Beyerdynamic Dt 990 + äänikortti sekä vahvistin?

musamies

Morjens.

Olen tilaamassa kyseiset kuulokkeet. Verkkokaupassa tiedustelin että kannattaako hankkia äänikortti ja millainen. Sieltä kerrottiin, että Asus xonar essence stx olisi hyvä. Siinähän on sisäänrakennettu vahvistin mukana, eli kannattaako vielä ostaa erillinen vahvistin?

23

2862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Örp

      Onko hinnasta kiinni vai ei?
      Halvalla pääset kun ostat Asus Xonar DG äänikortin. Siinä on kuulokevahvistin.
      Se on hintaansa nähden oikein toimiva ja hyvä äänikortti.

      En tiedä kannattaako Xonar Essence STX korttia ostaa, hyvä kortti toki mutta hinta on varsin korkea ja tuohon hintaan saisi jo melkein ulkoisen USB DAC / Vahvistimen.

      Tarkennatko viellä että onko kyse DT 990 vai DT 990 PRO kuulokkeista?

      Sanoisin viellä että Asus Xonar DG ei ole suojattu joten se saattaa saada häiriötä koneesta ( näytönohjaimesta lähinnä ). Itselläni ei ole ongelmaa asian kanssa jos käytän plugia suoraan äänikortista, Etupaneelin plugit ottavat taas häiriötä.

      Yleisesti ottaen ei kannata käyttää Etupanelin plugeja jos välittää yhtään äänenlaadusta.

    • Musamies

      Hinnnasta ei sinänsä ole kiinni, toisaalta en kovin montaa satasta viitsisi panostaa.
      Xonar DG:ssä ei varmaan ole DAC:ta? Myöskin ainoa paikka kortille olisi juuri näytönohjaimen alla, eli häiriötä saattaa ilmetä. Katsoin huuto.net -sivulta kuulokevahvistinta. Löysin Lehmann Rhinelander-vahvistinmen. Mitä mieltä olet, jos ostaisin Essence STX ja löisin ton vahvistimen RCA-kaapelilla korttiin kiinni, niin ohittaisin kortin vahvistimen, näin olen kuullut? Käytän kuulokkeita pelaamiseen ja musankuuntelluun. Ja kuulokkeet oli Beyerdynamic DT 990 250 ohmia. Ei siis pro.

    • Örp

      Siis äänikorttihan on DAC. Muuttaa digitaalisen signaalin analogiseksi.
      Itselläni on myös ihan näytönohjaimen alapuolella oma Xonar DG eikä mitään häiriöitä takapaneelin lähdöstä.

      Ei ole mitään järkeä ostaa Essence STX korttia ja ohittaa vain vahvistinta joka käsittääkseni kortissa on varsin hyvä.
      Jos haluaa välttää kaiken mahdollisen häiriön niin ainoa vaihtoehto on Ulkoinen DAC eli signaali siirretään koneesta ulos joko USB:n kautta tai sitten Digital S/PDIF portista jos koneessa sattuu olemaan moinen. Jossain koneissa on emolevyllä kyseinen liitäntä intergroidussa äänikortissa. Signaali siis siirretään digitaalisessa muodossa ulos koneesta ja muunnetaan sitten vasta Analogiseksi, näin vältetään kaikki tietokoneen mahdollisesti aiheutuva häiriö.
      DAC kytketään taas sitten kuulokevahvistimeen tai stereoihin.

      Jos välttämättä haluat ulkoisen DAC:in niin USB porttiset ovat yksinkertaisesti helpompia käyttää ja johdottaa. Edullisimmat taitaa lähteä 30€ tienoilta.
      Fiio D3, Sitten on Pari Asus Xonar usb äänikorttia, taisi olla yhdessä kuulokevahvistinkin. BEHRINGER UCA202 on kuulema toimiva. Fiio:lla on muitakin hyviä DAC:eja ja myös DAC / kuulokevahvistimia.
      Voin listata muitakin jos haluat.

    • musamies

      Jos ostan esim. Xonar DG, niin kannattaako ostaa vielä erillinen vahvistin? Ja jos niin osaatko kertoa hyviä ja halpoja vaihtoehtoja? Mitä kuulokkeita itse käytät, ja onko sinulla myös erillistä vahvistinta?

    • Örp

      Ei kannata ostaa erillistä vahvistinta koska Xonar DG pystyy kyllä ajamaan suurinta osaa kuulokkeista Kuuroutumisen pisteeseen.

      Jos haluaa erillisen vahvistimen niin kannattaa harkita sitten ihan ulkoista USB äänikorttia / dac:ia sen rinnalle.
      Asus Xonar DG on hintaansa nähden naurettavan hyvä pieni äänikortti plussaa on se että siinä on se Kuulokevahvistin.

      Listaan hieman USB DAC:eja jotka ovat hyviä ja monissa näissä on kuulokevahvistin myös mukana.
      Fiio D3, Fiio D7, Fiio E10 Behringer UCA 202, Sitten on ihan tietokone valmistajilta hyviä esim.Creative SOUND BLASTER X-FI HD oikeasti toimiva ja hyvä USB DAC / Vahvistin jossa on pelaamiseenkin soveltuvia ominaisuuksia hinta noin 100€. Sitten on ilman vahvistinta Creative SOUND BLASTER X-FI GO! PRO. Ja Creative SOUND BLASTER X-FI SURROUND 5.1 PRO.

      Lista jatkuu sitten Asus Xonar U3 pieni tehopakkaus USB DAC / Vahvistin.
      Soveltuu lähinnä Korkea OHM kuulokkeille. Kuten B-990 jotka on 250 ohm.

      Sisäisistä voin suositella lähinnä Asus Xonar DG:tä ja sitten kermana päällä Asus Xonar STX.

      Mutta kannattaa huomioida että ero esim. Xonar DG:n ja Xonar STX:n välillä ei ole mikään kovin suuri. Äänenlaadullisesti. Sama koskee muitakin mitä olen luetellut. Sitten seuraava etappi on tuolla 400 - 1000 € paikkeilla äänenlaadussa.

      Itse omistan Asus Xonar DG äänikortin jossa on kiinni AKG K240 mkii kuulokkeet.

      Huomaittaisin viellä että Beyerdynamic DT-990 ei välttämättä edes tarvitse vahvistinta.

    • musamies

      Kiitos hyvistä vastauksista. Avasi asiaa paljon :). Päädyin lopputulokseen, että ostan sen äänikortin, tosin en vielä tiedä minkä, mutta valikoimaa löytyy. Jos sitten jostain syystä tarvitsee jotain ulkoista niin joku usb härpäke sitten.

    • Örp

      Korjaan hieman viimeistä kommenttiani ettei tarvitse välttämättä vahvistinta on väärin. Ajattelin päässäni toisia kuulokkeita...
      Vahvistin on Suositeltava kyllä Beyerdynamic DT-990 kanssa.

    • Örp

      Onhan se valtava ero kun on kunnon kuulokkeet ja hyvä äänikortti vahvistimen kanssa. Musiikissa etenkin ja pelaamisessa myös.

      Ensimmäistä kertaa kun pääsin kokeilemaan omia kuulokkeita ja äänikorttia niin hyvä ettei tullut housuun kun säikähti vähän väliä jotain ääniä pelissä kuten tippuvia pieniä kiviä kalliolta. Pari kertaa säikähdin musiikkiakin kuunnellessa koska äänet tuntuivat tulevan selän takaa, kuiskaukset sun muut. Tilan tuntu kunnon kuulokkeilla on jotain hienoa jos sitä ei ole aikasemmin kokenut. Siihen tietenkin lisää se jos äänikortilla on 3d ääni emulointi ominaisuuksia kuten surround.

      Jopa kaikista edullisimmassa vaihtoehdossa Asus Xonar DG:ssä löytyy ihan toimiva virtuaalinen surround ääni asetus.

      Hyvä jos auttoi asiassa jonkun verran, toivottavasti olet tyytyväinen mihin sitten ikinä päädytkään.

    • Örp

      Ihan näin tuli tässä mieleen viellä että Beyerdynamic DT-990 ja DT-990 Pro niissä on samat elementit. Hieman eri materiaaleja käytetty kupeissa jne. Basso on Pro versiossa hieman korostuneempi ja Puristus voima kovempi ( hyvä tai huono juttu riippuen pään koosta ).
      Mutta kuulema kuulostavat melkein samalta. Äänellisesti esimerkiksi basso on korostunut ja diskantti. Yläpää on varsin kirkas.

      Oletko päässyt kuulemaan kyseisiä kuulokkeita missään?

    • musamies

      Kuuntelin Pro-mallia verkkokauppa.com:in kuunteluhuoneessa. Basso on mukavasti korostunut ja yläpää varsin kirkas. Vertasin Sennheiser HD-598 -malliin ja pidin enemmän juuri suuremmasta bassosta kyseisissä kuulokkeissa. Päässä ne tuntuivat myös paremmilta, kuin Sennheiserit (varsinkin kupin ja sen pehmusteen alueelta). Pro kuitenkin minun kohdallani puristi, joten päädyin ei-pro malliin.

    • Örp

      Eli olet tutkinut asiasi. Mielestäni on todella tärkeätä päästä kuuntelemaan kuulokkeita kun niitä ostaa. Kuitenkin puhutaan aika persoonallisesta asiasta kuten musiikista ja kaikilla on erillainen mieltymys ääneen.

    • musamies

      Tuo on täysin totta. Voit lukea satoja arvosteluja, joissa ollaan puoleen tai vastaan. Ehdottomasti kannattaa kokeilla, jos vain pystyy ennen ostopäätöstä, että saa itselleen parhaan mahdollisen. En välttämättä olisi ostanut Beyerdynamiceja, sillä ensin mietin vain HD-598:ja. Mutta kun pääsin kokeilemaan, asia kääntyikin toisinpäin!

    • 990990990990
    • Rautaa

      Vahvistimien suhteen voisin todeta niin että jos vahvistin vain antaa tarpeeksi virtaa ja OHM:it vastaa kuulokkeita, ei parannusta pitäisi näkyä oikeastaan yhtään oli sitten 200€ tai 1000€ vahvistin. Vahvistimen tulisi olla täysin neutraali ääneltään ja niitä onkin jo edullisissakin ratkaisuissa. Toinen tarina on sitten se että markkinoilla on kalliita vahvistimia jotka toimivat yhtä hyvin kuin edullisemmatkin laitteet mutta ääni ei ole neutraali jolloin voi tulla kuvitelma "paremmasta" laadusta.

      Varsinkin sokkotesteissä nämä kalliiden laitteiden "maasta taivaisiin" äänenlaadut on kadonnut useimmiten, eli ei ole erotettu halvemmista laitteista. Ei ainakaan siinä määrin missä ihmiset väittävät.

      Lueskelin itse aikoinaan paljon ja tutkin kuuloke audiosta juttuja. Monessa tapauksessa tultiin juuri siihen että korkea hintalappu vaikutti siihen mitä ihmiset kuulivat. Kuulokkeissa äänenlaatu näkyy useimmiten hinnassa. Mutta Vahvistimissa ja DAC:eissa ainoastaan tiettyyn pisteeseen.
      Se piste nykyisellä teknologialla tulee vastaan ennen kun kukaan voisi edes uskoa.

    • PCI tai PVI-e

      Minuakin kiinnostaa tuo Xonar DG. Onko joku syy miksi koko ajan suositellaan sitä eikä PCI-e versiota Xonar DGX:ää? Jälkimmäisen käytännöllisen iänhän luulisi olevan pidempi ja hintaeroa näyttää olevan noin 2€.

      Kuulokkeita en ole vielä käynyt kuuntelemassa mutta aloitetaan testaus Beyerdynamic DT-990:sta.

    • miksi halpista?

      Hyvää juttua "Rautaa" nimimerkiltä. Kuulokkeet ostetaan ensiksi ja sitten vasta vahvistin. Mutta sittenkään en ymmärrä, että ajaisi esim. Beyereitä tolla halpis äänikortilla. Et saa kaikkea irti halpis kortilla. Miksi ostaa vain välttävää?

      Tuo on edelleen toimiva setti, monen mielestä saa laittaa ison tukun rahaa, että saadaan selvästi parempi soundi. Suomessakin todella suosittu tämä:

      http://www.jdslabs.com/products/48/o2-odac-combo/


      Xonarista, jos siihen päädyt: So, which budget Xonar gets our seal of approval? While those with a preference for vocals might want to opt for the cheaper DGX, we're inclined to push folks to spend a little more on the DSX. Our blind listening tests suggest the DSX has better overall sound quality, and that's what really matters for a sound card.

      Tosiaan Dgx tuoreempi ja jos Asukseen päädyt jostain syystä, niin http://maxedtech.com/asus-xonar-unified-drivers/
      nuo ajurit. Asuksen omat bugiset ja ongelmia seuraa. http://murobbs.plaza.fi/kayttajien-tuotetestit/770490-asus-xonar-dg-hyva-kuulokevahvistin-pelikayttoon-pikkurahalla-45.html

      • miksi EIäänikorttia!

        Tässä vähän siis ajatuksia miksi ehkä panostaa enemmän ja ostaa erillinen dac/vahvistin combo pöydälle halvan äänikortin sijaan. Pieniä ovat ja tyylikkäitä.

        Unless you need extremely low latency via ASIO for audio production I would never use an internal sound card. (note: ASIO4All is not true ASIO - it's a wrapper for Kernel Streaming)

        On-board sound chips are terrible, because they have a habit of picking up interference from other components in the system. (turn up the gain, and I can hear when the CPU is changing power states, USB devices like mice are being used etc.)

        Internal sound cards are better but are still susceptible to this type of interference and ground loops.

        If you move to an external DAC (a DAC is essentially the same thing as a sound card) - preferably one that uses either Asynchronous USB or TOSLINK - you avoid all of this interference/noise. Note: TOSLINK is susceptible to jitter, but good modern DAC designs will use ASRC or PLL to reclock the signal to eliminate it - the reason to use TOSLINK is for galvanic isolation so that there is no electrical connection between the computer and the DAC.

        There are a lot of misconceptions out there about DACs - it's really a “solved problem” these days, where even modestly cheap DACs will give you an essentially perfect reproduction of the input signal. Audiophile discussion of DAC quality or “synergy” is largely based on comparing spec sheets (where the differences discussed are beyond the limits of human hearing) or “faulty” DAC implementations that mean the DAC has a “sound signature” from a non-linear response. (you may see terms like “warm”, or “sterile” used to describe DACs - these are meaningless)

        If you are using headphones, then you need to get a proper headphone amplifier though. Even sound cards that have a dedicated headphone amplifier stage are not suitable for use with most headphones. With headphones, you need the output impedance to be less than 1/8th the impedance of your headphones. So if you are using 24 Ω headphones, the output impedance needs to be 3 Ω or less. Most sound cards have an output impedance of at least 30 Ω, making them unsuitable for a large number of headphones. (30 Ω output impedance means the headphones need to be 240 Ω or higher)

        In that case, you want to use a dedicated headphone amplifier - preferable with an output impedance of 2 Ω or less.

        The best buy by far is the Objective 2 (O2) headphone amplifier. There are a few manufacturers selling these, but JDS Labs is highly recommended.

        There is also the ODAC which is a USB DAC that is available as a stand-alone device, or integrated into the O2 amplifier.

        This will give you a reference-grade headphone amplifier, and a perfectly linear DAC for less than $300. In most cases you will be spending closer to $2000 to outperform it.

        Toinen vaihtoehto on http://schiit.com/products/magni ja kaveriksi modi dac. Lue nuo arvostelut kohdasta reviews. Halvalla saa hyvää. Monien "gurujen" testeissä Schiit vielä hitusen parempi kuin 02.


    • Rautaa

      Eli siis tuo Asus Xonar DGX on uusi kortti, pitäisi olla täysin sama kuin DG mutta PCI-E kantainen. Taitaa olla tuo DSX myös kohtuullisen tuore kortti koska en muista sen olleen myynnissä kun katselin äänikortteja / vahvistimia.

      Syy siihen miksi suosittelen Asus Xonar DG ja nyt DGX korttia on se että ne tuo pöytään paljon 30 eurolla. Se pystyy jossain määrin ajamaan suurinta osaa kuulokkeista.
      Kuulokkeiden ostossa voisi todeta niin että jos on budjetti. Silloin noin 80%-90% budjetista kannattaa käyttää Kuulokkeisiin ja loput 10%-20% dac / vahvistimeen.
      Saat näin eniten äänenlaatua irti siitä rahasta mikä on käytössä. (riippuu toki budjetista).

      Kuulokkeissa on suuret erot varsinkin 50€ - 200€ hintaluokassa. Siinä hintaluokassa kannattaa todellakin panostaa kaikki kuulokkeisiin ja hankkia mahdollisimman edullinen toimiva dac/vahvistin.
      Mielestäni on paljon helpompi ja parempi vaihtaa sitten dac / vahvistin myöhemmin kun siihen on oma budjettinsa.

      On totta että sisäiset äänikortit saattavat kärsiä häiriöstä jonka yleensä aiheuttaa näytönohjain, mutta todettava myös että itselläni on näytönohjain jossa on todella voimakas Coil whine, Asus Xonar DG joka on itselläni suoraan näytönohjaimen alla ei kärsi minkään näköistä häiriötä. Toki siinä on aina riskinsä että voi ottaa häiriötä. Mainitsinkin tästä asiasta aikasemmin.
      Poikkeuksia on tietenkin Asus Xonar STX jossa on EMI suojaus joka estää käytönnössä kaiken mahdollisen häiriön. STX kortti on hifisti piireissäkin arvostettu äänikortti. (EMI suojauksen pystyy tekemään itse).

      Pitää aina muistaa tietenkin ettei ikinä käytä tietokoneen Etupaneelin kuuloke lähtöä jos välittää pätkääkään äänenlaadusta. Myöskään minkään kortin kuulokevahvistimet eivät toimi etupaneelin lähdöstä.

      Sanoisin viellä tähän sen että ehdottomasti kannattaa hankkia Ulkoinen USB DAC / Vahvistin jos vain siihen on varaa.
      Edullisia ratkaisuja on jotka toimivat moitteetta ja parantavat selvästi äänenlaatua verrattuna tietokoneen intergroituun äänikorttiin. Vahvistin kuitenkin on ehkä tärkeämmässä roolissa. Vaikka intergroidut äänikortit eivät ole tunnettuja laadustaan, nykyisissä koneissa on kohtuullisia intergroituja äänikorttejakin jotka kykenevät tuottamaan häiriötöntä ääntä ja viellä kohtuullisella äänenlaadulla. Vahvistin on tärkeämmässä roolissa koska monet korkea laatuiset kuulokkeet ovat korkea OHM joka tarkoittaa sitä että ilman vahvistinta äänenvoimakkuus on alhainen, sen lisäksi monet kuulokkeet vaativat enemmän virtaa / voimaa soidakseen hyvin. Joidenkin kuulokkeiden kanssa voi olla kyse todella isoista eroista ilman vahvistinta ja vahvistimen kanssa.

      Voisi todeta että hyvät kuulokkeet kuulostavat hyvältä tuli ne sitten mistä tahansa äänilähteestä.
      Paska kuulokkeet eivät kuulosta hyvältä vaikka ne olisi kytketty 10 000€ dac / vahvistimeen.

      Tässä heitettiinkin pari hyvää ehdotusta kummatkin 02 ja Schiit Magni / Modi on hyvin arvostettuja Hifi piireissä. Niihin on hyvä tähdätä jos vain on varaa.

    • pohdintaa_asiasta!

      Pitäisi päästä kuuntelemaan noita kuulokevahvistimia, mutta turha toivo. Briteistähän nuo pitää tilata. Olisi hauska vertailla omaan kalliiseen avr-vahvistimeen, joka kyllä kuulostaa hyvältä äänen puolesta, eikä tehotkaan lopu kesken näillä 250 ohmin kuulokkeilla. Monen kultakorvan mielipide onkin, että ei välttämättä kannata hommata "low fi" vehkeitä. Eli luultavasti jos eroja haluaa kuulla niin pitää lyödä pätäkkää pöytään enemmän. Ehkä 300-500€ vahvistimelle ja varmaan saman suuntaista Dacille tai hieman vähemmän. Vaikka kultakorvat kuulevat näissäkin eroja, niin ilmeisesti ne on pienempiä eroja ne.

      Tässä voisi olla aika hyvä setti, vahvistin hintaluokkansa ehdotonta kärkeä jo vuosia. Kymmeniä testejä olen lueskellut ja hifistien arvosteluita, kaikki tuo Rhinelanderia kehuvat ja pitäisi soveltua lähes kaikille kuulokkeille!

      http://www.mareks.fi/lehmann-rhinelander-kuulokevahvistin.html

      http://www.verkkokauppa.com/fi/product/10261/dgths/Cambridge-Audio-DacMagic100-DA-muunnin-musta


      Mutta kun Rhinelanderia monet ostaa Senkun HD800 kuulokkeille jotka maksaa lähemmäs tonnin herää kysymys, onko tuo ylläoleva setti jo liiankin hyvä esim. tämän ketjun DT-990:lle? Eli 350 235€. Hullun kurisesti vehkeet maksaa enemmän kuin kuulokkeet. Sen pitäisi olla toisinpäin.

      Toki löytyy sitten muitakin todella hyviä vahvistimia samassa hintaluokassa.

      http://musiikincom.valmiskauppa.fi/graham-slee-novo-kuulokevahvistin-p-1338.html

      http://musiikincom.valmiskauppa.fi/heed-audio-canamp-kuulokevahvistin-p-1034.html

      Kyllä houkuttelisi! =)

      Kuinka paljon kuulokevahvistin loppupeleissä parantaa ääntä vrt. kotiteatterivahvistimeen, jossa laadukas Dac ja vahvistinpuoli toki arvotus kuulokkeille, siis nyt puhun hieman paremmista kuin ne halpikset 5.1 mallit. Kun puhutaan, että bassoon saadaan jämäkkyyttä/ potkua, äänikuva aukeaa enemmän, kolmiulotteisuutta ääneen ja ties mitä hienoja termejä kun kuvataan kuulokevahvistimia niin panee aina vähän miettimään. Olisihan tuo hieno setti pöydällä kieltämättä. Tulisi edes kaverit kateellisiksi, jos ei muuta. ;) Ja itse kun on sellainen, ettei tyydy mihinkään välttävään tai ok settiin. Sen pitää olla hyvä tai helvetin hyvä.

    • Rautaa

      Itse en osaa oikeastaan sanoa noista kotiteatterivahvistimien kyvystä soittaa kuulokkeita. En tiedä uusista vahvistimista mutta kuullut että vanhemmissa vahvistimissa kaiuttimille menevä signaali ( teho ) meni kuulokelähtöön, tietenkin vaimennettuna. Uusissa taitaa olla käsittääkseni erillinen kuulokevahvistin useinkin. Huonompi laatuinen kun itse vahvistin.

      Suomi on hankala paikka kuuloke audion suhteen, ei ole oikeastaan mitään liikkeitä missä pääsisit kunnolla kokeilemaan laitteita. Toki on musiikki liikkeitä missä pääset kokeilemaan kuulokkeita ja mahdollisesti vahvistimiakin, mutta valikoimat ovat todella rajattuja. Saattaa olla niin että on vain 2 - 3 mallia kuulokkeitakin vain.
      Markettejen valikoimat ovat usein surkeita, jokunen hyväkin kuuloke saattaa löytyä mutta siihen ne usein jäävätkin.

      On ihmisiä jotka pitävät 300€ - 400€ laitteita hyvänä ja jotkut pitävät 10 000€ laitteita hyvänä. Monet juoksevat yksisarvisten ja sateenkaarien perässä niitä saavuttamatta. Audiossa ei tunnu olevan rajaa sillä mitä pitää hyvänä.

      Voisi sanoa näin että mitä korkeammalle mennään hinnoissa, sitä pienemmät hyödyt. Hifi piireissä englanniksi sitä kutsutaan Diminishing returns.
      Kuulokevahvistimen ja kunnon Dac:in hyödyt ovat ehkä pienemmät kun monet edes ymmärtävät. Audio on kehittynyt lähivuosina niin huimaa vauhtia että jo Tietokoneiden intergroidut kortitkin alkavat kuulostamaan kohtuullisilta ellei peräti "hyviltä". Niinpä erot äänenlaadussa myös pienenevät.

      Sanoisin tässä viellä sen että äänelaatu riippuu myös siitä mitä soitat. Jos Masterit on täyttä kuraa, sitä myös kuulokkeet toistavat. Usein myös kiistellään siitä pitäisikö musiikki olla MP3 muodossa vai Flac lossless muodossa.
      Voin sanoa tähän että normaali ihminen ei erota MP3 320kpbs ja Flac lossless äänenlaatua. Edes monet hifistit eivät erota näitä toisistaan Sokko testeissä.
      Monet väittävät kuulevansa huikeita eroja, mutta kukin voi vetää omat johtopäätöksensä asiasta.

      Todettava että itse kun sain ensimmäiset kunnon kuulokkeet, olin häikäistynyt äänenlaadusta. Sitten tuli toteamus että miten kuralta suurin osa musiikista kuulostaa todellisuudessa. Puhun nyt siitä miten huonoja alkuperäiset nauhoitukset ovat. Puhun nyt isoilla rahoilla tuotetusta musiikistakin. Sitten kun mennään internetistä löytyviin pienempiin oma tekeleihin mitkä ovat yleistyneet nykyään niin äänenlaatu on mitä on. On päivän selvää mitkä masterit ovat tuotettu hyvin ja mitkä eivät. Itse olen järkyttynyt siitä miten monet ovat huonosti tuotettu.
      Mennään laidasta laittaan, riipivää diskanttia, pöhöttynyttä jumputtavaa yhden nuotin bassoa ja niin edelleen. Sitä ei paranna minkään hintaiset laitteet.
      Voisi melkein sanoa että mielummin ei edes kuulisi yksityiskohtaisesti miten hirveätä laatua nauhoitukset ovat.

      Dac:eista todettava että monet hifistit vaativat ja pitävät hyvänä ainoastaan Dac:eja mitkä pystyvät toistamaan 24-bit/192kHz äänenlaatua.
      Ikävä tosia asia on vain se että 99% maailman muusikista on CD laatuista.
      CD laatu on vain 16-bit/48khz, käsittääkseni se että musiikki "konvertoidaan" korkeampaan bit / khz määrään ei muuta ääntä mitenkään.
      CD laatu yltää siis 22.1khz joka on ihmisen maximi hertsi määrä minkä ihminen pystyy kuulemaan. DVD pystyy korkeampiin bit / khz määriin mutta en ole toistaiseksi ymmärtänyt että mitä se hyödyttäisi. DVD:t eivät ole yleistyneet viellä niin paljon että löytäisi musiikkinsa DVD laatuna.

      Pahoittelen että tämä nyt alkoi menemään laidasta laitaan asian suhteen.
      Pitää muistaa ettei mikään ole myöskään niin mustavalkoista miltä se voi kuulostaa kirjoitettuna.

    • Rautaa

      Tosiaankin pohdintaa_asiasta sanoikin sen. Audio ei parane mitenkään lineaarisesti, enemmänkin porrastetusti ainakin kuuloke puolella.
      30€ - 100€ äänenlaatu jo hyvä. Seuraava piste missä huomaa äänenlaadullista parannusta on jo 200€ - 500€ luokka. Sitä seuraava piste on oikeastaan jo
      800€ - 1000€, siitä eteenpäin kaikki on hyvin kyseenalaista. Mitä korkeammalle mennään sitä pienempiä äänenlaadulliset erot ovat. Käsittääkseni äänenlaadullista eroa ei edes välttämättä ole, erot voivat olla niin pieniä että toinen kuulostaa vain hieman pehmeämmältä tai kirkkaammalta.

      Voisin todeta monet ihmiset eivät juurikaan kuule eroja kalliiden hifi laitteiden ja edullisempien laitteiden välillä normaalisti musiikkia kuunnellen. Kriittinen kuuntelu on eri asia, silloin oikein yritetään kuulla virheitä ja eroja.
      Itsekkin tehnyt tätä mutta 90% ajasta on ihan täysin taivaallisen sama miten huono nauhoitus / äänilähde / jos vain nautin äänestä.

      Toki sitä aina miettii että onko siellä sateenkaaren päässä ruukullinen kultaa!

    • pohdintaa_asiasta_

      Hyvää juttua. Itsekin olen välillä semmoinen "varustelija" monen harrastuksen suhteen, että riittäisi selvästi halvempikin. Mutta haluaa aina vähän parempaa,miksi tyytyä halvempaan, jos on pätäkkää? Aina sitä ajattelee, että on se selvästi parempi. Luultavasti rahalle ei ole niin paljon vastetta loppupeleissä. Noh, itse on ainakin tyytyväinen jollain tapaa. Jotenkin miellän mielessä, että halpa ei ole sitä puhdasta hifiä. Kaiuttimissa rahalle saa kyllä enemmän vastetta, on tullut kuultua jos jonkinlaista kaiutinta. Ero on selvä halpiksiin. Toki siinäkin selvät hyppäykset hinnoissa portaittain. Mutta eri ihmiset hakee äänestä eri asioita. Toiset tykkää tyttärestä toiset äitistä. Mulle kelpaa molemmat. ;)

      Itseasiassa moni hifisti sanoo, että kannattaa pysyä vaan avr vahvistimessa kuin ostaisi halvemman kuulokevahvistimen. Moni on pettynyt kun on odottanut jotain ihmeellistä äänessä, monet pitäny avr/vanhan vahvistimen ääntä parempana. Toki nyt puhutaan vähän kalliimmista vahvistimista/avr vehkeistä, kuten itselläkin on. Vanhoissa tosiaan parempi se kuulokelähtö kaiketi. Mulla on vielä tuo dolby headphone surround tila, joka on kyllä leffoihin todella hyvä. Toiset tykkää ja toiset taas ei. Mutta kunnon kuulokkeilla ero on selvä ja nautinto taattu, enemmän kolmiulotteinen ja semmoinen laajempi äänimaailma.. Ja mikäs sen parempaa kun huoneen akustiikka ongelmat/naapurien kitinät jää pois, pääsee nauttimaan leffoista ihan eri tavalla kerrostalossa. Uskon, että omaan vajaan tonnin vehkeeseen on panostettu jotenkin tohon kuulokepuoleen kun on toi surround tilakin. Pitäisi kokeilla miten jaksaa ajaa jotain 600 ohmin kuulokkeita. Senkut ja Beyerit toimii moitteettomasti, tehoja on vaikka kuinka paljon reservissä. Nämä onkin helppoja kuormia vahvistimelle varmasti.

      Silti kaipaisin välillä vahvistinta tietokonepöydälle kun vahvistin on töllön lähellä, istun koneella paljon ja johto on vähän lyhyehkö. Toki kuten sanoin olisi pieni silmiä hivelevä vahvistin hieno tuohon viereen. Mutta epätieto siitä paraneeko ääni yhtään vai meneekö kenties negatiiviseen suuntaan itselle, niin... Mistä sitä tietää onko se 100€ kuulokevahvistin yhtään sen parempi kuin nykyinen? Ehkä tuo Lehmann olisi jo vähän parempi, mutta onko 350€ arvoinen? Epätieto ärsyttää ja pitäisi olla jotain vertailua kuulokevahvistimen ja avr vahvistimien eroista. Olisi mukava testi lukea. Samaan testiin voisi ottaa jotain normaaleita musiikin kuuntelijoita sokkotestiin, huomaavatko mitään eroa. Veikkaan, että jää pieniksi erot. Kuka tietää.

      Kun lukee noita testejä, niin pitää muistaa nämäkin seikat (hyvä kirjoitus o2 suunnittelijalta koskien hänen vahvistinta testissä, kun testaaja ei pitänyt siitä HD650 kuulokkeiden kanssa, joita moni pitää yksinä parhaina kuulokkeina(tuossa hintaluokassa?) ) :

      http://nwavguy.blogspot.fi/2012/04/what-we-hear.html

    • Rautaa

      Ymmärrän ihan täysin mitä tarkoitat, itsellänikin on usein se että mitä jos...
      Toki on matkaa viellä äänenlaadullisesti mutta missä tulee itsellä se taite piste vastaan ettei enään saakkaan toivottua parannusta äänenlaatuun. Sitä kun ei suomen maassa oikeastaan pääse kokeilemaan niinkuin pitäisi. Ellei sitten sokkona investoi monia tuhansia euroja laitteisiin jotka eivät välttämättä sitten olekkaan sitä mitä halusi.

      Olen itsekkin kuullut että joissain kalliimman puoleisissa vahvistimissa on todella hyvä kuuloke lähtö, neutraali / tehoa riittää ajamaan 600ohm kuulokkeita vaivatta.
      On hyvinkin todennäköistä ettet välttämättä saisi minkään näköistä parannusta edes tuolla Lehmannin kuulokevahvistimella, ehkä hienoisia parannuksia joissain asioissa mutta mahdollisesti jotkut asiat myös huonompia.

      Myönnän että itseänikin houkuttaa aika ajoin juosta kauppaan ja hankkia niin sanotusti "parasta" mitä rahalla saa, tai ainakin KUVITTELEE saavansa!

      Olen todennut että se mihin todella kannattaa panostaa on Kuulokkeet.
      Todennäköisesti ihan sama juttu Kaiuttimien kanssa, voit saada edullisestikkin hyvän vahvistimen mutta kaiuttimet on se missä ne suuret erot ovat.
      Kuuloke puolella saat tietyllä tapaa enemmän pienemmillä investoinneilla.

      Olen itse lukenut aika paljon NwAvGuy blogia ja muita kirjoituksia eri foorumeilla ja mielestäni hänellä on hyviä näkemyksiä audion suhteen.
      NwAvGuy on itse asiassa mitannut näitä halpoja USB DAC / kuulokevahvistimia ja todennut että niistä saa paljon irti pienellä rahalla.
      Suosittelisin kaikkia lukemaan hänen kirjoituksiaan jos on kiinnostunut enemmän kuuloke audiosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe