Se vielä tulee

toivottavasti

Vastikkeellinen sosiaaliapu.

8

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eipä taida tuollaista olla näköpiirissä - ja yhtenä syynä on, että Suomi on sitoutunut moniin kansainvälisiin sopimuksiin joissa Suomi sitoutuu turvaamaan vastikkeetta kaikille Suomessa asuville ihmisarvoisen elämän.

      • toivottavasti

        Kyllä on poliitikkojen puheissa jo väläytelty tuota. Ainakin kokoomuksen poliitikoilta.


      • pil8797ij

        Eihän noilla sopimuksilla ole mitään merkitystä. Niin moneen kertaan nähty. Jos katsovat että kuulut TYP-töihin niin sittenmenet - tai kärsit ja menet... tai ainakin kärsit.

        Jos taas haluat valittaa asiasta jonnekin... unohda. On aikaa viepää ja vaikeaa eikä varmasti johda haluamaasi tulokseen! Joku puhui joskus jostain EU-tuomioistuimeen valittamisestakin jossain täällä... Arvatkaa vaan onko sielä paperinpyörittelijöillä tekemistä jonkin verran? Kyllä- tuskin asiasi hoituu seuraavan 5 vuoden aikana...


    • 56482

      tulee tulee kunhan valmistelevat ensin tarpeeksi hyvin ettei jo ennakolta synny sossupummien polemiikkia jotta johonkin työntapaiseen joutuvat.

      • plöplöplö

        "tulee tulee kunhan valmistelevat ensin tarpeeksi hyvin ettei jo ennakolta synny sossupummien polemiikkia jotta johonkin työntapaiseen joutuvat."

        Hellanlettats sentään.

        Se on kumma asia tämä työnantajien työvoiman tarve. Jos sitä on ja ilmenee niin siitä kiitellään mairitellaan työnantajaa X, mutta jos sitä ei ole eikä ilmene niin siitä syytellään ja potkitaan kutakin työtön Ö:tä.

        Minusta tuntuisi että jos työnantajilla ei ole työvoimalle tarvetta siinä määrin kuin mitä työvoimaa on tarjolla, niin vika on joko työnantajissa tai sitten ei kenessäkään, sillä jos joku homma vaatii 10 työntekijää niin hulluahan siihen olisi 200 työntekijää ottaa sitä tekemään, mutta oli miten oli missään tapauksessa vika työvoiman tarpeen puuttumisessa ei voi olla työttömäksi joutuneessa työtön x:ssä.

        Onhan että kukaan ei missään firmassa tai työpaikkakeskittymässä koskaan käy ostoskeskuksen liepeillä päiväänsä viettävältä työttömältä Reinolta kysymässä että saadaanko me palkata sinne meidän firmaan yksi työntekijä enemmän kun semmosta sinne tarvittaisiin tai että haittaako se sinua Reino jos me irtisanotaan se Koistinen kun me ei sitä enää mihinkään oikeastaan töissä tarvita.

        Mutta vaikka noin on niin se vaan on sen työttömän Reinon syy että se firma tai työpaikkakeskittymä ei enempää väkeä palkkaa kuin mitä kulloinkin on jo palkannut.

        Ja kun vielä on niin että lyöpä Reino kalliota työtttömyysaika ilmoituksellaan kuinka monta kertaa hyvänsä niin siitä kalliosta ei silti ala virrata vettä Reinon juoda, eikä taivaalta sada mannaa Reunon syödä vaikka kuinka sitä työttömyysaikailmoitusta heiluttelisi, eikä vuokranantaja anna Reinon asua ilmaiseksi niinkauan kuin Reino on työtön, niin pakkohan Reinon on henkensä pitimiksi jostain hynää sen verran saada että henkiriepu säilyy ja se taas on Reinon syy.

        Sitäpaitsi halvemmaksi se kaikille tulee että Reino sen hynän saa työttömyyskorvauksena kuin että Reino ottaa ja lähtee rikoksen teille, sillä työtön Reino kotonaan maksaa vain noin 1/10 siitä mitä linnakundi Reino maksaa vankilassa.

        Ja toisaalla se ei ole milläänlailla jonkun osingoillaeläjä Gunillan syy kun Gunilla ostaa jo 5 sijoitusasunnon valtion korkotuen avulla, Gunilla ei siltikään ole kuormasta syöjä vaikka ei sitä tukea oikeastaan elämänsä säiolyttämiseen tarvi mutta Reino sensijaan on. Hyi sitä Reinoa.


    • I miss those days

      Ennen muonoin oli mahdollista mennä vähäksi aikaa työhön esim. satamaan tai mihinkä tahansa lyhytaikaiseen työhön. Tuo oli parasta sosiaaliapua mitä koskaan on ollut terveelle ja työkuntoiselle ihmiselle. Saattoi jopa tehdä urakalla työtä puoli vuotta ja sitten vaan useaksi kuukaudeksi ulkomaille auringon lämpöön. Those were the days.

    • 166

      näyttää melko samalta kuin on tuo kuntouttava työtoiminta.Ihan on samat sävelet.

    • ennenparemmin

      Oli niin hienoa ennen vanhaan kun meni töihin ja sai niistä palkkaakin, nyt en ole saannu töistä palkaa enään vuosiin ja olen alkanut miettiä jos on järkeä niitä enään tehdä kun ne kuitenkin tuovat lisäkustannuksia joita pieni 9 euron korvaus ei kata omassa tapauksessani.

      Mutta minkäs voit tuntuu että silti haluaisi olla osa tätä yhteiskuntaa työpanoksella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      191
      4469
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      120
      2811
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2264
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      132
      2245
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1952
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1434
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe