Huijarien pankkitunnusten kalasteluako?

Mistä tässä kyse?

Yritin tuossa mennä tietokoneellani Oma Saunalahti-sivuille. Nyt sieltä tulikin vastaan joku ilmoitus, jossa sanottiin, että pääsen tunnuksillani sisään enää pari kertaa. Pyydettiin antamaan pankkitunnukset, että siellä voidaan tehdä jotain? muutoksia??
Nythän on aina annettu tietoa, että ei mikään yritys kysele ihmisten pankkitunnuksia, kuin huijausmielessä. Siltä tämä nyt tuntuu.
Jos kyseessä olisi oikeasti Saunalahden ilmoitus, niin asia olisi entistäkin pahempi. Se kertoisi siitä, että Saunalahdelta ovat kaikki osaajat ottaneet lopputilin ja lähteneet paremmille paikoille muualle ja nyt ne jäljelle jääneet eivät osaa käyttää entisiä järjestelmiä, joten joutuvat tekemään muutoksia. Mutta, ja tämä on se pahin pointti: Ne eivät teekään muutoksia itse, vaan laittavat taas asiakkaat, kuten nyt minut, tekemään näitä muutoksia heidän puolestaan.
Kyllä nyt koen, että minua hyppyytetään ja kyykytetään pahemman kerran.
Jos ne eivät siellä enää osaa ja hallitse toimivaa ja hyvää järjestelmää, niin kyllä niiden pitäisi palkata väkeä tekemään muutokset itse, eikä vaatia minua lähettelemään pankkitunnuksiani ties mihin. Että joka tapauksessa tässä on jonkinsortin huijaus ja minun hyväksikäyttö meneillään?

18

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1-2

      Pankkitunnuksia ei tietenkään koskaan pidä antaa kenellekään. Ilmoita Saunalahdelle vaikka puhelimella, että heidän sivustonsa kyselee pankkitunnuksia.

      • Mistä tässä on kyse?

        No menen käymään niiden konttorilla, kun vain tulisi aikaa. Olen kyllä lopen kyllästynyt korjailemaan kaikkia niiden aiheuttamia ongelmia.


    • Ihan normaali tunnis

      Et sitten lukenut sitä ilmoitusta kokonaan. OmaSaunalahti palvelu lopetetaan ja sen tunnukset lakkaavat toimimasta, koko järjestelmä yhdistetään Elisan järjestelmään ja jatkossa tarvitset Elisan tunnukset, niiden luomista varten sinun pitää tunnistautua pankkitunnuksilla.

      Ja ei, niitä pankkitunnuksia EI syötetä Saunalahden eikä Elisan sivuille vaan järjestelmä ohjaa sinut oman PANKKISI sivulle jonne syötät ne tunnusluvut. Oma PANKKISI siis varmentaa että olet se kuka väität olevasi ja ilmoittaa senjälkeen Saunalahdelle/Elisalle että tunnistus on OK. Ihan sama systeemi jota käytetään esim. viranomaisten palveluissa (Kela, työkkäri yms.).

      • zzz2

        Tulihan se sieltä... hyvä oma.saunalahti hallintasivusto loppuu ja tilalle tulee Elisan viritys.


    • ei välttämättä.

      Ettei kuitenkin olisi pankkitunnistus mikä on yleinen monella palvelulla, varsinkin liittymäsopimuksissa mutta varmahan en ole kyseisestä tapauksestasi.

    • Mistä tässä on kyse?

      " palvelu lopetetaan ja sen tunnukset lakkaavat toimimasta"

      No niin varmaan. Kun viittaat pankkiin, niin ei pankin toiminnot ole noin avuttomia. Silloin kun pankkikorttini on vanhenemassa, niin pankkini lähettää minulle hyvissä ajoin uuden. Aivan automaattisesti, eikä minun tarvitse tehdä mitään. Pankki pitää huolen entisen päättymisajasta ja uuden lähettämisestä. Samoin on laita verkkopankin tunnuslukukortin kanssa, eli pankki huolehtii kaikesta :-)
      Sitä kutsutaan palveluksi.
      Sitä odottaisin Saunalahdeltakin. Hitto, kun oikein harmittaa ihmisten yksinkertaisuus, että antavat jonkun tuollaisenkin yrityksen, kuin pelkkä puhelinoperaattori Saunalahti, hyppyyttää itseään ja alistuvat täysin palvelun puuttumiseen. Pankki sentään on rahalaitos ja paljon korkeammalla. Pankissa silti on edelleen palvelu parempaa, eli uusimiset tapahtuvat automaattisesti, eikä tarvitse niihin aikaa, eikä vaivaa tuhlata.

      • Lopeta sitten...

        Ratkaisu on hyvin yksinkertainen, lopeta sen palvelun käyttö jos se kerran on mielestäsi noin hankalaa. Ei kukaan pakota käyttämään sitä palvelua.


      • yhteiskunta kritiikk
        Lopeta sitten... kirjoitti:

        Ratkaisu on hyvin yksinkertainen, lopeta sen palvelun käyttö jos se kerran on mielestäsi noin hankalaa. Ei kukaan pakota käyttämään sitä palvelua.

        Oon jo lopettanu n. 4 vuotta sitten. Mutta muistan tapauksen kuitenkin kirkkaana kuin eilispäin. Ajatteletko itse, että epäkohtiin ei pidä puuttua, vai pitääkö, vaikka tämä nyt onkin 4 vuotta vanha uutinen ..

        Mielestäni kaikki on kiinni yhteiskunnasta. Ja olen edelleen samaa mieltä, ja tulen aina olemaankin. Ymmärrätkö. Kaikki päätökset tapahtuvat näin. No sellaista se on kun kaikki eivät ymmärrä.


    • Mistä tässä on kyse?

      " Ei kukaan pakota käyttämään sitä palvelua."

      Heh heh, kiitos, ei kukaan pakota hengittämäänkään :-)

      • v.tun urpolle...

        Jos se nettipalvelun käyttö kerran tuntuu niin vaikealta niin valitse laskutukseen paperilasku ja hoida kaikki muut asiat palvelupisteessä. Hyvin yksinkertainen ratkaisu.

        Ei sitä nettipalvelua välttämättä tarvitse käyttää, se ei todellakaan ole välttämättömyys kuten hengittäminen.


    • tiedot-omianiko

      "Pankkitunnuksia ei tietenkään koskaan pidä antaa kenellekään."

      Kyllä noi pankkienkin sivustot kovasti kyselöö noita tunnuksia en ole antanut koska olen samaa mieltä kanssasi.
      Ei kyllä ole onnistunut laskujen maksukaan tähän asti olen onnistunut selittään et pankkien sivustoilla olevien ongelmien vuoksi en ole voinut maksaa milloin lakkaavat kyselemästä ???

      • kierretään tahkoa

        Minulle pankki lähettää niitä tunnuksia monta kerrallaan, sitten pankki haluaa niitä takaisin yksitellen.
        Luultavasti ne eivät olekkaan minun vaan minä olen jonkinlainen tunnusten kierrättäjä.


    • Bulkkeri

      Liirumlaarum, mihis hukkus se punanen lankakerä?
      Eikös tossa alottaja kuitenni halunnu sitä palveluntynkää, häh?
      Ohan se vähä v*tun heikkoo ollu. Sais Bastulahti vaa alkaa tekee jotai itte.

    • Selvennykseksi nyt vielä kerron saman mitä täällä moni olikin ehtinyt jo sanoa. Elisan ja Elisan Saunalahden itsepalvelukanavia ollaan yhdistämässä ja jatkossa pystyt hallinnoimaan yksillä tunnuksilla kaikkia sinun asiakasnumeroitasi Saunalahden ja Elisan puolella saman tunnuksen alta. Pääset myös jatkossa vanhaan OmaSaunalahti, sekä OmaElisa-palveluun.

      Tuo verkkopankkitunnistautuminen tehdään pankin sivuilla ja näin tunnistamme asiakkaan ja kaikki kyseisen henkilön nimissä olevat asiakkuudet löytyvät jatkossa saman Elisa-tunnuksen alta. Verkkopankkitunnistautumisen voi tehdä siis huoletta, samaa toimintoa käyttää myös moni valtion virasto mm. Kela.

      Mikäli verkkopankkitunnistautumiseen ei ole mahdollisuutta tai sitä ei halua tehdä, voi Elisa-tunnuksen käydä luomassa myös lähimmässä Elisan myymälässä näyttämällä henkilöpapereita.

      Tarkempaa tietoa kirjautumisesta osoitteessa http://asiakastuki.saunalahti.fi/ohje/278/ . :)

      Jussi / Palstatiimi
      http://palsta.elisa.fi

      • Miten se nyt menee ?

        "Pääset myös jatkossa vanhaan OmaSaunalahti"

        Hmm... En muista ihan tarkasti sitä ilmoituksen tekstiä mutta jotain tyyliin "voit kirjautua enää 2 kertaa OmaSaunalahti tunnuksilla" eli aika selvästi kerrottiin että OmaSaunalahti tunnuksien toiminta loppuu ja jatkoa varten PITÄÄ luoda se Elisa-tunnus. Miten se nyt oikeasti menee ? Vai tarkoititko että sillä uudella Elisa-tunnuksella pääsee sinne vanhaan OmaSaunalahti-palveluunkin ?


      • 8-pallox
        Miten se nyt menee ? kirjoitti:

        "Pääset myös jatkossa vanhaan OmaSaunalahti"

        Hmm... En muista ihan tarkasti sitä ilmoituksen tekstiä mutta jotain tyyliin "voit kirjautua enää 2 kertaa OmaSaunalahti tunnuksilla" eli aika selvästi kerrottiin että OmaSaunalahti tunnuksien toiminta loppuu ja jatkoa varten PITÄÄ luoda se Elisa-tunnus. Miten se nyt oikeasti menee ? Vai tarkoititko että sillä uudella Elisa-tunnuksella pääsee sinne vanhaan OmaSaunalahti-palveluunkin ?

        jos se viestintä on todellakin noin epäselvää, niin vaihda operaaattoria.


      • Pää umpeen apina
        8-pallox kirjoitti:

        jos se viestintä on todellakin noin epäselvää, niin vaihda operaaattoria.

        En todellakaan vaihda, en umpisurkeaan suhneraan enkä vielä surkeampaan valehtelevaan denaan.....


    • näinkö näin?

      Kyse lienee siitä epäloogisuudesta, että aina sanotaan, että älä syötä pankkitunnuksia mihinkään, jotka niitä kalastelevat? Myöskin kerrotaan, että luotettavat sivut eivät pankkitunnuksia pyytele, joten kyllä tämä kovin epäloogiselta vaikuttaa, jos itse ensin kerrotaan että niitä tunnuksia ei kannata mihinkään syöttää, jos niitä kyselevät. Ainoastaan _ITSE_ mennä pankin sivulle maksamaan laskuja.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      382
      12609
    2. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      83
      2542
    3. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      60
      2502
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      37
      2037
    5. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      169
      1980
    6. Romaanien ammuskelu

      Romaanit vähän ammuskeli härmän häjy,osu sivullisiin,ja nyt nää romanit ihmettelee miksi heitä ei päästetä ravintoloihin
      Seinäjoki
      137
      1963
    7. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      80
      1927
    8. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      42
      1495
    9. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      22
      1440
    10. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      58
      1424
    Aihe