kielitadoton

eeeeeewwwwww

Kamala halu olisi lähteä alanyaa, mutta en tiedä kuinka pärjäisin kun kielitaitoni on todelli surkea ja mukaan tulisi kolme lasta. Onko kenelläkään kokemusta matkustamisesta kielitaidottomana lasten kanssa. Olen kyllä ilman lapsia matkustanut mutta aina matkassa kielitaitoinen.

79

3146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älä odota

      Opiskele. Kyllähän siellä pakettimatkallakin ilman kielitaitoa pärjää, mutta ei ole kovinkaan antoisaa matkailua sellainen.

      • kulliolli

        Provo, ei liene kukaan noin tyhmä että tulee kyselemään suomi24:sta nevoja Turkkkiin menemisestä. Eihän kukaan voi olla noin tyhmä?


    • kyllä

      En ole minäkään mikään kielinero, mutta ompahan tullut reissattua ympäri maailmaa ja takaisinkin olen aina päässyt. Ei ole kyllä lapsia ollut mukana viimeaikoina, mutta yhtä huonon kielipään omistava vaimo kyllä. Kyllä Alaniassa pärjää kohtuullisen hyvin suomenkielellä ja vähän elekieltä käytät lisäksi. Kaupoissa ja ravintoloissa ainakin onnistui asiat suomella, ja muutamalla englanninkielen sanalla. Käytä kaikki kielivarastosi tarvittaessa. Lomalle vaan.

      • Suomi huva maa.....

        Olen käynyt Turkissa Istanbulissa . Pärjäsin siellä suomenkielellä .


      • Mohamed
        Suomi huva maa..... kirjoitti:

        Olen käynyt Turkissa Istanbulissa . Pärjäsin siellä suomenkielellä .

        Ei suomesta kannata kesällä mihinkään lähteä . Suomi on niin huva maa .


    • Sanakirja

      Jos katselit matkaoppaita kun tuli Bulgarian jaksot ja siinähän esim. oli kaksi vanhempaa rouvashenkilöä jotka eivät englantia osanneet ja silti olivat Bulgariaan lähteneet.Ja hatunnosto vanhoille ihmisille,jotka kuitenkin uskaltavat ja rohkenevat matkustaa ilman kielitaitoa!
      Maailmanpyörään halusivat ja huitoivat käsiään taksikuskille kovastikin,muttei siltikään ymmärtänyt.Ja taisivat tilatakin jossain ravintolassa jotain appelsiinimehua ja kahvia tms.,mutta eivät jompaa kumpaa edes saaneet,mutta eivät sitten edes viitsineet alkaa selittämään että se puuttuu...
      Eli kyllä sielää jotenkin Alanyassa pärjää,mutta veikkaisinpa että tulee ns.kusetetuksi ja hyvin monessa paikassa,jos englantia ei osaa yhtään.
      Ihmettelen etkö ole kouluja yhtään käynyt,jos englantia et osaa ja kuitenkin lapset mukaan tulisivat eli et voi ihan hirveen vanhakaan olla....eikä tämä ollut sitten v.....lua.
      Eli kyllä sinne pääsee ja poiskin,mutta kuten aiempi kirjoittaja kirjoitti,ei tule niin antoisa matka jos et yhtään mitään ymmärrä,valitettavasti=(

    • Turkkilaiset olivat hyvällä alulla suomenkielen suhteen jo v. 1990 joten eiköhän siellä omalla pärjää hyvin jo nykyään.

    • meidän perhe Alanya

      Olin Alanyassa toukokuussa tänä vuonna, osaavat jo monessa paikassa suomea, välillä oikein ärsytti kun nii nmonessa katukaupassa puhuivat suomea.
      Huonolla englannillla ja suomella pärjää hyvin, ei tarvi turkkia osata.
      Mihin hotelliin olisit menossa ? Jos otat valmismatkan ja on opas mukana ja kuljetus lentokentältä, pärjäät aivan varmasti.

      • Englanninkieliónmaai

        Outoa sensuuria, jos ei saa sanoa, että englanninkieli on maailmankieli


    • muualle

      juu ei seuramatkoilla tarvitse osata kieliä varsinkaan alanyassa, puhuvat suomea monissa hotelleissa/kaupoissa.
      Eikö kuitenkin kannattaisi valita jokin muu rantakohde lasten kanssa ? Alanyassa on likaiset rannat/uima-altaat ja ruokamyrkytykset yleisiä. Monet ovat joutuneet päivystämään hotellilla koko loman kun lapsi on sairastunut.
      Lapsetkin varmaan viihtyisivät paremmin jossain Kreikan saariston puhtaissa vesissä rauhallisilla rannoilla. On varmaan aika hermojaraastavaa kierrellä Alanyassa lasten kanssa kun on koko ajan joku hiassa kiinni tai huijaamassa, puhumattakaan liikenteestä jossa ei jalankulkijaa kunnioiteta. En kyllä itse veisi lapsiani tuollaiseen paikkaan.

      • No jopas on taas

        No johan taas löytyi yksi turhan höpöttäjä; täällä ei lapsilla eikä aikuisilla ole mitään hätää, ei ruoan eikä siisteyden suhteen. Ei ne siellä Kreikassa ole yhtään sen kummempia hygienikkoja kuin täälläkään. Eikä Suomessakaan, vaikka moni niin luulee. Sielläkö ei ruokamyrkytyksiä ole koskaan... Muistelen vain kun itse sain ihan suomalaisessa hotellissa.
        Aloittajalle: Täällä pärjää vallan hyvin kielitaidottomanakin ja oppaathan auttavat tiukan paikan tullen.


      • omituinen höpöttäjä

        Johan on omituista juttua tällä "muualle" nimimerkillä.Turha pelotella ihmisiä näillä likaisuus-ja tauti jutuilla.
        Mene sinä vain lapsinesi niihin "puhtaisiin ja taudittomiin"maihin ,jää meille muille enemmän hyviä äkkilähtöjä Turkkiin.


    • Kasipallo88

      Oltiin reissussa Minskissä, siis Valko-Venäjällä koko perheen kanssa. Tosi edullista, turvallista, siistiä ja ystävällisiä ihmisiä. Suomen kielellä ei pärjännyt, ja englannin kielelläkin heikosti, venäjän alkeet oli tarpeen. Muuten tosi hyvä kohde, kannatti käydä. Taksiin pystyi luottamaan samoin ravintoloissa. Kukaan ei yrittänyt huijata toisin kuin jossain Eestissä, tai vaikka Turkissa.

      • tiltaktiktak

        Heh... Löytyikin yksi valkovenäläinenkin täältä :) valitettavasti ihmisiä huijataan ihan missä vaan, varsinkin muslimi- ja ex Neuvostoliiton maissa, lisäksi Thaimaassa ja Meksikossa. Neuvostoliiton maista just Valkovenäjä, Venäjä ja Ukraina ovat pahimpia... Niissä asuu paljon venäläisiä ja asiakaspalvelu on tosi tärkeä. Hotellialueet ovat poikkeus.


    • rohkeasti kokeilemaa

      no ei ainaskaan alanyassa tarte kielitaitoa,on paljon suomea ymmärtäviä,ja myös paikallisia kielen taitajia,olen käynyt jo 10 kertaa ja hyvin kaikki onnistuu

    • sinne vaan

      Onko niin pieniä lapsia mukana etteivät ole koulussa enkkua opiskelleet?

      Mun vanhemmat olivat juuri Alanyassa ja kuulemma lähes joka paikassa oli ravintolalistat suomeksi eli ei siellä nälkään kuole!
      Vanhempani (n. 70w) osaavat enkkua alle 10 sanaa ja kivaa oli ollut!
      Opettele perussanoja hieman ja rohkeasti vaan matkaan!
      Ja ainahan voi pyytää apua muilta suomalaisiltakin!

    • Abdullah

      Kannattaisi aloittaa kielten opiskelu suomenkielen oikein kirjoituksesta..

      • Nimenomaan oikein kirjoituksesta.


      • että näin
        gjdhshgzdfzdr kirjoitti:

        Nimenomaan oikein kirjoituksesta.

        varsinkaan kun et itsekään osaa, siis suomen kielen ei ole yhdyssana


    • Kyllä pärjäätte.

      Menkää Alaniassa Isabella hotelliin. Siinä hotellissa kaikki puhuu Suomea.

    • Alanya forever

      Hyvin pärjää!

    • äiti kemistä.

      Ei muuta kuin matkaan.
      Alanyassa on erittäin positiivisia ihmisiä. Ruokalistat on suurimmassa osassa myös suomeksi ja ei tarvitse kuin näyttää listalta mikä numero.

      Kaupoissa on hinnat.

      Jokaisessa kadun kulmassa vaihtoraha pisteitä. Eurot vaan pöytään niin automaattisesti saat takaisin turkin valuuttaa. Tässä tilanteessa ei tarvitse edes puhua.

      Hotelleissa on suomeksi oppaita, retkiä suomeksi. Lisäksi on suomalaiset oppaat jotka kiertävät hotelleissa ja jos jotain kysyttävää tai tarvitsee apua niin he hoitavat.

      • äiti kemistä

        Ja lähes jokaisessa kaupassa jo puhutaan suomea. Ei tarvitse kuin mennä kauppaan niin joku huutaa jo "mita sina haluat, mina autta sinua, mina sinua varten taala"


    • Juu juu

      Toinen äiti lapsineen mukaan, sitten vielä joku vastuullinen nuori :) yksin kolmen lapsen kanssa reissaaminen voi olla raskasta ja haastavaa. Jos mukana on vaikka yksi lapsi joka nukkuu päiväunet niin et voi paria vanhempaa päästää esim altaalle ilman valvontaa....

      • lapsi perhe

        Itse reissaan paljon 2v, 3v, 6v ja 9v lapsien kanssa. Kaksi nuorinta nukkuu päiväunet ja kaksi vanhempaa pystyy samaan aikaan olemaan altaassa. Nykyään kun on lapsiperhehotelleita paljon. Altaaseen pääsee omalta terassilta suoraan. Samalla pystyy vahtimaan kun osa lapsista nukkuu. Turkissa tämä on kovin suosittua.


    • matkaaja

      kyllä pärjää, reissaan lasten kanssa ja yksinhuoltajana.
      jopa tarvittaessa lentokentälle ja hotelliin saa tulkin
      edullisesti, vain pieni lisä maksu.

    • gustavo_1987

      kyllähän, kielitaitoinen alanyassa pärjää, olen itsekkin käynyt joskus alanyassa enkä osaa puhua englantia oikeastaan yhtään, mutta kyllähän kielenkin voi oppia jos siellä asuu vaikka about 20vuotta . tai jotakin sellaista.. mutta, itse olen suunnittelut kyllä , Egyptissä käymistä. siellä vasta olisi hienoja pyramideja yms....ps, hyvää jussia kaikille , vaikka sehän tosin vasta onkin perjantaina, mutta mutta... ken tietäää.............

    • 3 lk 9lk saakka

      Missä sinä olit peruskoulun enkun tuneilla? Oletko koko 7v lintsanut melkeen kaikki tunnit?

    • eikö lapset osaa

      Minkä ikäisiä lapsia, jos jo yläkoulussa niin nehän osaa enkkua.

    • Kyllä pärjää!! Ei muuta kun matkaan vaan. Olen kymmeniä kertoja kulkenut maailmalla yksinkin.Enkä voi kehua kielitaidollani..Pärjännyt olen.

      • Ananassakärmes

        Ihanko jopa yksinäsi olet maailmalla kulkenut. Voi widdu teitä tupajumeja xD


    • Kipa

      Alanyassa pärjäät, monet siellä osaa suomea.

    • Kielitaitoinen

      Osaan kohtuu hyvin englantia, mutta venäläiset eivät osaa. En minäkään puhu venäjää. Silti huorissa on Viipurissa, Pietarissa ja Sipoossa käyty.

      Lapsia en tietenkään matkoilleni ota. He opiskelevat venäjää piraatti GTA5 kautta, jos joskus tulkiksi saisin. Kielitaitoisetpa hyvinkin saa Talvenkin Pornaisissa tuntemaan aurinkomatkaltaa, kun osaa käyttää kieltä.

      • todetkaa ite jos !

        Kielen kanssa pärjää aina,muuten on sitten toinen asia.....sellaisia muniensa kaivelijoita joka paikassa....yök.


    • matkusta1

      Hei olen käynyt muutamia kertoja Turkin alanyassa ja hyvin olen pärjännyt vaikka kielitaitoni on hieman ruosteessa. Turkkilaiset osaa suomea jonkin verran ja ina löytyy joku joka osaa tulkata, jos osaat muutamankin sanan niin sillä tulee hyvin toimeen ja ainahan voi turvautua sanakirjaan.

    • reppu ja reissumies

      Hui minä en uskaltaisi lähteä reppumatkalle Turkkiin pienten lasten kanssa turkkia osaamattomana. Miksi aloittaja et lähtisi matkatoimiston matkalle, pakettimatkoilla ei tarvitse osata edes pyllyä pyyhkiä, sen verran onnettomille matkailijoille pakettimatkat on väsätty.

      • reissunainen.

        Alkup. kirjoittaja ei olekaan lähdössä millekään reppumatkalle. Onpa sinulla ankea kuva muista ihmisistä, et ole sitten maailmalla mitään oppinut...


      • reppu ja reissumies
        reissunainen. kirjoitti:

        Alkup. kirjoittaja ei olekaan lähdössä millekään reppumatkalle. Onpa sinulla ankea kuva muista ihmisistä, et ole sitten maailmalla mitään oppinut...

        Olen katsonut kaikki Matkaoppaat-sarjojen jaksot ja kyllä sellaiseen tulokseen olen tullut.


      • Repskopsmuksmoks
        reppu ja reissumies kirjoitti:

        Olen katsonut kaikki Matkaoppaat-sarjojen jaksot ja kyllä sellaiseen tulokseen olen tullut.

        Pysypä kotonasi ja katsele telkkua vaan. Älä kumminkaan tule puhumaan kuin tietäisit asioista jotain jonkun perskeleen suomitelkkarin perusteella.


    • Just tultiin perheen kanssa sieltä. Suomeehan ne perhana Turkkilaiset solkkaa. Pärjäät vaik et suomee ta englantii osaiskaa.

      • Englaninkielionmaail

        Kyllä se suomi on liian pinnalista


    • määki

      Paremmin Turkissa puhutaan suomea kuin esim. turussa.

      • Ai, häh ?

        No turkkilaisesta toki tuntuu siltä.


    • Huh huh!

      Olen ollut Alanyassa kaksi kertaa. Ekakerralla olin mieheni kanssa, tokalla reissulla mieheni sisaren kanssa. Puhun sujuvasti turistienglantia, joten kielen suhteen ei ollut ongelmia.

      Omiin kokemuksiin perustuen en suosittele islaminuskoiseen maahan matkustamista ilman omaa miespuolista seuralaista, en lasten kanssa tai ilman. Islamisessa maassa ei katsota hyvällä naisten matkustamista ilman läheisen miespuolisen sukulaisen seuraa.

      Kielitaidoton eurooppalainen nainen voi todellakin joutua maassa kiusallisiin tilanteisiin. Meille kävi niin, vaikka olemme keski-ikäisiä rouvia, emme olleet miesseuraa vailla emmekä pukeutuneet tai käyttäytyneet provosoivasti. Kimppataksissa meitä yritettiin kerran peräti kähmiä.

      En tiedä, miten olisimme kielitaidottomina selvinneet.

      • Iyi yolculuklar!

        Mistä ihmeestä on peräisin tuo aataminaikuinen käsitys, ettei ilman miesseuraa saa matkustaa? Älä hulluja puhu. Olet käsittänyt matkallasi kaikki väärin. Ei katsota hyvällä? Taidat itse olla sitä mieltä! Sillä meidän laajalti ja monesti Turkissa matkustanut porukkamme ei ole törmännyt moiseen yksin, kaksin, isommalla tai pienemmällä porukalla. Vai läheinen miessukulainen mukana, kukahan sen siellä tarkistaa :D

        Meillä on yhteensä ruotsin, englannin, saksan ja jopa turkin kielet hallussa. Joillakin tosin ei muuta kuin suomi. Ei ole kielestä kiinni matka todellakaan. Kyllä se oma käytös vaikuttaa eniten ja millaisia typeriä ennakkoluuloja on.

        Kehotan aloittajaa lähtemään reippain mielin matkaan, sanakirjan voi toki ottaa avuksi. Enkun tai turkin. Itse olen ollut neuvomassa ja kirjoittamassa paperille asioita, jotka jotkut epävarmemmat matkailijat ovat halunneet tietää. Aina kannattaa kysyä! Tosin ei näiltä huh huh - mammoilta :D


    • Ei, Ei

      Ei.

      • ---Joo---

        Ei


    • kielinero!!!!!!!!1

      Oon 15 ja sain yläasteen päättötokariin 10 enkusta. HIHIIIIII. Ja ruotsista 9.

    • Kuule kyllä pärjää... jos suurempia ongelmia ,niin kyllä oppaat auttavat ....Alanyassa moni paikallinen puhuu auttavasti suomea !!

    • alexander stubb

      Olethan sinä lukenut sitä pakkoruotsia, jota vähemmistönä oleva ylimyskansa pakottaa suomalaiset lukemaan.
      Muissa maissa opiskellaan englantia, jolla tietysti pärjäisi hyvinkin.

      • opiskelu avartaa

        Kyllä Suomessa opiskellaan myös englantia sen ruotsin lisäksi. Halutessasi voit opiskella lisäksi myös muitakin kieliä. Itsellä hallussa em. lisäksi, saksa, ranska, venäjä ja kreikan perusteet. Itsestähän kaikki on kiinni. On mukava keskustella- ja ymmärtää keskustelua, sekä tekstiä, mm. sanomalehtiä, paikallisten omalla kielellä. Avartaa varmasti matkailua enemmän, kuin ehkä muutaman sanan englanninkielinen keskustelu. Myös palvelu on parempaa ja ystävällisempää, kun osaat paikallista kieltä.


    • Turkinpippurihiha

      Pärjää hyvin.
      Mulla entinen koulukaveri on/oli tyhmä kuin saapas ja ei oppinut edes koskaan kunnolla lukemaan, ajokortin saamisesta puhumattakaan.
      On se pari kertaa Turkkiin matkustanut ja ääliö on osannut tulla vielä takaisin, ikävä kyllä, terkkuja Vesalle.

    • pkele

      Kyllä siellä osataan Suomea. lapsetkin oppivat uusia sanoja: "MISKI SINA SUOMAALAINEN TULLA TURKKI KUN EI OSTA MITÄ; SINÄ EI OLLA RAHAA TARPEEKSI TULLA TURKKI PERKELE".

    • taija1

      Siellä pärjäät selvällä suomenkielellä ja kansainvälisellä käsikielellä. Ei kun rohkeasti vain matkaan!

    • Hyvää matkaa!

      Hotellilla passi tiskiin, ei tarvi sanoaa sanaakaan. Hotellin käyntikortti taksikuskille, ei tarvi sanoa sanaakaan. Ravintolassa on usein kuvat ruokalistalla, osoitat sormella kuvaa tai naapurinpöydän ateriaa ja ei tarvi sanoa sanaakaan. Kaupassa otat tavarat ja viet tiskille, koneella lukee hinta, maksat sen ja ei tarvi sanoa sanaakaan. Kioskissa osoitat tuotetta ja maksat sen, ei tarvi sanoa sanaakaan.

      Sama toimii kaikkialla. Ei ole sellaista tilannetta josta et selviäisi turisteihin tottuneiden ihmisten kesken. Kaikki ymmärtävät sanat taxi, hospital, help, how much ja niin edespäin.

      Se kielitaidon puute ole mikään ongelma.

    • VelmuVille

      Google Translate android-puhelimeen, niin osaa kääntää puheesta, kuvasta ja tekstistä melkein sadalla kielellä.

    • kotimainen

      Mene Ruotsiin :)

    • jätä ne kotiin

      älä mene lasten kanssa heitä häpäisemään! pizzamiehiä on jo täällä sullekkin!

    • 4 + 3

      Ethän sä edes osaa suomea. Turkkilaisen munanko perässä aiot matkustaa sinne? Nämä huoraamismatkat pilaavat suomalaisnaisten maineen kokonaan.

    • Militantti Antti

      Älä lähde kielitaidottomana edes Suomeen matkailemaan! Sua kusetetaan joka käänteessä. Pysy kotona, se on turvallisinta, jos ei ole kerran mitään kielitaitoa!

    • Koskaan en oo puhunut kun huonoa teevee englantia ja on tullut käytyä ainakin 10 eri maassa ja Hyvin olen tullut toimeen :) matkustaminen ei tarvitse muuta kuin rohkeutta :)

    • pauliinas77

      Just oltiin Alanyassa. Ne puhuu siellä tosi hyvin suomea ja viittoa voi loput. Siellä käy niin paljon suomalaisia turisteja, että kuulemma talvisin opiskelevat kieltä. Lisäksi voi sanoa, että euro on siellä niin käypä valuutta, ettei tarvii rahaa vaihtaa.

      • ihania miehiä

        Oih turkkilaiset miehet ovat tulisia ja komeita. Mursuviikset kutittavat ihanasti ja lempi ei sanoja kaipaa.


    • Kreetaa suosittelen

      Pienenä olin pikkusiskon ja äidin kanssa kolmistaan kreetalla. Äiti ei nytkään sano kuin thanks ja helou :D hyvin meni, ihanat appelsiini plantaasit ja kivat huoneistohotellit jossa osa ruuista tehtiin jäi mieleen. :) ei kannata stressata. Otatte lasten kanssa seikkailun kannalta!

    • jnksgdnjlfbgj
    • eeeeeewwwwww

      Kiitos avaustanne, lähden nytkin matkaan YKSIN. Kyllä joku pennut hoitaa (kuvassa) tai sitten on vaan voi voi :D :D D:

    • Kävijä

      Kyllä oli taas asiattomia kommentteja.Olen käynyt Turkissa Yksin ja lasteni kanssa koska se on edullinen ja sää varma loma maa.En ole sinne mennyt koskaan romanssien takia en harrasta irtosuhteita,sehän on itsestä kiinni mitä hakee.Siellähän suhtaudutaan lapsiperheeseen oikein mukavasti ja siinä ei ole mitään perää että ei voisi ilman miestä mennä se nyt kyllä on mielikuvituksen tuotetta.Kyllähän ehdotuksia voi tulla mutta se on varmaa että kyllä ne ymmärtää jos kieltäytyy.Rannathan ovat puhtaita ja ruoka hyvää ja palvella se kansa osaa se on sitten itsestä kiinni jos valitat kaikesta niin kyllä sieltä luksustakin löytyy.Hyvää matkaa!

    • Ei kielitaitoinen

      Kyllä siellä pärjää ilman englannin kieltäkin , ei läheskään kaikki turkkilaisetkaan osaa englannin kieltä. Ruokakaupoissa on hinnat hyllyjen reunassa , paljon muissakin kaupoissa , monissa ravintoloissa on suomenkieliset ruokalistat.
      Basareeissa pitää tinkiä ainakin puolet pois, jos ei halua tinkiä niin ei mene basaarei-
      hin. Kiinteähintaiset ja edullisemmat hinnat on rankadulta seuraavalla kadulla vuorille päin . Yksi vaihtoehto on otatta hotellilta All inclusive paketti .
      Muutama hotelli on varattu kokonaan suomalaisille turisteille.
      Rokeasti vaan matkaan.

    • Fanitan Kanariaa

      Mene Kanarialle. Siellä isoissa lomakohteissa on monissa ravintoloissa suomenkieliset menut ja meno muutenkin lapsille ja yksin matkustavalle naiselle mukavampaa ja turvallisempaa.

    • Alanyyyy

      Turkki on huomattavasti turvallisempi kohde kuin Kanaria. Mene ihmeessä lasten kanssa.
      Itse kävin omatoimimatkalla viimeksi muksujen kanssa 2013 ja kivaa oli. Viittomalla ja sanakirjan kanssa pärjäsi hienosti. Alue jossa oltiin, oli sellainen, ettei siellä kukaan osannut englantia eikä suomea, joten kyllä sitä aina jotkut keinot keksii asioiden selvittämiseksi. Hyvää matkaa teille!

    • Matkaan vaan. Ota hotelli missä on oma allas, mieluiten iso. Lapset viihtyy sielä. Ruokalistat on myös suomeksi. Joku matkatoimiston järjestämä reissu on keskellä lomaa ihan kiva. Kyllä suomella pärjää.

    • eikun menoksi

      Mene pärjäät varmasti,jos jappaset et uskalla mennä minnekkään.

    • oeifsjdklm

      ota sanakirja mukaan :D kyllä se siitä.

    • Sinne vaan

      Ei sitä englannin kielen puhumista tarvitse pelätä, ei se sielläkään äidinkieli ole. Jokainen osaa sen verran että voi tervehtiä, kiittää jne. Suomeksi siellä lukee ruokalistat ja ihme kyllä kun menee kauppaan niin heti kysyvät että oletko suomesta :D Ja ainahan niiden kauppiaiden joku sukulainen asuu suomessa :D Alanyassa kauppiaat on aika päällekäyviä, saattaa siinä hämmentyä ja vielä jos tuntuu ettei osaa sanoa mitään. Turkissa on pienempiä paikkoja jotka olisivat ehkä mukavampia lasten kanssa. Kuten Side esim.

    • Pärkkele

      Alanyassa asuu erään lähteen mukaan noin 1500 Suomalaista. Monet paikallisetkin osaavat suomea jonkin verran ja turistienglannilla pääsee myös erittäin pitkälle joten älä murehdi :)

    • åiti60

      Ei ollut koulussa englantia eikä muitakaan vieraita kieliä. Mutta kyllä olen ulkomailla pärjännyt ja nykyään on tabletti mukana siinä kielenkääntäjä.

    • Jos edes yksi lapsi on sen verran iso että on jo lukenut englantia koulussa, siinähän sinulla on tulkki! Lupaat vaikka jätskin palkaksi jokaisesta vaativammasta tulkkauskerrasta niin johan alko löytymään kielitaitoa. Meijän muksut osasi englantia jo ennen alakoulua, kiitos englanninkielisen lastenohjelmien ja pelien.

    • äippä71

      Ala-asteikäiset puhuu aika hyvin englantia nykyään. Meidän pikkupoikakin halusi ihan itse hoitaa ostoksensa, hyvin osasi. No ei tietenkään tinkinyt, mutta mitä sitä vitosen aurinkolaseista tai teepaidasta tinkimään :) Tilaukset ravintolassa hoiteli itse ja kertoi mitä ei halunnut annokseen, hyvin ymmärsivät.

    • Turkitar

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe