumista Jumalan Sanan opetuksesta ja kristillisen elämän muodoista.
Caspari-keskus ja Ebeneserkoti - kaksi tärkeätä Sls:n yhteyttä Israelissa - ovat yhteislinjoilla Immanuelkirkon seurakuntatyön kanssa. Suomen Lähetysseuraa on kehotettu itse sanoutumaan ulos näistä työhteisöistä tai se erotetaan.
Tilanne on se, että yhteistyömahdollisuuksia Suomen Lähetysseuran suuntaan ei enää pidetä mahdollisina. Yksityisten suomalaisten raamatullisen opin ja elämänvaelluksen tunnustavien työntekijöitten kanssa ollaan kernaasti yhteistyössä. Tällaiset työntekijät eivät kuitenkaan voi olla missään suhteessa Suomen Lähetysseuraan.
Norjan Israel-lähetyksen kansallisessa johtokunnassa on käsitelty norjalaisten ja suomalaisten yhteyksiä ja päädytty siihen, ettei sikäläisellä lähetyksellä enää ole mitään teologista kanssakäymistä Suomen Lähetysseuran kanssa.
"Suomen Lähetysseura on aina ollut läheinen ja uskollinen yhteistyökumppani Israelissa. Valitamme syvästi, että Sls on muuttanut käsitystänsä seksuaalisuudesta ja parisuhteista arvokäsityksistämme poikkeavalla tavalla", norjalainen lähetys toteaa julkilausumassaan.

Norjalaiset ovat tietoisia siitä, että myös Israelin juutalaiskristillisissä yhteisöissä ja messiaanisissa piireissä Suomen Lähetysseura on kadottanut luottamuksensa ja joutuu niistä ulos.

3

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin on

      näin on

    • Irjako se mättää

      Onkos se nyt se Askolan Irjan kömmähdys vai mikä se hiertää

    • Varokaa eksytystä

      " Kysymyksessä oli Suomen Lähetysseuran homoseksuaalisuuteen liittyvän kannan aiheuttama ristiriita Israelin kristillisissä yhteyksissä.

      Ristiriita on syvä ja tältä näkymältä korjaamaton - ellei Suomen Lähetysseura tee parannusta ja korjaa reittiänsä. "

      Homosteluun Jumalan kanta on Raamatussa selkeä ja selvääkin selvempi: Ehdoton kielto kahden miehen väliselle yhdynnälle. Kuka muuta väittää on valehtelija ja jos on uskovaksi kutsuttu niin julistaa väärää evankeliumia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      453
      2341
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      238
      2086
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1602
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1581
    5. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1361
    6. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      53
      1355
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      152
      1345
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      52
      1236
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      68
      1115
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      101
      1069
    Aihe