Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten töihin päiväkotiin?

Haluan töihin päiväkotiin! Koulutukseni vastaa lastenhoitajaa (oikeasti lastenhoitoon suuntautunut lähihoitaja). Täytetäänkö kaikki lastenhoitajien työsuhteet sukulaisia suosimalla. Eikö tosiaan ole muuta kuin muutamien viikkojen keikkatöitä tarjolla päiväkotiin? Mediassa kuitenkin väitetään ettei päiväkoteihin meinata löytää ammattitaitoista väkeä. Olen ajautunut muunlaisiin hoitajan töihin. Kukapa nyt viitsisi pelkästään keikkatyötä tehdä pitkään. En silti ole menettänyt toivonkipinää unelmatyön saamisesta päiväkodissa. TE JOTKA OLETTE ONNISTUNEET SAAMAAN TYÖPAIKAN PÄIVÄKODISTA, KERTOKAA MITEN TOIMITTE ETTÄ SAITTE TYÖPAIKAN. KERTOKAA MYÖS MILLAISIIN ASIOIHIN KANNATTAA KIINNITTÄÄ HUOMIOTA yhteydenoton, hakemuksen ja haastattelun suhteen.

4

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päiväkotilainen

      Itse sijaistin muutaman vuoden samassa päiväkodissa parin viikon pätkistä muutaman kuukauden pätkiin. Muutaman vuoden kuluttua, oli paikka avoinna ja silloinen esimies pyysi tekemään kirjallisen hakemuksen, jotta voi vakinaistaa paikan (oli yleisesti haussa, niin piti tehdä hakemus, jotta meni lainkiemuroiden mukaan).
      Viimeistään keväällä tulee varmasti sekä määräaikaisia että vakinaisia paikkoja auki, jolloin niitä voi hakea. Toki osaan niistä on varmasti työntekijät jo katsottuna niistä, jotka ovat tehneet sijaisuuksia ja pätkätöitä, koska ovat jo tuttuja henkilöstölle ja lapsille.
      Eipä sitä muuta voi sanoa kuin kertoa omista vahvuuksista ja odotuksista työn suhteen. Olla oma itsensä, mutta myös nöyrä. Aktiivisista työntekijöistä pidetään, mutta rajansa kaikella, liian pian ei pidä alkaa esittämään muutoksia ja kritisoimaan toimintatapoja. Ja jos on jotain kritisoitavaa, niin miettiä miten asiat esittää. Pitää olla valmis joustamaan ja kestää muuttuvia tilanteita.

    • sisukkuutta

      Ensinäkin pitää miettiä missä asuu. Jos paikkakunnalla tai sen lähikunnissa ei oo töitä tarjolla, niin sitten on edessä muutto työn perässä tai vaikka yksityiseksi perhepäivähoitajaksi ryhtyminen (olettaen, että kunnalliseksikaan pphksi ei voi työllistyä ja tietää, että lähialueella on lastenhoitajan tarvetta).
      Esim. pääkaupunki seudulla lastenhoitajansijaisuuksia saa SEURE yrityksen kautta ihan hyvin.

      Kontakteja on hyvä olla, mutta tärkeää on myös että hakemus on persoonallinen ja jollain tavalla erottuu joukosta. On ns. myytävä itsensä työnantajalle hyvänä työntekijänä. Myös haastettelussa rentous ja omana itsenä oleminen on tärkeää, jos vaikuttaa hermostuneelta tai muuten oudolta, niin harvemmin lasten kanssa toimimaan palkataan.. Työ on kuitenkin ihmissuhdetyötä ja pitäisi pystyä olemaan ns. normaali haastattelussa, koska se antaa osviittaa siitä miten sitten toimii työssä ihmisten kanssa.

      Sitten kun sen yhden kerran saa "jalan oven väliin" ja osoittautuu hyväksi työntekijäksi ja mukavaksi työkaveriksi, niin töitä varmasti löytyy uudestaankin, koska suosittelijoita saa helposti.

      Jos tää on tosiaan se ala, millä haluut olla, niin kannattaa vaan laittaa hakemusta ja käydä haastiksissa, eikä saa luovuttaa, vaikka ois vaikeeta. Kyllä työnhaun ahkeruus lopulta palkitaan ja työn antaja saa hyvän työntekijän :)

      • bmwxa

        "Esim. pääkaupunki seudulla lastenhoitajansijaisuuksia saa SEURE yrityksen kautta ihan hyvin" Joo, ehkä, mutta ei kannata tuon varaan laskea, nyt ollaan tarkkoja milloin saa ja miten kauaksi aikaa...saattaa olla tuuripeliä!
        Kunnat säästävät ja keikkalainen on paras mahdollinen säästökohde, ei oteta kun ja jos suinkin pärjää ilman keikkalaisia!


    • sadsaa

      Olet jo valmiiksi epävarma ja jotenkin vihamielinen, huomaatko!
      "Koulutukseni vastaa lastenhoitajaa (oikeasti lastenhoitoon suuntautunut lähihoitaja)" Tiesithän jo koulutusalaa valitessasi että se käy lastenhoitajan paikkoihin päiväkottin! (jos oöisit halunnut vanhuksille, olisit ottanut vanhustenhoidon alaalle ohjaavan, eikö!)
      "Täytetäänkö kaikki lastenhoitajien työsuhteet sukulaisia suosimalla. Eikö tosiaan ole muuta kuin muutamien viikkojen keikkatöitä tarjolla päiväkotiin? "
      Ajat on huonot, mutta ei ne näin kuitenkaan men, normi hakuaikaan hakemuksia sisään, siellähän niitä on mollin sivuilla vaikka kuina ja paljon. Sinne vaan etsimään!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2033
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe