Ideoita jäniksen metsästykseen!

koiratonmies

Kertokaas miten voisi metsästää jänistä ilman koiraa ja yksin muutoin kuin kiertämällä makuuksia.

15

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ruokintapaikalle kyttäämällä.

      • Passiketju

        Ajometsästystä jos on tihentymä alue. Lyhyitä max.300-400m ajomatkoja. 5-7 passimiestä ja 2 ajamaan räikän kanssa.


    • Kävelemällä vaan niin helekutisti. Jos ensilumessa näät tuoreet jälet ja jänis vielä kesävärissä niin ei ole kaukana. Kävele jälkien kohalta ensiksi noin 50 metriä ympyrä ja alat siitä pienentämään lenkkiä. Päivällä nähnyt useasti ojien läheisyydessä ja kiviraunioiden lähellä. Ei tarvii välttämättä koiraa. Hyvin pääsee ampumapaikoille ilmankin. Tietysti koiran kanssa metsästämällä vois olla mielenkiintoisempaa.

    • Etsi tietoa

      Ryhdy tavoittelemaan ymmärrystä luonnosta ja sen kauneudesta. Kun pääset selville biodiversiteetin hupenemisesta ja tajuat, mitä se merkitsee lopulta ihmisenkin kannalta, et enää lähde tappamaan eläimiä hupisi ja harrastuksesi vuoksi. Sinusta tulee luonnon ja elämän suojelija.

      • Voimakkaan jäniskannan aikana ei oo biodiversiteetin kannalta mitään merkitystä ampuuko 1 jäniksen vai 100. Läheskään kaikki metsästäjät ei jäniksiä metsästä.


      • tietääkös

        biodiversiteetti mitä tapahtuu jäniskannan" räjähtäessä" käsiin ?
        jänisrutto tappaa ne kaikki lähes viimeistä myöten joka ikinen kerta.
        eipä tarvi sitä elämää sinunkaan sitten enää suojella.


      • uuuuuuuuuu

        Teidät Luonnonsuojelijat pitäisi viedä metsään ja voidella veripalalla ja katsoo että tunteeko se susi boiversiteettia ei tunne. En minä tätä pahalla mutta itse olen joutunut välikohtaukseen petojen kanssa eikä niissä hienoo jälkee synny. Siksi olenkin päättänyt että tapan sallitut eläimet kun niitä nään ja on sallittu metsästys aika


      • fgghjk

        Moni metsästävä vie saalinsa ruokapöytään mutta valitettavasti suureen metsästäjäjoukkoon mahtuu myös niitä ramboja jotka ampuu huvikseen kaikkea mikä liikkuu, itse metsästän vain tarpeeseen ja laitan riistan itse ruokapöytään ja se ei yleensä ole mikään juhla-ateria vaan tavallista arkiruokaa siinä missä naudan-tai sianlihakin..tai kanan liha. .enemmän naudat, siat ja kanat kärsii ihmeisen tekemisistä kuin riista-eläimet.


    • Versiteetti

      Diversiteettiä ei tosiaankaan tarvita, kun metsästää jäniksiä. Se on kaksi laukausta pum ja pum ja kaato (tai sitten pum (mi)). Kyllä siinä diversiteetti katoaa, kun panee jänistä (pataan).

      • Maltti on valttia

        Jos huomaat jäniksen ennen kun se lähtee karkuun. Pysähdy, mutta nostele jalkojasi kuten kävelisit. Voitat muutaman sekunnin, ja saat ampua paikallaan olevaa jänistä.


      • helppoja tapauksia
        Maltti on valttia kirjoitti:

        Jos huomaat jäniksen ennen kun se lähtee karkuun. Pysähdy, mutta nostele jalkojasi kuten kävelisit. Voitat muutaman sekunnin, ja saat ampua paikallaan olevaa jänistä.

        Parempiakin keinoja on tosin ei huono tuokaan. Jänishän on tarkkailija ja kun sille antaa tarkkailtavaa, mutta ei uhkaa, Niin se pysyy paikoillaan. Lajituntemus on tietenkin tärkeää näissä asioissa, mutta ei niitä kaikille kerrota ..


    • camoflage

      Etsi jäniksen vakituiset polut ja kyttää kiikarikiväärin tai haulikkorihlan kanssa n.75m.n päässä kulkureitistä. Nakkaa haluamaasi kohtaan jänikselle sopivaa purtavaa, että tottuu syömään reitin varrella. Helpottaa postaamista kun teet esim Ghilliepuvun.Muista peittää kasvot ja pidä puku ulkoilmassa, ettei siihen tule ihmisen hajua liikaa. Jänis on tarkka-aistinen eläin ja huomaa muutokset maisemassa, mutta on myös utelias. Muista taustan turvallisuus.

      • höpöhopo

        Keinotekoisen valolähteen käyttö on metsästyksessä kielletty, jänishän syö öisin, ja tänä syksynä aika harvinaisia ovat kuutamot olleet.


      • on on kuutamoa
        höpöhopo kirjoitti:

        Keinotekoisen valolähteen käyttö on metsästyksessä kielletty, jänishän syö öisin, ja tänä syksynä aika harvinaisia ovat kuutamot olleet.

        Kainuussa kuutamoöinä muuan mehtämies houkuttelee jopa Ilvestä kettupillillä.Kanadassa ja varmaan muuallakin on tämä metsästys muoto käytössä.


    • cvghyf

      Puskaan piiloon ja ääntele kuin porkkana, klassikko. ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe