Ensimmäinen vauvavuosi.

mamma.....

Ihastuttaa ja vihastuttaa. Lapsi on rakastettu, toivottu ja haluttu.
Täytyy myöntää että en kuvitellut elämää ihan näin rankaksi. Mitään vaaleanpunaista unelmaa en odottanut. Lapsi on pian 10 kk.
Perinteisesti sairaalasta kotiuduttua vauva vain söi ja nukkui ekat 2 viikkoa. Sen jälkeen alkoi vatsan väänteet. Koliikkia tai ei. Muksu nukkui vaan sylissä, liikkuvassa. Tai imemässä ja pitämässä rintaa tuttina.
3-4 kk iässä helpotti yöitkut kun sai olla rinnalla. Se oli ok että me nukuttiin kaikki. 6 kk iässä unikoulu että äiti sai myös nukkua välillä kokonaisen yön. Pari kuukautta onnea ja autuutta sen suurempia. Mitä nyt päivällä nukuttiin päin h#lvettiä mutta sen kesti koska yöllä nukuttiin. No sitten meni taas yöt levottomaksi. Liikutaan ja tehdään hampaita! Ei nukuta yöllä,itketään ja kitistään. Tässä sitä ollaan. Lasta rakastetaan mutta välillä epätoivon hetkillä vaan miettii että miksi, kaiken sitä kuitenkin tekee.

En hae arvostelevia kommentteja tai niitä välttämättä lainkaan. Jos joku kuitenkin saa aikaan kannustavia sanoja niitä otetaan vastaan. Tai jos kuulosti tutulta, kokemuksia olisi mukava jakaa.

4

274

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • rttwewa

   Ymmärrän, samaisia aikoja eläneenä, ei niin hehkeitä koliikin, korvatulehduskierteiden, unettomien öiden ja huonojen päiväunien jälkeen. Kaikki kertaa kaksi. Olenkin "vitsaillut", että voisin tehdä vaikka viisi lasta, jos loput toimitettaisiin noin 9kk iässä ;) Siinä main on kumpaisenkin lapsen kohdalla elämä alkanut helpottamaan ja se ruusunpunakin pilkoittamaan.

   Itse tajusin vasta puolisen vuotta sitten (lapset nyt 2 ja5), että voi kun olisi niinä pahimpina aikoina ymmärtänyt ajatella, että vuosikin on ihan oikeasti tosi lyhyt aika. Kun olisi ymmärtänyt heittää siivous ja arkihuolet, ylimääräiset stressaamiset "helpottaako tämä ikinä" ja vaan elellä päivä kerrallaan. Kun olisi tajunnut ottaa aikaa myös itselleen enemmän, jotta olisi jaksanut sen ajan ilman hitonmoista stressiä.Näin jälkikäteen ajateltuna se aika kuitenkin meni tosi nopeasti, vaikka tuntui siinä hetkessä ikuisuudelta. Ja niin paljon helpompaa kuin tämä on ollut niiden alkukankeuksien jälkeen, että melkein jo pienesti voisin ajatella kestäväni sen kolmannenkin kerran, nyt paljon viisaampana monen asian suhteen.

   Voimia sinne! Muista, että sinä jaksat kaikkea paljon paremmin, kun otat kunnolla aikaa itsellesikin ja tuuletut jollakin parhaaksi katsomallasi tavalla. Kun olet paremmalla tuulella ja arjessa on muutakin kuin huonot yöt, itkut ja kitinät, olet iloisempi ja se vaikuttaa myös lapseesi!

  • mamma.....

   Hyvinä päivinä sitä ajatteleekin että nauttii vain jokaisesta hetkestä kun aika juoksee niin kovaa vauhtia eteenpäin ja lapsi kasvaa ja kehittyy hurjaa vauhtia.
   Unettomien ja levottomien öiden jälkeen iskee vaan epätoivo ettei tää lopu koskaan.

   Tsemppaavaa on lukea juuri tälläisiä kirjoituksia muilta ja kuulla kokemuksia. Tietää että ei tosiaan ole ainut samojen ongelmien kanssa ja kaikki on lapsen kehitykseen kuuluvaa normaalia "vastoinkäymistä".
   Tyytyväinenhän sitä on että lapsi on terve ja kehittyy, voisi olla paljon huonomminkin.
   Mistä sitä vaan ammentaa voimaa itkuisten ja huonojen yöunien jälkeen.
   Toivotaan että meilläkin helpottaa kun syksy etenee ja viimeistään kun talvi kurkistelee ikkunasta.

   Kiitos sinulle rttwewa!

  • kylläketuttaisi

   Heräsin juuri tähän aamuun, join kupposen kahvia, ja palasin miehen lämpimään syliin, voisinpa ottaa nokoset...

   Ainiin, minähän voin, minullahan ei ole lapsia :)

  • kuunteleva_kirkko

   Tsemppiä toivottelen minäkin kaikille väsyneille vanhemmille! Ei se kestä ikuisesti, vaikka rankkaa onkin. Kyllä siitä selviää! Ulkopuolelta on aina helppo sanoa, että älä stressaa, mutta kyllä tarkoitan sitä todella. Huonon yön jälkeen ei oikeasti tartte saada yhtään mitään tehtyä jos ei jaksa. Sinne perhekahvilaan tai sovituille treffeillekään ei tarvitse lähteä, jos väsyttää. Toki voi olla niinkin päin, että mitä väsyneempi on, sitä enemmän tarvitsee ohjelmaa, jotta päivästä selviää. Jokainen vanhempi osaa varmasti löytää ne keinot, jolla arjesta parhaiten selviää.

   Armahdetaan itseämme ja toisiamme :) Voimia ja siunausta arkeen kaikille vauvaperheille!

   Sinikka-pappi

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   599
   4955
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   575
   4726
  3. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   2476
  4. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   1684
  5. 65
   1673
  6. Abortti on kiellettävä Suomessakin

   Feministinen ajatus raskaudesta, ja sen keskeyttämisestä, jota Suomessa usein tarjoillaan ainoana mahdollisena, on kummallinen. Argumentti, jonka muka
   Maailman menoa
   638
   1277
  7. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   56
   1216
  8. KOSKA MARIN TULEE KAAPISTA ULOS

   Olisi hyvä näyttää esimerkkiä, tosin osallistuminen pride-kulkueeseen on jo hyvä alku...
   Turku
   217
   1208
  9. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   106
   1176
  Aihe