Mormonin kirjan saaminen

Selkeyttä

Tästä näystä on eri versioita, sillä yksi ja toinen on kirjoittanut Joseph Smithin kertomaa muistiin eikä hän itsekään käyttänyt joka kerta samona sanoja.

1 Profeetta Joseph Smith kertoo Mormonin kirjan esiin tulemisesta omin sanoin:
2 "Syyskuun kahdennenkymmenennenyhdennen päivän — — iltana [1823] — — antauduin rukoilemaan ja anomaan kaikkivaltiaalta Jumalalta — —.
3 Ollessani näin huutamassa avuksi Jumalaa havaitsin huoneeseeni ilmestyvän valon, joka voimistui voimistumistaan, kunnes huone oli valoisampi kuin keskipäivällä, kun samassa vuoteeni viereen ilmestyi persoona, joka seisoi ilmassa, sillä hänen jalkansa eivät koskettaneet lattiaa.
4 Hänellä oli yllään häikäisevän valkoinen väljä viitta. Se oli valkoisempi kuin mikään maanpäällinen, mitä olin milloinkaan nähnyt, enkä usko, että mikään maanpäällinen voitaisiinkaan tehdä niin tavattoman valkoiseksi ja loistavaksi. Hänen kätensä olivat paljaat, samoin hänen käsivartensa hieman ranteiden yläpuolelle; niin myös hänen jalkansa olivat paljaat, kuten hänen säärensäkin olivat vähän nilkkojen yläpuolelle. Myös hänen päänsä ja kaulansa olivat paljaat. Saatoin havaita, ettei hänellä ollut yllään muuta vaatetta kuin tämä viitta, koska se oli auki, niin että saatoin nähdä hänen poveensa.
5 Ei ainoastaan hänen viittansa ollut tavattoman valkoinen, vaan hänen koko olemuksensa oli kuvaamattoman kirkas, ja hänen kasvonsa todella kuin salama. Huoneessa oli tavattoman valoisaa, muttei niin perin kirkasta kuin aivan hänen olemuksensa ympärillä. Kun ensi kerran katsoin häntä, pelkäsin, mutta pian pelkoni väistyi.
6 Hän kutsui minua nimeltä ja sanoi minulle olevansa Jumalan edestä minulle lähetetty sanansaattaja ja että hänen nimensä on Moroni, että Jumalalla oli minulle työ tehtäväksi ja että nimeäni tultaisiin mainitsemaan hyvällä ja pahalla kaikkien kansakuntien, sukujen ja kielten keskuudessa, eli että siitä puhuttaisiin sekä hyvää että pahaa kaikkien ihmisten keskuudessa.
7 Hän sanoi, että oli olemassa talteen pantu kirja, kultalevyihin kirjoitettu, joka kertoi tämän mantereen muinaisista asukkaista ja mistä he olivat lähtöisin. Hän sanoi myös, että siihen sisältyi ikuisen evankeliumin täyteys sellaisena kuin Vapahtaja antoi sen muinaisille asukkaille;
8 edelleen, että oli olemassa kaksi hopeakehyksiin kiinnitettyä kiveä — ja nämä rintakilpeen kiinnitetyt kivet muodostivat niin kutsutut urimin ja tummimin — levyjen mukana talletettuina; ja muinaisina eli entisinä aikoina näiden kivien hallussapitäjät ja käyttäjät olivat näkijöitä; ja että Jumala oli valmistanut ne kirjan kääntämisen tarkoitusta varten.

* * * * * * *

86

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Selkeyttä

      Jatkoa
      9 Vielä hän sanoi minulle, että kun saisin nuo levyt, joista hän oli puhunut — sillä aika, jolloin ne saataisiin, ei ollut vielä täyttynyt — minä en saisi näyttää niitä kenellekään, en myöskään rintakilpeä enkä siinä olevia urimia ja tummimia; ainoastaan niille, joille minun käskettäisiin näyttää ne; jos näyttäisin, minut hävitettäisiin. Hänen kertoessaan minulle levyistä mieleeni avautui näky, niin että saatoin nähdä paikan, johon levyt oli talletettu, ja sen niin selvästi ja tarkasti, että tunsin paikan käydessäni sillä.
      10 Tämän sanoman jälkeen näin valon huoneessa alkavan kokoontua aivan minulle puhuneen persoonan ympärille, ja sitä jatkui, kunnes huone jäi jälleen pimeäksi, paitsi aivan hänen ympäriltänsä, jolloin näin silmänräpäyksellisesti ikään kuin käytävän avautuvan suoraan ylös taivaaseen, ja hän nousi, kunnes hän hävisi kokonaan, ja huone jäi sellaiseksi kuin se oli ollut ennen tämän taivaallisen valon ilmestymistä.
      11 Makasin mietiskellen tätä merkillistä tapahtumaa ja ihmetellen suuresti sitä, mitä tämä epätavallinen sanansaattaja oli kertonut minulle, kun kesken mietiskelyni äkkiä havaitsin huoneeni alkavan valjeta uudelleen, ja hetkessä, kuten minusta tuntui, sama taivaallinen sanansaattaja oli jälleen vuoteeni vierellä.
      12 Hän aloitti ja kertoi uudestaan aivan samat asiat kuin ensimmäisellä käynnillään, ilman vähäisintäkään poikkeamaa; sen tehtyään hän ilmoitti minulle suurista tuomioista, jotka kohtaisivat maata nälänhädän, miekan ja ruttotaudin suurien hävitysten myötä, ja että nämä ankarat tuomiot kohtaisivat maata tämän sukupolven aikana. Nämä asiat kerrottuaan hän nousi jälleen ylös kuten oli tehnyt aikaisemminkin.
      13 Vaikutukset mieleeni olivat tähän mennessä olleet niin syvällisiä, että uni oli kaikonnut silmistäni ja makasin hämmästyksissäni sekä näkemäni että kuulemani vallassa. Mutta kuinka yllätyinkään, kun näin saman sanansaattajan jälleen vuoteeni vierellä ja kuulin hänen vielä kerran kertovan eli toistavan minulle samat asiat kuin aikaisemminkin; ja hän lisäsi varoituksen minulle, sanoen minulle, että Saatana yrittäisi kiusata minua (isäni perheen puutteenalaisten olojen tähden) ottamaan levyt tarkoituksena rikastua. Siitä hän kielsi minua sanoen, että kun saisin levyt, minulla ei saisi olla mielessäni muuta pyrkimystä kuin Jumalan kirkastaminen, eikä minulla saisi olla mitään muuta vaikutinta kuin hänen valtakuntansa rakentaminen; muutoin en voisi saada niitä.
      14 Tämän kolmannen käynnin jälkeen hän nousi jälleen taivaaseen kuten ennenkin, ja minä jäin jälleen pohtimaan juuri kokemani eriskummallisuutta, kun kukko kiekui melkein heti taivaallisen sanansaattajan noustua luotani kolmannen kerran, ja havaitsin, että päivä alkoi sarastaa, niin että keskustelujemme oli täytynyt viedä koko tuo yö.
      15 Pian tämän jälkeen nousin vuoteestani ja, kuten tavallista, lähdin päivän välttämättömiin töihin; mutta kun yritin tehdä työtä kuten muulloinkin, havaitsin voimani niin huvenneiksi, että olin täysin kykenemätön. Isäni, joka työskenteli kanssani, havaitsi jonkin olevan minussa vialla ja käski minun mennä kotiin. Lähdin aikomuksenani mennä talolle, mutta yrittäessäni ylittää sen pellon aidan, jolla olimme, voimani pettivät kokonaan, ja vaivuin avuttomana maahan ja olin hetken aivan tietämätön kaikesta.
      16 Ensimmäinen asia, jonka saatan muistaa, oli ääni, joka puhui minulle kutsuen minua nimeltä. Nostin katseeni ja näin saman sanansaattajan seisovan pääni yläpuolella valon ympäröimänä kuten aikaisemminkin. Sitten hän taas kertoi minulle kaiken, mitä hän oli kertonut minulle edellisenä yönä, ja käski minun mennä isäni luo ja kertoa hänelle näystä ja käskyistä, jotka olin saanut.

      • Selkeyttä

        Jatkoa
        17 Minä tottelin; palasin isäni luokse pellolle ja kerroin hänelle koko asian. Hän vastasi minulle, että se oli Jumalasta ja käski minun mennä ja tehdä niin kuin sanansaattaja oli käskenyt. Lähdin pellolta ja menin paikalle, jossa sanansaattaja oli sanonut minulle levyjen olevan talletettuina; ja paikasta saamani näyn selvyyden vuoksi tunsin sen heti sille saavuttuani.
        18 Lähellä Manchesterin kylää Ontarion piirikunnassa New Yorkissa on huomattavan kokoinen kukkula ja korkein kaikista lähiseudulla. Tämän kukkulan länsilaidalla, lähellä lakea, huomattavan kokoisen kiven alla levyt olivat kivilokeroon talletettuina. Tämä kivi oli paksu ja kupera keskeltä päällyspuolta ja ohuempi reunoilta, niin että keskikohta oli näkyvissä maan pinnalla, mutta koko reuna oli maan peitossa.
        19 Poistettuani maan otin vivun, jonka panin kiven reunan alle, ja hieman ponnistamalla nostin sen ylös. Katsoin sisään ja näin siellä tosiaan levyt, urimin ja tummimin sekä rintakilven, niin kuin sanansaattaja oli kertonut. Lokero, jossa ne olivat, oli muodostettu jonkinlaisella sementillä yhteen liitetyistä kivistä. Lokeron pohjalle oli pantu kaksi kiveä lokeron poikki, ja näiden kivien päällä olivat levyt ja niiden ohessa muut esineet.
        20 Yritin ottaa ne esiin, mutta sanansaattaja kielsi minua, ja minulle ilmoitettiin jälleen, ettei niiden julki tuomisen aika ollut vielä tullut eikä tulisikaan ennen kuin neljän vuoden kuluttua tuosta hetkestä; mutta hän sanoi minulle, että minun piti tulla tuolle paikalle tasan yhden vuoden kuluttua tuosta hetkestä ja että hän tapaisi minut siellä ja että minun pitäisi tehdä niin jatkuvasti, kunnes tulisi aika saada levyt.
        21 Sen mukaisesti, kuten minua oli käsketty, menin aina vuoden kuluttua ja tapasin siellä saman sanansaattajan joka kerta ja sain häneltä jokaisen keskustelumme aikana opetusta ja tietoa siitä, mitä Herra aikoi tehdä ja miten ja millä tavalla hänen valtakuntaansa oli määrä johtaa viimeisinä aikoina.

        * * * * * * *


    • to..

      Uskontoja ja niiden lahkoja on perustettu tuhansia ja näkyjä nähty miljoonia, kaikki kannattajille tosia, tosinaan näkijä itsekin uskoo omaansa, mutta ei aina - ihmislajille ominaista toimintaa .
      Näyt vastaavat pääosin sitä mitä näkijä on omassa uskonnossaan ja kulttuurissaan oppinut, siihen lisätään vain tarinoita ja oppi siitä miten edeltävät uskonnot ovat olleet huonoja tai kokonaan vääriä. Jumala on joko uusi tai entinen tietyin uusin piiirtein.

      • Jep.

        Näin on. Kun taiteilijat alkoivat maalata enkeleille siivet, myös näyissä enkeleillä oli siivet, vaikka Raamatun kirjoittamisen aikaisissa kuvauksissa ei puhuttu siivistä mitään.

        Myös Jeesus, Neitsyt Maria ym. tyypit nähdään sellaisina kuin "näkijä" on tottunut ne taiteessa näkemään.


      • Selkeyttä
        Jep. kirjoitti:

        Näin on. Kun taiteilijat alkoivat maalata enkeleille siivet, myös näyissä enkeleillä oli siivet, vaikka Raamatun kirjoittamisen aikaisissa kuvauksissa ei puhuttu siivistä mitään.

        Myös Jeesus, Neitsyt Maria ym. tyypit nähdään sellaisina kuin "näkijä" on tottunut ne taiteessa näkemään.

        Aivan, on erikseen oikeat näyht ja mielikjuvitus. Joseph Smithin näkemällä enkelillä ei ollut siipi. Hän antoi muinaisen aikakirjan sisältämät levyt ja täytti sen ennustuksen, joka on Ilmestyskirjassa:
        Ilm. 14
        6 Minä näin taas uuden enkelin, joka lensi korkealla taivaan laella. Hänen tehtävänään oli julistaa ikuinen evankeliumi maan asukkaille, kaikille kansoille, heimoille, kielille ja maille. [Ilm. 8:13 | Mark. 13:10 ]

        On aiheellista kysyä, miksi enkelin ennustettiin antavan julistettvaksi evankeliumi KAIKILLE, jos Raanattu olisi riittävä?


      • Näkijä.
        Selkeyttä kirjoitti:

        Aivan, on erikseen oikeat näyht ja mielikjuvitus. Joseph Smithin näkemällä enkelillä ei ollut siipi. Hän antoi muinaisen aikakirjan sisältämät levyt ja täytti sen ennustuksen, joka on Ilmestyskirjassa:
        Ilm. 14
        6 Minä näin taas uuden enkelin, joka lensi korkealla taivaan laella. Hänen tehtävänään oli julistaa ikuinen evankeliumi maan asukkaille, kaikille kansoille, heimoille, kielille ja maille. [Ilm. 8:13 | Mark. 13:10 ]

        On aiheellista kysyä, miksi enkelin ennustettiin antavan julistettvaksi evankeliumi KAIKILLE, jos Raanattu olisi riittävä?

        Oikeita näkyjä ei ole olemassakaan paitsi silmät auki. Joskus toki unet voivat sattumoisin käydä toteen.


      • Selkeyttä
        Näkijä. kirjoitti:

        Oikeita näkyjä ei ole olemassakaan paitsi silmät auki. Joskus toki unet voivat sattumoisin käydä toteen.

        Eikö ole kummallista, että näyn saamisen jälkeen Joseph Smith sai levyt, joissa oli toinen todistus Kristuksesta. Myös kolme muuta saivat nähdä enkelin, joka esitteli heille levyjä ja todisti niistä.Kaikki pysyivät todistuksessaan kuolemaaansa asti:

        KOLMEN SILMINNÄKIJÄN TODISTUS

        1 TIETÄKÖÖT KAIKKI KANSAKUNNAT, suvut, kielet ja kansat, joille tämä kirja tulee, että me Isän Jumalan ja Herramme Jeesuksen Kristuksen armosta olemme nähneet levyt, jotka sisältävät tämän kirjan, joka on aikakirja Nefin kansasta sekä heidän veljistään lamanilaisista ja myös Jeredin kansasta, joka tuli tornilta, josta on puhuttu. Ja me tiedämme myös, että ne on käännetty Jumalan lahjan ja voiman avulla, sillä hänen äänensä on julistanut sen meille; sen tähden me tiedämme varmasti, että kirja on tosi. Ja me todistamme myös, että me olemme nähneet levyissä olevat kaiverrukset; ja ne on näytetty meille Jumalan eikä ihmisen voimalla. Ja me julistamme vakain sanoin, että Jumalan enkeli laskeutui taivaasta ja toi ja asetti levyt silmiemme eteen, että me katsoimme ja näimme ne ja niissä olevat kaiverrukset; ja me tiedämme, että Isän Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armosta me näimme ja todistamme, että tämä on totta. Ja se on ihmeellistä meidän silmissämme. Joka tapauksessa Herran ääni käski meidän todistaa siitä; sen tähden, ollaksemme kuuliaisia Jumalan käskyille, me todistamme tästä. Ja me tiedämme, että jos olemme uskollisia Kristuksessa, me puhdistamme vaatteemme kaikkien ihmisten verestä, ja meidät havaitaan tahrattomiksi Kristuksen tuomioistuimen edessä, ja me saamme asua hänen kanssaan iankaikkisesti taivaissa. Ja kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle, jotka ovat yksi Jumala. Aamen.

        OLIVER COWDERY
        DAVID WHITMER
        MARTIN HARRIS


      • to..
        Selkeyttä kirjoitti:

        Aivan, on erikseen oikeat näyht ja mielikjuvitus. Joseph Smithin näkemällä enkelillä ei ollut siipi. Hän antoi muinaisen aikakirjan sisältämät levyt ja täytti sen ennustuksen, joka on Ilmestyskirjassa:
        Ilm. 14
        6 Minä näin taas uuden enkelin, joka lensi korkealla taivaan laella. Hänen tehtävänään oli julistaa ikuinen evankeliumi maan asukkaille, kaikille kansoille, heimoille, kielille ja maille. [Ilm. 8:13 | Mark. 13:10 ]

        On aiheellista kysyä, miksi enkelin ennustettiin antavan julistettvaksi evankeliumi KAIKILLE, jos Raanattu olisi riittävä?

        Ikuinen evankeliumi on tietenkin se minkä Jeesus julisti ja mikä on UT: ssa, ei se joka tuo uuden jumalan vaimoineen, ikinainnin ja muut uutuudet . Kaikillehan evankeliumi piti julistaa, tuossa vain toistetaan sitä mitä alkukristityt koko ajan tähdensivät . Raamattua ei vielä ollut kun Ilmestyskirja kirjoitettiin .


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Eikö ole kummallista, että näyn saamisen jälkeen Joseph Smith sai levyt, joissa oli toinen todistus Kristuksesta. Myös kolme muuta saivat nähdä enkelin, joka esitteli heille levyjä ja todisti niistä.Kaikki pysyivät todistuksessaan kuolemaaansa asti:

        KOLMEN SILMINNÄKIJÄN TODISTUS

        1 TIETÄKÖÖT KAIKKI KANSAKUNNAT, suvut, kielet ja kansat, joille tämä kirja tulee, että me Isän Jumalan ja Herramme Jeesuksen Kristuksen armosta olemme nähneet levyt, jotka sisältävät tämän kirjan, joka on aikakirja Nefin kansasta sekä heidän veljistään lamanilaisista ja myös Jeredin kansasta, joka tuli tornilta, josta on puhuttu. Ja me tiedämme myös, että ne on käännetty Jumalan lahjan ja voiman avulla, sillä hänen äänensä on julistanut sen meille; sen tähden me tiedämme varmasti, että kirja on tosi. Ja me todistamme myös, että me olemme nähneet levyissä olevat kaiverrukset; ja ne on näytetty meille Jumalan eikä ihmisen voimalla. Ja me julistamme vakain sanoin, että Jumalan enkeli laskeutui taivaasta ja toi ja asetti levyt silmiemme eteen, että me katsoimme ja näimme ne ja niissä olevat kaiverrukset; ja me tiedämme, että Isän Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armosta me näimme ja todistamme, että tämä on totta. Ja se on ihmeellistä meidän silmissämme. Joka tapauksessa Herran ääni käski meidän todistaa siitä; sen tähden, ollaksemme kuuliaisia Jumalan käskyille, me todistamme tästä. Ja me tiedämme, että jos olemme uskollisia Kristuksessa, me puhdistamme vaatteemme kaikkien ihmisten verestä, ja meidät havaitaan tahrattomiksi Kristuksen tuomioistuimen edessä, ja me saamme asua hänen kanssaan iankaikkisesti taivaissa. Ja kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle, jotka ovat yksi Jumala. Aamen.

        OLIVER COWDERY
        DAVID WHITMER
        MARTIN HARRIS

        Ei ole kummallista. Ykiskään mainitsemistasi henkilöistä ei osannut lukea levyjen "tekstiä", joten heidän todistuksellaan eiole mitään arvoa.


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Eikö ole kummallista, että näyn saamisen jälkeen Joseph Smith sai levyt, joissa oli toinen todistus Kristuksesta. Myös kolme muuta saivat nähdä enkelin, joka esitteli heille levyjä ja todisti niistä.Kaikki pysyivät todistuksessaan kuolemaaansa asti:

        KOLMEN SILMINNÄKIJÄN TODISTUS

        1 TIETÄKÖÖT KAIKKI KANSAKUNNAT, suvut, kielet ja kansat, joille tämä kirja tulee, että me Isän Jumalan ja Herramme Jeesuksen Kristuksen armosta olemme nähneet levyt, jotka sisältävät tämän kirjan, joka on aikakirja Nefin kansasta sekä heidän veljistään lamanilaisista ja myös Jeredin kansasta, joka tuli tornilta, josta on puhuttu. Ja me tiedämme myös, että ne on käännetty Jumalan lahjan ja voiman avulla, sillä hänen äänensä on julistanut sen meille; sen tähden me tiedämme varmasti, että kirja on tosi. Ja me todistamme myös, että me olemme nähneet levyissä olevat kaiverrukset; ja ne on näytetty meille Jumalan eikä ihmisen voimalla. Ja me julistamme vakain sanoin, että Jumalan enkeli laskeutui taivaasta ja toi ja asetti levyt silmiemme eteen, että me katsoimme ja näimme ne ja niissä olevat kaiverrukset; ja me tiedämme, että Isän Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armosta me näimme ja todistamme, että tämä on totta. Ja se on ihmeellistä meidän silmissämme. Joka tapauksessa Herran ääni käski meidän todistaa siitä; sen tähden, ollaksemme kuuliaisia Jumalan käskyille, me todistamme tästä. Ja me tiedämme, että jos olemme uskollisia Kristuksessa, me puhdistamme vaatteemme kaikkien ihmisten verestä, ja meidät havaitaan tahrattomiksi Kristuksen tuomioistuimen edessä, ja me saamme asua hänen kanssaan iankaikkisesti taivaissa. Ja kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle, jotka ovat yksi Jumala. Aamen.

        OLIVER COWDERY
        DAVID WHITMER
        MARTIN HARRIS

        Ja lisäksi he valehtelivat nähneensä enkelin ja kuulleensa Herran äänen. Vai järjestikö Smith yläkertaan jonkun "Herran"?


      • Todellista selkeyttä
        to.. kirjoitti:

        Ikuinen evankeliumi on tietenkin se minkä Jeesus julisti ja mikä on UT: ssa, ei se joka tuo uuden jumalan vaimoineen, ikinainnin ja muut uutuudet . Kaikillehan evankeliumi piti julistaa, tuossa vain toistetaan sitä mitä alkukristityt koko ajan tähdensivät . Raamattua ei vielä ollut kun Ilmestyskirja kirjoitettiin .

        Joseph Smithin täytyi olla psykoosissa.


      • Selkeyttä
        to.. kirjoitti:

        Ikuinen evankeliumi on tietenkin se minkä Jeesus julisti ja mikä on UT: ssa, ei se joka tuo uuden jumalan vaimoineen, ikinainnin ja muut uutuudet . Kaikillehan evankeliumi piti julistaa, tuossa vain toistetaan sitä mitä alkukristityt koko ajan tähdensivät . Raamattua ei vielä ollut kun Ilmestyskirja kirjoitettiin .

        Todella näin on: "Ikuinen evankeliumi on tietenkin se minkä Jeesus julisti ja mikä on UT: ssa..." Tuosta evankeliumista kuitenkin luovuttiin ja tilalle tuli ihmisioppi sekä luotiin Raamattuun perustumaton kolminaisuusoppi. Kirkon johtajaksi asettui Rooman keisari, joka nimitti piispoja syjäyttäen apostolisen johdon, jonka Kristus asetti. Sen oli tarkoitus jatkua, mistä on osoituksena, että Juudaksen tilalle valittiin Mattias, jolloin taas oli 12 apostolia. Apostolit surmattiin vainoissa eikä uusia voitu (?) valita olosuhteiden vuoksi.


      • Selkeyttä
        Todellista selkeyttä kirjoitti:

        Joseph Smithin täytyi olla psykoosissa.

        Todellista selkeyttä olen saanut Joseph Smithin kautta palautetusta alkuperäisestä evankeliumista. Ennen sitä uskonnolliset ajatukseni olivat sumussa.


      • Selkeyttä
        !!! kirjoitti:

        Ei ole kummallista. Ykiskään mainitsemistasi henkilöistä ei osannut lukea levyjen "tekstiä", joten heidän todistuksellaan eiole mitään arvoa.

        Ei tarvinnut osata lukea, sillä enkelin ilmestyminen todisti levyjen aitoudesta.


      • Selkeyttä
        !!! kirjoitti:

        Ja lisäksi he valehtelivat nähneensä enkelin ja kuulleensa Herran äänen. Vai järjestikö Smith yläkertaan jonkun "Herran"?

        On vain kuvitelmaasi, että olisivat valehdelleet. Perusteita sinulla ei ole.


      • kukkulankuningas
        Selkeyttä kirjoitti:

        Todella näin on: "Ikuinen evankeliumi on tietenkin se minkä Jeesus julisti ja mikä on UT: ssa..." Tuosta evankeliumista kuitenkin luovuttiin ja tilalle tuli ihmisioppi sekä luotiin Raamattuun perustumaton kolminaisuusoppi. Kirkon johtajaksi asettui Rooman keisari, joka nimitti piispoja syjäyttäen apostolisen johdon, jonka Kristus asetti. Sen oli tarkoitus jatkua, mistä on osoituksena, että Juudaksen tilalle valittiin Mattias, jolloin taas oli 12 apostolia. Apostolit surmattiin vainoissa eikä uusia voitu (?) valita olosuhteiden vuoksi.

        Mihinkä levyjä noin ylipäätään tarvittiin jos JS luki tekstin hatussa olevasta kivestä?


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        On vain kuvitelmaasi, että olisivat valehdelleet. Perusteita sinulla ei ole.

        Jos joku väittäää nähneensä enkeleitä, tietenkin kysymyksessä on valehtelu tai hallusinaatio. Luuletko, että oikeudessa otettaisiin vakavasti henkilö, joka sanoisi nähneensä enkeleitä? Valehtelijana häntä pidettäisiin!


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Todellista selkeyttä olen saanut Joseph Smithin kautta palautetusta alkuperäisestä evankeliumista. Ennen sitä uskonnolliset ajatukseni olivat sumussa.

        Nyt olet unessa.


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Todella näin on: "Ikuinen evankeliumi on tietenkin se minkä Jeesus julisti ja mikä on UT: ssa..." Tuosta evankeliumista kuitenkin luovuttiin ja tilalle tuli ihmisioppi sekä luotiin Raamattuun perustumaton kolminaisuusoppi. Kirkon johtajaksi asettui Rooman keisari, joka nimitti piispoja syjäyttäen apostolisen johdon, jonka Kristus asetti. Sen oli tarkoitus jatkua, mistä on osoituksena, että Juudaksen tilalle valittiin Mattias, jolloin taas oli 12 apostolia. Apostolit surmattiin vainoissa eikä uusia voitu (?) valita olosuhteiden vuoksi.

        Smithin oppi polyteismeineen ja taika-alusvaatteineen on vähintäänkin ihmisoppi.


      • to..
        Selkeyttä kirjoitti:

        Todella näin on: "Ikuinen evankeliumi on tietenkin se minkä Jeesus julisti ja mikä on UT: ssa..." Tuosta evankeliumista kuitenkin luovuttiin ja tilalle tuli ihmisioppi sekä luotiin Raamattuun perustumaton kolminaisuusoppi. Kirkon johtajaksi asettui Rooman keisari, joka nimitti piispoja syjäyttäen apostolisen johdon, jonka Kristus asetti. Sen oli tarkoitus jatkua, mistä on osoituksena, että Juudaksen tilalle valittiin Mattias, jolloin taas oli 12 apostolia. Apostolit surmattiin vainoissa eikä uusia voitu (?) valita olosuhteiden vuoksi.

        Eihän evankeliumi ollut mhinkään kadonnut, apostoleja piti olla 12 hallitsemassa tulevaisuudessa Israelin 12 heimoa .Oliko joku heistä ei-juutalainen ja ympärileikkaamaton? Jeesuksen perustama oppi olisi siis sinusta voinut kaatua maallisiin esteisiin aivan alkumetreillä , eipä olisi ollut hääppönen.

        Mitä ihmisoppiin tulee, uusi jumala vaimoinen on sitä, milloinkaan ei mikään uskonto ole saanut uutta jumalaa 1800 vuotta syntymänsä jälkeen, jumalaa jota uskonnon ensimmäiset julistajat ja pyhät kirjat eivät edes tunne.
        "on vain yksi ainoa Jumala."1.Kor.8:4 näin kunnes Smith hatusta kaivoi lisää , vai oliko se nyt egyptiläisestä papyruksesta, en ole varma.


      • Selkeyttä
        to.. kirjoitti:

        Eihän evankeliumi ollut mhinkään kadonnut, apostoleja piti olla 12 hallitsemassa tulevaisuudessa Israelin 12 heimoa .Oliko joku heistä ei-juutalainen ja ympärileikkaamaton? Jeesuksen perustama oppi olisi siis sinusta voinut kaatua maallisiin esteisiin aivan alkumetreillä , eipä olisi ollut hääppönen.

        Mitä ihmisoppiin tulee, uusi jumala vaimoinen on sitä, milloinkaan ei mikään uskonto ole saanut uutta jumalaa 1800 vuotta syntymänsä jälkeen, jumalaa jota uskonnon ensimmäiset julistajat ja pyhät kirjat eivät edes tunne.
        "on vain yksi ainoa Jumala."1.Kor.8:4 näin kunnes Smith hatusta kaivoi lisää , vai oliko se nyt egyptiläisestä papyruksesta, en ole varma.

        Evankeliumin täyteys oli kadonnut. Yksi tärkeä kadonnut toimitus oli kaste kuolleiden puolesta.. Ainoa kirkko, joka niin menettelee MAP-kirkon lisäksi, on Uusapostolinen kirkko.

        1. Kor. 8
        4 Epäjumalille uhratun lihan syömisestä sanon näin: Me tiedämme, ettei epäjumalia ole olemassa, on vain yksi ainoa Jumala. [5. Moos. 4:35; Mark. 12:29; 1. Kor. 10:19; Ef. 4:5,6]

        Kuten tuosta ilmenee, pointti oli epäjumalien palvonnasta. Sellaiset uskoivat useisiin jumaliin. MAP-kirkossa palvotaan ja uskotaaan vain yhteen Jumalaa, taivaallista Isäämme.

        Jos meillä on taivaallinen Isä, niin täytyy olla Äitikin. Se on looginen välttämättömyys, jota ei ole ilmoitettu oppina, mutta eräässä laulussamme sanotaan: "...siel on Äitikin..."


      • to..
        Selkeyttä kirjoitti:

        Evankeliumin täyteys oli kadonnut. Yksi tärkeä kadonnut toimitus oli kaste kuolleiden puolesta.. Ainoa kirkko, joka niin menettelee MAP-kirkon lisäksi, on Uusapostolinen kirkko.

        1. Kor. 8
        4 Epäjumalille uhratun lihan syömisestä sanon näin: Me tiedämme, ettei epäjumalia ole olemassa, on vain yksi ainoa Jumala. [5. Moos. 4:35; Mark. 12:29; 1. Kor. 10:19; Ef. 4:5,6]

        Kuten tuosta ilmenee, pointti oli epäjumalien palvonnasta. Sellaiset uskoivat useisiin jumaliin. MAP-kirkossa palvotaan ja uskotaaan vain yhteen Jumalaa, taivaallista Isäämme.

        Jos meillä on taivaallinen Isä, niin täytyy olla Äitikin. Se on looginen välttämättömyys, jota ei ole ilmoitettu oppina, mutta eräässä laulussamme sanotaan: "...siel on Äitikin..."

        Oletko todella tapani, teksti on ei tunnu sinulta ?

        Siltä varalta että olet : mikä ihmeen "täyteys"?
        Kyse on epäjumalista ja siinä kerrotaan että niitä ei ole, on vain "yksi ainoa jumala". Eihän se totuus vaihdu, oli kyse mistä hyvänsä. Laki sanoo niin ja Jeesuskin sanoi niin .
        Ihmisajatus näkyy selityksessäsi :"jos meillä on taivaallinen Isä, niin täytyy olla Äitikin. Se on looginen välttämättömyys, jota ei ole ilmoitettu oppina, mutta eräässä laulussamme sanotaan: "...siel on Äitikin..." jos on äiti ja isä täytyy olla isovanhemmat jne Laulut sanovat sitä mitä laulun sanoittaja keksii.Oudolta tuntuu että tuollaisiinkin vetoaisit .


      • to..
        to.. kirjoitti:

        Oletko todella tapani, teksti on ei tunnu sinulta ?

        Siltä varalta että olet : mikä ihmeen "täyteys"?
        Kyse on epäjumalista ja siinä kerrotaan että niitä ei ole, on vain "yksi ainoa jumala". Eihän se totuus vaihdu, oli kyse mistä hyvänsä. Laki sanoo niin ja Jeesuskin sanoi niin .
        Ihmisajatus näkyy selityksessäsi :"jos meillä on taivaallinen Isä, niin täytyy olla Äitikin. Se on looginen välttämättömyys, jota ei ole ilmoitettu oppina, mutta eräässä laulussamme sanotaan: "...siel on Äitikin..." jos on äiti ja isä täytyy olla isovanhemmat jne Laulut sanovat sitä mitä laulun sanoittaja keksii.Oudolta tuntuu että tuollaisiinkin vetoaisit .

        kaste kuolleiden puolesta oli toimitus jota ei koskaan käsketty eikä opetettu Jeesuksen tai apostolien toimesta. Paavali vain kertoi että eräs ryhmä teki niinkin. Missi sitä olisi pitänyt kaikkien alkaa tehdä ?.


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Evankeliumin täyteys oli kadonnut. Yksi tärkeä kadonnut toimitus oli kaste kuolleiden puolesta.. Ainoa kirkko, joka niin menettelee MAP-kirkon lisäksi, on Uusapostolinen kirkko.

        1. Kor. 8
        4 Epäjumalille uhratun lihan syömisestä sanon näin: Me tiedämme, ettei epäjumalia ole olemassa, on vain yksi ainoa Jumala. [5. Moos. 4:35; Mark. 12:29; 1. Kor. 10:19; Ef. 4:5,6]

        Kuten tuosta ilmenee, pointti oli epäjumalien palvonnasta. Sellaiset uskoivat useisiin jumaliin. MAP-kirkossa palvotaan ja uskotaaan vain yhteen Jumalaa, taivaallista Isäämme.

        Jos meillä on taivaallinen Isä, niin täytyy olla Äitikin. Se on looginen välttämättömyys, jota ei ole ilmoitettu oppina, mutta eräässä laulussamme sanotaan: "...siel on Äitikin..."

        Vain yksi Jumala. Kuitenkin heti perään sanot, että on Äitikin. Ja onhan Kristuskin ihan eri Jumala kuin Elohim.

        Matematiikka ei kai ole sinun vahvimpia puoliasi Tapani?


      • Selkeyttä
        to.. kirjoitti:

        kaste kuolleiden puolesta oli toimitus jota ei koskaan käsketty eikä opetettu Jeesuksen tai apostolien toimesta. Paavali vain kertoi että eräs ryhmä teki niinkin. Missi sitä olisi pitänyt kaikkien alkaa tehdä ?.

        Ota huomioon, missä yhteydessä mainittiin kaste kuolleiden puolesta! - Se mainittiin esimerkkinä uskosta kuolleiden ylösnousemiseen. Se ei ole ainoa kohta, jossa viitataan kuolleiden pelastamiseen:

        Se on "mahdollisuus niille, jotka ovat kuolleet saamatta evankeliumin pelastavia toimituksia, saada nämä toimitukset temppelissä, jossa kirkon kelvolliset elossa olevat jäsenet suorittavat ne heidän puolestaan. Kuolleille opetetaan evankeliumia henkimaailmassa, ja he voivat ottaa vastaan toimitukset, jotka suoritetaan heidän puolestaan kuolevaisuudessa.

        Uskolliset kirkon jäsenet tutkivat sukuaan ja laativat sukuselvityksiä määrittääkseen esivanhempiensa nimet ja syntymäajat, niin että näiden puolesta voidaan suorittaa pelastavat toimitukset.

        Sano vangituille: Lähtekää, Jes. 49:9 (Jes. 24:22). Vangituille julistetaan vapautusta, Jes. 61:1 (Luuk. 4:18). Hän kääntää isien sydämet lasten puoleen, Mal. 3:23–24. Kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, Joh. 5:25. Mitä varten sitten jotkut antavat kastaa itsensä kuolleiden puolesta? 1. Kor. 15:29. Kristus saarnasi vankeudessa oleville hengille, 1. Piet. 3:18–20. Sitä varten niillekin, jotka ovat kuolleet, on julistettu evankeliumi, 1. Piet. 4:6." (Pyhien kirjoitusten oppaasta)


      • Selkeyttä
        !!! kirjoitti:

        Vain yksi Jumala. Kuitenkin heti perään sanot, että on Äitikin. Ja onhan Kristuskin ihan eri Jumala kuin Elohim.

        Matematiikka ei kai ole sinun vahvimpia puoliasi Tapani?

        Taas kerran: jumala -sanaa käytetään eri merkityksissä. - Sanojen merkityksen ymmärtämisesi ei aina onnistu.


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Taas kerran: jumala -sanaa käytetään eri merkityksissä. - Sanojen merkityksen ymmärtämisesi ei aina onnistu.

        Jumala-sana on täysin selvä. älä yritä hämätä kaksoiskielelläsi.


      • Selkeyttä
        !!! kirjoitti:

        Jumala-sana on täysin selvä. älä yritä hämätä kaksoiskielelläsi.

        Sinä yrität hämätä (?) sanoen, että "Jumala-sana on täysin selvä", mutta se ei ole, koska jokaista jumaluuden jäsentä voidaan sanoa Jumalaksi ja meitä ihmisiä sanotaan jumaliksi, koska meillä on taivaallinen Isä.


      • to..
        Selkeyttä kirjoitti:

        Ota huomioon, missä yhteydessä mainittiin kaste kuolleiden puolesta! - Se mainittiin esimerkkinä uskosta kuolleiden ylösnousemiseen. Se ei ole ainoa kohta, jossa viitataan kuolleiden pelastamiseen:

        Se on "mahdollisuus niille, jotka ovat kuolleet saamatta evankeliumin pelastavia toimituksia, saada nämä toimitukset temppelissä, jossa kirkon kelvolliset elossa olevat jäsenet suorittavat ne heidän puolestaan. Kuolleille opetetaan evankeliumia henkimaailmassa, ja he voivat ottaa vastaan toimitukset, jotka suoritetaan heidän puolestaan kuolevaisuudessa.

        Uskolliset kirkon jäsenet tutkivat sukuaan ja laativat sukuselvityksiä määrittääkseen esivanhempiensa nimet ja syntymäajat, niin että näiden puolesta voidaan suorittaa pelastavat toimitukset.

        Sano vangituille: Lähtekää, Jes. 49:9 (Jes. 24:22). Vangituille julistetaan vapautusta, Jes. 61:1 (Luuk. 4:18). Hän kääntää isien sydämet lasten puoleen, Mal. 3:23–24. Kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, Joh. 5:25. Mitä varten sitten jotkut antavat kastaa itsensä kuolleiden puolesta? 1. Kor. 15:29. Kristus saarnasi vankeudessa oleville hengille, 1. Piet. 3:18–20. Sitä varten niillekin, jotka ovat kuolleet, on julistettu evankeliumi, 1. Piet. 4:6." (Pyhien kirjoitusten oppaasta)

        kuolleiden kaste mainitaan esimerkkinä ylösnousemususkosta, jotkut uskovat siihen niin että kastavat kuolleensakin. Ylösnousemususko ei kai ollut kaikille selvä koska sitä piti erityisesti tähdentää.

        Paavali ei kehoittanut seuraamaan esimerkkiä eikä Jeesus puhunut halaistua sanaa moisesta toimenpiteestä vaikka kastekäskyn antoikin. Sukuselvityksistä puhumattakaan. Olisiko muinaistenkin pitänyt alkaa selvittää sukujaan?

        Vangitut joille julistetiin vapautta elivät Babyloniassa, eivät olleet kuolleita. Malakia puhuu lain(torah) noudattamisesta, mitenkä se kuuluu kristinuskoon? Ei mitenkään.
        En muista yhtään kertaa saaneeni sinulta sellaista Raamatun kohtaa joka puhuisi siitä asiasta mistä on ollut puhe ja mitä te mormonit väitätte.
        Taivaallisen isän ja äidin jätät käsittelemättä, enkä ihmettele, Raamattu sanoo aivan muuta.


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Sinä yrität hämätä (?) sanoen, että "Jumala-sana on täysin selvä", mutta se ei ole, koska jokaista jumaluuden jäsentä voidaan sanoa Jumalaksi ja meitä ihmisiä sanotaan jumaliksi, koska meillä on taivaallinen Isä.

        Onko Kristus ihan oikea Jumala vai ei? Hyvin yksinkertainen kysymys, johon odotan kerrankin selvää vastausta.


      • Selkeyttä
        !!! kirjoitti:

        Onko Kristus ihan oikea Jumala vai ei? Hyvin yksinkertainen kysymys, johon odotan kerrankin selvää vastausta.

        Kristus on ihan oikea Jumala, kun ymmärretään, mitä sanalla tarkoitetaan. Hän on jumaluuden jäsen ja siksi Jumala kuten Pyhä Henkikin. Taivaallinen Isä on ainoa Jumala, jota rukoilemme ja palvomme ja jolle muut ovat alisteisia. On vain yksi sellainen Jumala.


      • Selkekyttä
        to.. kirjoitti:

        kuolleiden kaste mainitaan esimerkkinä ylösnousemususkosta, jotkut uskovat siihen niin että kastavat kuolleensakin. Ylösnousemususko ei kai ollut kaikille selvä koska sitä piti erityisesti tähdentää.

        Paavali ei kehoittanut seuraamaan esimerkkiä eikä Jeesus puhunut halaistua sanaa moisesta toimenpiteestä vaikka kastekäskyn antoikin. Sukuselvityksistä puhumattakaan. Olisiko muinaistenkin pitänyt alkaa selvittää sukujaan?

        Vangitut joille julistetiin vapautta elivät Babyloniassa, eivät olleet kuolleita. Malakia puhuu lain(torah) noudattamisesta, mitenkä se kuuluu kristinuskoon? Ei mitenkään.
        En muista yhtään kertaa saaneeni sinulta sellaista Raamatun kohtaa joka puhuisi siitä asiasta mistä on ollut puhe ja mitä te mormonit väitätte.
        Taivaallisen isän ja äidin jätät käsittelemättä, enkä ihmettele, Raamattu sanoo aivan muuta.

        Evankeliumi on sama eläville ja kuolleille. Siksi myös kaikki sen toimitukset kuuluvat kaikille. Kuolleet eivät voi saada esim. kastetta muuten kuin sijaisten kautta. Toimitukset on siksi toimitettava elävien kautta maan päällä. Tuihatvuotisen valtakunnan aikana saadaan kaikki tehdyksi.

        Raamatusta puuttuu paljon. Temppeliasiat ovat sellaisia, ettei niitä kerrota ykstyiskohtisesti kaikille, mutta kakillle ne ovat tarjolla. Raamatun kokoajat olivat niitä, jotka elivät jo luoipumuksen ajan kirkossa. He valitsivat teksteistä vain sellaista, jonka he ymmärsivät. Paljon aineistoa hävitettiin.


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Kristus on ihan oikea Jumala, kun ymmärretään, mitä sanalla tarkoitetaan. Hän on jumaluuden jäsen ja siksi Jumala kuten Pyhä Henkikin. Taivaallinen Isä on ainoa Jumala, jota rukoilemme ja palvomme ja jolle muut ovat alisteisia. On vain yksi sellainen Jumala.

        Teillä on siis monta Jumalaa. Asia selvä.


      • to..
        Selkeyttä kirjoitti:

        Kristus on ihan oikea Jumala, kun ymmärretään, mitä sanalla tarkoitetaan. Hän on jumaluuden jäsen ja siksi Jumala kuten Pyhä Henkikin. Taivaallinen Isä on ainoa Jumala, jota rukoilemme ja palvomme ja jolle muut ovat alisteisia. On vain yksi sellainen Jumala.

        Olette polyteistejä vaikka polyteitistisen uskontonne jumalista saa palvoa vain elohimia, joka muorinsa kera asuu Kolobin tienoilla . Elohimia Raamattu ei tunne, ei kukaan sen hahmoista eikä mikään sen teksteistä, vaan jonka Smith keksi antiikin ajan egyptiläisestä papyruksesta. Silti intätte olevanne kristillinen uskonto.

        Raamattu oikein ymmärrettynä ei siis sano, että Jahve on ainoa jumala joka on, oli, tai tulee olemaan, vaan että on monia jumalia, joista Jahve on tuntemattoman elohim-jumalan poika ja vain tätä elohimia saa palvoa. Elohimista tiedetään, vaikka Raamattu ei tiedäkään, koska Smith hänet löysi egyptiläisestä papyruksesta - tarvitsee vain kääntää se toisin kuin mitä siinä sanotaan.

        Elohimilla on vaimo, koska on laulu joka sanoo, että on taivaallinen äiti ja koska on looginen välttämättömyys että jos on isä, täytyy olla äitikin. Kumpaakaan ei tietenkään ole ilman isovanhempia jne , näin se meni antiikin jumalmaailmassakinja muuallakin kunnes ilmaantui eräs pikkukansa joka ymmärsi asiat ihan väärin...


      • to..
        Selkekyttä kirjoitti:

        Evankeliumi on sama eläville ja kuolleille. Siksi myös kaikki sen toimitukset kuuluvat kaikille. Kuolleet eivät voi saada esim. kastetta muuten kuin sijaisten kautta. Toimitukset on siksi toimitettava elävien kautta maan päällä. Tuihatvuotisen valtakunnan aikana saadaan kaikki tehdyksi.

        Raamatusta puuttuu paljon. Temppeliasiat ovat sellaisia, ettei niitä kerrota ykstyiskohtisesti kaikille, mutta kakillle ne ovat tarjolla. Raamatun kokoajat olivat niitä, jotka elivät jo luoipumuksen ajan kirkossa. He valitsivat teksteistä vain sellaista, jonka he ymmärsivät. Paljon aineistoa hävitettiin.

        Kaikki toimitukset kuluvat kaikille? Kasteet ja häät? Ei kuollut saa kastetta vaikka sijainen kastettaisiin, sehän on sinulle jo osoitettu, jos saisi, elävätkin voitaisiin sijaiskastaa. Joku Mekassa tai Medinassa saa herätyksen kuka hänet kastaa , ei kukaan. Sijaiskastettava astukoon tilalle...

        Raamatusta ei voi mitään puuttua koska Raamattu on se joka nyt on ei ole ollut muuta eikä sabluunaa mihin tekstien potää sopia. Jos juutalaiset ja kristityt omissa opeissaan ja niitä kootessaan erehtyivät, silloin Raamattu on tietenkin arvoton ja on varsin pöljää uuden uskonnon siihen vedota. Teillä mormoneilla on omat uudet ilmoitukset, Mormonin kirja , papyrukset ja muut, mihin edes puutteellista Raamattua tarvitsisitte?

        Muinaisia juutalaisia ja kristillisiä Raamatun ulkopuolisia kirjoituksia on löydetty paljon, valitkaa niistä itsellenne sopivat, mikä estää? On hölmöä ja epärehellistä riippua kristinuskon arvovallassa, jos sitä ei oikeastaan tunnusta, vaan laskee sen varaan että muu maailma tunnustaa ja voi itsekin siitä hyötyä.


      • Selkeyttä
        to.. kirjoitti:

        Olette polyteistejä vaikka polyteitistisen uskontonne jumalista saa palvoa vain elohimia, joka muorinsa kera asuu Kolobin tienoilla . Elohimia Raamattu ei tunne, ei kukaan sen hahmoista eikä mikään sen teksteistä, vaan jonka Smith keksi antiikin ajan egyptiläisestä papyruksesta. Silti intätte olevanne kristillinen uskonto.

        Raamattu oikein ymmärrettynä ei siis sano, että Jahve on ainoa jumala joka on, oli, tai tulee olemaan, vaan että on monia jumalia, joista Jahve on tuntemattoman elohim-jumalan poika ja vain tätä elohimia saa palvoa. Elohimista tiedetään, vaikka Raamattu ei tiedäkään, koska Smith hänet löysi egyptiläisestä papyruksesta - tarvitsee vain kääntää se toisin kuin mitä siinä sanotaan.

        Elohimilla on vaimo, koska on laulu joka sanoo, että on taivaallinen äiti ja koska on looginen välttämättömyys että jos on isä, täytyy olla äitikin. Kumpaakaan ei tietenkään ole ilman isovanhempia jne , näin se meni antiikin jumalmaailmassakinja muuallakin kunnes ilmaantui eräs pikkukansa joka ymmärsi asiat ihan väärin...

        Entä miksi meitä ihmisiä sanotaan jumaliksi? Juuri tästä syystä juutalaiset halusivat kiittää Jeesuksen ja samaan tapaan sinäkin, "to", ajattelet ja "kivität" Kristuksen oppiin tukeutuvaa lähimmäistäsi:
        Joh. 10
        29 Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi riistää heitä Isäni kädestä.
        30 Minä ja Isä olemme yhtä."
        31 Juutalaiset alkoivat taas kerätä kiviä kivittääkseen Jeesuksen.
        32 Jeesus sanoi heille: "Minä olen teidän nähtenne tehnyt monta hyvää tekoa, jotka ovat lähtöisin Isästä. Mikä niistä antaa teille aiheen kivittää minut?"
        33 Juutalaiset vastasivat: "Emme me sinua minkään hyvän teon tähden kivitä, vaan jumalanpilkan tähden. Sinä teet itsesi Jumalaksi, vaikka olet ihminen." [3. Moos. 24:16; Mark. 14:64; Joh. 5:18]
        34 Jeesus vastasi: "Eikö teidän laissanne sanota: 'Minä sanoin: te olette jumalia.'? [Ps. 82:6]
        35 Niitä, jotka saivat Jumalan ilmoituksen, sanotaan siis jumaliksi, eikä pyhiä kirjoituksia voi tehdä tyhjäksi.
        36 Isä on minut pyhittänyt ja lähettänyt maailmaan. Kuinka te voitte väittää minun pilkkaavan Jumalaa, kun sanon olevani Jumalan Poika?
        37 Jos minä en tee Isäni tekoja, älkää uskoko minua.
        38 Mutta jos teen, uskokaa tekojani, vaikka ette minua uskoisikaan. Silloin te opitte ymmärtämään, että Isä on minussa ja minä olen Isässä." [Joh. 14:10,11]
        39 Juutalaiset yrittivät taas ottaa Jeesuksen kiinni, mutta hän ei jäänyt heidän käsiinsä. [Joh. 7:30, Joh. 8:20]


      • Selkeyttä
        to.. kirjoitti:

        Kaikki toimitukset kuluvat kaikille? Kasteet ja häät? Ei kuollut saa kastetta vaikka sijainen kastettaisiin, sehän on sinulle jo osoitettu, jos saisi, elävätkin voitaisiin sijaiskastaa. Joku Mekassa tai Medinassa saa herätyksen kuka hänet kastaa , ei kukaan. Sijaiskastettava astukoon tilalle...

        Raamatusta ei voi mitään puuttua koska Raamattu on se joka nyt on ei ole ollut muuta eikä sabluunaa mihin tekstien potää sopia. Jos juutalaiset ja kristityt omissa opeissaan ja niitä kootessaan erehtyivät, silloin Raamattu on tietenkin arvoton ja on varsin pöljää uuden uskonnon siihen vedota. Teillä mormoneilla on omat uudet ilmoitukset, Mormonin kirja , papyrukset ja muut, mihin edes puutteellista Raamattua tarvitsisitte?

        Muinaisia juutalaisia ja kristillisiä Raamatun ulkopuolisia kirjoituksia on löydetty paljon, valitkaa niistä itsellenne sopivat, mikä estää? On hölmöä ja epärehellistä riippua kristinuskon arvovallassa, jos sitä ei oikeastaan tunnusta, vaan laskee sen varaan että muu maailma tunnustaa ja voi itsekin siitä hyötyä.

        Mekassa tai Medinassa herätyksen saanut voi saada kasteen joko omassa maassaan, jos laki sen sallii tai matkustamalla muualle, jossa on valtuuden omaava kastaja. Jos se ei ole mahdollista, niin hän saa kuolemansa jälkeen kasteen sijaisen kautta. Kaikille suodaan tilaisuus. Elävää EI voi sijaiskastaa.

        Onko Jumala kuollut? Näin olisi pakko ajatella, jos olisi näin kuten sanot: "Raamatusta ei voi mitään puuttua koska Raamattu on se joka nyt on ei ole ollut muuta eikä sabluunaa mihin tekstien pitää sopia."

        Raamattu ei ole virheetön. Kun vertaa Matteuksen, Markuksen, Luukkaan ja Johanneksen evankeliumeja, niin voi todeta monia eroavuuksia.

        Mikä sinusta on oikea kristinusko? Maailmassa on tuhansia erilaisia kirkkoja ja suuntia. Mikä niistä on oikea? Se oli aikanaan Kristuksen perustama kirkko oppeineen ja toimituksineen. Entä nyt? Vain yksi voi olla oikea.


      • to..
        Selkeyttä kirjoitti:

        Mekassa tai Medinassa herätyksen saanut voi saada kasteen joko omassa maassaan, jos laki sen sallii tai matkustamalla muualle, jossa on valtuuden omaava kastaja. Jos se ei ole mahdollista, niin hän saa kuolemansa jälkeen kasteen sijaisen kautta. Kaikille suodaan tilaisuus. Elävää EI voi sijaiskastaa.

        Onko Jumala kuollut? Näin olisi pakko ajatella, jos olisi näin kuten sanot: "Raamatusta ei voi mitään puuttua koska Raamattu on se joka nyt on ei ole ollut muuta eikä sabluunaa mihin tekstien pitää sopia."

        Raamattu ei ole virheetön. Kun vertaa Matteuksen, Markuksen, Luukkaan ja Johanneksen evankeliumeja, niin voi todeta monia eroavuuksia.

        Mikä sinusta on oikea kristinusko? Maailmassa on tuhansia erilaisia kirkkoja ja suuntia. Mikä niistä on oikea? Se oli aikanaan Kristuksen perustama kirkko oppeineen ja toimituksineen. Entä nyt? Vain yksi voi olla oikea.

        "Elävää EI voi sijaiskastaa." Ei voi kuolluttakaan. Eihän kuollutta kasteta sen paremmin kuin Abdullahia Mekassa. Jos jokin seremonia on välttämätön jopa kuolleelle, seremonian voi järjestää taivaassa ja sen toimesta joka moisen ehdon on asettanut.
        Se että uskoo jumalan elävän ei tarkoita että jumala on ilmoitusautomaatti joka ilmoittaa uusia sääntöjä, peruu vanhoja ja jopa valehtelee. Raamattu ei tietenkään ole virheetön, mutta ei se merkitse ettei sillä olisi sanomaa tai että Raamatusta puuttuisi jotain .

        Oikea kristinusko on se jota Jeesus julisti, hänestähän kaikki kristinuskossa riippuu, joko hän opetti oikein tai ei. Jos Jeesus erehtyi tai ei johonkin sellaiseen kyennyt mihin olisi pitänyt, silloin hänen sanomansa ei ollut mistään yliluonnollisesta lähteestä .
        En usko että yksikään kristillinen kirkko on luopunut siitä mitä Jeesus opetti, eivät ne julista uutta Kolobin jumalaa eikä uusia "pelastavia seremonioita " , jos joku niin tekee, se ei olekaan kristillinen kirkko vaan väärinkäyttää tuota nimeä .
        Kyllä kaikki kirkot jotka pitäytyvät Jeesuksen sanomassa voivat olla oikeita vaikka ulkoiset tavat tai järjestäytyminen jolla toimivat ja organisoituvat poikkeaisi muista - näin jos Jeesus oli oikeassa. Siitähän se riippuu.Mitään smithejä ei Jeesuksen rinnalle tai avuksi tarvita silloin on ymmärretty kristinusko täysin väärin. Kristinusko ja kristityt ovat yksin Jeesuksen varassa. Miten sinä et voi tätä ymmärtää?


      • to..
        Selkeyttä kirjoitti:

        Entä miksi meitä ihmisiä sanotaan jumaliksi? Juuri tästä syystä juutalaiset halusivat kiittää Jeesuksen ja samaan tapaan sinäkin, "to", ajattelet ja "kivität" Kristuksen oppiin tukeutuvaa lähimmäistäsi:
        Joh. 10
        29 Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi riistää heitä Isäni kädestä.
        30 Minä ja Isä olemme yhtä."
        31 Juutalaiset alkoivat taas kerätä kiviä kivittääkseen Jeesuksen.
        32 Jeesus sanoi heille: "Minä olen teidän nähtenne tehnyt monta hyvää tekoa, jotka ovat lähtöisin Isästä. Mikä niistä antaa teille aiheen kivittää minut?"
        33 Juutalaiset vastasivat: "Emme me sinua minkään hyvän teon tähden kivitä, vaan jumalanpilkan tähden. Sinä teet itsesi Jumalaksi, vaikka olet ihminen." [3. Moos. 24:16; Mark. 14:64; Joh. 5:18]
        34 Jeesus vastasi: "Eikö teidän laissanne sanota: 'Minä sanoin: te olette jumalia.'? [Ps. 82:6]
        35 Niitä, jotka saivat Jumalan ilmoituksen, sanotaan siis jumaliksi, eikä pyhiä kirjoituksia voi tehdä tyhjäksi.
        36 Isä on minut pyhittänyt ja lähettänyt maailmaan. Kuinka te voitte väittää minun pilkkaavan Jumalaa, kun sanon olevani Jumalan Poika?
        37 Jos minä en tee Isäni tekoja, älkää uskoko minua.
        38 Mutta jos teen, uskokaa tekojani, vaikka ette minua uskoisikaan. Silloin te opitte ymmärtämään, että Isä on minussa ja minä olen Isässä." [Joh. 14:10,11]
        39 Juutalaiset yrittivät taas ottaa Jeesuksen kiinni, mutta hän ei jäänyt heidän käsiinsä. [Joh. 7:30, Joh. 8:20]

        Tuo Johanneksen evankeliumin kohtahan kertoo että ihmiset heprealaisen Raamatun mukaan EIVÄT ole jumalia ja kaiken kukkuraksi siinä Jeesus laitetaan hyvin oppimattomaksi hän ei edes ymmärrä psalmien ja toran eroa eikä tuon mukaan olisi lukenut ko. psalmia loppuun asti .Ihmiset eivät siinä osoittaudu jumaliksi vaan kaananilaisjumalat kuoleviksi ihmisiksi, runon lopussa he kuolevat. Montako kertaa tämäkin on käyty läpi?

        En kivitä Jeesuksen oppiin uskovia päin vastoin, mutta te mormonit ette näy tuntevan Raamattua lainkaan, jotta uskoisi Smithin oppeihin niin täytyykin toimia, koska pitää tehdä valinta: joko Smith tai Jeesus.


      • Kannattaa tutustua
        to.. kirjoitti:

        Tuo Johanneksen evankeliumin kohtahan kertoo että ihmiset heprealaisen Raamatun mukaan EIVÄT ole jumalia ja kaiken kukkuraksi siinä Jeesus laitetaan hyvin oppimattomaksi hän ei edes ymmärrä psalmien ja toran eroa eikä tuon mukaan olisi lukenut ko. psalmia loppuun asti .Ihmiset eivät siinä osoittaudu jumaliksi vaan kaananilaisjumalat kuoleviksi ihmisiksi, runon lopussa he kuolevat. Montako kertaa tämäkin on käyty läpi?

        En kivitä Jeesuksen oppiin uskovia päin vastoin, mutta te mormonit ette näy tuntevan Raamattua lainkaan, jotta uskoisi Smithin oppeihin niin täytyykin toimia, koska pitää tehdä valinta: joko Smith tai Jeesus.

        Niin, Tapani, miksi et lukenut kunnolla Psalmia:

        6 Kuulkaa! Vaikka olette jumalia,
        kaikki tyynni Korkeimman poikia,
        7 te kuolette niin kuin ihminen kuolee, sorrutte kuin vallasta syösty ruhtinas!"
        8 Nouse, Jumala, saata maan päällä oikeus kunniaan! Sinun ovat kaikki kansat.
        ...
        18 Saakoot he osakseen ainaisen pelon ja pilkan,
        saakoot kunniattoman lopun.
        19 Vielä he tietävät, että sinä olet Herra, ainoa Jumala, maailman valtias!


      • Selkeyttä
        Kannattaa tutustua kirjoitti:

        Niin, Tapani, miksi et lukenut kunnolla Psalmia:

        6 Kuulkaa! Vaikka olette jumalia,
        kaikki tyynni Korkeimman poikia,
        7 te kuolette niin kuin ihminen kuolee, sorrutte kuin vallasta syösty ruhtinas!"
        8 Nouse, Jumala, saata maan päällä oikeus kunniaan! Sinun ovat kaikki kansat.
        ...
        18 Saakoot he osakseen ainaisen pelon ja pilkan,
        saakoot kunniattoman lopun.
        19 Vielä he tietävät, että sinä olet Herra, ainoa Jumala, maailman valtias!

        Juuri niin kuten psalmissa sanotaan:
        "6 Kuulkaa! Vaikka olette jumalia,
        kaikki tyynni Korkeimman poikia,..."

        Huom.: me olemme jumalia! Mitä ihmettelet?


      • Selkeyttä
        to.. kirjoitti:

        Tuo Johanneksen evankeliumin kohtahan kertoo että ihmiset heprealaisen Raamatun mukaan EIVÄT ole jumalia ja kaiken kukkuraksi siinä Jeesus laitetaan hyvin oppimattomaksi hän ei edes ymmärrä psalmien ja toran eroa eikä tuon mukaan olisi lukenut ko. psalmia loppuun asti .Ihmiset eivät siinä osoittaudu jumaliksi vaan kaananilaisjumalat kuoleviksi ihmisiksi, runon lopussa he kuolevat. Montako kertaa tämäkin on käyty läpi?

        En kivitä Jeesuksen oppiin uskovia päin vastoin, mutta te mormonit ette näy tuntevan Raamattua lainkaan, jotta uskoisi Smithin oppeihin niin täytyykin toimia, koska pitää tehdä valinta: joko Smith tai Jeesus.

        Siinä sanotaan: "6 Kuulkaa! Vaikka olette jumalia,
        kaikki tyynni Korkeimman poikia,.." Siis: OLETTE jumalia.

        Miten voit silti sanoa muuta eli näin: ".. ihmiset heprealaisen Raamatun mukaan EIVÄT ole jumalia..."

        Et näköjään edelleenkään ymmärrä, että jumala -sanaa käytetään eri merkityksissä. Ei ihmisen tarvitse olla kuolematon ollakseen jumala, kun tarkoitetaan, että ihmiset ovat Korkeimman lapsia.


      • Selkeyttä
        to.. kirjoitti:

        "Elävää EI voi sijaiskastaa." Ei voi kuolluttakaan. Eihän kuollutta kasteta sen paremmin kuin Abdullahia Mekassa. Jos jokin seremonia on välttämätön jopa kuolleelle, seremonian voi järjestää taivaassa ja sen toimesta joka moisen ehdon on asettanut.
        Se että uskoo jumalan elävän ei tarkoita että jumala on ilmoitusautomaatti joka ilmoittaa uusia sääntöjä, peruu vanhoja ja jopa valehtelee. Raamattu ei tietenkään ole virheetön, mutta ei se merkitse ettei sillä olisi sanomaa tai että Raamatusta puuttuisi jotain .

        Oikea kristinusko on se jota Jeesus julisti, hänestähän kaikki kristinuskossa riippuu, joko hän opetti oikein tai ei. Jos Jeesus erehtyi tai ei johonkin sellaiseen kyennyt mihin olisi pitänyt, silloin hänen sanomansa ei ollut mistään yliluonnollisesta lähteestä .
        En usko että yksikään kristillinen kirkko on luopunut siitä mitä Jeesus opetti, eivät ne julista uutta Kolobin jumalaa eikä uusia "pelastavia seremonioita " , jos joku niin tekee, se ei olekaan kristillinen kirkko vaan väärinkäyttää tuota nimeä .
        Kyllä kaikki kirkot jotka pitäytyvät Jeesuksen sanomassa voivat olla oikeita vaikka ulkoiset tavat tai järjestäytyminen jolla toimivat ja organisoituvat poikkeaisi muista - näin jos Jeesus oli oikeassa. Siitähän se riippuu.Mitään smithejä ei Jeesuksen rinnalle tai avuksi tarvita silloin on ymmärretty kristinusko täysin väärin. Kristinusko ja kristityt ovat yksin Jeesuksen varassa. Miten sinä et voi tätä ymmärtää?

        Ei kuollutta kastetakaan vaan sijainen hänen puolestaan.

        Kaikki kirkot eivät voi olla oikeita, sillä "Kristus ei ole jaettu".
        1. Kor. 1:13
        Onko Kristus jaettu? Onko ehkä Paavali ristiinnaulittu teidän puolestanne? Paavalinko nimeen teidät on kastettu?


      • to..
        Selkeyttä kirjoitti:

        Ei kuollutta kastetakaan vaan sijainen hänen puolestaan.

        Kaikki kirkot eivät voi olla oikeita, sillä "Kristus ei ole jaettu".
        1. Kor. 1:13
        Onko Kristus jaettu? Onko ehkä Paavali ristiinnaulittu teidän puolestanne? Paavalinko nimeen teidät on kastettu?

        Aivan, sijainen kastetaan toista kertaa ja kuollutta ei kertaakaan.
        Ei ole jaettu, Jeesus varmaan kuulu kaikille jotka ovat ottaneet hänet vastaan ja elävät ottavat vastaan .


      • to..
        Selkeyttä kirjoitti:

        Siinä sanotaan: "6 Kuulkaa! Vaikka olette jumalia,
        kaikki tyynni Korkeimman poikia,.." Siis: OLETTE jumalia.

        Miten voit silti sanoa muuta eli näin: ".. ihmiset heprealaisen Raamatun mukaan EIVÄT ole jumalia..."

        Et näköjään edelleenkään ymmärrä, että jumala -sanaa käytetään eri merkityksissä. Ei ihmisen tarvitse olla kuolematon ollakseen jumala, kun tarkoitetaan, että ihmiset ovat Korkeimman lapsia.

        Koska heprealainen Raamattu opettaa että ihminen on luotu olento, ja on vain yksi jumala kaiken luoja, Jahve . Sen paremmin juutalaisuus kuin kristinusko ei pidä ihmiisä jumalina, ei tietääkseni mikään uskonto pidä, ainoastaan sinun uskontosi eli mormonismi pitää. Teillähän on oma jumala joka on vain teidän uskonnossanne elohim joka asuu jollain planeetalla puolisoineen ruumiillisessa muodossa .
        Ehkä sinun uskonnossasi sana jumala voi käyttää monessa mielessä mutta Raamatussa ei voi . Paavalia lainatakseni : on vain yksi ainoa jumala muut ovat epäjumalia. Raamstun mukaan ei ole mitään jumalia, vaan jumala.
        2Aasafin virsi. Jumala seisoo jumalien kokouksessa, hän on tuomari jumalien keskellä...
        6 Minä sanon: Te olette jumalia ja kaikki tyynni Korkeimman poikia;
        7 kuitenkin te kuolette, niinkuin ihmiset kuolevat, ja kaadutte niinkuin kuka ruhtinas tahansa" eivät ihmiset olleet tai ole jumalia, tuossa psalmissakaan.

        Ihmiset ovat tällaisia "Vain tuulen henkäys ovat kaikki ihmiset .."


      • Selkeyttä
        to.. kirjoitti:

        Koska heprealainen Raamattu opettaa että ihminen on luotu olento, ja on vain yksi jumala kaiken luoja, Jahve . Sen paremmin juutalaisuus kuin kristinusko ei pidä ihmiisä jumalina, ei tietääkseni mikään uskonto pidä, ainoastaan sinun uskontosi eli mormonismi pitää. Teillähän on oma jumala joka on vain teidän uskonnossanne elohim joka asuu jollain planeetalla puolisoineen ruumiillisessa muodossa .
        Ehkä sinun uskonnossasi sana jumala voi käyttää monessa mielessä mutta Raamatussa ei voi . Paavalia lainatakseni : on vain yksi ainoa jumala muut ovat epäjumalia. Raamstun mukaan ei ole mitään jumalia, vaan jumala.
        2Aasafin virsi. Jumala seisoo jumalien kokouksessa, hän on tuomari jumalien keskellä...
        6 Minä sanon: Te olette jumalia ja kaikki tyynni Korkeimman poikia;
        7 kuitenkin te kuolette, niinkuin ihmiset kuolevat, ja kaadutte niinkuin kuka ruhtinas tahansa" eivät ihmiset olleet tai ole jumalia, tuossa psalmissakaan.

        Ihmiset ovat tällaisia "Vain tuulen henkäys ovat kaikki ihmiset .."

        Ihmisessä on jotain, jota kukaan ei voi luoda, siksi syvin olemuksemme on yhtä ikuista kuin taivaallisen Isämme olemus eli olemme jumalia. Tyhjästä ei synny mitään. - Vain meidän ruumiimme on luomisen tulosta.

        Meissä on ikuinen äly, jota "ei ole luotu eikä tehty eikä sitä myöskään voida luoda eikä tehdä". Taivaallinen Isämme antoi meille kehittymisen mahdollisuuden ja "puki" älymme lapsekseen, jolloin meistä tuli henkilapsia. Kehityksemme vaatii, että saamme kuolemattoman fyysisen ruumiin, jollainen jo Isällämme on. Meidät luotiin (= "järjestettiin") tulemaan Hänen kaltaisiksiin.


      • Selkeyttä
        to.. kirjoitti:

        Aivan, sijainen kastetaan toista kertaa ja kuollutta ei kertaakaan.
        Ei ole jaettu, Jeesus varmaan kuulu kaikille jotka ovat ottaneet hänet vastaan ja elävät ottavat vastaan .

        Sijainen voidaan kastaa määräämätömän usein. Kuollutkin voi ottaa Kristuksen vastaan hyväksymällä hänen puolestaan tehdyn kasteen ja elämällä evankeliumin mukaan henkimaailmassa.


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Sijainen voidaan kastaa määräämätömän usein. Kuollutkin voi ottaa Kristuksen vastaan hyväksymällä hänen puolestaan tehdyn kasteen ja elämällä evankeliumin mukaan henkimaailmassa.

        Evankeliumin mukaan elämisellä tarkoitat taas elämistä Smithin opin mukaan.

        Mihin se sijainen tarvitsee niin monta kastetta? Eikö yksi riitä? Vai kenet siinä kastetaan? Sittenkin se kuollut vai?


      • Kannatta tutustua.
        Selkeyttä kirjoitti:

        Juuri niin kuten psalmissa sanotaan:
        "6 Kuulkaa! Vaikka olette jumalia,
        kaikki tyynni Korkeimman poikia,..."

        Huom.: me olemme jumalia! Mitä ihmettelet?

        Luet siis vain yhden kohdan ottamatta kokonaisuutta huomioon. Kenestä puhutaan ja mikä on näiden kohtalo.


      • to..
        Selkeyttä kirjoitti:

        Ihmisessä on jotain, jota kukaan ei voi luoda, siksi syvin olemuksemme on yhtä ikuista kuin taivaallisen Isämme olemus eli olemme jumalia. Tyhjästä ei synny mitään. - Vain meidän ruumiimme on luomisen tulosta.

        Meissä on ikuinen äly, jota "ei ole luotu eikä tehty eikä sitä myöskään voida luoda eikä tehdä". Taivaallinen Isämme antoi meille kehittymisen mahdollisuuden ja "puki" älymme lapsekseen, jolloin meistä tuli henkilapsia. Kehityksemme vaatii, että saamme kuolemattoman fyysisen ruumiin, jollainen jo Isällämme on. Meidät luotiin (= "järjestettiin") tulemaan Hänen kaltaisiksiin.

        Mistähäntuo ajatus on: "Ihmisessä on jotain, jota kukaan ei voi luoda",

        Raamatun mukaan meidät ja kaiken muun, on luonut Jahve. Tämä on Raamatun kanta ja sen uskonnon, kristinuskon jota väität tunnustavasi. Jos taas ajatellaan tieteen mukaan, ei meissä ole mitään sen ikuisempaa kuin muissakaan maapallon elollisissa.

        Ihmislajin evoluutio tunnetaan, samoin maaapallon synty ja aurinkokuntamme, jossa synnyimme. Meissä ei ole erillisosia jotka olisivat ikuisempia kuin muu osa ruumiistamme tai muusta lähteestä kuin muukin rakennelma. Meissä ei ole mitään osaa joka vaatii jonkin erityisen selityksen, aivotoiminta mukaan lukien.
        Onkohan niin, että mormonsimi ei ole uskonto lainkaan, vaan aikuisten satu, siinä seikkallaan mielikuvitushistoriassa ja kukin voi vielä lisätä haluamaansa ikuisuuteen johon uskoo päätyvänsä?


      • Selkeyttä
        to.. kirjoitti:

        Mistähäntuo ajatus on: "Ihmisessä on jotain, jota kukaan ei voi luoda",

        Raamatun mukaan meidät ja kaiken muun, on luonut Jahve. Tämä on Raamatun kanta ja sen uskonnon, kristinuskon jota väität tunnustavasi. Jos taas ajatellaan tieteen mukaan, ei meissä ole mitään sen ikuisempaa kuin muissakaan maapallon elollisissa.

        Ihmislajin evoluutio tunnetaan, samoin maaapallon synty ja aurinkokuntamme, jossa synnyimme. Meissä ei ole erillisosia jotka olisivat ikuisempia kuin muu osa ruumiistamme tai muusta lähteestä kuin muukin rakennelma. Meissä ei ole mitään osaa joka vaatii jonkin erityisen selityksen, aivotoiminta mukaan lukien.
        Onkohan niin, että mormonsimi ei ole uskonto lainkaan, vaan aikuisten satu, siinä seikkallaan mielikuvitushistoriassa ja kukin voi vielä lisätä haluamaansa ikuisuuteen johon uskoo päätyvänsä?

        Mitä on luominen? Tyhjästä ei synny mitään Se todetaan jo tässä sananparressakin: "Tyhjästä ei voi nyhjäistä". Aina on ollut jotain eli jo ennen Jumalaakin.


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Mitä on luominen? Tyhjästä ei synny mitään Se todetaan jo tässä sananparressakin: "Tyhjästä ei voi nyhjäistä". Aina on ollut jotain eli jo ennen Jumalaakin.

        Jopa tuotakin vanhaa sanontaa sinun pitää vääristellä saadaksesi sen sopimaan tarkoituksiisi;-)


      • to..
        Selkeyttä kirjoitti:

        Mitä on luominen? Tyhjästä ei synny mitään Se todetaan jo tässä sananparressakin: "Tyhjästä ei voi nyhjäistä". Aina on ollut jotain eli jo ennen Jumalaakin.

        Eli mistä kaikki on siis alkanut, mistä tuli se jotain ja mistä tiedät että aina on ollut jotain, ei se riitä että itse olet tuota mieltä.


      • Selkeyttä
        to.. kirjoitti:

        Eli mistä kaikki on siis alkanut, mistä tuli se jotain ja mistä tiedät että aina on ollut jotain, ei se riitä että itse olet tuota mieltä.

        On looginen välttämättömyys, että aina on ollut jotain. Kaiken alun kysyminen on mieletöntä. Niinpä ei riitä, että sanotaan Jumalan luoneen kaiken, sillä avoimeksi jää kysymys, mistä Jumala on tullut. - Myöhempiin ilmoituksiin kuuluu myös nämä: elementit ovat ikuiset ja älyä eli totuuden valkeutta ei ole luotu eikä tehty eikä sitä myöskään voida luoda eikä tehdä.


      • Selkeyttä
        Kannatta tutustua. kirjoitti:

        Luet siis vain yhden kohdan ottamatta kokonaisuutta huomioon. Kenestä puhutaan ja mikä on näiden kohtalo.

        Moitä jää ottamatta huomioon? Tämä on sanottu selvästi: "Vaikka olette jumalia, kaikki tyynni Korkeimman poikia,.." Ei "kokonaisuus" sitä muuksi muuta. Ei tarvitse olla kuolematon ollakseen jumala siinä mielessä kuin tuossa tarkoitetaan.


      • Selkeyttä
        !!! kirjoitti:

        Evankeliumin mukaan elämisellä tarkoitat taas elämistä Smithin opin mukaan.

        Mihin se sijainen tarvitsee niin monta kastetta? Eikö yksi riitä? Vai kenet siinä kastetaan? Sittenkin se kuollut vai?

        Sijaiselle itselleen riittää yksi kaste kuten kaikille niillekin, joiden puolesta sijainen kastetaan. Sijainen kastetaan kuolleen puolesta. - Mikä tässä on niin vaikeaa?


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Sijaiselle itselleen riittää yksi kaste kuten kaikille niillekin, joiden puolesta sijainen kastetaan. Sijainen kastetaan kuolleen puolesta. - Mikä tässä on niin vaikeaa?

        Kenet siis kastetaan?


      • Kannattaa tutustua.
        Selkeyttä kirjoitti:

        Moitä jää ottamatta huomioon? Tämä on sanottu selvästi: "Vaikka olette jumalia, kaikki tyynni Korkeimman poikia,.." Ei "kokonaisuus" sitä muuksi muuta. Ei tarvitse olla kuolematon ollakseen jumala siinä mielessä kuin tuossa tarkoitetaan.

        Otat siis Raamatusta irrallisia lauseita ymmärtämättä asiayhteyttä tyyliin: "Hän meni ja hirtti itsensä. Menkää ja tehkää tekin samoin."


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        On looginen välttämättömyys, että aina on ollut jotain. Kaiken alun kysyminen on mieletöntä. Niinpä ei riitä, että sanotaan Jumalan luoneen kaiken, sillä avoimeksi jää kysymys, mistä Jumala on tullut. - Myöhempiin ilmoituksiin kuuluu myös nämä: elementit ovat ikuiset ja älyä eli totuuden valkeutta ei ole luotu eikä tehty eikä sitä myöskään voida luoda eikä tehdä.

        Ei ole looginen välttämättömyys. Monien teorioiden mukaan aina ei ole ollut edes aikaa.


      • Selkeyttä
        !!! kirjoitti:

        Ei ole looginen välttämättömyys. Monien teorioiden mukaan aina ei ole ollut edes aikaa.

        Entä sitten? - On ilmoitettu, että siirrymme tästä olemassaolosta tilaan, jossa ei ole aikaa. Se ei merkitse olemattomuutta. Tarkoitetaanko ajattomudella ajan puuttumista kokonaan vai toisenlaista aikaa, on vielä tietämättömissä. Se on ilmoitettu, etta Jumalalle tuhat vuotta on kuin yksi päivä. Se voi tarkoitta vertauskuvallisesti ajattomuutta tai muuta ajanmittaa kuin sitä, joka koskee meitä.


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Entä sitten? - On ilmoitettu, että siirrymme tästä olemassaolosta tilaan, jossa ei ole aikaa. Se ei merkitse olemattomuutta. Tarkoitetaanko ajattomudella ajan puuttumista kokonaan vai toisenlaista aikaa, on vielä tietämättömissä. Se on ilmoitettu, etta Jumalalle tuhat vuotta on kuin yksi päivä. Se voi tarkoitta vertauskuvallisesti ajattomuutta tai muuta ajanmittaa kuin sitä, joka koskee meitä.

        Jaahas. Aina sitten vedät ilmoituksen takataskustasi.

        Nuo mainitsemasi "ilmoitukset" eivät sitäpaitsi ole Smithin keksimiä vaan raamatullisia. Ja luterilaisetkin puhuvat siirtymisestä ajasta iäisyyteen.


      • Eikös
        !!! kirjoitti:

        Smithin oppi polyteismeineen ja taika-alusvaatteineen on vähintäänkin ihmisoppi.

        teille asteisteille kaikki ole ihmisoppia?


      • !!!
        Eikös kirjoitti:

        teille asteisteille kaikki ole ihmisoppia?

        Kaikki ei ole ihmisoppia, koksa monet asiat ovat olemassa ihmisistä riippumatta, mutta kaikki opit (jon niillä tarkoitetaan ihmisten käsityksiä asioista), tietenkin ovat.


      • Selkeyttä
        !!! kirjoitti:

        Jaahas. Aina sitten vedät ilmoituksen takataskustasi.

        Nuo mainitsemasi "ilmoitukset" eivät sitäpaitsi ole Smithin keksimiä vaan raamatullisia. Ja luterilaisetkin puhuvat siirtymisestä ajasta iäisyyteen.

        Meille ei ole väliä onko ilmoitus Raamatusta tai Mormonin kirjasta, kunhan se on oikein käännetty ja merkitty muistiin..


      • Selkeää
        Kannattaa tutustua. kirjoitti:

        Otat siis Raamatusta irrallisia lauseita ymmärtämättä asiayhteyttä tyyliin: "Hän meni ja hirtti itsensä. Menkää ja tehkää tekin samoin."

        Osoita miten olen ottanut irrallisia lauseita ja liittänyt niitä toisiinsa antamasi esimerkin tavoin! Tämä on selkeää: ""Vaikka olette jumalia, kaikki tyynni Korkeimman poikia,.."


      • Selkeyttä
        !!! kirjoitti:

        Kenet siis kastetaan?

        Etkö todellakaan ymmärrä, että sijainen kastetaan kuolleen puolesta? - Sijainen ottaa kasteen vastaan tai ei ota. Se on hänen pätöksensä.


      • Selkeyttä
        !!! kirjoitti:

        Kaikki ei ole ihmisoppia, koksa monet asiat ovat olemassa ihmisistä riippumatta, mutta kaikki opit (jon niillä tarkoitetaan ihmisten käsityksiä asioista), tietenkin ovat.

        Niin,JOS, niillä tarkoitaan vain ihmisen käsityksiä asioista, niin ne ovat ihmisoppia.. Ihmisessä olevat käsitykset ovat hänessä, mutta jos ne ovat aitojen ilmoitusten mukaisia, niin ne eivät ole ihmisoppia.


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Niin,JOS, niillä tarkoitaan vain ihmisen käsityksiä asioista, niin ne ovat ihmisoppia.. Ihmisessä olevat käsitykset ovat hänessä, mutta jos ne ovat aitojen ilmoitusten mukaisia, niin ne eivät ole ihmisoppia.

        Tarkoitin lähinnä sitä. että jos puhutaan eläinten käsityksistä asioista, ne eivät ole ihmisoppia vaan eläinoppia.

        Aina kun kirjoitat ilmoituksista, lukijat voivat ajatella, että kirjoitat sellaisen henkilön "ilmoituksista", joka "sai" Jumalalta moniavioisuusilmoituksen jäätyään housut nilkoissa kiinni piikansa hässimisestä. Samoin voi muistaa, että kirkkosi sai sopivasti ilmoituksen lopettaa moniavioisuus, kun se alkoi olla melkoinen taakka ympäröivän yhteiskunnan vuoksi ja että kirkkosi sai sopivasti ilmoituksen mustaihoisten pappeskiellon lopettamisesta, kun se alkoi köysä yhteiskunnalliseksi taakaksi ja kirkkoa uhkasi verovapauden menetys.

        Ilmoituksiin vetoamalla teet itsestäsi naurettavan pellen.


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Etkö todellakaan ymmärrä, että sijainen kastetaan kuolleen puolesta? - Sijainen ottaa kasteen vastaan tai ei ota. Se on hänen pätöksensä.

        Sijainen siis päättää joka kerta sijaisena toimiessaan, että ottaako hän kasteen vastaan vai eikö ota? Mikä ihmeen kastetilaisuus se on, jos ketään ei kasteta?


      • Kannattaa tutustua.
        Selkeää kirjoitti:

        Osoita miten olen ottanut irrallisia lauseita ja liittänyt niitä toisiinsa antamasi esimerkin tavoin! Tämä on selkeää: ""Vaikka olette jumalia, kaikki tyynni Korkeimman poikia,.."

        Jätät ottamatta huomioon, että kenestä noin puhutaan ja miksi ja mikä on heidän kohtalonsa. Kun kerran lainaat Raamattua, miksi jätät kohdan oleellisimman sanoman kokonaan pois?


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Meille ei ole väliä onko ilmoitus Raamatusta tai Mormonin kirjasta, kunhan se on oikein käännetty ja merkitty muistiin..

        Mutta juuri kirjoitit kuin ne olisivat jostain ilmoituksista, vaikka Smith on nekin kopioinut Raamatusta.

        Ymmärsin sinun tarkoittavan ilmoituksilla nimenomaan Smithin lisäyksiä tai muutoksia.


      • Selkeyttä
        !!! kirjoitti:

        Mutta juuri kirjoitit kuin ne olisivat jostain ilmoituksista, vaikka Smith on nekin kopioinut Raamatusta.

        Ymmärsin sinun tarkoittavan ilmoituksilla nimenomaan Smithin lisäyksiä tai muutoksia.

        Tietenkin Smith tukeutui Raamattuun!


      • Selkeyttä
        Kannattaa tutustua. kirjoitti:

        Jätät ottamatta huomioon, että kenestä noin puhutaan ja miksi ja mikä on heidän kohtalonsa. Kun kerran lainaat Raamattua, miksi jätät kohdan oleellisimman sanoman kokonaan pois?

        Mitä sellaista jätän ottamatta huomioon, joka kumoaisi sen, että Raamatussa sanotaan ihmisten olevan jumalia?


      • Selkeyttä
        !!! kirjoitti:

        Sijainen siis päättää joka kerta sijaisena toimiessaan, että ottaako hän kasteen vastaan vai eikö ota? Mikä ihmeen kastetilaisuus se on, jos ketään ei kasteta?

        Sinulla näyttää olevan sokea pilkku jossakin! Ei todellakaan ole näin: "Sijainen siis päättää joka kerta sijaisena toimiessaan, että ottaako hän kasteen vastaan vai eikö ota?"

        Se henkilö, jonka puolesta sijainen toimii, saa päättää, ottaako hän toimituksen vastaan.Sijainen kastetaan kuolleen puolesta.

        Ei tätä voi selkeämmin sanoa. Olen tämän ilmaissut jo useasti, mutta sokeutesi estää ymmärtämästä vai tahallasiko olet muka ymmärtämättä?


      • Selkeyttä
        !!! kirjoitti:

        Tarkoitin lähinnä sitä. että jos puhutaan eläinten käsityksistä asioista, ne eivät ole ihmisoppia vaan eläinoppia.

        Aina kun kirjoitat ilmoituksista, lukijat voivat ajatella, että kirjoitat sellaisen henkilön "ilmoituksista", joka "sai" Jumalalta moniavioisuusilmoituksen jäätyään housut nilkoissa kiinni piikansa hässimisestä. Samoin voi muistaa, että kirkkosi sai sopivasti ilmoituksen lopettaa moniavioisuus, kun se alkoi olla melkoinen taakka ympäröivän yhteiskunnan vuoksi ja että kirkkosi sai sopivasti ilmoituksen mustaihoisten pappeskiellon lopettamisesta, kun se alkoi köysä yhteiskunnalliseksi taakaksi ja kirkkoa uhkasi verovapauden menetys.

        Ilmoituksiin vetoamalla teet itsestäsi naurettavan pellen.

        Vastustajien vääristelyihin turvautuen valitset puolesi.


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Vastustajien vääristelyihin turvautuen valitset puolesi.

        Ei ole kysymys vääristelystä. Aivan selväti kummassakin tapauksessa oli kysymys ulkopuolisesta paineesta, ei Jumalan ilmoituksesta.

        Et ole osoittanut yhtä ainutta Smithin kirkon ilmoitusta Jumalalta tulleeksi. Pelkkää höpinää.


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Sinulla näyttää olevan sokea pilkku jossakin! Ei todellakaan ole näin: "Sijainen siis päättää joka kerta sijaisena toimiessaan, että ottaako hän kasteen vastaan vai eikö ota?"

        Se henkilö, jonka puolesta sijainen toimii, saa päättää, ottaako hän toimituksen vastaan.Sijainen kastetaan kuolleen puolesta.

        Ei tätä voi selkeämmin sanoa. Olen tämän ilmaissut jo useasti, mutta sokeutesi estää ymmärtämästä vai tahallasiko olet muka ymmärtämättä?

        Sijainen siis kastetaan. Mihin hän tarvitsee niin monia kasteita? Yhden pitäisi riittää. Tosin ei sillä yhdelläkään ole mitään virkaa...


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Tietenkin Smith tukeutui Raamattuun!

        Niin, hänhän tukeutui siihen jopa saadakseen irstailunsa näyttämään peräti Jumalan käskyltä. Otti rusinat pullasta sopivasti väännellen, mutta leipoi kuitenkin ihan omannäköisensä pullan.


      • Kannattaa tutustua
        Selkeyttä kirjoitti:

        Mitä sellaista jätän ottamatta huomioon, joka kumoaisi sen, että Raamatussa sanotaan ihmisten olevan jumalia?

        Katso kenelle tuo sanotaan ja miksi ja mikä on noiden henkilöiden kohtalo. Ei pitäisi olla vaikeaa.


    • Ev.lut.

      On siis väite että nämä miehet ovat nähneet levyjä, joiden he väittävät sisältävän tosipohjaisen kertomuksen, vaikka pelkästään levyjä näkemällä ei pysty tietämään, mitä niissä mahdollisesti lukee ja onko niiden sisältämä kertomus tosi.

      Nyt puuttuu enää todisteet tämän kirjan kansojen olemassaolosta. Tapanin mukaan todisteita on vaikka kuinka paljon. Nyt siis odottelemme sitä ensimmäistä.

      • Selkeyttä

        Kolme silminnäkijää ei todistanut levyjen sisällötä, vaan siitä, että enkeli näytti ne heille ja siksi ne ovat totta.

        KOLMEN SILMINNÄKIJÄN TODISTUS

        1 TIETÄKÖÖT KAIKKI KANSAKUNNAT, suvut, kielet ja kansat, joille tämä kirja tulee, että me Isän Jumalan ja Herramme Jeesuksen Kristuksen armosta olemme nähneet levyt, jotka sisältävät tämän kirjan, joka on aikakirja Nefin kansasta sekä heidän veljistään lamanilaisista ja myös Jeredin kansasta, joka tuli tornilta, josta on puhuttu. Ja me tiedämme myös, että ne on käännetty Jumalan lahjan ja voiman avulla, sillä hänen äänensä on julistanut sen meille; sen tähden me tiedämme varmasti, että kirja on tosi. Ja me todistamme myös, että me olemme nähneet levyissä olevat kaiverrukset; ja ne on näytetty meille Jumalan eikä ihmisen voimalla. Ja me julistamme vakain sanoin, että Jumalan enkeli laskeutui taivaasta ja toi ja asetti levyt silmiemme eteen, että me katsoimme ja näimme ne ja niissä olevat kaiverrukset; ja me tiedämme, että Isän Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armosta me näimme ja todistamme, että tämä on totta. Ja se on ihmeellistä meidän silmissämme. Joka tapauksessa Herran ääni käski meidän todistaa siitä; sen tähden, ollaksemme kuuliaisia Jumalan käskyille, me todistamme tästä. Ja me tiedämme, että jos olemme uskollisia Kristuksessa, me puhdistamme vaatteemme kaikkien ihmisten verestä, ja meidät havaitaan tahrattomiksi Kristuksen tuomioistuimen edessä, ja me saamme asua hänen kanssaan iankaikkisesti taivaissa. Ja kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle, jotka ovat yksi Jumala. Aamen.

        OLIVER COWDERY
        DAVID WHITMER
        MARTIN HARRIS


      • !!!
        Selkeyttä kirjoitti:

        Kolme silminnäkijää ei todistanut levyjen sisällötä, vaan siitä, että enkeli näytti ne heille ja siksi ne ovat totta.

        KOLMEN SILMINNÄKIJÄN TODISTUS

        1 TIETÄKÖÖT KAIKKI KANSAKUNNAT, suvut, kielet ja kansat, joille tämä kirja tulee, että me Isän Jumalan ja Herramme Jeesuksen Kristuksen armosta olemme nähneet levyt, jotka sisältävät tämän kirjan, joka on aikakirja Nefin kansasta sekä heidän veljistään lamanilaisista ja myös Jeredin kansasta, joka tuli tornilta, josta on puhuttu. Ja me tiedämme myös, että ne on käännetty Jumalan lahjan ja voiman avulla, sillä hänen äänensä on julistanut sen meille; sen tähden me tiedämme varmasti, että kirja on tosi. Ja me todistamme myös, että me olemme nähneet levyissä olevat kaiverrukset; ja ne on näytetty meille Jumalan eikä ihmisen voimalla. Ja me julistamme vakain sanoin, että Jumalan enkeli laskeutui taivaasta ja toi ja asetti levyt silmiemme eteen, että me katsoimme ja näimme ne ja niissä olevat kaiverrukset; ja me tiedämme, että Isän Jumalan ja meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armosta me näimme ja todistamme, että tämä on totta. Ja se on ihmeellistä meidän silmissämme. Joka tapauksessa Herran ääni käski meidän todistaa siitä; sen tähden, ollaksemme kuuliaisia Jumalan käskyille, me todistamme tästä. Ja me tiedämme, että jos olemme uskollisia Kristuksessa, me puhdistamme vaatteemme kaikkien ihmisten verestä, ja meidät havaitaan tahrattomiksi Kristuksen tuomioistuimen edessä, ja me saamme asua hänen kanssaan iankaikkisesti taivaissa. Ja kunnia olkoon Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle, jotka ovat yksi Jumala. Aamen.

        OLIVER COWDERY
        DAVID WHITMER
        MARTIN HARRIS

        Jos he sanovat enkelin näyttäneen levyt, silloinhan koko juttu ei voi olla totta, koska enkeleitä ei ole olemassakaan.


    • Ev.lut.

      "Kolme silminnäkijää ei todistanut levyjen sisällötä, vaan siitä, että enkeli näytti ne heille ja siksi ne ovat totta."

      Eli jos ketkä tahansa kolme silminnäkijää kertovat, että enkeli on näyttänyt heille jotain kirjoitusta (levyillä tai vaikka paperilla) niin siitä seuraa, että kirjoitus on totta?

      Jos huomenna jostain tulee kolme henkilöä, jotka sanovat nähneensä enkelin ja että enkeli näytti heille jonkun kirjoituksen niin ilman sen kummempia todisteita sitä on pidettävä totena?

      • Selkeyttä

        Tutkien selviää. Jokainen näistä silminnäkijöistä oli jonkun aikaa erossa kirkosta, mutta todistustaan ei kukaan kieltänyt. Kaksi palasi kirkkoon, mutta Whitmer ei.

        Pelkkä todistus ei varmista lopullisesti levyjen aitoutta, mutta kun kirjaa lukee vaakain aikein ja totuutta rakastaen, niin Pyhä Henki antaa varmuuden.


    • pieni muna iso sielu

      antakaa heille anteeksi koska he eivät tiedä mitä tekevät..rakastakaa toisianne niinkuin jumala rakastaa teitä.. sillä on vain yksi tie jumalan valtakuntaan usko herraan jeesukseen kristukseen.. muistakaa 10 käskyä ja yrittäkää elää niiden mukaan.. ensimmäinen heittäköön kiven joka ei ole syntiä tehnyt.

    • Pukkeli

      Yhtä heikko näyttää olevan suomalaisten mormonien kielitaito, kuin heidän "profeettansakin".

      "2 "Syyskuun kahdennenkymmenennenyhdennen päivän — — iltana [1823] — — antauduin rukoilemaan ja anomaan kaikkivaltiaalta Jumalalta — —."

      "Kahdennenkymmenennenyhdennen"... Voi jestas sentään!
      Oliko Smith kenties kirjoittanut "the twenty-oneth day"?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      330
      3081
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      109
      2288
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      87
      1685
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      196
      1620
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      69
      1407
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1283
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1059
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      941
    Aihe