Napuen taistelusta 300 vuotta

Anni Huttila

Huomenna eli 19.2 tulee Suomen historiaan suuresti vaikuttaneesta Napuen taistelusta kuluneeksi tasan 300 v. Siinä suomalaisten silmiä avattiin kahdella tapaa. Ensinnäkin, että Venäjän karhu lyö tarvittaessa lujaa eikä Venäjä ole enää pikkuvaltio, jota Ruotsin kuninkaat pyörittävät mielin määrin. Toinen oppi oli se, että Suomen maa ja kansa ovat eri asioita kuin Ruotsin maa ja kansa ja että me olemme Ruotsin kuninkaille vain kulutustavaraa sodissa sotilaina ja sotaverojen maksajina.

Tämä jälkimmäinen toteamus jäi itämään ihmisten mieliin ja ero Ruotsista saatiin vajaan 100 v kuluttua ilman, että se aiheutti lopultakaan suurta itkun tyrskettä maassamme. Lopullinen itsenäisyys nousi järjestäytyneen työväen tavoitteeksi ja huipentui sitten heinäkuussa 1917 annettuun julistukseen, joka tosin vesittyi pienen maanpetturijoukon ja Kerenskin juonitteluihin.

Nykyinenkin itsenäisyys on hyvää vauhtia katoamassa EU-liittovaltion pyörteisiin osin, mutta ei täysin, saman juonittelujoukon voimin ja toimin. Ikävä kyllä.

87

450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkkis itkee?

      "Lopullinen itsenäisyys nousi järjestäytyneen työväen tavoitteeksi ja huipentui sitten heinäkuussa 1917 annettuun julistukseen, joka tosin vesittyi pienen maanpetturijoukon ja Kerenskin juonitteluihin."

      Lopullinen itsenäisyys oli Suomen parhaimmiston tavoite. Suomi julistettiin itsenäiseksi 6.12.1917 ja sille saatiin myös maailmalta tunnustukset. Jäljelle jäi vain pienen venäläismieleisren kapinoitsijasakin kukistaminen!

      "Nykyinenkin itsenäisyys on hyvää vauhtia katoamassa EU-liittovaltion pyörteisiin osin, mutta ei täysin, saman juonittelujoukon voimin ja toimin. Ikävä kyllä."

      Nykyinen itsenäisyys sen kun pysyy ja paranee ja nyt Suomella on yhteisön luoma vahva taloudellinen selkänoja!

      • Hei stallari! Hei ta

        Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika! Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika! Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika!Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika! Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika! Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika! Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika! Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika!Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika! Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika!


      • evokki evakko öööö
        Hei stallari! Hei ta kirjoitti:

        Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika! Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika! Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika!Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika! Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika! Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika! Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika! Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika!Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika! Hei stallari! Hei tarkkis! Hei höpöpoika!

        Oliko sillä häntä.


    • näin on

      Itsenäisyys on suhteellinen käsite, köyhä ja heikko valtio ei ole kovinkaan itsenäinen, vahva ja vauras valtio on taas erittäin itsenäinen vaikka olisi toisen valtion osavaltio.

      Suomella on hyvä mahdollisuudet olla erittäin itsenäinen, kunhan kunnossa pidetään talous ja puolustus, molemmat on meidän omissa käsissä.

      • Tarkkis itkee?

        "Itsenäisyys on suhteellinen käsite, köyhä ja heikko valtio ei ole kovinkaan itsenäinen, vahva ja vauras valtio on taas erittäin itsenäinen vaikka olisi toisen valtion osavaltio."

        Eli tarkkisapoikaa jurppii yhä kun Suomi säilytti itsenäisyytensä?

        "Suomella on hyvä mahdollisuudet olla erittäin itsenäinen, kunhan kunnossa pidetään talous ja puolustus, molemmat on meidän omissa käsissä."

        Tottakai on ja meillähän on esimerkit heikosta taloudesta sekä idässä että etelässä!

        Lähde: HS 18.2.2014

        Bruttokansantulo
        (kokonaistuotanto jaettuna asukasmäärällä)

        Suomi 34.030 euroa
        Viro 11.820 euroa
        Venäjä 9.300 euroa


        Korruption määrä

        Sijoitus

        3. Suomi
        28. Viro
        127.Venäjä


    • katos ryppy älykkö

      Oliko niillä sotilailla häntä.

    • 300v. Isovihasta, jolloin Venäjä miehitti Suomen ja kohteli sen asukaita kaltoin polttaen maan tasalle kaiken näkyvän. Se jätti suomalaisten sydämiin syvän vihan naapuria kohtaan.

      Opeista: "Ensinnäkin, että Venäjän karhu lyö tarvittaessa lujaa eikä Venäjä ole enää pikkuvaltio, jota Ruotsin kuninkaat pyörittävät mielin määrin."

      Tuollaista tuskin kukaan oli ajatellut 1700-luvulla. Päin vastoin, Venäjä avautui suomalaisille vaarallisena vihollisena, jonka vuoksi oli parasta pysyä tiivimmin Ruotsin yhteydessä.

      " Toinen oppi oli se, että Suomen maa ja kansa ovat eri asioita kuin Ruotsin maa ja kansa ja että me olemme Ruotsin kuninkaalle vain kulutustavaraa sodissa..."


      Oikeastaan tavallinen kansa ei osannut ajatella mitään tuon kaltaista. Ihmiset elivät Suomessa omaa kieltä puhuen ja tuskin olivat tietoisia ruotsin erilaisuudesta muuten kuin ne, jotka osallistuivat Tukholman valtiopäivillä tai asuivat lähellä ruotsin kielistä seutua.

      Kyseinen sotatapahtuma ei saanut suomalaisia ajattelemaan suomalaisten ja ruotsalaisten erilaisuutta.

      " Tämä jälkimmäinen toteamus jäi itämään ihmisten mieliin ja ero Ruotsista saatiin vajaan 100 v kuluttua ilman, että se aiheutti lopultakaan suurta itkun tyrskettä maassamme."

      Todellisuudessa sen ajan ihmiset olivat hämmästyttävän mukautumiskykyisiä uuden hallitsijan hyväksymisessä. Tavallinen kansa ei erityisemmin miettinyt sitä, että keisari Suomen hallitsijana oli itse asiassa valloittaja ja alistaja, ollen siten vihollinen.

      Toisena tekijänä kanasan mukautumisessa uuteen tilanteeseen oli se, että elämä jatkui entiseen malliin, jonka vuoksi mitään uudesta tilanteesta syntyneestä muutoksesta ei ollut näkyviä merkkejä.

      Valtiopäiviä ei tosin kutsuttu koolle 50 vuoteen, mutta tavallista kansaa se ei erityisemmin koskettanut. Nykyisin tilanne olisi toinen, jos miehittäjä estäisi eduskunnan toiminnan yhtä pitkäksi ajaksi. Ihmisten tietoisuus nykyaikana on toisella tasolla kuin 1800-luvun alussa.

      " Lopullinen itsenäisyys nousi järjestäytyneen työväen tavoitteeksi ja huipentui sitten heinäkuussa 1917 annettuun julistukseen,..."

      Todellisuudessa SDP:n 1903 laaditussa puolueohjelmassa ei otettu kantaa Suomen valtiolliseen asemaan, vaan piti etusijalla työläisten aseman edistämistä.

      Kesäkuussa 1917 ei annettu mitään itsenäisyysjulistusta, vaan Puolue sääti enemmistön turvin ns. valtalain, jossa eduskunta otti korkeimman vallan paikan. Valtalaki itsessään ei katkaisut Suomen vältöllistä yhteyttä Venäjään.

      Toiseksi, SDP toimi Lenin ohjauksessa, jolta myös oli lähtöisin kyseinen "julistus". Lenin tarkoitus oli saattaa Suomen ja Venäjän suhteet kärjistymään sodan partaalle, joka olisi suonut Leninille tilaisuuden vallankumoukseen Venäjällä.

      Todellinen itsenäisyysjulistus annettiin eduskunnalle 6.12.1917, jonka eduskunta - sosialidemokraattien vastustaessa - hyväksyi.

      • nnnbbbba

        Puhut älykölle joka kirjoitti seuraavaa: "Suurin piirtein kaikilla nisäkkäillä on häntä. Apinoilla on häntä. Niin että jos ihminen muka on kehittynyt apinoista, niinkuin teidän evo-oppinne mukaan on, niin miksei ihmisellä ole häntää? Yrittäkääpä selittää tämä evosaduillanne". Miten tuollainen idiootti jotain historiasta tajuaisi.


      • tiatoo?

        "SDP:n puolueohjelmassa 1903 ei otettu kantaa Suomen valtiolliseen asemaan".
        Otettiinko jonkun muun puolueen ohjelmassa 1903? Jos, niin minkä?


      • eh hhehehh e
        nnnbbbba kirjoitti:

        Puhut älykölle joka kirjoitti seuraavaa: "Suurin piirtein kaikilla nisäkkäillä on häntä. Apinoilla on häntä. Niin että jos ihminen muka on kehittynyt apinoista, niinkuin teidän evo-oppinne mukaan on, niin miksei ihmisellä ole häntää? Yrittäkääpä selittää tämä evosaduillanne". Miten tuollainen idiootti jotain historiasta tajuaisi.

        On se TYHMÄ!


      • tiatoo? kirjoitti:

        "SDP:n puolueohjelmassa 1903 ei otettu kantaa Suomen valtiolliseen asemaan".
        Otettiinko jonkun muun puolueen ohjelmassa 1903? Jos, niin minkä?

        Ainakin Nuorsuomalaisten puolueen ohjelmassa otettiin kantaa Suomen valtiolliseen asemaan:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Nuorsuomalainen_Puolue

        Tässä lyhyesti seuraavaa:

        - perustuslakien loukaamattomuutta ja Suomen sisäisen itsenäisyyden puolustamista

        - keisari lakien alainen suuriruhtinas

        - suomen kieli johtava asema ruotsin kieltä sortamatta.

        Myös vanhasuomalaiset olivat periaatteessa autonomisen aseman säilyttämisen kannalla.

        SDP:n Forssan ohjelma:

        http://www,sdp.fi/fi/component/article/30-si

        http://www.fsd.uda.fi/pohtiva/ohjelma?tunniste=sdpo

        Nuorsuomalaisten puolueohjemaan kuului Suomen autonomian puolustaminen ja säilyttäminen, joka puutui SDP:n Forssassa laaditussa ohjelmasta. Olihan Suomen autonomian maininta kannanotto maan valtiolliseen asemaan.

        Lisäksi minulla on punakantinen kirja Suurlakkovuosi 1905, jossa joku kirjoittajista nimenomaan mainitsee, että kannanotto Suomen valtiolliseen asemaan ei ollut ensimmäisellä sijalla.

        Ei tässä muuten kuin että puheet siitä, että Suomen Työväen Puolue olisi ensimmäisenä asettanut maan itsenäisyyden tavoitteeksi menettää pohjan. Sellaiselle puheelle ei ole perusteita ainakaan 1903 puolueohjelman perusteella.


    • ihmettelen vaan

      Jos jonkin puolueen ohjelmassa on sanottu, että tarkoitus on säilyttää vallitseva tilanne niin kuinka se eroaa siitä, että ei ole mitään mainintaa. Ei ymmärrä. Olen tyhmä!

      • Ei tarvitse ihmetellä, jos ajattelee sen hetken tilannetta.

        " Jos jonkin puolueen ohjelmassa on sanottu, että tarkoitus on säilyttää vallitseva tilanne niin kuinka se eroaa siitä, että ei ole mitään mainintaa."

        Se eroaa tällä tavalla: SDP piti tärkeämpänä sosialismia kuin Suomen sisäisen itsenäisyyden säilyttämistä. Se merkitsi sitä, että sosialismiin oltiin valmiita jopa Venäjän yhteydessä maakuntana kuin että oltaisi säilytetty itsenäinen päätösvalta omissa asioissa.

        Nuorsuomalaiset pitivät tärkeänä säilyttää päätösvalta sisäisissä asioissa Suomen kansalla, jolla ei ilmeisesti ollut SDP:lle yhtä suuri merkitys.

        muistutan myös, että "vallitseva tilanne" (so. autonomia) ei ollut mikään itsestään selvä asia. Päin vastoin, 1906 eduskuntavaalien jälkeen alkoi toinen sortokausi, jossa yhteydessä Suomi menetti autonomian. Ensimmäinen sortokausi oli vv. 1899-1905 päätyen suurlakkoon.

        Jos jonkun puolueen ohjelmassa ei mainita edes vallitsevan tilanteen säilyttäminen, niin silloin siitä on tehtävissä se johtopäätös, että maan asemalla emämaan suhteen ei ole kyseiselle puolueelle merkitystä.


    • Samat valeet taas!!

      Huttula se toistaa samoja valeita kuin papukaija!!

      "Lopullinen itsenäisyys nousi järjestäytyneen työväen tavoitteeksi ja huipentui sitten heinäkuussa 1917 annettuun julistukseen, joka tosin vesittyi pienen maanpetturijoukon ja Kerenskin juonitteluihin."

      Heinäkuun valtalaki pyrki vain palauttamaan autonomian ennen sortokautta.
      Todellisen itsenäisyyden pohjan antoi marraskuun -17 valtalaki, jonka porvarienemmistö julisti voimaan. Siihen pohjautui myös itsenäisyysjulistus 6.12. 17, jota vasemmisto vastusti.

      "Nykyinenkin itsenäisyys on hyvää vauhtia katoamassa EU-liittovaltion pyörteisiin osin, mutta ei täysin, saman juonittelujoukon voimin ja toimin. Ikävä kyllä."

      Mitään EU-liittovaltiota ei ole muodosteilla kuin huttuloiden hatarissa aivoissa.

      • troiiiks

        Huttulalla on häntä persiissä.


      • tuen Annia

        -----Mitään EU-liittovaltiota ei ole muodosteilla kuin huttuloiden hatarissa aivoissa---

        Maanpetturein tärkein tehtävähän on kiistää koko hanke niin kauan, että sen vastustaminen onkin jo myöhäistä. Pankkiunioni ja rahaliitto ovat sen ensiaskeleita. PIkkuhiljaa, askel askeleelta sinne meitä viedään vaikka äärilahtari sen kiistääkin.


    • Ei Napuen

      taistelulla ole Huttulan kuvittelemaa merkitystä.
      Ruotsin suuvalta-asema oli tuhottu lopullisesti Pultavassa 1709. Suomen valtaus oli vain sivujuonne Suuressa Pohjan sodassa.

      Tosin Ruotsi yritteli suurvalta-asemaansa palauttaa parissakin onnettomassa 1700-luvun sodassa. Venäjä oli kuitenkin kasvanut suurvallaksi, jolle Ruotsi enää voinut mitään. Suomen menetys oli vain johdonmukainen seuraus Ruotsin heikkenemisestä.

      Muutenkin avaus oin tavanmukaista Huttulan horinaa ja mustamaalausta, jolla ei ole totuuspohjaa.

      • tuen Annia

        Pas.kapää, mikä avauksessa on horinaa. Mikä siinä ei pidä paikkaansa. Eikö Napuessa tapeltukaan 19.2.1714, onko sinulla parempi päivä ehdottaa tilalle?

        Sinun tasoisesi suunpieksäjän Anni juoksee historiantiedoissa kumoon mennen tullen.


      • Samanlainen hölmö
        tuen Annia kirjoitti:

        Pas.kapää, mikä avauksessa on horinaa. Mikä siinä ei pidä paikkaansa. Eikö Napuessa tapeltukaan 19.2.1714, onko sinulla parempi päivä ehdottaa tilalle?

        Sinun tasoisesi suunpieksäjän Anni juoksee historiantiedoissa kumoon mennen tullen.

        olet kuin huttulakin. Ei sitä muut tuekaan.

        Napuen taistelu ei ollut minkäänlainen käännekohta suomalaisessa itsenäisyysajattelussa. Sitä ei ylipäänsä tuolloin ollut olemassakaan. Vasta Hattujen sodan aikana Venäjä tarjosi suomalaisille jonkinlaista tukea. Sitten 1809 heräsi ruotsinkielisen eliitin piirissä lopullisesti ajatus siirtyä Venäjän alamaisuuteen.

        "Sinun tasoisesi suunpieksäjän Anni juoksee historiantiedoissa kumoon mennen tullen. "

        Höpöhöpö. Vieno Huttulalla on ainoana tavoitteena Suomen historian mustamaalaus ja vääristely. Kannatusta tulee vain saman henkisiltä ja yhtä tietämättömiltä.
        Avaus sopii hyvin huttulan linjaan.


      • kannustan Annia
        Samanlainen hölmö kirjoitti:

        olet kuin huttulakin. Ei sitä muut tuekaan.

        Napuen taistelu ei ollut minkäänlainen käännekohta suomalaisessa itsenäisyysajattelussa. Sitä ei ylipäänsä tuolloin ollut olemassakaan. Vasta Hattujen sodan aikana Venäjä tarjosi suomalaisille jonkinlaista tukea. Sitten 1809 heräsi ruotsinkielisen eliitin piirissä lopullisesti ajatus siirtyä Venäjän alamaisuuteen.

        "Sinun tasoisesi suunpieksäjän Anni juoksee historiantiedoissa kumoon mennen tullen. "

        Höpöhöpö. Vieno Huttulalla on ainoana tavoitteena Suomen historian mustamaalaus ja vääristely. Kannatusta tulee vain saman henkisiltä ja yhtä tietämättömiltä.
        Avaus sopii hyvin huttulan linjaan.

        ,,,,Vieno Huttulalla on ainoana tavoitteena Suomen historian mustamaalaus ja vääristely,,,,

        Uskomatonta, rättivääpeli kykenee alittamaan jo jopa itsensäkin. Siihen ei joka jätkä kykene, tarvitaan ihan erityinen kyvyttömyyden laji., jonka tuottamiseen on tarvittu litrakaupalla Lasolia.

        Rättärille näkyy siis Napuen taistelun päivämääräkin olevan jo historian vääristelyä. Anna ihmeessä se oikea pvm. jos 19.2.1714 on vääristelty pvm.


      • Voivoi sentään!!
        kannustan Annia kirjoitti:

        ,,,,Vieno Huttulalla on ainoana tavoitteena Suomen historian mustamaalaus ja vääristely,,,,

        Uskomatonta, rättivääpeli kykenee alittamaan jo jopa itsensäkin. Siihen ei joka jätkä kykene, tarvitaan ihan erityinen kyvyttömyyden laji., jonka tuottamiseen on tarvittu litrakaupalla Lasolia.

        Rättärille näkyy siis Napuen taistelun päivämääräkin olevan jo historian vääristelyä. Anna ihmeessä se oikea pvm. jos 19.2.1714 on vääristelty pvm.

        Kaipa se taistelun päivämäärä on sentään oikein. Eihän tässä ole siitä lainkaan kyse.

        Muut tiedot ovat peräisin huttulan kieroutuneesta mielikuvituksesta.
        Olen osoittanut ne valeiksi ja pyytänyt todisteita muusta, mutta vain solvauksia tulee. Kuten aina, kun huttula otetaan valeesta kiinni.


      • tätä se on, aina
        Voivoi sentään!! kirjoitti:

        Kaipa se taistelun päivämäärä on sentään oikein. Eihän tässä ole siitä lainkaan kyse.

        Muut tiedot ovat peräisin huttulan kieroutuneesta mielikuvituksesta.
        Olen osoittanut ne valeiksi ja pyytänyt todisteita muusta, mutta vain solvauksia tulee. Kuten aina, kun huttula otetaan valeesta kiinni.

        ------Muut tiedot ovat peräisin huttulan kieroutuneesta mielikuvituksesta.
        Olen osoittanut ne valeiksi---

        Missä kohtaa sinä muka olet osoittanut yhtään mitään. Olet huutanut vaan kurkku putkella vale vale vale vale.... Muuta sinusta ei ole ulos tullut ja nyt valehtelet jotain muka osoittaneesi. Ennen loppuu koiralta ku.si kuin sinulta valehtelu.

        ----- mutta vain solvauksia tulee.-----

        Niin, sinä itsehän tunnetusti et solvaa etkä nimittele ketään, ethän? Paitsi, että kun luet tekstejä niin solvailukierteen kyllä sinä itse aloitit, sitä et voi kiistää.


      • Kaikki Huttulan
        tätä se on, aina kirjoitti:

        ------Muut tiedot ovat peräisin huttulan kieroutuneesta mielikuvituksesta.
        Olen osoittanut ne valeiksi---

        Missä kohtaa sinä muka olet osoittanut yhtään mitään. Olet huutanut vaan kurkku putkella vale vale vale vale.... Muuta sinusta ei ole ulos tullut ja nyt valehtelet jotain muka osoittaneesi. Ennen loppuu koiralta ku.si kuin sinulta valehtelu.

        ----- mutta vain solvauksia tulee.-----

        Niin, sinä itsehän tunnetusti et solvaa etkä nimittele ketään, ethän? Paitsi, että kun luet tekstejä niin solvailukierteen kyllä sinä itse aloitit, sitä et voi kiistää.

        väitteet on osoitettu valeiksi heti tuossa alussa. Totuuden kertomisesta seuraa aina huttulan ja hänen kannattajiensa solvaukset, koska valeet ovat heidän leipätyötään. Niiden oikominen ei ole hyväksyttävää, vaan riittävän toiston jälkeen ne muuttuvat tosiksi, ainakin esittäjilleen..


    • kannustan Annia

      Näkee että Anni on ainoana ajan valtimolla. Koska palstalla seikkailevat suuret valkoiset metsästäjät eivät kukaan tajunneet miten historiallista merkkihetkeä elämme kertoo se heistä ja heidän historiantuntemuksestaan kaiken. Pelkkää suuriäänistä möykkäsakkia vailla pienintäkään todellista historiantajua ja -seurantaa. Anni on ainoa jolla historia on hanskassa.

      • Kannusta vain!!

        "Anni on ainoa jolla historia on hanskassa."

        Loputonta hölynpölyään lykkäävä vienohuttunen jää aina valeistaan kiinni.

        Onhan se hyvä, että edes joku uskoo. Sehän on tunnetusti toiston voima. Typerykset uskovat mihin tahansa, kunhan sitä jatkuvasti jauhetaan. Senhän opetti jo Göbbels, jonka oppilaisiin huttulakin näkyy kuuluvan.

        Kerro nyt vaikka lähde huttulan väitteelle EU:n muodostamisesta liittovaltioksi.
        Ja ketkä sitä Suomessa kannattavat?


      • kannustan Annia
        Kannusta vain!! kirjoitti:

        "Anni on ainoa jolla historia on hanskassa."

        Loputonta hölynpölyään lykkäävä vienohuttunen jää aina valeistaan kiinni.

        Onhan se hyvä, että edes joku uskoo. Sehän on tunnetusti toiston voima. Typerykset uskovat mihin tahansa, kunhan sitä jatkuvasti jauhetaan. Senhän opetti jo Göbbels, jonka oppilaisiin huttulakin näkyy kuuluvan.

        Kerro nyt vaikka lähde huttulan väitteelle EU:n muodostamisesta liittovaltioksi.
        Ja ketkä sitä Suomessa kannattavat?

        ------Loputonta hölynpölyään lykkäävä vienohuttunen jää aina valeistaan kiinni----

        Siinä idioottipapukaijarättivääpeli toistaa tuota ainutta lausettaan jonka osaa vaikka yhtä ainoaa valetta tai edes väärää asiatietoa et ole Annin teksteistä kyennyt osoittamaan. Jos mieleesi tulee yksikään niin kerro toki.


      • kannustan Annia
        Kannusta vain!! kirjoitti:

        "Anni on ainoa jolla historia on hanskassa."

        Loputonta hölynpölyään lykkäävä vienohuttunen jää aina valeistaan kiinni.

        Onhan se hyvä, että edes joku uskoo. Sehän on tunnetusti toiston voima. Typerykset uskovat mihin tahansa, kunhan sitä jatkuvasti jauhetaan. Senhän opetti jo Göbbels, jonka oppilaisiin huttulakin näkyy kuuluvan.

        Kerro nyt vaikka lähde huttulan väitteelle EU:n muodostamisesta liittovaltioksi.
        Ja ketkä sitä Suomessa kannattavat?

        ,,,,Typerykset uskovat mihin tahansa, kunhan sitä jatkuvasti jauhetaan. Senhän opetti jo Göbbels, jonka oppilaisiin huttulakin näkyy kuuluvan.,,,,

        Kas vain miten rättivääpeli oppii Annia matkimaan. Tuonkin sinä olet oppinut Annilta kun hän sen SINULLE tuossa parisen vuotta sitten tarjosi, sinun valeistasi. Minkähän Annin hienon periaatteen olet ajatellut tarjoilla seuraavaksi ja tietysti muka omana keksintönäsi?


      • Hehheee!!!
        kannustan Annia kirjoitti:

        ------Loputonta hölynpölyään lykkäävä vienohuttunen jää aina valeistaan kiinni----

        Siinä idioottipapukaijarättivääpeli toistaa tuota ainutta lausettaan jonka osaa vaikka yhtä ainoaa valetta tai edes väärää asiatietoa et ole Annin teksteistä kyennyt osoittamaan. Jos mieleesi tulee yksikään niin kerro toki.

        Jospa osoitat huttulan tueksi yhden tutkijan, joka on samaa mieltä.

        Napuen taistelusta ei lähtenyt liikkeelle minkäänlaista itsenäisyysajattelua. Se on kokonaan huttulan mielikuvitusta. Yhtään ei auta, että typerät vakiokannattajat ilmaisevat tukensa.


      • Huttulan valeita
        kannustan Annia kirjoitti:

        ,,,,Typerykset uskovat mihin tahansa, kunhan sitä jatkuvasti jauhetaan. Senhän opetti jo Göbbels, jonka oppilaisiin huttulakin näkyy kuuluvan.,,,,

        Kas vain miten rättivääpeli oppii Annia matkimaan. Tuonkin sinä olet oppinut Annilta kun hän sen SINULLE tuossa parisen vuotta sitten tarjosi, sinun valeistasi. Minkähän Annin hienon periaatteen olet ajatellut tarjoilla seuraavaksi ja tietysti muka omana keksintönäsi?

        olen todella oikonut urakalla. Samoin hänen uskollisten opetuslastensa höpötyksiä.

        Osoita nyt joku minun toistamani vale ihan vain malliksi.

        Jos haluatte johtotähteänne tukea muutenkin kuin uskomalla hänen valeisiinsa, niin esittäkää todisteet vaikka avauksen väitteille Napuen taistelusta Suomen itsenäisyysliikkeen lähtökohtana.

        Valeiden paljastajan solvaaminen vain todistaa valeet valeiksi.


      • Anni Huttila
        Huttulan valeita kirjoitti:

        olen todella oikonut urakalla. Samoin hänen uskollisten opetuslastensa höpötyksiä.

        Osoita nyt joku minun toistamani vale ihan vain malliksi.

        Jos haluatte johtotähteänne tukea muutenkin kuin uskomalla hänen valeisiinsa, niin esittäkää todisteet vaikka avauksen väitteille Napuen taistelusta Suomen itsenäisyysliikkeen lähtökohtana.

        Valeiden paljastajan solvaaminen vain todistaa valeet valeiksi.

        Taisit siis luopua yrittämästäkään osoittaa edes yhtä allekirjoittaneen virhettä/valetta.

        Koska sinä itse tässäkin ketjussa aloit ensin kirkua valeista niin saat luvan ensimmäisenä osoittaakin tai tunnusta sitten itse valehdelleesi TUONKIN asian. Eli tässähän tulikin jo yksi sinun kestovaleistasi osoitettua eikä ollut vaikeaakaan.


      • minä tiedän myös
        Hehheee!!! kirjoitti:

        Jospa osoitat huttulan tueksi yhden tutkijan, joka on samaa mieltä.

        Napuen taistelusta ei lähtenyt liikkeelle minkäänlaista itsenäisyysajattelua. Se on kokonaan huttulan mielikuvitusta. Yhtään ei auta, että typerät vakiokannattajat ilmaisevat tukensa.

        -----Jospa osoitat huttulan tueksi yhden tutkijan, joka on samaa mieltä.-----

        Kaikki tutkijat sanoo, että Napuen taistelu oli 19.2.1714 kuten Anni sanoo ja että tuo taistelu oli eräänlainen käännekohta maamme historiassa, sekin kuten Anni sanoo.

        Mutta nimeä sinä itse yksikin joka kiistää nuo.


      • Pankin asiakas
        Anni Huttila kirjoitti:

        Taisit siis luopua yrittämästäkään osoittaa edes yhtä allekirjoittaneen virhettä/valetta.

        Koska sinä itse tässäkin ketjussa aloit ensin kirkua valeista niin saat luvan ensimmäisenä osoittaakin tai tunnusta sitten itse valehdelleesi TUONKIN asian. Eli tässähän tulikin jo yksi sinun kestovaleistasi osoitettua eikä ollut vaikeaakaan.

        Napuen taistelun 300-vuotispäivän innoittamana Suomi voitti Venäjän jääkiekkojoukkueen.

        Joukkueen johto lienee perehtynyt Suomen historiaan harvinaisen luovalla tavalla.


      • Voi raukkaa
        Anni Huttila kirjoitti:

        Taisit siis luopua yrittämästäkään osoittaa edes yhtä allekirjoittaneen virhettä/valetta.

        Koska sinä itse tässäkin ketjussa aloit ensin kirkua valeista niin saat luvan ensimmäisenä osoittaakin tai tunnusta sitten itse valehdelleesi TUONKIN asian. Eli tässähän tulikin jo yksi sinun kestovaleistasi osoitettua eikä ollut vaikeaakaan.

        Huttulaa valeineen.

        "Taisit siis luopua yrittämästäkään osoittaa edes yhtä allekirjoittaneen virhettä/valetta."

        Pannaan nyt kerran vielä valeet tähän.

        1. Mitään Napuen taistelusta syntynyttä itsenäisyysliikettä ei ole koskaan ollut.

        2, Heinäkuun -17 valtalaki ei ollut itsenäisyysjulistus , vaan yritys palauttaa autonomiset oikeudet,

        3. EU liittovaltiohanketta ei Suomessa ole. Pikemmin ollaan purkamassa EU:n direktiivejä.


        Huttulan tarinat ovat kieltämättä vauhdikkaita ja joskus ihan naurettavia. Missä viipyy historiantutkijan mielipide Napuen "itsenäisyysliikkeestä?

        Se, että saman henkiset valehtelijat uskovat huttulaa, ei tee hänen valeistaan tosia.


      • Napuen taistelu
        minä tiedän myös kirjoitti:

        -----Jospa osoitat huttulan tueksi yhden tutkijan, joka on samaa mieltä.-----

        Kaikki tutkijat sanoo, että Napuen taistelu oli 19.2.1714 kuten Anni sanoo ja että tuo taistelu oli eräänlainen käännekohta maamme historiassa, sekin kuten Anni sanoo.

        Mutta nimeä sinä itse yksikin joka kiistää nuo.

        päätti Suomen valatauksen. Uudenkaupungin rauhassa Suomen alue kuitenkin palautui Ruotsin yhteyteen suunnilleen nykyisen rajan mukaisesti.

        Eihän näitä asioita ole kukaan kiistänyt.

        Huttulan kuvitelmat ovat sitten kokonaan toinen asia. Ne on osoitettu valeiksi moneen kertaan.


      • suotta valehtelet
        Voi raukkaa kirjoitti:

        Huttulaa valeineen.

        "Taisit siis luopua yrittämästäkään osoittaa edes yhtä allekirjoittaneen virhettä/valetta."

        Pannaan nyt kerran vielä valeet tähän.

        1. Mitään Napuen taistelusta syntynyttä itsenäisyysliikettä ei ole koskaan ollut.

        2, Heinäkuun -17 valtalaki ei ollut itsenäisyysjulistus , vaan yritys palauttaa autonomiset oikeudet,

        3. EU liittovaltiohanketta ei Suomessa ole. Pikemmin ollaan purkamassa EU:n direktiivejä.


        Huttulan tarinat ovat kieltämättä vauhdikkaita ja joskus ihan naurettavia. Missä viipyy historiantutkijan mielipide Napuen "itsenäisyysliikkeestä?

        Se, että saman henkiset valehtelijat uskovat huttulaa, ei tee hänen valeistaan tosia.

        ----3. EU liittovaltiohanketta ei Suomessa ole.----

        Luepas tämän päivän Iltalehdestä vai oliko Iltasanomat mitä Komission varapuheenjohtaja puhuu liittovaltiohankkeesta. Hänellä ei ole tarvetta valehdella kuten sinulla, hän sanoo suoraan että hanke on ja pitääkin olla. Olet valehteleva surkimus.

        ------ Pikemmin ollaan purkamassa EU:n direktiivejä.----

        No ei muuta kuin annat vaan tietoa mitä direktiivejä ollaan purkamassa, kuka ja mistä maasta hanketta vetää, jne... Ei ole mitään purkuhankkeita missää päin Unionia, se sinä tiedät aivan hyvin. Jos niin olisi niin olisi niistä kuullut joku muukin kuin sinä.


      • Hohhoijaa!!
        suotta valehtelet kirjoitti:

        ----3. EU liittovaltiohanketta ei Suomessa ole.----

        Luepas tämän päivän Iltalehdestä vai oliko Iltasanomat mitä Komission varapuheenjohtaja puhuu liittovaltiohankkeesta. Hänellä ei ole tarvetta valehdella kuten sinulla, hän sanoo suoraan että hanke on ja pitääkin olla. Olet valehteleva surkimus.

        ------ Pikemmin ollaan purkamassa EU:n direktiivejä.----

        No ei muuta kuin annat vaan tietoa mitä direktiivejä ollaan purkamassa, kuka ja mistä maasta hanketta vetää, jne... Ei ole mitään purkuhankkeita missää päin Unionia, se sinä tiedät aivan hyvin. Jos niin olisi niin olisi niistä kuullut joku muukin kuin sinä.

        Ei EU-komission varapuheenjohtaja ole vetämässä Suomen liittovaltiohanketta!! Hän vain ennustaa, että liittovaltio voi olla joskus tulossa. Turha on uutista vääristellä. Vaikka mitä muutakaan osaisit?

        EU-direktiiveihin suhtaudutaan kaikissa jäsenmaissa kriittisesti, koska niiden katsotaan menevän tarpeettomiin yksityiskohtiin. Lähes kaikissa EU-maissa on direktiiveihin kriittisesti suhtautuvia puolueita ja on olemassa hanke niiden tarkistamiseksi.

        EU:vaalit tulevat todennäköisesti kasvattamaan EU-kriittisten puolueiden osuutta EU-parlamentissa. Tuskin se johtaa liittovaltion suuntaan muualla kuin palstan typerysten mielikuvituksessa.


      • toden työstäjä
        Hohhoijaa!! kirjoitti:

        Ei EU-komission varapuheenjohtaja ole vetämässä Suomen liittovaltiohanketta!! Hän vain ennustaa, että liittovaltio voi olla joskus tulossa. Turha on uutista vääristellä. Vaikka mitä muutakaan osaisit?

        EU-direktiiveihin suhtaudutaan kaikissa jäsenmaissa kriittisesti, koska niiden katsotaan menevän tarpeettomiin yksityiskohtiin. Lähes kaikissa EU-maissa on direktiiveihin kriittisesti suhtautuvia puolueita ja on olemassa hanke niiden tarkistamiseksi.

        EU:vaalit tulevat todennäköisesti kasvattamaan EU-kriittisten puolueiden osuutta EU-parlamentissa. Tuskin se johtaa liittovaltion suuntaan muualla kuin palstan typerysten mielikuvituksessa.

        Tomppeli, Suomi on koko ajan ollut pyrkimässä ytimiin ja ydin tarkoittaa tulevaisuudessa juurikin liittovaltiota. Älä viitsi koettaa vääristellä.

        Eikä kyse ole vain tästä yhdestä naisesta kuten koetat senkin vääristellä. Hän vain on rehellisesti tuonut julki sen mitä suuret joukot päättäjiä ajavat.


    • wickeds

      Länsimainen käytäntö on,ettäväitteenesittäjä osoitaa väitteen todeksi.

      Huttula ei sellaista ole tehnyt vissiin koskaan

      • Vale voidaan vain

        toistaa, kuten Huttula on osoittanut. Ensin siihen uskoo esittäjä itse ja sitten riittävän heikot tiedot omaavat kannattajat. Se on aivopesun perusmuoto.


      • oletkin spesialisti
        Vale voidaan vain kirjoitti:

        toistaa, kuten Huttula on osoittanut. Ensin siihen uskoo esittäjä itse ja sitten riittävän heikot tiedot omaavat kannattajat. Se on aivopesun perusmuoto.

        ----Se on aivopesun perusmuoto.----
        Noin sanailee alan asiantuntija.


      • Spesialisteja ovat
        oletkin spesialisti kirjoitti:

        ----Se on aivopesun perusmuoto.----
        Noin sanailee alan asiantuntija.

        nimenomaan huttulat ja kumppanit, jotka toteuttavat aivopesun yksinkertaisimpia perusmuotoja toistamalla loputtomiin samoja valeita.
        On unohtunut se, että aivopesu ei tehoa vapaassa tiedonvälityksessä kuin ehkä heikkolahjaisimpaan 10 prosenttiin.


      • valikoiva valio
        Spesialisteja ovat kirjoitti:

        nimenomaan huttulat ja kumppanit, jotka toteuttavat aivopesun yksinkertaisimpia perusmuotoja toistamalla loputtomiin samoja valeita.
        On unohtunut se, että aivopesu ei tehoa vapaassa tiedonvälityksessä kuin ehkä heikkolahjaisimpaan 10 prosenttiin.

        "heikkolahjaisimpaan 10 prosenttiin"
        Senpä takia huttila sitä yrittääkin kun tietää sinun kuuluvan tuohon joukkoon. Vaikken huttilan tulkintoja historiasta hyväksykkään niin hänen teksteissään on sentään ajatusta ja tasokkuutta. Sinun vakiosontasi on sen sijaan suoraan ketun presiistä.


      • Sinuun näköjään
        valikoiva valio kirjoitti:

        "heikkolahjaisimpaan 10 prosenttiin"
        Senpä takia huttila sitä yrittääkin kun tietää sinun kuuluvan tuohon joukkoon. Vaikken huttilan tulkintoja historiasta hyväksykkään niin hänen teksteissään on sentään ajatusta ja tasokkuutta. Sinun vakiosontasi on sen sijaan suoraan ketun presiistä.

        huttila tehoaa.

        Minä sen sijaan tuon esille faktat. Huttilaan uskovillehan ne eivät ole tarkoitettukaan.

        "inun vakiosontasi on sen sijaan suoraan ketun presiistä."

        Mielenkiintoinen näkemys historian tosiasioista. Hyvin on huttilointi tehonnut.


    • rintaman rinnat

      Eikös tämä Napuen taistelu ollut se tapaus, jossa venäläiset ajoivat joukkojensa edellä kaapattuja suomalaisia naisia. Naiset oli pakotettu huutamaan, että älkää omia ampuko.

      Eli edellä ajastaan olivat vainolaisjoukot. Ihmiskilpitaktiikasta tullut yhä suositumpaa.

      • Saattoi ollakin

        WIKI: "Taistelun jälkeen venäläisjoukot ryöstivät ja polttivat lähiseudun kyliä, raiskasivat naisia ja pakottivat asukkaita kidutuksen avulla paljastamaan kätketyt arvoesineet. Venäläiset vetäytyivät maaliskuussa takaisin etelään mutta palasivat uudelleen syksyllä 1714 jatkaen tuhoamista ja ryöstelyä tähän asti säästyneillä Pohjanmaan alueilla."

        Olikohan Huttulan mainostama itsenäisyysliike hiukan huonossa hapessa?


      • vainon aikaa
        Saattoi ollakin kirjoitti:

        WIKI: "Taistelun jälkeen venäläisjoukot ryöstivät ja polttivat lähiseudun kyliä, raiskasivat naisia ja pakottivat asukkaita kidutuksen avulla paljastamaan kätketyt arvoesineet. Venäläiset vetäytyivät maaliskuussa takaisin etelään mutta palasivat uudelleen syksyllä 1714 jatkaen tuhoamista ja ryöstelyä tähän asti säästyneillä Pohjanmaan alueilla."

        Olikohan Huttulan mainostama itsenäisyysliike hiukan huonossa hapessa?

        "Väestöä vangittiin laajasti orjatyöhön Venäjälle; erityisesti Pietarin rakennustöihin lähetettiin joidenkin lähteiden mukaan 10 000[16], uudempien lähteiden mukaan jopa yli 20 000 henkeä[17][15]. Venäläisupseeristo välitti vankinsa eteenpäin myymällä heidät orjiksi. Mittavimmat pakko-otot tehtiin Pohjanmaalla ja Itä-Suomessa.[17] Pelkästään Pohjanmaalta vietiin 4 600 henkeä, joista suurin osa oli lapsia[15]. Näiden lisäksi miehiä pakko-otettiin armeijaan noin 2 000. Orjatyöhön viedyistä pääsi palaamaan noin 2 000 henkeä, useimmat joidenkin vuosien, jotkut vasta vuosikymmenten kuluttua. Sotilaista palasi noin 500 miestä.[16]"

        Suoraan Wikipediasta. Arvaan, että suomalaisten ajatukset venäläisistä eivät olleet ensiksi lempeitä.


    • Koivu ja tähti

      Kumpia pohjalaiset nyt sitten ovat, ruotsista karkoitettujen mustalaisten vai venäläisten kasakoiden jälkeläisiä.

      • Tärkeämpi

        Niin tai näin, mutta venäläisten hyökkäyksen seurauksena Suomen alueen väkiluku romahti. Ja vaikka väkeä oli radikaalisti vähemmän, jäljellejääneillekään ei tahtonut riittää ruokaa ja muita elintarpeita. Venäläiset ryöstivät ja hävittivät maata niin, että järjestelmällinen toiminta ja elämä oli pitkän aikaa käytännössä mahdotonta.

        Ja mistä alkoi se koko sota? Alun perin Venäjä sai päähänsä, että Ruotsin kuningas (Kaarle XII, "lapsikuningas") on niin kokematon, että hänet saadaan lyötyä helposti. Venäjä juoni ja kokosi liiton Ruotsia vastaan. Mutta sotapa kääntyi pitkäksi aikaa Venäjää vastaan. Ja sen Venäjä sitten kosti, mm. Suomelle.


      • totta sekaan
        Tärkeämpi kirjoitti:

        Niin tai näin, mutta venäläisten hyökkäyksen seurauksena Suomen alueen väkiluku romahti. Ja vaikka väkeä oli radikaalisti vähemmän, jäljellejääneillekään ei tahtonut riittää ruokaa ja muita elintarpeita. Venäläiset ryöstivät ja hävittivät maata niin, että järjestelmällinen toiminta ja elämä oli pitkän aikaa käytännössä mahdotonta.

        Ja mistä alkoi se koko sota? Alun perin Venäjä sai päähänsä, että Ruotsin kuningas (Kaarle XII, "lapsikuningas") on niin kokematon, että hänet saadaan lyötyä helposti. Venäjä juoni ja kokosi liiton Ruotsia vastaan. Mutta sotapa kääntyi pitkäksi aikaa Venäjää vastaan. Ja sen Venäjä sitten kosti, mm. Suomelle.

        ----venäläisten hyökkäyksen seurauksena Suomen alueen väkiluku romahti. ----

        Roskaa, väkiluvun lasku johtui 1690-luvun kahdesta hirveästä nälänhätävuodesta sekä Pohjan sodasta. Nämä veivät Suomen väkiluvun jyrkkään laskuun ja IsoViha täydensi työtä. Kannattaa muistaa, että pahiten IsoViha kiusasi vain eräitä Suomen osia, ei koko maata.

        -------Venäjä juoni ja kokosi liiton Ruotsia vastaan----

        Suurin juonija oli Puola. Ja miksi muuten piskuisen Ruotsin olisi annettu hallita Itämerta kuin sisäjärveään. Kaikille kelpasi sota Ruotsia vastaan.


      • Ei mitään järkeä
        totta sekaan kirjoitti:

        ----venäläisten hyökkäyksen seurauksena Suomen alueen väkiluku romahti. ----

        Roskaa, väkiluvun lasku johtui 1690-luvun kahdesta hirveästä nälänhätävuodesta sekä Pohjan sodasta. Nämä veivät Suomen väkiluvun jyrkkään laskuun ja IsoViha täydensi työtä. Kannattaa muistaa, että pahiten IsoViha kiusasi vain eräitä Suomen osia, ei koko maata.

        -------Venäjä juoni ja kokosi liiton Ruotsia vastaan----

        Suurin juonija oli Puola. Ja miksi muuten piskuisen Ruotsin olisi annettu hallita Itämerta kuin sisäjärveään. Kaikille kelpasi sota Ruotsia vastaan.

        Enemmän kannattaa luottaa historiantutkimuksen ammattilaisiin, kuin keskustelun vakiohysteerikkoihin, joiden aineiston huippua edustaa joku Pirkkalan kokeilumonisteen häikäisevä taso.


      • Et ymmärrä
        Ei mitään järkeä kirjoitti:

        Enemmän kannattaa luottaa historiantutkimuksen ammattilaisiin, kuin keskustelun vakiohysteerikkoihin, joiden aineiston huippua edustaa joku Pirkkalan kokeilumonisteen häikäisevä taso.

        Se oli suomen virallinen linja, ainut oikea visio 1970-luvulla.


      • Ei ollut!!
        Et ymmärrä kirjoitti:

        Se oli suomen virallinen linja, ainut oikea visio 1970-luvulla.

        Kyseessä oli Tampereen Yliopiston historialaitoksen taistolaisten tuottama kokeilumoniste. Siitä nousi kamala kohu.


      • hohohoohoh

        Tämäkö palstalla riehuva pierupoika aakkeen laakkeen sukurutsareineen kasakkojen jälkeläisiä? haheh hhehe


      • lue ja osoita
        Ei mitään järkeä kirjoitti:

        Enemmän kannattaa luottaa historiantutkimuksen ammattilaisiin, kuin keskustelun vakiohysteerikkoihin, joiden aineiston huippua edustaa joku Pirkkalan kokeilumonisteen häikäisevä taso.

        Ethän sinä tollo ole edes lukenut Pirkkalan monistetta vaikka julistat paatoksellista pas.kaa sitä vastaan. Minä olen lukenut, löytyy netistä. Lue sinäkin ja osoita missä kohtaa se muka valehtelee. Et kykene. Sen ainoa synti oli se kun se oli puolueeton eikä toistanut porvarisfuulaa.


      • setä opettaa
        lue ja osoita kirjoitti:

        Ethän sinä tollo ole edes lukenut Pirkkalan monistetta vaikka julistat paatoksellista pas.kaa sitä vastaan. Minä olen lukenut, löytyy netistä. Lue sinäkin ja osoita missä kohtaa se muka valehtelee. Et kykene. Sen ainoa synti oli se kun se oli puolueeton eikä toistanut porvarisfuulaa.

        Paatoksellista? Voi vitun Tampereen kusipää opettele edes puhumaan järkeä. "Eikä" sanan eteen tulee pierupoika pilkku.


      • Opetusta
        setä opettaa kirjoitti:

        Paatoksellista? Voi vitun Tampereen kusipää opettele edes puhumaan järkeä. "Eikä" sanan eteen tulee pierupoika pilkku.

        Pilkun voi laittaa, mikäli lauseen osat puhuvat eri asiasta.


      • Pirkkalan moniste
        lue ja osoita kirjoitti:

        Ethän sinä tollo ole edes lukenut Pirkkalan monistetta vaikka julistat paatoksellista pas.kaa sitä vastaan. Minä olen lukenut, löytyy netistä. Lue sinäkin ja osoita missä kohtaa se muka valehtelee. Et kykene. Sen ainoa synti oli se kun se oli puolueeton eikä toistanut porvarisfuulaa.

        noudatti uskollisesti neuvostonäkemyksiä.

        "Et kykene. Sen ainoa synti oli se kun se oli puolueeton eikä toistanut porvarisfuulaa."

        Se katsottiin vääristelevän historiaa pahan kerran ja tulkitsevan tapahtumia yksinomaan marksilaisesta ideologiasta käsin. Se ei noudattanut tieteellisen historiantutkimuksen periaatteita.
        Samaa soopaa lykätään jatkuvasti tällä palstalla.


      • sulle järkeä
        Pirkkalan moniste kirjoitti:

        noudatti uskollisesti neuvostonäkemyksiä.

        "Et kykene. Sen ainoa synti oli se kun se oli puolueeton eikä toistanut porvarisfuulaa."

        Se katsottiin vääristelevän historiaa pahan kerran ja tulkitsevan tapahtumia yksinomaan marksilaisesta ideologiasta käsin. Se ei noudattanut tieteellisen historiantutkimuksen periaatteita.
        Samaa soopaa lykätään jatkuvasti tällä palstalla.

        -----Se katsottiin vääristelevän historiaa pahan kerran ja tulkitsevan tapahtumia yksinomaan marksilaisesta ideologiasta käsin-----

        Älä puhu passiivissa vaan kerro kuka katsoi. Mutta lue ensin se eepos ennenkuin alat toistella vanhoja fraaseja ja kerro meille kaikille sieltä niitä valeita, kykenetkö. Turhaa puhetta tuollainen "katsottiin", ei niin mitään järkeä.


      • aika vanha juttu
        sulle järkeä kirjoitti:

        -----Se katsottiin vääristelevän historiaa pahan kerran ja tulkitsevan tapahtumia yksinomaan marksilaisesta ideologiasta käsin-----

        Älä puhu passiivissa vaan kerro kuka katsoi. Mutta lue ensin se eepos ennenkuin alat toistella vanhoja fraaseja ja kerro meille kaikille sieltä niitä valeita, kykenetkö. Turhaa puhetta tuollainen "katsottiin", ei niin mitään järkeä.

        Kyllä sen punikkiliturgian on jo joka ainoa lukenut. Halvempi lukea Pirkkalan kokeilumonistetta netistä kuin kaivella vanhoja pahkasikoja divarista. Halvemmalla pääsee ja samat naurut saa nauraa.


      • (seoliseikävälihava)
        hohohoohoh kirjoitti:

        Tämäkö palstalla riehuva pierupoika aakkeen laakkeen sukurutsareineen kasakkojen jälkeläisiä? haheh hhehe

        Liekö punupojan omasta iskästä varmaa tietoa? Toveripiirin "lauluiltojen" tuotoksia?


      • mieluisampi historia
        Ei ollut!! kirjoitti:

        Kyseessä oli Tampereen Yliopiston historialaitoksen taistolaisten tuottama kokeilumoniste. Siitä nousi kamala kohu.

        Yliopiston ääripunakaartin ylpeydellä tekemä. Ja ajateltu, että saadaan salassa ujutettua Pirkkalan kautta opetukseen. Mutta joku mukelo oli sen heti kotiinsa kuljettanut ja sitten olikin jo julkisuudessa, että kovin eksoottista historiankuvaa koetetaan lapsille ujuttaa.

        Mutta oli se niin pska moniste, että vastarintaa tuli tekijöiden taustavoimista aivan mitättömästi. Ja tekijät itse liukenivat esiintymästä & vastuusta.

        Neukkulakaan ei antanut apukomppia, ettei olisi joutunut naurunalaiseksi.

        Vaikka kokeilumonisteen teksteistä osa oli liki suoraa kopiota Neuvostoliiton Karjalan suomenkielisistä julkaisuista. Siellä oltiin sillä samalla tasolla.


      • OW Tampub
        Ei ollut!! kirjoitti:

        Kyseessä oli Tampereen Yliopiston historialaitoksen taistolaisten tuottama kokeilumoniste. Siitä nousi kamala kohu.

        Moniste oli Beljakovin sanelema.


    • poltettu maa

      Tässä alla hieman otteita vainolaisen toiminnasta isossa vihassa. Joku Vienohuttula voisi tulla nyt valehtelemaan ja kiistämään.

      "Varsinkin Pohjanmaata tuhottiin ja ryöstettiin venäläisten marssiessa sen läpi. Tsaari oli antanut suoran käskyn, että varsinkin Pohjois-Pohjanmaa piti tuhota maan tasalle. Tätä toteutettiin pyrkimällä tappamaan kaikki aikuiset ja ottamalla lapset orjiksi. Siviiliväestöä tapettiin, ryöstettiin ja raiskattiin. Suurilla alueilla pääsi täysin pitelemätön helvetti valloilleen. Laajat alueet tyhjenivät ihmisasutuksesta lähes kokonaan. Pakolaisia piiloutui metsiin tai pyrki Ruotsiin, mikäli mahdollista. Piilopirteillä ja metsien kätköissä kuoltiin nälkään, kylmään ja sairauksiin. Metsissäkin koettiin jatkuvaa vainoa, kun kasakat metsästivät ja jahtasivat eloonjääneitä koirien avulla.
      Kiinni saatuja kidutettiin joko raa’an huvin vuoksi tai että he paljastaisivat, missä on ruokaa tai muuta omaisuutta. Uhreja mm. hakattiin, revittiin, korvennettiin palavilla vastoilla sekä paistettiin elävältä pienellä liekillä. Yleinen menettely oli ripustaa kidutettava nuotion yläpuolelle. Kauhistuttavan vaikutuksen lisäämiseksi ihmisiä pakotettiin usein todistamaan kidutusta ennen kuin joutuivat itse samaan käsittelyyn. Jollain paikkakunnilla järjestettiin joukkokidutuksia kymmenille tai jopa sadoille hengille kerrallaan.
      Kun Porvoo poltettiin ja hävitettiin 1708, lähes kaikki kiinnisaadut kaupunkilaiset kidutettiin kuoliaiksi.
      Kidutuksista selvisi hengissä hyvin harva. Kun nämä harvatkin kuitenkin kantoivat kidutuksen näkyviä merkkejä kehossaan, sekä elivät ehkä vielä kymmeniä vuosia kidutuksen jälkeen, venäläisten käyttäytymisestä jäi suomalaisten keskuuteen pitkään vaikuttava ”mainoskampanja”. Uudet sukupolvet kyselivät ja vanhemmat vastailivat, mitä vainolaiselta oli odotettavissa.
      Joukkoraiskaukset olivat Isonvihan aikaan yksi vaikuttava terrorin ja mielivallan toteuttamistapa. Joillakin seuduilla sotilaat raiskasivat liki jokaisen kohtaamansa naisen. Monessa tapauksessa uhri raiskauksen jälkeen tapettiin. Henkiinjääneidenkin osa oli lohduton ympäristössä, joka ei juurikaan pystynyt tukemaan tai auttamaan. Monille tuli kohtaloksi kokea samat kauhut useasti.
      Ehkä mittavin yksittäinen väkivallanteko ja verilöyly tapahtui Hailuodolla, kalastajakylässä. Sotilaat tunkeutuivat rauhalliseen kylään keskellä yötä. Talot poltettiin ja irtain omaisuus ryöstettiin tai hävitettiin. Lopuksi alkoi tunnoton tappaminen, jota jatkui läpi yön ja vielä aamun koitettua. Veritekojensa summana venäläiset tappoivat paikkakunnalla vähintään kahdeksansataa ihmistä. Lapsien kohtalona oli usein päätyä orjiksi. Eksoottinen yksityiskohta raakuuden keskellä oli se, että suomalaisia päätyi orjina Persian alueelle asti. Vain harvat pääsivät milloinkaan palaamaan."

      • Listakaupalla

        Kansanperinteen tallennuksista jäänyt muistiin: talon väki oli hetkisen poissa talolta. Tuvassa oli yksinään, kehdossa, perheen nuorimmainen lapsi. Kun perhe palasi tupaan, huomattiin, että vainolainen oli käväissyt ja lävistänyt lapsen kuoliaaksi. Vainolaiselle oli tainnut tulla kiire kun ei ollut ehtinyt muuhun pahantekoon.

        Ison vihan ajalta pitkät listat samanlaisia yksittäiskertomuksia.


      • tarkennan
        Listakaupalla kirjoitti:

        Kansanperinteen tallennuksista jäänyt muistiin: talon väki oli hetkisen poissa talolta. Tuvassa oli yksinään, kehdossa, perheen nuorimmainen lapsi. Kun perhe palasi tupaan, huomattiin, että vainolainen oli käväissyt ja lävistänyt lapsen kuoliaaksi. Vainolaiselle oli tainnut tulla kiire kun ei ollut ehtinyt muuhun pahantekoon.

        Ison vihan ajalta pitkät listat samanlaisia yksittäiskertomuksia.

        Lukisitpa vaan mitä suomalaisetkin sotilaat tekivät Saksassa 30-vuotisen sodan aikana sekä eri vuosisatoina Karjalassa karjalaisväestölle. Menisi yöunesi niitä kauheuksia luettuasi.


      • kerro meillekin

        ----Lopuksi alkoi tunnoton tappaminen, jota jatkui läpi yön ja vielä aamun koitettua---

        Puhutko siitä mitä jenkki teki Vietnamissa, My Lain kylässä? Yli 500 kuollutta orgioitten jälkeen. Onko se sinusta a) vähän b) paljon c) ei tarpeeksikaan d) en osaa sanoa?


      • kerro heillekin
        kerro meillekin kirjoitti:

        ----Lopuksi alkoi tunnoton tappaminen, jota jatkui läpi yön ja vielä aamun koitettua---

        Puhutko siitä mitä jenkki teki Vietnamissa, My Lain kylässä? Yli 500 kuollutta orgioitten jälkeen. Onko se sinusta a) vähän b) paljon c) ei tarpeeksikaan d) en osaa sanoa?

        Eli tarkoitat, että vanjalla oli oikeutus tekoihinsa sillä perusteella kun jenkit ehkä jotain useamman sata vuotta myöhemmin.

        Taidat olla ihan Jakomäestä!


      • koeta käyttäytyä
        tarkennan kirjoitti:

        Lukisitpa vaan mitä suomalaisetkin sotilaat tekivät Saksassa 30-vuotisen sodan aikana sekä eri vuosisatoina Karjalassa karjalaisväestölle. Menisi yöunesi niitä kauheuksia luettuasi.

        Keskustelun aiheena lähinnä Napue ja suurempana kontekstina iso-viha. Kolkytvuotisen sodan tuominen tähän on harhautustasi.


      • Wanha tapa!
        kerro heillekin kirjoitti:

        Eli tarkoitat, että vanjalla oli oikeutus tekoihinsa sillä perusteella kun jenkit ehkä jotain useamman sata vuotta myöhemmin.

        Taidat olla ihan Jakomäestä!

        "Kajaanin linnan ulkopuolelle saapui maaliskuussa 1715 venäläisjoukko, joka vaati välitöntä antautumista. Johan Henrik Fieandtin johtamat noin 50 puolustajaa pitivät pintansa, ja venäläiset pysyivät poissa yli puolen vuoden ajan. Venäläiset palasivat joulukuussa, jolloin kenraali Tsekin toi paikalle noin 4 000 miestä. Venäläiset piirittivät linnaa viisi viikkoa, ja Fieandt suostui antautumaan 24. helmikuuta 1716. Venäläiset olivat luvanneet päästää puolustajat vapaaksi ja antaa heidän säilyttää omaisuutensa. Lupauksia ei kuitenkaan pidetty, ja piirittäjät veivät mukanaan kaiken ja lähettivät sekä sotilaat että siviilit vankeina Turkuun tai Venäjälle. Kenraali Tsekin räjäytti linnan maaliskuussa 1716."

        Tässä Wikipediasta lainattu teksti. Jännä juttu vain tuo sopimuksesta kiinni pitäminen. Olikos niin, että talvisodan aloittaessaan vainolainen rikkoi hyökkämättömyyssopimuksen. Eli perinnettä noissa sopimusten pitämisissä..?


      • Tietä eteenpäin
        Wanha tapa! kirjoitti:

        "Kajaanin linnan ulkopuolelle saapui maaliskuussa 1715 venäläisjoukko, joka vaati välitöntä antautumista. Johan Henrik Fieandtin johtamat noin 50 puolustajaa pitivät pintansa, ja venäläiset pysyivät poissa yli puolen vuoden ajan. Venäläiset palasivat joulukuussa, jolloin kenraali Tsekin toi paikalle noin 4 000 miestä. Venäläiset piirittivät linnaa viisi viikkoa, ja Fieandt suostui antautumaan 24. helmikuuta 1716. Venäläiset olivat luvanneet päästää puolustajat vapaaksi ja antaa heidän säilyttää omaisuutensa. Lupauksia ei kuitenkaan pidetty, ja piirittäjät veivät mukanaan kaiken ja lähettivät sekä sotilaat että siviilit vankeina Turkuun tai Venäjälle. Kenraali Tsekin räjäytti linnan maaliskuussa 1716."

        Tässä Wikipediasta lainattu teksti. Jännä juttu vain tuo sopimuksesta kiinni pitäminen. Olikos niin, että talvisodan aloittaessaan vainolainen rikkoi hyökkämättömyyssopimuksen. Eli perinnettä noissa sopimusten pitämisissä..?

        Antautunutta poriukkaa kun marssitettiin etelään, avautui pitkin matkaa lohduton näky. Kysymys ei ollut pelkästään perusteellisesti hjävitetystä maakunnasta. Mausteena oli vielä se, että ihmisuhreja ei ollut korjattu pois näkyvistä.

        Ei ollut marssi mieltäylenävä kokemus. Jos ollenkaan teki mieli miettiä tulevaisuutta niin se näytti mustalta. Ja vangitsijoita kohtaan ei ollut suuria odotuksia. Nehän olivat juuri rikkoneet tekemänsä sopimuksen.

        Nykyää on helppo mainita Isoviha. Mutta aikalaisille termille oli tuskalliset perusteensa.


      • Ihan hupaisaa
        Tietä eteenpäin kirjoitti:

        Antautunutta poriukkaa kun marssitettiin etelään, avautui pitkin matkaa lohduton näky. Kysymys ei ollut pelkästään perusteellisesti hjävitetystä maakunnasta. Mausteena oli vielä se, että ihmisuhreja ei ollut korjattu pois näkyvistä.

        Ei ollut marssi mieltäylenävä kokemus. Jos ollenkaan teki mieli miettiä tulevaisuutta niin se näytti mustalta. Ja vangitsijoita kohtaan ei ollut suuria odotuksia. Nehän olivat juuri rikkoneet tekemänsä sopimuksen.

        Nykyää on helppo mainita Isoviha. Mutta aikalaisille termille oli tuskalliset perusteensa.

        on todeta, että Huttulan mielestä tuo aika oli itsenäisyysliikkeen alkuaikaa?
        Hullumpaa väitettä ei luulisi huttulankaan keksivän.


      • Heräilevä NAZI
        Ihan hupaisaa kirjoitti:

        on todeta, että Huttulan mielestä tuo aika oli itsenäisyysliikkeen alkuaikaa?
        Hullumpaa väitettä ei luulisi huttulankaan keksivän.

        NAZI herää kiistämään


      • kerro miten
        Ihan hupaisaa kirjoitti:

        on todeta, että Huttulan mielestä tuo aika oli itsenäisyysliikkeen alkuaikaa?
        Hullumpaa väitettä ei luulisi huttulankaan keksivän.

        Lahtarien jumaloija kun olet niin kerro miten vietit Napuen taistelun muistopäivää. Huomasitko mitenkään? Tai miten sitä vietti isänmaallisuudella pöyhkeilevä lakeuksien kansa, oliko liput tangoissa ja arvokkaita juhlia vai ryypättiinkö vaan kuten muinakin päivinä ja kuten Venäjällä?


      • mietis tätäkin
        koeta käyttäytyä kirjoitti:

        Keskustelun aiheena lähinnä Napue ja suurempana kontekstina iso-viha. Kolkytvuotisen sodan tuominen tähän on harhautustasi.

        Tuo teksti mihin tarkennan vastaa ei koske Napuen taistelua joten oikaisusi on väärä. Siinä puhutaan ihan muusta kuin tuosta taistelusta. Olisi sinun pitänyt se huomata. Suuremapa kontekstina oli sotilaitten julmuudet miehittämissään maissa eli aivan turhaa silloin on ruveta puhumaan vain yhden maan sotilaista.


      • älä sohloo
        kerro heillekin kirjoitti:

        Eli tarkoitat, että vanjalla oli oikeutus tekoihinsa sillä perusteella kun jenkit ehkä jotain useamman sata vuotta myöhemmin.

        Taidat olla ihan Jakomäestä!

        "Eli tarkoitat, että vanjalla oli oikeutus tekoihinsa sillä perusteella kun jenkit ehkä jotain useamman sata vuotta myöhemmin"

        Ei kerro meillekin tarkoita sitä vaan kysyy vaan mistä tuhotyöstä sinä puhut kun se ei sekavasta tekstistäsi ilmene. Turhaa hermostua.


    • prätkä-hanu

      Tunnuslause miten yksi suomalainen vastaa 10 ryssää ei tainnut Napuessa pitää paikkaansa. Ei siellä tsaarin joukoilla ollut 11-kertaista ylivoimaa. 10-kertaisellahan olisi tullut tasapeli.

      Hyvä muistutus, että on Venäjä meidät ennenkin voittanut ja maan valloittanut länsirannikkoa myöten. Talvisota antoi väärän kuvan niin, että eräät heikkomieliset uskovat Suomen olevan valloittamaton. Ikäluokkien pienetessä ei meillä kohta ole enää sotilaitakaan.

      • ylivertaisia-ollaan

        Tullaan vähän vastaan, kelpaa ihan hyvin että yksi suomalainen vastaa 8 ryssää. Menee vähän alakanttiin, mutta ei olla niin tarkkoja.


      • ole-aika-huono
        ylivertaisia-ollaan kirjoitti:

        Tullaan vähän vastaan, kelpaa ihan hyvin että yksi suomalainen vastaa 8 ryssää. Menee vähän alakanttiin, mutta ei olla niin tarkkoja.

        Sinunlaiset, kuten oikeistolaiset yleensäkin, vastaavat enintäin 0, 15 ryssää. Työläiset Suomen pelastivat kahdessa sodassa suojeluskuntalaisten vain enimmäkseen lymytessä takalinjoilla töpinässä.


    • RunopoikaTiltu

      Napuen taistelu oli vähällä muodstua suureksi voitoksi ruotsalaisille. Venäläiset kärsivät nytkin pahat tappiot. Jo voitettu taistelu kääntyi tappioksi, kun eräät joukko-osastot lähtivät vetäytymään ja venäläinen sivusta pääsi pussittamaan.

      Koko taistelu oli turha ja isoviha. Kaarle XII olisi voinut sotia menemättä Ukrainaan. Itse asiassa Puolan sota olisi pitänyt kääntää heti ensimmäisten Puolan voittojen jälkeen Venäjän suuntaan. Puolassakin kuningas soti päättömästi ja saattoi pitää valtaa vain siellä, missä oli. Suomen menetys alkoi jo silloin.

      Tkialueita muodostamalla Suomen suunnasta Venäjä olisi kellistynyt parissa vuodessa ja Puola olisi en jälkeen ollut jo lähes vasalli

    • Anonyymi

      ero Ruotsista saatiin vajaan 100 v kuluttua ilman, että se aiheutti lopultakaan suurta itkun tyrskettä maassamme.

      Jos Ruotsin hallinto oli niin hyvää suomalaisille ja samaan aikaan Venäjän pohjaton pahuus oli kaikelle kansalle tunnettu juttu niin miksi Suomessa ja jopa maan johtavissa piireissä eli niin voimakkaana halu irrota Ruotsista ja päästä Venäjän kylkeen ? Eivätkö sen ajan ihmiset tienneet sitä mitä nykypäivän äärioikeisto tietää vai mikä oli syynä ?

      • Anonyymi

        Lykkäät pötyä.

        Suomen johtava kansanosa halusi erota Ruotsista Venäjän vallattua maan kolmannen kerran sadan vuoden aikana.

        Ero oli helppo, sillä autonomia jäi elämään Ruotsin lakien mukaan. Erittäin raskasta verotusta helpotettiin ja sotilasrasitus lähes poistui.

        Ikuinen sodan vaara Venäjän suunnalta väistyi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lykkäät pötyä.

        Suomen johtava kansanosa halusi erota Ruotsista Venäjän vallattua maan kolmannen kerran sadan vuoden aikana.

        Ero oli helppo, sillä autonomia jäi elämään Ruotsin lakien mukaan. Erittäin raskasta verotusta helpotettiin ja sotilasrasitus lähes poistui.

        Ikuinen sodan vaara Venäjän suunnalta väistyi.

        ------Ikuinen sodan vaara Venäjän suunnalta väistyi.-----

        Tuo oppi on nyt unohdettu ja lyöty välit Venäjään täysin poikki sekä muututtu neutrsalista naapurista aktiiviseksi Venäjän vihaajaksi.


    • Anonyymi

      Pitkä oli matka Narvan taistelusta Napuen kylälle mutta se vain osoitti, että lopulta Venäjä voittaa AINA.

    • Anonyymi

      Ilmankos se solmi Brest-Litovskissa 1918 rauhan Saksan kanssa itselleen niin erinomaisin ehdoin;-D?

      • Anonyymi

        Se oli huonosti mennyt sota kahdesta syystä:
        - kelvoton ja rappeutunut, länsimaista sukujuurta oleva, johto. Hyväkään maa pärjää kun on kelvoton johto
        - Leninin bolsut panivat lopullisesti pakan sekaisin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se oli huonosti mennyt sota kahdesta syystä:
        - kelvoton ja rappeutunut, länsimaista sukujuurta oleva, johto. Hyväkään maa pärjää kun on kelvoton johto
        - Leninin bolsut panivat lopullisesti pakan sekaisin

        Niin oli, mutta ei se silti muuta faktaa, ettei mikään maa aina voita.


    • Anonyymi

      Venäjän voitto Napuella maksoi sille verisissä sodissa vallatut Mustan meren satamat. Mahtoiko kannattaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe