Politiikkaa päivään

pimppaloora

Kuinka paljon teitä kiinnostaa politiikka ja asioihin vaikuttaminen? Itse olen varmaan keskimääräistä aktiivisempi. Vaalien alla puntaroin ehdokkaita, otan muutamiin vaihtoehtoihin sähköpostilla yhteyttä ja kyselen lisää, usein tulee paljon hyviä keskusteluita ja lisätietoa ehdokkaasta.
Seuraan politiikan tapahtumia yleisellä tasolla päivittäin. Joihinkin asioihin pureudun enemmänkin. Otan myös aktiivisesti kantaa oman paikkakuntani asioihin.

Kiinnostaako mahdollisen kumppanin poliittinen suuntaus? Onko poliittinen aktiivisuus hyvä vai huono asia?
Voiko liitto toimia, jos poliittiset näkemykset ovat kovinkin erilaisia?

44

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Silmälaputon

      Kiinnostaako mahdollisen kumppanin poliittinen suuntaus?
      Kyllä kiinnostaa.

      Onko poliittinen aktiivisuus hyvä vai huono asia?
      Se vähän riippuu. Kiihkoaktiivisuus ja silmälaput muille on huono. Olipa suunta mikä tahansa.

      Voiko liitto toimia, jos poliittiset näkemykset ovat kovinkin erilaisia?
      Voi, jos ei ole jyrkkä kanta kummallakaan, vaan näkee hyvää muuallakin kuin omalla suunnalla. Tosin on sellaisia aatteita, joita en voi ymmärtää enkä sietäisi kumppanillani.

    • Naisen mielipiteet

      eivät minua kiinnosta muutenkaan, koska niillä ei ole mitään merkitystä. Ulkonäkö on naisessa tärkeintä.

    • mies 37.

      Seuraan politiikkaa hyvin aktiivisesti. Kumppanin arvoilla on suuri merkitys ja arvot tietysti heijastuvat äänestyskäyttäytymiseen. Eri poliittisten näkemysten takana on erilaiset arvot ja siksi en usko, että hyvin erilaiset poliittiset näkemyksen omaavat tulevat hyvin toimeen keskenään. Toisaalta jos poliittinen kanta/ arvot ovat lähellä toisaan esim. vasemmistoliittolaisella ja vihreällä tai esim. kristillisellä ja perussuomalaisella ei ongelmia eri puolueen kannattamisesta tule.

    • ht ...

      Politiikka sen yleisimmässä muodossaan (äänestäminen) ei pahemmin kiinnosta.

      Vaikka silti voisi ajatella että tietyssä mielessä olen ottanut yhteiskunnallisesti kantaa ja ehkä sitä kautta vaikuttanut joidenkin ihmisten ajatuksiin keskivertokansalaista enemmän. Toisaalta, rehellisesti sanottuna, en usko että mikään on muuttunut niiden omien toimieni myötä. Olen sen verran kyyninen.

      Ehkä onnistun vielä pienen asennemuutoksen joissain ihmisissä aiheuttamaan, jos vain jaksan vielä tulevaisuudessakin sitä yrittää. Asiassa on vielä menossa melkoinen henkinen taistelu mm. kyynisyyden (miksi vaivautua) ja muiden tuntemusten välillä joten lopullista päätöstä tulevasta aktiivisuudestani en ole tehnyt. Seuraavat pari kuukautta näyttää mille kannalle kallistun.

      Eikä kiinnosta kumppaninen poliittinen suuntaus, paitsi siltä osin että jos on kovin poliittisen ääripään ihminen (ja siis muutenkin kovin ääripään ajatuksia omaava). Silloin ei luultavasti olisi kovin houkutteleva kumppani.

    • mielinkielin mies

      Pikemmin jos toinen on aivan out politiikasta, se on turn off. Kyllä nyt jonkun verran jokaisen pitää politiikkaa seurata.

    • Örkki

      En enempää mitä tv uutisist tai radio uutisist kuulee..
      Äänestämässäki olen viimeks käyny silloko ekaakertaa sai äänestää... Piti ny se kokeilla. :D

    • Hmmm...

      Joskus olin kiinnostunut. Nykyään ei juuri kiinnosta enkä enää äänestä. Petyin yhteiskuntaan, kun omakohtaisesti sain kokea suomalaisen yhteiskunnan mieltymyksen korruptioon.

    • Melko perus - seuraan politiikka- ja talousaiheita niissä uutiskanavissa joita käytän, joskus erehdyn lukemaan jonkun yksittäisen vaikuttajan blogia tai selvittämään muuten jonkun "kohun" taustoja. Naamakirjassa muutama poliitikko seurauslistalla, lähinnä eduskunnassa istuvia, mepeistä ja kunnallispoliitikoista en oikein tiedä mitään. Vaalien alla katselen vaaliväittelyjä ja täytän vaalikoneita.

      Periaatteessa näkemykset voisivat olla melko erilaisia, jos toisen näkemyksiä onnistuisi kunnioittamaan, ja tietysti tulla kunnioitetuksi takaisin. Jo "agree to disagree" on aika hyvä pohja. Tietysti jos toinen on hyvä keskustelija, niin pienistä erimielisyyksistä voi saada aikaan kiinnostavaa ajanvietettä. :D

    • Ex PUA

      Kyllä kiinnostaa, mutta pidän sen poissa näistä keskusteluista, jos emme erikseen siitä puhu.

      Itse olen seurustellut naisien kanssa, joista toinen oli enemmän vasemmistoon kallellaan ja toinen oikeistoon (moniarvoinen kokoomus-tyyppi) ja yhtä helvettiähän sellainen on jos vähänkin tuolle alueelle mennään.

      Mikä molempia totta kai yhdisti, oli se että muiden asiat ovat tärkeämpiä kuin meidän. Paitsi jos kyseessä oli nainen itse, silloin totta kai kyseessä oli kansalaisvelvollisuus.

      Poliittinen suuntautuminen tuppaa kertoa paljon naisista.

      Tällä palstalla ne tuntuisivat omaavan sosiaalidarwinistisen ja äärioikeistolaisen näkökulman kaikkeen. Tietysti naisoptiolla varustettuna.

    • Olen mukana oman puolueeni paikallisessa toiminnassa. Ihastukseni ei ole enää mukana mutta seuraa aktiivisesti yhteiskunnallisia asioita ja keskustelemme niistä paljon. Puoluekanta on eri kuin omani.

      • Niin se on

        Sinä olet vihreä tai vasuri, hän on keskustan kannattaja?


      • Nihil & 0
        Niin se on kirjoitti:

        Sinä olet vihreä tai vasuri, hän on keskustan kannattaja?

        Tai kokoomus. Vihreät tai kokoomus.

        Nihilismi tulee läpi.


      • 30+30

        helka = kokoomus
        ihastus = RKP

        Menikö oikein? ;)


    • intj87

      Seuraan melko aktiivisesti politiikkaa ja pyrin äänestämään kaikissa vaaleissa. Viimeisissä EU-vaaleissa tosin jäi välistä kun jätin äänestämisen viime tinkaan. Mulla ehdokkaiden valinta perustuu puhtaasti vaalikoneisiin, vaikka ihan pieniä puolueita en yleensä äänestä, koska en usko ehdokkaiden läpimenoon.

      Kyllä politiikan perusasioiden hallinta on ainakin itselle tärkeä kriteeri parinvalinnassa, koska arvostan älyä ja yleissivistystä. Täysin vastakkaisen arvomaailman omaavaa ihmistä en voi edes harkita kumppaniksi js jotain ihmisestä kertoo sekin jos politiikka ei kiinnosta pätkääkään. Tästä tulee kuva, ettei ihmistä kiinnosta lainkaan yhteiskunnalliset asiat, mikä kertoo älyllisestä laiskuudesta tai sitten ihminen vaan ei usko omiin vaikutusmahdollisuuksiinsa, mikä ei myöskään ole kovin perusteltua. Valitettavan usein tapaa ihmisiä jotka kertovat etteivät äänestä, mutta valittavat jatkuvasti kuinka Suomen päättäjät munaa kaiken. Jotkut ne idiootit on sinne kuitenkin varmaan äänestänyt.

    • En jaksanut lukea ketjusta kuin aloituksen, mutta tottakai vaikuttaa.

      Käytännössä sinkkuna on mahdollista olla demokraatti ja ajaa sitä kautta vähemmistöjen etuja, mutta lähes poikkeuksetta parisuhteessa olevat ovat kokoomuslaisia.

      "Kaikki meille nyt heti, vaikka olisikin muilta pois".

      Tästä esimerkkinä

      -talo/asunto
      -2 autoa
      -lapset ja sitä kautta kaikki mahdolliset tuet
      -mies (useimmiten) paremmin palkattuun duuniin, jotta nainen voi loisia kotona tukien varassa

      Lisäksi pariskunnat harvoin edustavat demokratiaa, koska lähtökohtaisesti kaikki eivät ole enää samanarvoisia, koska ei esimerkiksi kumppania tarvitse etsiä enää.

    • Mulle itselleni on kyllä jossain määrin tärkeää, että kumppania jollain tasolla kiinnostaa politikan tapahtumat.
      Melkoista käännytystyötä joutuisin tekemään, jos mies ei esim. aikoisi äänestää :D
      Ymmärrän kyllä, miksi ihmiset kyynistyy ja lakkaa välittämästä asioista, mutta mun mielestä on tärkeää edes yrittää vaikuttaa.
      Ei pidä sokeasti lampaana odottaa muutoksia, vaan pitää pohtia ja kyseenalaistaa eri vaihtoehtoja.

      Ihan täysin vastakkaiset ajatukset ja fanaattisuus ei tietenkään kiehdo. En jaksaisi kuitenkaan joka päivä joutua puolustelemaan tai perustelemaan valintojani, vaan olisi hyvä omata edes vähän samansuuntaisia ajatuksia asioista.

      • boheemi

        Mikään ei ole niin typerää kuin se, että kaikki ihmiset ÄO:sta riippumatta päästetään vaikuttamaan kaikkeen ja lopulta päätäöksen kaikesta tekee yksi poliittinen elin, vaikka siellä ei ole välttämättä lainkaan kompetenssia ja asiantuntemusta tekemään sitä päätöstä.

        Jotta demokratia voisi oikeasti se pitäisi jakaa pienempiin toimielimiin ja antaa ihmisille oikeus äänestää ja vaikuttaa vain asioihin, joista oikeasti ymmärtävät jotain. Ei ole mitään järkeä, että IT-insinöörin äänellä voidaan vaikuttaa terveydenhuoltoa koskeviin asioihin, kuten ei ole silläkään, että joku vitun luokanopettaja pääsee ihan valtiovarainministeriksi. Tai vaikka sillä, että joku mekaanikko saa äänellään vaikuttaa huumepolitiikkaan, vaikka tajuakaan huumeista ja niihin liittyvistä ongelmista mitään.

        Valitettavasti tälllaisia hajautettua, toisistaan riippumattomia päätöksentekoelimiä ei ole, vaan valta on lopulta edeuskunnalla, mikä on vaan typerää. Tuloksena on sitten näitä pimppalooria, jotka kyllä pääsevat äänestämällä vaikuttamaan vähän joka asiaan, vaikka 95% niistä on asioita, joista nämä pimppaloorat eivät ymmärrä vittuakaan.

        Kuvittele toki jatkossakin ymmärtäväsi niistä jotain. Totuus on silti suurilta päinvastainen.


    • pilattu maa

      Onhan sillä jotain väliä. Itse en kyllä mielellään äänestäisi mitään nykyisistä isoista puolueista. Suomessa ainakaan äänestäjille ei anneta vaihtoehtoja. On vain se yksi EU-linjaus ja siitä ei jousteta. Persutkin on ruvennut lepsuilemaan, jotta pääsisivät hallitukseen. Nykyisen hallituksen päätökset eivät ole Suomen kansan edun mukaisia. Suomella ei ole enää päätäntävaltaa eli sinänsä ihan sama ketä äänestää jatkossa.

    • Rothschildin pankki
      • pilattu maa

        Joo, uusi maailmanjärjestys on tällä hetkellä suurin uhka meille kaikille. Ensitöiksi Suomen pitäisi päästä irti Eurosta ja ennen kaikkea EKP:stä ja luoda oma keskuspankki ja luoda velkavapaata rahaa. Omavaraisuus ja riippumattomuus kunniaan.


    • outsider1

      Politiikka ei kiinnosta, koska sopivia puolueita ei ole. Vihreitä voisi muuten melkein kannattaa, mutta niillä on periaatteellinen kielteinen kanta ydinvoimaan, mikä on mielestäni päätöntä. Se on vain yksi tekniikka jonka hyötyjä ja haittoja pitäisi punnita muita vaihtoehtoja vasten, ei pahuuden materialisoituma.

    • ätmi

      Seuraan riittävästi tietääkseni, että vaaleissa äänestetään virkamiesten käsinukkeja. Tiedän, että nykyisin kaikki ovat ammattipoliitikkoja, joiden ainoa tehtävä on turvata itselleen luottamustehtäviä ja palkintovirkoja. Tiedän, että Suomessa päätöksenteko on jumissa, koska suhteettoman suuri osa äänestäjäkunnasta saa palkkansa verorahoista.

      Tiedän, että Suomen vaaleissa äänestetään aina puoluetta. Se yksi vastarannan kiiski puolueen marginaalista äänestää käskystä aivan samalla tavalla kuin muutkin puolueen edustajat, vaalikoneen vastauksista huolimatta. Tiedän myös olevani yövartijavaltiota halajavine mielipiteineni niin marginaalissa, että äänelläni ei ole nykyisessä tilanteessa mitään väliä. En täten vaivaudu uurnille.

      • boheemi

        Demokratian kankeus on itse asiassa yksi suumpia syitä miksi asioihin ei kinä saada muutosta. Perustuu siihen, että kaikki ihmiset saavat vaikuttaa kaikkiin asioihin ja siten on hyvin vaikea päästä järkeviin tuloksiin, kun yhden ihmisen tietotaso ja ymmärrys ei todellakaan riitä vaikuttamaan kaikkeen mahdolliseen.

        Vaikka idea olisi kuinka helvetin hyvä ja sitä vastaan äänestäminen äärimmäiseen typerää, ei sitä ideaa voida silti toteuttaa jos ei saa saa yli 50% kannatusta. Demokratia luo siis jatkuvasti tilanteita, jossa tyhmät ja tietämättömät ihmiset ovat pahimpia vihollisia ja siksi demokratia tulee aina olemaan paska järjestelmä.

        Suomessa tehtäisiin huomattavasti järkevämpiä ja pitkäjänteisimpiä päätöksiä, jos demokratia lakkautettaisiin vallan ja tehtäisiin esim. Osmo Soininvaarasta diktaattori seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Tulokset olisivat varmasti paljon parempia kuin tyhmän kansan aikaansaannokset demokratian nimissä.


    • Ikisinkkku M

      Tavallaan kiinnostaa mutta koska tiedän jo että ainakin 99% ihmisistä on niin tyhmiä että turha niille on mitään selittää koska niilllä oma kantansa jo on niin en jaksa jauhaa politiikka-aiheista niiden kanssa kun ei se johda mihinkään. Samoin on oikeastaan kaikkien kavereiden ja tuttujenkin kanssa, ei vaan jaksa koko politiikkaa kun se on joko jänkäämistä ja niiden väärässäolemisen osoittamista tai sitten vaikka ne olisi suunnilleen samaa mieltäkin ne haluaa jängätä silti, varsinkin jos ne on kännissä se on rasittavaa, kieltäydyn yleensä siis politiikka-aiheista keskustelemasta.

      En myöskään äänestä tai ole millään tavalla kiinnostunut vaaleistä koska koko äänestyssysteemi on vitsi, suosii turhajulkkiksia ja muita typeryksiä jörkevämpien ehdokkaiden kustannuksella, jos muuttavat semmoiseksi että saa antaa yhden puoltavan ja yhden hylkäävän äänen sitten saattaisin käydäkin jos olisin lähipäivinä nähnyt jonkun torpattavaksi tarpeellisen pällin jossain virnuilemassa.

      Kumppanin suuntaus ja aktiivisuus ei juurikaan haittaa, ehkä siinä tapauksessa voisi vähän ärsyttää jos ihan sekopäänä mamuttaisi, hyysäisi rikollisia ja maailmaoja halaten vaatisi vaikka mitä kaikille ymmärtämättä että rahaa pitää tullakin jostain pelkän pumppaamisen sijaan. kyllä kai se liitto toimia voisi jos kumpainenkaan ei toiselle niitä tuputtaisi ja osaisi pitää politiikan ja kotiasiat erillään.

      • Mua kans ärsyttää se jankuttaminen.
        Politiikasta on kiva keskustella, niin että molemmilla on tasavertainen asema. Siinä vaiheessa kun aletaan käännyttää toista tai mennään henkilökohtaisuuksiin, menee mun mielenkiintoni ja keskustelu jää siihen.

        Joillekin se käännytystyö tuntuu olevan se juttu. Paasataan, valitetaan ja kiihkoillaan jos joku ei ole samaa mieltä.
        Jos porukassa on joku ton tyyppinen, pysyn aiheesta erossa, enkä ota millään tasolla kantaa. En jaksa alkaa inttämään.


      • Ikisinkku M
        pimppaloora kirjoitti:

        Mua kans ärsyttää se jankuttaminen.
        Politiikasta on kiva keskustella, niin että molemmilla on tasavertainen asema. Siinä vaiheessa kun aletaan käännyttää toista tai mennään henkilökohtaisuuksiin, menee mun mielenkiintoni ja keskustelu jää siihen.

        Joillekin se käännytystyö tuntuu olevan se juttu. Paasataan, valitetaan ja kiihkoillaan jos joku ei ole samaa mieltä.
        Jos porukassa on joku ton tyyppinen, pysyn aiheesta erossa, enkä ota millään tasolla kantaa. En jaksa alkaa inttämään.

        Juu juuri noin eli jos se toinenkin on kiihkoilematon mutta omaa kuitenkin mielipiteen josta voi sitten kevyesti keskustella puolesta ja vastaan se voi olla jopa mukavaakin mutta sitten jos liian kiihkeä toinen osapuoli niin eihän siitä mitään tulee varsinkin jos se alkaa jankkaamaan. Eniten oikeastaan tympii semmoiset ihmiset joita ei vielä pari-kolme vuotta sitten haitannut kun yritit selittää jatkuvan velkaantumisen vaaroista yrittävät tänä päivänä takkinsa käännettyään samoja itsestäänselvyyksiä sössöttää sinulle muka uusina tietoina. Ei vaan jaksa niitä enää kun kaikki oleellinen on niille kyllä tullut kerrotuksi, ei vaan halunneet tajuta silloin kun meni hyvin.


    • Gammaromeo

      Kyllähän tuota politiikkaa tulee seurattua. Ei tarvitse miettiä, että mitä puoluetta äänestän, mutta se ketä ehdokasta äänestän on vielä ensi huhtikuun vaaleissa epäselvää. Ihan yhtä laillla voin äänestää kolmekymppistä naista kuin kuusikymppistä miestä.

      Olen seurustellut niin kokoomuksen äänestäjän kuin vasemmistoliiton äänestäjän kanssa. Kummassakin puolueessa on omat hyvät puolensa. Kokoomuksessa tietty kouluttautuneisuus ja perinteisyys ja vasemmistoliitossa perusturvan varassa elävien ja syrjäseutujen ihmisten puolustaminen.

      Yövartijavaltio on terminä hauska, mutta itse olen vahvan julkisen sektorin kannattaja. En oikein voisi kuvitella seurustelevana kasvissyöjän ja kiihkeän autoilun vastustajan kanssa. Tällaisia naisia on tiettyjen puolueiden kannattajissa enemmän.

    • Lähinnä vituttaa niiden tarpeettomien ihmisten(poliitikkojen) spedeilyt.

      Kumppanin poliittisesta suuntautumisesta saa plussaa, jos sattuu olemaan kommari. Siis ajatusmaailmaltaan kommari eikä puolueen jäsenkirjan mukaan. Muuten ei lopulta ole niin väliä, kunhan ei yritä käännyttää minua omaan uskontoonsa(poliittiseen suuntautumiseensa).

    • tiedä sinä se

      Dark.Fear on kuulemma persujen Jussi Halla-Ahon kannattaja.

    • Gammaromeo

      Poliitikko on kova ammatti. Joutuu haukutuksi niin päin naamaa vaalikentillä kuin netin keskustelupalstoilla, vaikka vilpittömästi pyrkisi tekemään parhaansa yhteiskunnan ja jopa maailman hyväksi. Jos on Matti Vanhanen, Sauli Niinistö, Tanja Karpela, Pekka Haavisto tai Mikael Junger niin joutuu retostelluksi seurustelu- ja seksiasioistaan julkisuudessa. Peruskoulu, sairausvakuutus ja kattava sosiaaliturva ovat asioita jotka Suomeen on luotu politiikalla jota kutsutaan kieroksi peliksi avulla.

      • Julkisessa asemassa asettaa itsensä alttiiksi noille retosteluille.
        En ole ihan varma tarvitaanko kaikkien missien, urheilijoiden ja juontajien panostusta meidän eduskuntaan. On siellä kai tällä hetkellä vielä jokunen ihan koulutettukin poliitikko jäljellä.


      • Ex PUA
        pimppaloora kirjoitti:

        Julkisessa asemassa asettaa itsensä alttiiksi noille retosteluille.
        En ole ihan varma tarvitaanko kaikkien missien, urheilijoiden ja juontajien panostusta meidän eduskuntaan. On siellä kai tällä hetkellä vielä jokunen ihan koulutettukin poliitikko jäljellä.

        "On siellä kai tällä hetkellä vielä jokunen ihan koulutettukin poliitikko jäljellä."

        Palstakurppa - check.
        Pitää statusta ehtona ("koulutettu") - check.
        Kateellinen ja katkera kun nuori ja kaunis nainen vie YTM:n - check.


      • Gammaromeo
        pimppaloora kirjoitti:

        Julkisessa asemassa asettaa itsensä alttiiksi noille retosteluille.
        En ole ihan varma tarvitaanko kaikkien missien, urheilijoiden ja juontajien panostusta meidän eduskuntaan. On siellä kai tällä hetkellä vielä jokunen ihan koulutettukin poliitikko jäljellä.

        Asettaa kyllä alttiiksi, mutta voi samalla kysyä että onko oikein että poliitikkojen nais- ja miesasioita sillä lailla suurennuslasin kanssa tutkitaan. Hieman mielikuvituksellisesti on tietysti parasta että poliitikot eivät haksahda johonkin vakoojaan. Poliitikkojan kykyä hoitaa virkaa myös siinä valossa arvioidaan, kuinka he kykenevät hoitamaan oman yksityiselämänsä. Kansanedustajahan on enemmän 24h/vrk oman virkansa harjoittaja kuin jokin muu ei julkisuuden henkilö.


    • boheemi

      SDP, Keskusta ja Kokoomus ovat käytännössä samaa puoluetta eri nimellä. Ihan sama mitä näistä äänestää, luvassa on samaa suurpääoman etua ajavaa politiikkaa.

      Persesuomalaiset sentään uskaltavat vastustaa, mutta valitettavasti kyseessä on persesilmäisesti kiihkoileva junttipuolue, jonka politiikkaa olisi luonnehdittu jo sata vuotta sitten konservatiiviseksi. Persesuomalaisten alaisuudessa vapaus ei lisäänny vaan se pienenee, koska kyseessä on puolue, joka on valmis mihin tahansa kyykytystoimenpiteeseen (jopa väkivaltaisiin), jos muuten ihmisiä ei saada toteuttamaan persesuomalaista ideologiaa.

      Piraattipuolue on puolueista ainoa, jonka voi ainakin linjauksillaan todeta ajavan ennen kaikkea yhteiskunnan etua ilman sokeaa kiihkoilua, mutta paha sanoa tapahtuuko tuo sitten oikeasti kun puolue saa joskus tarpeeksi tukea ja pääsee oikeasti vaikuttamaan asioihin. Äänestän joka tapauksessa piraatteja, vaikak sekään ei täydellinen vaihtoehto.

      • Gammaromeo

        Samassa maailmassa kukin puolue joutuu toimimaan, joten samat realiteetit jokainen puolue joutuu ottamaan huomioon hallitusvastuussa. Ei ole realistisesti kuviteltavissa Nyky-Suomessa että jokin puolue olisi niin suuri, että voisi yksin muodostaa hallituksen. Tästä syystä joudutaan muodostamaan eri puolueiden koalitiohallituksia, joissa joudutaan tekemään puolueiden kesken kompromisseja ja senpä takia ei ulospäin politikka kaikille näy kovin erilaisena on perushallituspohja sitten:

        1) Kok-Sdp
        2) Kok-kesk
        3 Kesk-Sdp

        Ulospäin konsensuspolitiikka näyttäytyy varsin harvoille täysin mieleisenä. Perussuomalaiset ovat nousseet haastamaan kolmea perinteistä valtapuoluetta.

        Politiikkahan on minusta parhaimmillaan hyvää viihdettä. Laskukautena politiikan suosio on luonnollisesti alempana kuin nousukautena ja aikakausi ei muutenkaan ole niin politisoitunut kuin 1918 tai 1960-luvun lopulla. Suomessa on tehty myös paljon hyvää politiikkaa aikain saatossa.


      • ätmi
        Gammaromeo kirjoitti:

        Samassa maailmassa kukin puolue joutuu toimimaan, joten samat realiteetit jokainen puolue joutuu ottamaan huomioon hallitusvastuussa. Ei ole realistisesti kuviteltavissa Nyky-Suomessa että jokin puolue olisi niin suuri, että voisi yksin muodostaa hallituksen. Tästä syystä joudutaan muodostamaan eri puolueiden koalitiohallituksia, joissa joudutaan tekemään puolueiden kesken kompromisseja ja senpä takia ei ulospäin politikka kaikille näy kovin erilaisena on perushallituspohja sitten:

        1) Kok-Sdp
        2) Kok-kesk
        3 Kesk-Sdp

        Ulospäin konsensuspolitiikka näyttäytyy varsin harvoille täysin mieleisenä. Perussuomalaiset ovat nousseet haastamaan kolmea perinteistä valtapuoluetta.

        Politiikkahan on minusta parhaimmillaan hyvää viihdettä. Laskukautena politiikan suosio on luonnollisesti alempana kuin nousukautena ja aikakausi ei muutenkaan ole niin politisoitunut kuin 1918 tai 1960-luvun lopulla. Suomessa on tehty myös paljon hyvää politiikkaa aikain saatossa.

        Nousukaudella ihmisiä ei haittaa se, että politiikka on pelkkää viihdettä. Hommathan sujuu siitä huolimatta. Laskukaudella taas ihmiset haluaisivat päätöksiä ja tekoja. Silloin kärsivällisyys pelleilyn suhteen on vähän kortilla, koska jotain tarttis tehdä.

        Laskukausi perii nousukaudelta ne kaikkein viihdyttävimmät sirkuspellet, jotka tuossa pelleilykisassa parhaiten pärjäsivät. Valitettavasti he eivät sitten muuta osaakaan kuin pelleillä.

        Sitten päälle vielä tämä Euroopan Unioni. Suomalaiset poliitikot ovat alkaneet ilmiselvästi nähdä Suomen vain yhtenä EU:n haarakonttorina ja astinlautana matkalla kohti korkeita virkoja EU:n pääkonttorissa.


    • 999

      Aikansa elänyttä urpoilua koko politiikka, toimivan yhteiskunta tulisi rakentaa puolueettomasti tieteellisten faktojen ja metodien pohjalta, ihan yhtälailla kuin esim auton rakentaminen, epäpätevien ihmisten mielipiteitä ei siellä kuunnella jos autosta halutaan saada toimiva.

      Sama periaate tulisi päteä yhteiskunnan kehittämiessä ja päätösten teossa, monellakohan poliitikolla on mitään ymmärrystä mistä todellisuudessa johtuu rikollisuus, huumeongelmat, köyhyys, sodat jne jne, ja vaikka olisikin, koko homma on suurimmilta osin oman edun tavoittelua ja bisnestä niin seuraamuksista ei välitetä.
      Politiikka on samaa dogmaattista vääntelyä vuodesta toiseen ja samat ongelmat senkus pysyy.

      • Psykowitsi

        Ei kansanedustajat ole Kaikkivaltiaita.


    • SekaSikiö

      Kiinnostaa jonkin verran mitä nyt otsikoissa liikkuu.
      Harvemmin käyn äänestämässä.
      Keskustella aiheesta tuskin syvällisemmin osaisin.

      Kumppanin poliittinen suuntaus kiinnostaisi tiettyyn pisteeseen asti.
      Ääripään kannattaja, joka yrittää minua käännyttää puolelleen jatkuvasti, ei hyväksy minun mielipiteitäni ja niistä mahdollisesti syntyvät kiistat ovat huono juttu.

    • Örkki

      Ei ole Kekkosen jälkee ollu enää kunnon politiikkaa.

    • 19+8

      Ei niillä yksittäisillä ehdokkailla ole niin suurta merkitystä, kuin sillä, mitä puoluetta he edustavat. Jos haluaa vaikuttaa, kannattaa mennä mukaan puolueen toimintaan, jossa voi mahdollisesti vaikuttaa puolueen vaaliohjelmaan ja muuhun linjaukseen.

      Toinen hyvä vaikuttamistapa on hakeutua virkamieheksi. Kaikki puolueet tukeutuvat kuitenkin virkamiehiin, jotka valmistelevat kaikki tarvittavat muutokset.

    • Täytyy tunnustaa etten ole kovinkaan kiinnostunut poliittisista asioista. Äänestämässä kyllä käyn aina kun se aikataulujen puolesta on mahdollista. Nykyään on niin helppo vaalikonettaa itselleen sopiva ehdokas, vaikka ei niin vimpan päälle koko aika näiden tekemisiä tai sanomisia ei jaksaisikaan seurata.

      Jos mies olisi erittäin poliittisesti aktiivinen ja haluaisi puhua politiikasta jatkuvasti, niin voisi tulla jonkinmoisia ongelmia, kun en jaksaisi höpinäänsä välttämättä aina kuunnella, ellei se sitten olisi jostain syystä mielenkiintoisella tavalla esitettyä höpinää.

    • Mua ainakin itseäni kiinnostaa politiikka ja oon äänestänyt aina kaikissa vaaleissa heti siitä lähtien, kun ikä on vaan riittänyt.

      Kyllä mua ainakin hieman kiinnostaa se mahdollisen kumppanin poliittinen suuntaus ja pidän mielestäni sitä poliittista aktiivisuutta enemmänkin vain hyvänä asiana.

      Riippuu varmaan myös siitä, että miten erilaisia ne poliittiset näkemykset ovat sen kumppanin kanssa. Ei mua silti itseäni haittaisi, jos naisella olisi joitakin hieman erilaisia näkemyksiä politiikasta, kunhan nyt ei ole sentään mikään ihan persujen äänestäjä tai heidän kovinkin intomielinen kannattaja.

    • 101% hetero

      Politiikka. Se on homoille

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      94
      4666
    2. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      140
      3153
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      50
      3125
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      403
      2212
    5. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      235
      1368
    6. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      11
      1223
    7. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      76
      1207
    8. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      69
      1122
    9. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      30
      1084
    10. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      114
      1002
    Aihe