Kantturamobiili

Musta apina

Mansikki mutusteli ruohoa ja piereskeli onnellisena. Eihän oikein tiennyt mistä oli onnellinen tai tokko edes sitä, että oli onnellinen, mutta ruohon mutustelu ja piereskely kuitenkin koskettivat hänen sisinpäänsä. Mansikki oli lehmä eikä aivan mikä tahansa lehmä - hän oli superlehmä, joka pelasteli aina piereskelyltään joutessaan maailmaa ilkeiltä norsuilta.
   Pian Mansikki kuitenkin vetäytyi bambusängylleen ja näpsäytti norsututkansa päälle.
   - Perhana! Kärsäjengi on taas pahan kimpussa Mansikki hirnahti ja painoi salanappia joka paljasti mattamustan kantturamobiilin.
Sillä samalla hetkellä kuin tämä kulkupeli tuli esille syöksähti Mansikin haarojen välistä liukas lonkero, joka tarrasi voimakkaalla imukuppimaisella ottellaan kantturamobiiliin. "Hahaa, empä olekan mikä tahansa Mansikki!", Mansikki ärjyi! "Olen Mansikki, jolla on liukas lonkero, HAHAA!", hän jatkoi. Kärsäjengi hiljeni tyystin, moista he eivät olleet ikinä nähneet. He alkoivat voimaan pahoin, mutta silloin tapahtui jotain käsittämätöntä. Tuli suuri välähdys, joka muuttui suureksi valoksi jäädessään päälle vuorokauden ajaksi.
Mitään ei tapahtunut näinä tunteina, koska kukaan ei pystynyt pitämään silmiänsä auki voimakkaan valon takia.
   Tehtyään ruumintarkastukset sokaistuneille norsuille ja solmittuaan niiden hännät yhteen, Mansikki napsautti jälleen superlamppunsa kiinni, naurahti ja pieraisi samaan aikaan ja huristeli kantturamobiilillaan suoraan Alastoman kuninkaan luokse.
   "Tahtonne on toteutettu, herrani", Mansikki kuiskasi polvistuneena.
   "Hyvä", kuningas sanoi. "Seuraavaaksi saatkin viihdyttää minua."
   Mansikki huokaisi, mutta pisti kuitenkin polkaksi ja lehmänkellon kalkkeessa kuningas nauraa hohotti heppi heiluen ja kyyneleet valuen. Pitkän puolen tunnin jälkeen Mansikki lopetti ja istahti alas.
   "Huh - hyvä, että oli hauskaa, mutta mitä piditte huvittavimpana?"
Juuri kun hän oli vastaamassa, hänen aivonsa reagoivat tilanteeseen kadottamalla kaikki muistijäljet - kaiken olennaisen hänen menneisyydestänsä. Nykyhetki hämärtyi hänen silmissänsä, mutta hänen päässänsä soi eräs muisto, eikä mitään muuta mahtunut tähän tietoisuuteen. Hän kuuli kokoajan ainoastaan akkojen käkätystä. Hänelle alkoi rakentumaan kuva tilanteesta, jossa hän oli kokenut naurunalaiseksi joutumisen.
Hän oli tansinnut Rubertin kanssa koko illan ja heillä oli ollut yhdessä huisin hauskaa siihen asti, kunnes Rubert osottautui pervoksi taikuriksi, joka taikoi koltun hänen päältänsä ja hän jäi orpona ja alastomana seisomaan yksin parketille.
   Mansikki kuuli Rubertin loittovan naurun ja mietti häpeillen millä peittäisi utareensa. Hädissään hän rullasi ravintolan vessan maton ympärillensä ja hipsi ulos, mutta huomasi, että koltun mukana Rubert oli hävittänyt hänen lehmänkellonsa, jonka kieli toimi myös kantturamobiilin avaimena. Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen. Aikansa piereskeltyään Mansikki tuli siihen tulokseen, että salmiakkilasi auttaisi pulman ratkaisussa. Hän löntysti lähimpään baariin ja kulautteli drinkkiään pohdiskelevasti rupsutellen kunnes huomasi; kärsäjengi oli suunnittelemassa pahojaan tiskin toisessa päässä.
Mansikki mietti seuraavaa siirtoaan ja löysi ratkaisun peräsuolestaan.
Siellä se oli: valtavan kokoinen kirja, joka sisälsi ohjeen tilanteeseen kuin tilanteeseen. Hänen piti vain ensin hieman pyyhkiä enimpiä jälkiä sen päältä, jotta pystyi lukemaan sitä. Yhtäkkiä hänen nenäänsä kutitti ja hän alkoi hivellä sitä ja samalla tajusi, että sen lisäksi, että puuteri oli sekoittunut hänen kasvoillansa, olivat ne saaneet myös vähemmän piristävää väriä käden mukana. Noh tämä ei häntä hetkauttanut enempää, sillä kirjasta löytyi tähänkin ongelmaan vastaus: "Älä välitä, näin vain tuli tapahtua, se on Herran tahto". Mansikki katsoi myös sopivan ohjeen siirrollensa: "Älä välitä, näin vain tuli tapahtua, se on Herran tahto". Mansikki huomasi samalla, että kirja toisti itseänsä. Olihan hän lukenut sitä aiemminkin, muttei ollut koskaan tajunnut tätä: joka sivulla ja joka rivillä luki vain sama teksti erilaisten tilanteiden yhteydessä. Siirto jäi tekemättä, elämä jäi elämättä, kaikki vain kuihtui pikkuhiljaa - itseasiassa todella hitaasti - kokoon. "Älä välitä, näin vain tuli tapahtua, se on Herran tahto".

1

805

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veikko

      ihanko keksit omasta päästä?hieman oli omituinen loppu.hyvä tarinen kertoja sinänsä muuten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8406
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe