Mollaava kaveri

En ole koskaan ollut kovinkaan itsetietoinen. Minua kiusattiin puolet ala-asteesta, eikä minulla ole koskaan ollut kummoisia kavereita. Yläasteella ystävystyin erään tytön kanssa ( Kutsutaan vaikka Emmaksi), ja tuntui, että meidät oli tarkoitettu bestiksiksi.
No, olen alkanut huomata, että ehkä se ei olekaan niin. Tämä Emma haukkuu minua usein, kiristää ja painostaa omien tarpeidensa mukaan, yrittää saada lintsaamaan koulusta ja on erittäin vastuuton. Hän myös haukkuu minua paljon. Esimerkiksi sanoo läskiksi, rumaksi ja tyhmäksi, sekä kaikkitietäväksi ja itserakkaaksi.
Se on loukkaavaa. Painoindeksini on 21,8. Olen silti alkanut laihduttaa, koska ajattelen, että voisinhan minä kevyempikin olla. Tuntuu ettei mikään tekemäni ole tarpeeksi hyvää.
Aina suuttuessaan minulle Emma alkaa lähetellä haukkumistextareita tai vastaavaa. Hän rikkoi maanantaina vahingossa pyöräni, eikä kertonut siitä minulle. Kun kysyin asiasta, hän valehteli ja sanoi, että olen rikkonut pyörän itse ja syytän häntä aivan turhaan.
Pitää myös siitä, että onnistuu pilaamaan päiväsuunnitelmani. Käskee jäämään koulun jälkeen kylälle, jos en jää, olen ihan vitt*mainen kaveri ja olen pettänyt lupaukseni. Emma vääristelee kaikkea sanomaani. Jos sanon ehkä, hän sanoo myöhemmin : "Sä sanoit että joo, sä lupasit! Voi vi*un tyhmä ei tollasen kaveri voi olla!
Riidat kestävät yleensä vain päivän, ja sen jälkeen Emma käyttäytyy, kuin mitään riitaa ei edes olisi ollut. Jos otan asian puheeksi, olen huono ihminen. Jos en halua enää olla hänen kaverinsa, hän kertoo salaisuuteni eteenpäin.
Mitä pitäisi tehdä ? D: Olen siis 7. lk tyttö.

7

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhu

      Amazing ! I just got 3500 RP code for totally FREE ! Come and download code too


      >> http://LolFreeRP.com

    • Olisiko teillä ideoita? D:

    • Kuulostaa tutulta

      Eikä .. Kuulostaa todella tutulle ..
      Mä olin samanlaisen ''bestis'' noin 1½ vuotta ja kärsin sen takia nyt masennuksesta ja ahdistuksesta. Mulla ei oo enää ketään kavereita ja mun itseluottamus on romahtanut ihan pohjamutiin.

      Mieti, että onko ystävästäsi sinulle enemmän hyötyä vai haittaa?
      Kun vietät hänen kanssaan aikaa, ja palaat kotiin, onko sinulla iloinen vai väsynyt ja huono fiilis?
      Onko hänen käytös pahentunut? Tuntuuko, että haukkuminen ja henkinen väkivalta lisääntyy vähitellen?
      Mieti tarkkaan.

      Jos oot sitä mieltä, että hän aiheuttaa lähinnä vain pahaa oloa ja vie sulta voimat, niin hankkiudu hänestä eroon. Kerro vanhemmillesi kaikki, mitä pahaa hän on sulle tehnyt ja kerro, että haluat hänestä eroon.

      Itse romahdin eräs ilta, ja kerroin kaiken vanhemmilleni mitä ''bestikseni'' oli mulle tehnyt ja sanonut. Pääsin hänestä osittain eroon, vaikka saankin häneltä vielä todella loukkaavia viestejä, ja minulle jäi tosi huono maine sen takia.

      Btw, oon tajunnut, että kärsin myös fyysisesti hänen seurastaan.
      Tullessani vaikka kotiin hänen luotaan, mulla oli järjetön päänsärky ja paha olo.
      Sen jälkeen, kun tämä tyttö vaihtoi koulua ja lähti elämästäni, POKS, päivittäiset päänsäryt ja pahoinvointi on lähtenyt täysin.

      Suosittelen myös lämpimästi että käyt kuraattorilla.
      Olen varma, että hän osaa kertoa ja auttaa mitä sun kannattaisi tehdä.
      Itse kävin pitkän harkinnan jälkeen viime viikolla kuraattorilla,
      ja hän kehotti mua tulemaan uudelleen puhumaan tästä entisestä kaveristani.

      Hyvää jatkoa, ja voimia! :-)

    • Kiitos.
      Olen huomannut väsymyksen, joka alkaa tuntua aina kun saan hetken rauhan häneltä. Tämä "Emma" on luultavasti narsisti.
      Hänestä on hyötyä. Minulla ei ole kunnon kaveria, mutta yksi tyyppi jonka kanssa kaveerata, jos yrittäisin hankkiutua Emmasta eroon.
      Emma on kiva. Siis ensimmäinen ihminen jonka kanssa synkkasi. Hän on ollut mukava ja muuten, mutta viimevuoden lopussa aloin huomata hänen käytöksessään muutoksia. Saattaa nykyään haukkua koko ajan puoliksi leikillä.
      Tänään koulussa : Emma alkaa puhua oksettavia kun oltiin ruokailussa. Sanoin, että lopeta tai alan puhua sinulle ötököistä. Ei lopettanut joten aloin selittää, miten hämähäkit ryömivät hänen mehulasiinsa illalla jne. Se suuttui ja kippasi vedet mun lautaselle, jolla oli vielä ruokaa. Ärsyynnyin ja heitin sen leivät sen perunamuusiin. Kauheat raivarit, haukku kusipääks ja yritti lyödä pöydän yli.
      Se yrittää koko ajan painostaa lintsaamaan koulusta. Tai lainaamaan pyörää. Tai muuten saamaan omat edut edelleni. Kun sanoin, etten lainaa pyörää, kun Emma on en jo kertaalleen rikkonut, se suuttu taas vähäks aikaa.
      Emma puolustelee omia tekemisiään mutta viimeaikoina hän on alkanut puolihuolimattomasti huudella kaikkia typeriä asioita koulussa, mm. Kenestä mukamas tykkään ja mitä minulla on mielessäni.
      Kaikki tuollainen ahdistaa minua ja joskus tekee mieli vain mennä jonnekin missä on hiljaista. Kaikki tuntuu menevän persauksilleen aina kun hän on jossain lähellä. Olen tallentanut puheluitamme ja muuta, jos haluaa todistusaineistoa hänen vastuuttomuudestaan ja typeryydestään. Silti mietin, miten hän reagoi jos pyydän jättämään rauhaan. ( Kerran hän pakotti minut loppaamaan ystävyyden yhen tyypin kanssa, koska tämä tyyppi kaveerasi hänen vihollisensa kanssa)
      Hermot menee. Kaikki on minun vikani, mutta hän on kiltti ja viaton. En tiedä, onko hänestä hyötyä vai haittaa enemmän, mutta negatiivisuuden lisäksi hänessä on paljon hyvää ja hauskaakin. En silti enää osaa luottaa häneen.
      Kuraattori on ilkeä ja syyllistävä. En halua puhua hänen kanssaa.

    • vinkkiiii

      Puhu kuitenkin jonkun kanssa. Ala hankkimaan muita kavereita. Kaveriporukka. Hankkiudu ihan pikkuhiljaa "Emmasta" eroon. Ei niin, että pistät vain naps, välit poikki, vaikka se varmasti olisi helpottavampaa. Vaan ihan hitaasti, älä alakaan "Emmaa" joka päivä, älä kerro ihan kaikkia salaisuuksia.

      Sitten kun lopulta olet päässyt toivottavasti "Emmasta" eroon, sinulla on jonkin verran kavereita joihin turhautua, jos hän alkaa levittämään juoruja. Salaisuudet ovat osittain ehtineet jo vanhentua.

      Tsemppiä!

    • Totta. Olen sitä yrittänytkin, ja sen takia kaikki tuntuu tosi sisällöttömältä. Suutun siksi helpommin ja Emma alkaa ragettaa. Anyways.
      Minun tilanteessani ei oikein hankita kavereita. En tutustu uusiin ihmisiin tavallaan "kesken" vuoden, jos ei tule jotain erikoistilannetta. Itse en mene juttelemaan porukoille, jos joku on yksin niin voin yrittää ottaa yhteyttä. Ei tämä silti toivotonta ole.
      Saman koin jo ala-asteella, tosin siinä tilanteessa kaverit etsivät uudet ja alkoivat sitten vasta spämmiä oikein kunnolla, eli stradegiat ovat ainakin hallussa. ( Anteeksi jos kirjotin väärin :D )
      Kiitos neuvoista. :)

    • 16+8

      Mistä itsetunto tulee ja miten itsevarmuutta voi kasvattaa? Alkuajatuksen kotisivulta löytyy "Aito Itse" sähkökirja, jonka voi ladata maksutta. Siitä löytyy selkeää tietoa itsetunnon ja itsevarmuuden löytämiseen. Googlaamalla löytyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      306
      3608
    2. 205
      2996
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2554
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      241
      2027
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1455
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1337
    8. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1334
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1318
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe